Snelstartgids Microsoft Office 365

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Snelstartgids Microsoft Office 365"

Transcriptie

1 Snelstartgids Microsoft Office 365 Versie: 3.0 Datum: 09/05/2012

2 Inhoudstafel Inleiding 3 1. Starten met Microsoft Office 365: basisstappen Connectie aan Microsoft Office Domeinnaam bij Microsoft Office 365 controleren Gebruikers aan Microsoft Office 365 toevoegen Toevoeging van de opgeslagen CNAME, SRV en wijzigingen van MX Uw pc klaarmaken voor de Microsoft Office 365-diensten 11 A. Microsoft Office Professional Plus installeren (optioneel) 13 B. Microsoft Lync 2010 installeren 14 C. Uw Office-desktopapplicaties installeren en configureren 17 D. Configuratie voltooien Overzicht van de kenmerken van Microsoft Office Exchange Online Sharepoint Online Office Web Apps Office Professional Plus Lync Online 28

3 Inleiding Deze snelstartgids verschaft u de basisprinicipes voor het gebruik van de Microsoft Office 365- diensten van Proximus. Het is aangeraden deze kit even te doorlopen alvorens met het gebruik van de Microsoft Office 365-diensten te starten. Hieronder vindt u de verschillende taken die u moet uitvoeren als u voor het eerst op deze diensten inlogt. - Uw domeinnaam controleren - Uw gebruikers toevoegen en hun een dienst toewijzen - De clienttoestellen configureren (Outlook, Lync, updates van de Service Packs van Windows) 1. Starten met Microsoft Office 365: basisstappen Gelieve na te gaan welke programma's (Outlook, Lync, enz.) en Service Packs (XP, Vistra, Windows 7) minimaal vereist zijn om Microsoft Office 365 optimaal te kunnen gebruiken: Het is belangrijk dat u de clienttoestellen updatet voordat u de accounts configureert! 1.1. Connectie aan Microsoft Office 365 Gebruik uw administratornaam en paswoord om in te loggen op https://portal.microsoftonline.com en toegang te krijgen tot alle diensten. U komt vervolgens op de startpagina van de administrator terecht.

4 1.2. Domeinnaam bij Microsoft Office 365 controleren DNS bij Proximus Heeft u een domeinnaam bij Proximus, dan wordt uw domeinnaam automatisch aan Microsoft Office 365 gekoppeld. Uw domeinnaam zal dus klaar zijn voor gebruik van zodra u de toegangscode van Becloud Collbaboration hebt ontvangen. U mag direct naar rubriek 1.3 gaan voor het aanmaken en configureren van uw gebruikers. DNS bij een andere provider dan Proximus Als uw domeinnaam zich niet bij Proximus bevindt, gelieve de operatie uit te voeren om uw domeinnaam na te gaan vooraleer enige actie uit te voeren op Microsoft Office 365. Om dit te doen, is het nodig om volgende acties uit te voeren. - Na zich aangemeld te hebben, in de linkse kolom onder de tab Beheer, klik op Domeinen.

5 - In het venster Domeinen, klik op uw domeinnaam. Neem contact op met uw DNS leverancier en vraag om de registratie TXT toe te voegen zoals gevraagd door Microsoft (zie afbeelding hierboven). Het zou ideaal zijn om een screenshot te maken, waarin uw parameters voorkomen. Als u een toegang heeft tot het beheer van uw domein, voeg het veld TXT toe.

6 Als het veld TXT toegevoegd is, ga naar de administratie pagina van de domeinnaam, klik op uw domein en voer de verificatie van uw domein uit. Opgelet : De activering van de TXT registratie kan tot 72 uren duren, afhankelijk van de registrar. Als de DNS is nagekeken, bent u klaar om naar de volgende stap te gaan, het toevoegen van gebruikers. Opmerking : als het gaat om een nieuwe domeinnaam, kan u vragen aan uw leverancier om direct de MX records aan te passen (m.a.w. kunt u 1.2 en 1.4 in één keer uitvoeren!) Als uw domeinnaam al eens gebruikt is geweest in een andere oplossing, gelieve dan eerst stap 1.2 uit te voeren, en dan uw gebruikers aan te maken vooraleer de wijziging de records MX aan te vragen (punt 1.4).

