heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder."

Transcriptie

1 HOF VAN DISCIPLINE No HET HOF VAN DISCIPLINE heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder. Bij beslissing van 10 oktober 2005 heeft de Raad van Discipline in het ressort s- Hertogenbosch van een klacht van klager, tegen verweerder, de onderdelen 1, 2, 3 en 5 gegrond verklaard en verweerder de maatregel opgelegd van schorsing in de uitoefening van de praktijk voor de duur van 2 weken, met bepaling dat de schorsing ingaat op de 12 e dag na het in kracht van gewijsde gaan van de beslissing. Voorts heeft de raad onderdeel 4 van de klacht niet-ontvankelijk en onderdeel 6 van de klacht ongegrond geoordeeld. Ook klagers vordering tot schadevergoeding heeft de raad niet-ontvankelijk geacht. Tenslotte heeft de raad uitgesproken dat verweerder ten opzichte van klager niet de zorgvuldigheid heeft betracht die bij een behoorlijke rechtshulpverlening betaamt. Afschrift van deze beslissing is aan partijen toegezonden op 13 oktober De memorie waarbij verweerder van deze beslissing in hoger beroep is gekomen, is op 31 oktober 2005 door de griffie van het hof ontvangen. Het hof heeft de zaak behandeld op zijn openbare zitting van 16 december 2005, alwaar zijn verschenen klager, zijn gemachtigde mr J.S. Pols en mr R. Cats, advocaat te Maastricht, gemachtigde van verweerder. Het hof heeft bij zijn beslissing acht geslagen op het verhandelde ter zitting alsmede op de stukken die op de zaak betrekking hebben. Het hoger beroep strekt tot vernietiging van de beslissing van de raad en ongegrond verklaring van de klachtonderdelen 1, 2, 3 en 5.

2 HOF VAN DISCIPLINE vervolg beslissing no Naar aanleiding van het hoger beroep overweegt het hof als volgt. 1.1 De raad heeft de klacht, voorzover aan het oordeel van het hof onderworpen, als volgt omschreven: Verweerder heeft niet de nodige zorg in acht genomen en zich niet gedragen zoals een behoorlijk advocaat betaamt door 1. geen cassatiemiddelen in te dienen in het voor klager ingestelde cassatieberoep; 2. klager in de waan te laten dat de cassatieprocedure nog liep, terwijl klager al niet-ontvankelijk was verklaard; 3. aan te dringen op betaling van een nota van 6 oktober 1999 terzake de behandeling van het cassatieberoep zonder klager te informeren over het niet ingediend zijn van de cassatiemiddelen en de niet-ontvankelijkverklaring; 4. ( ) 5. zich voor het niet ingediend zijn van cassatiemiddelen te beroepen op het niet voldaan zijn van de nota van 6 oktober 1999; 6. ( ) 1.2 Het hof gaat uit van voormelde klachtomschrijving nu daartegen geen grief is gericht. 2. In hoger beroep kan van de volgende - gestelde en niet (voldoende) weersproken, dan wel uit de stukken blijkende - feiten worden uitgegaan. Verweerder heeft klager vanaf 1993 bijgestaan in een strafzaak op basis van art. 68 van de Algemene wet rijksbelastingen. In eerste aanleg en in hoger beroep is klager veroordeeld. De Hoge Raad heeft in cassatie de zaak verwezen naar het Gerechtshof te s-gravenhage. Tegen het door dat hof op 24 september 1999 gewezen arrest is op 4 oktober 1999 namens klager beroep in cassatie ingesteld door een - door het kantoor van verweerder ingeschakelde - Haagse advocaat. Bij brief van 6 oktober 1999 heeft verweerder een afschrift van de daarvan opgemaakte akte aan klager gezonden, almede een depot-nota in verband met het cassatieberoep ten bedrage van f.

