Minder administratie en lagere kosten voor trein, tram en bus

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Minder administratie en lagere kosten voor trein, tram en bus"

Transcriptie

1 Op weg naar een eenvoudige OV-regeling Minder administratie en lagere kosten voor trein, tram en bus Het uitvoeren van de OV-regeling van medewerkers wordt door veel bedrijven en instellingen als lastig ervaren. Tijdrovend, onoverzichtelijk en duur, dat zijn daarbij de trefwoorden. Voor veel van deze problemen is echter een oplossing te vinden. Soms is een aanzienlijke besparing op de kosten mogelijk, en daarnaast kunnen u veel zorgen uit handen worden genomen bij de uitvoering van de arbeidsintensieve OV-regelingen. In dit whitepaper leest u meer over de verschillende strategieën voor uw OV-regeling, en hoe u hier het beste uit kunt halen. Denk bijvoorbeeld aan een beter rendement uit de door u verstrekte mobiliteitskaarten, zoals de NS Business Card. Daarnaast behoort een beter inzicht in het reisgedrag van uw medewerkers tot de mogelijkheden, en zijn er diverse manieren om op dat reisgedrag invloed uit te oefenen. Tot slot bevat dit whitepaper een eenvoudig door te voeren stappenplan voor een efficiënte OV-regeling, plus informatie over een vrijblijvende besparingsanalyse op maat.

2 De arbeidsmarkt verandert, en het reisgedrag van medewerkers verandert mee. Dat geldt niet alleen voor medewerkers die gebruik maken van een (lease)auto, maar ook voor hun collega s die met het openbaar vervoer reizen. Steeds minder vaak reizen werknemers vier à vijf dagen per week over hetzelfde traject, omdat ze regelmatig thuis werken, een parttime dienstverband hebben of op verschillende locaties werkzaam zijn. En dat betekent weer de noodzaak van nieuwe arrangementen. Voor HR-managers brengen deze nieuwe arrangementen veel werk en rompslomp met zich mee. Want het is lang niet altijd direct duidelijk wat voor uw bedrijf en uw medewerker de juiste OV-regeling is. En als er eenmaal voor een regeling is gekozen, dan krijgt u te maken met een soms lange lijst kwesties die veel tijd en aandacht vragen. Denk daarbij aan zaken als: Vragen van medewerkers Verloren mobiliteitskaarten Zicht op eventueel privégebruik Problemen met tussentijds stopzetten van abonnementen Boetes voor medewerkers die zijn vergeten uit te checken Onoverzichtelijke facturen van vervoerders Een gebrek aan inzicht in het reisgedrag van uw medewerkers Onzekerheid over de keuze van bepaalde abonnementen Onduidelijkheid over de kosten. Ook brengen mutaties in het personeelsbestand van uw bedrijf veel extra werkzaamheden met zich mee. Hierbij gaat het onder meer om het opzeggen van mobiliteitskaarten, het aanpassen van abonnementen, het aanvragen van nieuwe kaarten en eventuele veranderingen in het reizen per eerste of tweede klasse. Zo n 80 procent van het werk wordt ons uit handen genomen Meer gemak, minder zelf hoeven te doen, iemand die meedenkt en lastige zaken uit handen neemt: daarnaar was de overheidsorganisatie in het westen van het land op zoek. Dankzij Workaway kwam een team beschikbaar dat aan deze wensen voldoet. De ontzorging zit niet eens zozeer in het feit dat ze alle werkzaamheden van ons overnemen, maar dat ze datgene doen en aanleveren wat we nodig hebben, vertelt een betrokken HR-professional. Ze denken mee over oplossingen. Sinds enige tijd reizen de medewerkers van de overheidsorganisatie met een prijstechnisch gunstige OV-kaart, en verantwoorden ze hun reizen via Reisbalans. Ook ontvangen ze regelmatig mails met tips en tricks. Wat ons aanspreekt is dat Reisbalans voor ons klaar stond met een projectteam en een projectmanager rond de invoering. Ze denken ook mee in de communicatie met onze medewerkers. En heel belangrijk: ze zijn duidelijk over wat wel en niet kan. Onze eigen serviceafdeling heeft inmiddels aanzienlijk minder werk aan het beantwoorden van vragen. Ik schat dat Reisbalans ons 80 procent van het werk uit handen neemt. Zij doen de uitvoering en wij hoeven alleen nog maar na te denken over de voorbereiding en het beleid.

3 Geen korting meer op collectieve abonnementen Voor HR-managers is het op een goede manier uitvoeren van een OV-regeling de afgelopen jaren dus veel lastiger geworden. In het verleden, toen het reisgedrag van medewerkers overzichtelijk was dan nu, werd er dikwijls voor gekozen om medewerkers een trajectkaart of een OV-jaarkaart aan te bieden. Hiermee werd bereikt dat steeds meer werknemers (soms wel dertig of veertig procent van het totaal) de auto lieten staan en kozen voor een alternatief per rail of bus. Helaas zijn deze oplossingen voor werkgevers veel minder aantrekkelijk geworden. Met het veranderende reisgedrag van medewerkers is een trajectkaart vaak te duur. En waar vervoerders in het verleden graag bereid waren kortingen te verlenen op collectief verstrekte abonnementen, is daar tegenwoordig nauwelijks meer sprake van. Zelf declareren lastig en duur Een mogelijke strategie voor het reizen met het openbaar vervoer, is het neerleggen van de volledige verantwoordelijkheid bij de medewerker. Op het eerste gezicht lijkt dit een overzichtelijke aanpak: de werkgever stelt richtlijnen op, de medewerker declareert zijn reizen, de HR-afdeling controleert de declaraties en betaalt uit. Maar ook dit systeem heeft De besparing kan de komende jaren oplopen naar 25 procent We waren blij verrast toen we na een paar maanden al 7 procent per medewerker hadden bespaard op de reiskosten met het openbaar vervoer, vertelt een HR-professional van een grote onderwijsinstelling die overstapte op de dienstverlening van Workaway. Bijna 600 medewerkers kregen met ingang van het schooljaar een NS Business Card of een OV-kaart voor hun zakelijke reizen en hun woon-werkverkeer. Doel was hun reiskosten omlaag te brengen zonder dat dit ten koste ging van hun reisgemak. Dit doel blijkt al in korte tijd te zijn behaald. Met Workaway stapte de onderwijsinstelling over van betalen per traject naar betalen per reis. Dit is een verandering die de medewerker niet opmerkt maar die de organisatie een aanzienlijk bedrag scheelt. Na enkele maanden bleek een besparing van bijna 15 procent te zijn gerealiseerd, en dit kan de komende jaren oplopen tot 25 procent. Voor de medewerkers was de eigen verantwoordelijkheid even wennen, aldus de betrokken HR-professional. Maar de app en de site zijn praktisch in gebruik en de administratie valt mee. Uiteindelijk levert het systeem voor veel medewerkers zelfs meer gebruiksgemak op. Docenten werken steeds vaker op verschillende locaties. Eerst hadden ze een trajectkaart en moesten ze reizen daarbuiten zelf voorschieten en declareren. Dankzij Workaway is dat niet langer meer nodig.

