Gebruikershandleiding. Fuwa-Online

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruikershandleiding. Fuwa-Online"

Transcriptie

1 Gebruikershandleiding Fuwa-Online

2 1 Versie maart 2009 Opgesteld door drs. N. Runia en E.J. Bergman MSc All information contained in this message is confidential and privileged to us and may not be distributed or copied to any other person without our previous written consent. If you receive this information unintentionally, please inform us immediately. We make every effort to ensure that all information displayed in this is accurate and complete, but we do not accept responsibility for any errors, inaccuracies, omissions or any loss which may result directly or indirectly from reliance in this information.

3 2

4 3 Inhoud Hoofdstuk 1 Inleiding Hoofdstuk 2 Aan de slag 2.1 Aanmelden en afmelden 2.2 Opbouw hoofdscherm Hoofdstuk 3 Functies zoeken en bekijken 3.1 Functies zoeken 3.2 Functies bekijken Hoofdstuk 4 Functies toevoegen en wijzigen 4.1 Invoeren van kenmerken 4.2 Toevoegen van de beschrijving 4.3 Wijzigingen op bestaande functies Hoofdstuk 5 Waarderen en indelen van functies 5.1 Waarderen van functies 5.2 Indelen van functies Hoofdstuk 6 Wijzigen, exporten en verwijderen 6.1 Wijzigen van bestaande functie 6.2 Functies exporteren 6.3 Functies verwijderen

5 4 Hoofdstuk 7 Rapportage 7.1 Rapportage 7.2 Projectkeuze Appendix A. Verklarende woordenlijst B. Pictogrammen C. Aantekeningen

6 5 Hoofdstuk 1 Inleiding In deze handleiding voor het online functiewaarderingssysteem van Human Capital Group, wordt stap voor stap uitgelegd hoe u een functie kunt bekijken, aanmaken, beschrijven, waarderen en indelen. Bij vragen over het gebruik van het online functiewaarderingssysteem of de toepassing van de functiewaarderingsmethode kunt u contact opnemen met de supportdesk van Human Capital Group.

7 6 Hoofdstuk 2 Aan de slag In dit hoofdstuk wordt verteld hoe u een start maakt met Fuwa-Online. Hierin komen het aan- en afmelden aan bod en worden de functionaliteiten van de hoofdpagina toegelicht. 2.1 Aanmelden en afmelden Aanmelden Beginpagina: website 1. Ga op internet naar de website van Fuwa-Online. 2. Vul uw gebruikersnaam en wachtwoord in. 3. Klik op inloggen. U komt op het hoofdscherm. Tip: De website, uw gebruikersnaam en uw wachtwoord heeft u ontvangen van Human Capital Group. Tip: Door de mogelijkheid gebruikersnaam onthouden aan te vinken onthoudt het programma uw gebruikers naam en hoeft u deze de volgende keer niet opnieuw in te voeren. Wachtwoord wijzigen Als u zich de eerste keer aanmeldt, dient u uw wachtwoord aan te passen. Indien u later nogmaals uw wachtwoord wilt wijzigen, kan dit direct na het inloggen. Klik op wachtwoord wijzigen. 1. Vul twee keer uw nieuwe wachtwoord in. 2. Klik op opslaan om uw nieuwe wachtwoord op te slaan. 3. Klik op annuleren om het wijzigen van uw wachtwoord ongedaan te maken. Afmelden Door rechtsboven in het scherm op het pictogram meldt u uzelf af en sluit het systeem af. te klikken 2.2 Opbouw hoofdscherm Op het hoofdscherm ziet u een overzicht van alle functies die aanwezig zijn. Vanuit dit scherm kunt u al uw werkzaamheden starten in Fuwa- Online.

8 7 Tabbladen De tabbladen boven in het scherm helpen u te navigeren. Functies: het hoofdscherm. Nieuwe functie: toevoegen van een nieuwe functie. Rapportage: overzicht van aantallen en status van functies en een rapportage per functie. Projectkeuze: overzicht van de projecten waar u toegang tot heeft. Afbeelding1: Hoofdscherm Projectinformatie Op het hoofdscherm is algemene projectinformatie opgenomen. Het betreft de naam van het project, de organisatie en overige informatie zoals de datum waarop de laatste wijzigingen zijn gemaakt. Zoeken Onder de algemene projectinformatie treft u diverse zoekmogelijkheden aan om in de beschikbare functies te zoeken (zie 3.1), deze te bekijken en eventueel te wijzigen. 1. Vul zoekcriteria in om het aantal functies te beperken.

9 8 2. Klik op zoeken om de zoekopdracht te geven. 3. Klik op wissen om de zoekcriteria te verwijderen. Functieoverzicht Op het hoofdscherm worden alle functies die in Fuwa-Online zijn opgenomen getoond. Per functie ziet u: Pictogram T G Functienaam Versie Functiecode Afdeling Beschrijving Gradering/ Waardering Beschrijving Selecteren Selecteert alle functies in het overzicht. Deselecteren Maakt de selectie ongedaan. Delete Verwijdert de functie waar het pictogram voor staat. Type functie R staat voor referentiefunctie en B voor bedrijfseigenfunctie. Functiegroep Geeft aan tot welke functiegroep de functie behoord Functienaam Naam van de functie Versie Versienummer van de beschrijving beginnend bij nul Functiecode Toont de toegekende code van de functiebeschrijving Afdeling Afdeling van de organisatie waartoe de functie behoord Status Beschrijving Geeft de status van de functiebeschrijving weer Status Gradering/Waardering Geeft de status weer van de indeling van de functie. Functionaliteiten van het functieoverzicht In het overzicht kunt u diverse handelingen uitvoeren (zie ook H3). 1. Klik op de koppen in het overzicht om de functies alfabetisch of op nummer te rangschikken op de door u gewenste manier. Tip: Door nogmaals op een kop te klikken wordt de volgorde van de rangschikking opgedraaid. Dit betekent dat bijvoorbeeld de alfabetische rangschikking in plaats van bij A bij Z begint. 2. Vink de functie aan in het hokje aan de linkerkant. 3. Klik op het pictogram om alle functies te selecteren. 4. Klik op het pictogram om de selectie ongedaan te maken. 5. Klik op exporteer selectie om een overzicht van de geselecteerde functies te exporteren (zie 6.2).

