1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten 10 7."

Transcriptie

1 Inhoud 1. Inspiratie 2 2. Draaiboek 3 3. Begroting 6 4. Persbenadering: tips en tricks 7 5. Uitnodigingsposter 9 6. Uitnodigingskaarten Uitnodigingsposter bedrijf Uitnodigingskaart bedrijf Cakevlaggetjes Bedankposter 14

2 Inspirat ie Ochtend Je kunt ontzettend veel leuke koffie acties doen voor KWF Kankerbestrijding. Dit kan als bedrijf of invidueel. Hier vind je een paar leuke ideeën. Laat je inspireren en kom in actie! Ideeën voor bedrijven: Plaats een donatiebox naast het koffieapparaat. Tijdens een vergadering kun je aan collega s geld vragen voor een kopje koffie of een koekje. Organiseer een lunchbijeenkomst met een lekker bakje koffie. Ideeën voor persoonlijke acties: Nodig vrienden uit voor een gezellig bakje koffie. Organiseer bij de sportclub in de buurt een koffieuurtje. Verkoop koffie op de markt in de buurt voor KWF Kankerbestrijding. Organiseer een gezellige High-Tea voor vriendinnen. Plan een gezellig feest wat begint met een lekker bakje koffie. Organiseer een buurtfeest en verkoop de koffie voor KWF Kankerbestrijding. Hou een Koffie Schenk Ochtend met ouders op school.

3 Draaiboek Ochtend Voorbereidingen van je actie Bedenk wat voor koffie-actie je wilt organiseren. Wordt het een kleinschalige, intieme actie? Of wordt er groots uitgepakt en is het verstandig om een team samen te stellen waarmee je samen de actie kunt organiseren? Prik een datum waarop je in actie wilt komen. Zoek een leuke locatie waar je koffie kunt drinken. Probeer sponsoren te vinden die materialen kunnen sponsoren. Bedenk de voorwaarden. Hoeveel kost een bakje koffie? Hoe lang duurt de Koffie Schenk Ochtend? Stel een programma op waarmee je de Koffie Schenk Ochtend kunt uitbreiden. Denk aan een lezing, spelletje, etc. Meld je actie aan op de speciale actiewebsite ochtend. Je krijgt dan je eigen actiepagina waarop je alle informatie over je actie kwijt kunt, waar anderen jouw actie kunnen steunen door geld te doneren en waar jij de uiteindelijke opbrengst aan KWF kunt overmaken. Zorg dat je bij het aanmelden van je actie het woord koffie in de naam zet om in aanmerking te komen voor het koffie-welkomstpakket. Hierin zit onder andere een donatiebox die je tijdens de Koffie Schenk Ochtend kunt gebruiken om het geld mee in te zamelen. Hoe ga je de actie promoten? Ga je posters en uitnodigingen verspreiden of probeer je via mond-tot-mond reclame mensen te bereiken? KWF heeft voor de Koffie Schenk Ochtend speciaal promotiemateriaal ontwikkeld die je op de site kunt downloaden. Kijk daarvoor op Nodig je vrienden/kennissen/familie uit om koffie te komen drinken. Maak een begroting om inzicht te krijgen in de inkomsten en de kosten. Ook de begroting kun je downloaden van de site, printen en zelf invullen.

4 Draaiboek Ochtend Vlak voorafgaand aan de actie Stuur nog een reminder naar de genodigden, zodat zij het niet vergeten. Denk na over de aankleding van de ruimte. Wat kun je doen om het gezellig te maken? Inventariseer hoeveel mensen er ongeveer komen, zodat je kunt bekijken hoeveel boodschappen je moet doen. Haal lekkere koffie, thee en zoetigheden in huis. Zorg dat het er gezellig uitziet voor de bezoekers. Maak bijvoorbeeld gebruik van de posters en cakevlaggetjes die je kunt downloaden, zodat er een actiesfeer ontstaat. Zorg dat de KWF-donatiebox goed in het zicht staat. Deze donatiebox ontvang je in het welkomstpakket zodra je jouw actie online hebt aangemeld. Tijdens de actie Blijf zoveel mogelijk koffie serveren! Vertel over jouw motivatie om de Koffie Schenk Ochtend te organiseren en probeer het onderwerp kanker bespreekbaar te maken. Spoor mensen aan om ook zelf in actie te komen. Ze kunnen koffie drinken met hun eigen vrienden of ze kunnen een Koffie Schenk Ochtend organiseren op hun werk. Maak leuke foto s.