4 een aantal nadelen. Zo is deze manier van declareren bewerkelijk en dus duur (omgerekend al snel zo n 20 tot 35 euro per declaratie). Bovendien moeten de medewerkers de kosten van eventuele abonnementen voorschieten. Maar wat nog minder gunstig is: als werkgever heeft u weinig inzicht in de vraag of het gekozen abonnement wel de meeste voordelige oplossing is. De voordelen van een mobiliteitskaart Omdat collectieve abonnementen en het zelf declareren van medewerkers geen goede oplossingen meer blijken te zijn, stappen steeds meer organisaties over op het vergoeden van OV-kilometers via een zogeheten mobiliteitskaart. Een dergelijke alles-in-één-oplossing maakt het de medewerker mogelijk met alle gewenste vormen van openbaar vervoer te reizen, een OV-fiets te huren, een taxi te nemen of zich op een andere manier van A naar B te verplaatsen. Van deze mobiliteitskaarten is de NS Business Card de bekendste, maar er zijn diverse alternatieven op de markt. Dergelijke kaarten hebben een aantal voordelen: Voor de werknemer is het niet langer nodig om het geld voor het abonnement voor te schieten. Als werkgever krijgt u een beter inzicht in het zakelijk reisgedrag van uw medewerkers. De fiscale controle is eenvoudig. U hoeft bij abonnementen bijvoorbeeld alleen maar aan te tonen dat deze ook zakelijk worden gebruikt, in plaats van een volledige berekening uit te voeren. De nadelen van een mobiliteitskaart Tegelijkertijd brengt de mobiliteitskaart ook enkele nadelen met zich mee, waarvan werkgevers zich lang niet altijd bewust zijn. Bij een mobiliteitskaart is er geen controle op de vervoersconsumptie van uw medewerkers. Medewerkers kunnen kiezen voor een abonnement dat minder gunstig is voor de werkgever. Bij een mobiliteitskaart is er geen stimulans voor het terugvragen van boetes als de medewerker is vergeten uit te checken. Een volle portemonnee, zonder waarborgen Op deze manier bezien is het verstrekken van een mobiliteitskaart vergelijkbaar met het verschaffen van een volle portemonnee die voortdurend wordt bijgevuld, zonder dat er waarborgen en controles zijn om te garanderen dat het geld zo goed mogelijk wordt besteed. Overconsumptie ligt dan op de loer. U kunt dan denken aan zaken als het reizen in de eerste klasse, het kiezen van een abonnement dat ook privévoordelen biedt of het maken van privéreizen met de door de werkgever verstrekte kaart. Uiteraard zullen niet veel medewerkers daadwerkelijk misbruik van maken van deze situatie, maar een minder efficiënt gebruik van de mobiliteitskaart is zonder deskundige advisering vrijwel onvermijdelijk. Dit heeft

5 niet alleen te maken met wat gunstig is voor de betreffende medewerker, maar ook wat gunstig is voor de kaartaanbieder en voor de vervoerder. Beide partijen zijn immers gebaat bij een intensief gebruik van de mobiliteitskaart: de vervoerder omdat op deze manier extra reizen; de kaartaanbieder omdat deze per gemaakte reis een vergoeding krijgt. Als vervoerder en kaartaanbieder samenvallen, zoals bij de NS Business Card, versterken deze factoren elkaar nog eens. Overzicht en controle Een hiermee samenhangend probleem is dat de werkgever via een mobiliteitskaart soms een te hoog bedrag per gereisde kilometer betaalt. Een voorbeeld is een dalurenabonnement, waarmee een lagere prijs wordt berekend voor reizen buiten de spits. Dit klinkt gunstig, maar omdat het meeste woon-werkverkeer juist buiten de daluren plaatsvindt, is het dat bij nader inzien toch niet. Controle op de voor de werkgever meest gunstige abonnementen blijft doorgaans achterwege, omdat noch de vervoerder, noch de gebruiker van de kaart daar baat bij hebben, terwijl voor de werkgever het overzicht ontbreekt. Dit hangt mede samen met de vaak weinig overzichtelijke informatie over het reisgedrag die op aanvraag door vervoerders wordt geleverd. Dikwijls gaat het slechts om lange lijsten datadumps, waaruit zonder specialistische kennis weinig relevante gegevens zijn af te leiden. Praktische ondersteuning Voor veel organisaties is het efficiënt inrichten van een OV-regeling dus een arbeidsintensieve kwestie. Een adviseur die werkelijk toegevoegde waarde biedt, levert daarom niet alleen expertise, maar ook assistentie bij de praktische uitvoering. Denk daarbij aan zaken als: Een moeiteloze uitgifte en beheer van mobiliteitskaarten. Het verstrekken van begrijpelijke managementinformatie over reispatronen van uw medewerkers. Inzichtelijk maken van facturen en datadumps van vervoerders. Beantwoorden van mobiliteitsvragen van uw medewerkers. Terughalen van boetes die worden betaald als medewerkers vergeten uit te checken. Het reduceren van de kostprijs van OV-kilometers door de best passende abonnementen te selecteren.

6 Invloed op het reisgedrag van uw medewerkers VEen efficiënte uitvoering van deze taken is mogelijk als de door uw organisatie verstrekte OV-kaarten worden gekoppeld aan een up-to-date administratiesysteem. Dankzij zo n systeem kunnen uw medewerkers het gebruik van de kaart op eenvoudige wijze verantwoorden. Tegelijkertijd krijgt u als werkgever inzicht in en invloed op het reisgedrag van uw medewerkers en hun verbruik van kilometers, tijd, CO2 en geld. Verder maakt een dergelijk systeem een sterke vereenvoudiging van uw administratie mogelijk, mits er sprake is van een gebruiksvriendelijk methode van registratie. Als een systeem aan dergelijke eisen voldoet, komen de doelstellingen van uw organisatie op het gebied van mobiliteit dichterbij. Denk hierbij aan zaken als duurzaamheid, kostenbesparing, flexibiliteit, medewerkerstevredenheid of een combinatie van deze doelstellingen. Bovendien is op deze manier de invoering van een mobiliteitsbudget mogelijk, dat in een bredere aanpak van het woon-werkverkeer en de zakelijke reizen in uw organisatie voorziet. Tot slot is aandacht voor privacy een belangrijke kwestie, onder meer door een splitsing tussen de gegevens die uw werknemer onder ogen krijgt en de gegevens die beschikbaar zijn voor u als werkgever. Reisbalans van Workaway is een elektronisch administratiesysteem dat dit alles mogelijk maakt. Wilt u meer weten? Klik dan hier voor een korte film. Mobiliteitsbudget: besparen op alle zakelijke kilometers Voor de meeste werkgevers staat een meer efficiënte inrichting van het OV-systeem niet op zichzelf. Medewerkers reizen immers ook per (lease)auto of per fiets. Een mobiliteitsbudget is een handig hulpmiddel om de kosten van al deze reizen in de hand te houden. Bij een mobiliteitsbudget zijn de medewerkers zelf verantwoordelijk voor de manier waarop zij hun reiskilometers inrichten. Een groot verschil met veel van de huidige vervoersregelingen is dat het systeem niet alleen gericht is op het vergoeden van de kosten, maar ook op het stimuleren van gewenst gedrag. In dit whitepaper (klik hier) biedt Workaway meer informatie over het mobiliteitsbudget, plus een praktisch plan van aanpak.

