Jaarverslag. Mission Possible Nederland. Datum laatste wijziging : AB Uithuizen KvK:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Jaarverslag. Mission Possible Nederland. Datum laatste wijziging : 18-02-2013. 9980 AB Uithuizen KvK: 51077655"

Transcriptie

1 Jaarverslag Mission Possible Nederland 2012 Datum laatste wijziging :

2 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.. 3 Wie zijn we?... 5 Missie Mission Possible.. 5 Kernwaarden. 6 Mission Possible in cijfers.. 6 Principes. 7 Wat doen we?... 8 Straatpatrouilles; Gaan waar de kinderen zijn. 8 Opvangtehuizen; Kinderen een nieuw leven aanbieden. 8 Rehabilitatie van drugs en alcohol; Mensen een laatste kans bieden.. 8 Rehabilitatie voor alleenstaande moeders 8 Waar werken we?... 9 Mission Possible in Moskou.. 11 St. Petersburg Jekaterinaburg.. 12 Asbest.. 13 Alapaevsk.. 13 Krasnoyarsk.. 14 Oefa 15 Yaroslavl.. 15 Odessa.. 16 Bulgarije 17 Albanië Organisatie.. 20 in in

3 Voorwoord De veldwerkers van Mission Possible maken in de barre praktijk van elke dag de liefde van Christus zichtbaar. In het verslagjaar heeft het bestuur van dat met eigen ogen kunnen zien. We waren met een aantal bestuursleden in Moskou, Jekaterinaburg en Asbest en zagen hoe straatkinderen die in vreselijke omstandigheden leven, door medewerkers van Mission Possible worden opgevangen. Met voedzaam eten én een dikke knuffel. Niemand kijkt naar deze kinderen om; maar Mission Possible is er voor hen. We spraken met verslaafde tienermoeders moedertjes van achttien, negentien jaar die al enkele kinderen hebben en hoorden hoe ze (over)leven, hoe ze worden geslagen en misbruikt. Maar we zagen ook hoe ze een liefdevol thuis vonden in de opvang die Mission Possible aanbiedt. Hoewel het niet de eerste keer was dat ik het werk van Mission Possible zag, vond ik het weer zeer aangrijpend. De mensen van Mission Possible zien om naar hen die geen helper hebben en komen op voor hen die rechteloos lijken. Wij weten niet waarom dit lijden er is; wel hebben we kunnen zien dat de medewerkers van Mission Possible niet blijven steken in het zoeken naar het antwoord op die vraag Ze vragen zich dagelijks af hoe zij het antwoord kunnen zijn. Ik heb diep respect voor wat deze mensen doen. Ons bezoek aan Rusland was met name bedoeld om te zien hoe het geld dat door Mission Possible in Nederland bijeen is gebracht, wordt besteed. De opbrengst van de EO-Metterdaad-actie heeft er een groot verschil gemaakt. We zagen dat er forse verbeteringen zijn bereikt en dat er nog steeds aan verbeteringen wordt gewerkt, met name in de opvang van verslaafde tienermoeders. Prachtig om te zien; de dankbaarheid voor de nieuwe opvangmogelijkheden was van de gezichten af te lezen. Ook hebben we kunnen zien dat het lokale draagvlak voor de inspanningen van Mission Possible aan het groeien is. Mensen zien wat deze bewogen christenen doen. Uit sympathie daarvoor dragen lokale bedrijven bij met giften, vooral in natura, zoals luiers, aardappelen en drukwerk. In het verslagjaar is er overleg geweest met Stichting De Hoop om na te gaan of het mogelijk is om de kennis over goede verslavingszorg die De Hoop heeft opgebouwd op een gestructureerde manier te delen met de werkers in Rusland en Oekraïne. We willen graag nagaan hoe we dit structureel kunnen financieren.

4 De internationale organisatie Mission Possible bestaat al vele jaren, is nog jong; we bestaan hier sinds enkele jaren. Ik ben blij te melden dat in het verslagjaar de naamsbekendheid van en het draagvlak voor ons werk zijn gegroeid. We willen ons graag inspannen om op deze weg verder te gaan en rekenen daarbij op steun van velen. Opdat mensen in zeer kwetsbare, barre omstandigheden kunnen worden geholpen en de liefde van Christus metterdaad zichtbaar mag worden. L.C. van Dijke Voorzitter

5 Wie zijn we? Mission Possible is een christelijke hulpverlenings organisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen-jeugd uit probleem gezinnen, straatjeugd en (as) tienermoeders in Rusland, Oekraïne, Bulgarije en Albanië. Mission Possible is opgericht in 1974 in Amerika met als doel het ondersteuning en stichten van kerken en distributie van christelijke literatuur in de toenmalige Sovjet Unie. In de jaren negentig na de val van de Sovjet Unie kwam de nadruk van het werk meer te liggen op straatkinderen. In 1995 werden in Moskou de eerste activiteiten (straatpatrouille en opvang straatkinderen) gerealiseerd. Al gauw werd het werk uitgebreidt naar andere steden zoals St. Petersburg, Krasnoyarsk, Odessa, Jekaterinaburg, Oefa en Asbest. Om de effectiviteit van de geboden hulp te verhogen is in 1999 begonnen met opvang en rehabilitatie programma voor ouders van straatkinderen, veelal drugs- en alcoholverslaafden. Om te voorkomen dat kinderen op straat terecht komen bezoekt Mission Possible sinds 2005 probleem gezinnen thuis. Mission Possible werkt met vijf zusterorganisaties in West- Europa (Finland, Zweden, Engeland, Nederland) en Amerika die zorgdragen voor de fondsenwerving, en tien organisaties in Oost- Europa (Rusland, Oekraïne, Bulgarije, Albanië) die verantwoordelijk zijn voor de implementatie van de projecten. Missie: De missie van Mission Possible is het verlenen van psychologische, materiële en juridische hulp aan probleemgezinnen en het ondersteunen van deze gezinnen in het opvoeden van hun kinderen zodat deze risicokinderen een volwaardig leven zullen leiden zonder de maatschappij tot last te zijn. Dit doen we van vanuit christelijke bewogenheid en in navolging van de opdracht van Jezus om te zien naar de armen en verdrukten.

6 De kernwaarden zijn: Inspirerend-initiërend In onze aanpak en motivatie willen wij een voorbeeld zijn voor andere hulpverleners en we zijn actief in het inspireren van vrijwilligers en in het initiëren van nieuwe activiteiten en projecten. Respect Bij verlenen van hulp maken we geen onderscheid tussen ras, geloof of politieke overtuiging. We hebben respect voor de normen en waarden en houden sterk rekening met de persoonlijke omstandigheden van degene die hulp behoeft en veroordelen niemand. Betrouwbaarheid We komen onze afspraken na. Dat geldt voor afspraken gemaakt met donoren. Geld gedoneerd aan specifieke activiteiten zullen ten alle tijde voor die activiteiten worden aangewend. Maar het geldt ook voor afspraken gemaakt met ontvangers van onze hulp. Betrokkenheid Wij doen dit werk uit betrokkenheid met onze medemens omdat het onze overtuiging is dat een ieder even waardevol is en een menswaardig bestaan verdient. Openheid Wij streven naar duidelijkheid in de verslaglegging naar onze donoren en wij communiceren duidelijk naar onze doelgroep welke ondersteuning zij van ons kunnen verwachten. Mission Possible in cijfers: Mission Possible werkt in 4 projectlanden; Albanië, Bulgarije, Oekraïne en Rusland. In deze project -landen heeft Mission Possible heeft 102 lokale medewerkers, 165 vrijwilligers en worden 12 projecten uitgevoerd. Mission Possible heeft 7 opvangtehuizen in Moskou, St. Petersburg, Jekaterinaburg, Krasnoyarsk, Oefa en Odessa en 4 rehabilitatiecentra in Yaroslavl, Asbest, Alapaevsk en Tsjelabinsk. Jaarlijks worden er 2200 kinderen-jongeren bereikt met verschillende projecten en wordt er onderdak gegeven aan 225 kinderen/jongeren. Het jaarbudget van Mission Possible bedraagt Euro en in 5 landen (Finland, Zweden, Engeland, Amerika en Nederland) heeft Mission Possible 3 full-time en 4 part-time vertegenwoordigers die verantwoordelijk zijn voor fondsenwerving.

7 Principes: Lokale organisaties, geen vertegenwoordigingen: We richten ons op initieren en ontwikkelen van lokale activititeiten in strategische gebieden van nood door het opzetten van lokale structuren; geen vertegenwoordigingen van Westerse organisaties. De lokale organisaties zijn zelfstandig en officieel geregistreerd volgens de wetgeving van het land van herkomst. Lokale staf: Tachtig lokale medewerkers (christenen, door hun kerken aanbevolen), honderden lokale vrijwilligers. Wij maken alleen gebruik van staf uit het Westen wanneer speciale expertise nodig is voor een korte periode. Lichte organisatie structuur: Slechts 3 full-time en 3 part-time medewerkers werken in Westerse organisaties hoofdzakelijk vanuit kantoren aan huis. Het hoofdkantoor van Mission Possible is gevestigd in Finland. Daarnaast zijn er kantorenvertegenwoordigingen in Zweden, Amerika en Engeland die zorgdragen voor publiciteit en fondsenwerving. De kantoren zijn klein; 1-3 personen die vanuit huis werken en de overheadkosten zijn daardoor laag. Brede samenwerking: Mission Possible werkt zowel samen met prive personen en kerken van verschillende denominaties als met stichtingen, bedrijven en organisaties die bezorgd zijn over het lot van kinderen en jeugd in nood. In de projectlanden wordt nauw samengewerkt met lokale autoriteiten zoals sociale dienst.

