De laatste verzorging Postmortale zorg op maat

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "De laatste verzorging Postmortale zorg op maat"

Transcriptie

1 De laatste verzorging Postmortale zorg op maat Professionele schakel tussen zorgaanbieder en uitvaartverzorger Zorgzaam & zorgvuldig persoonlijk & deskundig

2 Als zorgaanbieder wilt u vanzelfsprekend het beste voor uw cliënt. Ook na het overlijden is professionele zorg van groot belang. Als onafhankelijke zorgspecialist staat CMO u graag terzijde. Noodzakelijke zorg De voorwaarden voor het verlenen van noodzakelijke zorg na overlijden zijn in de wet vastgelegd. Zo moet de zorgaanbieder binnen drie uur na overlijden noodzakelijke zorg verlenen. De laatste verzorging van een overledene, de postmortale zorg, kan van grote invloed zijn op de rouwverwerking van de nabestaanden. Het Nederlandse zorgstelsel onderscheidt twee soorten postmortale zorg: noodzakelijke zorg en wenselijke zorg. Wenselijke zorg Daarna volgt eventueel de wenselijke zorg. De keuze om deze aanvullende zorg te (laten) verlenen ligt bij de nabestaanden en wordt uitgevoerd door een zorgaanbieder naar keuze. Waarom CMO? CMO is gespecialiseerd in het gehele pakket aan postmortale zorgdiensten, zowel professionele noodzakelijke zorg als wenselijke zorg. We verrichten onze diensten vanaf het moment van overlijden tot aan de overdracht van het lichaam aan de uitvaartverzorger. De vergoeding voor de postmortale zorg declareren we aan de uitvaartverzorger. Altijd bereikbaar De specialisten van CMO zijn professioneel, compleet uitgerust en altijd bereikbaar. U kunt te allen tijde een beroep op ons doen, bijvoorbeeld wanneer u te maken hebt met capaciteitsproblemen. Of wanneer er behoefte is aan verregaande gespecialiseerde kennis. Ook wanneer het overlijden s nachts plaatsvindt, zijn onze specialisten direct bereikbaar en snel op locatie. Gericht en persoonlijk Het kan zijn dat nabestaanden direct na het overlijden willen starten met de laatste verzorging. Soms willen zij daarbij aanwezig zijn, of (een deel van) de verzorging zelf uitvoeren. De CMOprofessional begeleidt de nabestaanden daarbij. Gericht en persoonlijk, zodat de dienstverlening volledig naar wens wordt verzorgd. 24/7 bereikbaar We zijn gegarandeerd binnen 90 minuten ter plaatse Onafhankelijk We werken op afroepbasis en afspraak is bij ons afspraak! We streven naar de optimale vorm van partnerschap: wanneer u ons nodig hebt, staan wij voor u klaar!

3 De complete laatste verzorging Samen werken aan een waardig afscheid Afscheid nemen van een correct verzorgde overledene is van onschatbare waarde voor de rouwverwerking van de nabestaanden. We zetten al onze kennis en kunde in om daar een wezenlijke bijdrage aan te leveren. We realiseren onze zorg waar mogelijk in samenspraak met de nabestaanden. Vaak hebben zij namelijk speciale wensen met betrekking tot de verzorging van de overledene. Dat kan gaan om de keuze van de kleding tot aan uiterlijke verzorging, zoals het verzorgen van het kapsel, de handen en de nagels of het aanbrengen van make-up. Ook houden we rekening met de religieuze of culturele achtergrond van de overledene. Vanzelfsprekend bieden we de nabestaanden alle ruimte om te helpen bij de laatste verzorging. Onze dienstverlening kenmerkt zich door vier krachtige uitgangspunten: 1 Zorgzaam & respectvol 2 Zorgvuldig & snel 3 Persoonlijk & compleet 4 Deskundig & specialistisch Specialistische dienstverlening voor de laatste zorg Verzoek laatste verzorging? T (015)

4 1 Zorgzaam & respectvol Waardig toonbaar maken van de overledene We verlenen de overledene de laatste zorg, en dat doen we tot in detail. Ons doel: ervoor zorgen dat de overledene op een waardige, passende en herkenbare wijze kan worden opgebaard. Postmortale zorg verlangt hoogwaardig opgeleide en ervaren medewerkers, die beschikken over specifieke kennis en ervaring. Ook dienen ze zich tactvol en empathisch op te stellen, om de nabestaanden tot steun te kunnen zijn. Onze medewerkers bezitten stuk voor stuk ieder van deze vaardigheden. Wij willen bereiken dat deze verdrietige periode een waardevolle tijd kan zijn. Herkenbaar We zoeken binnen onze mogelijkheden naar de perfecte postmortale zorg. Die is bij ieder overlijden uniek. We zorgen ervoor dat de karakteristieke uiterlijke eigenschappen van de overledene herkenbaar blijven of worden. Nabestaanden kunnen desgewenst zelf helpen bij het verlenen van de laatste zorg. Wij begeleiden en sturen hen daarbij.

5 Greet van der Tempel, ambulant verpleegkundige bij Argos Zorggroep Voor nabestaanden is dit zó waardevol Greet van der Tempel werkt regelmatig nauw samen met CMO. Volgens haar spelen de professionals van CMO na een overlijden een cruciale rol in de rouwverwerking van nabestaanden. Eén van mijn taken is het begeleiden van terminale zorg. Ook bij een daadwerkelijk overlijden worden wij gebeld. We hebben in zulke situaties snel en goed contact met CMO, die de laatste zorg voor de overledene verzorgt. Soms gebeurt dat samen met een of meerdere nabestaanden. Daar staan de hulpverleners van CMO absoluut voor open, ze betrekken de nabestaande er desgewenst helemaal bij. Dat is ontzettend waardevol. Een deel van de rouwverwerking begint namelijk dán al. De mensen die ervoor kiezen om te helpen, zijn vaak zo blij dat de tranen hen in de ogen staan. Ze zijn dankbaar voor het feit dat ze dit als laatste voor hun dierbare kunnen doen, maar ook voor de hulp en begeleiding van CMO. En dan spreek ik als professional, maar ook als mens, uit eigen ervaring. Het is het laatste wat je kunt doen voor je dierbare, maar dat moet dan wel góed gebeuren. In dat traject levert CMO een wezenlijke bijdrage.

