Concept bouwteamovereenkomst voor de voorbereiding van het Werk op de locatie Marijkeweg 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Concept bouwteamovereenkomst voor de voorbereiding van het Werk op de locatie Marijkeweg 5"

Transcriptie

1 Concept bouwteamovereenkomst voor de voorbereiding van het Werk op de locatie Marijkeweg 5

2 De ondergetekenden: A. Stichting Regionaal Opleidingen Centrum Arnhem, statutair gevestigd te Arnhem, kantoorhoudende te Arnhem, aan de Zijpendaalseweg 167, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder nummer , te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. B.G.M. Geerdink, in zijn functie van Voorzitter van het College van bestuur, hierna te noemen: Opdrachtgever, en B....gevestigd te met domicilie en kantoorhoudende aan de.. te. ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel, onder nummer, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer/mevrouw..hierna te noemen: Aannemer, overwegende: 1. Opdrachtgever het voornemen heeft om het project Uitbreiding en upgrading Vakschool Wageningen van Rijn IJssel te realiseren hierna te noemen: het project. De werkzaamheden betreffen de uitbreiding van de Vakschool Wageningen van circa m2 bvo en het functioneel aanpassen van een deel van het bestaande gebouw van m2 bvo (circa m2 bvo onderwijs en circa m2 bvo hotel en congrescentrum). De installatietechnische voorzieningen van de gebruikersinstallatie behoren ook bij de opgave. De locatie is verder genoegzaam bekend en behoeft geen nadere omschrijving. 2. Opdrachtgever wenst de voorbereiding van het project wil laten plaatsvinden in een bouwteamverband; 3. Opdrachtgever daarvoor een in aanmerking komende onderneming middels een openbare aanbesteding heeft uitgenodigd om zitting te nemen in het bouwteam; 4. Opdrachtgever aan Aannemer het daarvoor bij haar beschikbare budget heeft voorgelegd, samen met de beschikbare programmatische- en technische referentiestukken, met de vraag of Aannemer bereid en in staat is om binnen dat budget deze stukken samen met Opdrachtgever in een bouwteam uit te werken tot een voldragen bestek; 5. Dat de Aannemer in het kader van de openbare aanbesteding heeft verklaard dat realisatie van het Project binnen het beschikbare budget mogelijk is. 6. dat Aannemer bij de voorbereiding van het project door het bouwteam zijn specifieke ervaring en deskundigheid op het gebied van uitvoerings- en kostentechnische aspecten van het bouwen ter beschikking zal stellen, om uit eindelijk een optimale verhouding van prijs en kwaliteit van het project te bereiken; 7. dat Opdrachtgever voornemens is de uitvoering van de (aard van de werkzaamheden invullen, bijv.: bouwkundige werkzaamheden) die deel uitmaken van het project, hierna te noemen: het werk, op te dragen aan aannemer, mits tevoren tussen

3 Opdrachtgever en aannemer over de prijs van het op te dragen werk overeenstemming wordt bereikt, een en ander met inachtneming van deze bouwteam overeenkomst; 8. dat aannemer verklaart bereid en in staat te zijn een opdracht tot uitvoering van het werk te aanvaarden en naar behoren uit te voeren. verklaren te zijn overeengekomen: Doel van het bouwteam Artikel 1 Het bouwteam is een samenwerkingsverband waarin de deelnemers - met behoud van ieders zelfstandigheid en verantwoordelijkheid - samenwerken aan de voorbereiding van het project. Voor dat doel is ieder der deelnemers gehouden zo goed mogelijk gebruik te maken van zijn specifieke ervaring en deskundigheid. Samenstelling van het bouwteam Artikel 2 Het bouwteam bestaat uit: a.... b.... c.... d.... e.... f.... g.... h.... i.... j.... (alle deelnemers aangeven met vermelding van ieders discipline) Artikel 3 Opdrachtgever is gerechtigd om, na overleg met de overige deelnemers, het bouwteam uit te breiden. Deze uitbreiding tast niet het in artikel 15 omschreven recht van Aannemer aan om als eerste en enige een prijsaanbieding voor het op te dragen werk te doen.

4 Taak van het bouwteam van Opdrachtgever en aannemer daarin Artikel 4 Het bouwteam heeft als taak de voorbereiding van het project zodanig te doen verlopen dat dit resulteert in een voor Opdrachtgever aanvaardbaar ontwerp, neergelegd in een bestek met bijbehorende tekeningen. Als streefdatum voor de totstandkoming van het ontwerp geldt: < datum >. Artikel 5 1. Opdrachtgever geeft leiding aan het bouwteam. Daartoe wordt onder meer gerekend: - het tijdig kenbaar maken van wensen en verlangens ter zake van het project; - het leiden van de vergaderingen van het bouwteam; - het controleren en coördineren van de werkzaamheden van de afzonderlijke deelnemers; - het beoordelen van in het bouwteam voorgestelde plannen, begrotingen en aanbiedingen; - het tijdig nemen van alle beslissingen die noodzakelijk zijn voor de voortgang van het project. 2. Opdrachtgever kan zich in het bouwteam laten bijstaan of laten vertegenwoordigen door deel te nemen of door een derde. Degenen die namens Opdrachtgever zitting hebben in het bouwteam vertegenwoordigen hem in alle aangelegenheden die op het project betrekking hebben, tenzij uit deze overeenkomst anders blijkt of Opdrachtgever voldoende duidelijk van het tegendeel heeft doen blijken. 3. Opdrachtgever voert het overleg met overheidsinstanties ten aanzien van alle voor het project benodigde goedkeuringen en vergunningen. Artikel 6 1. Aannemer stelt aan het bouwteam zijn specifieke ervaring en deskundigheid op het gebied van de uitvoering van bouwwerken en de daaraan verbonden kosten ter beschikking, voor zover dat in het kader van de voorbereiding van het project in redelijkheid wenselijk is om te komen tot een voor Opdrachtgever aanvaardbaar ontwerp. Daartoe wordt gerekend: - het beoordelen van de uitvoerings- en kostentechnische aspecten van de in het bouwteam voorgestelde plannen en aanbiedingen, alsmede het voorstellen van een of meer alternatieven voor de in het bouwteam voorgestelde plannen en aanbiedingen; - het verrichten van de werkzaamheden, zoals aangegeven op het als bijlage 1 aan deze overeenkomst gehechte overzicht van werkzaamheden. 2. De hiervoor gegeven omschrijving van de taken van Aannemer laat onverlet, dat partijen in een later stadium van de voorbereiding van het project kunnen overeenkomen dat Aannemer nader te omschrijven andere werkzaamheden zal uitvoeren. Besluitvorming en verslaglegging Artikel 7 Opdrachtgever kan naar zijn inzicht het bouwteam ter vergadering bijeenroepen. Artikel 8 Besluiten die in het bouwteam genomen worden, behoeven de goedkeuring van de opdrachtgever. Deze goedkeuring kan niet worden gegeven door de in artikel 5, tweede lid bedoelde vertegenwoordigers.

