productiviteit van trimble: verbind kantoor, mensen en machines TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "productiviteit van trimble: verbind kantoor, mensen en machines TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMEN"

Transcriptie

1 productiviteit van trimble: verbind kantoor, mensen en machines TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMEN

2 de moderne Trimble bouwplaats De "connected" bouwplaats Er gebeurt iets interessants wanneer u uw kantoor, mensen en machines met elkaar verbindt. De productiviteit schiet omhoog. Geen revisie werk meer. Uw cash flow stijgt. Uw winst gaat naar recordhoogte. Er is maar één bedrijf dat de techniek en ervaring heeft om uw bouwplaats te verbinden. De marktleider Trimble. De nieuwe Trimble Site Positioning Systemen bieden aannemers in het bouwrijp maken, wegenbouw, mijnbouw, grondverzet en afvalverwerking mogelijkheden om problemen op locatie snel op te lossen en de flexibiliteit om elke taak met de juiste uitrusting uit te voeren. Als u maatvoerings apparatuur voor het eerste inmeten van een locatie tot en met het opmeten van de voltooide bouwwerken nodig hebt, die productief en eenvoudig te gebruiken is en waarmee elk werk altijd lukt, is een Trimble Site Positioning Systeem de beste keuze. controleren van De locatie De bouwplaats voor GPS werkzaamheden kalibreren. Bestaande en nieuwe grondslagpunten vastleggen op praktische posities, voor gebruik van een total station, of dagelijkse GPS controlemetingen. algemene meetwerkzaamheden De positie van objecten op een locatie positioneren en vastleggen, bijv. elektriciteitskabels, utiliteiten, mangaten, pijpaansluitingen en bestaande bouwwerken. niveau controleren Geëgaliseerd oppervlak en opgebrachte materiaaldikte controleren, om direct een rapport te produceren voor eventueel benodigde correcties. Controle van nauwkeurigheid en correctheid bij egaliseerwerkzaamheden.

3 De krachtige Trimble bouwsoftware voor veld en kantoor vervult een centrale rol in het Trimble Site Positioning Systeem. De Trimble SCS900 Site Controller Software is speciaal ontwikkeld voor aannemers van grote (wegen)bouwprojecten en vereenvoudigt het werk op locatie, verhoogt de efficiëntie en voorkomt oponthoud in elke fase van het project. Gecombineerd met Trimble kantoorsoftware voor de bouwsector beschikt u over het breedste, diepste en modernste pakket voor het integreren en beheren van meetdata, werkprocessen en werkzaamheden op locatie gedurende het totale bouwproject. De Trimble Site Positioning Systemen bieden de keuze uit positioneren met GPS of met behulp van een total station. volume metingen Oppervlakken inmeten en die gebruiken voor berekening van oppervlak-totoppervlak volumes, bijvoorbeeld oorspronkelijk of huidig niveau vergelijken met voltooid ontwerp. Materiaalvoorraden snel en accuraat opnemen. uitzetten Objecten zoals taluds, niveaulimieten, utiliteiten, percelen, constructies, brandkranen en mangaten uitzetten. Navigeren met behulp van een actuele kaart, het uit te zetten object op de kaart selecteren en ophoog/uitgraaf data produceren/ weergeven om het juiste niveau te bereiken. inmeten van voltooide Bouwwerken Voltooide bouwwerken op locatie inmeten, om aan de klant voor te leggen en ter goedkeuring bij oplevering van het project. Rapporten van hoge kwaliteit produceren en indruk maken bij de klant met grondige kwaliteitscontrole.

4 Trimble software oplossingen voor de bouwsector Voordat de eerste machine met het grondverzet kan beginnen, moet er veel planning en ontwerp plaatsvinden. De tekenaar, databeheerder, opzichter, machinebestuurder en maatvoerder worden via digitale data naadloos met elkaar verbonden in een geïntegreerd werkproces. Dezelfde digitale informatie die gebruikt is voor projectplanning en -ontwerp kan voor machinebesturing worden gebruikt, zodat accuraat nivelleren en positioneren op de bouwplaats tot en met de oplevering verzekerd zijn. Trimble biedt een reeks kantoorsoftwareproducten aan, met uitgebreide functies voor planning en inschrijving tot en met complete productieanalyse van projecten. De informatiestromen tussen de softwarecomponenten zijn uitstekend, doordat alle software van dezelfde fabrikant afkomstig is. Belangrijke informatie voor inschrijving van het project verzamelen Met snelle en praktische functies creëert u accurate modellen voor het produceren van kwantiteitsdata van materialen en grondverzet voor het project. Hierdoor bent u de concurrentie een stap vóór en haalt u meer opdrachten dus meer winst binnen. In de inschrijvingsfase kunt u: Snel en accuraat kwantiteitsdata van materiaal en grondverzet opvragen Op meer projecten inschrijven, de meest winstgevende binnenhalen en meer winst maken Meerwaarde voor de klant bereiken, door een beter proces, efficiënter materiaalgebruik en evenwichtig grondverzet Digitale modellen voor (wegen) bouwprojecten creëren Data van de ingenieur importeren en verwerken Accurate oppervlakmodellen voor nivelleren en CAD data voor uitzetten voorbereiden Uit te graven en op te hogen delen identificeren, transportvolume voor het project berekenen, om benodigde machines en tijd te bepalen Modellen in 3D evalueren, om vergissingen vooraf te voorkomen. Goede voorbereiding van data helpt om problemen vooraf te identificeren en op te lossen, zodat tijd en geld wordt bespaard en conflicten worden voorkomen. Planning van het grondverzet Modellen van de bouwplaats naar nivelleersystemen op machines overbrengen via een draadloos netwerk of datacards die op kantoor zijn voorbereid Kaarten van de locatie aanmaken, om de bestuurder van grafische informatie te voorzien Controleren welke data door welke machine in het project wordt gebruikt. Bijgewerkte ontwerpen snel naar machines verzenden na wijzigingen Walswerkzaamheden controleren Diagnostische controles op machines uitvoeren om problemen op te lossen en indien nodig te adviseren over fouten

5 projectbeheersing, -analyse en -rapportage Niveaus en materiaaldiktes controleren, rapporten van hoge kwaliteit genereren Voortgangsvolumes van de site controleren, om te zorgen dat het project op schema blijft Alle meet- en uitzetwerkzaamheden op de site controleren Ter plekke beslissingen op basis van feitelijke informatie nemen trimble veld en kantoor software oplossingen De veld- en kantoorsoftware oplossingen van Trimble zijn ontwikkeld om samen te werken. Wijzigingen die op kantoor of door een veldploeg worden aangebracht, worden automatisch herkend en gebruikt om de projectdatabase bij te werken en naar alle andere ploegen verzonden die de data nodig hebben. Trimble Intelligent Data Tracking betekent dat iedereen altijd over de nieuwste, meest actuele informatie beschikt, waardoor de kans op vergissingen door verouderde data wordt verkleind.

