Clemensnieuws. Woord Vooraf: Dit is een uitgave van de St. Clemensschool Nummer 2, September Agenda:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Clemensnieuws. Woord Vooraf: Dit is een uitgave van de St. Clemensschool Nummer 2, September 2015. Agenda:"

Transcriptie

1 Clemensnieuws Dit is een uitgave van de St. Clemensschool Nummer 2, September 2015 Agenda: 7 september: Studiedag team; alle leerlingen vrij! MR-vergadering uur 13 september: juf Iris jarig 17 september: Vredesweek t/m 25 september Clemensnieuws 3 Deze nieuwsbrief is een twee weekelijkse uitgave van de Sint Clemensschool Steenwijk. Nieuws vanuit de geledingen, team en groepen... Nummer: 2 Woord Vooraf: Beste ouders, We zijn nu weer alweer goed 2 weken aan het werk en een ieder begint zijn draai weer te vinden. De informatie-avonden zijn achter de rug en ik heb begrepen dat de opkomst groot was. Dat is fijn om te ervaren omdat het de betrokkenheid van u bij onze school laat zien! Uw betrokkenheid ervaarden we ook tijdens de openingsviering in de kerk. Naast de vertrouwde gezichten waren er ook veel ouders van nieuwe leerlingen. Deze betrokkenheid geeft ons als team een positief gevoel want samen maken we de school Vorige week heeft u de ouderhulplijst meegekregen waarin we dringend een beroep doen op een stukje ondersteuning bij bepaalde activiteiten. De leerkrachten hebben het e.e.a. ook nog eens toegelicht op de informatie-avond. De helpende handen zijn af en toe nodig in de klas maar ook bij activiteiten die we voor onze leerlingen organiseren kunnen we uw hulp echt gebruiken!! Zijn er dingen nog niet helemaal duidelijk, vraag het gerust aan de leerkracht van uw kind of aan iemand van de Oudervereniging. Kijkt u nog eens goed op de lijst.mogen we op uw helpende handen rekenen??? Antoinette Holterman

2 Studiedag 7 september: alle leerlingen vrij A.s. maandag hebben wij als team een studiedag, we gaan ons met elkaar verder richten op het Onderwijs Anders concept. Een onderdeel van deze dag zal het opzetten van een proeftuin creatieve vakken zijn. Kijkt u nog naar de flap op de deur bij de ingang van de school? Er staan al leuke bruikbare en inspirerende ideeën op waar we zeker wat mee kunnen! Onesie en jumpsuit dag in groep 3 en 4 Eén van de leerlingen van groep 3 (Tamar) vertelde dat ze dolgraag in haar onesie naar school zou willen komen. Ook een leerlingen van groep 4 (Cato) vond dat een goed idee, maar die heeft wel een jumpsuit en geen onesie. Vandaar dat het idee is ontstaan om een onesie- en jumpsuit-dag te houden. Die willen we op dinsdag 8 september houden. Natuurlijk mag je ook in je gewone kleren komen of zelfs in je pyjama. Wel moet er gewoon gewerkt worden in de klas. In de volgende nieuwsbrief zullen we laten zien hoe dat eruit zag. Nieuws uit groep 1/2 Jayson Kanhai is op 26 augustus 4 jaar geworden. Wij hopen dat hij zich snel thuis zal voelen bij ons in de groep. Momenteel staat het thema familie centraal. Tijdens gesprekken vertellen de kinderen over hun gezin. Er worden huizen geplakt met daarin de gezinsleden getekend. Tijdens de gesprekken ontdekken de kinderen dat het gezin deel uitmaakt van een grotere familie. Als familie verder weg woont, kun je blijven logeren. In de huishoek ligt een luchtbed met slaapzak, zodat er een logeerpartij kan plaats vinden. In de bouwtafel worden huizen gebouwd met stevige muren en daken. Volgende week sluiten we dit thema af. Daarna gaan we werken aan het thema Een heel jaar rond. Uitstapjes groep 7/8 Groep 7/8 heeft twee leuke en leerzame uitstapjes in het vooruitzicht! Op vrijdagochtend 11 september gaan we naar School in Bos te Wilhelminaoord. De kinderen gaan deze ochtend de natuur in en bezoeken een prehistorisch dorp. Deze ochtend worden de kinderen om 8:15 op school verwacht, zodat we om 8:25 met de bus kunnen vertrekken. Om 12:00 komen we weer op school. Alle kinderen blijven deze dag over. We raden aan om stevige schoenen en een lange broek aan te trekken. Voor meer informatie kunt u kijken op Op maandagochtend 14 september nemen wij deel aan het project Dode hoek. Dit wordt georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. Dit project dient om kinderen bewust te maken van het gevaar van de dode hoek. Om 10:00 lopen we gezamenlijk naar de grote vrachtwagen die ons deze ochtend zal voorrijden. Om 11:30 lopen we weer samen terug naar school.

3 Luizenwerkgroep De luizenwerkgroep is, met spoed, op zoek naar nieuwe leden. Iedere woensdag na de vakanties worden alle leerlingen gecontroleerd op de aan- of afwezigheid van luizen en neten. De data staan op de jaarkalender. Ons streven is om per groep twee ouders beschikbaar te hebben, zodat de controles vlot verlopen. Dus, wie oh wie zou ons luizenteam willen versterken??? Graag opgeven bij An-José Tienstra (moeder van Joost groep 5 en Tamar groep 2) of juf Anki (groep 3-4) Groep 5 Parkeren! Wij willen vooral de nieuwe ouders er nogmaals op wijzen dat het niet wenselijk is uw kind voor de school (in de Molenstraat) af te zetten of op te halen. Vooral de kleinere kinderen die nog niet zo zeker deelnemen aan het verkeer ondervinden daar veel hinder van. Laten we hier met elkaar op letten en ouders die nog niet op de hoogte zijn hierop attenderen! U kunt gratis, denk wel aan de parkeerschrijf, parkeren bij de Supercoop. Wij zitten in groep 5. Wij zijn Boyd en Oebele. Wij moeten nu op vrijdagmiddag naar school. De groep 5/6 is 23 kinderen groot. Er zijn 8 meisjes en 15 jongens. We hebben nu ook huiswerk voor rekenen. Sommige kinderen ook voor spelling. We hebben nu ook Engels, Topondernemers en Topografie. En Nieuwsbegrip XL op de computer. Boyd en Oebele Parkeerkaarten inleveren! Helaas hebben nog steeds niet alle ouders de niet meer geldige parkeervergunning ingeleverd. Wilt u dit alsnog doen! De gemeente wenst ze allemaal terug! Dode hoek Project: Maandag 14 september zorgt de gemeente weer voor een grote vrachtwagen, (bij Zonnekamp) waar wij met groepen 5 t/m 8 zijn uitgenodigd om weer eens te zien hoe weinig een vrachtwagenchauffeur ziet SCALA De nieuwe kinderkranten voor het cursusjaar liggen bij de ingangen van de school. U kunt daar een exemplaar pakken. Het aanbod van Scala is groot, veelzijdig en breed en biedt aan kinderen de mogelijkheid om hun passie te ontdekken.

