HTML Editor: de eerste stappen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HTML Editor: de eerste stappen"

Transcriptie

1 LES 18 HTML Editor: de eerste stappen In deze les leert u werken met HTML Editor. Daarbij geven we tevens een inleiding tot HTML. Hoewel op dit moment HTML versie 4.01 in gebruik is, maakt de HTML Editor van OpenOffice nog gebruik van de iets oudere standaard 3.2. Zoals u zult vaststellen, is HTML niet eens echt moeilijk. Vensters U Start OpenOffice HTML Editor als volgt: 1. Selecteer in het menu Start het onderdeel Programma s. 2. Selecteer OpenOffice.org en klik op OpenOffice.org HTML Editor. AFBEELDING 18.1 HTML Editor van OpenOffice.org

2 222 Les De opbouw van het scherm zal u bekend voorkomen. In de gereedschapsbalk links treft u een aantal zaken aan die u kunnen helpen bij het maken van een HTML-pagina en waarvan een aantal later in deze les of gedurende de volgende les zeker aan bod zal komen. HTML Wat is de taak van HTML? Hebt u HTML eigenlijk nodig om een webpagina te publiceren? U denkt waarschijnlijk dat u zonder HTML geen webpagina kunt publiceren, maar toch is dat goed mogelijk. Probeer in Kladblok maar eens een tekst te schrijven. Bewaar dit bestand vervolgens als tekst.html en open het in een browser. AFBEELDING 18.2 Links Kladblok, rechts de HTML-versie. Eén ding valt u ongetwijfeld meteen op: terwijl er in het linkervenster een zekere vormgeving te herkennen is (er is een titel en twee tekstblokken), valt dit onderscheid in de browser volledig weg. Dit komt doordat de browser de ingevoerde Enter-tekens negeert. Hij plaatst alle tekst gewoon achter elkaar, alsof het één doorlopende tekst betreft. Nu ziet u ook waarom HTML belangrijk is. HTML geeft namelijk vorm aan een pagina. Het zorgt ervoor dat de pagina door de browser geopend wordt zoals u ongeveer bedoeld hebt. Ongeveer? Inderdaad: de vormgeving kan verschillen, al naargelang u Internet Explorer 6, Netscape 7 of Opera 7 gebruikt. Het is dan ook belangrijk dat u alle drie de browsers gebruikt om uw HTML-pagina te bekijken. Alleen dan weet u honderd procent zeker dat alle gebruikers de pagina kunnen bekijken.

3 HTML Editor: de eerste stappen 223 De eerste tags HTML is opgebouwd uit tags. Een opdracht in HTML is dan ook eenvoudig te herkennen. HTML-opdrachten staan namelijk altijd tussen spitse <haakjes>. De opdrachten tussen deze haakjes zorgen ervoor dat de browser de webpagina weergeeft zoals dat door de ontwikkelaar bedoeld is. Dat hierbij enkele beperkingen kunnen optreden (al naargelang de gebruikte browser), hebt u al in een vorige paragraaf van deze les kunnen lezen. De tags zelf worden nooit weergegeven in de browser, tenzij er fouten opgetreden zijn. Dat betekent dus dat de maagdelijk witte pagina van afbeelding 18.1 misschien redelijk wat HTML code verbergt. Wilt u het even controleren? 1. Klik in het menu Beeld op de opdracht HTML - brontekst. AFBEELDING 18.3 De HTML-code die verborgen zit achter een witte pagina. 2. Inderdaad: de witte pagina van afbeelding 18.1 is niet zo maagdelijk wit als u wellicht dacht. Om de code een beetje te kunnen begrijpen, halen we deze uit elkaar in kleine stukjes. <!DOCTYPE HTML PUBLIC -//W3C//DTD HTML 3.2//EN >

4 224 Les 18 Iedere HTML-pagina hoort met deze regel te beginnen. Deze geeft namelijk de HTML-versie aan. HTML Editor maakt nog gebruik van versie 3.2. Het W3C, de overkoepelende organisatie die instaat voor onder meer de standaard bij HTML, heeft momenteel al standaard 4.01 bereikt. DOCTYPE Deze regel mag u gerust weglaten. Deze vertelt de browser om welke HTML-pagina het gaat. Om conform de standaard te werken, hoort deze opdracht aanwezig te zijn, maar er zal geen foutmelding gegenereerd worden als u deze regel weglaat en gewoon begint met de tag <HTML>. <HTML> Hier geeft u aan dat u in HTML begint te programmeren. Als u het laatste gedeelte van de desbetreffende pagina bekijkt, zult u merken dat deze tag herhaald wordt: </HTML>. Het enige verschil is de schuine streep, oftewel de slash. Deze schuine streep geeft aan dat de tag afgesloten wordt. Sommige tags moeten namelijk afgesloten worden om aan te geven dat de opdracht beëindigd wordt. Daarom spreken we van een begintag <HTML> en een eindtag </HTML>. Vergelijk het maar met een tekstverwerker. Als u een tekst vet weergeeft, moet u aangeven waar dat vet moet beginnen en waar het moet eindigen. Doet u dit niet, dan zou de hele tekst vet worden en valt de bedoelde tekst niet meer op. <HEAD> Net als een brief bestaat een webpagina ook uit twee delen. Enerzijds is er de kop, die in een brief de adresgegevens bevat. In een HTML-pagina bevindt zich hier vergelijkbare informatie. Zo kunt u hier de titel van uw pagina in kwijt, weergegeven tussen de tags <TITLE></TITLE>. <META HTTP-EQUIV= CONTENT-TYPE CONTENT= text/html; charset=windows-1252 > <META NAME= GENERATOR CONTENT= OpenOffice.org (Win32) >