3 HOF VAN DISCIPLINE vervolg beslissing no ,12 met het verzoek binnen twee weken voor betaling zorg te dragen. De slotalinea van deze brief luidt: Indien ik de datum voor de behandeling van de zaak in cassatie verneem, stel ik U uiteraard op de hoogte. Zoals U weet, kan die datum enige maanden op zich laten wachten.. Het op deze brief en ook op de cassatieakte vermelde adres van klager was een Luxemburgs adres. De brief heeft klager bereikt. Dit laatste geldt echter niet voor de twee aan datzelfde adres verzonden brieven van de Procureur-Generaal bij de Hoge Raad, inhoudende de mededeling (eerste brief van 7 maart 2001) dat een schriftuur houdende middelen van cassatie bij de Hoge Raad kon worden ingediend binnen een termijn van zestig dagen na 7 maart 2001 en (tweede brief van 18 oktober 2001) dat de Hoge Raad op 18 oktober 2001 het beroep van klager heeft verworpen. Op 24 april 2003 is klager, die toen nog steeds in de veronderstelling leefde dat niet op het cassatieberoep was beslist, op straat aangehouden ter executie van de hem in de strafzaak opgelegde gevangenisstraf. Klager heeft na zijn aanhouding direct contact opgenomen met verweerder, die in eerste instantie meende dat sprake moest zijn van een vergissing en bij klager heeft aangedrongen op betaling van de onbetaald gebleven nota van 6 oktober Klager heeft contact opgenomen met de griffie van de Hoge Raad en toen is hem medegedeeld dat in zijn zaak geen cassatiemiddelen waren ingediend en de Hoge Raad in negatieve zin had beslist op het cassatieberoep. In antwoord op vragen van klager heeft verweerder bij brief van 11 juli 2003 aan klager bericht dat geen middelen van cassatie waren ingediend, dat het kantoorbeleid inhoudt dat geen werkzaamheden voor de cliënt worden verricht totdat de declaratie is voldaan en dat de declaratie van 6 november (bedoeld zal zijn 6 oktober) 1999 tot 22 mei 2003, toen de termijn voor het indienen van cassatiemiddelen reeds was verstreken, niet was voldaan. 3. Van de drie door verweerder tegen de beslissing van de raad aangevoerde grieven zal het hof eerst de derde behandelen. Deze grief richt zich tegen de verwerping door de raad van het (eerst ter zitting van de raad gevoerde) verweer dat, nu een kantoorgenoot de behandelend advocaat was, deze ook tuchtrechtelijk verantwoordelijk is voor de cassatieprocedure. Het gaat om mr M, die tot begin augustus 2001 verbonden is geweest aan het kantoor van verweerder.

4 HOF VAN DISCIPLINE vervolg beslissing no Klager heeft gesteld dat mr M weliswaar een enkele (op ander terrein liggende) kwestie voor hem heeft behandeld, maar dat het verweerder is geweest die hem in alle instanties heeft bijgestaan in de strafzaak en dat hij, nadat het (tweede) cassatieberoep was ingesteld daarover nog een aantal malen telefonisch contact heeft gehad met verweerder. Verweerder heeft bedoeld verweer op geen enkele wijze feitelijk onderbouwd en de stukken houden ook niets in waaruit zou kunnen worden afgeleid dat niet verweerder doch een kantoorgenoot van hem verantwoordelijk zou moeten worden gesteld voor hetgeen door klager in klachtonderdeel 1 aan verweerder wordt verweten. Ook de brief van 6 oktober 1999, waaronder uitsluitend de naam van verweerder staat, houdt niets in dat erop zou kunnen duiden dat met ik in de hiervoor in 2 weergegeven slotzin niet gedoeld wordt op verweerder zelf, maar op genoemde, op dat moment overigens met ziekteverlof zijnde, kantoorgenoot. Dit alles leidt tot de conclusie dat dit verweer feitelijke grondslag mist en terecht door de raad is verworpen. De grief faalt dus. 4. De eerste door verweerder aangevoerde grief richt zich tegen de gegrondverklaring van de onderdelen 1, 2, 3 en 5 van de klacht en legt deze klachtonderdelen in volle omvang ter beoordeling aan het hof voor. 4.1 Op grond van hetgeen uit de stukken en bij de behandeling ter zitting is gebleken, gaat het hof bij de beoordeling van de klachten ervan uit dat, toen klager in april 2003 werd aangehouden, niet alleen klager, maar ook verweerder niet op de hoogte was van het feit dat de voor het indienen van cassatiemiddelen bepaalde termijn ongebruikt was verlopen en dat de Hoge Raad het cassatieberoep reeds had verworpen. Nadat klager zich in verband met zijn aanhouding tot hem had gewend, heeft verweerder, klaarblijkelijk zonder zich verder in de zaak te verdiepen, aanvankelijk aan klager gezegd dat sprake moest zijn van een vergissing omdat de cassatieprocedure nog liep en zich vervolgens op het standpunt gesteld dat geen cassatiemiddelen waren ingediend omdat de rekening van 6 oktober 1999 door klager niet was betaald en dat klager deze rekening alsnog diende te betalen alvorens verweerder hem verder zou bijstaan teneinde een schorsing van de executie te

