Gezamenlijke Raadsinformatiebrief voor regiogemeenten inzake de ontwikkeling van de Brightlands Campus Greenport Venlo.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gezamenlijke Raadsinformatiebrief voor regiogemeenten inzake de ontwikkeling van de Brightlands Campus Greenport Venlo."

Transcriptie

1 B en W Adviesnota Onderwerp Gezamenlijke Raadsinformatiebrief voor regiogemeenten inzake de ontwikkeling van de Brightlands Campus Greenport Venlo. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 20 november 2017 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke ontwikkeling Naam steller Winand van der Kooij Portefeuillehouder Jan Loonen Openbaarheid Deze adviesnota is openbaar Na informeren betrokkenen. Openbaar op 22 november 2017 Openbaar na verzenden van de RIB aan de raadsleden Bevoegd orgaan B & W ADVIES 1. Instemmen met de in regionaal samenwerkingsverband door Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen en Venray opgestelde brief aan de leden van de respectievelijke gemeenteraden (bijlage 1) inzake de Ontwikkeling Brightlands Campus Greenport Venlo.

2 B en W Adviesnota Samenvatting De bijgevoegde gezamenlijke Raadsinformatiebrief (RIB) aan Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen en Venray inzake de ontwikkeling van Brightlands Campus Greenport is besproken door de respectievelijke portefeuillehouders Economie in het regionaal Portefeuillehoudersoverleg Economisch Domein (PHO ED) van 31 oktober jl. Daar is besproken de gezamenlijke RIB (bijlage 1) te verzenden aan de respectievelijke gemeenteraden. Voor de verdere inhoud van de RIB wordt verwezen naar de gezamenlijke RIB zelf die als bijlage 1 bij dit collegevoorstel is gevoegd. Beoogd resultaat Het beoogde resultaat van dit voorstel is het uitvoering geven aan het besluit van het PHO ED van 31 oktober jl. Dit kan door het vaststellen en ondertekenen van de in regionaal samenwerkingsverband opgestelde RIB (bijlage 1) inzake de ontwikkeling Brightlands Campus Greenport Venlo en deze te verzenden aan de leden van de respectievelijke gemeenteraden. Argumenten Het afgelopen jaar is veel gebeurd als het gaat om de ontwikkeling van de Brightlands Campus Greenport Venlo en de campusorganisatie. Verder zijn er ook stappen genomen op het vlak van de Economic Development Board (EDB) en het Bright Innovation Netwerk Greenport Venlo (BING). De bedoeling is om via een RIB de verschillende gemeenteraden in de regio op de hoogte te stellen van de ontwikkelingen en samenhang tussen de verschillende elementen. De RIB is een door de regiogemeenten in gezamenlijkheid opgestelde tekst. Met die gezamenlijkheid als reden is het niet opportuun om inhoudelijke wijzigingen in de gezamenlijke RIB aan te brengen. Risico s Kanttekeningen Communicatie De bijgevoegde RIB wordt min of meer gelijktijdig vastgesteld in de week van 20 november door de colleges van B&W van Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen en Venray. De planning is dat de brief aansluitend wordt verzonden aan de respectievelijke gemeenteraden. Financiële gevolgen Personele/organisatorische gevolgen Juridische gevolgen Rechtmatigheid Burgemeester en secretaris ondertekenen namens de gemeente Venray de gezamenlijke brief van Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen en Venray.

3 B en W Adviesnota Fatale termijnen In het regionaal samenwerkingsverband is afgesproken dat de gezamenlijke RIB aan de respectievelijke raden wordt verzonden in de week van 20 november Met die reden is behandeling in de vergadering van het college van de gemeente Venray op 20 november de uiterste gelegenheid. Vervolgtraject besluitvorming Evaluatie Bijlagen bijlage 1: Gezamenlijke brief van Venlo, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Gennep, Mook en Middelaar en Bergen en Venray inzake de ontwikkeling van de Brightlands Campus Greenport Venlo. Naslagwerk

4 Leden van de gemeenteraad van Venray Ruimtelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) Telefax (0478) gemeente@venray.nl Internet KvK-nummer IBAN IBAN BIC NL20 BNGH (belastingen) NL11 BNGH (algemeen) BNGHNL2G Datum 7 november 2017 Behandeld door Winand van der Kooij Datum uw brief Pagina 1 van 5 Uw kenmerk Onderwerp actuele ontwikkelingen rondom de Brightlands Campus Greenport Venlo Geachte leden van de Raad, Het afgelopen jaar is veel gebeurd als het gaat om de ontwikkeling van de Brightlands Campus Greenport Venlo en de campusorganisatie. Met enkele Raadsinformatiebrieven gedurende het jaar 2017 hebben wij uw raad al geïnformeerd gehouden over de aangelegenheden rond de BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Met deze brief willen wij u graag informeren over actuele ontwikkelingen rondom de Brightlands Campus Greenport Venlo, ook al heeft de gemeente Venray geen aandeelhouderspositie in de campus. Daarnaast zijn er ook stappen genomen op het vlak van de Economic Development Board (EDB) en het Bright Innovation Netwerk Greenport Venlo (BING) en de samenhang tussen deze elementen. Deze onderwerpen komen eveneens aan bod in deze Raadsinformatiebrief. Een Raadsinformatiebrief met gelijke inhoud wordt min of meer gelijktijdig met deze brief verzonden door de colleges van B&W in de regio aan de respectievelijke gemeenteraden. Zoals u weet zijn eind vorig jaar door middel van de vervlechting en de oprichting van de BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo en de BV Campus Vastgoed Greenport Venlo de nieuwe fundamenten gelegd voor de ontwikkeling van het werklandschap van Greenport Venlo. Vervolgens is ingezet op de verdere ontwikkeling van het kennislandschap Greenport Venlo. Naast een samenhangend onderwijsaanbod in Venlo stad, wordt het kennislandschap van Greenport Venlo vormgegeven door middel van de ontwikkeling van de Brightlands Campus Greenport Venlo en de ontwikkeling van het Bright Innovation Network Greenport Venlo (BING). Vanuit het besef dat de economische ontwikkeling van Noord-Limburg gebaat is bij een goed samenspel van ondernemers, kennisinstellingen en overheden (triple helix) is de afgelopen periode tevens ingezet op het vormen van een Economic Development Board.