5 HTML Editor: de eerste stappen 225 <META NAME= AUTHOR CONTENT= Peter D Hollander > <META NAME= CREATED CONTENT= ; > <META NAME= CHANGED CONTENT= ;0 > Deze meta-informatie wordt gebruikt om zoekmachines te vertellen wat het onderwerp van uw website is. De waarde van metatags is in de loop van de jaren kleiner geworden, maar u kunt ze toch nog steeds goed gebruiken als u zich wilt aanmelden bij sites zoals Google. U kunt er naast sleutelwoorden ook de identiteit van de webmaster in kwijt. Hebt u een omschrijving van uw website, dan kunt u die er eveneens in plaatsen. </HEAD> <BODY> Eerst sluit u de <HEAD>-tag af om vervolgens de body van de webpagina weer te geven. Dit is de informatie die daadwerkelijk zichtbaar zal zijn voor gebruikers en zal straks, onder aan de webpagina, weer afgesloten moeten worden: </BODY> </HTML> Uw eerste pagina We willen eerst een achtergrond kiezen voor onze pagina. 1. Klik in het menu Opmaak op Pagina. AFBEELDING 18.4 De pagina-instellingen van HTML Editor.

6 226 Les U krijgt eerst de paginagrootte te zien. Die wilt u in dit geval niet wijzigen. Klik op het tabblad Achtergrond. Paginagrootte Waarom past u de paginagrootte niet aan? Omdat dit weinig zin heeft. Op internet is de grootte van een pagina minder belangrijk, omdat alles afhangt van de grootte van het browservenster van de bezoeker. Terwijl iemand op de ene computer niet hoeft te scrollen om de hele pagina te zien, kan dit op de andere computer met een andere resolutie wel het geval zijn. Resolutie De resolutie wordt weergegeven in pixels, oftewel punten die naast en onder elkaar worden weergegeven. De gebruikelijkste resoluties zijn , en AFBEELDING 18.5 Een achtergrondkleur wordt het snelst geladen. 3. Bij Als kunt u kiezen tussen Kleur (zie afbeelding 18.5) en Afbeelding (zie afbeelding 18.6). Een afbeelding kan mooi zijn, maar deze moet gedownload worden, en dat duurt uiteraard iets langer. Een kleur is eenvoudiger, op voorwaarde dat u geen te felle kleur kiest.

7 HTML Editor: de eerste stappen 227 AFBEELDING 18.6 Hier hebben we een afbeelding uit les 13 als achtergrond gekozen. Contrast Kiest u een achtergrondkleur, zorg er dan voor dat de kleur van de tekst voldoende contrasteert. Anders is de kans groot dat de pagina onleesbaar wordt. 4. U kunt het best Kleur kiezen. Kies een kleur, bijvoorbeeld zwart, door erop te klikken. Zwart Zwart heeft het voordeel dat eventuele fouten heel gemakkelijk te verbergen zijn en dat u met een lichte kleur of zelfs met wit als tekstkleur kunt werken. 5. Klik op OK. 6. Zoals het hoort, begint u deze pagina met een titel. Voer bijvoorbeeld in: Dorodomanda, Een Schaduw In Een Schaduwrijk Land. 7. Help! Hoewel u tekst ingevoerd hebt, ziet u deze niet. Hebt u misschien iets verkeerd gedaan? Het antwoord is kort maar krachtig: ja. Standaard wordt er namelijk met zwarte tekst gewerkt. Aangezien de achtergrond ook zwart is, begrijpt u meteen het probleem.

8 228 Les 18 AFBEELDING 18.7 Alleen de rode kronkellijn van de spellingcontrole geeft aan dat er hier iets zou kunnen staan. 8. Selecteer eerst de tekst; u weet dat deze op de eerste regel staat. AFBEELDING 18.8 De tekst is al geselecteerd, maar is nog steeds onzichtbaar. 9. Klik vervolgens op het pictogram Tekenkleur en houd de muisknop ingedrukt totdat u het venster van afbeelding 18.9 ziet. AFBEELDING 18.9 Maar dat is snel aangepast. 10. Selecteer nu een kleur en maak de selectie vervolgens ongedaan.

9 HTML Editor: de eerste stappen 229 AFBEELDING Nog niet helemaal wat het zijn moet, maar toch leesbaar. 11. Dit is wel leesbaar. Alleen wilt u natuurlijk dat de titel iets groter weergegeven wordt. Ook dat is geen probleem. 12. Open het dialoogvenster Alinea-opmaakprofielen zoals we dat uitgelegd hebben in het begin van dit boek (in de eerste les over Writer). Selecteer vervolgens Dorodomanda en dubbelklik op Kop 1. Vergeet niet de kleur weer aan te passen, anders verdwijnt het woord opnieuw in de achtergrond! 13. Centreer de titel. AFBEELDING Dit is een mooi begin. 14. Nu nog de subtitel. Selecteer deze, dubbelklik op Kop 4, pas ook nog de kleur aan en centreer deze eveneens. 15. U ziet meteen het verschil in grootte. Kop 1 is het grootst, Kop 6 het kleinst. In de taal HTML wordt dat weergegeven door de tags <Hx>kopgrootte</Hx>, waarbij x een cijfer is tussen 1 en 6.