7 In drie stappen naar een efficiënte OV-regeling Al met al mag duidelijk zijn dat het woon-werkverkeer en de zakelijke reizen van uw medewerkers simpeler en goedkoper kunnen worden georganiseerd. Niet alleen voor de leaseauto s in uw organisatie, maar ook voor de reizen met het openbaar vervoer. Op die manier worden de HR-managers in de organisatie ontlast en komt een interessant besparingspotentieel in beeld. Want anders dan vaak wordt gedacht, valt niet alleen op de leaseauto s in uw organisatie te bezuinigen, maar met een slimme aanpak ook op het openbaar vervoer. Hoe voert u zo n efficiënte OV-regeling in? Dat is met deskundige ondersteuning simpeler dan u waarschijnlijk denkt. Als het proces wordt onderverdeeld in drie overzichtelijke stappen, dan bent u al een heel eind op weg. Stap 1 Stap 2 Stap 3 Inzicht in uw besparingspotentieel Voor een goed inzicht in de mogelijkheden om te besparen op de OV-kilometers in uw organisatie, moet er allereerst een helder overzicht beschikbaar zijn van het huidige reisgedrag van uw medewerkers. In de meeste gevallen is dit mogelijk aan de hand van de rapportages die u van de NS of van andere vervoerders krijgt. Een deskundige adviseur is u graag van dienst bij het opvragen en het dikwijls noodzakelijke analyseren van deze gegevens. Feedback en assistentie Een volgende stap is het koppelen van de OV-kaarten van uw medewerkers aan het administratieve systeem van uw partner in zakelijk reizen. Bij een goed functionerend systeem verantwoorden de medewerkers op simpele wijze hun ritten en krijgen ze feedback op hun gebruik en verbruik van gereisde kilometers. Daarnaast kan assistentie worden geboden met een uitcheckservice en met eenvoudige verrekeningen voor privégebruik of extra kosten, zoals voor reizen per eerste klasse en het betalen van boetes. Bovendien wordt u als HR-manager ook de administratieve rompslomp rondom de uitgifte en het beheer van de mobiliteitskaarten uit handen genomen. Bijsturen en de kilometerprijs verlagen Hierna wordt het tijd om echt bij te sturen. Het uiteindelijke doel is dat iedere medewerker het best passende reisproduct ter beschikking heeft op zijn mobiliteitskaart. Soms blijkt een mobiliteitskaart van een alternatieve aanbieder voordeliger, omdat deze de mogelijkheid biedt van andere abonnementen. Een goede adviseur houdt hierbij voortdurend de vinger aan de pols, wat betreft de situatie in uw organisatie, maar ook wat betreft de wereld van het openbaar vervoer in het algemeen. Deze wereld verandert voortdurend, en dat beïnvloedt uiteraard de mogelijkheden om te besparen.. Bent u geïnteresseerd in een besparingsanalyse voor uw bedrijf? Neem dan contact op met Bert Jan Huegen via bert-jan.huegen@workaway.nl of

8 Samenvatting Veel organisaties zijn onbekend met de mogelijkheden om te besparen op de reiskostenregelingen voor hun medewerkers, zeker als deze medewerkers met het openbaar vervoer reizen. Ook op OV valt echter met een slimme aanpak aanzienlijk te bezuinigen, uiteindelijk tot soms wel 25 procent. Traditionele strategieën, zoals het verstrekken van een OV-Jaarkaart of het neerleggen van de volledige verantwoordelijkheid voor de financiering bij de medewerker, volstaan daarbij echter niet meer. Beter is het uw medewerker de beschikking te geven over een mobiliteitskaart, die het mogelijk maakt met alle gewenste vormen van vervoer te reizen. Maar ook deze mobiliteitskaarten hebben een aantal nadelen, waaronder het gevaar van inefficiënt gebruik. Voor een optimaal gebruik van de mobiliteitskaart is specialistische kennis vereist, die Workaway kan leveren. Workaway werkt onafhankelijk van vervoerders en van het aantal te reizen kilometers, en biedt u dus een objectief, op uw specifieke situatie toegesneden advies. Voor een efficiënte uitvoering koppelen wij de OV-regeling van uw bedrijf aan ons dienstenpakket Reisbalans, dat onder meer inzicht in en beïnvloeding van het reisgedrag van uw medewerkers mogelijk maakt. Tot slot helpen wij u graag met eenvoudig stappenplan voor invoering van een efficiënte OV-regeling, en bieden wij u de mogelijkheid van een vrijblijvende besparingsanalyse aan. Voor meer informatie: Contact Workaway Tel: info@workaway.nl

Met Mobility Mixx in de driver s seat

Met Mobility Mixx in de driver s seat Met Mobility Mixx in de driver s seat De beste zakelijke mobiliteit voor u en uw werknemers mobilitymixx.nl Kies voor totale ontzorging met zakelijke mobiliteit op maat. Mobiliteit raakt de kern van uw

Nadere informatie

Reisbalans voor uw organisatie. 22 mei 2014 Connekt MMI

Reisbalans voor uw organisatie. 22 mei 2014 Connekt MMI Reisbalans voor uw organisatie 22 mei 2014 Connekt MMI 2 Reisbalans in het kort Voor de medewerker (gebruiker) Mijn Reisbalans + mobiele app Rittenregistratie (o.a. met GPStracking) Declareren Multimodale

Nadere informatie

Mobiliteitspassen & beheersystemen

Mobiliteitspassen & beheersystemen Mobiliteitspassen & beheersystemen Trends in mobiliteitsbeleid Mobiliteit is belangrijke, ingewikkelde arbeidsvoorwaarde Keurslijf met versnipperde en verborgen kosten Gevoeligheid binnen organisaties

Nadere informatie

Het slimme mobiliteitsconcept. Anders reizen, beter werken

Het slimme mobiliteitsconcept. Anders reizen, beter werken Het slimme mobiliteitsconcept Anders reizen, beter werken Eén integrale oplossing Heeft uw bedrijf een overvolle parkeerplaats? Verwerkt u nog jaarlijks honderden declaraties voor het gebruik van de trein

Nadere informatie

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Uw werkgever biedt u de mogelijkheid om het abonnement op uw NS-Business Card om te zetten naar een Traject Vrij

Nadere informatie

Slim reiskosten declareren: Meer gemak, snelheid en controle voor werkgever en werknemer

Slim reiskosten declareren: Meer gemak, snelheid en controle voor werkgever en werknemer Slim reiskosten declareren: Meer gemak, snelheid en controle voor werkgever en werknemer Het declareren van reiskosten is een proces waar organisaties vaak veel tijd aan kwijt zijn. In de meeste gevallen

Nadere informatie

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com

Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer. www.alphabet.com Mobiliteit & duurzaamheid Leaserijder wordt steeds duurzamer www.alphabet.com Duurzame mobiliteit. Onderzoek naar gedrag en keuzes van leaserijders op gebied van duurzaamheid. Leaserijders steeds milieubewuster.