6 Kees van der Spek, directeur Van Der Spek Uitvaart Eén kans op perfecte service Voor Van Der Spek Uitvaart (Rotterdam en omstreken) is CMO in meerdere opzichten een belangrijke partner: in het directe contact na een overlijden, maar ook als back-up in piekperiodes. We werken met CMO samen in het kader van mortuariumbeheer in ziekenhuizen en verpleeghuizen in de regio Rotterdam. In de eerste plaats onderhouden we contact over wanneer het lichaam van een overledene wordt vrijgegeven en overgebracht mag worden naar het uitvaartcentrum. Daarnaast schakelen we de specialisten van CMO in bij pieken in onze eigen werkzaamheden, bijvoorbeeld bij ziekte of in vakantieperiodes. In dat geval maken we direct gebruik van de diensten van CMO. Het contact verloopt in alle gevallen uitstekend. CMO is een uiterst betrouwbare partij, die de lat op het gebied van professioneel werken zeer hoog heeft liggen. Dat moet ook, want in ons werk krijg je maar één kans om perfecte service te bieden. We werken al jaren naar volledige tevredenheid samen met de mensen van CMO. Ik durf onze activiteiten met een gerust hart aan hen over te laten.

7 2 Zorgvuldig & snel Op tijd en volledig geoutilleerd ter plaatse Onze professionals zijn 24 uur per dag oproepbaar. Na een oproep stellen we alles in het werk om op tijd bij de overledene aanwezig te zijn. In de meeste gevallen is dat (indien wenselijk) binnen 90 minuten. Iedere CMO-medewerker is volledig uitgerust met alle benodigde verzorgingsmaterialen om in iedere zorgbehoefte te voorzien. Ook benodigde formulieren, zoals voor de technische aspecten van de zorg, behoren tot onze standaard zorguitrusting. We zijn gegarandeerd binnen 90 minuten ter plaatse We garanderen een maximale aanrijtijd van 90 minuten. De praktijk wijst uit dat een aanrijtijd van 60 minuten in de meeste gevallen ook haalbaar is. Indien nabestaanden aangeven eerst enige tijd, voorafgaand aan de laatste verzorging, met de overledene te willen doorbrengen, dan is het vanzelfsprekend dat wij die wens respecteren.

8 3 Persoonlijk & compleet Aandacht voor de laatste wensen Voorafgaand aan het verlenen van de postmortale zorg overleggen we desgewenst met de nabestaanden. Wat zijn de wensen voor de laatste zorg? We stellen alles in het werk om deze te verwezenlijken. Nabestaanden mogen altijd aanwezig zijn of assisteren bij de laatste verzorging. Samen bepalen we stapsgewijs de handelingen van de gewenste postmortale zorg. Op die manier werken we aan een waardig afscheid van de overledene. Verschillende diensten Nabestaanden zijn niet altijd (volledig) op de hoogte van de mogelijkheden van postmortale zorg. Onze medewerkers informeren hen met gepaste terughoudendheid, maar volledig over de diensten die we kunnen verrichten. Postmortale zorg is in iedere situatie anders. Deze kan bestaan uit: Het wassen van de overledene Het verzorgen van het haar (inclusief knippen, krullen, watergolven, verven en haar verplaatsen) Het aanbrengen van camouflage of make-up Het scheren van de overledene Het kleden van de overledene Het verzorgen van handen en nagels Het verwijderen van pacemaker of ICD Het uitvoeren van een restauratie of reconstructie Het begeleiden van nabestaanden tijdens rouwbezoek Het begeleiden van een rituele bewassing Het koelen van de overledene.

9 4 Deskundig & specialistisch Van eenvoudige zorg tot complexe restauraties CMO beschikt over een afdeling Speciale Diensten. Deze specialisten voeren door heel Nederland restauraties, reconstructies en balsemingen uit en verzorgen obductieassistentie. De werkzaamheden van de afdeling Speciale Diensten zijn zeer divers. Ze zijn onder te verdelen in twee vaak voorkomende disciplines: thanatopraxie (het tijdelijk conserveren van de overledene) en innovaties (waaronder camouflage, restauratie en reconstructie). Thanatopraxie Thanatopraxie vertraagt het ontbindingsproces. Door een speciale behandeling van het lichaam blijft een waardige opbaring tot 10 dagen na het overlijden mogelijk. Het resultaat is echter altijd afhankelijk van verschillende factoren, zoals de staat van het lichaam, eventueel medicijngebruik en medische behandelingen. De vakkundige thanatopracteurs van CMO schatten op basis van hun kennis en ervaring in welk resultaat de behandeling oplevert. Innovaties Onder innovaties valt een veelheid aan disciplines, zoals camouflage, restauratie en reconstructie. Deze zetten we in wanneer de overledene ernstige verwondingen of verminkingen heeft. We kunnen in dergelijke situaties eenvoudige tot soms zeer complexe camouflage- en restauratieve handelingen en reconstructies aan het lichaam of (een deel van) het gelaat uitvoeren. De inzet van onze specialistische technieken maken een waardige opbaring in veel gevallen alsnog mogelijk.

