Startershandleiding. (Voor de CD Canon Digital Camera Solution Disk versie 33)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Startershandleiding. (Voor de CD Canon Digital Camera Solution Disk versie 33)"

Transcriptie

1 NEDERLANDS Startershandleiding (Voor de CD Canon Digital Camera Solution Disk versie 33) U moet de software installeren (deze staat op de CD Canon Digital Camera Solution Disk) voordat u de camera aansluit op de computer. Installeer de software. Windows p. 11 Macintosh p. 41 Sluit de camera aan op de computer. Windows/Macintosh Windows Macintosh In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de softwareprogramma's moet installeren en worden de functies en bedieningsprocedures kort beschreven. Bij nieuwe besturingssystemen (behalve Windows 2000) hoeft u deze software niet te installeren om beelden te kunnen downloaden. Hierbij gelden wel enkele beperkingen (p. 76).

2 VEILIGHEIDSVOORSCHRIFTEN De veiligheidsvoorschriften in deze handleiding zijn bedoeld om u te wijzen op een veilig en juist gebruik van de producten om letsel bij uzelf en anderen en schade aan apparatuur te voorkomen. Het is belangrijk dat u deze voorschriften leest en begrijpt voordat u doorgaat met de overige gedeelten van deze handleiding. Waarschuwingen Deze aanduiding markeert situaties die de dood of ernstig letsel tot gevolg kunnen hebben als de instructies worden genegeerd of niet goed worden opgevolgd. Waarschuwingen Speel de meegeleverde cd-roms niet af in een cd-speler zonder ondersteuning voor gegevens-cd-roms. Als u de cd-roms afspeelt in een speler voor audio-cd's, kunnen de luidsprekers beschadigd raken. Bovendien kan er gehoorbeschadiging optreden als u met een koptelefoon luistert naar het harde geluid van een gegevens-cd-rom die wordt afgespeeld op een audio-cd-speler. Aansprakelijkheidsbeperking We hebben ernaar gestreefd de informatie in deze handleiding volledig en accuraat weer te geven, maar aanvaarden geen aansprakelijkheid voor mogelijke fouten of weglatingen. Canon behoudt zich het recht voor de specificaties van de hierin beschreven hardware en software te allen tijde zonder voorafgaande kennisgeving te wijzigen. Niets uit deze handleiding mag in enigerlei vorm of op enigerlei wijze worden gereproduceerd, verzonden, overgezet, opgeslagen in een opzoeksysteem of in een andere taal worden vertaald zonder de voorafgaande schriftelijke toestemming van Canon. Canon biedt geen garantie voor schade als gevolg van beschadigde of verloren gegevens wegens onjuist gebruik of onjuist functioneren van de camera, de software, de geheugenkaarten, personal computers, randapparatuur of het gebruik van geheugenkaarten anders dan die van Canon. Informatie over handelsmerken Microsoft, Windows Vista en het Windows Vista-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Microsoft Corporation in de VS en/of andere landen. Macintosh, het Mac-logo, Quicktime en het Quicktime-logo zijn handelsmerken van Apple Inc., gedeponeerd in de VS en andere landen. Canon Klantenservice Als u contact wilt opnemen met de klantenondersteuning van Canon, raadpleegt u de achterkant van het boekje Overeenkomst Europees Garantie Systeem (EWS), dat is meegeleverd bij de camera. Copyright Canon Inc Alle rechten voorbehouden.

3 1 Inhoudsopgave Lees dit eerst 3 Veiligheidsvoorschriften...3 Eenvoudiger kan niet! Maak thuis professionele afdrukken... 4 Grenzeloze mogelijkheden met leuke software...5 Maak gebruik van CANON image GATEWAY en benut de mogelijkheden van internet...7 Systeemvereisten...9 De software gebruiken op het Windows-platform - voorbereidingen 11 De software en het USB-stuurprogramma installeren...11 De software gebruiken op het Windows-platform - grondbeginselen 16 Beelden downloaden naar de computer...16 Beelden afdrukken...21 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 23 Vensters van ZoomBrowser EX...23 ZoomBrowser EX-functies...29 Films bewerken...33 Panoramabeelden samenvoegen - PhotoStitch...34 Persoonlijke camera-instellingen opgeven met [My Camera/Mijn Camera]-instellingen...35 De software gebruiken op het Macintosh-platform - voorbereidingen 41 De software installeren...41 De software gebruiken op het Macintosh-platform - grondbeginselen 43 Beelden downloaden naar de computer...43 Beelden afdrukken...47

4 De software gebruiken op het Macintosh-platform - geavanceerde technieken 49 Vensters van ImageBrowser...49 ImageBrowser-functies...55 Films bewerken...59 Panoramabeelden samenvoegen - PhotoStitch...60 Persoonlijke camera-instellingen opgeven met [My Camera/Mijn camera]-instellingen...61 Bijlagen 66 De software verwijderen...66 Mappenstructuur van de geheugenkaart Problemen oplossen...70 Beelden downloaden zonder de software te installeren...76 Index Inhoudsopgave 2

5 Lees dit eerst 3 In dit hoofdstuk wordt uitgelegd wat u kunt doen als u de camera gebruikt met de software op de CD Canon Digital Camera Solution Disk. Ook wordt de vereiste systeemconfiguratie voor het gebruik van de software beschreven. Windows/Macintosh Informatie over deze handleiding Bij de uitleg in deze handleiding wordt ervan uitgegaan dat u werkt met Windows XP of Mac OS X versie Als u een andere versie van deze besturingssystemen gebruikt, kunnen de scherminhoud en procedures enigszins afwijken. In deze handleiding worden de volgende begrippen gebruikt. Mac OS X wordt gebruikt voor Mac OS X (versie ) Veiligheidsvoorschriften Controleer of u de software van de meegeleverde CD Canon Digital Camera Solution Disk hebt geïnstalleerd voordat u de camera aansluit op de computer. Veiligheidsvoorschriften voor het aansluiten van de camera op de computer De verbinding werkt mogelijk niet goed als u de camera met een interfacekabel via een USB-hub aansluit. De verbinding werkt mogelijk niet goed wanneer u samen met de camera andere USB-apparatuur gebruikt, met uitzondering van een USB-muis of -toetsenbord. Als de verbinding niet goed werkt, koppelt u de andere apparaten los en sluit u de camera opnieuw aan. Sluit niet twee of meer camera's tegelijkertijd aan op dezelfde computer. De verbindingen werken dan misschien niet goed. Zorg ervoor dat de computer niet overschakelt naar de stand-bymodus (slaapstand) als er een camera is aangesloten via de USB-interfacekabel. Koppel de interfacekabel niet los als dit toch gebeurt. Probeer de computer weer in de actieve modus te krijgen terwijl de camera nog is aangesloten. Sommige computers keren niet goed terug in de actieve modus als u de camera loskoppelt terwijl de computer in de slaapstand staat. Raadpleeg de handleiding bij de computer voor instructies met betrekking tot de slaapstand. Wanneer u de camera op een computer aansluit, wordt u aangeraden een Voedingsadapter (apart verkrijgbaar) te gebruiken. Zorg ervoor dat u volledig opgeladen batterijen gebruikt als u geen AC-adapter kunt gebruiken. Raadpleeg de Gebruikershandleiding bij de camera voor de juiste procedures voor het aansluiten van de camera op de computer.

6 Lees dit eerst 4 Eenvoudiger kan niet! Maak thuis professionele afdrukken Maak de opnamen Raadpleeg de Gebruikershandleiding bij de camera voor instructies over het maken van opnamen. Windows/Macintosh Installeer de software op de computer U hoeft de software slechts eenmaal te installeren. Windows (p. 11) Macintosh (p. 41) Sluit de camera aan op de computer Raadpleeg de Gebruikershandleiding bij de camera voor instructies over het aansluiten. Veiligheidsvoorschriften voor het aansluiten van de camera op de computer (p. 3) Download de beelden naar de computer Windows (p. 16) Macintosh (p. 43) Druk de beelden af Windows (p. 21) Macintosh (p. 47)

7 Lees dit eerst 5 Grenzeloze mogelijkheden met leuke software ZoomBrowser EX (Windows)/ImageBrowser (Macintosh) Veelzijdige beeldbeheersoftware voor het downloaden van beelden, het bewerken van stilstaande beelden en films, en voor afdrukken. Experimenteer met uiteenlopende afdruktechnieken U kunt allerlei lay-outs afdrukken. Bovendien kunt u van uitgebreide mogelijkheden gebruikmaken, zoals verschillende papierformaten gebruiken en foto's met datumstempels en opmerkingen afdrukken. Windows (p. 21) Macintosh (p. 47) Windows/Macintosh Beelden afdrukken is gemakkelijk Zet datumstempels op uw foto's Zet opmerkingen op uw kaarten en uitnodigingen In één oogopslag meerdere foto's bekijken met index afdrukken. Een film bewerken U kunt films bewerken door films en stilstaande beelden die u hebt gedownload naar de computer, met elkaar te verbinden, door tekst (zoals titels) of achtergrondmuziek toe te voegen of door speciale effecten toe te passen. Windows (p. 33) Macintosh (p. 59) Stilstaande beelden uit films extraheren U kunt een stilstaand beeld uit de weergegeven film extraheren en dit beeld opslaan als een nieuw beeldbestand. U kunt ook een reeks frames opgeven en hieruit meerdere stilstaande beelden extraheren. Alleen Windows Vista of Windows XP (p. 31) Macintosh (p. 57)

8 Lees dit eerst 6 De instellingen voor uw camera (My camera/mijn camera) aanpassen Stel uw favoriete beeld of geluid in als opstartscherm of sluitergeluid van de camera. (Alleen bij bepaalde modellen) Windows (p. 35) Macintosh (p. 61) Windows/Macintosh PhotoStitch (Windows/Macintosh) Een programma waarmee u meerdere beelden kunt samenvoegen tot indrukwekkende panorama's. Opnamen samenvoegen tot een panoramabeeld Windows (p. 34) Macintosh (p. 60)

9 Lees dit eerst 7 Maak gebruik van CANON image GATEWAY en benut de mogelijkheden van internet Informatie over CANON image GATEWAY CANON image GATEWAY is een online fotoservice voor iedereen die dit product heeft aangeschaft. Als u zich online registreert (gratis), kunt u gebruikmaken van de verschillende services. Raadpleeg de hoofdpagina voor het meest recente menu met services. Windows/Macintosh Beelden uploaden en delen Uw albums op CANON image GATEWAY Uw bestanden met instellingen voor Mijn camera op CANON image GATEWAY Mensen per informeren over uw albums Bestanden met instellingen voor Mijn camera downloaden Familie en vrienden kunnen op eenvoudige wijze rondkijken Daarna kunt u toegang krijgen tot de meest actuele ondersteuningsinformatie door u simpelweg te registreren. Raadpleeg de hoofdpagina voor informatie over browserversies (Microsoft Internet Explorer, enz.) en over de instellingen die u het beste kunt gebruiken om verbinding te maken met de online fotoservices van CANON image GATEWAY. Internettoegang is vereist (u moet een account hebben bij een internetprovider (ISP) en u moet beschikken over browsersoftware en een internetverbinding). Eventuele accountkosten en toegangstarieven van uw serviceprovider moeten apart worden betaald.