10 230 Les 18 Centreren U hoeft geen tekst te selecteren om deze te centreren. Het is voldoende om het invoegpunt in de regel te plaatsen om de hele regel (of alinea) te centreren. AFBEELDING De titel en subtitel. Afbeeldingen Tekst alleen is op een webpagina niet voldoende. U wilt natuurlijk ook afbeeldingen toevoegen. Afbeeldingen en auteursrecht Op zoek naar afbeeldingen die u zonder problemen op uw webpagina kunt gebruiken? Zoek voor het beste resultaat op de term free webdesign. 1. Druk achter de subtitel enkele malen op Enter. 2. Klik in het menu Invoegen op Afbeelding. 3. Kies een afbeelding en klik op Openen. De afbeelding wordt meteen ingevoegd.

11 HTML Editor: de eerste stappen 231 AFBEELDING Een afbeelding invoeren. 4. Hiermee bent u nog niet klaar: u moet namelijk nog wat extra informatie toevoegen. Dubbelklik op de afbeelding. AFBEELDING Het dialoogvenster Afbeelding. 5. Zoals u ziet, kunt u hier een URL of link naar een andere pagina opgeven. 6. Klik op het tabblad Afbeelding. URL Uniform Resource Locator, oftewel het webadres van een pagina of site.

12 232 Les 18 AFBEELDING De verwijzing naar de vaste schijf is niet optimaal. 7. Kijk even naar het onderdeel Koppeling. Hoewel deze koppeling correct is voor wie op zijn vaste schijf werkt, is dit niet echt handig wanneer u online bent. Het beste is dan ook er voor te zorgen dat de afbeelding zich in een afzonderlijke map met afbeeldingen bevindt, in de map waarin u de pagina opgeslagen hebt. Waarom? Anders wordt er, wanneer deze pagina gepubliceerd wordt, een afbeelding gezocht die zich op de D:-schijf bevindt. De kans dat deze afbeelding zich precies op die plek bevindt, is uitermate klein. 8. Klik ook op de tab Overige. AFBEELDING De alternatieve tekst voor wanneer de afbeelding niet zichtbaar is.

13 HTML Editor: de eerste stappen Hier bevinden zich de naam en de alternatieve tekst. Zorg dat deze ingevuld worden: zo ziet de gebruiker die om de een of andere reden geen afbeelding geladen heeft, toch meteen of hij iets gemist heeft. Conclusie Dit is het eerste gedeelte van de snelcursus HTML. In de volgende les leert u hoe u een hyperlink maakt en krijgt u uitleg over de mogelijkheden die tabellen u bieden bij de vormgeving van een webpagina.

14

HTML Editor: tabellen en hyperlinks

HTML Editor: tabellen en hyperlinks LES 19 HTML Editor: tabellen en hyperlinks In deze les leert u nog iets meer over HTML en de HTML Editor van OpenOffice.org. U leert hoe u absolute en relatieve hyperlinks maakt. We staan even stil bij

Nadere informatie

Handleiding 2designers Content Management Systeem

Handleiding 2designers Content Management Systeem Handleiding 2designers Content Management Systeem pagina 1 van 7 Inloggen: Om de welkom-kind website te kunnen beheren, moet u eerst inloggen. Dit kan via de URL: http://www.welkom-kind.nl/nieuw/admin

Nadere informatie

Handleiding Website Laatste update: april 2014

Handleiding Website Laatste update: april 2014 Laatste update: april 2014 1. Google Search Tijdens de ontwikkeling van uw website werd er veel aandacht besteed aan optimalisatie voor zoekmachines zoals Google. Dit onder andere door de broncode technisch

Nadere informatie

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen.

HTML en CSS. Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. Terminologie HTML en CSS HTML: Hyper Markup language Je website bestaat uit HTML. Dat is een taal die browsers (Internet explorer, Chrome, Safari) kunnen lezen. CSS: Cascading StyleSheet stylesheet for

Nadere informatie

Een pagina toevoegen en/of bewerken.

Een pagina toevoegen en/of bewerken. Een pagina toevoegen en/of bewerken. Na het inloggen in het CMS zie u het volgende: 2 3. Een klik op dit menu geeft een overzicht van alle pagina s waar de website op dat moment uit bestaat: 2. Een klik

Nadere informatie

Handleiding. Beheeromgeving

Handleiding. Beheeromgeving Handleiding Beheeromgeving Kant en Klare Site Veluwelaan 80 8443 AH Heerenveen www.kantenklaresite.nl - info@kantenklaresite.nl - fax: 084-8368243 KvK 01134248 Inhoud Inloggen op de beheeromgeving...3

Nadere informatie

HTML-EDITOR GEBRUIKEN

HTML-EDITOR GEBRUIKEN HTML-EDITOR GEBRUIKEN Over TinyMCE TinyMCE is een kleine What-You-See-Is-What-You-Get (WYSIWYG) editor voor teksten. De bediening vindt plaats in de web browsers, zoals MSIE of Mozilla. Het werken met

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

Handleiding wordpress

Handleiding wordpress Handleiding wordpress Wordpress versie 3.0.4 Handleiding versie 1.1 Auteur Website Geert Hoekzema www.geerthoekzema.nl www.geerthoekzema.nl geert@geerthoekzema.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Beginnen

Nadere informatie

Handleiding teksteditor

Handleiding teksteditor In deze handleiding leggen we de werking van de teksteditor uit. De teksteditor wordt gebruikt voor het bewerken van tekst. Uw tekstpagina s bewerkt u met deze editor, maar u vindt m op vele plekken terug.

Nadere informatie

Trippeltrap Content Management System

Trippeltrap Content Management System Handleiding Trippeltrap Content Management System versie 2.4 Aanmelden Voordat u de tekst op uw webpagina kunt aanpassen, moet u zich eerst aanmelden. Bovenaan de pagina vindt u een link naar het intranet.

