Bouwplannen in een residentiële verkaveling?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Bouwplannen in een residentiële verkaveling?"

Transcriptie

1 Bouwplannen in een residentiële verkaveling? Vergeet uw Belgacom-aansluiting niet!

2 Beste Bouwer, Alvast gefeliciteerd met het bouwen van uw woning. Deze brochure is een wegwijzer om op een eenvoudige manier uw woning aan te sluiten op het Belgacom-netwerk. Dit kan zonder verdere verplichtingen en met zeer beperkte kosten (alleen de aankoop van een buis en een water- en gasafdichting). Om de graafwerken op het openbaar domein te beperken, heeft Belgacom uw aansluiting al proactief uitgevoerd. De aansluitingskabel voor uw woning bevindt zich in een schouwput op de grens van uw perceel. Om latere graafwerken te voorkomen brengt u de aansluitingskabel best tot in uw woning, tezamen met de andere nutsvoorzieningen. Deze aansluiting kunt u gemakkelijk zelf plaatsen, nog voor de bestrating rondom uw woning wordt aangelegd.

3 PRINCIPE Tijdens de bouwwerken kunt u gebruikmaken van de gleuf, gegraven voor elektriciteits- en andere nutsvoorzieningen, om een beschermbuis en aansluitkabel te leggen tussen uw woning en het reeds door Belgacom voorziene aansluitpunt. Samen gaan we stap voor stap bekijken wat er allemaal nodig is en wat u zeker niet mag vergeten bij het uitvoeren van de installatie. Keuze uit 3 mogelijkheden: U legt een beschermbuis en trekt de kabel en een bijkomende trekdraad vanuit het aansluitpunt van Belgacom tot in de woning. De bijkomende trekdraad kan later dienst doen om een nieuwe of bijkomende kabel snel en gemakkelijk door de buis te trekken. STAP & 5 2. U legt een beschermbuis met een trekdraad en sluit deze aan op het aansluitpunt van Belgacom. In dit geval zal de kabel door Belgacom door de beschermbuis worden getrokken nadat u een aanvraag hebt gedaan. Tijdens de installatie kan het echter gebeuren dat de kabel niet door de beschermbuis kan getrokken worden. In dat geval dienen er graafwerken (tegen vergoeding) te gebeuren op uw terrein. STAP & 5 3. U legt geen beschermbuis. In dit geval zullen er altijd graafwerken moeten gebeuren op uw terrein, van zodra u een aanvraag doet om aangesloten te worden op ons netwerk. Het uitvoeren van deze graafwerken door Belgacom zal bijkomende kosten met zich meebrengen bovenop de forfaitaire aansluitingskosten (forfaitaire kosten zijn altijd zonder graafwerken).

4 STAP ÉÉN Graven van de gleuf De gleuf dient gegraven te worden vanaf het aansluitpunt (= ondergrondse koppeling) van Belgacom tot aan de gevel van uw woning, de gleuf moet gedeeltelijk loodrecht (1) staan op het openbaar domein en gedeeltelijk evenwijdig (2) met het openbaar domein. De diepte van de gleuf is 60 cm gemeten vanaf het maaiveld. woning perceelgrens woning gleuf (1) (2) perceelgrens gleuf woning rooilijn aansluitzone: invoerbuis met ondergrondse koppeling Belgacom schouwpunt Belgacom openbaar privé 0,6 m maaiveld diepte gleuf schouwput Belgacom ondergrondse koppeling

5 Waar vind ik de schouwput en het aansluitpunt van Belgacom? De schouwput staat op de scheiding van de perceelgrens en de grens met het openbaar domein. Dit kan ofwel links ofwel rechts van uw woning zijn. De schouwput is te herkennen aan het zwart gekleurde deksel, met een oppervlakte van 0,3 x 0,3 m en het Belgacom-opschrift. Per twee percelen wordt één schouwput voorzien. Op uw privédomein in de nabijheid van de schouwput van Belgacom bevindt zich een ondergrondse koppeling die toegang geeft tot de schouwput. De ondergrondse koppeling kunt u vinden binnen een oppervlakte van 0,5 x 0,5 m, op 0,5 m van de kruising van de rooilijn en de perceelgrens op een diepte van 0,6 m. De ondergrondse koppeling bevindt zich op het einde van een buis en is voorzien van een afdichtingsdop. Om beschadiging van nutsgeleidingen en daaruit voortvloeiende herstellingskosten te vermijden, graaft u best niet op het openbaar domein bij het zoeken naar de ondergrondse koppeling. perceel 1 perceelgrens perceel 2 zone waar je de ondergrondse koppeling vindt, om de beschermbuis aan te sluiten 0,5 m 0,5 m rooilijn STAP TWEE Aanleg van de beschermbuis met trekdraad Er dient een buis met trekdraad gelegd te worden van aan de ondergrondse koppeling van Belgacom tot binnen in de woning. Deze buis heeft een buitendiameter van 50 mm en een gladde binnenwand. U gebruikt hiervoor best flexibele buizen, waterdicht met elkaar verbonden d.m.v. verbindingsmoffen. Gebruik in geen geval een flexibele buis die aan de binnenzijde geribd is. Aansluiten van de beschermbuis aan de woning Bij een nieuwbouw is in de meeste gevallen een aansluitbocht voor nutsgeleidingen voorzien in de buitenmuur van de woning. Op de bochten staat duidelijk vermeld voor welke nutsleiding deze bestemd is. De bocht voor telecommunicatie heeft een diameter van 50 mm. Indien er geen aansluitbocht is voorzien, zal de bouwheer een doorgang door de muur maken en de beschermbuis in elk geval tot binnen in de woning brengen. De doorgang van de buis door de muur dient door de bouwheer zodanig afgewerkt te worden dat het geheel water- en gasdicht is (zie stap 5). aansluitbocht (doorsnede) Aansluiten van de beschermbuis op de ondergrondse koppeling Neem eerst de beschermkap van de koppeling weg om de beschermbuis aan te sluiten. Pas na het leggen van de trekdraad (stap 3) en/of de aansluitkabel (stap 4) kan de aansluitmof in de beschermbuis geduwd worden. Indien u de kabel niet zelf door de buis trekt, moet er een trekdraad worden geplaatst in de beschermbuis. Een overlengte van deze trekdraad dient voorzien te worden in de woning en in de schouwput van Belgacom (zie stap 3).

