de dag van COrIna loop EEn dag mee met COrIna En OnTdEK Of de OplEIdIng OOK WaT voor jou IS.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "de dag van COrIna loop EEn dag mee met COrIna En OnTdEK Of de OplEIdIng OOK WaT voor jou IS."

Transcriptie

1 Corina KIEST BOUW

2 Heb jij technisch inzicht en wil je daar misschien je beroep van maken? Lijkt het je wat om met allerlei machines en gereedschappen een mooi product te maken? DAN IS een toekomst in de bouw ECHT IETS VOOR JOU!

3 Werken in de bouw De sfeer in de bouw is eerlijk en recht voor zijn raap. Voor vakmensen in de bouw en techniek is er altijd voldoende werk én het betaalt goed. Je werkt zelfstandig, maar wel in teamverband. Die samenwerking is erg belangrijk. Dat geldt ook voor de veiligheidsvoorschriften. Een goede lichamelijke conditie is daarbij ook handig. Werken in de bouw is afwisselend. Je reist naar verschillende bouwplaatsen en het ene project is vaak totaal verschillend van het andere. Gebouwd wordt er namelijk altijd en overal. Je krijgt te maken met nieuwbouw, verbouwingen of restauratiewerk van monumenten en huizen. Je werk bestaat bijvoorbeeld uit timmeren en metselen, voegen, stukadoren en tegelzetten. Maar het werk moet ook georganiseerd, getekend en berekend worden. Daarvoor zijn ontwerpers, tekenaars, calculators, werkvoorbereiders en uitvoerders nodig. De bouw telt veel beroepen waarin techniek een belangrijke rol speelt en waarin je je creativiteit goed kwijt kunt. Je kunt in de bouw doorgroeien van beginnend vakman tot ondernemer. Er zijn ook veel cursussen mogelijk, waarmee je je in een bepaalde richting verder kunt ontwikkelen. De bouw heeft daar in de CAO goede regelingen voor vastgelegd. Om in de bouw te kunnen werken, heb je een diploma en een goede beroepsopleiding nodig. Eentje die aansluit bij de eisen van het bedrijfsleven. Zo n opleiding kun je volgen bij het Albeda College. Investeer in je eigen toekomst en kies bij ons de richting en de leerweg die bij jou past.

4 DE DAG VAN CORINA Loop een dag mee met Corina en ontdek of de opleiding ook wat voor jou is.

5 Corina Boerman, 20 jaar Opleiding: Middenkaderopleiding Bouwkunde, niveau 4 Duur: 4 jaar zit in derde jaar Waarom heb je voor Bouw gekozen? Ik wist niet wat ik wilde totdat ik een beroepskeuzetest bij het CWI had gedaan. Daar kwam bouwkunde uit. Ik heb ook familie die werkt in de bouw en dat heeft me altijd al aangetrokken. Vroeger als kind vond ik het al leuk om te timmeren. Als uitvoerder op een bouwplaats ben je altijd lekker bezig en je ziet letterlijk wat er gebouwd wordt. Het is heel realistisch.

6 CORINA: Vroeger als kind vond ik het al leuk om te timmeren. Wat vind je van de opleiding? De opleiding is gericht op wat je in de praktijk moet weten en nodig hebt. Ik loop nu stage als assistent-uitvoerder bij Ballast Nedam Bouw in Gorinchem. De theorie die ik heb geleerd kan ik hier toepassen. Denk bijvoorbeeld aan bouwtekeningen lezen, planningen maken en kennis hebben van de bouwmaterialen die gebruikt worden. Waarom kies je voor dit beroep? Een uitvoerder regelt alles wat er op de bouw gebeurt en is dus altijd buiten. Ik zou er niet aan moeten denken om een kantoorbaan te hebben. Ook al ben ik de enige vrouw op de bouwplaats, ik voel mij er helemaal thuis. Natuurlijk fluiten sommige mannen naar je, maar dat weet je van tevoren. Ik kan goed met mannen omgaan, want die zijn heel direct. Soms werkt het ook in mijn voordeel dat ik een vrouw ben, dan krijg je sneller dingen voor elkaar. En als stagiaire word ik natuurlijk goed ondersteund door de uitvoerders en de hoofduitvoerder. Wat zijn je toekomstdromen? Uitvoerder op een bouwplaats. Dat zie je vrouwen bijna nooit doen, maar het lijkt mij heel leuk. Je ontmoet ook veel verschillende mensen, zoals timmermannen en onderaannemers. Er zijn zoveel mensen betrokken bij het bouwen. Op mijn stage zijn we nu bezig met de bouw van twee appartementcomplexen: twee rijen herenhuizen en een poortwoning. We hebben een heel leuk team en er is een goede samenwerking tussen de collega s. Na mijn opleiding zou ik wel bij Ballast Nedam willen werken, want ik denk niet dat ik verder ga leren op het HBO. Dat is dan toch voor kantoorfuncties en dat wil ik niet. Waarom heb je voor het Albeda College gekozen? Ik had al een mbo-opleiding Beveiliging afgerond op een school in Dordrecht, maar ik wilde meer uitdaging. Ik vond de website van het Albeda er goed uitzien, het aanbod sprak mij aan en ik had er goede verhalen over gehoord. Het is hier allemaal supergoed geregeld en je krijgt les van mensen die zelf ook in de bouw hebben gewerkt. Die weten waar ze het over hebben.

7 Corina op haar stageplek in Gorinchem.

8 KIES JOUW OPLEIDING Kies je voor bouw, dan kun je bij het Albeda College een keuze maken uit verschillende richtingen zoals: Timmeren Tegelzetten Metselen Restaureren Bouwkunde De opleidingen worden gegeven in de bol en/of bbl. Wanneer je de beroepsopleidende leerweg (bol) volgt, leer en werk je minimaal 20% van de studieduur in de praktijk. Je hebt recht op studiefinanciering en een studenten OV-chipkaart wanneer je 18 jaar wordt. Ben je aan het werk (minimaal 60%) en kom je één of twee dagen naar school, dan heet dat de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je bent dan in loondienst bij een werkgever. Beide leerwegen leiden op voor hetzelfde diploma.

9 Assistent Bouw en Infra Niveau: 1 Leerweg: BOL en bbl Duur: 1 jaar Toelatingseisen: minimaal 16 jaar, geen wettelijke eisen ten aanzien van de vooropleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Tijdens de opleiding leer je hoe je met handgereedschappen en met machines kunt werken. Omdat jij uiteindelijk leert om je werk goed voor te bereiden, verloopt elke start van een bouwproject als een soepele trein. Wat voor werk ga je doen? Als assistent in de bouw en infra ben je heel afwisselend bezig. De ene keer help je een vakkracht bij zijn werk door materiaal en gereedschap klaar te leggen, de andere keer monteer je constructies. Je kunt ook eenvoudig metselwerk uitvoeren en kalkzandsteen verlijmen. Je helpt bij betonstorten en bij timmerwerk, zoals het stellen en uitzetten of bekistingtimmerwerk. Je kunt tegellijm en specie aanmaken en je voert eenvoudig snij- en tegelwerk uit voor de tegelzetter. Omdat je met uiteenlopende materialen, machines en gereedschappen weet om te gaan, komt het helemaal goed. Waar kun je werken? Je kunt als assistent Bouw en Infra aan de slag in de bouwbranche. In de bouw werk je bijvoorbeeld aan huizen, kantoren en fabrieken. Vervolgopleiding(en) Met het diploma assistent Bouw en Infra kun je doorstromen naar een opleiding op niveau 2, bijvoorbeeld de opleidingen Timmerkracht, Metselaar of Tegelzetter.