Nadere informatie

Een website omzetten naar WordPress

Een website omzetten naar WordPress 1 Een website omzetten naar WordPress Er zijn talloze programma s beschikbaar om websites te maken. In de titels Basisgids Websites maken met WordPress en Websites maken met WordPress voor senioren wordt

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Stappenplan Blog maken

Stappenplan Blog maken WAT IS BLOGGER? Een blog is een website waar je regelmatig nieuwe inhoud in de vorm van berichten plaatst. Een nieuwe blogpost kun je plaatsen wanneer jij wilt, dagelijks, wekelijks of maandelijks. Lezers

Nadere informatie

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010

Het Wepsysteem. Het Wepsysteem wordt op maat gebouwd, gekoppeld aan de gewenste functionaliteiten en lay-out van de site. Versie september 2010 Het Wepsysteem Het Wepsysteem is een content management systeem, een systeem om zonder veel kennis van html of andere internettalen een website te onderhouden en uit te breiden. Met het Content Management

Nadere informatie

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen A Inloggen 1. Ga naar http://webtinq.nl 2. Klik op de knop "Login". 3. Voer het e-mail adres en wachtwoord in dat je hebt gekregen. 4. Klik op de knop "Login". 5. Je bent nu ingelogd! B - Wachtwoord Veranderen

Nadere informatie

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker

De tekstverwerker. Afb. 1 de tekstverwerker De tekstverwerker De tekstverwerker is een module die u bij het vullen van uw website veel zult gebruiken. Naast de module tekst maken onder andere de modules Aankondigingen en Events ook gebruik van de

Nadere informatie

Central Station. CS website

Central Station. CS website Central Station CS website Versie 1.0 18-05-2007 Inhoud Inleiding...3 1 De website...4 2 Het content management systeem...5 2.1 Inloggen in het CMS... 5 2.2 Boomstructuur... 5 2.3 Maptypen... 6 2.4 Aanmaken

Nadere informatie

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen

A Inloggen. B - Wachtwoord Veranderen A Inloggen 1. Ga naar http://webtinq.nl 2. Klik op de knop "Login". 3. Voer het e-mail adres en wachtwoord in dat je hebt gekregen. 4. Klik op de knop "Login". 5. Je bent nu ingelogd! B - Wachtwoord Veranderen

Nadere informatie

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content.

In deze versie van de instructies zijn voor alsnog alleen de functies beschreven van de module WT-Content. De belangrijkste applicatie van WappTools is Contentbeheer. Dit is een CMS. CMS staat voor Content Management Systeem. Hiermee kunt u de content van uw website eenvoudig beheren. Onder content wordt verstaan

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

Algemene basis instructies

Algemene basis instructies Inhoud: Algemene basis instructies... 2 Pictogrammen en knoppen... 2 Overzicht... 3 Navigeren (bladeren)... 3 Gegevens filteren... 4 Getoonde gegevens... 5 Archief... 5 Album... 5 Tabbladen en velden...

Nadere informatie

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG

EBUILDER HANDLEIDING. De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl. info@exed.nl EXED CMS UITLEG EBUILDER HANDLEIDING De Ebuilder is een product van EXED internet www.exed.nl info@exed.nl 1 INHOUDSOPGAVE Inleiding Een korte introductie over het Ebuilder» Navigatie» Snelnavigatie Pagina s Hier vind

Nadere informatie

Naam Nr Klas Datum. Om websites te doorbladeren heb je een bladerprogramma of een browser nodig. De browser die wij gebruiken is Internet Explorer.

Naam Nr Klas Datum. Om websites te doorbladeren heb je een bladerprogramma of een browser nodig. De browser die wij gebruiken is Internet Explorer. :(%6,7(69(5.(11(1 Naam Nr Klas Datum :25/':,'(:(%::: Het World Wide Web is een gigantisch web van met elkaar verbonden pagina s. Een geheel van pagina s die bij elkaar horen, noemt men een website. De

Nadere informatie

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager,

Inhoud. Handleiding Dododent. Beste tandarts of praktijkmanager, Handleiding Dododent Beste tandarts of praktijkmanager, Hartelijk dank voor de aanschaf van een website bij Dodoworks. Hieronder volgt een uitgebreide handleiding van het Dododent systeem waarmee de website

Nadere informatie

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule

BIJLAGE. Afbeeldingenmodule BIJLAGE. Afbeeldingenmodule Inleiding De Afbeeldingenmodule in Publicanda maakt het mogelijk dat afbeeldingen worden beheerd. Afbeeldingen kunnen bijvoorbeeld worden georganiseerd in mappen en ze kunnen

Nadere informatie

Snel een begin maken met Front-Page voor een eigen website. blad 1

Snel een begin maken met Front-Page voor een eigen website. blad 1 Snel een begin maken met Front-Page voor een eigen website. blad 1 Je gaat zelf een eenvoudige web site maken en zult deze eerst op papier moeten ontwerpen. Je maak een met daaronder sub-pagina s en eventueel

Nadere informatie

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite.

1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. 1. Gebruik van de online tekstverwerker op de schoolwebsite. Stap 1: aanmelden op de schoolwebsite Gebruik je gebruikersnaam zoals in SchoolOnline. Stap 2: ga naar jouw leerjaar in het menu bovenaan. Klik

Nadere informatie

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond

Achtergrond en lettertype Opmaak Achtergrond Opmaak Achtergrond Afbeelding in achtergrond Frontpage Express is het meest eenvoudige programma voor het maken van je homepage. Is het programma niet geïnstalleerd op je PC, dan is het te downloaden en daarna te installeren. We zullen nu een aantal

Nadere informatie

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm:

Om in te loggen in het CMS (Content Management Systeem) gaat u naar http://domeinnaam.nl/admin Hier ziet u het inlogscherm: CMS Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 7 Een link toevoegen... 8 Een afbeelding toevoegen... 10 Foto s plaatsen op de fotopagina... 12 Media...