Nadere informatie

ING Minder autoverkeer en tevreden medewerkers met OV-jaarkaart

ING Minder autoverkeer en tevreden medewerkers met OV-jaarkaart Auto van de hand dankzij OV-jaarkaart Bij ons kunnen medewerkers zonder leasauto kiezen tussen gebruik van de eigen auto voor woonwerkverkeer óf het OV. De OV-jaarkaart die we hun bieden is in heel Nederland

Nadere informatie

VICTOR VAN DEN BERG 8 DECEMBER 2016

VICTOR VAN DEN BERG 8 DECEMBER 2016 VICTOR VAN DEN BERG 8 DECEMBER 2016 ONZE ONDERWERPEN RADIUZ MARKT ONTWIKKELINGEN WAAR WIJ IN GELOVEN WAT WE DOEN HOE WE DAT DOEN BUSINESS CASES RADIUZ 2010-2015 Heden Grote merken kiezen voor Radiuz Shift

Nadere informatie

Praktische handvatten voor een mobiliteitsbudget

Praktische handvatten voor een mobiliteitsbudget Hoe kunnen uw medewerkers efficiënter reizen? Praktische handvatten voor een mobiliteitsbudget Hoe houden we de uitgaven voor het vervoer van onze medewerkers in de hand? Dat is een van de grote vragen

Nadere informatie

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Indicatie van het potentieel van Mobility Mixx wanneer toegepast op het gehele Nederlandse bedrijfsleven Notitie Delft, november 2010 Opgesteld door: A.

Nadere informatie

Mobiliteitsregeling woon-werk en zakelijk. verkeer.

Mobiliteitsregeling woon-werk en zakelijk. verkeer. Mobiliteitsregeling woon-werk en zakelijk verkeer. Van toepassing vanaf 1 juli 2014 Inhoudsopgave toevoegen Mobiliteitsregeling Algemene bepaling In de Mobiliteitsregeling is het beleid betreffende de

Nadere informatie

Onderwerpen. Impact Lente akkoord op mobiliteitsbeleid werkgevers Mei 2012

Onderwerpen. Impact Lente akkoord op mobiliteitsbeleid werkgevers Mei 2012 Onderwerpen Impact Lente akkoord op mobiliteitsbeleid werkgevers Mei 2012 Agenda - Mobiliteit onderdeel van Lente akkoord - Impact op mobiliteitsbeleid werkgevers - Impact specifiek op mobiliteitsbudget

Nadere informatie

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit partner in duurzame mobiliteit WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit Kosten- en milieubewust leasen. Met volledige compensatie van CO2-uitstoot. Efficiënt wagenparkbeheer en aantrekkelijke oplossingen

Nadere informatie

Zakelijk declareren veroorzaakt veel onnodige problemen. Bonnetjes die kwijtraken, vermoedens van fraude,verwarring met privé-uitgaven, nodeloze

Zakelijk declareren veroorzaakt veel onnodige problemen. Bonnetjes die kwijtraken, vermoedens van fraude,verwarring met privé-uitgaven, nodeloze Zakelijk declareren veroorzaakt veel onnodige problemen. Bonnetjes die kwijtraken, vermoedens van fraude,verwarring met privé-uitgaven, nodeloze discussies en tijdverlies. Een groot landelijk onderzoek

Nadere informatie

De ins & outs van een mobiliteitsbudget

De ins & outs van een mobiliteitsbudget De ins & outs van een mobiliteitsbudget Inclusief praktijkvoorbeelden en stappenplan voor invoering Inhoud 1. Aanleiding voor de whitepaper... 3 2. Wat is een mobiliteitsbudget?... 4 3. Voordelen van mobiliteitsbudgetten...

Nadere informatie

#FleetEventNL. Welkom op het. Fleet Event. 21 maart 2019

#FleetEventNL. Welkom op het. Fleet Event. 21 maart 2019 Welkom op het Fleet Event 21 maart 2019 Fleet Event wordt mede mogelijk gemaakt door Van OV-plek naar werkplek de (on)mogelijkheden van de last mile Niets zo lastig als de last mile. Hoe kan je als werkgever

Nadere informatie

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Ketenanalyse 1 Inleiding Eis: Aantoonbaar inzicht in de meest materiele emissies uit scope 3 middels 2 ketenanalyses. Voor het in kaart brengen van scope III

Nadere informatie

inno-v Mobiliteitsbudget laat medewerkers nadenken over reisgedrag Lars Lutje Schipholt, algemeen directeur

inno-v Mobiliteitsbudget laat medewerkers nadenken over reisgedrag Lars Lutje Schipholt, algemeen directeur Een kwestie van doen! Een mobiliteitsbudget? Dat kan een aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarde zijn, zeker voor jonge en moderne werknemers. Het budget biedt je keuzevrijheid en flexibiliteit. Je

Nadere informatie

Mobiliteitsmanagement in uw bedrijf Trends en opportuniteiten waarop u kan inspelen

Mobiliteitsmanagement in uw bedrijf Trends en opportuniteiten waarop u kan inspelen Mobiliteitsmanagement in uw bedrijf Trends en opportuniteiten waarop u kan inspelen VSV basisopleiding mobiliteitscoördinatoren Bart Desmedt, Traject, 18 april 2013 Opportuniteiten om te werken rond mobiliteit

Nadere informatie

Alles over Traject Vrij. Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement

Alles over Traject Vrij. Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement Alles over Traject Vrij Het nieuwe Maand- of Jaartrajectabonnement Omdat NS overstapt op de OV-chipkaart, bieden wij vanaf 9 juli het Maand- of Jaartrajectabonnement niet meer aan. Er is een alternatief

Nadere informatie

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten

Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten Bijlage 12 Regeling vergoeding reiskosten woon-werkverkeer en algemene reis- en verblijfkosten (versie 15.1) Regeling is geldig vanaf 1 juli 2009 en aangepast per 1 januari 2015 en geldt voor onbepaalde

Nadere informatie

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com

Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze. www.alphabet.com Mobiliteit & flexibiliteit Medewerkers en hun vervoerskeuze www.alphabet.com Onderzoek Behoefte van zakelijke rijders aan variatie in vervoersmiddelen Flexibele mobiliteit Keuzevrijheid vooral voor jongeren

Nadere informatie

Interview Marlies Meesters Transvision

Interview Marlies Meesters Transvision De printscreens in het ontwerp gaven een goed beeld, volgens Marlies Meesters. Bovendien kwam het grotendeels overeen met de verwachtingen van Transvision. Hierdoor en door de lange samenwerking met Korton

Nadere informatie

Mobiliteitsregeling Omgevingsdienst IJmond. 1 januari 2017

Mobiliteitsregeling Omgevingsdienst IJmond. 1 januari 2017 Mobiliteitsregeling Omgevingsdienst IJmond 1 januari 2017 Reiskostenregeling Er heeft een verschuiving plaatsgevonden van de situatie waar de medewerker declaraties indient voor dienstreizen of woonwerkverkeervergoeding

Nadere informatie

De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen.