5 HOF VAN DISCIPLINE vervolg beslissing no bewerkstelligen. Deze handelwijze van verweerder acht het hof tuchtrechtelijk verwijtbaar. Verweerder had zich, toen bleek dat de bij het arrest van 24 september 1999 opgelegde gevangenisstraf ten uitvoer werd gelegd terwijl tegen dat arrest beroep in cassatie was ingesteld en op dat beroep, althans voorzover verweerder wist, nog niet was beslist, onmiddellijk op de hoogte moeten stellen van de gang van zaken en klager daarover moeten informeren. Door dit na te laten en door verdere bemoeienissen afhankelijk te stellen van de voldoening van een (oude) rekening die betrekking had op nog te verrichten maar nimmer verrichte werkzaamheden in de inmiddels reeds geëindigde cassatieprocedure, heeft verweerder gehandeld in strijd met hetgeen een behoorlijk advocaat betaamt. Hieruit volgt dat de klachtonderdelen 2, 3 en 5 gegrond zijn voorzover deze zien op de hiervoor bedoelde gedragingen van verweerder. 4.2 Verweerder heeft nog betoogd dat de raad ten onrechte zijn verweer heeft gepasseerd dat klager een en ander aan zichzelf te wijten heeft, omdat hij zijn Luxemburgse adres in februari 2001 heeft verlaten en in Huizen is gaan wonen, zonder dit aan verweerder en de Hoge Raad te berichten. Klager heeft hiertegen aangevoerd (in zijn reactie op de appelmemorie en ter zitting van het hof) dat de correspondentie tussen hem en verweerder altijd (behalve indien het ging om stukken die betrekking hadden op zijn vennootschap naar Luxemburgs recht) verliep via zijn adres in Huizen, waar hij woonde voordat hij zijn woonstede op advies van verweerder (naar het hof begrijpt om fiscale redenen) in 1993 naar Luxemburg had verplaatst en dat hij in navolging van dit advies 185 dagen per jaar in Luxemburg verbleef en 180 dagen per jaar op zijn vaste adres in Huizen. In februari 2001, toen het Nederlandse fiscale regiem was gewijzigd, heeft hij het Luxemburgse adres weer verlaten. Volgens klager was verweerder hiervan op de hoogte. 4.3 Wat hiervan zij, klager heeft verklaard dat hij ervan uitging dat de cassatieprocedure via verweerder, als zijn raadsman, zou verlopen, hetgeen ook in overeenstemming is met een normale gang van zaken. Uit de hiervoor in 2.1 weergegeven brief van 6 oktober 1999 van verweerder aan klager blijkt dat ook verweerder dit zo zag en dat hij klager op de hoogte zou houden van het verdere verloop van de cassatieprocedure. Nu