6 TRIMBLE SCS900 SITE CONTROLLER SOFTWARE De Trimble SCS900 Site Controller Software is van meet af aan ontwikkeld voor aannemers die meet- en uitzetwerk uitvoeren voor grondverzet, bouwrijp maken, afvalverwerking en mijnbouw. Deze eenvoudig te gebruiken software helpt u om bouwprojecten efficiënt te beheren en te kwantificeren, zodat u geen landmeter hoeft in te huren voor inmeet- en uitzetwerk op de bouwplaats. U leert er gemakkelijk mee werken en de software kan met Trimble GPS of total station positionering apparatuur worden gebruikt, zodat zowel de hardware als de software systemen optimaal worden benut. De SCS900 software kan in elke fase van een bouwproject worden ingezet: Eerste inmeting van de bouwplaats en controle van oorspronkelijke grondniveaus Objecten op de locatie inmeten Voltooide niveaus en opgebrachte materiaaldiktes controleren Topografische metingen, materiaalvolumes meten en berekenen Positie van objecten op de locatie uitzetten, bijv. elektriciteitskabels, utiliteiten, mangaten, pijpaansluitingen en bestaande bouwwerken Als-gebouwd metingen op de bouwplaats uitvoeren GEBRUIK DE SOFTWARE DIE SPECIAAL ONTWIKKELD IS VOOR POSITIE BEPALING OP DE BOUWPLAATS SCS900 is speciaal ontwikkeld voor de dagelijkse behoeften van aannemers van grote (wegen) bouwprojecten en werkt met taakspecifieke menu's en rapporten, waardoor databeheer en meetwerkzaamheden gestroomlijnd worden. GESTROOMLIJNDE WEGENBOUWPROJECTEN SCS900 is geschikt voor eenvoudige en complexe wegenbouwprojecten en ondersteunt complete lijnen geometrie, station vergelijkingen, breedteovergangen en meerdere wegen binnen een geselecteerde job. De module voor het uitzetten en meten van wegen, de road module biedt één oplossing voor al het uitzetwerk: van rooilijnen tot en met snijpunten en het uitzetten van elementen op het voltooide niveau. Daarnaast bieden de functies voor niveaucontrole mogelijkheden voor als-gebouwd- en kwaliteitscontroles. UITZETWERK SNELLER UITVOEREN Met de afschot zijde functie kunt u het uitzetten van complexe schuine zijden in het veld controleren, zonder dat u die eerst op kantoor hoeft te berekenen. Deze functie werkt met actuele site-omstandigheden en past zich automatisch aan grondhoogten zoals op locatie aangetroffen aan, zodat u alles daaraan kunt aanpassen zonder kostbare tijd op de bouwplaats te verdoen.

7 naadloze communicatie tussen kantoor- en veldwerkzaamheden Met SCS Data Manager kunt u data automatisch overbrengen en beheren tussen het kantoor en het veld. U kunt alle meet- en uitzetwerkzaamheden van meerdere ploegen en bouwlocaties organiseren, beheren en opvolgen. Daarnaast kunt u werk dat van het veld terugkomt controleren, of werkorders en ontwerpen controleren voordat u die naar veldploegen stuurt. supervisie van werkzaamheden in het veld De Trimble SCS900 Tablet editie combineert het eenvoudig te gebruiken databeheersysteem van de Trimble SCS900 software met de grafische mogelijkheden en verwerkingscapaciteit van een Tablet PC. Hierdoor kan de software ook worden gebruikt door opzichters op de bouwplaats, voormannen en projectleiders die de werkzaamheden vanuit een voertuig coördineren. aanvullende functies van scs900 zijn onder andere: Actuele graaf- en ophoogkaarten Digitale tekeningen in het veld geen rollen papier meer nodig GPS positie op de tekening u ziet direct waar u bent op de kaart, zodat u de digitale informatie van de tekening kunt oriënteren Data uit het model, hoogten, uitgraven/ ophogen, afstanden, oppervlakken, huidige volumes en meer opvragen

8 Trimble site positioning systeem ToTal stations. HeT ultieme in precisie en productiviteit. innovatie van De marktleider - ontwikkeld voor uw werk op elke Bouwplaats De Total Stations van Trimble bouwen voort op meer dan 50 jaar innovatie van total stations techniek en leveren ongeëvenaarde prestaties op de bouwplaats. Met Trimble Total Stations hebt u alle inmeet- en uitzetwerk en alle machinebesturingfuncties onder controle, van het eerste inmeten tot en met het egaliseren, en hoeft u niet meer elke dag een landmeter in te huren. total stations voor meet- en uitzetwerkzaamheden en egaliseren op De Bouwplaats De krachtige Trimble SPS730 en SPS930 Universele Total Stations voldoen aan alle eisen voor inmeten, uitzetten, reflectorloos meten en nivelleren - en dat alles in één zeer nauwkeurig instrument. Ondersteunde werkstanden zijn Servo, Autolock, Robotic, DR reflectorloos en ATS. ideaal voor fijn egaliseerwerk Met de Universele Total Stations van Trimble kan de gebruiker een machineprisma op betrouwbare wijze volgen, in de wetenschap dat de data zo snel en nauwkeurig mogelijk van het instrument naar de machine wordt overgebracht. De bestuurder van de motorgrader of bulldozer kan fijn egaliseerwerk met millimeter nauwkeurigheid uitvoeren, zodat minder nabewerking nodig is en een maximale winst wordt behaald.

9 Hieronder vindt u een aantal belangrijke factoren om te beslissen of u het best GPS of een total station voor uw toepassing kunt gebruiken: factoren ToTal station gps Vereiste nauwkeurigheid Nauwkeurigheid <3 mm Nauwkeurigheid <10 mm H; 20 mm V Veiligheid en bereikbaarheid Met DR reflectorloos meten kunt u gemakkelijk en veilig vanaf een afstand naar gevaarlijke en onbereikbare oppervlakken meten. Basisstation op veilige afstand van werkgebied van machine geplaatst. Gezichtslijn tussen basis en rover wordt niet belemmerd. Gebruik door één of meer gebruikers Eén instrument ondersteunt één prisma. Eén GPS basisstation ondersteunt meerdere GPS rovers of GPS egaliseersystemen op dezelfde bouwplaats. Dekkingsgebied vanaf één standplaats Afhankelijk van de gezichtslijn, <700 m robotic bereik voor typische topo metingen en uitzetten. >5 km bereik vanaf basisstation voor typische topo metingen en uitzetten. Met repeater radio s of via mobiele communicatie is een nog groter bereik mogelijk. Gebruiksgemak en vaardigheden van de gebruiker Werkomstandigheden De SCS900 gebruikerstoepassing is eenvoudig mee te (leren) werken en niet zo complex als traditionele inmeetsystemen. Het systeem is ontwikkeld voor gebruik door opzichters, voormannen, maatvoerders en ingenieurs en personen met een mindere landmeetkundige ervaring. Ideaal als de gezichtslijn naar de lucht (gedeeltelijk) geblokkeerd is door bomen, gebouwen, constructies, bruggen of tunnels. Ideaal voor werk in grote, open gebieden. Sensor kalibratie Mechanische uitvoering vereist regelmatige kalibratie en controles om gespecificeerde nauwkeurigheid te handhaven. Behoeft geen regelmatige kalibratie om gespecificeerde nauwkeurigheid te handhaven. voordelen van total stations Trimble Total Stations zijn de eenvoudige oplossing voor al uw positionering toepassingen en volgen doelen op superieure wijze bij meten en uitzetten, machinebesturing en revisies. Doordat ze door één persoon te bedienen zijn, bereikt u hoge besparingen en productiviteit. Toepassingen Uitzetten van bouwwerken, funderingen, bouwputten en heipalen Tunnels inmeten Uitzetten voor grondverzet, fijn nivelleren en egaliseren Reflectorloos inmeten van voorraadbergen, rotswanden, uitgravingen en bouwwerken Eerste inmeting van locaties om ontwerphoogten te controleren Revisies vastleggen en controleren van niveaus van opgebracht materiaal