4 MAAK KENNIS MET JEUGDNATUURCLUB DE WEERRIBBEN Kinderen uit de omgeving van het natuurgebied De Weerribben, die graag actief bezig zijn in hun achtertuin, kunnen bij JeugdNatuurClub De Weerribben van IVN afdeling Noordwest- Overijssel terecht. Deze club komt maandelijks één middag bij elkaar en organiseert leuke activiteiten, zoals: op zoek naar vleermuizen, hoe werkt een boom, hoe is De Weerribben ontstaan, op bezoek in een eendenkooi, wat is de functie van een bij en nog veel meer Kennis maken Het nieuwe seizoen voor JeugdNatuurClub De Weerribben begint met een gratis kennismakingsactiviteit op woensdag 2 september van tot uur bij het Buitencentrum De Weerribben in Ossenzijl. Kinderen van 7 tot en met 12 jaar, die meer willen weten over de leuke activiteiten die voor hen worden georganiseerd in de mooie natuur zo dicht bij huis, of gewoon eens een kijkje willen nemen, zijn van harte welkom. Ze kunnen dan kennis komen maken met de andere kinderen, de begeleidsters van de club en kennis op doen van de mooie natuur van hun achtertuin De Weerribben. Water Deze eerste middag van het nieuwe seizoen zullen de kinderen zich gaan verdiepen in het thema water. De kinderen gaan tijdens deze middag verschillende waterproeven doen. Ze proberen een antwoord te vinden op bijvoorbeeld de vragen: kun je op water lopen, hoe helder is het water, wat drijft en zinkt op water, wat leeft er in water en is het water in De Weerribben eigenlijk zuur of zoet? Belangstellenden kunnen zich tot 1 september aanmelden bij Wieke Nieland op telefoonnummer of janenwieke88@gmail.com. Informatie:

5 Wijsheid Ouderbrief bij Trefwoord, jaargang 21, aflevering 1, thema 2 Van 7 september t/m 25 september staat in Trefwoord het thema 'wijsheid centraal. Drie weken lang gaan de kinderen aan de slag met dit thema. Wijsheid De oorspronkelijke betekenis van het woord wijsheid is weten, maar het heeft ook te maken met zien. Wijsheid is meer dan kennis, het op de hoogte zijn van feiten. Wijsheid heeft te maken met afgestemd zijn op het levensgeluk van mensen. Wijsheid richt ons handelen op het goede, het eerlijke. Wijsheid staat tegenover dwaasheid. Onbezonnen en kortzichtig handelen, dat leidt tot ongeluk en verdriet. Wijsheid en opvoeding Wijsheid heeft te maken met levenservaring, met leeftijd en groei als mens. Wijsheid Als kinderen opgroeien worden ze zich gaandeweg bewust van wat wijsheid voor hen komt met betekent. Ze ontdekken dat wijsheid nodig is op momenten dat je keuzes moet maken in het leven. Tijdens hun opvoeding is het belangrijk dat ze oefenen in het de jaren toepassen van wijsheid in conflictsituaties en bij dilemma s. Wat is wijsheid? Hoe moet je wijs handelen? Hoe word je wijs? Met deze drie vragen gaan we met de kinderen op weg om samen wijzer te worden. Met behulp van verhalen, beelden, liedjes en spreuken zoeken we naar antwoorden. Het gaat steeds om het ontdekken, kiezen en toepassen van de wijsheid in het dagelijks leven. Vaak betreft het de dagelijkse omgang met elkaar, maar het gaat óók over het maken van keuzes als het gaat om socialmedia en internet, over rechtvaardigheid, en over hoe je wijsheid van anderen kunt leren immers: Van vragen word je wijs!. De uil, die model staat voor wijsheid, heeft een belangrijke plaats in de praktische uitwerking van het thema gekregen. De wijze Salomo De Bijbelse verhalencyclus van koning Salomo biedt vele aanknopingspunten voor het thema. De kinderen horen drie verhalen over deze koning. Salomo verlangt niet naar rijkdom en overwinningen, maar wil een verstandig hart en een goed inzicht. Wanneer God in een droom zegt dat hij een wens mag doen, vraagt Salomo dan ook om wijsheid. Het meest bekende verhaal gaat over twee vrouwen die allebei zeggen moeder te zijn van dezelfde baby; beiden eisen ze het kind op. Salomo staat voor een onmogelijke opdracht om recht te spreken en doet een vreemd voorstel: Hij stelt voor om het kind in twee helften te verdelen. Nu blijkt de waarheid: de ware moeder ziet af van haar eis zij wil haar kind sparen. Salomo maakte gebruik van zijn wijsheid omtrent ware moederliefde. Het derde verhaal gaat over de ontmoeting tussen Salomo en de koningin van Seba. Ook zij ziet een koning die zorg draagt voor zijn volk. Vredesweek 2015 Van 19 t/m 27 september is de Vredesweek. Het thema is: Vrede verbindt. Oorlog. agressie, ruzie verdeelt mensen. Hoe is het mogelijk is om bruggenbouwer te zijn in situaties waarin er een kloof is ontstaan tussen mensen? Het vraagt wijsheid om in woord en daad te antwoorden. Trefwoord afl 1 thema 2 Wijsheid Ouderbrief onderwijsbureau meppel/wb