6 HOF VAN DISCIPLINE vervolg beslissing no niet is gesteld of gebleken dat verweerder op enig moment (tevergeefs) heeft getracht klager in verband met (het uitblijven van) ontwikkelingen in de cassatieprocedure te bereiken, is de vraag of hij steeds op de hoogte is geweest van klagers juiste adres voor de beoordeling van de in onderdeel 1 van de klacht aan de orde gestelde handelwijze van verweerder niet relevant. In zijn brief van 24 januari 2004 aan de Deken schrijft verweerder onder meer: De vraag rees tevens waarom wij geen bericht hadden ontvangen van (het parket van het O.M. bij) de Hoge Raad, waarin kort gezegd de termijn wordt aangezegd waarbinnen de middelen van cassatie moeten zijn ingediend (art. 51 jo 435 Sv). Onderzoek wees uit dat, na het instellen van beroep in cassatie door onze medewerker mr S, hij daaropvolgend niet tevens de gebruikelijke stelbrief naar de Hoge Raad had doen uitgaan. Hierin ligt naar het oordeel van het hof de kern van het verwijt dat aan verweerder kan worden gemaakt. Verweerder heeft in strijd met zijn zorgplicht tegenover klager nagelaten de aangewezen (en, zoals hij in zijn brief aan de deken terecht aangeeft, ook gebruikelijke) maatregel te nemen om te bewerkstelligen dat hij bij de griffie van de Hoge Raad bekend zou zijn als raadsman van klager in diens cassatiezaak. Overeenkomstig het bepaalde in art. 51 Sv zou hem dan ook een afschrift van de (in verband met het buitenlandse adres van klager aan de griffier van de Hoge Raad uitgereikte) aanzegging ex art. 435 lid 1 Sv zijn toegezonden. Ook had verweerder, toen (bericht over) de aanzegging nogal lang uitbleef (verweerder ging in zijn hiervoor in 2 weergegeven brief van 6 oktober 1999 uit van slechts enkele maanden), behoren na te gaan wat daarvan de oorzaak was. Klager heeft gesteld dat hij een aantal keren telefonisch bij verweerder heeft geïnformeerd naar het verloop van de cassatieprocedure en dat verweerder hem dan zei dat er nog geen nader bericht was en dat we geen slapende honden wakker moesten maken. Ook al was dat de zienswijze van verweerder, dan neemt dit niet weg dat het zijn verantwoordelijkheid was ervoor te waken dat een eventueel bericht hem in ieder geval niet zou ontgaan. Het feit dat klager de nota van 6 oktober 1999 (die betrekking had op de behandeling van het cassatieberoep) onbetaald had gelaten, ontsloeg verweerder niet van deze verplichting. Met de raad is het hof van oordeel dat verweerder klager had dienen te