10 Trimble site positioning systemen met gps Hogere productiviteit op elke schaal. innovatie van De marktleider ontwikkeld voor uw werk op elke Bouwplaats hogere BeschikBaarheiD van gps Trimble GPS systemen worden aangestuurd door de krachtige Trimble RTK toepassing. Sterkere signalen van meer satellieten inclusief GLONASS en gemoderniseerd GPS hierdoor kunt u sneller, langer en zonder onderbrekingen werken. nu klaar voor De toekomst De Trimble Site Positioning Systemen ondersteunen alle momenteel beschikbare constellaties voor positionering, zoals OmniSTAR, EGNOS, GPS en GLONASS signalen en zullen het gemoderniseerde GPS L5 signaal volgen zodra dat beschikbaar is. U hoeft niet in nieuwe systemen te investeren om met de nieuwste signalen te kunnen werken. opties Die met u mee groeien Trimble GPS systemen zijn ontwikkeld voor de specialistische eisen van de bouwsector. U hebt de keuze uit een reeks opties voor uw individuele toepassingen, flexibiliteit en gewenste prestaties. Basisstations met internet toegang Het ingebouwde webserver component maakt efficiënter en flexibeler werken mogelijk. Met behulp van een basisstation met Internet toegang is op afstand configureren en monitoren van een basisstation mogelijk, waardoor tijdrovende en kostbare bezoeken aan het basisstation om het elke dag in te stellen of problemen op te lossen overbodig worden. Internet basisstations kunnen correcties aan meerdere bouwplaatsen in dezelfde omgeving leveren, of aan rovers met een mobiele telefoon waar geen radiobereik is.

11 Voordelen van satelliet positionering Met behulp van satelliet positioneringsignalen van de momenteel beschikbare GPS en GLONASS satellieten en alle beschikbare correctiesystemen kunnen de GPS ontvangers van Trimble Site Positioning Systemen overal werken waar een onbelemmerd zicht in de lucht is. Real-Time Kinematic (RTK) GPS levert centimeter nauwkeurigheid, zelfs wanneer u in beweging bent, waardoor het zeer geschikt is voor gebruik op voertuigen of machines. RTK GPS levert nauwkeurige posities over lange afstanden van het basisstation, zodat de meeste bouwplaatsen vanaf één opstelpositie kunnen worden bestreken. Smart GPS versus Modulair GPS Het Smart GPS antenne concept biedt alles wat u nodig hebt in één apparaat, terwijl de modulaire GPS ontvanger uit een afzonderlijke antenne en ontvanger bestaat. De Smart GPS antenne is de ideale configuratie voor roversystemen die aan een baak of opzichterswagen worden bevestigd en zijn dagelijks snel als basisstation op te stellen. De modulaire GPS ontvanger kan als basisstation of rover worden opgesteld en biedt de benodigde flexibiliteit om voor uw specifieke behoeften te worden geconfigureerd. Bovendien kunt u de ontvanger en radio veilig in een wagen laten, zodat alleen de antennes op het dak aan weer en wind blootgesteld zijn. Toepassingen Permanente en semipermanente basisstation installaties Op opzichterswagen gemonteerde systemen Aan baak of terreinwagen bevestigd voor uitzetten en meten Geïnstalleerd op een quad Op schepen geïnstalleerde RTK-systemen Meet- en bouwwerkzaamheden op zee op baggerschepen, kranen en hei-installaties.

12 Productiviteit is... Plannen met behulp van software die transportroutes optimaliseert, om tijd en kosten van projecten te besparen. Ontwerpen voorbereiding en beheer van ontwerpdata voor de gehele duur van een bouwproject. Egaliseren gaat sneller, nauwkeuriger en met minder nabewerking. Controleren van meet- en uitzetwerk, kwaliteitsbewaking en revisies op de bouwplaats. Bouwen met precieze positionering, zodat bouwwerken sneller voltooid zijn met minder nabewerking. Er is maar één onderneming die uw productiviteit kan optimaliseren met het breedste, diepste en modernste pakket hulpmiddelen voor het integreren van metingen, databeheer, machine- en bedrijfsmiddelenbeheer gedurende het gehele bouwproject. Productiviteit is... Trimble. Productivity Trimble Ga naar om te zien hoe aannemers deze Trimble systemen gebruiken om veel tijd en geld te besparen. NOORD-AMERIKA trimble Trimble Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio USA (gratis) Tel Fax EUROPA trimble gmbh Am Prime Parc Raunheim DUITSLAND Tel Fax AFRIKA & MIDDEN-OOSTEN trimble export middle-east P.O. Box LOB / 1607 JAFZ View Dubai U.A.E. Tel Fax AZIË-STILLE OCEAAN trimble navigation Singapore Pty Limited 80 Marine Parade Road #22-06, Parkway Parade Singapore SINGAPORE Tel Fax CHINA trimble Beijing Room Tengda Plaza No. 168 Xiwai Street Haidian District, Beijing CHINA Phone Fax uw Trimble vestiging of vertegenwoordiger , Trimble Navigation Limited. Alle rechten voorbehouden. Trimble en het logo met globe en driehoek zijn handelsmerken van Trimble Navigation Limited, gedeponeerd in de Verenigde Staten en andere landen. John Deere is een handelsmerk van Deere & Company. Microsoft Windows, Microsoft Outlook, Microsoft Word, en Microsoft Excel zijn ofwel gedeponeerde handelsmerken of handelsmerken van Microsoft Corporation in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren. Bestelnr NL 07/07

Trimble Access Software: Stel u in verbinding met een wereld van nieuwe mogelijkheden

Trimble Access Software: Stel u in verbinding met een wereld van nieuwe mogelijkheden Trimble Access Software: Stel u in verbinding met een wereld van nieuwe mogelijkheden Access is efficiëntie Met Trimble Access software kunt u sneller, efficiënter en zonder onderbrekingen gegevens uitwisselen

Nadere informatie

Trimble GNSS inmeetsystemen: Krachtige satelliet inmeetfuncties voor vandaag en morgen.

Trimble GNSS inmeetsystemen: Krachtige satelliet inmeetfuncties voor vandaag en morgen. Trimble GNSS inmeetsystemen: Krachtige satelliet inmeetfuncties voor vandaag en morgen. GNSS SYSTEMEN Trimble heeft belangrijke vooruitgang geboekt op het gebied van GNSS inmeten. Meetspecialisten die

Nadere informatie

GEWOON GRAVEN MAATVOERING CONTROLEREN IS NIET MEER NODIG

GEWOON GRAVEN MAATVOERING CONTROLEREN IS NIET MEER NODIG GEWOON GRAVEN MAATVOERING CONTROLEREN IS NIET MEER NODIG Sneller klaar Besteed uw tijd aan het werk zelf, niet aan controleren. Trimble kan u daarbij helpen. Hoe Stel de gewenste diepte in. Begin met graven.