5 Draaiboek Ochtend Na de actie Probeer alle inkopen op te maken. Zorg voor een speciale uitverkoop waarbij de restjes nog verkocht worden voor de actie. Stort de opbrengst op je eigen online actiepagina zodat iedereen het eindbedrag kan zien. Stuur een bedankmail naar alle betrokkenen met foto s van de Koffie Schenk Ochtend en een link naar je actiepagina. Zo kan iedereen zien dat het geld op het rekeningnummer van KWF Kankerbestrijding staat. Online staat ook nog een speciale bedankposter die je kunt downloaden. Vul deze in en hang ze op. Natuurlijk is iedere Koffie Schenk Ochtend anders. Dit zijn slechts enkele tips. Wees creatief en maak er een gezellige Koffie Schenk Ochtend van!

6 Begroting Ochtend Print en vul zelf in! Verwachte donatie Aantal bezoekers... personen Uitgaven Koffie... Aantal kopjes p/p Aantal kopjes totaal... kopjes... kopjes Bedrag per kopje... Opbrengst koffie... (aantal kopjes x bedrag) Overige opbrengst... (sponsoring) Zoetigheden... (gebak + koekjes) Thee... Andere... boodschappen Overige... uitgaven Totale opbrengst... Totale uitgaven... Donatie voor KWF = totale opbrengst totale uitgaven:...

7 Persbenadering: Tips en Tricks Wanneer benader je de media? Afhankelijk van hoe groots je de Koffie Schenk Ochtend opzet en wat je met de media-aandacht wilt bereiken, zijn er twee momenten waarop je de media kunt benaderen: Aankondiging actie. Je legt de actie uit en roept op om langs te komen voor een kopje koffie. Je kunt dit persbericht ook gebruiken om de pers uit te nodigen. Na afloop van de actie. Je beschrijft nog een keer in het kort je actie, je noemt het bedrag, beschrijft het succes en bedankt eventuele sponsoren, donateurs en vrijwilligers. Dit is een goed moment om een foto mee te sturen. Download hier de persberichten. Welke media kun je benaderen? Nieuws over jouw Koffie Schenk Ochtend kun je aanmelden bij de regionale en lokale media rondom de locatie van de actie en/of jouw woonplaats. Denk hierbij aan regionale en lokale websites, dagbladen, de weekbladen die huis-aan-huis worden verspreid en bij een grote actie de regionale en de lokale radio- en televisiestations. Organiseer je een Koffie Schenk Ochtend met je vereniging of op het werk; zorg dan ook dat het vermeld wordt op de website, op intranet, in de nieuwsbrief, etc.! Vergeet het pers-/nieuwsbericht ook niet onder eigen familie en vrienden en via social media te verspreiden. Journalisten persoonlijk benaderen De mailbox van de redactie stroomt elke dag weer vol met nieuwsberichten van allerlei verschillende partijen. De kans bestaat dat jouw persbericht daardoor op de grote hoop terecht komt. Om jouw nieuws extra te benadrukken is het daarom aan te raden om de journalist persoonlijk te bellen, voordat je het bericht per mail verstuurt. Hoe doe je dat? Kijk op de website van de betreffende media organisatie voor het algemene nummer.bel en leg kort je actie uit en vraag bij welke journalist je hiervoor moet zijn. Met jouw enthousiasme over de Koffie Schenk Ochtend breng je je bericht extra onder de aandacht. Hieronder vind je een aantal tips hoe je de media kunt benaderen.

