Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg "Een

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg "Een"

Transcriptie

1 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI22O.OOI Inboeknummer osbstoos68 Beslisdatum Bikw 8 mei 2005 Dossiernummer SrS.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake programmalij n voor de Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg "Een basis om verder te gaan" 1 Onderwerp De nadere uitwerking van de programmalijn Een basis om verder te gaan (de basis is immers gelegd), waarin voorstellen worden gedaan om de keten verder te verbeteren en te versterken, ligt ter vaststelling door de raad voor. De programmalijn geeft vooral een beeld van de benodigde extra inzet voor de komende jaren. Dat betekent dat geen herijking plaatsvindt van de huidige activiteiten in de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg: deze activiteiten worden in principe voortgezet, zij het dat de huidige contracten en producten vanzelfsprekend regelmatig getoetst worden aan de visie. 2 Samenvatting De huidige programma s Gimme Shelter (2001) voor de maatschappelijke- en vrouwenopvang en Handvatten voor Herstel (1996) voor de verslavingszorg worden herzien en geactualiseerd in een gecombineerd programma Een basis om verder te gaan. In de samenwerking met ketenpartners heeft het college van burgemeester en wethouders de ambitie om: dak- en thuisloosheid tegen te gaan; aandacht en inzet van betrokken partijen te vragen op adequate zorg en ondersteuning aan mensen met meervoudige problematiek; overlast te verminderen van mensen die een zwervend bestaan leiden en/of kampen met psychische- of verslavingsproblematiek. Om deze ambitie te realiseren sluit het college aan bij (de schakels van) de huidige keten preventie ÃćâĆňâĂİ opvang en zorg ÃćâĆňâĂİ maatschappelijke reintegratie en geeft het college prioriteit aan realisatie van een short stay-voorziening en andere gedifferentieerde woonvormen in combinatie met (mogelijk) extra benodigde begeleidingscapaciteit voor de (woon)begeleiding en het servicecentrum nieuwe stijl voor dak- en thuislozen.

2 Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI22O.OOI De beschikbare middelen voor maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg bestaan uit de huidige, reguliere middelen op de gemeentelijke begroting, de extra veiligheidsmiddelen preventie en zorg en repressie en handhaving (Voorjaarsnota ), stimuleringsbudgetten van Rijk en Provincie (de zogenaamde B5-middelen van de Provincie voor veiligheid) en de middelen voor veiligheid en zorg uit het Grote Stedenbeleid (SOP lil). Voor het servicecentrum nieuwe stijl voor dak- en thuislozen wordt dekking gezocht binnen de middelen intensivering veiligheid preventie en zorg. Voor de realisatie van een short stay-voorziening en andere gedifferentieerde woonvormen wordt in dekking gezocht binnen de GSB-middelen De financiele consequenties van een aantal programmalijn-onderdelen moeten nog nader inzichtelijk worden gemaakt. Verder bestaat er nog geen zekerheid over de eventuele bijdragen van derden, zoals daar zijn genoemd de bijdragen van zorgkantoor (AWBZ), ontwikkelingen in het kader van de WMO en corporaties. 3 Bijlage(n) Als bijlagen bij dit voorstel behoren: programmalijn "Een basis om verder te gaan", programmalijn voor de Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg, februari 2005; programmaonderdeel 2.3 Maatschappelijke opvang en verslavingszorg. concept-overzichten verdeling middelen intensivering veiligheid en GSBmiddelen veiligheid ; begrotingswijziging. De bijlagen liggen voor u ter inzage. wa

3 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI220.00I Inboeknummer osbstoos68 Beslisdatum Bikw 8 mei 2005 Dossiernummer Sr8,SSs Raadsvoorstel inzake programmalijn voor de Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg ueen basis om verder te gaan" 1 Inleiding Van de bestuurlijke visie Samen Stad van het college van burgemeester en wethouders maakt de programmalijn Sl, de Sociale agenda onderdeel uit. De Sociale agenda is kaderstellend voor de programmalijn voor de Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg. De programmalijn maakt bovendien onderdeel uit van het raadsprogramma 2 "Zorg en welzijn" en wel het programmaonderdeel 2.3 Maatschappelijke opvang en verslavingszorg. In februari 2004 is in de commissie bestuurlijke pijler de notitie Opvangvoorzieningen en zorgin relatie tot verminderen overlast urgentiegebieden, onderdeel van de Aanpak stedelijke veiligheid besproken. Daarin wordt aangekondigd dat de huidige programma s Gimme Shelter (2001) voor de maatschappelijke- en vrouwenopvang en Handvatten voor Herstel (1996) voor de verslavingszorg herzien en geactualiseerd zullen worden in een gecombineerd programma, resulterend in een actieplan voor de komende jaren. In het beleid voor maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg wordt al geruime tijd ingezet op een sluitende keten van preventie, adequate opvang en doorstroming, het bevorderen van herstel, nazorg, refntegratie en zelfredzaamheid. Behaalde successen worden echter ingehaald door nieuwe of tegenvallende ontwikkelingen in de tijd. Het aantal dak- en thuislozen in Eindhoven is in de laatste drie jaar fors gestegen en ook het aantal overlastmeldingen gerelateerd aan drugs of dak- en thuisloosheid stijgt fors. De opvang- en zorgvoorzieningen staan onder grote druk door een toename in de aantallen aanmeldingen en de steeds complexer wordende problematiek. Daarbij komt dat ondanks de eensgezinde en constructieve samenwerking tussen de ketenpartners, zowel tussen de zorgpartners onderling als tussen de zorg en de politie, het instrumentarium achterblijft: er ontbreken nog een aantal schakels in de keten en sommige schakels behoeven versterking.

4 Raadsnummer 05.RI22O.OOI De nadere uitwerking van de programmalijn Een basis om verder te gaan (de basis is immers gelegd), waarin voorstellen worden gedaan om de keten verder te verbeteren en te versterken, ligt ter vaststelling door de raad voor. De programmalijn schetst de benodigde extra inzet voor de komende jaren. Dat betekent dat geen herijking plaatsvindt van de huidige activiteiten in de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg: deze activiteiten worden in principe voortgezet, zij het dat de huidige contracten en producten vanzelfsprekend regelmatig getoetst worden aan de visie. 2 Wat willen we bereiken De ambitie dan wel centrale doelstelling van de programmalijn is om in samenwerking met de ketenpartners te streven naar: adequate ondersteuning voor kwetsbare groepen met meervoudige problematiek, gericht op een menswaardig en zelfredzaam bestaan; vermindering van het aantal dak- en thuislozen; vermindering van overlast. De programmalijn richt zich primair op de kwetsbare groep met meervoudige problematiek, waarbij sprake is van een combinatie van dak- en thuisloosheid, chronische verslaving, psychiatrische en/of psychosociale problematiek. Daar vallen ook de zwerfjongeren en de veelplegers onder, evenals vrouwen, gezinnen of mannen die te maken hebben met een onveilige of gewelddadige thuissituatie. Het gaat om personen die door hun meervoudige problematiek niet meer eenvoudig toe te leiden zijn naar een specifieke zorginstelling en ieder een eigen maatwerkaanpak vragen: de grenzen tussen geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg, maatschappelijke opvang (inclusief vrouwenopvang) en de openbare geestelijke gezondheidszorg vervagen. De programmalijn maakt de keten preventie-opvang en zorg-maatschappelijke reintegratie sluitend en zorgt ervoor dat de interne gemeentelijke regie op de keten wordt versterkt alsook vanuit de gemeente de regie kan worden gevoerd op de totale keten. In deze keten participeren een veelheid aan partners. De gemeente Eindhoven heeft voor de doelgroep een belangrijke (regionale) taak, als verantwoordelijk centrumgemeente voor de maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg. Maar ook in het licht van de toekomstige Wet Maatschappelijke Ondersteuning krijgt de gemeente een regierol over de samenhangende activiteiten van aanbieders van zorg, wonen, welzijn en dienstverlening. Met het oog op deze regionale en toekomstige taak van de gemeente Eindhoven, is het sluitend maken van de keten om de regie te kunnen voeren wenselijk.