6 ZATERDAGMIDDAG 19 SEPTEMBER: GRATIS TENNISLES BIJ LTC STEENWIJK LIJKT TENNIS JE EEN LEUKE SPORT? KOM DAN OP ZATERDAGMIDDAG 19 SEPTEMBER TUSSEN EN UUR GRATIS TENNISLESSEN VOLGEN BIJ LTC STEENWIJK. JE KUNT DAN VRIJBLIJVEND, KOSTENLOOS EN OP EEN SPEELSE MANIER UITPROBEREN OF TENNIS IETS VOOR JE IS. ERIK DALLINGA, DE TRAINER VAN LTC STEENWIJK, IS DEZE MIDDAG OP HET PARK AANWEZIG EN NEEMT BALLEN EN RACKETS MEE. [1]BEN JE ENTHOUSIAST GEWORDEN VOOR TENNIS? DAN KUN JE GEBRUIK MAKEN VAN EEN SPECIALE KENNISMAKINGSAANBIEDING: 9 LESSEN IN DE HAL, INCLUSIEF GRATIS LIDMAATSCHAP TOT JANUARI 2015 VOOR 75,- DE TENNISLES GAAT ALTIJD DOOR. BIJ SLECHT WEER WORDT UITGEWEKEN NAAR EEN BINNENBAAN. VOOR MEER INFORMATIE EN OPGAVE: editie 1 Clemensnieuws

Aankomende week zijn er geen jarigen. Agenda

Aankomende week zijn er geen jarigen. Agenda Vrijdag 4 september 2015, 1 ste jaargang Nummer 03, week 36 Aankomende week zijn er geen jarigen Agenda 17 sept Van 9.40 uur tot 10.35 uur bibliobus ipads Zoals u weet hebben alle kinderen een eigen ipad

Nadere informatie

Groep 1 en 2: Dagelijks gaan we in de speelzaal gymmen en of spelen. Soms met een opdracht soms zonder een opdracht.

Groep 1 en 2: Dagelijks gaan we in de speelzaal gymmen en of spelen. Soms met een opdracht soms zonder een opdracht. Weekbericht van 7 september 2015 Woensdag komt de bibliobus weer. Denken jullie aan de boeken? Groep 1 en 2: Dagelijks gaan we in de speelzaal gymmen en of spelen. Soms met een opdracht soms zonder een

Nadere informatie

INFOS. Schooljaar , Infos nummer 3 week De volgende Infos verschijnt 1 oktober

INFOS. Schooljaar , Infos nummer 3 week De volgende Infos verschijnt 1 oktober INFOS Facebook: Nicolaasschool.Schoonebeek Schooljaar 2015-2016, Infos nummer 3 week 38 2015 De volgende Infos verschijnt 1 oktober Twitter: Nicolaasschool_ Berichten van de schoolleiding -Omdat juf Simone

Nadere informatie

02-09-2015 Nieuwsbrief nummer 3 schooljaar 2015-2016. Agenda voor de komende weken 15-09-2015 Voorstelling Stoplicht voor groep 1, 2 en 3

02-09-2015 Nieuwsbrief nummer 3 schooljaar 2015-2016. Agenda voor de komende weken 15-09-2015 Voorstelling Stoplicht voor groep 1, 2 en 3 02-09-2015 Nieuwsbrief nummer 3 schooljaar 2015-2016 Agenda voor de komende weken 15-09-2015 Voorstelling Stoplicht voor groep 1, 2 en 3 16-09-2015 Jongens groep 5 en 6 schoolvoetbaltoernooi 25-09-2015

Nadere informatie

Nieuwsbrief Titus Brandsma 19 augustus 2015

Nieuwsbrief Titus Brandsma 19 augustus 2015 Nieuwsbrief Titus Brandsma 19 augustus 2015 Basisschool Titus Brandsma Ring 17 8308 AL Nagele swstitusbrandsma@aves.nl www.titusbrandsma-nagele.nl Welkom! Sinds vorige week zit Olivia Miesiak bij ons in

Nadere informatie

Terwijl we proberen onze kinderen alles te leren over het leven, leren onze kinderen ons waar het leven om draait (A. Schwindt)

Terwijl we proberen onze kinderen alles te leren over het leven, leren onze kinderen ons waar het leven om draait (A. Schwindt) Nieuwsbrief van de Sint Gerardusschool 1 september 2015 Foto van de week De eerste gymles in groep 5. Er staan nog twee foto s op onze website. Agenda Deze week Dag Datum Tijd Activiteit dinsdag 01 09

Nadere informatie

Clemensnieuws. Woord Vooraf: Dit is een uitgave van de St. Clemensschool Nummer 3, September 2015

Clemensnieuws. Woord Vooraf: Dit is een uitgave van de St. Clemensschool Nummer 3, September 2015 Clemensnieuws Dit is een uitgave van de St. Clemensschool Nummer 3, September 2015 Deze nieuwsbrief is een twee weekelijkse uitgave van de Sint Clemensschool Steenwijk. Nieuws vanuit de geledingen, team

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal.

Nieuwsbrief nr. 4 KALENDER INHOUD. December, 2015. Hallo allemaal. Nieuwsbrief nr. 4 December, 2015 KALENDER 4 december 1 Sint op school Surprise bovenbouw 10 december Afscheid juf Sanne en juf Marjo 12 december Oud papier (10:00 12:00 uur) 18 december Kerstviering (continurooster)

Nadere informatie

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar.

Informatieavonden Tijdens deze avond wordt u door de leerkrachten geïnformeerd over het lesprogramma en activiteiten voor het komende schooljaar. Website : www.hietweide.nl e-mail : nieuwsbrief@hietweide.nl Agenda 14 september inloopspreekuur GGD/CJZ 14 september informatieavond groep 8 15 september informatieavond groep 1 t/m 7 21 september t/m

Nadere informatie

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers,

Berkenblad nr. 10 27 januari 2015. Beste ouders/verzorgers, Berkenblad nr. 10 27 januari 2015 Beste ouders/verzorgers, Voor u ligt het tiende Berkenblad van het school jaar 2014-2015! Vanaf vandaag ontvangt u onze nieuwsbrief alleen nog via de mail! Zo besparen

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering

Schooljaar 2015-2016. Nummer 2 / 27 augustus 2015. Openingsviering Schooljaar 2015-2016 Nummer 2 / 27 augustus 2015 Openingsviering Morgen houden we op school de openingsviering. We willen hiermee in gezamenlijkheid het nieuwe begin van het schooljaar markeren. Leerkrachten

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7

Nieuwsbrief. Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Nieuwsbrief Donderdag 12 februari 2015 Geachte ouders. Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van week 7 Bijbelverhalen Het thema voor volgende week is: Liefde is alles! Februari is een maand waarin we extra