Nadere informatie

Trimble Site BETROUWBAAR PRAKTISCH PRECIES

Trimble Site BETROUWBAAR PRAKTISCH PRECIES Trimble Site Positioning Systems PRECIES BETROUWBAAR PRAKTISCH meer functies voor meer taken Calculator Uitzetter Databeheer Ingenieur/Maatvoerder Voorman/Opzichter Projectleider Geotechnisch ingenieur

Nadere informatie

Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen

Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen SPATIAL IMAGING Maximale productiviteit bij Spatial Imaging betekent denken aan de totale tijd van start tot eindproduct. TRIMBLE SPATIAL

Nadere informatie

WALSEN MAAR HET SYSTEEM WAARMEE U ONDER- OF OVERVERDICHTING VOORKOMT

WALSEN MAAR HET SYSTEEM WAARMEE U ONDER- OF OVERVERDICHTING VOORKOMT WALSEN MAAR HET SYSTEEM WAARMEE U ONDER- OF OVERVERDICHTING VOORKOMT Hogere kwaliteit Besteed uw tijd niet aan herstellen, maar aan het werk zelf. Trimble kan u daarbij helpen. Hoe Voer het gewenste aantal

Nadere informatie

BUSINESS CENTER - HCE

BUSINESS CENTER - HCE BUSINESS CENTER - HCE Uw projectlocatie verbinden Business Center Heavy Construction Edition (HCE) van Trimble is de enige kantoorsoftware die u nodig heeft om de data van uw wegenbouw te beheren en verwerken.

Nadere informatie

TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMS PRECIES BETROUWBAAR

TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMS PRECIES BETROUWBAAR TRIMBLE SITE POSITIONING SYSTEMS PRECIES BETROUWBAAR meer functies voor meer taken Calculator Uitzetter Databeheer Ingenieur/Maatvoerder Voorman/Opzichter Projectleider Geotechnisch ingenieur Bouwinspecteur

Nadere informatie

De verbindende factor op het project

De verbindende factor op het project CONNECTED COMMUNITY De verbindende factor op het project De Connected Community web-based service van Trimble is een speciale website die alle medewerkers met elkaar verbindt. Of u nu op kantoor aan een

Nadere informatie

Take Control of Your Layout

Take Control of Your Layout Take Control of Your Layout Trimble positioneringsystemen voor de bouwsector Alles onder controle bij uitzetten Met Trimble producten kunt u volledig onafhankelijk werken. Het resultaat: hogere productiviteit,

Nadere informatie

Het Trimble S6 Totaal Station het summum van alles waar u ooit op gehoopt had

Het Trimble S6 Totaal Station het summum van alles waar u ooit op gehoopt had Het Trimble S6 Totaal Station het summum van alles waar u ooit op gehoopt had Trimble S6 Totaal Station Echte productiviteit is het resultaat van een krachtige interactie tussen technologie, ergonomie

Nadere informatie

Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen

Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen Trimble Spatial Imaging: Geospatiale informatie in aardse termen SPATIAL IMAGING Trimble levert al vele jaren positionering- en beeldoplossingen voor professionals in de bouwsector en meetspecialisten

Nadere informatie

Take Control of Your Layout DE CONNECTED BOUWPLAATS: POSITIONERING OPLOSSINGEN VOOR DE BOUWSECTOR VAN TRIMBLE

Take Control of Your Layout DE CONNECTED BOUWPLAATS: POSITIONERING OPLOSSINGEN VOOR DE BOUWSECTOR VAN TRIMBLE Take Control of Your Layout DE CONNECTED BOUWPLAATS: POSITIONERING OPLOSSINGEN VOOR DE BOUWSECTOR VAN TRIMBLE verbind uw KanTooR MET DE BouWPLaaTs: BouW In ÉÉn KEER. PREcIEs goed. BouW het nu. DE CONNECTED

Nadere informatie

HV601/HV602 voor interieurbouw

HV601/HV602 voor interieurbouw HV601/HV602 voor interieurbouw NAUWKEURIG INTERIEURWERK Nauwkeurig Veelzijdig Snel Eenvoudig te gebruiken Toepassingen Vanwege hun nauwkeurigheid en betrouwbaarheid zijn de populaire HV601 en HV602 geschikt

Nadere informatie

TECHNISCHE INFO. Trimble business CenTer software. moeiteloze verwerking van gnss inmeetdata met trimble business center software

TECHNISCHE INFO. Trimble business CenTer software. moeiteloze verwerking van gnss inmeetdata met trimble business center software Trimble business CenTer software TECHNISCHE INFO moeiteloze verwerking van gnss inmeetdata met trimble business center software Trimble Business Center is een krachtige kantoorsoftware voor meetspecialisten,

Nadere informatie

SCS Data Manager. Publicatie informatie. Versie 3.00

SCS Data Manager. Publicatie informatie. Versie 3.00 SCS Data Manager Publicatie informatie Versie 3.00 Hoofdvestiging Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Tel.: +1-408-481-8000

Nadere informatie

Office Synchronizer. Publicatie informatie. Versie 1.61

Office Synchronizer. Publicatie informatie. Versie 1.61 Office Synchronizer Publicatie informatie Versie 1.61 Hoofdvestiging Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 U.S.A. Tel.: +1-937-233-8921

Nadere informatie

NAUWKEURIGE HELLINGLASER MET LANGE-AFSTANDSBEDIENING. GL700 serie

NAUWKEURIGE HELLINGLASER MET LANGE-AFSTANDSBEDIENING. GL700 serie NAUWKEURIGE HELLINGLASER MET LANGE-AFSTANDSBEDIENING GL700 serie Spectra Precision Laser GL700 Serie Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe oplossingen. De bouwsector van de 21e eeuw kent een felle concurrentie,

Nadere informatie

GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMEN

GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMEN GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMEN Grondverzet Egaliseren Egaliseren - Profileren Grondverzet zonder giswerk Trimble zet de trend in de bouwtechniek, door zeer productieve, geïntegreerde en innovatieve oplossingen

Nadere informatie

Brochure trainingen en cursussen 2014

Brochure trainingen en cursussen 2014 Brochure trainingen en cursussen 2014 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Het programma... 3 Introductietrainingen... 4 Trimble Access Introductie training... 4 TerraSync Introductie training... 5 Digital Fieldbook

Nadere informatie

Productiviteit van Trimble: Sneller egaliseren met minder machines. TRIMBLE GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMS

Productiviteit van Trimble: Sneller egaliseren met minder machines. TRIMBLE GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMS Productiviteit van Trimble: Sneller egaliseren met minder machines. TRIMBLE GCS900 GRADE CONTROL SYSTEMS NIET ONGEVEER, MAAR PRECIES. WIj GEVEN U DE ZEkERhEID ALLEEN VAN DE LEIDER. TRIMBLE. Samenwerking

Nadere informatie

SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION

SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION SITECH SERVICE SUPPORT SOLUTION CONTROL YOUR FUTURE WITH SITECH In een tijd waarin budgetten en deadlines onder druk staan, is het cruciaal om te weten welke kosten u kunt verwachten. Voor service, onderhoud,

Nadere informatie

Trainingen en cursussen 2011

Trainingen en cursussen 2011 Trainingen en cursussen 2011 Inhoud Inleiding... 3 Het programma... 3 Introductie trainingen... 4 Trimble Access Introductie training... 4 TerraSync Introductie training... 5 Digital Fieldbook Introductie

Nadere informatie

Lasersystemen voor nivelleer- en graafwerkzaamheden»»»

Lasersystemen voor nivelleer- en graafwerkzaamheden»»» Lasersystemen voor nivelleer- en graafwerkzaamheden BOUWTERREIN BESTENDIG BESTE GARANTIE EENVOUDIG TE GEBRUIKEN EENVOUDIG TE GEBRUIKEN DISPLAY SYSTEMEN DIE SNEL TERUGVERDIEND ZIJN HOE WERKT HET Voordelen:

Nadere informatie

TRIMBLE OPLOSSINGEN VOOR DE WEGENBOUW ASFALTEREN WALSEN FREZEN

TRIMBLE OPLOSSINGEN VOOR DE WEGENBOUW ASFALTEREN WALSEN FREZEN TRIMBLE OPLOSSINGEN VOOR DE WEGENBOUW FREZEN ASFALTEREN WALSEN beter vanaf de basis Bij de wegenbouwprojecten van vandaag moeten aannemers sneller en nauwkeuriger werken en met een strakke budgetbewaking.

