Job profiel Key Account Manager Selecta

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Job profiel Key Account Manager Selecta"

Transcriptie

1 Koningsstraat NK Hilversum Nederland Telefoon Fax Job profiel Key Account Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies. For top 5% young executives we operate an open introduction model. Two career interviews and a test are held before the candidate is introduced to a prospective employer. Next to this we provide executive search services in the young and senior executives segment.

2 Pagina 2/6 Organisatieprofiel Inleiding Benelux behoort tot de internationale Group, de grootste dienstverlener op het gebied van vending in Europa. Onder het motto 'a fresh experience every time' biedt Benelux een reeks uitgekiende concepten om mensen via automaten te verwennen met een lekker kopje koffie, cappuccino of espresso, frisdranken, snoep, snacks, een broodje gezond en andere dagverse producten. De organisatie is met haar verkoopautomaten actief in de kantorenmarkt, in de gezondheidszorg, in het onderwijs, op tankstations en in het openbaar vervoer. Het bedrijf heeft tevens een eigen koffiemerk: miofino. De Group is in 1957 ontstaan in Zwitserland. Het is inmiddels een zeer succesvol Europees bedrijf waar circa medewerkers in 22 landen een opbrengst van 700 Miljoen genereren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zwitserland en heeft in Europa een markt leidende positie verworven. Vanuit ruim verkooppunten verzorgt een kleine 5 miljoen consumpties per dag. In Nederland is in 2001 gestart en heeft in 2004 Koninklijke Olland overgenomen. Na deze overname behoort de organisatie in de Benelux tot de top vijf. In de Benelux heeft de organisatie een marktaandeel van 5 à 6% en werken er circa 250 medewerkers. De Group is sinds 2007 eigendom van Allianz Capital Partners, de investeringstak van Allianz Group. Strategie De vending markt in de Benelux wordt sterk bepaald door een tweetal grote partijen, een drietal middelgrote partijen en een groot aantal vaak regionale spelers. heeft de sterke ambitie om middels autonome groei een solide top drie speler in de Benelux markt te worden. Zij zijn dat aan hun Europese stand verplicht en hebben de juiste mensen in dienst om dit te bereiken. Belangrijke punten om dit te realiseren zijn: het vergroten van de regionale marktpenetratie en het vergroten van de naamsbekendheid en herkenbaarheid van het merk. Cultuurverandering Benelux heeft het afgelopen half jaar diverse nieuwe mensen aangenomen, het management team is veranderd en sales maakt een kwaliteitsslag door. Onder leiding van een nieuwe Managing Director Frank Geelink (o.a. ex Philips, ex General Electric) is met een nieuwe energie aan de slag met de vele kansen die er liggen om op de vending markt groei te realiseren. De organisatie wordt gekenmerkt door een open cultuur waarin mensen worden uitgedaagd om mee te denken met het bedrijf. Er wordt met veel plezier en passie gewerkt aan een perfecte klantbeleving, waarbij de dienstverlening centraal staat. Benelux hanteert vier kernwaarden: Freshness, Excellence, Pleasure and Caring. Deze kernwaarden zijn in het gehele bedrijf terug te vinden, in de dienstverlening, in de benadering van de klant en in het Human Resources Beleid. heeft naast deze vier kernwaarden Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) tot speerpunt van de organisatie gemaakt.

