Healthcare Technologies. Integrale technologie-oplossingen in de gezondheidszorg

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Healthcare Technologies. Integrale technologie-oplossingen in de gezondheidszorg"

Transcriptie

1 Healthcare Technologies Integrale technologie-oplossingen in de gezondheidszorg

2 PAGINA 02 Welke financiering optimaliseert mijn budget voor apparatuur? Hoe verlaag ik de kosten van consumables? Hoe bescherm ik patiëntgegevens? Hoe kan ik de kwaliteit van patiëntenzorg duurzaam realiseren? Op welke manier kan ik onze apparatuur standaardiseren? Hoe verhoog ik mijn rendement? Hoe ga ik om met oude apparatuur? Hoe houd ik overzicht over de kosten van medische technologie, IT en onderhoud?

3 PAGINA 03 De juiste balans tussen het welzij n van de patiënt en efficiënt werken. Kan de zorg voor patiënten verbeterd worden en kunnen tegelij kertij d de totale kosten worden gereduceerd? Dat kan! Bij voorbeeld door het efficiënte technologiemanagement van CHG-MERIDIAN. Duidelijk advies op het gebied van de technologische lifecycle van apparatuur - zowel technisch als economisch Een adviseur van CHG-MERIDIAN onderwerpt uw medisch- en ICT- technische infrastructuur aan een gedetailleerde analyse. Zowel vanuit technische als vanuit economische invalshoeken. Waar wordt welke apparatuur en op welke manier ingezet? Worden deze optimaal gebruikt? Hoe is het gefinancierd? Hoe zij n de kosten van consumables opgebouwd? De standaardisatie van apparatuur(voorraden), de vervanging van verouderde technologie, het reduceren van het aantal leveranciers of de verkoop van uw oude apparaten - dit alles genereert significante besparingen. Daarnaast zorgt het gebruik van de nieuwste technologie dat u de kwaliteit van de patiëntenzorg kunt blij ven waarborgen. Tevens is de verlaging van uw serviceen proceskosten een prettig gevolg van het efficiënt gebruik van technologie. Van standaardisatie van apparatuur en financiering tot en met de verkoop of milieuvriendelij ke verwij dering van uw oude apparatuur.

4 PAGINA 04 Efficiënte patiëntenzorg - flexibel gefinancierd. CHG-MERIDIAN ontwikkelt op maat gesneden gebruiksconcepten voor technologie-investeringen. Deskundig, transparant en onafhankelij k. En nauwkeurig op uw situatie afgestemd. Intelligente oplossingen voor medische apparatuur en IT in ziekenhuizen Uw wensen een stap dichterbij Onze flexibiliteit zorgt dat u veel vrij heid heeft in de keuze van de beste apparatuur met optimale financiering, passende looptij den en de juiste dienstverlening. Voor al uw investeringen in medische apparatuur en IT. Onze financieringsmodellen zij n tevens in overeenstemming met uw boekhoudkundige standaarden (Dutch-GAAP, IFRS, etc.) én met de regelgeving binnen de gezondheidszorg. Zodat u patiënten met hetzelfde budget nog beter kunt bedienen.

5 PAGINA 05 Altij d de perfecte financiering. Pay-per-patient De financiering loopt parallel met uw inkomsten. Kosten en opbrengsten worden eenvoudiger gealloceerd aan een patiënt of behandeling. Pay-as-you-earn Totale projectfinanciering De kosten worden over de gebruiksduur verspreid. Het huurtarief is gebaseerd op basis van het optimale gebruik van de apparatuur en de te verwachten opbrengsten. Gebruik van apparatuur en diensten voor één vast tarief. Denk aan de financiering van werkplekken, smartphones, medische apparatuur zoals een MRI, de steriele afdeling tot en met de inrichting van de ziekenhuiskeuken. Pay-per-theatre De volledige kosten van een operatiekamer in één huurtarief. De kosten van een operatiekamer kunnen eenvoudig naar een maand, dag of behandeling doorgerekend worden.

6 PAGINA 06 Een gedetailleerd overzicht van al uw apparatuur - volledig transparant. Alle technische en financiële informatie, de servicecontracten en onderhoudsinformatie. Altij d beschikbaar. Het Technologie- en Servicemanagementsysteem TESMA biedt nieuwe vormen van transparantie, voor audits en voor het beheer van medische apparatuur, IT en consumables. Gedetailleerd volgen van apparatuur Voor budgetplanning, technologie-upgrades en vroegtij dige vervangingstrajecten s Geautomatiseerde bestelling Het bestellen van labapparatuur of infuuspompen gebeurt via TESMA in een geautomatiseerd proces. Transparant en kostenbesparend. Dit geldt eveneens voor de inkoop van services of consumables, zoals; slangen, filters, handschoenen of kunststof flessen. Facturatie per behandeling Gebruik van apparatuur, consumables en services kunnen per patiënt worden gerangschikt. Zo ontstaat de basis voor een patiënt-gerelateerd beheer, planning en controle van uw infrastructuur - transparant en eenvoudig bedienbaar.

7 PAGINA 07 Alle financiële en technische informatie in één oogopslag.

8 PAGINA 08 Betrouwbare ondersteuning - efficiënt en transparant. De adviseur van CHG-MERIDIAN staat altij d voor u klaar. Als single point of contact zorgt hij /zij voor een succesvolle implementatie en budgetvriendelij ke exploitatie van uw medisch-technische investeringen. Wij behouden de regie: vanaf de bestelling, controle van de levering tot en met de installatie, het onderhoud en afvloeiing van de apparatuur. Beheer van services en consumables Ook tijdens de looptijd van de apparatuur houden we uw budget en de inkoop tegen het licht, onafhankelijk van fabrikant. De standaardisatie van de inkoop van consumables, inclusief hoge kortingen, zorgt voor een verbetering van uw kostensituatie. Ervaar de eenvoudige, meer gestroomlij nde processen en de lagere overhead kosten.