7 1.3. Gebruikers aan Microsoft Office 365 toevoegen Opmerking: Als u voor het eerst op het beheersportaal inlogt, wordt u verzocht een tweede globale administratoraccount als back-up te creëren, voor het geval dat u het paswoord zou vergeten. De beschikbaarheid van een tweede globale administratoraccount garandeert immers dat u toegang hebt tot alle configuratiefuncties. Voorbeeld: Creëer eerst de account van Pierre Dupond en configureer deze laatste als globale administrator. Vervolgens creëert u een standaardgebruikersaccount voor Geert Vanhyfte.

8 - Klik op 'Starten met Office 365' en daarna op 'Gebruikers toevoegen'. - Voer Jean in bij 'Voornaam', Dupond bij 'Naam', Jean Dupond bij 'Volledige naam' en JeanD bij 'Gebruikersnaam'. - Klik op 'Volgende'. - Onder 'Rol toewijzen' op de pagina 'Parameters' selecteert u 'Ja' als antwoord op de vraag 'Wenst u dat deze gebruiker over de administratortoelatingen beschikt?'. - Klik op de link 'Meer weten over de administratorrollen' en overloop de soorten administratorrollen die in Microsoft Office 365 beschikbaar zijn. - Kies het type 'Algemene administrator' in de afrollijst. - Bepaal de locatie van de gebruiker bij 'Plaats van de gebruiker definiëren'. - Klik op 'Volgende'.

9 - Klik op 'Microsoft Office 365 Plan E3' op de pagina 'Licenties toekennen'. Klik nogmaals op 'Volgende'. - Vink het vakje ' verzenden' aan op de pagina 'Resultaten via verzenden'. Voer vervolgens uw adres in het veld in en klik daarna op 'Creëren'.

10 - Noteer meteen ook het paswoord van Jean, zodat u het later kunt gebruiken. - Klik op Eindigen. Jean is nu geregistreerd als gebruiker.

11 - Klik op 'Nieuw' en vervolgens op 'Gebruiker'. Herhaal stappen 3 tot 12 om een tweede gebruiker, Geert Vanhyfte, toe te voegen (wijs de gebruikersnaam toe: GeertV), maar maak Geert Vanhyfte geen administrator. - Klik op 'Admin' bovenaan het scherm om terug te keren naar de hoofdbeheerspagina Toevoeging van de opgeslagen CNAME, SRV en wijzigingen van MX. DNS bij Proximus Als uw domeinnaam zich bij Proximus bevindt, is deze stap al uitgevoerd door onze diensten. Ga naar punt 1.5 DNS bij een andere provider dan Proximus Na het aanmaken van uw gebruikers, gelieve terug contact op te nemen met uw DNS leverancier. Vraag hem om de inschrijvingen te wijzigen van SRV, CNAME en van de MX. Al deze gegevens bevinden zich onder de rubriek Eigenschappen van domeinen. De aanpassing van uw MX naar Microsoft Office 365 is het volgende : MX 10 : mondomain.xx.eo.outlook.com. (Voorbeeld : dupont.be.eo.outlook.com) Van zodra dat de opgeslagen MX toegevoegd zijn aan uw DNS parameters, zullen alle s toekomen in uw nieuwe s boxes. (Exchange Online).