8 Wat doen we? Mission Possible is een organisatie die zich richt op hulpverlening aan kinderen-jeugd uit probleem gezinnen, straatjeugd en (as) tienermoeders in Rusland, Oekraïne, Bulgarije en Albanië. Hiervoor zijn verschillende activiteiten opgezet. Alles is er opgericht op kind en ouder(s) weer bij elkaar te brengen. Lukt dat niet dan wordt er een vervangend gezin gezocht. Straatpatrouilles: Gaan waar de kinderen zijn De patrouille bereikt jaarlijks regelmatig honderden kinderen en helpt hen om van de straat af te komen Volgens statistieken zijn er 3 miljoen verwaarloosde kinderen in Rusland. Een deel van hen leeft tijdelijk of permanent op de straat Regelmatig bezoek van sociale onderwereld vol met geweld, vuil, drugs en wanhoop. Hulp aan kinderen die zijn weggelopen van alcoholverslaafde ouders; drugsverslaafde jongeren; 2e generatie straatkinderen; tienermoeders en hun babies. Zorg voor voedsel en medische zorg; regelen van identiteitspapieren; oplossen van familie problemen; regelen van onderwijs, werk en een plaats om te overnachten. Geven van liefde, zorg en vriendschap Opvangtehuizen: Kinderen een nieuw leven aanbieden Onze 7 opvangetehuizen voor kinderen gered van de straat en van drugs verslaafde ouders geven jaarlijks onderdak aan 150 kinderen en helpen hen fysiek en mentaal een normaal leven te leiden. Gezinssituatie; pleegouders De jongste kinderen zijn babies van moeders die rehabiliteren van drugsverslaving Kinderen verblijven van een paar maanden tot enkele jaren; afhankelijk van hun situatie De opvangtehuizen in Rusland: Moskou, St. Petersburg (2), Krasnoyarsk, Yekaterinburg, Asbest; Oekraïne: Odessa Rehabilitatie van Drugs en Alcohol: Mensen een laatste kans bieden Boerderij met rehabilitatie centrum in Yaroslavl, Rusland voor drugsverslaafden Gelegen 3 uur ten noorden van Moskou Er wonen en werken mensen. Het personeel is ex-drugsverslaafd Een typische rehabilitant heeft hard drugs gebruikt voor meerdere jaren De boerderij is operationeel sinds 2000 en is een bloeiend en zelfvoorzienend bedrijf met zowel natuurlijke als geestelijke oogst. Rehabilitatie voor alleenstaande- en tienermoeders Helpt jonge drugs- en alcohol verslaafde moeders met kinderen in wanhopige omstandigheden; een weinig voorkomend type rehabilitatie centrum in Rusland Geeft onderdak aan moeders tegelijkertijd voor een uitgebreid 1-jaar durend programma Helpt met het vinden van werk en onderdak Zorg voor kinderen, consultatie, instructie voor moederschap en vaktrainingen

9 Waar werken we? Rusland Moskou: Opvang- en rehabilitatie tehuis voor kinderen uit probleemgezinnen. Yaroslavl: Rehabilitatieboerderij voor drugs- en alcohol verslaafden. St. Petersburg: Opvang- en rehabilitatie tehuis voor kinderen uit probleemgezinnen en kinderen op straat. Asbest: Opvangtehuis-rehabilitatie centrum voor moeders en hun kind(eren); veelal slachtoffers van huiselijk geweld en/of alcohol en drugsverslaafd. Alapaevsk: Opvang voor moeders en hun kind(eren); veelal slachtoffers van huiselijk geweld en/of alcohol en drugsverslaafd Yekaterinburg: Opvang- en rehabilitatie tehuis voor kinderen op straat, kinderen uit probleemgezinnen en tienermoeders; straatpatrouille, dagcentrum Ufa: Dagcentrum, straatpatrouille, nachtopvang voor meisjes Krasnoyarsk: Opvangtehuis voor kinderen uit probleemgezinnen en kinderen op straat Tchjelabinsk: Opvan voor moeders en hun kind(eren); veelal slachtoffers van huiselijk geweld en/of alcohol en drugsverslaafd. Oekraïne Odessa: Opvang- en rehabilitatie tehuis voor kinderen uit probleemgezinnen en kinderen op straat; dagcentrum Bulgarije Opvang- en rehabilitatie tehuis voor Roma kinderen; alfabetiseringscursus, vakktraining, gaarkeukens Albanië Bathore: Dagcentrum met activiteiten voor kinderen en gezin

10 MISSION POSSIBLE IN 2012 Het jaar van Mission Possible in cijfers; een kort verslag in woord en beeld. Opvangtehuizen 7 Rehabilitatiecentra 4 Activiteitencentra 2 Boerderij 1 Straatpatrouilles 3 Familie ondersteunende programma 5 Dagcentra en clubs 3 Gaarkeukens 8 Vaktraining 1 Personeel in projectlanden 102 Vrijwilligers 165 Kinderen regelmatig geholpen via straatpatrouille 224 Kinderen geholpen via gaarkeukens 425 Kinderen in opvangtehuizen 225 Kinderen en jeugd gered van de straat 55 Kinderen in lees-schrijf klassen (Roma in Bulgarije) 45 Mensen in afkickcentra 137 Probleemgezinnen 208 Educatie en Publicatie: Schriftelijke Bijbelcursus in Rusland en Oekraïne; aantal studenten: 1064 Seminars in Odessa (3); Jekaterinaburg (3), Bulgarije (12); aantal deelnemers: 748 Bijbelclub voor kinderen, jeugdconferenties in Albanië; aantal deelnemers 522 Training en workshops voor vrouwen; aantal deelnemers 231 Uitgifte maandblad voor kinderen in Albanië; aantal abonnees Uitgifte damesblad in Bulgarije; aantal abonnees 5 x per jaar; aantal abonnees: 3.000

11 Moskou Opvangtehuis voor kinderen uit probleemgezinnen Gennady Dolbin - directeur Opvangtehuis in Moskou Sasha en Valentina; ouders in het opvangtehuis Tijdens 2012 waren er 3 fulltime personeelsleden en 5 mensen uit het rehabilitatie programma hielpen mee als onderdeel van hun rehabilitatieprogramma. In 2012 verbleven 22 kinderen in het opvangtehuis; 14 kinderen vertrokken en er kwamen 3 nieuwe kinderen bij. St. Petersburg Opvangtehuis voor kinderen uit probleemgezinnen Vadim Taran - directeur Het opvangtehuis in St-Petersburg 8 personeelsleden en 15 vrijwilligers. In het opvangtehuis waren 19 kinderen waarvan er 8 in 2012 zijn gekomen. Twaalf probleemgezinnen met in total 18 kinderen hebben regelmatig ondersteuning ontvangen. De psychologe en maatschappelijk werkster van Mission Possible bezoeken regelmatig Ziekenhuis Nr. 31 en voeren een programma voor kinderen van in totaal 50 gezinnen uit. In een jeugdgevangenis zijn twee concerten gegeven die door 200 jongeren zijn bezocht. Vadim en Tatyana Taran; ouders in het opvangtehuis

12 Jekaterinaburg Opvangtehuis, dagopvang, straatpatrouille Andrei en Natascha - directie Opvangtehuis in Jekaterinaburg Kinderen in het opvangtehuis 16 personeelsleden zijn werkzaam voor Mission Possible Jekaterinaburg en zij worden ondersteund door 25 vrijwilligers (mensen die ons minimaal 1 x in de week helpen. In totaal waren er 42 kinderen waarvan 15 jongeren en 4 moeders. De activiteiten van het dagcentrum in Jekaterinaburg werden 30 keer uitgevoerd en werden bezocht door 52 verschillende jongeren.in Pervouralsk werd eenzelfde programma 10 uitgevoerd wat werd bezocht door 20 jongeren. Via de straatpatrouille ontvingen 158 jongeren regelmatig hulp; 17 jongeren werden geholpen het straatleven achter zich te laten. De 'gezins'patrouille gaf regelmatige bijstand aan 32 moeders en 75 kinderen; de meeste van hen zijn moeders de wij hebben geholpen de straat te verlaten. Het mobiele test-team heeft 688 jongeren getest op HIV en andere ziektes. Behalve de test worden mensen geholpen met de registratie voor ontvangst van medische hulp. 40 jongeren zijn geassisteerd in het verkrijgen van een behandeling. De staf heeft deelgenomen aan verschillende conferenties en trainingen. Daarbij ging het om thema s als preventive en therapie HIV, adoptie, controle van ngo s, werken met jongeren. De straatpatrouille HIV-tests in Jekaterinaburg Zlatoust Dagopvang In Zlatoust zijn 4 vrijwilligers permanent bezig met de opvang van kinderen uit probleemgezinnen; ook worden probleemgezinnen bezocht. Wekelijks wordt er een programma georganiseerd voor 25 kinderen uit 10 verschillende gezinnen. Voor de ouders is er psychologische en pastorale ondersteuning. Gezinnen worden ondersteund met o.a. voedsel, kleding en schoolspullen.

13 Asbest rehabilitatiecentrum voor alleenstaande moeders met kinderen Oleg Nikifirov - directeur Rehabilitatiecentrum Tien personeelsleden en 15 vrijwilligers zijn werkzaam in Asbest. Dit jaar waren er 47 moeders met 56 kinderen (0-16) in ons centrum. 15 kinderen zijn weer op een (kleuter-)school geplaatst; 15 gezinnen werden geholpen met een verblijfsvergunning, voor 9 gezinnen zijn documenten geregeld en 12 gezinnen zijn geholpen met het regelen van de kinderbijslag. Een nieuw filiaal is geopend in de stad Tsjelyabinsk. Grote vooruitgang is geboekt in de renovatie van het bestaande opvangcentrum alsmede het aangelegen gebouw wat dit jaar eigendom is geworden van Mission Possible. Het is de verwachting dat in het eerste kwartaal van 2013 het nieuwe centrum gebruiksklaar zal zijn. Deze renovatie is mogelijk gemaakt door financiering van EO-Metterdaad winterproject Alapaevsk rehabilitatiecentrum voor alleenstaande moeders met kinderen Natascha Zubakina directrice met man Andrei Opvang tienermoeders in Alapaevsk Het nieuwe opvangcentrum Het opvangcentrum in de stad Alapaevsk bestaat nu ruim 2 jaar en heeft een stormachtige ontwikkeling meegemaakt. De staf bestaat uit 6 personeelsleden en wordt ondersteund door 8 vrijwilligers. In het afgelopen jaar zijn er 18 moeders en 15 kinderen. Daarnaast werd hulp verleend 11 gezinnen in Alapaevsk. De staf volgde training op het gebied van fondsenwerven, HIV/Aids en leiderschap en namen deel aan een vrouwenconferentie. De samenwerking met lokale overheidsinstelling is toegenomen. Zo hebben kinderen uit het opvangcentrum de mogelijkheid gekregen om op de kleuterschool geplaatst te worden. Als onderdeel van het EO-Metterdaad Winterproject is eind december een nieuw gebouw aangeschaft wat als opvangcentrum zal gaan dienen. Hiermee wordt niet alleen de opvangcapaciteit vergroot maar ook worden de verblijfsomstandigheden voor zowel staf als vrouwen die het programma volgen enorm verbetert.

14 Krasnoyarsk Opvangtehuis voor kinderen uit probleem gezinnen. Luyba Eponchicheva - directrice Opvangtehuis in Krasnoyarsk Kinderen in het opvangtehuis 4 personeelsleden en 4 vrijwilligers zijn werkzaam voor Mission Possible in Krasnoyarsk. In het opvangtehuis hebben 8 kinderen uit probleemgezinnen onderdak. In augustus is een start gemaakt met een nieuw programma voor moeders uit probleemgezinnen. 35 gezinnen met 55 kinderen worden regelmatig bezocht en ondersteund met voedsel en kleding. Wekelijks wordt voor deze moeders een ontmoeting geregeld. Oefa dagcentrum, straatpatrouille en appartement voor opvang probleemjeugd Natalya Slobodyan - directrice Straatpatrouille Dagopvang In Oefa zijn 6 personeelsleden en 10 vrijwilligers actief. Het dagopvangcentrum is 2 keer per week open en wordt bezocht door 5 tot 25 kinderen en jongeren uit probleemgezinnen. De straatpatrouille heeft 26 straatkinderen geholpen. 10 straatkinderen zijn van straat gehaald en op een internaat geplaatst of teruggekeerd naar familie. Het sociaal hotel heeft onderdak gegeven aan 36 kinderen. Twintig probleemgezinnen, 39 kinderen waarvan het overgrote deel allenstaande moeders zijn ondersteund met voedsel, kleding, schoolspullen en andere hulp. Een moeder is met haar kind naar het opvangcentrum in Asbest gestuurd. 26 straatjongeren hebben mee gedaan met een 4-daagse rivierexcursie. Kinderen uit 18 probleemgezinnen hebben een vakantiekamp bezocht. In 2012 is de organisatie van Mission Possible in Oefa gecontroleerd door de procureur. Deze inspectie heeft tot gevolg gehad dat er een overeenkomst is gesloten met de stadsadministratie wat het werk eenvoudiger maakt.