9 PAGINA 09 End-of-lifecycle van apparatuur. Wij bieden toegevoegde waarde. Is uw IT- en medisch apparatuur aan het einde van de optimale levensduur? Nu hebt u de keuze tussen retourneren, een technologie-upgrade of langer gebruiken. Bij de remarketing van uw oude apparatuur ondersteunen wij u eveneens. Refurbishment en remarketing Wij zorgen samen met onze servicepartners voor vakkundige demontage en afvloeiing van uw apparatuur. De meeste apparaten worden gereviseerd en opnieuw in de markt gezet. Met deze opbrengst vergroot u uw liquiditeitspositie. Is hergebruik niet mogelijk, dan zorgen wij voor een milieuvriendelijke afvloeiing van uw apparatuur.

10 PAGINA 10 Finance Consulting Ontwikkelen van op maat gemaakte financiële oplossingen voor investeringen in medische technologie en IT. Conform de gebruikelij ke boekhoudkundige standaarden, zoals IFRS en de bestaande regelgeving van de gezondheidszorg. Portfolio Analysis Analyseren van de bestaande portfolio aan assets, met aandacht voor bij voorbeeld oude vs nieuwe technologie, verstreken garantie of onderhoudsperiodes, vermindering van aantal leveranciers, kortingen realiseren bij productbundeling, enz. Inventory & Asset Tracking Nulmeting en inventarisatie van het bestaande apparatuur landschap (geleast en aangekocht) oa Asset Tracking via TESMA. Procurement Management Ondersteuning bij tenders en onderhandelingen met fabrikanten. Ondersteuning en beheer van het bestel- en leveringsproces. Roll-out De levering en installatie (inclusief documentatie) van nieuwe apparatuur, inclusief imaging. Tevens uitvoeren van upgrades op gebruikte apparatuur. Support and Maintenance Onderhoudscontracten en support van zowel fabrikanten als onafhankelij ke serviceproviders kunnen worden beheerd. Consumable Management Beheer van consumables inclusief controle van de voorraden en bestellingen. Financial Management Financiering van flexibele gebruiksconcepten in overeenstemming met boekhoudkundige standaarden. Budget optimalisatie, met inbegrip van de toewij zing van kosten en facturatie per patiënt. Managed Equipment Service Vaste kosten voor service, installatie en gebruik apparatuur inclusief toekomstige vervangmomenten en een prestatiegarantie. De-installation Vakkundige demontage van apparatuur (inclusief documentatie), inzameling en logistiek. Data Erasure Veilige en gecertificeerde verwij dering van gevoelige (patiënt)gegevens. Remarketing Wederverkoop van gebruikte apparatuur. Environment-Friendly Disposal Milieuvriendelij ke afvloeiing van gebruikte apparatuur conform internationale standaarden. Toegevoegde waarde over de hele technologische lifecycle van apparatuur

11 PAGINA 11 Efficiënt technologiemanagement voor betere zorg Healthcare Technologies van CHG-MERIDIAN

12 INDUSTRIAL HEALTHCARE TESMA IT 12/2015 We staan wereldwij d voor u klaar! Onze belofte: maximale ontzorging over de gehele technologische lifecycle; volledig onafhankelij k van banken, fabrikanten en serviceproviders. Wij noemen dat Efficient Technology Management.

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur Efficiëntie Meegaan met de tijd Mobiliteit De markt verandert evenals onze manier van werken. Het leven wordt mobieler en we

Nadere informatie

Ontzorgen Met alle denkbare diensten

Ontzorgen Met alle denkbare diensten In 1993 zijn Frank Scholten en Dion Awater een bedrijf gestart, omdat zij een duidelijke visie hadden op de IT-wereld: IT moet eenvoudiger! Samen met een aantal gedreven vakmensen begonnen zij aan hun

Nadere informatie

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter

Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek. Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Keuzevrijheid en flexibiliteit in cloud-oplossingen voor je werkplek Verantwoording over de gehele IT-keten, van werkplek tot aan datacenter Draagt ICT daadwerkelijk bij aan het realiseren van je bedrijfsdoelstellingen?

Nadere informatie

U zou nooit vooruit betalen voor uw kantoorruimte. Waarom zou u dat wel doen voor uw IT-oplossing?

U zou nooit vooruit betalen voor uw kantoorruimte. Waarom zou u dat wel doen voor uw IT-oplossing? U zou nooit vooruit betalen voor uw kantoorruimte. Waarom zou u dat wel doen voor uw IT-oplossing? Management summary Voor een optimale productiviteit en efficiëntie binnen uw bedrijf, is het belangrijk

Nadere informatie

INFORMATION TECHNOLOGIES. Op maat gemaakte gebruiksconcepten voor IT-investeringen. Efficient Technology Management

INFORMATION TECHNOLOGIES. Op maat gemaakte gebruiksconcepten voor IT-investeringen. Efficient Technology Management INFORMATION TECHNOLOGIES Op maat gemaakte gebruiksconcepten voor IT-investeringen Efficient Technology Management CHG-MERIDIAN CHG-MERIDIAN ontwikkelt op maat gemaakte gebruiksconcepten en leidt techno

Nadere informatie

RAVENSWADE 150G, NIEUWEGEIN

RAVENSWADE 150G, NIEUWEGEIN AT YOUR SERVICE: 360 DE MEEST COMPLETE ONTZORGING VAN AL UW EINDGEBRUIKERS-DEVICES NEG-ITSOLUTIONS.NL VASTE PRIJS PER DEVICE INCLUSIEF ALLE SERVICES MINDER WERKDRUK OP DE IT-AFDELING, MEER TIJD VOOR PROJECTEN

Nadere informatie

Cloudscan We nemen de tijd om uw organisatie goed in kaart te brengen en de Cloud op uw organisatie aan te passen.

