In de Webcanyon klantenzone worden alle administratieve zaken geregeld. De klantenzone laat u toe om onder andere volgende zaken te doen:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "In de Webcanyon klantenzone worden alle administratieve zaken geregeld. De klantenzone laat u toe om onder andere volgende zaken te doen:"

Transcriptie

1 In deze handleiding leren wij u omgaan met het controlepaneel cpanel. Wij leren u enkele basis mogelijkheden zoals het aanmaken van accounts, het aanmaken van MySQL databases en deze te koppelen aan een gebruiker, en wij leren u enkele basis functies van cpanel. Wij gebruiken in deze hele handleiding: webcanyondomein.be als test domeinnaam, maar u moet dan gebruik maken van uw eigen domeinnaam die u bij webcanyon.be heeft afgenomen. Dus steeds als u ziet staan: webcanyondomein.be dan moet u dat vervangen met uw eigen domeinnaam. Klantenzone In de Webcanyon klantenzone worden alle administratieve zaken geregeld. De klantenzone laat u toe om onder andere volgende zaken te doen: - Uw gegevens beheren - Bestellingen plaatsen - Uw facturen bekijken - Diensten en domeinnamen verlengen of annuleren - Inloggen op uw hosting controlepaneel - Het paswoord van uw hostingaccount resetten - Uw verbruik bekijken - Een helpdeskticket openen De klantenzone is te bereiken door naar te surfen en daar in te loggen met uw adres en uw wachtwoord. Het cpanel controlepaneel In uw welkomst die u van ons heeft ontvangen staat de link naar uw hosting controlepaneel, via dit controlepaneel kunt u geheel uw webhosting account beheren. U kunt heel eenvoudig achter uw domeinnaam typen: /cpanel dan komt u vanzelf in het login scherm van cpanel terecht. Dit is tevens ook mogelijk voor uw webmail te benaderen door /webmail achter uw domeinnaam te zetten. Of voor uw virtuele drive: /webdisk. We zullen verder in deze handleiding dieper ingaan op webmail en

2 webdrive. Inloggen kunt u doen met u gebruikersnaam en wachtwoord die te vinden is in uw welkomst . Uitloggen kunt u doen door rechtsboven op dit icoon te klikken: Vervolgens kunt u het venster gewoon sluiten u bent dan helemaal uitgelogd. Opgelet: cpanel en de webmail client gebruiken poorten 2080 tot Indien u zich in een extra beveiligd bedrijfsnetwerk bevindt, zou het mogelijk kunnen zijn dat u niet kunt inloggen indien deze poorten actief worden geblokkeerd. Vraag in dat geval aan de IT-afdeling van uw bedrijf om de poorten open te zetten. Eerste kennismaking cpanel: Dit is het overzicht van cpanel zoals deze eruit ziet op moment dat u bent ingelogd. Er wordt meteen gevraagd of u een wizard wilt volgen die met u enkele belangrijke instellingen zoals de taal etc, samen met u stap voor stap zal instellen, maar u kunt deze wizard ook overslaan. U kunt dan tevens aanvinken: Don't show this again. Deze wizard zal dan niet meer automatisch worden aangeboden maar kan met de hand elk gewenst moment gestart worden in cpanel. U kunt ook kiezen om meteen de videohandleidingen te starten, maar ook dit kan later nog steeds. We kiezen nu zelf even om al deze stappen over te slaan zodat we meteen in het cpanel komen.

3 U ziet aan de linkerkant een kolom met allemaal informatie over bijvoorbeeld het gebruik van uw webruimte en dataverkeer, met welk IP adres er als laatste was ingelogd. Uw domeinnaam en een interne link naar uw webruimte. Klikt u op: expand stats. Dan ziet u meer informatie zoals het aantal e- mail accounts dat u heeft aangemaakt, hoeveel MySQL databases u heeft aangemaakt, maar ook hoeveel u er nog kunt aanmaken. Verder vindt u hier ook belangrijke informatie over de webserver die u bijvoorbeeld nodig kan hebben tijdens het installeren van PHP scripts of andere scripts. U ziet bijvoorbeeld welk besturingssysteem wij draaien, wat het path is naar Perl, welke versie van PHP wij draaien, en nog veel meer informatie over software op onze server en besturingssysteem. Er staat ook helemaal onderaan een link met: Service status: click to view. Hier kunt u zien of alle diensten goed draaien en of er problemen zijn. Indien alles groen is dan betekend dat, dat alle services goed draaien. Indien er een rood bolletje tussen staat dan zijn er problemen met een bepaalde service en dient u contact met ons op te nemen, zodat wij nader onderzoek kunnen doen. We gaan weer even terug naar het begin scherm van cpanel, u kunt trouwens altijd weer terug keren naar het begin scherm door op dit icon te klikken: Naast de knop om uit te loggen op cpanel vindt u ook de help knop: Door op deze knop te drukken tijdens het navigeren in cpanel krijgt u altijd extra informatie over het specifieke onderwerp waar u zich op dat moment bevindt.

4 Verder ziet u in het begin scherm een overzicht met allemaal functies die u kunt gebruiken voor het beheer van uw hostingaccount bij ons. Zoals u kunt zien zijn deze functies onderverdeeld in categorieën en we zullen deze allemaal stap voor stap kort met u doorlopen om u zo de basis functies van deze knoppen uit te leggen. We zullen per categorie behandelen. Het menu: Getting started wizard: Deze functie geeft u de mogelijkheid om samen met de wizard van cpanel enkele basisfuncties met u te doorlopen en deze meteen voor u in te stellen. Tevens krijgt u een korte introductie hoe het een en ander werkt. Video tutorials: Hier kunt u allemaal video voorbeelden bekijken over het instellen en werken met functies in cpanel zoals het aanmaken van een MySQL database. De video's laten duidelijk zien hoe het een en ander werkt. Change password: Hier kunt u het wachtwoord van uw cpanel login wijzigen, maar let op: dit is tevens van kracht voor FTP, root mail, en root MySQL. U kunt uw passwoord ook wijzigen vanuit uw Webcanyon controlepaneel. Update contact info: Hier kunt u, uw adres opgeven zodat u berichten van cpanel kunt ontvangen als bijvoorbeeld uw webruimte bijna vol is, of als uw datalimiet bijna bereikt is. U kunt zelf aangeven welke berichten u wel en niet wenst te ontvangen.

5 Change style: Hier kunt u een ander thema kiezen voor uw cpanel uiterlijk. U ziet meteen een overzicht met voorbeelden. Ook zit er een Mobile thema bij die speciaal ontworpen is voor gebruik op een PDA of Smartphone. Change language: Hier kunt u een taal kiezen voor uw cpanel interface. Shortcuts: Hiermee kunt u snelkoppelingen maken op uw eigen bureaublad of in uw bookmarks naar cpanel of Webmail. U hoeft alleen maar een van de 2 links te verslepen naar uw bureaublad of naar uw favorieten. Er wordt dan een snelkoppeling gemaakt naar cpanel of Webmail. accounts: Hier kunt u nieuwe POP3 of IMAP accounts aanmaken. In het eerste veld bij vult u alleen het begin deel in van uw aan te maken adres. bijvoorbeeld u wilt aanmaken: dan vult u alleen jan in staat er immers al zoals u ziet. In het veld Password dient u een goed wachtwoord aan te maken voor uw account. Onthoud deze goed! Deze heeft u weer nodig om uw te kunnen lezen in uw webmail of in uw client. We gaan hier later in deze handleiding verder op in. Ook kunt u een mailbox quota invullen, een quota is een beperking aan de opslagruimte die uw mail account mag gebruiken, het is verstandig om deze wel in te stellen en niet op onbeperkt te zetten. Mocht u dan eens aangevallen worden met een mail bomber of andere manieren van spam dan zal niet meten uw hele webhosting account dichtlopen en blijft het in de perken tot het limiet wat u heeft ingesteld, welk limiet u instelt is afhankelijk van welk pakket u bij ons heeft. Als u alles gedaan heeft klikt u op: create account en zal het account voor u aangemaakt worden. Veder kunt u hier uw bestaande wachtwoorden van uw accounts veranderen indien u deze kwijt bent, mails zullen dan niet verloren gaan. Dit gebeurd wel als u het account verwijderd. Veder kunt u hier, uw quota aanpassen nieuwe mailboxen aanmaken en bestaande verwijderen. En via: More kunt

6 u, uw webmail benaderen, we zullen hier laten dieper op in gaan, en uw client configureren, ook hier zullen we later in deze handleiding dieper op in gaan. Webmail: Hier kunt u online uw berichten lezen waar u ook bent, op elke computer op elke plaats is het mogelijk uw online te lezen en tevens berichten te verzenden. U kunt ook direct inloggen op webmail door /webmail achter uw domeinnaam te typen. U kunt deze dienst vergelijken met Gmail of Hotmail. U kunt kiezen uit 3 webmail programma s om uw mail te lezen; Horde, SquirrelMail en roundcube. De 3 programma s hebben hun eigen interface, maar werken met dezelfde mailbox. Mails zijn dus zichtbaar in de 3 applicaties. Horde is een zeer uitgebreid webmail programma wat veel mogelijkheden en functies te bieden heeft voor het online werken met . RoundCube is voor de snelle gebruiker, het is snel, overzichtelijk, en eenvoudig in het gebruik. De functies zijn niet zo uitgebreid als in Horde, maar werkt daarom wel een stuk simpeler. Alle basis mogelijkheden zitten er gewoon in zoals het toevoegen van een bijlagen en het onderhouden van een adresboek.

7 SpamAssassin: Hier kunt u spamfilters voor uw accounts aanzetten. Wij adviseren u om altijd de spamfilters aan te zetten, deze filters werken zeer nauwkeurig aan maken gebruik van zwarte lijsten om zo spammers buiten uw mailbox te houden, ook hoeft u niet bang te zijn dat u berichten hierdoor mis zal lopen, u heeft via de webmail altijd de mogelijkheid te kijken wat er als spam bericht is weg gefilterd. We zullen hier laten wat verder op in gaan. Klik dus op: Enable SpamAssassin. De spamfilters worden dan voor u actief gemaakt en deze zal zeker 95% van alle spamberichten voor u gaan tegenhouden. Via spam auto delete kunt u automatisch spamberichten direct laten verwijderen zonder dat deze bewaard worden op de server, dit kan u erg veel webruimte schelen op de server. U kunt deze dus zelf naar wens aan of uit zetten, tevens kunt u de score veranderen van wanneer een bericht als spam gezien wordt, of met andere woorden hoe streng de filter is, standaard waarde is 5 en wij raden u aan deze zo te laten staan tenzij u weet wat u doet, of indien u echt veel last van spam heeft, of als er normale mails worden weg gefilterd. Spam box geeft u de mogelijkheid een spam box map aan te maken in uw mail zodat u berichten die worden weggefilterd toch nog kunt bekijken en kunt lezen. Deze map is te vinden in uw webmail programma, in Horde of RoundCube. Via spamassassin configuration kunt u adressen ingeven die als spamadres gezien moeten worden en worden dus weerhouden uit uw mailbox, maar ook kunt u hier adressen toevoegen die juist niet als spam gezien moeten worden maar wel standaard eruit gefilterd worden. Lees goed de omschrijving die erbij vermeld staat zodat u duidelijk weet waarover het gaat. Bij standaard gebruik hoeft u hier normaal niks mee te doen. BoxTrapper: BoxTrapper fungeert als een spam filter voor adressen. Het filter werkt via "challenge-response" verificatie. Wanneer een bericht wordt verzonden naar een account die BoxTrapper heeft ingeschakeld, wordt automatisch een verificatie verzonden in reactie. Deze vereist dat de oorspronkelijke afzender de verificatie beantwoordt, met de onderwerp regel nog intact.