3 Pagina 3/6 Directie Het management team van Benelux bestaat uit Frank Geelink (Managing Director, 2012), Robert Winkel (Finance Director, 2012), Bas Vogelsangs (Sales & Marketing Director, 1998), Willem Burgmans (Human Resources Manager, 2001) en Richard van Vugt (Operations Director, 2000). Profiel positie Key Account Manager De Key Account Manager rapporteert aan Chris van Olffen, Sales Manager Key Accounts van Benelux. Daarnaast werkt de Key Account Manager nauw samen met de Marketing Manager. Hij of zij heeft geen functioneel leidinggevende verantwoordelijkheid. Hij of zij maakt deel uit van het Sales Team Benelux en is in die rol mede verantwoordelijk voor het realiseren van commerciële targets op specifiek toegewezen accounts en marktsegmenten van Benelux. Doel van de functie De Key Account Manager is verantwoordelijk voor het onderhouden van relaties met grote accounts op specifiek toegewezen marktsegmenten van Benelux. Ontwikkelt samen met marketing concepten en proposities (segmentplannen) die aansluiten bij de wensen van specifieke accounts of specifieke accountgroepen. Is continue planmatig actief in het op- en uitbouwen van bestaande en potentiële klanten. Breidt de omzet bij bestaande Key Accounts uit en verhoogt de net sales. Bouwt naast extern ook intern aan een uitstekend netwerk om uiteindelijk de klantbeleving tot in de puntjes te verzorgen. Legt contacten met directies van grote bedrijven om te komen tot uitbreiding van het klantportfolio. Wordt verantwoordelijk voor grote aanbiedingen al dan niet in de vorm van Europese aanbestedingen. Interne en externe communicatie Intern Group Sales & Marketing Sales: Key Account Managers, Account Managers Marketing: Marketing Manager, Marketeers Finance Operations Extern Corporate en Key Accounts Prospects Organisaties waar partnerships mee worden aangegaan

4 Pagina 4/6 Resultaatsgebieden en activiteiten - De Key Account Manager heeft als doel om planmatig relaties met grote accounts van Benelux op- en uit te bouwen alsook bij nieuwe prospects teneinde lange termijn zakelijke kansen te ontwikkelen; - Bouwt voortdurend aan een solide klanten base waarin hij of zij op diverse niveaus conceptmatig met klanten overlegt en klanten adviseert; - De Key Account Manager is in samenwerking met marketing verantwoordelijk voor het opstellen, beheren en implementeren van accountplannen en segmentplannen bij klanten, klantgroepen en op beurzen; - Is actief over de volle breedte van de dienstverlening van. Brengt kansrijke klanten en prospects in kaart, benadert deze, verzorgt de verkoopanalyse, voert onderhandelingen en sluit meerjarige contracten af; - Is verantwoordelijk voor de omzet ontwikkeling en winstgevendheid van de eigen accounts; - Houdt marktontwikkelingen nauwgezet bij en vertaalt deze middels markt analyses naar voorstellen voor commerciële acties; - Heeft veelvuldig overleg met de interne organisatie (Sales, Marketing, Finance, Operations,) om een optimale afhandeling en administratie van de salesactiviteiten te realiseren. Prestatie indicatoren - Top en bottom line (hoofd KPI s Netto Sales en Ebita); - Merk en naamsbekendheid van bij verschillende key accounts en prospects; - Toegenomen sales en opbrengst per klantgroep, klant. Interview Frank Geelink, Managing Director Benelux: Frank : Ik ben sinds begin 2012 verantwoordelijk voor Benelux, een bedrijf dat met passie en drive de markt voor vending in Nederland wil gaan bepalen. Gezamenlijk gaan wij de strijd aan met de grote partijen. De organisatie is daarvoor kort geleden aangepast, we zijn kleiner, flexibeler en meer gedreven. Er zijn diverse mensen op nieuwe posities aangenomen zoals de Finance Director, de Sales Manager Key Accounts en de Sales Manager OCS (Office Coffee Service). De nieuwe Key Account Manager is een belangrijke schakel tussen onze belangrijke accounts en ons bedrijf. Hij of zij is van grote invloed op het te voeren commerciële beleid richting specifieke klanten en bepaalt in grote mate onze aansluiting naar de markt. We zitten in een uitdagende markt waar nog veel te winnen is. is daarin nog te weinig herkenbaar en wanneer we onze regionale bekendheid weten verder te brengen met uitstekende service concepten kunnen we echt bouwen. Frank: Koffie is bij uitstek een product dat via smaakbeleving door de klanten sterk persoonlijk bepaald is. Ons eigen koffiemerk, miofino, tesamen met een persoonlijke benadering, het echt kennen van onze klant en het samen met de klant ontwikkelen van deze beleving, moet de kern worden van het concept.

