Uw klant of potentiële klant sneller bereiken: 10 stappenplan voor een efficiënte Facebook bedrijfspagina

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uw klant of potentiële klant sneller bereiken: 10 stappenplan voor een efficiënte Facebook bedrijfspagina"

Transcriptie

1 Uw klant of potentiële klant sneller bereiken: 10 stappenplan voor een efficiënte Facebook bedrijfspagina

2 Moet dat nu echt? Sociale media nemen ontegensprekelijk de volledige maatschappij in en maken meer dan ooit deel uit van onze dagelijkse realiteit. Sociale media zijn overal en zijn niet van plan gauw te vertrekken. Met meer dan 5 miljoen gebruikers in 2014 in België trekt Facebook nog steeds de kop in het lijstje van de sociale netwerken. Na het digitaliseren en mobiliseren volgt het socialiseren van de communicatie: steeds meer bedrijven zijn zich maar al te goed bewust van dit fenomeen en zetten dan ook de stap naar een Facebook bedrijfspagina. Ook jij kunt niet langer achterop hinken. Om maar een idee te geven: 1,3 miljard actieve gebruikers, 820 miljoen mobiele surfers en dat voor een gemiddeld van 18 minuten per dag. Jouw potentiële klant is dus hoogstwaarschijnlijk op dit eigenste moment aan het sharen, liken en posten. Jij zou dat ook moeten doen! Facebook als nieuw zoekkanaal Internet wordt steeds dynamischer en Google of Bing zijn niet langer dé referenties wanneer jouw klant of potentiële klant iets terug wilt vinden. Kijk maar naar de veranderende consumentenbehoeften wat betreft informatie, consumptie en het delen met anderen. Al deze veranderingen bieden de kans om een strategie in te zetten waarin de disciplines zoeken, sociale media en content samensmelten. Beter wordt het woord van de toekomst. Betere informatie en betere zichtbaarheid op alle plekken waar consumenten op zoek gaan naar info. Wacht niet langer en word het beter van de toekomst Een Facebook bedrijfspagina is een uiterst geschikt middel om jouw bedrijf of organisatie online te promoten. Bovendien is het gratis en de tool bij uitstek om jouw naambekendheid te vergroten en jouw klantenkring verder uit te bouwen. Een Facebook bedrijfspagina geeft snel een overzicht van het aantal likes of fans en is daarmee een uitstekende manier om populariteit te meten. Bovendien wordt jouw bedrijfspagina geïndexeerd door zoekmachines zoals Google of Bing. Let wel, dit gebeurt niet voor persoonlijke profielen. Het is wel zo dat je over een persoonlijk profiel moet beschikken om een bedrijfspagina te kunnen aanmaken. Jij bent immers de administrator van jouw bedrijfspagina. Uiteraard kan je deze taak ook aan anderen overlaten.

3 Hoe maak je nu zo n bedrijfspagina? Het is de bedoeling dat je een aantrekkelijke, efficiënte en overzichtelijke pagina aanmaakt om zo klanten of potentiële klanten nauwer te betrekken bij jouw bedrijf, organisatie of merk. Door een bedrijfspagina wordt de consument namelijk op de hoogte gehouden van hetgeen er reilt of zeilt binnen jouw onderneming. Scoop Creatieve Communicatie helpt je graag op weg! 1 Bouw een pagina Zoals reeds vermeld moet je eerst over een profielpagina beschikken vooraleer een bedrijfspagina aangemaakt kan worden. Indien dit nog niet het geval is, maak dan eerst een eigen profielpagina. Ga vervolgens naar pagina maken in de linkerkolom of klik op het naar beneden wijzende driehoekje rechtsboven in de blauwe balk en kies pagina maken. Momenteel zijn er zes categorieën beschikbaar: lokaal bedrijf of lokale plaats bedrijf, organisatie of instelling merk of product artiest, band of bekend persoon amusement goed doel of community 2 Elke categorie heeft eveneens een aantal subcategorieën. Kies daarom een gepaste categorie én subcategorie. Indien je twijfelde op het moment van het creëren, kan dit later nog gemakkelijk worden aangepast. No need to worry dus. Kies een naam: naam van de pagina en gebruikersnaam De naam voor jouw pagina is vanaf 200 likes NIET meer aan te passen. Het is dus belangrijk om de juiste naam te kiezen. Meest logisch is uiteraard dat je de naam kiest van jouw bedrijf of organisatie. Deze naam wordt getoond op de facebookpagina onder de omslagfoto en rechts van de profielfoto Als een bedrijfspagina 25 likes of meer heeft, kan voor die pagina een unieke Facebook gebruikersnaam gekozen worden. De gebruikersnaam wordt weergegeven in de locatiebalk van je browser na facebook.com/. Zo is onze gebruikersnaam: scoopcreatievecommunicatie. De gebruikersnaam bevat minimum vijf karakters en kan nadien niet meer aangepast worden of overgedragen worden. Let dus op spelfouten!