Cloudscan We nemen de tijd om uw organisatie goed in kaart te brengen en de Cloud op uw organisatie aan te passen. Veel ondernemers vragen zich af wat de Cloud nu precies is en wat het voor hun onderneming kan betekenen. CAB holland geeft u duidelijkheid. Cloud kan een antwoord zijn op drie IT vraagstukken: 1. U wilt

Nadere informatie

MET TECHNOLOGIE OMGAAN transformeren

MET TECHNOLOGIE OMGAAN transformeren De manier waarop scholen MET TECHNOLOGIE OMGAAN transformeren Maak kennis met Dell PC as a Service met Intel technologie en Microsoft Windows 10 De technologie van uw school was nog nooit zo eenvoudig

Nadere informatie

HP Device as a Service. Laat technologie anders voor u werken

HP Device as a Service. Laat technologie anders voor u werken HP Device as a Service Laat technologie anders voor u werken HP Device as a Service (DaaS) bundelt computerapparatuur en accessoires van wereldklasse, levenscyclusservices en HP expertise met toegevoegde

Nadere informatie

LEARNING SERVICES WIJ HELPEN U VERDER ONE-STOP SHOP FOR LEARNING & DEVELOPMENT

LEARNING SERVICES WIJ HELPEN U VERDER ONE-STOP SHOP FOR LEARNING & DEVELOPMENT LEARNING SERVICES FOR LEARNING & DEVELOPMENT Uw opleidingsafdeling als professionele leverancier van succesvolle opleidingen en opleidingsprogramma s. Een afdeling die het juiste aanbod uit de markt haalt,

Nadere informatie

DE VOLLEDIGE LEVENSCYCLUS VAN UW IT-APPARATUUR GEREGELD

DE VOLLEDIGE LEVENSCYCLUS VAN UW IT-APPARATUUR GEREGELD DE VOLLEDIGE LEVENSCYCLUS VAN UW IT-APPARATUUR GEREGELD LEVEREN, CONFIGUREREN, INSTALLEREN VERWIJDEREN, VERKOPEN/DONEREN, VERTROUWELIJK VERNIETIGEN EXTERN VOORRAADBEHEER ONLINE EN ON-SITE SUPPORT UW COMPLETE

Nadere informatie

Afdanking en hergebruik van servers. Jeroen van der Tang / Harry Stevens

Afdanking en hergebruik van servers. Jeroen van der Tang / Harry Stevens Afdanking en hergebruik van servers Jeroen van der Tang / Harry Stevens E-waste in de circulaire economie Agenda Wet- en regelgeving mbt afdanking ICT-hardware Milieu Data security Status inzameldoelstellingen

Nadere informatie

Bring it To The Cloud

Bring it To The Cloud Whitepaper Imtech ICT Communication Solutions, Rivium Boulevard 41 2909 LK Capelle a/d IJssel T +31 88 988 96 00, info.cs@imtech.nl, www.imtech-ict.nl/cs Imtech Voor organisaties is de keuze over hoe

Nadere informatie

MANAGED DESKTOP SOLUTIONS. Het intelligent managen van IT-werkplekken. Efficient Technology Management

MANAGED DESKTOP SOLUTIONS. Het intelligent managen van IT-werkplekken. Efficient Technology Management MANAGED DESKTOP SOLUTIONS Het intelligent managen van IT-werkplekken Efficient Technology Management CHG-MERIDIAN VAN INGEBRUIKNAME TOT EN MET DATAVERWIJDERING: Wij nemen de verantwoordelijkheid u de controle

Nadere informatie

Zorg dat het goed komt. ENGIE Healthcare

Zorg dat het goed komt. ENGIE Healthcare Zorg dat het goed komt ENGIE Healthcare 2 Zorg & ICT Energymanagement & Exploitatie Design Build Finance Maintain Operate (DBFMO) Publiek Private Samenwerking (PPS) Integrale diensten en services Slimmer

Nadere informatie

Ingram Micro Flexible Services

Ingram Micro Flexible Services Ingram Micro Flexible Services De aanvragen die u vandaag als reseller krijgt, zijn anders dan die van enkele jaren geleden. Uw klanten zijn niet langer uitsluitend op zoek naar producten, maar hebben

Nadere informatie

Project Management. De expertise om ambities waar te maken

Project Management. De expertise om ambities waar te maken Project De expertise om ambities waar te maken Topwind Betrek Topwind bij uw project en verzeker u ervan dat uw ambities waar worden. Topwind is een pragmatisch, servicegericht bedrijf met veel ervaring

Nadere informatie

HEALTHCARE TECHNOLOGIES. Technologie-investeringen in de gezondheidszorg intelligent beheren. Efficient Technology Management

HEALTHCARE TECHNOLOGIES. Technologie-investeringen in de gezondheidszorg intelligent beheren. Efficient Technology Management HEALTHCARE TECHNOLOGIES Technologie-investeringen in de gezondheidszorg intelligent beheren Efficient Technology Management CHG-MERIDIAN CHG-MERIDIAN ontwikkelt op maat gemaakte gebruiksconcepten en leidt

Nadere informatie

Managed CPE (Customer Premise Equipment)

Managed CPE (Customer Premise Equipment) Dienstbeschrijving CLOUD CONNECTED DIENSTVERLENING Managed CPE (Customer Premise Equipment) Classificatie: Extern Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Voordelen Managed CPE... 4 3 Managed CPE oplossing...

Nadere informatie

de brug tussen gemeenten en financiële middelen

de brug tussen gemeenten en financiële middelen de brug tussen gemeenten en financiële middelen lnhoud introductie bng bank (bank nederlandse gemeenten) ontwikkelingen aanbod gemlease contactgegevens 1 INTRODUCTIE de kracht van gemlease Gemlease financiert

Nadere informatie

OUTPUT SOLUTIONS. Hernieuwde efficiëntie van uw printeromgeving. Efficient Technology Management

OUTPUT SOLUTIONS. Hernieuwde efficiëntie van uw printeromgeving. Efficient Technology Management OUTPUT SOLUTIONS Hernieuwde efficiëntie van uw printeromgeving Efficient Technology Management CHG-MERIDIAN DE TOEKOMST VAN UW PRINTERPARK Een einde aan de stortvloed van kosten, door op maat gemaakte

Nadere informatie

Bespaar tot 25 % op levenscyclusbeheer voor pc's met Dell PC as a Service 1. De levenscyclus van pc's optimaliseren Dell PC as a Service

Bespaar tot 25 % op levenscyclusbeheer voor pc's met Dell PC as a Service 1. De levenscyclus van pc's optimaliseren Dell PC as a Service Bespaar tot 25 % op levenscyclusbeheer voor pc's met Dell PC as a Service 1 De levenscyclus van pc's optimaliseren Dell PC as a Service Waarom is het belangrijk om de levenscyclus van pc's te optimaliseren?