12 Het zou ideaal zijn als u een screenshot kunt opsturen van u admin interface naar u leverancier terwijl u klikt op mijn domein beheren (zie afbeelding hieronder) Uw pc klaarmaken voor de Microsoft Office 365-diensten Zodra u uw gebruikers geconfigureerd hebt, dient u ook uw systemen te configureren om de Microsoft Office 365-diensten te kunnen gebruiken. Hiervoor dienen drie clients gedownload en geconfigureerd te worden: Microsoft Office Pro Plus, Microsoft Lync 2010 en de configuratiewizard van Microsoft Office 365 (Office365DesktopSetup). Microsoft Office Professional Plus mag optioneel gedownload worden. Om Office 365 te kunnen gebruiken, moet u echter minimum over Outlook 2007 beschikken. Office Professional Plus (optioneel): met Microsoft Office Professional Plus beschikt u over de recentste versie van de Office-applicaties. Deze applicatie wordt transparant aangesloten en met clouddiensten geleverd. Zij verschaft u via nagenoeg elk toestel toegang tot uw documenten, s en agenda's.

13 Microsoft Lync 2010: voor Lync Online hebt u de Lync 2010-client nodig. Desinstalleer Office Communicator (indien aanwezig) voordat u Lync 2010 installeert. Indien u van een gepersonaliseerd domein gebruikmaakt, moeten de in taak 1 in aangeduide DNSparameters worden toegepast alvorens de Office-configuratieclient te starten. Configuratieclient (Office365DesktopSetup): controleert uw pc op vereiste updates en configureert uw Office-desktopapplicaties om samen te werken met Office 365. Indien u minimum nog niet over Office 2007 (Outlook 2007) beschikt, dient u eerst Microsoft Office Pro Plus te downloaden. Vervolgens downloadt en start u het gebruiksprogramma voor configuratie van Office 365, gevolgd door Lync Ten slotte configureert u Outlook voor gebruik met Exchange Online. De elementen die gedownload moeten worden, bevinden zich in het tabblad Resources > Downloads in de rechterkolom op de pagina 'Gebruikers'.

14 A. Microsoft Office Professional Plus installeren (optioneel) Vooraleer u Microsoft Office Professional Plus installeert, dient u over een computer te beschikken die u kunt gebruiken voor de test en de systeemvereisten voor Office 2010 na te gaan op Opgelet: als u Microsoft Office Professional Plus installeert, zal uw bestaande versie van Office geüpgraded worden. - Klik op de pagina 'Start' op 'Downloads' in het tabblad 'Resources'. - Selecteer onder Microsoft Office Professional Plus de taal en de versie die voor uw systeem (32 of 64 bit) vereist zijn. - Klik op 'Installeren' en selecteer 'Draaien' (Run) voor het configuratieprogramma. Hebt u meerdere systemen die moeten worden geïnstalleerd, selecteer dan 'Bewaren' (Save) voor het configuratieprogramma en start vervolgens het programma voor elk systeem dat geüpgraded moet worden. B. Microsoft Lync 2010 installeren In de volgende stappen wordt uitgelegd hoe u de Lync 2010-client op uw pc kunt installeren vanaf de landingspagina van de gebruiker op het Microsoft Office 365-portaal. Een andere mogelijkheid is dat u het Lync 2010-configuratieprogramma op een lokale share opslaat en de gebruikers een link naar deze share geeft. - Klik op de pagina 'Start' op 'Downloads' in het tabblad 'Resources'. - Doorloop de pagina tot 'Lync Online installeren'.

15 - Onder 'Resources' klikt u op 'Vereiste configuratie voor Lync 2010' en bevestigt u dat uw systeem aan de gevraagde criteria voldoet. - Selecteer onder 'Microsoft Lync 2010' de taal en de versie die voor uw systeem (32 of 64 bit) vereist zijn. - Klik op 'Installeren' en selecteer 'Draaien' (Run) voor het configuratieprogramma. Afhankelijk van uw besturingssysteem en hoe het is geconfigureerd, is het mogelijk dat u een 'User Access Control'-venster te zien krijgt. Klik op 'Ja'. - In het Microsoft Lync 2010 Setup-venster klikt u op 'Bladeren' (Browse) indien u de plaats wenst te selecteren waar u de software zult installeren. Klik op 'Installeren'.