4 Profielfoto Een profielfoto is een miniatuurfoto die verschijnt in alle Facebook communicatie. We moeten jou dus niet vertellen dat een goede keuze cruciaal is. Een logo of zakelijke portretfoto zijn daarom meest aangewezen. Een al te complexe foto is uit den boze. Deze afbeelding moet minimaal 180 pixels breed en 180 pixels hoog zijn. Een profielfoto kan op elk moment en zo vaak je maar wil gewijzigd worden. Info en webadres Na het toevoegen van een profielfoto is het mogelijk om aanvullende info en de website van jouw bedrijf of organisatie in te vullen. Dit is geen must, maar uiteraard aangewezen. Al deze gegevens kunnen later gewijzigd en eventueel aangevuld worden. De eerste 140 tekens van de lange beschrijving worden altijd getoond in de pagina-informatie. De rest van de tekst is niet zichtbaar. Hou de informatie met andere woorden beknopt of zorg ervoor dat de essentiële info ALTIJD in de eerste 140 tekens vervat zit. Andere informatie Vervolgens geeft Facebook je de kans om bijkomende informatie aan een bedrijfspagina toe te voegen zoals de oprichtingsdatum, aanvullende beschrijving, aangeboden producten, onderscheid tussen adresgegevens en contactgegevens. Vul deze informatie steeds zo volledig mogelijk in. Ga naar de tab info en vervolgens klik je op bewerken rechts van de topic die je wenst aan te passen. Sluit af door de wijzigingen op te slaan. Ook deze andere informatie kan ten allen tijde worden gewijzigd of aangevuld. Omslagfoto De omslagfoto van een bedrijfspagina is ongetwijfeld het eerste wat de bezoeker opvalt. Zie deze daarom als een soort visitekaartje van jouw pagina. Een eerste indruk maak je immers maar één keer. Een omslagfoto kan een foto zijn van jouw bedrijf, een product, medewerkers enz. Hier geldt maar één regel: wees creatief en val hierdoor op. Pas de foto ook regelmatig aan. Verandering van spijs doet nu eenmaal eten en zorgt ervoor dat jouw pagina onder de aandacht blijft. Een omslagfoto is 851 pixels breed en 315 pixels hoog. Er gelden wel een aantal beperkingen: geen prijs- of aankoopinformatie zoals kortingen, promoties, enz. geen contactgegevens zoals webadres, adres, postadres of andere info die thuishoort in stap 5. geen verwijzingen naar Facebook functies zoals Vind ik leuk, Delen, enz. geen Call-to-actions zoals Profiteer nu, Like ons, Vertel het je vrienden, enz. geen inbreuken op intellectuele eigendommen van derden. De omslagfoto is dus geen reclamebanner!

5 7 8 9 Mijlpalen Sinds de komst van de tijdlijn in Facebook is het mogelijk om de geschiedenis van een bedrijf of organisatie te visualiseren. Dit kan door gebruik te maken van mijlpalen en zijn belangrijke momenten die je wilt highliten of markeren. Kies hiervoor de optie Mijlpaal als je een statusupdate aanmaakt. Hierna kan je aan de gebeurtenis een locatie, een datum en een korte beschrijving toevoegen. Ook kan er een foto van maximum 843 pixels breed en 403 pixels hoog aan een mijlpaal toegevoegd worden. Mijlpalen worden automatisch naar breedbeeld vergroot en zijn te zien door iedereen die jouw bedrijfspagina bezoekt. Mijlpalen kunnen pas toegevoegd worden als een oprichtingsjaar is toegevoegd als beginpunt van de tijdlijn. Belangrijke updates uitlichten Belangrijke updates kunnen voor een periode van 7 dagen vastgemaakt worden aan de bovenkant van de pagina. Zo geraakt de update niet verloren onder recentere updates. Updates kunnen ook gemarkeerd worden als hoogtepunt. Deze updates komen paginabreed op jouw bedrijfspagina te staan en worden dus in de schijnwerpers geplaatst. Mede door deze mogelijkheid zal jouw bedrijfspagina meer interactie genereren. Updates uitlichten gebeurt door rechtsboven in de update op het naar beneden wijzende pijltje te klikken. Er verschijnt een menu waar een hoogtepunt aangeduid wordt met een sterretje. Hier is het ook mogelijk een update te verbergen, te wissen of een datum te wijzigen. Meerdere beheerders Net zoals jouw team voor jouw succes zorgt, zo zal het aanstellen van meerdere beheerders ervoor zorgen dat jouw bedrijfspagina een hit wordt. Facebook maakt het immers mogelijk om verschillende profielen jouw pagina te laten beheren. Zo zijn er meerdere beheerdersollen met verschillende rechten: manager, inhoudmaker, moderator, adverteerder en statistiekenanalist. Aan te raden is om één extra manager aan te stellen. Deze kan dan op zijn beurt inloggen en nieuwe profielen toevoegen in geval van problemen met jouw profiel of in het geval jij er eventjes tussenuit gaat. Jouw bedrijfspagina blijft op deze manier nooit onbeheerd. Nieuwe beheerders zijn standaard manager met alle rechten. Ook Scoop Creatieve Communicatie kan fungeren als medebeheerder van jouw pagina. Recent Opgericht