6 Openen van de schouwput In het deksel is een bout voorzien voor het afsluiten van de schouwput. Draai deze los alvorens het deksel te openen met een steeksleutel (maat 17). koppeling op privédomein verwijder de beschermkap en maak een verbinding met de beschermbuis openen van de schouwput STAP DRIE Plaatsen van een trekdraad in de beschermbuis Deze stap wordt alleen uitgevoerd indien u de aansluitkabel niet binnen in uw woning brengt. Dit zal dan later door Belgacom uitgevoerd worden met eventuele bijkomende kosten indien de trekdraad zou blokkeren. Ga verder naar stap 4 als u de aansluitkabel wel binnenbrengt. De trekdraad moet vertrekken vanuit de schouwput van Belgacom tot binnen in de woning. Zorg er dus voor dat de trekdraad wel degelijk in de schouwput van Belgacom toekomt. Voorzie zowel in de woning als in de schouwput een overlengte van 2 meter. STAP VIER Trekken van de kabel en een bijkomende trekdraad vanuit de schouwput tot binnen in het gebouw. Aanleg van de aansluitkabel Het is aangewezen om de kabel samen met een trekdraad door de beschermbuis te trekken, alvorens de gleuf te dichten. Indien de kabel en trekdraad ergens zou blijven vaststeken, kunt u de beschermbuis ter hoogte van een koppeling tussen twee buizen losmaken. Vanaf dit punt kunt u dan de kabel en de trekdraad voorttrekken tot binnen in de woning. Welke kabel in de schouwput van Belgacom mag ik gebruiken voor mijn woning? In de schouwput liggen twee rollen kabel verticaal naast elkaar, waarvan er een dient voor het aansluiten van uw woning. Beide rollen zijn voorzien van een afdichting en een label. De schouwput heeft aan de zijkant twee openingen, de opening het dichtst bij uw perceel dient om uw beschermbuis op aan te sluiten. Om te bepalen welke opening u moet gebruiken dient u volgende werkwijze toe te passen: A. Plaats u voor de schouwput met uw aangezicht naar uw woning. B. De linkse uitgang is voor de woning links en de rechtse uitgang is voor de woning rechts. (foto 1) C. De rol met het label L/G (Links/Gauche) is voorzien voor de woning links en de rol met label R/D (Rechts/Droite) voor de woning rechts. (foto 2)

7 Na het bepalen van de juiste uitgang en rol kunt u de kabel en bijkomende trekdraad door de beschermbuis trekken D. Haal de rol, voorzien voor uw woning, uit de schouwput, knip de 2 spanbandjes van de rol door en verwijder eveneens het label. Maak aan het uiteinde van de kabel een bijkomende trekdraad vast door middel van plakband. (foto 3) E. Duw het uiteinde van de kabel en trekdraad door de juiste uitgang van de schouwput (zie punt B) tot voorbij de ondergrondse koppeling, maar laat hierbij ongeveer 2 meter reserve in de schouwput. (foto s 4 en 5) F. Trek de kabel en trekdraad door de aangelegde beschermbuis tot binnen in de woning. G. Duw nu de ondergrondse koppeling in de beschermbuis ter hoogte van de schouwput. (foto s 6 en 7) H. Sluit de schouwput en draai de bout terug vast in het deksel. (foto 8) I. Plaats de overlengte van de kabel en trekdraad in rol - in afwachting van de aansluiting en ter bescherming - tegen een wand van de woning. (foto 9) J. Sluit de beschermbuis in uw woning water- en gasdicht af. (zie stap 5) Via de ondergrondse aangelegde beschermbuis bestaat het risico dat water en gas kunnen binnendringen in uw woning. Gas is zeer gevaarlijk en kan een brand of ontploffing veroorzaken, water kan veel schade veroorzaken aan muren en apparatuur. STAP VIJF Plaatsen van een water- en gasafdichting op de invoerbuis Om dergelijke schade te voorkomen is het aangewezen om de beschermbuis aan de binnenzijde van de woning water- en gasdicht af te sluiten. In de meeste doe-het-zelfwinkels kan men een product (purschuim) kopen voor het plaatsen van de afdichting. Werkwijze: A. Plaats een papierprop, spons of iets dergelijks ± 10 cm diep in de invoerbuis. Deze prop voorkomt dat het vulmiddel in de invoerbuis wegloopt. B. Plaats een papierprop, spons of iets dergelijks onder de kabel en trekdraad (dit is niet van toepassing indien u gebruikmaakt van een energiebocht). C. Vul de ruimte op met purschuim. D. Sluit de buis af met een zelfklevende band zodat het vulmiddel niet kan uitlopen. koppeling via buis dia. 50 mm A B Invoer via energiebocht A

8 Uw woning is nu verbonden met het netwerk van Belgacom. Om uw aansluiting te activeren zal een Belgacommedewerker in uw woning een aansluitdoos komen plaatsen. U dient hiervoor een aanvraag in te dienen op of contact op te nemen met een Belgacomverkooppunt. Vermeld in uw aanvraag in elk geval dat er reeds een invoerkabel aanwezig is in uw woning. V.u.: Belgacom Group nv van publiek recht, Koning Albert II-laan 27, B-1030 Brussel - btw BE , RPR Brussel. Augustus Technische specificaties gelden onder voorbehoud van vergissingen en drukfouten.

Uw klant aansluiten op het Belgacom-netwerk

Uw klant aansluiten op het Belgacom-netwerk Uw klant aansluiten op het Belgacom-netwerk Technische voorschriften voor de installateur Elke dag meer mogelijkheden 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding 4 2. Hoe business partner worden? 4 3. Wat hebt u nodig?