Nadere informatie

OPERATIONELE D I E M E T U

OPERATIONELE D I E M E T U OPERATIONELE L E A S I N G D I E M E T U M E E G R O E I T SAMENWERKEN MET U De financiering van uw technologische activa hoeft geen belemmering te zijn voor de uitbreiding van uw bedrijf. Daarom zijn

Nadere informatie

Instrument Management Services. Dominique Van Peteghem

Instrument Management Services. Dominique Van Peteghem Instrument Management Services Dominique Van Peteghem Aesculap Tuttlingen Aesculap Dominique Van Peteghem Instrument Management Services Page 2 Organisatie B BRAUN Aesculap Dominique Van Peteghem Instrument

Nadere informatie

Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit. ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011

Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit. ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011 Rijkspas: veiligheid en flexibiliteit ID-ware, C. Borgmann, MSc Heerhugowaard 24 november 2011 24-11-2011 Profile Consultancy Services State of the art software solutions Project implementation Life-cycle

Nadere informatie

FACTSHEET FARMACEUTISCHE INDUSTRIE SOFTWARE TOTAALOPLOSSINGEN. Supporting Pharma for Future Proof Productivity

FACTSHEET FARMACEUTISCHE INDUSTRIE SOFTWARE TOTAALOPLOSSINGEN. Supporting Pharma for Future Proof Productivity FACTSHEET FARMACEUTISCHE INDUSTRIE SOFTWARE TOTAALOPLOSSINGEN Supporting Pharma for Future Proof Productivity TRANSFORMATIE FARMACEUTISCHE INDUSTRIE Digitalisering, technologie en automatisering veranderen

Nadere informatie

INTEGRATIE EN MIGRATIE

INTEGRATIE EN MIGRATIE INTEGRATIE EN MIGRATIE Gert Jan Jacobse - Sr. Consultant End Users, Priva Copyright Priva Integratie en migratie houden uw gebouwbeheersysteem als bedrijfsmiddel actueel. Copyright Priva LEVENSDUUR STERK

Nadere informatie

Aragorn sterk in ICT-oplossingen. Totale ontzorging. Uiterst flexibel. Persoonlijk contact

Aragorn sterk in ICT-oplossingen. Totale ontzorging. Uiterst flexibel. Persoonlijk contact Aragorn sterk in ICT-oplossingen Uiterst flexibel Totale ontzorging Persoonlijk contact Aragorn Goede, efficiënte en veilige ICT-oplossingen dragen in hoge mate bij aan het succes en rendement van uw

Nadere informatie

Programma. Ontwikkelingen. Kansen. Hoe pak je dat aan? Waar willen jullie het over hebben?

Programma. Ontwikkelingen. Kansen. Hoe pak je dat aan? Waar willen jullie het over hebben? ICT en Vastgoed Programma Ontwikkelingen Kansen Hoe pak je dat aan? Waar willen jullie het over hebben? Wie ben ik? Loopbaan IT biedt vastgoedbedrijven concurrentievoordelen RealEstateIT helpt deze voordelen

Nadere informatie

INTEGRAAL SAMENWERKEN BINNEN DBFMO-CONTRACTEN

INTEGRAAL SAMENWERKEN BINNEN DBFMO-CONTRACTEN INTEGRAAL SAMENWERKEN BINNEN DBFMO-CONTRACTEN Vernieuwing Bouw & Forum Utiliteitsbouw 6 november 2013 Pieter-Jan van Hooijdonk Algemeen directeur Breijer Bouw & Installatie AGENDA Introductie Praktijkvoorbeelden

Nadere informatie

ERP Implementatie in de praktijk

ERP Implementatie in de praktijk ERP Implementatie in de praktijk Door: Erik Meevis www.kcla.nl 11 juni 2008 Even voorstellen. Erik Meevis, partner bij KCLA Groep onafhankelijke organisatieadviseurs Afkomstig uit en gericht op productiebedrijven

Nadere informatie

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet

DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet Ronald.geuze@nl.ibm.com, Ronald.vanteeffelen@nl.ibm.com Consolidatie en Virtualisatie van Intel en UNIX platformen de praktijk 18/03/2009 DYNAMIC INFRASTRUCTURE Helping build a smarter planet 2009 IBM

Nadere informatie

TECSYS SMS - Supply Management System

TECSYS SMS - Supply Management System TECSYS SMS - Supply Management System Innovatie op de werkplek Curomed BV info@curomed.nl www.curomed.nl Uitdagingen in zorglogistiek op de werkplek Moderne ziekenhuizen hebben dagelijks te maken met verschillende

Nadere informatie

meegaan met de tijd is met zorg digitaliseren digitaliseren is met zorg leasen

meegaan met de tijd is met zorg digitaliseren digitaliseren is met zorg leasen meegaan met de tijd is met zorg digitaliseren digitaliseren is met zorg leasen lnhoud 1 INTRODUCTIE econocom groep; een grote speler voor financiële & digitale services +40 jaar ervaring 19 landen +9.000

Nadere informatie

Partnership en duurzame samenwerking

Partnership en duurzame samenwerking Siemens Healthcare Partnership en duurzame samenwerking Kees Smaling CEO Siemens Healthcare Nederland Restricted Siemens 2013 All rights reserved. Partnership is een hot Page 2 Managed Equipment Service

Nadere informatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Sim as a Service. Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie RAM Mobile Data Sim as a Service Veilig en betrouwbaar beheer op afstand van systemen via M2M datacommunicatie

Nadere informatie

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer

Storingscontract. HVL Service, Onderhoud en Beheer Uw samenwerking met HVL Service, Onderhoud en Beheer kan in verschillende contractvormen worden vastgelegd. Samen stellen wij een gedetailleerd onderhoudsplan op en formuleren wij een overeenkomst op maat,

Nadere informatie

Managed Equipment Services. 06-02-2015 pagina 1

Managed Equipment Services. 06-02-2015 pagina 1 Managed Equipment Services Colin Nelemans Dennis Mostert 06-02-2015 pagina 1 Agenda 1. Introductie en inleiding 1 1. Inkoopoverwegingen 2 1. Processtappen 3 1. Inhoudelijke aspecten van MES 4 06-02-2015

Nadere informatie

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions

Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen. Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Efficiënter inkopen en meer controle over uw uitgaven en kasstromen Purchase-to-Pay Canon Business Solutions Automatiseer uw Purchase-to-Payproces voor een betere afstemming tussen Inkoop en Finance Uw

Nadere informatie

Heeft u volledige controle over uw koudeketen?