10 Metselaar 2 Niveau: 2 Leerweg: BOL en bbl Duur: 2 jaar Toelatingseisen: vmbo-diploma theoretische, gemengde of kaderberoepsgerichte leerweg in de sector techniek; vmbo-diploma Basisberoepsgerichte leerweg in de sector techniek; diploma be BEroepsopleiding Assistent Bouw & Infra Hoe ziet je opleiding eruit? Tijdens de opleiding leer je alles over verschillende steensoorten, lijmen en species. Met deze vakkennis leer je mooie rechte en gebogen muren te maken met diverse metselverbanden en vlechtingen. Naast kennis over verschillende voegtypen en voegmortels, leer je het een en ander over het herstellen en reinigen van metselwerk en voegwerk. De volgende beroepstaken moet je met een voldoende afsluiten: basismetselwerk, schoonmetselwerk, vuilmetselwerk, voegwerk, aanbrengen van onderdelen en stelwerk. In het tweede leerjaar kies je tussen de uitstroomrichting casco lijmwerk of de uitstroomrichting lichte scheidingswanden. Kies je voor casco lijmwerk dan moet je de beroepstaak lijmen van kalkzandsteen met een voldoende afronden. Kies je voor de uistroomrichting lichte scheidingswanden dan moet je de beroepstaak lijmen van lichte binnenwanden met een voldoende afronden. Tijdens de BOL-opleiding kun je het wettelijk verplichte veiligheidscertificaat VCA1 halen. Wat voor werk ga je doen? Als metselaar leer je diverse metselverbanden metselen. Je verricht verschillende soorten metselwerk. Het metselwerk bestaat niet alleen uit rechte muren, het kan ook om siermetselwerk en/of gebogen metselwerk gaan. Als metselaar werk je aan de hand van tekeningen en/of opdrachten. Je werkt samen met andere vaklieden onder leiding van een leermeester. Waar kun je werken? Als vakkundige metselkracht kun je werken bij een metselbedrijf of bij een aannemersbedrijf. Je bent onmisbaar in de bouwbranche. Je werkt in de nieuwbouw, onderhoudsprojecten, renovatie of restauratie. Vervolgopleiding(en) Je kunt verder studeren in de opleiding Metselaar 3 op niveau 3. 10

11 Tegelzetter 2 Niveau: 2 Leerweg: bbl Duur: 2 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma theoretische, gemengde of Kaderberoepsgerichte leerweg in de sector techniek. Je bent geschikt voor de avondopleiding als je 18 jaar of ouder bent. - een diploma van een basisberoepsopleiding op niveau 2 - vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg in de sector TECHniek. - leer-werktraject in verwante sector - diploma beroepsopleiding assistent Bouw & Infra (niveau 1) Hoe ziet je opleiding eruit? Je gaat 1 dag per week naar school en werkt 4 dagen of je gaat 2 avonden naar school en 5 dagen per week aan het werk bij je werkgever. In twee jaar tijd moet je 6 beroepstaken en de nodige theorie hebben gedaan. Deze beroepstaken zijn wandtegels en vloertegels lijmen, vloertegels leggen, wandtegels zetten, bijzonder tegelwerk en tegelwerk herstellen. Ook Nederlands, Leren Loopbaan & Burgerschap, Wiskunde, Natuurkunde, Mechanica zijn lessen die je tijdens de opleiding moet volgen. Op je werk kun je bijzondere tegelwerkzaamheden verrichten en op school krijg je dan de ondersteunende theorie. Volg je de lessen overdag dan krijg je extra praktijkondersteuning in de vorm van een deeltaakoefening. Begeleiders op school zullen intensief in contact zijn met je werkgever. Wat voor werk ga je doen? Als tegelzetter werk je in de woning- of utiliteitsbouw. Je voert verschillende tegelwerkzaamheden uit zoals wanden, vloeren en buitengevels. Je tegelt keukens, badkamers, zwembaden etc. Waar kun je werken? Je werkt voor een tegelzetbedrijf bij bijvoorbeeld nieuwbouwprojecten, renovatieprojecten, restauratieprojecten en eventueel onderhoudsprojecten. Vervolgopleiding(en) Met het diploma Tegelzetter 2 kun je doorstromen naar de opleiding Tegelzetter 3. 11

12 Timmerman 2 Niveau: 2 Leerweg: BOL en bbl Duur: 2 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma theoretische, gemengde of Kaderberoepsgerichte leerweg in de sector techniek - vmbo-diploma basisberoepsgerichte leerweg in de sector TECHniek - diploma beroepsopleiding assistent Bouw & Infra - een diploma van een basisberoepsopleiding op niveau 2 Hoe ziet je opleiding eruit? In 2 jaar tijd rond je de volgende beroepstaken met een voldoende af: betonfunderingen, prefab elementen, uitzetten en stellen van profielen en kozijnen, dakwerk, aftimmeren, afhangen en sluitbaar maken, plafonds, scheidingswanden en gevelbekleding en machinale houtbewerking. Ook krijg je les in Nederlands, Leren Loopbaan & Burgerschap, Wiskunde, Natuurkunde en Mechanica. Tijdens de opleiding schrijf je in een trajectmap hoeveel uren je werkt en verwerk je de praktische en theoretische vorderingen. Op deze manier worden je competenties vastgelegd. Wat voor werk ga je doen? Als timmerman kun je, zowel in teamverband als individueel, eenvoudig timmerwerk doen zoals het aanbrengen van plinten in een woning of koplatten in verstek. Daarbij werk je altijd onder een leidinggevende. Je kunt stellen, aftimmeren, een bouwwerk uitzetten en omgaan met verschillende gereedschappen en machines. Hierbij werk je natuurlijk altijd volgens de veiligheidsvoorschriften. Waar kun je werken? Als timmerman kun je aan de slag bij een aannemersbedrijf of timmerbedrijf. Je werkt bij nieuwbouwprojecten, renovatieprojecten of in de werkplaats. Vervolgopleiding(en) Met het diploma Timmerman 2 kun je doorstromen naar de opleiding Timmerman 3. 12