15 Yaroslavl rehabilitatieboerderij voor alcohol- en drugsverslaafden Semjon Nikolaev - bedrijfsleider Rehabilitatieboerderij bij Yaroslavl Op de rehabilitatieboerderij zijn 10 mensen werkzaam. Daarnaast lopen 7 mensen stage. Dat zijn jongeren die het rehabilitatieprogramma hebben doorlopen en aan de slag willen als begeleider. 64 mensen namen deel aan het rehabilitatie programma in 2012; 18 mensen hebben het volledige programma met succes afgerond. In februari van dit jaar werd de boerderij getroffen door een brand die de koestal en de opslagloods verwoeste. Gelukkig waren erg geen slachtoffers te betreuren maar de materiele schade was groot. Geestelijke verzorging op rehabilitatieboerderij Met extra financiele hulp is direct begonnen met de herbouw. Naast de herbouw van de koestal en de opslagloods werden ook renovatie werkzaamheden uitgevoerd aan het rehabilitatiecentrum. Een nieuw dak en daarmee een extra verdieping werd geplaatst. De inrichting van de extra verdieping moet nog plaatsvinden. Een zestal mensen op de boerderij namen deel aan een workshop Motorkettingzagen en ontvingen een certificaat. De workshop was georganiseerd door de eigenaar van hoveniersbedrijf De Wilde Appel uit Uithuizen ism de school TerraNext uit Eelde. Een Russisch-Canadees bedrijf doneerde 15 ton pootaardappelen. Vanwege een erg natte periode tijdens het poten was de opbrengst aanmerkelijk minder dan in het vorige jaar. De oogst bedroeg 350 ton aardappelen, 230 ton wortelen en 145 ton rode bieten.

16 Odessa opvangtehuis, kinderclubs, coordinatie Bijbelcursus Oleg Kalyakin Opvangtehuis in Odessa Opvang kinderen uit probleemgezinnen - directeur 4 fulltime en 2 part-time medewerkers en 15 vrijwilligers. Het opvangtehuis heeft aan 9 kinderen uit probleemgezinnen onderdak gegeven. In 2012 zijn er 4 nieuwe kinderen bij gekomen. Wekelijks wordt in het dorp Mayori een club georganiseerd. Daarnaast werd 2 keer in twee andere dorpen een actie georganiseerd. In total werden daarmee 40 kinderen bereikt. Dertig probleemgezinnen met 110 kinderen werden ondersteund met materiële, pastorale en juridische hulp. 800 studenten uit 34 verschillende kerken en 11 regio s volgden de schriftelijke Bijbelcursus (IEF) gecoordineerd door Mission Possible. Medewerkers van Mission Possible namen deel en organiseerden 6 seminars-conferenties waarin totaal 235 mensen aan deelnamen. De seminars hadden thema s als werken met kinderen in internaten, ervaringsuitwisseling van kinderwerkers op het platteland en thema s die te maken hadden met de IEF Bijbelcursus.

17 Bulgarije Conferentie centrum, Alfabetiseringcursus, Roma gaarkeukens Roumen Ivanov directeur Gaarkeuken voor Roma-kinderen Alfabetiseringscursus Mission Possible heeft 11 medewerkers. Begin 2012 (januari april) zijn in 7 gaarkeukens aan 400 kinderen uit Roma gezinnen dagelijks maaltijden uitgedeeld. Eind 2012 (oktober december) kregen in 6 gaarkeukens 300 Roma kinderen een warme maaltijd. 35 Roma-kinderen hebben een alfabetiseringscursus gevolgd. Mission Possible ontving 3 vrachtwagens met humanitaire hulp uit Finland en Nederland. De humaniatire hulp bestond voornamelijk uit kleding, schoeisel en hygiene materiaal. De hulp is uit gedeeld aan Roma-gezinnen en wees-, verpleeg- en ziekenhuizen. Vanwege de extra koude winter is er actie gevoerd voor de aanschaf van kleding en schoeisel; 70 paar schoenen en 40 jassen zijn uitgedeeld aan Roma kinderen. 15 Roma meiden in de leeftijd van jaar hebben een vaktraining tot kapster gevolgd. Op een enkele uitzondering na hebben ze een baan gevonden in een salon of zijn ze voor zichzelf begonnen. In het centrum van Mission Possible in Dobre Mirka werden 6 seminars-conferenties georganiseerd met in totaal 250 deelnemers. De seminars-conferenties waren gericht op vrouwen, zondagschool leiders en kerkleiders. Daarnaast organiseerde Mission Possible 2 jeugdconferenties ism Roma-kerken die werden bijgewoond door 400 jongeren. In juli is een internationaal jeugdkamp georganiseerd met deelname van 36 Roma-jongeren en 15 jongeren uit Nederland. Het damesblad "Leah", het enige christelijk damesblad in Bulgarije wat door Mission Possible wordt uitgegeven verscheen 5 keer in een oplage van Roma meiden ontvingen een kapsterdiploma Internationaal jeugdkamp

18 Albanië Activiteiten centrum, humanitaire hulp, literatuur Beso Shapllo - directrice Activiteitencentrum 'Hoop' in Bathore Ondersteuning arme gezinnen Bij Mission Possible Albanië zijn 9 fulltime en 9 parttime medewerkers. Het "Hoop" centrum in Bathore wordt jaarlijks door zo'n veschillende mensen bezocht.. Ism World Vision Albanië worden op het centrum veel activiteiten georganiseerd voor jeugd uit naburige scholen. De Kindergarten heeft 35 kinderen. De jeuggroep wordt bezocht door deelnemers. Er zijn 44 personen die deelnemen aan de Alphacursus. Wekelijks worden er bidstonden georganiseerd die worden bezocht door 15 vrouwen. Er zijn workshops voor naaisters met 20 deelnemers; computerklassen voor 40 jongeren, een Engelse klas voor 40 jongeren en alfabetiserings-cursus voor 20 Roma kinderen. Er zijn 8 Miracle kinderclubs die 2 x per maand worden georganiseerd en worden bezocht door in totaal 287 kinderen. Ruim kinderen zijn abonnee op het blad Miracle. In het voorjaar en de zomer zijn 7 vakantiekampen georganiseerd waaraan 462 kinderen deelnamen. Zes keer per jaar ontvingen 300 gezinnen voedselpakketten die lokaal zijn ingekocht. 30 rolstoelen zijn uitgedeeld aan invalide mensen en 41 kinderen ontvingen schooltassen met schoolspullen. Tijdens Kerst zijn pakketten uitgedeeld aan kinderen uit arme gezinnen.

19 Stichting is op 6 oktober 2010 opgericht op initiatief van Bert Dokter. Bert heeft 14 jaar in Rusland gewoond en heeft gewerkt in de humanitaire hulpverlening in verschillende landen van de voormalige Sovjet Unie. Tijdens die periode heeft hij kennis gemaakt met het werk van Mission Possible onder de straatjeugd en heeft meegeholpen met het opzetten van projecten van Mission Possible in Moskou, Yaroslavl en Jekaterinaburg. Het oprichten van de stichting in Nederland heeft als doel het financieel ondersteunen van de projecten van Mission Possible in de landen van de voormalige Sovjet Unie. Stichting is gevestigd in Uithuizen, gemeente Eemsmond. Missie Doelstellingen Mission Possible Nederland heeft ten doel het verlenen van financiele steun aan organisaties van Mission Possible in de regio Oost-Europa en landen van de voormalige Sovjet Unie voor het organiseren van activiteiten ter verbetering van de toekomst van kansarme kinderen en jongeren ongeacht ras, geloof of politieke overtuiging alsmede het verrichten van al hetgeen dat met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevordelijk kan zijn. tracht haar doel ondermeer te bereiken door: a. het werven van donateurs, fondsen en sponsors; b. het organiseren van activiteiten die geld en/of goederen genereren; c. het verzorgen van de public relations; d. het onderhouden van contacten met de overheid en organisaties in de landen in Oost-Europa en de voormalige Sovjet Unie, alwaar Mission Possible een organisatie heeft; e. het leggen en onderhouden van contacten en het samenwerken met derden. Visie Mission Possible Nederland geniet landelijke bekendheid en staat bekend als de aangewezen organisatie om kansarme kinderen en jongeren in de voormalige Soviet Unie te ondersteunen.

20 Organisatie Als organisatie vorm is gekozen voor een Stichting met bestuur volgens de richtlijnen van Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF) om in aanmerking te komen voor het CBF keurmerk. Toekenning van CBF keurmerk kan plaatsvinden na minimaal 3 jaar fondswervende activiteiten in Nederland. Een Verklaring van geen bezwaar kan wel in het eerste jaar worden aangevraagd bij het CBF maar vanwege de kosten is besloten om daar vanaf te zien. Om als particulier of bedrijf in aanmerking te komen voor belastingaftrek ivm gedane giften aan de Stichting is bij de Belastingdienst een aanwijzing als Algemeen Nut Beogende Instellingen (ANBI) aangevraagd. Per 6 oktober, vanaf oprichtingsdatum, heeft de Belastingdienst Mission Possible Nederland aangemerkt als ANBI. Bestuur Voorzitter Penningmeester Secretaris Bestuurslid Leen van Dijke is oud-fractievoorzitter van de ChristenUnie in de Tweede Kamer en sedert zijn vertrek uit het Parliament lid van de concernstaf van VolkerWessels (public-affairs). In de tijd dat hij Kamerlid was (vanaf 1994 tot 2003) bezocht hij enkele malen projecten van Mission Possible in Rusland Elwin Groenevelt is oprichter en algemeen directeur van Qredits, Microkrediet in Nederland. Deze organisatie verstrekt als enige landelijke microkredietinstelling in Nederland kredieten aan startende en bestaande ondernemers die via een bank geen lening kunnen krijgen. Daarnaast is Elwin betrokken bij diverse maatschappelijk verantwoordelijke initiatieven. Hendrik-Jan Graber is oprichter en eigenaar van Gconsultancy dat adviezen verstrekt op het gebied van Fondswerving. Vanuit deze adviserende rol is hij nauw betrokken bij het project SchuldHulpMaatje. In dit project organiseren lokale kerken met hun overheid en maatschappelijke organisaties vrijwillige schuldhulpverlening. Beert van der Berg is eienaar van BOAD BV Ermelo; een bedrijf wat zicht richt op Bouwadviezen, Projectontwikkeling en Bouwbegeleiding. Tijdens een reis naar Rusland heeft hij projecten van Mission Possible bezocht in Moskou en Yaroslavl. Bestuurslid Ignat Borisov Ivanov is President van Mission Possible en woonachtig in Finland. Hij is vanaf de beginfase betrokken bij het werk van Mission Possible. Igna heeft een grote rol gespeeld in de ondersteuning van christenen in de toenmalige Sovjet Unie Het bestuur is verantwoordelijk voor aanname en ontslag directeur van de Stichting Mission Possible Nederland. Het bestuur heeft Bert Dokter aangewezen als directeur.

