krant Harmonisatie Arbeidsvoorwaarden Politie

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "krant Harmonisatie Arbeidsvoorwaarden Politie"

Transcriptie

1 info Harmonisatie Arbeidsvoorwaarden Politie Colofon Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties i.s.m. de politiebonden en de VtsPN Ontwerp: VormVijf, Den Haag, Illustratie: Klutworks, Den Haag Aan deze tekst kunnen geen rechten worden ontleend. Juni 00 1

2 Eind 00 is tussen de minister van Binnenlandse Zaken en de politievakorganisaties (NPB, ACP en VMHP) een akkoord gesloten over de arbeidsvoorwaarden bij de politie. Een afspraak uit dit akkoord was dat op termijn de verschillen in arbeidsvoorwaarden tussen de korpsen zouden verdwijnen, ofwel: de arbeidsvoorwaarden worden landelijk geharmoniseerd. De huidige verschillen maken het voor een medewerker lastig om de gevolgen te overzien van een overstap naar een ander korps. Daarnaast leveren de verschillen veel discussie op bij boven regionale samenwerkingsverbanden waar medewerkers uit verschillende korpsen werken. Ook kost het veel tijd om in alle korpsen eigen en af te spreken. In plaats van de verschillende korpsen komen er nieuwe landelijke en. Hierbij is steeds uitgegaan van de meest gangbare korpsen. Omdat er veel verschil len in de arbeidsvoorwaarden zijn tussen de korpsen kan alles niet in één keer worden aangepast. De minister en de politievakorganisaties hebben dit daarom in twee delen opgesplitst. In deze worden de afspraken van het eerste deel van de aanpassingen op een rij gezet. Over het tweede deel van de verschillen in arbeidsvoorwaarden moeten in 00 nog afspraken worden gemaakt. Informatie daarover volgt zodra deze afspraken zijn gemaakt. De afspraken van het eerste deel gaan in op verschillende data.

3 1 april 00 1 mei 00 1 juli 00 Per 1 april 00 vergoeden voortaan alle politiekorpsen de verplichte voor. Alleen wanneer naslagwerken ook digitaal beschik baar zijn, en dus niet meer per se hoeven te worden aangeschaft, is van zo n vergoeding geen sprake. zullen voortaan voor alle medewerkers op de werkplek beschikbaar zijn zonder dat medewerkers daarvoor hoeven te betalen. De korpsen die daarvoor nu een bedrag op het salaris inhouden, stoppen daarmee met ingang van 1 mei 00. Alle medewerkers in schaal 1 en 1 krijgen als er sprake is van over werk tijdens hun deelname aan een rampenstaf, een grootschalig bijzonder optreden, een ME-inzet en een inzet bij een team grootscha lige opsporing, recht op een overwerkvergoeding. Daarvoor komt een landelijke. Bij korpsen die zelf al zo n hadden, blijft die korps van toepassing tot de invoering van de landelijke.

4 1 juli 00 bij overwerk Vanaf 1 juli 00 wordt ook de vergoeding voor maaltijden tijdens overwerk landelijk geregeld. De lunch moet dan plaats vinden tussen.00 en 1.00 uur, het avondeten als de medewerker vanwege dat overwerk tussen 1.00 en 0.00 uur niet thuis kan eten. Voor detachering van medewerkers bij andere korpsen en buiten de politieorganisatie geldt vanaf 1 juli 00 een modelovereenkomst, met standaardafspraken over onder andere ingang- en einddatum, arbeidsduur, ziekte verzuim, functionerings- en beoordelingsgesprekken, eventuele opleidingen en terugkeer naar het oorspronkelijke korps. Het is bij overwerk de bedoeling dat op kosten van het korps in het bedrijfsrestaurant wordt gegeten, of dat de maaltijd door het korps wordt verstrekt. Alleen als dat niet mogelijk is, kan een medewerker de kosten van lunch of avondeten vergoed krijgen, en wel E,0 voor de lunch en E 1, voor het avondeten. Deze bedragen zijn gelijk aan de bedragen van de maaltijden bij dienstreizen binnenland van de nieuwe landelijke reis.

5 1 aug. 00 Voor de die op 1 augustus 00 al aan de opleiding waren begonnen verandert er niets. De nieuwe wijze van inschalen geldt voor de toekomstige die op of na 1 augustus 00 in het selectieproces zitten. Er worden drie groepen onderscheiden: 1. Aspiranten die voor zij aan hun opleiding begonnen nog geen betaald werk hadden: voor hen blijven de -schalen van toepassing.. Aspiranten die voor zij aan hun opleiding begonnen al minstens één jaar betaald werk hadden: voor hen is het inkomen dat zij toen verdienden bepalend voor de inschaling. Hierbij geldt salarisnummer (trede/periodiek) van de schaal waarin de aspirant na afronding van de opleiding minstens terecht komt als bovengrens bij de inschaling.. Voor individuele, voor wie deze problemen oplevert, kan de korpsleiding in bijzondere gevallen besluiten een andere oplossing te bieden. na de basisopleiding Als de aspirant de basisopleiding heeft voltooid, is de functie afhankelijk van het opleidingsniveau. Voor alle toekomstige die op of na 1 augustus 00 in het selectieproces zitten en hun opleiding succesvol afronden geldt het volgende: Niveau : functie met schaal (rang: surveillant) Niveau : functie met schaal (rang: agent) Niveau : functie met schaal (rang: hoofdagent) Niveau : functie met minstens schaal (rang:brigadier) Niveau : functie met minstens schaal (rang: inspecteur) De huidige garantie voor een bepaald minimumsalaris per opleidings niveau blijft bestaan. Voor de die op 1 augustus 00 al aan de opleiding waren begonnen verandert er niets. Alleen voor van niveau (hoofdagent) geldt als extra overgangsmaatregel dat zij vóór 1 augustus 0 moeten zijn aangesteld in een functie met schaal, mits zij hun opleiding succesvol hebben afgerond.

6 1 okt. 00 naar hogere schaal Vanaf 1 oktober 00 gaat iemand die vanuit de maximale periodiek van een bepaalde schaal naar een volgende schaal wordt bevorderd, er wezenlijk in salaris op vooruit. De vooruitgang moet in die gevallen ten minste even groot zijn als de omvang van de laatste periodieke verhoging in de schaal van waaruit de bevordering plaatsvindt. Tot het moment dat deze nieuwe in werking treedt blijven de oorspronkelijke korpsen van toepassing. Iedere medewerker die als gevolg van zijn werk rechts kundige hulp nodig heeft kan deze van het korps verstrekt krijgen. Wanneer een medewerker liever zelf zijn rechtskundige hulp regelt krijgt hij de kosten vergoed zolang die niet hoger zijn dan wanneer de korpsleiding die hulp geregeld zou hebben. Dit geldt ook als een medewerker de rechtskundige hulp laat verzorgen door zijn vakbond. Om te garanderen dat de medewerker aanspraak kan maken op goede bijstand, wordt van een minimumuurtarief van E,1,- uitgegaan. Als het korps gebruik maakt van een rechtsbijstandsverzekering, bedraagt het maximale uurtarief dat vergoed kan worden momenteel E 10,-, maar dit bedrag zal jaarlijks aan de normale inflatie worden aangepast. De korpsleiding kan in bij zondere gevallen besluiten om een hoger bedrag te vergoeden. Verzoeken om (een vergoeding voor) rechtskundige hulp die zijn ingediend voor 1 oktober 00 worden nog behandeld volgens de oude korpsregels. Voor nieuwe verzoeken geldt deze nieuwe landelijke.