8 Persbenadering: Tips en Tricks Aandachtspunten: De journalist zal in de meeste gevallen vragen of je de informatie per mail wilt sturen. Zorg dat je de mail en/of het persbericht al klaar hebt staan. Denk goed na over het nieuws dat je te bieden hebt. Wat maakt de actie uniek? Zit er een persoonlijk verhaal aan vast? Bied naast een persbericht ook een persoonlijk interview aan. Probeer de journalist bij de actie te betrekken. Nodig hem/haar zo mogelijk uit om bij de actie aanwezig te zijn. Journalisten moeten het onderwerp vaak nog voorleggen aan de redactie voordat ze iets kunnen toezeggen. Spreek af wanneer de journalist reageert of wanneer jij de journalist weer mag bellen voor een update. Een goed contact met de journalist kan ook voor een volgende publicatie zorgen! Persbericht Op de pagina staan twee concept-persberichten die je als basis kunt gebruiken voor jouw eigen persberichten. Download hier de berichten. Zet de tekst van het persbericht bij het versturen altijd in de mailtekst en voeg eventueel het opgemaakte document toe in de bijlage. Persberichten die alleen als bijlage worden meegestuurd, worden vaak niet geopend. Stuur beeldmateriaal mee als je deze hebt en stuur in de mailtekst een fotobijschrift en eventueel de naam van de fotograaf mee. Zorg dat je zeker weet dat de foto door de pers vrij van rechten gebruikt mag worden.

9 uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun KWF Kankerbestrijding datum: tijd: Tot dan! Met vriendelijke groet,

10 uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun KWF Kankerbestrijding ik schenk voor: kom je ook? datum/tijd: plaats: uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun KWF Kankerbestrijding ik schenk voor: kom je ook? datum/tijd: plaats:

11 Wij schenken voor kankeronderzoek datum: tijd: Tot dan! Met vriendelijke groet,

12 uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun KWF Kankerbestrijding wij schenken voor: kom je ook? datum/tijd: plaats: uitnod iging kom gezellig koffie drinken en steun KWF Kankerbestrijding wij schenken voor: kom je ook? datum/tijd: plaats:

13 Cakevlaggetjes: print, knip uit en vouw en plak rond een party-prikkertje. Prik op je verse cakejes en tadaaa! Cupcakes razendsnel recept Voor ± 10 cupcakes: 100 g cakemeel of zelfrijzend bakmeel (gezeefd) 100 g vloeibare boter 100 g suiker 2 eieren 1 zakje vanillesuiker snufje zout Oven voorverwarmen op 200 C. Mix de boter met de suiker en de vanillesuiker in een kom. Voeg de eieren toe en klop opnieuw even kort met de mixer. Voeg dan door een zeef het meel en zout toe. Niet meer mixen, maar met een grote lepel even omscheppen. Neem papieren cakevormpjes en vul met het beslag minuten in de oven en smullen maar!

14 Bedankt! we hebben heel veel koffie gedronken en nog meer euro s opgehaald! zoveel koppen koffie gedronken: zoveel euro s opgehaald:

HANDLEIDING. Kom In Actie

HANDLEIDING. Kom In Actie HANDLEIDING Kom In Actie Inhoudsopgave Checklist voor het plannen van je actie... 3 Kominactie.rodekruis.nl... 4 Actie aanmaken... 4 Actie wijzigen/aanpassen... 4 Mede organisatoren toevoegen... 4 Deelnemers

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs

Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Draaiboek voor een ouderavond over pesten in het basisonderwijs Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 Pesten in het basisonderwijs... 3 2. Organisatie van de ouderavond... 4 2.1 Wat is een goed moment?... 4

Nadere informatie

Marketing & Communicatie MIK

Marketing & Communicatie MIK Marketing & Communicatie MIK richtlijn en veelgestelde vragen voor MIK medewerkers Website 1. Ik wil iets aanleveren voor op de website of zie een fout. a. Betreft het een cursus? Het hele cursusgedeelte

Nadere informatie

Inhoud 3. ZO doe je dat! IdeEën voor jouw MaS voor War Child 5 De beste tips & tricks 6 Waarom is jouw hulp belangrijk? 7.

Inhoud 3. ZO doe je dat! IdeEën voor jouw MaS voor War Child 5 De beste tips & tricks 6 Waarom is jouw hulp belangrijk? 7. NAAM: Beste maatschappelijke stagiaire, Wat goed dat je jouw maatschappelijke stage (MaS) voor War Child gaat doen, en daarmee in actie komt voor oorlogskinderen. Een maatschappelijke stage voor War Child

Nadere informatie

Fondsenwervingsgids. Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52

Fondsenwervingsgids. Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52 Fondsenwervingsgids Sponsor je project! www.projects-abroad.be mail@projects-abroad.be 0032 (0) 38 08 30 52 www.projects-abroad.nl info@projects-abroad.nl 0031 (0) 78 613 13 56 Inleiding Heel erg leuk

Nadere informatie

Hoe organiseer ik een Open Dag?