5 Pagina 5/6 Persoonlijk profiel Functie-eisen en competenties Opleiding en ervaring HBO+ werk- en denkniveau Minimaal 5 jaar commerciële marketing en sales ervaring Sales achtergrond richting consumenten en B2B markt in de foodservice of daaraan gerelateerde markten (FMCG, Catering, Vending, enz.) of in de kantoor inrichting of kantoor automatisering Ervaring met (openbare) aanbestedingen Ervaring met het opstellen en ontwikkelen van key account plannen Ervaring met het werken in een matrix organisatie Competenties Hoog energieniveau, resultaat gedreven, service- en klantgericht, stressbestendig; Is in staat om vanuit netwerken proactief sales te ontwikkelen in het afsluiten van orders naar het aangaan van langdurige klantrelaties; Denkt in concepten vanuit het diensten portfolio van ; Weet zowel intern als extern draagvlak te creëren voor het uitvoeren van complexe projecten; Is in staat om door gedrag verandering in de organisatie te initiëren; Interpersoonlijk vaardig, organisatorisch sterk, sterke communicatieve en presentatie vaardigheden; Uitstekende contactuele- en onderhandelingsvaardigheden; Goede beheersing van de Engelse taal. Arbeidsvoorwaarden Uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden in overeenstemming met het niveau van de functie en afhankelijk van het niveau van de kandidaat. Basissalaris inclusief vakantietoeslag tussen ,- en ,-. Een aantrekkelijk pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een prestatiebonus en auto van de zaak. Locatie Koeweistraat 10, Waardenburg Samengevat: Waarom aantrekkelijke loopbaanstap? Je komt in een commercieel bedrijf dat een duidelijke groei strategie nastreeft in een uitdagende markt. Met een duidelijke propositie en customer focus kan dit behaald worden. De Key Account Manager wordt hierbij verantwoordelijk voor een klantenbestand (bestaand en prospect). Meer informatie Consultant : Matthijs Visser Contact :

6 Pagina 6/6 Geïnteresseerd? Dan ontvangen we graag uw cv en een korte motivatie via de registratie pagina op onze site (www.careeropeners.nl). Geef onder toelichting a.u.b. aan dat het de positie betreft van Key Account Manager bij Benelux (registratienummer: 12049).

13-06-2012/Job profiel Marketing Manager Selecta

13-06-2012/Job profiel Marketing Manager Selecta Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl 13-06-2012/Job profiel Marketing Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

Job profiel Finance Manager Arts en Zorg

Job profiel Finance Manager Arts en Zorg Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl Job profiel Finance Manager Career Openers puts a-players in contact with a-companies. For top

Nadere informatie

2014.03 Job Profiel Category Marketeer & SEA Mobile Specialist Emesa

2014.03 Job Profiel Category Marketeer & SEA Mobile Specialist Emesa Koningsstraat 53 1211 NK Hilversum Nederland Telefoon +31 35 6460343 Fax +31 35 6460345 www.careeropeners.nl 2014.03 Job Profiel Category Marketeer & SEA Career Openers puts a-players in contact with a-companies.

Nadere informatie

CATEGORY CONTROLLER FRIESLANDCAMPINA CHEESE SPECIALTIES

CATEGORY CONTROLLER FRIESLANDCAMPINA CHEESE SPECIALTIES CATEGORY CONTROLLER FRIESLANDCAMPINA CHEESE SPECIALTIES Februari 2011 FrieslandCampina Pagina 2 van 7 ORGANISATIE PROFIEL - ALGEMEEN ONDERNEMING Koninklijke FrieslandCampina voorziet miljoenen mensen in

Nadere informatie

If the price is right

If the price is right If the price is right H É T C A R R I È R E M A G A Z I N E V O O R S A L E S P R O F E S S I O N A L S! N O V E M B E R 2 0 0 9 6 In gesprek met Jordy Kool & Marjolijn van Berkel, Infotheek ICT Diensten

Nadere informatie

MVO: People, Planet, Profit.

MVO: People, Planet, Profit. MVO: People, Planet, Profit. hét carrièremagazine voor salesprofessionals! september 2011 3 In gesprek met Getronics op jacht naar talent Bewust Bilderberg over MVO Intercity Zakelijk en hun groei Nsecure

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

Sales directie in ICT concentreert zich op het binnenhalen van new business

Sales directie in ICT concentreert zich op het binnenhalen van new business Sales directie in ICT concentreert zich op het binnenhalen van new business Nationale Benchmark Verkoopoptimalisatie in ICT 1 2 Sales Improvement Group Voorwoord Dit rapport bevat de uitkomsten van de