7 1 okt. 00 Schadevergoeding privé-eigendommen Er komt een landelijke voor schadevergoeding voor privé-eigendommen van medewerkers die onder diensttijd beschadigd zijn. Voor de bepaling van de hoogte van het vergoedingsbedrag geldt het volgende: 1. Omdat de waarde van eigendommen door ouderdom en slijtage in de loop der jaren vermindert, ontvangt de eigenaar ook minder van de oorspronkelijke waarde terug naarmate het beschadigde eigendom ouder is. Alleen voor brillenglazen en duurzame contactlenzen ontvangt de eigenaar altijd de vervangingswaarde.. Ongeacht de ouderdom en slijtage krijgt de eigenaar nooit minder dan een kwart van wat het beschadigde eigendom oorspronkelijk kostte vergoed.. De maximale vergoeding bedraagt: E 00,- voor brilmonturen, E 0,- voor horloges, E 0,- voor sieraden, E 0,- voor zonnebrillen. Elke drie jaar wordt gekeken of die bedragen aangepast moeten worden.. Als reparatie mogelijk én goedkoper is dan de aanschaf van een nieuw exemplaar, dan worden alleen die reparatiekosten vergoed.. Verlies en beschadiging van eigendommen buiten diensttijd, en op weg van huis naar werkplek of omgekeerd, worden alleen vergoed, als de medewerker buiten diensttijd onverwachts toch werk heeft verricht. Bijvoorbeeld als op weg naar huis bij een verkeersongeluk geholpen moet worden, of een drenkeling moet worden gered.. Als het overduidelijk is dat de beschadiging het gevolg is van roekeloos gedrag van de medewerker zelf, wordt er niets vergoed. Voor schade die is ontstaan voor 1 oktober 00 gelden nog de oude korpsregels. Voor nieuwe schadegevallen geldt deze nieuwe landelijke.

8 1 okt. 00 Turkse militaire dienstplicht voor niet ME-ers Medewerkers die de willen af kopen, in combinatie met een basisopleiding van drie weken, kunnen daarbij vanaf 1 oktober 00 rekenen op: 1. Een renteloze lening van maximaal E 000,- voor de afkoop van de volledige dienstplicht en de eventuele reis- en verblijfkosten.. Betaald buitengewoon verlof van maximaal vier weken, om die basisopleiding mogelijk te maken.. Toestemming om maximaal vier weken vakantieverlof op te nemen voor of na de periode van de basisopleiding. Deze landelijke vervangt vanaf 1 oktober 00 alle afzonderlijke en van de korpsen. Toezeggingen aan medewerkers die al zijn gedaan op grond van de oude korpsregels worden uitgevoerd als dit voor de medewerker positiever uitpakt. Het kan voorkomen dat medewerkers die geen ME-er zijn in het kader van grootschalig en/of bijzonder optre den worden ingezet voor werk waarvan de korpsleiding vooraf verwacht dat het voor die medewerkers net zo gevaarlijk is als voor de opgeroepen ME-ers. Deze medewerkers ontvangen in het vervolg dezelfde vergoe ding als de ME-ers krijgen. De wordt ook aan deze medewerkers verstrekt als achteraf blijkt dat er geen gevaar was en daadwerkelijk ME-optreden niet nodig bleek, mits de ME-ers de vergoeding ook krijgen. Bij korpsen die zelf al zo n hadden, blijft die korps van toepassing tot de invoering van de landelijke per 1 oktober 00.

9 1 jan. 00 Extra dag verlof in plaats van In veel korpsen is nog aangewezen als regionale feestdag waarop niet gewerkt hoeft te worden. Met ingang van 1 januari vervalt als regionale feestdag. In ruil wordt het jaarlijkse aantal vakantie-uren van 1, uur met, uur vergroot, zodat iedereen in plaats van recht krijgt op een extra vrije dag. Deze extra vrije dag geldt ook voor medewerkers in korpsen waar de in het verleden als regionale feestdag is afgeschaft. verdwijnen Momenteel zijn er in enkele korpsen regionale voor carnaval. Deze zullen met ingang van 1 januari 00 worden afgebouwd. Hierbij wordt voor de eerste feestdag een afbouwperiode gehanteerd van drie jaar en voor een eventuele tweede feestdag aansluitend een afbouwperiode van vijf jaar. Na 01 bestaan er dus nergens aparte regionale feestdagen meer. in de arbeidsvoorwaarden Om aan specifieke wensen van afzonderlijke medewerkers tegemoet te komen, is het binnen grenzen mogelijk bepaalde rechten (salaris, vakantie-uitkering, vakantie-uren, eindejaars - uitkering, overwerkvergoeding) tegen een aantal vastgestelde doelen in te ruilen, zoals een fiets voor het woon- werkverkeer, vakliteratuur, het volgen van cursussen en congressen, vakbondscontributies of bedrijfs fitness. Daarvoor wordt op 1 januari 00 een landelijke ingevoerd die de bestaande regionale en gaat vervangen. In deze is ook opgenomen dat alle korpsen medewerkers uiterlijk vanaf 00 de mogelijkheid zullen bieden om een deel van de eindejaars-uitkering in te ruilen voor een extra onbelaste vergoeding voor woonwerkverkeer, voor zover daarvoor in fiscaal opzicht ruimte is.

10 1 jan. 00 Afbouwtoelage voor werk in nacht- en weekeinddiensten (operationele toelage) Als een medewerker minder nacht- of weekeinddiensten verricht, en daardoor dus minder operationele toelage ontvangt, zal hij minder gaan verdienen. Als de medewerker buiten zijn schuld, blijvend (= één jaar of langer) ten minste % minder gaat verdienen kan hij om die inkomensachteruitgang te verzachten een tijdelijke vergoeding krijgen: een afbouwtoelage. Dit geldt vanaf 1 januari 00 ook als de medewerker zelf voor een andere functie of standplaats gekozen heeft en daardoor minder nacht- en weekeinddiensten verricht. In de nieuwe CAO die de minister van Binnenlandse Zakenop mei 00 heeft gesloten met de politievakorganisaties (NPB, ACP, VMHP en ANPV) zijn nog twee aanvullende afspra ken gemaakt over deze afbouw toelage. De periode van afbouw wordt verlengd van maximaal drie jaar naar maximaal vier jaar. Daarnaast zal in het vervolg niet alleen een blijvende inkomens achteruitgang worden gecompenseerd maar ook vermindering of verlies van de operationele-toelage als de medewerker tijdelijk (= ten minste vier weken) andere werkzaamheden gaat verrichten. Aanvulling dienstongevallenverzekering Sinds 1 is er al een uitkering in geval van dienstongevallen. In aanvulling daarop zullen vanaf 1 januari 00 alle mede werkers via hun korps verzekerd zijn van een uitkering van E 0.000,-, wanneer zij tijdens het werk overlijden, zonder dat er sprake is van een dienstongeval. De premie daarvoor wordt betaald door de politiekorpsen. Sommige korpsen hebben op het ogenblik verzekeringen voor ongevallen buiten diensttijd en voor ongevallen van gezinsleden. Die verzekeringen worden per 0 gestopt zodat mede werkers de tijd hebben om, als zij dat willen, zelf elders een soortgelijke verzekering af te sluiten. Ook deze wijzigingen gaan 1 januari 00 in.