8 Wanneer het antwoord is ontvangen, zal het oorspronkelijke bericht worden geleverd aan de beoogde ontvanger. Het doel bij het inschakelen van BoxTrapper is dat BoxTrapper berichten blokkeert die niet willen ingaan op de verificatie . Bijvoorbeeld een bedrijf dat reclame stuurt, of een spammer, zal niet ingaan op de verificati , en dus zal de ongewenste mail niet afgeleverd worden. BoxTrapper inschakelen: 1. Klik op BoxTrapper onder de kop mail. 2. Selecteer de juiste account door te klikken op de koppeling beheren naast de account. 3.Klik op de knop inschakelen. Let op: Wanneer BoxTrapper is ingeschakeld, zelfs wanneer automatische whitelisting is uitgeschakeld, wordt elk adres waarnaar u een bericht verzendt automatisch toegevoegd aan "witte" de lijst, zodat de verstuurde van dat adres zonder gebruikmaking van een verificatieproces kan worden ontvangen. Door te klikken op Instellingen configureren, kunt u BoxTrapper inschakelen voor uw adres. Voer alle adressen in voor het doorsturen van naar deze account in het veld " adressen die naar dit account gaan", van elkaar scheiden met komma's ertussen. Het is ook mogelijk om te bepalen hoeveel dagen de logboeken (overzichten van alle berichten die naar uw account worden verzonden) en berichten (verzonden naar uw account, maar nog niet zijn geleverd) bewaard moeten worden. Deze invoer waarde moet een positief geheel getal zijn. Automatische whitelisting kan ook worden ingeschakeld of uitgeschakeld met behulp van het desbetreffende selectie vakje. Wanneer automatische whitelisting is ingeschakeld, hoeven afzenders die met succes het verificatie proces hebben voltooid, de verificatie procedure niet opnieuw uit te voeren wanneer ze u in de toekomst sturen. Nadat u alle gegevens hebt opgegeven, klikt u op Opslaan.. Forwarders: Hier kunt u forwarders instellen voor uw . Forwarders laten berichten die verzonden worden aan een bepaald adres verwijzen naar een door u opgegeven bestaand adres. U klikt dan op: Add forwarder. Hier kunt u een adres opgeven waarvan u wenst dat alle mail wordt doorverzonden naar een ander adres. Dit mag ook al een bestaand adres zijn in uw account. Dus stel wij hebben het account in cpanel: dan kunnen we ervoor kiezen om alle mails die dit account ontvangt in zijn eigen inbox tevens door te laten sturen aan een ander adres, er zal dan een kopie van elke mail naar het opgegeven forwarding adres worden verzonden. Achter kunt u kiezen voor welke domeinnaam binnen uw account u de forwarder wilt instellen. Bij forward tot adres, geeft u het adres op waarop u de berichten wenst te ontvangen. Dit moet dus een bestaand en werkend adres zijn. U kunt ook kiezen voor: Discard with error to sender. Met deze optie kunt u mail laten terugsturen met de mededeling dat het adres niet geldig is. Dus als u bijvoorbeeld de indruk wil geven dat deze niet bestaat kunt u deze optie daarvoor gebruiken. U kunt ook zelf een melding invullen. Via domain forwarders kunt u hele domeinnamen laten verwijzen naar andere domeinnamen binnen uw account. Lees goed de omschrijving die bij deze functie vermeld staat zodat u weet waarvoor deze dient, het fout instellen kan leiden tot geen werkende .

9 Autoresponders: Met deze optie is het mogelijk om alle mensen die u een mail verzenden automatisch een terug te laten verzenden met een boodschap of tekst erin. Ook wel gebruikt voor out of office berichten, als u bijvoorbeeld met vakantie bent, dan kunt u aangeven van welke tot welke tijd u niet te bereiken bent en zullen de verzenders meteen dat bericht ontvangen op moment dat ze u benaderen. U kunt zelf instellen wat u wilt, en u kunt ook HTML berichten laten verzenden, zelf een onderwerp kiezen en zelf een afzender opgeven. Dus ook gewoon bijvoorbeeld: Bedankt voor uw bericht aan ons wij zullen zo snel mogelijk contact met u opnemen, u kunt dit altijd weer uitzetten. Default adres: Hier kunt u catch all adressen aanmaken, dat betekend dat alles wat naar uw domeinnaam verzonden wordt maakt niet uit wat er voor staat aankomt op een door u opgegeven adres. Standaard staat deze optie op dat mensen een bericht terug krijgen dat het adres niet bestaat indien iemand iets verzend naar een account die niet aanwezig is in uw cpanel. U kunt ook zelf een melding instellen indien dat gewenst is. Om spamberichten tegen te gaan, raden wij u aan deze optie gewoon te laten staan, en niet aan te zetten tenzij dat echt nodig is. Via advanced options kunt u PIPE opties toepassen, u kunt door op deze functie te klikken meer informatie lezen over deze optie, gebruik dit alleen als u weet wat het is. Mailinglists: Via mailinglists is het mogelijk om naar een grootte groep mensen tegelijk een bericht te versturen, bijvoorbeeld voor het verzenden van nieuwsbrieven. Om een nieuwe mailinglist aan te maken geeft u eerst uw lijst een naam bijvoorbeeld: nieuwsbrief. Vervolgens geeft u, uw mailinglist een wachtwoord. De lijst zal nu verschijnen bij current lists. Klikt u op: Modify. U komt nu op een nieuwe pagina uit waar u uw wachtwoord dient in te geven. Als u eenmaal bent ingelogd ziet u een menu met allemaal mogelijkheden. Deze staat standaard in het Engels. Om deze te wijzigen naar Nederlands, gaat u naar: Language options. dan vinkt u Dutch of Nederlands aan. En klikt u onder op: Submit. nu kunt u boven in het dropdown menu waar nu engels staat, ook Nederlands kiezen. Klik dan weer op Submit en alles zal nu in het Nederlands zijn.

10 User level filtering: Hier kunt u filters aanmaken voor uw accounts, eerst kiest u een account, vervolgens klikt u op: Manage filters. En klikt u bij: Create filter: op Create a new filter. Hier kunt u bepaalde woorden instellen die moeten voorkomen in een bericht om geblokkeerd te worden, zo kunt u bijvoorbeeld het woord viagra blokkeren, of het woord sex. Maar u kunt ook bepaalde subjecten blokkeren of adres of als een bepaald woord voorkomt in een adres. Dus eigenlijk kunt u hier heel erg precies filteren op uw mail berichten dus een soort van fine tweaking voor spamfilter. Bij Filter test, een stapje terug daar kunt u dan vervolgens het filter ook even testen of het naar uw wensen voldoet en of het ook werkt. Ga alleen met deze opties aan de slag als u weet waar ze voor dienen en hoe u ermee moet werken, verkeerd instellen van deze opties zal leiden tot het niet meer kunnen verzenden en ontvangen van e- mail berichten. Account level filtering: Deze werkt eigenlijk precies hetzelfde als de functie hierboven alleen kunt u het hier instellen voor uw hele account en dus alle adressen wat in uw account voorkomen. De bovenste is om per account apart in te stellen en deze dus voor elk account. Ga alleen met deze opties aan de slag als u weet waar ze voor dienen en hoe u ermee moet werken, verkeerd instellen van deze opties zal leiden tot het niet meer kunnen verzenden en ontvangen van e- mail berichten. Delivery Route: In geval van problemen op moment dat een die u verzend vanaf een account bij Webcanyon.be en deze komt niet aan, dan kunt u hier testen of het adres waarheen u wilt verzenden wel bereikbaar is en of er geen problemen voordoen. Dus stel u wilt een mail sturen aan dan vult u die hier in om zo te kunnen zien of het bestemming adres wel bereikbaar is. Alles moet dan groen zijn, en er moet dan een server uitkomen zowel van de verzender als ontvanger.

11 Het zou dan ongeveer uit moeten zien zoals hierboven. Indien u dus naar een adres verzendt wat niet bestaat dan komt er zoiets uit: Dit kan dus een zeer handig hulpstukje zijn als u van mening bent dat wat u verzend niet aankomt bij de ontvanger. Import addresses/forwarders: Deze optie geeft u de mogelijkheid om snel een reeks aantal accounts aan te maken voor meer mensen tegelijk, dus stel u wilt voor meteen 12 mensen accounts aanmaken met een eigen POP3 mailbox etc. dan kunt u dat hier snel en eenvoudig doen. U kunt dit doen met behulp van Microsoft Exel. Het kan een.xls bestand zijn of een.csv bestand. Het Exel bestand moet dan zo uitzien:

12 Als u dit bestand dan opslaat en vervolgens weer import bij: Stap 2. dan worden alle accounts met de juiste wachtwoorden en quota instellingen voor u aangemaakt. Dit zelfde kunt u ook doen voor forwarders. Maar dan ziet het bestand er zo uit: Dit alles geeft u de mogelijkheid om snel te kunnen werken en om snel voor veel mensen accounts en/of forwarders aan te maken. Authentication:

13 authenticatie is een poging om berichten van het verzendsysteem uit te rusten met voldoende verifieerbare informatie, zodat ontvangers ervan de aard van elk inkomend bericht automatisch kunnen herkennen. De instelling van authenticatie zal u helpen bij de bestrijding van spam. Beide methodes hieronder werken om het inkomen en uitgaan van vervalste voor uw server te vermijden. Het grote voordeel van deze methodes is het voorkomen dat lijkt alsof het van uw domein vandaan komt. Als ze ingeschakeld zijn, dan zullen deze methodes het aantal ontvangen bounce-berichten of ongewenste s verminderen als spammers één of meer van uw e- mailadressen "spoofen (nabootsen). DomainKeys is een systeem voor de authenticiteit van dat toelaat inkomende mail te checken tegen de server waarvan het verzonden is om te controleren of de niet is gewijzigd. Dit verzekert dat berichten werkelijk van de vermelde verzender komen en laat eenvoudige toe na te gaan waar corrupte vandaan komt. SPF zal specificeren welke machines bevoegd zijn om te verzenden van uw domein(en). Dit wil zeggen dat alleen verzonden via deze server als geldige van uw domein zal lijken als de SPF records worden gecontroleerd. Ga alleen met deze opties aan de slag als u weet waar ze voor dienen en hoe u ermee moet werken, verkeerd instellen van deze opties zal leiden tot het niet meer kunnen verzenden en ontvangen van e- mail berichten. MX entry: Hier kunt u zelf uw MX records beheren die van kracht zijn op uw domeinnaam, zo kunt u bijvoorbeeld een Back-up fallback mailserver opgeven die uw mail zal opvangen als onze servers dat niet meer kunnen om welke reden dan ook. Maar ook kunt u hier al uw mail laten verwijzen naar een Exchange server. Ga alleen met deze opties aan de slag als u weet waar ze voor dienen en hoe u ermee moet werken, verkeerd instellen van deze opties zal leiden tot het niet meer kunnen verzenden en ontvangen van e- mail berichten.

