KENSINGTON Business Intelligence

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "KENSINGTON Business Intelligence"

Transcriptie

1 De formule voor vooruitgang... Kensington B.I. geeft de formule om uw bedrijf nog beter te besturen... De cockpitsoftware verschaft u alle informatie die u nodig heeft voor het besturen van uw bedrijf. Alle relevante informatie staat in een overzichtelijke en herkenbare universele structuur. En meer dan dat: een aantal unieke indicatoren laat u zien wat achter de schijn verborgen gaat. Hoe gezond is het bedrijf, waar kunnen in de toekomst problemen ontstaan, hoe kunt u ze vóór zijn. Hoe succesvol zijn de leiding en de uitvoering en waar zijn correcties nodig? Kensington Business Intelligence wil met haar besturingssysteem bedrijven helpen zichzelf te verbeteren. Door u het bedrijf als een integraal geheel te laten zien ondersteunt het de bedrijfsbesturing op de best mogelijke wijze. Meer informatie of een kennismaking:

2 Nu zie je het Sense-and-respond model You get more than you see Nu zie je het We worden overspoeld door informatie, niet omdat er teveel is, maar doordat we niet weten hoe het te temmen. Het ontbreekt organisaties aan een bevredigend ordeningsmechanisme. Nu onze mogelijkheden om informatie te verzamelen en op te slaan toenemen, stapelt het zich op in snel groeiende hoeveelheden. Maar zonder dat we het in de gaten hebben blijft de kunst om er iets zinvols van maken of het te communiceren in ons slapend. Computers versnellen processen van informatieafhandeling, maar ze zeggen ons niet wat de informatie betekent of hoe de betekenis ervan aan de beslissers moet worden doorgegeven. De business intelligence cockpits van Kensington bieden beide: een heldere structuur die informatie betekenisvol maakt, en een referentiekader waarmee beslissers de informatie kunnen plaatsen in de context van het beleid dat ze uitzetten. Zo wordt Business Intelligence opgetild naar een hoger niveau waar het bedrijf aantoonbaar waarde ontleent aan haar belangrijkste activum: informatie.

3 Nu zie je het Sense-and-respond model You get more than you see Sense-and-respond model Moderne bedrijfsprocessen zijn een naadloze combinatie van besluitvorming en actie en ze verlangen een geïntegreerd geheel van consistente informatie. De informatie architectuur van de toekomst is gebaseerd op een uitgebreid bedrijfsinformatiemodel dat alle typen informatie omvat die in het bedrijf gebruikt worden. In zo n omgeving bestaan closed-loop processen die bedrijfsveranderingen en gebeurtenissen expliciet in verband brengen met doelstellingen en ondernomen acties en deze terugkoppelen naar de evaluatie van de impact van deze acties op de business. Een sense-and-respond model dat voelt en reageert en dus leeft. Een geïntegreerde, flexibele en organische interface verschaft toegang tot de volledige bedrijfsinformatie. Ziedaar: bestuurscockpit.

4 You get more than you see... Nu zie je het Sense-and-respond model You get more than you see Dit besturingssysteem is het digitale zenuwstelsel van uw bedrijf. Een exacte weergave van het onzichtbare echte zenuwstelsel in uw bedrijf: alle informatie en kennis die in uw bedrijf circuleert.

5 Informatievoorziening Totaalbeeld Voordelen Gangbare bedrijfssoftware die tot op heden verkrijgbaar is, werd gemaakt om operationele bedrijfsprocessen te ondersteunen (bijvoorbeeld ERP of CRM software), om gegevens te analyseren en te rapporteren ( Business Intelligence - software) of om persoonlijke werkzaamheden te ondersteunen ( office - programma s). Cockpitsoftware is speciaal ontworpen voor het besturen van het bedrijf. De cockpit is volledig gericht op de aandachtsgebieden van directie; als directeur krijgt u een integraal beeld van uw bedrijf. Alle informatie is via één informatieplatform en op één plaats beschikbaar. En er is terdege rekening gehouden met de gebruiker. De intuïtieve grafische schermen zijn zelfs zonder handleiding bijzonder gemakkelijk te bedienen. De besturing wordt volledig ondersteund door het integrale en universele organisatiemodel.

6 Informatievoorziening Totaalbeeld Voordelen Snelle en adequate informatievoorziening is onontbeerlijk U maakt kennis met de bestuurscockpit. Software is flexibel en op dat ene scherm vóór u toont de cockpit de totaliteit van uw bedrijf. U bent als directeur dé grote informatieverwerker binnen het bedrijf. Daartoe werkt u zich dagelijks door grote hoeveelheden lectuur en voert u met veel mensen besprekingen. Daarbij gaat het om beeldvorming, oordeelsvorming en besluitvorming. Opeenvolgende processen die in de dagelijkse praktijk steeds door elkaar en continu plaatsvinden, door de steeds wisselende onderwerpen die uw aandacht vragen. Deze cockpit voorziet in uw volledige informatiebehoefte als directeur. De informatie die u nodig heeft is centraal beschikbaar, steeds actueel, en gemakkelijk en snel toegankelijk. Leg uw doelstellingen in de cockpit vast en volg deze naar hun realisatie.