Heeft u volledige controle over uw koudeketen? Heeft u volledige controle over uw koudeketen? testo Saveris Retail Chain: de digitale oplossing voor volledige temperatuuropvolging en maximale efficiëntie in uw kwaliteitsmanagement. Hoe werkt uw kwaliteitsmanagement

Nadere informatie

Duurzaam (kosten)effectief uitbesteden

Duurzaam (kosten)effectief uitbesteden Duurzaam (kosten)effectief uitbesteden Agenda Kiezen voor uitbesteding Uitbestedingsfeiten Wenselijke situatie Eisen volgens ISO5500X Showstoppers Aandachtspunten Afsluiting Kiezen voor uitbesteding Ontbreken

Nadere informatie

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES

Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing CANON BUSINESS SERVICES Invoice Processing Marktinzicht Proces Steeds meer processen worden gedigitaliseerd. Wereldwijd worden er al meer dan 15 miljard facturen elektronisch verzonden

Nadere informatie

Case Study: Het Oogziekenhuis Rotterdam. Oogziekenhuis Rotterdam met open EPD voorbereid op zorg van de toekomst

Case Study: Het Oogziekenhuis Rotterdam. Oogziekenhuis Rotterdam met open EPD voorbereid op zorg van de toekomst Oogziekenhuis Rotterdam met open EPD voorbereid op zorg van de toekomst 1 UITDAGINGEN Van papieren naar elektronische dossiers Zorgverleners centraal toegang geven tot patiëntgegevens Efficiëntie optimaliseren

Nadere informatie

Wie is leidend of lijdend?

Wie is leidend of lijdend? Organisatie Medische Technologie en ICT Wie is leidend of lijdend? Martijn Schasfoort Manager Zorg en Informatie Technologie Deze presentatie. Het betreft ervaringen uit Máxima Medisch Centrum Cultuur

Nadere informatie

Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland

Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Retourname Dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland Scholten Awater is dé IT-hardware dienstverlener voor Nederland. Met onze uitgebreide IT-diensten nemen wij u veel werk uit handen. Hierdoor kunt

Nadere informatie

Philips Circular lighting

Philips Circular lighting Lighting Circular lighting Philips Circular lighting Direct geld besparen met de hoogste vorm van duurzaamheid Wat is Philips Circular lighting? De toekomst van verlichting is nu! Steeds meer bedrijven

Nadere informatie

HP Device as a Service (DaaS)

HP Device as a Service (DaaS) HP Device as a Service (DaaS) Intelligente, eenvoudige computeroplossingen voor de wereld van vandaag Run uw bedrijf efficiënter, bied uw werknemers een betere ervaring en maak IT-resources vrij om groei

Nadere informatie

TESTEN % ITIL & ASL & BISL WAT HEEFT EEN TESTER AAN ITIL? EEN PRAKTISCH HULPMIDDEL OF BUREAUCRATISCHE BALLAST?

TESTEN % ITIL & ASL & BISL WAT HEEFT EEN TESTER AAN ITIL? EEN PRAKTISCH HULPMIDDEL OF BUREAUCRATISCHE BALLAST? TESTEN % ITIL & ASL & BISL WAT HEEFT EEN TESTER AAN ITIL? EEN PRAKTISCH HULPMIDDEL OF BUREAUCRATISCHE BALLAST? ITIL INFORMATION TECHNOLOGY INFRASTRUCTURE LIBRARY OPGEKOMEN IN DE JAREN 1980 ITIL V2 IN 2001

Nadere informatie

Beheer van bedrijfskritische documenten

Beheer van bedrijfskritische documenten Beheer van bedrijfskritische documenten Als er iets fout gaat...... met bedrijfskritische documentprocessen De informatie die u deelt, is mogelijk niet correct Uw informatie komt misschien nooit aan bij

Nadere informatie

Uw specialist in technisch management

Uw specialist in technisch management IP-Solutions Het technisch beheer van installaties staat onder druk. De toenemende concurrentie, kostendruk en veranderende wet- en regelgeving vraagt om grotere transparantie, flexibiliteit en efficiency.

Nadere informatie

Beheersing van de totale logistieke kost in de healthcare supply chain

Beheersing van de totale logistieke kost in de healthcare supply chain Beheersing van de totale logistieke kost in de healthcare supply chain Krist l Krols 24-05-2012 Uitgangspunten 1. Handelingen/werkwijze van de leverancier beïnvloeden de eigen kostenstructuur. Transparantie

Nadere informatie

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa

Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa consulting - sourcing - solutions Azure in de praktijk o.a. case van Heineken en Talpa Marcel van Rijn Marco van Veen 9 januari 2014 Marcel van Rijn Mede oprichter Connect2Crowd Meer dan 15 jaar corporate

Nadere informatie

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS

Alles in één GLOBAL PARCEL SERVICES LOGISTICS Stabiliteit in een dynamische wereld AIR & OCEAN AUTOGROUPAGE CHEMICALS GLOBAL PARCEL SERVICES HEALTH CARE LOGISTICS SPECIAL SERVICES WAREHOUSING Alles in één Het belang van goede logistiek staat buiten

Nadere informatie

B&A Supplies noodstroomsystemen

B&A Supplies noodstroomsystemen ALTIJD STROOM B&A Supplies noodstroomsystemen B&A staat voor Before & After. Van advies tot nazorg zijn wij uw specialist in noodstroomsystemen. B&A Supplies is importeur van diverse kwaliteitsmerken en

Nadere informatie

Ontdek de toegevoegde waarde bij medische artikelen

Ontdek de toegevoegde waarde bij medische artikelen Ontdek de toegevoegde waarde bij medische artikelen Assortiment Als farmaceutische en medische groothandel biedt Brocacef Intramuraal een compleet en kwalitatief hoogwaardig assortiment geneesmiddelen,

Nadere informatie

Hoe schaf je Microsoft producten aan?