21 in Organisatie Het is niet de ambitie van Mission Possible groot te worden in organisatie. Dat geldt voor alle organisaties van Mission Possible in de fondswervende landen. Een kleine organisatie is flexibel en kan slagvaardig optreden. Er is bewust gekozen voor een kantoor aan huis om de kosten zo laag mogelijk te houden. Dat geldt ook voor het personeelsbeleid. Zoveel mogelijk worden werkzaamheden uitgevoerd door vrijwilligers. De enige betaalde kracht van, goed voor 1 FTE in 2012, is verantwoordelijk voor de coördinatie van deze werkzaamheden. Werkzaamheden die door vrijwilligers worden uitgevoerd zijn boekhouding en het opstellen van de jaarrekening, het schrijven van teksten voor fondswerving en publiciteit en het ontwerpen van promotiemateriaal. Daarnaast zijn vrijwilligers betrokken bij fondswervende activiteiten en publiciteitsacties. Om meer vrijwilligers bij het werk van Mission Possible te betrekken is in april een speciale reis georganiseerd naar projecten in Rusland. Drie vrijwilligers uit Ede, en Tolbert namen deel aan deze reis. In 2012 is geen verandering opgetreden in de samenstelling van het bestuur. Het bestuur vergaderde 4 maal, per kwartaal, met de directeur van. Tijdens deze vergaderingen werd de voortgang en de financiële situatie besproken en plannen gemaakt voor de komende periode. In oktober bezochten drie bestuursleden met de directeur een aantal projecten van Mission Possible in Rusland. Een week lang gingen zij op stap met de straatpatrouille, bezochten ze probleemgezinnen thuis en hadden gesprekken met de staf. Dat heeft ervoor gezorgd dat het bestuur een goed beeld heeft gekregen van de manier van werken van Mission Possible. Administratie Het relatiesysteem dat door Mission Possible wordt gebruikt is in 2012 uitgebreidt met een boekhoud-module. Er is een boekhouder aangesteld die op vrijwillige basis zijn werkzaamheden verricht.

22 Publiciteit-Communicatie Het communicatiebeleid van Mission Possible is er opgericht om kennis en begrip te creëren over de situatie over kinderen uit probleemgezinnen in landen van de voormalige Sovjet Unie. Daarnaast is het beleid er ook op gericht bewustzijn in Nederland te creëren dat Nederlanders actief kunnen bijdragen aan een structurele verbetering van de situatie van deze kinderen door Mission Possible te steunen. Om deze doelen te bereiken gebruikt Mission Possible verschillende communicatiemiddelen. De belangrijkste daarvan is de website. Website Op de website vindt de bezoeker algemene informatie over Mission Possible zoals de doelstellingen, het bestuur en projectinformatie. De website wordt regelmatig bijgewerkt met nieuws en verhalen over mensen die door de projecten van Mission Possible worden ondersteund. De website geeft informatie op welke manieren mensen het werk van Mission Possible kunnen steunen. De website is daarvoor uitgerust met een online doneermodule en een online winkel. In deze online winkel kan een donatie worden gedaan voor een specifieke projectactiviteit. In vergelijking met 2011 is het website bezoek toegenomen. Het totale aantal bezoekers was en dat is 42,5% meer dan in De gemiddelde bezoektijd nam iets af: gemiddeld 2:14 minuten tegenover 2:46 minuten in Een duidelijke toename van websitebezoek is waar te nemen wanneer de digitale nieuwsbrief is verstuurd. Ook de artikelen over het werk van Mission Possible in Rusland, gepubliceerd in het Reformatorisch Dagblad zorgden voor meer bezoek net als bijsluiters en berichten op Social Media, met name Facebook. Het grootste aantal bezoekers komt op de website terecht via zoekmachines (45,36%). Het aantal bezoekers dat via verwijzende sites, 2.438, en direct verkeer de website bezoekt is ten opzichte van vorig jaar toegenomen (verwijzende sites in bezoekers en direct verkeer in bezoekers). Nieuwsbrieven In 2012 zijn negen digitale nieuwsbrieven verstuurd naar 495 ontvangers. In 2011 werd de nieuwsbrief naar 288 ontvangers verstuurd. Er is bewust voor een nieuwsbrief in digitale vorm gekozen vanwege de lage kosten en de snelheid waarmee de brief gemaakt en verstuurd kan worden. Maar omdat een aanzienlijk deel van de achterban geen adres heeft is in december voor het eerst een papieren nieuwsbrief gepubliceerd die naar ruim 900 postadressen is verstuurd. Social Media is actief op Social Media. Naast een account op Twitter en Hyves is Mission Possible met name actief op Facebook. Het aantal volgers is 296. Dat is ten opzichte van 2011 een toename van 108. Er wordt naar gestreefd om minimaal wekelijks een bericht te plaatsen met daarbij een link naar de website. Het Hyves-account heeft een erg beperkt aantal volgers, 31 en kent sinds de start nauwelijks groei. Het aantal volgers van Mission Possible op Twitter is 49 maar heeft via het account van de voorzitter van Mission Possible Nederland een bereik van 1,357 volgers. Er bestaat een duidelijke relatie tussen website bezoek en activiteit op Social Media. Het is dan ook zaak om structureel Social Media te blijven inzetten en te zoeken naar nieuwe mogelijkheden om de naamsbekendheid van Mission Possible via Social Media te vergroten. In de media Om de naamsbekendheid van Mission Possible verder te vergroten zijn persberichten en artikelen over acties van Mission Possible aangeboden aan kranten en andere media zoals radio en goede doelen platforms (allegoededoelen en YesWeCare).

23 Zo zijn er 31 persberichten en artikelen gepubliceerd in diverse kranten o.a. het Reformatorisch Dagblad, Nederlands Dagblad, Dagblad van het Noorden, Ommelander Courant, Eemsbode en enkele andere lokale kranten. De persberichten hadden betrekking op acties van vrijwilligers om fondsen te werven zoals de Run van Winschoten, Kniepertjes actie en de reis van jeugd van de GKv Kerk Uithuizen naar Bulgarije. Daarnaast werd in de verschillende kranten gepubliceerd over de vrijwilligersreis naar Rusland en de Motorkettingzaag workshop voor cursisten op de rehabilitatieboerderij in Yaroslavl. Deze boerderij haalde vaker het nieuws vanwege een brand die daar begin februari de koestal en opslagloods in as legde. Een van de deelnemers aan de vrijwilligersreis werd geinterviewd over zijn betrokkenheid bij Mission Possible door het blad Checkpoint, een blad voor veteranen. Een journalist van het Reformatorisch Dagblad bezocht samen met een delegatie van het bestuur een aantal projecten van Mission Possible in Rusland. Dat resulteerde in vijf uitgebreide artikelen die in december werden gepubliceerd. zender Family7 en er is een radio-interview gegeven op Groot Nieuws Radio. Tijdens Pinksteren was Mission Possible aanwezig met een stand op WereldEXPO 2012 in Biddinghuizen, Flevoland. Hier wordt jaarlijks een conferentie georganiseerd waar duizenden christenen uit verschillende gemeenten en kerken met elkaar het Pinksterfeest vieren. Ook was Mission Possible aanwezig met een stand bij EO Nederland Zingtdag in de jaarbeurshallen in Utrecht. Het bedrijf Quo Vadis Personeelsdiensten uit Sliedrecht stelde gratis reclameseconden bij Groot Nieuws Radio beschikbaar en financierde de productie van 3 reclamespotjes. Deze spotjes zijn gedurende een periode van drie week 3 keer per dag uitgezonden. Mission Possible was te gast in het tvprogramma Café Tinto van de christelijke

24 Fondsenwerving Het fondsenwervingsbeleid is gericht op het verkrijgen van een stabiele basis van donateurs en niet afhankelijk te zijn van subsidies. Daarbij ligt de focus vooral op de particuliere donateurs. Om nieuwe donateurs bij Mission Possible te betrekken is een bijsluiter bij de EO- Visie geplaatst. De verwachting was dat door een grotere naamsbekendheid vanwege de EO- Metterdaad uitzendingen in december 2011 en januari 2012 een hogere response zou worden behaald dan met de bijsluiter van juli Maar met een response van 0,2% bleef de opbrengst ver achter bij de verwachting. Het verlies werd gecompenseerd door een zakenman. De response op mailingen naar bestaande donateurs had meer succes. Een mailing in september kende een response van 20,7% met een gemiddeld giftbedrag van 16. In december is samen met een papieren nieuwsbrief een acceptgiro verstuurd. De response is totnutoe 8,7% met een gemiddeld giftbedrag van 22,80. In de berekening van deze getallen zijn alleen die overboekingen meegenomen die door vermelding van het betalingskenmerk te herleiden zijn. In oktober is een mailing verstuurd naar ruim kerken. Door 18 kerken werd een gemiddeld bedrag overgemaakt van 165. Daarnaast werd er door 6 kerken een gemiddeld bedrag van 295 overgemaakt als response op een mailing die was verstuurd in Mission Possible en het organiseren van spelactiviteiten voor Roma-kinderen. Om het project te financieren is de jeugd druk bezig geweest met het organiseren van activiteiten. Zo heeft er een talentenveiling plaatsgevonden; was de jeugd aanwezig op de rommelmarkt in Zuidhorn en hebben ze een activiteitendag georganiseerd. Ook kwamen er giften binnen van kerken, bedrijven en de gemeente Eemsmond doneerde In totaal werd er ruim opgehaald. Met maar liefst 21 lopers heeft Mission Possible op 8 september mee gedaan met de oudste ultraloop van Nederland: de RUN van Winschoten. Het doel was om aandacht te vragen en fondsen te werven voor het werk van Mission Possible onder de straatjeugd van Rusland. Met deze actie werd ruim opgehaald. Gezien dat resultaat en de positieve reacties is het de bedoeling om ook volgend jaar weer met de RUN van Winschoten mee te doen. In samenwerking met CallPlus van Stichting de Hoop is een Telemarketing actie opgezet waarbij van de 333 bereikte adressen 42 structurele donateurs konden worden ingeschreven. Dat is een resultaat van 12,6%. Het gemiddeld bedrag per donateur is 74,50 per jaar. Naast mailings zijn er acties georganiseerd om fondsen te werven. De jeugd van GKv Uithuizen heeft Bulgarije bezocht om daar mee te gaan helpen met klussen in het opvangcentrum van

25 Aan het eind van het jaar werden door vrijwilligers van de GKv Uithuizen kniepertjes gebakken. De opbrengst van 882 was besteed voor de straatpatrouille van Mission Possible in Jekaterinaburg en Oefa. publiek een lampje krijgen, dat men vervolgens zelf in de lichtstreng mocht draaien. Ook werd een demonstratie figuurzagen met een motorkettingzaag gegeven. De gemaakte sculpturen werden onder het winkelend publiek verloot. De actie bracht 550 op. Ism de Handelsvereniging Uithuizen is een actie opgezet. Centraal bij de actie stond een veertien meter hoge kerstboom. De boom was voorzien van lichtstrengen waarin de lampjes nog ontbraken. Tegen een vrije gift kon het In vergelijking met 2011 zijn de inkomsten toegenomen met