5 Datum 19 augustus 2017 Pagina 2 van 5 Brightlands Campus Greenport Venlo In het afgelopen jaar is de organisatie en inhoud van de campus opgezet. Mevrouw Saskia Goetgeluk is vanaf 1 mei 2017 als directeur actief en verantwoordelijk voor de inhoudelijke doorontwikkeling van de campus tot het kennis- en innovatielandschap op het gebied van gezonde voeding. Op de campus wordt fundamenteel wetenschappelijk onderzoek uitgevoerd door onder meer de Universiteit Maastricht. Getracht wordt deze onderzoeken aan business te verbinden om zo innovatie tot stand te brengen. Momenteel zijn de provincie Limburg en de Universiteit Maastricht bij de campusontwikkeling de leidende partijen. Er wordt nog gezocht naar de directe betrokkenheid van het bedrijfsleven door één leidende partij of wellicht in de vorm van kleinere consortia. De Regio Venlo is als samenwerkingsverband agendalid en wordt door de campusdirecteur van de ontwikkelingen op de hoogte gehouden. Inhoudelijke onderzoekslijnen De campus krijgt inhoudelijk vorm langs drie onderzoekslijnen. Het gaat daarbij over future farming, healthy food & nutrition en food & alternative raw materials. Future farming is gericht op het ontwikkelen van nieuwe fok- en teeltprogramma s en de technische apparatuur die daarbij komt kijken. Healthy food & nutrition is gericht op het ontwikkelen van nieuwe voedingsconcepten en producten maar vooral ook op het in kaart brengen van effecten op het menselijk lichaam. Het derde spoor rondom alternative raw materials is gericht op inhoudstoffen en het ontwikkelen van biobased toepassingen van restmaterialen in het agro domein. Onderzoeksfaciliteiten Op de campus zijn voor de onderzoekslijnen de eerste onderzoeksfaciliteiten gerealiseerd. Daar maken het bedrijfsleven en onderzoeks- en onderwijsinstellingen als de HAS en UM gebruik van. Met de BrightBox heeft de campus de beschikking over een volledig gecontroleerde teelt omgeving waarbij onderzoek uitgevoerd kan worden op technische aspecten zoals de effecten van LED verlichting, luchttoevoer, etc. maar ook op de inhoudelijke effecten op geteelde groenten en fruit. Het Co-Creation Lab biedt ruimte aan partijen die nieuwe voedingsconcepten willen ontwikkelen en testen op publiek. Verder is er met het BrightLab een onderzoeksfaciliteit beschikbaar waarmee inhoudelijke stoffen van voeding en hun effecten op mensen in kaart kunnen worden gebracht. Momenteel worden er nog faciliteiten gerealiseerd zoals Innoveins (future farming), Bio Treat Center (alternative raw materials), Insect Valley (healthy food & alternative raw materials), Personalised Nutrition Cooker (healthy food) en het HEFI laboratorium (healthy food). In de meeste gevallen gaat het om faciliteiten die door ondernemers geïnitieerd zijn. Het HEFI laboratorium betreft een onderzoekslaboratorium van de UM gericht op maag-darm simulatie.

6 Datum 19 augustus 2017 Pagina 3 van 5 Bright Innovation Netwerk Greenport Venlo (BING) Naast het fundamenteel wetenschappelijk onderzoek is toegepast onderzoek en zeer belangrijk voor onze regio. Hierbij worden resultaten van onderzoeken in de praktijk toegepast. De afgelopen jaren werd de regio hiervoor al veelvuldig benaderd. De regio beschikt over veel ondernemers met welke opschaling van een onderzoeksomgeving naar een praktijk omgeving mogelijk kon worden gemaakt. Deze beweging willen we via de campusontwikkeling verder versterken. Daarvoor is BING in het leven geroepen. Via BING kunnen, eventueel met ondersteuning van de HAS en Fontys, vraagstukken van ondernemers worden opgepakt en worden omgezet in toegepaste innovatie. De BING richt zich daarbij in eerste instantie op dezelfde onderzoekslijnen als de campus ( future farming, healthy food & nutrition en food & alternative raw materials ). Via de provincie en het LIOF worden er business developers aangesteld om de ondernemers te ondersteunen. Deze business developers behoren tot het totale team van mevrouw Goetgeluk. Financieel wordt de BING naast door de provincie ondersteund door de innovatiemiddelen van de Regio Venlo. Het gaat dan voor de regio om een bedrag van ongeveer ,- en een vergelijkbaar bedrag via de provincie. Verder wordt gezocht naar manieren om gebruik te maken van Europese middelen. Het afgelopen jaar zijn de regio middelen via BING ingezet voor Eiwit Innovatie, Circular Science Center, Personalised Nutrition en het BioTreat Center. Naar verwachting volgt in dit jaar nog een ondersteuningsverzoek van Innoveins (zaadtechnologie en komkommerteelt innovatie) en Insect Valley (eiwit onderzoek). Economic Development Board (EDB) Met instemming van de Regio heeft de Provincie in 2014 de regie genomen om de economische ontwikkeling van Noord Limburg te versterken en te versnellen. De inzet was daarbij gericht op het werklandschap, het kennislandschap en de benodigde infrastructuur. Terecht is toen ook geconstateerd dat het bedrijfsleven bij de ontwikkeling van een economische agenda betrokken zou moeten worden. Via een triple helix structuur wordt onder leiding van ondernemers samen met vertegenwoordigers van het onderwijs en de overheid gewerkt aan de toekomstige economische agenda van de regio. De EDB ziet zich als een belangenbehartiger van het bedrijfsleven van nu, maar vooral van het bedrijfsleven over 10 à 15 jaar. De EDB bekijkt wat nodig is om dan een vitaal bedrijfsleven te hebben dat voortbouwt op de sterktes van vandaag en de kansen van morgen. Bezetting ingeregeld Dit jaar heeft de EDB, onder leiding van de nieuwe voorzitter de heer Dick Hak, haar eerste visieontwikkeling vastgelegd en daaraan ontwikkellijnen met acties verbonden. Vanuit de sectoren industrie, logistiek en agribusiness zijn verschillende ondernemersvertegenwoordigers bereid gevonden aan te sluiten. Verder zijn alle onderwijsinstellingen van de regio op MBO en HBO niveau aangehaakt en neemt ook de directeur van de Campus deel. Vanuit de overheid schuift neemt een vertegenwoordiger van de Regio Venlo deel. De provincie Limburg is agendalid.