Hoe schaf je Microsoft producten aan? Hoe schaf je Microsoft producten aan? Emile van Thienen Senior Software License Specialist emile@centralpoint.nl Microsoft Licenties Wat zijn Microsoft licenties Gebruikers recht/overeenkomst Elke onderneming

Nadere informatie

De continuïteit van uw business gewaarborgd

De continuïteit van uw business gewaarborgd De continuïteit van uw business gewaarborgd Assist & Care U rekent op een ICT-infrastructuur die perfect uw professionele behoeften vervult, meegroeit met uw noden en dag en nacht feilloos draait. Via

Nadere informatie

As a Service als innovatie enabler. Axians NL Arnoud Bakker & Troy de Backer Connect & Secure 2019

As a Service als innovatie enabler. Axians NL Arnoud Bakker & Troy de Backer Connect & Secure 2019 As a Service als innovatie enabler Axians NL Arnoud Bakker & Troy de Backer Connect & Secure 2019 CONNECT & SECURE 2019 Arnoud Bakker Solution Architect Connectivity Troy de Backer Innovation Lead Contactgegevens

Nadere informatie

Bespaar tot 25 % op levenscyclusbeheer voor pc s met Dell PC as a Service 1. De levenscyclus van de pc optimaliseren Dell PC as a Service

Bespaar tot 25 % op levenscyclusbeheer voor pc s met Dell PC as a Service 1. De levenscyclus van de pc optimaliseren Dell PC as a Service Bespaar tot 25 % op levenscyclusbeheer voor pc s met Dell PC as a Service 1 De levenscyclus van de pc optimaliseren Dell PC as a Service Waarom zou u de levenscyclus van pc s optimaliseren? Doordat IT

Nadere informatie

Demonstratieproject Planning Services. Ontwikkeling van een Spare Parts Planning Control Tower

Demonstratieproject Planning Services. Ontwikkeling van een Spare Parts Planning Control Tower Demonstratieproject Planning Services Ontwikkeling van een Spare Parts Planning Control Tower 4 november 2011 Agenda Voorstellen Gordian Uiteenzetting van het idee: Planning Services Het demonstratieproject

Nadere informatie

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by

mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by mijn zaak poweredbycisco. innovatie. powered by De klanten zijn binnengehaald, de medewerkers zijn aangenomen, de uitdagingen zijn het hoofd geboden. Kortom, uw bedrijf is opgebouwd. En nu kunt u ook nog

Nadere informatie

Lifecycle management. Why you should do it

Lifecycle management. Why you should do it Lifecycle management Why you should do it HI MY NAME IS Wouter Gevaert ICT Infrastructure Architect wouter.gevaert@realdolmen.com Direct +32 2 801 50 47 https://www.linkedin.com/in/woutergevaert Tagline

Nadere informatie

Heeft u volledige controle over uw koelketen?

Heeft u volledige controle over uw koelketen? Heeft u volledige controle over uw koelketen? testo Saveris Retail Chain: de digitale oplossing voor veilige traceerbaarheid en maximale efficiëntie in uw kwaliteitsmanagement. Wat presteert uw kwaliteitsmanagement

Nadere informatie

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN?

GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? GRUNDFOS pump audit HOE EFFICIËNT EN DUURZAAM ZIJN UW POMPEN? Een Grundfos pump audit creëert duidelijkheid Is duurzaamheid één van de doelstellingen in uw organisatie? Steeds meer bedrijven en (semi-)

Nadere informatie

Het beste recept voor een efficiënte bedrijfsvoering

Het beste recept voor een efficiënte bedrijfsvoering Print Services Het beste recept voor een efficiënte bedrijfsvoering We zitten er bovenop met professioneel gereedschap Totale controle begint met professioneel gereedschap Voor het beste resultaat gebruikt

Nadere informatie

Aesculap Service Systems Intelligent Quality Solutions. Onze oplossing - Uw succes

Aesculap Service Systems Intelligent Quality Solutions. Onze oplossing - Uw succes Aesculap Service Systems Intelligent Quality Solutions Onze oplossing - Uw succes Instrument Management Think Service. Think Aesculap. Het merk Aesculap staat voor een gevarieerd productaanbod dat op intelligente

Nadere informatie

Business case: Fieldservice Management bij Danwood

Business case: Fieldservice Management bij Danwood Onderneming: Branche: Land: Website: ERP: Interfaces: Aantal planners: Danwood Group Print, Document & Workspace management United Kingdom http://www.danwood.com MXP (een systeem dat tot 2006 door Axias

Nadere informatie

Per slot van rekening bieden wij meer dan alleen schone was

Per slot van rekening bieden wij meer dan alleen schone was Per slot van rekening bieden wij meer dan alleen schone was U kunt direct kosten besparen door zelf het badgoed te wassen! Vuile was wordt in een hotel vaak gezien als één geheel, dat men of zelf wast

Nadere informatie

Verlengen levensduur of echt vernieuwen?

