NIEUWSBRIEF JAARGANG 11 NUMMER 2, Maart 2008

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NIEUWSBRIEF JAARGANG 11 NUMMER 2, Maart 2008"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief 11 nummer 2 blad 1 HEEMKUNDE KRING MADE & DRIMMELEN OPGERICHT 25 april 1998 Secr. Fresiastraat 24, 4921 HC Made Tel Bank: Rabobank Amerstreek. nr t.a.v.heemkundekring Mail:caknoop@hetnet.nl website: NIEUWSBRIEF JAARGANG 11 NUMMER 2, Maart 2008 Uitnodiging Hierbij nodigen wij U uit voor de Algemene Ledenvergadering die wordt gehouden op dinsdag 1 april 2008 in t Tapperijke, Marktstraat 9 te Made. De vergadering begint om uur Zie elders in deze Nieuwsbrief blz. 2,3,4,5,6. Na deze vergadering, omstreeks uur, hebben wij de heer C.J. L. Nagelkerke uit Prinsenbeek, uitgenodigd om een lezing te verzorgen over: West-Brabant: vroeger en nu Zie hieronder Deze lezing is openbaar, aan niet leden wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Lezing West-Brabant; vroeger en nu Dhr. C. Nagelkerke komt vertellen over de veranderingen die de afgelopen 100 jaar hebben plaatsgevonden in West-Brabant. De titel van zijn lezing luidt: West-Brabant: vroeger en nu. Op een humoristische wijze zal hij de toehoorders vermaken met de veranderingen die de vorige eeuw hebben plaatsgevonden en die voor een aantal van ons nog duidelijk herkenbaar zullen zijn. De onderwerpen die aan bod zullen komen zijn van allerlei aard zoals de veranderingen in de kerk, kinderspelen, school, kledij, kermis etc. Dagexcursie naar de Brielle op 14 juni a.s. De bestuursleden, de heren Goof Akkermans en Gerard Beckers, hebben voor ons een dagexcursie uitgezocht naar de Brielle op zaterdag 14 juni 2008 voor een prijs van 35,-- p.p. (alles inclusief) Bij deze Nieuwsbrief vindt U uitgebreide informatie over deze reis met een aanmeldingsformulier. Om deze reis betaalbaar te houden wordt er van uitgegaan dat 40 leden/introducés deelnemen. Onder dit aantal zal deze dagexcursie worden geannuleerd. Meld U zich daarom tijdig aan! voor 10 mei 2008 bij de secretaris. Contributie inning (nog steeds 15 euro per jaar, nieuwe leden 5 euro inschrijfgeld)) De penningmeester laat weten dat binnenkort de acceptgirokaarten voor de contributie de deur uitgaan. Wij hopen dat u de contributie snel betaalt zodat we ook dit jaar weer een mooi programma kunnen samenstellen. Bij degenen die de penningmeester hebben gemachtigd, zal het bedrag binnenkort van de rekening worden afgeschreven.

2 Nieuwsbrief 11 nummer 2 blad 2 Aan de Leden van de Heemkundekring Made en Drimmelen Agenda van de Algemene Ledenvergadering op dinsdagavond 1 april 2008 in t Tapperijke, Marktstraat 9 te Made om u. 1. Opening van de vergadering door de voorzitter de heer L. van Suijlekom. 2. Mededelingen, ingekomen en verzonden post. 3 Notulen van de vorige algemene ledenvergadering van 27 maart 2007 (zie blad 3-4 in deze nieuwsbrief) 4. Jaarverslag van de secretaris over 2007 (zie blad 5-6 in deze nieuwsbrief) 5. Financieel overzicht (op de vergadering aanwezig) rekening 2007 met verantwoording begroting 2008 verslag kascommissie: de heren A. Surewaard en A. Vrijenhoek instellen nieuwe kascommissie 7. Bestuursverkiezing. Zoals u in het Schema van aftreden ziet, is de heer C. Knoop, secretaris van de vereniging, aan de beurt om af te treden. Hij heeft te kennen gegeven zich herkiesbaar te stellen. Het bestuur stelt voor om de heer C. Knoop opnieuw in het bestuur te kiezen. Tegenkandidaten kunnen zich 24 uur voor de vergadering opgeven bij het secretariaat. Schema van aftreden 2008: De heer Cor Knoop 2009: De heer Louis van Suijlekom 2010: De heren Gerard Beckers en Goof Akkermans 2011: Mevrouw Corrie Roelands en de heer Julien Mariman 2012: De heren Jan van Gurp en Corné van Zwol 8. Activiteiten 2008 Dag excursie naar de Brielle ( zie bijlage) 10 jarig bestaan 9. Rondvraag 10. Sluiting van de vergadering Pauze. Met daarna om ongeveer uur een lezing van de heer C. Nagelkerke, West- Brabant vroeger en nu (zie de nieuwsbrief.)

3 Nieuwsbrief 11 nummer 2 blad 3 Notulen van de ledenvergadering heemkundekring Made en Drimmelen op 27 maart 2007 Plaats: zaal t Tapperijke Marktstraat 9, Made Aanwezig: ongeveer 40 leden 1. Opening van de vergadering De voorzitter de heer L.van Suijlekom opent de vergadering en heet iedereen van harte welkom. 2. Mededelingen De voorzitter deelt mee: Dat enkele leden zich mondeling dan wel schriftelijk hebben afgemeld voor deze vergadering; met name ons bestuurslid de heer Juliën Mariman die, als docent op school aanwezig moest zijn. 3. Notulen van de ledenvergadering 21 maart De notulen van de ledenvergadering van 21 maart 2006 worden, onder dankzegging aan de secretaris, goedgekeurd. 4. Jaarverslag. Het jaarverslag over 2006 wordt doorgenomen. Aan de tien activiteiten die de heemkundekring heeft georganiseerd in het jaar 2006 hebben ruim 500 personen deel genomen. 5. Financieel overzicht. Aan de hand van uitgereikte exemplaren van De rekening over 2006 met de verantwoording, werd door de penningmeester de heer Corné van Zwol toelichting gegeven. De heer Wijnand van Gils vond de uitgave van postzegels voor het versturen van ons periodiek De Klok erg hoog, hij pleitte er voor dat dit de geabonneerden moeten betalen. De penningmeester legde uit dat er, wat de De Klok betreft, twee abonnementen zijn: 1. Onze leden, en die krijgen De Klok gratis ook zij die buiten onze woonplaats wonen; 2. De losse abonnementen en wanneer De Klok verstuurd wordt via de post wordt wel porto kosten in rekening gebracht. Daarna deelde dhr. André Surewaard mee dat de kascommissie, bestaande uit dhr. Th. Kwaaitaal en hijzelf, de financiën over het jaar 2006 had gecontroleerd en in orde had bevonden. Wel stellen zij voor om de rente van 2006 te boeken in Zij stellen de vergadering voor, om de penningmeester décharge te verlenen. Dit voorstel wordt met applaus overgenomen. De begroting voor het jaar 2007, die op de vergadering aanwezig is, wordt doorgenomen. De penningmeester gaf toelichting op de aanschaf van een computer die op de begroting van 2007 gespecificeerd is. De nieuwe kascommissie wordt gevormd door de heren A. Surewaard en A. Vrijenhoek. 7. Bestuursverkiezing. Volgens het schema van aftreden 2007 waren de heren Jan van Gurp en Corné van Zwol aan de beurt om af te treden. Beiden hadden te kennen gegeven zich herkiesbaar te stellen. Omdat er zich geen andere kandidaten hadden gemeld, werden beiden automatisch herkozen.