13 13

14 Timmerman 3 Niveau: 3 Leerweg: bbl Duur: 2 jaar Toelatingseisen: - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Diploma be BEroepsopleiding Timmerkracht op niveau 2 Hoe ziet je opleiding eruit? Je gaat 1 dag per week naar school en werkt 4 dagen. Of je gaat 2 avonden naar school en werkt 5 dagen per week bij je werkgever. Op school werk je aan beroepstaken. In twee jaar tijd moet je 8 beroepstaken en de daarbij behorende theorie hebben gedaan. De 8 beroepstaken zijn nodig om je tot timmerman 3 te kwalificeren. De 8 beroepstaken zijn hoofdmaatvoering, complexe stelwerkzaamheden, tijdelijke ondersteuningsconstructies, steigers, complex dakwerk, werkorganisatie, grote prefab-elementen, betonbekistingen, het maken van samengestelde kozijnen, het maken van een trap met een kwart. Je kunt uitstromen op profiel: timmerman 3 nieuwbouw, timmerman 3 bouw en werkplaats of timmerman 3 restauratie (alleen mogelijk in Gouda). Volg je de lessen overdag, dan krijg je extra praktijkondersteuning in de vorm van een deeltaakoefening. Ondersteunende vakken zijn: Nederlands, Leren Loopbaan & Burgerschap, Wiskunde, Natuurkunde, Mechanica en Vaktheorie. Natuurlijk vindt er intensief contact plaats tussen begeleiders op school en die van je werkgever. Wat voor werk ga je doen? Als vakbekwame timmerman beheers je de praktijk. Daarnaast weet je ook iets van planning en van de taken van de verschillende mensen die betrokken zijn bij de bouw. Je maakt onderdelen of constructies voor gebouwen en helpt deze aanbrengen. Dit kunnen bijvoorbeeld een kapconstructie voor een dak, een dakkapel, een kozijn, trappen, balklagen, vloeren en betonkistingen zijn. Je maakt gebruik van allerlei handgereedschap en houtbewerkingsmachines. Daarbij pas je verschillende technieken toe. Je werkt zelfstandig aan de hand van tekeningen en/of opdrachten. Je werkt samen met andere vaklieden op de bouwplaats onder leiding van een leermeester. Je werkt mee aan de planning van het werk. Als timmerman ben je betrokken bij allerlei fasen van een bouwproject. Waar kun je werken? Als timmerman 3 kun je aan de slag bij een aannemersbedrijf of timmerbedrijf. Je werkt bij nieuwbouwprojecten, renovatieprojecten of in de werkplaats. Vervolgopleiding(en) Met het diploma timmerman 3 kun je doorstromen naar de opleiding Assistent Uitvoerder Burgeren Utiliteitsbouw op niveau 4. Je moet dan wel doorstroomformule Assistent Uitvoerder Burger- en Utiliteitsbouw volgen. Ook kun je je kennis verbreden met een andere vakopleiding op niveau 3. 14

15 Allround Metselaar Niveau: 3 Leerweg: bbl Duur: 2 jaar Toelatingseisen: - diploma beroepsopleiding Metselaar (niveau 2) - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Je gaat 1 dag per week naar school en je werkt 4 dagen of je gaat 2 avonden naar school en 5 dagen per week aan het werk bij je werkgever. Op school werk je veel aan de beroepstaken. Er vindt contact plaats tussen begeleiders op school en die van je werkgever. De beroepstaken zijn betonwerk uitvoeren, uitzetten, strekken en bogen, bijzonder metselwerk maken, stukadoren, wandtegels lijmen en zetten, riolering en straatwerk, stut- en stempelwerk en renoveren. Wat voor werk ga je doen? Als metselaar maak je metselwerk, zoals muren en schoorstenen op de bouwplaats. Het metselwerk bestaat niet alleen uit rechte muren, maar het kan ook om siermetselwerk gaan. Onder je werkzaamheden kunnen ook het stellen en monteren van steigers vallen. Je werkt zelfstandig aan de hand van tekeningen en/of opdrachten. Je werkt samen met andere vaklieden op de bouwplaats onder leiding van een leermeester. En je werkt mee aan de planning van het werk. Waar kun je werken? Je komt terecht in bouwbranche. Je kunt gaan werken op verschillende bouwplaatsen in bijvoorbeeld de nieuwbouw, renovatie- of restauratieprojecten. Vervolgopleiding(en) Met de opleiding Allround Metselaar kun je onder andere doorstromen naar: de opleiding Assistent Uitvoerder B&U (na het volgen van de doorstroommodule). 15

16 Assistent Uitvoerder Burger- en Utiliteitsbouw Niveau: 4 Leerweg: bbl Duur: 2 jaar Toelatingseisen: - diploma beroepsopleiding Allround Metselaar (niveau 3), allround Timmerkracht (niveau 3) met eventueel een doorstroommodule Assistent Uitvoerder Burger- en Utiliteitsbouw - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Je gaat 2 avonden per week naar school en werkt 5 dagen per week bij je werkgever. Op school werk je aan de beroepstaken en maak je presentaties. Er vindt contact plaats tussen begeleiders op school en die van je werkgever. Wat voor werk ga je doen? Je helpt de uitvoerder bij de organisatie en uitvoering van het werk. Bij grotere projecten assisteer je de uitvoerder, bij kleinere bouwprojecten kan het zo zijn dat je zelf de leiding hebt. Je werkzaamheden zijn zeer divers zoals planningen maken, de logistieke zaken regelen, kostenbeheer en nacalculatie, de controle van de veiligheidsvoorzieningen en soms het aansturen van de werknemers. Waar kun je werken? Je kunt aan de slag in de bouwbranche. Zo kun je gaan werken voor aannemersbedrijven en timmerbedrijven. Voor deze bedrijven zul je op de bouwplaats werken. Vervolgopleiding(en) Met het diploma Assistent Uitvoerder Burger- en Utiliteitsbouw kun je aanvullend een specialistenopleiding volgen voor een kaderfunctie (bijvoorbeeld de aannemersopleiding van de KOB). 16

17 17

18 Middenkaderopleiding Bouwkunde Niveau: 4 Duur: 4 jaar Toelatingseisen: - vmbo-diploma theoretische, gemengde of Kaderberoepsgerichte leerweg in de sector Techniek - vmbo-diploma theoretische, gemengde of Kaderberoepsgerichte leerweg in de overige sectoren, met in HET keuzegedeelte wiskunde en natuurkunde - havo-/vwo-diploma - overgangsbewijs havo/vwo leerjaar 3 naar 4. In je vakkenpakket zijn dan wel Nederlands, Engels, wiskunde en natuurkunde opgenomen - diploma van een gelijkwaardige of hogere opleiding Hoe ziet je opleiding eruit? Als bouwkundige krijg je met verschillende vakgebieden en disciplines te maken: technische installaties, bouwfysica, materiaalkunde, grondmechanica, sterkteleer, architectuurgeschiedenis, bouwmeetkunde en nog veel meer. Tijdens de opleiding leer je hiervan de grondbeginselen en de competenties die je nodig hebt om gebouwen van ontwerp tot uitvoering en beheer te maken. In de bouwkunde staan tekeningen centraal. Je moet dus een goed ruimtelijk inzicht hebben om deze opleiding te doen. Tijdens de opleiding leer je tekenen met de computer (AutoCAD), schetsen, projectietekenen en perspectieftekenen. Verder krijg je les over de materialen en constructies die nodig zijn om een gebouw te maken. Daarbij horen ook de nodige berekeningen: van de sterkte of andere natuurkundige eigenschappen. Vind je wiskunde en natuurkunde leuk? Dan kan deze opleiding wel eens wat voor je zijn. Naast de bouwkundige vakken krijg je de eerste twee opleidingsjaren ook taalonderwijs (Nederlands en Engels, wis- en natuurkunde, informatica en maatschappijleer/godsdienst. Alhoewel het geen praktijkopleiding is, krijg je toch een aantal keren een blok praktijk zodat je zelf wat ervaring opdoet met het timmer- en metselvak. Wat voor werk ga je doen? Voordat er een gebouw staat, moet er heel wat gebeuren. Er moeten tekeningen en berekeningen worden gemaakt. Want wie gaat nu iets bouwen zonder dat hij weet wat het gaat kosten? Of zonder zeker te zijn dat alle constructies wel sterk genoeg zijn? Typisch een voorbeeld van waar een bouwkundige zoal mee te maken krijgt. Een gebouw maken, daar komt heel wat bij kijken. Er zijn allerlei machines nodig, er moeten keten komen en natuurlijk vaklieden die het kunnen maken. Daarvoor zijn uitgewerkte tekeningen nodig, planningen en er heeft iemand de leiding over het bouwproces. Dit is de uitvoerder. 18