14 Bij standaard gebruik van uw accounts binnen Webcanyon.be hoeft u hier niks aan te doen of te veranderen. Alleen als u zelf beschikt over een eigen exchange server is deze optie van belang voor u. Backups: Hier kunt u back-ups maken en terugzetten van uw webhosting account, maar ook van uw MySQL databases, uw filters, forwarders. Backups van POP3 mail accounts en de mails die erin staan worden automatisch mee ge-backup met een home back-up of een full back-up.

15 Bij full back-up heeft u de mogelijkheid automatisch een back-up van al uw bestanden te laten maken inclusief accounts, forwarders en alle MySQL databases. Bij back-up destination kunt u kiezen waar de back-up geplaats moet worden. U kunt een back-up laten maken in uw home dir maar buiten /public_html dir dus een map daaronder zal de back-up komen te staan en is dus niet bereikbaar voor bezoekers van uw website. U kunt ook kiezen om uw back-up naar een andere locatie te laten gaan zoals bijvoorbeeld een andere FTP server, of een andere Linux server doormiddel van SSH copy. U kunt tevens uw adres opgeven dan ontvangt u automatisch een als de back-up klaar is. Een back-up wordt altijd gemaakt als gecomprimeerd bestand namelijk een.tar.gz bestand. Dit is een compressie mode die gebruikt wordt door Linux. Indien u deze wilt uitpakken op een Windows PC dan kunt u dat het beste doen met het programma: Winrar. Is de back-up eenmaal gemaakt dan zult u deze vinden onder: Backups Available for Download: en als u dan op de link klikt kunt u een kopie van de back-up downloaden naar uw PC. Extra informatie: Indien u de bestanden van uw website zelf wilt uitpakken op uw Windows PC dan download u eerst de back-up in.tar.gz formaat, vervolgens pakt u deze uit met WinRAR, en als u dat gedaan heeft vindt u in de uitgepakte map een map met de naam: Homedir.tar. Ook deze dient u dan uit te pakken met WinRAR en hier vindt u de bestanden van uw website zelf in. (in /public_html) Het kan zijn dat WinRAR enkele foutmeldingen geeft tijdens het uitpakken deze fouten kunt u gewoon negeren, dit heeft te maken met dat de bestanden op een ander besturingsysteem waren opgeslagen. Het is verstandig om indien u een back-up heeft gemaakt in de home dir deze te downloaden naar uw eigen PC en deze hier goed te bewaren. U kunt dan vervolgens het beste de back-up op de server weer verwijderen omdat deze namelijk uw webruimte in beslag zal nemen en dit gaat dus af van uw opslagruimte. De back-ups weer verwijderen kunt u doen via de File manager. hierover vindt u laten in deze handleiding meer informatie over de werking hiervan. Ook wij van Webcanyon.be zelf maken elke nacht full back-ups van uw account. U bent dus niet verplicht om elke dag zelf een back-up te maken van uw eigen account. Wel raden wij u aan om gewoon eens elke week of 2 weken een back-up voor u zelf te maken en deze te bewaren op uw PC. Het kan altijd eens van pas komen.

16 Goed, dan gaan we nu weer even een menu terug. Bij: Download a MySQL Database Backup. Kunt u zelf een back-up downloaden van enkel de door u geselecteerde MySQL database. U klikt op de naam van de gewenste database, en deze zal als.gz compressie bestand worden aangeboden als download die u vervolgens kunt opslaan op uw PC. Het.gz bestand kunt u met Winrar uitpakken op uw Windows PC. Als u dat gedaan heeft zult u een los bestand aantreffen dat het.sql bestand is. Indien u gebruik gaat maken van de restore functie in cpanel dan dient u de bestanden niet uit te pakken op een Windows PC anders zal het restoren niet meer werken. Als we verder kijken vindt u ook: Download a Home Directory Backup onder: Partial Backups. Let op! Dit werkt anders dan de Full back-ups. Via deze optie kunt u een back-up downloaden van uw hele account maar nu vanaf onze back-up schijf en deze back-up is dus van afgelopen nacht. Het verschil met Full backup is dat bij full backup eerst realtime een back-up van uw hele website wordt gemaakt die vervolgens ter download beschikbaar is. Bij homedir backup wordt een back-up vanaf onze backup schijf gedownload die afgelopen nacht voor het laatst gemaakt is. Dit kan zeer handig zijn bijvoorbeeld wanneer u per ongeluk iets verwijderd heeft en het terug wilt halen. Dit kan dus ook voor s en MySQL. Aan de rechterkant waar overal restore staat kunt u zelf uw back-up weer terug laten zetten. U kunt kiezen uit 4 mogelijkheden welk soort back-up u wilt terug zetten. Maar let op! Indien u een grootte website heeft en een grootte MySQL database dan kan het zijn dat het terugzetten van de back-up niet lukt, en dat u foutmeldingen krijgt over time outs etc. Dit alles heeft te maken en is afhankelijk van de upload snelheid van uw internetprovider. Indien u een snelle upload heeft dan zal het terugzetten van de back-up geen probleem zijn, maar indien u geen snelle upload heeft dan kan het zijn dat het u niet lukt de back-up terug te zetten. In dat geval kunt u contact met ons opnemen en dan zullen wij de back-up voor u terugzetten. Indien u wilt weten wat uw upload snelheid is dan kunt u dat hier meten. Backup wizard De backup wizard werkt eigenlijk hetzelfde als de normale back-up functie alleen wordt u hier via een wizard begeleid door de stappen heen die u moet maken. In slechts 3 stappen is het dan mogelijk uw backups te maken of terug te zetten. File manager / Legacy

17 Via de filemanager is het mogelijk uw bestanden te beheren op uw webruimte, maar er is veel en veel meer wat deze filemanager allemaal kan! Deze filemanager bezit namelijk een krachtige tool, een WYSIWYG editor. Dat is een online bewerkingsprogramma voor het real-time aanpassen van uw webpagina's. Er zijn 2 soorten file manager namelijk een standaard file manager en een file manager legacy, verschil is dat beide een andere interface hebben, eentje is heel uitgebreid en de andere is meer basic voor het snel even iets aanpassen. We beginnen met de standaard (uitgebreide) file manager. Als u deze heeft aangeklikt zal een pop-up verschijnen met de vraag in welke map u wilt werken, normaal hoeft u hier niks aan te doen en staat deze al aangevinkt op de juiste map, namelijk de /public_html. U kunt dus gewoon meteen onderaan op: Go klikken. U ziet dan nu een nieuw venster met een overzicht dat er ongeveer zo uit zal zien: Links ziet u alle bestanden en mappen in een tree overzicht, u ziet daar ook alle systeembestanden bij staan waaronder uw mail accounts en dat soort dingen. Rechts ziet u een overzicht van de inhoud van de huidige map die op dat moment links geselecteerd is, en boven ziet u een overzicht met allemaal functies. De 2 balken die u boven ziet met functies zullen we even kort met u doorlopen om voor elk even een korte omschrijving te maken waarvoor deze dient. New file: Hiermee maakt u nieuwe bestanden aan, zoals html pagina's. New folder: Hiermee maakt u nieuwe mappen aan. Copy: hiermee kunt u een bestand of map kopiëren. Move file: Hiermee kunt u een bestand verplaatsen. Upload: Hier kunt u nieuwe bestanden vanaf uw eigen PC uploaden naar uw webruimte. Download: Hiermee kunt u meer bestanden tegelijk downloaden die u eerst selecteert. Delete: Hiermee kunt u een bestand wissen of meer bestanden wissen. Rename: Hiermee kunt u een map of bestand hernoemen. Edit: Hiermee kunt u het bestand bewerken in kladblok modus.

18 Code editor: Dit is een speciale HTML / PHP code bewerker. HTML editor: Dit is een real-time WYSIWYG editor. Change Perm: Hiermee kunt u rechten aan bestanden of mappen toekennen (CHMOD) View: Hiermee kunt u een bestand snel bekijken. Extract: Om bestanden mee uit te pakken zoals:.tar.gz.tar.gz.rar.zip. Compress: Om bestanden en mappen mee in te pakken:.zip.tar.tar.bz2.tar.gz Dit zijn de functies van de bovenste balk, onderaan heeft u dan: Een veld om snel een mapnaam of bestandsnaam in te typen. Een Home knop om weer terug te keren naar de hoofd map. Up one level: Om een mao omhoog te gaan. Back/Forward: om een map terug of vooruit te gaan. Reload: Om de mappen inhoud te herladen. Select all: om alle bestanden en mappen tegelijk te selecteren. Unselect all: om het selecteren weer ongedaan te maken. Dit zijn zo ongeveer alle belangrijke functies uit de file manager. De standaard (Legacy) Filemanager werkt vrijwel hetzelfde alleen heeft deze maar een beperkte functies en opties en is deze heel eenvoudig in opzet en gebruik. Web Disk Met de webschijf kunt u eenvoudig bestanden slepen en plaatsen naar uw hostingaccount. U kunt een login aanmaken voor uw webschijf en deze betreden. Nadat uw webschijf is geconfigureerd, kunt u bestanden slepen en plaatsen net alsof ze deel uitmaken van uw thuiscomputer. U kunt ook navigeren door de bestanden in uw hostingaccount net als u dat doet door de bestanden op uw locale computer.