16 Indien uw organisatie het toelaat, klikt u in het 'Microsoft Update'-venster op 'OK' om de standaardparameters te activeren van 'Microsoft Update gebruiken als ik updates zoek (aanbevolen)'.

17 Wanneer de configuratie voltooid is, ontvinkt u het vakje 'Lync starten' en klikt u op 'Sluiten'. C. Uw Office-desktopapplicaties installeren en configureren Het is aangeraden de updates via Windows Update te verrichten (windowsupdate.microsoft.com/). Voor het gemak voert u de updates van Office en Windows uit tot de site aangeeft dat u volledig bijgewerkt bent en dat er geen update beschikbaar is.

18 De configuratieclient (Office365DesktopSetup) controleert uw pc op vereiste updates en configureert uw Office-desktopapplicaties om samen te werken met Microsoft Office Klik op de pagina 'Start' op 'Downloads' in het tabblad 'Resources'. - Doorloop de pagina tot 'Installeer' en configureer uw Office 365-desktopapplicaties. - Klik op 'Configureren'. - Geef zo nodig de toelating om de software op te starten. - Indien u erom wordt verzocht, klikt u in het inlogscherm van Microsoft Office 365 Desktop Setup op 'Sign in'. - In het scherm 'Configure desktop application and install updates' klikt u op 'Continue'.

19 Het is mogelijk dat u bepaalde applicaties moet sluiten.

20 Indien u erom wordt verzocht, klikt up op 'Yes' voor de 'User Access Control'-boodschap om toelating te geven voor de installatie. - In het scherm 'Review and accept the service agreements' controleert u de contractuele voorwaarden. Als alles in orde is, klikt u op 'I accept'. - Klik op 'Finish' zodra de installatie voltooid is.

21 D. Configuratie voltooien Wanneer u Outlook 2010/007 en Lync 2010 na het installeren van de eerder vermelde software (configuratieclient) voor het eerst opstart, zullen zij een configuratieprocedure voor het opstarten in

22 gang zetten. In deze taak doorloopt u deze eenmalige opstartroutines. Daarna is uw systeem klaar voor gebruik met Microsoft Office 365. Voltooiing van de configuratie van Outlook 2010/2007: - Start Outlook 2010/007 op. - Op de 'Outlook 2010/007 Startup'-pagina klikt u op 'Next'. - Klik op 'Next' en antwoord 'Yes' op de vraag 'Would you like to configure an account?'. - In het 'Auto Account Setup'-formulier voert u de gewenste informatie in en klikt u vervolgens op 'Next'.

23 Outlook zal Office 365 lokaliseren en ermee communiceren om uw lokaal systeem automatisch te configureren. Als dat gebeurd is, klikt u op 'Finish'. Outlook 2010/007 zal opstarten in de Exchange Onlin box, die klaar is voor gebruik.

24 De configuratie van Lync 2010 voltooien: - Start Lync 2010 op. - In Lync 2010 voert u de gebruikersnaam in, die moet overeenstemmen met het inlogadres, en voert u vervolgens het paswoord van de gebruiker in. - Klik op 'Sign In'. Lync zal vervolgens de verbinding maken.