10 9 Hulp Klik rechtsboven op de knop HELP voor hulp en informatie bij het gebruik van het systeem. Hoofdstuk 3 Functies zoeken en bekijken 3.1 Functies zoeken Functies zoeken 1. Vul een of enkele criteria in en klik op zoeken. 2. Klik op de naam van de functie die u wilt bekijken om de functiedetails te openen. 3. Klik op wissen om uw selectiecriteria te verwijderen. Tip: Door de mogelijkheid uitgebreid zoeken aan te klikken kunt u specifiekere criteria opgeven zoals functiegroep en functiefamilie. Door op simpel zoeken te klikken komt u weer in op de beginpagina. 3.2 Functies bekijken Functiedetails bekijken 1. Klik op de naam van de functie die u wilt bekijken. 2. Klik op het tabblad details en/of kenmerken om de basisdetails van de functie te bekijken. Beschrijving bekijken 1. Klik op de naam van de functie die u wilt bekijken. 2. Klik op het tabblad beschrijving om de achterliggende teksten van de functiebeschrijving te bekijken. 3. Indien er een functiebeschrijving is ge-upload: Klik op de link naar de functiebeschrijving. Waardering en indeling bekijken 1. Klik op de naam van de functie die u wilt bekijken. 2. Klik op het tabblad waardering om het gegeven scorepatroon in te zien, alsmede om de indeling en de motivatie te bekijken.

11 10 Hoofdstuk 4 Functies toevoegen 4.1 Invoeren van kenmerken Bij het toevoegen van een nieuwe functie worden een aantal standaard stappen doorlopen. 1. Open het tabblad nieuwe functie. 2. Vul de functienaam in. 3. Vul eventuele extra functie-informatie in zoals code en afdeling. 4. Als de nieuwe functie wordt gebaseerd op een functie die al bestaat, klik dan op op basis bestaande functie. Zo niet ga verder naar Zoek de bestaande functie en klik op deze functie. 6. Geef aan welke elementen van de functie u wilt overnemen (kenmerken, beschrijving en/of waardering) en klik op maak nieuwe functie aan. 7. Voeg de namen van de toepasser 1 (eerste waardering) en toepasser 2 (counteren waardering) toe. 8. Klik op opslaan. U krijgt de melding dat de functie is opgeslagen. 4.2 Toevoegen van de beschrijving Nadat de basisgegevens zijn ingevoerd kunt u de beschrijving van de functie toevoegen. Dit kunt u op drie manieren doen: door de beschrijving te zoeken bij overeenkomstige functies, door een beschrijving te uploaden en door de beschrijving handmatig toe te voegen. Tip: Indien u hebt gekozen voor het toevoegen op basis van een bestaande functie en u geen wijzigingen hoeft aan te brengen in de overgenomen beschrijving kunt u deze stap overslaan.

12 11 Een beschrijving zoeken U kunt binnen bestaande functiebeschrijvingen zoeken op trefwoorden indien de tekst van de functiebeschrijving onder beschrijving is ingevuld. Indien de beschrijving is ge-upload kan er niet in de tekst worden gezocht. Beginpagina: Nieuwe functie 1. Open het tabblad beschrijving. 2. Klik op zoek beschrijving. 3. Typ trefwoord(en) en/of stel zoekcriteria in. 4. Klik op zoek. 5. Selecteer de functie en klik op maak nieuwe functie aan. 6. Wijzig indien nodig de status van de beschrijving. 7. Klik op opslaan. Een beschrijving uploaden Beginpagina: Nieuwe functie 1. Open het tabblad beschrijving. 2. Klik op upload beschrijving. 3. Voer de naam in die het bestand moet krijgen. 4. Zoek het bestand door op browse te klikken. 5. Voeg het bestand toe door op upload file te klikken. 6. Om te annuleren klik op terug naar overzicht. 7. Wijzig indien nodig de status van de beschrijving. 8. Klik op opslaan. Een beschrijving handmatig toevoegen Beginpagina: Nieuwe functie 1. Open het tabblad beschrijving. 2. Klik op wijzigen achter het in te vullen veld. 3. Kopieer de in te voeren tekst en plak deze in het veld of typ de tekst in het vlak. 4. Pas indien gewenst de opmaak van de tekst aan en klik op opslaan om de tekst toe te voegen. 5. Wijzig indien nodig de status van de beschrijving. 6. Klik op opslaan.