Nadere informatie

Handleiding voor Leden

Handleiding voor Leden Handleiding voor Leden Wedstrijdverslagen maken op www.lvvtornado.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het toevoegen van wedstrijdverslagen en foto s op www.lvvtornado.nl Het doel

Nadere informatie

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken.

PLAKKEN Nadat u een gedeelte heeft geknipt of gekopieerd kunt u met dit icoon de selectie weer in het veld plakken. KNIPPEN Als u na de selectie van een gedeelte van een tekst of een afbeelding op dit icoon klikt, knipt u de selectie uit het veld. Op deze manier kunt u het geselecteerde verwijderen, maar het ook juist

Nadere informatie

1. Open het programma KompoZer Het grote witte vlak is een nog lege webpagina. Deze gaan we nu van inhoud voorzien.

1. Open het programma KompoZer Het grote witte vlak is een nog lege webpagina. Deze gaan we nu van inhoud voorzien. Minicursus KompoZer In deze cursus ga je leren werken met het computerprogramma KompoZer. Stapsgewijs maak je een voorbeeldsite. Daarna kun je alles wat je geleerd hebt gebruiken om je eigen website te

Nadere informatie

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4

4.1 4.2 5.1 5.2 6.1 6.2 6.3 6.4 Handleiding CMS Inhoud 1 Inloggen 2 Algemeen 3 Hoofdmenu 4 Pagina s 4.1 Pagina s algemeen 4.2 Pagina aanpassen 5 Items 5.1 Items algemeen 5.2 Item aanpassen 6 Editor 6.1 Editor algemeen 6.2 Afbeeldingen

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista BRON Voor Windows versies vanaf Windows Vista DUO 137a/Versie 0.6 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 TOEVOEGEN WEBSITE IB-GROEP.NL

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inleiding. Het bijhouden, wijzigen en aanpassen van de inhoud van de website met je standaard web browser. De website maakt gebruik van CMS (content managment system) Door in te loggen

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

6. Tekst verwijderen en verplaatsen

6. Tekst verwijderen en verplaatsen 6. Tekst verwijderen en verplaatsen In deze module leert u: een stuk tekst selecteren een stuk tekst verwijderen; acties ongedaan maken en opnieuw doen; een stuk tekst vervangen; een stuk tekst verplaatsen;

Nadere informatie

CMS Template Handleiding

CMS Template Handleiding CMS Template Handleiding Inhoudsopgave Inloggen in het CMS... 3 Pagina s toevoegen... 4 Pagina s bewerken... 6 Een link toevoegen... 7 Een afbeelding toevoegen... 9 Foto s plaatsen op de fotopagina...

Nadere informatie

HTML & CSS DEEL 1. webdesign. Programmeren met CodeAcademy

HTML & CSS DEEL 1. webdesign. Programmeren met CodeAcademy Programmeren met CodeAcademy HTML is de taal die gebruikt wordt om webpagina s te maken die jij elke dag bezoekt. Het is een logische manier om een website te structureren. Laten we kijken wat de term

Nadere informatie

Opslaan en openen Module 2

Opslaan en openen Module 2 2. Opslaan en openen In deze module leert u een bestand: 1. voor de eerste keer op te slaan; 2. te openen; 3. opnieuw op te slaan onder dezelfde naam, nadat er iets is gewijzigd; 4. op te slaan als een

Nadere informatie

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten

I) Wat? II) Google documenten. Deel 2 documenten Google Drive Deel 2 documenten I) Wat? 1) De meeste mensen bewerken teksten in de tekstverwerker Word van Microsoft Office. Het is echter ook mogelijk teksten op internet te bewerken en te bewaren. Het

Nadere informatie

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0

MWeb 4.0. Handleiding Basis Modules Versie 1.0 MWeb 4.0 Handleiding Basis Modules Versie 1.0 Index 1. Algemeen 3 1.1. Gebruikersnamen en Wachtwoorden 3 1.2. Inloggen 3 1.3. Uitloggen 3 1.4. Belangrijk 3 2. User Manager 4 2.1. Gebruikers lijst User

Nadere informatie

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com

Om met Symbaloo te werken, moet u zich aanmelden bij de website van Symbaloo. www.symbaloo.com Heeft u dat nou ook? Je typt het adres van een internetpagina in en dan krijg u een foutmelding. Uhh? O ja, ik heb het adres verkeerd ingetypt. Vanaf nu hoeft dat niet meer gebeuren. We werken gewoon met

Nadere informatie

4. De homepagina maken

4. De homepagina maken 95 4. De homepagina maken Als u een thema heeft geïnstalleerd, is al een aantal onderdelen ingevuld als voorbeeld. Naast de header staan er ook voorbeeldteksten, afbeeldingen, hyperlinks en soms nog andere

Nadere informatie

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING

HANDLEIDING. WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING HANDLEIDING WordPress LAATSTE VERSIE: 29-12-2011 RODER!CKVS WEBDESIGN & WEBHOSTING Inhoudsopgave Inloggen... 3 Een nieuw bericht plaatsen... 5 Aan een nieuw bericht beginnen... 5 Je bericht bewaren, een

Nadere informatie

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM

HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM HANDLEIDING CONTENT MANAGEMENT SYSTEEM Het CMS in het kort Middels het CMS zijn alle pagina s aanpasbaar, met uitzondering van het inschrijfformulier en sitemap. Een beheersysteem zorgt in de eerste plaats

Nadere informatie

Studio Visual Steps Een website omzetten van WEB! Pro naar Web Easy

Studio Visual Steps Een website omzetten van WEB! Pro naar Web Easy Studio Visual Steps Een website omzetten van WEB! Pro naar Web Easy Aanvullend PDF-bestand bij het boek Websites bouwen met Web Easy Een website omzetten van WEB! Pro naar Web Easy 2 Een website omzetten

Nadere informatie

Nieuw arrangement maken.