19 Wij gaan u in het kort uitleggen hoe u de webdisk moet koppelen aan uw eigen Windows PC. Zoals u ziet is het ook mogelijk te kiezen uit Linux en Mac. We gaan nu even uit van Windows. In het eerste scherm kunt u kiezen om een nieuw account aan te maken voor uw webdisk, of meteen uw root account te gebruiken om in te loggen op uw webdisk, dit komt overeen met de gegevens van uw FTP. We gaan er nu even vanuit dat u gewoon uw root account wilt koppelen aan uw computer. Als u op de knop: Access Web disk klikt wordt met behulp van een wizard en een.vbs (Visual Basic) bestand aangeboden om uw Windows PC automatisch te configureren voor webdisk. Helaas werkt deze methode niet meer met de huidige Windows versies van tegenwoordig en is het niet aanbevolen om gebruik te maken van deze wizard als u een Windows gebruiker bent. Werkt u met Linux of Mac dan kan deze wizard prima van pas komen. Voor Windows gaan we het even met de hand doen, dat klinkt misschien moeilijk maar dat is het niet. Hieronder vindt u een stappenplan om handmatig uw webdisk klaar te maken op uw eigen Windows PC. Windows Vista: 1. Download deze patch en installeer deze op uw PC. 2. Ga nu naar: Computer. (Start > Computer). 3. Klik met uw rechtermuisknop op een leeg vlak. 4. Kies nu: Een netwerklocatie toevoegen. 5. Klik dan op Volgende in de wizard die nu start. 6. Kies: Een aangepaste netwerklocatie toevoegen. 7. Klik op volgende. en vul nu uw domeinnaam in met: :2077 erachter. 8. Dus zo moet het dan uitzien: 9. Klik op volgende en een inlogscherm zal verschijnen. 10. Log hier in met uw FTP gebruikersnaam en wachtwoord.

20 11. Dit wachtwoord onthouden kunt u aanvinken. 12. Geef uw netwerk drive een naam. Bijvoorbeeld: mijn webdisk. 13. Klik op volgende. Er wordt nu een snelkoppeling gemaakt. 14. Klik op voltooien en u zult de inhoud van uw webruimte zien. U kunt nu altijd via deze computer direct inloggen op uw webdisk. Wilt u een aparte webdrive maken die alleen toegang heeft tot een door u opgegeven map dan kunt u zelf een account aanmaken hiervoor in cpanel onder webdisk. Let dan wel op. Uw gebruikersnaam moet dan worden ingevuld deze dan uiteraard vervangen voor uw eigen domeinnaam. U kunt dan ook zelf een map opgeven die u wilt gebruiken als webdrive. Maakt u deze map onder de /public_html dan zal deze map verder niet beschikbaar zijn voor mensen op het internet die uw website bezoeken en de mapnaam achter uw domeinnaam zetten. Wilt u dit wel dan maakt u de map aan in de /public_html. Dus stel u wilt een extra webdisk account aanmaken om bestanden remote op te slaan dan moet u het account zo aanmaken indien u dan tevens niet wilt dat deze te zien is door andere bezoekers van uw website. Het kan zijn dat u de patch uit het stappenplan niet perse hoeft te installeren alleen indien u problemen heeft met het weergeven van uw webdisk dient u de patch te installeren, maar het kan nooit kwaad deze gewoon al standaard te installeren. Voor Windows 7 kunt u ook deze methode gebruiken. Voor de andere besturingsystemen zoals Windows XP kunt u wel gebruik maken van de wizard via Access webdisk. Deze komen namelijk wel overeen. Bij Windows XP is het ook niet aan te raden gebruik te maken van het.vbs bestand dat u wordt aangeboden ter download. Annuleer deze download en volg het stappenplan op het scherm, hier staan tot in tegenstelling bij de wizard van Windows Vista wel screenshots bij.

21 FTP Accounts Hier kunt u extra FTP accounts aanmaken naast uw hoofd account, bijvoorbeeld als u meer mensen toegang wilt geven op uw webruimte maar niet op uw cpanel. Ook kunt u gebruikers aan mappen toewijzen zodat deze alleen toegang hebben tot de mappen die u aangeeft. Tevens is het mogelijk een quota in te stellen per gebruiker, dit betekend dat de gebruiker maar een x aantal MB opslag tot zijn beschikking heeft, de waarde die u heeft ingesteld. Bij Add FTP Account. Kunt u een nieuwe gebruiker aanmaken. Let hierbij op dat wanneer men gaat inloggen met deze gegevens op de FTP via een FTP client de gebruikersnaam altijd moet eindigen waarvan u webcanyondomein.be vervangt met uw eigen domeinnaam. Let op dat u bij directory altijd eerst /public_html ingeeft om naar een map te verwijzen die beschikbaar moet zijn via het internet. Dus stel u heeft: dan geeft u op: /public_html/test. FTP Session Control Hier kunt u FTP verbindingen beheren en bekijken, u ziet wie zijn ingelogd en wat ze op dat moment doen, ook kunt u hier sessies afbreken. U kunt hier ook de root sessies van uw standaard FTP account beheren en bekijken. Door op de knop: reload te klikken wordt het venster vernieuwd. Latest Visitors

22 Via deze optie kunt u de laatste processen zien die gebeurd zijn op uw website. U kunt hier uitlezen wat gebruikers momenteel aan het doen zijn op uw website en met welk besturingsysteem en browser ze dat doen. Bandwidth Hier kunt u precies zien hoeveel dataverkeer er over uw website heen gaat en tevens kunt u zien hoeveel er voor FTP en gebruikt wordt. Dataverkeer is het netwerk gebruik dat uw bezoekers gebruiken om uw website te kunnen bezoeken, hiervoor wordt een x aantal data van de server naar de website bezoeker verzonden en het x aantal bytes wat dat gebruikt afhankelijk van de grootte van het bestand dat opgevraagd wordt dat is dataverkeer. U kunt in de grafieken duidelijk aan hand van kleuren zien wat aan wat gebruikt wordt en hoeveel, ook laat een ronde schijf duidelijk met kleuren zien wat er het meeste dataverkeer verbruikt. Dataverkeer kan altijd los bijgekocht worden en u zult nooit zomaar over uw limiet heen gaan! Dus geen verassingsfacturen achteraf met extra kosten voor het gebruikte dataverkeer. Onze server zal indien u, uw adres heeft opgegeven in cpanel bij contact, altijd netjes een mail ontvangen als u bijna aan uw limiet bent, u heeft dan zelf de keuze optijd bij te bestellen of anders zal uw website automatisch dicht gaan tot einde van de maand als weer uw nieuwe limiet in gaat. Maar we zullen nooit zomaar uw website door laten lopen zonder dat u hier weet van heeft dat u niet een factuur zal ontvangen voor alle extra gemaakte kosten. Het dataverkeer gaat op elke eerste van de maand op 0 en afhankelijk van welk pakket u heeft zal deze gaan optellen in de loop van de dagen dat uw website gebruikt wordt, ook het gebruik van MySQL en mail wordt hier meegenomen in. Afhankelijk van het gebruik zal dit sneller of langzaam oplopen. Op de eerste dag van de maand begint hij hoe dan ook weer op 0. Webalizer / FTP / Analog stats / Awstats We bespreken nu even meerdere knoppen tegelijk zoals hierboven aangegeven. U kunt bij ons kiezen uit 3 verschillende statistieken programma's die aangeleverd worden door derde aan cpanel. Met deze programma's kunt u zien hoeveel bezoekers uw website gemiddeld heeft en wat veel en wat weinig op uw website bezocht wordt. Raw Access Logs Hier kunt u logfiles download van uw website, alle gebeurtenissen die plaatsvinden op uw account zullen hier vermeld staan. Deze logs kunnen erg handig zijn om fouten op te sporen of indien er geen normale dingen plaats vinden op uw website dan kunt u deze hier achterhalen. Ook worden hier IP adressen van bezoekers opgeslagen en zo kunt u precies zien welk IP adres wat doet. U kunt aanvinken om de logs te laten opslaan in uw root directory dus niet in uw /public_html map. Deze zullen dus nooit beschikbaar zijn voor uw bezoekers. Indien u deze niet aanvinkt wat wij aanbevelen niet te doen gezien dit van uw webruimte zal afgaan zullen de logs gewoon vanaf de server zelf gedownload worden via een globale plek van apache webserver. U kunt tevens de optie aanvinken om de logs elke maand automatisch te laten verwijderen, alleen aanbevolen als u de bovenstaande optie ook heeft aangevinkt.

23 Onder bij domain kunt u op uw domeinnaam klikken om de log te downloaden. Het download bestand zal worden aangeboden in.gz bestand, dit is een compressie formaat voor Linux en kunt u uitpakken op uw eigen Windows PC met WinRar. Uitgepakt zal er een bestand uitkomen die u vervolgens kunt openen met kladblok van Windows. Error Log Hier kunt u de laatste 300 regels uit de error log uitlezen zo kunt u zien of er fouten optreden in uw scripts en/of website. Let op: De log werkt in omgekeerde volgorde. Choose Log Program Hier kunt u zelf aanvinken welke statistieken programma's u wel of niet wilt gebruiken, wij raden u aan om uit te vinken wat u niet gebruikt, Dit spaart u webruimte omdat de statistieken programma's gebruik maken van de /tmp map op uw account om zo log informatie en afbeeldingen op te slaan. Password Protect Directories Hier kunt u een map op uw website beveiligen voor lokale toegang van buitenaf. Dit kan bijvoorbeeld handig zijn als u een deel van uw website wilt afschermen met een wachtwoord zodat hier alleen bevoegde mensen in kunnen komen, ook handig als u een deel op uw website wilt maken dat alleen toegankelijk is voor leden. Het werkt vrij simpel en snel: Kies een map die u wilt beveiligen met een gebruikersnaam en wachtwoord. U kunt nu aanvinken: Password protect this directory. Bij name. Kunt u een melding ingeven die mensen te zien krijgen op moment dat ze naar deze map gaan, u kunt bijvoorbeeld instellen: Members Only. Klik dan op save. Nu gaan we onder bij create user een gebruiker aanmaken en een wachtwoord. U kunt zoveel gebruikers en wachtwoorden aanmaken als nodig is. Als u dan op: Add. klikt dan is de map geheel beveiligd. Als u nu naar de map toe zult gaan zal er een login scherm in beeld komen. IP Deny Manager

24 Met deze functie kunt u IP adressen blokkeren van uw website. U kunt op verschillende manieren hier gebruik van maken en invoeren op verschillende methodes, hieronder een overzicht van wat mogelijk is. Deze functie kan vooral handig zijn wanneer iemand u lastig blijft vallen met bijvoorbeeld s via uw contactformulier, of gastenboek spammers, maar ook indien u ziet in uw statistieken dat iets heel erg veel dataverkeer verbruikt. SSL/TLS Manager Met de SSL/TLS Manager kunt u ssl certificaten, signing requests, en sleutels aanmaken. Ze maken allemaal onderdeel uit van het gebruik van SSL om uw website te beveiligen. Met SSL kunt u pagina s op uw site beveiligen zodat informatie zoals logins, credit card nummers, etc gecodeerd worden verzonden in de plaats van in normale tekst. Het is belangrijk om de loginzones van uw site te beveiligen, alsook winkelzones en andere pagina s waar gevoelige informatie zou kunnen worden verzonden over het internet. Voor het gebruik van deze functie is enkele kennis vereist van uw kant, en tevens is een eigen dedicated IP adres nodig om gebruik te kunnen maken van SSL. Hotlink Protection Met deze functie kunt u hotlinken voorkomen. Hotlinken is het doorlinken van afbeeldingen of bestanden vanaf uw website naar een andere website, dit kan namelijk als gevolg hebben dat het u onnodig dataverkeer kost omdat iemand anders een bestand of afbeelding heeft geplaatst vanaf uw site naar zijn/haar eigen website. Voorbeeld: U heeft: Vervolgens komt Jan en die plaats de link op zijn eigen website, dit zal dan van uw dataverkeer afgaan terwijl het niet via uw website gedownload wordt om dit te voorkomen is er de hotlink protectie in cpanel hiermee kunt u dat voorkomen.