Nadere informatie

In gesprek met klantgericht denken bij Landal Green Parks Hotitem voert Sales Funnel in social media tips & tricks door Mercuri international

In gesprek met klantgericht denken bij Landal Green Parks Hotitem voert Sales Funnel in social media tips & tricks door Mercuri international In gesprek met Bas Hoogland, klantgericht denken bij Landal Green Parks Rob Honing, Hotitem voert Sales Funnel in Bas Westland, social media tips & tricks Social Media als Sales Tool, door Mercuri international

Nadere informatie

Oriëntatie op beroepenveld

Oriëntatie op beroepenveld Oriëntatie op beroepenveld Naam: Liza Ossewaarde Klas: 1N Studierichting: Communicatie Docent: Dewi de Hoon Datum: 19-11-2013 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1: Inleiding Hoofdstuk 2: Vacatures + jouw analyse

Nadere informatie

Sales Manager Rond consulting & PurpleHRM

Sales Manager Rond consulting & PurpleHRM Profielschets voor de vacature Sales Manager Rond consulting & PurpleHRM Profielschets Sales Manager Pagina 1 Karakteristieken van de organisaties Rond consulting is opgericht in 2007 en is de eerste 100%

Nadere informatie

Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort

Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort Inleiding De gedachte dat de persoon van de professional van doorslaggevende betekenis is bij acquisitie (zie

Nadere informatie

de echte waarde van een bedrijf is een afgeleide van zijn mensen verkort jaarverslag 2008

de echte waarde van een bedrijf is een afgeleide van zijn mensen verkort jaarverslag 2008 de echte waarde van een bedrijf is een afgeleide van zijn mensen verkort jaarverslag 2008 inhoud profiel 3 onze diensten 4 onze missie 4 onze wereldwijde aanwezigheid 4 onze cultuur 5 onze kernwaarden

Nadere informatie

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening

Drijfveren in de. zakelijke dienstverlening Drijfveren in de zakelijke dienstverlening INHOUDSOPGAVE De methode 2 In gesprek met: Pierre Mellegers - Manager Management & Human Resource Development bij Eneco 6 Edwin Kist - Senior Vice President Human

Nadere informatie

Maatschappelijk Jaarverslag 2007

Maatschappelijk Jaarverslag 2007 Maatschappelijk Jaarverslag 2007 Kiezen voor ondernemerschap 2007 was het jaar van de keuzes. En vooral: het uitwerken van die keuzes. Met de voornaamstekeuze debesteprivatebank van Nederland en België

Nadere informatie

Verbeter Advies USG People

Verbeter Advies USG People Verbeter Advies USG People P. Meijer Studentnummer 450398 Datum; 7 november 2013 NCOI opleidingsgroep HBO Bedrijfskunde Module: Bedrijfskundig management Docent:dhr H. Klijnen Projectmanagement Docent:

Nadere informatie

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN

VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN Het realiseren van bedrijfsambities Discussie finance professionals SPECIALE UITGAVE DOOR VISMA SOFTWARE Thema AMBITIE VAN REGISTRATIE NAAR VOORUITKIJKEN De controller als business partner 9 vragen en

Nadere informatie

White paper Positionering Business Development

White paper Positionering Business Development White paper Positionering Business Development Samenvatting Business Developent is een jong en daardoor vaak minder goed begrepen werkveld. Mede daardoor weten organisaties niet goed of- en zo ja hoe ze

Nadere informatie

Op zoek naar nog meer jobs in West-Vlaanderen? Let s talk + 8.299. JOBS in de kijker. Fusie tussen Ardo en Dujardin Foods goedgekeurd

Op zoek naar nog meer jobs in West-Vlaanderen? Let s talk + 8.299. JOBS in de kijker. Fusie tussen Ardo en Dujardin Foods goedgekeurd Op zoek naar nog meer jobs in West-Vlaanderen? Surf naar Jobat.be/West-Vlaanderen Let s talk Onze adviseurs luisteren graag naar uw verhaal voor het gepaste advies Reporter ter plaatse Johan Depaepe johan.depaepe@jobatmedia.be

Nadere informatie

Comfortabel in beweging

Comfortabel in beweging Comfortabel in beweging MKB Lease -1- Welkom bij MKB Lease MKB Lease Siliciumweg 4 3812 SX Amersfoort Postbus 3 3800 AA Amersfoort telefoon 033 42 24 888 fax 033 42 24 800 e-mail info@mkblease.nl www.mkblease.nl