13 12 Hoofdstuk 5 Waarderen en indeling van functies 5.1 Waarderen van functies Om de functie te waarderen wordt er op negen competentiedomeinen een score toegekend. Afbeelding 2. Waarderen van de functie Score van competentiedomein I tot en met VII Beginpagina: waardering 1. Klik op het pictogram om de definitie van het competentiedomein in te zien. 2. Klik op om referentieteksten bij de verschillende scoreniveaus te zien. 3. Kies het scoreniveau van toepassing is op de functie. Indien het niveau niet van toepassing is geeft u een 0 score. 4. Klik op kies score om de score toe te kennen. Score van competentiedomein VIII en IX Beginpagina: waardering 1. Klik op het pictogram om de definitie van het competentiedomein in te zien. 2. Klik op het pictogram om de hulptabel te openen. 3. Klik op het pictogram om referentieteksten bij de verschillende aspecten te zien. 4. Kies het scoreniveau van toepassing is op de functie. Indien het niveau niet van toepassing is geeft u een 0 score. 5. Klik op kies score om de score toe te kennen. 6. De scores worden bij elkaar opgeteld en gekoppeld aan een niveau voor het competentiedomein. Klik op opslaan om de score toe te voegen aan het competentiedomein.

14 13 7. Klik op zoeken om de scores op te slaan 5.2 Indelen van functies Bij het indelen van de functie zoekt u referentiefuncties waarmee u uw in te delen functie wilt vergelijken. Referentiefuncties zoeken Beginpagina: waardering 1. Na het klikken op zoeken bij waardering, verschijnen vergelijkbare referentiefuncties 2. Selecteer op basis waarvan u referentiefuncties wilt zoeken door op een van mogelijkheden te klikken: vergelijkbaar - scorepatroon overeenkomstig met functie groep hoger - referentiefunctie uit een hogere functiegroep adviesgroep - referentiefuncties uit de advies-functiegroep groep lager - referentiefunctie uit een lagere functiegroep alle functie - alle referentiefuncties 3. Klik op het pictogram om de referentiefunctie toe te voegen. 4. Klik op de referentiefunctie om deze in te zien. 5. Door selecteren op mijn indeling krijgt u een overzicht van de door u toegevoegde referentiefuncties. Onderbouwing toevoegen De onderbouwing van uw keuze voor een referentiefunctie bevat een vergelijking tussen het scorepatroon van de nieuwe functie en de referentiefunctie. Zowel overeenkomsten als verschillen worden hierin beargumenteerd. Beginpagina: indeling 1. Klik op wijzigen achter veld onderbouwing. 2. Typ de onderbouwing in het vlak. 3. Pas indien gewenst de opmaak van de tekst aan en klik op opslaan om de tekst toe te voegen. 4. Indien u de tekst later nog wilt aanpassen kan dat door bovenstaande stappen opnieuw te doorlopen. Resultaten opslaan 1. Verander de status van de indeling naar Ingedeeld of Onderbouwd. 2. Klik op opslaan om de resultaten op te slaan 3. De waardering, indeling en onderbouwing is opgeslagen. Deze kunt u vervolgens bekijken op het tabblad overzicht Functiegroep aanpassen

15 Op basis van het scorepatroon wordt een functiegroep getoond. Deze kunt u aanpassen indien u dat wenst. Hierbij geldt de voorwaarde dat de status van de functie op in te delen staat. Beginpagina: waardering 1. Klik op wijzigen. 2. Zoek de gewenste functiegroep en voeg deze toe door er op te klikken. Status indeling De status van de indeling geeft aan hoe ver het indelingsproces is. Deze status kunt u gaande het proces aanpassen waardoor voor u en andere gebruikers duidelijk is hoever het proces is gevorderd. Als u een nieuwe versie van een functie aanmaakt (zie 6.1) wordt de status automatisch aangepast. 14

16 15 Hoofdstuk 6 Wijzigen, exporteren en verwijderen 6.1 Wijzigen bestaande functiegegevens Het aanbrengen van wijzigingen in de functie kan op twee manieren. Kleine wijzigingen Als er kleine wijzigingen plaats vinden die geen substantieel effect op de functiebeschrijving en -waardering hebben kunt u er voor kiezen om deze wijzigingen in de bestaande functie door te voeren. Het betreft dan bijvoorbeeld spelfouten. 1. Zoek de functie op (zie 3.1). 2. Klik op de functienaam. 3. Wijzig de gewenste gegevens en sla de resultaten op (zie H4). Nieuwe versie Als de wijzigingen groter zijn en er substantiële verschillen in de beschrijvingen en/of de waardering van de functie plaats vinden kan een nieuwe versie van de beschrijving worden gemaakt. Door het toevoegen van een nieuwe versie van de functie blijven oude gegevens bewaard. 1. Zoek de functie op (zie 3.1). 2. Klik op de functienaam. 3. Klik op nieuwe versie. 4. De gegevens van de functie worden overgenomen en de status van de functie wordt aangepast naar concept. 5. Wijzig de gewenste gegevens en sla de resultaten op (zie H4). Tip: Vorige versies van de functie kunt u inzien door op oude versie te klikken. 6.2 Functies exporteren Het exporteren van een functie levert u de beschrijving en waardering van de functie in een bestand of op papier op. Het exporteren van functies kan op verschillende manieren.