26 Mission Possible in 2013 De doelstellingen van Mission Possible in 2013 zijn: 1. Meer Nederlanders kennen en herkennen de naam van Mission Possible 2. Bestaande betrokkenheid donateurs verstevigen 3. Nieuwe donateurs werven Mensen zullen pas donateur worden als ze Mission Possible kennen en weten wat de organisatie doet. Bovendien moeten ze er positief tegenover staan. Kortom: eerst kennis, houding en dan pas gedrag. Met andere woorden: Wat moeten verschillende doelgroepen weten, vinden en doen? In 2013 zullen onze activiteiten gericht zijn om een helder profiel neer te zetten. Wie is Mission Possible en waar staat Mission Possible voor? En vooral: waarin onderscheid Mission Possible zich van andere goede doelen en christelijke hulpverleningsorganisaties? Daarbij zal de nadruk liggen op het werk van Mission Possible in Rusland. Het creëren van naamsbekendheid voor het werven van nieuwe fondsen is een must. En dat zal via creatieve wegen moeten gebeuren, want budget voor grote mediacampagnes is er niet. We kiezen daarom strategieën die aansluiten bij de beschikbare mankracht die Mission Possible wel heeft. De bestaande donateurs van Mission Possible vormen de belangrijkste doelgroep. Behalve dat het belangrijk is hen te behouden (wat gemakkelijker is dan nieuwe donateurs werven), vormen de mensen om hen heen ook een belangrijke groep. Sociale media bieden steeds betere mogelijkheden om het netwerk van donateurs te bereiken. Zo wordt een donateur meer dan een geldgever: hij/zij is ambassadeur. Via Twitter en Facebook zal Mission Possible regelmatig de achterban informeren over ontwikkelingen en en gebeurtenissen in de projecten. Ook de website speelt daar in een belangrijke rol. Omdat niet iedere donateur van Mission Possible over een adres beschikt zal er 2 x per jaar een papieren nieuwsbrief worden verzonden. Naast bestaande donateurs en hun persoonlijke netwerk zijn de volgende doelgroepen voor Mission Possible belangrijk. Russofielen Kerken Collega-instellingen Vrijwilligers Media Onderwijsinstellingen Om kinderen al op jonge leeftijd te betrekken bij het werk van Mission Possible zal een lespakket worden ontwikkelt voor de hoogste klassen van de basisscholen. Het is de bedoeling dat kinderen via een speciaal voor dat doel te ontwikkelen website wetenswaardigheden leren over Rusland en ook leren over de problemen waar veel van hun leeftijdsgenoten in Rusland mee te maken hebben. Aan het lespakket wordt een actie gekoppeld waarbij kinderen geld inzamelen voor de opvang van kinderen in Rusland. Naast een jaarlijkse mailing naar kerken met acceptgiro zullen kerken worden ingelicht over de mogelijkheid tot het geven van presentaties voor gemeente en/of jeugdgroepen. Een goede mogelijkheid om kerken bij het werk van Mission Possible te betrekken is het organiseren van een werkvakantie voor de jeugd. Met name in de projecten in Bulgarije maar ook in Rusland zijn daar mogelijkheden voor. In 2013 zal het lidmaatschap bij EZA (Evangelische Zendingsalliantie) worden aangevraagd. Dat geeft o.a. de mogelijkheid tot het inleveren van zgn. meeliftprojecten bij EO-Metterdaad. Dit zijn projecten die in eenzelfde regio voor eenzelfde doelgroep worden uitgevoerd als het project dat op TV wordt uitgezonden.

27 Om meer vrijwilligers bij het werk van Mission possible te betrekken zal er een reis worden georganiseerd naar projecten in Rusland. Door de betrokkenheid die een dergelijke reis creëert worden deelnemers gemotiveerd om in hun eigen omgeving kleinschalige acties voor Mission Possible op te zetten. Net als voorgaande jaren zal Mission Possible aanwezig zijn met een stand op de WereldEXPO 2013 van Opwekking tijdens Pinksteren. Bezoekers aan de stand zullen worden ingelicht over het werk van Mission Possible en over de mogelijkheden hoe zij aan dat werk kunnen bijdragen. Gezien het succes van vorig jaar zal Mission Possible in september met meerdere teams mee doen aan de RUN van Winschoten. Elke loper zal via zijn eigen achterban fondsenwerven en darmee ook de naamsbekendheid van Mission Possible vergroten. Ism organisatie De Hoop zal een training worden gegeven voor het personeel van Mission Possible werkzaam in de verslavingszorg. Dat zal een mogelijkheid zijn voor beide organisaties om elkaars doelgroepen aan te spreken.

28 Begroting 2013 Baten Baten uit eigen Fondsenwerving Baten uit gezamelijke acties Baten uit acties van derden Rentebaten en baten uit beleggingen Som der baten Lasten Besteding aan de doelstelling Projecten Werving Baten Kosten Fondsenwerving Kosten bank en beleggingen 600 Beheer en administratie Kosten van beheer en administratie Som der lasten Saldo Toelichting: Het bedrag begroot onder Besteding aan doelstelling betreft o.a wat eerder is ontvangen van EO- Metterdaad.

29 Financieel verslag 2012 Stichting Uithuizen

30 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december Staat van baten en lasten Kasstroomoverzicht Toelichtingopdebalansenstaatvanbatenenlasten 6 Bijlage 17

31 Jaarrekening

32 Balans per 31 december 2012 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa Ref. Vaste activa Materiële vaste activa 4. Inventarissen Vlottende activa Vorderingen 5. Nog te ontvangen EO Metterdaad Overige vorderingen en overlopende activa Liquide middelen Passiva Reserves en fondsen Reserves 8. Continuïteitsreserve Fondsen Bestemmingsfondsen Kortlopende schulden 10. Belastingen en premies sociale verzekeringen

33 Staatvanbatenenlasten2012 Baten Exploitatie Begroting Exploitatie Ref. Baten uit eigen fondsenwerving Baten uit gezamenlijke acties Baten uit acties van derden Rentebaten Som der baten Lasten Besteding aan de doelstelling Projecten Werving baten Kosten fondsenwerving Rente en kosten bank Beheer en administratie Kosten van beheer en administratie Som der lasten Saldo Bestemming saldo 2012 Toevoeging aan: Continuïteitsreserve Bestemmingsfondsen

34 Kasstroomoverzicht over 2012 Ref Kasstroom uit operationele activiteiten Baten minus de lasten Aanpassingen voor: Afschrijvingen op materiële vaste activa Verandering in werkkapitaal: Vorderingen Kortlopende schulden Kasstroom uit operationele activiteiten Kasstroom uit investeringsactiviteiten Investeringen materiële vaste activa Kasstroom uit investeringsactiviteiten Mutatie geldmiddelen Het verloop van de geldmiddelen is als volgt: Stand per 1 januari Mutatie boekjaar Stand per 31 december

35 Toelichtingopdebalansenstaatvanbatenenlasten 1. Algemene toelichting 1.1. Doelstelling Mission Possible is een christelijke hulpverleningsorganisatie die zich richt op kinderen uit probleemgezinnen, straatjeugd, tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden in Rusland, Oekraïne, Albanië en Bulgarije. De missie van de stichting is het verlenen van psychologische, materiële en juridische hulp aan probleemgezinnen en het ondersteunen van deze gezinnen in het opvoeden van hun kinderen zodat deze risicokinderen een volwaardig leven leiden zonder de maatschappij tot de last te zijn. Mission Possible heeft afdelingen in Finland, Zweden, Engeland, Verenigde Staten en Nederland. Het werk wordt gedaan vanuit kantoren aan huis en in veel gevallen door parttimers en vrijwilligers. Ook vanuit de landen waar de projecten worden uitgevoerd vindt fondsenwerving plaats; in de meeste gevallen gaat het om voedsel, kleding en meubilair Samenstelling bestuur Het bestuur van de Stichting bestaat uit: De heer L.C. van Dijke(voorzitter); De heer H. Graber(secretaris); De heer W.E. Groenevelt(penningmeester); DeheerB.vandenBerg; De heer I.B. Ivanov Vestigingsadres Stichting is feitelijk gevestigd op Aak 13f, 9981 EK, Uithuizen Boekjaar Stichting is op 6 oktober 2010 opgericht. Het eerste boekjaar eindigt op 31 december Toelichting op het kasstroomoverzicht Het kasstroomoverzicht is opgesteld volgens de indirecte methode. De geldmiddelen in het kasstroomoverzicht bestaan uit de liquide middelen en het bankkrediet opgenomen onder de kortlopende schulden. Ontvangen en betaalde rente zijn opgenomen onder de kasstroom uit operationele activiteiten. 2. Grondslagen voor waardering van activa en passiva 2.1. Algemeen Stichting behoeft niet te voldoen aan de wettelijke bepalingen van Titel 9 Boek 2 BW. De jaarrekening is echter opgesteld in overeenstemming met de wettelijke bepalingen van Titel 9 Boek 2 BW en de Richtlijnen voor de Jaarverslaggeving 650'Fondsenwervende Instellingen' die uitgegeven zijn door de Raad voor de Jaarverslaggeving. De jaarrekening is opgesteld in euro's. Activa en passiva(met uitzondering van het eigen vermogen(kapitaal)) worden in het algemeen gewaardeerdtegendeverkrijgingsofvervaardigingsprijsoftegenactuelewaarde.indiengeen specifieke waarderingsgrondslag is vermeld, vindt waardering plaats tegen de verkrijgingsprijs. In de balans, staat van baten en lasten en kasstroomoverzicht zijn referenties opgenomen, waarmee wordt verwezen naar de toelichting.

Jaarverslag. Mission Possible Nederland. Datum laatste wijziging : AB Uithuizen KvK:

Jaarverslag. Mission Possible Nederland. Datum laatste wijziging : AB Uithuizen KvK: Jaarverslag Mission Possible Nederland 2012 Datum laatste wijziging : 18-02-2013 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.. 3 Wie zijn we?... 5 Missie Mission Possible.. 5 Kernwaarden. 6 Mission Possible in cijfers.. 6

Nadere informatie

Beleidsplan. Mission Possible Nederland 2010-2012. Datum laatste wijziging : 21-03-2011. 9980 AB Uithuizen - 1 - KvK: 51077655

Beleidsplan. Mission Possible Nederland 2010-2012. Datum laatste wijziging : 21-03-2011. 9980 AB Uithuizen - 1 - KvK: 51077655 Beleidsplan Mission Possible Nederland 2010-2012 Datum laatste wijziging : 21-03-2011 9980 AB Uithuizen - 1 - KvK: 51077655 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.. 3 Wie zijn we?... 4 Missie Mission Possible.. 4 Kernwaarden.