Nadere informatie

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer

WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8. extra koffieochtend vanwege de week van de opvoeding groep 7 naar CanDance studio Aalsmeer WEEKBRIEF 2 OKTOBER 2015 / NUMMER 8 Aan de ouders/verzorgers van onze leerlingen, Volgende week zijn er twee thema's aan de orde: de week van de opvoeding en de Kinderboekenweek. Dat is veel. Toch hebben

Nadere informatie

ROFFELTJE. Hij ziet het niet

ROFFELTJE. Hij ziet het niet Spechtstraat 49, 3853 VA, Ermelo, 0341-552284 ROFFELTJE > Hij ziet het niet Vol vertrouwen legt hij zijn kleine bruine handjes in die van mij. Ik heb zwarte Piet gezien vertelt hij me met glanzende bruine

Nadere informatie

Algemene informatie week 36

Algemene informatie week 36 Algemene informatie week 36 Wij heten alle peuters, leerlingen, ouders, opa s en oma s heel hartelijk welkom en wensen iedereen een fijn, goed, gezellig, leerzaam jaar toe. Samen maken we er een mooi jaar

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137

Nieuwsbrief 2. Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Nieuwsbrief 2 16 september 2013 Oranjestraat 28, 7681 DN Vroomshoop, tel: 0546-642137 Van de directie Beste ouders, Infomorgens Vorige week gaf juf Joanne een informatiemorgen voor de ouders van groep

Nadere informatie

Infopunt 13 9 juni 2014

Infopunt 13 9 juni 2014 Infopunt 13 9 juni 2014 Heeft iedereen genoten van dit prachtige Pinksterweekend? Was het een gezellige kermis in ons mooie dorp Aartswoud? Wij zijn bezig met de laatste loodjes wat school betreft. Nog

Nadere informatie

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs

cns d Uylenborch christelijke school voor basisonderwijs NIEUWSBRIEF 1 december nr. 634 Kind op maandag Voor godsdienst werken wij met de methode Kind op maandag. Iedere week staan er een aantal verhalen rond een thema of onderwerp centraal. Deze week gaan de

Nadere informatie

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1

basisschool De Wiekslag / Goudhaanstraat 38 / 0316-262860 / www.dewiekslag.com / info@dewiekslag.com 1 NIEUWSBRIEF 1 4 september 2015 DATA OVERZICHT: Woensdag 16 september Informatieavond Woensdag 23 september Studiedag (alle leerlingen vrij) Woensdag 23 september Schoolvoetbaltoernooi groep 7/8 Woensdag

Nadere informatie

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen Mayte 4 oktober 11 jaar Van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst.

CBS de Wegwijzer. Aan de ouders/verzorgers van CBS de Wegwijzer, Jarigen Mayte 4 oktober 11 jaar Van harte gefeliciteerd en een fijne dag toegewenst. CBS de Wegwijzer Nr. 4 Nieuwsbrief van dinsdag 22 september 2015 0597-531308 school 06-42545915 privé Petra Bakker www.cbs-wegwijzer-bellingwolde.picto.nl/joomla Data: 23 september VCO dag (leerlingen

Nadere informatie

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering

Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering Agenda december - januari NIEUWSBRIEF NR 11 JAARGANG 4 19 December donderdag Alle groepen kerstviering 21 December vrijdag Kerstvakantie begint om 12.15 uur 25 & 25 December Eerste & Tweede kerstdag Woensdag

Nadere informatie

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015

Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Nieuwsbrief extra week 1 2 september 2015 Algemeen Beste ouders, Hoewel ik al voor de zomervakantie een aantal ouders ontmoet heb op de informatieavond of anderszins gesproken heb en al kennis gemaakt

Nadere informatie

Nieuwsbrief 13 november 2014

Nieuwsbrief 13 november 2014 Nieuwsbrief 13 november 2014 Beste ouder(s)/verzorger(s), Hierbij ontvangt u de digitale nieuwsbrief. Onderwerpen in deze nieuwsbrief zijn: Tomas Brief van Yvonne De week van respect Algemene ouderavond

Nadere informatie

Clemensnieuws. Woord vooraf. Dit is een editie van de St. Clemensschool/Nummer 1 oktober oktober: School dicht, leraren staken!

Clemensnieuws. Woord vooraf. Dit is een editie van de St. Clemensschool/Nummer 1 oktober oktober: School dicht, leraren staken! Clemensnieuws Dit is een editie van de St. Clemensschool/Nummer 1 oktober 2017 Agenda: 4 oktober: Start Kinderboekenweek 5 oktober: School dicht, leraren staken! Woord vooraf Woord Vooraf Beste allemaal,

Nadere informatie

Van elkaar afblijven!

Van elkaar afblijven! Regel van de Week Van elkaar afblijven! Agenda Woensdag 23 september Vrijdag 25 september Maandag 28 september Groep 1 vrij Start Kinderpostzegelactie Engelse dag, groep 1 naar school Inloopochtend 8.30-9.30

Nadere informatie

Ericanieuws. Beste ouders en/of verzorgers

Ericanieuws. Beste ouders en/of verzorgers 7 september 2015 Ericanieuws Beste ouders en/of verzorgers We zijn nu 2 weken bezig in het nieuwe schooljaar en door de school lopend geniet ik van de sfeer die je dan proeft. De school is opgeruimd, nieuwe

Nadere informatie

Jaargang 21, Maand: juli INFO

Jaargang 21, Maand: juli INFO Jaargang 21, Maand: juli Basisschool De Schare INFO De laatste maandinfo van schooljaar 2014-2015. De maand juli staat voor de deur en ook de start van de zomervakantie. Omdat de laatste schooldag op 17

Nadere informatie

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia

28 augustus 2015. Vreedzame school. Nieuw meubilair groep 3. Lydia 28 augustus 2015 Vreedzame school Inmiddels zitten de eerste weken er weer op en zijn alle groepen goed begonnen. U heeft in de informatiefolders van de verschillende groepen kunnen lezen dat er in de

Nadere informatie

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015

Weeknieuws 5 cursus 2015 2016 18 september 2015 Basisschool/Kindcentrum Stadskwartier Catharinastraat 7, 9 en 13 7941 JD Meppel 0522 251076 directie@kcstadskwartier.nl www.pcbs-stadskwartier.nl Pluskinderopvang Stadskwartier 0615267632 Weeknieuws 5

Nadere informatie

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl.