10 Over CMO CMO staat voor Cura Mortu Orum. Vrij vertaald: zorg voor de doden. CMO is onderdeel van de Zorg Diensten Groep en is marktleider op het gebied van postmortale zorgverlening. Al sinds 1990 levert CMO specialisten op het gebied van zorg aan overledenen. We werken voor ziekenhuizen, zorgcentra, uitvaartverzorgers, politie, justitie en gemeenten. In ons werk onderscheiden we de volgende kernactiviteiten: Het verzorgen, balsemen en restaureren van overledenen Het beheren van mortuaria Het assisteren van politie en justitie bij postmortale zorg Het uitvoeren van thanatopraxiebehandelingen Het assisteren bij obducties. ISO-gecertificeerd We werken onafhankelijk en landelijk, en zijn NEN-EN-ISO 9001:2008 gecertificeerd. We onderwerpen ons kwaliteitssysteem ieder jaar aan een audit en eens in de drie jaar vindt een totale her certificering plaats. T (0345) F (0345) info.cmo@zdg.nl

11 Informatie of advies? T (0345) Bezoekadres Koppelsedijk LC Geldermalsen Postadres Postbus CH Geldermalsen T (0345) F (0345) info.cmo@zdg.nl

Bijdragen aan een waardig afscheid

Bijdragen aan een waardig afscheid Bijdragen aan een waardig afscheid CMO is 24/7 landelijk inzetbaar voor thanatopraxie en restauratie Respectvol & kundig Landelijk & gecertificeerd Waarom CMO? Bijdragen aan een waardig afscheid Afscheid

Nadere informatie

Plaats van overlijden weer toegankelijk

Plaats van overlijden weer toegankelijk Plaats van overlijden weer toegankelijk PMF is 24/7 landelijk inzetbaar voor de reiniging van overlijdenslocaties en calamiteitenschoonmaak Respectvol, discreet, gecertificeerd, doeltreffend Waarom PMF?

Nadere informatie

Noodzakelijke handelingen en wenselijke zorg na overlijden

Noodzakelijke handelingen en wenselijke zorg na overlijden Algemeen Noodzakelijke handelingen en wenselijke zorg na overlijden www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl ALG049 / Noodzakelijke handelingen en

Nadere informatie

Overlijden van een dierbare

Overlijden van een dierbare Overlijden van een dierbare Informatie voor de nabestaanden Een dierbare van u is overleden. Omdat het u nu moeilijk zal vallen uw aandacht te richten op formaliteiten, ontvangt u deze brochure. Hierin

Nadere informatie

Zorg na overlijden. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl

Zorg na overlijden. Informatie voor patiënten. Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl Zorg na overlijden Informatie voor patiënten F0245-3415 december 2012 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK Leidschendam 070 357

Nadere informatie

Informatie voor. nabestaanden. bij niet natuurlijk overlijden

Informatie voor. nabestaanden. bij niet natuurlijk overlijden Informatie voor nabestaanden bij niet natuurlijk overlijden 1 Deze informatiebrochure is aan u overhandigd omdat een familielid of naaste van u plotseling en/of ten gevolge van een niet natuurlijke oorzaak

Nadere informatie

Formaliteiten na overlijden. Informatie voor nabestaanden

Formaliteiten na overlijden. Informatie voor nabestaanden Formaliteiten na overlijden Informatie voor nabestaanden Graag willen wij onze deelneming betuigen met het overlijden van uw naaste. Het zal moeilijk zijn om uw aandacht te richten op de formaliteiten

Nadere informatie

Na het overlijden Mortuarium

Na het overlijden Mortuarium Zorg na overlijden Een naaste in uw familie- of vriendenkring is in ons ziekenhuis overleden. Wij willen u en uw naasten onze deelneming betuigen. Er begint nu een periode van afscheid nemen. Juist in

Nadere informatie

Formaliteiten na overlijden. Informatie voor nabestaanden

Formaliteiten na overlijden. Informatie voor nabestaanden Formaliteiten na overlijden Informatie voor nabestaanden Graag willen wij onze deelneming betuigen met het overlijden van uw naaste. Het zal moeilijk zijn om uw aandacht te richten op de formaliteiten

Nadere informatie

I N F O R M A T I E. v o o r nabestaanden

I N F O R M A T I E. v o o r nabestaanden I N F O R M A T I E v o o r nabestaanden Inleiding In deze folder vindt u informatie die van belang is, als iemand uit uw gezin of familie in het ziekenhuis is overleden. Als u iemand verliest die u dierbaar

Nadere informatie

Zorg rondom overlijden

Zorg rondom overlijden Algemene informatie Zorg rondom overlijden Het Antonius Ziekenhuis vormt samen met Thuiszorg Zuidwest Friesland de Antonius Zorggroep Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Overlijden in een ziekenhuis Het verzorgen

Nadere informatie

Nabestaanden informatie

Nabestaanden informatie Nabestaanden informatie 2 Inleiding In deze folder vindt u informatie die van belang is, als iemand uit uw gezin of familie in het ziekenhuis is overleden. Als u iemand verliest die u dierbaar is, brengt

Nadere informatie

Zorg na overlijden. Informatie voor nabestaanden. Na het overlijden

Zorg na overlijden. Informatie voor nabestaanden. Na het overlijden Zorg na overlijden Informatie voor nabestaanden U heeft deze folder gekregen omdat iemand die u lief heeft is overleden. De behandelend arts heeft u gevraagd of obductie verricht mag worden. Deze vraag

Nadere informatie

Zorg na overlijden. Albert Schweitzer ziekenhuis juli 2014 pavo 0554

Zorg na overlijden. Albert Schweitzer ziekenhuis juli 2014 pavo 0554 Zorg na overlijden Albert Schweitzer ziekenhuis juli 2014 pavo 0554 Informatie voor nabestaanden Inleiding Als een familielid of naaste overleden is, begint een periode van afscheid nemen. Juist in deze

Nadere informatie

Informatie voor nabestaanden

Informatie voor nabestaanden Algemeen Informatie voor nabestaanden Het overlijden van een familielid of naaste is heel verdrietig. Het moeilijke is, dat u juist in die heel emotionele tijd, kort na het overlijden, al een aantal praktische

Nadere informatie

Informatie na overlijden

Informatie na overlijden Informatie na overlijden Wat u moet weten en doen als een familielid of directe naaste in het BovenIJ ziekenhuis, is overleden. Het BovenIJ ziekenhuis heeft beperkte ruimte voor opvang en afscheid nemen

Nadere informatie

Informatie na overlijden

Informatie na overlijden Informatie na overlijden Wat u moet weten en doen als een familielid of directe naaste in het BovenIJ ziekenhuis, is overleden. Inhoud Het BovenIJ ziekenhuis heeft beperkte ruimte voor opvang en afscheid

Nadere informatie

Algemeen. Patiënteninformatie. Zorg na overlijden. Informatie voor nabestaanden. Slingeland Ziekenhuis