5 r p Ra a d s nummer 05. RI OOI 3 Wat gaan we daarvoor doen De strategie om deze ambitie waar te maken bestaat uit: 1 sterke inzet op het voorkomen en tegengaan van dak- en thuisloosheid; 2 meer differentiatie in woonvormen en woonbegeleiding; 3 meer accent op maatschappelijke activering; 4 oplossen van de belangrijkste knelpunten in de opvang; 5 rechten en plichten; 6 afspraken met de regio; 7 regie op de keten. Bij de vertaling van de bovenstaand geformuleerde ambitie en strategie naar een programmalijn willen wij zo dicht mogelijk aansluiten op (de schakels van) de huidige keten preventie ÃćâĆňâĂİ opvang en zorg ÃćâĆňâĂİ maatschappelijke reintegratie. Een van de doelen van dit programma is immers om de ontbrekende schakels in te vullen en zwakke schakels te versterken. Op basis hiervan komen wij tot de volgende drie programmalijn-onderdelen, waarbinnen de visie wordt vertaald in een groot aantal programma-activiteiten. Programmalijn-onderdeel 1: preventie. Doel: het voorkomen en tegengaan van dak- en thuisloosheid. Bij preventie gaat het om drie typen activiteiten: het tijdig signaleren en voorkomen van problemen (primaire preventie); het voorkomen van verergering van problemen (secundaire preventie); adequate begeleiding en zorg (tertiaire preventie). Bij het voorkomen en tegengaan van dak- en thuisloosheid wordt de focus gelegd op drie risicogroepen: r de huurders van woningcorporaties met schulden en een huurachterstand, mogelijk gecombineerd met psychosociale, psychiatrische of verslavingsproblematiek; vrouwen/gezinnen/mannen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld; zwerfjongeren en risicojeugd. Subdoelstellingen: realiseren sluitende aanpak preventie huisuitzettingen in 2005; realiseren sluitende aanpak zwerfjongeren ; realiseren sluitende aanpak huiselijk geweld; realiseren van short stay-voorziening in 2005/2006. Programmalij n-onderdeel 2: versterken keten opvang en zorg. Doel: verminderen overlast op straat en versterken (gebruik) ondersteunende voorzieningen aan dak- en thuislozen.

6 Raadsnummer 05.RI22O.OOI Subdoelstellingen: uitbreiding nachtopvang verslaafden in 2005; oprichten outreachend interventieteam binnenstad in 2005; realisatie servicecentrum nieuwe stijl voor niet-drugsverslaafde dak- en thuislozen in 2006/2007; realisatie opvang voor verslaafde prostituees in 2005; uitbreiding opvang slachtoffers huiselijk geweld. Programmalijn-onderdeel 3: maatschappelijke reintegratie. Doel: verbeteren maatschappelijke reintegratie en participatie en verbeteren doorstroming uit opvang en zorg. Subdoelstellingen: analyse vraag en aanbod en werking keten dagbesteding-sociale activeringarbeidsre integratie; verbeteren knelpunten in (begeleiding) dagbestedingactiviteiten; realiseren nieuwe (groeps)woonvormen met permanente (woon)begeleiding; realiseren reintegratietrajecten voor 68 veelplegers in 2009 (zie prestatie-indicator GSB ). Zie voor de vertaling van de ambitie naar subdoelstellingen, programmalijn-onderdelen en -activiteiten, het schema op pagina 19 in de programmalijn. Binnen de programmalijn wordt prioriteit gegeven aan realisatie van een short stay voorziening en andere gedifferentieerde woonvormen in combinatie met (mogelijk) extra benodigde begeleidingscapaciteit voor de (woon)begeleiding en het servicecentrum nieuwe stijl voor dak- en thuislozen. De prioritering wordt met name ingegeven door de geformuleerde ambitie en het uitgangspunt dat een eventueel verblijf in opvangvoorzieningen zo kortdurend mogelijk moet zijn, omdat een lang verblijf de zelfredzaamheid kan blokkeren. Dit betekent (ook in geval van een crisissituatie) een snelle doorstroming naar zelfstandige of adequate (begeleide) woonvormen (o.a. short stay) en ondersteuning bij dagbesteding, opleiding of werk. De doorstroming en ontlasting van de opvang(capaciteit) en het voorkomen en tegengaan van dak- en thuisloosheid wordt gerealiseerd door een short stay-voorziening in combinatie met vrijwillige en professionele woonbegeleiding. De verwachting is dat door het realiseren van adequate (dat wil zeggen gedifferentieerde) woonvoorzieningen (waaronder een short stay-voorziening) in combinatie met voldoende passende begeleidingscapaciteit op termijn de opvang wordt ontlast. Voorkomen wordt dat mensen gedwongen worden een beroep te doen op de schaarse (en stigmatiserende) opvang. Bovendien draagt dit bij aan het tijdig herstellen van zelfredzaamheid en het voorkomen en tegengaan van dak- en

7 Raadsnummer 05.RI22O.OOI thuisloosheid. Het beleid is om de internaatsfunctie van de maatschappelijke opvang verder af te bouwen en doorstroom te stimuleren. Het ultieme streven is zelfstandig wonen, eventueel via professionele en/of vrijwillige woonbegeleiding. Ten behoeve van de ondersteuning van kwetsbare groepen met meervoudige problematiek (waaronder niet-verslaafde dak- en thuislozen) die gericht is op een menswaardig en zelfredzaam bestaan, wordt vormgegeven aan een servicecentrum nieuwe stijl voor niet-verslaafde dak- en thuislozen. Een ontbrekende schakel in de keten dag- en nachtopvang, vormt immers een adequate dagopvang en contact- en dienstverleningsmogelijkheid aan niet-verslaafde dak- en thuislozen. Tevens wordt overlast door zwervend gedrag op straat verminderd. 4 Wat kost het De beschikbare middelen voor maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg bestaan uit de huidige, reguliere middelen op de gemeentelijke begroting, de in de Voorjaarsnota opgenomen extra veiligheidsmiddelen voor preventie en zorg en repressie en handhaving, (stimulerings)budgetten van Rijk (o.a, ook zorgkantoor) en Provincie (de zogenaamde B5-middelen van de Provincie voor veiligheid), bijdragen (uit reguliere middelen) van instellingen/gemeentelijke vakdienstbegrotingen (bijvoorbeeld corporaties, Loket W en gemeentelijke diensten) en de middelen voor veiligheid en zorg uit het Grote Stedenbeleid (SOP III). De reguliere geldstroom bestaat uit een specifieke doeluitkering van het Rijk, die met ingang van 2005 via de Brede Doeluitkering Sociaal, Integratie en Veiligheid van het Grote Stedenbeleid wordt uitgekeerd. Het gaat om een bedrag van < ,ÃćâĆňâĂİ. Dit bedrag is onvoldoende om de reeds bestaande ambitie, laat staan de additionele activiteiten en intensiveringen die in het kader van deze programmalijn worden geãŕnitieerd, uit te voeren. Het totaalbedrag is via uitvoeringsovereenkomsten met NEOS en Novadic-Kentron uitgezet. In de Voorjaarsnota is voor intensivering veiligheid vanaf 2007 E 2 miljoen structureel beschikbaar, waarvan < 1,2 miljoen voor preventie en zorg en < 0,8 miljoen voor repressie en handhaving. Verder is er in het kader van GSB in de periode < 14 miljoen beschikbaar voor veiligheid. Zowel de middelen opgenomen in de Voorjaarsnota als de GSB-middelen kunnen worden ingezet voor het realiseren van de ambities van het programma Een basis om verder te gaan. Deze middelen zijn echter niet exclusief beschikbaar voor dit programma. Er dienen ook nog andere veiligheidsactiviteiten uit gefinancierd te worden. Na intensief overleg met de afdeling Juridische Zaken en Integrale Veiligheid van de dienst Algemene en Publiekszaken is er een concept-verdeling gemaakt van de beschikbare middelen. De concept-overzichten liggen voor u ter inzage. De integrale afweging van de verdeling van de middelen zal via een separaat dossier aan het college worden voorgelegd. (N.B.: naar alle waarschijnlijkheid is het dossier inzake de integrale afweging van de