10 Lees dit eerst 8 Registreren als lid De registratie is gratis. U kunt zich online registreren met behulp van de meegeleverde cd-rom (Canon Digital Camera Solution Disk). Meegeleverde cd-rom Windows/Macintosh Verbinding maken met internet Ook als u zich eerder hebt geregistreerd, krijgt u, wanneer u aanvullende informatie over dit product registreert op CANON image GATEWAY, toegang tot de allernieuwste ondersteuningsinformatie. Gebruik CANON image GATEWAY met de meegeleverde software U kunt beelden uploaden naar online albums of bestanden met instellingen voor Mijn camera downloaden met de meegeleverde software. Windows (ZoomBrowser EX) Macintosh (ImageBrowser) Gebruik ZoomBrowser EX of ImageBrowser als u een groot aantal beelden tegelijk wilt uploaden. Hiermee kunt u de grootte van het beeldbestand in één batchbewerking verkleinen, zodat u gemakkelijker met de bestanden kunt werken.

11 Lees dit eerst 9 Systeemvereisten Installeer de software op een computer die voldoet aan de volgende minimumvereisten. Windows Besturingssysteem Windows Vista Windows XP Service Pack 2 Windows 2000 Service Pack 4 Windows/Macintosh Computermodel Het bovenstaande besturingssysteem moet vooraf zijn geïnstalleerd op computers met ingebouwde USB-poorten. Processor Windows Vista: Pentium 1,3 GHz of sneller Windows XP/Windows 2000: Pentium 500 MHz of hoger RAM Windows Vista: 512 MB of meer Windows XP/Windows 2000: 256 MB of meer Interface Benodigde schijfruimte Beeldscherm USB Canon Utilities - ZoomBrowser EX: minimaal 200 MB - PhotoStitch: minimaal 40 MB TWAIN-stuurprogramma voor Canon-camera: 25 MB of meer 1024 x 768 pixels/high Color (16-bits) of hoger Macintosh Besturingssysteem Mac OS X (versie ) Computermodel Processor RAM Interface Benodigde schijfruimte Beeldscherm Het bovenstaande besturingssysteem moet vooraf zijn geïnstalleerd op computers met ingebouwde USB-poorten. PowerPC G3/G4/G5 of Intel Processor Minimaal 256 MB USB Canon Utilities - ImageBrowser: minimaal 300 MB - PhotoStitch: minimaal 50 MB 1024 x 768 pixels/ kleuren of hoger

12 Lees dit eerst 10 U hebt een cd-romstation nodig om de software te installeren. Zelfs als aan de systeemvereisten is voldaan, hoeft dit niet te betekenen dat alle computerfuncties werken. U hebt een geluidskaart nodig om geluidsfragmenten bij filmbestanden onder Windows af te spelen. Voor Windows is QuickTime vereist om beelden op te slaan die met PhotoStitch zijn samengevoegd tot QuickTime VR-beelden. Dit programma is ook vereist om films af te spelen en te bewerken op het Windows 2000-platform. Bij Windows is Microsoft.NET Framework 2.0 of hoger vereist. Macintosh-software kan niet worden gebruikt op schijven die met een UFS-indeling (Unix File System) zijn geformatteerd. Windows/Macintosh Eerdere versies van ZoomBrowser EX/ImageBrowser Als u al over een eerdere versie beschikt, gebruikt u de meegeleverde cd-rom (Canon Digital Camera Solution Disk) om de nieuwe versie te installeren en de oude te overschrijven.

13 De software gebruiken op het Windows-platform - voorbereidingen 11 In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u de software installeert en de camera aansluit op een computer. Lees deze basisprocedures voordat u de camera aansluit op de computer. De software en het USB-stuurprogramma installeren Installeer de software vanaf de CD Canon Digital Camera Solution Disk. U moet de software installeren voordat u de camera aansluit op de computer. U moet een beheerdersaccount op de lokale computer hebben als u programma's wilt installeren. Windows Wat hebt u hierbij nodig Uw camera en computer CD Canon Digital Camera Solution Disk Bij camera meegeleverde interfacekabel Installatieprocedure 1 Controleer of de camera niet op de computer is aangesloten. Als de camera wel is aangesloten, koppelt u de kabel los. De software kan niet goed worden geïnstalleerd als de camera al op de computer is aangesloten. 2 Sluit alle toepassingen af.

14 3 Plaats de CD Canon Digital Camera Solution Disk in het cd-romstation van de computer. Als het venster [User Account Control/ Gebruikersaccountbeheer] verschijnt, volgt u de instructies op het scherm om door te gaan. Ga als volgt te werk als het installatiescherm niet automatisch verschijnt. De software gebruiken op het Windows-platform - voorbereidingen 12 Het installatiescherm openen Volg de volgende procedure om het installatiescherm te openen als dit niet automatisch verschijnt. Windows Vista 1. Selecteer [Computer] in het menu [Start]. 2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het cd-romstation en kies [Open/Openen]. 3. Dubbelklik op het pictogram [SETUP.EXE]*. 4. Wanneer het venster [User Account Control/Gebruikersaccountbeheer] wordt weergegeven, volgt u de instructies op het scherm om door te gaan. Windows XP 1. Kies [My Computer/Deze computer] in het menu [Start]. 2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het cd-romstation en kies [Open/Openen]. 3. Dubbelklik op het pictogram [SETUP.EXE]*. Windows Dubbelklik op het bureaublad van Windows op het pictogram [My Computer/ Deze computer]. 2. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van het cd-romstation en kies [Open/Openen]. 3. Dubbelklik op het pictogram [SETUP.EXE]*. Windows * Op sommige computers wordt de bestandsnaamextensie [.EXE] niet weergegeven zoals hierboven. 4 Klik onder [Digital Camera Software/ Software voor digitale camera] op de knop [Easy Installation/Eenvoudige installatie]. Klik op [Custom Installation/Aangepaste installatie] als u de te installeren software afzonderlijk wilt selecteren. Installatiescherm

15 5 Als er andere software wordt uitgevoerd, sluit u alle programma's voordat u op [OK] klikt. De software gebruiken op het Windows-platform - voorbereidingen 13 6 Controleer de installatie-instellingen en klik op [Install/Installeren]. De items in de lijst wijken mogelijk af van de items in de illustratie, afhankelijk van de software die op uw computer is geïnstalleerd. Wanneer [Custom Installation/Aangepaste installatie] is geselecteerd met Windows 2000 Het USB-stuurprogramma (de software voor het maken van een verbinding) is nodig wanneer de camera via een interfacekabel op de computer wordt aangesloten. Selecteer het USB-stuurprogramma [Canon Camera TWAIN Driver/TWAIN-stuurprogramma voor Canon-camera]. Windows 7 Klik op [Yes/Ja] als u alle voorwaarden van de softwarelicentieovereenkomst accepteert. De installatie wordt gestart. Volg de instructies op het scherm om door te gaan met de installatie. Klik op [Yes/Ja] als een dialoogvenster wordt weergegeven waarin de installatie van Microsoft.Net Framework wordt bevestigd.

16 8 Wanneer de installatie is voltooid, selecteert u [Restart computer immediately (Recommended)/ Computer direct opnieuw opstarten (Aanbevolen)] en klikt u op [Restart/ Opnieuw opstarten]. Verwijder de cd Solution Disk nog NIET uit het cd-romstation. De software gebruiken op het Windows-platform - voorbereidingen 14 Als de computer niet opnieuw hoeft te worden gestart, verschijnt het venster [Finish/ Voltooien]. Klik op [Finish/Voltooien], verwijder de Solution Disk uit het cd-romstation en ga verder met stap Verwijder de cd uit het cd-romstation nadat de computer opnieuw is opgestart en uw normale bureaublad wordt weergegeven. Hiermee is de installatie van de software voltooid. Sluit vervolgens de camera aan op de computer zodat het USB-stuurprogramma kan worden gebruikt. Windows Als u een USB-stuurprogramma hebt geïnstalleerd, zijn nu alleen nog maar de vereiste bestanden naar de computer gekopieerd. U moet nu de camera via de interfacekabel op de computer aansluiten om de installatie te voltooien en het stuurprogramma voor te bereiden voor gebruik. Zie De software verwijderen (p. 66) als u de geïnstalleerde programma's wilt verwijderen. 10 Nadat u de camera via de interfacekabel hebt aangesloten op de computer, schakelt u de camera in. Activeer de weergavemodus en maak de camera gereed voor communicatie met de computer. De manier waarop de camera op de computer moet worden aangesloten en in de juiste modus moet worden gezet, verschilt per cameramodel. Zie de Gebruikershandleiding bij de camera.

17 Klik op [Yes/Ja] als het venster [Digital Signature Not Found/Digitale handtekening niet gevonden] verschijnt. De software gebruiken op het Windows-platform - voorbereidingen 15 De installatie van het USB-stuurprogramma wordt automatisch voltooid wanneer u de camera aansluit op de computer en verbinding maakt. Tijdens de installatieprocedure (alleen de eerste keer dat de camera op een computer wordt aangesloten) verschijnen dialoogvensters die lijken op de onderstaande dialoogvensters. Windows Vista Na enkele ogenblikken verschijnt het dialoogvenster dat hier rechts wordt weergegeven. Windows XP Na enkele ogenblikken verschijnt het dialoogvenster dat hier rechts wordt weergegeven. Windows Windows 2000 Start de computer opnieuw op als u daarom wordt gevraagd. Als er zich problemen voordoen bij het installeren van het USBstuurprogramma, moet u dit eerst verwijderen (p. 67) en vervolgens opnieuw installeren. (Windows 2000) Raadpleeg het gedeelte Het USB-stuurprogramma verwijderen (p. 67) als u het USB-stuurprogramma wilt verwijderen dat u met deze procedures hebt geïnstalleerd. (Windows 2000) Raadpleeg het gedeelte Als u ZoomBrowser EX versie 2 of 3 hebt gebruikt (p. 75) als u eerder met een van deze versies hebt gewerkt. Hiermee zijn de installatie van de software en het USB-stuurprogramma en de aansluiting van de camera op de computer voltooid. Als u een goede beveiliging wilt garanderen op computers waarop Microsoft.NET Framework is geïnstalleerd, moet u de computer bijwerken met Windows Update. U kunt nu camerabeelden downloaden naar de computer (p. 16).