Hoe organiseer ik een Open Dag? Hoe organiseer ik een Open Dag? Praktische handleiding & tips voor het organiseren van een Open Dag als activiteit van de Dag van de Chemie Algemene informatie over de Dag van de Chemie De Dag van de Chemie

Nadere informatie

Je eigen succesvolle weblog maken!

Je eigen succesvolle weblog maken! Je eigen succesvolle weblog maken! Bjorn Simmering Ik had al wat langer plannen om een eboek te schrijven, maar ik stelde dit steeds uit of ik maakte er geen tijd voor vrij. Nadat ik een serie artikelen

Nadere informatie

Duidelijk in beeld. Uw project en het Europees Sociaal Fonds

Duidelijk in beeld. Uw project en het Europees Sociaal Fonds Duidelijk in beeld Uw project en het Europees Sociaal Fonds Duidelijk in beeld Uw project en het Europees Sociaal Fonds Een plek op de arbeidsmarkt en kansen voor iedereen. Daaraan draagt de Europese Unie

Nadere informatie

Handleiding voor organisatoren

Handleiding voor organisatoren Handleiding voor organisatoren 2 handleiding KOM ERBIJ FESTIVALS De Kom erbij Festivals zijn een onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid 2014. Een week waarin we samen eenzaamheid aanpakken. Wij, dat is

Nadere informatie

7 tips voor je eigen website

7 tips voor je eigen website 7 tips voor je eigen website Anne Claire Venemans 7 Tips voor je eigen website Stel je voor... Je wilt je eigen praktijk of bedrijf opbouwen. Al snel wordt het duidelijk dat je daar in deze tijd niet alleen

Nadere informatie

Crowdfunding Stappenplan

Crowdfunding Stappenplan Crowdfunding Stappenplan Of het nu gaat om crowdfunding voor een goed doel, restaurant, boek, een film of een balletuitvoering, er is altijd een gemeenschappelijk kenmerk. Crowdfunding gaat met name over

Nadere informatie

Ik word ouder. Cursus over ouder worden voor mensen met een beperking. www.kennispleingehandicaptensector.nl

Ik word ouder. Cursus over ouder worden voor mensen met een beperking. www.kennispleingehandicaptensector.nl Ik word ouder Cursus over ouder worden voor mensen met een beperking www.kennispleingehandicaptensector.nl Voorwoord Mensen met een beperking worden steeds ouder. Dat heeft gevolgen voor alle leefgebieden.

Nadere informatie

3-DAY TRY-OUT Handleiding

3-DAY TRY-OUT Handleiding 3-DAY TRY-OUT Handleiding Wat te doen (flow)? Zaaien Afspraak maken met prospect Eerste afspraak (duurt in totaal tussen de 30 en 45 minuten) Feliciteren via Facebook Begeleiding (elke dag) Vervolgafspraak

Nadere informatie

Webdesign voor ondernemers

Webdesign voor ondernemers e-boek Webdesign voor ondernemers Veelgestelde vragen over het laten maken van een website Bart van den Bosch Inhoud 1. Zelf doen of uitbesteden? 4 2. Webdesigners 7 3. Wat is Wordpress 10 4. Maken van

Nadere informatie

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst

Uitgebreide versie. Mijn afspraken met Pluryn. Dienstverleningsovereenkomst Uitgebreide versie Mijn afspraken met Pluryn Dienstverleningsovereenkomst Mijn afspraken met Pluryn Pluryn ondersteunt mensen met een handicap bij wonen, werken, leren en vrije tijd. Krijg je zorg van

Nadere informatie

Bij wie kan ik terecht? Toolkit. Kinderen, waar kies ik voor? Zicht op het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking en een kinderwens

Bij wie kan ik terecht? Toolkit. Kinderen, waar kies ik voor? Zicht op het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking en een kinderwens Toolkit Kinderen, waar kies ik voor? Bij wie kan ik terecht? Zicht op het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking en een kinderwens Bij wie kan ik terecht? 2 Doel Bij wie kan ik terecht? is

Nadere informatie

PROJECTPLAN. Wat staat er in?