7 Datum 19 augustus 2017 Pagina 4 van 5 De EDB neemt voor een belangrijk deel de rol over van de Stichting Greenport Venlo die eerder als triple helix in onze regio actief was. Zo neemt de voorzitter van de EDB bijvoorbeeld deel in het Brainport Netwerk overleg waar de economische ontwikkeling van Zuidoost Nederland besproken wordt en een gezamenlijke lobby richting Den Haag en Brussel wordt voorbereid. Eerste inhoudelijke focus aangebracht De EDB wil de economische programma s van de individuele sectoren ondersteunen en waar nodig verdiepen. Echter, de EDB wil ook een centraal thema aanpakken dat voor de gehele economie van de Regio Venlo van belang is. De EDB ziet het thema duurzaamheid en circulariteit als dat overkoepelende thema. De focus zal daarbij liggen op innovaties op het duurzaamheidsvlak en op het gebied van een duurzame arbeidsmarkt. Het circulaire denken zou door alle economische sectoren omarmd moeten worden omdat daarmee een concurrentie voordeel voor de regio te behalen valt. De regio loopt op het vlak van circulariteit al voorop maar dit zou nog breder moeten worden doorgevoerd. Ook ten aanzien van de arbeidsmarkt zou duurzaamheid centraal moeten staan. De EDB wil jongeren aan de regio binden maar wil ook voor werkenden en werkzoekenden een economische ontwikkeling realiseren die plaats biedt aan iedereen en waarbij werknemers en werkgevers samen werken aan duurzame inzetbaarheid. Doorkijk 2018 Het afgelopen jaar zijn de eerste innovatieprojecten gestart waar de regio financiële middelen voor beschikbaar heeft gesteld. Deze projecten worden gemonitord op behaalde resultaten. In de loop van 2018 komen deze eerste resultaten inzichtelijk. Verder worden momenteel al gesprekken gevoerd met nieuwe initiatieven die voor ondersteuning in aanmerking zouden kunnen komen. Ook voor 2018 behoudt de regio daarbij de focus op innovatieprojecten die passen binnen de drie inhoudelijke themalijnen van de campus als eerder genoemd in deze brief. Verder neemt in 2018 het aantal vestigingen op de campus wederom toe. Het gaat daarbij om kleinere bedrijven die zich vestigen in bestaand vastgoed zoals de Villa Flora maar ook om grotere partijen die een eigenstandige plek krijgen in het gebied rondom de Villa Flora en de Innovatoren. De campusorganisatie zal in 2018 volledig actief zijn. De business developers die momenteel geworven worden starten in de laatste maanden van Daarmee kan het campusteam met een volledige bezetting aan het nieuwe jaar beginnen.

8 Datum 19 augustus 2017 Pagina 5 van 5 De EDB krijgt in 2018 de economische agenda voor de regio verder duidelijk en de eerste stappen worden gezet rondom het thema circular en de koppeling met de arbeidsmarkt en innovatie. Daarnaast zet de EDB zich in voor het verder vormgeven van programma s voor de sectoren industrie en agrofood vergelijkbaar met het bestaande programma voor de sector logistiek (SMART Logistics). Er blijft ook ruimte voor andere sectoren om toe te treden tot de EDB indien dat vanuit die sector gewenst is en de sector zich voldoende verenigd heeft. Wij vertrouwen erop u hiermee op dit moment naar tevredenheid te hebben ingelicht. Graag willen wij van de gelegenheid gebruik maken en u laten weten dat u nog voor de kerstperiode een RIB met informatie over de BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo en daarbij de kwartaalrapportage Q kunt verwachten. Uiteraard zijn wij altijd bereid vragen van uw kant te beantwoorden. Hoogachtend, Het college van burgemeester en wethouders,, burgemeester, secretaris

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording artikel 38 vragen ontwikkelingen NLW Zaaknummer 460582 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Nota inzake Economic Development Board

Nota inzake Economic Development Board Nota inzake Economic Development Board Inleiding De economische ontwikkeling van Noord-Limburg krijgt een grote impuls met de campusontwikkeling, maar daarmee zijn niet alle economische uitdagingen deze

Nadere informatie

Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW

Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW B en W Adviesnota Onderwerp Vragen artikel 38 van het Reglement van Orde ProVenray inzake NLW Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 11 februari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp

Datum 2 mei 2018 Behandeld door Cass Kamp Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl KvK-nummer 14132389 IBAN IBAN

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer 405033 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 juni 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen

Nadere informatie

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk

Datum 8 mei 2018 Behandeld door Mariska Boon Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Arriva Nederland t.a.v. dhr. Patrice van Bergen Postbus 626 8440 AP Heereveen Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvragen trekkingsrechten starterslening B en W Adviesnota Onderwerp Aanvragen trekkingsrechten starterslening Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 27 maart 2017 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon Langenhuizen Portefeuillehouder

Nadere informatie

RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch.

RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch. B en W Adviesnota Onderwerp RIB inzake de voortgang van de afbouw van vakantiepark Roekenbosch. Zaaknummer Teammanager Dorien van der Giessen B & W datum 1 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch

Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief stand van zaken handhavend optreden op het bungalowpark het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 4 februari 2019 Afdeling/Team

Nadere informatie

per direct. Beoogd resultaat De vertegenwoordiging van het gemeentebestuur in diverse organisaties formaliseren.

per direct. Beoogd resultaat De vertegenwoordiging van het gemeentebestuur in diverse organisaties formaliseren. B en W Adviesnota Onderwerp bestuurlijke vertegenwoordiging in diverse instanties Zaaknummer 363598 Teammanager Ilse Rutten B & W datum 2 juli 2018 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Kwaliteit en Support Naam

Nadere informatie

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur,

Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat CS Venray. Geacht bestuur, Kunstencentrum Jerusalem Heuvelstraat 4 5801 CS Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief motie samenwerking gemeente met Arriva Zaaknummer 388191 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsinformatiebrief supermarkten B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief supermarkten Zaaknummer 384168 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 12 november 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissingen op bezwaren vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 mei 2019 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Brief gemeenten Horst, Venlo en Venray aan Provincie Limburg inzake Station Greenport Venlo + RIB over dit onderwerp

Brief gemeenten Horst, Venlo en Venray aan Provincie Limburg inzake Station Greenport Venlo + RIB over dit onderwerp B en W Adviesnota Onderwerp Brief gemeenten Horst, Venlo en Venray aan Provincie Limburg inzake Station Greenport Venlo + RIB over dit onderwerp Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 6

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie

B en W Adviesnota ADVIES. Beslissing op bezwaar subsidie B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar subsidie Zaaknummer 378910 Teammanager Karin Bruggeman B & W datum 28 mei 2018 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Maatschappelijke ondersteuning Naam

Nadere informatie

B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Concern/Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Jan Loonen

B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Concern/Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder Jan Loonen B en W Adviesnota Onderwerp Raadsinformatiebrief Investeringsagenda RegioNoord Limburg Zaaknummer Teammanager B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Concern/Concern Naam steller Roel Reijnders Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsmotie inzake extra politieagenten

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsmotie inzake extra politieagenten B en W Adviesnota Onderwerp Raadsmotie inzake extra politieagenten Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 9 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam

Nadere informatie

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur,

Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert. Geacht bestuur, Bestuur Stichting voor Montessori-onderwijs Zuidoost Nederland T.a.v. de heer L. Spee Noordkade 2f 6003 ND Weert Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478)

Nadere informatie

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum Behandeld door Cass Kamp Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Bestuur Stichting Beheer Tennispark T.C. Rodhe t.a.v. [naam] [adres] Maatschappelijke ondersteuning Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Ja, na informeren van betrokkenen. Beslissing op bezwaar

B en W Adviesnota ADVIES. Ja, na informeren van betrokkenen. Beslissing op bezwaar B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 2 september 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht Handhaving Naam steller

Nadere informatie

Naam Vervolg naam Aan 1 Veiligheidsregio Limburg-Noord T.a.v. het bestuur 2 NLW Groep N.V. T.a.v. het bestuur 3 Euregio Rijn-Maas-Noord T.a.v.

Naam Vervolg naam Aan 1 Veiligheidsregio Limburg-Noord T.a.v. het bestuur 2 NLW Groep N.V. T.a.v. het bestuur 3 Euregio Rijn-Maas-Noord T.a.v. Naam Vervolg naam Aan 1 Veiligheidsregio Limburg-Noord T.a.v. het bestuur 2 NLW Groep N.V. T.a.v. het bestuur 3 Euregio Rijn-Maas-Noord T.a.v. het bestuur 4 N.V. Bank Nederlandse Gemeenten T.a.v. het bestuur

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 13 juni 2019

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 13 juni 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Incidenteel subsidie innovatief project Odapark Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 11 juni 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling

Nadere informatie

Datum 18 juni 2018 Behandeld door Ger Last Ons kenmerk Datum uw brief 28 maart 2018 Pagina 1 van 2 Uw kenmerk

Datum 18 juni 2018 Behandeld door Ger Last Ons kenmerk Datum uw brief 28 maart 2018 Pagina 1 van 2 Uw kenmerk Synthese Postbus 5033 5800GA Venray Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl

Nadere informatie

Datum 2 januari 2018 Behandeld door Myranda Hartong Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk

Datum 2 januari 2018 Behandeld door Myranda Hartong Ons kenmerk Datum uw brief Pagina 1 van 3 Uw kenmerk Spring Kinderopvang Postbus 116 5830 AC Boxmeer Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn

B en W Adviesnota ADVIES. Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn B en W Adviesnota Onderwerp Raadsvragen VVD inzake de Maaslijn Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 3 juni 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Kwartiermaker Kansrijke Start

B en W Adviesnota ADVIES. Kwartiermaker Kansrijke Start Onderwerp Kwartiermaker Kansrijke Start Zaaknummer 481589 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 26 augustus 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Milou

Nadere informatie

Op 18 december 2018 is door de raad de motie aangenomen om aan de leden van de Tweede Kamer aandacht te vragen voor het kinderpardon.