25 Bij urls to allow access. kunt u de websites toevoegen die wel mogen linken waaronder dus uw eigen website deze staat hier al vermeld. Indien u wel een externe website toegang wilt geven tot het linken van bestanden dan kunt u de domeinnaam van deze website hier toevoegen. Zorg er altijd voor dat hij 2x erin staat. 1x met ervoor en 1x zonder www. erachter. Bij block direct access for these extensions kunt u de extensions toevoegen die u wilt beveiligen zoals.exe.zip.rar.jpg.bmp.png etc. Indien u meer dan 1 toevoegd zet er dan altijd een comma tussen zoals hierboven in de afbeelding. Klik op enable om hotlink protectie aan te zetten. U kunt ook aanvinken: Allow direct requests. Dit geeft toestemming om wel links direct in te voeren in de adresbalk van uw browser. Tot slot kunt u bij Redirect request to this URL een url opgeven waar bezoekers heen geleid worden die toch proberen de link op te vragen, bijvoorbeeld naar de index van uw website. Leech Protect Met Leech Protect kunt u vermijden dat gebruikers hun wachtwoord voor een beveiligd deel van uw site openbaar maken of uitdelen. Met deze functie zullen accounts die gecompromitteerd zijn doorverwijzen (en opschorten indien gewenst) naar een url van uw keuze. Hieronder een overzicht met de functies in het Nederlands.

26 Volg de instructies op het scherm om de leech protectie geheel naar eigen wensen in te stellen de stappen zijn vrij helder en duidelijk dus verdere uitleg over dit onderdeel lijkt ons niet nodig. GnuPG Keys GnuPG is een publiek beschikbaar coderingsschema dat gebruikt maakt van de aanpak met publieke sleutel. Met GnuPG worden berichten gecodeerd met een publieke sleutel. Ze kunnen echter alleen worden gedecodeerd met behulp van een "geheime sleutel", welke in het bezit is van de bedoelde ontvanger van het bericht. Deze functie is bedoeld voor geavanceerde gebruikers. Subdomains

27 Subdomeinnamen zijn toevoegingen aan uw eigen domeinnaam een subdomein is een extra naam wat voor uw domeinnaam komt te staan en wat u dan zelf kunt linken aan een andere map naar keuze. subdomeinnamen staat professioneel en zijn makkelijk te onthouden. Zo kunt u bijvoorbeeld als subdomein aanmaken: members.webcanyondomein.be en deze linken aan de map: members. Maar ook aan een andere map. De link members.webcanyonomein.be zal in de browser blijven staan en zal niet omspringen naar: webcanyondomein.be/members. Via Manage Redirects. Kunt u ook uw subdomein laten verwijzen naar een geheel andere domeinnaam naar keuze. Indien u niet wilt dat uw subdomeinnaam ook via de map naam te bereiken is zoals webcanyondomein.be/members dan dient u de map aan te maken buiten de public_html directorie dus /public_html weglaten. Add-on Domains Add on domains zijn extra domeinnamen op uw account met een eigen map en eigen inhoud. Dit is zeer handig als u meerdere websites wilt maken met verschillende inhoud. U kunt deze dan toewijzen aan een map in de public_html van uw hoofddomein, bestanden uploaden dient u dus te doen via de FTP van uw hoofddomein. Dus u logt dan via een FTP client eerst in op uw hoofd domein en vervolgens kiest u dan de map van uw extra domeinnaam en dan kunt u daar de bestanden in uploaden. Dus stel u heeft als 2e domeinnaam: webcanyonisdebeste.be erbij. dan kunt u deze laten verwijzen op de map: webcanyonisdebeste wilt u niet dat gebruikers de website ook kunnen benaderen door achter uw hoofddomeinnaam te zetten: webcanyonisdebeste dan dient u de map aan te maken buiten de public_html map dus /public_html weglaten. Wat u bij username en password neerzet is niet van belang gezien de beste optie is oom gewoon via uw root account te werken. Mocht het toch nodig zijn dat u voor deze domeinnaam een eigen FTP login wenst dan kunt u hier een gebruikersnaam en wachtwoord opgeven voor het nieuwe FTP account van dit domein. Let wel op. U dient altijd in te loggen door achter de te zetten waarvan u webcanyondomein.be vervangt voor uw eigen domeinnaam. Ook voor de add-on domains kunt u een redirect instellen rechtstreeks naar een andere domeinnaam. Parked Domains Deze optie is bedoeld voor het aanmaken van extra domeinnamen op uw hoofddomeinnaam, ook bedoeld om gereserveerde domeinnamen naar uw bestaande domeinnaam te laten verwijzen. Alle extra domeinnamen die u hier zult toevoegen zullen uitkomen op uw hoofddomeinnaam. U kunt deze optie ook gebruiken als u extra domeinnamen wilt toevoegen aan uw account maar deze meteen wilt laten doorverwijzen naar een andere domeinnaam.

28 Redirects Met redirects kunt u een specifieke webpagina laten doorverwijzen naar een andere pagina en de inhoud van die pagina weergeven. Op deze manier kunt u een pagina met een lange URL toegankelijk maken via een pagina met een kortere en beter te onthouden URL. Een permanente redirect zal de browser van de bezoeker vertellen om favorieten bij te werken die linken naar de pagina die wordt doorverwezen. Tijdelijke redirects zullen de favorieten van de bezoeker niet updaten. Deze functie zal gebruik maken van een.htaccess bestand deze kunt u vinden in de root van uw account. Een.htaccess bestand wordt gebruikt om bepaalde taken en commando's uit te voeren voor uw domeinnaam, dit bestand wordt door de webbrowser van de bezoeker al gelezen voordat de website in beeld zal verschijnen. Simple DNS Zone Editor Hier kunt u extra A records aanmaken voor uw domeinnaam om deze vervolgens te laten verwijzen naar een extern IP adres. Dit is enkel bedoeld om subdomeinnamen te laten verwijzen naar een extern IP adres van een andere server of uw thuis PC. Voor geavanceerde wijzigingen in uw DNS zone kunt u contact met ons opnemen wij zullen deze dan voor u doorvoeren.

29 MySQL Databases Hier kunt u MySQL databases aanmaken en beheren. Om een nieuwe MySQL database aan te maken en te koppelen moet u het volgende doen. Vul bij: create a new database. Een naam in voor uw database. En klik op: Create database. De database is nu aangemaakt. Nu gaan we een gebruiker aanmaken voor deze database. Onder bij: MySQL users, staat: Add new user. Vul hier een gebruikersnaam in en een wachtwoord. Klik op: Create user. En dan nu als laatste stap de gebruiker koppelen aan de database. Klik bij: Add user tot database op: add. Kies bij beide dropdown menu's de juiste user die u wilt toevoegen aan de database. Kies nu welke rechten deze user en database wel en niet mogen uitvoeren, of klik op: ALL PRIVILEGES (alle rechten). Klik op: Make changes en als u alles goed gedaan heeft zou het er ongeveer zo uit moeten zien: Nu kunt u met de volgende gegevens uw database handmatig koppelen in uw scripts. MySQL hostname : localhost MySQL user : webcanyon_root (webcanyon_ staat voor de gebruikersnaam van uw cpanel). MySQL password : uw aangemaakte wachtwoord. MySQL database : webcanyon_test (webcanyon_ staat voor de gebruikersnaam van uw cpanel). MySQL Database Wizard Deze optie is gelijk aan hierboven alleen wordt u nu door een wizard heen geleid stap voor stap met uitleg erbij. phpmyadmin

30 Hier kunt u uw bestaande MySQL databases geheel beheren en bewerken. Ook kunt u hier databases opschonen, legen, repareren, uitlezen, etc. enige kennis is hier wel een eis. Ook kunt u hier bestaande databases van uw PC of andere server importeren en ook uw bestaande databases exporteren. Bij het importeren van een grootte database vanaf uw PC moet u rekening houden met de upload snelheid van uw internetprovider afhankelijk van deze snelheid kunnen er fouten en time-outs optreden. Hier kunt u, uw upload snelheid testen. Mocht u problemen ondervinden met het importeren van uw database door time-outs neem dan contact met ons op zodat wij uw hierbij kunnen helpen en uw database kunnen importeren. Indien u een bestaande database wilt omzetten dient u ook rekening te houden met de versie van MySQL waarom deze gemaakt is, een MySQL 4 database zal niet werken in MySQL 5. Maar vrijwel alle databases zijn tegenwoordig wel 5. Indien u tijdens het importeren fouten krijgt over dump etc. dan geeft dit aan dat uw database niet werkt op onze MySQL versie. U kunt in dat geval contact met ons opnemen wij zullen dan kijken wat wij voor u kunnen doen. phpmyadmin is een programma van derde en dus niet van cpanel zelf of Webcanyon.be Remote MySQL Deze optie maakt het mogelijk om uw database te gebruiken op een andere server of uw eigen PC. Dus stel u heeft uw website op een andere server staan of u wilt uw scripts thuis op uw eigen PC testen dan kunt u hier een remote verbinding naar buiten maken. U vult dan bij: Host. Uw IP adres of domeinnaam in. Dan klikt u op: Add host. CGI Center