18 De software gebruiken op het Windows-platform - grondbeginselen 16 In dit hoofdstuk wordt beschreven hoe u ZoomBrowser EX gebruikt om beelden van de camera naar de computer te downloaden en af te drukken. Lees dit hoofdstuk nadat de voorbereidingen in het gedeelte De software gebruiken op het Windows-platform - voorbereidingen zijn voltooid. Beelden downloaden naar de computer U wilt beelden downloaden naar uw computer. De procedures verschillen enigszins, afhankelijk van of u de camera op de computer aansluit (zie hieronder) of gebruikmaakt van een geheugenkaartlezer (p. 19). Wanneer u de camera hebt aangesloten op een computer en er staan veel beelden (ongeveer 1000) op de geheugenkaart, kunt u de beelden mogelijk niet downloaden. In dat geval wordt u aangeraden een geheugenkaartlezer te gebruiken. Windows De camera aansluiten op een computer 1 Nadat u de meegeleverde interfacekabel hebt aangesloten op de USB-poort van de computer en de DIGITAL-aansluiting van de camera, schakelt u de camera in. Activeer de weergavemodus en maak de camera gereed voor communicatie met de computer. De manier waarop de camera op de computer moet worden aangesloten en in de juiste modus moet worden gezet, verschilt per cameramodel. Zie de Gebruikershandleiding bij de camera.

19 2 Selecteer [Canon CameraWindow] wanneer een dialoogvenster ([Events/ Gebeurtenissen]) wordt weergegeven dat lijkt op het dialoogvenster dat u hier rechts ziet en klik op [OK]. Selecteer [Download Images From Canon Camera using Canon CameraWindow/Beelden van Canoncamera downloaden met Canon CameraWindow] van het dialoogvenster [AutoPlay/Automatisch afspelen] in Windows Vista. De naam van uw cameramodel of [Canon Camera/Canon-camera] verschijnt hier. Naargelang de configuratie van uw computer kunnen hier andere programma's worden weergegeven. De software gebruiken op het Windows-platform - grondbeginselen 17 Als het dialoogvenster [Events/Gebeurtenissen] niet verschijnt, klikt u op het menu [Start] en selecteert u achtereenvolgens [All programs/ Alle programma's] of [Programs/Programma's], [Canon Utilities], [CameraWindow], [CameraWindow] en [CameraWindow]. CameraWindow verschijnt wanneer de camera en de computer in de communicatiemodus staan. (Er worden nog geen beelden gedownload.) Windows CameraWindow Miniatuurvenster Weergavevenster 3 Gebruik de camera of de computer om beelden te downloaden. De gedownloade beelden worden standaard opgeslagen in de map [Pictures/Afbeeldingen] of [My Pictures/Mijn afbeeldingen].

20 De software gebruiken op het Windows-platform - grondbeginselen 18 Beelden downloaden met de camera (alleen Windows Vista of Windows XP) Download de beelden met de functie Verplaats van de camera. Als de omstandigheden gunstig zijn voor de functie Verplaats, wordt het instellingenmenu voor de functie Verplaats op het LCD-scherm weergegeven en gaat de knop (Afdrukken/Delen) blauw branden. Raadpleeg de Gebruikershandleiding bij de camera voor meer informatie over de instellingen en procedures van Verplaats. Geef de instellingen voor de functie Verplaats op en druk op de knop (Afdrukken/ Delen) of op de knop FUNC./SET. De knop (Afdrukken/Delen) knippert blauw tijdens de overdracht en blijft branden nadat de overdracht is voltooid. Klik op de muisknop of druk op een willekeurige toets op het toetsenbord om weer te kunnen gaan werken met de computer. Beelden downloaden met de computer Klik op [Transfer Untransferred Images/Niet-overgedragen beelden overdragen]. CameraWindow Windows Klik op deze knop om het startvenster te sluiten. Miniatuurvenster Weergavevenster Als u beelden wilt downloaden waarvan de overdrachtsinstellingen zijn ingesteld met de camera, gebruikt u de camera (alleen Windows Vista of Windows XP) of een geheugenkaartlezer. Klik op [Operate Images on Camera/Beelden via camera bedienen] als u beelden in de camera wilt controleren of als u alleen bepaalde beelden wilt downloaden. U kunt ook in het weergavevenster op klikken om de beelden die naar de computer zijn gedownload naar de camera te uploaden.

21 De software gebruiken op het Windows-platform - grondbeginselen 19 Wanneer u op [OK] klikt in het venster waarin wordt aangegeven dat de overdracht is voltooid, worden de overgedragen beelden weergegeven in het hoofdvenster. De beelden die zijn gedownload, worden op basis van de opnamedatum opgeslagen in mappen. De als laatste gedownloade beelden worden weergegeven op basis van de opnamedatum en de categorieën. Mappengebied Het downloadsymbool wordt weergegeven op gedownloade mappen. Miniatuur U kunt de beelden nu afdrukken (p. 21). Windows Aansluiting op een geheugenkaartlezer 1 Plaats de geheugenkaart in de lezer. Gebruik indien nodig een los verkrijgbare kaartadapter. Raadpleeg de handleiding voor de geheugenkaartlezer voor aansluit- en gebruiksinstructies. 2 Selecteer [View/Download Images using Canon ZoomBrowser EX/ Beelden met Canon ZoomBrowser EX bekijken/downloaden] wanneer het dialoogvenster verschijnt dat hier rechts wordt weergegeven en klik op [OK]. Als het bovenstaande dialoogvenster niet verschijnt, klikt u op het menu [Start] en selecteert u achtereenvolgens [All Programs/Alle programma's] of [Programs/Programma's], [Canon Utilities], [ZoomBrowser EX Memory Card Utility] en [ZoomBrowser EX Memory Card Utility]. Vervolgens gaat u verder met stap 3.

22 3 Klik op [Download Images/Beelden downloaden]. De software gebruiken op het Windows-platform - grondbeginselen 20 U kunt de instellingen zoals het type beeld dat wordt gedownload en de doelmap wijzigen door op [Preferences/ Voorkeuren] te klikken. Standaard worden nu alle beelden die nog niet zijn gedownload naar de map [Pictures/Afbeeldingen] of [My Pictures/Mijn afbeeldingen] gedownload. Als u beelden wilt downloaden waarvan de downloadinstellingen met de camera zijn ingesteld, klikt u op [Preferences/Voorkeuren] en selecteert u [Images whose transfer settings were specified with the camera/ Beelden waarvan de downloadinstellingen zijn opgegeven met de camera] als het beeldtype dat moet worden gedownload. Klik op [Lets you select and download images/beelden selecteren en downloaden] om de beelden op de geheugenkaart in een lijst weer te geven, de beelden te controleren voordat u ze downloadt en alleen de geselecteerde beelden te downloaden. Raadpleeg Mappenstructuur van de geheugenkaart (p. 69) voor informatie over de mappenstructuur en de bestandsnamen van de geheugenkaart. Windows De beelden die zijn gedownload, worden op basis van de opnamedatum opgeslagen in mappen. De beelden worden gesorteerd op datum en op categorie weergegeven bij [Last Acquired Images/Laatst opgehaalde beelden]. U kunt de beelden nu afdrukken (p. 21).

23 Beelden afdrukken De software gebruiken op het Windows-platform - grondbeginselen 21 U kunt ZoomBrowser EX op drie manieren gebruiken om beelden af te drukken: [Photo Print/Foto afdrukken], [Index Print/Index afdrukken] en [Print Using Other Software/Afdrukken met andere software]. In dit hoofdstuk wordt uitgelegd hoe u de optie [Photo Print/Foto afdrukken] gebruikt. Films kunnen niet worden afgedrukt, maar met Windows Vista en Windows XP kunt u wel stilstaande beelden afdrukken die u uit films hebt geëxtraheerd en in afzonderlijke bestanden hebt opgeslagen. Als u de optie [Index Print/Index afdrukken] wilt gebruiken, klikt u op [Print & /Afdrukken en en] in het hoofdvenster en vervolgens op [Index Print/Index afdrukken]. [Photo Print/Foto afdrukken] Hiermee drukt u één beeld per pagina af. 1 Klik in het hoofdvenster van ZoomBrowser EX op [Print & /Afdrukken en en] en vervolgens op [Photo Print/Foto afdrukken]. Windows 2 Zorg ervoor dat [1. Select Images/1. Beelden selecteren] is geselecteerd en selecteer de gewenste beelden. U kunt meerdere beelden selecteren door de [Ctrl]-toets ingedrukt te houden terwijl u op opeenvolgende beelden klikt. De achtergrond van geselecteerde beelden wordt blauw.

24 De software gebruiken op het Windows-platform - grondbeginselen 22 3 Klik op [2. Printer and Layout Settings/2. Instellingen voor printer en lay-out] en pas de categorieën indien nodig aan. U kunt hier tekst invoegen die bij de foto wordt afgedrukt. Hiermee selecteert u de printer en de papiergrootte en dergelijke. Hiermee selecteert u een afdrukmethode voor de opnametijd en -datum. Hiermee stelt u het aantal afdrukexemplaren in. Met deze knoppen kunt u bladeren tussen verschillende beelden als meerdere beelden zijn geselecteerd. Windows 4 Klik op [3. Print/3. Afdrukken]. Het afdrukken wordt gestart. In dit hoofdstuk zijn de grondbeginselen van ZoomBrowser EX behandeld. Wanneer u de grondbeginselen onder de knie hebt, kunt u met de geavanceerde technieken gaan experimenteren. De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken (p. 23).