Nadere informatie

Aansluiting van eengezinswoningen

Aansluiting van eengezinswoningen Aansluiting van eengezinswoningen 1 Aansluiting van eengezinswoningen Een eengezinswoning aansluiten op het netwerk van Proximus biedt toekomstige bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van vele uiteenlopende

Nadere informatie

Aansluiting van eengezinswoningen op het glasvezelnetwerk. ( Fiber-to-the-Home )

Aansluiting van eengezinswoningen op het glasvezelnetwerk. ( Fiber-to-the-Home ) Aansluiting van eengezinswoningen op het glasvezelnetwerk ( Fiber-to-the-Home ) Maak uw woningen klaar voor de toekomst De internetbehoeften zullen de komende jaren enkel nog toenemen. Om u/uw klanten

Nadere informatie

Aansluiting van eengezinswoningen

Aansluiting van eengezinswoningen Aansluiting van eengezinswoningen Glasvezel 1 Maak uw woningen klaar voor de toekomst De internetbehoeften zullen de komende jaren enkel nog toenemen. Om u/uw klanten ook in de toekomst de best mogelijke

Nadere informatie

Aansluiting van eengezinswoningen TGC-RES-SDU-2014/02 (NL)

Aansluiting van eengezinswoningen TGC-RES-SDU-2014/02 (NL) Aansluiting van eengezinswoningen 1 Aansluiting van eengezinswoningen Een eengezinswoning aansluiten op het netwerk van Belgacom biedt toekomstige bewoners de mogelijkheid gebruik te maken van vele uiteenlopende

Nadere informatie

Aansluiting van eengezinswoningen

Aansluiting van eengezinswoningen Aansluiting van eengezinswoningen Glasvezel 1 Maak uw woningen klaar voor de toekomst De internetbehoeften zullen de komende jaren enkel nog toenemen. Om u/uw klanten ook in de toekomst de best mogelijke

Nadere informatie

Aansluiting van eengezinswoningen in een koperzone. Inhoudstafel

Aansluiting van eengezinswoningen in een koperzone. Inhoudstafel Aansluiting van eengezinswoningen in een koperzone 1 Maak uw woning(en) klaar voor de toekomst De behoefte aan razendsnel en stabiel internet neemt met de dag toe. Met het netwerk van Proximus maakt u

Nadere informatie

De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw

De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw Inhoud De nutsleidingen binnenbrengen... 3 Definities... 3 De wachtbuizen... 3 De energiebocht/energiesteen plaatsen... 4 Energiebocht voor opstelling op

Nadere informatie

Je drinkwateraftakking: welke werken doe je vooraf?

Je drinkwateraftakking: welke werken doe je vooraf? Je drinkwateraftakking: welke werken doe je vooraf? - 1 - Om de drinkwateraftakking van een eengezinswoning correct aan te leggen, zijn er voorbereidende werken nodig op het privaat domein. Deze werken

Nadere informatie

Je drinkwateraftakking: welke werken doe je vooraf?

Je drinkwateraftakking: welke werken doe je vooraf? Je drinkwateraftakking: welke werken doe je vooraf? Om de drinkwateraftakking van een eengezinswoning correct aan te leggen, zijn er voorbereidende werken nodig op het privaat domein. Deze werken moet

Nadere informatie

Installatie glasvezelverbinding bijkomende informatie voor plaatsing wachtbuis en microducts.

Installatie glasvezelverbinding bijkomende informatie voor plaatsing wachtbuis en microducts. Installatie glasvezelverbinding bijkomende informatie voor plaatsing wachtbuis en microducts. Datum 06/08/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie Proximus NEO/OPP Inhoudsopgave Inhoudsopgave...

Nadere informatie

De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw

De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw Inhoud De nutsleidingen binnenbrengen... 3 Definities... 3 De wachtbuizen... 3 De energiebocht/energiesteen plaatsen... 4 Energiebocht voor opstelling op

Nadere informatie

De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw

De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw De muurdoorgang en multiplexplaat bij nieuwbouw Inhoud De nutsleidingen binnenbrengen... 3 Definities... 3 De wachtbuizen... 3 De energiebocht/energiesteen plaatsen... 4 Energiebocht voor opstelling op

Nadere informatie

telefonie of LAN-party?

telefonie of LAN-party? telefonie of LAN-party? kies beide zowel voor nieuwbouw als voor renovatie in samenwerking met telecommunicatie in een netwerk een lokaal telecommunicatienetwerk? De moderne telecommunicatiediensten zijn

Nadere informatie

Je drinkwateraftakking. Deze folder legt je stap voor stap uit hoe je je eengezinswoning kan voorzien van een drinkwateraftakking

Je drinkwateraftakking. Deze folder legt je stap voor stap uit hoe je je eengezinswoning kan voorzien van een drinkwateraftakking Je drinkwateraftakking Deze folder legt je stap voor stap uit hoe je je eengezinswoning kan voorzien van een drinkwateraftakking -1- Proficiat met het (ver)bouwen van je woning. Om vlot aan te sluiten

Nadere informatie

Je aftakking op het drinkwaternet

Je aftakking op het drinkwaternet Je aftakking op het drinkwaternet (Ver)bouw je? Dan is het belangrijk dat je in je woning tijdig over drinkwater beschikt. Deze folder legt stap voor stap uit hoe je een aftakking op het drinkwaternet

Nadere informatie

Een thuisnetwerk. de ideale oplossing om thuis te surfen, bestanden te delen en digitaal tv te kijken op al uw schermen. Elke dag meer mogelijkheden

Een thuisnetwerk. de ideale oplossing om thuis te surfen, bestanden te delen en digitaal tv te kijken op al uw schermen. Elke dag meer mogelijkheden Een thuisnetwerk de ideale oplossing om thuis te surfen, bestanden te delen en digitaal tv te kijken op al uw schermen Elke dag meer mogelijkheden 2 Inhoudstafel 1. Wat is een thuisnetwerk? 4 2. Hoe werkt

Nadere informatie

Telenet Werfinfo Gevelrenovatie & sloopwerken

Telenet Werfinfo Gevelrenovatie & sloopwerken Telenet Werfinfo Gevelrenovatie & sloopwerken In samenwerking met onze netwerkpartners Waar moet u aan denken bij gevel- en sloopwerken? Plant u gevelwerken, wilt u gevelisolatie plaatsen of een bestaand

Nadere informatie

Technische brochure. Uw bedrijf aansluiten op het Telenet-netwerk

Technische brochure. Uw bedrijf aansluiten op het Telenet-netwerk Technische brochure Uw bedrijf aansluiten op het Telenet-netwerk Inhoudstafel Elk netwerk is maatwerk....03 Een vestiging aansluiten.... 04 Stap 1: de verbinding tussen aansluitpunt en uw vestiging....05

Nadere informatie

Telecominstallatie binnenin een woning

Telecominstallatie binnenin een woning Telecominstallatie binnenin een woning 1 Telecominstallatie binnenin een woning Onze behoeften inzake connectiviteit veranderen snel. Daarom is het aangewezen in de hele woning een kabelnetwerk aan te

Nadere informatie

Water, graag! Hoe bereidt u de wateraftakking voor wanneer u (ver)bouwt?