19 Ook bestaande gebouwen behoeven aandacht, deze moeten beheerd worden. Denk maar aan een woningbouwvereniging: hoeveel woningen heeft zo'n vereniging niet in bezit? En al die woningen hebben zo nu en dan een verfbeurt of een nieuwe keuken nodig. Ook het contact met huurders is belangrijk. Als bouwkundige kun je hiermee te maken krijgen. Voordat er gebouwd mag worden, moet er een vergunning komen. De bouwinspecteur controleert of alles wel volgens de regels gebeurt: mag er bijvoorbeeld wel gebouwd worden? En als dat mag: verbruikt het gebouw dan niet te veel energie? Past het ontwerp wel in de omgeving? Op de afdeling Bouw- en Woningtoezicht werken bouwkundigen die zich hiermee bezig houden. Waar kun je werken? Bouwkundigen zijn in heel verschillende branches te vinden; bij het uitvoerend bouwbedrijf, bij architecten- en adviesbureaus, maar ook bij gemeenten, woningbouwverenigingen en andere bedrijven. De meeste beroepsbeoefenaars werken op kantoor, maar soms ook op een bouwplaats als leidinggevende. Deze opleiding is bijzonder omdat je met één diploma uit minstens tien verschillende beroepen kunt kiezen. Je bent als bouwkundige op niveau 4 gekwalificeerd voor: Werkvoorbereider, Uitvoerder, Calculator, KAM-coördinator, Kopersbegeleider, Bouwkundig tekenaar, Bestekschrijver, Opzichter, Verhuurmakelaar, Medewerker bouw- en woningtoezicht. Vervolgopleiding(en) Met een diploma van deze opleiding kun je verder studeren. Wil je verder in de aannemersbranche? Dan biedt het KOB vervolgopleidingen aan. Ook op het hbo kun je verder studeren. Met de Hogeschool Rotterdam is een aansluitend traject ontwikkeld. Je kunt dan in het tweede jaar instromen als je aan een extra programma wis- en natuurkunde hebt deelgenomen. 19

20 MEER WETEN? WEBSITE Kijk op onze website als je meer wilt weten over de opleiding, de toelatingseisen en de kosten. OPEN DAGEN Het Albeda College organiseert open dagen op verschillende momenten in het jaar. Tijdens deze open dagen kun je de leslocaties bezoeken en je goed laten informeren over de opleidingen. Kijk voor het laatste nieuws over open dagen en andere voorlichtingsmomenten op onze website TRAJECTBUREAU Als je met iemand wilt praten over je studiekeuze, kun je bellen naar het Trajectbureau of naar een decaan van een specifieke locatie. De telefoonnummers van de verschillende locaties vind je in het overzicht. Het Trajectbureau kun je bellen: T of mailen: albeda@albeda.nl LESLOCATIES Bij de opleidingen uit deze brochure horen de volgende locaties: Kanaalstraat SH Gouda T F Schiedamseweg JB Schiedam T F Schoolstraat 9a 3241 CT Middelharnis T F Van Graftstraat GL Rotterdam T F

21 Let op: Niet alle opleidingen worden op alle locaties gegeven. Kijk voor een overzicht van de opleidingen per locatie op AANMELDEN EN INSCHRIJVEN Op onze website kun je je aanmelden voor een opleiding. Je kunt ook een aanmeldingsformulier opvragen bij het Trajectbureau en dit ingevuld terugsturen naar: Trajectbureau, Rosestraat 1101, 3071 AL Rotterdam. Als we je aanmelding hebben ontvangen, krijg je een uitnodiging voor een gesprek op school, waarin we bespreken wat jouw mogelijkheden zijn. Na het gesprek kun je je, als je wilt, definitief inschrijven voor een opleiding. 21

22 WELKOM BIJ HET ALBEDA COLLEGE! Weet je nog niet precies wat voor werk je later wilt gaan doen? Geeft niks. Maar wat je ook wilt worden, je hebt altijd een goede opleiding nodig. Bij het Albeda College kun je kiezen uit 350 mbo-opleidingen en 60 locaties. In Rotterdam en daarbuiten. Keus genoeg dus. Samen met jou bekijken we welke opleiding het beste bij je past. Ontdek waar je kansen liggen en ga ervoor! VOOR IEDEREEN Het Albeda College is een open school. Met respect, aandacht en tijd voor iedereen. Het maakt ons niet uit waar je vandaan komt en wat je achtergrond is. Het Albeda College geeft je een kans. Altijd. JOUW LOOPBAAN STAAT CENTRAAL We bereiden je goed voor op een toekomst in de maatschappij. Hoe? Door leuk en goed onderwijs aan te bieden. Daarbij houden we rekening met wat je al weet en wat je al kunt. Samen met je docenten ontwikkel je jouw talenten. LEREN IN DE PRAKTIJK Je zit bij het Albeda College niet alleen maar in de klas: je loopt juist ook veel stage in de praktijk. Bij echte bedrijven, organisaties en instellingen. Leuk én leerzaam, want alleen uit boeken leren is natuurlijk niet genoeg. ZELFSTANDIGHEID EN VERANTWOORDELIJKHEID Door het Albeda College word je zelfstandiger. Je leert te plannen en samen te werken. Ook leer je zelf keuzes te maken. En om verantwoordelijkheid te nemen voor de weg die je kiest. Op school, maar ook daarbuiten. Daarbij hou je natuurlijk rekening met de mensen om je heen. Want leven, leren en werken doe je samen. 22

23 ONDERNEMEND ZIJN EN ONDERNEMERSCHAP We dagen je uit om actief en creatief te zijn op school. Niet afwachten, maar aanpakken. Dat helpt jou later bij het zoeken naar leuk werk. Want actieve, ondernemende mensen maken meer kans op een goede baan. Wil je na je opleiding liever een eigen bedrijf starten? Dat kan. Wij helpen je waar mogelijk op weg. BEGELEIDING EN ZORG Bij het Albeda College kan je rekenen op begeleiding van je docenten. Als het goed gaat, maar ook als het iets minder goed gaat. Bijvoorbeeld als je op school of thuis problemen hebt. Of als je ziek bent. Wij regelen dan extra begeleiding en zorg voor jou. Het Albeda College werkt hiervoor goed samen met bijvoorbeeld de GGD, het Bureau Jeugdzorg en het Jongerenloket. Zo lukt het je misschien toch nog om je opleiding af te maken en je diploma te halen. Met je mbo-diploma op zak kun je een vervolgopleiding gaan doen. Op het mbo of op het hbo. Maar je kunt natuurlijk ook gelijk op zoek gaan naar een leuke baan. Misschien kies je ervoor om een eigen bedrijf te beginnen. Wat je ook doet: je Albeda-diploma is een goede basis om je weg te vinden in de maatschappij. HET ALBEDA COLLEGE: ECHT IETS VOOR JOU! 23

24 CORINA RENSKE SVETLANA MATTHEW ANUSCHKA Mehmet ROSE-MARY LARS MARION YILDIRIM KEVIN VINCENT SVEN FEMKE AGE CLAUDIA BETI TAMARA TYRONE IRMA BRIAN VALERIE TOM Luvienne AUGUSTUS

BRIAN KIEST SCHILDEREN

BRIAN KIEST SCHILDEREN BRIAN KIEST SCHILDEREN Heb jij technisch inzicht en wil je daar misschien je beroep van maken? Ben jij een kleurrijk type dat voor mooi werk gaat? Lijkt het je wat om de boel een nieuw aanzien te geven?