25 De software gebruiken op het Windowsplatform - geavanceerde technieken 23 In dit hoofdstuk worden verschillende ZoomBrowser EX-functies toegelicht. Neem dit hoofdstuk door nadat u de basisprocedures voor ZoomBrowser EX in het hoofdstuk De software gebruiken op het Windows-platform - grondbeginselen goed hebt doorgelezen. Vensters van ZoomBrowser EX In dit gedeelte worden de belangrijkste ZoomBrowser EX-vensters beschreven: het hoofdvenster, het weergavevenster en het venster [Properties/Eigenschappen]. Hoofdvenster In dit venster kunt u beelden die naar de computer zijn gedownload weergeven en ordenen. Taakknoppen (p. 24) Functieknoppen (p. 26) Windows Weergavemodus (p. 25) Weergaveregelpaneel (p. 26) Weergavegebied (p. 24) Mappengebied (p. 24) [Last Acquired Images/Laatst opgehaalde beelden] (p. 24) Hiermee kunt u de taakknoppen, het gedeelte [Last Acquired Images/ Laatst opgehaalde beelden] en het mappengebied weergeven en verbergen.

26 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 24 Taakknoppen De taken van ZoomBrowser EX worden hier als een index gerangschikt. Klik op een taakknop als u de bijbehorende taak wilt uitvoeren. Deze functies worden beschreven in het gedeelte ZoomBrowser EX-functies (p. 29). Mappengebied In dit gebied selecteert u mappen. De geselecteerde mappen en de beelden in de geselecteerde mappen worden in het weergavegebied weergegeven. Wanneer u vooraf een netwerkstation selecteert met Windows Verkenner, kunt u netwerkmappen in het weergavegebied weergeven, maar u kunt deze mappen niet toevoegen, wijzigen of verwijderen. Als u [Favorite Folders/Favoriete mappen] hebt geselecteerd, worden alleen die mappen weergegeven die u vooraf als favoriete mappen hebt opgegeven. U wordt aangeraden om een map die u regelmatig gebruikt als favoriete map op te geven. Als u [All Folders/ Alle mappen] hebt geselecteerd, worden alle mappen weergegeven. Manieren om een favoriete map op te geven Als [Favorite Folders/Favoriete mappen] wordt weergegeven, klikt u op [Add/Toevoegen] en selecteert u een map. Als [All Folders/Alle mappen] wordt weergegeven, selecteert u een map en klikt u op [Add to Favorites/Toevoegen aan Favorieten]. Als u een map in [Favorite Folders/Favoriete mappen] wilt verwijderen, selecteert u een map en klikt u op de knop [Delete/Verwijderen]. Windows [Last Acquired Images/Laatst opgehaalde beelden] U kunt beelden bekijken in groepen die zijn gesorteerd op opnamedatum of op [My Category]. Weergavegebied De mappen en de beelden in de mappen die zijn geselecteerd in het gedeelte [Last Acquired Images/Laatst opgehaalde beelden] of het mappengebied worden hier weergegeven. U kunt de volgorde van beelden in het weergavegebied sorteren op bestandsnaam, opnamedatum of andere kenmerken door [View/Beeld] en [Sort by/sorteren op] te selecteren. De volgende pictogrammen kunnen naargelang de beeldkenmerken rond beelden worden weergegeven. Beelden gemaakt in de cameramodus Stitch Hulp RAW-beelden Films Beelden met geluidsmemobijlagen Beveiligde beelden Beelden die met de AEB-functie van de camera zijn gemaakt Geroteerde beelden (alleen in het scherm)

27 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 25 Weergavemodus Hiermee selecteert u de weergavestijl voor het weergavegebied. [Zoom Mode/Modus in-/uitzoomen] Hiermee geeft u alle beelden in een map als miniaturen weer. Deze modus is heel handig als u beelden zoekt, omdat in deze modus veel beelden tegelijk kunnen worden weergegeven. Als in een map nog een aantal mappen zijn genest, worden de beelden van de geneste mappen ook als miniaturen weergegeven. Als u de muiscursor boven een map beweegt, wordt in de rechterbovenhoek weergegeven. Als u hierop klikt, wordt er op de desbetreffende map ingezoomd. [Scroll Mode/Modus Bladeren] De beelden in de geselecteerde map en submappen worden weergegeven. Als u de mapdiepte voor weergave (niveau) instelt op [1] of hoger, worden ook de miniaturen in de map weergegeven. U kunt de mapdiepte wijzigen door in het menu [Tools/Extra] de optie [Preferences/Voorkeuren] te selecteren. Windows [Preview Mode/Modus Voorbeeldweergave] In deze modus wordt het beeld groter en met beeldgegevens weergegeven. Wanneer u in de [Zoom mode/modus in-/uitzoomen] of [Scroll Mode/Modus Bladeren] de muisaanwijzer op een miniatuur plaatst, wordt het bijbehorende beeld groter weergegeven in een apart venster. U kunt ook in het menu [Show Information/Gegevens weergeven] instellen dat dit aparte muisvenster niet wordt weergegeven.

28 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 26 Weergaveregelpaneel In dit regelpaneel past u de weergave-instellingen voor het weergavegebied aan. Selectiemenu Klik hierop om alle beelden in het weergavegebied te selecteren of om de selectie van alle beelden in het weergavegebied ongedaan te maken. Passend maken Hiermee wijzigt u de grootte van de miniaturen zodat deze in het venster passen. Weergavegrootte Hiermee wijzigt u de grootte van de miniatuur in het weergavegebied. Menu voor het weergeven/ verbergen van beeldgegevens Geef hier op of u beeldgegevens, zoals bestandsnaam, opnamedatum of classificatie, al dan niet wilt weergeven onder de miniatuur. Knop [Select/Selecteren] Gebruik deze knop om afbeeldingen in [Zoom mode/modus in-/uitzoomen] te selecteren. Menu [Filter Tool/Filterprogramma] Hiermee worden alleen beelden weergegeven die aan de specifieke voorwaarden voldoen. Functieknoppen Met deze knoppen kunt u diverse functies uitvoeren. Windows Knop [View Image/Beeld weergeven] Hiermee geeft u het geselecteerde beeld of de geselecteerde film in het weergavevenster weer. Knop [Slide Show/Diashow] Hiermee start u een diashow van de selecteerde beelden. Knop [Rotate/Roteren] Hiermee roteert u het geselecteerde beeld. Knop [Properties/Eigenschappen] Hiermee geeft u gegevens over het geselecteerde beeld in het venster [Properties/Eigenschappen] weer. Knop [Search/Zoeken] Hiermee zoekt u naar beelden aan de hand van criteria zoals de sterrenclassificatie, de wijzigingsdatum, de opnamedatum, opmerkingen of trefwoorden. Knop [Delete/ Verwijderen] Hiermee verwijdert u geselecteerde beelden of mappen.

29 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 27 Weergavevenster Dubbelklik op een beeld in het weergavegebied als u dit in het weergavevenster wilt weergeven. Menu [Edit/Bewerken] U kunt rode ogen corrigeren, kleuren aanpassen, beelden bijsnijden en titels toevoegen. Bovendien kunt u vanuit dit menu andere programma's starten waarmee u beelden kunt bewerken. Knop [Print/Afdrukken] Hiermee drukt u het weergegeven beeld af. Knop [Shooting Information Display/ Opnamegegevens weergeven] Hiermee geeft u beeldopnamegegevens weer. Knop [Synchronize/ Synchroniseren] Hiermee synchroniseert u de weergave-instellingen wanneer meerdere beelden worden weergegeven. Beeldselectieknop Hiermee schakelt u tussen beelden. Hiermee stelt u de weergavegrootte van het beeld af op de grootte van het weergavevenster. Hiermee geeft u beelden op ware grootte weer in het weergavevenster. Knop [Number of Displays/ Aantal weergegeven beelden] Hiermee geeft u meerdere beelden tegelijk weer. Dit is handig als u beelden wilt vergelijken. Windows In- en uitzoomen Hiermee wijzigt u de zoominstelling van het beeld. [Star Rating/Sterrenclassificatie] Hiermee geeft u een sterrenclassificatie aan een beeld. Knop [Full Screen/Volledig scherm] Hiermee geeft u het beeld weer op volledige schermgrootte. Klik op het beeld of druk op een willekeurige toets op het toetsenbord om het beeld weer op normale grootte weer te geven. RAW-beeld wordt weergegeven De knop [Display Original Image/Oorspronkelijk beeld weergeven] wordt onder het beeld weergegeven. Als u op deze knop klikt, wordt het geconverteerde beeld in het weergavevenster weergegeven. Film wordt weergegeven Knoppen worden onder de film weergegeven, waarmee u de film kunt afspelen of het geluid kunt aanpassen. Als u Windows Vista of Windows XP gebruikt, wordt de knop (Capture Still Frame/Stilstaand beeld opnemen) weergegeven naast de sterrenclassificatie. Als u op deze knop klikt, worden stilstaande beelden uit films geëxtraheerd.

30 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 28 Het venster [Properties/Eigenschappen] Het venster [Properties/Eigenschappen] wordt weergegeven wanneer u een beeld in het weergavegebied selecteert en op de knop [Properties/Eigenschappen] klikt. Het venster [Properties/Eigenschappen] wordt niet weergegeven in de [Preview Mode/ Modus Voorbeeldweergave]. Hiermee geeft u categorieën weer of verbergt u deze. Hiermee speelt u een geluidsmemobijlage bij een beeld af. [File Name/ Bestandsnaam] U kunt de bestandsnaam wijzigen. [Protect/Beveiligen] Hiermee voorkomt u dat een beeld wordt overschreven of verwijderd. [Star Rating/ Sterrenclassificatie] en [My Category] Hiermee stelt u de classificatie voor een beeld in. Er wordt een pictogram weergegeven als een [My Category] is ingesteld. [Shooting Information/ Opnamegegevens] Hiermee geeft u gedetailleerde informatie weer, zoals sluitertijd en belichtingscompensatie. Welke gegevens worden weergegeven hangt af van het cameramodel. [Comment/Opmerking] Hier kunt u een opmerking typen. [Keywords/Trefwoorden] Hiermee geeft u de trefwoorden op die bij zoekacties worden gebruikt. [Brightness Histogram/ Helderheidshistogram] Een grafiek van de verdeling van licht en donker in een beeld. Beeldselectieknoppen Als er meerdere beelden zijn geselecteerd terwijl het venster [Properties/Eigenschappen] wordt weergegeven, kunt u schakelen tussen de beelden waarvoor de informatie wordt weergegeven. Windows