5 Artikel 9 Van alle bouwteamvergaderingen worden notulen gemaakt, die in de eerstvolgende vergadering worden vastgesteld. Tenzij partijen anders overeenkomen is Aannemer belast met het opstellen van de notulen. Artikel 10 Het bestek en tekeningen op basis waarvan Aannemer zijn prijsaanbieding zal doen, moeten formeel door Opdrachtgever worden goedgekeurd. Deze goedkeuring kan niet worden gegeven door de in artikel 5, tweede lid bedoelde vertegenwoordigers. Aansprakelijkheid van Aannemer en toepasselijke algemene voorwaarden Artikel 11 Aannemer zal zijn bouwteamwerkzaamheden naar beste weten en kunnen verrichten. Artikel 12 De verantwoordelijkheid voor adviezen en ontwerpen ligt bij degene op wiens specifieke terrein in het bouwteam die adviezen en ontwerpen betrekking hebben, mits diegene die adviezen en ontwerpen heeft aanvaard en tot de zijne gemaakt. (door partijen vooraf overeen te komen) Artikel 13 Voor zover aannemer door het vorige artikel verantwoordelijk is voor adviezen en ontwerpen, wordt zijn aansprakelijkheid daarvoor beheerst door DNR 2011, waarbij in plaats van het in art. 15 DNR genoemde bedrag aan advieskosten, een vast bedrag geldt van Artikel 14 Als in vervolg op deze overeenkomst er een aannemingsovereenkomst wordt gesloten voor de uitvoering van het werk, is daarop de UAV 2012 van toepassing, mits in het bestek niet anders wordt bepaald met inachtneming van de in de artikelen 12 en 13 neergelegde verdeling van verantwoordelijkheden. Prijsvorming Artikel 15 Aannemer zal als eerste en enige een prijsaanbieding doen voor het op te dragen werk, zoals omschreven in het door Opdrachtgever goedgekeurde bestek en de bijbehorende tekeningen. Artikel 16 Aannemer doet zijn prijsaanbieding door het indienen van een open begroting. Deze begroting zal door Opdrachtgever vertrouwelijk worden behandeld en aan aannemer worden teruggestuurd ingeval geen aannemingsovereenkomst tot stand komt. Deze aanbieding zal confidentieel behandeld worden. Artikel De inrichtingswijze en gedetailleerdheid waarop de begroting moet zijn opgesteld, is in bijlage 2 van deze overeenkomst vastgelegd. 2. In de begroting wordt een opslag van...% (percentage invullen voor algemene kosten gehanteerd te berekenen over het totaal van zegge:... (door partijen van tevoren overeen te komen en in te vullen).

6 In deze opslag zijn de volgende kosten inbegrepen: a b c (door partijen nader in te vullen) 3. Voor winst en risico wordt een opslag van.% (percentage invullen) gehanteerd, te berekenen over het totaal van zegge... (door partijen nader in te vullen). In deze opslag zijn de volgende kosten begrepen: a b c.... (door partijen nader in te vullen) NB bovenstaande percentages conform het prijzenblad bij inschrijving Totstandkoming aannemingsovereenkomst Artikel De Aannemer en de Opdrachtgever zullen onder de in deze bouwteamovereenkomst vastgestelde voorwaarden streven naar de totstandkoming van de aannemingsovereenkomst overeenkomstig het in de bijlagen bij deze aanbesteding opgenomen concept. Daartoe pleegt de Opdrachtgever alleen en als eerste overleg met de Aannemer. 2. De aannemingsovereenkomst zal gebaseerd zijn op de binnen het Bouwteam tot stand gebrachte, door de Opdrachtgever goedgekeurde Documenten. 3. De Aannemer verklaart nu voor alsdan bereid en in staat te zijn een bankgarantie aan de Opdrachtgever af te geven, zoals vermeld in de aannemingsovereenkomst. Prijsoverleg en gunning van de opdracht Artikel Opdrachtgever en Aannemer voeren overleg over de door prijsaanbieding van Aannemer om tot overeenstemming te komen over de aanneemsom. Gedurende deze onderhandelingen zullen partijen rekening houden met elkaars gerechtvaardigde belangen. 2. De Opdrachtgever heeft recht op inzage van de stukken die ten grondslag liggen aan de prijsaanbieding. Van werken door onderaannemers uit te voeren zullen, indien gewenst, offertes worden overgelegd. 3. De Opdrachtgever en de Aannemer zullen onderhandelen over de hoogte van de aanneemsom binnen het door de Opdrachtgever vastgestelde budget. Dit betreft de totale aanneemsom prijspeil einde werk incl. opslagen en alle bijkomende en overige kosten. Dit budget is gebaseerd op de randvoorwaarden zoals opgenomen in deze bouwteamovereenkomst en bijlagen. Eventuele afspraken over wijziging van het budget zullen schriftelijk worden vastgelegd tussen de Opdrachtgever en Aannemer.

7 4. Opdrachtgever zal tijdens de looptijd van deze overeenkomst onthouden van contact met andere aannemers over het op te dragen werk. Artikel Als partijen na onderhandeling over de prijsaanbieding van Aannemer geen overeenstemming bereiken over de aanneemsom, zullen zij - uitsluitend ten aanzien van het onderdeel of de onderdelen van de prijsaanbieding waarover verschil van inzicht bestaat - advies vragen volgens de hierna aangegeven procedure. 2. Partijen vragen advies aan een gezamenlijk te benoemen kostendeskundige. De benoeming moet plaatsvinden binnen veertien dagen nadat één der partijen schriftelijk heeft verklaard het overleg over de prijsaanbieding als beëindigd te beschouwen. De deskundige brengt zijn advies uit binnen vier weken nadat hij is benoemd. 3. Als partijen het niet eens kunnen worden over de gezamenlijke benoeming van een kostendeskundige, zullen zij advies vragen aan een commissie van drie deskundigen, waarvan elk der partijen één deskundige zal aanwijzen binnen veertien dagen nadat vaststaat dat partijen het niet eens kunnen worden over de gezamenlijke benoeming van een kostendeskundige. De derde deskundige zal door beide voornoemde deskundigen worden aangewezen binnen veertien dagen nadat zij zijn benoemd. De deskundigen brengen hun advies uit binnen vier weken nadat de derde deskundige is benoemd. 4. Als één der partijen in gebreke blijft een deskundige aan te wijzen binnen de in het vorige lid omschreven termijn, dan brengt de door de andere partij aangewezen deskundige zelfstandig een advies uit. 5. Als het advies resulteert in een prijs voor het gehele werk niet hoger dan het door de opdrachtgever vastgestelde budget en daarnaast niet hoger dan 5 % van ten opzichte van de eerder door aannemer gedane prijsaanbieding, zijn partijen gehouden het advies te volgen. Artikel 21 Indien partijen in redelijkheid niet tot overeenstemming over de aanneemsom kunnen komen en de in artikel 19 en 20 omschreven procedure niet tot een oplossing leidt, is Opdrachtgever vrij derden uit te nodigen tot het doen van een prijsaanbieding voor het werk, met de indieners van deze prijsaanbiedingen in onderhandeling te treden en de opdracht ter uitvoering van het werk aan een of meer van deze derden te gunnen. In dat geval zal Aannemer Opdrachtgever op geen enkele wijze belemmeren in zijn streven om met een derde tot overeenstemming te komen over de uitvoering van het werk. Artikel 22 Doordat partijen overeenstemming bereiken over de aanneemsom of de aanneemsom naar aanleiding van de in artikel 20 omschreven procedure tussen partijen is komen vast te staan, komt de Aannemingsovereenkomst met daarbij een coördinatieovereenkomst tot stand, welke in concept bij deze bouwteamovereenkomst zijn toegevoegd (bijlage 3). Beëindiging van de overeenkomst Artikel Deze overeenkomst eindigt, zonder dat rechterlijke of arbitrale tussenkomst vereist is, als:

8 a. partijen niet tot overeenstemming over de aanneemsom komen en de in artikel 20 omschreven procedure niet tot een oplossing leidt; b. Opdrachtgever er niet in slaagt om tijdig voor het project benodigde overheidsgoedkeuringen en -vergunningen te verkrijgen; c. partijen na onderling overleg naar de eisen van de goede trouw, ondanks de daartoe door partijen verrichte uiterste inspanningen, geen overeenstemming over de aanneemsom en de overige bepalingen van de aannemingsovereenkomst hebben verkregen; d. de Opdrachtgever de financiering van het Project niet rond krijgt en de Opdrachtgever de Aannemer hiervan schriftelijk op de hoogte heeft gebracht; e. door niet aan de Opdrachtgever toe te rekenen omstandigheden het Project geen doorgang vindt en de Opdrachtgever de Aannemer hiervan schriftelijk op de hoogte heeft gebracht; 2. Vóór de totstandkoming van de aannemingsovereenkomst kan deze overeenkomst ook door beide partijen worden beëindigd door een aan de wederpartij gerichte schriftelijke verklaring, als de wederpartij surséance van betaling aanvraagt of failliet wordt verklaard. Artikel De Aannemer zal, in het geval deze overeenkomst leidt tot een aannemingsovereenkomst met de Opdrachtgever ter zake van het Project, geen kosten voor zijn werkzaamheden tijdens de voorbereiding van het werk in rekening kunnen brengen. Bouwteamkosten worden geacht te zijn inbegrepen in de opgegeven percentages voor algemene kosten, winst en risico. 2. De Opdrachtgever is vrij voor eigen risico de door de Aannemer in het Bouwteam ontwikkelde en in het Bouwteam ingebrachte tekeningen, berekeningen en overige kennis naar eigen goeddunken te gebruiken. Geschillen Artikel 25 Alle geschillen - inbegrepen die slechts door één der partijen als zodanig worden beschouwd die naar aanleiding van deze overeenkomst tussen Opdrachtgever en Aannemer ontstaan, zullen worden beslecht overeenkomstig door de bevoegde rechter te Arnhem, tenzij partijen in onderling overleg besluiten om het geschil bij akte van compromis te laten beslechten door middel van arbitrage. Aldus in tweevoud opgesteld en overeengekomen op: datum:.. Voor Opdrachtgever < naam, functie >.. datum:... Voor Aannemer < naam, functie >..

9 Bijlagen: 1 Werkzaamheden Aannemer in Bouwteam 2 Opstelling Aannemersbegroting 3 Concept Aannemingsovereenkomst

10 Bijlage 1. Werkzaamheden Aannemer in Bouwteam In het kader van de bouwteam overeenkomst d.d.... tussen... (Opdrachtgever) en......(aannemer) zal Aannemer de hieronder vermelde werkzaamheden verrichten: - zie ook artikel 6 van deze overeenkomst - Adviseren over kostentechnische optimalisatie bouwproject - Adviseren over technische haalbaarheid van het project als geheel, en van het (schets)ontwerp daarvoor - (Schets)ontwerp van de door hem ingebrachte alternatieven opstellen - Adviseren over financiële haalbaarheid project (is het budget toereikend voor het plan) - Opstellen tijdschema voor voorbereiding en uitvoering project - Overige werkzaamheden, te weten het in samenspraak met de adviseurs opstellen van het TO en het opstellen van het UO.

11 Bijlage 2. Opstelling begroting In het kader van de bouwteam overeenkomst d.d.... tussen... (Opdrachtgever) en... (Aannemer) zal de door Aannemer in te dienen begroting als volgt worden ingericht, zie ook artikel 17 van deze overeenkomst: (door partijen zelf te bepalen) zie als voorbeeld volgende bladzijde.

12 Project. te Invullijst onderdeel bouwteamovereenkomst d.d Financiële uitgangspunten Definitief Ontwerp- en Bouwvoorbereidingsfase CONCEPT Bijlage 2 Opstelling bouwkosten en vergoedingen voor een Bouwteamdeelneming 1. DIRECTE KOSTEN a) bouwkundige, constructieve en installatiewerken b) bouwkundige vaste inrichtingen (onderdeel van a) c) terreininrichting(en) (onderdeel van a) d) W&E installaties (incl. personenlift(en) (onderdeel van a).. e) Specifiek voor het project te benoemen? (onderdeel van a) SUBTOTAAL DIRECTE KOSTEN 3. ALGEMENE UITVOERINGS- en BOUWPLAATSKOSTEN SUBTOTAAL DIRECTE + INDIRECTEKOSTEN.. 5. STAARTKOSTEN 5.1 CAR-verzekering *?%.. (tussentelling) 5.2 Algemene Kosten (AK) *?% (tussentelling). 5.3 Winst en Risico (W&R) *?% 5.4 Coördinatiekosten W & E installaties in prijs d) SUBTOTAAL DIRECTE + INDIRECTE + STAARTKOSTEN.. 7. BOUWKOSTEN INDEXERING 7.1 afkoop prijsrisico tot start bouw afkoop tot einde werk * 2% over 3) GEPROGNOTISEERDE BOUWKOSTEN TOT EINDE WERK 9. INDICATIEVE DOORLOOP EN PRIJSPEIL - indicatie startbouw:??? < datum >); - indicatie bouwtijd circa??? maanden (nader vast te stellen/overeen te komen); - gemiddeld geprognosticeerd uurloon *??; - prijspeil is ondertekening van de Aannemingsovereenkomst.

13 10 TOTAAL BESCHIKBAAR OPDRACHTGEVERSBUDGET. 11 TAAKSTELLEND BEZUINIGING/UITWERKINGSBUDGET (inclusief staartkosten en indexering e.d.)