11 1 jan. 00 Er komt een landelijke studiefaciliteiten. In deze nieuwe wordt onderscheid gemaakt tussen functiegerichte opleidingen, loopbaangerichte opleidingen en overige opleidingen. Voor zelfstudie - pakketten worden aparte faciliteiten opgenomen. Bij functiegerichte opleidingen kan de medewerker rekenen op studieverlof voor alle lesuren en een gedeel telijk verlof voor zelfstudie. De medewerker zal echter ook eigen tijd moeten steken in zijn studie (huiswerk). De worden volledig vergoed. Bij loopbaangerichte opleidingen heeft de medewerker alleen recht op studieverlof voor de lesuren. De omvang van het studieverlof is afhankelijk van het belang voor het politie korps. Ook de vergoeding van de is afhankelijk van het belang voor het politiekorps. Bij een groot belang geldt studieverlof voor alle lesuren en vol ledige vergoeding van de. Is het belang voor het politiekorps gering dan geldt voor 0% van de les uren studieverlof en 0% vergoeding van de Bij de overige opleidingen komt de medewerker niet voor studie verlof in aanmerking, maar wel voor een vergoeding van de helft van de tot maximaal E 00,- per jaar. De nieuwe treedt per 1 januari 00 in werking en gaat de huidige korpsen voor studiefaciliteiten ver vangen. Afspraken die in korpsen al met medewerkers zijn gemaakt op grond van deze korpsen veranderen niet door de komst van de nieuwe. sverplichting opleidingskosten De terugbetalingsverplichting voor opleidingskosten wordt onderdeel van de nieuwe landelijke studiefaciliteiten. Opleidingskosten die het korps heeft vergoed moeten terugbetaald worden door medewerkers die zonder goede redenen stoppen met de opleiding of de politiedienst kort na de opleiding op eigen initiatief verlaten. De terugbetalingsverplichting geldt niet voor functiegerichte opleidingen, met uitzondering van niet politiespecifieke opleidingen zoals ICT- of vliegopleidingen. Ook hoeft de medewerker de kosten niet terug te beta len wanneer hij: - om medische of sociale redenen ontslagen wordt; - na het verlaten van de dienst direct in de WW belandt; - met pensioen gaat; - of de opleiding volgde met als doel de politiedienst te verlaten. Er komt een landelijke modelovereenkomst voor waar korpsen gebruik van kunnen maken. In deze modelovereenkomst staan bepalingen over onder andere het stageprogramma, werktijden, reiskosten en een stagevergoeding. Richtlijn voor de maandelijkse vergoeding is voor stagiaires op het MBO E,-, op het HBO E,-, en op het WO E 00,-.

12 1 jan. 00 De werkzaamheden die een medewerker opgedragen krijgt, moeten overeenkomen met de voor de medewerker geldende functiebeschrijving. Het komt voor dat het werk dat een medewerker krijgt op gedragen afwijkt van zijn functieomschrijving. Als dat minstens een jaar lang het geval is kan de medewerker de korpsleiding vragen de omschrijving van zijn functie aan te passen. Dit wordt functieonderhoud genoemd. Voor de procedure van functieonderhoud wordt met ingang van 1 januari 00 een landelijke van kracht. In deze zijn onder andere de te hanteren termijnen opgenomen en de eisen waaraan een verzoek tot functieonderhoud moet voldoen. Ook is vastgelegd wat er moet gebeuren als blijkt dat bij de verrichte afwijkende werkzaamheden een hogere salariëring aan de orde is. De korpsleiding kan besluiten dat voor de medewerker de functie wordt aangepast aan de afwijkende werkzaamheden. In dat geval wordt de mogelijk hogere salariëring met terugwerkende kracht betaald, ten minste tot het moment dat de ambtenaar het verzoek tot functie onderhoud heeft ingediend. Als de mede werker en korps leiding het eens zijn over een eerdere datum waarop de afwijkende werkzaamheden zijn begonnen, wordt de periode van terugwerkende kracht langer. Voor verzoeken tot functieonderhoud die zijn gedaan tot uiterlijk 1 december 00 gelden nog de oude korpsregels. Voor verzoeken die daarna worden ingediend geldt deze nieuwe landelijke. Opleiding, training en oefeningen van bedrijfshulpverleners vinden in werktijd plaats. Een paar korpsen hebben een kleine vergoeding voor medewerkers die bedrijfshulpverlener zijn. Deze korpsen zullen daarmee 1 januari 00 stoppen. Als blijk van waardering kan aan de bedrijfshulpverleners door de korpsleiding natuurlijk een gratificatie worden verleend.

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2008 384 Besluit van 15 september 2008 tot wijziging van het Besluit algemene rechtspositie politie, het Besluit bezoldiging politie en het Besluit

Nadere informatie

HARMONISATIE SPECIAL

HARMONISATIE SPECIAL A4 Informatie om te delen Afdeling Arbeidsvoorwaardenbeleid, directie Politie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties A4 is bedoeld om de politiekorpsen op een snelle manier kort en bondig

Nadere informatie

Afspraken eerste tranche van de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden politie. Verzoek om medewerking. geen

Afspraken eerste tranche van de harmonisatie van de arbeidsvoorwaarden politie. Verzoek om medewerking. geen Datum 24 april 2008 Kenmerk 2008-0000192603 Onderdeel directie Politie Inlichtingen G. Hovius T 070 426 6747 F Blad 1 van 2 Aan de korpsbeheerders van de regionale politiekorpsen en van het KLPD de voorzitter

Nadere informatie

IKAP-Regeling rijkspersoneel

IKAP-Regeling rijkspersoneel (Tekst geldend op: 02-02-2015) IKAP-Regeling rijkspersoneel De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Gelet op artikel 21c van het Algemeen Rijksambtenarenreglement en artikel 34c van

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Regeling faciliteiten bij afkoop Turkse dienstplicht voor politieambtenaren

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Regeling faciliteiten bij afkoop Turkse dienstplicht voor politieambtenaren STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 1345 4 december 2008 Regeling faciliteiten bij afkoop Turkse dienstplicht voor politieambtenaren 14 november 2008 Nr.

