Snelstartgids Microsoft Office 365

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snelstartgids Microsoft Office 365"

Transcriptie

1 Snelstartgids Microsoft Office 365 Versie: 3.0 Datum: 09/05/2012

2 Inhoudstafel Inleiding 3 1. Starten met Microsoft Office 365: basisstappen Connectie aan Microsoft Office Domeinnaam bij Microsoft Office 365 controleren Gebruikers aan Microsoft Office 365 toevoegen Toevoeging van de opgeslagen CNAME, SRV en wijzigingen van MX Uw pc klaarmaken voor de Microsoft Office 365-diensten 11 A. Microsoft Office Professional Plus installeren (optioneel) 13 B. Microsoft Lync 2010 installeren 14 C. Uw Office-desktopapplicaties installeren en configureren 17 D. Configuratie voltooien Overzicht van de kenmerken van Microsoft Office Exchange Online Sharepoint Online Office Web Apps Office Professional Plus Lync Online 28

3 Inleiding Deze snelstartgids verschaft u de basisprinicipes voor het gebruik van de Microsoft Office 365- diensten van Proximus. Het is aangeraden deze kit even te doorlopen alvorens met het gebruik van de Microsoft Office 365-diensten te starten. Hieronder vindt u de verschillende taken die u moet uitvoeren als u voor het eerst op deze diensten inlogt. - Uw domeinnaam controleren - Uw gebruikers toevoegen en hun een dienst toewijzen - De clienttoestellen configureren (Outlook, Lync, updates van de Service Packs van Windows) 1. Starten met Microsoft Office 365: basisstappen Gelieve na te gaan welke programma's (Outlook, Lync, enz.) en Service Packs (XP, Vistra, Windows 7) minimaal vereist zijn om Microsoft Office 365 optimaal te kunnen gebruiken: Het is belangrijk dat u de clienttoestellen updatet voordat u de accounts configureert! 1.1. Connectie aan Microsoft Office 365 Gebruik uw administratornaam en paswoord om in te loggen op https://portal.microsoftonline.com en toegang te krijgen tot alle diensten. U komt vervolgens op de startpagina van de administrator terecht.

4 1.2. Domeinnaam bij Microsoft Office 365 controleren DNS bij Proximus Heeft u een domeinnaam bij Proximus, dan wordt uw domeinnaam automatisch aan Microsoft Office 365 gekoppeld. Uw domeinnaam zal dus klaar zijn voor gebruik van zodra u de toegangscode van Becloud Collbaboration hebt ontvangen. U mag direct naar rubriek 1.3 gaan voor het aanmaken en configureren van uw gebruikers. DNS bij een andere provider dan Proximus Als uw domeinnaam zich niet bij Proximus bevindt, gelieve de operatie uit te voeren om uw domeinnaam na te gaan vooraleer enige actie uit te voeren op Microsoft Office 365. Om dit te doen, is het nodig om volgende acties uit te voeren. - Na zich aangemeld te hebben, in de linkse kolom onder de tab Beheer, klik op Domeinen.

5 - In het venster Domeinen, klik op uw domeinnaam. Neem contact op met uw DNS leverancier en vraag om de registratie TXT toe te voegen zoals gevraagd door Microsoft (zie afbeelding hierboven). Het zou ideaal zijn om een screenshot te maken, waarin uw parameters voorkomen. Als u een toegang heeft tot het beheer van uw domein, voeg het veld TXT toe.

6 Als het veld TXT toegevoegd is, ga naar de administratie pagina van de domeinnaam, klik op uw domein en voer de verificatie van uw domein uit. Opgelet : De activering van de TXT registratie kan tot 72 uren duren, afhankelijk van de registrar. Als de DNS is nagekeken, bent u klaar om naar de volgende stap te gaan, het toevoegen van gebruikers. Opmerking : als het gaat om een nieuwe domeinnaam, kan u vragen aan uw leverancier om direct de MX records aan te passen (m.a.w. kunt u 1.2 en 1.4 in één keer uitvoeren!) Als uw domeinnaam al eens gebruikt is geweest in een andere oplossing, gelieve dan eerst stap 1.2 uit te voeren, en dan uw gebruikers aan te maken vooraleer de wijziging de records MX aan te vragen (punt 1.4).

7 1.3. Gebruikers aan Microsoft Office 365 toevoegen Opmerking: Als u voor het eerst op het beheersportaal inlogt, wordt u verzocht een tweede globale administratoraccount als back-up te creëren, voor het geval dat u het paswoord zou vergeten. De beschikbaarheid van een tweede globale administratoraccount garandeert immers dat u toegang hebt tot alle configuratiefuncties. Voorbeeld: Creëer eerst de account van Pierre Dupond en configureer deze laatste als globale administrator. Vervolgens creëert u een standaardgebruikersaccount voor Geert Vanhyfte.

8 - Klik op 'Starten met Office 365' en daarna op 'Gebruikers toevoegen'. - Voer Jean in bij 'Voornaam', Dupond bij 'Naam', Jean Dupond bij 'Volledige naam' en JeanD bij 'Gebruikersnaam'. - Klik op 'Volgende'. - Onder 'Rol toewijzen' op de pagina 'Parameters' selecteert u 'Ja' als antwoord op de vraag 'Wenst u dat deze gebruiker over de administratortoelatingen beschikt?'. - Klik op de link 'Meer weten over de administratorrollen' en overloop de soorten administratorrollen die in Microsoft Office 365 beschikbaar zijn. - Kies het type 'Algemene administrator' in de afrollijst. - Bepaal de locatie van de gebruiker bij 'Plaats van de gebruiker definiëren'. - Klik op 'Volgende'.

9 - Klik op 'Microsoft Office 365 Plan E3' op de pagina 'Licenties toekennen'. Klik nogmaals op 'Volgende'. - Vink het vakje ' verzenden' aan op de pagina 'Resultaten via verzenden'. Voer vervolgens uw adres in het veld in en klik daarna op 'Creëren'.