Nadere informatie

LANDELIJK FACILITY MANAGEMENT COMPETENTIEPROFIEL 2012

LANDELIJK FACILITY MANAGEMENT COMPETENTIEPROFIEL 2012 LANDELIJK FACILITY MANAGEMENT COMPETENTIEPROFIEL 2012 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING... 9 1.1 AANLEIDING VOOR HERZIENING... 9 1.2 OPDRACHTFORMULERING LOOFD... 10 2. COMPETENTIEPROFIEL VAN DE OPLEIDING FACILITY

Nadere informatie

Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management

Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management Delta Lloyd Asset Management Postbus 1000 1000 BA Amsterdam Asset Management Bovenaan beginnen bij Delta Lloyd Asset Management Contact: Marcel Folmer HR Business Partner Delta Lloyd Asset Management 020

Nadere informatie

Kompass Nederland. Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau!

Kompass Nederland. Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau! Kompass Nederland Vinden en gevonden worden op Internationaal Niveau! Kompass verbindt U zoekt, wij leveren. Met zowel internationaal als nationaal gedetailleerde bedrijfs-, branche- en marketinginformatie

Nadere informatie

CONCEPT UITKOMSTEN DHPA ENQUETE mei 2010. Focus verlegd van de techniek naar de onderhandelingstafel

CONCEPT UITKOMSTEN DHPA ENQUETE mei 2010. Focus verlegd van de techniek naar de onderhandelingstafel CONCEPT UITKOMSTEN DHPA ENQUETE mei 2010 Focus verlegd van de techniek naar de onderhandelingstafel INHOUD 1. Introductie...3 1.1 Over dit onderzoek...3 1.2 Executive summary... 4 ICT sector positief over

Nadere informatie

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen

Finance & Control. Opleidingenoverzicht. Postbachelor- en masteropleidingen Finance & Control Opleidingenoverzicht Postbachelor- en masteropleidingen Een plaats op het erepodium! Wat zijn uw ambities? Beste lezer, Applaus en erkenning Uiteindelijk willen we allemaal applaus, erkenning

Nadere informatie

Duurzaamheidsverslag. Chairman s Statement. Nancy McKinstry Chairman of the Executive Board

Duurzaamheidsverslag. Chairman s Statement. Nancy McKinstry Chairman of the Executive Board Chairman s Statement Duurzaamheidsverslag 2004 Nancy McKinstry Chairman of the Executive Board Tate consendipis dionsequat. Feugiat. Ut nullutpat. Lorper sustrud ea commod eu faccum am, consequismod mincip

Nadere informatie

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING

KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING KNOWLEDGE INTO ACTION CREËER EEN LUISTERAAR EN BRENG HEM IN BEWEGING info@exellior.com September 2014 Copyrights KNOWLEDGE INTO ACTION 2 GEFELICITEERD! U heeft besloten meer te willen weten over de ontwikkeling

Nadere informatie

Trainingen en opleidingen bij Novaka Academy

Trainingen en opleidingen bij Novaka Academy Trainingen en opleidingen bij Novaka Academy De kantoorvakhandel is in beweging. Toegenomen concurrentie, hogere verwachtingen van consumenten en een transparantere markt; het vraagt van kantoorvakhandels

Nadere informatie

Source Group N.V. Jaarverslag 2014. Inhoud. Voorwoord van de directie

Source Group N.V. Jaarverslag 2014. Inhoud. Voorwoord van de directie Source Group N.V. Jaarverslag 2014 Inhoud Voorwoord van de directie 1. Samenstelling directie 2. Raad van Commissarissen 3. Bedrijfsprofiel 4. Directieverslag 5. Overnamerichtlijn 6. Corporate Governance

Nadere informatie

Onze klanten willen zorgeloos genieten

Onze klanten willen zorgeloos genieten Onze klanten willen zorgeloos genieten met o.a. aan het woord: Jaap van Daalen, Algemeen Directeur ROI groep BV Dries van der Vossen, CEO Bilderberg Heerke Witteveen, Head of benefits ABN AMRO Netty van

Nadere informatie