31 ZoomBrowser EX-functies De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 29 In dit gedeelte worden de functies van de taakknoppen kort toegelicht. Sommige ZoomBrowser EX-functies zijn niet beschikbaar op bepaalde cameramodellen. Raadpleeg het gedeelte Specificaties van uw Gebruikershandleiding bij de camera om te controleren of uw model deze functies ondersteunt. Werkstroom In ZoomBrowser EX wordt de volgende werkstroom gebruikt. 1 Klik op een taakknop. Controleer het menu [Help] voor procedures en functies. Taakknoppen Windows De taakknoppen worden toegelicht in 'Functies van taakknoppen' (p. 30). 2 Voer de procedures uit volgens de instructies. Samenvatting van de procedures voor deze stap Stappen die u moet volgen Instructies voor procedure [Return to Main Menu/ Terugkeren naar hoofdmenu]

32 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 30 Functies van taakknoppen [Acquire & Camera Settings/Ophalen en camera-instellingen] [Connect to Camera/Aansluiten op camera] U kunt het volgende doen wanneer u de camera aansluit en CameraWindow weergeeft. [Acquire Images/Beelden ophalen] Hiermee kunt u beelden en geluidsbestanden downloaden van de camera (p. 16). [Print Images/Beelden afdrukken] Hiermee kunt u de beelden in de camera selecteren en afdrukken. [Write to Camera/Naar camera schrijven] Hiermee kunt u beelden uploaden vanaf de computer naar de camera. [Set to Camera/Instellen op camera] Hiermee stelt u naam van de eigenaar van de camera in. [Connect to EOS Camera/Verbinding maken met EOS-camera] Deze functie kunt u alleen gebruiken met EOS-camera's. Raadpleeg de gebruikershandleiding van de camera voor meer informatie over deze functie. (Alleen Windows XP en Windows 2000) [Acquire Images from Memory Card/Beelden ophalen van een geheugenkaart] Hiermee kunt u beelden en geluidsbestanden downloaden van een geheugenkaart (p. 19). U kunt ook beelden op de geheugenkaart selecteren en deze afdrukken. [Transfer Images to Memory Card/Beelden naar geheugenkaart overdragen] Hiermee kunt u beelden vanaf de computer naar de camera uploaden. [View & Classify/Weergeven en classificeren] [View as a Slide Show/Als diavoorstelling weergeven] Hiermee start u een diashow van de beelden die u in het weergavegebied hebt geselecteerd. [Rename Multiple Files/Meerdere bestanden hernoemen] Hiermee wijzigt u de bestandsnamen van de geselecteerde beelden in één bewerking. [Classify into Folder/Classificeren in map] Hiermee classificeert u beelden en slaat u deze in een opgegeven map op. [Search/Zoeken] Hiermee zoekt u naar beelden aan de hand van criteria zoals de sterrenclassificatie, de wijzigingsdatum, de opnamedatum, opmerkingen of trefwoorden. Sterrenclassificaties, opmerkingen en trefwoorden kunnen worden opgegeven in de kolom met beeldgegevens in de [Preview Mode/Modus Voorbeeldweergave] of in het venster [Properties/Eigenschappen]. Windows

33 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 31 [Edit/Bewerken] [Edit Image/Beeld bewerken] Hiermee kunt u beelden bewerken. Zo kunt u beelden bijsnijden, beelden corrigeren en rode ogen corrigeren. Bovendien kunt u hiermee andere programma's starten waarmee u beelden kunt bewerken. [Stitch Photos/Foto's samenvoegen] Hiermee voegt u meerdere beelden samen tot één grote panoramafoto (p. 34). [Edit Movie/Film bewerken] Hiermee bewerkt u films of stilstaande beelden die aan elkaar zijn gekoppeld. U kunt tekst voor titels of achtergrondmuziek toevoegen en diverse effecten toepassen (p. 33). [Process RAW Images/RAW-beelden verwerken] Hiermee converteert u RAW-beelden naar TIFF- of JPEG-beelden. Tijdens de conversie kunt u afbeeldingskenmerken zoals de helderheid, het contrast en de kleurbalans aanpassen. [Export/Exporteren] [Export Still Images/Stilstaande beelden exporteren] Hiermee kunt u de grootte of het type van een beeld wijzigen en het beeld exporteren als een nieuw beeld. [Export Movies/Films exporteren] Hiermee kunt u de grootte of het type van een film wijzigen en het beeld exporteren als een nieuwe film. Windows [Extract frames from a movie/frames uit een film extraheren] Hiermee extraheert u stilstaande beelden uit films binnen een opgegeven interval en slaat u de beelden op als beeldbestanden. (Alleen Windows Vista en Windows XP) [Export Shooting Properties/Opname-eigenschappen exporteren] Hiermee kunt u de benodigde gegevens uit de opnamegegevens selecteren en naar een tekstbestand exporteren. [Export as a Screen Saver/Als schermbeveiliging exporteren] Hiermee exporteert u het beeld als schermbeveiligingsbestand. [Export as a Wallpaper/Als achtergrond exporteren] Hiermee exporteert u het beeld als achtergrondbestand. [Backup to CD/Reservekopie maken op cd] Hiermee maakt u een reservekopie van beelden op een cd-r/rw. (Alleen Windows Vista en Windows XP) De functie [Backup to CD/Reservekopie maken op cd] kan alleen worden gebruikt op computers die aan de volgende vereisten voldoen. Een cd-r/rw-station maakt deel uit van de standaardconfiguratie De schrijffuncties van de cd-r/rw zijn compatibel met Windows Vista of Windows XP

34 [Print & /Afdrukken en en] [Photo Print/Foto afdrukken] Hiermee drukt u één beeld per pagina af (p. 21). Zo kunt u gemakkelijk foto's afdrukken. De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 32 [Index Print/Index afdrukken] Hiermee rangschikt u kleine versies van de beelden in rijen en drukt u deze af. [Print Using Other Software/Afdrukken met andere software] Selecteer de software die u wilt gebruiken en druk de gewenste beelden af. [ Images/Beelden die geschikt zijn voor ] Hiermee converteert u de geselecteerde beelden naar de geschikte grootte voor verzending via . Bovendien kunt u deze functie gebruiken om automatisch een programma te starten nadat de conversie is voltooid. Overige functies ZoomBrowser EX heeft bovendien de volgende functies. [My Camera Settings/Mijn camera-instellingen] Hiermee kunt u het opstartscherm en het sluitergeluid van de camera instellen (p. 35). Windows [Remote Shooting/Opnemen op afstand] Hiermee kunt de camera vanaf de computer bedienen, bijvoorbeeld om foto's te maken.

35 Films bewerken De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 33 U kunt films maken en bewerken: films en stilstaande beelden die u hebt gedownload naar de computer met elkaar verbinden, achtergrondmuziek, titels en andere tekst toevoegen en verschillende effecten op de films toepassen. QuickTime is vereist als u films wilt afspelen en bewerken onder Windows Films worden opgeslagen als Motion JPEG AVI-films. 1 Klik in het hoofdvenster van ZoomBrowser EX op [Edit/Bewerken] en vervolgens op [Edit Movie/Film bewerken]. 2 Klik op [1. Add Images/1. Beelden toevoegen] en selecteer de beelden (film of stilstaande beelden) die u wilt bewerken. U kunt meerdere films of stilstaande beelden selecteren. 3 Voer de stappen aan de linkerzijde van het scherm uit om de film te bewerken en op te slaan. Voer deze stappen uit om verder te gaan. Klik op deze knop voor uitgebreide gebruiksinstructies. Windows Instructies Klik op deze knop om de film af te spelen die wordt bewerkt. Storyboardgebied Bevat miniaturen van de geselecteerde beelden. Verbindt afbeeldingen met elkaar van links naar rechts. Vak met overgangseffecten Dit vak wordt weergegeven tussen twee aangrenzende beelden en bevat de symbolen van de overgangseffecten die beelden met elkaar verbinden.

36 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 34 Panoramabeelden samenvoegen - PhotoStitch U kunt een breed panoramabeeld maken door afzonderlijke beelden van een scène samen te voegen. PhotoStitch detecteert de overlappende gedeelten van aangrenzende beelden automatisch en voert correcties uit voor de grootte en de camerastand. U kunt de overlappende gedeelten ook handmatig opgeven. 1 Klik in het hoofdvenster van ZoomBrowser EX op [Edit/Bewerken] en vervolgens op [Stitch Photos/Foto's samenvoegen]. 2 Klik op [1. Select Images/1. Beelden selecteren] en selecteer diverse beelden in het weergavegebied. 3 Klik op [2. Open PhotoStitch/ 2. PhotoStitch starten]. Instructies Windows 4 Voeg de beelden samen volgens de instructies in het deelvenster boven in het PhotoStitch-venster. Beelden die in de Stitch Hulp-modus zijn gemaakt Beelden kunnen gemakkelijker worden samengevoegd als ze zijn genomen in de Stitch Hulp-modus, omdat de volgorde en afdrukstand van de beelden dan automatisch door PhotoStitch kunnen worden vastgesteld. De reeks beelden wordt samen opgeslagen in één map wanneer u deze downloadt van de camera. Pictogram dat wordt weergegeven bij beelden die in de Stitch Hulpmodus zijn gemaakt. Sommige cameramodellen ondersteunen de Stitch Hulp-modus niet. Raadpleeg de Gebruikershandleiding bij de camera voor informatie over het maken van opnamen in de Stitch Hulp-modus. Beelden die in de Stitch Hulp-modus zijn opgenomen met een groothoeklens, telelens of close-uplens kunnen niet nauwkeurig worden samengevoegd.

37 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 35 Persoonlijke camera-instellingen opgeven met [My Camera/Mijn Camera]-instellingen De functies van [My Camera/Mijn camera] zijn alleen beschikbaar bij camera's die compatibel zijn met deze functies. Raadpleeg het gedeelte Specificaties van de Gebruikershandleiding bij de camera. Het opstartscherm, het opstartgeluid, het sluitergeluid, het werkgeluid en het zelftimergeluid vormen de instellingen voor [My Camera/Mijn camera]. U kunt uw favoriete beelden en geluiden vanaf de computer toevoegen aan de instellingen voor [My Camera/Mijn camera]. In dit gedeelte wordt uitgelegd hoe u de instellingen voor [My Camera/Mijn camera] die op de computer zijn opgeslagen naar de camera uploadt en omgekeerd. Als u de instellingen voor [My Camera/Mijn camera] wilt registreren voor de camera, controleert u of u de software bij de camera hebt geïnstalleerd. Het venster [My Camera/Mijn camera] weergeven 1 Nadat u de meegeleverde interfacekabel hebt aangesloten op de USB-poort van de computer en de DIGITAL-aansluiting van de camera, schakelt u de camera in. Activeer de weergavemodus en maak de camera voor communicatie met de computer. Windows De manier waarop de camera op de computer moet worden aangesloten en in de juiste modus moet worden gezet, verschilt per cameramodel. Zie de Gebruikershandleiding bij de camera.