4 Nieuwsbrief 11 nummer 2 blad 4 8. Activiteiten 2007 Dagexcursie Een van de organisatoren van de dagexcursie naar de plaats Lier en de abdij van Tongerlo, de heer Goof Akkermans, schetste in het kort het programma van de dagexcursie. Op 9 juni s morgens een excursie door Lier onder leiding van VVV gidsen en s middags, na een Kempische koffietafel, brengen we een bezoek aan de Abdij van Tongerlo. Ook hier staan gidsen op ons te wachten. Er is een voorwaarde: we moeten met 40 personen zijn om het betaalbaar te houden. 10 jarig bestaan Op 25 april 2008 bestaat onze vereniging 10 jaar. Daar willen we iets aan doen. Vandaar dat er een commissie in het leven is geroepen om dit jubileum voor te bereiden. Dus leden die mee willen denken voor dit jubileum: aanmelden bij de secretaris. 9. Rondvraag. De heer Gerard Beckers, bestuurslid en voorzitter van de werkgroep fotoarchief gaf wat nadere informatie over die werkgroep. Nu er een computer komt, kunnen we foto s en andere documenten (duizenden bidprentjes) digitaliseren en dat is veel werk aldus Gerard. Hij vroeg aan de leden om zich op te geven voor deze werkgroep om de heer Wijnand van Gils en hijzelf te komen te versterken. De heren Guus Heitling en Johan Ackermans geven zich op voor deze werkgroep. 10. Sluiting van de vergadering. Pauze De voorzitter dankt ieder voor zijn of haar inbreng en voor de prettige manier van vergaderen. Hierna sluit hij de jaarvergadering. Daarna gaf de heer Ben Hartman een lezing over de geschiedenis van tandartsen. In totaal waren er zo n 50 toehoorders. Terugblik lezing Dr. K. Leenders Op donderdag 26 februari jl. hebben wij dr. Karel Leenders op bezoek gehad die in Nederland als een uitermate deskundige te boek staat op het gebied van de turfwinning. Goed gedocumenteerd met o.a. beelden en zijn boeken, liet hij de 60 aanwezigen de vervening en moernering in West Brabant en dus ook in onze omgeving zien. Op rustige manier en zeer duidelijk voor het publiek bracht hij zijn leerzaam verhaal. Wilgenknotten. Op zaterdag 8 maart jl. zijn we met 11 man gaan wilgenknotten aan de Hamseweg nabij de boerderij De Doorbraak van Piet Flipsen. Prachtig weer en voldoende hout om eens goed de zaag en de bijl erin te zetten. In de voormiddag hadden we alle takken van de bomen en na een stevige maaltijd, ten huize van de familie de Heijde,zijn in de namiddag alle takken opgeruimd. Veel daarvan zijn afgevoerd om als brandhout een verder leven te gaan leiden. Met dank aan de fam. de Heijde voor de geweldige verzorging voor zowel de inwendige mens als het materieel.

5 Nieuwsbrief 11 nummer 2 blad 5 Jaarverslag secretaris Heemkundekring Made en Drimmelen 2007 De watersnoodramp van West-Brabant en randgebieden. De lezing van januari over de watersnoodramp van 1953 was een zeer geslaagde. Mevr. Lock uit Raamsdonksveer hield een boeiende lezing die vooral ging over de menselijke achtergronden van die ramp. Waar hielden de hulpverleners zich mee bezig? Van waar en aan wie gingen de hulpgoederen? Waar bestonden die hulpgoederen uit? En omdat Mevr. Lock in een van die Noorse woningen woont, werd ook hierover verteld. Kortom de ruim 60 aanwezigen hebben zich geen moment verveeld. Lezing 'Ome Marinus, kwalen en ongemakken' De heer van Laere, oud huisarts uit Liempde, hield dinsdag 27 februari een boeiend verhaal over het welgevallen van de pronte Brabanders uit het oosten van onze provincie. Op een educatieve manier onderwees hij ons over het leven op het Brabantse platteland van rond Hierbij werden de kwalen en ongemakken en de oplossingen daarvoor niet vergeten. Een mooie lezing waarvan de bijna zestig aanwezigen genoten. Lezing tandheelkunde in de vorige eeuw Tandarts Ben Hartman hield op 27 maart een lezing over de geschiedenis van de tandheelkunde. Boeiend liet hij de tandartsenij, van het begin van onze jaartelling tot nu toe, de revue passeren. Prachtige dia s had de heer Hartman over het wel en wee van deze praktijken. Ruim 50 personen die in de zaal zaten dachten wellicht nog wel eens aan hun eerste stappen naar de tandarts. Bezoek aan de IJzertijd boerderij te Dongen Zo n 20 belangstellenden hebben met ons een bezoek gebracht aan de IJzertijd boerderij te Dongen. We kregen een aparte rondleiding langs het leven van de bewoners in de ijzertijd. Bewoning en beroepen werden natuurgetrouw uitgebeeld. Een zeer educatieve middag. Een aanrader om daar nog eens naar toe te gaan. Dagexcursie naar Lier en de Abdij van Tongerlo Met een dubbeldekkerbus van de firma Van Mook uit Oosterhout vertrokken we met 46 personen naar Lier. De koffie stond klaar en de stadsgidsen waren aanwezig. Ik heb veel gidsen gehoord in mijn leven maar deze waren toch bijzonder. Op een geweldige humoristische manier vertelden ze over serieuze zaken van de stad Lier en de ommelanden. De tocht door Lier, het land van Palieter van Felix Timmermans, was met deze gidsen een feest. Na een echte Kempische lunch, vertrokken we naar de Abdij van Tongelo. Ook hier waren twee gidsen aanwezig, waarmee we rond en in de gebouwen van de abdij dwaalden. Deze dagexcursie was goed verzorgd en vooral leerzaam, met dank aan de organisatoren Goof Akkermans en Gerard Beckers. Monumentendagen in Made en Drimmelen 8, 9 en 15 september Onze heemkundekring stelde tijdens de nationale monumentendagen op 8 en 9 september het voormalige gemeentehuis,nieuwstraat 2, centraal. Tijdens de openstelling van dit monumentaal pand zijn honderden mensen komen kijken. Wij hadden in de voormalige secretarie een tentoonstelling van oude gemeentehuis foto s en in de kamer van de burgemeester presenteerden we een virtuele rondgang door het dorp. In de voormalige raadzaal kon men genieten van een presentatie van de bewoners en de omgeving. In de oude trouwzaal draaide een oude film over de Biesbosch. Veel dank aan de Gemeente Drimmelen, Woningstichting Volksbelang en de firma Gebr.Van Dijk. Ook op zaterdag 15 september tijdens de open dag van het nieuwe kantoor van woningstichting Volksbelang werd het oude kantoor, lees het voormalige gemeentehuis aan de Nieuwstraat 2, door ons opengesteld.