Nadere informatie

LuvIEnnE KIEST JuRIDISCH

LuvIEnnE KIEST JuRIDISCH Luvienne KIEST JURIDISCH Vind je het leuk om bezig te zijn met allerlei wetten en regels? Werk je nauwkeurig en zelfstandig? Ben je dienstverlenend, communicatief en stressbestendig? DAN IS een TOEKOMST

Nadere informatie

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden

dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden SAMIRA KIEST ICT 1 ICT is continu in ontwikkeling. Vraagt om mensen die goed kunnen samenwerken En die dienstverlenend zijn. Volop doorstroommogelijkheden naar hbo. Veel banen. Nu en in de toekomst. 2

Nadere informatie

Bouwtechnische opleidingen

Bouwtechnische opleidingen Groningen, Hoogeveen 14 2012-2013 Bouwtechnische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord-

Nadere informatie

Bouwkunde. Bouwplaatsassistent BOL/ BBL Niveau 1 1 jaar

Bouwkunde. Bouwplaatsassistent BOL/ BBL Niveau 1 1 jaar Bouwkunde Bouwkunde Als je kiest voor de bouw- of infratechniek ligt de arbeidsmarkt voor je open. In Nederland ontstaan veel nieuwe industrieën. Deze brengen veel bouwactiviteiten met zich mee. Bovendien

Nadere informatie

MATTHEW KIEST MAINTENANCE

MATTHEW KIEST MAINTENANCE MATTHEW KIEST MAINTENANCE (rdm campus) Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vind je het leuk om problemen op te lossen? En ben je graag breed inzetbaar? Dan is een baan in de maintenancesector precies

Nadere informatie

gebied? Ben je organiseren? jou!

gebied? Ben je organiseren? jou! RENSKE KIEST secretarieel Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op secretarieel gebied? Ben je stressbestendig en veelzijdig en kun je werken in teamverband? Vind je het leuk om te organiseren?

Nadere informatie

STEPHANIE KIEST MODE

STEPHANIE KIEST MODE STEPHANIE KIEST MODE Ben je modebewust én technisch aangelegd? Ben je creatief en heb je gevoel voor kwaliteit? Lijkt het je een uitdaging om met stoffen en machines mooie dingen te maken? DAN IS een toekomst

Nadere informatie

ANUSCHKA T

ANUSCHKA T JUSTINE KIEST DANS Heb jij talent voor dans en zie jij een toekomst voor jezelf als professioneel danser? Wil je met dans je brood verdienen? Dan is het Albeda Dans College op zoek naar jou! JOEY ANUSCHKA

Nadere informatie

Bouwtechnische opleidingen

Bouwtechnische opleidingen Groningen, Hoogeveen, Hardenberg 15 2014-2015 Bouwtechnische opleidingen www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum

Nadere informatie

MAXIME KIEST UITErlIjKE verzorging

MAXIME KIEST UITErlIjKE verzorging MAXIME KIEST Uiterlijke verzorging Ben je geïnteresseerd in haarverzorging, schoonheidsverzorging en pedicure? Stel je de wensen van een klant centraal en ga je graag met mensen om? Ben je praktisch en

Nadere informatie

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE

T O M KIEST BEdrIjfSadMInISTraTIE TOM KIEST Bedrijfsadministratie Vind je het leuk om dienstverlenend bezig te zijn op administratief gebied? Vind je het leuk om met cijfers en geld te werken? DAN IS een toekomst in de bedrijfsadministratie

Nadere informatie

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL

TA M A R A KIEST COMMERCIEEL TAMARA KIEST COMMERCIEEL Vind je het leuk het gesprek aan te gaan? Wil jij leren hoe je de klant kan overtuigen? Zie jij het als een uitdaging om targets en deadlines te halen? DAN IS een toekomst in de

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

Bouw en Infra 2016/2017

Bouw en Infra 2016/2017 novacollege.nl/bouwinfra Bouwkunde Infra Vormgeving en architectuur Bouw en Infra 2016/2017 Op het Nova College is het gezellig. De studenten zijn gemotiveerd, iedereen wil leren. De docenten komen uit

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL TECHNIEK IS DENKEN IN OPLOSSINGEN De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Er is veel vraag naar goede vakmensen. Kiezen voor de techniek is dan ook kiezen

Nadere informatie

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Infratechniek. Installatietechniek. Vormgeving en architectuur. Bouw 2014/2015 novacollege.nl/bouw Bouwkunde Infratechniek Installatietechniek Vormgeving en architectuur Bouw 2014/2015 Ik ben de afgelopen jaren wijzer en rustiger geworden. Vroeger was ik een probleemjochie, nu luister

Nadere informatie

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen

Zadkine Startcollege Wat heb jij aan Startcollege? Bol of bbl Entree Opleidingen STARTCOLLEGE Zadkine Startcollege Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je wel een vak leren, ervaring opdoen en ook nog eens een diploma behalen? Dan is het Startcollege iets voor jou!

Nadere informatie

_bouw egiocollegeopleidingen

_bouw egiocollegeopleidingen _bouw egiocollegeopleidingen Nederland kan niet zonder de bouw Vraag naar vaklieden trekt aan Van beginnend vakman tot zelfstandig ondernemer Open huis 20 januari, 16 maart en 8 juni 2016 vanaf 18 uur

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

KIEST SPORT & BEWEGEN

KIEST SPORT & BEWEGEN CINDY KIEST SPORT & BEWEGEN ZIT je NIET GRaaG STIl EN BEN je OOK NOG SPORTIEf? VIND je het leuk met mensen Om TE GaaN EN DuRf je VERaNTWOORDElIjKhEID TE DRaGEN? DaN IS EEN TOEKOmST IN DE BRaNChE SPORT

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE ENTREE- OPLEIDINGEN MBOAMERSFOORT.NL WERKEN AAN JE EIGEN TOEKOMST Een Entree-opleiding is voor iedereen die nog geen diploma heeft. We hebben opleidingen in 7 richtingen uit 4 sectoren: horeca,

Nadere informatie

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen

_entreeopleiding egiocollegeopleidingen _entreeopleiding egiocollegeopleidingen Geen vmbo-diploma, toch naar het mbo? Entreeopleiding: een eenjarige mboopleiding op niveau 1 Jouw eerste stap op weg naar een startkwalificatie Er zijn vier richtingen:»

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL JIJ ZIET WAT IEMAND NODIG HEEFT In de sector welzijn is veel werk! En het is ook mooi werk. Want je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij helpt.