Verlengen levensduur of echt vernieuwen? Nieuwe generatie SIS op basis van SOA/SaaS Verlengen levensduur of echt vernieuwen? Leo Essink Gerrit Lauwers 9/21/07 E d u c u s i s e e n j o i n t v e n t u r e v a n S t o a s L e a r n i n g e n T

Nadere informatie

100% kwaliteit. 2 wissner-bosserhoff Nederland B.V. Servicecontracten

100% kwaliteit. 2 wissner-bosserhoff Nederland B.V. Servicecontracten Servicecontracten De voordelen van de erkende 100% kwaliteit 2 wissner-bosserhoff Nederland B.V. Servicecontracten dienstverlening van WIBO Ligt in een veilig bed Heeft geen hinder van ongemakken veroorzaakt

Nadere informatie

TIPS voor het circulaire beheer van ICT-apparatuur

TIPS voor het circulaire beheer van ICT-apparatuur TIPS voor het circulaire beheer van IT-apparatuur LINR ONOMY RYLING ONOMY IRULR ONOMY by ircular Flanders olofon atum: augustus 09 Gerealiseerd met steun van Provincie ntwerpen ontactpersonen: Bond Beter

Nadere informatie

Gedegen Cloud management volgens Mirabeau

Gedegen Cloud management volgens Mirabeau Managed Services Managed Services Met Cloud Management beheren we uw cloud-omgeving en ontzorgen we u 24x7. De ontwikkelingen binnen cloud computing volgen elkaar in hoog tempo op. Regelmatig worden er

Nadere informatie

Onderhoud met de D van Duurzaam B. Neefjes Maart 2012

Onderhoud met de D van Duurzaam B. Neefjes Maart 2012 www.evides.nl Onderhoud met de D van Duurzaam B. Neefjes Maart 2012 Agenda 1 Introductie 2 Asset Management Blauwdruk 3 PAS55; leerpunten 4 Conclusie Introductie Evides NV - Credentials Zowel drinkwater

Nadere informatie

Project Portfolio. IP-Solutions

Project Portfolio. IP-Solutions Project Portfolio IP-Solutions IP-Solutions leidt de uitrol van een Maintenance Improvement Programma over 3 locaties : Op- en overslag natte bulk : 12 maanden Uitrol en verankering van een Corporate Maintenance

Nadere informatie

Medische data uitwisselen vraagt om continuïteit, betrouwbaarheid én beveiliging

Medische data uitwisselen vraagt om continuïteit, betrouwbaarheid én beveiliging BEHOEFTE Betrouwbare verbindingen t.b.v. een efficiënte en veilige, regionale uitwisseling van medische data. OPLOSSING Een Dark Fiber netwerk dat het Deventer Ziekenhuis verbindt met o.a. 30 huisartsenpraktijklocaties

Nadere informatie

Een passie voor zorg. Een partner voor u.

Een passie voor zorg. Een partner voor u. Een passie voor zorg. Een partner voor u. Linde Healthcare Benelux De Keten 7, 5651 GJ Eindhoven Tel. +31.40.2825825, Fax +31.40.2816875 info.healthcare.nl@linde.com, www.linde-healthcare.nl 1100_004 (0713/1500)

Nadere informatie

Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie

Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie Vertrouwde financiering Onze diensten voor flexibele oplossingen. Trailer Service Technologie Finance I Vertrouwd In de afgelopen 10 jaar hebben wij in Europa al méér dan 65.000 trailers op maat gefinancierd.

Nadere informatie

Meer Business mogelijk maken met Identity Management

Meer Business mogelijk maken met Identity Management Meer Business mogelijk maken met Identity Management De weg naar een succesvolle Identity & Access Management (IAM) implementatie David Kalff OGh 14 september 2010 't Oude Tolhuys, Utrecht Agenda Herkent

Nadere informatie

Maximale ontzorging in eigen regie POWERED BY

Maximale ontzorging in eigen regie POWERED BY Maximale ontzorging in eigen regie POWERED BY www.hixonline.nl De zorgsector is voortdurend in beweging. Zorgprocessen worden meer en meer geautomatiseerd en vrijwel alle gegevens van de patiënt worden

Nadere informatie

Kansrijke Samenwerking. Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten

Kansrijke Samenwerking. Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten Kansrijke Samenwerking Presentatie In gesprek Elkaar ontmoeten November 2012 Even voorstellen: Harrie van den Bergh Manager Facility Services, GGZ Oost Brabant Facility Services: Inkoop & Magazijn, Techniek

Nadere informatie

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl

meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl meer besparen met minderwatt www.minderwatt.nl blauw is het nieuwe groen meer besparen met minderwatt dit is minderwatt minderwatt is een businessunit van het gerenommeerde Maas & Hagoort Lampen. Met een

Nadere informatie

Financiële Planning & Forecasting Rutger den Ouden Controller Pon Automotive Products & Services

Financiële Planning & Forecasting Rutger den Ouden Controller Pon Automotive Products & Services 1 24 mei 2011 IBM Finance Forum 2011 Financiële Planning & Forecasting Rutger den Ouden Controller Automotive Products & Services 2 Agenda Welkom in de wereld van Logistiek & Services Organisatie & TM1

Nadere informatie

Samen werken aan hoogwaardige gezondheidszorg

Samen werken aan hoogwaardige gezondheidszorg Healthcare Transformation Services Samen werken aan hoogwaardige gezondheidszorg Healthcare Transformation Services Zorgsysteem onder druk Het huidige zorgsysteem staat onder druk door de toenemende zorgvraag,

Nadere informatie

Elke digitale reis start met een vertrekpunt Hyperconverged Infrastructure as a Service

Elke digitale reis start met een vertrekpunt Hyperconverged Infrastructure as a Service Elke digitale reis start met een vertrekpunt Hyperconverged Infrastructure as a Service Roger Kellerman Solution Consultant Dell Digital Transformation Event 15 juni 2017 Digitale Transformatie is iets

Nadere informatie

Workshop. Dynamisch Aankoop Systeem NEVI INKOOPDAG 2013

Workshop. Dynamisch Aankoop Systeem NEVI INKOOPDAG 2013 Workshop Dynamisch Aankoop Systeem NEVI INKOOPDAG 2013 1 Inleiding Kan een dynamisch aankoopsysteem zorgen voor de juiste verbinding met uw ICT vraag? Verwachtingen? Uw relatie met ICT inkoop / DAS Dynamisch