De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen. Toelichting werkkostenregeling 1. Nieuw loonbegrip; vergoedingen belast loon De werkkostenregeling heeft als uitgangspunt dat alle vergoedingen tot het belaste loon horen. Schema werkkostenregeling: -

Nadere informatie

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten?

Stap maar in! Breng wordt steeds toegankelijker. Ook als je een beperking hebt. Contact, informatie, vragen of klachten? Contact, informatie, vragen of klachten? Breng Klantenservice Openbaar Vervoer Antwoordnummer 2125 8270 WB IJsselmuiden U kunt ons ook volgen via Twitter: @Brengov Telefoon: 0900-266 63 99 (lokaal tarief)

Nadere informatie

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Van leaseauto naar zakelijk vervoer op maat 4 antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Als werkgever bent u genoodzaakt uw wagenpark kritisch onder de loep te nemen. Er komen minder opdrachten binnen en

Nadere informatie

Het nieuwe zakelijke betalen. Geen gedoe met bonnetjes, kleine kassen, voorschotten en declaraties

Het nieuwe zakelijke betalen. Geen gedoe met bonnetjes, kleine kassen, voorschotten en declaraties Het nieuwe zakelijke betalen Geen gedoe met bonnetjes, kleine kassen, voorschotten en declaraties WAT IS SIMPLED CARD? De betaalpassen geeft u zelf uit en de bestedingsruimte van iedere pas kunt u realtime

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's GRAVENHAGE

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's GRAVENHAGE > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA 's GRAVENHAGE Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

Deze brief gaat over reiskosten. Wij denken dat dit voor u van belang is omdat uw kind elke dag met het openbaar vervoer reist.

Deze brief gaat over reiskosten. Wij denken dat dit voor u van belang is omdat uw kind elke dag met het openbaar vervoer reist. Aan de ouders/verzorgers van leerlingen in het Gereformeerd Voortgezet Onderwijs Zwolle, mei 2014 Ons kenmerk: 14-21.GH.lz Betreft: Tegemoetkoming reiskosten naar Gereformeerd Voortgezet Onderwijs (VO)

Nadere informatie

Handleiding. Mobility Expenses. Zakelijk reizen met uw privé-auto.

Handleiding. Mobility Expenses. Zakelijk reizen met uw privé-auto. Handleiding Mobility Expenses Zakelijk reizen met uw privé-auto. Inhoudsopgave Snel en gemakkelijk kilometers declareren 3 Een reis declareren 4 Reiskostendeclaraties en de fiscus 7 Meer vragen? 8 Op de

Nadere informatie

Radiuz deelname aan de Prijsvraag ideemobiel 2012 Verbeter de Knooppunten in de ketenmobiliteit. RADIUZ KNOOPPUNTEN onderweg van A naar B

Radiuz deelname aan de Prijsvraag ideemobiel 2012 Verbeter de Knooppunten in de ketenmobiliteit. RADIUZ KNOOPPUNTEN onderweg van A naar B Radiuz deelname aan de Prijsvraag ideemobiel 2012 Verbeter de Knooppunten in de ketenmobiliteit RADIUZ KNOOPPUNTEN onderweg van A naar B Wat is Radiuz? Radiuz is hét mobiliteitssysteem voor zakelijk Nederland.

Nadere informatie

Reiskostendeclaraties: sneller, beter en goedkoper

Reiskostendeclaraties: sneller, beter en goedkoper Reiskostendeclaraties: sneller, beter en goedkoper Adviezen en tips voor een efficiënte afhandeling Reiskostendeclaraties brengen veel administratie en ergernis met zich mee, voor organisaties én voor

Nadere informatie

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart >

< Reizen met de ] [ OV-chipkaart > < Reizen met de ] [ OV-chipkaart > Waar kan ik terecht voor meer informatie? Alles over de OV-chipkaart Klantenservice OV-chipkaart: via internet: www.ov-chipkaart.nl Hier vindt u ook filmpjes die u precies

Nadere informatie

Overzicht van vragen 1. Waarom dit project? 2. Waarom de samenwerking met Go About?

Overzicht van vragen 1. Waarom dit project? 2. Waarom de samenwerking met Go About? Overzicht van vragen 1. Waarom dit project? 2. Waarom de samenwerking met Go About? 3. Wat houdt het project in? 4. Hoe werkt het? Hoe kan ik gebruik maken van de reisplanner? 5. Wat is mijn rol als werkgever?

Nadere informatie

Proef Slim Leasen. Programmabureau Maastricht-Bereikbaar

Proef Slim Leasen. Programmabureau Maastricht-Bereikbaar Proef Slim Leasen Programmabureau Maastricht-Bereikbaar Inleiding Inleiding Proef Slim Leasen Doelen Aanleiding en trends Werking van het persoonlijk mobiliteitsbudget Activiteitenoverzicht Stand van zaken

Nadere informatie

De ins & outs van een mobiliteitsbudget. Inclusief praktijkvoorbeelden en stappenplan voor invoering

De ins & outs van een mobiliteitsbudget. Inclusief praktijkvoorbeelden en stappenplan voor invoering De ins & outs van een mobiliteitsbudget Inclusief praktijkvoorbeelden en stappenplan voor invoering Inhoud 1. Aanleiding voor de whitepaper... 3 2. Wat is een mobiliteitsbudget?... 4 3. Voordelen van mobiliteitsbudgetten...

Nadere informatie

Onderzoek Tariefwijziging NS

Onderzoek Tariefwijziging NS Onderzoek Tariefwijziging NS 25 april 2014 Over dit onderzoek Aan het onderzoek deden 16.367 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Hiervan reizen 1077 mensen minstens 1x per week met de trein naar

Nadere informatie

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus.

Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Brabant reist met de OV-chipkaart. Met voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen. Voordelen van een persoonlijke OV-chipkaart. Veelgestelde vragen.

Nadere informatie

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking

Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Presentatie reizen in het Openbaar Vervoer met een visuele beperking Oogvereniging Nederland Datum: 28 maart 2015 Locatie: buurtcentrum Morschwijck, topaaslaan 19, 2332 JC Leiden Door: Peter Waalboer Algemeen

Nadere informatie

Werkkostenregeling Kennisbank 3.1 Soorten kosten... 2 3.2 Inhoud werkkostenregeling... 5 3.3 Administratieve verwerking... 7

Werkkostenregeling Kennisbank 3.1 Soorten kosten... 2 3.2 Inhoud werkkostenregeling... 5 3.3 Administratieve verwerking... 7 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2 2. Oude regeling... 2 3. Nieuwe regeling... 2 3.1 Soorten kosten... 2 3.1.1 Intermediaire kosten... 2 3.1.2 Gericht vrijgestelde vergoedingen... 3 3.1.3 Overige voordelen,

Nadere informatie

Mobiliteit in Amsterdam Zuidoost Mobiliteit wordt beleid als de pijn voelbaar is

Mobiliteit in Amsterdam Zuidoost Mobiliteit wordt beleid als de pijn voelbaar is Mobiliteit in Amsterdam Zuidoost Mobiliteit wordt beleid als de pijn voelbaar is Bij mobiliteit denken we vaak aan auto s. Nog altijd. Maar is het niet meer dan dat? Werknemers verplaatsen zich voor hun