Nieuw arrangement maken. Nieuw arrangement maken. Ga naar mijn arrangementen overzicht en klik op de button Nieuw arrangement. Geef het arrangement een titel en maak een korte omschrijving. Na OK' kom je in het onderstaande werkblad,

Nadere informatie

Handleiding internet Het maken van pagina s

Handleiding internet Het maken van pagina s Handleiding internet Het maken van pagina s Hoofdstuk IV Vullen van pagina s met tekst en beeld Het vullen van een pagina met tekst en beeld In dit hoofdstuk gaan we een van de pagina s vullen met tekst

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

1. Mappen, documenten en bestanden

1. Mappen, documenten en bestanden 8 1. Mappen, documenten en bestanden In dit hoofdstuk leert u met mappen, documenten en bestanden omgaan. Een bestand is een verzamelnaam voor alles wat op de computer is opgeslagen. Dat kan een programma

Nadere informatie

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows

Downloaden beveiligingscertificaat BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows BRON Voor Windows XP en eerdere versies van Windows DUO 137/Versie 1.7 26 juni 2014 Inhoud 1. INLEIDING 3 2. VOORBEREIDING 4 3. DOWNLOADEN VAN HET BEVEILIGINGSCERTIFICAAT 5 3.1 DOWNLOADEN MET INTERNET

Nadere informatie

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word

4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als pure tekst. 5. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor vanuit Word 1. Code. Toon HTML code van de tekst 2. Verwijder de opmaak van de geselecteerde tekst. 3. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor 4. Plak de gekopieerde tekst op de plaats van de cursor als

Nadere informatie

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij

Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Uw TEKSTEDITOR - alle iconen op een rij Hieronder ziet u alle functionaliteiten van uw teksteditor onder elkaar ( op alfabetische volgorde). Afbeelding (zie foto) Bestanden (zie link) Broncode Citaat Documenten

Nadere informatie

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders.

Stappenplan Website de Palster. Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. Stappenplan Website de Palster Deze uitleg werkt met Internet Explorer. In Firefox of een andere browser werkt het anders. 1 Inhoudsopgave: Titel bladzijde Aanmelden op de website 3 Foto s in het fotoboek

Nadere informatie

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015

Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Handleiding Wordpress CMS 4-5-2015 Inhoud 1. Het dashboard.... 3 2. Een pagina of bericht aanpassen.... 5 3. Een nieuw bericht toevoegen... 6 4. Een pagina maken... 7 5. Website met sitebuilder... 8 6.

Nadere informatie

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19

Stap 1 Je eigen website maken... 1. Stap 2 Je template invullen... 9. Stap 3 Wat kunnen we met de inhoud?... 19 INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave Stap 1 Je eigen website maken... 1 De eerste stap... 1 Kompozer downloaden... 1 Kompozer openen... 1 Een nieuwe pagina beginnen... 1 Je eerste tekst schrijven... 2 Je eerste

Nadere informatie

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid

Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Bitrix Site Manager gebruikershandleiding BureauZuid Introductie Deze gebruikershandleiding geeft gedetailleerde basisinformatie over hoe te werken met Bitrix Site Manager. Deze handleiding is bedoeld

Nadere informatie

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen

Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen www.smitloopbaan.nl/beheer/ Teksten op je WordPress site zetten of aanpassen Je kunt met WordPress op 2 manieren teksten en afbeeldingen op je website plaatsen : op een pagina of in een bericht. De vaste

Nadere informatie

Toelichting gebruik websitemachine. Stichting Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf Docentenhandleiding

Toelichting gebruik websitemachine. Stichting Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf Docentenhandleiding Toelichting gebruik websitemachine Stichting Kader- en Ondernemersopleiding Bouwbedrijf Docentenhandleiding Toelichting gebruik websitemachine De websitemachine is een webapplicatie waarmee u op eenvoudige

Nadere informatie

Adressen verbergen. 15.1 Alicorna Obfuscator. Alicorna Obfuscator doet precies wat het woord zegt: het maakt uw e-mailadres moeilijk ontcijferbaar.

Adressen verbergen. 15.1 Alicorna Obfuscator. Alicorna Obfuscator doet precies wat het woord zegt: het maakt uw e-mailadres moeilijk ontcijferbaar. HOOFDSTUK 15 Adressen verbergen Dankzij Ass Maker het programma dat in het boek beschreven staat kunt u al heel eenvoudig adressen verbergen. Maar er bestaan ook methoden waarbij u zonder extra software

Nadere informatie

Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren

Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren Extra: Hoe u uw website met HTML kunt verbeteren HTML is een afkorting van Hyper Text Markup Language. Zoals de term al zegt is het een "opmaak taal", dat wil zeggen het vertelt de browser door middel

Nadere informatie

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht

Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Programma: HTML / Website Onderdeel: Opdracht Uitleg + Opdracht Inhoudsopgave Een website bouwen... pag. 2 Opdracht... pag. 2 Opslaan van het werk... pag. 2 Aan het werk.... pag. 3 Speciale knoppen...