6 Nieuwsbrief 11 nummer 2 blad 6 Activiteitendag in zorgcentrum De Wijngaerd Onze Heemkundekring was op zaterdag 22 september aanwezig op de activiteitendag van het zorgcentrum De Wijngaerd. Wij hadden drie presentaties voorbereid; een film over Made, oude foto s van personen en families en een presentatie van oude beelden van Made en Drimmelen. De gehele zaterdag was het een komen en gaan van ouderen die veel belangstelling hadden voor onze activiteiten. Lezing over het wel en wee van de kloosters Oktober verzorgde de heer Th. Hoogbergen uit s-hertogenbosch bij ons in t Tapperijke een lezing. Normaal zorgen wij voor een dia-projector (of beamer) met scherm, geluidsinstallatie en wat nog meer. De heer Hoogbergen had alleen een stuk witpapier nodig. We waren vooraf dus wat bezorgd. Onterecht. Deze lezing van de rasverteller Hoogbergen was, mag ik wel zeggen één van de hoogtepunten uit alle lezingen die wij tot nu toe hebben georganiseerd. Hoe hij de zestig aanwezige personen boeide over de Kerk en de opkomst maar ook de neergang van de kloosters was in één woord geweldig. Opening (vernieuwd) gemeentehuis Drimmelen Op zaterdag 13 oktober hebben de drie heemkundekringen in onze gemeente: Willem Snickerieme uit Hooge en Lage Zwaluwe, De Vlasselt uit Terheijden en Wagenberg en Made en Drimmelen uit onze dorpen een presentatie gehouden in de hal van het gemeentehuis. Een kleine tentoonstelling van attributen uit de voormalige gemeentehuizen was aanwezig. Ook werden zo n 15 foto s getoond van alle gemeentehuizen in de drie voormalige gemeenten. Maar vooral de presentatie van oude beelden rondom die gemeentehuizen trok veel belangstelling. Een dank naar de Gemeente Drimmelen voor de goede organisatie van deze opendag in het gemeentehuis is zeker op zijn plaats. Lezing Kerstmis in Brabant Op een bijzonder boeiende manier vertolkte Johan Biemans uit Bergeijk Kerstmis in Brabant. Hij was in staat het oude kerstverhaal te laten afspelen in onze provincie: met de os en de ezel,compleet met de drie koningen. Ook de heer Biemans had geen technische hulpmiddelen (beamer of projector) nodig om de 60 aanwezigen anderhalf uur lang te boeien. En verder Alle Carillons van 2005 en 2006 ingebonden en wel hebben we gekregen van de heer M. Peeters Op hadden we 221 leden Het bestuur is zeven maal in vergadering bijeen geweest. Op 27maart hebben we onze algemene ledenvergadering gehouden. Drie maal hebben we vergaderd met Brabants Heem (Provinciaal en Regionaal) Drie maal is ons periodiek De Klok uitgekomen. Zeven keer heeft u onze Nieuwsbrief ontvangen. De werkgroepen Cartografie en Genealogie zijn regelmatig bijeen geweest, in onze eigen huisvesting. De werkgroep fotoarchief heeft intussen zo n 1000 foto s gearchiveerd. De derde woensdag (behalve de zomermaanden) in de maand is er een zgn. inloopavond in onze huisvesting Lignestraat 13 Made. Deze worden goed bezocht. Aanschaf computer, met dank aan de Rabobank en Compu-shop Thirtynine Aanschaf beamer met dank aan de firma Gebr. van Dijk Made. Inmiddels zijn wij ook gestart met een (vernieuwde) website. Via Kijkopdrimmelen hebben wij een eigen website laten maken die nu operationeel is. Graag horen wij commentaar van u opdat wij de informatie altijd nog kunnen verbeteren. Made en Drimmelen, jan-08 C.A. Knoop, secretaris.

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging

jaargang 18 nummer 5 oktober 2015 Uitnodiging Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF jaargang 18 nummer 5 oktober 2015. Uitnodiging Op dinsdag 20 oktober organiseert

Nadere informatie

UITNODIGING. Hierbij nodigen wij U uit voor de algemene ledenvergadering die wordt gehouden op

UITNODIGING. Hierbij nodigen wij U uit voor de algemene ledenvergadering die wordt gehouden op NIEUWSBRIEF Jaargang 15 Nummer 2, maart 2012 UITNODIGING Hierbij nodigen wij U uit voor de algemene ledenvergadering die wordt gehouden op dinsdag 3 april 2012 in t Tapperijke, Marktstraat 9 te Made. De

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JAARGANG 9 NUMMER 2, Maart 2006

NIEUWSBRIEF JAARGANG 9 NUMMER 2, Maart 2006 Nieuwsbrief, Heemkundekring Made en Drimmelen Jaargang 9nummer 2 Bl. 1 HEEMKUNDE KRING MADE & DRIMMELEN OPGERICHT 25 april 1998 Secr. Fresiastraat 24, 4921 HC Made Tel. 0162-683642 Bank: Rabobank Made