17 16 Exporteren vanuit hoofdscherm 1. Zoek de functie (zie 3.1). 2. Vink de functie aan. 3. Klik op exporteren. 4. Geef met een vinkje aan welke onderdelen u wilt exporteren. 5. Klik op print gegevens uit of genereer pdf. Exporteren vanuit functiedetails Beginpagina: functiedetails 1. Zoek de functie (zie 3.1). 2. Klik de functie aan. U komt in het scherm functiedetails (3.2). 3. Klik op exporteer. 4. Geef met een vinkje aan welke onderdelen u wilt exporteren. 5. Klik op print gegevens uit of genereer pdf. 6.3 Functies vervallen Als een functie vervallen is kan hier op twee manieren mee worden omgegaan. De functie kan de status vervallen krijgen of de functie kan volledig uit het systeem worden verwijderd. Tip: Door de status aan te passen wordt de historie van de functie bewaard en kan dit later nog worden teruggezocht. Verwijderen heeft deze mogelijkheid niet. Status aanpassen Door de status van een functie aan te passen naar vervallen is de functie nog wel zichtbaar in de lijst, maar wordt deze niet meer meegenomen bij het zoeken naar beschrijvingen en in vergelijkingen. 1. Zoek de functie (zie 3.1). 2. Klik op de functienaam. 3. Klik op het tabblad beschrijving. 4. Wijzig de status naar vervallen. 5. Klik op het tabblad waardering. 6. Wijzig de status naar vervallen. Functie verwijderen 1. Klik voor de functie op het pictogram. Indien er geen pictogram voor de functie staat heeft u niet de rechten om functies te verwijderen.

18 17 2. Er verschijnt een pop-up met de vraag: Weet u zeker dat u de functie wilt verwijderen? 3. Klik op OK als u de functie wilt verwijderen. 4. Klik op cancel als u de functie wilt behouden. Hoofdstuk 7 Rapportage 7.1 Rapportage Vanuit het hoofdscherm hebt u de mogelijkheid om twee soorten rapportages te maken. Door te klikken op het tabblad rapportage verschijnt een portal, waarmee u de gewenste rapportage kunt selecteren. Rapportage functie-overzicht 1. Selecteer bij kies rapportage de rapportage functie-overzicht. 2. Selecteer indien gewenst Afdeling of Functietype. 3. Klik op de kop in de tabel om functies te rangschikken. 4. Klik op print lijst om het overzicht af te drukken. 5. Klik op exporteer naar excel om het overzicht naar Excel te exporteren. Voortgangsrapportage Het tabblad rapportage geeft overzichten van aantallen en status van functiebeschrijvingen. Dit is gegroepeerd naar zowel beschrijving, gradering en indeling als naar gebruiker en dit dient als voortgangsrapportage. 1. Selecteer bij kies rapportage de rapportage voortgangsrapportage. 2. Klik op genereer excel om het overzicht naar Excel te exporteren. 3. Klik op genereer PDF om het overzicht om te zetten naar PDF. 4. Klik op printen om het overzicht af te drukken.

19 APPENDIX 18

20 19 Appendix A. Verklarende woordenlijst Woord Bedrijfseigenfunctie Indelen Onderbouwing Referentiefunctie Status: In te delen Status: Ingedeeld Status: Onderbouwd Status: Vastgesteld Status: Vervallen Status: Concept Status: Te counteren Status: Gecounterd Toepasser 1 Toepasser 2 Waardering Beschrijving Een functie die wordt gewaardeerd door een organisatie en vervolgens wordt vergeleken met de referentiefuncties. Koppelen van de functie aan een functiegroep en eventueel referentiefuncties Toelichting met argumenten voor de gekozen functiegroep en referentiefuncties. Een analytisch gegradeerde functie die als referentie kan gelden voor een organisatie om andere functies vergelijkenderwijs mee te kunnen indelen. De functie is nog niet ingedeeld De functie is al ingedeeld, maar moet nog worden onderbouwd De functie is onderbouwd, maar moet nog worden vastgesteld De functie is vastgesteld en daarmee definitief De functie is niet meer van toepassing Nog niet alle aspecten zijn gewaardeerd De 1 e toepasser heeft de aspecten gewaardeerd De 2 e toepasser heeft de gewaardeerde aspecten beoordeeld Persoon die de waardering maakt Persoon die de waardering countert Functie-inhoud beoordelen aan de hand van negen gezichtspunten (Bakkenist-MNT-methode).

21 20 B. Pictogrammen Pictogram Beschrijving Helpfunctie Start de hulpfunctie van het systeem om waarmee u extra informatie en hulp kunt krijgen bij uw werkzaamheden Uitloggen Meldt u als gebruiker af en keer terug naar het inlogscherm Tarieven lijst Opent in een nieuw scherm een tarievenlijst voor het gebruik van fuwa-online. Licentie aanvraag Opent een licentieaanvraag formulier Demo Opent een demonstratiepresentatie van het systeem beginscherm waarderingsscherm Meer info Opent een pagina waarin aanvullende documenten worden getoond Delete Verwijdert de functie waar het pictogram voor staat. Definitie Geeft de definitie van het competentiedomein. Referentie Geeft de referentieteksten op de verschillende scoreniveau s weer. Hulpaspecten Gaat naar het scherm met enkele hulpaspecten bij het waarderen van de functie. Selecteren Selecteert alle functies in het overzicht. Deselecteren Maakt de selectie ongedaan.

22 21 C. Aantekeningen

23 22 Fuwa-Online is een product van Human Capital Group Human Capital Group Performance Strategies KvK Utrecht Herculesplein AA UTRECHT Postbus AA UTRECHT T E support@hucag.nl W

Human Capital Group GEBRUIKERSHANDLEIDING BAKKENISTMETHODE ONLINE

Human Capital Group GEBRUIKERSHANDLEIDING BAKKENISTMETHODE ONLINE Human Capital Group GEBRUIKERSHANDLEIDING BAKKENISTMETHODE ONLINE Project Auteur Online functiewaarderingssysteem, versie Gerda Flim, Rutger Lieverse Bakkenist/MNT Documentcode Copyright 071113 Handleiding

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren

ONLINEADVISEREN.NL ONLINEADVISEREN.NL. Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren ONLINEADVISEREN.NL Handleiding interactief websysteem ter ondersteuning van online adviseren Handleiding onlineadviseren 120815 Blz. 1 van 17 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 3 3 Algemene functionaliteit...