8 Raadsnummer 05.RI22O.OOI verdeling van de veiligheidsmiddelen in het college behandeld alvorens het voorliggende raadsvoorstel in de gemeenteraad behandeld wordt). De jaren 2005 en 2006 zullen, als overgangsjaren richting de structurele verankering in 2007 worden beschouwd. Met behulp van GSB en andere incidentele middelen wordt op de korte termijn ( ) geinvesteerd in het op gang brengen van ontwikkelingen en het inzichtelijk maken van de vraag en behoeften. Inzet is dat structurele activiteiten en voorzieningen per 2007 ook een structurele financieringsbasis kennen. Structurele dekking vanaf 2007 wordt gezocht in de middelen intensivering veiligheid of als onderdeel van reguliere subsidiecontracten met instellingen (bijvoorbeeld door uitruil nieuw voor oud ). Of structurele verankering van de ambities per 2007 haalbaar is, is nog niet zeker. Zo ontbreekt inzicht in de financiele consequenties van een aantal programmalijn-onderdelen, die nu nog als p.m. zijn opgenomen. Ook is niet helder of een uitruil mogelijk is van nieuw voor oud door gewijzigde werkwijzen en inzet van regulier beschikbare middelen of dat de p.m.-posten additionele kosten betreffen. Aan de hand van analyses van vragen/behoeften en witte vlekken en evaluaties gedurende wordt dit inzicht verkregen. Bovendien bestaat er onzekerheid over bijdragen vanuit zorgkantoor en andere financiers. Dit kan ertoe leiden dat de geformuleerde ambities gedurende de looptijd van de programmalijn dienen te worden bijgesteld dan wel in een totaalafweging aanvullende structurele dekkingsbronnen dienen te worden gecreeerd. Het gebrek aan inzicht in de totaal additioneel benodigde structurele middelen verbonden aan de ambities en de beperkte beschikbaarheid van additionele (structurele) middelen, hebben ertoe geleid dat voor de korte termijn een nadere inhoudelijke prioritering binnen de programmalijn is aangebracht. Prioriteiten. Er wordt prioriteit gegeven aan de (mogelijk) extra benodigde begeleidingscapaciteit en -kosten voor de (woon)begeleiding in combinatie met de short stay-voorziening en andere gedifferentieerde woonvormen en het servicecentrum nieuwe stijl voor dak- en thuislozen. Verder zal de overdracht van het postadres- en beheer van de dienst Werk, Zorg en Inkomen naar de instellingen in 2006 geãńffectueer moeten worden. Voor de short stay-voorziening en andere gedifferentieerde woonvormen wordt voor de jaren dekking gezocht in de GSB-middelen Op basis van eerste ruwe schattingen bedragen de kosten maximaal ,ÃćâĆňâĂİ per jaar. De kosten zullen aan de hand van een analyse van vraag en behoeften aan begeleidingskosten in combinatie met de short stay-voorziening en andere gedifferentieerde woonvormen gedurende 2005 inzichtelijk worden gemaakt. Op basis van dit in-

9 v++ Raadsnummer 05.RI22O.OOI zicht zal er op termijn (voor 2007) een voorstel worden opgesteld voor de dekking van de structurele kosten. Voor het servicecentrum nieuwe stijl voor niet-verslaafde dak- en thuislozen worden de kosten per jaar geraamd op ,-. De kosten zullen structureel worden gedekt uit de middelen die beschikbaar zijn gesteld voor intensivering veiligheid, onderdeel preventie en zorg. Het prioriteren van de short-stayvoorziening en andere gedifferentieerde woonvormen en het servicecentrum nieuwe stijl dak- en thuislozen gaat mogelijk ten koste van de posten die nu nog als p.m. zijn opgenomen en waarvoor ook nog geen structurele dekking is voorzien. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de kosten verbonden aan maatschappelijke activering/dagbesteding. Ook zal voor de p,m.-posten naar andere mogelijke externe dan wel tijdelijke dekkingsbronnen worden gekeken, zoals de AWBZ, Rijk, Provincie e.d. De dienst Werk, Zorg en Inkomen wil vanaf juli 2005 de taken inzake postadres- en beheer overdragen aan de hul pverlenende instellingen Novadic-Kentron en NEOS. Met deze instellingen zijn reeds principe-afspraken gemaakt en er is intensief overleg gevoerd met de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling. Vanaf 2006 dient deze taak te worden opgenomen in de contracten met de instellingen. Met de overdracht van de taken zijn ook extra kosten gemoeid die op jaarbasis worden geraamd op E ,ÃćâĆňâĂİ. Deze kosten zullen structureel worden gedekt uit de middelen intensivering veiligheid, onderdeel preventie en zorg. Voor het uitvoeren van de in de nota Een basis om verder te gaan opgenomen activiteiten, is indicatief en exclusief de p.m.-posten die nadere uitwerking behoeven (ook exclusief de kosten voor gratis heroineverstrekking ad ,ÃćâĆňâĂİ maximaal), een bedrag noodzakelijk van ,ÃćâĆňâĂİ structureel (vanaf 2006) en van ,ÃćâĆňâĂİ incidenteel (in 2006). Tevens wordt een aantal activiteiten gefinancierd met behulp van incidentele middelen dan wel externe financieringsstromen, waarvan het de vraag is of op basis van inhoudelijke afwegingen in het totaal aan activiteiten, deze activiteiten ook structureel met behulp van gemeentelijke middelen zullen worden voortgezet. Een voorbeeld hiervan vormen de aanpak van risicojeugd en dagbesteding/maatschappelijke activering. Alvorens daadwerkelijk wordt gestart met de activiteiten, zal de directeur van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling een collegedossier ter besluitvorming in roulatie brengen. Wij stellen u voor het programmaonderdeel 2,3 Maatschappelijke opvang en verslavingszorg van het raadsprogramma 2 "Zorg en welzijn" voor wat betreft de omschrij-

10 +Mp Raadsnummer 05.RI220.00I ving en doelstelling aan te passen aan de in de programma lijn geformuleerde ambitie en subdoelstellingen. De effecten van de verschillende activiteiten op de bijbehorende collegeproducten Maatschappelijke Opvang (2.3.1) en Hulpverlening aan verslaafden (2.3.2), zullen worden meegenomen in de besluitvorming van het college omtrent de separaat te honoreren activiteiten en programmalijn-onderdelen. Een ontwerpraadsbesluit bieden wij u hierbij ter vaststelling aan. Burgemeester en wethouders van Eindhoven, C. Langerwerf, secretaris.

11 $4+ Raadsnummer 05.Rr22O.OOI Raadsbesluit De raad van de gemeente Eindhoven; gezien het voorstel van burgemeester en wethouders van 3 mei en 8 juni 2005; besluit: I in te stemmen met de in de programmalijn voor de Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg Een basis om verder te gaan voorgestelde intensiveringen, als nadere uitwerking van de omschrijving en doelstellingen van het programmaonderdeel 2.3 Maatschappelijke opvang en verslavingszorg te weten: a de ambitie dan wel centrale doelstelling om in samenwerking met de ketenpartners te streven naar: adequate ondersteuning voor kwetsbare groepen met meervoudige problematiek, gericht op een menswaardig en zelfredzaam bestaan; vermindering van het aantal dak- en thuislozen; vermindering van overlast; b de strategie om de onder a genoemde ambitie waar te maken, te weten: sterke inzet op het voorkomen en tegengaan van dak- en thuisloosheid; meer differentiatie in woonvormen en woonbegeleiding; meer accent op maatschappelijke activering ; oplossen van de belangrijkste knelpunten in de opvang; rechten en plichten; afspraken met de regio; r regie op de keten preventie - opvang en zorg - maatschappelijke reintegratie; c programmalijn-onderdeel 1 preventie met als doel het voorkomen en tegengaan van dak- en thuisloosheid; d programmalijn-onderdeel 2 versterken keten opvang en zorg met als doel het verminderen overlast op straat en versterken (gebruik) ondersteunende voorzieningen aan dak-en thuislozen; e programmalijn-onderdeel 3 maatschappelijke reãŕntegratie met als doel het verbeteren van maatschappelijke reintegratie en participatie en verbeteren doorstroming uit opvang en zorg; II de omschrijving en doelstelling in het programmaonderdeel 2.3 Maatschappelijke opvang en verslavingszorg van het raadsprogramma 2 Zorg en Welzijn dienovereenkomstig aan te passen en vast te stellen; III kennis te nemen van de uit te voeren programmalijn-onderdelen en -activiteiten en het bijbehorend indicatief financieel overzicht en mogelijke dekkingsbronnen;