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR ECONOMIE EN ONDERNEMEN MBOAMERSFOORT.NL MET JOU LOOPT ALLES OP ROLLETJES Werken in een bedrijf is elke dag anders. Ben je liever eigen baas? Leer dan alles over zelfstandig ondernemer

Nadere informatie

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR MHBO AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL KEUZE UIT 5 MHBO-OPLEIDINGEN MHBO-opleidingen zijn opleidingstrajecten op maat. Hierbij doorloop je sneller een opleiding en kun je je diploma dus extra snel

Nadere informatie

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl

alfa-college.nl drenthecollege.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl alfa-college.nl drenthecollege.nl mboterra.nl mensoaltinggroningen.nl noorderpoort.nl Inleiding Er zijn ontzettend veel opleidingen in het mbo, wat het moeilijk maakt om te kiezen. Om jou te helpen bij

Nadere informatie

BBL Bouwkunde Timmerman en Metselaar. Hoornbeeck College

BBL Bouwkunde Timmerman en Metselaar. Hoornbeeck College BBL Bouwkunde Timmerman en Metselaar Hoornbeeck College BBL Bouwkunde Timmerman en Metselaar L-2 of 3 Bouwkunde Timmerman Voorstellen H. Lindhout Docent bouwkunde Hoornbeeck coördinator Hoornbeeck Bouw

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SPORTACADEMIE AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ KRIJGT IEDEREEN AAN HET SPORTEN Ben je sportief? En heb je een goede conditie? Maak van sport je werk! Je kunt bij allerlei verschillende bedrijven

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk en het is mooi en belangrijk werk. Je begeleidt, verzorgt of verpleegt

Nadere informatie

m e t B o u w t a l e n t k i e s j e v o o r e e n z e k e r e t o e k o m s t

m e t B o u w t a l e n t k i e s j e v o o r e e n z e k e r e t o e k o m s t m e t B o u w t a l e n t k i e s j e v o o r e e n z e k e r e t o e k o m s t In de bouwwereld is een toenemende vraag naar midden- en hoger kader personeel. Het gaat hierbij vooral om functies als uitvoerder,

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JE HELPT MENSEN ER GOED UITZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL JIJ WERKT GRAAG MET JE HANDEN Een vak leren door te werken. Dat kan bij de School voor Techniek! Voor technische mensen is er altijd werk. Je kunt bij

Nadere informatie

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL WERKEN ALS KAPPER OF EEN EIGEN SALON STARTEN Jij besteedt zelf veel aandacht aan je uiterlijk. En dat is goed. Want mensen kijken toch of hun kapper

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk! En het is mooi werk. Je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR WELZIJN MBOAMERSFOORT.NL JIJ ZIET WAT IEMAND NODIG HEEFT Werken in de sector welzijn is mooi en belangrijk werk. Bij de School voor Welzijn kun je verschillende opleidingen volgen.

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN ER GOED UIT TE ZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL JE HEBT EEN STERK KARAKTER JIJ HOUDT HET VEILIG Je voelt je goed. Je wil graag de samenleving veiliger maken. Geldt dit voor jou? Dan past een opleiding

Nadere informatie

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen

ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen ik ga voor de 2015-2016 school voor economie en ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan een commercieel medewerker bij een bank, een juridisch medewerker bij een gemeente of

Nadere informatie

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL WERKEN ALS KAPPER OF EEN EIGEN SALON STARTEN Uiterlijk is belangrijk voor jou. Je ziet er graag mooi en verzorgd uit. Dat geldt ook voor de klanten

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR GEZONDHEIDSZORG MBOAMERSFOORT.NL JE KAN JE GOED INLEVEN IN EEN ANDER In de gezondheidszorg is veel werk. En het is mooi werk. Je werk is heel belangrijk voor de mensen die jij

Nadere informatie

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE KAPPERSSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL WERKEN ALS KAPPER OF EEN EIGEN SALON STARTEN Uiterlijk is belangrijk voor jou. Je ziet er graag mooi en verzorgd uit. Dat geldt ook voor de klanten

Nadere informatie

novacollege.nl/lab Timmeren Vormgeving en architectuur BOUW 2019/2020

novacollege.nl/lab Timmeren Vormgeving en architectuur BOUW 2019/2020 novacollege.nl/bouw novacollege.nl/lab Bouwkunde Analist Metselen Laborant Timmeren Vormgeving en architectuur BOUW 2019/2020 Net als in het echt begin je tijdens de opleiding met een idee dat je uitwerkt

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL JE HEBT EEN STERK KARAKTER JIJ HOUDT HET VEILIG Je voelt je goed. Je wil graag de samenleving veiliger maken. Geldt dit voor jou? Dan past een opleiding

Nadere informatie

Wij timmeren aan de weg

Wij timmeren aan de weg Wij timmeren aan de weg Even voorstellen; Bouwkracht Vakpersoneel. Bouwkracht vakpersoneel B.V. is onderdeel van de LubronGroep en voortgekomen uit Lubron technisch intermediair. Onder de vlag van Lubron

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR VEILIGHEID MBOAMERSFOORT.NL JE HEBT EEN STERK KARAKTER JIJ HOUDT HET VEILIG Je voelt je goed. Je wil graag de samenleving veiliger maken. Geldt dit voor jou? Dan past een opleiding

Nadere informatie

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs

DIT IS MBO. Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs DIT IS MBO Korte uitleg voor ouders en verzorgers over middelbaar beroeps onderwijs Dit is mbo Je krijgt in dit document basisinformatie over: 4 verschillende niveaus Toelatingseisen 3 verschillende leerwegen

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TECHNIEK MBOAMERSFOORT.NL TECHNIEK IS DENKEN IN OPLOSSINGEN De techniek ontwikkelt zich razendsnel. Er is veel vraag naar goede vakmensen. Kiezen voor de techniek is dan ook kiezen

Nadere informatie

& Wonen. De wereld van Bouwen

& Wonen. De wereld van Bouwen De wereld van Bouwen & Wonen Interesse Ontdek de wereld van Bouwen & Wonen Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure Heb je

Nadere informatie

Laat jezelf zien. niveau 2 Schilder

Laat jezelf zien. niveau 2 Schilder niveau 2 Schilder LEERWEG DUUR PLAATS BBL 2 jaar Harderwijk* * Harderwijk: De Sypel 2 Het mooie aan schilderen is dat jij de finishing touch mag verzorgen: jij maakt een huis of pand echt af en geeft het

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME EN MANAGEMENT MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT BIJ ONVERGETELIJKE ERVARINGEN Een ontspannen zomervakantie, actieve wintersport of gewoon lekker een weekendje weg. Jij helpt

Nadere informatie

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 2012-2013. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl 15 2012-201 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze brochure

Nadere informatie

KIEST MUZIKANT/PRODUCER

KIEST MUZIKANT/PRODUCER BRIAN KIEST MUZIKANT/PRODUCER Heb je talent voor muziek en wil je er je beroep van maken? Dat kan natuurlijk! Maar dan heb je wel méér nodig dan alleen talent. Veel meer: Creativiteit, Concentratie, Discipline,

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT BIJ ONVERGETELIJKE ERVARINGEN Een ontspannen zomervakantie, actieve wintersport of gewoon lekker een weekendje weg.