Op 18 december 2018 is door de raad de motie aangenomen om aan de leden van de Tweede Kamer aandacht te vragen voor het kinderpardon. Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl KvK-nummer 14132389 IBAN NL20

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De vragen van de VVD conform bijgevoegde antwoorden beantwoorden. Beantwoording vragen VVD B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording vragen VVD Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 13 augustus 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Leon

Nadere informatie

Economisch Manifest. Noord-Limburg

Economisch Manifest. Noord-Limburg Noord-Limburg Inleiding In de vorm van een Plan van aanpak programma Greenport Venlo heeft de Provincie najaar 2014 haar visie gegeven op de koers die men voor Noord-Limburg van belang acht: het komen

Nadere informatie

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019

na informeren betrokkenen op 16 mei 2019 Onderwerp Onderwijshuisvestingsaanvraag Zaaknummer 445645 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 13 mei 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Emmy Stols

Nadere informatie

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang

Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling subsidie scholing taalniveau 3F en aanpassing mandaat incidentele subsidie kinderopvang Zaaknummer 368029 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 30 juli 2018

Nadere informatie

18 SEP r:i. 'oststukni.. itopie aan'. I Medswetkêr I Afaehardeld. Bijlage(n):

18 SEP r:i. 'oststukni.. itopie aan'. I Medswetkêr I Afaehardeld. Bijlage(n): met ggz Gemeente Venray Afdeling WMO T.a.v. mevrouw E. Raedts Postbus 500 5800 AM Venray gemeente j I cieiing uonrnv.j 18 SEP r:i 'oststukni.. itopie aan'. I Medswetkêr I Afaehardeld p Oalum METggz Postbus

Nadere informatie

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg

B en W Adviesnota. Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg B en W Adviesnota Onderwerp Overdracht kapel en omliggende grond Deurneseweg Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 5 maart 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Svenja Romijn

Nadere informatie

Datum 5 maart 2018 Behandeld door Karin Penders

Datum 5 maart 2018 Behandeld door Karin Penders Aan de leden van de gemeenteraad Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl

Nadere informatie

Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg

Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen plan van aanpak herijking Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg Zaaknummer 441356 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 28 januari 2019 Team Stad Dorpen

Nadere informatie

Datum 27 maart 2017 Behandeld door Leon Langenhuizen. Stand van zaken regionaal actieprogramma uit de Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg

Datum 27 maart 2017 Behandeld door Leon Langenhuizen. Stand van zaken regionaal actieprogramma uit de Regionale Structuurvisie Wonen Noord-Limburg Aan de leden van de Commissie Wonen en de Raad Ruimtelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 2 augustus Aanbieden via de Griffie aan Commissie Werken en Besturen en Raad B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 30 juli 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

Nota inzake Bright Innovation Network Greenport Venlo

Nota inzake Bright Innovation Network Greenport Venlo Nota inzake Bright Innovation Network Greenport Venlo Inleiding De in het Plan van aanpak Programma Greenport Venlo beschreven ontwikkeling van het kennislandschap Greenport Venlo kan een aanzienlijke

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen.

Na informeren betrokkenen. B en W Adviesnota Onderwerp Verkoop woning Lollebeekweg 60 Castenray Zaaknummer 413145 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 16 juli 2018 Afdeling/Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Esther

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Afhandeling motie Eigen bijdrage maatwerkvoorzieningen

B en W Adviesnota ADVIES. Afhandeling motie Eigen bijdrage maatwerkvoorzieningen B en W Adviesnota Onderwerp Afhandeling motie Eigen bijdrage maatwerkvoorzieningen Zaaknummer 293972 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 10 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01)

Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Agter de Hoven ong. Wanssum (NL.IMRO.0984.BP19009- va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 juli 2019 Afdeling/Team Stad

Nadere informatie

Besluit van Burgemeester en Wethouders

Besluit van Burgemeester en Wethouders Besluit van Burgemeester en Wethouders Nr. Onderwerp Datum 5 februari 2018 Verkoop grond bestemmingsplan De Blakt Pagina 1 van 1 Het college van Burgemeester en Wethouders van Venray, gelet op het bepaalde

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019

B en W Adviesnota ADVIES. Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Archiefverordening gemeente Venray 2019 Zaaknummer 446680 Teammanager Ruud Steegh B & W datum 18 maart 2019 Afdeling/Team Bedrijfsvoering/Informatiebeheer Naam steller Paul

Nadere informatie

Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray

Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray B en W Adviesnota Onderwerp Privacy- en samenwerkingsconvenant Samenwerkingsverband Sociaal Domein Venray Zaaknummer nvt Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 19 februari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling

B en W Adviesnota ADVIES. Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling B en W Adviesnota Onderwerp Aanwijzen leden gemeentelijk stembureau centrale telling Zaaknummer Teammanager Marijn Jansen B & W datum 11 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Burgerzaken Naam

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. inclusief ondergrond conform verkooptekening met nummer Verkoop locatie voormalige school Castenray

B en W Adviesnota ADVIES. inclusief ondergrond conform verkooptekening met nummer Verkoop locatie voormalige school Castenray Onderwerp Verkoop locatie voormalige school Castenray Zaaknummer 318462 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 11 maart 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller

Nadere informatie

Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board

Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Antwoord op vragen concretisering Duitse plannen Economic Board Programma Economie & Werk Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / H. Tiemens Samenvatting Op 16 februari jl.

Nadere informatie

Aanpassing aanpak Collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een minimum inkomen (CZM)

Aanpassing aanpak Collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een minimum inkomen (CZM) Onderwerp Aanpassing aanpak Collectieve ziektekostenverzekering voor mensen met een minimum inkomen (CZM) Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 20 februari 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling

Nadere informatie

RIB inzake de kwartaalrapportage Q BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo.