38 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 36 2 Klik op [Cancel/Annuleren] ( in Windows Vista) als het dialoogvenster [Events/Gebeurtenissen] wordt weergegeven. Als CameraWindow verschijnt, klikt u op [Operate Images on Camera/Beelden via camera bedienen], gevolgd door in het venster [View/Beeld]. CameraWindow Miniatuurvenster Weergavevenster 3 Klik op het menu [Start] en selecteer achtereenvolgens [All Programs/Alle programma's] of [Programs/Programma's], [Canon Utilities], [CameraWindow], [MyCamera] en [MyCamera]. Windows 4 Klik op [Connect to camera/ Camera verbinden]. Het venster [My Camera/Mijn camera] wordt geopend en de beelden in de camera worden weergegeven.

39 De software gebruiken op het Windows-platform - geavanceerde technieken 37 Functies in het venster [My Camera/Mijn camera] ZoomBrowser EX bevat diverse vooraf vastgelegde instellingen voor [My Camera/Mijn camera]. U kunt deze instellingen controleren in het venster [My Camera/Mijn camera]. Tabbladen Klik hierop om te schakelen tussen het aanpassen van afzonderlijke instellingen of groepen instellingen. Computer Hier worden de bestanden met camera-instellingen weergegeven die u op de computer hebt opgeslagen. Knop [Play/Afspelen] Hiermee wordt het geluid van het geselecteerde instellingenbestand afgespeeld. Knop [Delete/Verwijderen] Hiermee wordt een instellingenbestand van de computer verwijderd. De vooraf vastgelegde instellingen voor [My Camera/Mijn camera] in ZoomBrowser EX kunnen niet worden verwijderd (alleen Windows Vista). Knop [Play/Afspelen] Hiermee wordt het geluid van het instellingenbestand in de camera afgespeeld. [Camera] Hier worden de instellingen in de camera weergegeven. Knop [Delete/ Verwijderen] Hiermee wordt een instellingenbestand uit de camera verwijderd. Knop [Save to Camera/ Opslaan op camera] Hiermee wordt een instellingenbestand van de computer opgeslagen op de camera. Knop [Save to PC/ Opslaan op pc] Hiermee wordt een instellingenbestand van de camera opgeslagen op de computer. Windows Afhankelijk van de camera, wordt de knop [Return to factory default settings/ Fabrieksinstellingen herstellen] weergegeven. Als u op deze knop klikt, wordt de fabrieksinstelling voor [My Camera/ Mijn camera] hersteld.

Startershandleiding. (Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 30)

Startershandleiding. (Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 30) NEDERLANDS Startershandleiding (Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 30) U moet de software installeren (deze staat op de cd Canon Digital Camera Solution Disk) voordat u de camera aansluit

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CANON DIGITAL IXUS 950 IS http://nl.yourpdfguides.com/dref/816858

Uw gebruiksaanwijzing. CANON DIGITAL IXUS 950 IS http://nl.yourpdfguides.com/dref/816858 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

(Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 28)

(Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 28) NEDERLANDS Startershandleiding (Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 28) U moet de software installeren (deze staat op de cd Canon Digital Camera Solution Disk) voordat u de camera aansluit

Nadere informatie

Handleiding voor printersoftware

Handleiding voor printersoftware Handleiding voor printersoftware (Voor Canon Compact Photo Printer Solution Disk versie 6) Windows 1 Inhoud Veiligheidsvoorzorgsmaatregelen...3 Lees dit eerst...4 Handleidingen...4 Stappen van het afdrukken...5

Nadere informatie

Handleiding voor software. Draadloze verbinding

Handleiding voor software. Draadloze verbinding NEDERLANDS Handleiding voor software en draadloze verbinding [camera computer] (Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 27) BELANGRIJK U moet de software installeren voordat u de camera aansluit

Nadere informatie

(Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 24)

(Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 24) NEDERLANDS Startershandleiding (Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 24) U moet de software installeren (deze staat op de cd Canon Digital Camera Solution Disk) voordat u de camera aansluit

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CANON POWERSHOT S2 IS http://nl.yourpdfguides.com/dref/817078

Uw gebruiksaanwijzing. CANON POWERSHOT S2 IS http://nl.yourpdfguides.com/dref/817078 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Digitale camera Softwarehandleiding

Digitale camera Softwarehandleiding EPSON digitale camera / Digitale camera Softwarehandleiding Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand of openbaar worden

Nadere informatie

(Voor Canon Digital Camera Solution Disk versie 19)

(Voor Canon Digital Camera Solution Disk versie 19) NEDERLANDS Startershandleiding (Voor Canon Digital Camera Solution Disk versie 19) U moet de software installeren (deze staat op de Canon Digital Camera Solution Disk) voordat u de camera aansluit op de

Nadere informatie

P-touch Transfer Manager gebruiken

P-touch Transfer Manager gebruiken P-touch Transfer Manager gebruiken Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van het product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd.

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CANON IXUS 300 HS http://nl.yourpdfguides.com/dref/5426629

Uw gebruiksaanwijzing. CANON IXUS 300 HS http://nl.yourpdfguides.com/dref/5426629 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor CANON IXUS 300 HS. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de CANON IXUS 300 HS in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista

BEKNOPTE HANDLEIDING INHOUD. voor Windows Vista BEKNOPTE HANDLEIDING voor Windows Vista INHOUD Hoofdstuk 1: SYSTEEMVEREISTEN...1 Hoofdstuk 2: PRINTERSOFTWARE INSTALLEREN ONDER WINDOWS...2 Software installeren om af te drukken op een lokale printer...

Nadere informatie

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING

LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR SHARP INFORMATION DISPLAY DOWNLOADER Versie 1.1 GEBRUIKSAANWIJZING Inleiding Deze software Kan controleren of er nieuwe versies zijn van de gebruikte software. Indien er een nieuwe versie is,

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren

Welkom bij de Picture Package Producer 2. Picture Package Producer 2 starten en afsluiten. Stap 1: Beelden selecteren Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap 2: Geselecteerde beelden controleren Stap 3: Voorbereidingen treffen om een korte

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package Producer 2

Welkom bij de Picture Package Producer 2 Handleiding voor Picture Package Producer2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Welkom bij de Picture Package Producer 2 Picture Package Producer 2 starten en afsluiten Stap 1: Beelden selecteren Stap

Nadere informatie

CycloAgent v2 Handleiding

CycloAgent v2 Handleiding CycloAgent v2 Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...4 Aanmelden...8 Uw apparaat registreren...8 De registratie van uw apparaat

Nadere informatie

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING

TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING LCD MONITOR TOUCH DISPLAY DOWNLOADER GEBRUIKSAANWIJZING Versie 1.0 Modellen waarop dit van toepassing is (sinds januari 2016) PN-60TW3/PN-70TW3/PN-80TC3/PN-L603W/PN-L703W/PN-L803C (De verkrijgbaarheid

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Handleiding van de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden

Nadere informatie

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren

Welkom bij de Picture Package DVD Viewer. De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten. Beelden bekijken. Beelden naar een computer kopiëren Welkom bij de Picture Package DVD Viewer De Picture Package DVD Viewer starten en afsluiten Beelden bekijken Beelden naar een computer kopiëren Gekopieerde beelden bewerken Overbodige gedeelten van films

Nadere informatie

Startershandleiding. CD DIGITAL CAMERA Solution Disk. Installeer alle softwareprogramma's en download de beelden naar de computer.

Startershandleiding. CD DIGITAL CAMERA Solution Disk. Installeer alle softwareprogramma's en download de beelden naar de computer. Startershandleiding CD DIGITAL CAMERA Solution Disk Installeer alle softwareprogramma's en download de beelden naar de computer. In deze handleiding wordt uitgelegd hoe u de softwareprogramma's moet installeren

Nadere informatie

Map Utility Versie 1.4 Instructiehandleiding

Map Utility Versie 1.4 Instructiehandleiding NEDERLANDS Map Utility Versie.4 Instructiehandleiding Inhoud van deze instructiehandleiding De vensters die in deze handleiding ter illustratie worden gebruikt, zijn afkomstig uit Windows 7. GPS-ontvanger

Nadere informatie

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050

QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 QL-500 QL-560 QL-570 QL-650TD QL-1050 Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB9153001A Inleiding Opties P-touch Editor Printerstuurprogramma P-touch Address Book (uitsluitend Windows

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2008, 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera

Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Canon Digitale Camera Gebruikershandleiding voor gegevensoverdracht van camera naar camera Inhoudsopgave Inleiding....................................... Beelden overbrengen via een draadloze verbinding.....

Nadere informatie

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding

mobile PhoneTools Gebruikershandleiding mobile PhoneTools Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Vereisten...2 Voorafgaand aan de installatie...3 mobile PhoneTools installeren...4 Installatie en configuratie mobiele telefoon...5 On line registratie...7

Nadere informatie

P-touch Editor starten

P-touch Editor starten P-touch Editor starten Versie 0 DUT Inleiding Belangrijke mededeling De inhoud van dit document en de specificaties van dit product kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden aangepast. Brother behoudt

Nadere informatie

Fiery Driver Configurator

Fiery Driver Configurator 2015 Electronics For Imaging, Inc. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. 16 november 2015 Inhoud 3 Inhoud Fiery Driver Configurator...5 Systeemvereisten...5

Nadere informatie

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie)

Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Een upgrade uitvoeren van Windows Vista naar Windows 7 (aangepaste installatie) Als u geen upgrade kunt uitvoeren voor uw computer met Windows Vista naar Windows 7 voert u een aangepaste installatie uit.