Tovergevogel. nieuwsbrief van. Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl. Tovergevogel nieuwsbrief van Terburghtweg 1a - 5061 LA Oisterwijk - telefoon: 013-5234236 - e-mail: info@detovervogel.nl Inschrijven avondvierdaagse Agenda van 23 t/m 29 mei 2015 Plastic flessen inleveren

Nadere informatie

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016

Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 OBS De Lytse Mienskip Haulsterweg 2a 8506 BJ Haskerhorne Tel: 0513-416730 Mailadres: delytsemienskip@ogprimus.nl Nieuwsbrief schooljaar 2015/2016 No: 02 september Opbrengst flessen actie De opbrengst tot

Nadere informatie

Taal/spelling Themaweek 7 is gaat volgende week van start. Voor groep 6 heet het thema boeken en voor groep 7 heet het thema Verzamelingen.

Taal/spelling Themaweek 7 is gaat volgende week van start. Voor groep 6 heet het thema boeken en voor groep 7 heet het thema Verzamelingen. Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Groepsnieuwsbrief groep 6-7 nummer 6, 11 april 2014 De zesde nieuwsbrief Taal/spelling

Nadere informatie

Post op Stelten vrijdag 27 maart

Post op Stelten vrijdag 27 maart Post op Stelten vrijdag 27 maart Vanuit de directie Integraal Kindcentrum In Nederland zijn Brede Scholen sinds een aantal jaren een begrip. Gebouwen waar meerdere partijen samenwerken zijn massaal in

Nadere informatie

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!!

Bij deze willen wij iedereen die heeft meegeholpen nogmaals hartelijk bedanken!!!! Zevensterstraat 3 7521 GN Enschede 053-4316428 info@zevenstervco.nl www.zevenstervco.nl Nieuwsbrief 2014-2015 nr 5 september BeweegWijs De lijnen staan op het plein! Het ziet er echt mooi uit en de kinderen

Nadere informatie

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015

Paulus-Weekbrief 6. Weekbrief 02-10-2015. Informatieavond 01-10-2015 Paulus-Weekbrief 6 kopij voor Paulus-Weekbrief: info@paulus-uden.nl kijk ook op onze website: www.paulus-uden.nl Meerloseweg 1 5402 XH Uden 0413-33 23 18 Schooljaar 2015-2016 Week 40 Weekbrief 02-10-2015

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl

NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl NIEUWSBRIEF Jaargang 25, extra aflevering 22 juni 2015 www.basisschooldeboemerang.nl e-mail: info@basisschooldeboemerang.nl DOORSCHUIVEN GROEPEN Op maandag 29 juni en donderdag 2 juli worden de groepen

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken.

Kringgesprek. Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent voor de rapportgesprekken. Kringgesprek Geachte ouders, Wilt u alstublieft meedoen aan het invullen van een enquête Ouderbetrokkenheid? Nummer 9 2012-2013 2013 Die kunt u dan invullen op de dag of avond dat u toch op school bent

Nadere informatie

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015

Nieuwsbrief 06. Woensdag 11 november 2015 Nieuwsbrief 06 Woensdag 11 november 2015 Agenda: Woensdag 11 november: Sint-Maarten Maandag 16 november: Eco-bakken worden weer geleegd Dinsdag 17 november: MR-vergadering Dinsdag 24 november: 19.30 21.00

Nadere informatie

Belangrijke data komende periode:

Belangrijke data komende periode: Vrijdag 4 juli 2014 Belangrijke data komende periode: Datum Vrijdag 4 juli 2014 Zaterdag 5 juli t/m zondag 17 augustus 2014 Vrijdag 15 augustus 2014 Maandag 18 augustus 2014 Dinsdag 19 augustus 2014 Woensdag

Nadere informatie

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 2 van CBS De Tarissing

Nijsgjirrich. Nieuwsbrief 2 van CBS De Tarissing Nijsgjirrich Nieuwsbrief 2 van CBS De Tarissing 2018-2019 Kamp groep 7 en 8 September 26 Kinderpostzegels Oktober Groep 7 en 8 is in de tweede week naar Ameland geweest. Daar hebben we gefietst, gespeeld,

Nadere informatie

Koningin Beatrixschool

Koningin Beatrixschool Nieuwsbrief 4 18-9-2015 Koningin Beatrixschool De Vissersingel 1, 7942EA Meppel www.beatrixschoolmeppel.nl T: 0522-251716 Geachte ouder(s) verzorger(s) Groep 8 op kamp. Aan het begin van het schooljaar?

Nadere informatie

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen

Jaargang 2013-2014, nr. 2 September & oktober 2013 Start project S Groene Voetstappen de Oehoe Het om-de-week-bericht van openbare basisschool de Tamboerijn Conradpark 18 2441 AG Nieuwveen 0172 539502 schoolleider@obsdetamboerijn.nl www.obsdetamboerijn.nl Jaargang 2013-2014, nr. 2 September

Nadere informatie

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames

Groep 6/7. Algemeen. Schooljaar 2015/2016. Informatiebrief. Video-opnames Groep 6/7 Informatiebrief Schooljaar 2015/2016 Algemeen o Inloop: leerlingen mogen van 8.15 uur en 13.00 uur naar de klas toe gaan. De leerkracht is dan in de klas. Leerkrachten: Op maandag, dinsdag en

Nadere informatie

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen

Bijlage: Huisgenoten gezocht St. wooninitiatief Villande Apeldoorn Speurdersmenu en Schatten van Zutphen Nieuwsbrief nummer 15 17 Mei 2016 Pagina 1 van 2 Inhoudsopgave: Algemeen: Oproep! Algemeen: Oproep! Algemeen: Gezocht Ouderraad leden. SO: Nogmaals aankondiging wisseling data handelingsplan bespreking

Nadere informatie

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015

Wingerdbericht. Agenda. Open dag: 30 april. Nummer 15: 17-04-2015. Jaargang 2014-2015 Wingerdbericht Nummer 15: 17-04-2015 Jaargang 2014-2015 Agenda 19 april Schoolkerkdienst 21 t/m 23 april Eindtoets groep 8 (de ochtenden) 22 april Werkoverleg groep 1 t/m 3, deze lln. vrij 24 april Koningsdag

Nadere informatie

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou

Riemslootnieuws Jaargang tel. nr KDV en BSO Dag en Dou Riemslootnieuws 732 8-03-2018 Jaargang 17 E-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl KDV en BSO Flexkidz email: kdvappelscha@gmail.com www.comprix.nl