31 Hier kunt u handige kant en klare cgi/perl scripts installeren op uw website zoals een gastenboek, een bezoekersteller, een countdown. Site software In site software kunt u kant en klare php scripts zoals gastenboeken en forums, enz. installeren met slechts een paar klikken. Wij raden u aan om hier geen gebruik van te maken maar te kiezen voor ons alternatief Fantastico. Perl Modules Hier kunt u zelf perl modules installeren die u nodig heeft voor uw scripts en website. PHP PEAR Packages Hier kunt u zelf PHP modules en packages installeren en beheren. PHP Configuration Hier kunt u belangrijke instellingen van de PHP configuratie uitlezen (php.ini). Optimize website Hiermee kunt u het laden van uw website sneller maken door gebruik te maken van een compressie module in apache. Apache Handlers

32 Apache handlers bieden u controle over wat Apache zal doen met bepaalde bestandstypes. Als Apache een bestand ziet, dan beschikt het over een ingebouwde actie voor dat bestandstype en zal het deze actie uitvoeren. Als u wenst dat Apache een andere actie uitvoert, dan moet u een handler aanmaken om Apache de opdracht te geven die actie uit te voeren. Als u bijvoorbeeld een bestandstype gebruikt dat een speciale service vereist om te starten, zoals een bestand met server side includes dat geen extensie.shtml draagt, dan moet u Apache opdragen om deze bestanden op een andere wijze te behandelen. Image Manager Met de Afbeeldingenmanager kunt u afbeeldingen in uw account bekijken en aanpassen. U kunt de grootte van uw afbeeldingen veranderen, hun bestandstype omzetten of ze gewoon bekijken met de Afbeeldingmanager. Index Manager Met de indexmanager kunt u de manier waarop een directory wordt weergegeven op het internet aanpassen. U kunt kiezen uit een standaardstijl, geen indexen of twee types indexen. Als u niet wilt dat mensen de bestanden in uw directory kunnen bekijken, kies dan voor geen indexen. Error Pages Een foutpagina informeert een bezoeker wanneer er een probleem is bij de toegang tot uw site. Elk type probleem heeft een eigen code. Een bezoeker die bijvoorbeeld een niet-bestaande URL betreedt zal een 404 fout krijgen te zien, terwijl een onbevoegde gebruiker die een gelimiteerde zone van uw site probeert te betreden een 401 fout te zien zal krijgen. Standaard foutpagina s worden voor de webserver automatisch voorzien (Apache). Als u dit liever hebt, dan kunt u een persoonlijke foutpagina aanmaken voor alle geldige HTTP statuscodes die beginnen met 4 of 5.

33 Cron Jobs Cron jobs laten u toe om bepaalde opdrachten of scripts op uw site te automatiseren. U kunt een opdracht of script op een bepaald tijdstip laten uitvoeren, elke dag, elke week, etc. U kunt bijvoorbeeld een cron job instellen om tijdelijke bestanden elke week te verwijderen zodat uw schijfruimte niet wordt opgebruikt door deze bestanden. Waarschuwing: U moet over een goede kennis van Linux opdrachten beschikken voordat u cron jobs doeltreffend kunt gebruiken. Controleer uw script bij uw hosting administrator voordat u een cron job toevoegt. Frontpage Extensions Met Frontpage Extensions kunt u uw site rechtstreeks publiceren vanuit de Frontpage toepassing. Dit wil zeggen dat u geen bestanden moet uploaden via FTP, of op enige andere manier. Waarschuwing: Frontpage Extensions installeren of verwijderen zal het verlies van alle ".htaccess" bestanden in uw webzone tot gevolg hebben. Wijzigingen aangebracht aan uw ".htaccess" bestanden zal verloren gaan. Directories die u hebt beschermd met WebProtect zullen niet langer beveiligd zijn tot u de beveiliging opnieuw instelt. Network Tools De Netwerkhulpmiddelen geven een gebruiker de mogelijkheid om informatie te achterhalen over een domein of de route te achterhalen van de server waarop uw site is naar de computer van waar u toegang zoekt tot cpanel. Informatie vinden over een domein kan heel handig zijn bij het verzekeren dat uw DNS correct ingesteld is aangezien u zowel informatie zult vinden over uw IP-adres als over uw DNS.

Handleiding DirectAdmin

Handleiding DirectAdmin Handleiding DirectAdmin Heeft uw hostingpakket het control panel DirectAdmin dan leest u in deze sectie hoe u uw pakket kunt beheren. Dat doet u via : http://www.uwdomein.nl:2222. Handleiding DirectAdmin

Nadere informatie

Handleiding DirectAdmin

Handleiding DirectAdmin Handleiding DirectAdmin Heeft uw hostingpakket het control panel DirectAdmin dan leest u in deze sectie hoe u uw pakket kunt beheren. Dat doet u via : http://www.uwdomein.nl:2222. 1 Inloggen Voordat u

Nadere informatie

Handleiding DirectAdmin

Handleiding DirectAdmin Handleiding DirectAdmin Uw hostingpakket heeft het control panel DirectAdmin, u leest in deze pdf hoe u uw pakket kunt beheren. Dat doet u via : http://www.uwdomein.be:2222. 1 Inhoudsopgave Handleiding

Nadere informatie

Introductie Algemene instellingen POP3, SMTP, IMAP, wat is het, en wat is aan te raden voor u? Standaard of Secure?...

Introductie Algemene instellingen POP3, SMTP, IMAP, wat is het, en wat is aan te raden voor u? Standaard of Secure?... Introductie In deze handleiding leggen we uit hoe u het beste uit uw e-mail kunt halen met QSIT. Iedereen kan met de duidelijke voorbeelden zijn of haar e-mail op de juiste wijze instellen. De belangrijkste

Nadere informatie

Handleiding DirectAdmin

Handleiding DirectAdmin Handleiding DirectAdmin Inhoudsopgave Handleiding DirectAdmin... 1 1. Inloggen... 2 2. Indeling DirectAdmin... 2 3. Your account... 3 3.1 Domain Setup... 3 3.1.1 PHP versie selector... 3 3.2 Change Password...

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

Installeren van het programma:

Installeren van het programma: Versie: 1.0 Gemaakt door: Whisper380 Eigenaar: Whisper380-computerhulp.net Datum: 20-2-2011 Inhoudsopgave Installeren van het programma:...3 Configureren van het programma:...7 Mappen aanmaken:...9 Groepen

Nadere informatie

Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze:

Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze: Hoe verhuis je een WordPress website? Die vraag krijg ik regelmatig. De meest voorkomende situaties zijn deze: Iemand heeft een WordPress website en stapt over naar een andere webhost (meestal blijft het

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Beschrijving webmail Enterprise Hosting

Beschrijving webmail Enterprise Hosting Beschrijving webmail Enterprise Hosting In dit document is beschreven hoe e-mail accounts te beheren zijn via Enterprise Hosting webmail. Webmail is een manier om gebruik te maken van e-mail functionaliteit

Nadere informatie

Handleiding Controlepaneel Parallels

Handleiding Controlepaneel Parallels Handleiding Controlepaneel Parallels Inhoudsopgave 1 Inloggen... 3 2 Domeinbeheer... 4 2.1 Beheer van domeinen die via InterNLnet geregistreerd zijn... 4 2.2 Beheer van domeinen die via een andere provider

Nadere informatie

1. Startpagina 1. 2. Gebruikers 1. 3. Mail 2

1. Startpagina 1. 2. Gebruikers 1. 3. Mail 2 Inhoudsopgave 1. Startpagina 1 2. Gebruikers 1 3. Mail 2 3.1 Een nieuwe e-mailbox aanmaken 2 3.2 Een e-mailalias aanmaken 2 3.3 Een e-mailbox/e-mailalias verwijderen 2 3.4 E-mail doorsturen en naar een

Nadere informatie

Hoe maak ik een nieuwe mailbox aan? Hoe stel ik mijn programma in? Hoe kan ik via webmail bekijken?... 4

Hoe maak ik een nieuwe mailbox aan? Hoe stel ik mijn  programma in? Hoe kan ik  via webmail bekijken?... 4 Inhoudsopgave Hoe maak ik een nieuwe mailbox aan?... 2 Hoe stel ik mijn e-mail programma in?... 4 Hoe kan ik e-mail via webmail bekijken?... 4 Hoe kan ik een automatisch antwoord instellen op mijn e-mailadres?...

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 3-11-2016 Versie 1.9 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Getting started guide

Getting started guide Getting started guide Getting started Guide Gefeliciteerd met uw hosting bij echristenen. Wij zijn blij u te mogen verwelkomen als klant. Deze Getting started Guide helpt u op weg bij het hosten van uw

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx e-mail

Snel op weg met webworxx e-mail pagina 1 van 23 Snel op weg met webworxx e-mail U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx e-mail. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg bij het instellen van uw e-mailaccount. Firefox

Nadere informatie

Beheerdershandleiding. Versie: 1.0.3

Beheerdershandleiding. Versie: 1.0.3 Beheerdershandleiding Versie: 1.0.3 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Uw site uploaden met ftp 3 Mail beheer 3.1 Beheren van mail namen 3.2 Aanzetten mail services 3.3 Mail redirect 3.4 Mail groepen 3.5 Beheer

Nadere informatie

Aan de slag met het adres van je website. Handleiding

Aan de slag met het  adres van je website. Handleiding Aan de slag met het e-mailadres van je website Handleiding Inhoud 03 Webmail instellen 05 Voordat je begint: benodigde gegevens 06 Waarom IMAP? 07 E-mailprogramma s 2 Webmail instellen Je hebt van ons

Nadere informatie

Handleiding Controlepaneel Parallels

Handleiding Controlepaneel Parallels Handleiding Controlepaneel Parallels Inhoudsopgave 1 Inloggen... 3 2 Domeinbeheer... 4 2.1 Beheer van domeinen die via InterNLnet geregistreerd zijn... 4 2.2 Beheer van domeinen die via een andere provider

Nadere informatie

Secure File Sync - Quick Start Guide

Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync - Quick Start Guide Secure File Sync Quick Start Guide 1. Installatie van de applicatie op een computer; 2. Gebruik van de applicatie; 3. Bestanden delen vanuit de applicatie; 4. Gebruik

Nadere informatie

16. Web Station. In dit hoofdstuk komen de volgende onderwerpen aan bod:

16. Web Station. In dit hoofdstuk komen de volgende onderwerpen aan bod: 16. Web Station U kunt uw QNAP NAS gebruiken om een website te hosten. U kunt zelf een website bouwen in HTML of gebruik maken van één van de vele content management systemen die beschikbaar worden gesteld

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! WEBINTERFACE GEBRUIKERSHANDLEIDING BV Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de bestandsstructuur van uw