Nadere informatie

TECHNIEKEN VOOR OPMETEN EN UITZETTEN

TECHNIEKEN VOOR OPMETEN EN UITZETTEN TECHNIEKEN VOOR OPMETEN EN UITZETTEN TECHNIEKEN VOOR OPMETEN EN UITZETTEN OPMETEN EN UITZETTEN met GPS Hoe werkt GPS? Op basis van de signalen van de satellieten gaan we onze positie op aarde berekenen.

Nadere informatie

TECHNISCHE INFO TRIMBLE REALWORKS SOFTWARE

TECHNISCHE INFO TRIMBLE REALWORKS SOFTWARE TECHNISCHE INFO TRIMBLE REALWORKS SOFTWARE EEN KRACHTIG KANTOORSOFTWARE PAKKET VOOR 3D LASER SCANNING Trimble RealWorks is krachtige kantoorsoftware voor de veelzijdige scanspecialist van vandaag, waarmee

Nadere informatie

Nauwkeurige hellinglaser met langeafstandsbediening. GL700 Serie HELLINGLASERS

Nauwkeurige hellinglaser met langeafstandsbediening. GL700 Serie HELLINGLASERS Nauwkeurige hellinglaser met langeafstandsbediening GL700 Serie HELLINGLASERS Spectra Precision Laser GL700 Serie Nieuwe uitdagingen vragen om nieuwe oplossingen De bouwsector van de 21e eeuw kent een

Nadere informatie

nauwkeurige hellinglaser Met Langeafstandsbediening Gl700 SeRIe

nauwkeurige hellinglaser Met Langeafstandsbediening Gl700 SeRIe nauwkeurige hellinglaser Met Langeafstandsbediening Gl700 SeRIe spectra PreCision laser gl700 serie nieuwe uitdagingen VraGen om nieuwe oplossingen De bouwsector van de 21e eeuw kent een felle concurrentie,

Nadere informatie

TRIMBLE ENGINEERING OPLOSSINGEN TUNNELS EN MONITORING

TRIMBLE ENGINEERING OPLOSSINGEN TUNNELS EN MONITORING TRIMBLE ENGINEERING OPLOSSINGEN TUNNELS EN MONITORING ERIK SCHÜTZ & TOMAS LARSSON TRIMBLE ENGINEERING & CONSTRUCTION GROUP WESTMINSTER, COLORADO, USA DECEMBER 2007 www.trimble.com www.coudere.be Pag 1

Nadere informatie

Trainingen. Laat kennis werken. de juiste richting... trainingen

Trainingen. Laat kennis werken. de juiste richting... trainingen Trainingen Laat kennis werken de juiste richting... 1 De juiste richting... met Geometius Trainingen voor landmeters & geo-specialisten Hands-on en interactief kenmerken de die wij verzorgen. Gegeven door

Nadere informatie

TECHNISCHE INFO TRIMBLE SURVEY MANAGER SOFTWARE

TECHNISCHE INFO TRIMBLE SURVEY MANAGER SOFTWARE TRIMBLE SURVEY MANAGER SOFTWARE TECHNISCHE INFO De Trimble Survey Manager software is krachtige veld- en kantoorsoftware voor het verzamelen, verwerken en weergeven van data die is verzameld tijdens nauwkeurige

Nadere informatie

control control and even more control

control control and even more control = : OVER ONS SITECH is uw geautoriseerde Trimble constructie technologie leverancier en is toonaangevend als het gaat om vernieuwende oplossingen, voor zowel grote als kleinere aannemers. Of het nu gaat

Nadere informatie

Trimble CFX-750 Display

Trimble CFX-750 Display Trimble CFX-750 Display eknopte handleiding WERKSCHERM The Trimble CFX-750 display is een touch-screen display, die wordt geconfigureerd en bediend door op de symbolen te drukken die op het scherm verschijnen.

Nadere informatie

TRAININGEN. Laat kennis werken DE JUISTE RICHTING...

TRAININGEN. Laat kennis werken DE JUISTE RICHTING... Laat kennis werken DE JUISTE RICHTING... 1 De juiste richting... met Geometius trainingen Trainingen voor landmeters & geo-specialisten Hands-on en interactief kenmerken de trainingen die wij verzorgen.

Nadere informatie

Trainingen. Laat kennis werken. de juiste richting... trainingen

Trainingen. Laat kennis werken. de juiste richting... trainingen Trainingen Laat kennis werken de juiste richting... 1 De juiste richting... met Geometius Trainingen voor landmeters & geo-specialisten Hands-on en interactief kenmerken de die wij verzorgen. Gegeven door

Nadere informatie

Leica Viva TPS De snelste Total Station

Leica Viva TPS De snelste Total Station Leica Viva TPS De snelste Total Station Uw visie: een snelle Total Station Welkom bij Leica Viva TPS Het kan niet sneller Met Leica Viva TPS rondt u projecten sneller af, kunt u concurrerend zijn en meer

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Publicatie informatie...1 Hoofdvestiging...1 Product informatie...1 Trimble Access...4 Overige informatie...6 Documentatie...

Inhoudsopgave. Publicatie informatie...1 Hoofdvestiging...1 Product informatie...1 Trimble Access...4 Overige informatie...6 Documentatie... Inhoudsopgave Publicatie informatie...1 Hoofdvestiging...1 Product informatie...1 Trimble Access...4 Overige informatie...6 Documentatie...7 i Publicatie informatie Hoofdvestiging Trimble Navigation Limited

Nadere informatie

VOOR EEN SCHONERE, VEILIGERE EN GEZONDERE WERELD. INNOVATIE IRIS VLOOTMANAGER. Uw Intelligente Commandocentrum

VOOR EEN SCHONERE, VEILIGERE EN GEZONDERE WERELD. INNOVATIE IRIS VLOOTMANAGER. Uw Intelligente Commandocentrum VOOR EEN SCHONERE, VEILIGERE EN GEZONDERE WERELD. INNOVATIE IRIS VLOOTMANAGER Uw Intelligente Commandocentrum Uw Intelligente Commandocentrum KRACHTIGE FUNCTIES VOOR DYNAMISCH VLOOTMANAGEMENT Kritieke

Nadere informatie

GROUNDWATER IS OUR BUSINESS

GROUNDWATER IS OUR BUSINESS GROUNDWATER IS OUR BUSINESS Diver-NETZ BEHEER UW DATA IN 3 STAPPEN Diver-NETZ is een compleet draadloos systeem voor het effectief en efficiënt beheren van grond- en oppervlaktewatermeetnetten. Diver-NETZ

Nadere informatie

BEWEZEN PERIMETER BEVEILIGING. ÉÉN PLATFORM VOOR MEERDERE DETECTIE SYSTEMEN.