Nadere informatie

2014-201. Bouw-, hout- en afwerkingstechniek

2014-201. Bouw-, hout- en afwerkingstechniek 5 2014-201 vroeg beginnen op de bouwplaats en dan direct heel nauwkeurig kunnen werken. Alles w Bouw-, hout- en afwerkingstechniek 2 3 Data open avonden 2014 * Zaandam & Purmerend 4 Studeren bij het Regio

Nadere informatie

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal

Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Van 2 BB/KB naar 3 BB/KB Intersectoraal Op Echnaton volgen de leerlingen in leerjaar 3 en 4 een intersectoraal programma op BBL of KBL niveau. Door het volgen van een intersectoraal programma hoeft uw

Nadere informatie

BOUW EN INFRA 2017/2018

BOUW EN INFRA 2017/2018 novacollege.nl/bouwinfra Bouwkunde Infra Vormgeving en architectuur BOUW EN INFRA 2017/2018 Ik zit in een leuke klas. Dat helpt wel, als je veel moet samenwerken. De sfeer is rustig, iedereen werkt serieus

Nadere informatie

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen?

mbo groene ruimte Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte 2016 2017 Laat jij Nederland genieten van groen? mbo groene ruimte Genieten van groen Ben je graag actief in de groene buitenruimte? In de zon, maar ook in weer en wind? Maak jij (vak)

Nadere informatie

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3

Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau 3 Gilde Opleidingen Telefoon: (0475)34 32 43 E-mail: info@gildeopleidingen.nl Allround Metselaar Studierichting Bouwkunde Locatie Horst - Gebr. Van Doornelaan Roermond - Kasteel Hillenraedtstraat Niveau

Nadere informatie

MBO-OPLEIDINGEN GEZONDHEIDSTECHNIEK

MBO-OPLEIDINGEN GEZONDHEIDSTECHNIEK MBO-OPLEIDINGEN GEZONDHEIDSTECHNIEK SCHOENEN HOREN ZIEN LACHEN BEWEGEN DUTCH HEALTHTEC ACADEMY: BETER LEVEN! www.dhta.nl De Dutch HealthTec Academy (DHTA) is de school voor gezondheidstechniek. De techniek

Nadere informatie

Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou!

Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou! Albeda en Zadkine MAINTENANCE Een Maintenance opleiding op de RDM Campus, écht iets voor jou! Ga jij een uitdaging niet uit de weg? Vind je het leuk om problemen op te lossen? En ben je graag breed inzetbaar?

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Verder na de derde klas. Voor ouders en leerlingen van de derde klas vmbo-tl. Marga Kloosterman, decaan

SCHOOLJAAR Verder na de derde klas. Voor ouders en leerlingen van de derde klas vmbo-tl. Marga Kloosterman, decaan OPENBARE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR VWO HAVO VMBO POSTBUS 9109 1800 GC ALKMAAR TEL.: 072 56 25 000 FAX: 072 56 20 599 SCHOOLJAAR 2018-2019 Verder na de derde klas Voor ouders en leerlingen van de derde klas

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR SCHOONHEIDS- SPECIALISTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN ER GOED UIT TE ZIEN Natuurlijk besteed jij zelf veel aandacht aan je uiterlijk. Mensen kijken toch of hun schoonheidsspecialist

Nadere informatie

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE SCHOOL VOOR TOERISME, RECREATIE EN EVENEMENTEN MBOAMERSFOORT.NL JIJ HELPT MENSEN DIE LEUKE DINGEN DOEN We hebben het steeds drukker. Dus is onze vrije tijd heel belangrijk. Daarom hebben

Nadere informatie

DONATELLA KIEST WELZIJN & ONDERWIJS

DONATELLA KIEST WELZIJN & ONDERWIJS DONATELLA KIEST WELZIJN & ONDERWIJS Werk je graag met mensen? Vind je het leuk om (jonge) mensen te begeleiden bij hun ontwikkeling en het inrichten van hun dagelijks leven? Werk je graag zelfstandig en

Nadere informatie

SCHOOLJAAR Verder na de derde klas Voor ouders en leerlingen van de derde klas vmbo-tl. Saadet Ertas, decaan

SCHOOLJAAR Verder na de derde klas Voor ouders en leerlingen van de derde klas vmbo-tl. Saadet Ertas, decaan OPENBARE SCHOLENGEMEENSCHAP VOOR VWO HAVO VMBO POSTBUS 9109 1800 GC ALKMAAR TEL.: 072 56 25 000 FAX: 072 56 20 599 SCHOOLJAAR 2018-2019 Verder na de derde klas Voor ouders en leerlingen van de derde klas

Nadere informatie

Bouwkunde Schooljaar 2013-2014

Bouwkunde Schooljaar 2013-2014 TI 1-12 Bouwkunde Bouwkunde Bouwkund Bouwkunde Schooljaar 2013-2014 Techniek & Informatica Techniek Jij bent de spil in het bouwproject ouwkunde Bouwkunde Bouwkun Als je rondkijkt in huis of buiten maak

Nadere informatie

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg)

Welzijn-breed (Begeleider Gehandicaptenzorg) Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25475 3 jaar Niveau 3 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Einsteinweg, Elst Onze opleidingen in Elst kenmerken zich door kleinschaligheid en persoonlijk

Nadere informatie

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL

IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL IK GA VOOR DE HOTELSCHOOL AMERSFOORT MBOAMERSFOORT.NL JIJ LAAT MENSEN GENIETEN Jij let op alle details. Ligt het bestek perfect op tafel? Zijn de glazen goed gepoetst? Ziet elk gerecht er fantastisch uit?

Nadere informatie

Goede bouwvakkers zijn schaars, dus waar wacht je op?

Goede bouwvakkers zijn schaars, dus waar wacht je op? Dan moet je in de bouw zijn: Mooi werk dat goed betaalt. Concreet, eerlijk werk dat ècht iets oplevert: een fraai huis, een stoere sporthal of een hoge toren. Geen kantoorbaantje maar lekker werken in

Nadere informatie

KIEST GEZONDHEIDSZORG

KIEST GEZONDHEIDSZORG LINOU KIEST GEZONDHEIDSZORG Ben je het liefst praktisch bezig en vind je het leuk om met mensen samen te werken? Heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en houd je van afwisseling? Wil je anderen

Nadere informatie

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Metselen. Timmeren. Vormgeving en architectuur BOUW 2018/2019

Bouwkunde. novacollege.nl/bouw. Metselen. Timmeren. Vormgeving en architectuur BOUW 2018/2019 novacollege.nl/bouw Bouwkunde Metselen Timmeren Vormgeving en architectuur BOUW 2018/2019 Ik heb een studie gekozen die ik leuk vond, niet de studie die voor de hand lag. Ik deed aan synchroonzwemmen op

Nadere informatie

Timmerman. Laat jezelf zien. niveau 2

Timmerman. Laat jezelf zien. niveau 2 niveau 2 Timmerman LEERWEG DUUR PLAATS BOL/BBL 2 jaar Harderwijk* * Harderwijk: De Sypel 2 Ben je graag met je handen bezig én vind je het leuk om samen te werken met anderen? Als timmerman doe je beide.