RIB inzake de kwartaalrapportage Q BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Onderwerp RIB inzake de kwartaalrapportage Q4 2018 BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 11 maart 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De grondprijzen voor 2019 vaststellen conform bijgevoegde grondprijzenkaart plus tekeningen. Onderwerp Grondprijzen 2019

B en W Adviesnota ADVIES. 1. De grondprijzen voor 2019 vaststellen conform bijgevoegde grondprijzenkaart plus tekeningen. Onderwerp Grondprijzen 2019 B en W Adviesnota Onderwerp Grondprijzen 2019 Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 7 januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo van der

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES Onderwerp Update Baanwijs Zaaknummer 324980 Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 29 mei 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Sanne Bloemen Portefeuillehouder Lucien Peeters/Martijn

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden

B en W Adviesnota ADVIES. Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden Onderwerp Regeling Lokale/Regionale Sportakkoorden Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 8 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Ingrid

Nadere informatie

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel.

Openbaar. Rijk van Nijmegen Alleen ter besluitvorming door het College Actief informeren van de Raad. Collegevoorstel. Openbaar Onderwerp Rijk van Nijmegen 2025 Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls / T. Tankir Samenvatting De Rabobank Rijk van Nijmegen heeft in 2015 het initiatief genomen

Nadere informatie

Kwartaalrapportage. B.V. Campus Vastgoed Greenport Venlo

Kwartaalrapportage. B.V. Campus Vastgoed Greenport Venlo Kwartaalrapportage B.V. Campus Vastgoed Greenport Venlo 2-2018 Dashboard 1. Ontwikkeling Brightlands Campus Brightlands Campus Greenport Venlo ontwikkelt zich tot de campus op het gebied van gezonde en

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Samenwerkingsconvenant regionale mediatorpool

B en W Adviesnota ADVIES. Samenwerkingsconvenant regionale mediatorpool Onderwerp Samenwerkingsconvenant regionale mediatorpool Zaaknummer Teammanager Henk Loonen / Margon van den Hoek B & W datum 25 februari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen en Vastgoed Naam

Nadere informatie

Beeldkwaliteitplan ontwerp, St. Annapark Venray Burgemeester en wethouders van Venray maken, gelet op artikel 12 lid 4 van de Woningwet en de Verordening inzake de wijze waarop ingezetenen en belanghebbenden

Nadere informatie

Datum 3 juli 2019 Behandeld door Winand van der Kooij. VERTROUWELIJK: Kwartaalrapportage Q BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo

Datum 3 juli 2019 Behandeld door Winand van der Kooij. VERTROUWELIJK: Kwartaalrapportage Q BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo Leden van de gemeenteraad van Venray Ruimtelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl Internet www.venray.nl

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum

B en W Adviesnota ADVIES. Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum B en W Adviesnota Onderwerp Vaststellen straatnamen Loswal en Geijsterse Veldweg te Wanssum Zaaknummer Teammanager Frans Winkelmolen B & W datum 28 januari 2019 Team Bedrijfsvoering/Geo informatie Naam

Nadere informatie

Een aantrekkelijk businesspark Een inspirerende werkomgeving

Een aantrekkelijk businesspark Een inspirerende werkomgeving 2 A 3 B 4 5 6 7 C 8 9 1 11 10 2 A 3 Een aantrekkelijk businesspark Een inspirerende werkomgeving Met behoud van de parkachtige omgeving wordt een goed geoutilleerd businesspark ontwikkeld, dat zich verder

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Besluitnummer: 37 7.1 Onderwerp: Startnotitie plan van aanpak beschermd wonen (BW) en maatschappelijk opvang (MO) Limburg- Noord Openbaarheid Alle stukken zijn openbaar.

Nadere informatie

Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum

Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum Onderwerp Grondverkoop nabij Geijsterseweg 10 in de Gebiedsontwikkeling Ooijen Wanssum Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 20 mei 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch

B en W Adviesnota ADVIES. Procesvoorstel Roekenbosch Onderwerp Procesvoorstel Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 januari 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke ontwikkeling Naam steller Winand van der Kooij

Nadere informatie

Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 15 Juli 2019 Afdeling/Team Maatschappelijke ontwikkeling. Na informeren betrokkenen.

Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 15 Juli 2019 Afdeling/Team Maatschappelijke ontwikkeling. Na informeren betrokkenen. B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 15 Juli 2019 Afdeling/Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Renske Homminga Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 28 januari 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

Dienstverlening W. van den Beucken

Dienstverlening W. van den Beucken Raadsvoorstel GEMEENTEBESTUUR onderwerp ICT samenwerking Roermond, Venlo en Weert raadsnummer 2013 65 collegevergadering d.d. 20-08-2013 raadsvergadering d.d. 25-09-2013 fatale termijn programma portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Toestemming onderzoek geothermie

B en W Adviesnota ADVIES. Toestemming onderzoek geothermie Onderwerp Toestemming onderzoek geothermie Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 11 september 2017 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Groen en Vastgoed Naam steller Roger Hoeymakers Portefeuillehouder

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES

B en W Adviesnota ADVIES B en W Adviesnota Onderwerp Beslissing op bezwaar vestiging Wet voorkeursrecht gemeenten Zaaknummer 361677 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 22 mei 2018 Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke

Nadere informatie

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01)

Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) B en W Adviesnota Onderwerp Vaststelling bestemmingsplan Oirloseheide 2 Oirlo (NL.IMRO.0984.BP17009-va01) Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 15 april 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken.