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. Bijtelling, investeringsaftrek, BPM, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

Deloitte NS-Business Card belangrijke troef in MVO Martijn Roelants, Deloitte, Dordrecht

Deloitte NS-Business Card belangrijke troef in MVO Martijn Roelants, Deloitte, Dordrecht Vaker comfortabel met de trein Als het reizen met de trein tijd, geld en gemak oplevert, dan zullen veel meer medewerkers daarvan gebruikmaken. Hoe dat te realiseren valt? Bijvoorbeeld met speciale wachtruimtes

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING & MOBILITEIT

WERKKOSTENREGELING & MOBILITEIT ALD WHITEPAPER WERKKOSTENREGELING & MOBILITEIT WKR, EEN REGELING MET POTENTIE In 2015 is voor alle bedrijven in Nederland de Werkkostenregeling (WKR) van kracht. Dit is een fiscale regeling voor vergoedingen

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2017. Bijtelling, investeringsaftrek, BPM, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN

CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN Exact Online CASE STUDY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY MDM LEERT KLANTEN ZELF VISSEN MDM accountants & belastingadviseurs uit Den Haag is hard op

Nadere informatie

Easylon Loon & Salaris Administratie (ELSA) en de Werk Kosten Regeling (WKR)

Easylon Loon & Salaris Administratie (ELSA) en de Werk Kosten Regeling (WKR) Easylon Loon & Salaris Administratie (ELSA) en de Werk Kosten Regeling (WKR) 1. Inleiding De werkkostenregeling vervangt de regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen en is vanaf 1 januari 2015

Nadere informatie

Marktplaats voor Mobiliteit BONNENBOEKJE

Marktplaats voor Mobiliteit BONNENBOEKJE Marktplaats voor Mobiliteit BONNENBOEKJE Vipre BV: Collectief vervoer en Shuttles voor first & last mile Vipre biedt producten en diensten aan op het gebied van collectief vervoer. De dienst bestaat uit

Nadere informatie

*) Raadpleeg de informatie van de school of de website van de vervoerder

*) Raadpleeg de informatie van de school of de website van de vervoerder Tegemoetkoming reiskosten naar Gereformeerd Onderwijs (VO) Aanvraagformulier 2013-2014 Dit formulier uiterlijk 1 juli 2013 inleveren. [naam + adres contactpersoon school] Gegevens leerling(en): Naam leerling:..

Nadere informatie

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties.

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties. Enquête Bereikbaar Haaglanden Hoe gaan mensen naar het werk? En waarom reizen ze zoals ze reizen? In de regio Haaglanden wordt door overheden en werkgevers samengewerkt om de regio zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Presentatie Fleet Barometer 2013. Amerongen, 11 juni 2013

Presentatie Fleet Barometer 2013. Amerongen, 11 juni 2013 Presentatie Fleet Barometer 2013 Amerongen, 11 juni 2013 Wat is CVO? CVO is een internationaal en onafhankelijk expertiseplatform gericht op de zakelijke automarkt een instrument om alle actoren van de

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014

Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers. Multiscope Banenruil.nl April 2014 Samenvatting onderzoek naar banenruil in Nederland bij werknemers en werkgevers Multiscope Banenruil.nl April 2014 Conclusies werknemers» Het is duidelijk dat er veel winst valt te behalen in vermindering

Nadere informatie

Het meest vooruitstrevende zakelijke. Mobiliteitsplatform

Het meest vooruitstrevende zakelijke. Mobiliteitsplatform Het meest vooruitstrevende zakelijke Mobiliteitsplatform p één plek grip op alle Osoorten zakelijke mobiliteit Dat kan efficiënter, wat te denken van: Eén overzicht van al het mobiliteitsgebruik Als werkgever

Nadere informatie

Doorkijk naar de toekomst

Doorkijk naar de toekomst Slim op weg Doorkijk naar de toekomst De komende jaren gaat het aantal files dermate toenemen dat het reistijdverlies in 2020 met 45 % is gestegen. Doe je nu een uur over de rit naar je werk, over 5 jaar

Nadere informatie

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart.

Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Binnenkort reist heel Brabant met de OV-chipkaart. Nu te koop: voordelige reisproducten voor de bus. Daarnaast ook meer informatie over: OV-chipkaart in 5 stappen Voordelen van persoonlijke kaart Veelgestelde

Nadere informatie

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten

De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening. Dit zijn de belangrijkste punten De reiskostenregeling voor de sociale werkvoorziening Dit zijn de belangrijkste punten Inleiding Per 1 januari 2010 geldt voor werknemers in de sociale werkvoorziening een nieuwe reiskostenregeling. Deze

Nadere informatie

VERLAAG DE ZAKELIJKE

VERLAAG DE ZAKELIJKE VERLAAG DE ZAKELIJKE REISKOSTEN IN 4 STAPPEN DIT IS EEN UITGAVE VAN Groener worden én besparen op mobiliteit Wist u dat zakelijk reizen in veel bedrijven de tweede of derde grootste kostenpost is? En dat

Nadere informatie

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS

De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS De OV-chipkaart Reizen met de OV-chipkaart bij NS Kijk ook eens op ns.nl/ovchipkaart De OV-chipkaart: wel zo handig De OV-chipkaart. Eén kaart waarmee u kunt reizen in al het openbaar vervoer in Nederland.

Nadere informatie

De toekomst van mobiliteit: het mobiliteitsbudget

De toekomst van mobiliteit: het mobiliteitsbudget De toekomst van mobiliteit: het mobiliteitsbudget Stap 1 Waarom ik als bedrijf een mobiliteitsbudget nodig heb We zijn connected... 3 En communiceren snel anders... 4 Dit zorgt voor disrubtie in bestaande

Nadere informatie

Resultaten Zuidas Mobility Experience. Pagina

Resultaten Zuidas Mobility Experience. Pagina Resultaten Zuidas Mobility Experience Pagina Aanleiding Zuidas Mobility Experience Initiatief van Arcadis, Amsterdam Bereikbaar en Green Business Club Zuidas Ontstaan vanuit de vraag: Hoe houden we de

Nadere informatie

Werkkostenregeling per 2015

Werkkostenregeling per 2015 Werkkostenregeling per 2015 Inhoud Werkkostenregeling verplicht...1 Verschil ter beschikking stellen en verstrekken...1 Hoofdlijnen Werkkostenregeling...1 Werkkostenregel in schema...3 Kosten uit uw financiële

Nadere informatie

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark

7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark Met checklist 7 Management Beslissingen Die Leiden Tot Een Efficiënt Wagenpark De snelste weg naar direct besparen op uw autoregeling. Inleiding Ondernemers zoals u rijden en vergoeden heel wat zakelijke

Nadere informatie

Vb analyse scanportaal: Relocatie van 2 vestigingen naar 1 nieuwe. dr. Daan van Egeraat

Vb analyse scanportaal: Relocatie van 2 vestigingen naar 1 nieuwe. dr. Daan van Egeraat Vb analyse scanportaal: Relocatie van 2 vestigingen naar 1 nieuwe dr. Daan van Egeraat 1 Inhoudsopgave Analyse Bereikbaarheid: 1. Quickscan: verandering bereikbaarheid tot 2020 1. Huidige 2 locaties vgl.