25

26 2. Overzicht van de kenmerken van Microsoft Office Exchange Online: s, agenda en contactpersonen Exchange Online biedt u vrijwel altijd en overal toegang tot uw , agenda en contactpersonen op uw desktop, laptop en mobiele toestellen, en beschermt u bovendien tegen kwaadwillige software en spam. U kunt uw s gemakkelijk beheren dankzij de mailboxen van 25 GB en ze versturen met een maximumvolume van 25 MB. U werkt zo goed als waar u wilt met automatische updates van , agenda en contactpersonen op de toestellen die u het meest gebruikt, zoals pc's, Macintoshcomputers, iphones, Android-telefoons, BlackBerry-smartphones, Microsoft Windows Mobile-toestellen en Windows-telefoons.1 U logt in op Microsoft Outlook 2010 of Office Outlook 2007 en profiteert van alle krachtige Outlook-functies die u al kent en gebruikt, of u nu verbonden bent met het internet thuis of op kantoor of offline werkt. U hebt toegang tot uw , agenda en contactpersonen vanaf zo goed als elke webbrowser en behoudt tegelijk een veelzijdige, vertrouwde Outlook-ervaring met Outlook Web App. U gebruikt uw bestaande domeinnaam om gepersonaliseerde adressen aan te maken die worden aangestuurd door Exchange Online (bijvoorbeeld Vergaderingen plannen is makkelijk door agenda's te delen en ze naast elkaar te leggen. Vanaf uw agenda gaat u na of uw collega's beschikbaar zijn en of de voorgestelde vergadertijden voor iedereen passen. Uw organisatie wordt beter beveiligd tegen spam en virussen dankzij Microsoft Forefront Online Protection for Exchange, dat allerlei filters en virusscanmotoren bevat SharePoint Online: teamsites en publieke websites SharePoint Online helpt u sites aan te maken om documenten en informatie te delen met collega's en klanten. Het stelt u in staat om: effectief samen te werken door documenten van het team te delen en projectmijlpalen op te volgen om iedereen op de hoogte te houden; de belangrijkste documenten van uw team online te houden, zodat de laatste versies altijd voorhanden zijn; 1 De toegang op mobiele toestellen hangt af van de beschikbaarheid van het netwerk van de operator.

27 alle teamleden online toegang te geven tot kritieke bedrijfsinformatie, waar en wanneer ze die nodig hebben; kritieke bedrijfsinformatie gemakkelijk te beveiligen door te bepalen wie toegang heeft tot de documenten en informatie en wie ze kan lezen en delen; informatie te delen met personen buiten uw organisatie, zoals klanten en businesspartners; over 10 GB opslagvolume te beschikken, met een bijkomend volume van 500 MB per gebruiker Office Web Apps Office Web Apps zijn gebruiksvriendelijke onlinegezellen van Word, Excel, PowerPoint en Microsoft OneNote, waarmee u vanaf uw webbrowser vlot toegang hebt tot documenten en ze kunt bekijken en bewerken. Bewerk Excel-spreadsheets en OneNote-notebooks gelijktijdig met anderen in real time, en zie exact wie uw documenten bewerkt en bekijkt. Raadpleeg uw bestanden van op uw mobiele toestel. Bekijk documenten in hoge kwaliteit. Zie erop toe dat gebruikers de bestanden in een consequent formaat zien wanneer ze switchen tussen Office Web Apps en Office-applicaties voor desktop Office Professional Plus Met Office Professional Plus hebben uw medewerkers krachtige middelen in handen om hun werk probleemloos van op verschillende locaties te doen ongeacht of ze gebruikmaken van een pc, telefoon of webbrowser. Als onderdeel van Microsoft Office 365 levert Office Professional Plus de volledige, vertrouwde en intuïtieve applicaties die u nodig hebt om uw business online te houden. Controleer uw inbox en agenda met Conversation View en andere geavanceerde beheerstools in Outlook. Maak gebruik van de kracht van business- en socialenetwerktoepassingen in Outlook dankzij de Outlook Social Connector. Co-authoring laat u toe te werken op basis van controle en vertrouwen. Deel slideshows in real time in verschillende steden of zelfs wereldwijd met de PowerPoint Broadcast Slide Show. Maak presentaties die even schitterend om te bekijken als gemakkelijk om te creëren zijn, dankzij de nieuwe video- en fotobewerkingstools in PowerPoint. Werk snel met honderden miljoenen rijen gegevens in Excel. Zet enorme hoeveelheden gegevens om in waardevolle informatie.