6 10 notificaties Wanneer een Facebookgebruiker iets op jouw bedrijfspagina post, een reactie plaatst of een bericht achterlaat, stuurt Facebook je standaard een . Bij druk bezochte pagina s kunnen deze vele s soms storend werken. Maar Facebook zou Facebook niet zijn als ook voor dit euvel geen oplossing wordt voorzien. De optie meldingen kan daarom uitgeschakeld worden. Klaar En nu? Facebook is geen klassiek communicatiekanaal. Eenrichtingsverkeer werkt niet. Wie niet kan delen, kan niet vermenigvuldigen. Wanneer je beslist om op sociale media aanwezig te zijn, is het uiterst belangrijk om zoveel mogelijk kwalitatieve likes te bekomen die jouw updates bereiken, binden en activeren. Misschien nog een gratis tip: Koop nooit likes! Met fake Chinese en Russische profielen is je pagina niet gediend. Scoop Creatieve Communicatie adviseert, ondersteunt en begeleidt jou bij het opzetten en uitbouwen van jouw Facebook bedrijfspagina. Na het opzetten van een Facebookpagina is het heel belangrijk om likes te verzamelen. Je wilt immers dat zoveel mogelijk mensen jouw bedrijfspagina volgen. Scoop Creatieve Communicatie is daarom de uitgelezen partner voor het promoten van jouw pagina, zowel online als offline. Wij kunnen ervoor zorgen dat jij de juiste inhoud publiceert op het juiste moment en voor de juiste doelgroep! Aarzel dus niet om ons nu te contacteren en samen zorgen we ervoor dat jouw pagina gezien wordt en een belangrijke rol zal spelen in het beter worden. hallo@scooptime.be

7

8 Karel Vanheste - Geldeweistraat 26 * b-8020 Oostkamp * t hallo@scooptime.be * * facebook.com/scoopcreatievecommunicatie

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN

EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN EEN FACEBOOKPAGINA AANMAKEN STARTERSGIDS VOOR KAPSALONS Tijd nodig om op te richten 3/5 Het is redelijk eenvoudig om een pagina aan te maken, maar vlieg niet door de verschillende stappen. Neem voldoende

Nadere informatie

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook?

Bedrijfspagina op Facebook. Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Bedrijfspagina op Facebook Hoe maak je een bedrijfspagina op Facebook? Inleiding In deze whitepaper lees je hoe je een bedrijfspagina aanmaakt op Facebook. Stap voor stap laten we je zien wat je moet doen.

Nadere informatie

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN

10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN 10 FACEBOOK TIPS VOOR BEDRIJVEN Introductie Social media wordt steeds vaker door bedrijven gebruikt om beter contact met hun klanten te krijgen en uiteindelijk meer inkomsten te realiseren. Facebook is

Nadere informatie

Social media workshop

Social media workshop Social media workshop Doel van vandaag: Een introductie, wat is social media. Verdieping binnen een Facebook fanpage. Wat is Social Media Social media zijn communicatiekanalen op internet waarop informatie,

Nadere informatie

Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen

Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen Zakelijke facebook pagina aanmaken in 7 stappen Facebook wordt steeds belangrijker om gevonden te worden op internet. Wist je dat...25% van de consumenten hun informatie vindt op Facebook? En dat Facebook

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf?

Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? ! Hoe maak ik een Facebookpagina voor mijn bedrijf? Inleiding Tegenwoordig hebben veel bedrijven een eigen Facebookpagina. Waarom? Facebook is een groeiend social media. Het heeft nu over de hele wereld

Nadere informatie

Handleiding Facebook- pagina

Handleiding Facebook- pagina Handleiding Facebook- pagina Een pagina aanmaken Zonder persoonlijk profiel: Ga naar http://www.facebook.com en klik onder het inschrijvings formulier op Maak een pagina voor een beroemdheid, band of bedrijf

Nadere informatie

Facebook bedrijfspagina maken 2012

Facebook bedrijfspagina maken 2012 Facebook bedrijfspagina maken 2012 Op dit moment is Facebook nog steeds de grootste social media website ter wereld. In Nederland hebben zich meer dan 7 miljoen mensen aangemeld. Ook veel bedrijven zitten

Nadere informatie

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost!

16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! 16 supertips om jouw Facebook pagina te laten groeien met hulp van YourBoost! Het kost veel tijd en energie om een Facebook Pagina bij te houden. Alleen een pagina maken en er verder niets mee doen zal

Nadere informatie

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel

1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel 1 De privacy instellingen van mijn Facebook profiel Je Facebook profiel heeft vele privacy opties die je misschien nog niet kent. Sommige zijn duidelijk in beeld, sommige zitten verstopt. In hoofdlijnen

Nadere informatie

Snel van start met Facebook?

Snel van start met Facebook? Handleiding Snel van start met Facebook? Facebooken, liken, taggen?!? Deze termen kom je steeds vaker tegen. Interactie via Facebook is razendpopulair. Maar wat is het en hoe werkt het? Deze handleiding

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman

WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN. 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman WE CROSS WHITEPAPER: FACEBOOK TIMELINE 2012 EN FACEBOOK APP MOGELIJKHEDEN 29 maart 2012 We Crosss B.V. / Hein Hofman De Facebook timeline is vernieuwd! Per 30 maart 2012 is de timeline door Facebook verplicht

Nadere informatie

Ontdek de serie Ontdek snel

Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek de serie Ontdek snel Ontdek snel: beknopte e-books die je snel op de hoogte brengen De Ontdek snel-titels lichten de lezer snel in over uiteenlopende interessante onderwerpen in: 30, 60 en 90 minuten.