Water, graag! Hoe bereidt u de wateraftakking voor wanneer u (ver)bouwt? Water, graag! Hoe bereidt u de wateraftakking voor wanneer u (ver)bouwt? 2 water-link Inhoudstafel: 1 Een aftakking nodig? 4 2 Praktische afspraken 4 3 De grondwerken 5 4 Mogelijke aftakkingen 6 4.1 Algemeen

Nadere informatie

Hoe installeer je een centraal stofzuigsysteem?

Hoe installeer je een centraal stofzuigsysteem? Hoe installeer je een centraal stofzuigsysteem? Het aanleggen van een centraal stofzuigsysteem is vrij eenvoudig. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Belangrijk is dat je nauwkeurig

Nadere informatie

Aansluiting van appartementsgebouwen

Aansluiting van appartementsgebouwen Aansluiting van appartementsgebouwen TGC-RES-SDU-2014/02 1 Aansluiting van appartementsgebouwen Een appartementsgebouw aansluiten op het netwerk van Belgacom is een must. Deze stap biedt een duidelijke

Nadere informatie

Aansluiten op aardgas van appartementen met maximum 9 standaard gasmeters

Aansluiten op aardgas van appartementen met maximum 9 standaard gasmeters Aansluiten op aardgas van appartementen met maximum 9 standaard gasmeters Inhoud Hoe vraag je een aardgasaansluiting aan?... 3 Neem zo snel mogelijk contact op met Fluvius... 4 Geef door hoeveel gasmeters

Nadere informatie

Al aan riolering gedacht?

Al aan riolering gedacht? Al aan riolering gedacht? www.pidpa.be Inleiding Van aanvraag tot aansluiting in 6 stappen Beste bouwer of verbouwer Een riolering is meer dan een simpele buis in de grond; vaak is het een combinatie van

Nadere informatie

Aansluiten op aardgas van een standaard eengezinswoning

Aansluiten op aardgas van een standaard eengezinswoning Aansluiten op aardgas van een standaard eengezinswoning Inhoud Hoe vraag je een aardgasaansluiting aan? Hoe vraag je een aardgasaansluiting aan?... 3 Bepaal het gasdebiet (vermogen) van je installatie...

Nadere informatie

Aansluiten op aardgas van appartementen met maximum 9 standaard gasmeters

Aansluiten op aardgas van appartementen met maximum 9 standaard gasmeters Aansluiten op aardgas van appartementen met maximum 9 standaard gasmeters Inhoud Hoe vraag je een aardgasaansluiting aan?... 3 Neem zo snel mogelijk contact op met Eandis... 4 Geef door hoeveel gasmeters

Nadere informatie

Al aan water gedacht?

Al aan water gedacht? Al aan water gedacht? wegwijzer voor eengezinswoningen en kleine appartementsgebouwen www.pidpa.be Inleiding Beste bouwer en verbouwer Wat zou u doen zonder water in huis? Wel niets, inderdaad! Daarom

Nadere informatie

PRAKTISCHE FICHE / DE VOORBEREIDING Beschikbaar op www.legrand.be

PRAKTISCHE FICHE / DE VOORBEREIDING Beschikbaar op www.legrand.be Het A.R.E.I. en verlichtingskringen De verlichting in uw woning is het belangrijkste onderdeel van uw elektrische installatie n De kringen Een verlichtingskring wordt bekabeld met draden van 1,5 mm 2 en

Nadere informatie

Employee Privilege Programme

Employee Privilege Programme Employee Privilege Programme Bellen tegen supervoordelige tarieven Elke dag meer mogelijkheden Flinke besparingen op de gsm-rekening van het hele gezin Een exclusief contract waarvan u met het hele gezin

Nadere informatie

ALLES OVER JE AANSLUITING OP DE TELENET-KABEL

ALLES OVER JE AANSLUITING OP DE TELENET-KABEL ALLES OVER JE AANSLUITING OP DE TELENET-KABEL De kabel in 4 stappen bij je thuis Met Telenet tover je je nieuwe huis zo om in een fantastische leefwereld. Supersnel surfen, onbeperkt bellen en voluit van

Nadere informatie

ALLES OM UW ZAAK OP DE TELENET-KABEL AAN TE SLUITEN

ALLES OM UW ZAAK OP DE TELENET-KABEL AAN TE SLUITEN ALLES OM UW ZAAK OP DE TELENET-KABEL AAN TE SLUITEN DE KABEL IN 4 STAPPEN TOT IN UW ZAAK Telenet zorgt voor uw onderneming. Supersnel surfen, onbeperkt bellen en digitaal tv kijken, u doet het zorgeloos

Nadere informatie

Drainage voorkomt grondwateroverlast. Ontwateren van uw perceel voorkomt grondwateroverlast in huis en tuin

Drainage voorkomt grondwateroverlast. Ontwateren van uw perceel voorkomt grondwateroverlast in huis en tuin Drainage voorkomt grondwateroverlast Ontwateren van uw perceel voorkomt grondwateroverlast in huis en tuin Inleiding Als gevolg van een hoge grondwaterstand kan grondwater overlast veroorzaken in huis

Nadere informatie

Telenet Werffolder. In samenwerking met onze netwerkpartners

Telenet Werffolder. In samenwerking met onze netwerkpartners Telenet Werffolder In samenwerking met onze netwerkpartners Deze folder geeft een beknopt overzicht van de materialen die u nodig hebt om een kabelaansluiting van Telenet voor te bereiden. We maken een

Nadere informatie

Aansluiten op aardgas van een standaard eengezinswoning

Aansluiten op aardgas van een standaard eengezinswoning Aansluiten op aardgas van een standaard eengezinswoning Inhoud Hoe vraag je een aardgasaansluiting aan?... 3 Bepaal het gasdebiet (vermogen) van je installatie... 3 Kies een opstellingsplaats voor de gasmeter...

Nadere informatie

Eisen aan de meterruimte en meterruimte doorvoeren voor hoog- en laagbouw

Eisen aan de meterruimte en meterruimte doorvoeren voor hoog- en laagbouw METERRUIMTE Eisen aan de meterruimte en meterruimte doorvoeren voor hoog- en laagbouw Stedin is als netbeheerder verantwoordelijk voor het aansluiten van woningen en bedrijven op het gas- en elektriciteitsnet.