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 49gg, achtste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement;

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds Gelet op artikel 49gg, achtste lid, van het Algemeen Rijksambtenarenreglement; STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 1206 12 januari 2016 Regeling van de Minister voor Wonen en Rijksdienst van 7 januari 2016, nr. 2016-0000006820, houdende

Nadere informatie

Financiële arbeidsvoorwaarden rijkspersoneel (in kort bestek)

Financiële arbeidsvoorwaarden rijkspersoneel (in kort bestek) Financiële arbeidsvoorwaarden rijkspersoneel (in kort bestek) ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Schalen BBRA salarisnummer maandsalaris sinds -- ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Schalen BBRA salarisnummer

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2012 279 Besluit van 18 juni 2012, houdende wijziging van het Rechtspositiebesluit ambtenaren BES in verband met de invoering van een nieuwe studiefaciliteitenregeling

Nadere informatie

Financiële arbeidsvoorwaarden rijkspersoneel (in kort bestek)

Financiële arbeidsvoorwaarden rijkspersoneel (in kort bestek) Financiële arbeidsvoorwaarden rijkspersoneel (in kort bestek) ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Schalen BBRA salarisnummer maandsalaris ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, Schalen BBRA salarisnummer

Nadere informatie

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d.

Nummer: 11.0001183. Versie: 1.1. Vastgesteld door het DB d.d. Instemming OR RAV d.d. Uitvoeringsregeling artikel 6.10 van de CAO sector Ambulancezorg ( vergoeding consignatiediensten ten behoeve van GHOR-taken ) Regionale Ambulancevoorziening Nummer: 11.0001183 Versie: 1.1 Vastgesteld

Nadere informatie

Gelet op de Arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Katwijk;

Gelet op de Arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Katwijk; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Katwijk. Nr. 26215 3 maart 2016 Uitvoeringsregeling hoofdstuk 3 Burgemeester en wethouders van Katwijk; Stellen vast de volgende beleidsregels ter uitvoering

Nadere informatie

P&O mandaten Griffie (o.b.v. AVR)

P&O mandaten Griffie (o.b.v. AVR) P&O mandaten Griffie (o.b.v. AVR) Toelichting: Waar in de tabel bij staat vermeld, wordt hiermee bedoeld dat de Voorzitter van de werkgeverscommissie is de betreffende besluiten te nemen ten zien van de

Nadere informatie

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006

Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Regeling Menukaart arbeidsvoorwaarden 2006 Artikel 1 Vastgesteld bij besluit van het college van bestuur van 7 november 2006, nr. 2006cb0252, zoals laatstelijk gewijzigd bij zijn besluit van 3 december

Nadere informatie

Model-detacheringsovereenkomst

Model-detacheringsovereenkomst Model-detacheringsovereenkomst Disclaimer Bij gebruik van onderstaande model-detacheringsovereenkomst stemt u in met deze disclaimer. Algemeen Aan de inhoud van deze model-detacheringsovereenkomst kunnen

Nadere informatie

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging

3 Salaris en vergoedingsregelingen. Bezoldiging 3 Salaris en vergoedingsregelingen Bezoldiging Artikel 3:1 1 Met inachtneming van artikel 1:2:1 wordt aan de ambtenaar binnen het kader van een lokaal vast te stellen bezoldigingsregeling een bezoldiging

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF sector FO nr. 57 januari 2009

NIEUWSBRIEF sector FO nr. 57 januari 2009 Sector FO Ametisthorst 20 Postbus 91460 2509 EB Den Haag Telefoon (070) 419 19 44 Telefax (070) 419 19 40 E-mail: fo@cmhf.nl Website www.cmhf.nl Rabobank 36.59.34.844 NIEUWSBRIEF sector FO nr. 57 januari

Nadere informatie

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik?

Vraag A1 In de mail over de CAO 2008 wordt gesproken over differentiatie naar groepen medewerkers. Onder welke groep val ik? ONDERHANDELINGSRESULTAAT CAO KPN 2008-2009 VRAGEN EN ANTWOORDEN De antwoorden op de gestelde vragen zijn gebaseerd op het Onderhandelingsresultaat tussen KPN en de vakbonden d.d. 22 februari 2008. De hierna

Nadere informatie

BEZOLDIGINGSREGELING

BEZOLDIGINGSREGELING BEZOLDIGINGSREGELING Algemene bepaling Artikel 1 Voor de toepassing van deze verordening wordt verstaan onder: a. medewerker De ambtenaar als bedoeld in artikel 1:1, lid 1onder a van de CAR b. werkgever

Nadere informatie

Artikel 5 Bepalen functieschaal In een aparte regeling wordt vastgelegd de wijze waarop de functies worden beschreven en gewaardeerd.

Artikel 5 Bepalen functieschaal In een aparte regeling wordt vastgelegd de wijze waarop de functies worden beschreven en gewaardeerd. Artikel 1 Begripsomschrijvingen De begripsomschrijvingen van de CAR-UWO zijn van toepassing. Verwijzingen naar de belangrijkste omschrijvingen zijn opgenomen in de regeling. Daarnaast gelden aanvullend

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING. U kunt de eindheffing van de werkkostenregeling ook als concern toepassen.

WERKKOSTENREGELING. U kunt de eindheffing van de werkkostenregeling ook als concern toepassen. WERKKOSTENREGELING Stap 1. Hoe werkt de werkkostenregeling? Met ingang van 1 januari 2015 wordt de regeling van vrije vergoedingen en verstrekkingen vervangen door de werkkostenregeling (WKR). In de WKR

Nadere informatie

De wijzigingen gaan, met terugwerkende kracht, in per 1 januari Artikel 18:1:5, eerste lid, wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden:

De wijzigingen gaan, met terugwerkende kracht, in per 1 januari Artikel 18:1:5, eerste lid, wordt gewijzigd en komt als volgt te luiden: A Wijzigingen in het Reglement Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant als gevolg van circulaire CVA/U201200224 per 1 januari 2012. Wijzigingen UWO De wijzigingen gaan, met terugwerkende

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2012 520 Besluit van 24 oktober 2012, houdende wijziging van het Besluit algemene rechtspositie politie, Besluit bezoldiging politie en het Besluit

Nadere informatie

ARBEIDSDUUR. Keuzemogelijkheden voor militairen BURGERS PAGINA 6. T wee uren langer of korter werken

ARBEIDSDUUR. Keuzemogelijkheden voor militairen BURGERS PAGINA 6. T wee uren langer of korter werken ARBEIDSDUUR Keuzemogelijkheden voor militairen T wee uren langer of korter werken Vanaf 1 juli 2001 bestaat voor u de mogelijkheid om, uitgaande van een arbeidsduur van uw rooster van gemiddeld 38 uur

Nadere informatie

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten (versie 15.1) Regeling is geldig vanaf 1 juli 2009 en aangepast per 1 januari 2015 en geldt voor onbepaalde

Nadere informatie

REGELING KEUZEMODEL ARBEIDSVOORWAARDEN UNIVERSITEIT MAASTRICHT

REGELING KEUZEMODEL ARBEIDSVOORWAARDEN UNIVERSITEIT MAASTRICHT REGELING KEUZEMODEL ARBEIDSVOORWAARDEN UNIVERSITEIT MAASTRICHT Gelet op het bepaalde in de CAO Nederlandse Universiteiten (CAO NU) is bij de Universiteit Maastricht per 1 januari 2002 het keuzemodel arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Ministerie van Veiligheid en Justitie Ministerie van Veiligheid en Justitie > Retouracires Postbus 20301 2500 CH Den Haag DIrectoraat-Generaa Politie Turtmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheld.nh/venj Contactpersoon

Nadere informatie

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd.