Nadere informatie

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen!

Voorwoord. Op die manier kun je van je Facebook pagina een levendige community maken met fans die je producten of diensten graag kopen en aanbevelen! Voorwoord Zo'n 10 miljoen Nederlanders maken inmiddels gebruik van sociale netwerksites. Als ondernemer kun je dus niet achter blijven om ook actief te zijn op sociale media als je je doelgroep wilt bereiken.

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

Handleiding Facebook

Handleiding Facebook Handleiding Facebook 1 Wat is Facebook? Facebook is een website waarop particulieren een profiel kunnen aanmaken en bedrijven een pagina. De site is het grootste sociale media netwerk van de wereld. Facebook

Nadere informatie

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook

Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Handleiding voor praktisch gebruik van Facebook Deze download is gekoppeld aan het Handboek Social media voor sportverenigingen. Meer informatie over dit handboek: http://www.clubbereik.nl/handboek. In

Nadere informatie

10 geboden voor je facebookpagina

10 geboden voor je facebookpagina 10 geboden voor je facebookpagina 1. Gebruik een pagina in plaats van een profieltje Veel scholen maken een facebookprofieltje aan van het type Onze Live Vrouw (=voornaam) en 'Instituut' (=familienaam).

Nadere informatie

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing

Friese Poort Skelterrace. Facebook marketing Friese Poort Skelterrace Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken Geen

Nadere informatie

Waarom met je bedrijf op Facebook?

Waarom met je bedrijf op Facebook? Waarom met je bedrijf op Facebook? In deze les ga ik er een vanuit dat jij met jouw duurzame locatie, bedrijf of initiatief ook de mogelijkheden van Facebook wilt benutten. Of je dat ook inderdaad écht

Nadere informatie

voor ZijActief-afdelingen

voor ZijActief-afdelingen voor ZijActief-afdelingen Hoe kun je voor jouw afdeling? effectief inzetten Leer een pagina te maken en te gebruiken en krijg jouw afdeling in de kijker bij gebruikers van ZijActief-besturen, kunnen een

Nadere informatie

het belang van een google bedrijfspagina voor seo

het belang van een google bedrijfspagina voor seo het belang van een google bedrijfspagina voor seo Sint-Martensstraat 10, 9600 Ronse 055 600 630 info@grafoman.be www.grafoman.be het belang van een google bedrijfspagina voor seo SEO wordt de dag van vandaag

Nadere informatie

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1

GHOST mode. Beveilig uw Social Media profielen Facebook 1 GHOST mode Wat staat er openbaar op uw profiel? Benieuwd welke gegevens er van u openbaar staan? Facebook heeft hier een tool voor. Kruip achter een computer of laptop en ga naar uw profiel. Als u nog

Nadere informatie

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan?

Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Hoe maak ik een Facebook-pagina aan? Gebruikers kunnen een persoonlijk profiel aan maken en anderen die ook een profiel hebben uitnodigen om vriend te worden. Iedere gebruiker kan op eigen prikbord of

Nadere informatie

Facebook: inleidende cursus

Facebook: inleidende cursus Facebook: inleidende cursus Wil je communiceren naar de buitenwereld toe, dan kan dit via Social Media gebeuren. Via Facebook kan je als sportclub miljoenen mensen bereiken, ook doelgroepen voor je club.

Nadere informatie

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2

Facebook Handboek De Voedselbank. september 2015 Versie 1.2 Facebook Handboek De Voedselbank september 2015 Versie 1.2 INHOUDSOPGAVE Facebook 1 Begrippenlijst 3 2 Een persoonlijk profiel maken 4 3 Een bedrijfspagina maken 6 Profielfoto veranderen 10 Omslagfoto

Nadere informatie

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS

PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS PROMOOT UW SITE OP SOCIALE MEDIA TIPS & TRICKS WEBSHOP FEBELNET Versie 2.0 Hoe uw site kenbaar maken? Facebook Google+ account QR-code aanmaken en communiceren (aanmaken kan gratis via: http://goqr.me

Nadere informatie

Vrijwilligers en social media

Vrijwilligers en social media Inspiratiesessie Welkom! Introductie Agenda voor vandaag Vrijwilligers & social media De cijfers Facebook LinkedIn De verschillen In de praktijk Randvoorwaarden Ken uzelf! Thema s Vacaturetekst Vrijwilligers

Nadere informatie

Facebook: Privacy Instellingen

Facebook: Privacy Instellingen Datum: december 2014 Auteur: Marie Van der Cam, Daniëlla Provost Doel: bijlage vorming Media-W Bestemming: deelnemers vorming Media-W Facebook: Privacy Instellingen 1. Inleiding Iedereen zit op Facebook,

Nadere informatie

Facebook: praktisch gebruik

Facebook: praktisch gebruik Facebook: praktisch gebruik In vorige cursus hebben we bekeken hoe je voor de sportclub een eigen pagina kan aanmaken. Met de cursus praktisch gebruik leer je werken met je pagina. Berichten plaatsen.

Nadere informatie

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN...

INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... INDEX INLEIDING... - 2 - AANMELDEN... - 2 - REGISTEREN... - 2 - VRIENDEN ZOEKEN... - 3 - PROFIELGEGEVENS... - 3 - PROFIELFOTO... - 4 - JE FACEBOOK ACCOUNT COMPLETEREN... - 4-1. CONTACTPERSONEN IN JE ADRESBOEK

Nadere informatie

LinkedIn. Hoe maak ik mijn bedrijfspagina aan?

LinkedIn. Hoe maak ik mijn bedrijfspagina aan? WIZZTIP LinkedIn. Hoe maak ik mijn bedrijfspagina aan? Wegwijzer Stap 1: LinkedIn-account aanmaken Een Stap afbeelding 2: Het e-mailadres is zoveel van meer je werkplaats waard toevoegen aan je persoonlijk

Nadere informatie

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien?

De uitleg is van toepassing voor de Instagram app op jouw mobiele telefoon of tablet. 1. Wie mag jouw Instagram foto en video profielpagina zien? Wat is Instagram? Instagram is een social netwerk waarbij je voornamelijk communiceert met beelden. Door middel van foto s en video s laat je bijvoorbeeld zien waar je bent, met wie je bent, wat je aan

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les 7 ... Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is Les 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Achtergrondinformatie Achtergrondinformatie voor de leerkracht

Nadere informatie

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus!

Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Bouw aan een succesvolle Facebookbedrijfspagina - de snelcursus! Waarom een Facebookbedrijfspagina? Met een bedrijfspagina op Facebook creëer je meer online naamsbekendheid, vergroot je jouw online vindbaarheid,

Nadere informatie

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje)

Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) Onderzoek: Zo versla je het Facebook Edgerank monster(tje) De laatste tijd zie je heel veel verhalen langskomen over Facebook Edgerank, dus heb ik besloten mijn onderzoek met jullie te delen. Btw fantastisch

Nadere informatie

Checklist: Facebookpagina

Checklist: Facebookpagina Checklist: Facebookpagina De Facebookpagina checklist Met plezier bieden we u deze Facebook Checklist aan. De Facebook Checklist geeft u inzicht in de mogelijkheden die Facebook biedt voor uw bedrijf.

Nadere informatie

Tips en wenken voor het invullen van je bedrijfspagina.

Tips en wenken voor het invullen van je bedrijfspagina. Tips en wenken voor het invullen van je bedrijfspagina. Stap 1 Na het registreren ontvang je een email met een inlogkode. Klik op de link in de email, of ga naar www.sign2sign.nl naar de knop log in Vul

Nadere informatie

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina.

Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Facebook voor beginners: aan de slag met een Facebook Bedrijvenpagina. Auteur: Alle rechten voorbehouden 2012 Inhoud Introductie... 3 Wat is een bedrijvenpagina eigenlijk?... 4 Het aanmaken van een Facebook

Nadere informatie

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015

Handleiding opmaken Wageningen UR Blog. Oktober 2015 Handleiding opmaken Wageningen UR Blog Oktober 2015 Voorwoord In deze handleiding is voor beheerders van het Wageningen UR blog template stap voor stap beschreven hoe zij hun blog kunnen inrichten. Bij

Nadere informatie

Richtlijnen - werkprofiel op facebook

Richtlijnen - werkprofiel op facebook Richtlijnen - werkprofiel op facebook (februari 2013) 1 Stap 1: beveilig je persoonlijk profiel Indien je een persoonlijk profiel hebt op facebook, zorg er dan voor dat dit profiel veilig is. Om te weten

Nadere informatie

Instellingen Facebook

Instellingen Facebook Instellingen Facebook Facebook is razend populair in de wereld van sociale media. Er zijn ongeveer 2 miljard gebruikers in de (jan. 18). De laatste jaren vluchten jongeren echter steeds meer naar Instagram.

Nadere informatie

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN!

WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! Handleiding WELKOM OP STREAM! DE ONLINE COMMUNITY OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN! LEES EN DEEL OP DIT PLATFORM HET NIEUWS OVER TAAL EN ONDERWIJS IN FRYSLÂN. BEKIJK ALLE EVENEMENTEN EN VOEG JE EIGEN

Nadere informatie

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing

Workshop Facebook voor bedrijven. Facebook marketing Workshop Facebook voor bedrijven Persoonlijk profiel Profiel en omslagfoto altijd zichtbaar Je kunt een persoonlijk profiel volledig afschermen Wat kan je niet met een persoonlijk profiel? Geen statistieken

Nadere informatie

De Facebook pagina voor beginners

De Facebook pagina voor beginners De Facebook pagina voor beginners Een heldere handleiding 1. Opzetten van een pagina 2. Hoe krijg ik fans? 3. Interactie: do s and don ts 4. Pagina of profiel? 5. Pagina of groep? Kitty Arends Humanatic

Nadere informatie

Facebook voor bedrijven: het opzetten van een zakelijke Facebook pagina

Facebook voor bedrijven: het opzetten van een zakelijke Facebook pagina Facebook voor bedrijven: het opzetten van een zakelijke Facebook pagina Inhoud Facebook voor bedrijven: het opzetten van je zakelijke pagina... 3 Wat is Facebook?... 3 Hoe maak ik een zakelijk pagina aan?...