28 2.5. Lync Online: instant messaging en online vergaderen Dankzij Lync Online vindt u de gewenste persoon vanaf de Office-applicaties die u al gebruikt en stelt u zich snel in verbinding met hem. Via de aanwezigheidsindicator, instant messaging, audio-video-oproepen en onlinevergaderingen vindt u van op vrijwel elke locatie de collega's en klanten die u zoekt en stelt u zich snel in verbinding met hen. Maak gebruik van de aanwezigheidsindicator om te zien wanneer collega's en partners online en beschikbaar zijn. Maak spraak- en video-oproepen van pc naar pc met collega's en klanten. Organiseer geavanceerde onlinevergaderingen, inclusief audio-, video- en webconferenties, met personen binnen en buiten uw organisatie. Deel uw bureaublad, onlinewitborden en presentaties met collega's en partners binnen en buiten uw organisatie. Klik om te communiceren met andere gebruikers van Microsoft Office 365, Microsoft Windows Live en MSN Messenger. Proximus NV van publiek recht, die haar activiteiten uitoefent onder de commerciële naam Proximus, met zetel te Koning Albert II-laan 27, B-1030 Brussel, BTW BE RPR Brussel, BE BPOTBEB1 Pagina 28 van 28

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4)

Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Handleiding Cloud-oplossingen bij Ondernemerspakket Internet & Bellen en Alles-in-één Zakelijk Versie juli 2014 (V1.4) Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 4 Hoofdstuk 2. Installatie van de Cloud-oplossingen

Nadere informatie

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1

Dienstbeschrijving. New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Dienstbeschrijving New Day at Work Online workspace of the future! Page 1 Contents 1.0 Inleiding... 3 2.0 Workspace 365... 4 2.1 Drie type gebruikers van Workspace 365... 4 1. Office Medewerker... 4 2.

Nadere informatie

Solution domain. Cloud PC Backup/Startkit voor gebruikers. Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1.

Solution domain. Cloud PC Backup/Startkit voor gebruikers. Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1. Solution domain Cloud PC Backup/Startkit voor gebruikers Datum 26/05/2015 Vertrouwelijkheid Unrestricted Onze referentie V1.0 Contact E-mail Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Wat is Cloud PC Backup?...

Nadere informatie

Gebruikersgids My Office Self Care Getting Started

Gebruikersgids My Office Self Care Getting Started Gebruikersgids My Office Self Care Getting Started Inhoud 1. Inleiding 3 2. Begin van de installatie vóór de verbinding van de My Office Self Care interface (stappen 1 tot 4) 3 3. My Office diensten installeren

Nadere informatie

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht

Mededeling met betrekking tot het auteursrecht Parallels Panel Mededeling met betrekking tot het auteursrecht ISBN: Niet beschikbaar Parallels 660 SW 39 th Street Suite 205 Renton, Washington 98057 USA Telefoon: +1 (425) 282 6400 Fax: +1 (425) 282

Nadere informatie

Installatiehandleiding

Installatiehandleiding // Mamut Business Software Installatiehandleiding Introductie Deze handleiding is bedoeld om de installatie en eerste opstart van Mamut Business Software te vereenvoudigen. De structuur van de handleiding

Nadere informatie

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit

Microsoft Office 365 voor bedrijven. Remcoh legt uit Microsoft Office 365 voor bedrijven Remcoh legt uit Beter samenwerken, ook onderweg Starten met Office 365 is starten met het nieuwe werken. Met Office 365 heeft u namelijk de mogelijkheid om altijd en

Nadere informatie

GFI MailEssentials 12. Handleiding. Door GFI Software Ltd.

GFI MailEssentials 12. Handleiding. Door GFI Software Ltd. GFI MailEssentials 12 Handleiding Door GFI Software Ltd. http://www.gfi.nl E-mail: info@gfi.nl Dit document is gecreëerd door GFI Software Ltd. De informatie in dit document is aan verandering onderhevig.