3 Salaris per uur: 1/156 van het salaris bij een volledige werktijd. III.1 BEZOLDIGINGSREGELING 1997 - Besluit van de gemeenteraad van Voorst 24 maart 1997. BEGRIPSBEPALINGEN Artikel 1 Deze regeling verstaat onder: 1 Ambtenaar: hij, die overeenkomstig de bepalingen van

Nadere informatie

Regeling studiefaciliteiten politie

Regeling studiefaciliteiten politie Regeling studiefaciliteiten politie De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Gelet op artikel 58, vierde lid, en 67 van het Besluit algemene rechtspositie politie; Besluit GOP/08.00366

Nadere informatie

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3

Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden pagina 1 van 3 Hoofdstuk 17 Opleiding en ontwikkeling, regeling gemeente Den Helder Artikel 17:1:1:1 Voorwaarden Het college kan, indien en voor zover het belang van de dienst

Nadere informatie

Besluit van 16 maart 1994, houdende vaststelling van regels ten aanzien van de bezoldiging van de politie

Besluit van 16 maart 1994, houdende vaststelling van regels ten aanzien van de bezoldiging van de politie (laatste wijziging Stb. 2012, 30 d.d. 8-2-2012) Besluit van 16 maart 1994, houdende vaststelling van regels ten aanzien van de bezoldiging van de politie Wij Beatrix, bij de gratie Gods, Koningin der Nederlanden,

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders,

Het college van burgemeester en wethouders, Het college van burgemeester en wethouders, gelet op artikel 15:1:22, artikel 15:1:23, artikel 15:1:23:1, artikel 15:1:26 en artikel 17:1:6:1 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Helder 2004,

Nadere informatie

Uw kenmerk Ons kenmerk Dossier Behandeld door H. Hogendoorn telefoon (030) 880 1553 h.hogendoorn@pkn.nl Onderwerp

Uw kenmerk Ons kenmerk Dossier Behandeld door H. Hogendoorn telefoon (030) 880 1553 h.hogendoorn@pkn.nl Onderwerp Retouradres: Postbus 8504, 3503 RM Utrecht Aan: - De predikanten voor gewone werkzaamheden - De predikanten met een bijzondere opdracht, waarvan de eerste ambtsbevestiging minder dan 5 jaar geleden is

Nadere informatie

95e Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling

95e Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente 's-hertogenbosch Nr. 71792 6 april 2018 95e Wijziging in de gemeentelijke Rechtspositieregeling De arbeidsvoorwaarden voor ambtenaren zijn vastgelegd in de

Nadere informatie

Informatie om te delen. Afdeling Arbeidsvoorwaardenbeleid, directie Politie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties

Informatie om te delen. Afdeling Arbeidsvoorwaardenbeleid, directie Politie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties A4 Informatie om te delen Afdeling Arbeidsvoorwaardenbeleid, directie Politie Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties A4 is bedoeld om de politiekorpsen op een snelle manier kort en bondig

Nadere informatie

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao.

Jeugdzorg 2014-2016. Zie artikel 3.10 van de cao. Bijlage 6 Zie artikel 3.10 van de cao. Wachtgeldregelingen Voor de leesbaarheid hanteren we in deze bijlage de termen werknemer en werkgever. Met werknemer wordt de persoon bedoeld die op grond van artikel

Nadere informatie

Akkoord Arbeidsvoorwaarden sector Politie (2008-2010)

Akkoord Arbeidsvoorwaarden sector Politie (2008-2010) Akkoord Arbeidsvoorwaarden sector Politie (2008-2010) Het Akkoord Arbeidsvoorwaarden sector Politie voor de periode van 1 januari 2008 tot en met 31 december 2010 bestaat uit de volgende onderdelen: I.

Nadere informatie

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB

Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum Bijlage 1: Aanpassingen Arbeidsvoorwaardenregeling Hilversum (ARH) i.v.m. IKB Daar waar de term gemeente wordt gebruikt moet Regio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

provinciaal blad maken bekend dat in hun vergadering van 3 juni 2008, nr. B.4, is vastgesteld hetgeen volgt:

provinciaal blad maken bekend dat in hun vergadering van 3 juni 2008, nr. B.4, is vastgesteld hetgeen volgt: provinciaal blad nr. 17 ISSN: 0920-1092 V A N D E P R O V I N C I E G R O N I N G E N 1 augustus 2008 Besluit van Gedeputeerde Staten der provincie Groningen van 30 juli 2008, nr. 2008-114520, afd. PO,

Nadere informatie

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken

Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Cao Openbare Bibliotheken 2015-2019 Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen met terugwerkende kracht per 1 januari 2018 Hoofdstuk II Salariëring en vergoedingen Artikel

Nadere informatie

Kantoor Almelo. Vereniging MBO Raad Postbus DB WOERDEN. Geachte mevrouw,

Kantoor Almelo. Vereniging MBO Raad Postbus DB WOERDEN. Geachte mevrouw, Kantoor Almelo 1 Postbus 5105 7600 GL ALMELO Telefoon 0800-0543 Doorkiesnummer Vereniging MBO Raad Postbus 2051 3440 DB WOERDEN Kennisgroep CAO Datum 4 april 2017 Uw kenmerk Kenmerk Betreft Beoordeling

Nadere informatie

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden

Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Werkkostenregeling/Ruilen van Arbeidsvoorwaarden Op het Serviceplein van Zorggroep vind je informatie over de Werkkostenregeling. Wat is de werkkostenregeling (WKR) De WKR vervangt alle verschillende regels

Nadere informatie

SOCIAAL STATUUT. Samenvoeging afdeling Sociale Zaken van de Gemeenten Haaren en Boxtel

SOCIAAL STATUUT. Samenvoeging afdeling Sociale Zaken van de Gemeenten Haaren en Boxtel SOCIAAL STATUUT Samenvoeging afdeling Sociale Zaken van de Gemeenten Haaren en Boxtel Regeling voor het overnemen van personeel van de afdeling sociale zaken van gemeente Haaren door gemeente Boxtel Artikel

Nadere informatie

CONCEPT. De Minister van Veiligheid en Justitie, Gelet op artikel 6, negende lid, van het Besluit bezoldiging politie: Besluit:

CONCEPT. De Minister van Veiligheid en Justitie, Gelet op artikel 6, negende lid, van het Besluit bezoldiging politie: Besluit: directoraat-generaal Veiligheid Personeel & Materieel CONCEPT Regeling van de Minister van Veiligheid en Justitie van DGV Politie/Personeel en Materieel, houdende invoering van de Tijdelijke regeling functieonderhoud

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 60956 22 november 2016 Tijdelijke regeling van de Minister van Economische Zaken en de Minister voor Wonen en Rijksdienst

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN INLEIDING

SOCIAAL PLAN INLEIDING SOCIAAL PLAN als bedoeld in artikel 8:3 van de CAR, voor de overgang van personeelsleden van de gemeente Geldrop-Mierlo naar de gemeente Helmond, afdeling Werk en Inkomen op 1 januari 2010. INLEIDING Voor