Nadere informatie

Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning

Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning Beste klant Wanneer je bouwt of verbouwt, kom je misschien op onbekend terrein terecht. Hierna vind je tips en richtlijnen om de aansluiting(en)

Nadere informatie

Techniek SSttaappppeennppllaann voo vroeoern ee aann aslaunistilu n igting van veaenn eeeenngeeeznignesz w in o sniwnogning

Techniek SSttaappppeennppllaann voo vroeoern ee aann aslaunistilu n igting van veaenn eeeenngeeeznignesz w in o sniwnogning Techniek Stappenplan Stappenplan voor voor een een aansluiting aansluiting van een van eengezinswoning een eengezinswoning Beste klant Wanneer je bouwt of verbouwt, kom je misschien op onbekend terrein

Nadere informatie

U hebt meerdere aansluitpunten. of + B. U hebt geen 6-polig aansluitpunt. 1 Leg het benodigde materiaal klaar.

U hebt meerdere aansluitpunten. of + B. U hebt geen 6-polig aansluitpunt. 1 Leg het benodigde materiaal klaar. U hebt meerdere aansluitpunten B. U hebt geen 6-polig aansluitpunt Een woning kan meerdere aansluitpunten bevatten. Slechts bij een van deze aansluitpunten komt de Belgacom-lijn de woning binnen. Dit aansluitpunt

Nadere informatie

Ter attentie van de syndicus / de eigenaars. Maak uw gebouw klaar voor de toekomst met ultrasnelle glasvezel

Ter attentie van de syndicus / de eigenaars. Maak uw gebouw klaar voor de toekomst met ultrasnelle glasvezel Ter attentie van de syndicus / de eigenaars Maak uw gebouw klaar voor de toekomst met ultrasnelle glasvezel 10/2016 Alles wat u moet weten over glasvezel tot in de woning Deze gids legt u uit hoe deze

Nadere informatie

Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning

Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning Stappenplan voor een aansluiting van een eengezinswoning Beste klant Wanneer je bouwt of verbouwt, kom je misschien op onbekend terrein terecht. Hierna vind je tips en richtlijnen om de aansluiting(en)

Nadere informatie

ALLES OVER JE AANSLUITING OP DE TELENET-KABEL

ALLES OVER JE AANSLUITING OP DE TELENET-KABEL ALLES OVER JE AANSLUITING OP DE TELENET-KABEL DE KABEL IN 4 STAPPEN BIJ JE THUIS Met Telenet tover je je nieuwe huis zo om in een fantastische leefwereld. Supersnel surfen, onbeperkt bellen en voluit van

Nadere informatie

In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de manier waarop de aansluiting gebeurt, vanaf het aansluitpunt op de openbare weg tot aan het bouwproject.

In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de manier waarop de aansluiting gebeurt, vanaf het aansluitpunt op de openbare weg tot aan het bouwproject. 03 De buitenbekabeling In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de manier waarop de aansluiting gebeurt, vanaf het aansluitpunt op de openbare weg tot aan het bouwproject. Eerst beschrijven we de soorten

Nadere informatie

Quality Heating elektrische vloerverwarming

Quality Heating elektrische vloerverwarming 1 Quality Heating elektrische vloerverwarming Wij willen u feliciteren met uw aankoop van één van de producten van Quality Heating. Elk product van Quality Heating is gemaakt op kwalitatief hoogstaande

Nadere informatie

Hoe installeer je een Sistem-Air centraal stofzuigsysteem?

Hoe installeer je een Sistem-Air centraal stofzuigsysteem? Hoe installeer je een Sistem-Air centraal stofzuigsysteem? Het aanleggen van een centraal stofzuigsysteem is vrij eenvoudig. Toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten. Belangrijk is dat je

Nadere informatie

Aansluiting van appartementsgebouwen in een koperzone

Aansluiting van appartementsgebouwen in een koperzone Aansluiting van appartementsgebouwen in een koperzone 1 Maak uw gebouw(en) klaar voor de toekomst De behoefte aan razendsnel en stabiel internet neemt met de dag toe. Met het netwerk van Proximus maakt

Nadere informatie

Welkom. Partnerwerking Eandis. oktober 2015

Welkom. Partnerwerking Eandis. oktober 2015 Welkom Partnerwerking Eandis oktober 2015 Agenda 3. Aansluiten van eengezinswoning Aanvraag registreren Eenvoudige niet-eenvoudige aansluiting Tijdsverloop Technische en bouwkundige voorwaarden Uitvoering

Nadere informatie

Al aan water gedacht? Bouwen en verbouwen

Al aan water gedacht? Bouwen en verbouwen Al aan water gedacht? Bouwen en verbouwen Wegwijzer voor eengezinswoningen en kleine appartementsgebouwen Inleiding Beste bouwer en verbouwer Water is meer dan het openen van een kraan. Het is de bron

Nadere informatie

Handleiding Handleiding plaatsing laadobject Plaatsen laadobject FKN -PRO44-FKN25-2S-2NM -PRO44-FKN25-2S-1NM

Handleiding Handleiding plaatsing laadobject Plaatsen laadobject FKN -PRO44-FKN25-2S-2NM -PRO44-FKN25-2S-1NM Handleiding Handleiding plaatsing laadobject Plaatsen laadobject FKN PRO44FKN252S2NM PRO44FKN252S1NM zonder gebruik van beton 1 Novermber 2014 revisie Datum status Opsteller: Stijn Vispoel Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

AL AAN WATER GEDACHT?

AL AAN WATER GEDACHT? Bouwen & Verbouwen Hebt u AL AAN WATER GEDACHT? Wij denken alvast met u mee! Wegwijzer voor eengezinswoningen en kleine appartementsgebouwen Inleiding Beste bouwer en verbouwer Water is meer dan het openen

Nadere informatie

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton

MONTAGEHANDLEIDING. :metselwerk of beton MONTAGEHANDLEIDING model type :ZEELAND :metselwerk of beton => Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. = => Volg gedurende de montage de 6 stappen in

Nadere informatie

Ter attentie van de syndicus / de eigenaars. Maak uw gebouw klaar voor de toekomst met ultrasnelle glasvezel

Ter attentie van de syndicus / de eigenaars. Maak uw gebouw klaar voor de toekomst met ultrasnelle glasvezel Ter attentie van de syndicus / de eigenaars Maak uw gebouw klaar voor de toekomst met ultrasnelle glasvezel Alles wat u moet weten over glasvezel tot in de woning Deze gids legt u uit hoe deze technologie