Nadere informatie

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder

Iedereen is van harte welkom Zie hieronder NIEUWSBRIEF Secr. Cor Knoop Fresiastraat 24 4921 HC Made Tel 062-683642 e.mail: caknoop@hetnet.nl jaargang 15 nummer 4, augustus 2012 Uitnodiging 1 Hierbij nodigen wij U uit voor de dagexcursie naar de

Nadere informatie

UITNODIGING. Hierbij nodigen wij U uit voor de algemene ledenvergadering die wordt gehouden op

UITNODIGING. Hierbij nodigen wij U uit voor de algemene ledenvergadering die wordt gehouden op Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel.: 0162-683323 E.mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF Jaargang 17 Nummer 3, april 2014 UITNODIGING Hierbij nodigen wij U uit voor

Nadere informatie

UITNODIGING. Hierbij nodigen wij U uit voor de algemene ledenvergadering die wordt gehouden op

UITNODIGING. Hierbij nodigen wij U uit voor de algemene ledenvergadering die wordt gehouden op Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel.: 0162-683323 E.mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com NIEUWSBRIEF Jaargang 16 Nummer 3, april 2013 UITNODIGING Hierbij nodigen wij U uit voor

Nadere informatie

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt.

4. Jaarverslag van de secretaris Het jaarverslag over 2013 wordt goedgekeurd met dank aan de secretaresse mevr. B. van der Vegt. Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 27-01-2014 Aanwezig 54 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. Henk Holsappel, Mw. Rix Pasman 1. Opening door de voorzitter De voorzitter

Nadere informatie

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE

NOTULEN JAARVERGADERING 2018 ATC TWENTE Datum: 18 januari 2018 Locatie: horecabedrijf DE MARKE te Wierden. Aanwezig leden: 18 leden. Aanwezig bestuur: G. Leusman. Voorzitter E. Huisjes. Penningmeester & Secretaris F. Kuylaars. Ledenadministratie

Nadere informatie

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015

Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Met o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 17 maart a.s. Locatie tentoonstelling Laatste kans voor ringenbestellen 2015 Ledenlijst maart 2015 Maart 2015 Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011 Concept 110511 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Maandag 10 mei 2011 1. Opening Met een welkom aan een ieder en in bijzonder aan onze ereleden, met deze woorden

Nadere informatie

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur

Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur 1 Locatie : Verenigingsruimte AZL, Fluitpolderplein 1, Leidschendam Datum : 27 oktober 2010 Tijd : 20.30 uur Aanwezige bestuursleden : Jos Winnink (voorzitter) Jan Harm Bakhuys (secretaris) André Nieuwenhout

Nadere informatie

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge:

Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: DE KOERIER ANBO - WEMELDINGE Februari/Maart 2016 Activiteiten commissie A.N.B.O. afdeling Wemeldinge: Cathrien Kole Bonzijweg 14 tel. 621386 Corrie Mol Kon. Wilhelminastraat 20 tel. 621400 Adri de Lange

Nadere informatie

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM

KBO BERNADETTE HELMOND. Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Ledenvergadering 24 februari 2014 WELKOM Agenda Opening en mededelingen Goedkeuring notulen van 12 november 2013 Jaarverslag 2013 Verslag Kascommissie/Verkiezing Vaststellen jaarrekening 2013 en begroting

Nadere informatie

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H.

6. Bestuursverkiezing Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: K.D. Warmels (penningmeester) Aftredend volgens rooster en herkiesbaar: E.H. Ledenadministratie Postbus 39 9750 AA Haren (Gn) KvK: 40023673 IBAN: NL04RABO0142130397 e-mail: leden@hcsassenhein.nl internet: www.hcsassenhein.nl Afzender: Postbus 39 ; 9750 AA Haren Gn Haren(Gn), 1

Nadere informatie

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen.

Dagcompetitie. Aanwezig van de verenigingen: Alle verenigingen vertegenwoordigd door één of meerdere personen, totaal 50 personen. Dagcompetitie Notulen van de algemene ledenvergadering van de Dagcompetitie, gehouden op 22 mei 2015 bij biljartvereniging Roac te Rijpwetering. Aanwezig van het Bestuur: Hans van Aalst, Piet Volwater,

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering V.O.S

Notulen jaarvergadering V.O.S Van: Secretaris V.O.S Datum28-07-2010 Aan: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Peter en Diana. Aanwezigen van het bestuur: Iman, Adrie, Adriaan, Jeanet, Patricia, Sacha, Diana enpeter Aanwezige

Nadere informatie

Uitnodiging. organiseren een lezing over de scheepvaart na 1800 Spreker: Ruud Filarski

Uitnodiging. organiseren een lezing over de scheepvaart na 1800 Spreker: Ruud Filarski NIEUWSBRIEF Secr. Gerard Thijssen Rozenbloemstraat 34, 4921 KG Made Tel: 0162-683323 Mail: heemkundemadedrimmelen@gmail.com jaargang 19 nummer 5. Mei 2016 Uitnodiging De gezamenlijke Heemkundekringen :

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 4 april 2017 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering

Notulen Algemene Ledenvergadering Notulen Algemene Ledenvergadering Datum: 01-04-2016 Type meeting: Algemene Ledenvergadering Aanwezigen: 12 leden Voorzitter: Flip Keijzer Secretariaat VvR Agenda ITEM NR. BESCHRIJVING 01 Opening 02 Ingekomen

Nadere informatie

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen

Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen Notulen algemene Ledenvergadering Vereniging Huurdersplatform de Woonplaats gehouden op 12 maart 2014 te Zutphen 1. Opening en Mededelingen De voorzitter opent de vergadering en heet een ieder van harte

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009

14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 VERENIGING VAN OUD FOKKER EMPLOYÉS 14 de JAARGANG NR 46. Zomer 2009 INDIEN ONBESTELBAAR S.V.P. RETOUR: Kootwijkstraat 135 / 2573 XM Den Haag ===============================================================

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden

Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Aanwezig vanuit bestuur: Algemene Ledenvergadering 21 juni 2012, 17.30 18.30 Dutch Space Leiden Gerard Blaauw (voorzitter), Lex Meijer (Penningmeester), Rob Postema, Rob van den Berg, Peter Buist, Tanja

Nadere informatie

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok

De Viskoerier. Uitnodiging jaarvergadering. Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014. Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok TC De Viskoerier Jaargang 34 Nummer2 jan. 2014 Uitnodiging jaarvergadering Vrijdag 24 januari 2014 20.00 uur A Gen Ing Provincialeweg 1 Reijmerstok Agenda: 1 Opening. 2 Verslag jaarvergadering 2013. (bij

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017

Algemene Ledenvergadering. 15 februari 2017 Algemene Ledenvergadering 15 februari 2017 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Notulen ALV 2016 4. Jaarverslag van de penningmeester

Nadere informatie

Muldersnijs ISSN

Muldersnijs ISSN Muldersnijs 2017 3 ISSN 1872-6739 Colofon Muldersnijs is het blad voor leden en donateurs van de vereniging Molenwerkgroep Oost-Groningen. KvK no. 40037981. Het blad verschijnt 4x per jaar en wordt mede

Nadere informatie

www.ehbomiddelburg.nl

www.ehbomiddelburg.nl KONINKLIJKE NEDERLANDSE VERENIGING EERSTE HULP BIJ ONGELUKKEN Programma Herhalingslessen Seizoen 2014 2015 www.ehbomiddelburg.nl EHBO afdeling Middelburg Secretariaat: Bianca Wiessner Nieuwe Vlissingseweg

Nadere informatie

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00.