12 r p Raadsnummer 05.RI22O.OOI IV in te stemmen met: 1 a voor de (mogelijk extra) benodigde begeleidingscapaciteit en -kosten voor de (woon)begeleiding in combinatie met realisatie van een short stayvoorziening in en andere gedifferentieerde woonvormen ad ,ÃćâĆňâĂİ per jaar beschikbaar te stellen voor de jaren ; b dit bedrag beschikbaar te stellen ten laste van GSB-middelen veiligheid ; c de directeur van de dienst Maatschappelijke Ontwikkeling opdracht te geven voor de mogelijke structurele lasten vanaf 2008 dekking te zoeken; 2 a het vormgeven aan een servicecentrum nieuwe stijl voor dak- en thuislozen en hiervoor ,ÃćâĆňâĂİ per jaar beschikbaar te stellen; b dit bedrag beschikbaar te stellen ten laste van de middelen intensivering veiligheid, onderdeel preventie en zorg; 3 a overheveling van de taken inzake postadres- en beheer dak- en thuislozen van de dienst Werk, Zorg en inkomen naar Novadic-Kentron en NEOS en hiervoor ,ÃćâĆňâĂİ per jaar beschikbaar te stellen; b dit bedrag beschikbaar te stellen ten laste van de middelen intensivering veiligheid, onderdeel preventie en zorg; 4 de begroting dienovereenkomstig te wijzigen; V het college van burgemeester en wethouders op te dragen om zorg te dragen voor de uitwerking van de programmalijn-onderdelen en -activiteiten die nu nog als p.m.-post zijn opgenomen voor wat betreft inhoud, kosten en structurele financiele dekking. Aldus vastgesteld in de openbare vergadering van 20 juni A. Sakkers, voorzitter. J. Verheugt, griffier. wa

13 gemeente Eindhoven Faxt (o4o) s48 BS BS Griffie gemeenteraad Commissieseeretariaat Retouradres Postbus goxso, s6oo RB Eindhoven Aan de leden van de raad van de gemeente Eindhoven. Raadsnummer 05.RI Behandeld door M, Honing Telefoon (o4o) sg8 s488 Ons kenmerk griffie Versenddatum so mei 2005 Commissieadvies Betreft cie Sp: Raadsvoorstel inzake programmalijn Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg "Een basis om verder te gaan". De commissie Sociale pijler heeft in haar vergadering van 19 mei 2005 beraadslaagd over het bovengenoemde onderwerp. De commissie heeft als volgt geadviseerd: leefbaar eindhoven : Akkoord; CDA: Akkoord; PvdA: Akkoord; VVD: Akkoord; SP: Akkoord; (xroenlinks: Akkoord; D66: Akkoord; Oudere napphl: Akkoord; De Stadspartij: Akkoord. Toezeggingen wethouder J. Kuppens: gaat na of er capaciteit en middelen vrijvallen bij de dienst WZI door de verplaatsing van postadressen naar Neos en Novadic; gaat na wat de actuele stand van zaken is met betrekking tot het project heroineverstrekking"; Voor de langere termijn: het programma zal Mn maal per twee jaar worden geevalueerd; in een raadsinformatiebrief zullen de knelpunten en aanpak zwerfjeugd worden beschreven; in een raadsinformatiebrief zullen de consequenties en de aanpak van exgedetineerden (veelplegers) worden beschreven met betrekking tot opvang en begeleiding, in het najaar zal op hoofdlijnen worden beschreven wat de effecten en consequenties zijn voor Eindhoven als grote, aantrekkelijke gemeente voor exgedetineerden ten aanzien van opvang en voorzieningen. De secretaris van de commissie, M. Honing Besoekadres Stadhuisplein xo Eindhoven Openingstijden ma t/m vr g.oo-x6.oo uur Bereikbaar per openbaar vervoer met bus 7 Postadres Postbus goxgo s6oo RB Eindhoven Telefonisch bereikbaar g.oo-xs.3o en xs.so-x6.oo uur

14 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI lnboeknummer osbstoraas Beslisdatum Baw 8 juni 2005 Dossiernummer s.soar Nadere toelichting bij raadsvoorstel Betreft Prograrnmalijn voor de Maatschappelijke Opvang, Vrouwenopvang en Verslavingszorg eeen basis om verder te gaan". Op 19 mei 2005 is het raadsvoorstel inzake Programmalijn voor de Maatschappelijke Opvang Vrouwenopvang en Verslavingszorg "Een basis om verder te gaan" besproken in de commissie sociale pijler. Tijdens de behandeling zijn enkele vragen gesteld die nog beantwoord moeten worden. Postbeheer. Voorheen werd de post aan dak- en thuislozen uitgereikt tijdens het kasuur. Per 1 januari 2005 wordt de uitkering verstrekt via een bankrekening en een bankpasje, Het kasuur is hiermee komen te vervallen. Het verstrekken van de post zou hierdoor een extra taak worden die feitelijk niet thuishoort bij de dienst Werk, Zorg en inkomen. Contact met de doelgroep wordt door de dienst Werk, Zorg en Inkomen voortaan onderhouden via een dagelijks spreekuur. De capaciteit die voorheen werd ingezet voor het kas uur wordt nu gebruikt voor het bemensen van het spreekuur door Mn casemanager. Mede door de invoering van de Wet Werk en Bijstand hebben de casemanagers de beschikbare tijd meer dan voorheen nodig om de doelmatigheid van de uitkering te bewaken. Bij de instellingen gaat het verstrekken van de post bijdragen aan een sluitende aanpak van de client. De post gaat onderdeel uitmaken van de hulpverleningscontacten. De dienst Werk, Zorg en Inkomen beperkte zich bij de postverstrekking tot het inkomen en de activerings- en reintegratieactiviteiten. De hulpverleningsorganisaties gaan meer doen dan wat de dienst Werk, Zorg en inkomen kan en moet doen. Gratis heroineverstrekking. Door de gemeenten Breda, Tilburg, De Bosch en Eindhoven is een gezamenlijke aanvraag ingediend bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport voor het opstarten van gratis herotneverstrekking. Op dit moment zijn we in afwachting van het antwoord van het ministerie. De reden waarom het antwoord op zich laat

15 Raadanummer 05.RI wachten is dat er naar aanleiding van een motie in de 2 kamer er een discussie is ontstaan tussen de ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de financiering. Het wel of niet doorgaan van gratis heroineverstrekking in Eindhoven is afhankelijk van de rijksbijdrage. Indien die bijdrage niet substantieel is dan is het college van burgemeester en wethouders, gelet op de hoge kosten en de beperkte beschikbaarheid van gemeentelijke middelen, niet bereid om over te gaan tot gratis heroineverstrekking. Het programma "Een basis om verder te gaan" zal om de twee jaar worden geevalueerd. De eerstvolgende evaluatie zal worden uitgevoerd begin Burgemeester en wethouders van Eindhoven, C. Langerwerf, secretaris wa

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang

Raadsvoorstel inzake besteding resterende incidentele middelen kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R992. OOI Inboeknummer o4uooaq4o Beslisdatum Bikw 46 oktober 2004 Dossiernummer 444.a Sa Raadsvoorstel inzake besteding resterende

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354

gemeente Eindhoven Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2$$4.OOI Inboeknummer o7bstoao34 Beslisdatum BSP a oktober 2007 Dossiernummer 740 354 OplegvelRaadsvoorstel inzake particuliere

Nadere informatie

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling

Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling Concernstaf Raadsnummer Og.RXga8. OOZ Inboeknummer osbstox6y3 Beslisdatum BaW x augustus 2005 Dossiernummer S3x.35x Qplegvel Raadsvoorstel inzake opheffing van de IZA Nederland-regeling 1 Samenvatting