Nadere informatie

DRUK AFDICHTINGEN. Functionaliteit: voor buis en kabel. Tel: Fax: Website:

DRUK AFDICHTINGEN. Functionaliteit: voor buis en kabel. Tel: Fax: Website: Functionaliteit: voor buis en kabel Druk afdichting enkellaags blindplug Druk afdichting dubbellaags blindplug Druk afdichting enkellaags gesloten uitvoering Druk afdichting enkellaags openklapbare uitvoering

Nadere informatie

Voorschriften voor gecombineerde meterkast in eengezinswoningen

Voorschriften voor gecombineerde meterkast in eengezinswoningen Voorschriften voor gecombineerde meterkast in eengezinswoningen Behorend bij: Aanwijzingen voor aansluiting op het openbare drinkwaterleidingnet 1 oepassing De voorschriften in deze brochure komen overeen

Nadere informatie

VEILIGHEID BIJ GRAVEN NABIJ KABELS EN LEIDINGEN

VEILIGHEID BIJ GRAVEN NABIJ KABELS EN LEIDINGEN VEILIGHEID BIJ GRAVEN NABIJ KABELS EN LEIDINGEN REGEL HET VOORAF, VOORKOM HIERDOOR VERTRAGING EN KOSTEN WAT THEMA VEEL VOORKOMENDE OORZAKEN VAN GRAAFSCHADES Gas, Elektriciteit, Datatransport ALGEMEEN APPENDAGES

Nadere informatie

Al aan water gedacht? Bouwen en verbouwen

Al aan water gedacht? Bouwen en verbouwen Al aan water gedacht? Bouwen en verbouwen Wegwijzer voor eengezinswoningen en kleine appartementsgebouwen Inleiding Beste bouwer en verbouwer Water is meer dan het openen van een kraan. Het is de bron

Nadere informatie

Wavin Tegra 425 Snel WERKINSTRUCTIES 1A 1B 1C. 2. Technische specificaties. 1.1 Algemeen. De volgende Wavin Tegra Snel varianten zijn beschikbaar:

Wavin Tegra 425 Snel WERKINSTRUCTIES 1A 1B 1C. 2. Technische specificaties. 1.1 Algemeen. De volgende Wavin Tegra Snel varianten zijn beschikbaar: Wavin Tegra 425 Snel 1.1 Algemeen 2. Technische specificaties De volgende Wavin Tegra Snel varianten zijn beschikbaar: Inspectieput: OD (mm) Wavin TEGRA 425 425 Wavin TEGRA 600 600 Wavin TEGRA 1000 1000

Nadere informatie

HDA dichtingen - 2-DL pluggen B 1

HDA dichtingen - 2-DL pluggen B 1 HDA dichtingen - 2-DL pluggen B B Hogedrukafdichtingen B BEULCO HOLLAND - Hogedrukafdichtingen voor water en gas Hogedrukafdichtingen worden ingezet tegen drukkend water. Uitvoeringen RVS V2A voor het

Nadere informatie

In dit document gaan we dieper in op de manier waarop de aansluiting gebeurt, vanaf het aansluitpunt op de openbare weg tot aan het bouwproject.

In dit document gaan we dieper in op de manier waarop de aansluiting gebeurt, vanaf het aansluitpunt op de openbare weg tot aan het bouwproject. De buitenbekabeling In dit document gaan we dieper in op de manier waarop de aansluiting gebeurt, vanaf het aansluitpunt op de openbare weg tot aan het bouwproject. Eerst beschrijven we de soorten aansluitingen

Nadere informatie

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Employee Privilege Programme Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Flinke besparingen op de gsm-factuur van het hele gezin Een exclusief contract waarvan u met het hele gezin profiteert Uw werkgever

Nadere informatie

Belgacom-telefoonlijnen Prijslijst

Belgacom-telefoonlijnen Prijslijst Belgacom-telefoonlijnen Prijslijst Tarieven aangeduid in EUR, inclusief BTW Standaardlijnen Nieuwe hoofdstandaardlijn Indienststellingskosten 66,00 81,00 81,00 81,00 Forfaitaire verplaatsingskosten 39,00

Nadere informatie

Wavin Tegra 600 Snel WERKINSTRUCTIES. 2. Technische specificaties. 1.1 Algemeen. De volgende Wavin Tegra Snel varianten zijn beschikbaar:

Wavin Tegra 600 Snel WERKINSTRUCTIES. 2. Technische specificaties. 1.1 Algemeen. De volgende Wavin Tegra Snel varianten zijn beschikbaar: Wavin Tegra 600 Snel 1.1 Algemeen 2. Technische specificaties De volgende Wavin Tegra Snel varianten zijn beschikbaar: Inspectieput: OD (mm) Wavin TEGRA 425 425 Wavin TEGRA 600 600 Wavin TEGRA 1000 1000

Nadere informatie

Opdracht. Buizen koppelen

Opdracht. Buizen koppelen Opdracht Soorten koppelingen Je kunt buizen op veel verschillende manieren koppelen. Sommige koppelingen zijn demontabel, andere zijn vast. Je hebt daarnaast koppelingen die alleen geschikt zijn voor een

Nadere informatie

Ik plaats mijn inbouwdozen

Ik plaats mijn inbouwdozen Ik plaats of verander mijn elektrische installatie 1 Ik plaats mijn inbouwdozen en monteer Céliane schakelmateriaal 1. In een holle wand (gipsplaat, hout...) n enkelvoudig 1 - Boor het gat met behulp van

Nadere informatie

drainage en grondwater ontwateren van uw perceel voorkomt grondwateroverlast in huis en tuin

drainage en grondwater ontwateren van uw perceel voorkomt grondwateroverlast in huis en tuin drainage en grondwater ontwateren van uw perceel voorkomt grondwateroverlast in huis en tuin drainage voorkomt grondwateroverlast Als gevolg van een hoge grondwaterstand kan grondwater overlast veroorzaken

Nadere informatie

Flexibele buizen voor gas Gepatenteerd uniek systeem

Flexibele buizen voor gas Gepatenteerd uniek systeem HYDRA GS Flexibele buizen voor gas Gepatenteerd uniek systeem Het HYDRA GS systeem bestaat uit een flexibele geribbelde inox buis in inox 316 L (Hydra Witzenmann) beschermd met een geel synthetisch omhulsel