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bardiensten Invullen Bardienst...5 Bardiensten Mijn Bardiensten...6 Bardiensten Mijn Gegevens...7 Bardiensten Mijn Verhinderingen...8

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Bedrijfsarts. DOCUMENT Gebruikershandleiding Bedrijfsarts, versie 1.02

Gebruikershandleiding. Bedrijfsarts. DOCUMENT Gebruikershandleiding Bedrijfsarts, versie 1.02 Gebruikershandleiding Bedrijfsarts DOCUMENT, versie 1.02 DATUM 6-8-2014 AUTEUR I-Signaal Copyright 2014 i-signaal B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving)

Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Handleiding bij de DWO (digitale wiskunde oefenomgeving) Versie oktober 2005 Peter Boon Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoofdpagina... 4 Inloggen als gast... 6 Inloggen als gebruiker/leerling... 9 Mijn profiel...

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)...

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)

Nadere informatie

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0

Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 Pagina 1 van 27 Inhoud Invoermodule website oudesmidse.com versie 1.0 1. Beheerpagina... 3 2. Invoeren of aanpassen van gegevens op de website... 4 2.1 Inloggen... 4 2.2 Help... 4 3. Hoofdmenu... 5 4.

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

Auditee SAM instructie Auditee Site

Auditee SAM instructie Auditee Site Auditee SAM instructie Auditee Site Inhoudsopgave 1. Inloggen op uw SAM Auditee Site... 2 2. Taken... 3 2.1. Invullen verbeterplan (Corrective Action Plan (CAP))... 3 2.1.1. Invullen verbeterplan (non-conformiteiten)...

Nadere informatie

Werken met Bibliotheek.net

Werken met Bibliotheek.net Werken met Bibliotheek.net Gebruikershandleiding versie 1.0 Uitgever: Stenvert Systems & Service B.V. Postbus 593 3800 AN Amersfoort Nederland Telefoon: 033 457 0199 Fax: 033 457 0198 E mail: info@stenvert.nl,

Nadere informatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie

Versie 1.0. Gebruikershandleiding MND-applicatie Gebruikershandleiding MND-applicatie Wijzigingsbeheer Versie Datum Omschrijving Auteur(s) 0.1 5-3-2014 Initiële versie J. van Luijk 0.2 7-3-2014 Feedback EZ verwerkt J. van Luijk 0.3 11-3-2014 Feedback

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING

UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 1 van 35 UNIDIS KLANTENDAG 2013 UW ADMINISTRATIE SEPA PROOF TRAINING Pagina 2 van 35 1. SEPA CHECK Ga naar http://www.unidis.nl/ en klik op doe de SEPA check. Zie onderstaande screenshot. U komt

Nadere informatie

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen

Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Handleiding Cyberlab Labo-aanvragen Ga met uw internet browser naar de website http://artsen.somedi.be Klik op Inloggen e-lab Er opent zich een nieuw venster met de aanmeldpagina van CyberLab. Vul uw aanmeldingsnaam

Nadere informatie

Create Your Locksystem

Create Your Locksystem Create Your Locksystem Gebruikershandleiding Wendy Caers CVO Antwerpen Inhoudstafel Inhoudstafel 2 Het programma starten 3 Profielen Profiel aanmaken Profiel wijzigen Profiel verwijderen Sluitplannen Sluitplan

Nadere informatie

Profiel Selector. Handleiding P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E

Profiel Selector. Handleiding P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Profiel Selector Handleiding P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Computerweg 1, 3542 DP Utrecht Postbus 1087, 3600 BB Maarssen tel. 0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 www.picompany.nl servicedesk@picompany.nl

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

Snel starten met Testweb Diagnose

Snel starten met Testweb Diagnose Snel starten met Testweb Diagnose WAAR? Je vind Testweb Diagnose op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb Diagnose INLOGGEN

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE BEHEERDERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bewerken diensten...5 Bewerken evenementen...6 Bewerken ledensoort...7 Bewerken tijden...8 Schema soort...9 Schema schema tijden...10

Nadere informatie

Handleiding Module Security (Log in)

Handleiding Module Security (Log in) Handleiding Module Security (Log in) WebGenerator ProSite CMS Versie 1.0 Inhoud Inhoud... 2 Inleiding... 3 Hoe werkt de beveiliging?... 3 Wat kan worden beveiligd?... 3 Hoe beveiligt u een webpagina?...

Nadere informatie

HANDLEIDING. G4S Cash Portal

HANDLEIDING. G4S Cash Portal G4S Cash Portal HANDLEIDING Regel zelf online al uw contante geldzaken via de G4S Cash Portal. In deze handleiding: Transporten bestellen en annuleren Stortingen aanmelden en sealbags bestellen Wisselgeld

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Welkom op de website van Hulshoff Voorraadbeheer. Onderliggende gebruikershandleiding is van toepassing op het bestellen van gebruikt meubilair, via de webapplicatie, uit de centrale

Nadere informatie

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

Altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheersmogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of

Klikt u op dan komt er een scherm of u dit bestand wilt of Enkele nuttige tips om met VARB te werken. U start uw internetbrowser en gaat naar https://www.varb.nl er komt een schermpje Certificaat bevestigen, klik op OK. Het volgende scherm is Voer Pin in, u vult