Nadere informatie

Jaarverslag. Mission Possible Nederland. Datum laatste wijziging : AB Uithuizen KvK:

Jaarverslag. Mission Possible Nederland. Datum laatste wijziging : AB Uithuizen KvK: Jaarverslag Mission Possible Nederland 2013 Datum laatste wijziging : 10-03-2014 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.. 3 Wie zijn we?... 4 Missie Mission Possible.. 4 Kernwaarden. 5 Mission Possible in cijfers.. 5

Nadere informatie

Jaarverslag Mission Possible Nederland

Jaarverslag Mission Possible Nederland Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Voorwoord.. 3 Wie zijn we?... 5 Missie Mission Possible.. 5 Kernwaarden. 6 Mission Possible in cijfers.. 6 Principes. 7 Wat doen we?... 8 Gezins-Straatpatrouilles; Gaan waar

Nadere informatie

Beleidsplan. Mission Possible Nederland Datum laatste wijziging : AB Uithuizen KvK:

Beleidsplan. Mission Possible Nederland Datum laatste wijziging : AB Uithuizen KvK: Beleidsplan Mission Possible Nederland 2016-2018 Datum laatste wijziging : 07-04-2016 9980 AB Uithuizen - 1 - KvK: 51077655 INHOUDSOPGAVE Voorwoord.. 3 Wie zijn we?... 4 Missie Mission Possible.. 4 Kernwaarden.

Nadere informatie

Voorwoord.. 3. Wie zijn we?... 7 Missie Mission Possible.. 7 Kernwaarden. 8 Mission Possible in cijfers.. 8 Principes. 9

Voorwoord.. 3. Wie zijn we?... 7 Missie Mission Possible.. 7 Kernwaarden. 8 Mission Possible in cijfers.. 8 Principes. 9 Jaarverslag Mission Possible Nederland 2016 Inhoudsopgave Voorwoord.. 3 Wie zijn we?... 7 Missie Mission Possible.. 7 Kernwaarden. 8 Mission Possible in cijfers.. 8 Principes. 9 Wat doen we?... 10 Gezinspatrouilles;

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2013

Jaarverslaggeving 2013 Jaarverslaggeving 2013 gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2013 3 2.2 Staat van baten en lasten over 2013 5 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2014

Jaarverslaggeving 2014 Jaarverslaggeving 2014 Stichting Vrienden van het EBC gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2014 3 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming)

1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) 1. Balans per 31 december 2015 (na voorgestelde resultaatbestemming) Activa Referentie 31 december 2015 31 december 2014 (in euro's) Vaste activa 4.5.1 Materiele vaste activa 381 8.420 Vlottende activa

Nadere informatie

Bestuursverslag Statutaire naam 2 Doelstelling 2 Samenstelling bestuur 2 Verslag Financiële vooruitblik Begroting

Bestuursverslag Statutaire naam 2 Doelstelling 2 Samenstelling bestuur 2 Verslag Financiële vooruitblik Begroting Stichting Haags Straatnieuws te Den Haag Rapport betreffende het Financieel Jaarverslag 2016 INHOUDSOPGAVE Pagina Financieel Jaarverslag 2016 Bestuursverslag Statutaire naam 2 Doelstelling 2 Samenstelling

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2016 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2016 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek

Jaarrekening. van. Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe. Kootwijkerbroek Jaarrekening 2017 van Stichting WAG Kootwijkerbroek - Stroe te Kootwijkerbroek Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag en ondertekening door bestuur 3 2 Balans per 31 december 2017 5 3 Staat van baten en lasten

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2012 2013 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen... 3 2. Kasstroomoverzicht 2012-2013... 4 JAARREKENING 1. Balans per 31 december 2013...

Nadere informatie

DIANI CHILDREN S VILLAGE

DIANI CHILDREN S VILLAGE DIANI CHILDREN S VILLAGE Jaarverslag 2017 Adres Horsterweg 22c 3835 PS Stoutenburg / Leusden Website www.dianichildrensvillage.nl Email info@dianichildrensvillage.nl Telefoon 030-2204385 Rabobankrekening

Nadere informatie

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT

STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT STICHTING DARE TO SHARE FOUNDATION UW GELD VOOR DERDE WERELD, FLEXIBEL IN TE ZETTEN, VOLLEDIG TRANSPARANT JAARVERSLAG 2016 GEDEMPTE SCHALBURGERGRACHT 99 2021AK Haarlem info@daretosharefoundation.com 06-81318513

Nadere informatie

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you.

Geen van de bestuursleden is zelfstandig bevoegd om besluiten te nemen namens Stichting kans4you. ALGEMENE GEGEVENS INSTELLING Naam instelling Stichting kans4you Adres Edelherweg 121 Postcode Website 1338 JS Almere www.kans4you.eu KvK 32141926 BESTUURSAMENSTELLING Voorzitter Secretaries Penningmeester

Nadere informatie

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Financieel verslag 2017

Stichting Philippos Rijssen-Holten. Financieel verslag 2017 Stichting Philippos Rijssen-Holten Financieel verslag 2017 Inhoudsopgave 1. Voorwoord 1.1. Opdracht 3 1.2. Algemeen 4 2. Jaarverslag bestuur 5 3. Financiële verantwoording over 2017 3.1. Balans per 31

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2017

Jaarverslaggeving 2017 Jaarverslaggeving 2017 gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2017 3 2.2 Staat van baten en lasten over 2017 5 2.3 Kasstroomoverzicht

Nadere informatie

Rapport. Inzake de jaarcijfers 2017 van Stichting DND Foundation te Nijkerk Gld. Jaarrekening 2017 DND Foundation beknopt

Rapport. Inzake de jaarcijfers 2017 van Stichting DND Foundation te Nijkerk Gld. Jaarrekening 2017 DND Foundation beknopt Rapport Inzake de jaarcijfers 2017 van Stichting DND Foundation te Nijkerk Gld INHOUDSOPGAVE Voorwoord 1 Inleiding Jaarrekening A Grondslagen voor financiële verslaglegging B Balans per 31 december 2017

Nadere informatie

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013

Stichting Oekraine Projecten. Jaarverslag 2013 Stichting Oekraine Projecten Jaarverslag 2013 Zwolle, 23 mei 2014 Inhoudsopgave Bestuursverslag 2 Algemene informatie 2 Activiteiten en resultaat 2012 3 Verwachtingen en plannen voor 2014 3 Afsluiting

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Stichting dak Beleidsplan 2019-2022 Inhoudsopgave Introductie...2 Beleidsplan..3 Missie en Visie 6 Strategische doelstellingen...7 Fondswerving..8 Financieel beleid.9 Introductie Albanië is een land met

Nadere informatie

Jaarverslaggeving 2015

Jaarverslaggeving 2015 Jaarverslaggeving 2015 Stichting Vrienden van het EBC gevestigd te 't Harde (statutair gevestigd te Oldebroek) Inhoud pagina 1.1 Verslag bestuur 2 2.1 Balans per 31 december 2015 3 2.2 Staat van baten

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2014 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2014 4 Staat van baten en lasten over 2014 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2016 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2016 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Marianne Center

JAARREKENING Stichting Marianne Center JAARREKENING 2016 Stichting Marianne Center Inhoud Jaarverslag 3 Jaarrekening 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van baten en lasten over 2016 5 Toelichting op de balans en staat van baten en lasten

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN HILVERSUM FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 STICHTING LEERGELD HILVERSUM WIJDEMEREN te HILVERSUM Stichting Leergeld Hilversum Wijdemeren Jaarrekening 2015 23 februari 2016 Pagina 2 van 15 INHOUD ALGEMEEN 1. Algemeen...

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Nativitas Horst

Jaarrekening Stichting Nativitas Horst Jaarrekening 2017 Horst Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en passiva Grondslagen voor de staat van

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken december 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2016 18 december 2017 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2016 4 Balans per 31 december 2016 4 Staat van Baten

Nadere informatie

Stichting Kansarmen Sri Lanka Jaarverslag 2013

Stichting Kansarmen Sri Lanka Jaarverslag 2013 Stichting Kansarmen Sri Lanka Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave Algemeen... 3 Samenstellingsverklaring... 3 Voorwoord door de voorzitter... 4 Verslag over 2013... 5 Financieel overzicht over 2013... 6 Jaarrekening

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Hospice De Patio

Stichting Vrienden van Hospice De Patio Stichting Vrienden van Hospice De Patio Dordrecht Jaarverslaggeving 2011 Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening 1. Balans per 31 december 2011 (na resultaatbestemming) 3 2. Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2018 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2018 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens...

1. Over Gezinsfundament... 2. 2. Terugblikken en vooruit kijken... 3. 3. Factsheet 2015... 4. 4. Financiën... 6. 5. Contactgegevens... Jaarverslag 2015 Je bent nooit groter dan wanneer je je bukt om een kind te helpen. (Dr. Wess Stafford, voormalig directeur van Compassion International) Inhoudsopgave 1. Over Gezinsfundament... 2 2. Terugblikken

Nadere informatie

Stichting House of Animals

Stichting House of Animals Stichting House of Animals Jaarrekening 2017 MAARSSENBROEKSEDIJK 59 3542 PM UTRECHT INFO@HOUSEOFANIMALS.NL WWW. HOUSEOFANIMALS.NL Inhoudsopgave 1 Bestuursverslag... 3 1.1 Doelstelling House of Animals...

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2016 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2016 Bestuursverslag 2016 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

Stichting Addis Alem

Stichting Addis Alem Betreft: JAARVERSLAG 2017 INHOUDSOPGAVE PAGINA RAPPORT 1 Opdracht 3 2 Algemeen 4 3 Resultaten 5 4 Financiële positie 6 JAARREKENING Balans per 31 december 2017 9 Staat van baten en lasten over 2017 11

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Jad Ezra Nederland

Stichting Vrienden van Jad Ezra Nederland Stichting Vrienden van Jad Ezra Nederland Inhoudopgave Jaarverslag Pagina Inhoudsopgave 1 Algemeen 2 Van de voorzitter 3 Jaarrekening Balans per 31 december 2017 4 Staat van baten en lasten over 2017 5

Nadere informatie

Stichting Friendship Apeldoorn. Rapport inzake jaarstukken april DK/lw - 1

Stichting Friendship Apeldoorn. Rapport inzake jaarstukken april DK/lw - 1 Rapport inzake jaarstukken 2016 25 april 2017 3113255230-DK/lw - 1 Inhoud Blad Rapportage 3 Fiscale positie 4 Jaarstukken 2016 5 Bestuursverslag 6 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 8 Staat van

Nadere informatie

RAPPORT Stichting Dekat di Hati te Middelburg. Inzake: Jaarverslag 2013

RAPPORT Stichting Dekat di Hati te Middelburg. Inzake: Jaarverslag 2013 RAPPORT Stichting Dekat di Hati Inzake: Jaarverslag 2013 JAARVERSLAG BESTUURSVERSLAG STICHTING DEKAT DI HATI OVER 2013 Maart 2011 is de Stichting Dekat di Hati opgericht cq ingeschreven in de Kamer van

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage s-gravenhage Jaarrekening 2014 18 juni 2015-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2014 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2014 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Davor Ter attentie van het Bestuur Rondostraat PB HELLEVOETSLUIS

Jaarrekening Stichting Davor Ter attentie van het Bestuur Rondostraat PB HELLEVOETSLUIS Jaarrekening 2015 Stichting Davor Ter attentie van het Bestuur Rondostraat 40 3223 PB HELLEVOETSLUIS Stichting Davor Ter attentie van het Bestuur Rondostraat 40 3223 PB HELLEVOETSLUIS Jaarrekening 2015

Nadere informatie

Jaarverslag Mission Possible Nederland 2017

Jaarverslag Mission Possible Nederland 2017 Jaarverslag Mission Possible Nederland 2017 Inhoudsopgave Voorwoord.. 3 Wie zijn we?... 6 Missie Mission Possible.. 6 Kernwaarden. 7 Mission Possible in cijfers.. 7 Principes. 8 Wat doen we?... 9 Waar

Nadere informatie

Inhoud. Inleiding Missie, visie en doelstellingen Werkzaamheden Inkomsten werving Beheer en besteding vermogen...