RABO-sponsortocht werd dit jaar voor de 4e maal gehouden en bracht ons weer 250,00. Jaarverslag 2012 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Donderdag 14 juni werden we opgeschrikt door het fatale bericht dat Peter Timmerman, onze penningmeester,

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Unilever Bestfoods Nederland, gehouden op dinsdag, 25 maart 2014 in Zalencentrum Restaurant Engels, Stationsplein 45 te Rotterdam.

Nadere informatie

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013

Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 Notulen van de algemene ledenvergadering van de Harddraverijvereniging Heemskerk Dinsdag 14 mei 2013 1. Opening Met een welkom aan onze ereleden, de heren Rijkenberg en Verduin, opent de voorzitter de

Nadere informatie

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid'

maart Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' maart 2019 - Mededelingenblad 03 jaargang 46 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 11 maart: heem-natuur dinsdag 19 maart: heem ALGEMENE LEDENVERGADERING Vooruitblik

Nadere informatie

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018

Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 Verslag Algemene leden vergadering 13 maart 2018 De Reumapatiëntenvereniging Spijkenisse e.o. wordt ondersteund door het Reumafonds en de gemeente Nissewaard en is lid van Ieder(in) (landelijk netwerk

Nadere informatie

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016

KoliBrief Nummer 18, Nov 2016 Nummer 18, Nov 2016 Beste VKZ leden, In deze speciale kolibrief vinden jullie de uitnodiging voor de jaarvergadering van 2016. We hopen jullie allemaal te zien op zondag 27 november. Namens het bestuur,

Nadere informatie

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed

Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Heemkundekring Willem Snickerieme en Museum Zwaluws Erfgoed Vastgesteld door het bestuur van de heemkundekring op 9 maart 2015. Wat is het Museum Zwaluws Erfgoed? Het museum Zwaluws Erfgoed is een etnografisch

Nadere informatie

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond

Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Met hierin o.a. Uitnodiging jaarvergadering dinsdag 13 maart 2018 Uitnodiging lezing maandag 23 april 2018 (unieke kans!) Terugblik feestavond Bestuur van vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg e.o. Voorzitter:

Nadere informatie

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26.

Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. Verslag van de algemene ledenvergadering van 8 april 2016 gehouden in de Bios aan het Dr. Langeveldplein 26. 1. Opening. De voorzitter opent de vergadering om 20.00 uur en heet de aanwezige leden en in

Nadere informatie

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR

SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR SECR. W. DE GRUITER OPGERICHT 25 MEI 1989 AKKERWINDE 28 INGESCHR. K.v.K. 40324098 2951 HB ALBLASSERDAM POSTBANK GIRONR. 4375518 U I T N O D I G I N G zaterdagmiddag 10 juni 2004, 12.00 uur de Algemene

Nadere informatie

Jaarvergadering lasgroep Zuid-Limburg.

Jaarvergadering lasgroep Zuid-Limburg. Jaarvergadering lasgroep Zuid-Limburg. Verslag jaarvergadering over het verenigingsjaar 2010. Gehouden op dinsdag 25 januari 2011. Plaats: Maastricht-Airport. Aviation Competence Centre. Leeuwenborgh Opleidingen.

Nadere informatie

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online

Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts Bekijk het archief online Nieuwsbrief Redactie: Ans Corts nieuwsbrief@bridgedocent.nl Bekijk het archief online Nieuwsbrief 53 december 2016 Kerst- en Nieuwjaarsgroet Beste bridgedocent(e), Met veel plezier kijken we graag samen

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke Notulen OR vergadering 7 september 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Lonneke niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:30.

Nadere informatie

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015

Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Algemene Leden vergadering Fotoclub Houten 10 maart 2015 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken 4. Jaarrekening 2014 5. Jaarverslag 2014 6. Bestuur: Voorzitter aftredend en herkiesbaar.

Nadere informatie

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen

05 Jaarverslagen afdeling voetbal SV Spaarnwoude en jeugdcommissie seizoen Notulen Aanwezige bestuursleden: Edwin Ruijgrok (voorzitter) Jan Bönker (secretaris) Bert Brals (penningmeester) Frank Willems (seniorenzaken) Frank Oud (wedstrijdsecretaris) Steven ten Brink (selectiezaken)

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017.

Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Algemene Leden Vergadering 10 februari 2017. Agenda ALV 2017, 10 februari 2017: 1/ Opening en vaststelling agenda. 2/ Terugblik 2016 door de voorzitter. 3/ Financiën >Verslag kascommissie (2015 én 2016)

Nadere informatie

Jaarverslag Open monumentendag

Jaarverslag Open monumentendag Jaarverslag 2013 Het bestuur: we zijn 8 maal voor bestuursvergadering bijeen geweest, 1 ledenvergadering. Op 15 maart was onze jaarvergadering. Tijdens deze vergadering zijn met goedkeuring van de leden

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008

Nieuwsbrief nr.1 maart 2008 Inhoud: 1. Algemene ledenvergadering op 27 maart 2008 2. POPEL Jaarverslag 2007 3. Energielabel 4. Hennink Service-abonnement C.V.- installatie 5. Service abonnement RRS-rioolreiniging 6. Bericht penningmeester

Nadere informatie

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging

Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Marinebedrijf Sport- en Ontspanningsvereniging Agenda Algemene leden vergadering 2018 Donderdag 5 april 2018 om 20.00 uur 1. Opening. 2. Mededelingen en ingekomen stukken. 3. Vaststellen agenda. 4. Notulen