Nadere informatie

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken

Sociale Media voor beginners. starten met sociale netwerken Sociale Media voor beginners starten met sociale netwerken Voorstelling Welke sociale media kennen jullie? Programma 1 - Algemeen: Nik 2 - Facebook voor jou en je vereniging: Laurien 3 - Twitter voor jou

Nadere informatie

Google+: in 5 stappen een pagina voor je winkel

Google+: in 5 stappen een pagina voor je winkel Google+: in 5 stappen een pagina voor je winkel In dit artikel wordt uitgelegd hoe je voor je winkel een eigen Google+ pagina aan kunt maken. Let op: je moet een Google+ profiel hebben om een Google Pagina

Nadere informatie

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen?

Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Hoe uw nieuwsbrieven aanmaken & versturen? Stap 1: Klik in de footer van je website op Inloggen onder de titel Admin Area Stap 2: Typ volgende gegevens in om in te loggen: Gebruikersnaam: agentennummer

Nadere informatie

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen

Privacy instellen Facebook. Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Klik op het haaientandje rechts naast Startpagina en kies voor Privacyinstellingen Kies in dit venster voor de middelste optie: Vrienden Instellingen over hoe je op Facebook gevonden kan worden en wat

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Snel van start met Twitter?

Snel van start met Twitter? Handleiding Snel van start met Twitter? Tweet, retweet en hashtag?!? Welkom op Twitter, waar nieuws uit niet meer dan 140 tekens bestaat. Volg de stap voor stap uitleg over hoe je deelt en volgt op dit

Nadere informatie

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012

Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Handleiding Facebook Pergamano International Augustus 2012 Inhoudsopgave 1 Wat is Facebook? 2 Registreren bij Facebook en een account aanmaken 3 Foto s toevoegen in een album 4 Een omslag foto toevoegen

Nadere informatie

Een Pinterest bedrijfspagina aanmaken. How To

Een Pinterest bedrijfspagina aanmaken. How To Een Pinterest bedrijfspagina aanmaken How To Over Pinterest Pinterest is een social media platform dat fungeert als een online prikbord. Overal op de wereld pinnen gebruikers afbeeldingen op eigen borden

Nadere informatie

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest.

Wat is Pinterest? Hier volgt een stappenplan om aan snel en efficiënt de slag te kunnen gaan met Pinterest. Handleiding Inhoud Wat is Pinterest?... 3 Stap 1: maak een account... 4 Stap 2: Maak je profiel compleet... 4 Stap 3: Maak een bord... 4 Stap 4: start met pinnen... 6 Zelf uploaden... 7 Pinner volgen...

Nadere informatie

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden?

Inleiding. 1. Wat is de community? 2. Hoe is de community te vinden? Inhoud Inhoud... 1 Inleiding... 2 1. Wat is de community?... 2 2. Hoe is de community te vinden?... 2 Navigatie door de community... 3 1. Inloggen... 3 2. Profielinstellingen... 3 3. Groepen... 5 Veel

Nadere informatie

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet!

30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! 30 Facebook Tips Voor Meer Bezoekers, Klanten & Omzet! Auteur: Copyright 2011, Alle rechten voorbehouden www.tomdehaan.nl 1 Voordat je de tips gaat lezen Dit ebook is een verzameling van tips voor je Facebook

Nadere informatie

JUVA WEBDESIGN. B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke BE

JUVA WEBDESIGN. B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke BE JUVA WEBDESIGN B.I.W. Consult GCV Molenstraat 47 bus 2.01, 8710 Wielsbeke 0495 51 16 13 info@juvawebdesign.be BE 0635.642.087 1 INHOUDSOPGAVE 1.Voorstelling... 3 2.Facebook... 4 2.1 : Wat is het verschil

Nadere informatie

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is

Iedereen online, van 9 tot 99 jaar. Les Facebook, sociaal zijn op het internet. Deze iconen tonen aan voor wie het document is 7... Facebook, sociaal zijn op het internet Deze iconen tonen aan voor wie het document is Leerkrachten WebExperts Senioren Leerlingen Leren werken met Facebook Facebook is een van de populairste sociale

Nadere informatie

Zelf een website maken

Zelf een website maken Zelf een website maken Om een website te bouwen heb je drie dingen nodig. 1. De domeinnaam of URL, bijvoorbeeld www.massagepraktijk.nl of www.maakzelfjouwwebsite.nl 2. Een hostingpakket (dat is het huren

Nadere informatie

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers

Welkom. #fanfactor @anneraaymakers Welkom #fanfactor @anneraaymakers 10 redenen om Facebook zakelijk in te zetten Content Profiel en pagina Apps en Tabs Fans en Likes Adverteren en promoten Interactie Wedstrijden en Betrokkenheid acties

Nadere informatie

Aan de slag met social media

Aan de slag met social media Aan de slag met social media Ester Reusink 26 mei 2014 Even voorstellen Ester Reusink Bedrijfscommunicatie 17 jaar werkervaring ZP-er sinds 2012 Buro Pinq 2 Waar gaan we het over hebben? Social media Linked

Nadere informatie

Extra Maak een Twitter zoekprofiel

Extra Maak een Twitter zoekprofiel Extra Maak een Twitter zoekprofiel De youtube links in deze workshop zijn openbare youtube video s en kunnen misschien niet meer werken als de eigenaar de video heeft verwijderd. De verdere inhoud van

Nadere informatie

LinkedIn - hoe meld ik mij aan?