Nadere informatie

NIEUW IN FWG 3.0, VVT, Gehandicaptenzorg & Geboortezorg De 10 belangrijkste nieuwe functionaliteiten

NIEUW IN FWG 3.0, VVT, Gehandicaptenzorg & Geboortezorg De 10 belangrijkste nieuwe functionaliteiten NIEUW IN FWG 3.0, VVT, Gehandicaptenzorg & Geboortezorg De 10 belangrijkste nieuwe functionaliteiten 1. Gezichtspunten in beeld houden tijdens het waarderen: gemak dient de mens. Om te voorkomen dat u

Nadere informatie

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Unit4 N.V. Telefoon +31 88 247 17 77 Papendorpseweg 100 Supportlijn +31 88 247 24 72 Postbus 500 Self Service https://my.unit4.com 3502 JA Utrecht Internet www.unit4.nl

Nadere informatie

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl

Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl Handleiding toevoegen objecten plexatutrecht.nl... 1 1. Inleiding... 1 2. Structuur... 2 3. Inloggen... 2 4. Bewerken van uw objecten... 3 5. Het objectformulier...

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document

Calculatie tool. Handleiding. Datum Versie applicatie 01 Versie document Calculatie tool Handleiding Auteur Bas Meijerink Datum 01-09-2016 Versie applicatie 01 Versie document 03D00 Inhoudsopgave 1. Een calculatie maken - 3-1.1 Start een nieuwe calculatie... - 3-1.2 Algemene

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten

Handleiding OSIRIS Self Service. Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Schermen en procedures in OSIRIS voor docenten en studenten Onderhoud en versiebeheer Dit document is eigendom van de projectleider Implementatie Osiris Volg. Wijzigingen aan het document worden geïnitieerd

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

HANDLEIDING Online personeel en salaris

HANDLEIDING Online personeel en salaris HANDLEIDING Online personeel en salaris Inloggen op loket.nl Via https://online.loket.nl/vsp.prd.loket.new/ kunt u inloggen op de online applicatie van loket.nl. U komt op het onderstaande inlogscherm.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier

Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Gebruikershandleiding (mijn) personeelsdossier Inhoud 1. Inleiding (mijn) personeelsdossier... 3 2. Mijn dossier... 3 3. Mijn instellingen... 5 4. Personeelsdossier... 6 5. De taakbalk aan de linkerzijde...

Nadere informatie

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder

Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Stappenplan QuickScan NOV - Beheerder Voorbereiding Excel versies eerder dan versie 2007: 2. Ga naar de menu-optie Extra - Macro s - Beveiliging. 3. Kies voor Beveiligingsniveau Gemiddeld. 4. Sluit Excel

Nadere informatie

Date: Version: 1.0. Copyright makeITwork BV.

Date: Version: 1.0. Copyright makeITwork BV. Handleiding GRAS Website (voor ouders en kinderen) Impuls Onderwijs Sport en Cultuur Zaanstad Author: Maikel Koevermans T: +31 (0)10 484 44 00 E: mkoevermans@2makeitwork.nl Date: 04-07-2016 Version: 1.0

Nadere informatie

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA

HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA HANDLEIDING voor het MAKEN EN UPLOADEN van een excelbestand vanuit het bronsysteem ASTRAIA naar PERIDOS Inleiding U bent verantwoordelijk voor het al dan niet aanleveren van gegevens aan Peridos. Daarbij

Nadere informatie

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl

Handleiding Service Apotheken. Serviceapotheek.tevreden.nl Handleiding Service Apotheken Serviceapotheek.tevreden.nl Inhoud 1. Inloggen op Serviceapotheek.tevreden.nl 3 2. Dashboard 4 Rapportcijfers 4 Toon resultaten 4 Download in PDF 4 Startdatum / Einddatum

Nadere informatie

Handleiding om uw website/webshop aan te passen

Handleiding om uw website/webshop aan te passen Handleiding om uw website/webshop aan te passen ONDERWERP PAGINA 1. Hoe moet ik inloggen in het beheer? 2 2. Hoe pas ik een bestaande pagina aan? 2 3. Hoe plaats ik een afbeelding? 3 4. Hoe maak ik een

Nadere informatie

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding

1 Handleiding. Total Cards Online. Handleiding 1 Handleiding Total Cards Online Handleiding 2 Handleiding Inleiding Indien uw antwoord niet in deze handleiding staat, dan kunt u ons bereiken op ons e-mailadres: cards.nl@total.com. De Cards Customer

Nadere informatie

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online

Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Handleiding medewerkerlogin HR en salaris online Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 3 Loonstroken inzien 5 4 Verlof 6 5 Verlofoverzicht afdeling / bedrijf 8 6 Verjaardagen 9 7 Declaraties en mutaties

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk

Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk Handleiding Mooy Logistics Servicedesk... 1 1. Inloggen... 2 2. Zoeken naar documenten.... 3 3. Downloaden van alle documenten op factuurnummer.... 5 4. Order regels

Nadere informatie

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO

Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO Opdrachtkaart Onderdeel Leerlingenbeheer van MOO In het onderdeel Leerlingenbeheer kunt u: - Projectgroepen maken en daarin leerlingen plaatsen - De wachtwoorden van uw leerlingen beheren - Instellen of

Nadere informatie

HANDLEIDING. G4S Cash Portal

HANDLEIDING. G4S Cash Portal G4S Cash Portal HANDLEIDING Regel zelf online al uw contante geldzaken via de G4S Cash Portal. In deze handleiding: Transporten bestellen en annuleren Stortingen aanmelden en sealbags bestellen Wisselgeld

Nadere informatie

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben.