Inhoud. Inleiding Missie, visie en doelstellingen Werkzaamheden Inkomsten werving Beheer en besteding vermogen... Beleidsplan jaar 2014 Inhoud Inleiding... 3 Missie, visie en doelstellingen... 4 Werkzaamheden... 5 Inkomsten werving... 8 Beheer en besteding vermogen... 9 2 Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van

Nadere informatie

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4.

INHOUD. 1. Inleiding. 2. Werkzaamheden Doelstelling 2.2. Bestuur 2.3. Activiteiten. 3. Werving van gelden. 4. Beleidsplan 2015 Stichting Terima Kasih Plaggeberg 27 (postadres) 3956 BK Leersum KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL 05 RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies

INHOUD: 1. Voorwoord. 2. Oprichting van Stichting Terima Kasih. 3. Stichting Terima Kasih. 4. Activiteiten. 5. Conclusies JAARVERSLAG 2013 Stichting Terima Kasih Vier-Morgenweg 6 (postadres) 6721 MS Bennekom KvK Utrecht nr. 50028235 Bankrekeningnr. NL05RABO 010.84.45.771 W.www.stichtingterimakasih.nl E. info@stichtingterimakasih.nl

Nadere informatie

Missie, visie en doelstellingen

Missie, visie en doelstellingen Beleidsplan jaar 2016 Inhoud Inleiding... 3 Missie, visie en doelstellingen... 4 Werkzaamheden... 5 Volinskproject... 5 ChildCare... 5 Dare2Care... 5 Adama... 6 Administratie... 6 PR en fondswerving...

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Wierde Breda

Jaarrekening Stichting Wierde Breda Jaarrekening 2017 Breda Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en passiva Grondslagen voor de staat van

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Stichting Davor Ter attentie van het Bestuur Rondostraat 40 3223 PB HELLEVOETSLUIS

Jaarrekening 2014. Stichting Davor Ter attentie van het Bestuur Rondostraat 40 3223 PB HELLEVOETSLUIS Jaarrekening 2014 Stichting Davor Ter attentie van het Bestuur Rondostraat 40 3223 PB HELLEVOETSLUIS Stichting Davor Ter attentie van het Bestuur Rondostraat 40 3223 PB HELLEVOETSLUIS Jaarrekening 2014

Nadere informatie

Rapport inzake jaarstukken 2017

Rapport inzake jaarstukken 2017 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2017 14 februari 2018 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2017 5 Balans per 31 december 2017 5 Staat van Baten

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG Stichting ondersteuning Matata Children s Hospital Kenya, Bouwsteeg 5, 6587 AW Middelaar www.stichtingmatata.nl FINANCIEEL JAARVERSLAG 2011 2 INHOUD 2 ALGEMEEN Algemeen 4 Jaarverslag 5 Analyse van de resultaten

Nadere informatie

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2014

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2014 STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2014 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 2 Algemene informatie over de stichting 2 3 Bestuurs- en activiteitenverslag 2014 2 4 Jaarrekening 2014 4 Pagina 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Gravenstichting Brabant Het Bestuur Poolsterlaan AM EINDHOVEN. Jaarrekening 2015

Gravenstichting Brabant Het Bestuur Poolsterlaan AM EINDHOVEN. Jaarrekening 2015 Gravenstichting Brabant Het Bestuur Poolsterlaan 5 5632 AM EINDHOVEN Jaarrekening 2015 Gravenstichting Brabant Het Bestuur Poolsterlaan 5 5632 AM EINDHOVEN Jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Inleiding

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai

Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Jaarverslag Stichting Vrienden van El-Shadai Over het jaar Stichting Vrienden van El-Shadai Krabbescheer 18 8265 JD Kampen Bankrekeningnummer: NL34 RABO 0155 5775 49 KVK: 08212101 Website: www.el-shadai.nl

Nadere informatie

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2015

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2015 STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2015 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 2 Algemene informatie over de stichting 2 3 Bestuurs- en activiteitenverslag 2015 2 4 Jaarrekening 2015 3 Pagina 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Beleidsplan van Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda

Beleidsplan van Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda Beleidsplan 2018-2020 van Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van de Stichting Noah s Ark Children s Ministry Uganda. Deze stichting is 10 september 1999

Nadere informatie

Aan het bestuur van St. De Samaritaan (SDS) Schoolpad 1b 3851 JE ERMELO. betreft Verkorte jaarrekening 2016/2017. datum 18 september 2017

Aan het bestuur van St. De Samaritaan (SDS) Schoolpad 1b 3851 JE ERMELO. betreft Verkorte jaarrekening 2016/2017. datum 18 september 2017 Aan het bestuur van St. De Samaritaan (SDS) Schoolpad 1b 3851 JE ERMELO betreft Verkorte jaarrekening 2016/2017 datum 18 september 2017 Dit rapport is verzorgd door de Jong & Laan, Oosteinde 31, 3842 DR,

Nadere informatie

JAARVERSLAG Stichting HCR

JAARVERSLAG Stichting HCR JAARVERSLAG 2017 Stichting HCR 1. Algemeen 2. Balans en verlies- en winstrekening 2017 3. Activiteitenverslag van het bestuur 1. ALGEMEEN 1.1 Bedrijfsgegevens: De activiteiten van de Stichting Hulpverlening

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009

Stichting Kans voor een Kind Jaarverslag 2009 Jaarverslag 2009 Page 1 Inhoudsopgave Bladzijde Voorwoord 3 Jaarrekening 2009 Balans per 31 december 2009 4 Staat van baten en lasten over 2009 5 Waarderingsgrondslagen 6 Toelichting op de jaarrekening

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG OVER 2018 VAN. Stichting Dekat di Hati

FINANCIEEL VERSLAG OVER 2018 VAN. Stichting Dekat di Hati FINANCIEEL VERSLAG OVER 2018 VAN JAARVERSLAG BESTUURSVERSLAG STICHTING DEKAT DI HATI OVER 2018 Maart 2011 is de opgericht cq ingeschreven in de Kamer van Koophandel voor Zuidwest Nederland. Het doel van

Nadere informatie

Stichting Kunstfort Activiteiten JAARVERSLAG 2016

Stichting Kunstfort Activiteiten JAARVERSLAG 2016 Stichting Kunstfort Activiteiten JAARVERSLAG 2016 Inhoudsopgave Stichting Kunstfort Activiteiten Fortwachter 1 2141 EE Vijfhuizen The Netherlands t +31(0)23-5589013 e info@kunstfort.nl KvK-nummer 67368905

Nadere informatie

RAPPORT. Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2014

RAPPORT. Aan het bestuur van Stichting Go and Tell Zeewolde. inzake de jaarrekening 2014 RAPPORT Aan het bestuur van inzake de jaarrekening 2014 INHOUDSOPGAVE RAPPORT 1 Opdracht 2 Algemeen 3 Cash-flow 4 Fiscale positie BIJLAGEN Jaarrekening 1 Balans per 31 december 2014 2 Staat van inkomsten

Nadere informatie

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH

Stichting CHAVAH. Jaarrekening. Stichting CHAVAH Jaarrekening Stichting CHAVAH 2015 1 Inhoudsopgave BESTUURSVERSLAG 3 JAARREKENING 2015 6 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 7 STAAT VAN BATEN EN LASTEN 2014-15 8 TOELICHTING BEHORENDE TOT DE JAARREKENING 2015

Nadere informatie

Jaarrekening 2012. Stichting Stay Clean

Jaarrekening 2012. Stichting Stay Clean Jaarrekening 2012 Stichting Stay Clean INHOUDSOPGAVE Pagina 1. Algemeen 1.1 Groepsverhoudingen 2 1.2 Doelstelling 2 1.3 Activiteiten 2 1.4 Resultaat 2 2 Jaarrekening 2012 2.1 Balans per 31 december 2012

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2014 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Sarfath Capelle aan den IJssel

Jaarrekening Stichting Sarfath Capelle aan den IJssel Jaarrekening 2017 Capelle aan den IJssel Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en passiva Grondslagen

Nadere informatie

Stichting Light for the World Nederland Postbus 672 3900 AR VEENENDAAL VERKORTE JAARREKENING 2014 16-04-2015-1

Stichting Light for the World Nederland Postbus 672 3900 AR VEENENDAAL VERKORTE JAARREKENING 2014 16-04-2015-1 Stichting Light for the World Nederland Postbus 672 3900 AR VEENENDAAL VERKORTE JAARREKENING 2014 16-04-2015-1 Balans per 31 december (na resultaatbestemming) ACTIVA 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa

Nadere informatie

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage

Stichting Vrienden van Onze Taal s-gravenhage Jaarrekening 2016 maart 2017-1 - Inhoud Blad Jaarrekening 2016 3 Bestuursverslag 4 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2016 (na bestemming batig saldo) 8 Staat van baten en lasten over 2016 9 Toelichting

Nadere informatie

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2012

STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2012 STICHTING WERELDWIJD EVANGELIEWERK JAARVERSLAG 2012 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding 2 2 Algemene informatie over de stichting 2 3 Bestuurs- en activiteitenverslag 2012 2 4 Jaarrekening 2012 5 Pagina 1 1. Inleiding

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING ORA

JAARREKENING 2015 STICHTING ORA JAARREKENING 2015 STICHTING ORA INHOUDSOPGAVE Financieel Verslag Pag. A. Balans per 31 december 2015 1 B. Exploitatierekening 2015 3 C. Waarderingsgrondslagen en resultaatbepaling 4 D. Nadere specificaties

Nadere informatie

Op zoek naar verloren mensen

Op zoek naar verloren mensen JUNE/JULY 2012 Mission Possible is een christelijke hulpverlenings organisatie die zich richt op kinderenjeugd uit probleemgezinnen, straatjeugd, tienermoeders en alcohol- en drugsverslaafden in Rusland,

Nadere informatie

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016

Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015. Beleidsplan 2015-2016 Versie : 1.2 Datum: 12-03-2015 Beleidsplan 2015-2016 Inhoudsopgave Voorwoord 2 1. Missie en Doelstelling 4 1.1 Missie 4 1.2 Doelstelling 4 2. Identiteit 5 3. Organisatie Structuur 6 3.1 Algemeen 6 3.2