Algemeen. Patiënteninformatie. Zorg na overlijden. Informatie voor nabestaanden. Slingeland Ziekenhuis Algemeen Zorg na overlijden i Patiënteninformatie Informatie voor nabestaanden Slingeland Ziekenhuis Inleiding Een naaste in uw familie- of vriendenkring is in ons ziekenhuis overleden. Wij willen u en

Nadere informatie

Informatie voor nabestaanden

Informatie voor nabestaanden Informatie voor nabestaanden 0 Inleiding Het (aanstaand) overlijden van een dierbare is een aangrijpende gebeurtenis. In zo'n situatie is het moeilijk de aandacht te richten op de noodzakelijke formaliteiten

Nadere informatie

Na het overlijden praktische informatie voor nabestaanden

Na het overlijden praktische informatie voor nabestaanden Na het overlijden praktische informatie voor nabestaanden Inhoud Na het overlijden De zorg voor de overledene Verblijf in het mortuarium De uitvaartonderneming Persoonlijke bezittingen Persoonlijke wensen

Nadere informatie

Informatie voor nabestaanden

Informatie voor nabestaanden Informatie voor nabestaanden 0 1 Inleiding Het (aanstaand) overlijden van een dierbare is een aangrijpende gebeurtenis. In zo'n situatie is het moeilijk de aandacht te richten op de noodzakelijke formaliteiten

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR NABESTAANDEN

INFORMATIE VOOR NABESTAANDEN PATIËNTENINFORMATIE SPIJKENISSE Medisch Centrum INFORMATIE VOOR NABESTAANDEN Een naaste in uw familie- of vriendenkring is in het Spijkenisse Medisch Centrum overleden. In de eerste plaats gaat onze deelneming

Nadere informatie

Na een overlijden in het Amphia Ziekenhuis. Informatie voor nabestaanden

Na een overlijden in het Amphia Ziekenhuis. Informatie voor nabestaanden Na een overlijden in het Amphia Ziekenhuis Informatie voor nabestaanden Inleiding Omdat een naaste uit uw familie of vriendenkring is overleden en het moeilijk is uw aandacht te richten op de formaliteiten

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR NABESTAANDEN

INFORMATIE VOOR NABESTAANDEN INFORMATIE VOOR NABESTAANDEN Een naaste in uw familie- of vriendenkring is in het Ruwaard van Putten Ziekenhuis overleden. In de eerste plaats gaat onze deelneming uit naar u en de overige nabestaanden.

Nadere informatie

Formaliteiten bij overlijden

Formaliteiten bij overlijden Formaliteiten bij overlijden Inhoudsopgave 1 Inleiding... 1 2 Overlijden in een ziekenhuis... 1 Verzorging van de overledene... 1 Persoonlijke wensen... 2 Persoonlijke bezittingen... 2 Rituele bewassing...

Nadere informatie

Gang van zaken in het ziekenhuis

Gang van zaken in het ziekenhuis Na een overlijden Een familielid, vriend, vriendin of bekende van u is in ons ziekenhuis overleden. Wij willen u en uw naasten onze deelneming betuigen. Er begint nu een periode van afscheid nemen. Juist

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Nabestaandenzorg

PATIËNTEN INFORMATIE. Nabestaandenzorg PATIËNTEN INFORMATIE Nabestaandenzorg 2 PATIËNTENINFORMATIE Er is een dierbare van u in ons ziekenhuis overleden. Wij wensen u veel sterkte bij het verwerken van dit verlies. Voor u als nabestaande volgt

Nadere informatie

Overlijden in het ziekenhuis

Overlijden in het ziekenhuis Een naaste uit uw familie- of vriendenkring komt binnenkort te overlijden of is overleden. In zo n situatie is het voor velen moeilijk de aandacht te richten op de formaliteiten die vervuld moeten worden.

Nadere informatie

Zorg na overlijden. Informatie voor nabestaanden over de verzorging van de overledene in CWZ

Zorg na overlijden. Informatie voor nabestaanden over de verzorging van de overledene in CWZ Zorg na overlijden Informatie voor nabestaanden over de verzorging van de overledene in CWZ Inhoudsopgave Formaliteiten... 3 Verzorging van de overledene... 3 Stervensrituelen... 3 Mortuarium... 4 Contact

Nadere informatie

Gooische Uitvaartverzorging: Dicht bij u

Gooische Uitvaartverzorging: Dicht bij u 2 Gooische Uitvaartverzorging: Dicht bij u Het overlijden van een naaste behoort tot de meest verdrietige gebeurtenissen in een mensenleven. Juist in die moeilijke periode moet u kunnen rekenen op een

Nadere informatie

De laatste zorg Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden. IJsselland Ziekenhuis

De laatste zorg Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden. IJsselland Ziekenhuis De laatste zorg Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden IJsselland Ziekenhuis Inleiding U heeft deze folder gekregen omdat een naaste uit uw familie of vriendenkring is overleden in het

Nadere informatie

Informatie. Nabestaanden. voor. 4. Adressen & telefoonnummers. CMO Mortuariumbeheer bv Geldermalsen 0345 580770 www.zdg.nl/cmo

Informatie. Nabestaanden. voor. 4. Adressen & telefoonnummers. CMO Mortuariumbeheer bv Geldermalsen 0345 580770 www.zdg.nl/cmo 4. Adressen & telefoonnummers CMO Mortuariumbeheer bv Geldermalsen 0345 580770 www.zdg.nl/cmo Dienst Burgerzaken Amstelveen Laan Nieuwer Amstel 1 1182 JR Amstelveen 020 5404911 www.amstelveen.nl Stichting

Nadere informatie

Informatie voor nabestaanden bij een overlijden

Informatie voor nabestaanden bij een overlijden Informatie voor nabestaanden bij een overlijden Deze folder kan u van pas komen bij het treffen van noodzakelijke maatregelen na het overlijden van uw naaste. De verzorging van de uitvaart Wanneer u de

Nadere informatie

Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden

Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Formaliteiten bij overlijden versie VMG / 9 1 2017 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Zorg voor de overledene en de hiervoor geldende tarieven...