Nadere informatie

Werfix BVBA. Drenotube drainage: beschrijving systeem

Werfix BVBA. Drenotube drainage: beschrijving systeem Drenotube drainage: beschrijving systeem DRENOTUBE is een geocomposiet (samenstelling van verschillende materialen) ter vervanging van de klassieke Franse drainage. Ze bestaat uit 4 elementen. 1. Een golvende

Nadere informatie

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur

Montagehandleiding voor wasbak Oblong en Cuboid Type: wandmontage voor een metselwerk- of betonmuur Type: Lees voordat u overgaat tot montage van het product eerst deze handleiding zorgvuldig door. Volg de 6 stappen in deze handleiding tijdens de montage. De montage dient uitgevoerd te worden door een

Nadere informatie

Aansluiten op aardgas van appartementen met een apart gasmeterlokaal

Aansluiten op aardgas van appartementen met een apart gasmeterlokaal Aansluiten op aardgas van appartementen met een apart gasmeterlokaal Inhoud Hoe vraag je een aardgasaansluiting aan?... 3 Neem zo snel mogelijk contact op met Fluvius... 4 Geef door hoeveel gasmeters en

Nadere informatie

RIO-LEREN. Rioleringsaansluitingen. Johan Nysen

RIO-LEREN. Rioleringsaansluitingen. Johan Nysen RIO-LEREN Rioleringsaansluitingen Johan Nysen 17 november 2015 Huisaansluitingen In de beginfase was de controle op huisaansluitingen beperkt tot visueel toezicht van de rio-toezichter (materialen, hulpstukken,

Nadere informatie

Employee Privilege Programme. Supervoordelig bellen.

Employee Privilege Programme. Supervoordelig bellen. Employee Privilege Programme Supervoordelig bellen. Forse besparingen op de gsm-factuur voor de hele familie! Een overeenkomst waar u en uw hele gezin van genieten. Uw bedrijf heeft zopas een overeenkomst

Nadere informatie

CROSSCUBE Kunststof Modulaire Trekputten

CROSSCUBE Kunststof Modulaire Trekputten CROSSCUBE Kunststof Modulaire Trekputten Productspecificatie CrossCube type 2 Uit elementen (modulair) opgebouwde trekput/schouwput/handhole. Ter bescherming van moffen, lascassettes, reservekabel. Tevens

Nadere informatie

wijzigingsplan Dr Bouwdijkstraat

wijzigingsplan Dr Bouwdijkstraat Regels wijzigingsplan Dr Bouwdijkstraat Planstatus: vastgesteld Datum: 2010-11-23 Plan identificatie: NL.IMRO.0638.BPDorpskernWY001-VAS1 Auteur: Zoeterwoude 1 Inleidende regels...4 Artikel 1 Begrippen...4

Nadere informatie

FALDIVIA SPEED FOLDING GATE Montagehandleiding

FALDIVIA SPEED FOLDING GATE Montagehandleiding FALDIVIA SPEED FOLDING GATE Montagehandleiding Versie juni 2018 Wijzigingsgeschiedenis Versie Datum Beschrijving 1.0 04/06/2018 Originele versie 2 Hierna hebben we enkele aanbevelingen voor installateurs

Nadere informatie

Je aansluiting op het rioleringsnet

Je aansluiting op het rioleringsnet Je aansluiting op het rioleringsnet (Ver)bouw je? Dan heb je een aansluiting nodig voor de afvoer van je afval- en regenwater. Deze folder legt stap voor stap uit hoe je kan aansluiten op het openbaar

Nadere informatie

Klaar voor de technologie van vandaag en morgen? Sluit uw woning aan op het Belgacom-netwerk

Klaar voor de technologie van vandaag en morgen? Sluit uw woning aan op het Belgacom-netwerk Klaar voor de technologie van vandaag en morgen? Sluit uw woning aan op het Belgacom-netwerk Waar u ook woont in België, het netwerk van Belgacom is altijd in de buurt. U hebt dus het beste van de technologie

Nadere informatie

Ronde installatiebuis

Ronde installatiebuis Ronde installatiebuis Waarvoor gebruiken we installatiebuis? Installaties kunnen worden aangelegd met kabels, maar voor woonhuizen worden meestal pvc-buizen met draad gebruikt. Door geïsoleerd draad in

Nadere informatie

Installatie handleiding

Installatie handleiding www.home-appliance.nl JAN07v1/SCH www.home-appliance.nl JAN07v1/SCH Installatie handleiding voorwoord Gefeliciteerd met de aankoop van uw airconditioning. Wanneer u de volgende stappen nauwkeurig volgt

Nadere informatie

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven

Employee Privilege Programme. Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Employee Privilege Programme Bellen en surfen tegen supervoordelige tarieven Flinke besparingen op de gsm-factuur van het hele gezin Een exclusief contract waarvan u met het hele gezin profiteert Uw werkgever

Nadere informatie

Glasvezel aanleggen op 30 cm diep

Glasvezel aanleggen op 30 cm diep Glasvezel aanleggen op 30 cm diep Een onderzoek naar de impact op de netten van Enexis 15 april 2014 Jan de Koning Assetmanagement Projecten GPKL-themamiddag glasvezelaanleg Omvang en status onderzoek

Nadere informatie

Aansluiten op aardgas met een gasdebiet van 10 tot 40 m 3 /u

Aansluiten op aardgas met een gasdebiet van 10 tot 40 m 3 /u Aansluiten op aardgas met een gasdebiet van 10 tot 40 m 3 /u Inhoud Hoe vraagt u een aardgasaansluiting aan?... 3 Bepaal het gasdebiet (vermogen) van uw installatie... 3 Kies een opstellingsplaats voor

Nadere informatie

Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden.

Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden. P R E V E N T I E V E W A T E R D I C H T I N G WATERDICHTE MUURKRAAG RONDO TOEPASSING Rechtstreeks toe te passen op buizen die waterdicht door vloerplaten of muren dienen gevoerd te worden. EIGENSCHAPPEN

Nadere informatie

NEDERLANDS. Installatie & Onderhoudsinstructies

NEDERLANDS. Installatie & Onderhoudsinstructies NEDERLANDS Installatie & Onderhoudsinstructies VEILIGHEID EN CORRECT GEBRUIK Om veiligheid en een lange levensduur van dit product te garanderen, zal u de bijgesloten instructies strikt in acht moeten

Nadere informatie

Bijlage G (normatief) Muur- en dakdoorvoer van de eindstukken voor gasverbruikstoestellen type C

Bijlage G (normatief) Muur- en dakdoorvoer van de eindstukken voor gasverbruikstoestellen type C ! Bijlage G (normatief) Muur- en dakdoorvoer van de eindstukken voor gasverbruikstoestellen type C G.1 Algemeen Ter herinnering, men verstaat onder "instroomopening": - een opening die door zijn bestemming

Nadere informatie

nieuwbouwproject op industriezone Waggelwater. / bedrijvenpark Dirk Martensstraat 3 8000 Brugge dirk martensstraat

nieuwbouwproject op industriezone Waggelwater. / bedrijvenpark Dirk Martensstraat 3 8000 Brugge dirk martensstraat nieuwbouwproject op industriezone Waggelwater. / bedrijvenpark dirk martensstraat Dirk Martensstraat 3 8000 Brugge / ligging / ligging / ligging / voorstelling project nieuwbouw magazijnen (14 units) te

Nadere informatie

Hevel bij regenwaterputten

Hevel bij regenwaterputten Hevel bij regenwaterputten Ik heb thuis 2 regenwaterputten geplaatst met daartussen een hevelsysteem. Hierdoor stijgt en zakt het water in de 2 putten gelijktijdig. De watertoevoer van de dakgoten komt

Nadere informatie

Laden elektrische voertuigen op het Numansgors

Laden elektrische voertuigen op het Numansgors Laden elektrische voertuigen op het Numansgors Dit document is opgesteld om ervoor te zorgen dat er duidelijke afspraken zijn over het verzorgen van de stroomvoorziening op parkeerplaatsen voor elektrische

Nadere informatie

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven

Even voorstellen. Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven Even voorstellen Kabelbedrijven werken als multimediabedrijven in een bijzonder dynamische markt. In deze wereld van snelle ontwikkelingen ontplooien zij zich als vernieuwende en betrouwbare leveranciers

Nadere informatie

Plaatsingsvoorschriften

Plaatsingsvoorschriften Plaatsingsvoorschriften AquapoolZ 1. Levering van het zwembad De levering van het zwembad gebeurt door middel van een speciaal transport. Het zwembad wordt geleverd voor de bouwplaats want de vrachtwagen

Nadere informatie

Montageplan, vrijstaande carport.

Montageplan, vrijstaande carport. Montageplan, vrijstaande carport. - Laat de beschermfolie, tijdens de montage, zo veel mogelijk rond de profielen en platen. De folie enkel verwijderen op de plaatsen waar u werkt. Dit voorkomt beschadigingen

Nadere informatie

NIEUW NIEUW. doorvoeringen in brandwerende wanden. doorvoeringsysteem voor leidingen ls 90, doorvoeringsysteem voor buizen RS 90

NIEUW NIEUW. doorvoeringen in brandwerende wanden. doorvoeringsysteem voor leidingen ls 90, doorvoeringsysteem voor buizen RS 90 doorvoeringen in brandwerende wanden doorvoeringen in brandwerende wanden zijn nodig van zodra leidingen en buizen door wanden met een bepaalde brandwerendheidsklasse gevoerd moeten worden. om deze klasse

Nadere informatie

Aanvraag rioolvergunning

Aanvraag rioolvergunning Aanvraag rioolvergunning Persoonlijke gegevens Vul hier uw persoonlijke gegevens in. De aanvrager moet de eigenaar zijn Voorletters Tussenvoegsels Naam Straatnaam en huisnummer Postcode Woonplaats Telefoonnummer

Nadere informatie

ROND PALISSADE. Toepassingen. Eigenschappen. Kleuren grijs zwart bruin. Product informatie

ROND PALISSADE. Toepassingen. Eigenschappen. Kleuren grijs zwart bruin. Product informatie Toepassingen Afboorden Steunmuren Afscheidingsmuurtjes Constructie tegen een helling (Verhoogde) bloemperken / kruidentuintjes Opvangen van hoogteverschillen Aanleg van trappen Eigenschappen Betonsteen

Nadere informatie

Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden

Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden Installatie zelfbouw plaatsing Mon de Pra Zwembaden Grondwerk: Het grond waarop het zwembad geplaatst gaat worden moet stabiel zijn. Indien u twijfels heeft kan u overwegen het zwembad door ons te laten

Nadere informatie

Standaard installatie van een BioKube

Standaard installatie van een BioKube Standaard installatie van een BioKube Inhoudsopgave BioKube systeem 5 10 IE (Venus en Pluto)... 2 BioKube systeem 15 -- 20 25 30 IE (Mars)... 4 BioKubesysteem voor meerdere woningen (10 30 IE)... 6 Elektrische

Nadere informatie

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven

12/02/2014. Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 12/02/2014 Bewonersvergadering Bouwen waterzuiveringsinstallatie omgeving Herentalsebaan en Dijkstraat te Zandhoven 1 Inhoud presentatie 1. Voorstelling Pidpa Riolering 2. Voorstelling van het project

Nadere informatie

Assortimentsoverzicht. Wavin elektrobuis. snel installeerbaar en brandveilig

Assortimentsoverzicht. Wavin elektrobuis. snel installeerbaar en brandveilig Assortimentsoverzicht Wavin elektrobuis snel installeerbaar en brandveilig Het Wavin Elektro assortiment Het Wavin Elektro aanbod bestaat uit vijf assortimenten: Al deze productgroepen hebben één gemene

Nadere informatie

Alles over je aansluiting op de Telenet-kabel

Alles over je aansluiting op de Telenet-kabel Alles over je aansluiting op de Telenet-kabel De kabel in 4 stappen bij je thuis Met Telenet tover je je nieuwe huis zo om in een fantastische leefwereld. Supersnel surfen, onbeperkt bellen en voluit van

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding Installatiehandleiding 1 Samenstelling Een Geolus bestaat uit 2 delen namelijk de lussen en de vrije buislengte. Het geheel van de lussen vormt het opvangnetwerk. De lengte kan 30, 40 of 50 m bedragen

Nadere informatie

Een huishoudelijke aftakking van het drinkwaternet

Een huishoudelijke aftakking van het drinkwaternet Een huishoudelijke aftakking van het drinkwaternet Gefeliciteerd met uw bouw- of verbouwproject! Bij het (ver)bouwen van een woning komt heel wat kijken. Dat weten wij maar al te goed. Vraag daarom tijdig

Nadere informatie