14 RANDVOORWAARDEN BOUWBUDGET A) Het bouwbudget bij 10) is prijs vast tot einde werk waarbij alle prijsrisico s verder voor aannemer zijn. B) Het budget bij 10) en daaraan gerelateerde posten kunnen worden aangepast als de heden geprognosticeerde bouwstartdatum met meer dan 6 maanden wordt verschoven en/of het programma en bijkomende bestemmingen in belangrijke mate versus het Definitief Ontwerp worden aangepast. C) De gestelde bouwbudget indexering is afhankelijk van de marktsituatie en pas na ondertekening van de aanneemovereenkomst wordt het dan vastgestelde definitieve percentage van toepassing. D) Deze financiële bijlage kan worden aangepast naar aanleiding van de door aannemer te produceren en gezamenlijk met Opdrachtgever vast te stellen Definitief Ontwerp-raming en zo nodig door een namens Opdrachtgever op te stellen Directiebegroting versus de inschrijfbegroting of projectaanbieding van aannemer. * percentages van te voren overeen te komen. (alle genoemde bedragen zijn exclusief BTW) Paraaf opdrachtgever Paraaf aannemer

Aedes model Bouwteamovereenkomst

Aedes model Bouwteamovereenkomst Aedes model Bouwteamovereenkomst Project : Datum : / / Kenmerk : Perceel : De ondergetekenden: a., statutair gevestigd te en kantoorhoudende aan te, ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

3. dat de opdrachtgever daartoe aan daarvoor in aanmerking komende ondernemingen heeft verzocht om zitting te nemen in het bouwteam;

3. dat de opdrachtgever daartoe aan daarvoor in aanmerking komende ondernemingen heeft verzocht om zitting te nemen in het bouwteam; Bouw - 1. Bouwteamovereenkomst Ferdinand Rameau 1. VGBouw Model-Bouwteamovereenkomst 1 ONDERGETEKENDEN: Naam: Adres: Plaats van vestiging: ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door, functie: hierna verder

Nadere informatie

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland. Project. : Model Intentieovereenkomst. Onderwerp

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland. Project. : Model Intentieovereenkomst. Onderwerp Project Onderwerp : Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland : Model Intentieovereenkomst Aanbesteder: Lentiz Onderwijsgroep Schiedamsedeijk 114 3134 KK Vlaardingen Adviseur: AVANT Bouwpartners Reactorweg

Nadere informatie

afwijkingen hierop, waarmee partijen voldoende bekend zijn, opgenomen in annex A bij de

afwijkingen hierop, waarmee partijen voldoende bekend zijn, opgenomen in annex A bij de S Model Basisopdracht Ondergetekenden: 1 gevestigd/wonende te ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door hierna te noemen: opdrachtgever en gevestigd/wonende te ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever.

COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Inzake de bouw van... (1) 1... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL I) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van... (1) Verklaren: 1.... (2) gevestigd te... (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2.... (4)

Nadere informatie

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD

ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD MODEL ONTWIKKELINGSOVEREENKOMST **[naam plan] TE ALBRANDSWAARD PARTIJEN 1. Gemeente Albrandswaard, te dezen vertegenwoordigd door de burgemeester van de Gemeente, de heer H.M. Bergmann, en als zodanig

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN SERVICEOVEREENKOMST SERVICEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid [NAAM], statutair gevestigd en kantoorhoudende aan de [adres] te [(postcode)] [plaats], ten deze rechtsgeldig

Nadere informatie

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties

Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties Overeenkomst Onderhoud Technische Installaties De ondergetekenden: A. Nova College statutair gevestigd te Haarlem en kantoorhoudende te Haarlem aan de Buitenrustlaan 9 te Haarlem, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Optie lint Tuinbouwweg Park Triangel

Optie lint Tuinbouwweg Park Triangel Dit is een onverbindend concept: aan dit concept kunnen geen rechten worden ontleend. Zonder overeenstemming tussen partijen kunnen partijen hieraan geen rechten ontlenen. Ondertekening vindt plaats na

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3..

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3.. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST

CONCEPT RAAMOVEREENKOMST CONCEPT RAAMOVEREENKOMST ICT Hardware Stichting Katholiek Voortgezet Onderwijs Heerhugowaard De ondergetekenden: Datum: 26 januari 2016 Dossier: 0320-412 26 januari 2016-1 - 1., gevestigd te Heerhugowaard,

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ;

Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID. Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: ; Concept raamovereenkomst (bedoelt voor discussie doeleinden) BLUSLAARZEN VEILIGHEIDSREGIO ZUID-HOLLAND ZUID Perceel: 1. bluslaarzen, CPV: 18830000-6; Juni 2016 De ondergetekenden: De Gemeenschappelijke

Nadere informatie

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen:

Voorbeeld overeenkomst van opdracht. Partijen: Voorbeeld overeenkomst van opdracht Partijen: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (naam) B.V., gevestigd te (adres), rechtsgeldig vertegenwoordigd door (naam), hierna te noemen Opdrachtgever

Nadere informatie

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016

Gemeente Assen. (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering. 1 oktober 2016 Gemeente Assen (Concept) Overeenkomst Dwanginvordering 1 oktober 2016 Pagina : 1 van 5 Versie : 0.1 concept OVEREENKOMST Dwanginvordering gemeente Assen De ondergetekenden: De gemeente Assen, gevestigd

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3..

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. gevestigd te (17) nader te noemen de aannemer van de:. (6) 3.. COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst met schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te.. (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752

(CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST. Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal. Kenmerk: 2015/2752 (CONCEPT) RAAMOVEREENKOMST Levering van hout en/of beschoeiingsmateriaal Kenmerk: 2015/2752 Groningen, d.d. 19 oktober 2015 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te (17) gevestigd te.(5) nader te noemen de aannemer van de:. (6)

Inzake de bouw van (1) 1...(2) gevestigd te (17) gevestigd te.(5) nader te noemen de aannemer van de:. (6) COÖRDINATIE-OVEREENKOMST (MODEL) Coördinatie-overeenkomst zonder schadevergoedingsregeling. Inzake de bouw van (1) Verklaren: 1...(2) gevestigd te (3) nader te noemen de opdrachtgever. 2. (4) gevestigd

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper,

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN INTENTIEVERKLARING. [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, INTENTIEVERKLARING DE ONDERGETEKENDEN: 1. De besloten vennootschap naar Nederlands recht [ ], (statutair) gevestigd [ ], [ ], (kantoorhoudende [ ], te [ ],hierna te noemen: de Verkoper, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST

MEDIATIONOVEREENKOMST Rob van Wijnen Conflictbemiddeling www.robvanwijnen.nl 1 MEDIATIONOVEREENKOMST De ondergetekenden: Rob van Wijnen, Mediator en partijen: A. gevestigd te

Nadere informatie

Licentievoorwaarden. Werkingssfeer:

Licentievoorwaarden. Werkingssfeer: Licentievoorwaarden Werkingssfeer: Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle - al dan niet in deze licentievoorwaarden omschreven - aanbiedingen, werkzaamheden en alle andere transacties door natuurlijke