7 HOF VAN DISCIPLINE vervolg beslissing no waarschuwen indien hij bepaalde consequenties had willen verbinden aan de nietbetaling van deze (voorschot)declaratie. Overigens neemt het hof aan dat verweerder, die immers niet op de hoogte was van het feit dat de termijn voor het indienen van cassatiemiddelen op 7 maart 2001 was gaan lopen, zich op geen enkel moment (voor april 2003) met deze kwestie heeft beziggehouden. Naar het oordeel van het hof is verweerder ernstig tekortgeschoten in de zorg die hij als klagers raadsman tegenover hem had behoren te betrachten, doordat hij zich in de cassatieprocedure niet als raadsman van klager heeft gesteld en geen aandacht heeft geschonken aan het verdere verloop van die procedure, met als gevolg dat de voor de indiening van de cassatiemiddelen bepaalde termijn onopgemerkt kon verlopen. Klachtonderdeel 1 is dan ook gegrond voorzover daarin aan verweerder wordt verweten dat de voor de indiening van de cassatiemiddelen geldende termijn onopgemerkt en dus ongebruikt is verlopen. 5. De tweede door verweerder aangevoerde grief betreft de door de raad aan hem opgelegde maatregel. Verweerder gaat er bij de motivering van deze grief vanuit dat klager in de eerste plaats zelf verantwoordelijk is voor wat hem is overkomen en dat verweerder geen verwijt daarvan kan worden gemaakt. Uit het voorafgaande volgt dat het hof hierover anders oordeelt. Alles overwegende en gelet op de aard en de ernst van de verschillende verwijten die verweerder, blijkens hetgeen hiervoor in 4.1 en 4.3 is overwogen, kunnen worden gemaakt, komt het hof, zij het ten dele op andere gronden dan de raad, tot het oordeel dat de door de raad opgelegde maatregel passend en gerechtvaardigd is. 6. Het voorafgaande leidt tot de slotsom dat de grieven worden verworpen en de beslissing van de raad dient te worden bekrachtigd met dien verstande dat het hof, nu zijn beslissing direct na de uitspraak kracht van gewijsde verkrijgt, de datum waarop de schorsing ingaat nader zal bepalen. Het Hof van Discipline, op vorenstaande gronden beslissende:

8 HOF VAN DISCIPLINE vervolg beslissing no bekrachtigt de beslissing van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van 10 oktober 2005 met bepaling van de datum van ingang van de opgelegde maatregel op 15 maart Aldus gewezen door mr. G.G. van Erp Taalman Kip-Nieuwenkamp, voorzitter, mrs. F. Meeter, M. Hooykaas, H. van Loo en Ch.M.E.M. Paulussen, leden, in tegenwoordigheid van mr. I.F. Schouwink, griffier en in het openbaar uitgesproken op 17 februari 2006 door mr. G.G. van Erp Taalman Kip-Nieuwenkamp, voorzitter, in tegenwoordigheid van mr. I.F. Schouwink, griffier.

heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder.

heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder. HOF VAN DISCIPLINE No. 4516 ------------ HET HOF VAN DISCIPLINE heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder. Bij beslissing van 6 februari 2006 heeft de Raad

Nadere informatie

heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder.

heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder. HOF VAN DISCIPLINE No. 4416 ------------ HET HOF VAN DISCIPLINE heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder. Bij beslissing van 8 augustus 2005 heeft de Raad

Nadere informatie

RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing van de voorzitter van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van 25 april 2018

RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing van de voorzitter van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van 25 april 2018 18-194/DB/ZWB ECLI:NL:TADRSHE:2018:65 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 18-194/DB/ZWB Beslissing van de voorzitter van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van

Nadere informatie

HOF VAN DISCIPLINE. No. 4482 ------------ HET HOF VAN DISCIPLINE

HOF VAN DISCIPLINE. No. 4482 ------------ HET HOF VAN DISCIPLINE HOF VAN DISCIPLINE No. 4482 ------------ HET HOF VAN DISCIPLINE heeft de volgende beslissing gegeven naar aanleiding van het hoger beroep van verweerder. Bij beslissing van 19 december 2005 heeft de Raad

Nadere informatie

RAAD VAN DISCIPLINE in het ressort 's-gravenhage

RAAD VAN DISCIPLINE in het ressort 's-gravenhage RAAD VAN DISCIPLINE in het ressort 's-gravenhage Secretaeaat Pestbus 85850, 2508 CN 's-gravenhage telefoon (070) 354 70 54 telefax (070) 350 10 24 het secretahaat is telefonisch bereikbaar van rna t/m

Nadere informatie

14-400/DB/OB ECLI:NL:TADRSHE:2016:37 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: /DB/OB

14-400/DB/OB ECLI:NL:TADRSHE:2016:37 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: /DB/OB 14-400/DB/OB ECLI:NL:TADRSHE:2016:37 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 14-400/DB/OB Beslissing van 7 maart 2016 in de zaak 14-400/DB/OB naar aanleiding van het bezwaar van: de