Nadere informatie

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero,

Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS. DRIEBERGEN, 14 november. Betreft: Algemene ledenvergadering. Beste leden van Provero, Provero lid t.a.v. Postbus Adres WOONPLAATS DRIEBERGEN, 14 november Betreft: Algemene ledenvergadering Beste leden van Provero, Op donderdag 14 november 2013 vindt om 10.00 uur de Algemene Ledenvergadering

Nadere informatie

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering

S.V.H.A. - verslag van de Algemene Ledenvergadering Datum : maandag 12 oktober 2015 Tijd : 20:00u - 22:00u Aanwezig : geschat aantal aanwezige leden 50, waarvan 24 ingetekend; 7 bestuursleden 1. Opening De voorzitter opent de vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN

ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN ALGEMENE LEDENVERGADERING H.S.V. ONS GENOEGEN 4 NOVEMBER 2013 1 Agenda algemene ledenvergadering 4 november 2013 1. Opening door de voorzitter en aanvullende mededelingen. 2. Verslag ledenvergadering 22

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Nederlandse Rope Skipping Organisatie Brediusweg 15 1401 AA, Bussum ALGEMENE LEDENVERGADERING 15 MAART 2014 Plaats: UWC Maastricht, Discusworp 65, 6225XP, Maastricht Aanvang vergadering: 15:00 Copyright

Nadere informatie

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus

Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus Verslag van de Algemene Ledenvergadering van de Vrienden van de Amsterdamse Hortus op woensdag 16 april 2014 in de Oranjerie van de Hortus Aanwezig: circa 50 leden en het bestuur van de Vriendenvereniging:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur.

HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE. Het bestuur. Vergaderingen bestuur. HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOOR HEEMKUNDEKRING VEHCHELE Artikel 1. Het bestuur. 1. Het bestuur met inbegrip van het dagelijks bestuur, bestaat uit tenminste vijf personen, die door de algemene vergadering

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam

Jaarboek 2014. Afdeling Zaandam Jaarboek 2014 Afdeling Zaandam 1 AGENDA ALGEMENE LEDENVERGADERING Locatie: Buurthuis De Poelenburcht, Weerpad 1a, 1504 NX ZAANDAM Datum: maandag 20 april 2015 Aanvang: 19:30 uur 1. Opening 2. Mededelingen

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014

Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Notulen Algemene Ledenvergadering april 2014 Datum: maandag 21 april 2014 Tijd: 10.35 uur t/m 12.00 uur Locatie: Dolfinarium Harderwijk Aanwezigen bestuursleden: Goksel Tatlioĝlu, Angelo Verhoeven, Jan

Nadere informatie

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg

Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Maart 2012 Bestuur van de vogelvereniging Zang & Kleur Woudenberg Voorzitter: Erik-Jan Huisman de Heuvel 5 3931 RH Woudenberg tel. 033-2866901 1 e Secretaris: Daan Huisman John F. Kennedylaan 101 3931

Nadere informatie

Nieuwsbrief april G&B - Liemers

Nieuwsbrief april G&B - Liemers Bekijk de webversie Nieuwsbrief april G&B - Liemers Beste lezers, Op maandag 9 april a.s. houden wij weer onze Algemene Leden Vergadering (ALV), waarbij onze leden van harte zijn uitgenodigd. Vanaf 20.15

Nadere informatie

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014

Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Stichting Beheer Oudergelden Verslag algemene jaarvergadering Stichting Beheer Oudergelden het Festival op maandag 8 september 2014 Aanwezig: Bestuursleden: Aafje ter Avest, Karin Hogervorst en Janke Verheij,

Nadere informatie

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n

R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n R e g l e m e n t O u d e r v e r e n i g i n g D e K e i z e r s k r o o n Algemeen Gebruikte afkortingen OV = Oudervereniging De Keizerskroon OV-bestuur = Bestuur Oudervereniging De Keizerskroon MR =

Nadere informatie

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING

WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING WELKOM ALGEMENE LEDENVERGADERING Vereniging van Gepensioneerden van het Pensioenfonds Grafische Bedrijven DINSDAG 21 APRIL 2015 Agenda 1. Opening door de voorzitter (Victor Doorn) 2. Mededelingen en ingekomen

Nadere informatie

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017:

4. Jaarverslag 2017, de volgende activiteiten hebben plaatsgevonden in 2017: NOTULEN Algemene Ledenvergadering 2018 d.d. 24-05-2018 locatie Flanders Tilburgseweg 37 te Goirle Geachte leden, Op donderdag 24 mei zijn we samen gekomen voor de Algemene Ledenvergadering bij Flanders

Nadere informatie

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11:

REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK. Inhoudsopgave. Artikel 2 Aanmelding en toelating tot het lidmaatschap. Artikel 11: REGLEMENT VERENIGING PLATFORM HYDRAULIEK Inhoudsopgave Artikel 1: Artikel 2: Artikel 3: Artikel 4: Artikel 5: Artikel 6: Artikel 7: Artikel 8: Artikel 9: Artikel 10: Artikel 11: Algemene bepalingen Aanmelding

Nadere informatie

Aanwezig Breda: 27 leden; aanwezig Apeldoorn: eveneens 27 leden, inclusief bestuursleden.

Aanwezig Breda: 27 leden; aanwezig Apeldoorn: eveneens 27 leden, inclusief bestuursleden. Notulen van de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging van Gepensioneerden Wegener VVG gehouden bij BN/De Stem op vrijdag 19 april te Breda en op dinsdag 23 april bij Koninklijke Wegener N.V. te Apeldoorn

Nadere informatie

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d

Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d Concept verslag van de Algemene ledenvergadering BCN 2000 d.d. 20-2-2017. Aanwezig volgens presentielijst: 83 leden Afgemeld: 16 leden Afwezig: 31 leden. 1. Opening, mededelingen en ingekomen stukken.

Nadere informatie

26e Algemene ledenvergadering in de Voorhof, Herenstraat 77a (naast de Oude Kerk) Voorburg. op donderdag 8 mei 2008, aanvang 20.

26e Algemene ledenvergadering in de Voorhof, Herenstraat 77a (naast de Oude Kerk) Voorburg. op donderdag 8 mei 2008, aanvang 20. Nr. 45, april 2008. Secretariaat HVV Postbus 49, 2270 AA Voorburg Tel: 079-3417604 info@historischvoorburg.nl www.historischvoorburg.nl Geachte leden en donateurs, Voorwoord van de voorzitter Het gaat

Nadere informatie

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk.