Nadere informatie

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030

(Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 (Concept)Overeenkomst Structuurvisie 2030 tussen Gemeente Waterland en naam Opdrachtnemer De ondergetekenden, De gemeente Waterland, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Lucia Martha Brigitta Catharina Wagenaar-Kroon,

Nadere informatie

RVOI-2001 Bijlage: MODELCONTRACT + TOELICHTING

RVOI-2001 Bijlage: MODELCONTRACT + TOELICHTING ONRI/Organisatie van advies- en ingenieursbureaus RVOI-2001 Bijlage: MODELCONTRACT + TOELICHTING Het document is opgesteld door ir. R.E. Hoogenboom MBA/MBI, directeur van Aronsohn raadgevende ingenieurs

Nadere informatie

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST

CONCEPT UITSLUITEND VOOR DISCUSSIEDOELEINDEN AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: (1) [ ] B.V., gevestigd en kantoorhoudende te [ ], hierna te noemen "[ ], ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer; (2) [ ] B.V., gevestigd en

Nadere informatie

Geschillenregeling Raad van Bestuur en Raad van Toezicht

Geschillenregeling Raad van Bestuur en Raad van Toezicht Geschillenregeling Raad van Bestuur en Raad van Toezicht Vastgestelde versie 15 april 2014 Pagina 1 van 6 Vastgestelde versie 15 april 2014, Pagina 2 van 6 Definities In deze regeling wordt verstaan onder:

Nadere informatie

Model Aannemingsovereenkomst RGS Aedes OnderhoudNL (februari 2016)

Model Aannemingsovereenkomst RGS Aedes OnderhoudNL (februari 2016) Model Aannemingsovereenkomst RGS Aedes OnderhoudNL De ondergetekenden: 1. [naam rechtspersoon], statutair gevestigd en kantoorhoudend te [postcode] [plaats] aan [adres], ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen:

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT. Tussen: Dordrecht r«-^ \j SAMENWERKINGSOVEREENKOMST LOCATIE SMITSWEG DORDRECHT Tussen: Gemeente Dordrecht AM Wonen B.V. Amvest Projectontwikkeling Samenwerking met Derden B.V. Definltieve versie d.d. 6 juni 2005

Nadere informatie

Model Basisopdracht. Model Basisopdracht

Model Basisopdracht. Model Basisopdracht Model Basisopdracht Model Basisopdracht Ondergetekenden:... gevestigd/wonende te... ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door... hierna te noemen: opdrachtgever en... gevestigd/wonende te... ten deze

Nadere informatie

Model Basisopdracht DNR 2005

Model Basisopdracht DNR 2005 Model Basisopdracht DNR 005 Koninklijke Maatschappij tot Bevordering der Bouwkunst Bond van Nederlandse Architecten Postbus 9606 000 GP Amsterdam T 00 555 6 6 F 00 555 6 99 bna@bna.nl www.bna.nl INHOUD

Nadere informatie

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers

RAAMCONTRACT. Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers RAAMCONTRACT Betreffende Aanleg Natuurvriendelijke Oevers Kenmerk: Groningen, d.d. DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest, gevestigd en kantoorhoudend te

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Algemene Voorwaarden Beekmans Schilderwerken: Artikel 1. DEFINITIES In deze voorwaarden wordt het volgende verstaan onder: Consument / Opdrachtgever; Ieder natuurlijk persoon die niet

Nadere informatie

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen

Gezamenlijk hierna te noemen: Partijen Nr. NB 6039 Bestuursovereenkomst tussen de Staat en de provincie Noord -Brabant betreffende het maken van aanvullende afspraken ten behoeve van de aanleg van de Rijksweg A4, Dinteloord-Bergen op Zoom De

Nadere informatie

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk

De Veiligheidsregio Haaglanden. <Naam bedrijf> Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk De Veiligheidsregio Haaglanden en Bijlage C.2 Concept Raamovereenkomst: Bedrijfsmaatschappelijk Werk Paraaf Opdrachtnemer: Paraaf Opdrachtgever: 1 Raamovereenkomst Bedrijfsmaatschappelijk

Nadere informatie

DISCLAIMER. Pagina 1 van 5. verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp DE ONDERGETEKENDE(N):

DISCLAIMER. Pagina 1 van 5. verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp DE ONDERGETEKENDE(N): Pagina 1 van 5 DE ONDERGETEKENDE(N): DISCLAIMER verkoop van registergoederen van de Stichting Kenter Jeugdhulp Naam rechtspersoon: Plaats statutaire zetel: Kantooradres: Nummer Kamer van Koophandel: e-mailadres:

Nadere informatie

n.t.p. Verzorgen van de omschreven werkzaamheden, zie onderdeel advieskosten, ten behoeve van: n.t.p.

n.t.p. Verzorgen van de omschreven werkzaamheden, zie onderdeel advieskosten, ten behoeve van: n.t.p. BASISOPDRACHT De ondergetekende: Naam: n.t.p. Adres: n.t.p. Plaats: n.t.p. Hierna te noemen: opdrachtgever En Bureau Broeders Ontwerp en Bouwkunde BV gevestigd te Loon op Zand, ten deze rechtsgeldig vertegenwoordigd

Nadere informatie

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden:

Model Raamovereenkomst. <naam aanbesteding>inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons<kenmerk> De ondergetekenden: Model inzake aanschaf en onderhoud van laptops en telefoons De ondergetekenden: 1. SBB, gevestigd te Zoetermeer, vertegenwoordigd door , de heer/mevrouw

Nadere informatie

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar

Concept raamovereenkomst. Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Concept raamovereenkomst Raamovereenkomst voor de postbezorging voor het jaar 2016 met de mogelijkheid tot verlenging van maximaal een jaar Contractnummer CONH2015 Raamovereenkomst voor de postbezorging

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN 1 ALGEMENE VOORWAARDEN Opgesteld door: 2 ALGEMENE VOORWAARDEN FRIETFEEST.NL, gevestigd te Sint-Oedenrode, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 17223508 verder te noemen FF. Artikel 1: Definities.