10 - Noteer meteen ook het paswoord van Jean, zodat u het later kunt gebruiken. - Klik op Eindigen. Jean is nu geregistreerd als gebruiker.

11 - Klik op 'Nieuw' en vervolgens op 'Gebruiker'. Herhaal stappen 3 tot 12 om een tweede gebruiker, Geert Vanhyfte, toe te voegen (wijs de gebruikersnaam toe: GeertV), maar maak Geert Vanhyfte geen administrator. - Klik op 'Admin' bovenaan het scherm om terug te keren naar de hoofdbeheerspagina Toevoeging van de opgeslagen CNAME, SRV en wijzigingen van MX. DNS bij Proximus Als uw domeinnaam zich bij Proximus bevindt, is deze stap al uitgevoerd door onze diensten. Ga naar punt 1.5 DNS bij een andere provider dan Proximus Na het aanmaken van uw gebruikers, gelieve terug contact op te nemen met uw DNS leverancier. Vraag hem om de inschrijvingen te wijzigen van SRV, CNAME en van de MX. Al deze gegevens bevinden zich onder de rubriek Eigenschappen van domeinen. De aanpassing van uw MX naar Microsoft Office 365 is het volgende : MX 10 : mondomain.xx.eo.outlook.com. (Voorbeeld : dupont.be.eo.outlook.com) Van zodra dat de opgeslagen MX toegevoegd zijn aan uw DNS parameters, zullen alle s toekomen in uw nieuwe s boxes. (Exchange Online).

12 Het zou ideaal zijn als u een screenshot kunt opsturen van u admin interface naar u leverancier terwijl u klikt op mijn domein beheren (zie afbeelding hieronder) Uw pc klaarmaken voor de Microsoft Office 365-diensten Zodra u uw gebruikers geconfigureerd hebt, dient u ook uw systemen te configureren om de Microsoft Office 365-diensten te kunnen gebruiken. Hiervoor dienen drie clients gedownload en geconfigureerd te worden: Microsoft Office Pro Plus, Microsoft Lync 2010 en de configuratiewizard van Microsoft Office 365 (Office365DesktopSetup). Microsoft Office Professional Plus mag optioneel gedownload worden. Om Office 365 te kunnen gebruiken, moet u echter minimum over Outlook 2007 beschikken. Office Professional Plus (optioneel): met Microsoft Office Professional Plus beschikt u over de recentste versie van de Office-applicaties. Deze applicatie wordt transparant aangesloten en met clouddiensten geleverd. Zij verschaft u via nagenoeg elk toestel toegang tot uw documenten, s en agenda's.

13 Microsoft Lync 2010: voor Lync Online hebt u de Lync 2010-client nodig. Desinstalleer Office Communicator (indien aanwezig) voordat u Lync 2010 installeert. Indien u van een gepersonaliseerd domein gebruikmaakt, moeten de in taak 1 in aangeduide DNSparameters worden toegepast alvorens de Office-configuratieclient te starten. Configuratieclient (Office365DesktopSetup): controleert uw pc op vereiste updates en configureert uw Office-desktopapplicaties om samen te werken met Office 365. Indien u minimum nog niet over Office 2007 (Outlook 2007) beschikt, dient u eerst Microsoft Office Pro Plus te downloaden. Vervolgens downloadt en start u het gebruiksprogramma voor configuratie van Office 365, gevolgd door Lync Ten slotte configureert u Outlook voor gebruik met Exchange Online. De elementen die gedownload moeten worden, bevinden zich in het tabblad Resources > Downloads in de rechterkolom op de pagina 'Gebruikers'.

14 A. Microsoft Office Professional Plus installeren (optioneel) Vooraleer u Microsoft Office Professional Plus installeert, dient u over een computer te beschikken die u kunt gebruiken voor de test en de systeemvereisten voor Office 2010 na te gaan op Opgelet: als u Microsoft Office Professional Plus installeert, zal uw bestaande versie van Office geüpgraded worden. - Klik op de pagina 'Start' op 'Downloads' in het tabblad 'Resources'. - Selecteer onder Microsoft Office Professional Plus de taal en de versie die voor uw systeem (32 of 64 bit) vereist zijn. - Klik op 'Installeren' en selecteer 'Draaien' (Run) voor het configuratieprogramma. Hebt u meerdere systemen die moeten worden geïnstalleerd, selecteer dan 'Bewaren' (Save) voor het configuratieprogramma en start vervolgens het programma voor elk systeem dat geüpgraded moet worden. B. Microsoft Lync 2010 installeren In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe u de Lync 2010-client op uw pc kunt installeren vanaf de landingspagina van de gebruiker op het Microsoft Office 365-portaal. Een andere mogelijkheid is dat u het Lync 2010-configuratieprogramma op een lokale share opslaat en de gebruikers een link naar deze share geeft. - Klik op de pagina 'Start' op 'Downloads' in het tabblad 'Resources'. - Doorloop de pagina tot 'Lync Online installeren'.

15 - Onder 'Resources' klikt u op 'Vereiste configuratie voor Lync 2010' en bevestigt u dat uw systeem aan de gevraagde criteria voldoet. - Selecteer onder 'Microsoft Lync 2010' de taal en de versie die voor uw systeem (32 of 64 bit) vereist zijn. - Klik op 'Installeren' en selecteer 'Draaien' (Run) voor het configuratieprogramma. Afhankelijk van uw besturingssysteem en hoe het is geconfigureerd, is het mogelijk dat u een 'User Access Control'-venster te zien krijgt. Klik op 'Ja'. - In het Microsoft Lync 2010 Setup-venster klikt u op 'Bladeren' (Browse) indien u de plaats wenst te selecteren waar u de software zult installeren. Klik op 'Installeren'.

16 Indien uw organisatie het toelaat, klikt u in het 'Microsoft Update'-venster op 'OK' om de standaardparameters te activeren van 'Microsoft Update gebruiken als ik updates zoek (aanbevolen)'.