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RI5I7.OOI Inboeknummer osbstos68s Beslisdatum B8cw s4 januari 2006 Dossiernummer 6o4.SSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake de Fietsnota

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering wfâż gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Og.RgS.OOr Inboeknummer o3)orsog8 Beslisdatum B8cw x6 september soo3 Dossiernummer 338.35I Raadsvoorstel inzake terugwerkende kracht functiewaardering 1

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend krediet voor de renovatie van de kadernuur Eindhovens Kanaal en de herinrichting 6 509.862,ÃćâĆňâĂİ. r p gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer lnboeknummer osgooosos Beslisdatum Bgrw sb januari 2003 Dossiernummer 305.451 Raadsvoorstel met betrekking tot een aanvullend

Nadere informatie

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid

gemeente Eindhoven een drempelbedrag is verschuldigd van 6300,ÃćâĆňâĂİ. Krachtens het derde lid Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI33I.OOI Inboeknummer osbstoxs48 Beslisdatum BTW s6 juli 2005 Dossiernummer 530.45I Oplegvel Raadsvoorstel tot wijziging van het recht (drempelbedrag)

Nadere informatie

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE.

gemeente Eindhoven voor Sociaal-Economische Zaken, Recreatie, Toerisme en Financien van het SRE. gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 02.267.oor Inboeknummer oajorsa4a Beslisdatum BikW rs oktober 2002 Dossiernummer a4s.sss Raadsvoorstel tot het wijzigen van de begroting zoon van Ruimte, Economie,

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel 2007 bij de dienst Werk, Zorg en inkomen gemeente Eindhouen Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer o6.rz8q8.ooz Inboeknummer o6bstoargo Beslisdatum B&W aq oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysq OplegvelRaadsuoorstel tot het toepassen uan het Formatiemodel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en

gemeente Eindhoven De uitvoering van de Wet werk en bijstand (WWB) 2004 door de dienst Werk, Zorg en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI292.OOI Inboeknummer osbstoxs3x BeSIISdatum BgrW 6 juni 2005 Dossiernummer 523.653 Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp

Raadsvoorstelinzake de renovatie van het gebouw van speeltuinvereniging Philipsdorp gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R945.OOI Inboeknummer o4uooxss8 Beslisdatum BSxW x4 september 2004 Dossiernummer 4sS.sSS Raadsvoorstelinzake de renovatie van het

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen Concernstaf Raadsnummer 06.RI53O.OOI Inboeknummer o6bstoorrs Beslisdatum BTW s4 januari 2006 Dossiernummer 6oe.sSs Oplegvel Raadsvoorstel inzake kaders voor de belegging van de NREmiddelen 1 Samenvatting

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de

Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college van burgemeester en wethouders inzake de Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RI429.00I Inboeknummer osbstosxgg Beslisdatum B&W ss oktober 2005 Dossiernummer Oplegvel Raadsvoorstel tot het instemmen met de Bestuursverklaring van het college

Nadere informatie

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi

gemeente Eindhouen OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen uan de Beleidsnotitie Taxi gemeente Eindhouen Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.R2024.00I Inboeknummer oybstoosy4 Beslisdatum B%W 6 maart 2007 Dossiernummer zro.ssr OplegvelRaadsuoorstel tot het aanscherpen

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van garantie aan Stichting Oriolus ten r+p 4+ gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Sportbedrijf De Karpen Raadsnummer 03.R504.OOI Inboeknummer Beslisdatum BlkW x juli 2003 Dossiernummer 327. Raadsvoorstel tot het verlenen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het basisonderwijs voor de schooljaren zoo/zoop ÃćâĆňâĂİ zoo6/zoo7 gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer og.r47g.ooz Inboeknummer oavooayog Beslisdatum Bikw ay mei 2003 Dossiernummer 322.252 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

accountancywerkzaamheden

accountancywerkzaamheden gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.r S.ooz Inboeknummer o3)oosoos Beslisdatum BRD 22 april 2003 Dossiernummer 317.25I Raadsvoorstel tot het vastste11en van het Programma van Eisen aanbesteding

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel

Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen: Een schakel gemeente Eindhoven Dienst Brandweer en Crisisbeheersing Raadsnummer 04. R87$. OOI Inboeknummer o4rooo46g Beslisdatum B&W ag juni 2004 Dossiernummer 4ap.rSr Raadsvoorstel inzake de beleidsnotitie gebruiksvergunningen:

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen

Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere banen gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Inboeknummer osbstors6s Besiisdatum BBA 6 juni soos Dossiernummer 523.652 Oplegvel Raadsvoorstel inzake nadere regelgeving omzetting 2oo IDbanen in reguliere

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van

Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RI225.OOI Inboeknummer osbstoogoo Beslisdatum BSW S mei 2005 Dossiernummer Sx8.25I Oplegvel Raadsvoorstel inzake de vaststelling van het plan van nieuwe

Nadere informatie

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler)

Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) gemeente Eindhoven Raadsnummer 04.R94O.OOI Inboeknummer o4toooyss Classificatienummer 43I.6oy Dossiernurnmer sp juli aoo4 Raads informatiebrief (Sociaal-Economische pijler) Betreft evaluatie en ontwikkelingen

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg

Raadsvoorstel tot het onttrekken van een gedeelte van de Tramstraat alsmede de weg met parkeersirook langs de Stationsweg gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R56O.OOI Inboeknummer ossooagx8 Beslisdatum BgxW xs augustus 2003 Dossiernummer 388.752 Raadsvoorstel tot het onttrekken van een

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen

Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer O4.R879.OOI Raadsvoorstel Voortzetting van de uitzending van de raadsvergaderingen op televisie en internet 1 Inleiding Vanaf september 2003 worden opnamen

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging

Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing loods roeivereniging gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R74Z.OOI Inboeknummer oyvooxxox Beslisdatum B8cW s maart soos Dossiernummer exo.ssx Raadsvoorstel inzake garantstelling verbouwing

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de uitgaven en inkomsten van het openbaar voortgezet onderwijs (OVO) in het kader van de %ai gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 05.RIIOO.OOI Inboeknummer o4bstooso3 Beslisdatum BsxW xx januari 2005 Dossiernummer 502.253 Raadsvoorstel tot het vaststellen van

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer og.rgg5.00i Inboeknummer osjox4384 Beslisdatum B&W x4 januari 2003 Dossiernummer 303.x52 Raadsvoorstel inzake het vaststellen van gedragscodes voor de leden van

Nadere informatie

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de

gemeente Eindhoven 1 Samenvatting Sinds mei van dit jaar signaleren de zorgkantoren, die verantwoordelijk zijn voor de gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer O6.RZy6Z.OOZ Inboeknummer o6bstotzzr Beslisdatum B%W ab augustus 2006 Dossiernummer 6BS.qSa Oplegvel Raadsvoorstel knel puntenbudget wachtlij

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten

OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen van een krediet ten gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2$76.OOI Inboeknummer orbstoaz88 eslisdatum %W t8 december 2007 Dossiernummer ysr.asr OplegvelRaadsvoorstel tot het beschikbaar stellen

Nadere informatie

Jongeren van 17 tot 25 jaar met meervoudige problemen, die geen stabiele woon- of verblijfplaats hebben, of in de opvang verblijven

Jongeren van 17 tot 25 jaar met meervoudige problemen, die geen stabiele woon- of verblijfplaats hebben, of in de opvang verblijven RAADSVOORSTEL Onderwerp : Met het oog op morgen; sluitende aanpak voor zwerfjongeren in Deventer en omgeving Raadsvergadering : 9 september 2009 Politieke markt d.d. : 26 augustus 2009 Agendapunt : 11

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening

OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze debiteuren Ambulancehulpverlening Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer O6.RZ84Ci.OOZ Inboeknummer o6bstorbsb Beslisdatum BSP B oktober 2006 Dossiernummer 6qo SSr OplegvelRaadsvoorstel tot het instellen van een voorziening dubieuze

Nadere informatie

Volgno. : 25-2008 Domein : SCZ Datum : 4 maart 2008 Raadscie : Breed Welzijn Korr.no. : 2008-7443 Steller : Karin Martens/350 3131