BEWEZEN PERIMETER BEVEILIGING. ÉÉN PLATFORM VOOR MEERDERE DETECTIE SYSTEMEN. SLIMMERE PERIMETER DETECTIE SYSTEMEN Hek Detectie systeem Gronddetectie systeem Digitale Radar detectie BEWEZEN PERIMETER BEVEILIGING. ÉÉN PLATFORM VOOR MEERDERE DETECTIE SYSTEMEN. ONZE INTELLIGENTE SENSORS

Nadere informatie

Grondverzet Oplossingen

Grondverzet Oplossingen Grondverzet zonder giswerk Trimble Grondverzet Oplossingen TRANSFORMING THE WAY THE WORLD WORKS Grondverzet zonder giswerk Werk slimmer, sneller en winstgevender met zeer productieve, geïntegreerde en

Nadere informatie

9om de verwerking van per fax, en EDI ontvangen orders te automatiseren

9om de verwerking van per fax,  en EDI ontvangen orders te automatiseren Praktische gids: Verkooporders REDENEN 9om de verwerking van per fax, e-mail en EDI ontvangen orders te automatiseren 9 Redenen om de verwerking van per fax, e-mail en EDI ontvangen orders te automatiseren

Nadere informatie

Trimble TMX-2050 display Beknopte gebruiksaanwijzing

Trimble TMX-2050 display Beknopte gebruiksaanwijzing Trimble TMX-2050 display Beknopte gebruiksaanwijzing De Trimble TMX-2050 display is een touchscreen apparaat voor precisielandbouw. Hoofdscherm Linkerkant van het scherm Tik op de knoppen aan de linkerkant

Nadere informatie

TRIMBLE LOADRITE X2350 WEEGSYSTEEM VOOR GRAAFMACHINES

TRIMBLE LOADRITE X2350 WEEGSYSTEEM VOOR GRAAFMACHINES TRIMBLE X2350 WEEGSYSTEEM VOOR GRAAFMACHINES ZAND 11.542 Maximale belading, maximale winst Wat kan een Trimble X2350 voor uw bedrijf betekenen? OPTIMALE BELADING Nauwkeurige weging van de lading Weging

Nadere informatie

levelers kilvers besturingen lasers weegsystemen hydraulische graafmachines plaatsbepaling software reparaties service indicatie systemen

levelers kilvers besturingen lasers weegsystemen hydraulische graafmachines plaatsbepaling software reparaties service indicatie systemen levelers kilvers besturingen lasers weegsystemen hydraulische graafmachines plaatsbepaling software reparaties service indicatie systemen AUTHORIZED DISTRIBUTOR Wanneer tijd en geld een rol gaan Machines

Nadere informatie

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend.

Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva blue id & Top control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Priva Blue ID & Top Control 8 Ontwikkeld voor mensen, vanzelfsprekend. Nooit eerder waren gebruiksgemak, snelheid en betrouwbaarheid

Nadere informatie

DG711/DG511 Rioollaser

DG711/DG511 Rioollaser DG711/DG511 Rioollaser»»» GEBOUWD VOOR HET RUWSTE BOUWTERREIN ZEER BETROUWBAAR EENVOUDIG TE GEBRUIKEN SOLIDE, BETROUWBAAR, REPETEERNAUWKEURIG Uw werkterrein is vaak van de allerruwste soort. Daarom heeft

Nadere informatie

GPS. Minimum constellatie van 24 Amerikaanse

GPS. Minimum constellatie van 24 Amerikaanse FM1000 / FMD Training 1 GPS Minimum constellatie van 24 Amerikaanse satellieten in6 banen om de aarde Satellieten op 20.000 km 1 omwenteling in 12 uur Vanwege nauwkeurigheid signaalontvangst dekking GPS

Nadere informatie

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering.

Inmeting en Opname. Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp. (Bouw)vergunning aanvraag. 2D, 3D en BIM tekenwerk. Maatvoering. Inmeting en Opname Voorlopig Ontwerp& Definitief Ontwerp (Bouw)vergunning aanvraag 2D, 3D en BIM tekenwerk Maatvoering Projectmanagement Wie zijn wij? Van Zaal Bouwtechniek is een onafhankelijk projectmanagementbureau

Nadere informatie

Machine onderhoud via de Cloud

Machine onderhoud via de Cloud Machine onderhoud via de Cloud Hoe kunnen we onze klanten sneller en efficiënter service verlenen met minder kosten Door: Peter Noodelijk IIoT = Industrial Internet of Things, Industrie 4.0 Producten staan

Nadere informatie

PUBLICATIE INFORMATIE TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Versie 2013.41 Revisie A December 2013

PUBLICATIE INFORMATIE TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Versie 2013.41 Revisie A December 2013 PUBLICATIE INFORMATIE TRIMBLE ACCESS SOFTWARE 1 Versie 2013.41 Revisie A December 2013 Legal Information Trimble Navigation Limited Engineering Construction Group 935 Stewart Drive Sunnyvale, California

Nadere informatie

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem

Océ TCS500. Tijd is kostbaar. Grootformaat. kleurenprint-, kopieer- en. scansysteem Océ TCS500 Tijd is kostbaar Grootformaat kleurenprint-, kopieer- en scansysteem Klaar voor elke klus: hoge Prestaties waarop u kunt productiviteit rekenen Hoge capaciteit in kleur en Volledig te configureren

Nadere informatie

SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER.

SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER. SNELLER. FLEXIBELER. FUNCTIONELER. MET ÉÉN DRUK OP DE KNOP MEERDERE DOCUMENTEN SCANNEN TIJDBESPAREND, PRODUCTIEF SCANNEN VOOR ELKE RUIMTE OP ZOEK NAAR HOGE PRESTATIES OP EEN KLEIN OPPERVLAK? WILT U DE

Nadere informatie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie

Diver Telemetrie. Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Telemetrie Draadloze grondwater- en oppervlaktewaterdata transmissie Maximaliseer datakwaliteit Verminder operationele kosten Near real-time informatie -NETZ BEHEER 3 UW DATA IN STAPPEN Introductie -NETZ

Nadere informatie

Werking GPS in de landbouw. Efficiënter spuiten met behulp van GPS. KHK, Geel. ADLO demo: efficiënter spuiten met behulp van GPS 26/05/11

Werking GPS in de landbouw. Efficiënter spuiten met behulp van GPS. KHK, Geel. ADLO demo: efficiënter spuiten met behulp van GPS 26/05/11 Werking GPS in de landbouw KHK, Geel 26/05/11 i r. S. D E M E Y E R P C L T, R O E S E L A R E Efficiënter spuiten met behulp van GPS Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert

Nadere informatie

THE SUCCESS YOU WANT.

THE SUCCESS YOU WANT. CAT CONNECT THE SUCCESS YOU WANT. Het succes dat u wenst. MATERIEELBEHEER PRODUCTIVITEIT VEILIGHEID DUURZAAMHEID MATERIEEL, TECHNOLOGIE EN DIENSTEN COMBINEREN DIE U HELPEN UW SUCCES TE VERGROTEN. Cat Connect

Nadere informatie

Boordcomputers & Fleetmanagement

Boordcomputers & Fleetmanagement Boordcomputers & Fleetmanagement Zoals elke bewuste ondernemer wilt u dat de processen in uw organisatie soepel verlopen en dat u volledig inzicht hebt in het gebruik van uw bedrijfsmiddelen. Om dit te

Nadere informatie

Geïntegreerd machine- en projectmanagement

Geïntegreerd machine- en projectmanagement VISIONLINK Geïntegreerd machine- en projectmanagement De VisionLink productiviteit beheeroplossing voor machineparken, assets en projectlocaties van Trimble vertelt u waar uw machines zijn, wat ze doen

Nadere informatie

TRIMBLE GRONDVERZET OPLOSSINGEN

TRIMBLE GRONDVERZET OPLOSSINGEN TRIMBLE GRONDVERZET OPLOSSINGEN INMETEN UITGRAVEN PLANNEN WALSEN PROFILEREN MODELLEREN Grondverzet zonder giswerk Werk slimmer, sneller en winstgevender met zeer productieve, geïntegreerde en innovatieve