EHBO Vereniging St. Camillus Vogelenzang - De Zilk. EHBO Vereniging St Camillus Vogelenzang - De Zilk Datum: 3 februari 2014 Blad 1 van 4 1 Opening; De voorzitter Marien van den Oever heet een ieder welkom in de vernieuwde Duinpan Buiten de aanwezigheid

Nadere informatie

Terugkeren naar de Heemkunde-site kan via de Terugknop. U vindt de terugknop bovenin uw scherm, meestal uiterst linksboven.

Terugkeren naar de Heemkunde-site kan via de Terugknop. U vindt de terugknop bovenin uw scherm, meestal uiterst linksboven. Terugkeren naar de Heemkunde-site kan via de Terugknop. U vindt de terugknop bovenin uw scherm, meestal uiterst linksboven. 2014 Maak van elke dag iets bijzonders! Foto Rini van Oirschot Het bestuur van

Nadere informatie

Muldersnijs Muldersnijs pagina 12 ISSN

Muldersnijs Muldersnijs pagina 12 ISSN Muldersnijs 2016 3 Muldersnijs 2016-3 pagina 12 ISSN 1872-6739 Colofon Muldersnijs is het blad voor leden en donateurs van de vereniging Molenwerkgroep Oost-Groningen. KvK no. 40037981. Het blad verschijnt

Nadere informatie

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen.

3. Notulen vergadering voorgaande vergadering Notulen ALV 2015 worden vastgesteld zonder aanvullingen of opmerkingen. Notulen Algemene Leden Vergadering 2016 Datum: 23 februari 2016 Plaats: Wetsus aan de Oostergoweg 7 te Leeuwarden Aanwezigen: Zie bijlage 1 MKA.: Verzendlijst: Curt van Oss Alle aan- en afwezigen Verslag

Nadere informatie

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN

UITNODIGING. voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN LOGGED OUT Jaargang #10; nummer #1; februari 2015 UITNODIGING voor de Algemene Vergadering van de Vereniging van (Vroeg)gepensioneerden van de Stichting Pensioenfonds Thales Nederland, de VVSPTN op woensdag

Nadere informatie

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur.

Notulen van Vergadering van eigenaars, gehouden dinsdag 11 maart 2014, aanvang 19:30 uur. Notulen 1. Opening en vaststelling aanwezige stemmen De voorzitter van de vergadering opent de vergadering en heet de aanwezigen van harte welkom. Vanavond zijn 30 van de 52 stemmen aanwezig dan wel per

Nadere informatie

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014

Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Mededelingen Dorpsbelang Gaast, februari 2014 Als u dit leest, zijn we alweer ruim een maand onderweg in het nieuwe jaar 2014, waarbij we ons aan het begin van dit nieuwe jaar hebben afgevraagd wat dit

Nadere informatie

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen

HET LEESVERTIER. onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen HET LEESVERTIER onregelmatig verschijnend periodiek * jaargang 8 nummer 30 * oktober 2006 Nieuwsbrief voor Drouwenerveen en Bronnegerveen Het Leesvertier is 7 jaar geleden voor het eerst verschenen. Het

Nadere informatie

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014

Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Notulen algemene ledenvergadering ADCA vereniging 2014 Datum: 24 mei 2014 Locatie: Hotel Bergse Bossen in Driebergen Voorzitter: Ewout Brunt Notulist: Willemien Uijl 1. Opening door de voorzitter dhr.

Nadere informatie

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst

Verslag. Gerard van de Ven (directeur) Henk Voerman (manager Woondiensten) Caroline Bredeweg (notuliste) Zie presentielijst Verslag Vergadering Locatie Datum Aanwezig Jaarvergadering Stichting Huurdersorganisatie Omnia Wonen De Kiekmure in Harderwijk Woensdag 7 april 2010, aanvang 19.30 uur Miranda Verweij (voorzitter), Dick

Nadere informatie

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009.

DORPSVERENIGING NIJEVEEN. Sinds 1 januari Jaarverslag 2009. DORPSVERENIGING NIJEVEEN Sinds 1 januari 1998. Jaarverslag 2009. Inhoud 1. Voorwoord door Arend Tissingh (voorzitter) 2. Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 3. Het bestuur 4. Klankbordgroep 5. Leden

Nadere informatie

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen

van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Geffen: 24-02-2015 Bestuursoverleg Ondernemend Geffen Datum: Locatie: dinsdag 24 Februari 14.30 uur van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling Broekstraat 2, 5386 KD Geffen Vooraf gaand aan dit overleg hebben we

Nadere informatie

Afdeling Noord Brabant

Afdeling Noord Brabant C.O.M. afdeling Noord-Brabant Secretaris (a.i.) T. Rovers De Volder 75 5283 ZB Boxtel 06-10862214 Secretariaat@comnoordbrabant.nl AAN: Bestuur C.O.M. afdeling Noord-Brabant Bestuur C.O.M. onderafdelingen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018

Algemene Ledenvergadering. 7 maart 2018 Algemene Ledenvergadering 7 maart 2018 Agenda 1. Opening door de voorzitter en vaststelling van de agenda 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Bezoek van de Christen Unie 4. Lid van Verdienste 5. Jubilarissen

Nadere informatie

Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept)

Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Notulen jaarvergadering Historische Kring Dalfsen (concept) Datum 28-1-2013 Aanwezig 63 leden Met kennisgeving afwezig: Dhr. J. Oost, Dhr. J. Veldhuis, Dhr. G. van de Kolk, Dhr. H. Haverkamp 1. Opening

Nadere informatie

Versie A P R I L

Versie A P R I L Versie 1.0 1 6 A P R I L 2 0 1 3 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 1 Opening Róman van der Meulen: Secretaris Pauze over ca. 1.15 uur 16-4-2013 ALV wijkvereniging Westeinde 2 Agenda 1. Opening 2.

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen.

3. Verslag secretaris over 2015. Dit werd door de secretaris, Joop Bootz, voorgelezen. Werd zonder op of aanmerkingen aangenomen. TC De Viskoerier Jaargang 36 Nummer 2 jan. 2016 www.terracollinaria.nl Verslag jaarvergadering Terra Collinaria 15-januari 2016. Afgemeld: Nic Luijten, Hans Mommer, Remy Meertens en Hub Hartmans. Aanwezig:

Nadere informatie

Uitnodiging voor de Ledenvergadering van de Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht.