Inloggen. In samenwerking met Stijn Berben. Inloggen Ga naar www.hetjongleren.eu. Heb je al een gebruikersnaam en wachtwoord, log dan in op deze pagina (klik op deze link ): Vul hier je gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op Inloggen. Bij succesvolle

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1

Gebruikershandleiding 123OPSLAAN.NL. Gebruikershandleiding. Pagina 1 123OPSLAAN.NL Gebruikershandleiding Pagina 1 Inhoudsopgave Welkom bij 123OPSLAAN.NL... 3 Dashboard... 4 Dozen bestellen.... 6 Dozen uploaden.... 6 Dozen laten ophalen.... 8 Dozen terug leveren.... 8 Dozen

Nadere informatie

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven

KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven KIWA - CertIS Gebruikershandleiding NCP Bedrijven Kiwa-NCP Gebruikershandleiding CertIS Pagina 1 van 21 Document geschiedenis versie Datum Omschrijving Auteur 1.0 2011-06-20 Vertaling Nearshoring Solutions

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. HetSchoolvoorbeeld 2.1. Websites voor het onderwijs. Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Websites Social media Mediawijsheid Grafisch ontwerp Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.1 Pagina 1 Inhoud 1 Opbouw van

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23

HANDLEIDING. onderzoekaccount. serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 HANDLEIDING onderzoekaccount serviceapotheek.tevreden.nl handleiding onderzoekaccount 2013 pagina 1 van 23 Inhoudsopgave Inloggen serviceapotheek.tevreden.nl... 3 Dashboard... 3 Rapportcijfers... 4 Toon...

Nadere informatie

Handleiding Inventarisatie Tool Supermarkten Versie 2.1

Handleiding Inventarisatie Tool Supermarkten Versie 2.1 Handleiding Inventarisatie Tool Supermarkten Versie 2.1 Deze handleiding beschrijft het invoeren van winkelinventarisaties voor supermarkten. De handleiding is stap voor stap opgezet met een fictieve winkel

Nadere informatie

1. TKP MARKTPLAATS. QRC Marktplaats TKP

1. TKP MARKTPLAATS. QRC Marktplaats TKP QRC Marktplaats TKP 2 QRC Marktplaats TKP 1. TKP MARKTPLAATS Welkom op de TKP markplaats, een portal waar leveranciers en ZZP ers zich kunnen registreren om kandidaten en/of diensten aan te bieden voor

Nadere informatie

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree

Het instroomproces* Medewerkers. Siza entree Het instroomproces* Medewerkers Siza entree Inhoudsopgave 1. INLOGGEN IN ONS... 3 2. EEN NIEUWE CLIËNT TOEVOEGEN IN ONS... 5 3. EEN CLIËNT OPZOEKEN IN ONS... 6 4. LOCATIE TOEKENNEN... 7 5. MEDEWERKER RELATIE

Nadere informatie

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding

Beheersplan 2010 Gebruikershandleiding 1. Inloggen Men dient eerst in te loggen op http://aanmelden.watertotaalbeheer.nl. De gebruikersnaam en wachtwoord worden verstrekt door een adviseur van Hydroscope. Gelieve met Hydroscope contact op te

Nadere informatie

Handleiding Koopvaardij Portaal

Handleiding Koopvaardij Portaal Handleiding Koopvaardij Portaal (kvdportaal.nl) Deze handleiding loodst u stap voor stap door de bediening van het portaal heen. 1. Inloggen op Koopvaardij Portaal 2. Werknemer zoeken 3. Arbeidsverhouding

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL

HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL HANDLEIDING FLEETCALCULATOR WWW.DUTCHLEASE.NL Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van de webcalculator. De volgorde van de onderwerpen is gelijk aan het proces dat wordt doorlopen

Nadere informatie

Securing. World. G4S Cash portal

Securing. World. G4S Cash portal Securing Your World G4S Cash portal Handleiding G4S Cash Portal Via het G4S Cash Portal kunt u zelf online al uw contante geldzaken regelen. Dit kan op elk moment van de dag. U kunt o.a. transporten inplannen

Nadere informatie

Aan de slag met Nestkaart Ooievaar versie 11 november 2013

Aan de slag met Nestkaart Ooievaar versie 11 november 2013 Aan de slag met Nestkaart Ooievaar versie 11 november 2013 Inloggen Ga naar http://stork.sovon.nl U komt in het volgende inlogscherm terecht: Log in met uw gebruikersnaam (1) en uw wachtwoord (2). Als

Nadere informatie

Revisely Docentenhandleiding

Revisely Docentenhandleiding Revisely Docentenhandleiding Educate-itbalie@uu.nl Inhoudsopgave Inleiding 3 1 Account aanvragen en inloggen 3 2 Groep aanmaken 3 3 Studenten toevoegen 3 3.1 Handmatig één voor één toevoegen 3 3.2 Groep

Nadere informatie

Handleiding Fytek trainingsschema s

Handleiding Fytek trainingsschema s Handleiding Fytek trainingsschema s Fysiosoft v.o.f. Oude rijksweg 12 / 4472 AG / s'heerhendrikskinderen www.fysiosoft.nl info@fytek.nl Handleiding Fytek trainingsschema s Inhoud Inhoud... 2 1. Inloggen.