Nadere informatie

mbo cultuurtechnisch loonwerk

mbo cultuurtechnisch loonwerk mbo cultuurtechnisch loonwerk 2017 2018 Bouw je carrière vanaf de grond op mbo cultuurtechnisch loonwerk Als je van grondig werk houdt Cumelabedrijven zijn belangrijke werkgevers op het platteland en in

Nadere informatie

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA

DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA 2 ONZE MBO-COLLEGES DE MBO-COLLEGES VAN ROC TER AA Je kunt bij ROC Ter AA een beroepsopleiding volgen bij zeven mbo-colleges. De opleidingen van een mbo-college horen allemaal bij een bepaald vakgebied.

Nadere informatie

novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017

novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017 novacollege.nl/mytec Elektrotechniek Procestechniek Werktuigbouw MyTec 2016/2017 Ik heb stage gelopen bij Liander, de beheerder van het elektriciteitsnetwerk. Later wil ik daar aan de slag: systemen doormeten,

Nadere informatie

WELKE KENNIS EN VAARDIGHEDEN MOETEN! TOEKOMSTIG WERKNEMERS IN DE BOUW HEBBEN?! Een onderzoek onder de leden van! Bouwend Nederland afdeling Friesland!

WELKE KENNIS EN VAARDIGHEDEN MOETEN! TOEKOMSTIG WERKNEMERS IN DE BOUW HEBBEN?! Een onderzoek onder de leden van! Bouwend Nederland afdeling Friesland! WELKE KENNIS EN VAARDIGHEDEN MOETEN! TOEKOMSTIG WERKNEMERS IN DE BOUW HEBBEN?! Een onderzoek onder de leden van! Bouwend Nederland afdeling Friesland!!!!!!! 10 maart 2016!!!!!! Inleiding 1 Het VMBO- en

Nadere informatie

Groningen 2012-2013. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl

Groningen 2012-2013. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl 16 Groningen 2012-2013 Weg- en Waterbouw www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom

Keuzevoorlichting mavo-3. Decaan: I.C. de Vries. Welkom Keuzevoorlichting mavo-3 Decaan: I.C. de Vries Welkom Quiz Uitleg keuze/ sectoren Mogelijkheid tot vragen stellen 5-2-2016 Keuzevoorlichting MAVO 3 2 Quiz Nodig: de kaartjes op uw stoel! Hoeveel verschillende

Nadere informatie

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN

ENTREEOPLEIDINGEN MEER INFORMATIE EN AANMELDEN ONZE OPLEIDINGEN ENTREEOPLEIDINGEN ENTREE- OPLEIDINGEN Ben je 16 jaar of ouder en heb je geen vmbo-diploma? Wil je een vak leren, ervaring opdoen en een diploma halen? Dan is een entreeopleiding bij het Albeda Startcollege

Nadere informatie

Sociaal-cultureel werker

Sociaal-cultureel werker Crebo Duur Niveau Leerweg Start 25488 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus (bij voldoende aanmeldingen) Locatie(s) Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is

Nadere informatie

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte

mbo bloem Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem 2016 2017 Geef jouw creatieve passie voor bloemen de ruimte mbo bloem Bloemenvak zoekt creatieve bloembinders Vind jij het ook leuk om bloemen te schikken tot een adembenemend tafereel? Dan ben

Nadere informatie

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen

ik ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen ga jn mi n ka l wi t wa t wa en zi et g at we we La n ge ei ga voor de School voor Economie en Ondernemen Academie voor Economie en Ondernemen Een secretaresse voert natuurlijk heel ander werk uit dan

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij

Wat maak jij. morgen mee MBO. Veehouderij Wat maak jij morgen mee MBO Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen leven. Daar zijn

Nadere informatie

Wat maak jij. morgen mee MBO. Plantenteelt. incl. Sierteelt

Wat maak jij. morgen mee MBO. Plantenteelt. incl. Sierteelt Wat maak jij morgen mee MBO incl. Sierteelt Morgen is groen bij AOC Oost Morgen is groen bij AOC Oost. En dat is maar goed ook. We hebben een groene wereld nodig, waarin jij en je omgeving goed kunnen

Nadere informatie

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening

ED 5-14. Graafschap College JURIDISCHE DIENSTVERLENING. Opleidingen. Juridische dienstverlening JURIDISCHE DIENSTVERLENING ED 5-14 Graafschap College Opleidingen Juridische dienstverlening 2014-2015 Jouw advies helpt mensen verder Ben je hulpvaardig en kun je goed met mensen omgaan? Lijkt het je

Nadere informatie

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL

Sociaal-maatschappelijk dienstverlener BOL Wettelijke toelatingseisen Crebo Duur Niveau Leerweg Start Locatie(s) 25489 3 jaar Niveau 4 BeroepsOpleidende Leerweg (BOL) Augustus Veluwestraat, Arnhem DIT KUN JE DOEN NA JE STUDIE In Nederland is er

Nadere informatie

de techniek van cofely

de techniek van cofely de techniek van cofely wel eens van cofely gehoord? Bij Cofely gaat er een wereld voor je open. Monteurs, lassers, calculatoren, werkvoorbereiders, servicetechnici en andere specialisten werken samen aan

Nadere informatie

_bouw egiocollegeopleidingen

_bouw egiocollegeopleidingen _bouw egiocollegeopleidingen Nederland kan niet zonder de bouw Vraag naar vaklieden trekt aan Van beginnend vakman tot zelfstandig ondernemer Open huis 16 november 2016, 18 januari en 22 maart 2017 vanaf

Nadere informatie

Maintenance. De wereld van Proces & Interesse Ontdek de wereld van Proces & Maintenance Waarom Albeda College/Zadkine Techniek

Maintenance. De wereld van Proces & Interesse Ontdek de wereld van Proces & Maintenance Waarom Albeda College/Zadkine Techniek De wereld van Proces & Maintenance Interesse Ontdek de wereld van Proces & Maintenance Waarom Albeda College/Zadkine Techniek & Technologie? Ontdek welk niveau bij jou past Kom eens langs! Aanmeldprocedure

Nadere informatie

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl

Groningen 16 2014-2015. Hout en Meubel. www.alfa-college.nl Groningen 16 2014-2015 Hout en Meubel www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland. Deze

Nadere informatie

Groningen 17 2014-2015. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl

Groningen 17 2014-2015. Weg- en Waterbouw. www.alfa-college.nl Groningen 17 2014-2015 Weg- en Waterbouw www.alfa-college.nl Jouw opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk regionaal opleidingencentrum voor Noord- en Oost-Nederland.

Nadere informatie

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368

# 26. Hout en Meubel. Groningen. www.alfa-college.nl. Bel voor informatie: 0800-235 825 368 # 26 Hout en Meubel chniek! Jij? In de te nt groeien! * Laat je tale www.alfa-college.nl Bel voor informatie: 0800-235 825 368 Jouw mbo-opleiding volg je bij het Alfa-college Het Alfa-college is het christelijk

Nadere informatie

MBO gezondheidstechnische opleidingen HOREN ZIEN LACHEN BEWEGEN DUTCH HEALTHTEC ACADEMY: BETER LEVEN!

MBO gezondheidstechnische opleidingen HOREN ZIEN LACHEN BEWEGEN DUTCH HEALTHTEC ACADEMY: BETER LEVEN! MBO gezondheidstechnische opleidingen HOREN ZIEN LACHEN BEWEGEN DUTCH HEALTHTEC ACADEMY: BETER LEVEN! www.dhta.nl De Dutch HealthTec Academy (DHTA) is de school voor gezondheidstechniek. De techniek die

Nadere informatie