Nadere informatie

Trimble Gebruikersdag 2018

Trimble Gebruikersdag 2018 Ronald van Coevorden Advanced Solutions Manager EMEA JUNI 2018 Trimble Gebruikersdag 2018 Gepositioneerd voor een wereldwijde markt PARTNERS IN 110 LANDEN KANTOREN IN 35 LANDEN ONDERZOEK- & ONTWIKKELCENTRA

Nadere informatie

Leica icon site Op maat gemaakte oplossingen voor de Weg- en waterbouw

Leica icon site Op maat gemaakte oplossingen voor de Weg- en waterbouw Leica icon site Op maat gemaakte oplossingen voor de Weg- en waterbouw i ntelligent COn struction Leica Geosystems intelligent CONstruction Werk slimmer, presteer beter Door de bouw volledig te doorgronden

Nadere informatie

Boordcomputers & Fleetmanagement

Boordcomputers & Fleetmanagement Boordcomputers & Fleetmanagement Zoals elke bewuste ondernemer wilt u dat de processen in uw organisatie soepel verlopen en dat u volledig inzicht hebt in het gebruik van uw bedrijfsmiddelen. Om dit te

Nadere informatie

Aanmaken van een lokale site kalibratie Hoe kan vanuit Trimble Access en Trimble Business Center een lokale site coordinatensysteem aangemaakt

Aanmaken van een lokale site kalibratie Hoe kan vanuit Trimble Access en Trimble Business Center een lokale site coordinatensysteem aangemaakt Aanmaken van een lokale site kalibratie Hoe kan vanuit Trimble Access en Trimble Business Center een lokale site coordinatensysteem aangemaakt worden? Inleiding Dit document beschrijft de stapsgewijze

Nadere informatie

Problemen met HASP oplossen

Problemen met HASP oplossen Problemen met HASP oplossen Hoofdvestiging: Trimble Geospatial Division 10368 Westmoor Drive Westminster, CO 80021 USA www.trimble.com Copyright en handelsmerken: 2005-2013, Trimble Navigation Limited.

Nadere informatie

Epson Meeting Solutions MENSEN, LOCATIES EN INFORMATIE SAMENBRENGEN

Epson Meeting Solutions MENSEN, LOCATIES EN INFORMATIE SAMENBRENGEN Epson Meeting Solutions MENSEN, LOCATIES EN INFORMATIE SAMENBRENGEN VERANDER PRESENTATIES IN CONVERSATIES, IDEEËN IN CREATIES EN EFFICIËNTIE IN PRODUCTIVITEIT CREËREN, SAMENWERKEN EN DELEN Mensen onthouden

Nadere informatie

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009

Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Tips & Tricks: Tip van de maand januari 2009 Project Management met Teamcenter 2007 Door: Ramon van Raak Beheert u complexe projecten dan weet u als geen ander dat de projectvoorbereiding de basis legt

Nadere informatie

UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING.

UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING. UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING UW PARTNER VOOR EEN TOTAALOPLOSSING VOOR GEODETISCHE DATA INWINNING LNR Globalcom profileert zich graag als uw leverancier van meetapparatuur,

Nadere informatie

Agrosky. Precisielandbouw.

Agrosky. Precisielandbouw. Agrosky. Precisielandbouw. DEUTZ-FAHR, SAME, LAMBORGHINI en HÜRLIMANN nemen de beste optie. AGROSKY is het door SAME DEUTZ-FAHR ontwikkelde precisielandbouwsysteem voor satellietgeleiding van landbouwmachines

Nadere informatie

De nieuwe generatie Toegangsbeheer.

De nieuwe generatie Toegangsbeheer. De nieuwe generatie Toegangsbeheer. Toekomstgericht Toegangsbeheer. Software eigenschappen. Simpel en visueel. Simpel betekent niet basis, het betekent dat het product correct werd ontworpen. Het systeem

Nadere informatie

Machinebesturing catalogus

Machinebesturing catalogus Machinebesturing catalogus Introductie Topcon bouwplaats automatisering voor een winstgevende aanpak Topcon is een wereldwijde opererende fabrikant van plaatsbepaling systemen en controle instrumenten

Nadere informatie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie

De TRUMPF 3D laser systemen. Van applicatie ontwikkeling tot en met productie De TRUMPF 3D laser systemen STAP IN DE 3D WERELD VAN TRUMPF: Van applicatie ontwikkeling tot en met productie Met de TRUMPF TruLaser Robot en de TRUMPF TruLaser Cell bieden wij u op het gebied van lasersnijden

Nadere informatie

PUBLICATIE INFORMATIE TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Versie 2013.30 Revisie A Juli 2013

PUBLICATIE INFORMATIE TRIMBLE ACCESS SOFTWARE. Versie 2013.30 Revisie A Juli 2013 PUBLICATIE INFORMATIE TRIMBLE ACCESS SOFTWARE 1 Versie 2013.30 Revisie A Juli 2013 Copyright en handelsmerken Trimble Navigation Limited Engineering Construction Group 935 Stewart Drive Sunnyvale, California

Nadere informatie

TRIMBLE LOADRITE WEEGSYSTEEM VOOR WIELLADERS

TRIMBLE LOADRITE WEEGSYSTEEM VOOR WIELLADERS TRIMBLE LOADRITE WEEGSYSTEEM VOOR WIELLADERS Steen uur Trimble LOADRITE Wielladersystemen Ongeëvenaarde service en ondersteuning Mede door deze service en ondersteuning staat LOADRITE op nummer 1 en we

Nadere informatie

Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late!

Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER. I can help! Ordered 3 items. Can t serve last client. Running late! Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER I can help! Ordered 3 items Can t serve last client Running late! Modul-Fleet OPTIMALISATIE VAN HET WAGENPARKBEHEER Wilt u beter inspelen op de groeiende

Nadere informatie

Updategids Asta Powerproject. Wat is er nieuw in versie 14?

Updategids Asta Powerproject. Wat is er nieuw in versie 14? Updategids Asta Powerproject Wat is er nieuw in versie 14? www.ctbxrm.nl 0318 670 250 1 RISICO ANALYSE Evalueren en identificeren van risico s binnen projecten Asta Powerproject heeft de Risico Analyse

Nadere informatie

PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1

PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1 PAVIRO PA- en gesproken woord ontruimingssysteem met professionele geluidskwaliteit Flexibiliteit van meet af aan PAVIRO 1 2 PAVIRO PAVIRO 3 Zorgt voor veiligheid, informatie, muziekbeleving Met ruim 100

Nadere informatie

EasyHandling Meer dan een bouwpakket. Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter.