PROJECTPLAN. Wat staat er in? PROJECTPLAN Er zijn heel veel manieren hoe je een projectplan (of plan van aanpak) maakt. Een projectplan hoeft echt niet uit heel veel pagina s te bestaan, als je maar over een aantal dingen goed hebt

Nadere informatie

DRAAIBOEK HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT

DRAAIBOEK HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT DRAAIBOEK HOE ORGANISEER IK EEN ACTIVITEIT 1 Hoe organiseer je een activiteit Uitleg Iets organiseren kan iedereen. Maar tussen organiseren en goed organiseren zit een heel groot verschil. Dit draaiboek

Nadere informatie

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk!

1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips. Haal direct meer uit je netwerk! 1 3 N u t t i g e LinkedIn Tips Haal direct meer uit je netwerk! Inleiding Allereerst wil ik u bedanken voor het downloaden van dit e-book. Na weken van voorbereiding kunnen we dan nu eindelijk dit e-book

Nadere informatie

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen

Inhoud. Mijn leven. ik ga verhuizen Inhoud Inleiding...3 Hoofdstuk 1 Plannen... 4 Hoofdstuk 2 Meubels enzo... 6 Hoofdstuk 3 Geld... 8 Hoofdstuk 4 Winkelen... 10 Hoofdstuk 5 Adreswijziging... 12 Hoofdstuk 6 De sleutel!... 14 Hoofdstuk 7 Voorbereiden...

Nadere informatie

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan

Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Het medicijn Gammaglobuline onder je huid Subcutaan Wilhelmina Kinderziekenhuis Wat staat er in deze folder Informatie voor ouders 2 Het medicijn Gammaglobuline onder je huid (subcutaan) 4 Wil je meer

Nadere informatie

Draaiboek gezamenlijke open dag primair openbaar onderwijs. 16 en 17 februari 2007

Draaiboek gezamenlijke open dag primair openbaar onderwijs. 16 en 17 februari 2007 Draaiboek gezamenlijke open dag primair openbaar onderwijs 16 en 17 februari 2007 Inhoud 1. Voorbereiding 3 pagina 2. Programma-onderdelen: 4 Vrijdag en zaterdag 5 Vrijdag 6 Zaterdag 7 3. Cadeautjes 8

Nadere informatie

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan!

Jij zoekt werk. en je hebt dyslexie. Zo pak je dat aan! Jij zoekt werk en je hebt dyslexie Zo pak je dat aan! 3 e druk 3 e oplage december 2007 ISBN 9789074910446 Copyright 2006 irv, Hoensbroek Uitgever: Auteurs: CrossOver, Woerden Brigitte van Lierop Enid

Nadere informatie

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer

Persoonlijk opleidingsplan. Hulpmiddelen voor de werknemer Persoonlijk opleidingsplan Hulpmiddelen voor de werknemer Elk bedrijf heeft bepaalde doelstellingen. Maar ook de werknemers van een bedrijf, jij en je collega s, hebben eigen doelen. Zoals: beter worden

Nadere informatie

Samen media maken. Mediatoolkit voor het basisonderwijs

Samen media maken. Mediatoolkit voor het basisonderwijs Samen media maken Mediatoolkit voor het basisonderwijs EEN UITGAVE VAN IN SAMENWERKING MET MOGELIJK GEMAAKT DOOR De toolkit Samen Media Maken kwam tot stand dankzij financiele steun van Mediawijzer.net

Nadere informatie

Draaiboek EasyEvent. Stap-voor-stap naar een geslaagd evenement voor de kleinzakelijke markt

Draaiboek EasyEvent. Stap-voor-stap naar een geslaagd evenement voor de kleinzakelijke markt Draaiboek EasyEvent Stap-voor-stap naar een geslaagd evenement voor de kleinzakelijke markt Voorwoord Samen met Microsoft naar een geslaagd evenement voor de kleinzakelijke markt Een evenement is een uitstekend

Nadere informatie

Handleiding Handleiding- DiscoManager 2009

Handleiding Handleiding- DiscoManager 2009 Handleiding Welkom bij deze korte introductie in DiscoManager. Met deze handleiding zullen we je de dingen leren die nodig zijn om je discotheek op de rails te krijgen en deze te onderhouden. Inhoudsopgave

Nadere informatie

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten

1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 1 1. Inleiding 2. Gratis informatie aanbieden 3. Virale marketing 4. Hoe ziet een e-book eruit? 5. Een e-book maken 6. Je e-book promoten 2 Inleiding Het is leuk, het is gratis en het is leerzaam: een

Nadere informatie