Nadere informatie

D ELTA L LOYD Z ORGG ARANT

D ELTA L LOYD Z ORGG ARANT D ELTA L LOYD Z ORGG ARANT I NDIVIDUEEL Delta Lloyd Zorgverzekering NV Postbus 29677 2502 LR Den Haag Uw assurantie-adviseur: F 01.9.45/1205 Zeker Delta Lloyd, al meer dan 150 jaar Delta Lloyd zorgt voor

Nadere informatie

Programma van Eisen Prijsvraag MaaS Zuidas Minicompetitie o.b.v. Prijsvraag Contract AI Prijsvraag minicompetitie MaaS Zuidas

Programma van Eisen Prijsvraag MaaS Zuidas Minicompetitie o.b.v. Prijsvraag Contract AI Prijsvraag minicompetitie MaaS Zuidas Concept Pagina 2 van 13 Inhoud 1 Inleiding 5 1.1 Doel en opzet 5 1.2 Begrippen en definities 5 1.3 MaaS Definitie 5 1.4 Raamovereenkomst MaaS 5 1.5 Doel van de pilots 5 1.6 Realisatie van de pilots 6 1.7

Nadere informatie

SCHEMA WERKKOSTENREGELING

SCHEMA WERKKOSTENREGELING SCHEMA WERKKOSTENREGELING CapsNobel loongroep - loonadministratie & advies Bennekom - Bergen op Zoom - Breda - Goes - Halsteren Inhoudsopgave 1. Nieuw loonbegrip; vergoedingen belast loon 1. Intermediaire

Nadere informatie

Naast de vrije ruimte blijven er toch ook nog vrijstellingen bestaan voor bepaalde zakelijke kosten.

Naast de vrije ruimte blijven er toch ook nog vrijstellingen bestaan voor bepaalde zakelijke kosten. INFORMATIEBRIEF WERKKOSTENREGELING Winterswijk, 13 november 2014 Geachte relatie, Er is veel over gezegd en geschreven. Maar met ingang van 1 januari 2015 moet elke werkgever de werkkostenregeling gaan

Nadere informatie

4 stappen. Verlaag de zakelijke reiskosten in. Groener worden én besparen op mobiliteit

4 stappen. Verlaag de zakelijke reiskosten in. Groener worden én besparen op mobiliteit Verlaag de zakelijke reiskosten in 4 stappen Groener worden én besparen op mobiliteit Wist u dat zakelijk reizen in veel bedrijven de tweede of derde grootste kostenpost is? En dat zakelijke mobiliteit

Nadere informatie

Waarom kan er een beperkte groep klanten meedoen aan de proefperiode?

Waarom kan er een beperkte groep klanten meedoen aan de proefperiode? Veel gestelde vragen NS Extra NS EXTRA ALGEMEEN Wat is NS Extra? NS Extra is een nieuwe dienst van NS voor reizigers met een persoonlijke OV-chipkaart. Deelnemers aan NS Extra ontvangen vanuit de check-uit

Nadere informatie

HANDLEIDING LOW CAR DIET APP. INHOUD 1. Snelstart 2. Reisinformatie 3. Besparing 4. Klassement 5. Cijfers modaliteiten 6. Berichten en privacy

HANDLEIDING LOW CAR DIET APP. INHOUD 1. Snelstart 2. Reisinformatie 3. Besparing 4. Klassement 5. Cijfers modaliteiten 6. Berichten en privacy HANDLEIDING LOW CAR DIET APP INHOUD 1. Snelstart 2. Reisinformatie 3. Besparing 4. Klassement 5. Cijfers modaliteiten 6. Berichten en privacy 1. Voor eind augustus: Ga naar Lowcardiet.nl Klik op aanmelden,

Nadere informatie

Onderzoek Trappers. rapportage. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen

Onderzoek Trappers. rapportage. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen Onderzoek Trappers rapportage Opdrachtgever Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen Opdrachtnemer DTV Consultants B.V. Ruben van den Hamsvoort en Alex van Ingen POM 8267 Breda, maart 2009

Nadere informatie

WERKKOSTENREGELING WERKKOSTENREGELING WEGWIJZER VOOR DE IDEALE OVERSTAP. Omdat mensen tellen.

WERKKOSTENREGELING WERKKOSTENREGELING WEGWIJZER VOOR DE IDEALE OVERSTAP. Omdat mensen tellen. 1 WEGWIJZER VOOR DE IDEALE OVERSTAP 2. WAT HOUDT HET IN? Onder de werkkostenregeling veranderen de fiscale regels met betrekking tot vergoedingen en verstrekkingen die aan het personeel worden gegeven.

Nadere informatie

Verantwoord zakelijk gebruik privéauto Sluit u aan en teken de intentieverklaring!

Verantwoord zakelijk gebruik privéauto Sluit u aan en teken de intentieverklaring! Lagere CO 2 -uitstoot Meer veilige auto s Keuzevrijheid in vervoer Minder files Verantwoord zakelijk gebruik privéauto Sluit u aan en teken de intentieverklaring! www.creatieve-energie.nl De zakelijk gebruikte

Nadere informatie

Mijn NS Zakelijk Contactpersonen

Mijn NS Zakelijk Contactpersonen Mijn NS Zakelijk Contactpersonen Waar ga jij naartoe vandaag? Mijn NS Zakelijk - Contactpersonen 2 Mijn NS Zakelijk - Contactpersonen Mijn NS Zakelijk is de persoonlijke online beheeromgeving van de NS-Business

Nadere informatie

KISS4KIDS. Kinderopvangregeling Online. Postbus 505 5460 AM Veghel. tel. 0900-kiss4kids (80 cent per minuut) fax (0413) 351952

KISS4KIDS. Kinderopvangregeling Online. Postbus 505 5460 AM Veghel. tel. 0900-kiss4kids (80 cent per minuut) fax (0413) 351952 Kinderopvangregeling Online Informatie voor werkgevers 2006 KISS4KIDS Kinderopvangregeling Online Postbus 505 5460 AM Veghel tel. 0900-kiss4kids (80 cent per minuut) fax (0413) 351952 info@kiss4kids.nl

Nadere informatie

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016.