7 Organisatielaag Software Bedrijfsfunctie Directie en management Cockpit Besturen Organisatie ERP Procesintegratie Informatievoorziening Afdeling Modules Procesoptimalisatie Manager Berekening/Advies Analyse Totaalbeeld Operationeel Administratie (bijv. voorraad, facturering) Registratie Voordelen Evolutie van softwaretoepassingen in organisaties De volgende stap in de evolutie van uw bedrijf: informatietechnologie inzetten bij het besturen ervan.

8 Informatievoorziening Totaalbeeld Voordelen Totaalbeeld van uw bedrijf In niveau 7 Wereldeconomie ziet u of uw positie in de markt en de marktontwikkelingen maatregelen rechtvaardigen of noodzakelijk maken. Uit niveau 6 Research blijkt of het bedrijf voldoende in huis heeft om problemen en veranderingen beleidsmatig aan te pakken. Door met niveau 5 Doelstellingen uw strategische doelstellingen te formuleren en te monitoren ziet u niets over het hoofd ziet en u ziet of het de goede kant op gaat. Niveau 4 Beslissingen / Data Totaal bevat de directiebesluiten, de kennis die daaraan ten grondslag ligt, én een prachtig instrument voor benchmarking. Met niveau 3 Operationeel Management kunnen managers trends en ontwikkelingen onderzoeken gebaseerd op hun tactische doelen (K.P.I.'s). Performance indicatoren in niveau 2 Werkprocessen laten zien of afdelingen gezond, rendabel en efficiënt zijn. In niveau 1 Verslag Totaal, ziet u het resultaat waar het uiteindelijk om gaat in helder financieel en operationeel cijfermateriaal van uw bedrijf en van de sector. Dit platform bundelt uw totale bedrijfsinformatie. De cockpit kan probleemloos worden aangesloten op uw huidige bedrijfssoftware. Ook als meerdere pakketten binnen de organisatie worden gebruikt.

9 Informatievoorziening Totaalbeeld Voordelen bespaart u tijd en levert u geld op Al uw commerciële-, operationele-, financiële-, personeels- en alle overige informatie bereikbaar via één overzichtelijk programma Eerder en meer inzicht in uw eigen organisatie en concurrentie veroudert niet: uw investering blijft waardevast Voor uw rapportage niet meer afhankelijk van anderen Gevarieerde, betrouwbare en actuele informatie Verbeter efficiency en rendement Wat gaat achter de schijn verborgen? Hoe gezond is het bedrijf? Waar kunnen problemen ontstaan? Hoe kunt u ze vóór zijn? Hoe succesvol zijn de leiding en de uitvoering en waar zijn correcties nodig?

10 op maat Compact in maatwerk cockpit wordt voor uw organisatie op maat ingericht. Koppeling van aan uw huidige software pakketten wordt in overleg door uw eigen ICT-organisatie uitgevoerd of door ons. Proof-of-Concept binnen 1 maand voor een vast bedrag. Levering is altijd inclusief: installatie op uw systeem koppeling aan uw huidige bedrijfssoftware geïntegreerde software voor rapporten, grafieken en analyses database server (indien niet aanwezig) instructie ter plaatse aan alle gebruikers coaching directie- en managamentteams door ervaren consultants Totale investering hangt af van de projectomvang. Wij werken Fixed price! boardroom cockpit naar uw behoefte op maat ingericht. Offerte op basis van uw informatiebehoefte.

11 op maat Compact Wat kost de cockpit met standaard inrichting? Compact bevat standaard basisinformatie op elk van de 7 niveaus. Optiepakketten voor verschillende bedrijfssituaties aanvullend op Compact. Meerdere combinaties zijn mogelijk. Service Logistiek (met inkoop- en voorraadinformatie) Projecten (bouw, installatie, ict, overheid) Productie Levering is altijd inclusief: installatie op uw systeem koppeling aan uw huidige bedrijfssoftware geïntegreerde software voor rapporten, grafieken en analyses instructie ter plaatse aan alle gebruikers Proof of Concept binnen 1 a 2 weken coachingsprogramma voor directie- en managementteams Compleet ingerichte basiscockpit Compact voor een vaste prijs: inclusief koppeling aan uw bedrijfssoftware en begeleiding. Prijs op aanvraag