Nadere informatie

Peridos. Zorgverlenersrapportages. Datum: 3-7-2014. Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1

Peridos. Zorgverlenersrapportages. Datum: 3-7-2014. Landelijk beheer Peridos. Versie: 1.1 Peridos Zorgverlenersrapportages Plaats: Utrecht Datum: 3-7-2014 Auteur: Landelijk beheer Peridos Versie: 1.1 Status: Definitief Inhoudsopgave Inhoudsopgave 3 Wijzigingsbeheer 4 Distributie 4 Referenties

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolfolio OUDER

HANDLEIDING scoolfolio OUDER HANDLEIDING Inleiding Hoofdmenu pagina 3 Het portfolio pagina 5 Mappen aanmaken pagina 6 Bestanden toevoegen aan het portfolio pagina 7 Een foto bestand bekijken pagina 9 Een niet-foto bestand bekijken

Nadere informatie

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden

HANDLEIDING KINDKANS VO2303. Ga naar   Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Ga naar www.kindkans.net Kies de juiste organisatie (VO2303 Deventer VO) Log in met naam en wachtwoord Klik op Aanmelden Je bent nu succesvol aangemeld als (naam) in de regio VO2303 Deventer VO. Klik op

Nadere informatie

Handleiding HWO V3. Versie:

Handleiding HWO V3. Versie: Handleiding HWO V3 Versie: April 2016 Inhoudsopgave INLOGGEN... 3 ZOEKFUNCTIES... 4 NIEUW STANDAARD PROTOCOL AANMAKEN... 7 PROGRAMMA AANMAKEN VOOR CLIËNT... 12 BESTAAND PROTOCOL BEWERKEN... 17 MAAK EIGEN

Nadere informatie

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL

HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL HANDLEIDING ADVIES.TEVREDEN.NL Adfiz Freemium Pagina 1 van 14 Inhoudsopgave Inloggen Advies.tevreden.nl... 3 Wijzig uw wachtwoord... 4 Dashboard... 5 Rapportcijfers... 5 Toon resultaten van:... 5 Bekijk

Nadere informatie

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet.

LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 LET OP! Uw gegevens worden pas zichtbaar in het dashboard nadat u op de App bent ingelogd en verbinding heeft gemaakt met internet. Handleiding versie 1.2 januari 2018 1 Handleiding

Nadere informatie

Handleiding Projectnet. 1. Een account aanmaken. Hoofdmenu

Handleiding Projectnet. 1. Een account aanmaken. Hoofdmenu Handleiding Projectnet 1. Een account aanmaken ProjectNet is een persoonsgebonden systeem. Daarom moet u zich inloggen met een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord. Wanneer u nog nooit met ProjectNet

Nadere informatie

Handleiding ATA-Nederland

Handleiding ATA-Nederland Handleiding ATA-Nederland Inhoudsopagve 1. Start 1 1.1. Toegang tot ATA-Nederland en Aanmelding 1 2. Carnet-ATA aanvragen 3 2.1. Inloggen in ATA-Nederland 3 2.2. Nieuw Carnet-ATA aanvragen 4 2.2.1 Stap

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

BergOp 4.1 Handleiding voor gebruikers

BergOp 4.1 Handleiding voor gebruikers BergOp 4.1 Handleiding voor gebruikers Testversie 1 Praktikon B.V. Postbus 6909 6503 GK Nijmegen www.praktikon.nl tel. 024-3615480 praktikon@acsw.ru.nl fax. 024-3611152 www.bergop.info 2016 Praktikon B.V.

Nadere informatie

Webredactie dashboard

Webredactie dashboard Beheer Webredactie dashboard Het webredactie dashboard geeft u in één oogopslag een overzicht van de beheermogelijkheden van uw website. Daarnaast blijft u via het dashboard gemakkelijk op de hoogte van

Nadere informatie

HANDLEIDING MYFLEX LEVERANCIER

HANDLEIDING MYFLEX LEVERANCIER HANDLEIDING MYFLEX LEVERANCIER Myflex My Service Provider Marconibaan 1a 3439 MR Nieuwegein Postbus 549 3430 AM Nieuwegein t +31 (0) 30 230 61 41 f +31 (0) 30 605 50 77 e i info@myflex.nl www.myflex.nl

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers

Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Handleiding Employ UrenOnline Werknemers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 9 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Uren invoeren 6 3. Overige functionaliteiten Employ UrenOnline 9 4. Contactgegevens

Nadere informatie

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen.

Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Welkom bij Sitebuilder, een praktijksite maken in 5 stappen. Wat is sitebuilder Site Builder is een uiterst gebruiksvriendelijk en zeer uitgebreid product waarmee u snel een eigen praktijkwebsite kunt

Nadere informatie

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office

Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Trainingsmateriaal Osiris 6. Admission Office International Office Utwente, 6-2-2014 i Inhoudsopgave Inhoudsopgave ii 1. Algemene handeling Osiris 6 1 1.1 Menu structuur. 1 1.2 Favorieten indelen 2 1.3

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Handleiding gebruik Citymail

Handleiding gebruik Citymail Handleiding gebruik Citymail Versie : 4.0.1 Jaar : 2014 Auteur : Citymail BV / Charly Traarbach Citymail BV Copyright 1 Citymail BV, Nederland 2014 Niets uit dit document mag worden vermenigvuldigd en/of

Nadere informatie

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.

Handleiding. HetSchoolvoorbeeld.nl. Versie 2.2 - juni 2014. Websites voor het onderwijs. Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld. HetSchoolvoorbeeld.nl Websites voor het onderwijs Handleiding Versie 2.2 - juni 2014 Meest recente uitgave: www. hetschoolvoorbeeld.nl/handleiding Handleiding HetSchoolvoorbeeld 2.2 Pagina 1 Inhoud Inhoud

Nadere informatie