Nadere informatie

Praktische zorg na overlijden in het ziekenhuis. Informatie voor nabestaanden

Praktische zorg na overlijden in het ziekenhuis. Informatie voor nabestaanden Praktische zorg na overlijden in het ziekenhuis Informatie voor nabestaanden Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding Wij betuigen ons medeleven met het overlijden van

Nadere informatie

informatie brochure lbv

informatie brochure lbv informatie brochure er voor ú we zijn we zijn er er voor ú Onze Uitvaartleiders Bij een overlijden komt er veel op de nabestaanden af. Wij kunnen voor u veel praktische regelwerk rond de uitvaart uit handen

Nadere informatie

Zorg na overlijden. Informatie voor nabestaanden over de verzorging van de overledene in CWZ

Zorg na overlijden. Informatie voor nabestaanden over de verzorging van de overledene in CWZ Zorg na overlijden Informatie voor nabestaanden over de verzorging van de overledene in CWZ Omdat een naaste uit uw familie- of kennissenkring is overleden en het u moeilijk zal vallen nu uw aandacht te

Nadere informatie

Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden

Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Een naaste uit uw familie- of vriendenkring is overleden. Het zal u daarom moeilijk vallen uw aandacht te richten op de formaliteiten die vervuld

Nadere informatie

Informatie voor nabestaanden

Informatie voor nabestaanden Patiënteninformatie Informatie voor nabestaanden Bestelnummer: 1199 Versie: mei 2018 www.ziekenhuisamstelland.nl Een naaste uit uw familie- of vriendenkring is overleden. In zo n situatie vol verdriet

Nadere informatie

Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden

Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Formaliteiten bij overlijden versie VMG / 15-2-2016 1 Inhoud Inhoud... 2 1. Inleiding... 3 2. Zorg voor de overledene en de hiervoor geldende tarieven...

Nadere informatie

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging

GVT-team. Gespecialiseerde Verpleging GVT-team Gespecialiseerde Verpleging Gespecialiseerde Verpleging: liever thuis dan in het ziekenhuis Infuus inbrengen, pijnbestrijding De Gespecialiseerde Verpleging Thuiszorgtechnologie van Cordaan- Thuiszorg

Nadere informatie

Informatie voor nabestaanden

Informatie voor nabestaanden Informatie voor nabestaanden Een naaste uit uw familie- of vriendenkring is overleden en het kan moeilijk zijn om nu uw aandacht te richten op de noodzakelijke formaliteiten die moeten worden vervuld.

Nadere informatie

Informatie na overlijden. Wat u moet weten en doen als een familielid of directe naaste in het Waterlandziekenhuis is overleden

Informatie na overlijden. Wat u moet weten en doen als een familielid of directe naaste in het Waterlandziekenhuis is overleden Informatie na overlijden Wat u moet weten en doen als een familielid of directe naaste in het Waterlandziekenhuis is overleden Inhoud Inleiding 4 Eigen keuze 4 Verblijf in het mortuarium 4 Verzorging en

Nadere informatie

Formaliteiten bij overlijden

Formaliteiten bij overlijden Formaliteiten bij overlijden informatie voor nabestaanden Patiëntenvoorlichting 1 Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Inhoudsopgave Inleiding pag. 3 Mortuariumbeheerder pag. 3 Overlijdenspapieren

Nadere informatie

De juiste zorg, prettig bij u thuis

De juiste zorg, prettig bij u thuis De juiste zorg, prettig bij u thuis Veelzijdig in zorg Care: Persoonlijke Verzorging en Verpleging Vérian, veelzijdig in zorg Vérian biedt u een breed aanbod aan zorgdiensten, 24 uur per dag, 7 dagen in

Nadere informatie

Informatie voor nabestaande(n)

Informatie voor nabestaande(n) Informatie voor nabestaande(n) Deze folder is bedoeld om u op weg te helpen met het treffen van de noodzakelijke maatregelen na het overlijden van een naaste uit uw familie- of vriendenkring. U zult nu

Nadere informatie

Afscheid nemen. begint bij vasthouden wat je lief is. Een vertrouwd houvast bij het afscheid.

Afscheid nemen. begint bij vasthouden wat je lief is. Een vertrouwd houvast bij het afscheid. Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is. Een vertrouwd houvast bij het afscheid. Afscheid nemen begint bij vasthouden wat je lief is. Afscheid nemen is de enige zekerheid die het leven ons

Nadere informatie

Obductie. Informatie over obductie voor nabestaanden. Obductie

Obductie. Informatie over obductie voor nabestaanden. Obductie Obductie Informatie over obductie voor nabestaanden Obductie Inleiding 3 Wat is een obductie of autopsie? 3 Waarom obductie? 4 Wat gebeurt er bij een obductie? 4 Het bewaren van weefsel en organen 5 Hoe

Nadere informatie

Formaliteiten na overlijden

Formaliteiten na overlijden Formaliteiten na overlijden Formaliteiten na overlijden Een naaste uit uw familie- of kennissenkring is overleden. Graag willen wij onze deelneming betuigen met dit overlijden. Het zal u moeilijk vallen

Nadere informatie

Uitvaartverzorging H. Jobse Zorg voor elkaar

Uitvaartverzorging H. Jobse Zorg voor elkaar Zorg voor elkaar Omdat ieder mens een eigen verhaal heeft. Omdat ieder mens uniek is. Omdat ieder mens, onze zorg verdient. Uitvaartverzorging H. Jobse is al ruim 25 jaar een begrip op Walcheren als het

Nadere informatie

Wilsbeschikkingsboekje

Wilsbeschikkingsboekje Wilsbeschikkingsboekje Inleiding Wanneer een familielid komt te overlijden, wordt u met diep verdriet geconfronteerd en moet er in aanzienlijk korte tijd veel geregeld worden. In dit wilsbeschikkingsboekje

Nadere informatie

MORTUARIUM. Informatie voor nabestaanden

MORTUARIUM. Informatie voor nabestaanden MORTUARIUM Informatie voor nabestaanden Informatie voor nabestaanden Het overlijden van een familielid of een naaste is een aangrijpende gebeurtenis, waarmee wij u onze deelneming betuigen. Het overlijden