Met de brief in de bijlage stellen we de raad op de hoogte van de meest actuele stand van zaken. Collegevoorstel Openbaar Embargo tot 9 juni 2015 Onderwerp Giro d Italia Programma Cultuur & Cultuurhistorie & Citymarketing Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Eind juni vindt de persaankondiging

Nadere informatie

Overeenkomst Exploitatie Geijsterseweg ongenummerd te Wanssum

Overeenkomst Exploitatie Geijsterseweg ongenummerd te Wanssum Onderwerp Overeenkomst Exploitatie Geijsterseweg ongenummerd te Wanssum Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 27 mei 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Lieke van Lieshout

Nadere informatie

AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDER IN DE ZIN VAN ARTIKEL 5:11 VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT EN ARTIKEL 4.2 VAN DE WET BASISREGISTRATIE PERSONEN.

AANWIJZINGSBESLUIT TOEZICHTHOUDER IN DE ZIN VAN ARTIKEL 5:11 VAN DE ALGEMENE WET BESTUURSRECHT EN ARTIKEL 4.2 VAN DE WET BASISREGISTRATIE PERSONEN. Barbara Antonia Elisabeth Verschuren-van de Burgt, geboren 08 september 1966 Finny Limburg, geboren 07 september Froukje Maria Wilhelmina Jansen, geboren 23 mei 1965 mevrouw Linda Paulina Verlijsdonk,

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording brieven PLUS Van Dijck

B en W Adviesnota ADVIES. Beantwoording brieven PLUS Van Dijck B en W Adviesnota Onderwerp Beantwoording brieven PLUS Van Dijck Zaaknummer 437948 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 7 januari 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a

B en W Adviesnota ADVIES. Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a B en W Adviesnota Onderwerp Aanvraag omgevingsvergunning Wanssumseweg 12a Zaaknummer Teammanager Ingrid Starmans B & W datum 25 maart 2019 Afdeling/Team Wonen Werken en Leven/Vergunningverlening Toezicht

Nadere informatie

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018

Na informeren betrokkenen. Openbaar op 7 juni 2018 Onderwerp Motie realisatieplicht bouwinitiatieven Zaaknummer 400650 Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 4 juni 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Margo

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/691480 Documentnummer: 1894/2015/693843 Besluitnummer: 47 9.1 Onderwerp: Stichting Veilig Thuis Noord- en Midden-Limburg

Nadere informatie

VOORWOORD. Antoin Scholten, voorzitter Regio Venlo

VOORWOORD. Antoin Scholten, voorzitter Regio Venlo BEGROTING 2017 1 2 VOORWOORD Voor u ligt de begroting 2017 van de Regio Venlo. De Regio Venlo is een samenwerkingsverband van de 8 Noord-Limburgse gemeenten gericht op het gezamenlijk realiseren van de

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Hans Gilissen. Ja Ter bespreking

Raadsvoorstel. Hans Gilissen. Ja Ter bespreking Raadsvoorstel Onderwerp Suppletie-uitkering voor het opsporen en ruiming van explosieven betreffende het jaar 2018 Zaaknummer Steller Maria Verheijen Kenmerk Gemeenteblad 2019, nr. KP Team MO Raad datum

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2016/882437 Besluitnummer: 26 7.2 Onderwerp: Muziekonderwijsbeleid gemeente Peel en Maas Advies: 1. Kennis te nemen van de

Nadere informatie

Skaeve Huse - brief gemeente Lingewaard. Bijgevoegd de antwoordbrief van het college van de gemeente Nijmegen.

Skaeve Huse - brief gemeente Lingewaard. Bijgevoegd de antwoordbrief van het college van de gemeente Nijmegen. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Skaeve Huse - brief gemeente Lingewaard Programma Zorg & Welzijn BW-nummer Portefeuillehouder B. Frings Samenvatting Ons college heeft het voornemen om in Nijmegen Noord

Nadere informatie

Hierbij verzoeken wij u om formeel te mogen toetreden tot de (gewijzigde) gemeenschappelijke regeling Omnibuzz per 11 mei 2016.

Hierbij verzoeken wij u om formeel te mogen toetreden tot de (gewijzigde) gemeenschappelijke regeling Omnibuzz per 11 mei 2016. Omnibuzz t.a.v. Algemeen Bestuur Postbus 99 6166 GR Geleen Maatschappelijke ontwikkeling Raadhuisstraat 1 Postbus 500, 5800 AM Venray Telefoon (0478) 52 33 33 Telefax (0478) 52 32 22 E-mail gemeente@venray.nl

Nadere informatie

Kostenraming opgesteld nieuwe entree parkeergarage Projectopdracht opgesteld tbv vergroening Gouden Leeuwplein

Kostenraming opgesteld nieuwe entree parkeergarage Projectopdracht opgesteld tbv vergroening Gouden Leeuwplein voortgangsrapportage Stedelijke Ontwikkeling aan te leveren door gemeente (met uitzondering van laatste kolom) vs4, 01-03-2018 Resultaat (conform beschikking) en evt. nwe ontwikkeling 0-situatie per 1-1-2017

Nadere informatie

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017.

Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen. Onze zienswijze is dat wij instemmen met de conceptbegroting 2017. Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Zienswijze conceptbegroting 2017 Gemeenschappelijk Orgaan Regio Arnhem Nijmegen Programma Bestuur & Middelen BW-nummer Portefeuillehouder H.M.F. Bruls Samenvatting Wij

Nadere informatie

- de gemeenten hiertoe hun afspraken wensen vast te leggen in onderhavig samenwerkingsconvenant (hierna: convenant);

- de gemeenten hiertoe hun afspraken wensen vast te leggen in onderhavig samenwerkingsconvenant (hierna: convenant); Samenwerkingsconvenant toezichthoudende ambtenaar Wmo in het kader van de Wmo 2015 gemeente Beesel, gemeente Bergen (L), gemeente Gennep, gemeente Horst aan de Maas, gemeente Peel & Maas, gemeente Venlo

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 9 januari 2012 AGENDA NR. 10. VOORSTEL tot oprichting NV Greenport Venlo Innovation Center. Aan de Gemeenteraad

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 9 januari 2012 AGENDA NR. 10. VOORSTEL tot oprichting NV Greenport Venlo Innovation Center. Aan de Gemeenteraad VOORSTEL tot oprichting NV Greenport Venlo Innovation Center. Aan de Gemeenteraad VERGADERING GEMEENTERAAD d.d. 9 januari 2012 AGENDA NR. 10 Geachte raad, Het college van burgemeester en wethouders vraagt

Nadere informatie

Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen

Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen B en W Voorblad Onderwerp Gezamenlijke aanbesteding reinigen kolken en reinigen en inspecteren riolen 2014-2015 Datum Kenmerk B en W datum 21 januari 2014 4 februari 2014 Naam steller Afdelingsmanager

Nadere informatie

1. Instemmen met de ondertekening van het convenant Venray Bloeit als bijgevoegd in bijlage 1 bij de feestelijke bijeenkomst op maandag 14 mei a.s.

1. Instemmen met de ondertekening van het convenant Venray Bloeit als bijgevoegd in bijlage 1 bij de feestelijke bijeenkomst op maandag 14 mei a.s. B en W Adviesnota Onderwerp Convenant nieuwe periode Venray Bloeit Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 30 april 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Ruimtelijke ontwikkeling Naam

Nadere informatie

Vragen in het kader van artikel 38 vragen en vragen van de werkgroep Samen Opgelucht

Vragen in het kader van artikel 38 vragen en vragen van de werkgroep Samen Opgelucht B en W Adviesnota Onderwerp Vragen in het kader van artikel 38 vragen en vragen van de werkgroep Samen Opgelucht Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 20 maart 2018 Team Ruimtelijke Ontwikkeling

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. borging zorgcoördinatie slachtoffers mensenhandel

B en W Adviesnota ADVIES. borging zorgcoördinatie slachtoffers mensenhandel B en W Adviesnota Onderwerp borging zorgcoördinatie slachtoffers mensenhandel Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 27 mei 2019 Afdeling/Team Stad Dorpen en Wijken/Maatschappelijke ontwikkeling

Nadere informatie

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant

GEMEENTE BOEKEL. Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! en Werkbedrijf Noordoost Brabant GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 5 april 2016 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Regionaal arbeidsmarktprogramma AgriFood Capital Werkt! 2016-2020 en Werkbedrijf

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide.

B en W Adviesnota ADVIES. ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Onderwerp ontwerpbestemmingsplan Janslust 5 Heide. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 24 juni 2019 Team Ruimtelijke Ontwikkeling Naam steller Maud Godschalk Portefeuillehouder Martijn

Nadere informatie

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang

mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Onderwerp mandatering Beschermd Wonen, Maatschappelijke Opvang en Vrouwenopvang Zaaknummer Teammanager Ernst-Jan Meerbeek B & W datum 3 april 2017 Team Maatschappelijke ontwikkeling Naam steller Elleke

Nadere informatie

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo

College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo College van Burgemeester en wethouders gemeente Tynaarlo Vergadering d.d. Agendapunt: 17 juli 2018 Zaaknummer: 455631 Portefeuillehouder : J.H. Lammers Openbaar Besloten Team : Mens en Maatschappij Adviseur

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/622636 Documentnummer: 1894/2015/622690 Besluitnummer: 14 9.1 Onderwerp: Aanbesteding hulpmiddelen Advies: 1 Het huidige

Nadere informatie

RIB inzake de kwartaalrapportage Q BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo.

RIB inzake de kwartaalrapportage Q BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. B en W Adviesnota Onderwerp RIB inzake de kwartaalrapportage Q2 2018 BV Ontwikkelbedrijf Greenport Venlo. Zaaknummer Teammanager Margon van den Hoek B & W datum 3 september 2018 Afdeling/Team Stad Dorpen

Nadere informatie

Datum: Informerend. Datum: Adviserend

Datum: Informerend. Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Aanvragen cofinancieringsfonds Holland Rijnland 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In 2016 heeft het Algemeen Bestuur ingestemd met

Nadere informatie

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder

Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder B en W Voorblad Onderwerp Convenant met FPC de Rooyse Wissel Datum Kenmerk B en W datum 29 december 2014 13 januari 2015 Naam steller Afdelingsmanager Afdeling Portefeuillehouder Monique Janssen Sjaak

Nadere informatie

Ondertekening Retaildeal

Ondertekening Retaildeal Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Ondertekening Retaildeal Programma Economie & Werk BW-nummer Portefeuillehouder B. van Hees Samenvatting Minister Kamp wil met 50 gemeenten een Retaildeal sluiten, om

Nadere informatie

Beslisdocument college van Peel en Maas

Beslisdocument college van Peel en Maas Beslisdocument college van Peel en Maas Document openbaar: Ja Zaaknummer: 1894/2015/696083 Besluitnummer: 46-5.3 Onderwerp: Subsidieaanvraag nazorg ex-gedetineerden 2016 Advies: 1 Volmacht te verlenen

Nadere informatie

B en W Adviesnota ADVIES. Voorstel realisatie afbouw vakantiepark Het Roekenbosch

B en W Adviesnota ADVIES. Voorstel realisatie afbouw vakantiepark Het Roekenbosch B en W Adviesnota Onderwerp Voorstel realisatie afbouw vakantiepark Het Roekenbosch Zaaknummer Teammanager Dorien van der Giessen B & W datum 21 januari 2019 Afdeling/Team Concern Naam steller Winand van

Nadere informatie