Nadere informatie

Beheerste transformatie met behulp van Enterprise Architectuur

Beheerste transformatie met behulp van Enterprise Architectuur René van der Reijden Business Architect Pensioenfonds Horeca & Catering Beheerste transformatie met behulp van Enterprise Architectuur Voortdurend in verandering Economische Sociale Ontwikkelingen Politieke

Nadere informatie

NEEM EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST. van. ehealth

NEEM EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST. van. ehealth NEEM EEN KIJKJE IN DE TOEKOMST van ehealth Wat is Vitaly? Het uiteindelijke doel van het Vitaly ehealth platform is het betrekken van de gebruikers bij het verbeteren van de gezondheidszorg. Het vormt

Nadere informatie

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision

Werkplekvisie. Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision Werkplekvisie Hans van Zonneveld Senior Consultant Winvision De essentie De gebruiker centraal Verschillende doelgroepen Verschillende toepassingen Verschillende locaties Het beschikbaar

Nadere informatie

PREMIUM SELECTION REFURBISHED HARDWARE PREMIUM SELECTION REFURBISHED HARDWARE DE VOORDELIGSTE EN BETROUWBAARSTE IT-APPARATUUR VOOR UW GEBRUIKERS

PREMIUM SELECTION REFURBISHED HARDWARE PREMIUM SELECTION REFURBISHED HARDWARE DE VOORDELIGSTE EN BETROUWBAARSTE IT-APPARATUUR VOOR UW GEBRUIKERS PREMIUM SELECTION REFURBISHED HARDWARE PREMIUM SELECTION REFURBISHED HARDWARE DE VOORDELIGSTE EN BETROUWBAARSTE IT-APPARATUUR VOOR UW GEBRUIKERS De betrouwbaarheid van onze Premium Selection Refurbished

Nadere informatie

Module Assetmanagement. Module XX / verkorte versie & ref. ISO 55002

Module Assetmanagement. Module XX / verkorte versie & ref. ISO 55002 Module Assetmanagement Module XX / verkorte versie & ref. ISO 55002 Ton Beckers, 21/10/2014 Structuur ISO 9001 5. Directieverantwoordelijkheid 8. meting, analyse en verbetering 4. Kwaliteitsmanagementsysteem

Nadere informatie

MSP & RPO: kiezen of combineren? Presenter s Name. donderdag 25 oktober 12

MSP & RPO: kiezen of combineren? Presenter s Name. donderdag 25 oktober 12 MSP & RPO: kiezen of combineren? Presenter s Name donderdag 25 oktober 12 Een nieuw 1jdperk: the Human Age Demografie & talent mismatch Toename van klant deskundigheid Keuze van het individu Technologische

Nadere informatie

Onafhankelijke Bedrijfsadviseurs

Onafhankelijke Bedrijfsadviseurs Onafhankelijke Bedrijfsadviseurs CARE Consulting Services + 32 11 21 12 22 www.care4trade.be Onze missie Net zoals een architekt in de bouwsector, zo mag ook de rol van CARE Consulting Services gezien

Nadere informatie

Xeleos Health Care Solutions Uw Operational Excellence Partner

Xeleos Health Care Solutions Uw Operational Excellence Partner Xeleos Health Care Solutions Uw Operational Excellence Partner Agenda 1 2 3 Xeleos Health Care Solutions:Missie, Algemeen, Aanpak Onze oplossingen Referenties Xeleos Health Care Solutions: Onze Missie

Nadere informatie

FIXED PRICE AppLabs wordt aangeboden tegen een vooraf overeengekomen Fixed-Price, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Afgesproken.

FIXED PRICE AppLabs wordt aangeboden tegen een vooraf overeengekomen Fixed-Price, zodat u vooraf precies weet waar u aan toe bent. Afgesproken. AppLabs.nl AppLabs is een Off-Site & Fixed-Price Applicatie Management oplossing. Een service voor ontzorgen en uitbesteding van uw Applicatie Management. AppLabs kan dienst doen als aanvulling op uw bestaande

Nadere informatie

Lean Healthcare met Fundum Zorg op maat, efficiënt verzorgd. Maandag 7 juni 2010 Dirk-Jan Visser, manager I&A Freek Erens, Adapcare

Lean Healthcare met Fundum Zorg op maat, efficiënt verzorgd. Maandag 7 juni 2010 Dirk-Jan Visser, manager I&A Freek Erens, Adapcare Lean Healthcare met Fundum Zorg op maat, efficiënt verzorgd Maandag 7 juni 2010 Dirk-Jan Visser, manager I&A Freek Erens, Adapcare Agenda 1. Voorstellen van Opella 2. Lean Healthcare: visie en strategie

Nadere informatie

Verras uw business-collega s met een IT-sixpack

Verras uw business-collega s met een IT-sixpack Hybride-cloudaanpak Verras uw business-collega s met een IT-sixpack De CIO staat steeds meer onder druk: enerzijds vragen uw businesscollega s een s nellere en meer flexibele dienstverlening, anderzijds

Nadere informatie

STEAM-UP Stand van Zaken

STEAM-UP Stand van Zaken STEAM-UP Stand van Zaken Synergie met Onderhoud Co-funded by the Intelligent Horizon2020 Energy Europe Programme Programme of the European of the European Union Union The The sole sole responsibility responsibility

Nadere informatie

+ Systeemlandschap. + Governance. + Werkwijze. Procure to pay

+ Systeemlandschap. + Governance. + Werkwijze. Procure to pay + Systeemlandschap Procure to pay + Governance + Werkwijze Inkoopquotes 100% Totale kosten 80% Personeel 60% 40% Inkoop 20% 0% handel AEX-bedrijven industrie zakelijk diensten Overheid zorg Bron: CBS 1

Nadere informatie

Smart Power Networks. Energie Management. Bas de Koningh - HARTING B.V.

Smart Power Networks. Energie Management. Bas de Koningh - HARTING B.V. Smart Power Networks Energie Management Bas de Koningh - HARTING B.V. Motivatie Politieke doelen Reductie CO2-Uitstoot nucleare energie fase out Meer renewable energie duurzame energieefficiëntie in de

Nadere informatie