Nadere informatie

Nieuwsbrief Oktober 2016

Nieuwsbrief Oktober 2016 Beste ouders, Het eind van de maand, dus weer een verse nieuwsbrief. De afgelopen maand hebben we elkaar al een aantal keren ontmoet en ook voor oktober staan er weer activiteiten op de rol waarbij u van

Nadere informatie

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12

16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 16 februari 2015 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 12 Van de directie In de laatste Lijstereens voor de voorjaarsvakantie aandacht voor

Nadere informatie

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016

Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 De Hienwijzer Schooljaar 2015-2016, nummer 6 5 februari 2016 15 februari De kinderen uit groep 8 krijgen Onderwijskundige rapporten (OKR) mee naar huis 17 februari Kwartfinale Nationale voorleeswedstrijd,

Nadere informatie

Praat met ze Luister naar ze. Leer met én van ze. Lach met ze. Zing met ze Speel met ze.. Maar bovenal geniet van ze!

Praat met ze Luister naar ze. Leer met én van ze. Lach met ze. Zing met ze Speel met ze.. Maar bovenal geniet van ze! Deze nieuwsbrief kunt u ook bekijken op onze website www.de7sprong-attendiz.nl sept. 2016 Beste ouders/ verzorgers, Maandag wensten we onze collega s een warm welkom toe en een goede start voor iedereen,

Nadere informatie

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September

De nieuwsbrief van 7 september 2012. Datum Activiteit Voor wie September Overzicht activiteiten september 2012 De nieuwsbrief van 7 september 2012 Datum Activiteit Voor wie September Di. 11-09 Aangekondigde BHV oefening Gr 1-8 Di. 11-09 Informatie-ochtend Ouders van potentiële

Nadere informatie

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012

Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Informatiebulletin Uitgave van de C.B.S. De Noordster, t Kort Morn 2, 9072 AK Nij Altoenae Tel: 0518-402494 Jaargang 18, nummer 3, 23 november 2012 Bijbelverhalen: Week 48: 26 november t/m 2 december Droom

Nadere informatie

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl

nieuwsbrief Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl nieuwsbrief Schooljaar 2015 2016 1 oktober 2015 nr. 6 Kijk voor meer nieuws uit de groepen op www.rootselaarschool.nl GAANDEWEG Opnieuw beginnen; een prachtig cadeau om elkaar te geven en elkaar te gunnen!

Nadere informatie

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT

INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT INFORMATIE BULLETIN 29 augustus 2015 WEEKOVERZICHT Maandag 31 augustus 19.00 uur Ouderavonden groepen 8 19.30 uur Ouderavonden groepen 1/2, 3 en 6 Dinsdag 1 september Meester Tim s ochtends afwezig Juf

Nadere informatie

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl

Basisschool de Pas. Averbodestraat 19 5988 AW Helden. Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl Basisschool de Pas Averbodestraat 19 5988 AW Helden Tel.: 077-3060900 E-mail: info@bsdepas.nl Website: www.bsdepas.nl JAARGANG 2014-2015, nummer 27 Donderdag 26 maart 2015 Vakantie- en vrije dagenrooster

Nadere informatie

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 3 oktober 2015

Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 3 oktober 2015 Nieuwsbrief basisschool Marcoen nummer 3 oktober 2015 Deze keer leest u onder andere: Voorwoord Roger Vakwerk is Meesterwerk Werkgroep Identiteit Nieuws uit groep 1a/2a Bouwactiviteiten Inmiddels heeft

Nadere informatie

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs

Activiteitencommissie van de Ouder Vereniging Gratis licentie Office 365 ProPlus voor leerlingen (en hun ouders) in het basisonderwijs De school waar onze dromen werkelijkheid worden NIEUWSBRIEF Schooljaar 2014-2015 Donderdag 18 september Nummer 02 Vanuit de directie Informatieavonden In alle groepen is een informatieavond geweest en

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer:

Nieuwsbrief. Kinderboekenweek. Techno+klas. Studiedag! In dit nummer: 6 oktober 015 Nieuwsbrief In dit nummer: Kinderboekenweek Zoals al in een aparte nieuwsbrief vermeld zullen we woensdag 6 oktober a.s. om half 9 op het schoolplein een korte maar verrassende opening hebben

Nadere informatie

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015

weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 weekinfo Datum: donderdag 2 april 2015 Bijbelverhalen voor de komende week Op weg naar huis, Lucas 24:13-27 Blijf bij ons, Lucas 24:28-35 Agenda: Vrijdag 3 april : vrij. Maandag 6 april: vrij. 8 april

Nadere informatie

T KWEBBELKE. Op d n Bogerd doen we het samen. Dinsdag 19 mei. Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei. Maandag 15 juni

T KWEBBELKE. Op d n Bogerd doen we het samen. Dinsdag 19 mei. Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei. Maandag 15 juni T KWEBBELKE Maandag 18 mei Dinsdag 19 mei Woensdag 20 mei Donderdag 21 mei Vrijdag 22 mei Maandag 25 mei Dinsdag 26 mei Woensdag 27 mei Donderdag 28 mei Vrijdag 29 mei Zaterdag 30 mei Maandag 1 juni Dinsdag

Nadere informatie

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag!

September 2015. Iedere woensdag is het bij ons op school fruitdag! Nieuwsbrief September 2015 Rembrandt van Rijnschool: Jozef Isräelslaan 31 3443 CR Woerden Tel: 0348-483150 / e-mail: directie@rembrandtvanrijnschool.nl / www.rembrandtvanrijnschool.nl Belangrijke data

Nadere informatie

Nieuws St. Gregoriusschool

Nieuws St. Gregoriusschool Blauwhuis, 25 februari 2016 07 Nieuws St. Gregoriusschool Inhoud Agenda Personele zaken en stagiaires Kwartiergesprekken Andere tijden of niet? Vastenactie De week van de BMS Open Dag Oud papier Knutselcircuit

Nadere informatie

Leren van elkaar. Agenda

Leren van elkaar. Agenda Agenda Donderdag 5 februari - Schoonmaakmiddag gr 1-8 - Nieuwsbrief 8 Vrijdag 13 februari Weeksluiting met ouders gr 3/4 05-02-2015 Nr. 8 2014-2015 Leren van elkaar Beste ouders, verzorgers van de leerlingen