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

Mamut Client Manager. Mamut Business Software. Additionele producten & Enterprise-uitbreidingen. Version 14 MBS.EXT.MCM.NL.2011.2

Mamut Client Manager. Mamut Business Software. Additionele producten & Enterprise-uitbreidingen. Version 14 MBS.EXT.MCM.NL.2011.2 0BAdditionele producten en Enterprise-uitbreidingen Mamut Business Software Additionele producten & Enterprise-uitbreidingen Mamut Client Manager Version 14 MBS.EXT.MCM.NL.2011.2 I Inhoud Additionele producten

Nadere informatie

ALGEMENE INFORMATIE &

ALGEMENE INFORMATIE & IMPACTXRM CRM ALGEMENE INFORMATIE & INSTALLATIE IMPACTXRM NV Zuidleiestraat 12/1b 9880 Aalter 0032 (50)960070 info@impactxrm.com Herzien 29.07.2015 Inhoud Inhoud... 1 IMPACTXRM CRM Algemene Informatie...

Nadere informatie

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding

Bitdefender Total Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Total Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden gereproduceerd

Nadere informatie

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding

Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding HANDLEIDING Bitdefender Internet Security 2015 Handleiding Publication date 10/17/2014 Copyright 2014 Bitdefender Wettelijke bepaling Alle rechten voorbehouden. Geen enkel deel van dit boek mag worden

Nadere informatie

esms Outlook Gebruiksaanwijzing

esms Outlook Gebruiksaanwijzing 1 esms Outlook Gebruiksaanwijzing 2 3 Inhoud Inleiding...3 Installatie en vereisten...3 Vereisten...3 Installatie...4 Registratie...5 Verwijderen...6 Inleiding Hartelijk dank om voor Mobistar PC Messenger

Nadere informatie

Technical White Paper

Technical White Paper Technical White Paper VMware vcloud Director Opgesteld door: Andy Janssens 3SNB Inhoudsopgave 1 Cloud Computing, wat is het en wat houdt het in?... 4 1.1 Wat is Cloud Computing?... 4 1.2 Welke Cloud Computing

Nadere informatie

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015

Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Handleiding OneDrive voor Bedrijven van KPN Versie mei 2015 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 1.1 Deze handleiding 3 Hoofdstuk 2. Aan de slag 4 2.1 Voor de 1 e keer inloggen 4 2.2 Gebruik via uw internet

Nadere informatie

Technische Opzet TimeTell versie 8

Technische Opzet TimeTell versie 8 Technische Opzet TimeTell versie 8 TIMETELL BV www.timetell.nl Balen van Andelplein 2 2273 KH, Voorburg 070-3114811 info@timetell.nl Helpdesk 070-3114810 helpdesk@timetell.nl Inhoud 1. Inleiding... 4 2.

Nadere informatie

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5

LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 Datum Versie 1-2-2011 1.0 LogiVert CRM-Relatiebeheer 5.5 1 1. Inleiding... 5 1.1. Functionaliteit CRM relatiebeheer...5 1.2. Single versus multi-user versie...6 2. De software

Nadere informatie

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER

INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER INSTALLATIE VAN DE BelD KAARTLEZER 1. Inleiding Om toegang te krijgen tot het systeem van de Orde van Architecten Vlaamse Raad waarmee u uw digitaal visum kan verkrijgen, dient u te beschikken over een

Nadere informatie

APNS Certificaat genereren en installeren

APNS Certificaat genereren en installeren APNS Certificaat genereren en installeren Handleiding om een Apple APNS certificaat te genereren en te installeren. Version: x.x MobiDM Handleiding voor APNS Certificate Pagina 1 Index 1. APPLE APNS CERTIFICAAT...