Nadere informatie

Post-Mortem Care. Voor professioneel gebruik. Samen werken aan een mooie, gezonde en duurzame wereld

Post-Mortem Care. Voor professioneel gebruik. Samen werken aan een mooie, gezonde en duurzame wereld Post-Mortem Care Voor professioneel gebruik. Samen werken aan een mooie, gezonde en duurzame wereld Post-Mortem Care Professional Voor professionals in uitvaartzorg & postmortale zorg Milieuvriendelijk

Nadere informatie

obductie informatie voor nabestaanden patiënteninformatie

obductie informatie voor nabestaanden patiënteninformatie patiënteninformatie obductie informatie voor nabestaanden U heeft deze folder gekregen omdat uw echtgenoot, familielid of dierbare is overleden. De behandelend arts heeft u gevraagd of obductie verricht

Nadere informatie

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy. knowledge comes is our standard...

Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy. knowledge comes is our standard... Burdock, the standard in project management, recruitment & consultancy Delivering An expert open mind knowledge comes is our standard... Burdock biedt project management, recruitment en consultancy in

Nadere informatie

Informatie voor nabestaanden. Dit is een uitgave van NTS-Donorvoorlichting www.donorvoorlichting.nl. Orgaandonatie

Informatie voor nabestaanden. Dit is een uitgave van NTS-Donorvoorlichting www.donorvoorlichting.nl. Orgaandonatie Informatie voor nabestaanden Dit is een uitgave van NTS-Donorvoorlichting www.donorvoorlichting.nl Orgaandonatie Waarom krijgt u deze brochure? Iemand in uw naaste omgeving kan orgaandonor worden na het

Nadere informatie

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter

Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter Wie je lief is, laat je niet onverzorgd achter AEGON UitvaartkostenPlan Zorg voor uw nabestaanden Het runnen van een huishouding is een dankbare taak. En dus zorgt u graag voor uw gezin en gaat geen verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Informatiebrochure Laatste Zorg

Informatiebrochure Laatste Zorg Informatiebrochure Laatste Zorg Afscheid nemen is met zachte vingers wat voorbij is dichtdoen en verpakken in goede gedachten der herinnering. Afscheid nemen is met dankbare handen weemoedig meedragen

Nadere informatie

Formaliteiten bij overlijden. Informatie voor nabestaanden

Formaliteiten bij overlijden. Informatie voor nabestaanden Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Inleiding Eén van uw naasten is overleden. In zo n situatie is het voor velen moeilijk de aandacht te richten op de formaliteiten die moeten worden

Nadere informatie

Ter inleiding. Persoonlijke wensen

Ter inleiding. Persoonlijke wensen 06-534 321 44 Ter inleiding Wanneer er een familielid overlijdt, wordt u met diep verdriet geconfronteerd en moet er in een korte tijd veel geregeld worden. Wij willen u bij deze wilsbeschikking informatie

Nadere informatie

Palliatieve en Terminale Zorg

Palliatieve en Terminale Zorg Palliatieve en Terminale Zorg Palliatieve en Terminale Zorg U hebt in het leven slechts één echte zekerheid: het eindigt ooit. Maar wat als uw afscheid zich van tevoren aankondigt, en u bent aangewezen

Nadere informatie

Informatie Verzekeringspakket Cliënt

Informatie Verzekeringspakket Cliënt Informatie Verzekeringspakket Cliënt 1. Collectieve Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren 2. Collectieve Inboedelverzekering 3. Uitvaartverzekering 4. Rechtsbijstandverzekering 5. Ziektekostenverzekering

Nadere informatie

Informatie voor nabestaanden

Informatie voor nabestaanden Informatie voor nabestaanden Haarlem U heeft zojuist een begin moeten maken met het afscheid van uw naaste. De komende tijd zal niet makkelijk zijn voor u. U krijgt veel informatie. En er moeten praktische

Nadere informatie

Duidelijkheid brengt rust

Duidelijkheid brengt rust Duidelijkheid brengt rust Onze doelstelling als uitvaartonderneming is samen met de nabestaanden een mooi en waardig afscheid te realiseren voor hun dierbare. Hierbij houden we zoveel mogelijk rekening

Nadere informatie

Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase

Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase Carinova Zorg en ondersteuning in de laatste levensfase Vertrouwd dichtbij www.carinova.nl Wat is palliatieve zorg? Speciaal voor mensen die ongeneeslijk ziek zijn en de laatste fase van hun leven doormaken,

Nadere informatie

INFORMATIE VOOR NABESTAANDEN. Dit is een uitgave van de Nederlandse Transplantatie Stichting transplantatiestichting.nl.

INFORMATIE VOOR NABESTAANDEN. Dit is een uitgave van de Nederlandse Transplantatie Stichting transplantatiestichting.nl. INFORMATIE VOOR NABESTAANDEN Dit is een uitgave van de Nederlandse Transplantatie Stichting transplantatiestichting.nl Orgaandonatie Waarom krijgt u deze brochure? Iemand in uw naaste omgeving is overleden

Nadere informatie

Kijk op bouwen. Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel

Kijk op bouwen. Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel Woningbouw Utiliteit Weg- en waterbouw Onderhoud, renovatie en restauratie Verbouwingen Houthandel Samenvatting Van der Geest Oud Ade is een betrouwbaar en ervaren bouwbedrijf dat u volledig terzijde staat

Nadere informatie

Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden

Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Inleiding U hebt zojuist een naaste uit uw familie- of vriendenkring verloren. Wij condoleren u met dit verlies. Het kan moeilijk zijn uw aandacht

Nadere informatie

Obductie. Patiënteninformatie. Informatie voor nabestaanden

Obductie. Patiënteninformatie. Informatie voor nabestaanden Obductie Informatie voor nabestaanden U krijgt dit patiënten- informatieblad omdat iemand bijvoorbeeld uw echtgenoot, familielid of dierbare is overleden. De behandelend arts heeft u gevraagd of obductie

Nadere informatie

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel

Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Uw kerkelijke uitvaart Protestantse gemeente Amstelkerk Ouderkerk aan de Amstel Adres: Amstelkerk, Kerkstraat 11, 1191 JB Ouderkerk aan de Amstel Website: www.amstelkerk.net Voor de pastorale begeleiding

Nadere informatie

Monuta Uitvaartverzekeringen Uit zorg voor uw nabestaanden

Monuta Uitvaartverzekeringen Uit zorg voor uw nabestaanden Monuta Uitvaartverzekeringen Uit zorg voor uw nabestaanden U denkt er misschien liever niet aan. Toch is het goed om stil te staan bij uw uitvaart en de kosten die daarbij komen kijken. Want wist u dat

Nadere informatie

HET WENSENBOEK. Wensen die ik heb als ik erg ziek ben en niet meer beter wordt!