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2014

Nieuwsbrief oktober 2014 Schuineslootweg 85 7777RJ Schuinesloot www.cnbswegwijzer.nl cnbswegwijzer@hetnet.nl 0523-683053 Nieuwsbrief oktober 2014 Thema Trefwoord Groot en klein Groot en klein is een thema dat kinderen letterlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer

Nieuwsbrief. Doekoe-actie COOP. In dit nummer JAARGANG 2014/2015 NUMMER 12 Nieuwsbrief 17 April 2015 Doekoe-actie COOP In dit nummer 1 Doekoe-actie COOP 2 Tentoonstelling DRU 70 jaar bevrijding 3 Hoofdluis 4 Uitnodiging Koningsdag Schutterij De Eendracht

Nadere informatie

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015

Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Basisschool St. Joris Samenwerken, samen leren, samen Looistraat4 A 6582 BC HEUMEN 024-3581176 e-mail: directie@jorisheumen.nl website: www.jorisheumen.nl Het Berichtje Donderdag 22-01-2015 Kalender: 22-01

Nadere informatie

19 september. Trefwoord. No 3 19 september

19 september. Trefwoord. No 3 19 september No 3 19 september C.B.S. Paul Kruger 0524-51 61 82 Van Heutszsingel 9 info@paulkrugerschool.nl 7741 ER Coevorden www.paulkrugerschool.nl 19 september In de afgelopen weken zijn in alle groepen informatieavonden

Nadere informatie

Nieuwe leerlingen In april hebben mogen we weer 3 nieuwe leerlingen verwelkomen bij ons op school.

Nieuwe leerlingen In april hebben mogen we weer 3 nieuwe leerlingen verwelkomen bij ons op school. Riemslootnieuws 649 www.obsderiemsloot.nl. TSO aanmeldingen via planning@dagendou.nl Jaargang 16 17-3- e-mail: info@obsderiemsloot.nl tel. nr. 0516 432090 KDV en BSO Dag en Dou email: roezemoes@dagendou.nl

Nadere informatie

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over,

Theorieboek. leeftijd, dezelfde hobby, of ze houden van hetzelfde. Een vriend heeft iets voor je over, 3F Wat is vriendschap? 1 Iedereen heeft vrienden, iedereen vindt het hebben van vrienden van groot belang. Maar als we proberen uit te leggen wat vriendschap precies is staan we al snel met de mond vol

Nadere informatie

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4

CBS DE VAART 2015-2016. Informatieboekje groep 3 en 4 CBS DE VAART 2015-2016 Informatieboekje groep 3 en 4 De schoolregels Op onze school zijn 3 hoofdregels. Alle andere afspraken zijn terug te leiden tot deze hoofdregels 1. Ik accepteer en respecteer een

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 3 september 2014

Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Engelgaarde 33, 7943 LD Meppel - 0522 260651 - www.detolter.nl - directie@detolter.nl Nieuwsbrief 2 3 september 2014 Agenda Donderdag 04 september informatieavond groep 3 en 7 Maandag 08 september informatieavond

Nadere informatie

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard

Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard INFOBULLETIN Oktober 2013 Samenwerken om er voor te zorgen dat iedereen succesvol is. Hoogvliet, 26 september 2013 Aan de ouders/verzorgers van de leerlingen van de locatie de Boomgaard Kinderboekenweek

Nadere informatie

Nieuwsbrief De Wegwijzer

Nieuwsbrief De Wegwijzer JAARG ANG 4 NUMMER 3 Nieuwsbrief De Wegwijzer medewerkers 3 november 2015 De kracht van de leraar In dit nummer: 1 De kracht van de leraar 2 Nieuws van de school 2 Schoolregels. Helpt u mee! 3 Nieuws uit

Nadere informatie

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8

WEEKBRIEF. 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november techniekmiddag groep 5 t/m 8 WEEKBRIEF Cursusjaar 2015-2016 d.d. 16 oktober 2015 Ons internetadres is: http://www.cbsdeacker.nl cbsdeacker 19 t/m 23 oktober herfstvakantie 2 november voorlichtingsavond overgang groep 2 naar 3 6 november

Nadere informatie

Het Wilgenblaadje. Editie 23: 27.02.2015. Belangrijke data:

Het Wilgenblaadje. Editie 23: 27.02.2015. Belangrijke data: Het Wilgenblaadje Editie 23: 27.02.2015 Belangrijke data: 3 maart schoolmaatschappelijk werk aanwezig op school 10 maart MR-vergadering 13 maart rapporten mee (met uitzondering van groep 8) 17 maart schoolverpleegkundige

Nadere informatie

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015

Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Nieuwsbrief 18 Nieuwsbrief 4 juni 2015 Vanuit de directie Uitwisseling Voor de groepen 7 zit de uitwisseling met de school uit Oostkamp er weer op. De kinderen hebben hele fijne en leerzame dagen gehad.

Nadere informatie

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda

Jaargang: 29 Nummer: februari Agenda Agenda Woensdag 15 februari Vrijdag 17 februari Maandag 20 t/m vrijdag 24 februari Woensdag 1 maart Donderdag 2 maart Groep 1 vrij Carnaval groep 1 s ochtends naar school Voorjaarsvakantie Aswoensdag Luizenpluizen

Nadere informatie

In en om de Regenboog

In en om de Regenboog In en om de Regenboog 4 september 2012 Week 16, 15 april 2014 Schoolnieuws Pasen Met Pasen zingen we : De Heer is waarlijk opgestaan. Maar hoeveel mensen kennen die betekenis van Pasen nog, waarin de voorpagina

Nadere informatie

Woensdag: Esther Peter Iris

Woensdag: Esther Peter Iris kalenderweek 40 Groepen: 7-8a 7-8b 7-8c Maandag: Dinsdag: Woensdag: Donderdag: Claudia Bertie Vrijdag: Claudia Bertie deze week schoolweek 4 maandag 28-9 *week van de pauzehap: groep 1-8 dinsdag 29-9 woensdag

Nadere informatie

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015

Kamp groep 8 Het kamp gaat door! De blije hoofden, daar doen we het toch voor? Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Openbare Basisschool De Zevensprong Danslaan 74 1326 PL Almere Tel.: 036-5353742 info@zevensprong.asg-almere.nl www.zevensprong.asg-almere.nl Jaargang 18/nummer 01 4 september 2015 Belangrijke data: 7