Nadere informatie

Safira CMS Handleiding

Safira CMS Handleiding Safira CMS Handleiding Inhoudsopgave 1Mappen en artikelen... 2 1.11.1 Naam wijzigen map/ pagina... 3 1.21.2 Website structuur: nieuwe pagina aanmaken, pagina verwijderen, pagina blokkeren, structuur wijzigen...

Nadere informatie

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd

CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd CMS Made Simple eenvoudig uitgelegd CMS MADE SIMPLE- Eenvoudig uitgelegd Introductie Deze handleiding heeft tot doel een eenvoudige stap voor stap handleiding te zijn voor eindgebruikers van CMS Made Simple

Nadere informatie

Projecten & Objectenmodule

Projecten & Objectenmodule Projecten & Objectenmodule De Projecten & Objecten module is speciaal ontwikkeld voor o.a. makelaars, projectontwikkelaars en bouwbedrijven. Deze module geeft u de mogelijkheid projecten en objecten te

Nadere informatie

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0

Schoolwebsite.nu. Snel aan de slag met uw website. Versie 4.0 Schoolwebsite.nu Snel aan de slag met uw website Versie 4.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Inleiding... 3 2 Voor dat u begint... 4 3 Teksten op de website... 6 4 Groepspagina s... 8 5 De groepspagina...

Nadere informatie

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl

Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl Handleiding voor Leden Teampagina aanpassen op www.witkampers.nl 1 Inleiding & Inhoudsopgave Deze handleiding helpt bij het aanpassen van de teampagina s op www.witkampers.nl. Het doel van de website is

Nadere informatie

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1.

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1. Les 19 Help In deze les leert u hoe u de helpbestanden van Excel gebruikt om snelle antwoorden te vinden op een aantal vragen die u over het programma hebt. Houd er echter rekening mee dat u online moet

Nadere informatie

Web Presence Builder. Inhoud

Web Presence Builder. Inhoud Web Presence Builder Inhoud Inhoud... 1 Wat is Web Presence Builder?... 2 Het categoriescherm... 2 De eerste stappen naar een eigen website... 3 Onderwerp selecteren en website naam aanpassen... 3 Vooraf

Nadere informatie

Google Maps op uw site

Google Maps op uw site Google Maps op uw site 1. Ga naar maps.google.com en voer het gezochte adres in. 2. Klik op de knop Zoeken in Maps. 3. U kan naar de gewenste positie zoomen en kiezen voor de satellietweergave of de gewone

Nadere informatie

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor

Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011. Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Opdrachtgever: Avpec1910 Auteur: Avalon Systems Versie: 1.0 Datum: 12/01/2011 Handleiding WYSIWYG HTML editor: CKEditor Inhoud 1 Inleiding... 3 2 WYSIWYG editor... 4 2.1 Iconen toegelicht... 5 2.2 Maximaliseren...

Nadere informatie

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM

HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM HANDLEIDING DOIT BEHEER SYSTEEM ALGEMENE INFORMATIE Het Doit beheer systeem is een modulair opgebouwd systeem waarin modules makkelijk kunnen worden toegevoegd of aangepast, niet iedere gebruiker zal dezelfde

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk

Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Gebruikershandleiding online vacaturebanken vrijwilligerswerk Inloggen Ga via uw internetbrowser (bij voorkeur Google Chrome of firefox) naar www.servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl/typo3 U ziet vervolgens

Nadere informatie

E.M. van Nieuwaal. Frontpage 2003. Jouw vak op het leerlingenweb. Copyright 2008. http://cursus.anguillanova.nl

E.M. van Nieuwaal. Frontpage 2003. Jouw vak op het leerlingenweb. Copyright 2008. http://cursus.anguillanova.nl Frontpage 2003 Jouw vak op het leerlingenweb E.M. van Nieuwaal Copyright 2008 http://cursus.anguillanova.nl Inleiding... 3 1. Ontwerp een sitemap... 4 2. Index.htm... 4 3. Nieuwe pagina s maken... 7 4.

Nadere informatie

GOOGLE MAPS VERKENNEN

GOOGLE MAPS VERKENNEN Handleiding GOOGLE MAPS VERKENNEN Stap 1 Ga naar maps.google.nl Tik je woonplaats en adres in het zoekvenster. Zoom in tot je huis zichtbaar wordt. Ga via de [terug]pijl (linksboven) terug naar vorige

Nadere informatie

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu

HANDLEIDING BEHEER WEBSITE. Vrouwen van Nu HANDLEIDING BEHEER WEBSITE Vrouwen van Nu Versie 1.3 11 Oktober 2012 VERSIE INFO Versie Datum Auteur Omschrijving 1.0 25 September 2012 Rudi van Es 1.1 2 Oktober 2012 Maarten Rütten 1.2. 3 Oktober 2012

Nadere informatie

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door "/beheer".

1. Voer in de adresregel van uw browser de domeinnaam van uw website in, gevolgd door /beheer. Handleiding Fluitje van een Klik Snel aan de slag Popelt u om met het beheersysteem (CMS) aan de slag te gaan en wilt u vlug resultaat zien, kijkt u dan hieronder. U krijgt een korte uitleg in 12 stappen.