Nadere informatie

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp

Intentieovereenkomst. Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Intentieovereenkomst Kostenverhaal Locatie Haarlem Bavodorp Definitief 4 d.d. 5 december 2014 ONDERGETEKENDEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon de gemeente Haarlem, ten deze vertegenwoordigd door

Nadere informatie

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard

Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Intentieovereenkomst tussen Gemeentelijke Gezondheidsdienst (GGD) Hollands Noorden en gemeente Heerhugowaard Logo GGD HN De ondergetekenden: I. De Gemeentelijke Gezondheidsdienst Hollands Noorden, ten

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN:

RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN: RAAMOVEREENKOMST VAN OPDRACHT PARTIJEN: 1. [Naam opdrachtgever], gevestigd te [plaats], [adres] [postcode], rechtsgeldig vertegenwoordigd door [naam opdrachtgever], hierna te noemen: Opdrachtgever, en

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE HET VERRICHTEN VAN SCHOONMAAKDIENSTVERLENING ALSMEDE HET LEVEREN VAN BIJBEHORENDE ZAKEN

OVEREENKOMST INZAKE HET VERRICHTEN VAN SCHOONMAAKDIENSTVERLENING ALSMEDE HET LEVEREN VAN BIJBEHORENDE ZAKEN OVEREENKOMST INZAKE HET VERRICHTEN VAN SCHOONMAAKDIENSTVERLENING ALSMEDE HET LEVEREN VAN BIJBEHORENDE ZAKEN OBJECTEN DE MEENT, DE HOUT EN HOORNSE VAART TUSSEN ALKMAAR SPORT N.V. EN [NAAM LEVERANCIER] OVEREENKOMSTNUMMER

Nadere informatie

Artikel 1. Definities De hierna volgende termen worden in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven:

Artikel 1. Definities De hierna volgende termen worden in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven: ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1. Definities De hierna volgende termen worden in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven: (a) Opdrachtnemer: Joosen Re-integratie & Advies

Nadere informatie

1. De adviseur kan in aanvulling op artikel 5 DNR 2011 voor onderdelen van zijn opdracht voor zijn

1. De adviseur kan in aanvulling op artikel 5 DNR 2011 voor onderdelen van zijn opdracht voor zijn : Afwijkingen en aanvullingen op de DNR 2011 1. De adviseur kan in aanvulling op artikel 5 DNR 2011 voor onderdelen van zijn opdracht voor zijn rekening en risico derden buiten zijn bureau inschakelen,

Nadere informatie

OVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE TOEGANG TOT DE BASISMODULE OP HET MSZ-PORTAAL OP ZORGPRISMA VAN VEKTIS C.V.

OVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE TOEGANG TOT DE BASISMODULE OP HET MSZ-PORTAAL OP ZORGPRISMA VAN VEKTIS C.V. OVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE TOEGANG TOT DE BASISMODULE OP HET MSZ-PORTAAL OP ZORGPRISMA VAN VEKTIS C.V. De ondergetekenden: Vektis C.V., ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel

Nadere informatie

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML)

Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) Aanbestedingsprotocol Ontwikkelingsmaatschappij Midden-Limburg BV (OML) 1. Algemeen. Het doel van aanbesteden kan als volgt gedefinieerd worden: het op controleerbare wijze met in acht neming van wettelijke

Nadere informatie

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland

: Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland Project : Engineer & Build Nieuwbouw MBO-Westland Onderwerp : Model Aannemingsovereenkomst Opdrachtgever: Lentiz Onderwijsgroep Schiedamsedijk 114 3134 KK Vlaardingen Adviseur: AVANT-Bouwpartners Reactorweg

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer.

ALGEMENE VOORWAARDEN. Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko PM Dordrecht KvKnr hierna te noemen de opdrachtnemer. ALGEMENE VOORWAARDEN Van: Albij administratieve dienstverlening Iroko 97 3315 PM Dordrecht KvKnr. 51657023 hierna te noemen de opdrachtnemer. Artikel 1. Toepasselijkheid 1. Deze algemene voorwaarden zijn,

Nadere informatie

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012

AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST. tussen. Stichting Taxaties en Validaties. «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 AANGESLOTENEN-OVEREENKOMST tussen Stichting Taxaties en Validaties en «Validatieinstituut» d.d. 15 november 2012 DE ONDERGETEKENDEN: 1. Stichting Taxaties en Validaties, een stichting, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

KWALITEIT IN CONSULTANCY

KWALITEIT IN CONSULTANCY Algemene voorwaarden ARTIKEL 1. Aanbieding en overeenkomst 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door, hierna aangeduid

Nadere informatie

Raamovereenkomst. Zorgaanbieder naam statutair gevestigd te plaatsnaam hierna te noemen: Opdrachtnemer ;

Raamovereenkomst. Zorgaanbieder naam statutair gevestigd te plaatsnaam hierna te noemen: Opdrachtnemer ; Raamovereenkomst DE ONDERGETEKENDEN I II Gemeente Wageningen, hierna te noemen: Opdrachtgever ; Zorgaanbieder @@ naam @@ statutair gevestigd te @@ plaatsnaam @@, hierna te noemen: Opdrachtnemer ; de ondergetekenden

Nadere informatie

Overeenkomst Aedes-WSW

Overeenkomst Aedes-WSW Overeenkomst Aedes-WSW 1. Aedes vereniging van woningcorporaties, een vereniging statutair gevestigd te Den Haag, kantoorhoudende te (2595 AA) Den Haag, Koningin Julianaplein 10, correspondentieadres:

Nadere informatie

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ;

de ondergetekenden 1 en 2 gezamenlijk verder ook te noemen de aandeelhouders ; AANDEELHOUDERSOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: de besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid (NAAM), gevestigd en kantoorhoudende te (postcode) te (PLAATS), aan de (STRAAT & HUISNUMMER), ten

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst 2017 tussen Mafina B.V. en Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland

Uitvoeringsovereenkomst 2017 tussen Mafina B.V. en Stichting TOTAL Pensioenfonds Nederland De ondergetekenden: Mafina B.V., statutair gevestigd te s-gravenhage en kantoorhoudend te Den Haag aan de Bezuidenhoutseweg 273 (2594 AN), hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar bestuurder TOTAL

Nadere informatie

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten

Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten Model-overeenkomst voor onderzoeksopdrachten De ondergetekenden: Het College voor zorgverzekeringen, gevestigd te Diemen, aan de Eekholt 4, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.G.P.

Nadere informatie

Beheerovereenkomst WINKELVASTGOEDFONDS DUITSLAND 5 NV. WVGF Dlnd 5 NV - BEH (execution copy).docx

Beheerovereenkomst WINKELVASTGOEDFONDS DUITSLAND 5 NV. WVGF Dlnd 5 NV - BEH (execution copy).docx WVGF Dlnd 5 NV - BEH (execution copy).docx ONDERGETEKENDEN: I. Holland Immo Group Beheer B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid, statutair gevestigd te Eindhoven en kantoorhoudende

Nadere informatie

Aannemingsovereenkomst Technische maatregelen Atex

Aannemingsovereenkomst Technische maatregelen Atex Aannemingsovereenkomst 11162- Technische maatregelen Atex tussen Waterschapsbedrijf Limburg en [Naam Aannemer] Overeenkomst nummer: [corsa.nr] Datum: [datum] De ondergetekenden: 1. De publiekrechtelijke

Nadere informatie

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten

Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten Bijlage 7 Concept Raamovereenkomst Raamovereenkomst inzake Microsoft Office 365 licentie gebruiksrechten tussen. en Werkmaatschappij 8KTD, gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel Ondergetekenden:

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij uitdrukkelijk anders is aangegeven of uit de context

Nadere informatie

Bijlage 9. Overeenkomst doelgroepenvervoer Walcheren tussen Gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen en...