17 Wanneer de configuratie voltooid is, ontvinkt u het vakje 'Lync starten' en klikt u op 'Sluiten'. C. Uw Office-desktopapplicaties installeren en configureren Het is aangeraden de updates via Windows Update te verrichten (windowsupdate.microsoft.com/). Voor het gemak voert u de updates van Office en Windows uit tot de site aangeeft dat u volledig bijgewerkt bent en dat er geen update beschikbaar is.

18 De configuratieclient (Office365DesktopSetup) controleert uw pc op vereiste updates en configureert uw Office-desktopapplicaties om samen te werken met Microsoft Office Klik op de pagina 'Start' op 'Downloads' in het tabblad 'Resources'. - Doorloop de pagina tot 'Installeer' en configureer uw Office 365-desktopapplicaties. - Klik op 'Configureren'. - Geef zo nodig de toelating om de software op te starten. - Indien u erom wordt verzocht, klikt u in het inlogscherm van Microsoft Office 365 Desktop Setup op 'Sign in'. - In het scherm 'Configure desktop application and install updates' klikt u op 'Continue'.

19 Het is mogelijk dat u bepaalde applicaties moet sluiten.

20 Indien u erom wordt verzocht, klikt up op 'Yes' voor de 'User Access Control'-boodschap om toelating te geven voor de installatie. - In het scherm 'Review and accept the service agreements' controleert u de contractuele voorwaarden. Als alles in orde is, klikt u op 'I accept'. - Klik op 'Finish' zodra de installatie voltooid is.

21 D. Configuratie voltooien Wanneer u Outlook 2010/007 en Lync 2010 na het installeren van de eerder vermelde software (configuratieclient) voor het eerst opstart, zullen zij een configuratieprocedure voor het opstarten in

22 gang zetten. In deze taak doorloopt u deze eenmalige opstartroutines. Daarna is uw systeem klaar voor gebruik met Microsoft Office 365. Voltooiing van de configuratie van Outlook 2010/2007: - Start Outlook 2010/007 op. - Op de 'Outlook 2010/007 Startup'-pagina klikt u op 'Next'. - Klik op 'Next' en antwoord 'Yes' op de vraag 'Would you like to configure an account?'. - In het 'Auto Account Setup'-formulier voert u de gewenste informatie in en klikt u vervolgens op 'Next'.

23 Outlook zal Office 365 lokaliseren en ermee communiceren om uw lokaal systeem automatisch te configureren. Als dat gebeurd is, klikt u op 'Finish'. Outlook 2010/007 zal opstarten in de Exchange Onlin box, die klaar is voor gebruik.

24 De configuratie van Lync 2010 voltooien: - Start Lync 2010 op. - In Lync 2010 voert u de gebruikersnaam in, die moet overeenstemmen met het inlogadres, en voert u vervolgens het paswoord van de gebruiker in. - Klik op 'Sign In'. Lync zal vervolgens de verbinding maken.

25

26 2. Overzicht van de kenmerken van Microsoft Office Exchange Online: s, agenda en contactpersonen Exchange Online biedt u vrijwel altijd en overal toegang tot uw , agenda en contactpersonen op uw desktop, laptop en mobiele toestellen, en beschermt u bovendien tegen kwaadwillige software en spam. U kunt uw s gemakkelijk beheren dankzij de mailboxen van 25 GB en ze versturen met een maximumvolume van 25 MB. U werkt zo goed als waar u wilt met automatische updates van , agenda en contactpersonen op de toestellen die u het meest gebruikt, zoals pc's, Macintoshcomputers, iphones, Android-telefoons, BlackBerry-smartphones, Microsoft Windows Mobile-toestellen en Windows-telefoons.1 U logt in op Microsoft Outlook 2010 of Office Outlook 2007 en profiteert van alle krachtige Outlook-functies die u al kent en gebruikt, of u nu verbonden bent met het internet thuis of op kantoor of offline werkt. U hebt toegang tot uw , agenda en contactpersonen vanaf zo goed als elke webbrowser en behoudt tegelijk een veelzijdige, vertrouwde Outlook-ervaring met Outlook Web App. U gebruikt uw bestaande domeinnaam om gepersonaliseerde adressen aan te maken die worden aangestuurd door Exchange Online (bijvoorbeeld Vergaderingen plannen is makkelijk door agenda's te delen en ze naast elkaar te leggen. Vanaf uw agenda gaat u na of uw collega's beschikbaar zijn en of de voorgestelde vergadertijden voor iedereen passen. Uw organisatie wordt beter beveiligd tegen spam en virussen dankzij Microsoft Forefront Online Protection for Exchange, dat allerlei filters en virusscanmotoren bevat SharePoint Online: teamsites en publieke websites SharePoint Online helpt u sites aan te maken om documenten en informatie te delen met collega's en klanten. Het stelt u in staat om: effectief samen te werken door documenten van het team te delen en projectmijlpalen op te volgen om iedereen op de hoogte te houden; de belangrijkste documenten van uw team online te houden, zodat de laatste versies altijd voorhanden zijn; 1 De toegang op mobiele toestellen hangt af van de beschikbaarheid van het netwerk van de operator.