Nadere informatie

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen;

15. Tabellen. 1. wat rijen, kolommen en cellen zijn; 2. rijen en kolommen invoegen; 3. een tabel invoegen en weer verwijderen; 15. Tabellen Misschien heeft u al eens geprobeerd om gegevens in een aantal kolommen te plaatsen door gebruik te maken van spaties, kolommen of tabs. Dat verloopt goed totdat u gegevens wilt wijzigen of

Nadere informatie

Heb je geen entree-account dan kun je tijdens de workshop gebruik maken van de volgende aanmeldgegevens:

Heb je geen entree-account dan kun je tijdens de workshop gebruik maken van de volgende aanmeldgegevens: Aanmelden Om gebruik te maken van Wikiwijs Maken, Delen, aanvullen metadata en beoordelen is aanmelden op Wikiwijs vereist. Aanmelden gebeurt via een Entree-account. Ga naar www.wikiwijsleermiddelenplein.nl

Nadere informatie

Inhoud. MySite Handleiding 1

Inhoud. MySite Handleiding 1 Inhoud Een module bewerken: Een module toevoegen...2 Een module kopiëren...4 Een module verplaatsen...5 Een module verbergen...6 Een module verwijderen...6 Openingsuren wijzigen...7 Een pagina bewerken:

Nadere informatie

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop.

Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Lijnen/randen en passe-partouts maken met Photoshop. Les 1: Witte rand om de foto m.b.v. canvasgrootte. 1. Open de foto in Photoshop. 2. Klik in menu AFBEELDING op CANVASGROOTTE 3. Zorg dat in het vakje

Nadere informatie

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0

Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Handleiding XML Leesprogramma versie 2.0 Een uitgave van Dedicon Postbus 24 5360 AA GRAVE Tel.: (0486) 486 486 Fax: (0486) 476 535 1 Inhoudsopgave 1. Installatie... 3 2. De-installatie... 3 3. Starten

Nadere informatie

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina!

Verwijderen van een persoon kan door de regel leeg te maken. Met de knop (linksonder) Verwijderen verwijdert u de hele pagina! Algemeen Ingelogd als moderator/ pagina beheerder kan je teksten op een pagina plaatsen, bewerken of verwijderen. Ga naar de pagina waar je toegang tot hebt. Onder het logo en boven de foto (header) krijg

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren...

Inhoudsopgave. 3. Werken met thema s 89 3.1 Het standaard thema bekijken... 90 3.2 Een thema zoeken... 91 3.3 Een thema installeren... Inhoudsopgave Voorwoord... 5 Nieuwsbrief... 5 Introductie Visual Steps... 6 Wat heeft u nodig?... 6 De website bij het boek... 7 Hoe werkt u met dit boek?... 7 Uw voorkennis... 8 Toets uw kennis... 8 Voor

Nadere informatie

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2

BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 BASIS TEKSTBEWERKING deel 2 Opslaan en openen. Opslaan. Om een tekst document te kunnen bewaren, zult u het moeten opslaan op de harde schijf van uw computer. Het blijft daar dan net zo lang staan tot

Nadere informatie

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172)

IQ LEADS Adres: Curieweg 8E Postcode: 2408 BZ Plaats: ALPHEN AAN DEN RIJN Telefoon: (0172) 1 Inhoud Tips voor u begint... 3 Beginnen met WordPress... 4 Login... 4 Dashboard... 4 Back-up maken van uw website... 5 Bloggen en Pagina s... 6 Tekst editor... 6 Nieuwsbericht maken (Bloggen)... 6 Pagina

Nadere informatie

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR.

Inloggen: Opbouw site: Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Een handleiding/introductie voor de nieuwe site van Fotoclub VPR. Inloggen: Als je de site opent dan zie je o.a. bovenstaande afbeelding met het logo van de club en het menu. Om in te loggen klik je helemaal

Nadere informatie

Globale kennismaking

Globale kennismaking Globale kennismaking Kennismaking Tesla CMS 1. Dashboard 2. pagina beheer - pagina aanmaken - pagina aanpassen - pagina verwijderen - pagina seo opties - zichtbaarheid pagina 3. subpagina beheer - subpagina

Nadere informatie

Handleiding CMS-systeem website

Handleiding CMS-systeem website Handleiding CMS-systeem website Algemeen!Belangrijk! Wijzigingen die gedaan worden in het systeem kunnen niet zomaar ongedaan worden gemaakt. Eenmaal een pagina of iets anders verwijderd, zal deze niet

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS

Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Handleiding voor het gebruik van uw nieuwe CMS Inhoud (klik op een van onderstaande titels) 1. Toegang tot het CMS 2. Inhoud toevoegen 3. Afbeelding toevoegen 4. Bestand toevoegen 5. Instructie & Vragen

Nadere informatie

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2

C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m. G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 C o n t e n t M a n a g e m e n t S y s t e e m G e b r u i k s a a n w i j z i n g - 2 0 1 2 Zelf pagina's bewerken met het Content Management Systeem Met het Content Management Systeem (CMS) heeft u

Nadere informatie

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem

Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Basishandleiding website voetbalvereniging Lemelerveld Wordpress content managementsysteem Augustus 2012 Inleiding De website van voetbalvereniging Lemelerveld draait op het content managementsysteem (CMS)

Nadere informatie

6. Uitvoer. 6.1 Een presentatie afdrukken

6. Uitvoer. 6.1 Een presentatie afdrukken 6. Uitvoer In de meeste gevallen zult u een presentatie af willen spelen op een computerscherm of, met behulp van een beamer, op een groot projectiescherm. In sommige gevallen is het echter handig om de

Nadere informatie

Berichten maken en beheren

Berichten maken en beheren Berichten maken en beheren Berichten (of het Engels: posts) zijn de basis van WordPress. Als uw website een blog is, zijn de berichten het meest gebruikte onderdeel. Anderszins zijn berichten actualiteiten,

Nadere informatie

Bloggen op de website van House of Respect

Bloggen op de website van House of Respect BRO=MAN vormgeving Juni 2015 Wij hebben voor de bezoekers van de website een korte toelichting gemaakt hoe een blogbericht te maken en op de website te plaatsen. Nadat u ingelogd bent ziet u aan de rechterzijde

Nadere informatie