Uitnodiging voor de Ledenvergadering van de Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht. Uitnodiging voor de Ledenvergadering van de Vereniging van Vrienden van de Grote Kerk te Dordrecht. De voorjaarsledenvergadering van onze vereniging wordt dit jaar gehouden op donderdag 3 april in de wijkzaal

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering

Algemene ledenvergadering Algemene ledenvergadering Zwolle, 15 maart 2019 AGENDA 1. Opening 2. Goedkeuring notulen vorige vergadering 3. Sociaal en financieel jaarverslag 2018 4. Goedkeuring jaarstukken 2018 5. Decharge bestuur

Nadere informatie

Verslag van de Voorjaarsvergadering op woensdagavond 22 maart 2017

Verslag van de Voorjaarsvergadering op woensdagavond 22 maart 2017 Verslag van de Voorjaarsvergadering op woensdagavond 22 maart 2017 Josien de Jonge opent als voorzitter deze vergadering en heet alle aanwezigen van harte welkom. De secretaris leest als eerste de namen

Nadere informatie

IK DANS. Penningmeester

IK DANS. Penningmeester Wadenoijen 10-09-2015 Jaargang 24 Waayer Nieuws 2 www.waayer-wadenoijen.nl IK DANS Aanstaande donderdag starten we met de eerste danslessen van het project IK DANS! Alle kinderen moeten op gymschoenen

Nadere informatie

'--3: t;m. I!Iz. CC Om ~~ %C .. ~--':'3'"! % Z N ~~~,' ~ ~~ 0 C-I. ",,"'..t,..". C. _"'-\'"... \ m % m% ::am ...,. ~. --:;..

'--3: t;m. I!Iz. CC Om ~~ %C .. ~--':'3'! % Z N ~~~,' ~ ~~ 0 C-I. ,,'..t,... C. _'-\'... \ m % m% ::am ...,. ~. --:;.. N o O "",.- ". ~~.,.~ -"'.., ',,'.". : ::,."...,. ~. --:;.. " ",,"'..t,..". C. _"'-\'"..... \ m % m% ::am t;m l '--3: ~~ %C I!Iz CC Om O~ ~ ~M.. ~--':'3'"! % Z N ~~~,' ~ ~~ 0 C-I Met een aantaluitgekiendedienstenpakkettenverzorgen

Nadere informatie

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag.

Jaarverslag Technische Commissie door: Albert Seubring Het jaarverslag van de TC is goedgekeurd. Dank aan Albert Seubring voor het verslag. Notulen Algemene Ledenvergadering c.v.v. Fit Boys Datum: Donderdag 27 oktober 2016 Aanvang: 20:00 uur Locatie: Kantine Fit Boys, Sportpark Noord-West Aanwezig:.. leden, zie: Presentielijst ledenvergadering

Nadere informatie

november Mededelingenblad 09 jaargang 45 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid'

november Mededelingenblad 09 jaargang 45 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' november 2018 - Mededelingenblad 09 jaargang 45 heemkundige kring 'De Oude Vrijheid' Sint-Oedenrode Uitnodiging voor: maandag 05 november: heem-natuur woensdag 21 november: heem Vooruitblik voor: zondag

Nadere informatie

Notulen Jaarvergadering Stichting Platform Dorpshuizen Noord-Holland. Luc Overman

Notulen Jaarvergadering Stichting Platform Dorpshuizen Noord-Holland. Luc Overman Notulen Jaarvergadering Stichting Platform Dorpshuizen Noord-Holland Locatie: Dorpshuis De Hanswijk te Egmond aan de Hoef Datum: 10 mei 2012 Aanwezig namens PDNH: Adviseurs PDNH: Doarpswurk: Jacques Nagelmaeker,

Nadere informatie

ACTIVITEITENVERSLAG 2013

ACTIVITEITENVERSLAG 2013 ACTIVITEITENVERSLAG 2013 Januari 2014 Hilde Oolthuis secretaris VOKS 20 jaar VOKS! In 2013 hebben wij het 20 jarig jubileum van VOKS kunnen vieren! Wij zijn het jubileumjaar gestart met een feestelijk

Nadere informatie

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken

Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Toelichting op de agenda ALV 24 2018 Ad 1 Opening en welkom a) Opening door de voorzitter en welkom door de heer Jansen, wethouder gemeente Zeist b) Mededelingen en ingekomen stukken Eventuele mededelingen

Nadere informatie

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van

WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van WASSENAARSE VOLKSTUINDERS VERENIGING Postbus 12, 2240 AA Wassenaar. Bankrekening: NL 14 INGB 0001673018 (Aangesloten bij het Algemeen Verbond van Volkstuinderverenigingen in Nederland van de 61 e Algemene

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement Ouderraad

Huishoudelijk reglement Ouderraad Huishoudelijk reglement Ouderraad Openbare Basisschool t Hout, Helmond Artikel 1 Begripsbepalingen Dit reglement verstaat onder A. Bevoegd gezag : de directeur of zijn/haar vervanger B. School : Openbare

Nadere informatie

t Wiekendje Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2.

t Wiekendje  Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2. t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Vrijdag 30 september: speelgoedtijd groepen 1-2. Maandag 3 oktober: erfgoedproject Kort en Klein Dinsdag 4 oktober: dierendag Dinsdag 4 oktober: GMR-vergadering Woensdag

Nadere informatie

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA

HUISHOUDERLIJK REGLEMENT BILJARTGROEP BEJA WEDSTRIJDREGLEMENT ROOSTERCOMPETITIE BEJA A. DOEL, BESTUUR EN ORGANISATIE Artikel 1A a) Biljartvereniging Beja is opgericht op 6 januari 1977. Beja heeft haar activiteiten in het KBO gebouw 'Vestingzicht'

Nadere informatie

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015.

Agenda 2015. Overzicht activiteiten 2015. Overzicht activiteiten 2015. Studiecentrum Het studiecentrum is elke woensdag- en zaterdagmiddag geopend van 13.00 tot 17.00 uur. In overleg met H. Dortants is het regelmatig mogelijk om eerder toegang

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN

AANVRAAGFORMULIER VOOR PROJECTEN Stichting De Beide Weeshuizen Prof. Molkenboerstraat 9 6524 RN Nijmegen Tel. 024 3226650 KvK 055782 E-mail: stg.beide.weeshuizen@planet.nl Site:www.beideweeshuizen.nl Postbank 825598 ABN Bank 53.72.57.314

Nadere informatie

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016

Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Nieuwsbrief 17 van het RBIJ bestuur februari 2016 Beste leden, ouders/verzorgers en begunstigers, Voor je ligt de nieuwsbrief 17 van het bestuur van Reddingsbrigade IJsselstein. Met deze nieuwsbrief vertelt

Nadere informatie