27 alle teamleden online toegang te geven tot kritieke bedrijfsinformatie, waar en wanneer ze die nodig hebben; kritieke bedrijfsinformatie gemakkelijk te beveiligen door te bepalen wie toegang heeft tot de documenten en informatie en wie ze kan lezen en delen; informatie te delen met personen buiten uw organisatie, zoals klanten en businesspartners; over 10 GB opslagvolume te beschikken, met een bijkomend volume van 500 MB per gebruiker Office Web Apps Office Web Apps zijn gebruiksvriendelijke onlinegezellen van Word, Excel, PowerPoint en Microsoft OneNote, waarmee u vanaf uw webbrowser vlot toegang hebt tot documenten en ze kunt bekijken en bewerken. Bewerk Excel-spreadsheets en OneNote-notebooks gelijktijdig met anderen in real time, en zie exact wie uw documenten bewerkt en bekijkt. Raadpleeg uw bestanden van op uw mobiele toestel. Bekijk documenten in hoge kwaliteit. Zie erop toe dat gebruikers de bestanden in een consequent formaat zien wanneer ze switchen tussen Office Web Apps en Office-applicaties voor desktop Office Professional Plus Met Office Professional Plus hebben uw medewerkers krachtige middelen in handen om hun werk probleemloos van op verschillende locaties te doen ongeacht of ze gebruikmaken van een pc, telefoon of webbrowser. Als onderdeel van Microsoft Office 365 levert Office Professional Plus de volledige, vertrouwde en intuïtieve applicaties die u nodig hebt om uw business online te houden. Controleer uw inbox en agenda met Conversation View en andere geavanceerde beheerstools in Outlook. Maak gebruik van de kracht van business- en socialenetwerktoepassingen in Outlook dankzij de Outlook Social Connector. Co-authoring laat u toe te werken op basis van controle en vertrouwen. Deel slideshows in real time in verschillende steden of zelfs wereldwijd met de PowerPoint Broadcast Slide Show. Maak presentaties die even schitterend om te bekijken als gemakkelijk om te creëren zijn, dankzij de nieuwe video- en fotobewerkingstools in PowerPoint. Werk snel met honderden miljoenen rijen gegevens in Excel. Zet enorme hoeveelheden gegevens om in waardevolle informatie.

28 2.5. Lync Online: instant messaging en online vergaderen Dankzij Lync Online vindt u de gewenste persoon vanaf de Office-applicaties die u al gebruikt en stelt u zich snel in verbinding met hem. Via de aanwezigheidsindicator, instant messaging, audio-video-oproepen en onlinevergaderingen vindt u van op vrijwel elke locatie de collega's en klanten die u zoekt en stelt u zich snel in verbinding met hen. Maak gebruik van de aanwezigheidsindicator om te zien wanneer collega's en partners online en beschikbaar zijn. Maak spraak- en video-oproepen van pc naar pc met collega's en klanten. Organiseer geavanceerde onlinevergaderingen, inclusief audio-, video- en webconferenties, met personen binnen en buiten uw organisatie. Deel uw bureaublad, onlinewitborden en presentaties met collega's en partners binnen en buiten uw organisatie. Klik om te communiceren met andere gebruikers van Microsoft Office 365, Microsoft Windows Live en MSN Messenger. Proximus NV van publiek recht, die haar activiteiten uitoefent onder de commerciële naam Proximus, met zetel te Koning Albert II-laan 27, B-1030 Brussel, BTW BE RPR Brussel, BE BPOTBEB1 Pagina 28 van 28

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0

Zakelijk Office 365. Installatie handleiding. Versie 2.0 Zakelijk Office 365 Installatie handleiding Versie 2.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Office 365 gebruiken en beheren

Office 365 gebruiken en beheren Office 365 gebruiken en beheren Inhoud 1. Office 365 gebruiken... 3 Stap 1 Persoonlijke instellingen wijzigen... 4 Stap 2 Aan de slag met Office 365... 4 Stap 3 Werken met Office 365... 6 1. Beheren van

Nadere informatie

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16

Inhoudsopgave. 2014 web2work Pagina 1 van 16 Inhoudsopgave Aanmelden bij Office 365... 2 Office 365 voor het eerste gebruiken... 2 Persoonlijke instellingen Office 365... 3 Wijzigen wachtwoord... 4 Instellen voorkeurstaal... 4 Office Professional

Nadere informatie

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN

Dienstbeschrijving Cloud. Een dienst van KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Cloud Een dienst van KPN ÉÉN Versie : 1.0 Datum : 12 april 2016 Inhoud 1 Dit is Cloud 3 2 Dit is Office 365 4 3 Specificatie Domeinnamen 7 4 Technische voorwaarden en service 8 Blad

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP)

E-mail instellen (POP3/IMAP) E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in Microsoft Outlook Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt toevoegen aan Microsoft Outlook. Voor deze handleiding is gebruik

Nadere informatie

Introductie Werken met Office 365

Introductie Werken met Office 365 Introductie Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Werken met Office 365 Outlook... 5 Werken met Outlook 2007/2010... 5 Werken met de

Nadere informatie

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys

Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012. Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys Handleiding afdrukken rotariaat CAMPUS NOORD 01-10-2012 Informaticadienst Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. Kevin Baert Loes Casteleyn Michiel Seys 0. Inhoudsopgave 0. Inhoudsopgave... 3 1. Installatie

Nadere informatie

1. Hoe krijg ik toegang tot mijn VPS-controlepaneel?

1. Hoe krijg ik toegang tot mijn VPS-controlepaneel? VPS Business FAQ Sectie 1: Installatie...2 1. Hoe krijg ik toegang tot mijn VPS-controlepaneel?...2 2. Hoe krijg ik toegang tot mijn Windows-VPS?...6 3. Hoe krijg ik toegang tot mijn Linux-VPS?...8 Sectie

Nadere informatie

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0

MKB Werkplek Basis. Installatie handleiding. Versie 1.0 MKB Werkplek Basis Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave

Handleiding Telewerken met Windows. Inleiding. Systeemvereisten. Inhoudsopgave Handleiding Telewerken met Windows Inhoudsopgave Inleiding Systeemvereisten Software installatie Inloggen op de portal Problemen voorkomen Probleemoplossingen Inleiding Voor medewerkers van de GGD is het

Nadere informatie

Installatie nieuwe versie GERACC.net versie xxx of hoger

Installatie nieuwe versie GERACC.net versie xxx of hoger Installatie nieuwe versie GERACC.net versie 1.0.5702.xxx of hoger Inhoudstafel A. Technical Pre-requirements... 3 B. Belangrijke aandachtspunten... 3 C. Voorbereiding... 4 D. Versie downloaden van de GERACC

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Zakelijk Office 365 Versie april 2014

Dienstbeschrijving Zakelijk Office 365 Versie april 2014 Dienstbeschrijving Zakelijk Office 365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Gebruik 4 2.1 Productvarianten en opties 4 2.2 De mogelijkheden van Zakelijk Office 365 5 2.2.1

Nadere informatie

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0

Datum 15 juni 2006 Versie 1.0.6. Exchange Online. Handleiding voor gebruiker Release 1.0 Datum 1.0.6 Exchange Online Handleiding voor gebruiker Release 1.0 1.0.6 Inhoudsopgave 1 Instellingen e-mail clients 2 1.1 Gebruik via Outlook 2003 2 1.2 Gebruik via ActiveSync 15 1.3 Gebruik via andere

Nadere informatie

Handleiding Werken met Office 365

Handleiding Werken met Office 365 Handleiding Werken met Office 365 Een introductie voor gebruikers Inhoud Inleiding... 4 Aanmelden bij Office 365... 4 Navigeren... 5 Werken met Office 365 Outlook... 6 Werken met Outlook 2007/2010... 6

Nadere informatie

Solution domain. Cloud PC Backup/Startkit voor gebruikers. Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1.