Nadere informatie

Transponeringstabel en paginaindeling CAO VVT

Transponeringstabel en paginaindeling CAO VVT 1.1 Definities 1.1 Definities lid 17 Werkgever lid 18 Werknemer lid 1 Aanwezigheidsdienst lid 2 Arbeidsduur lid 3 Bereikbaarheidsdienst lid 4 Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) lid 5 Consignatiedienst lid

Nadere informatie

Transponeringstabel CAO VVT

Transponeringstabel CAO VVT 1.1 Definities 1.1 Definities lid 17 Werkgever lid 18 Werknemer lid 1 Aanwezigheidsdienst lid 2 Arbeidsduur lid 3 Bereikbaarheidsdienst lid 4 Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) lid 5 Consignatiedienst lid

Nadere informatie

gelet op het resultaat van het overleg in de commissie van georganiseerd overleg (GO) van 22 november 2000;

gelet op het resultaat van het overleg in de commissie van georganiseerd overleg (GO) van 22 november 2000; De raad van de gemeente Menaldumadeel; overwegende dat VNG een voorbeeld bezoldigingsverordening heeft ontworpen als handreiking voor gemeenten die hun locale verordening willen aanpassen; dat het aanbeveling

Nadere informatie

weduwe, weduwnaar of geregistreerd partner. het geheel van werkzaamheden dat door de ambtenaar is te verrichten conform artikel 3:1.

weduwe, weduwnaar of geregistreerd partner. het geheel van werkzaamheden dat door de ambtenaar is te verrichten conform artikel 3:1. 1 Bijlage 1 bij ledenbrief 201401849 Op 1 januari 2016 wordt hoofdstuk 3 van de CAR-UWO in zijn geheel vervangen door een nieuw hoofdstuk. In deze bijlage staat het nieuwe hoofdstuk3 en de bijhorende begripsomschrijvingen

Nadere informatie

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden

Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Meerkeuzesysteem Arbeidsvoorwaarden Jij mag kiezen! Als medewerker van het Westfriesgasthuis profiteer je van het meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden MKSA uit de CAO Ziekenhuizen. Hiermee kun je bepaalde

Nadere informatie

14 juni 2007. Onderhandelaarsakkoord inzake OVEREENKOMST INZAKE ARBEIDSVOORWAARDEN LVNL Vanaf 1 april 2007 tot 1 april 2008

14 juni 2007. Onderhandelaarsakkoord inzake OVEREENKOMST INZAKE ARBEIDSVOORWAARDEN LVNL Vanaf 1 april 2007 tot 1 april 2008 14 juni 2007 Onderhandelaarsakkoord inzake OVEREENKOMST INZAKE ARBEIDSVOORWAARDEN LVNL Vanaf 1 april 2007 tot 1 april 2008 Het Zelfstandig Bestuursorgaan Luchtverkeersbeveiligings-organisatie (verder Luchtverkeersleiding

Nadere informatie

CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG

CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG CAO á la Carte: fiscale regeling woon-werkverkeer UMCG Het principe van de fiscale regeling Het principe van de fiscale regeling is dat de medewerker een bedrag ter hoogte van de fiscale vergoeding woon-werkverkeer

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Regeling ruilmogelijkheden arbeidsvoorwaarden politie (RAP)

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Regeling ruilmogelijkheden arbeidsvoorwaarden politie (RAP) STAATSCOURANT Nr. Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. 1803 5 februari 2009 Regeling ruilmogelijkheden arbeidsvoorwaarden politie (RAP) 14 januari 2009 Nr. 2008-0000593277 Directoraat-generaal

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden;

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden; Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Coevorden; overwegende dat met betrekking tot de beloningsmogelijkheden voor de medewerkers een regeling dient te worden vastgesteld, waarin een

Nadere informatie

UITVOERINGSREGELING BELONINGSBELEID UW SAMENWERKING

UITVOERINGSREGELING BELONINGSBELEID UW SAMENWERKING Het Algemeen Bestuur van UW Samenwerking; gezien het voorstel van het dagelijks bestuur van UW Samenwerking gelet op: artikel 125 van de Ambtenarenwet; artikel 160 van de Gemeentewet; gelet op hoofdstuk

Nadere informatie

Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017

Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017 Regeling Aanvulling IKB gemeente Winterswijk 2017 Burgemeester en wethouders van de gemeente Winterswijk; gelet op de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregelingen Uitwerkingsovereenkomst (CAR/UWO) van de gemeente

Nadere informatie

VGGM Publicatieblad VGGM PUBLICATIEBLAD. Datum: 6 mei 2014, 4 e jaargang/ed 03. Overzicht bekendmaking: Openbare bekendmakingen

VGGM Publicatieblad VGGM PUBLICATIEBLAD. Datum: 6 mei 2014, 4 e jaargang/ed 03. Overzicht bekendmaking: Openbare bekendmakingen VGGM Publicatieblad VGGM PUBLICATIEBLAD Elektronisch publicatieblad van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden Datum: 6 mei 2014, 4 e jaargang/ed 03 Overzicht bekendmaking: Openbare bekendmakingen

Nadere informatie

Toelichting arbeidsvoorwaarden

Toelichting arbeidsvoorwaarden Toelichting arbeidsvoorwaarden Maart 2016 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding Pagina 3 2. Individueel Keuze Budget (IKB) Pagina 4 3. Functioneringstoelage / uitloopschalen / promotieronde (Cao wijziging) Pagina

Nadere informatie

Thans bevoegd. Door mandateren aan. Grondslag (AVR) Mandateren aan

Thans bevoegd. Door mandateren aan. Grondslag (AVR) Mandateren aan P&O mandaten (o.b.v. AVR) Waar afdelingsmanager vermeld staat, wordt hiermee tevens bedoeld de, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van een afdeling Het nemen van alle rechtspositionele besluiten

Nadere informatie

Arbeidsvoorwaarden gemeente Heusden

Arbeidsvoorwaarden gemeente Heusden 1 Arbeidsvoorwaarden gemeente Heusden Ons arbeidsvoorwaardenpakket wordt gevormd door de gemeentelijke CAO en lokale rechtspositie. Voor wat betreft de uitvoering daarvan draait het grotendeels om maatwerk.