Nadere informatie

RAAD VAN DISCIPLINE. en mr. [ ] in zijn hoedanigheid van deken van de orde van advocaten (123b/13) klager

RAAD VAN DISCIPLINE. en mr. [ ] in zijn hoedanigheid van deken van de orde van advocaten (123b/13) klager 123a/13 ECLI:NL:TADRARL:2014:235 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 123a/13 Beslissing van 23 mei 2014 in de zaak 123a/13 en 123b/13 naar aanleiding van de klacht van: de heer

Nadere informatie

JT RAAD VAN TUCHT DEN HAAG EN COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET BEDRIJFSLEVEN

JT RAAD VAN TUCHT DEN HAAG EN COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET BEDRIJFSLEVEN 0378J KONINKLIJK NEDERLANDS INSTITUUT VAN REGISTERACCOUNTANTS JURISPRUDENTIE TUCHTRECHTSPRAAK JT 2005-17 RAAD VAN TUCHT DEN HAAG EN COLLEGE VAN BEROEP VOOR HET BEDRIJFSLEVEN Artikel 10 GBR-1994, geheimhoudingsplicht,

Nadere informatie

Echtscheidingsproblematiek. Optreden als makelaar op grond van rechterlijk vonnis. Contact met advocaten van partijen.

Echtscheidingsproblematiek. Optreden als makelaar op grond van rechterlijk vonnis. Contact met advocaten van partijen. Echtscheidingsproblematiek. Optreden als makelaar op grond van rechterlijk vonnis. Contact met advocaten van partijen. Een makelaar is door de rechtbank als deskundige benoemd om te komen tot de verkoop

Nadere informatie

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER. Beslissing van 24 juli 2003 in de zaak onder rekestnummer 90/2003 GDW van:

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER. Beslissing van 24 juli 2003 in de zaak onder rekestnummer 90/2003 GDW van: GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER Beslissing van 24 juli 2003 in de zaak onder rekestnummer 90/2003 GDW van: destijds toegevoegd kandidaat-gerechtsdeurwaarder te, thans gerechtsdeurwaarder

Nadere informatie

Raad van Discipline. adres. tegen:

Raad van Discipline. adres. tegen: Verzetbeslissing Beslissing van 2 september 2014 in de zaak 14010A naar aanleiding van het verzet tegen de beslissing van de plaatsvervangend voorzitter van de raad van discipline van 25 februari 2014

Nadere informatie

Beweerdelijk te lage taxatie. Verschil van 10 % tussen verschillende taxatie niet onaanvaardbaar.

Beweerdelijk te lage taxatie. Verschil van 10 % tussen verschillende taxatie niet onaanvaardbaar. Beweerdelijk te lage taxatie. Verschil van 10 % tussen verschillende taxatie niet onaanvaardbaar. In het kader van het uit elkaar gaan van klager en zijn partner moet de gemeenschappelijke woning getaxeerd

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 9 juli 2002 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de gevoegde klachten met zaaknummers: 93.2002 [ ], wonende te

Nadere informatie

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 11/2362 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Tijdig beroep op ontbindende voorwaarde? Klager/koper deed op de dag dat het financieringsbeding

Nadere informatie

ECLI:NL:TADRARL:2016:295 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van:

ECLI:NL:TADRARL:2016:295 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: 15-633 ECLI:NL:TADRARL:2016:295 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 15-633 Beslissing van de raad van discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden van 19 december 2016 in de zaak

Nadere informatie

ECLI:NL:TADRARL:2016:162 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van:

ECLI:NL:TADRARL:2016:162 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: 16-280 ECLI:NL:TADRARL:2016:162 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 16-280 Beslissing van de raad van discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden van 5 september 2016 in de zaak

Nadere informatie

RAAD VAN DISCIPLINE. mr. [ ] in zijn hoedanigheid van deken van de orde van advocaten in het arrondissement Noord- Nederland klager