Solution domain. Cloud PC Backup/Startkit voor gebruikers. Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1. Solution domain Cloud PC Backup/Startkit voor gebruikers Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1.0 Contact E-mail Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Wat is Cloud PC Backup?...

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na de installatie wordt in de

Nadere informatie

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik

Handleiding Office 2013 en Office 365. voor thuisgebruik Handleiding Office 2013 en Office 365 voor thuisgebruik Versie: augustus 2015 1 Inhoudsopgave 1. Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 2. Wat je moet weten voordat je gaat installeren?.... 13 3.

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 Snel aan de slag met Zakelijk Office 365 Professional Plus Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet

MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet MEDIA NAV navigatiesysteem Handleiding voor het downloaden van content via internet Dit document beschrijft hoe u de software of content van uw navigatiesysteem kunt bijwerken. De screenshots die in deze

Nadere informatie

In 5 stappen productiever met Office 365

In 5 stappen productiever met Office 365 In 5 stappen productiever met Office 365 Inleiding Met Office 365 van KPN beschik je altijd en overal over je zakelijke e-mail, agenda en documenten. Programma s als Excel, Word, PowerPoint en OneNote

Nadere informatie

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD

Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD 2014 Handleiding Office 365 IN EEN NOTENDOP ALLES OVER OFFICE 365 CARLO KONIJN CHI COMPUTERS HEERHUGOWAARD Inhoud Inleiding... 2 Aanmelden bij office 365 via het portaal.... 2 Het portaal en gebruikers:...

Nadere informatie

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0

Externe toegang met ESET Secure Authentication. Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Externe toegang met ESET Secure Authentication Daxis helpdesk@daxis.nl Versie 2.0 Inhoudsopgave: Inhoudsopgave:... 1 Inleiding:... 2 Stap 1: Download eenmalig Eset Secure Authentication op uw smartphone...

Nadere informatie

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad

Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Office 365 gebruiken op uw iphone of ipad Snelstartgids E-mail controleren U kunt uw iphone of ipad instellen voor het versturen en ontvangen van e-mail van uw Office 365-account. Altijd toegang tot uw

Nadere informatie

Zakelijk Exchange Online

Zakelijk Exchange Online Zakelijk Exchange Online Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap 2 Abonnement

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Solution domain. Cloud PC Backup/startkit voor partners. Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1.

Solution domain. Cloud PC Backup/startkit voor partners. Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1. Solution domain Cloud PC Backup/startkit voor partners Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1.0 Contact E-mail Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Hoe inloggen op de Cloud PC

Nadere informatie

Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april

Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april Inloggen op studentenmailbox sinds 5 april 1. Surf naar https://www.outlook.com/student.kdg.be 2. Login met je KdG e-mailadres (@student.kdg.be) als gebruikersnaam en je wachtwoord voor Blackboard en e-studentservice

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Office 365 Business Premium & Domeinnaam Voor beheerders pro cloud solutions 1 Inhoud 1. Wanneer gebruikt u deze handleiding?... 3 2. Office 365 Business Premium instellen... 4 2.1.

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Enterprise

Zakelijk Office 365 Enterprise Zakelijk Office 365 Enterprise Installatie handleiding Versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Licenties selecteren en gebruikers aanmaken... 4 Stap 1 Inloggen in Zelfservice ICT-diensten... 4 Stap

Nadere informatie

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.

HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE. IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com. Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2. HANDLEIDING IMPACTXRM MOBILE IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Bijgewerkt 29/07/2015 Versie 1.2.1 INHOUD INHOUD... 1 ALGEMEEN Filosofie... 2 INSTALLATIE...

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8

E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 E-mail instellen (POP3/IMAP) Uw e-mail instellen in ios 8 Deze handleiding legt u stap voor stap uit hoe u een e-mailaccount kunt instellen op uw iphone of ipad. Voor deze handleiding is gebruik gemaakt

Nadere informatie

Office 365: een beknopte handleiding

Office 365: een beknopte handleiding Office 365: een beknopte handleiding 1. Inloggen op de portal van de school: http://webmail.schoolhulshout.be 2. Hierna kom je op de hoofdpagina van je office365 omgeving. 3. Links in de bovenhoek heb

Nadere informatie

Handmatig je lokale mailbox migreren

Handmatig je lokale mailbox migreren Handmatig je lokale mailbox migreren Mailbox data locatie opsporen: Start Outlook en ga naar de hoofdmap van de mailbox, klik hier met de rechtermuisknop en kies voor Open File Location of Open bestands

Nadere informatie

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1

Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 Het installeren van Microsoft Office 2012-09-12 Versie: 2.1 INHOUDSOPGAVE Het installeren van Microsoft Office... 2 Informatie voor de installatie... 2 Het installeren van Microsoft Office... 3 Hoe te

Nadere informatie

DNS & Office 365. Controle en toevoeging van domeinnamen

DNS & Office 365. Controle en toevoeging van domeinnamen DNS & Office 365 Controle en toevoeging van domeinnamen Toevoeging van een DNS gebeurt in drie stappen Verificatie van de domeinnaam. Creatie van de gebruikers. Verwijzing van de domeinnaam naar de Office

Nadere informatie

Bestaand domein instellen Uw bestaande domeinnaam gebruiken voor Zakelijk Office 365

Bestaand domein instellen Uw bestaande domeinnaam gebruiken voor Zakelijk Office 365 Bestaand domein instellen Uw bestaande domeinnaam gebruiken voor Zakelijk Office 365 I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Stap 1: Controleer het Zakelijk Office 365 domein... 4 3 Stap 2: DNS aanpassen

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Dienstbeschrijving New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Contents 1.0 Inleiding... 3 2.0 Workspace 365... 4 2.1 Drie type gebruikers van Workspace 365... 4 1. Office Medewerker... 4 2.