KENSINGTON Business Intelligence

KENSINGTON Business Intelligence KENSINGTON Kensington levert geen toolkits, geen software voor analyse, rapportage, scorecards, KPI s of dashboards. Kensington levert u MAGUS. De beste software ter wereld iets beters is er niet. Alle

Nadere informatie

Managementinformatiesysteem

Managementinformatiesysteem Managementinformatiesysteem (aanvulling bij hele boek) Het opzetten van een managementinformatiesysteem Wanneer je een werkstuk moet maken, bijvoorbeeld over de houding van de Nederlanders ten opzichte

Nadere informatie

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs

In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs White Paper In 10 stappen een succesvol sociaal intranet op basis van SharePoint in het onderwijs Een sociaal intranet op basis van SharePoint moet goed worden voorbereid. Uiteindelijk zullen er een groot

Nadere informatie

WERK INVENTIEF. Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief

WERK INVENTIEF. Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief WERK INVENTIEF Microsoft Dynamics NAV 2009 Eenvoudig. Inventief. Innovatief EENVOUD De bedrijfsoplossing met meer dan een miljoen gebruikers wereldwijd Snel te implementeren, eenvoudig te configureren

Nadere informatie

IBM SMARTER BUILDINGS

IBM SMARTER BUILDINGS IBM SMARTER BUILDINGS IBM Tririga Integrated Workplace Management System MACS BVBA Museumstraat 8 2000 Antwerpen 0032 (0)3 237 1755 www.macs.be Smarter Buildings Vandaag de dag wordt steeds meer waarde

Nadere informatie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie

Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie Wat trendwatchers zeggen over 2014 en wat dit betekent voor uw CRM strategie In het begin van een nieuw jaar wordt vaak aandacht besteed aan ontwikkelingen en trends die hun stempel gaan drukken op 2014.

Nadere informatie

The smart way to do business

The smart way to do business SuperOffice CRM SuperOffice CRM Neem contact met ons op voor meer informatie SuperOffice CRM is een hulpmiddel met veel gebruiksmogelijkheden dat de actuele uitdagingen op het gebied van marketing, verkoop

Nadere informatie

HEALTHCARE. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen

HEALTHCARE. Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen HEALTHCARE Prodware creëert, integreert 1 en beheert IT oplossingen Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen. Prodware creëert, integreert en beheert IT-oplossingen gebaseerd op het Microsoft

Nadere informatie

BlueRetail Performance Management Suite

BlueRetail Performance Management Suite BlueRetail Performance Management Suite Proof of Concept Doelstelling, werkwijze en investeringen Versie 2.0 Venlo, november 2008 Contactpersonen Naam Functie Tel nr. Eric J. Schiphorst Directeur 06 5466

Nadere informatie

Carma CRM Kennismaking

Carma CRM Kennismaking Carma CRM Kennismaking Ingenieursbureau B-ware b.v. Postbus 230 7500 AE Enschede Telefoon: (053) 789 09 87 www.carma.ws www.b-ware.nl Carma CRM: De klant centraal, uw bedrijf voorop! KENNISMAKING Bekende

Nadere informatie

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model.

Collaboration for Business. Whitepaper. Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. Whitepaper Collaboration for Business Van enkelvoudig samenwerken naar een volledig geïntegreerd sociaal business model. T +31 418 57 07 00, F +31 418 57 07 50 1. Introductie Steeds meer organisaties komen

Nadere informatie

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl

Exact voor. Meer dan verkoop. exactsoftware.nl Exact voor CRM Meer dan verkoop. exactsoftware.nl 2 Slechte data kost amerikaanse bedrijven $600 miljard per jaar De hele wereld is online. Tablet en smartphones worden net zo vaak zakelijk gebruikt als

Nadere informatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie

HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER. Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie HC&H Consultants ADVIES PROJECTEN BEHEER Processen Informatiesystemen Informatievoorziening Sturen op samenhang Mens & Organisatie OVER HC&H HC&H is een landelijk werkend adviesbureau voor woningcorporaties.

Nadere informatie

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering

Oculus Suite. Oog voor uw automatisering Oculus Suite Oog voor uw automatisering Inhoud Oculus De standaardoplossing van Pantheon 5 Oculus Suite 7 Oculus Portal 8 Oculus i Opener 9 Oculus ERP 11 Oculus CRM 17 Oculus WMS 18 Oculus DMS 19 Oculus

Nadere informatie

Rooij Consultancy slimmer werken doelen halen

Rooij Consultancy slimmer werken doelen halen Rooij Consultancy slimmer werken doelen halen Inhoud Het meest waardevolle bezit van uw bedrijf... 4 De voordelen van kennis... 6 Kennis is macht, informatieselectie wordt macht... 8 Kennissystemen in