Volgno. : 25-2008 Domein : SCZ Datum : 4 maart 2008 Raadscie : Breed Welzijn Korr.no. : 2008-7443 Steller : Karin Martens/350 3131 Volgno. : 25-2008 Domein : SCZ Datum : 4 maart 2008 Raadscie : Breed Welzijn Korr.no. : 2008-7443 Steller : Karin Martens/350 3131 Stedelijk Kompas Gemeente Maastricht:centrumgemeente voor de regio Maastricht-

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 03.R499.OOI Inboeknummer osbooo4s4 Beslisdatum BikW xo juni soos Dossiernummer a24.75i Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Bouwverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven

Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep Eindhoven gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer oy.r8go.ooz Inboeknummer o4soosoxs Beslisdatum Bikw x juni 2004 Dossiernummer 423.752 Raadsvoorstel inzake zendtijdverlenging voor Omroep

Nadere informatie

Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014. Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid

Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014. Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid Wmo beleidsplan Maatschappelijke Zorg 2012-2014 Centrumgemeenteregio Zuid-Holland Zuid Raadscarrousel Drechtsteden 2 oktober 2012 Opbouw presentatie 1. Maatschappelijke Zorg (Wmo prestatievelden 7, 8 en

Nadere informatie

Monitor begeleid wonen Twente 2012

Monitor begeleid wonen Twente 2012 Monitor begeleid wonen Twente 2012 metingen 2009, 2010 en 2011 A. Kruize S. Biesma B. Bieleman 1. Inleiding De wijze waarop de twee centrumgemeenten Almelo en Enschede, de maatschappelijke opvang willen

Nadere informatie

Raads informatiebrief

Raads informatiebrief gemeente Eindhoven Raadsnummer 07. R2042. OOI Inboeknummer orbstooaar Dossiernummer 7I3.403 zz maart zooz Raads informatiebrief Betreft overzicht van de verleende subsidies binnen programmaonderdeel a.3

Nadere informatie

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004.

2004. Nr. : Dnst. : C&E. Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. Nr. : 04.0076. Dnst. : C&E Eénmalige subsidie Stichting De Binnenvest in verband met AWBZtoelating. Leiden, 11 mei 2004. 2004. Per 1 januari 2004 zijn de wachtlijstmiddelen waarop stichting De Binnenvest

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk

Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten voor vrijwilligerswerk gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer OQ.R547.OOI lnboeknummer o3tooo8rx Beslisdatum B&W 8 juli soo3 Dossiernummer 328.552 Raadsvoorstel inzake programma Sp: Faciliteiten

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting De Combinatie Jeugdzorg Zuidoost Brabant gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer Ozj..R875.OOI Inboeknummer o4foo886s Beslisdatum B&W S juli 2004 Dossiernummer 4s8.sS6 Raadsvoorstel tot het verlenen van gemeentegarantie ten behoeve van Stichting

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid zoog t/m zoog ten behoeve ufo gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsnummer oz.z6a.oox Inboeknummer oauoozyxx Beslisdatum BTW S november 2002 Dossiernummer z4s.ssz Raadsvoorstel tot het vaststellen van het beleid

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel behorende gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer o6.rzyg6.oox Inboeknummer o6bstorg6y Beslisdatum BSP as juli 2006 Dossiernummer 6so qsr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen van de tarieventabel

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking

gemeente Eindhoven Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele verwerking gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 05.RI347.OOI lnboeknummer osbstorsys Dossiernummer Sz8.8Sr rz juli zoog Oplegvel Raadsvoorstel inzake afbouw ID-banen door gemeente als werkgever ÃćâĆňâĂİ financiele

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling

OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten maatschappelijk nut in ontwikkeling gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O6.RZ852.OOI Inboeknummer o6bstoaasb Beslisdatum BSP Sr oktober 2006 Dossiernummer 6qq qsq OplegvelRaadsvoorstel inzake projecten

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ

Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ gemeente Eindhoven Raadsnummer XO.R/7/9.OOI Inboeknummer tobstoro8z Beslisdatum B&W 8 juni 2oro Dossiernummer 023 6Sr Raadsvoorstelinzake financiering Tweede Kamerverkiezingen 20IQ Inleiding De organisatie

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang

Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang in het kader van de Wet basisvoorziening kinderopvang gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7OI.OOI Inboeknummer oauoosgbg Beslisdatum BikW tg januari 2004 Dossiernummer 4og.2SI Raadsvoorstel inzake beleidswijziging kinderopvang

Nadere informatie

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein

gemeente Eindhoven OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op het z8 Septemberplein gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 06.RI799.OOI Inboeknummer o6bstotggo Beslisdatum B%W a6 september 2006 Dossiernummer 639 353 OplegvelRaadsvoorstel inzake bomen op

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale

Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie integrale gemeente Eindhouen Gebiedsontmikkeling Raadsnummer 09. R/4/2. OOI Inboeknummer o9bstosaos Beslisdatum BTW t7 november 2009 Dossiernummer 947 352 Raadsvoorstel tot het uaststellen uan de ontwikkelingsuisie

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel inzake risicobeheersing Vlet Vlerk en Bijstand

Oplegvel Raadsvoorstel inzake risicobeheersing Vlet Vlerk en Bijstand Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 05.RZZ97.OOI Inboeknummer osbstoops4 Beslisdatum B&W S april 2005 Dossiernummer Sr4.6Sx Oplegvel Raadsvoorstel inzake risicobeheersing Vlet Vlerk en Bijstand 1

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het

Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan van nieuwe scholen voor het gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer 04.R7$9.OOI lnboeknummer oevoora6y Beslisdatum B%W s maart 2004 Dossiernummer ero.sss Raadsvoorstel tot het vaststellen van het plan

Nadere informatie

dualisme in Eindhoven

dualisme in Eindhoven gemeente Eindhoven Griffie gemeenteraad Raadsnummer 02.$I6.OOI Raadsvoorstel tot het nemen van besluiten over het verder uitwerken van dualisme in Eindhoven 1 Inleiding Met de gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

Wmo beleidsplan 2013 INLEIDING

Wmo beleidsplan 2013 INLEIDING December 2012 INLEIDING Het beleidsplan Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo) 2008-2011 heeft een wettelijk bepaalde werkingsduur van vier jaren. In 2012 is besloten dit beleidsplan met één jaar te

Nadere informatie

Welzijn Nieuwe Stijl. preventie zorg en opvang. 27 juni 2011

Welzijn Nieuwe Stijl. preventie zorg en opvang. 27 juni 2011 Welzijn Nieuwe Stijl 27 juni 2011 Prestatieveld 7: het bieden van maatschappelijke opvang, waaronder vrouwenopvang Prestatieveld 8: het bevorderen van openbare geestelijke gezondheidszorg, met uitzondering

Nadere informatie

Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg BESLUITEN

Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg BESLUITEN Behoudens advies van de commissie WOWZ Aanbiedingsformulier Onderwerp Wijziging begroting maatschappelijke opvang, vrouwenopvang en verslavingszorg In te vullen door Bestuurssecretariaat Ontwerper Parafanten

Nadere informatie

: Incidentele bijdrage trajectregie bijzondere doelgroepen

: Incidentele bijdrage trajectregie bijzondere doelgroepen Raadsvoorstel 38 Vergadering 7 mei 2013 verbeterd exemplaar Gemeenteraad Onderwerp : Incidentele bijdrage trajectregie bijzondere doelgroepen B&W vergadering : 5 maart 2013 Dienst / afdeling : SE/MOeD

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Agendapunt : 6.10/240210 Documentnr.:RV10.0025

Aan de gemeenteraad Agendapunt : 6.10/240210 Documentnr.:RV10.0025 Aan de gemeenteraad Agendapunt : 6.10/240210 Documentnr.:RV10.0025 Roden, 17 februari 2010 Onderwerp Uitvoering Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGZ) gemeente Noordenveld Onderdeel programmabegroting:

Nadere informatie

B&W. Advies. Noodopvang en woningen bijzondere doelgroepen. Zoetermeer steeds ondernemend. \u,/.,;/ 9P..\9\.\ Zocx C?.3-.l.l.--2:c.