EasyHandling Meer dan een bouwpakket. Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter. EasyHandling Meer dan een bouwpakket Gemakkelijker. Sneller. Efficiënter. 2 EasyHandling De perfecte applicatie binnen handbereik Met Rexroth s EasyHandling wordt het automatiseren van systemen voor producthandling

Nadere informatie

Uw virtuele systemen in drie stappen beschermen. Bedrijven die advies willen over een back-upoplossing voor virtuele omgevingen

Uw virtuele systemen in drie stappen beschermen. Bedrijven die advies willen over een back-upoplossing voor virtuele omgevingen SOLUTION BRIEF: UW VIRTUELE SYSTEMEN IN DRIE STAPPEN BESCHERMEN........................................ Uw virtuele systemen in drie stappen beschermen Who should read this paper Bedrijven die advies willen

Nadere informatie

SMART MPS. Ontzorgt in beheer afdrukapparatuur

SMART MPS. Ontzorgt in beheer afdrukapparatuur Ontzorgt in beheer afdrukapparatuur Digitalisering is een voorwaarde voor automatisering. Daarom hebben wij ons in de afgelopen jaren gespecialiseerd in Document Management. Bijna al onze machines kunnen

Nadere informatie

Uw complete CAD/CAM oplossing

Uw complete CAD/CAM oplossing software voor CNC - technologie Uw complete CAD/CAM oplossing Bewerkt u hout, kunststof, steen of metaal en wilt u het rendement van uw CNC-machines verhogen? Kies dan voor Alphacam; de meest krachtige

Nadere informatie

Net bijgewerkt? Kijk wat er is veranderd in Microsoft Dynamics CRM 2013 en Microsoft Dynamics CRM Online najaar 2013.

Net bijgewerkt? Kijk wat er is veranderd in Microsoft Dynamics CRM 2013 en Microsoft Dynamics CRM Online najaar 2013. Net bijgewerkt? Kijk wat er is veranderd in Microsoft Dynamics CRM 2013 en Microsoft Dynamics CRM Online najaar 2013 Aan de slag reeks 4 Microsoft Dynamics CRM 2013 & Microsoft Dynamics CRM Online najaar

Nadere informatie

Het ongeëvenaarde gereedschap om PV systemen professioneel te plannen. Nieuw en exclusief voor u!

Het ongeëvenaarde gereedschap om PV systemen professioneel te plannen. Nieuw en exclusief voor u! DE PV Manager. Het ongeëvenaarde gereedschap om PV systemen professioneel te plannen. Nieuw en exclusief voor u! De PV Manager: Systematische project planning De PV Manager is het resultaat van meer dan

Nadere informatie

Netwerk licentie leesmij

Netwerk licentie leesmij Netwerk licentie leesmij Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 935 Stewart Drive Sunnyvale, California 94085 U.S.A. Tel.: +1-408-481-8000 Gratis (in de VS): +1-800-874-6253 Fax:

Nadere informatie

De fotogrammetrie bij het NGI

De fotogrammetrie bij het NGI De fotogrammetrie bij het NGI 1. Inleiding De fotogrammetrie is de techniek die toelaat metingen te verrichten vanaf foto s (of volgens de ontwikkelingen gedurende de laatste jaren metingen te verrichten

Nadere informatie

TREVLER AIR Model GV300 - Inbouw

TREVLER AIR Model GV300 - Inbouw HANDLEIDING TREVLER AIR Model GV300 - Inbouw WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar

Nadere informatie

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO

Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Project Portfolio Management Altijd en overal inzicht PMO Een eenvoudige en toegankelijke oplossing Thinking Portfolio is een snel te implementeren software applicatie. Een krachtig web-based hulpmiddel

Nadere informatie

Ticon. De volgende generatie projectmanagement

Ticon. De volgende generatie projectmanagement De volgende generatie Optimaal Het virtueel bouwproces model binnen de GWW Virtueel bouwproces model Het fundament van Ticon is het Virtueel bouwproces model. Dit datamodel is een collectie van alle projectgegevens

Nadere informatie

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365

1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 1 Dienstbeschrijving Lancom Workspace 365 2 Inleiding Lancom biedt haar klanten reeds sinds 2007 de mogelijkheid om te gaan werken van uit een Cloud model waarbij de servers in een datacenter van Lancom

Nadere informatie

C C C C C C C. Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens.

C C C C C C C. Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens. C C C C C C C Geautomatiseerd kwaliteitsmanagement voor de restaurantketens. Normen naleven, kwaliteit verhogen en kosten verlagen met de digitale complete oplossing testo Saveris Restaurant. Digitale

Nadere informatie

Vier veelvoorkomende PIJNPUNTEN BIJ DRUKKALIBRATIE

Vier veelvoorkomende PIJNPUNTEN BIJ DRUKKALIBRATIE Vier veelvoorkomende PIJNPUNTEN BIJ DRUKKALIBRATIE Drukkalibratie is vaak van cruciaal belang voor procesbesturingssystemen, ter ondersteuning van de optimalisering van de bedrijfsvoering en het waarborgen

Nadere informatie

Eenvoudig. Efficiënt. Nauwkeurig. Volledig geautomatiseerd Leica HER2 FISH System voor BOND TM

Eenvoudig. Efficiënt. Nauwkeurig. Volledig geautomatiseerd Leica HER2 FISH System voor BOND TM Eenvoudig. Efficiënt. Nauwkeurig. Volledig geautomatiseerd Leica HER2 FISH System voor BOND TM Met PathVysion * FISH Probes geleverd door Abbott Molecular Inc. Eenvoudig Geen ingewikkelde procedures meer

Nadere informatie

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief

Machinebeheer op afstand. Efficiënt. Wereldwijd. Intuïtief NL Machinebeheer op afstand Efficiënt Wereldwijd Intuïtief Beheer en programmeer uw machines op afstand Het is voor u van groot belang dat machines en systemen altijd binnen handbereik zijn, waar dan ook

Nadere informatie

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS.

Home. Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Home Lyric T6 slimme, programmeerbare thermostaat ONTWORPEN VOOR INSTALLATEURS. GEMAAKT VOOR GEBRUIKERS. Beleef het comfort van een bekend en betrouwbaar merk De Lyric T6 is het nieuwste op het gebied

Nadere informatie

Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Energie-efficiëntie Eenvoudig te integreren. Hoog pickvermogen

Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Energie-efficiëntie Eenvoudig te integreren. Hoog pickvermogen Scale your intralogistics. Vertical Buffer Module. Energie-efficiëntie Eenvoudig te integreren Hoog pickvermogen De trends van de intralogistiek van de toekomst Waarop u voorbereid moet zijn: Sterk groeiend

Nadere informatie

ITBB. Toppers in Techniek

ITBB. Toppers in Techniek ITBB. Elektrotechniek Innovatie door kennisoverdracht www.itbb.nl www.zonderman.nl Elektrotechniek Meet- en regeltechniek Signalering en beveiliging Brandbeveiliging Energievoorziening Telematica/netwerken/infrastructuren

Nadere informatie

Survey Interface, direct meten in CAD met Trimble meetapparatuur

Survey Interface, direct meten in CAD met Trimble meetapparatuur Survey Interface, direct meten in CAD met Trimble meetapparatuur Henk Pauw Adviseur Informatie Management ARCADIS NL henk.pauw@arcadis.nl +31627062224 SURVEY INTERFACE, DIRECT METEN IN CAD MET TRIMBLE

Nadere informatie

Job Report Road Profiler

Job Report Road Profiler Job Report Road Profiler Schiphol mei 2015 FREZEN ZONDER UITZETTEN: het eerste grote project is een feit Heijmans heeft een overeenkomst met Schiphol Nederland voor het onderhoud op en rond het vliegveld.

Nadere informatie

WEINIG SYSTEM PLUS. Alles uit de WEINIG hand: Van tekening tot profielfabricage

WEINIG SYSTEM PLUS. Alles uit de WEINIG hand: Van tekening tot profielfabricage WEINIG SYSTEM PLUS Alles uit de WEINIG hand: Van tekening tot profielfabricage 1 Alles uit de WEINIG hand: Het totaalsysteem voor profielfabricage WEINIG is de leidende technologie-aanbieder voor de massiefhout

Nadere informatie