Nadere informatie

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014

Handleiding Zakelijk Exchange Online. Versie maart 2014 Handleiding Zakelijk Exchange Online Versie maart 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Installatie 4 2.1 Inloggen in Zelfservice Cloud 4 2.2 Abonnement selecteren 4 2.3 Eerste gebruiker

Nadere informatie

Handleiding Office 365

Handleiding Office 365 Handleiding Office 365 Document: Handleiding Office 365 Datum: 2-6-2016 Versie: 0.2 Auteur: Stefan de Vries en Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden bij Office 365... 4 3 Navigeren

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking

Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Access. Accomplish. Share. Tips voor het gebruik van Office 365: tools voor email, web, en samenwerking Werk samen, beter Stel uw team in op succes 2 Zie wie online is Communiceer snel met uw team Team

Nadere informatie

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website

Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Aan de slag met het e-mailadres van uw nieuwe Website Handleiding Inhoud 03 Basisinformatie e-mail 04 E-mailprogramma's 07 SMTP controleren als u geen e-mails kunt versturen 10 Veranderen van SMTP-poort

Nadere informatie

Handleiding E-mail clients

Handleiding E-mail clients Handleiding E-mail clients Inhoudsopgave Handleiding E-mail clients... 1 1 POP of IMAP... 2 2 Outlook... 2 2.1 Instellen Mailaccount... 2 Stap 1... 2 Stap 2... 2 Stap 3... 3 Stap 4... 3 Stap 5... 3 Stap

Nadere informatie

MSHosted. Versie: 1.2

MSHosted. Versie: 1.2 MSHosted Handleiding: Versie: 1.2 MSHosted Lucrasoft B.V. Noordeinde 88 3341 LW Hendrik Ido Ambacht t +31 (0)78 68 11 500 f +31 (0)78 620 94 04 w www.lucrasoft.nl e info@lucrasoft.nl Rabobank 3976.06.192

Nadere informatie

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE

HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE HANDLEIDING EXTERNE TOEGANG CURAMARE Via onze SonicWALL Secure Remote Access Appliance is het mogelijk om vanaf thuis in te loggen op de RDS omgeving van CuraMare. Deze handleiding beschrijft de inlogmethode

Nadere informatie

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen!

Ontdek wat Office 365 voor Uw organisatie kan doen! Microsoft Office 365 / 2013 Office 365 maakt een heel nieuwe werkwijze mogelijk. Office 365 biedt vrijwel overal toegang tot de vertrouwde Microsoft Office-tools, aangevuld met hoogwaardige, eenvoudig

Nadere informatie

Business Sharepoint Inhoud

Business Sharepoint Inhoud Business Sharepoint Inhoud Hoe kan ik een BlackBerry-gebruiker toevoegen? (Business Sharepoint)... 2 Hoe aan de slag gaan met Business SharePoint?... 10 Hoe kan ik inloggen op mijn persoonlijke Business

Nadere informatie

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING

cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING cbox UW BESTANDEN GAAN MOBIEL! VOOR LAPTOPS EN DESKTOPS MET WINDOWS PRO GEBRUIKERSHANDLEIDING Inleiding cbox is een applicatie die u eenvoudig op uw computer kunt installeren. Na installatie wordt in de

Nadere informatie

KORTE HANDLEIDING. Activeer

KORTE HANDLEIDING. Activeer Activeer Activeer Activeer 1. Activeer BUSiNeSS cloud A. Dienst activeren : u krijgt binnen de 2 uur een bevestigingsemail "BASE business Cloud : Notificatie" B. Ga naar https://cdashboard. basebusiness.be

Nadere informatie

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac

Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Installatie handleiding Reinder.NET.Optac Versie : 2012.1.0.1 Inhoudsopgave 1 Systeemvereisten... 2 2 Pincode... 2 3 Licentie... 2 4 Installatie... 2 5 Eerste gebruik... 4 Titel Pagina 1 van 6 23-1-2012

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop installeren en Intramed

Nadere informatie

Handleiding. Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken. Versie september 2014

Handleiding. Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken. Versie september 2014 Handleiding Domeinnamen: registreren, verhuizen en gebruiken Versie september 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding... 1 Hoofdstuk 2. Nieuw domein... 2 2.1 Vergeet niet uw nieuwe domein te verifieren...

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365

Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Zakelijk Office 365 Aan de slag met Zakelijk Office 365 Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor het eerst gebruiken... 4 2.1 Inloggen op Zelfservice ICT-diensten... 4 2.2

Nadere informatie

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING

EasternGraphics product documents pcon.update handleiding HANDLEIDING HANDLEIDING INDIEN U ZICH REEDS HEEFT AANGEMELD EN OVER EEN LOGIN BESCHIKT, KUNT U DIRECT NAAR HOOFDSTUK 2 1. Aanmelden en Registreren U kunt zich aanmelden en registreren voor pcon.update middels onze

Nadere informatie

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content

MEDIA NAV. Handleiding voor het online downloaden van content MEDIA NAV Handleiding voor het online downloaden van content In deze handleiding leest u hoe u software- en contentupdates voor het navigatiesysteem kunt uitvoeren. Hoewel de schermafbeeldingen nog niet

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote

Nadere informatie

Office 365 voor leerlingen

Office 365 voor leerlingen Office 365 voor leerlingen Inleiding Elke leerling van onze school heeft de beschikking over een Office 365 account. Vanaf nu kun je op elke computer ter wereld gebruik maken van Office 365, zolang deze