Bijlage 9. Overeenkomst doelgroepenvervoer Walcheren tussen Gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen en... Bijlage 9 Overeenkomst doelgroepenvervoer Walcheren tussen Gemeente Middelburg, Veere en Vlissingen en... Ondergetekenden: 1. De publiekrechtelijke rechtspersonen gemeenten Vlissingen, Veere en Middelburg.

Nadere informatie

Overeenkomst tussen Gemeente Venlo en Holland Casino

Overeenkomst tussen Gemeente Venlo en Holland Casino Overeenkomst tussen Gemeente Venlo en Holland Casino inzake aanwezigheid op Magalhaesweg na 1 september 2015 De ondergetekenden: 1. Gemeente Venlo, een publiekrechtelijke rechtspersoon met als bezoekadres

Nadere informatie

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap]

Overeenkomst van (ver)koop van aandelen. [naam vennootschap] Overeenkomst van (ver)koop van aandelen in [naam vennootschap] Tussen: 1. [Statutaire naam], statutair gevestigd en kantoorhoudende te [plaatsnaam] aan de [adres], hier rechtsgeldig vertegenwoordigd door

Nadere informatie

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972

(CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST. Perceel 3 Smalspoorgraafmachine. Kenmerk: 2016/2972 (CONEPT) ONDERHOUDSOVEREENKOMST Perceel 3 Smalspoorgraafmachine Kenmerk: 2016/2972 Groningen, d.d. 23 februari 2016 DE ONDERGETEKENDEN: De publiekrechtelijke rechtspersoon het waterschap Noorderzijlvest,

Nadere informatie

Coöperatief Advanced Extracorporeal Therapies U.A.

Coöperatief Advanced Extracorporeal Therapies U.A. Coöperatief Advanced Extracorporeal Therapies U.A. Algemene Voorwaarden 21 september 2017 21 september 2017 1 Artikel 1: Definities AET: Coöperatief Advanced Extracorporeal Therapies U.A., Waldeck Pyrmontplein

Nadere informatie

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld

Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld B en W Adviesnota Onderwerp Aanpassing overeenkomst leegstandsvergoeding pilot Schuttersveld Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 10 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

MEDIATIONOVEREENKOMST.

MEDIATIONOVEREENKOMST. MEDIATIONOVEREENKOMST. De ondergetekenden: Lamers Echtscheidingsbemiddeling en advies, de heer J.P.H. Lamers, hierna te noemen Lamers Scheidingsadvies, kantoorhoudende te 6021MS Budel aan het Zustershof

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam

ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam ALGEMENE VOORWAARDEN KKamsterdam Toepasselijkheid 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op en maken onlosmakelijk deel uit van iedere aanbieding, offerte en overeenkomst die betrekking heeft

Nadere informatie

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G

H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G H U U R O V E R E E N K O M S T S P O R T C O M P L E X D E S W A N E B U R G Versie 25 januari 2011 PARTIJEN: 1. De publiekrechtelijke rechtspersoon DE GEMEENTE COEVORDEN, gevestigd te (7741 GE) Coevorden

Nadere informatie

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS

SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS 1/6 SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MODELCASUS ONDERGETEKENDEN 1. Gemeente Emmelerbroek, rechtsgeldig vertegenwoordigd door Burgemeester drs. J. de Geus, die handelt ter uitvoering van het besluit van de gemeenteraad

Nadere informatie

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst

Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst BIJZONDERE BEPALINGEN TERZAKE OPLEIDINGEN Artikel D1 Uitvoering van de overeenkomst D1.1 Gebruiker zal de overeenkomst naar beste inzicht en vermogen en overeenkomstig de eisen van goed vakmanschap uitvoeren.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden B.R. Consultancy, gevestigd en kantoorhoudend te Rotterdam, 16Hoven Business Park,, 3045PC Rotterdam en ingeschreven bij de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder KVK-nummer 61549592. Artikel 1 Definities

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5

Algemene voorwaarden Snoep.it v1.2 1/5 1. Aanbieding en overeenkomst (a) Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en overeenkomsten tot het verrichten van diensten door Snoep.IT, hierna aangeduid als Opdrachtnemer,

Nadere informatie

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de

1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, door het college conform het bepaalde in artikel 168, eerste lid, van de 00087584/IP /SG INTENTIEOVEREENKOMST SV Vrone DE ONDERGETEKENDEN: 1. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Langedijk, zetelende te Zuid-Scharwoude aan de (1772 GX) Vroedschap 1, rechtsgeldig

Nadere informatie

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier]

Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier. [Naam leverancier] Raamovereenkomst Print- en kopieerpapier [Naam leverancier] Pagina 2 / 12 Colofon Datum [datum] Referentie 2016001977 Versie 0.1 Afdeling Servicecentrum Voorzieningen Auteur T. Brummel Saxion. Alle rechten

Nadere informatie

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw

Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw 2011 Bouwproces volgens de visie van Veelzijdigbouw Veelzijdigbouw Walnootstraat 26 2461 DV Ter Aar Telefoon 06-43822608 Fax 0847-593939 info@veelzijdigbouw.nl www.veelzijdigbouw.nl Het bouwproces volgens

Nadere informatie

OVEREENKOMST INZAKE DE UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN VOOR SCnet DE ONDERGETEKENDEN:

OVEREENKOMST INZAKE DE UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN VOOR SCnet DE ONDERGETEKENDEN: OVEREENKOMST INZAKE DE UITVOERING VAN WERKZAAMHEDEN VOOR SCnet DE ONDERGETEKENDEN: De besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid SCnet BeNeLux b.v. gevestigd te Hardenberg (7771 CH) en kantoorhoudend

Nadere informatie

OVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE TOEGANG TOT HET GGZ-PORTAAL OP ZORGPRISMA VAN VEKTIS C.V.

OVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE TOEGANG TOT HET GGZ-PORTAAL OP ZORGPRISMA VAN VEKTIS C.V. OVEREENKOMST IN HET KADER VAN DE TOEGANG TOT HET GGZ-PORTAAL OP ZORGPRISMA VAN VEKTIS C.V. De ondergetekenden: Vektis C.V., ingeschreven in het Handelsregister onder het nummer 30230118, kantoorhoudend

Nadere informatie

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer

ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Bart Jansen Advies: Bart Jansen Advies, ingeschreven in het Handelsregister onder nummer 74414860 Offerte: een aanbieding (schriftelijk of per mail) van Bart Jansen Advies

Nadere informatie

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College

Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Raamovereenkomst Basiseducatie 2011-2014 Samenwerkingsverband Hoogeveen/De Wolden en ROC Drenthe College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen,

Nadere informatie

Brandweer Amsterdam-Amstelland

Brandweer Amsterdam-Amstelland Brandweer Amsterdam-Amstelland Behulpzaam Deskundig Daadkrachtig Concept Overeenkomst inzake W-installaties Versie: 1.0 Opgesteld door: Lisanne Hendriks Datum: 16 september 2016 1 van 7 De ondergetekenden:

Nadere informatie

Coördinatie door. uitvoering <Vul moment van uitvoering in>

Coördinatie door. uitvoering <Vul moment van uitvoering in> Annex VI Overzicht van werkzaamheden die door nevenopdrachtnemers worden verricht alsmede van de tijdstippen waarop zij worden uitgevoerd en coördinatieovereenkomst Aard van de werkzaamheden Verschillende

Nadere informatie

Overeenkomst. Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten. Bizob-2016-GEZ-JGR-00888

Overeenkomst. Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten. Bizob-2016-GEZ-JGR-00888 Overeenkomst Accountantscontrole boekjaar 2017 ev. Gemeente o De Samenwerking Kempengemeenten Bizob-2016-GEZ-JGR-00888 Overeenkomst inzake accountantscontrole boekjaar 2017 en verder De ondergetekenden:

Nadere informatie

Nadeelcompensatieregeling kabels en leidingen Gemeente Hollands Kroon 2015

Nadeelcompensatieregeling kabels en leidingen Gemeente Hollands Kroon 2015 Nadeelcompensatieregeling kabels en leidingen Gemeente Hollands Kroon 2015 Beleidsregels over nadeelcompensatie als gevolg van het verplaatsen op verzoek van de gemeente of het anderszins nemen van maatregelen

Nadere informatie

Overeenkomst van opdracht LS Advies & Online Media

Overeenkomst van opdracht LS Advies & Online Media Overeenkomst van opdracht LS Advies & Online Media De partijen: 1. [ ] ( opdrachtgever ), statutair gevestigd te [ ] en kantoorhoudende aan [ ], rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ ] en 2. LS Advies &

Nadere informatie

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND

CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND CONVENANT VOOR VERGOEDING VAN KOSTEN OF SCHADE DOOR GRONDWATERBESCHERMING IN GELDERLAND PARTIJEN: 1. De naamloze vennootschap Vitens N.V., statutair gevestigd te Zwolle, kantoorhoudend aan de Oude Veerweg

Nadere informatie

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied

Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Uitvoeringsovereenkomst Bedrijven Investeringszone naam gebied Ondergetekenden, de gemeente Amsterdam, hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer drs. R.J. van Ark, directeur Economische Zaken

Nadere informatie

TRUSTAKTE. De kenmerken van de Obligaties zijn beschreven in het Prospectus. De Obligaties worden beheerst door de Obligatievoorwaarden.

TRUSTAKTE. De kenmerken van de Obligaties zijn beschreven in het Prospectus. De Obligaties worden beheerst door de Obligatievoorwaarden. TRUSTAKTE Stichting Obligatiehoudersbelangen, gevestigd te Burgemeester Haspelslaan 172, 1181 NE Amstelveen, ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel Amsterdam onder nummer 53177770

Nadere informatie

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen.

3.Eventuele afwijkingen op deze voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. Algemene Voorwaarden JJM-webdesign Aardenburg Index: 1 Definities 2 Algemeen 3 Aanbiedingen en offertes 4 Uitvoering van de overeenkomst 5 Wijziging van de overeenkomst 6 Honorarium 7 Betaling 8 Incassokosten

Nadere informatie

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij nadrukkelijk anders is aangegeven.

1. In deze algemene voorwaarden worden de hiernavolgende termen in de navolgende betekenis gebruikt, tenzij nadrukkelijk anders is aangegeven. Deventer, telefoon: 06 450 909 55 ALGEMENE VOORWAARDEN Index: Definities Algemeen Aanbiedingen en offertes Uitvoering van de overeenkomst Wijziging van de overeenkomst Honorarium Betaling Incassokosten

Nadere informatie

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel

Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson. Arkel Intentieverklaring Herontwikkeling Locatie Betonson in Arkel INTENTIEVERKLARING Ondergetekenden: 1. Gemeente Giessenlanden, gevestigd in het gemeentehuis Groeneweg 33, 4223 ME te Hoornaar, te dezen rechtsgeldig

Nadere informatie

Coördinatieovereenkomst Centrumvernieuwing Emmen

Coördinatieovereenkomst Centrumvernieuwing Emmen Coördinatieovereenkomst Centrumvernieuwing Emmen Met betrekking tot de uitvoering van werken in het kader van Centrumvernieuwing Emmen gelden de volgende voorwaarden met betrekking tot de coördinatie van

Nadere informatie

INTENTIEOVEREENKOMST

INTENTIEOVEREENKOMST INTENTIEOVEREENKOMST schoolgebouwen aan de Hortensialaan 87 en Reigerlaan 5 te Helmond DE ONDERGETEKENDEN: I. De gemeente Helmond, kantoorhoudende aan de Weg op den Heuvel 35 te 5701 NV Helmond, postadres:

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR WERVING & SELECTIE. VAN: Open HR Recruitment B.V. gevestigd te Arnhem.

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR WERVING & SELECTIE. VAN: Open HR Recruitment B.V. gevestigd te Arnhem. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR WERVING & SELECTIE per 6 februari 2019 VAN: Open HR Recruitment B.V. gevestigd te Arnhem. Artikel 1 Definities In deze algemene voorwaarden worden de hierna volgende termen in

Nadere informatie

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College

RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College RAAMOVEREENKOMST EDUCATIE 2008 2010 Samenwerkingsverband Hoogeveen en R.O.C. Alfa College Ondergetekenden: De gemeente Hoogeveen, gevestigd te Raadhuisplein 1, Postbus 20000, 7900 PA Hoogeveen, te dezen

Nadere informatie

WATEROVEREENKOMST WATEROPGAVE ARNHEM NOORD

WATEROVEREENKOMST WATEROPGAVE ARNHEM NOORD Waterschap fl Rijn en IJssel G E M E E N T E Arnhem WATEROVEREENKOMST WATEROPGAVE ARNHEM NOORD De ondergetekenden: Waterschap Rijn en IJssel, gevestigd te Doetinchem, op grond van artikel 95 van de Waterschapswet

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 - Definities Diensten: Opdrachtgever: Leverancier: Overeenkomst: De door Uitvaartenzo te verzorgen diensten ten behoeve van de uitvaart van een overledene, waaronder in elk

Nadere informatie

FACILITATIEOVEREENKOMST

FACILITATIEOVEREENKOMST FACILITATIEOVEREENKOMST DE ONDERGETEKENDEN: 1. Raedthuys Energie B.V., een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid naar Nederlands recht, statutair gevestigd te Enschede, kantoorhoudende aan

Nadere informatie

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen

Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen Raamovereenkomst op basis van AWVODI-2012 betreffende Competentiegericht Ontwikkelen tussen Waterschapsbedrijf Limburg en [Naam Opdrachtnemer] Overeenkomst nummer: [corsa.nr] Datum: [datum] De ondergetekenden:

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland.

Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Algemene voorwaarden voor de dienstverlening van DE KLEEDKAMER Deze algemene voorwaarden zijn gedeponeerd bij de Kamer van Koophandel Centraal Gelderland. Artikel 1. Definities In deze algemene voorwaarden

Nadere informatie