LinkedIn - hoe meld ik mij aan? LinkedIn - hoe meld ik mij aan? Inhoud 1. Wat is LinkedIn?... 2. Aanmelden bij LinkedIn... 2.1 Registreren... 2.2 Uw profiel opbouwen... 3. De eerste handelingen op LinkedIn... 3.1 Navigeren met de menubalk...

Nadere informatie

Handleiding Hootsuite

Handleiding Hootsuite Oktober 2013 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Account aanmaken... 4 2. Wat is wat?... 6 3. Inrichten... 8 3.1 Tabs aanmaken... 8 3.2 Kolommen aanmaken... 8 4. Inrichten voor monitoring... 10 4.1 Zoekwoorden...

Nadere informatie

6,9. Spreekbeurt door een scholier 1336 woorden 4 oktober keer beoordeeld. Nederlands

6,9. Spreekbeurt door een scholier 1336 woorden 4 oktober keer beoordeeld. Nederlands Spreekbeurt door een scholier 1336 woorden 4 oktober 2016 6,9 28 keer beoordeeld Vak Nederlands Spreekbeurt Facebook Facebook is een online, gratis sociaalnetwerksite. Het hoofdkantoor van het bedrijf

Nadere informatie

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE

HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE HANDLEIDING PROFIELPAGINA WEBSITE ONE In dit document vind je een instructie aangaande het vullen van je profielpagina in de expertisebank van de website van ONE. Inloggen in de expertisebank Om je profielpagina

Nadere informatie

Een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken. How To

Een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken. How To Een LinkedIn bedrijfspagina aanmaken How To Over LinkedIn Met een eigen LinkedIn bedrijfspagina bereikt je potentieel 4,2 miljoen Nederlandse gebruikers. DTG legt stapsgewijs uit hoe je een eigen bedrijfspagina

Nadere informatie

IMAP-handleiding Bookinto

IMAP-handleiding Bookinto IMAP-handleiding Bookinto Olivier Nuyts 2Ti6 Ewout Spitaels 2Ti6 Departement Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Bachelor Toegepaste Informatica 2 de jaar Academiejaar 2010-2011 Overzicht Inleiding Bookinto

Nadere informatie

42% van alle volwassen Nederlanders

42% van alle volwassen Nederlanders Facebook marketing 42% van alle volwassen Nederlanders In augustus 2012 deed het internetbureau Yes2web onderzoek naar het Facebookgebruik in Nederland. Uit dit onderzoek bleek dat 42 % van alle volwassen

Nadere informatie

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien

Whitepaper. 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Whitepaper 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien 20 manieren om jouw mailinglijst te laten aangroeien Om jouw e-mailmarketing de beste resultaten te laten opleveren, heb je genoeg interessante

Nadere informatie

HANDLEIDING VAN DE BELGAcoM BIZZ SITE BUILDER Met de tool die Uw Zaak Verdient Online aanbiedt, creëert u in enkele minuten uw website. U hoeft zelfs niet meteen alle pagina s te ontwerpen, want u kan

Nadere informatie

Netwerken vanuit je hart

Netwerken vanuit je hart LinkedIn Tips: Zorg voor een optimaal goed professioneel uitziend profiel Kies voor een duidelijke professionele foto Ben je op zoek naar werk? Laat dat duidelijk zien in je profiel door woorden te gebruiken

Nadere informatie

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina

De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina De 10 Essentiële Onderdelen Voor Een Klantgenererende Facebook Pagina Programma vandaag Programma Vandaag De FB Marketing Succes Driehoek en hoe je hierdoor gericht klanten krijgt De 10 effectieve stappen

Nadere informatie

Lisa Brille en Sara Claerhout

Lisa Brille en Sara Claerhout Lisa Brille en Sara Claerhout Facebook voor in de klas Een overzicht van de didactische mogelijkheden Wat kunnen de leerlingen doen? - Rollenspelen: Laat de leerlingen eens een Shakesperiaanse tragedie

Nadere informatie

Handleiding jouw digitale visitekaartje

Handleiding jouw digitale visitekaartje Het digitale visitekaartje Deel contact Bewaar in adresboek Martin Peters Concept en strategie M +31 (0)6 512 12 161 E martin@bizzerd.com T +31 (0)88 227 22 22 Rembrandtlaan 24 3723 BJ Bilthoven www.bizzerd.com

Nadere informatie

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing

Bijeenkomst RugZorgKliniek. Facebook marketing Bijeenkomst RugZorgKliniek Wie ben ik en wat doe ik hier? Waarom zijn jullie hier? Welke pagina s heeft RugZorgKliniek? - RugZorgKliniek (1234) - RugZorgKliniek Heerenveen (31) - RugZorgKliniek Leeuwarden

Nadere informatie

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1

Handleiding Facebook. SIR-55 Handleiding Facebook 1 Handleiding Facebook Registreren Facebook is een social network waarbij mensen met elkaar in contact komen. Het is gratis en voor iedereen, vanaf 14 jaar en ouder, toegankelijk. In deze handleiding wordt