Nadere informatie

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon

Intramed OnLine instellen en gebruiken. Voor Android tablet of telefoon Intramed OnLine instellen en gebruiken Voor Android tablet of telefoon Inhoudsopgave Hoofdstuk 1 Algemeen...1 1.1 Toegang tot inlogportalen...1 Hoofdstuk 2 Basic account...3 2.1 Microsoft Remote Desktop

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Snel op weg met webworxx e-mail

Snel op weg met webworxx e-mail pagina 1 van 23 Snel op weg met webworxx e-mail U heeft kleur bekend en gekozen voor webworxx e-mail. Met deze handleiding helpen wij u graag snel op weg bij het instellen van uw e-mailaccount. Firefox

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers

OFFICE 365. Start Handleiding Medewerkers OFFICE 365 Start Handleiding Medewerkers Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar:

Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2. Datum: 10 april 2014. Eigenaar: Handleiding ALGEMENE HANDLEIDING VWORKSPACE. Versie: 1.2 Datum: 10 april 2014 Eigenaar: I&A 1 Versie Datum Auteur Wijziging 1.0 2-11-2012 Tom Balke 1.1 10-12-2012 Tom Balke Nieuwe versie van vworkspace

Nadere informatie

MS Office 365 installeren op Windows 8

MS Office 365 installeren op Windows 8 MS Office 365 installeren op Windows 8 Inleiding Studenten van het Summa College kunnen gratis gebruik maken van MS Office 365. Het biedt studenten de mogelijkheid online of offline te werken via de Ms

Nadere informatie

Net2 Anywhere - Installatie

Net2 Anywhere - Installatie Anywhere - Installatie Wat is Anywhere? Anywhere is een reeks van applicaties die gebruik maken van het internet om extra functies toe te voegen aan uw toegangscontrolesysteem. De beveiligde webserver

Nadere informatie

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten

Office 365 installeren. Office 365 installeren voor leerkrachten Office 365 installeren Office 365 installeren voor leerkrachten informaticadienst@sint-rembert.be Scholengroep Sint-Rembert v.z.w. 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave... 3 2 Inleiding... 5 3 Office installeren

Nadere informatie

Handleiding. vworkspace VGGM. Handleiding voor gebruikers.

Handleiding. vworkspace VGGM. Handleiding voor gebruikers. Handleiding Handleiding voor gebruikers vworkspace VGGM www.vggm.nl Versienummer 1.4 Versiedatum 16 juni 2016 Versiebeheer Het beheer van dit document berust bij het team ICT Documenthistorie Versie Datum

Nadere informatie

Stepco LinkIT handleiding

Stepco LinkIT handleiding Stepco LinkIT handleiding Document : Stepco LinkIT handleiding DocumentID : Steller : Glen Kösters Versie : 1.0 Status : Gereed Laatste wijziging : 21-8-2013 Door : Glen Kösters Stepco BV T: +31 475 567

Nadere informatie

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access.

Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Gebruikershandleiding E-Zorg Remote Access. Inhoud 1) Inleiding Pagina 2 2) Het token Pagina 2 3) De eerste keer inloggen Pagina 3 4) Terminal Sessions Pagina 5 5) Gebruik vanaf Apple of Linux systemen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Hoe werkt u met dit boek? 9 Uw voorkennis Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Hoe werkt u met dit boek?... 9 Uw voorkennis... 10 De website bij het boek... 10 Toets uw kennis... 10

Nadere informatie

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm:

Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Je nieuwe e-mailadres gebruiken Om je mail te lezen ga je naar de site: https://login.microsoftonline.com Je ziet dan onderstaand inlogscherm: Log in met je e-mailadres en het wachtwoord dat je hebt gekregen.

Nadere informatie

Handleiding Office 365 en Office 2016

Handleiding Office 365 en Office 2016 Handleiding Office 365 en Office 2016 Versie: juli 2017 1 Inhoudsopgave Wat is Office 365 en wat kun je ermee?... 3 Eerst een korte kennismaking met Office 365... 4 Wat je moet weten voordat je gaat installeren?...

Nadere informatie

Installatie Remote Backup

Installatie Remote Backup Juni 2015 Versie 1.2 Auteur : E.C.A. Mouws Pagina 1 Inhoudsopgave BusinessConnect Remote Backup... 3 Kenmerken... 3 Beperkingen... 3 Gebruik op meerdere systemen... 3 Systeemeisen... 4 Support... 4 Installatie...

Nadere informatie

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken.

Installatie. Klik vervolgens op OK om verder te gaan met de installatie. Om verder te gaan met de installatie kunt op op Volgende klikken. Installatie De client software van Backup+ kan worden gedownload op de Internet Limburg website. Kijk hiervoor op http://www.ilimburg.nl/downloads. Na het downloaden en openen van het backup+.exe bestand

Nadere informatie

Handleiding Outlook 2007 december 2010

Handleiding Outlook 2007 december 2010 Vrije Universiteit Amsterdam Universitair Centrum IT Handleiding Outlook 2007 december 2010 Deze handleiding beschrijft hoe u toegang verkrijgt tot Outlook en hoe u deze kunt configureren. 1. Inhoud 1.