Nadere informatie

Voogd & Voogd Verzekeringen. Diane Vroegindeweij [INFORMATIEMANAGEMENT. ROLF BRUINS & BERT PINKSTER] Samenvatting Informatiemanagement

Voogd & Voogd Verzekeringen. Diane Vroegindeweij [INFORMATIEMANAGEMENT. ROLF BRUINS & BERT PINKSTER] Samenvatting Informatiemanagement 2013 Voogd & Voogd Verzekeringen Diane Vroegindeweij [INFORMATIEMANAGEMENT ROLF BRUINS & BERT PINKSTER] Samenvatting Informatiemanagement 1 Hoofdstuk 1 De kenniswerker Kennis is in de westerse maatschappij

Nadere informatie

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement

Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Wel of niet investeren in uw ICT Hak snel én onderbouwd de knoop door dankzij applicatieportfoliomanagement Is het echt nodig om de overstap te maken naar de nieuwste versie van onze applicatie? Volgens

Nadere informatie

TAKE THE LEAD IN LOGISTICS

TAKE THE LEAD IN LOGISTICS TAKE THE LEAD IN LOGISTICS NaviTrans: Uw oplossing voor voor de logistieke dienstverlener In een steeds competitiever wordende sector als de logistiek is het voor de hedendaagse ondernemers onontbeerlijk

Nadere informatie

Laury Bollen & Mark Vluggen* Maastricht Accounting and Auditing Research and Education Center (MARC)

Laury Bollen & Mark Vluggen* Maastricht Accounting and Auditing Research and Education Center (MARC) STRATEGIC ENTERPRISE MANAGEMENT: DE VOLWASSENHEIDSFASE VAN ENTERPRISE RESOURCE PLANNING? Laury Bollen & Mark Vluggen* Maastricht Accounting and Auditing Research and Education Center (MARC) Faculteit der

Nadere informatie

Gemeente. Gedreven. Data. (Big) Rol en positie van gemeenten in een samenleving van Big en Open Data. In samenwerking met

Gemeente. Gedreven. Data. (Big) Rol en positie van gemeenten in een samenleving van Big en Open Data. In samenwerking met (Big) Data Gedreven Gemeente Rol en positie van gemeenten in een samenleving van Big en Open Data In samenwerking met Maart 2015, 1ste editie PDF, Den Haag Auteurs Eric de Kruik, Kwaliteitsinstituut Nederlandse

Nadere informatie

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control

Kennis van de Overheid. Maatschappelijke opgaven vragen proactieve control. Van versnipperde ondersteuning naar public business control Kennis van de Overheid Maatschappelijke opgaven Van versnipperde ondersteuning naar public business control Ontwikkelingen in het openbaar bestuur gaan zo snel en zijn dermate complex dat de traditionele

Nadere informatie

SAP BUSINESS ALL-IN-ONE CREËER MET ERP BASELINE EEN SOLIDE BASIS VOOR UW AMBITIES

SAP BUSINESS ALL-IN-ONE CREËER MET ERP BASELINE EEN SOLIDE BASIS VOOR UW AMBITIES SAP BUSINESS ALL-IN-ONE CREËER MET ERP BASELINE EEN SOLIDE BASIS VOOR UW AMBITIES Overview brochure ERP Baseline ERP BASELINE DE SOLIDE BASIS VOOR ONDERNEMERS MET AMBITIE 2 SAP is toch vooral bedoeld voor

Nadere informatie

De heldere weg naar Business Intelligence. Optimaliseer uw beslissingen met SAP Crystal Solutions

De heldere weg naar Business Intelligence. Optimaliseer uw beslissingen met SAP Crystal Solutions SAP Oplossing in Detail u SAP Crystal Solutions (2011) De heldere weg naar Business Intelligence. Optimaliseer uw beslissingen met SAP Crystal Solutions Onbetrouwbare, vertraagde en onbruikbare informatie

Nadere informatie

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen

Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Whitepaper: CRM in de cloud Het Nieuwe Verkopen Inhoudsopgave 1 Managementsamenvatting 4 2 Belang van CRM 5 Definitie CRM 5 Klantcontact en CRM 5 De klantrelatie centraal 5 Van spreadsheet naar CRM software

Nadere informatie

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst

www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst www.pwc.nl Marktstudie financiële functie Goed voorbereid op de toekomst Maart 2014 2 Marktstudie financiële functie PwC Inhoud Introductie 6 Samenvatting 8 Financiële functie als business partner 9 Inzicht

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN

MKB Cloud Barometer 2014 Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN Management Samenvatting Groothandel In opdracht van: Exact Nederland & KPN Peter Vermeulen Pb7 Research 24 juli 2014 peter@pb7.nl 1 Inhoud Inhoud... 1 Achtergrond... 2 De MKB Cloud Barometer voor Handelsbedrijven

Nadere informatie