Nadere informatie

REGELING TOT WIJZIGING VAN DE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE DEN HAAG HERDRUK

REGELING TOT WIJZIGING VAN DE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE DEN HAAG HERDRUK REGELING TOT WIJZIGING VAN DE ARBEIDSVOORWAARDENREGELING GEMEENTE DEN HAAG HERDRUK 2016-3 BSD2016.624 RIS295312 HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS, in overeenstemming met de Commissie voor Georganiseerd

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015)

Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015. (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Onderhandelingsakkoord CAO CAOP 2014-2015 (looptijd: 1-7-2014 t/m 31-12-2015) Datum: 18 september 2014 Ondergetekenden, partijen bij de CAO CAOP, te weten: 1.) Stichting CAOP, gevestigd te Den Haag als

Nadere informatie

lid 1. Werkgever lid 2. Werknemer lid 3. Aanwezigheidsdienst lid 4. Arbeidsduur lid 5. Bereikbaarheidsdienst lid 6. Beroepsbegeleidende leerweg (BBL)

lid 1. Werkgever lid 2. Werknemer lid 3. Aanwezigheidsdienst lid 4. Arbeidsduur lid 5. Bereikbaarheidsdienst lid 6. Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) 1.1 Definities 1.1 Definities lid 17 Werkgever lid 18 Werknemer lid 1 Aanwezigheidsdienst lid 2 Arbeidsduur lid 3 Bereikbaarheidsdienst lid 4 Beroepsbegeleidende leerweg (BBL) lid 5 Consignatiedienst lid

Nadere informatie

Informatie afkomstig van www.abu.nl

Informatie afkomstig van www.abu.nl Als je gaat werken voor een uitzendonderneming zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden en wat je zou moeten weten, zoals bijvoorbeeld: Wat neem je mee naar de inschrijving? Welke wet-

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 842 LEVENSLOOPREGELING PROVINCIES. Hoofdstuk 1 Algemeen

PROVINCIAAL BLAD. Nr. 842 LEVENSLOOPREGELING PROVINCIES. Hoofdstuk 1 Algemeen PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Limburg. Nr. 842 16 februari 2015 LEVENSLOOPREGELING PROVINCIES Hoofdstuk 1 Algemeen Artikel 1 Definities In deze regeling wordt verstaan onder: a. berekeningsgrondslag:

Nadere informatie

Thans bevoegd. Door mandateren aan. Grondslag (AVR) Mandateren aan

Thans bevoegd. Door mandateren aan. Grondslag (AVR) Mandateren aan P&O mandaten (o.b.v. AVR) Waar afdelingsmanager vermeld staat, wordt hiermee tevens bedoeld de directeur, verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding van een afdeling Aanstelling en arbeidsovereenkomst

Nadere informatie

Begripsomschrijving. Carlar hoofdstuk 18 suppl. m.i.v. 1-1-2013 1

Begripsomschrijving. Carlar hoofdstuk 18 suppl. m.i.v. 1-1-2013 1 Hoofdstuk 18 Verplaatsingskosten Begripsomschrijving Artikel 18:1:1 1. Voor de toepassing van deze regeling wordt verstaan onder: a. woonplicht: de verplichting voor de betrokkene, die een door het college

Nadere informatie

Uitvoeringsregeling Toelage Beschikbaarheidsdienst

Uitvoeringsregeling Toelage Beschikbaarheidsdienst Uitvoeringsregeling Toelage Beschikbaarheidsdienst Nummer: 18.0002248 Versie: 1.0 Vastgesteld door het Dagelijks Bestuur d.d. april 2018 Instemming OR Regio d.d. 27 maart 2018 Instemming GO d.d. 26 maart

Nadere informatie

Bezoldigingsverordening

Bezoldigingsverordening Bezoldigingsverordening Artikel 1 Begripsomschrijvingen Deze verordening verstaat onder: a. ambtenaar: hij, die overeenkomstig de bepalingen van de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling (CAR) in openbare

Nadere informatie

Overzicht Werknemersgerelateerde vergoedingen en verstrekkingen 2015

Overzicht Werknemersgerelateerde vergoedingen en verstrekkingen 2015 verstrekkingen 2015 Arbo (verstrekkingen, terbeschikkingstellingen en in geld Arbovoorzieningen op de werkplek,inclusief de werkplek in de woning Veiligheidsbrillen, beeldschermbrilen EHBO-cursussen, stoelmassage,

Nadere informatie

Circulaire Arbeidsvoorwaardenovereenkomst sector Rijk

Circulaire Arbeidsvoorwaardenovereenkomst sector Rijk BZK Circulaire Arbeidsvoorwaardenovereenkomst sector Rijk 2007 2010 In de Staatscourant van 19 juni 2007, nr. 114, is de Circulaire Arbeidsvoorwaardenovereenkomst sector Rijk 2007 2010 gepubliceerd. Deze

Nadere informatie

Lid 3 Over het uitbetaalde salaris en de salaristoelagen wordt maandelijks een digitale loonstrook verstrekt.

Lid 3 Over het uitbetaalde salaris en de salaristoelagen wordt maandelijks een digitale loonstrook verstrekt. Wijzigingen in het Reglement Arbeidsvoorwaarden Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant) per 1 juli 2016 als gevolg van de gemaakte afspraken aangaande lokale regelingen. Aan Hoofdstuk 3 van het Reglement

Nadere informatie

Regeling vergoeding consignatiediensten en telefonische bereikbaarheid

Regeling vergoeding consignatiediensten en telefonische bereikbaarheid Regeling vergoeding consignatiediensten en telefonische Nummer: 10.0003457 Versie: 1.0 Vastgesteld door het AB d.d. 7 april 2011 Instemming GO d.d. 7 april 2011 Deze regeling treedt in werking op 1 mei

Nadere informatie

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg;

gelet op de bereikte overeenstemming in de commissie voor Georganiseerd Overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Schiedam Nr. 211333 30 november 2017 Regeling Generatiepact gemeente Schiedam Burgemeester en wethouders van de gemeente Schiedam; gelet op de CAO gemeenten

Nadere informatie

Artikel 6b Telewerken Artikel 11 Vergoeding overwerk Artikel 13 Regeling fietsenplan

Artikel 6b Telewerken Artikel 11 Vergoeding overwerk Artikel 13 Regeling fietsenplan Kantoor Eindhoven > 1 Postbus 90056 5600 PJ EINDHOVEN Telefoon (0800) 0543 Doorkiesnummer (088) 1576 584 Vereniging van Openbare Bibliotheken Postbus 16146, 2500 BC Den Haag Datum 5 november 2015 Uw kenmerk

Nadere informatie

CAO à la Carte Regeling Vergoeding kosten van vakbondscontributie en lidmaatschappen van beroeps- of vakverenigingen

CAO à la Carte Regeling Vergoeding kosten van vakbondscontributie en lidmaatschappen van beroeps- of vakverenigingen CAO à la Carte Regeling Vergoeding kosten van vakbondscontributie en lidmaatschappen van beroeps- of vakverenigingen Inleiding Een keuzemenu arbeidsvoorwaarden? De CAO à la Carte is een ruilsysteem. U

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 85 11 mei 2009 Regeling van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 27 april 2009, nr. 2009-0000225698,

Nadere informatie

Alfabetisch trefwoordenregister

Alfabetisch trefwoordenregister Alfabetisch trefwoordenregister Aanstelling 2.1 Aanstelling, vast of tijdelijk 2.1.3 Aanvullende uitkering bij werkloosheid - anticumulatie 5.5.15 - berekeningsgrondslag 5.5.8 - bedrag 5.5.10 - beëindiging

Nadere informatie

Onderhandelingsakkoord CAO RDW Oktober 2007

Onderhandelingsakkoord CAO RDW Oktober 2007 Onderhandelingsakkoord CAO RDW 2007-2010 Oktober 2007 Looptijd Partijen komen een looptijd overeen van 1 januari 2007 tot 1 juni 2010. Loonparagraaf De salarissen worden als volgt structureel verhoogd:

Nadere informatie

Arbeidsvoorwaardenovereenkomst sector Rijk verstrekken van informatie. 2 maart 2006, nr nadere berichtgeving