Nadere informatie

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0 Datum 1.0.6 Exchange Online Handleiding voor gebruiker Release 1.0 1.0.6 Inhoudsopgave 1 Instellingen e-mail clients 2 1.1 Gebruik via Outlook 2003 2 1.2 Gebruik via ActiveSync 15 1.3 Gebruik via andere

Nadere informatie

End-user handleiding voor Virtualmin Handleiding gemaakt door Digibel BVBA Copyright 2010 Digibel BVBA

End-user handleiding voor Virtualmin Handleiding gemaakt door Digibel BVBA Copyright 2010 Digibel BVBA Virtualmin handleiding, WHStarter, WHPro, WHUltra. End-user handleiding voor Virtualmin Handleiding gemaakt door Digibel BVBA Copyright 2010 Digibel BVBA Inhoudsopgave Inloggen Virtualmin...2 Uw hosting

Nadere informatie

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen

Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Microsoft Outlook 2011 voor Mac instellen Index Stap 1: Controleer of u de laatste versie heeft Stap 2: Voeg uw e-mailaccount toe Stap 3: Voer uw accountinformatie in Stap 4: Voer een naam en beschrijving

Nadere informatie

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express

Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows Mail 2008 : De opvolger van Outlook Express Windows XP en zijn voorgangers hadden als eigen E-mailprogramma Outlook Express. Hoe zit het met Vista? Windows Vista heeft een gewijzigde versie van

Nadere informatie

Installeer Apache2: Landstede februari 2009 versie 3 1 Bertil Hoentjen

Installeer Apache2: Landstede februari 2009 versie 3 1 Bertil Hoentjen Installeer Apache2: Deze howto gaat over name based virtual hosting onder Apache 2.x., en is getest onder OpenSUSE 11 maar is in feite ook van toepassing op de andere distributies. Alleen Debian en afgeleide

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Instructies Eudora OSE Pagina 1

Instructies Eudora OSE Pagina 1 Instructies Eudora OSE Pagina 1 Instructies Eudora OSE Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Eudora OSE en we laten zien hoe u de SMTP server kunt wijzigen

Nadere informatie

Info2Share Server bulletin 2

Info2Share Server bulletin 2 Info2Share Server bulletin 2 Geachte relatie, In dit tweede bulletin over hosting bij Info2Share vertellen we u graag wat er is veranderd voordat we uw hosting accounts gaan verplaatsen van de uitwijkserver

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Handleiding control panel Plesk 9.2

Handleiding control panel Plesk 9.2 Handleiding control panel Plesk 9.2 Indien u de website niet door heeft laten maken en zelf toegang heeft tot het control panel Plesk dan leest u in deze handleiding hoe u uw pakket kunt beheren. U dient

Nadere informatie

Handleiding Plesk. Eddy De Bock

Handleiding Plesk. Eddy De Bock Handleiding Plesk Eddy De Bock 1 1 STARTPAGINA Hier krijgt u een samenvattend overzicht van de functies die Plesk u biedt. 2 GEBRUIKERS Hier kan u gebruikers aanmaken, verwijderen en beheren. Onder Gebruikersrollen

Nadere informatie

Handleiding Directadmin Resellers

Handleiding Directadmin Resellers Handleiding Directadmin Resellers Inhoud 1. Accounts aanmaken... 3 1.1 Gebruikersnaam en Paswoord... 3 1.2 Wachtwoord... 3 1.3 Domeinnaam... 3 1.4 Pakketnaam... 3 1.5 Ipadres... 3 1.6 E-mail versturen...

Nadere informatie

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys

Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Introductiehandleiding Webmail Dussense Boys Versie: 1.0 Naam: E-mail: H.A.P.P. Ribbers e.ribbers@dussenseboys.nl Inhoudsopgave Inleiding... 3 Account... 3 Inloggen met uw gebruikersaccount... 4 Introductie

Nadere informatie

Remote Back-up Personal

Remote Back-up Personal handleiding Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express *************************************************

DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* DC Mail: Configuratie en gebruik in Outlook Express ************************************************* Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen en de

Nadere informatie

Handleiding Plesk. Oxilion Internet.Obvious! -1- Handleiding Plesk

Handleiding Plesk. Oxilion Internet.Obvious! -1- Handleiding Plesk Handleiding Plesk Heeft uw hostingpakket het control panel Plesk dan leest u in deze sectie hoe u uw pakket kunt beheren. Dat doet u via : https://www.uwdomein.nl:8443. Vergeet de s niet achter http, dit

Nadere informatie

AllOnline E-mail. Allonline E-mail. Index

AllOnline E-mail. Allonline E-mail. Index Allonline E-mail Index Allonline E-mail...1 Index...1 Introductie....2 Het aanvragen van een E-mail adres...2 Postvakken, Aliassen en omleidingen...3 Gebruikersnaam en wachtwoord...4 1.Webmail....5 Inloggen...5

Nadere informatie

KPN Server Back-up Online

KPN Server Back-up Online KPN Server Back-up Online Snel aan de slag met Server Back-up Online Server Versie 6.1, built 2011 d.d. 20-08-2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 1.1 Ondersteunde besturingssystemen... 3 2 Installatie...

Nadere informatie

Inhoudsopgave. versie 0.8

Inhoudsopgave. versie 0.8 JOOMLA! INSTALLATIE HANDLEIDING versie 0.8 Inhoudsopgave Stappenplan...3 Inrichten database...4 Configuratiecentrum cpanel...4 Aanmaken van een database gebruiker...5 Aanmaken van een database...6 Gebruiker

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 2.1 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 30-09-2017 Versie 2.1 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS

Handleiding CMS Online Identity Webontwikkeling. Handleiding CMS Handleiding CMS 1 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 2. Het CMS... 3 3. Websitecontent... 4 3.1 Een nieuwe pagina toevoegen... 4 3.2 Een pagina wijzigen... 4 3.3 Een pagina verwijderen... 5 4. De WYSIWYG editor...

Nadere informatie

Vul eerst uw naam en e-mailadres in.

Vul eerst uw naam en e-mailadres in. Outlook instellen voor een IMAP e-mail service. Vraag: mijn email-account wordt opgeheven en ik wil alle mail die nu nog op studentenmail staat bewaren. Hoe doe ik dat? U kunt alle mail downloaden op een

Nadere informatie

ZIEZO Remote Back-up Personal

ZIEZO Remote Back-up Personal handleiding ZIEZO Remote Back-up Personal Versie 4 1 INLEIDING... 3 1.1 SYSTEEMEISEN... 3 1.2 BELANGRIJKSTE FUNCTIES... 3 2 INSTALLATIE BACK-UP MANAGER... 4 2.1 VOLLEDIGE DATA BESCHIKBAARHEID IN 3 STAPPEN...

Nadere informatie

Instructies Microsoft Outlook 2007 Pagina 1

Instructies Microsoft Outlook 2007 Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook 2007 Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook 2007 Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Outlook 2007 en we laten zien hoe u de

Nadere informatie

Denit Backup instellen op een Linux server

Denit Backup instellen op een Linux server Denit Backup instellen op een Linux server Deze handleiding beschrijft de stappen om de back-up software van Ahsay in te stellen. AANMAKEN BACK-UP SET... 2 DE SCHEDULER INSTELLEN... 4 HET FILTER INSTELLEN...

Nadere informatie

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws

Mail op Domeinnaam. Instellen in software en apparaten. Mail op domeinnaam 29-3-2016. Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Mail op domeinnaam Instellen in software en apparaten Mail op domeinnaam 29-3-2016 Versie 1.5 Auteur : E.Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave Wat is?... 3 Algemene instellingen... 3 Verschillen tussen IMAP en

Nadere informatie

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken.

In deze handleiding worden de basisfuncties van Roundcube besproken. Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van zowel Kyzoe.be als Wphostr.eu hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

De verschillen tussen Plesk en DirectAdmin

De verschillen tussen Plesk en DirectAdmin De verschillen tussen Plesk en DirectAdmin Plesk en DirectAdmin zijn beide een webinterface. Een webpagina waarop je kan inloggen om instellingen te doen voor je website en e-mailboxen. De functionaliteit

Nadere informatie

ZorgMail Secure e-mail

ZorgMail Secure e-mail ZorgMail Secure e-mail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem of uitgezonden in enige

Nadere informatie

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012

WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK. Webmail. roundcube. M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 WEB-DIRECT INTERNETDIENSTEN NIEUWKUIJK Webmail roundcube M.F. Meesters WEB-Direct Internetdiensten 2-5-2012 De klanten van WEB-Direct Internetdiensten hebben de beschikking over Webmail, een ideale oplossing

Nadere informatie

Handleiding. DSD Webmail. Gebruikershandleiding. DSD Webmail

Handleiding. DSD Webmail. Gebruikershandleiding. DSD Webmail Gebruikershandleiding Inhoudsopgave DSD WebMail 3 1 Folders 3 2 Compose 4 3 Addresses 4 4 Folders 4 5 Options 4 5.1 Personal Information 4 5.2 Index Order 5 5.3 Folder Preferences 5 6 Search 5 7 Help 5

Nadere informatie

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)

Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Lined Content Management System v.2 (LCMS 2) Inhoudsopgave Lined Content Management System v.2 (LCMS 2)...2 Wat is LCMS 2?...3 Hoe gebruik ik LCMS 2?...3 De modules...4 Instellingen...4 Gebruikers...4

Nadere informatie

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN

OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN OUTLOOK - 2010 ACCOUNTS POSTVAKKEN SORTEERREGELS HANDTEKENINGEN Als je verschillende e-mailadressen hebt, is het interessant om bij ieder e-mailtje te kunnen kiezen om een van deze adressen als afzender

Nadere informatie

Website plaatsen op het Parallels-platform van InterNLnet / Tele2.

Website plaatsen op het Parallels-platform van InterNLnet / Tele2. Website plaatsen op het Parallels-platform van InterNLnet / Tele2. Website plaatsen op het Parallels-platform van InterNLnet/Tele2 Pagina 1 Index 1. Inleiding 2. Keuze platform en hostingpakket. a. Platform

Nadere informatie

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL

IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL Contents IAAS HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 0 HANDLEIDING - SOPHOS FIREWALL... 2 STANDAARD FUNCTIONALITEITEN... 2 DNS... 2 DHCP... 2 BASIS INSTELLINGEN UITVOEREN...

Nadere informatie

Handleiding Websitebeheer

Handleiding Websitebeheer Handleiding Websitebeheer Event Media Websites Copyright 2005, Event Media 1. Inleiding... 3 2. CMS-systeem... 3 2.1 Inloggen... 3 2.2 Basis-menu... 3 2.3 Bestaande pagina s aanpassen...3 2.4 Nieuwe pagina

Nadere informatie

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten

ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Informatiedomein: ZN GERRIT@Mail Handleiding ISPconfig voor klanten Status: Productie Versie: v01.00 Publicatie datum: 11-9-2014 Auteur: Paul Scheper Wijziging

Nadere informatie

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC

Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Technische nota AbiFire5 Rapporten maken via ODBC Laatste revisie: 29 juli 2009 Inhoudsopgave Inleiding... 2 1 Installatie ODBC driver... 2 2 Systeeminstellingen in AbiFire5... 3 2.1 Aanmaken extern profiel...