Nadere informatie

KPN ÉÉN. Dienstbeschrijving. Versie 1.11

KPN ÉÉN. Dienstbeschrijving. Versie 1.11 1 KPN ÉÉN Dienstbeschrijving Versie 1.11 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Voordelen van KPN ÉÉN... 5 3 KPN ÉÉN-oplossing... 6 3.1 Gebruikersprofielen... 6 3.1.1 Vergaderzaal... 6 3.1.2 Kantoor... 6 3.1.3

Nadere informatie

Microsoft Office 365 productgids

Microsoft Office 365 productgids Microsoft Office 365 productgids The information contained in this document represents the current view of Microsoft Corporation on the issues discussed as of the date of publication and is subject to

Nadere informatie

KPN ÉÉN MKB. Dienstbeschrijving

KPN ÉÉN MKB. Dienstbeschrijving 1 KPN ÉÉN MKB Dienstbeschrijving Versie 1.8 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 4 2 Voordelen van KPN ÉÉN... 5 3 KPN ÉÉN-oplossing... 6 3.1 Gebruikersprofielen... 6 3.1.1 Vergaderzaal... 6 3.1.2 Kantoor... 6

Nadere informatie

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding

Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding Webhosting Online Windows platform Gebruikershandleiding I nho udso pg av e 1 Inleiding... 3 2 Zelfservice ICT-Diensten... 4 Toegang tot de Zelfservice ICT module... 4 Beginscherm Control Panel... 5 3

Nadere informatie

Evernote kan heel veel verschillende type bestanden opslaan. - gewone tekst - foto s - pdf s - websites (via Evernote webclipper

Evernote kan heel veel verschillende type bestanden opslaan. - gewone tekst - foto s - pdf s - websites (via Evernote webclipper ICT tools: Collaboratie tools in de cloud: Evernote: Werkt met een premium model. Gratis voor basis functies, uitgebreidere functies zijn betalend via een abonnement. Evernote is een samenwerkingstool

Nadere informatie

Parallels Operations Automation 5.4. Handleiding voor abonnees. Herziening 9.33 (juli 2012)

Parallels Operations Automation 5.4. Handleiding voor abonnees. Herziening 9.33 (juli 2012) Parallels Operations Automation 5.4 Handleiding voor abonnees Herziening 9.33 (juli 2012) Copyright 1999-2012 Parallels IP Holdings GmbH en zijn filialen. Alle rechten voorbehouden. Parallels IP Holdings

Nadere informatie

Versie 8.6.2 GEBRUIKERSHANDLEIDING

Versie 8.6.2 GEBRUIKERSHANDLEIDING Versie 8.6.2 GEBRUIKERSHANDLEIDING Copyright 1981-2015 Netop Business Solutions A/S. All Rights Reserved. Portions used under license from third parties. Please send any comments to: Netop Business Solutions

Nadere informatie

Handleiding MijnHelderHosting

Handleiding MijnHelderHosting Handleiding MijnHelderHosting Beheer uw domein snel en eenvoudig in MijnHelderHosting In MijnHelderHosting kunt u uw domein op een overzichtelijke manier beheren. Zo kunt u bijvoorbeeld nieuwe gebruikers

Nadere informatie

HANDLEIDING v1.3 WEBBEHEER VIA DE GRAPHISCHE GEBRUIKERS INTERFACE VIRTUALMIN - WEBMIN

HANDLEIDING v1.3 WEBBEHEER VIA DE GRAPHISCHE GEBRUIKERS INTERFACE VIRTUALMIN - WEBMIN HANDLEIDING v1.3 WEBBEHEER VIA DE GRAPHISCHE GEBRUIKERS INTERFACE VIRTUALMIN - WEBMIN Een handleiding van - Moving Art Studio ASBL Copyright Moving Art Studio Eleni Postantzi GNU Free Documentation Licence

Nadere informatie

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1

PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 PerfectView Handleiding versie 14.04.000 1 Inhoudsopgave Achtergrond informatie over de navigatie binnen PerfectView... 4 A... 6 Aanhef & Adressering... 6 Activiteiten... 6 Toelichting verkoopactiviteiten...

Nadere informatie