B&W. Advies. Noodopvang en woningen bijzondere doelgroepen. Zoetermeer steeds ondernemend. \u,/.,;/ 9P..\9\.\ Zocx C?.3-.l.l.--2:c. Zoefermeer VERGADERING B&W ó.d. IJ NOV 2009 B&W DM^nr. 2009/20150 Advies 090641 Datum: 03-11-2009 Versie: 1 Conform advies bésldtëh Noodopvang en woningen bijzondere doelgroepen Verantwoordelijk Portefeuille

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake het Beleidsplan archeologie zoo8-zozo

Raadsvoorstel inzake het Beleidsplan archeologie zoo8-zozo gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o8.rz689.ooi Inboeknummer Beslisdatum B&W Dossiernummer Raadsvoorstel inzake het Beleidsplan archeologie zoo8-zozo Inleiding Vanaf 1999

Nadere informatie

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007

Raadsvoorstel 49. Gemeenteraad. Vergadering 8 mei Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 Raadsvoorstel 49 Vergadering 8 mei 2007 Gemeenteraad Onderwerp : Besteding regionale middelen WMO 2007 B&W vergadering : 27 maart 2007 Dienst / afdeling : SE. MOeD Aan de gemeenteraad, Als één van de uitwerkingen

Nadere informatie

11 Stiens, 21 oktober 2014

11 Stiens, 21 oktober 2014 11 Stiens, 21 oktober 2014 Raadsvergadering: 13 november 2014 Voorstelnummer: 2014/ 74 Portefeuillehouder: Cees Vos Behandelend ambtenaar: Jitske Bosch E-mail: j.bosch@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. :

Nadere informatie

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Advies: Openbaar

Besluitvorming aan de Raad Formele advisering van de Raad. Conform advies Aanhouden Anders, nl. Collegevoorstel Advies: Openbaar Collegevoorstel Advies: Openbaar Onderwerp Ontwikkeling OGGZ-loket als meldpunt voor onrust en overlast Programma / Programmanummer Maatschappelijke zorg en dienstverlening / 7320 Portefeuillehouder G.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Zaaknummer: OWZDB28. nazorg ex-gedetineerden

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Zaaknummer: OWZDB28. nazorg ex-gedetineerden Zaaknummer: OWZDB28 Onderwerp nazorg ex-gedetineerden Collegevoorstel Inleiding In juni 2011 heeft u besloten voor een aantal taken aan te sluiten bij het Bureau Nazorg s-hertogenbosch voor de nazorg van

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8)

Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee. (raadsmotie oprichting Wmo-huis; februari oo8) gemeente Eindhoven Raadsnummer O8. RZ 8 Zg. OOZ Inboeknummer o8bstoaob6 Beslisdatum B&W 4 november 2008 Dossiernummer 84S.4Sa Raadsvoorstel tot het vaststellen van de besteding reserve Wet maatschappelijkee

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen

Raadsvoorstel. Wij stellen voor: Beleidskader maatschappelijk zorg besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen Raadsvoorste l Raadsvoorstel Beleidskader maatschappelijk zorg 2017-2025 doel: aan: besluitvormend de raad van de gemeente Teylingen zaaknummer: 164032 datum voorstel: 31 oktober 2016 datum collegevergadering:

Nadere informatie

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei

Betreft cie MO: Voorstel inzake eenkredietverstrekking ten behoeve van de. verbouwing van het pand Zoutstraat 2 van de Stichting Pop Ei gemeente Eindhoven Concerngtaf Bestuermecretariaat Retouradres Postbus gorso, 9600 RB Eindhoven Voorzitter en leden van de commissie voor maatschappelijke ontwikkeling (MO) Behandeld door M. Honing Telefoon

Nadere informatie

Regionaal beleids- en afsprakenkader 2016

Regionaal beleids- en afsprakenkader 2016 Regionaal beleids- en afsprakenkader 2016 Noord- en Midden-Limburg Beschermd wonen, opvang en openbare geestelijke gezondheidszorg 1. Inleiding Volgens de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (Wmo)

Nadere informatie

Inzet van middelen: dekking Dekking vindt plaats vanuit de reguliere financiële middelen armoedebestrijding.

Inzet van middelen: dekking Dekking vindt plaats vanuit de reguliere financiële middelen armoedebestrijding. Raad V200900744 Onderwerp: Kaders nota armoedebeleid Collegevoorstel Inleiding: De gemeente Heusden kiest voor een nieuwe aanpak van armoedebestrijding. Deze aanpak wordt vastgelegd in een nota armoedebeleid.

Nadere informatie

BIJLAGE voortgangsrapportage mei 2007 Rapportage en planning activiteiten Den Haag Onder Dak. maart Bijgesteld op 4 mei 2007.

BIJLAGE voortgangsrapportage mei 2007 Rapportage en planning activiteiten Den Haag Onder Dak. maart Bijgesteld op 4 mei 2007. RIS146638a_13-JUN- BIJLAGE voortgangsrapportage mei Rapportage en planning activiteiten Den Haag Onder Dak. maart. Bijgesteld op 4 mei. Inleiding. Op 27 juni 2006 is het Haagse Plan van Aanpak MO/OGGZ,

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Programma Documentnummer: B.18.1567 *B.18.1567* Landgraaf, 2 september 2018 ONDERWERP: 1e begrotingswijziging 2019 GGD Zuid Limburg Raadsvoorstelnummer:

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Doelen en uitgangpunten van het gemeentebestuur

1. Inleiding. 2. Doelen en uitgangpunten van het gemeentebestuur Programma van Eisen volgens TRILL voor Stichting Maatschappelijke Opvang (SMO) ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de nota lokaal gezondheidsbeleid

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van de nota lokaal gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07.R2264.OOI Inboeknummer o7bstor347 Beslisdatum B%W tr september 2007 Dossiernummer 737.45I OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Beleidsnotitie Dak- en Thuislozen CSA05.062. Aanleiding

Beleidsnotitie Dak- en Thuislozen CSA05.062. Aanleiding Onderwerp CSA05.062 Beleidsnotitie Dak- en Thuislozen Aanleiding In 2004 is al een begin gemaakt met de formulering van genoemd beleid rond dak- en thuislozen. Medio 2004 is in de Commissie Samenleving

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake planmatig onderhoud en vervangingsinvesteringen

Raadsvoorstelinzake planmatig onderhoud en vervangingsinvesteringen gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke ontwikkeling Raadsnummer 04.R954.OOI Inboeknummer o4uooo63x Beslisdatum Bikw s4 augustus 2004 Dossiernummer 435.253 Raadsvoorstelinzake planmatig onderhoud en

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor

Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een spoedeisend karakter voor gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer o4.rxog.oog Inboeknummer oevooaagr Beslisdatum B8cw xg april 2004 Dossiernummer er6.sgs Raadsvoorstel inzake enkele aanvragen met een

Nadere informatie

Raadsvoorstel betreft schadevergoeding Pater Augustijnen inzake klooster Marienhage

Raadsvoorstel betreft schadevergoeding Pater Augustijnen inzake klooster Marienhage gemeente Eindhoven Grond 5 Vastgoed Raadsnummer xo. Rg8zo. oor Inboeknummer robstoroy8 Beslisdatum B%W 6 juli aoro Dossiernummer oaz asr Raadsvoorstel betreft schadevergoeding Pater Augustijnen inzake

Nadere informatie

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben

gemeente Eindhouen Inleiding De Stichting Openbare Bibliotheek Eindhoven en de Stichting de Krabbedans hebben gemeente Eindhouen Raadsnummer ZO.Rg747.OOI Inboeknummer robstoro44 Beslisdatum B5MT ts juni 2OIO Dossiernummer oa4 6Sr Raadsvoorstel tot het uerstrekken uan een lening aan de Bibliotheek Eindhouen ten

Nadere informatie

Raadsvoorstel. zie raadsportefeuille: Eindrapportage tweejarig project MOH, onderzoeksrapportage

Raadsvoorstel. zie raadsportefeuille: Eindrapportage tweejarig project MOH, onderzoeksrapportage Raadsvoorstel Nummer 123 Dienst Dienst Welzijn, Onderwijs en Cultuur Datum 10 april 2001 Betreft Maatschappelijke Opvang Haarlemmermeer Bijlage(n) Samenvatting zie raadsportefeuille: Eindrapportage tweejarig