Arbeidsvoorwaardenovereenkomst sector Rijk verstrekken van informatie. 2 maart 2006, nr nadere berichtgeving Onderdeel DGMOS/POIR/afd. P Inlichtingen Zie slotopmerkingen T F 1 van 6 Aan de Ministers Aantal bijlagen 2 Onderwerp Arbeidsvoorwaardenovereenkomst sector Rijk 2007-2010 Bezoekadres Schedeldoekshaven

Nadere informatie

Keuzesysteem arbeidsvoorwaarden en vrije ruimte werkkostenregeling

Keuzesysteem arbeidsvoorwaarden en vrije ruimte werkkostenregeling Keuzesysteem arbeidsvoorwaarden en vrije ruimte werkkostenregeling H12 Vakantie(bijslag), LFB en Verlof B Vakantie Artikel 9 Keuzesysteem arbeidsvoorwaarden voor kopen en verkopen vakantie-uren 1. Inwisselen

Nadere informatie

Verordening regelende de bezoldiging van de ambtenaren in dienst van de gemeente Leek

Verordening regelende de bezoldiging van de ambtenaren in dienst van de gemeente Leek CVDR Officiële uitgave van Leek. Nr. CVDR61670_2 1 juni 2016 Verordening regelende de bezoldiging van de ambtenaren in dienst van de gemeente Leek Burgemeester en wethouders van de gemeente Leek; gelet

Nadere informatie

kantoor Den Haag AWVN Postbus AB DEN HAAG Geachte heer,

kantoor Den Haag AWVN Postbus AB DEN HAAG Geachte heer, kantoor Den Haag > 1 Postbus 30206 2500 GE 'S-GRAVENHAGE Telefoon 0800-0543 Telefax (088) 15 234 05 Kennisgroep CAO AWVN Postbus 93050 2509 AB DEN HAAG Datum 28 juli 2016 Uw kenmerk Kenmerk CAO Betreft

Nadere informatie

P&O mandaten (o.b.v. AVR)

P&O mandaten (o.b.v. AVR) P&O mandaten (o.b.v. AVR) Aanstelling en arbeidsovereenkomst (hoofdstuk 2) Aanstelling/wijziging stelling medewerkers in vaste dienst in tijdelijke dienst (niet) stelling in vaste dienst na proeftijd Aang

Nadere informatie

Cafetaria-en salderingsregeling

Cafetaria-en salderingsregeling 1 Cafetaria-en salderingsregeling Cafetaria-en salderingsregeling De cafetariaregeling is een regeling waarbij de medewerker zelf kan bepalen hoe hij zijn /haar loon geniet. De medewerker kan belast loon

Nadere informatie

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten --

Besluitenlijst d.d. d.d. d.d. [X]Akkoordstukken [ ]Openbaar -- [ ]Besloten -- Nota voor burgemeester en wethouders Onderwerp Vaststellen Stageregeling Deventer 1- Notagegevens Notanummer 2017-001548 Datum 29-09-2017 Programma: 11 Bedrijfsvoering Portefeuillehouder Burgemeester Team

Nadere informatie

Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014

Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Overbetuwe. Nr. 26527 13 mei 2014 Regeling bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst gemeente Overbetuwe 2014 Ons kenmerk: 12BB00004 De burgemeester van de

Nadere informatie

Vormen van levensverzekering. Een overzicht

Vormen van levensverzekering. Een overzicht Vormen van levensverzekering Een overzicht 1 In deze special worden diverse aspecten van verzekeringen besproken. In dit artikel geven we een algemeen overzicht van verzekeringsvormen uit heden en verleden.

Nadere informatie

gelet op de resultaten van het overleg in de commissie voor het georganiseerd overleg;

gelet op de resultaten van het overleg in de commissie voor het georganiseerd overleg; GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Delft. Nr. 115074 19 augustus 2016 Regeling 60-80-100 en Regeling 80-90-100 Het college van burgemeester en wethouders van Delft; gelet op de resultaten van

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 14515 20 mei 2014 Regeling van de minister voor Wonen en Rijksdienst van 15 mei 2014, nr. 2014-0000264200, inzake de gratificatie

Nadere informatie

Collegebesluit. Onderwerp Actualisering HRM-regelingen (mei 2017)

Collegebesluit. Onderwerp Actualisering HRM-regelingen (mei 2017) Collegebesluit Onderwerp Actualisering HRM-regelingen (mei 2017) Nummer 2017/164910 Portefeuillehouder Spijk, J.K.N. van Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling MS/HRM Auteur Mak-van

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/108

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/108 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2011/108 Officiële naam regeling: Beleidskader bodes en coördinator diensten Provincie Limburg 2012 Citeertitel: Beleidskader bodes en coördinator diensten Provincie Limburg

Nadere informatie

Tijdelijk partnerpensioen Informatie voor de werkgever. Anw-pensioen. Financiële zekerheid voor het gezin van uw werknemers

Tijdelijk partnerpensioen Informatie voor de werkgever. Anw-pensioen. Financiële zekerheid voor het gezin van uw werknemers Tijdelijk partnerpensioen Informatie voor de werkgever Anw-pensioen Financiële zekerheid voor het gezin van uw werknemers Anw-pensioen Financiële zekerheid voor het gezin van uw werknemers Wilt u inkomenszekerheid

Nadere informatie

TOELAGE VOOR SCHOOLGAANDE KINDEREN

TOELAGE VOOR SCHOOLGAANDE KINDEREN TOELAGE VOOR SCHOOLGAANDE KINDEREN (artikel 67 van het Statuut en artikel 3 van bijlage VII) INFORMATIENOTA 1. WIE HEEFT RECHT OP EEN SCHOOLTOELAGE? Schooltoelage "A" (kleuteronderwijs): Deze schooltoelage

Nadere informatie

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht

Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Verordening rechtspositie wethouders Dordrecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de

Nadere informatie

AAN DE SLAG MET HET P-DIREKTPORTAAL. Mijn P-Direkt, zo geregeld!

AAN DE SLAG MET HET P-DIREKTPORTAAL. Mijn P-Direkt, zo geregeld! AAN DE SLAG MET HET P-DIREKTPORTAAL Mijn P-Direkt, zo geregeld! Gefeliciteerd met uw nieuwe functie! Uw personeelszaken regelt u in het P-Direktportaal. Uw gebruikersgegevens vindt u in de welkomstmail

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2002 599 Besluit van 9 december 2002 tot wijziging van het Besluit rechtspositie rechterlijke ambtenaren in verband met de introductie van individuele

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2015 125 Besluit van 10 maart 2015, houdende wijziging van het Algemeen Rijksambtenarenreglement en het Reglement Dienst Buitenlandse Zaken, en tot

Nadere informatie

FAQ s hoofdstuk 3 versie 1 juli 2015

FAQ s hoofdstuk 3 versie 1 juli 2015 FAQ s hoofdstuk 3 versie 1 juli 2015 Beloningsbeleid Kunnen gemeenten na bevordering, het salaris vast blijven stellen op het naast hogere bedrag in de nieuwe salarisschaal? Ja. Het beloningsbeleid is

Nadere informatie