Nadere informatie

Wireframes after feedback v2.0

Wireframes after feedback v2.0 Wireframes after feedback v2.0 8: Uitgelicht Evenement Volledige breedte van de pagina met afbeelding. De rechterkolom is een half doorzichtig veld om de informatietekst te verduidelijken. 9: Content-

Nadere informatie

InLeIDInG. account aanmaken

InLeIDInG. account aanmaken InLeIDInG Je staat op het punt aan de slag te gaan met jouw persoonlijke stukje op onze website: een virtuele plek om met vrijwilligers in contact te komen, je organisatie te promoten, kennis te delen,

Nadere informatie

Zet Facebook zakelijk succesvol in

Zet Facebook zakelijk succesvol in Zet Facebook zakelijk succesvol in Hand- out maart 2014 Trainer: Monika van Rijthoven monika@connect2.nl linkedin.com/in/monikavanrijthoven twitter.com/connecttomoon facebook.com/connecttomoon 1 Voordat

Nadere informatie

1. Inloggen op www.fedos.be

1. Inloggen op www.fedos.be 1 1. Inloggen op www.fedos.be Om uw eigen clubpagina te beheren dient u zich eerst aan te melden op het beheersysteem van uw clubpagina. Dit beheersysteem is een soort programma die u via het internet

Nadere informatie

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer

Auteur: Niels Bons. Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie. 2014, Provincie Fryslân. Uitgegeven in eigen beheer Auteur: Niels Bons Handleiding Koepeldatabase Zakelijk toerisme: aanmelden organisatie 2014, Provincie Fryslân Uitgegeven in eigen beheer (mail@infofryslan.nl) Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze

Nadere informatie

Succesvol campagne voeren

Succesvol campagne voeren Succesvol campagne voeren Spread the word, spread the feeling! Campagne voeren: íedereen kan het! In deze toolkit vind je tips voor het campagne voeren. Dit is gegarandeerd het leukste onderdeel van jouw

Nadere informatie

Facebook privacy zelf instellen

Facebook privacy zelf instellen 1 Facebook privacy zelf instellen Web Oppep maart 2013 2 Inhoudsopgave Inleiding... 3..even stilstaan bij wat we aan het doen zijn.... 3 Het product van Facebook... 3 Afschermen voor vreemden... 3 Weggeven

Nadere informatie

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda

Social media training Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel ZW Breda Social media training 16-11 - 2017 Online Agency. GetBright. Nijverheidssingel 313. 4811 ZW Breda. 076 879 50 88. info@getbright.nl Facebook 32 miljoen = het aantal mensen in Duitsland dat op Facebook

Nadere informatie

Twitter: Praktisch gebruik

Twitter: Praktisch gebruik Twitter: Praktisch gebruik In het tweede deel van deze cursus gaan we dieper in op het gebruik van Twitter. Je zal in deze cursus leren hoe je: Een bericht (Tweet) kan plaatsen. Mensen kan volgen. Mentions

Nadere informatie

Handleiding website stappenregistratietool 4/04/2018

Handleiding website stappenregistratietool 4/04/2018 www.10000stappen.be Handleiding website stappenregistratietool 4/04/2018 FAQ: veelgestelde vragen voor deelnemers Ik kan mij niet aanmelden en krijg de melding Je gebruikersgegevens zijn ongeldig. Je mailadres

Nadere informatie

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn

Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Leuk en veilig op social media, hoe doe je dat? Twitter, Facebook, LinkedIn Social media voor ouderen? 2 S o c i a l e n e t w e r k e n Communicatie tussen mensen, bedrijven en organisaties in een online

Nadere informatie

1. Handleiding aanmaken Facebookpagina

1. Handleiding aanmaken Facebookpagina Inhoud 1.Handleiding aanmaken Facebookpagina...2 Stap 1: Maak een pagina...2 Stap 2: Kies een categorie...2 Stap 3: Pagina instellen...3 Stap 4: Een korte rondleiding...6 Stap 5: Instellingen aanpassen...7

Nadere informatie

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

YouTube. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden YouTube Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van dit

Nadere informatie

Gebruik van Facebook voor SchuldHulpMaatje locaties

Gebruik van Facebook voor SchuldHulpMaatje locaties Gebruik van Facebook voor SchuldHulpMaatje locaties Handleiding Gebruik van Facebook voor SchuldHulpMaatje locaties In deze korte handleiding geven we je een beeld van wat Facebook is, wat je ermee kunt

Nadere informatie

Online Rebranding. De checklist

Online Rebranding. De checklist Online Rebranding De checklist augustus 2016 Voorwoord Staat jouw bedrijf op het punt om een nieuwe huisstijl te krijgen of van naam te veranderen? Wat een mooie uitdaging! Maar heb je de hele checklist

Nadere informatie

Facebook lead-gating

Facebook lead-gating Facebook lead-gating Verzamel leads via je Facebook pagina! KG Online Marketing BV Diepenveenseweg 147 7413 AP Deventer Nederland T. 085 208 2100 W. karelgeenen.nl KvK: 51986302 BTW: NL850252301B01 Inhoudsopgave

Nadere informatie