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening)

OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves en voorzieningen (bij het opstellen uan de jaarrekening) Concernstaf Raadsnummer O6.RZ85O.OOI Inboeknummer o6bstoarbs Beslisdatum B5MT a4 oktober 2006 Dossiernummer 6qB ysr OplegvelRaadsvoorstel tot het aanpassen uan de procedure voor het instellen van reserves

Nadere informatie

Concept. Aan het regionaal portefeuillehouders overleg Wonen, Welzijn en Zorg Gooi en Vechtstreek. Jan Spoelder en Marlies van der Linden

Concept. Aan het regionaal portefeuillehouders overleg Wonen, Welzijn en Zorg Gooi en Vechtstreek. Jan Spoelder en Marlies van der Linden Concept Aan het regionaal portefeuillehouders overleg Wonen, Welzijn en Zorg Gooi en Vechtstreek DIENST INWONERS POSTBUS 9900 1201 GM HILVERSUM AFDELING: MAATSCHAPPELIJKE ONTWIKKELING BEZOEKADRES: OUDE

Nadere informatie

Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente

Raadsvoorstel tot het aanpassen van de Subsidieverordening gemeente gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer OQ.R62O.OOI Inboeknummer o3poop383s Beslisdatum BikW sg oktober 2003 Dossiernummer 344.55a Raadsvoorstel tot het aanpassen van de

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Prioriteitennota Ontwikkelingslocatie Brainport Eind hoven

Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen van de Prioriteitennota Ontwikkelingslocatie Brainport Eind hoven gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 05.RI382.OOI Inboeknummer ogbstorgeo Beslisdatum B8cW so september 2005 Dossiernummer S38.4Sr Oplegvel Raadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Kaderstellen (Beleids)uitvoering Controleren. Gemeente Raad College Raad. Algemeen bestuur Dagelijks bestuur

Kaderstellen (Beleids)uitvoering Controleren. Gemeente Raad College Raad. Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Algemeen Onderwerp Regionale beleidsnotitie bij beleidsplan Bescherming en Opvang Vertrouwelijk Nee Contactpersoon Dhr. J. van Slooten Eenheid Sturing E-mail sociaaldomein@regiogv.nl Kenmerk 17.0002772

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Beleidskader Opvang, Wonen en Herstel BBVnr: 2016/324154

Raadsstuk. Onderwerp: Beleidskader Opvang, Wonen en Herstel BBVnr: 2016/324154 Haarlem Raadsstuk Onderwerp: Beleidskader Opvang, Wonen en Herstel 2017-2020 BBVnr: 2016/324154 1. Inleiding Vanaf 1 januari 2015 is de taak beschermd wonen door het Rijk gedecentraliseerd naar de (centrum)gemeenten.

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en

Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk Eindhoven en gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsbijlage nummer 4a Inboeknummer oa Toooogo Beslisdatum BikW rg februari 2002 Dossiernummer ao8.6os Raadsbijlage Voorstel inzake garantiestelling Buurtwerk

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 01-02-2018 Franeker, 10-1-2018 Onderwerp Herziene begroting 2018 Dienst SoZaWe Portefeuillehouder Wethouder B. Tol Steller T. Osinga-van der Zee, t.osinga@waadhoeke.nl Beoogd

Nadere informatie

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas gemeente Eindhoven Dienst Algemene en Publiekszaken Raadsnummer 07.R2I92.OOI Inboeknummer o7bstor3ra Beslisdatum B%W to juli 2007 Dossiernummer 7z8.553 Oplegvel Raadsvoorstel tot het invoeren van een stadspas

Nadere informatie

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College

Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en) Stichting Stedelijk College gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer O8. RZ 6gO. OOX Inboeknummer o8bstoroab Beslisdatum BSP tz juni 2008 Dossiernummer 8as.sst Raadsvoorstelinzake toekomstige rechtsvorm(en)

Nadere informatie

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven

gemeente Eindhoven zijn verwerkt in de Reintegratieverordening gemeente Eindhoven x p gemeente Eindhoven Dienst Werk, Zorg en Inkomen Raadsnummer 04.R949.00I Inboeknummer o4tooxoo6 Beslisdatum Baxw xx september 2004 Dossiernummer 439.6Sx Raadsvoorstel tot het wijzigen van de Subsidieverordening

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2016

Raadsvoorstel: Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2016 Raadsvoorstel: 2016-1593 Onderwerp: Verordening maatschappelijke ondersteuning Gorinchem 2016 Datum: 30 mei 2016 Portefeuillehouder: J. Freije I & O: 12 mei 2016 B &A / Raadsvergadering: 16 juni 2016 Programma:

Nadere informatie

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat

Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Afdeling Maatschappelijke Ondersteuning Meerjarenprogramma Van Beschermd wonen naar wonen met begeleiding op maat Be z o e k a d r e s Kreupelstraat 1 Leden van de gemeenteraad O p e n i n g s t i j d

Nadere informatie

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst.

gemeente Eindhoven betreffende de positie en taakuitvoering van de Gemeentelijke Gezondheidsdienst. gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbijlage nummer r3o Inboeknummer 99N000332 Beslisdatum Bg W y juni r 999 Dossiernummer 923 2or Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd

gemeente Eindhoven Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties gecombineerd gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontmikkeling Raadsnummer O8. RZg8Z. OOZ Inboeknummer o8bstoor86 Beslisdatum B&W ra februari 2008 Dossiernummer 8oy.aSa Oplegvel Raad svoorstel inzake combinatiefuncties

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria

OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen van gebiedsgerichte welstandscriteria gemeente Eindhoven Dienst Stedelijke ontwikkeling en Beheer Raadsnummer 07.RI9QI.OOI Inboeknummer o6bstoa633 Beslisdatum BSP 3 januari 2007 Dossiernummer 702 35I OplegvelRaadsvoorstel tot het vaststellen

Nadere informatie

Gemeenteraadsfractie Rotterdam

Gemeenteraadsfractie Rotterdam Gemeenteraadsfractie Rotterdam Schriftelijke Vragen Voortvarend Funderingsherstel Aan het College van B&W van de Gemeente Rotterdam Coolsingel 40 3011 AD Rotterdam Rotterdam, 11 juli 2014 Geacht College,

Nadere informatie

Raadsvoorstel met betrekking tot de organisatie Regionale Meld- en Coordinatiefunctie

Raadsvoorstel met betrekking tot de organisatie Regionale Meld- en Coordinatiefunctie gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling Raadsnummer Og.Rgy6.OOZ lnboeknummer osvoo646x Beslisdatum BSxW x6 september soos Dossiernummer aag.ssx Raadsvoorstel met betrekking tot de organisatie

Nadere informatie

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit 1. Het college besluit in te stemmen met het concept Beleidsplan Schuldhulpverlening

B&W Vergadering. Voorgesteld besluit 1. Het college besluit in te stemmen met het concept Beleidsplan Schuldhulpverlening 2.1.9 Beleidsplan schuldhulpverlening 2017-2020 1 Dossier 610 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 610 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 6 september 2016 Agendapunt 2.1.9 Omschrijving Beleidsplan schuldhulpverlening

Nadere informatie

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET)

BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) BOB 14/001 BELEIDSKADER SOCIAAL DOMEIN (NIEUWE WMO EN JEUGDWET) Aan de raad, Voorgeschiedenis / aanleiding Per 1 januari 2015 worden de volgende taken vanuit het rijk naar de gemeenten gedecentraliseerd:

Nadere informatie

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening gemeente Eindhoven Vergunningen, Toezicht 5 Handhaving, Vergunningen Raadsnummer Io. Rg88y. ooz Inboeknummer robstor64r Beslisdatum BSP ty augustus aoro Dossiernummer obb asr Raadsvoorstel aanpassing brandbeveiligingsverordening

Nadere informatie

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid

Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking van het gezondheidsbeleid gemeente Eindhoven Gemeentelijke Gezondheidsdienst Raadsbij lage nummer 218 Inboeknummer 99U002762 Beslisdatum B%W 18 september 1999 Dossiernummer 938.201 Raadsbijlage Voorstel met betrekking tot de uitwerking

Nadere informatie