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO

Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Cloud2 Online Backup - CrashplanPRO Handleiding- CrashplanPRO - Online Backup Download de clients hier: Windows 32- bit: http://content.cloud2.nl/downloads/back01- cra.backupnoc.nl/crashplan_x86.exe Windows

Nadere informatie

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting

LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE. Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting LES 11: VAN LOKAAL NAAR ONLINE Lesoverzicht: Aan de slag Domeinnaam Web hosting FTP gegevens FTP programma s Database exporteren Samenvatting Tijd: 10 minuten Doel: Aan het einde van de les kun je de lokale

Nadere informatie

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1

Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud accounts Pagina 1 Instructies Apple iphone & ipad icloud Wanneer u icloud voor e-mail gebruikt is het niet mogelijk om de SMTP server te wijzigen; uw icloud instellingen

Nadere informatie

Instructies Microsoft Entourage Pagina 1

Instructies Microsoft Entourage Pagina 1 Instructies Microsoft Entourage Pagina 1 Instructies Microsoft Entourage Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Microsoft Entourage en we laten zien hoe u de

Nadere informatie

Handleiding Roundcube

Handleiding Roundcube Handleiding Roundcube Alle hostingklanten van Beijes Webpublishing hebben de beschikking over webmail, de ideale oplossing om e-mail ook tijdens thuiswerken of vakantie te kunnen lezen en beantwoorden.

Nadere informatie

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Let s Connect CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 5 Configuratie Mac Mail... 8 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Toegang tot uw e-mailberichten via internet Basishandleiding Multrix Outlook Web App 2010 Versie: 24 februari 2011 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web Access 2010 Voorblad Inhoudsopgave 1 Inloggen...3 2 Veelgebruikte

Nadere informatie

III Klanten Handleiding

III Klanten Handleiding III Klanten Handleiding Inhoud 1 Algemeen... 3 1.1 Gebruikersnaam en wachtwoord... 3 1.2 Klant interface... 3 1.3 ISPConfig Rechten van klanten... 4 1.4 Bewaren... 4 1.5 Veranderen van het ISPConfig Wachtwoord...

Nadere informatie

Instructies Opera Pagina 1

Instructies Opera Pagina 1 Instructies Opera Pagina 1 Instructies Opera Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Outlook 2003 en we laten zien hoe u de SMTP server kunt wijzigen. In deze

Nadere informatie

Handleiding Faxdiensten

Handleiding Faxdiensten Handleiding Faxdiensten Auteur: Marketing Datum: 01-10-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 12 Nummer: 1018 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Beheer E-Fax IN- en E-Fax OUT-diensten... 4 3. E-Fax-overzicht...

Nadere informatie

Startgidsen & Tutorials

Startgidsen & Tutorials Startgidsen & Tutorials Bevat o.a. DirectAdmin, FTP, Webmail, Windows Live Mail, PHPMyAdmin en Rapifia klantenpaneel uitleg. Naam: Hoofdstukken Pagina: 1. Inleiding 2 2. Benodigde programma s 3 3. DirectAdmin

Nadere informatie

Verkorte handleiding Beheer Website

Verkorte handleiding Beheer Website Verkorte handleiding Beheer Website Inhoud Mijn Website /Domeinnaam... 4 Website beheer... 5 ISPConfig gegevens (klantgegevens):... 5 Email account aanmaken... 7 Outlook Client / Webmail client instellen...

Nadere informatie

Outlook Web App 2010 XS2office

Outlook Web App 2010 XS2office Handleiding Outlook Web App 2010 XS2office Toegang tot uw contacten, adressen en e-mail berichten via internet XS2office Versie: 22 juli 2014 Helpdesk: 079-363 47 47 Handleiding OWA Helpdesk: 079-363 47

Nadere informatie

Handleiding Hosted Exchange

Handleiding Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Toelichting In deze handleiding worden verschillende mogelijkheden en instellingen van Hosted Exchange aan u uitgelegd. Bestemming Dit document is bestemd voor klanten van Comvio

Nadere informatie

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE

Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Cloud Products CONFIGURATIE EXCHANGE 2010 CLIENT-CONFIGURATIE Inhoud Configuratie Outlook 2007/2010... 2 Configuratie Outlook for Mac/Entourage... 4 Configuratie Mac Mail... 6 Configuratie BlackBerry...

Nadere informatie

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2.

PROXSYS Spamfilter. Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface. Pagina 1 van 1. Auteur: Marcel van Leur. Datum: 31 oktober 2012. Versie: 2. 1 PROXSYS Spamfilter Gebruikers Handleiding Quarantine Webinterface Auteur: Marcel van Leur Datum: 31 oktober 2012 Pagina 1 van 1 Versie: 2.0 2 Inhoudsopgave 1 Inleiding. pagina 3 2 Spamfilter rapport......

Nadere informatie

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen

Introductie. Handleiding: Owncloud instellen Introductie QSIT Owncloud is de hollandse en 100% privacy-veilige variant van Dropbox of Google Drive. Het stelt u in staat om vanaf elk apparaat aan dezelfde bestanden te werken. Omdat wij onze servers

Nadere informatie

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager

Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Installatiehandleiding TiC Narrow Casting Manager Inhoudsopgave 1. Algemeen - 3-2. Installatie PostgreSQL database server - 4-3. Installatie FTP server - 9-4. Aanmaken account in FileZilla server - 13

Nadere informatie

DC Mail: Configuratie en gebruik in Mozilla Thunderbird *****************************************************

DC Mail: Configuratie en gebruik in Mozilla Thunderbird ***************************************************** DC Mail: Configuratie en gebruik in Mozilla Thunderbird ***************************************************** Geen zorgen 1: Al uw andere instellingen blijven behouden! Geen zorgen 2: Al uw boodschappen

Nadere informatie

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet

Handleiding. Outlook Web App 2010 - CLOUD. Versie: 22 oktober 2012. Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Outlook Web App 2010 - CLOUD Versie: 22 oktober 2012 Toegang tot uw e-mailberichten via internet Handleiding Multrix Outlook Web App 2010 - CLOUD Voorblad Inhoudsopgave 1 Inleiding...3 2 Inloggen...4

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Hosted Exchange Handleiding

Hosted Exchange Handleiding Hosted Exchange Handleiding 1 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Installatie... 4 2.1 Vooraf... 4 2.1.1 Systeemeisen... 4 2.1.2 Firewall... 4 2.1.3 Migratie richtlijnen... 5 2.2 Mobile... 6 2.2.1 ActiveSync instellen...

Nadere informatie

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1

Admin handleiding. Essentius Dropbox handleiding. Pagina 1 Admin handleiding Dropbox kun je vanaf elke computer met een internetverbinding gebruiken. Met behulp van een e- mailadres maak je je eigen dropbox aan. Dropbox stelt gratis 2 gb opslagruimte ter beschikking,

Nadere informatie

Instructies Microsoft Outlook Express Pagina 1

Instructies Microsoft Outlook Express Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook Express Pagina 1 Instructies Microsoft Outlook Express Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Outlook Express en we laten zien

Nadere informatie

AS Hosting Control Panel

AS Hosting Control Panel AS Hosting Control Panel Handleiding voor eindgebruikers met Linux webhosting Versie 1.1 (Januari 2009) 0 Inhoud 1. Over deze handleiding... 3 2. Feedback... 4 3. Het AS Hosting Control Panel... 5 3.1Toegang

Nadere informatie

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden

Mywebshop Email configuratie. Versie 1.0 Februari 2010. Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Mywebshop Email configuratie Copyright 2010 Wikit BVBA, alle rechten voorbehouden Deze handleiding mag gebruikt worden om met behulp van de mywebshop.net infrastructuur een webwinkel/website te bouwen.

Nadere informatie

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail

Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail Handleiding ZorgMail Secure e-mail - Webmail 2014 ENOVATION B.V. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden openbaar gemaakt of verveelvoudigd, opgeslagen in een data verwerkend systeem

Nadere informatie

Onze nieuwsbrief software maakt het ook mogelijk om de resultaten van uw mailing te volgen en voldoet uiteraard aan de Opt-In en Opt-Out regels.

Onze nieuwsbrief software maakt het ook mogelijk om de resultaten van uw mailing te volgen en voldoet uiteraard aan de Opt-In en Opt-Out regels. Inleiding 1 1 Inleiding Dit nieuwsbrief programma is zeer eenvoudig in gebruik en professioneel van opzet om gemakkelijk een nieuwsbrief mailing te maken en versturen. Deze mail software is zeer eenvoudig

Nadere informatie

Zakelijk Exchange Online

Zakelijk Exchange Online Zakelijk Exchange Online Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Instructies Windows Live Mail Pagina 1

Instructies Windows Live Mail Pagina 1 Instructies Windows Live Mail Pagina 1 Instructies Windows Live Mail Deze handleiding gaat er vanuit dat u al een e-mail account geconfigureerd heeft in Windows Live Mail en we laten zien hoe u de SMTP

Nadere informatie

EndNote Web handleiding

EndNote Web handleiding EndNote Web handleiding Bibliographic reference manager voor het verzamelen, beheren, delen van referenties en het maken van literatuurlijsten. 1. Een account aanmaken. Je kan je registreren via de databank

Nadere informatie

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail

Live Mail Windows. Deel 1 Downloaden en installeren van Windows Live Mail Live Mail Windows Dit programma kan alleen onder MS Windows worden geïnstalleerd en is één van de betere programma's om mee te E-mailen op een Windows computer Windows Live Mail is een prima programma

Nadere informatie

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V.

HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. HANDLEIDING SMTP DIENST BEDRIJVENWEB NEDERLAND B.V. Uitgave : 1.0 KORTE OMSCHRIJVING In dit document wordt beschreven hoe u gebruik kunt maken van de SMTP dienst van Bedrijvenweb Nederland B.V. om e-mail

Nadere informatie

VERBINDING MAKEN EN INLOGGEN...

VERBINDING MAKEN EN INLOGGEN... INHOUDSOPGAVE 1. VERBINDING MAKEN EN INLOGGEN... 3 2. HET AANMAKEN VAN DOMEINEN... 4 2.1. Plaatsen website... 6 3. HET AANMAKEN VAN E-MAILADRESSEN... 6 3.1. E-mail ophalen... 7 IntroWeb Plesk Quick Startup

Nadere informatie