HET WENSENBOEK. Wensen die ik heb als ik erg ziek ben en niet meer beter wordt! HET WENSENBOEK Wensen die ik heb als ik erg ziek ben en niet meer beter wordt! Beleidsnotitie Wensenboek Auteur(s) A.Trienekens Datum September 2009 Advies/instemming Managementteam 22 september 2009 Centrale

Nadere informatie

elk einde is het begin van een mooie herinnering

elk einde is het begin van een mooie herinnering elk einde is het begin van een mooie herinnering kernfilosofie Monuta is de uitvaartinspirator die van elke uitvaart een mooie herinnering maakt en dit financieel regelt. Monuta is trendsettend inspirerend

Nadere informatie

PATIËNTEN INFORMATIE. Rouwverwerking

PATIËNTEN INFORMATIE. Rouwverwerking PATIËNTEN INFORMATIE Rouwverwerking 2 PATIËNTENINFORMATIE Een dierbare is overleden. Dit is een aangrijpende gebeurtenis. In de eerste plaats gaat onze deelneming uit naar u en de overige nabestaanden.

Nadere informatie

Informatie over obductie voor nabestaanden

Informatie over obductie voor nabestaanden Obductie Informatie over obductie voor nabestaanden U heeft deze folder gekregen omdat iemand die u liefheeft, is overleden. De behandelend arts heeft u gevraagd of obductie verricht mag worden. Deze vraag

Nadere informatie

Obductie. Laboratorium voor pathologie. Wat is een obductie? Waarom obductie?

Obductie. Laboratorium voor pathologie. Wat is een obductie? Waarom obductie? Obductie Laboratorium voor pathologie U krijgt deze informatie, omdat iemand die u lief heeft overleden is. De behandelend arts heeft u gevraagd of obductie verricht mag worden. Deze vraag roept vaak andere

Nadere informatie

Informatie over obductie voor nabestaanden

Informatie over obductie voor nabestaanden Informatie over obductie voor nabestaanden Informatie voor patiënten F0244-3415 juli 2014 Medisch Centrum Haaglanden www.mchaaglanden.nl MCH Antoniushove, Burgemeester Banninglaan 1 Postbus 411, 2260 AK

Nadere informatie

Wensen bij overlijden 1

Wensen bij overlijden 1 Wensen bij overlijden 1 Voorwoord Doelstelling Het is niet gemakkelijk om te praten over verdrietige onderwerpen. Ziek zijn, doodgaan en op een goede manier afscheid nemen is zo n moeilijk onderwerp. De

Nadere informatie

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg Welkom in de Spreng palliatief-terminale zorg Inhoud Welkom in De Spreng 2 Hoe verloopt de opname? 3 Uw plek in de Spreng 5 Welke zorg bieden wij? 7 Adres- en contactgegevens 8 Tot slot 9............ 1

Nadere informatie

Op een bepaald moment moet je accepteren, dat je niet alles meer zelf kunt.

Op een bepaald moment moet je accepteren, dat je niet alles meer zelf kunt. Het mooiste van mijn beroep GEVEN VAN LIEFDE ÉN ZORG één druk op de knop PERSOONLIJK ALARM Lekker makkelijk! MAALTIJDSERVICE Op een bepaald moment moet je accepteren, dat je niet alles meer zelf kunt.

Nadere informatie

vóór dóór Het begrip eeuwig begraven wat vaak gebruikt wordt, is enorm misleidend en niet correct!!

vóór dóór Het begrip eeuwig begraven wat vaak gebruikt wordt, is enorm misleidend en niet correct!! De uitvaartverzorger draagt zorg voor alle wettelijke handelingen die nodig zijn om de complete uitvaart in goede banen te leiden. Tevens coördineert hij met alle betrokken partijen zoals het rouwvervoer,

Nadere informatie

Informatie voor nabestaande(n)

Informatie voor nabestaande(n) Informatie voor nabestaande(n) Deze folder is bedoeld om u op weg te helpen met het treffen van de noodzakelijke maatregelen na het overlijden van een naaste uit uw familie- of vriendenkring. U zult nu

Nadere informatie

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg

Welkom in de Spreng. palliatief-terminale zorg Welkom in de Spreng palliatief-terminale zorg Inhoud Welkom in De Spreng 2 Uw plek in De Spreng 3 Hoe verloopt de opname? 5 Welke zorg kunnen wij u bieden? 7 Adres- en contactgegevens 8 Tot slot 9............