Nadere informatie

Software-updates Gebruikershandleiding

Software-updates Gebruikershandleiding Software-updates Gebruikershandleiding Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation in de V.S. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Samsung Auto Backup FAQ

Samsung Auto Backup FAQ Samsung Auto Backup FAQ Installatie V: Ik heb het Samsung externe harde schijfstation aangesloten maar er gebeurt niets. A: Controleer de verbinding met de USB-kabel. Als het Samsung externe harde schijfstation

Nadere informatie

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42

Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 Korte installatiehandleiding voor de datakabel CA-42 9234594 Nummer 2 Nokia, Nokia Connecting People en Pop-Port zijn gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Copyright 2005 Nokia. Alle rechten

Nadere informatie

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding

Windows Vista /Windows 7- installatiehandleiding Laserprinter Serie Windows Vista / 7- installatiehandleiding U dient eerst alle hardware in te stellen en de driver te installeren, pas dan kunt u de printer gebruiken. Lees de Installatiehandleiding en

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 3 Benodigdheden 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4

Nadere informatie

P-TOUCH EDITOR SOFTWAREHANDLEIDING. PJ-623/PJ-663 Mobiele printer. Versie 0 DUT

P-TOUCH EDITOR SOFTWAREHANDLEIDING. PJ-623/PJ-663 Mobiele printer. Versie 0 DUT P-TOUCH EDITOR SOFTWAREHANDLEIDING PJ-6/PJ-66 Mobiele printer Versie 0 DUT Inleiding De modellen PJ-6 en PJ-66 (met Bluetooth) zijn mobiele printers van Brother die compatibel zijn met allerlei Windows

Nadere informatie

Overzicht van opties voor service en ondersteuning

Overzicht van opties voor service en ondersteuning Overzicht van opties voor service en ondersteuning QuickRestore Met Compaq QuickRestore kunt u uw systeem op elk gewenst moment terugzetten. QuickRestore biedt vijf typen opties voor terugzetten, die in

Nadere informatie

Uw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Windows 7

Uw persoonlijke voorkeuren aanpassen. Windows 7 Uw persoonlijke voorkeuren aanpassen Windows 7 1 Uw pc aan uw persoonlijke voorkeuren aanpassen Nieuw bij Windows 7? Hoewel er veel hetzelfde is gebleven ten opzichte van uw vorige versie van Windows,

Nadere informatie

Softwarehandleiding. voor Macintosh. ImageBrowser CameraWindow PhotoStitch ABC. Speciale functies. Beelden en films overdragen.

Softwarehandleiding. voor Macintosh. ImageBrowser CameraWindow PhotoStitch ABC. Speciale functies. Beelden en films overdragen. Softwarehandleiding ImageBrowser CameraWindow PhotoStitch Speciale functies Beelden en films overdragen voor Macintosh Tekst invoegen ABC Stilstaande beelden uit films opslaan Films bewerken A Beelden

Nadere informatie

Software-instructies EOS DIGITAL

Software-instructies EOS DIGITAL Software-instructies EOS DIGITAL NEDERLANDS Canon-hulpprogramma's CameraWindow PhotoRecord RAW Image Task PhotoStitch WIA-driver/TWAIN-driver Compatibele modellen EOS 50D DIGITAL EOS 0D EOS 00D DIGITAL

Nadere informatie

Doe het zelf installatiehandleiding

Doe het zelf installatiehandleiding Doe het zelf installatiehandleiding Inleiding Deze handleiding helpt u bij het installeren van KSYOS TeleDermatologie. De installatie duurt maximaal 30 minuten, als u alle onderdelen van het systeem gereed

Nadere informatie

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma

Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Nederlands Installatiehandleiding MF-stuurprogramma Cd met gebruikerssoftware.............................................................. 1 Informatie over de stuurprogramma s en de software.............................................

Nadere informatie

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids

Graag voor gebruik lezen. Borduurwerk editing software. Installatiegids Graag voor gebruik lezen Borduurwerk editing software Installatiegids Lees eerst het volgende voordat u het cdrompakket opent Hartelijk dank voor de aanschaf van deze software. Lees de onderstaande Productovereenkomst

Nadere informatie

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding

Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Mac OS X 10.6 Snow Leopard Installatie- en configuratiehandleiding Lees dit document voordat u Mac OS X installeert. Dit document bevat belangrijke informatie over de installatie van Mac OS X. Systeemvereisten

Nadere informatie

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows)

Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Installeren van het stuurprogramma USB-Audiostuurprogramma Installatiehandleiding (Windows) Inhoudsopgave Installeren van het stuurprogramma... Pagina 1 Verwijderen van het stuurprogramma... Pagina 3 Problemen

Nadere informatie

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem

(2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem (2) Handleiding Computer Configuratie voor USB ADSL modem Raadpleeg eerst de Quick-Start Guide voor het installeren van uw DSL-aansluiting voordat u deze handleiding leest. Versie 30-08-02 Handleiding

Nadere informatie

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3

Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Versienotities voor de klant Xerox EX Print Server, Powered by Fiery voor de Xerox Color 800/1000 Press, versie 1.3 Dit document bevat belangrijke informatie over deze versie. Zorg dat deze informatie

Nadere informatie

ImageBrowser EX Gebruikershandleiding

ImageBrowser EX Gebruikershandleiding In In In In In In In ho ho ho ho ho ho ho d ud ud ud ud ud ud so so so so so so pg pg pg pg pg pg pg av av av av av ImageBrowser EX Gebruikershandleiding CEL-SS4RA80 ImageBrowser EX CameraWindow Basis

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396

Uw gebruiksaanwijzing. SHARP AL-1633/1644 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1289396 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Nero AG SecurDisc Viewer

Nero AG SecurDisc Viewer Handleiding SecurDisc Nero AG SecurDisc Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding en de volledige inhoud van de handleiding worden beschermd door het auteursrecht en zijn eigendom van

Nadere informatie

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen

Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Google Drive: uw bestanden openen en ordenen Gebruik Google Drive om vanaf elke gewenste locatie uw bestanden, mappen, Google-documenten, Google-spreadsheets en Google-presentaties op te slaan en te openen.

Nadere informatie

Nederlands Italiano Español

Nederlands Italiano Español Nederlands Italiano Español Installatie Download Manager Aansluiten op uw PC Opmerking: u moet over de rechten van systeembeheerder beschikken om het programma onder Windows 2000 en XP te installeren.

Nadere informatie

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad)

Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM. Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) Nl_Rhomba CLE.fm Page 29 Wednesday, January 7, 2004 2:02 PM Aan de slag Nederlands Overzicht (zie afbeelding op buitenblad) 1. Microfoon 7. Knop (R) Sectie herhalen 2. LCD-schermen 8. De knop Aan/Uit en

Nadere informatie

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet.

Nieuw toegevoegd: Uitleg driver (her) installeren nadat Windows Vista en Windows 7 automatisch de driver heeft geüpdatet. Bij voorkeur de Sweex CD005 gebruiken bij de communicatie tussen Autokon voor Windows en Uw elektronische systeem. Hier komen bijna geen problemen mee voor als U de handleiding goed opvolgt. Nieuw toegevoegd:

Nadere informatie

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren

Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren Windows Custom PostScript- of PCL-printerstuurprogramma installeren In dit Leesmij-bestand wordt beschreven hoe u het Custom PostScript-printerstuurprogramma of het PCLprinterstuurprogramma op een Windows-systeem

Nadere informatie

Startershandleiding. (Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 29)

Startershandleiding. (Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 29) NEDERLANDS Startershandleiding (Voor de cd Canon Digital Camera Solution Disk versie 29) U moet de software installeren (deze staat op de cd Canon Digital Camera Solution Disk) voordat u de camera aansluit

Nadere informatie

Handleiding Nero ImageDrive

Handleiding Nero ImageDrive Handleiding Nero ImageDrive Nero AG Informatie over copyright en handelsmerken De handleiding van Nero ImageDrive en de volledige inhoud van de handleiding zijn auteursrechtelijk beschermd en zijn eigendom

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Installatie-overzicht 4 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 4 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 4 Stap 3: Windows

Nadere informatie

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman

MP3 Manager Software for Sony Network Walkman MP3 Manager Software for Sony Network Walkman Gebruiksaanwijzing NW- E55/75 2004 Sony Corporation "WALKMAN" is een gedeponeerd handelsmerk van Sony Corporation om producten aan te duiden waarvoor een stereohoofdtelefoon

Nadere informatie

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom

Voor alle printers moeten de volgende voorbereidende stappen worden genomen: Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom Windows NT 4.x In dit onderwerp wordt het volgende besproken: "Voorbereidende stappen" op pagina 3-24 "Stappen voor snelle installatie vanaf cd-rom" op pagina 3-24 "Andere installatiemethoden" op pagina

Nadere informatie

CycloAgent Handleiding

CycloAgent Handleiding CycloAgent Handleiding Inhoudsopgave Inleiding...2 De huidige MioShare-desktoptool verwijderen...2 CycloAgent installeren...3 CycloAgent gebruiken...7 Uw apparaat registreren...8 Een back-up maken van

Nadere informatie

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers

PICASA PICASA. FOTOBEWERKING Een handleiding. 2013 Computertraining voor 50-plussers PICASA FOTOBEWERKING Een handleiding 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl PICASA C O M P

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB

Nederlandse versie. Inleiding. Inhoud van de verpakking. Specificaties. Aanvullende specificaties. BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB BT200 - Sweex Bluetooth 2.0 Class II Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth 2.0 Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos verbinding maken met een ander

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726

Uw gebruiksaanwijzing. NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 http://nl.yourpdfguides.com/dref/1220726 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de NAVMAN F-SERIES DESKTOP F20 in de gebruikershandleiding

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. HERCULES ROUTER G-54

Uw gebruiksaanwijzing. HERCULES ROUTER G-54 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1

Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 Nokia Lifeblog 2.5 Nokia N76-1 2007 Nokia. Alle rechten voorbehouden Nokia, Nokia Connecting People, Nseries en N76 zijn handelsmerken of gedeponeerde handelsmerken van Nokia Corporation. Namen van andere

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Brother Meter Read Tool

Gebruikershandleiding Brother Meter Read Tool Gebruikershandleiding Brother Meter Read Tool DUT Versie 0 Auteursrecht Copyright 2017 Brother Industries, Ltd. Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit document kan worden gewijzigd zonder voorafgaande

Nadere informatie

Software-updates Handleiding

Software-updates Handleiding Software-updates Handleiding Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows is een in de Verenigde Staten gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Corporation. De informatie in deze documentatie

Nadere informatie

Boot Camp Installatie- en configuratiegids

Boot Camp Installatie- en configuratiegids Boot Camp Installatie- en configuratiegids Inhoudsopgave 3 Inleiding 4 Benodigdheden 5 Installatie-overzicht 5 Stap 1: Controleren of er updates nodig zijn 5 Stap 2: Uw Mac voorbereiden voor Windows 5