De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. De 15 meest gestelde vragen over zakelijk rijden in 2016. Bijtelling, investeringsaftrek, bpm, motorrijtuigenbelasting en btw. Wie de belastingen rondom mobiliteit een beetje wil volgen, heeft er bijna

Nadere informatie

ZORGELOOS RIJDEN & LADEN. Toyota Prius Plug-in Hybrid

ZORGELOOS RIJDEN & LADEN. Toyota Prius Plug-in Hybrid ZORGELOOS RIJDEN & LADEN Toyota Prius Plug-in Hybrid Grenzeloze, THE NEW MOTION ONZE VISIE duurzame mobiliteit voor iedereen The New Motion wil voor iedereen grenzeloze mobiliteit mogelijk maken op basis

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst Duurzame mobiliteit. Programma:

Inspiratiebijeenkomst Duurzame mobiliteit. Programma: Inspiratiebijeenkomst Duurzame mobiliteit Jacco Buisman, directeur Movares, Zijn persoonlijke ervaringen met het low car diet. Programma: Geert Kloppenburg, projectleider duurzame mobiliteit van Urgenda

Nadere informatie

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy

Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Loyaliteitsprogramma GPS-Buddy Dagelijks zijn mensen mobiel en reizen om verschillende redenen en op diverse manieren van de ene locatie naar de andere. Per spoor, over het water, te voet, per fiets maar

Nadere informatie

AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing

AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing AlphaCity De flexibele en kostenefficiënte Corporate CarSharing oplossing Ontdek de voordelen van een nieuwe mobiliteitsoplossing: AlphaCity, Corporate CarSharing Eenvoudig, efficiënt en flexibel Zo hoort

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2013 2014 31 305 Mobiliteitsbeleid Nr. 204 BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN FINANCIËN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Vijf maatgerelen voor de WKR in 2015

Vijf maatgerelen voor de WKR in 2015 Gelukkig (of helaas) treedt per 2015 de werkkostenregeling (WKR) in werking en zijn vanaf dat moment de meeste bestaande vergoedings- en verstrekkingsregelingen - allemaal met hun eigen regels - verleden

Nadere informatie

100 redenen, 1 oplossing. urenregistratie 101 eenvoudige software voor de bouw. Eenvoudig Webbased Kostenbesparend Te koppelen

100 redenen, 1 oplossing. urenregistratie 101 eenvoudige software voor de bouw. Eenvoudig Webbased Kostenbesparend Te koppelen 100 redenen, 1 oplossing Eenvoudig Webbased Kostenbesparend Te koppelen Planning en projecten Personeel & materieel op locatie Veel personeel van bouwbedrijven verschijnt niet elke dag op kantoor, maar

Nadere informatie

voor OV Eenvoud, Verleiding en gemak Ontwerp mobiliteitsproducten door de ogen van een blinde Reiziger

voor OV Eenvoud, Verleiding en gemak Ontwerp mobiliteitsproducten door de ogen van een blinde Reiziger voor OV Mobiliteitskaart Blinden Slechtzienden - Begeleiders j Eenvoud, Verleiding en gemak Ontwerp mobiliteitsproducten door de ogen van een blinde Reiziger Humanis Consulting Auke Huisman November 2015

Nadere informatie

5 plussen van collectief pensioen

5 plussen van collectief pensioen 5 plussen van collectief pensioen Inhoudsopgave Waarom is uw pensioenregeling verplicht? 4 Invloed op uw pensioen 4 5 plussen van collectief pensioen 4 +1: Een goed pensioen voor ál uw werknemers 5 +2:

Nadere informatie

Maersk Naar het werk? Door slim beleid liever met het OV dan met de auto Sarah van Leliveld, HR-manager

Maersk Naar het werk? Door slim beleid liever met het OV dan met de auto Sarah van Leliveld, HR-manager Uitbesteding betaalt zich uit Ontwikkel je een mobiliteitsbeleid voor je bedrijf? Verzeker je dan van een partij met kennis van zaken. Dat levert voordelen op, net als uitbesteding van de uitvoering van

Nadere informatie

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van

Gemeente Amsterdam College van burgemeester en wethouders. Hamervoordracht voor de collegevergadering van Nummer Directie Dienst BD2011-013285 directie middelen en control College van burgemeester en wethouders Hamervoordracht voor de collegevergadering van 31 januari 2012 Agendapunt B1 Tekst van openbare

Nadere informatie

Het mobiliteitsbudget: een betere mobiliteit met minder kosten. Green Car Policy, 16 en 18 oktober 2012 BIM

Het mobiliteitsbudget: een betere mobiliteit met minder kosten. Green Car Policy, 16 en 18 oktober 2012 BIM Het mobiliteitsbudget: een betere mobiliteit met minder kosten Green Car Policy, 16 en 18 oktober 2012 BIM page 2 OVERZICHT Herinnering : fiscaliteit van werkgebonden mobiliteit Mobiliteitsbudget page

Nadere informatie

Werkkostenregeling 2013

Werkkostenregeling 2013 Werkkostenregeling 2013 20 november 2012 Casper Mons Programma Huidige wetgeving Werkkostenregeling Arbeidsvoorwaarden Financiële administratie Tussentijdse evaluatie Werkkostenregeling gaat door Eén op

Nadere informatie

Presentatie Europese CVO Barometer 2012. Oud-Zuilen 12 juni 2012

Presentatie Europese CVO Barometer 2012. Oud-Zuilen 12 juni 2012 Presentatie Europese CVO Barometer 2012 Oud-Zuilen 12 juni 2012 wat is CVO? CVO is een internationaal en onafhankelijk expertiseplatform gericht op de zakelijke automarkt een instrument om alle actoren

Nadere informatie

QUICKSCAN [BEDRIJFSNAAM]

QUICKSCAN [BEDRIJFSNAAM] QUICKSCAN [BEDRIJFSNAAM] 1 QUICKSCAN [BEDRIJFSNAAM] Beste heer / mevrouw [naam]. Hartelijk dank voor het aanvragen van een quickscan en het aanleveren van de benodigde gegevens hiervoor. Mobika is met

Nadere informatie

Lean and Green Personal Mobility

Lean and Green Personal Mobility Lean and Green Personal Mobility Connekt heeft in samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu het programma Lean and Green ontwikkeld voor duurzame mobiliteit. Sinds de introductie in

Nadere informatie

Rob Soeters. Over Twente Mobiel

Rob Soeters. Over Twente Mobiel Rob Soeters Over Twente Mobiel Waarom een Woon-werk Kostencalculator? Kosten is een van de beïnvloeders van de vervoerwijze keuze Kosten spelen, gezien de crisis, een belangrijkere rol in de afweging Inzichten

Nadere informatie

Ontdek Freelancehouse: flexibele organisaties hebben de toekomst

Ontdek Freelancehouse: flexibele organisaties hebben de toekomst Ontdek Freelancehouse: flexibele organisaties hebben de toekomst 1 Flexibele organisaties hebben de toekomst De arbeidsmarkt verandert. Overheid en bedrijfsleven kiezen bewust voor de flexibele inzet van

Nadere informatie

Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost. Algemeen

Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost. Algemeen Algemene product voorwaarden Tarievenhuis Oost Inhoud Algemeen- P 1 Productvoorwaarden Altijd Voordeel Oost P 2 Productvoorwaarden Dal Voordeel Oost P 4 Productvoorwaarden Dal Vrij Oost P 6 Productvoorwaarden

Nadere informatie

Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart

Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart Uithuizen, 26 oktober 2010 Geacht college, Betreft: Schriftelijke vragen GemeenteBelangen Eemsmond aan het college inzake invoering OV chipkaart Enige tijd geleden werden wij middels een artikel in het

Nadere informatie