Nadere informatie

Dropbox installatie. Inhoud

Dropbox installatie. Inhoud Dropbox installatie Inhoud Inleiding... 2 U heeft nog geen Dropbox account... 3 U heeft een Dropbox account!... 8 Waar kan ik Dropbox nu vinden?... 14 Is Dropbox een veilig medium... 15 Kan ik met één

Nadere informatie

Quickstart handleiding

Quickstart handleiding Quickstart handleiding MS Outlook Account instellen Rechten geven offline werken www.pimbox.nl/support a hosted zarafa product Inhoudsopgave Installatie van de Zarafa Outlook Client 3 Aanmaken van een

Nadere informatie

HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN)

HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN) HANDLEIDING HOSTED EXCHANGE 2007 (PC-EN) Met de Hosted Exchange oplossing van De Hostfabriek beschik je steeds over al je e-mails, publieke documenten en afspraken. Afhankelijk van de beschikbare mogelijkheden

Nadere informatie

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS

Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Handleiding voor het inloggen op Terminal Server van GLT-PLUS Voor inloggen vanuit huis, GLT en NAM Geschreven door: Business Information Datum: 4-5-2011 ENOVIA: 01335559-0001 rev D ENOVIA nummer: 01335559-0001

Nadere informatie

Evernote kan heel veel verschillende type bestanden opslaan. - gewone tekst - foto s - pdf s - websites (via Evernote webclipper

Evernote kan heel veel verschillende type bestanden opslaan. - gewone tekst - foto s - pdf s - websites (via Evernote webclipper ICT tools: Collaboratie tools in de cloud: Evernote: Werkt met een premium model. Gratis voor basis functies, uitgebreidere functies zijn betalend via een abonnement. Evernote is een samenwerkingstool

Nadere informatie

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm.

Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm. Handleiding VITA aanpassing naar azmm.be Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v3.0 Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ 2/11 Inhoudstafel: 1 AANPASSINGEN ------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Server v5.2.x

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Server v5.2.x TOEGANGSCONTROLE Installatie Handleiding AxiomV Server v5.2.x Versie 5.2.x uitgave februari 2012 HLB25V1.0 Pagina 1 van 14 Installatie Handleiding Inleiding Geachte klant, Deze handleiding beschrijft de

Nadere informatie

Installatiegids & handleiding extranet voor de interne medewerker

Installatiegids & handleiding extranet voor de interne medewerker Installatiegids & handleiding extranet voor de interne Systeem vereisten Windows 7 of hoger IE10 of hoger (Enkel Internet Explorer werkt. Op Windows 10 moet nog steeds Internet Explorer gebruikt worden.

Nadere informatie

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken

In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Auteur: Evert-Jan Steenvoorden Datum: 24-06-2015 Printers configureren In dit artikel zal ik u uitleggen hoe u rechtstreeks vanuit Troublefree Retail kan afdrukken Wat heb je nodig Om rechtstreeks af te

Nadere informatie

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX

KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken. Voor Mac OSX KraamZorgCompleet OnLine instellen en gebruiken Voor Mac OSX (Untitled) Voor Mac OSX Copyright 2012 Convenient en licentiegevers. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd

Nadere informatie

Handleiding installatie VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v 3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm.be/

Handleiding installatie VITA Windows VITA. veilige internettoegang voor artsen v 3.0. Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ Handleiding installatie VITA Windows VITA veilige internettoegang voor artsen v 3.0 Link website VITA : https://meunier.azmm.be/ 2/16 Inhoudstafel: 1 VOOR WE BEGINNEN ------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Zakelijk Office 365 & Zakelijk Office 365 Professional Plus

Zakelijk Office 365 & Zakelijk Office 365 Professional Plus Zakelijk Office 365 & Zakelijk Office 365 Professional Plus Basishandleiding voor eindgebruikers en beheerders. Versie 1.2 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Zakelijk Office 365 voor de gebruiker... 4

Nadere informatie

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database

Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012. Stand-alone / Netwerkversie. Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Installatiehandleiding FWG 3.0/2011-2012 Stand-alone / Netwerkversie Nieuwe Installatie van FWG 3.0/2011-2012 met een MS Access database Wij willen u er op wijzen dat ons systeem FWG3.0 Cd-rom versie dit

Nadere informatie

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur

HANDLEIDING CAMERASYSTEEM. Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur HANDLEIDING CAMERASYSTEEM Korte inhoud: 1. Java Installeren 2. Software Installeren. 3. Software gebruik 1. Java Installeren: Open eerst een webbrowser naar keuze: bij voorkeur firefox of internet explorer

Nadere informatie

Overzicht van het Office 365 portfolio

Overzicht van het Office 365 portfolio Overzicht van het portfolio Eindgebruikersprijs via Microsoft Grote postvakken: Iedere gebruiker krijgt een postvak van 50 GB en kan berichten tot maximaal 25 MB verzenden. Exchange Online Plan 1 3,10

Nadere informatie

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0

Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Handleiding: MRJ Online Back-up versie 1.0 Inhoudsopgave. Over deze handleiding.... 3 Inleiding... 4 1. Installatie Windows XP/Vista/7/2000/2003 of 2008... 5 2. Backupset maken... 11 3. Extra Backupset

Nadere informatie

OneDrive & OneNote voor smartphone

OneDrive & OneNote voor smartphone OneDrive & OneNote voor smartphone Inhoud 1. Inleiding... 3 2. OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.1 OneDrive for Business 2013 op je Windows-smartphone... 3 2.2 Bestanden in OneDrive

Nadere informatie

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades)

Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Factuur2King 2.1 installeren (ook bij upgrades) Pak het Factuur2King.zip bestand uit en plaats de bestanden op de gewenste locatie op de PC (de locatie maakt niet uit). Controleer dat de volgende twee

Nadere informatie

Handleiding installatie Rental Dynamics

Handleiding installatie Rental Dynamics Handleiding installatie Rental Dynamics Versie: 1.1 Datum: 9 januari 2015 1. Inleiding Deze handleiding beschrijft de procedure voor de installatie van Rental Dynamics en de benodigde software. In hoofdstuk

Nadere informatie

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Client v5.2.x

TOEGANGSCONTROLE. Installatie Handleiding. AxiomV Client v5.2.x TOEGANGSCONTROLE Installatie Handleiding AxiomV Client v5.2.x Versie 5.2.x uitgave juni 2012 HLB31V1.0 Pagina 1 van 12 Installatie Handleiding Inleiding Geachte klant, Deze handleiding beschrijft de installatie

Nadere informatie

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8

EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 EERSTE STAPPEN WINDOWS 8 Korte inleiding in Windows 8 Korte inleiding over de opstart en het eerste gebruik van Windows 8 Carl Maegerman www.lesgever.be INHOUDSOPGAVE 1 INLEIDING... 3 2 STAP 1 / INLOGGEN...

Nadere informatie