Nadere informatie

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02

TYPHOON DVD-MAKER. Bestnr. 99 45 02 Bestnr. 99 45 02 TYPHOON DVD-MAKER Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand, of openbaar gemaakt, in

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07

Sharpdesk V3.3. Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Sharpdesk V3.3 Installatiehandleiding Versie 3.3.07 Copyright 2000-2009 SHARP CORPORATION. Alle rechten voorbehouden. Het reproduceren, aanpassen of vertalen van deze publicatie zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG

Startersgids. Nero BackItUp. Ahead Software AG Startersgids Nero BackItUp Ahead Software AG Informatie over copyright en handelsmerken De gebruikershandleiding bij Nero BackItUp en de inhoud hiervan zijn beschermd door midddel van copyright en zijn

Nadere informatie

Head Pilot v Gebruikershandleiding

Head Pilot v Gebruikershandleiding Head Pilot v1.1.3 Gebruikershandleiding Inhoud 1 Installatie... 4 2 Head Pilot Gebruiken... 7 2.2 Werkbalk presentatie... 7 2.3 Profielen beheren... 13 2.3.1 Maak een profiel... 13 2.3.2 Verwijder een

Nadere informatie

Handleiding voor draadloze instellingen

Handleiding voor draadloze instellingen Handleiding voor draadloze instellingen [camera computer] (voor gebruikers van Mac OS X v10.4) BELANGRIJK U moet de software installeren voordat u de camera aansluit op de computer. Installeer eerst de

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers

KORTE HANDLEIDING VOOR. de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers KORTE HANDLEIDING VOOR de installatie van Nokia Connectivity Cable Drivers Inhoudsopgave 1. Inleiding...1 2. Vereisten...1 3. Nokia Connectivity Cable Drivers installeren...2 3.1 Vóór de installatie...2

Nadere informatie

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3

Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1. 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2. 2. Software installeren... 3 Inhoudsopgave Gebruikershandleiding pagina 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 Minimale systeemvereisten... 2 2. Software installeren... 3 3. LaCie Shortcut Button gebruiken... 4 3.1. Installatie... 4 3.2.

Nadere informatie

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4

Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Command WorkStation 5.8 met Fiery Extended Applications 4.4 Fiery Extended Applications (FEA) v4.4 bevat Fiery software voor het uitvoeren van taken met een Fiery Server. In dit document wordt beschreven

Nadere informatie

REGISTRATIE HANDLEIDING

REGISTRATIE HANDLEIDING REGISTRATIE HANDLEIDING CANON image GATEWAY Stap in de wereld van online digitale foto s en creativiteit De CANON image GATEWAY - creatief omgaan met alle mogelijkheden van uw Canon digitale camera en

Nadere informatie

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE WEBCAM NOTEBOOK http://nl.yourpdfguides.com/dref/1151373

Uw gebruiksaanwijzing. CREATIVE WEBCAM NOTEBOOK http://nl.yourpdfguides.com/dref/1151373 U kunt de aanbevelingen in de handleiding, de technische gids of de installatie gids voor. U vindt de antwoorden op al uw vragen over de in de gebruikershandleiding (informatie, specificaties, veiligheidsaanbevelingen,

Nadere informatie

1 Nieuw in de Filr 2.0 Desktop-toepassing

1 Nieuw in de Filr 2.0 Desktop-toepassing Versie-informatie voor de Filr 2.0 Desktop-toepassing Februari 2016 Filr 2.0 Desktop-toepassing introduceert de functie Bestanden op aanvraag. Deze functie biedt een geconsolideerde of virtuele weergave

Nadere informatie

1. Onderdelen en functies

1. Onderdelen en functies Inhoud 1. Onderdelen en functies... 2 1.1 Bicycle Interface... 2 1.2 Koppelstukken voor Fietsaansluiting van Bicycle Interface... 3 1.2.1 Koppelstuk Li-ion Laderplugaansluiting... 3 1.2.2 Koppelstuk NiMH

Nadere informatie

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken

Fiery Remote Scan. Fiery Remote Scan openen. Postvakken Fiery Remote Scan Met Fiery Remote Scan kunt u scantaken op de Fiery-server en de printer beheren vanaf een externe computer. Met Fiery Remote Scan kunt u het volgende doen: Scans starten vanaf de glasplaat

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP

Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Handleiding voor de update naar TouchSpeak 10 op Windows XP Inhoudsopgave Fase 1: maak een backup... 3 Fase 2: Installatie TouchSpeak 10 op PC... 5 Fase 3: Updaten TouchSpeak 10 op PC... 6 Fase 4: TouchSpeak

Nadere informatie

MATHBUILDER-SOFTWARE. MathBuilder-software. MoreToMath-software in de klas. Systeemvereisten

MATHBUILDER-SOFTWARE. MathBuilder-software. MoreToMath-software in de klas. Systeemvereisten MathBuilder-software MoreToMath-software in de klas Als MathBuilder gebruikt wordt in een onderwijssituatie, kan de software ervoor zorgen dat de leerprestaties van de leerlingen erop vooruitgaan. Het

Nadere informatie

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen.

KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Informatie over handelsmerken, auteursrechten en patenten KENWOOD is een gedeponeerd handelsmerk of een handelsmerk van Kenwood Corporation in Japan en/of in andere landen. Copyright 2004, PhatNoise, Inc.

Nadere informatie

2 mei 2014. Remote Scan

2 mei 2014. Remote Scan 2 mei 2014 Remote Scan 2014 Electronics For Imaging. De informatie in deze publicatie wordt beschermd volgens de Kennisgevingen voor dit product. Inhoudsopgave 3 Inhoudsopgave...5 openen...5 Postvakken...5

Nadere informatie

QL-580N QL-1060N. Handleiding voor de installatie van de software. Nederlands LB9156001A

QL-580N QL-1060N. Handleiding voor de installatie van de software. Nederlands LB9156001A QL-580N QL-060N Handleiding voor de installatie van de software Nederlands LB95600A Eigenschappen CD-ROM voorzorgsmaatregelen Maak geen krassen op de cd-rom. Stel de cd-rom niet bloot aan extreem hoge

Nadere informatie

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer

Hier beginnen. Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Hier beginnen Inktcartridges uitlijnen zonder een computer Volg de stappen in de installatiehandleiding om de installatie van de hardware te voltooien. Ga door met de volgende stappen om de afdrukkwaliteit

Nadere informatie

Hi-MD Music Transfer for Mac Ver. 2.0

Hi-MD Music Transfer for Mac Ver. 2.0 Hi-MD Music Transfer for Mac Ver. 2.0 Gebruiksaanwijzing 2-889-117-51(1) Hi-MD Walkman -modellen die geschikt zijn voor Hi-MD Music Transfer for Mac Ver. 2.0 Welke audio-indelingen u kunt importeren of

Nadere informatie

NOKIA PC SUITE 5.1 QUICK GUIDE VOOR. ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.)

NOKIA PC SUITE 5.1 QUICK GUIDE VOOR. ( Nokia User s Guides Terms and Conditions, 7th June, 1998.) QUICK GUIDE VOOR NOKIA PC SUITE 5.1 Copyright 2003 Nokia. Alle rechten voorbehouden. Elektronische handleiding als uitgave bij "Nokia Handleidingen - Voorwaarden en bepalingen, 7 juni 1998" ( Nokia User

Nadere informatie

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn:

Controleer voor aanvang van de installatie of alle benodigde onderdelen aanwezig zijn. In de doos dienen de volgende onderdelen aanwezig te zijn: BT100 - Sweex Bluetooth Class II Adapter USB BT110 - Sweex Bluetooth Class I Adapter USB Inleiding Allereerst hartelijk dank voor de aanschaf van de Sweex Bluetooth Adapter. Met deze adapter kun je probleemloos

Nadere informatie

Nero ControlCenter Handleiding

Nero ControlCenter Handleiding Nero ControlCenter Handleiding Nero AG Informatie over auteursrecht en handelsmerken De handleiding Nero ControlCenter en de inhoud daarvan worden beschermd door auteursrecht en zijn eigendom van Nero

Nadere informatie

Acer erecovery Management

Acer erecovery Management 1 Acer erecovery Management Acer erecovery Management is een hulpprogramma dat door het softwareteam van Acer werd ontwikkeld en u een eenvoudig, betrouwbaar en veilig middel biedt om uw computer opnieuw

Nadere informatie

D4600 Duplex Photo Printer

D4600 Duplex Photo Printer KODAK D4000 Duplex Photo Printer D4600 Duplex Photo Printer Handleiding printerstuurprogramma januari 2015 TM/MC/MR-licentie van Eastman Kodak Company: Kodak Kodak Alaris Inc. 2400 Mount Read Blvd., Rochester,

Nadere informatie

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13

Inhoud Installatie en Setup... 5 IRISCompressor gebruiken... 13 Gebruikshandleiding Inhoud Introductie... 1 BELANGRIJKE OPMERKINGEN... 1 Juridische informatie... 3 Installatie en Setup... 5 Systeemvereisten... 5 Installatie... 5 Activering... 7 Automatische update...

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DATARECORDER SOFTWARE (FOR WS-9010)

HANDLEIDING VAN DATARECORDER SOFTWARE (FOR WS-9010) HANDLEIDING VAN DATARECORDER SOFTWARE (FOR WS-9010) Inleiding Dit Temperatuurstation en de bijbehorende software van de datarecorder vormen een kwalitatief hoogstaand dataverwerkingsysteem. Nadat u de

Nadere informatie

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen

Snelstartgids. Inhoud verpakking. De digitale pen Snelstartgids Waarschuwing Deze Snelstartgids biedt algemene richtlijnen voor de installatie en het gebruik van IRISnotes Executive. Gedetailleerde instructies over het complete functiebereik van IRISnotes

Nadere informatie

Handleiding voor aansluitingen

Handleiding voor aansluitingen Pagina 1 van 6 Handleiding voor aansluitingen Windows-instructies voor een lokaal aangesloten printer Opmerking: Wanneer u een lokaal aangesloten printer installeert en het besturingssysteem niet wordt

Nadere informatie

Handleiding voor het downloaden en installeren van

Handleiding voor het downloaden en installeren van Handleiding voor het downloaden en installeren van i-link Software Handleiding software i-link ver-1.0 Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Downloaden van i-link Software met Windows XP of Windows Vista pagina 3

Nadere informatie