Nadere informatie

JAAR. magazine. Onze mensen, met respect voor mensen. ZDG toen en nu Kennis, kunde en betrokkenheid. Managers over 25 jaar dienstverlening

JAAR. magazine. Onze mensen, met respect voor mensen. ZDG toen en nu Kennis, kunde en betrokkenheid. Managers over 25 jaar dienstverlening Postmortale zorgverlening: ontwikkelingen, nieuws & innovaties magazine 25 JAAR Onze mensen, met respect voor mensen ZDG toen en nu Kennis, kunde en betrokkenheid Managers over 25 jaar dienstverlening

Nadere informatie

Hersendonatie aan 100-plus onderzoek

Hersendonatie aan 100-plus onderzoek Hersendonatie aan 100-plus onderzoek Het 100-plus onderzoek van het VUmc Alzheimercentrum stelt zich tot doel te achterhalen hoe het komt dat sommige mensen een hoge leeftijd bereiken en geen last krijgen

Nadere informatie

JAAR. magazine. Onze mensen, met respect voor mensen. ZDG toen en nu Kennis, kunde en betrokkenheid. Managers over 25 jaar dienstverlening

JAAR. magazine. Onze mensen, met respect voor mensen. ZDG toen en nu Kennis, kunde en betrokkenheid. Managers over 25 jaar dienstverlening Postmortale zorgverlening: ontwikkelingen, nieuws & innovaties magazine 25 JAAR Onze mensen, met respect voor mensen ZDG toen en nu Kennis, kunde en betrokkenheid Managers over 25 jaar dienstverlening

Nadere informatie

Mijn persoonlijke wensen

Mijn persoonlijke wensen Mijn persoonlijke wensen (Zorgvuldig bewaren) Nuvema uitvaartverzekeraar. Thuis in uw regio. Nuvema heeft zijn wortels in de provincie. In Groningen om precies te zijn, waar we in 1949 zijn opgericht.

Nadere informatie

Obductie. Onderzoek na overlijden

Obductie. Onderzoek na overlijden Obductie Onderzoek na overlijden Inleiding Als iemand overlijdt kunnen artsen niet altijd verklaren wat er precies met hem of haar aan de hand was. Onderzoek van de overledene kan helpen om beter te begrijpen

Nadere informatie

Obductie na het overlijden

Obductie na het overlijden Obductie na het overlijden Samenvatting Een obductie is een uitgebreid uit- en inwendig onderzoek na het overlijden van een patiënt. Alle organen worden uit het lichaam genomen en na onderzoek teruggeplaatst,

Nadere informatie

Persoonlijk en vertrouwd

Persoonlijk en vertrouwd Persoonlijk en vertrouwd 2 Uitvaartzorg met een persoonlijk gezicht Graag stellen we ons aan u voor: wij zijn John en Margaret Spanjersbergh. Sinds 2001 bieden wij kwalitatief hoogstaande uitvaartzorg

Nadere informatie

Informatie. Formaliteiten na overlijden

Informatie. Formaliteiten na overlijden Informatie Formaliteiten na overlijden Formaliteiten na overlijden Een naaste uit uw familie- of kennissenkring is overleden. Graag willen wij onze deelneming betuigen met dit overlijden. Het zal u moeilijk

Nadere informatie

Toestemming voor obductie. Informatie voor nabestaanden 1

Toestemming voor obductie. Informatie voor nabestaanden 1 Toestemming voor obductie Informatie voor nabestaanden 1 1 Voor de nabestaanden van overleden kinderen bestaat een aparte informatiefolder Universitair Medisch Centrum Groningen Inleiding Een arts heeft

Nadere informatie

Haar Advies Centrum INHOUDSOPGAVE PAG. 1: INHOUDSOPGAVE PAG. 2: HOME, OVER ONS PAG. 3: WERKWIJZE PAG. 4: PRODUCTEN PAG. 5: KOSTEN, CONTACT

Haar Advies Centrum INHOUDSOPGAVE PAG. 1: INHOUDSOPGAVE PAG. 2: HOME, OVER ONS PAG. 3: WERKWIJZE PAG. 4: PRODUCTEN PAG. 5: KOSTEN, CONTACT INHOUDSOPGAVE PAG. 1: INHOUDSOPGAVE PAG. 2: HOME, OVER ONS PAG. 3: WERKWIJZE PAG. 4: PRODUCTEN PAG. 5: KOSTEN, CONTACT 1 HOME U bent uniek, net als uw haar. U laat aan uw omgeving zien wie u bent en hoe

Nadere informatie

Orgaan en weefseldonatie

Orgaan en weefseldonatie Orgaan en weefseldonatie Wat kan de donatiecoördinator voor u betekenen? www.nwz.nl Inhoud Wat is een donatiecoördinator? 3 Wat doet een donatiecoördinator? 3 Wat kan de donatiecoördinator voor u betekenen?

Nadere informatie

Waardig afscheid nemen

Waardig afscheid nemen Waardig afscheid nemen Zoals u dat wenst Zorggroep Crabbehoff vindt het belangrijk om u en uw naasten hierin te ondersteunen. Daartoe wordt een aantal diensten aangeboden. De uitvaart geheel naar eigen

Nadere informatie

wilsbeschikking Uitvaartvereniging de Laatste Eer

wilsbeschikking Uitvaartvereniging de Laatste Eer wilsbeschikking 1 wilsbeschikking Speciale wensen en belangrijke gegevens voor nabestaanden Wat te doen bij overlijden Neem contact op met Uitvaartvereniging De Laatste Eer 071 402 86 89 Beantwoord de

Nadere informatie

Weefseldonatie. gemini-ziekenhuis.nl

Weefseldonatie. gemini-ziekenhuis.nl Weefseldonatie gemini-ziekenhuis.nl Inhoudsopgave Weefseldonatie: de gang van zaken 3 Wet op de orgaandonatie 3 De donor-operatie 4 Is uw naaste thuis overleden? 5 Na de donor-operatie 5 Wat gebeurt er

Nadere informatie

Formaliteiten bij overlijden

Formaliteiten bij overlijden Patiënteninformatie Formaliteiten bij overlijden Informatie voor belanghebbenden Inhoudsopgave Pagina Algemeen 4 Mortuariumbeheerder 4 Overlijdenspapieren 5 Inschakelen uitvaartverzorger 6 Obductie (ook

Nadere informatie

Afscheid bij overlijden

Afscheid bij overlijden Afscheid bij overlijden Zorgexpertisehuis Liduina www.zge.nl Afscheid nemen is moeilijk genoeg U heeft uw dierbare verloren en staat nu voor de moeilijke en verdrietige taak: het afscheid voorbereiden.

Nadere informatie

Formaliteiten bij overlijden

Formaliteiten bij overlijden Formaliteiten bij overlijden Informatie voor nabestaanden Deze brochure is bedoeld om u op weg te helpen met het treffen van de noodzakelijke maatregelen omtrent het overlijden van een naaste uit uw familie-

Nadere informatie