Nadere informatie

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl

Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl Paradijsplein 2 1093 NJ Amsterdam T 020 6941138 E directie@kunstmagneetschooldekraal.nl 13 e nieuwsbrief, vrijdag 7 maart 2014 Beste ouders, In deze nieuwsbrief kunt u ons nieuwe voetbalelftal zien, leest

Nadere informatie

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012

Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Informatiebrief 1 groep 7 16 augustus 2012 Voor u ligt de eerste nieuwsbrief van het nieuwe schooljaar 2012/2013. In de nieuwsbrieven van dit jaar wil ik u op de hoogte houden van allerlei zaken in groep

Nadere informatie

Woensdag 16 november Directie afwezig (directieberaad) Donderdag 17 november s Middags directie afwezig

Woensdag 16 november Directie afwezig (directieberaad) Donderdag 17 november s Middags directie afwezig INFO Jaargang 23, Nummer 10, 8-11-2016 Maandag 07 november Ontwikkelgesprekken Dinsdag 08 november Nationaal schoolontbijt Ontwikkelgesprekken Woensdag 09 november Ontwikkelgesprekken Donderdag 10 november

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij

Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015. Contactavond. Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie. Om 14.00 uur zijn alle kinderen vrij Nieuwsbrief nr. 8 4 december 2015 Agenda Maandag 7 december Groep 3 t/m 8 schaatsen in Nijverdal Contactavond Dinsdag 8 december Zwemles Vrijdag 11 december Inleveren bestellijsten + geld oliebollenactie

Nadere informatie

Aan de ouders, Zending Bijbelverhalen Startweek (week 34/35/36) De natuur Wijsheid

Aan de ouders, Zending Bijbelverhalen Startweek (week 34/35/36) De natuur Wijsheid Aan de ouders, De vakantie is weer voorbij, wij zijn blij dat iedereen weer gezond terug is op school. Afgaande op alle vakantieverhalen heeft iedereen een prima vakantie gehad. De komende maand staat

Nadere informatie

Voor de ouders en verzorgers,

Voor de ouders en verzorgers, Voor de ouders en verzorgers, Het is duidelijk te merken dat Sinterklaas weer in het land is, een gezellige tijd en tegelijkertijd een spannende tijd voor veel kinderen. We volgen binnen de school de lijn

Nadere informatie

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze

DE STROOM. Informatieblaadje Basisschool de Beerze DE STROOM JAARGANG 3 NUMMER 17 Inhoud: Bezoek aan de markt groep 3 MB Even voorstellen: Floor Open Dagen VO Agenda en bijlagen 14 JANUARI 2016 Informatieblaadje Basisschool de Beerze Bezoek aan de markt

Nadere informatie

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger,

Betreft: informatie groep 8. Beste ouder/verzorger, 01 / 05 Datum 9 09 15 Betreft: informatie groep 8 01 / 05 Batenstein 01 1 / 05 2403 PK Alphen aan den Rijn T +31 (0)172 431 232 E r.redegeld@skba.nl 01 / 05 www.basisschoolspectrum.nl Beste ouder/verzorger,

Nadere informatie

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8

15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Lijster eens Lijsterhof 6, 3772 AA Barneveld www.obs-delijster.nl 15 december 2014 schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 8 Van de directie Voor u ligt de laatste Lijstereens van 2014. Een hele dikke, want naast

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 8 september 2015 Nr. 2

Nieuwsbrief Dinsdag 8 september 2015 Nr. 2 Nieuwsbrief Dinsdag 8 september 2015 Nr. 2 Belangrijke data Elke eerste schooldag na de vakantie is het luizencontrole. Donderdag 10 september 13.30 14.15 uur Opening Speelpark Vrijdag 11 september Groepen

Nadere informatie

Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl. Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei

Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl. Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, De Sokkerwei Altijd in ontwikkeling, zij aan zij, Vreedzaam, duurzaam, Sokkerwei 4 1901 KZ Castricum 0251 651554 info@sokkerwei.net www.sokkerwei.nl De Sokkerwei Uit de wei vrijdag 20 februari 2015 Deze week in; Uit

Nadere informatie

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders,

Agenda deze week. Afwezig. Beste ouders, Nieuwsbrief 7 maandag 28 september vrijdag 2 oktober Beste ouders, Alweer zit er een week onderwijs op. Zoals u op de facebook site hebt kunnen lezen, was deze week de week tegen pesten. Ook bij ons op

Nadere informatie

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7

Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Bossestraat 8b 5374 HT Schaijk Postbus 111 5374 ZJ Schaijk e-mail: dir.denomgang@optimusonderwijs.nl tel: 0486-461283 Per Omgaande schooljaar 2015 2016 04 december 2015 nummer 7 Inhoud Van de directie

Nadere informatie

PBS les van de week. Toiletten

PBS les van de week. Toiletten 7-09-2018 Hierbij ontvangt u onze nieuwsbrief. De volgende nieuwsbrief zal verschijnen op vrijdag 14 september 2018. De nieuwsbrief staat op onze site www.kompasassen.nl. PBS les van de week De les die

Nadere informatie

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge

Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge Radar Jenaplanschool Johan Louis de Jonge t Vrije 32 nieuwsbrief 4301JZ Zierikzee jaargang 13 nr. 20 Tel. 0111-413644 Maandag 11 mei 2015 info@jldejonge.nl radarjenaplanschool@gmail.com directeur: Debora

Nadere informatie

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend

Eindfeest/afscheid juf Tineke. Doordraaiochtend Openbare Dalton Basisschool De Wetelaar Zanderskamp 95 6983 CG, Doesburg tel: 0313 474292 www.wetelaar.nl e-mail: wetelaar@gmail.com Inhoud: Schooljaar 2014 2015 29 juni 2015 Pagina 1: Eindlfeest/afscheid

Nadere informatie

Nieuwsbrief CBS De Schalmei

Nieuwsbrief CBS De Schalmei Nieuwsbrief CBS De Schalmei Je mag zijn wie je bent en gebruik maken van je talent! Schooljaar 2014-2015 nieuwsbrief 18 vrijdag 12 juni 2015 Beste ouders, Het doet mij goed om te zien hoe actief vele mensen

Nadere informatie

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8

Maart 2015 Jaargang 2014-2015 nr. 8 Nieuwsbrief maart 2015: Nieuws vanuit: De directie Bijgaand treft u weer onze nieuwe maandbrief aan. Het is alweer de maandbrief van de maand maart. In deze maand start straks de lente weer. Deze maand

Nadere informatie