Nadere informatie

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1

Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Jaarverslag 2014 Assen, juni 2015 1 Inhoud Inhoud...2 1.Jaarverslag...3 2.Jaarrekening 2014...5 3. Overige gegevens...11 2 1. Jaarverslag 1.1. Algemene informatie Stichting Vrienden Leonardo Assen Boomgaard

Nadere informatie

RAPPORT Stichting Dekat di Hati te Middelburg. Inzake: Jaarverslag :07:16

RAPPORT Stichting Dekat di Hati te Middelburg. Inzake: Jaarverslag :07:16 RAPPORT Stichting Dekat di Hati Inzake: Jaarverslag 2012 06-09-13 13:07:16 JAARVERSLAG BESTUURSVERSLAG OVER 2012 Maart 2011 is de Stichting Dekat di Hati opgericht cq ingeschreven in de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Jaarrekening Stichting Samay Den Haag

Jaarrekening Stichting Samay Den Haag Jaarrekening 2016 Stichting Samay Den Haag Stichting Samay Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en

Nadere informatie

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx

Financieel verslag Stichting Waga Winschoten. Fin verslag Stichting Waga 2018.xlsx Financieel verslag 2018 Stichting Waga Winschoten Pagina 1 Inhoud Jaarrekening 2 Balans per 31 december 2017 3 Staat van baten en lasten 2017 4 Toelichting op de balans en de staat van baten en lasten

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

STICHTING BETER TE GEVEN DAN TE ONTVANGEN

STICHTING BETER TE GEVEN DAN TE ONTVANGEN STICHTING BETER TE GEVEN DAN TE ONTVANGEN JAARVERSLAG betreffende het jaar 2015 Den Helder 5 september 2016 Marsdiepstraat 621 1784 AM Den Helder Tel.: 0223-747900. Fax: 0223-636292 RSIN: 8147.88.415 ANBI

Nadere informatie

Stichting Theatherfestival Delft 2611 JL Delft. Rapport over het boekjaar 2014/2015

Stichting Theatherfestival Delft 2611 JL Delft. Rapport over het boekjaar 2014/2015 Stichting Theatherfestival Delft 2611 JL Delft Rapport over het boekjaar 2014/2015 INHOUDSOPGAVE Pagina ACCOUNTANTSVERSLAG Resultaat 3 Financiële positie 5 FINANCIEEL VERSLAG Bestuursverslag over 2014/2015

Nadere informatie

STICHTING PRESENT DEVENTER

STICHTING PRESENT DEVENTER JAARREKENING 2015 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl KvK 08144771 RSIN 815599353 Bankgegevens

Nadere informatie

JAARREKENING 2015 STICHTING REIS MET JE HART

JAARREKENING 2015 STICHTING REIS MET JE HART JAARREKENING 2015 STICHTING REIS MET JE HART 1 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 (na verwerking van het verlies) 31 december 2015 ACTIVA Vaste activa Materiële vaste activa (1) 27.897 27.897 Vlottende activa

Nadere informatie

Rapport. inzake jaarrekening 2010 van Stichting Kansarmen Sri Lanka. Pagina 1 van 13

Rapport. inzake jaarrekening 2010 van Stichting Kansarmen Sri Lanka. Pagina 1 van 13 Rapport inzake jaarrekening 2010 van Stichting Kansarmen Sri Lanka Pagina 1 van 13 Pagina 2 van 13 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Financieel overzicht over 2010 Bijlagen Balans per 31 december 2010 Staat

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Stichting Vrienden van Sprank

Jaarrekening 2013. Stichting Vrienden van Sprank Jaarrekening 2013 Stichting Vrienden van Sprank 1 INHOUDSOPGAVE Pagina 5.1 Jaarrekening 2013 5.1.1 Balans per 31 december 2013 4 5.1.2 Resultatenrekening over 2013 5 5.1.3 Kasstroomoverzicht over 2013

Nadere informatie

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10

Stichting Vrienden van de Grote Kerk Oostzaan JAARBERICHT Pagina 1 van 10 JAARBERICHT 2011 Pagina 1 van 10 JAARREKENING 2011 Oostzaan, 15 juni 2012 INHOUDSOPGAVE Bladnummer Algemene informatie 3 Bestuursverslag 4 Balans per 31 december 2011 5 Staat van baten en lasten over 2011

Nadere informatie

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016

Stichting Van Herel Fonds. Jaarverslag 2016 Stichting Van Herel Fonds Pieter de Hooghlaan 77 1213 BS Hilversum Jaarverslag 2016 April 2017 Pagina 1 van 5 BALANS per 31 december 2016 alle bedragen in ACTIVA 31 december 2016 31 december 2015 VASTE

Nadere informatie

Financiële jaarstukken 2018

Financiële jaarstukken 2018 Financiële jaarstukken 2018 Stichting Fonds Cupertino Katholiek centrum voor levensbeschouwing en ethiek in de zorg voor mensen met een verstandelijke handicap te Utrecht datum 19 juni 2019 kenmerk 19-476/SR

Nadere informatie

Stichting Animals Today

Stichting Animals Today Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2016...3 2 Staat van baten en lasten over 2016...4 2.1 Waarderingsgrondslagen...4 3 Toelichting op de jaarrekening...5 3.1 Toelichting op de balans...5

Nadere informatie

Stichting Opvang Weeskinderen Blantyre Malawi (OWBM)

Stichting Opvang Weeskinderen Blantyre Malawi (OWBM) Jaarverslag over het jaar 2012 Stichting Opvang Weeskinderen Blantyre Malawi (OWBM) Louise Hardenbergsingel 3, 2331BM Leiden Kvknummer: 28098094 Stichting Opvang Weeskinderen Blantyre Malawi Bestuursverslag

Nadere informatie

Jaarrekening Bridgeman Foundation Zwolle

Jaarrekening Bridgeman Foundation Zwolle Jaarrekening 2017 Zwolle Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de waardering van activa en passiva Grondslagen voor de staat

Nadere informatie

JAARREKENING 2012 STICHTING VRIENDEN VAN JAD EZRA

JAARREKENING 2012 STICHTING VRIENDEN VAN JAD EZRA JAARREKENING 2012 STICHTING VRIENDEN VAN JAD EZRA Inhoudopgave Jaarverslag Pagina 1. Algemeen 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Kasstroomoverzicht 4 Toelichting

Nadere informatie

Stichting Just 100 Heroes gevestigd te Eindhoven. Rapport inzake de Jaarrekening 6 september 2012 tot en met 31 december 2013

Stichting Just 100 Heroes gevestigd te Eindhoven. Rapport inzake de Jaarrekening 6 september 2012 tot en met 31 december 2013 gevestigd te Rapport inzake de Jaarrekening 6 september 2012 tot en met 31 december 2013 Aan het bestuur van Stichting Just 100 Heroes Kalverstraat 11 5642 CD EINDHOVEN Datum: Behandeld door: Ons kenmerk:

Nadere informatie

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018

Stichting Geloof en Handel Bunschoten. Jaarrekening 2018 Stichting Geloof en Handel Bunschoten Jaarrekening 2018 Bestuursverslag 2018 Doelstelling, missie en visie Visie: Onrecht kunnen we helpen bestrijden door eerlijke handel te bevorderen. De Stichting stelt

Nadere informatie

Stichting Friendship Apeldoorn. Rapport inzake jaarstukken juli DK/lw - 1

Stichting Friendship Apeldoorn. Rapport inzake jaarstukken juli DK/lw - 1 Rapport inzake jaarstukken 2015 25 juli 2016 3113255230-DK/lw - 1 Inhoud Blad Rapportage 3 Fiscale positie 4 Jaarstukken 2015 5 Bestuursverslag 6 Jaarrekening 7 Balans per 31 december 2015 8 Staat van

Nadere informatie

STICHTING ASIAN FOUNDATION ROTTERDAM. inzake de jaarrekening 2015

STICHTING ASIAN FOUNDATION ROTTERDAM. inzake de jaarrekening 2015 STICHTING ASIAN FOUNDATION ROTTERDAM inzake de jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Bestuursverslag Jaarverslag bestuur 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2015 4 Staat van baten en lasten over 2015 5 Toelichting

Nadere informatie

3. JAARREKENING maart 2016

3. JAARREKENING maart 2016 3. JAARREKENING - 10-20 maart 2016 3.1 Balans per 31 december 2015 (Na resultaatbestemming) 31 december 2015 31 december 2014 ACTIVA Vlottende activa Vorderingen Handelsdebiteuren 811 2.810 Overlopende

Nadere informatie

STICHTING SHARING SUCCESS FOUNDATION DELFGAUW

STICHTING SHARING SUCCESS FOUNDATION DELFGAUW STICHTING SHARING SUCCESS FOUNDATION DELFGAUW JAARREKENING 2013 INHOUD JAARVERSLAG 2013 1. Doelstelling van de organisatie 1 2. Activiteiten 2013 ter invulling van de doelstelling 1 3. Activiteiten 2014

Nadere informatie

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012

Stichting Kans voor een Kind. Jaarverslag 2012 Jaarverslag 2012 Page 1 5-2-2014 Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening 2012 Balans per 31 december 2012 2 Staat van baten en lasten over 2012 3 Waarderingsgrondslagen 4 Toelichting op de jaarrekening 2012

Nadere informatie

Jaarrekening Bridgeman Foundation statutaire vestigingsplaats

Jaarrekening Bridgeman Foundation statutaire vestigingsplaats Jaarrekening 21 Bridgeman Foundation statutaire vestigingsplaats Bridgeman Foundation Inhoudsopgave Jaarrekening Balans per 31 december Staat van baten en lasten Algemene toelichting Grondslagen voor de

Nadere informatie

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu

Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu Jaarverslag 2012 Stichting Fairchance.nu ALGEMEEN ONZE MISSIE DONATIES & SPONSORING ACTIVITEITEN & PROJECTEN FINANCIEEL VERSLAG 2012 BELEIDSPLAN & BEGROTING 2012 ALGEMEEN Stichting Fairchance.nu is opgericht

Nadere informatie

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018

STICHTING DUSHI VRIEND. Rapport inzake jaarstukken 2018 STICHTING DUSHI VRIEND Rapport inzake jaarstukken 2018 22 februari 2019 Stichting Dushi Vriend Inhoudsopgave Jaarverslag van het bestuur 3 Jaarrekening 2018 5 Balans per 31 december 2018 6 Staat van Baten

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening

JAARREKENING Stichting Present Deventer - Jaarrekening JAARREKENING 2014 Stichting Present Deventer - Jaarrekening 2014 1 STICHTING PRESENT DEVENTER Postbus 640, 7400 AP Deventer Telefoon: 06-28020077 E-mail: info@stichtingpresent-deventer.nl www.stichtingpresent-deventer.nl

Nadere informatie

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2012

Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland. Voorburg. Inzake het jaarbericht over 2012 Rapport: Uitgebracht aan: Stichting Andeweg Mediterranean Training for the Deaf-Nederland Voorburg Inzake het jaarbericht over 2012 datum: 5 mei 2013 KvK: 41159371 INHOUD pagina Jaarrekening. Balans per

Nadere informatie