RAAD VAN DISCIPLINE. mr. [ ] in zijn hoedanigheid van deken van de orde van advocaten in het arrondissement Noord- Nederland klager 51/13 ECLI:NL:TADRARL:2013:16 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 51/13 Beslissing van 22 november 2013 in de zaak 51/13 naar aanleiding van de klacht van: mr. [ ] in zijn hoedanigheid

Nadere informatie

Raad van Toezicht Haarlem van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM

Raad van Toezicht Haarlem van de Nederlandse Vereniging van Makelaars in onroerende goederen en vastgoeddeskundigen NVM Informatie aan niet-opdrachtgever. Ontbindende voorwaarde. Contractsbepalingen. Zelfstandig oordeel van de Raad van Toezicht t.o.v. arrest van het Gerechtshof. Klaagster heeft een woning gekocht die beklaagde

Nadere informatie

HET REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG TE EINDHOVEN

HET REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG TE EINDHOVEN HET REGIONAAL TUCHTCOLLEGE VOOR DE GEZONDHEIDSZORG TE EINDHOVEN heeft het volgende overwogen en beslist omtrent de klacht van: 1. A, in zijn hoedanigheid van hoofdinspecteur voor de geestelijke Gezondheidszorg

Nadere informatie

RAAD VAN DISCIPLINE in het ressort Amsterdam BESLISSING d.d. 19 april 2010 in de zaak H

RAAD VAN DISCIPLINE in het ressort Amsterdam BESLISSING d.d. 19 april 2010 in de zaak H 09-275H ECLI:NL:TADRAMS:2010:YA0582 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 09-275H RAAD VAN DISCIPLINE in het ressort Amsterdam BESLISSING d.d. 19 april 2010 in de zaak 09-275H De

Nadere informatie

Meetinstructie. Geen informatie verstrekt over positie van medewerker van makelaarskantoor.

Meetinstructie. Geen informatie verstrekt over positie van medewerker van makelaarskantoor. Meetinstructie. Geen informatie verstrekt over positie van medewerker van makelaarskantoor. Klagers kopen een appartement dat volgens de verkoopbrochure een woonoppervlak heeft van 71 m². De opmeting van

Nadere informatie

L ECLI:NL:TADRSHE:2015:144 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: L

L ECLI:NL:TADRSHE:2015:144 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: L L 38-2015 ECLI:NL:TADRSHE:2015:144 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: L 38-2015 Beslissing van 15 juni 2015 in de zaak L38-2015 naar aanleiding van het bezwaar van: deken tegen:

Nadere informatie

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 11/2408 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Onvoldoende inzicht in gedachtegang bij taxatie. Bezwaar tegen kostenveroordeling bij

Nadere informatie

Gerechtshof te 's-gravenhage negende enkelvoudige belastingkamer 29 maart 2002 Nr. BK-00/01073 UITSPRAAK

Gerechtshof te 's-gravenhage negende enkelvoudige belastingkamer 29 maart 2002 Nr. BK-00/01073 UITSPRAAK Gerechtshof te 's-gravenhage negende enkelvoudige belastingkamer 29 maart 2002 Nr. BK-00/01073 UITSPRAAK op het beroep van de Stichting X te Y tegen de uitspraak van de Inspecteur, het hoofd van de eenheid

Nadere informatie

1.3. Klager heeft op 9 april 2003 een verweerschrift ingediend.

1.3. Klager heeft op 9 april 2003 een verweerschrift ingediend. GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER Beslissing van 9 oktober 2003 in de zaak onder rekestnummer 326/2003 GDW van: --------------------, gerechtsdeurwaarder te --------------------,

Nadere informatie

Raad van Discipline. É6sànteno, ïevens per gewone postl. AANGETEKEND De heer B.A. van Rooijen Beatrixlaan 27 6114C8 SUSÏEREN

Raad van Discipline. É6sànteno, ïevens per gewone postl. AANGETEKEND De heer B.A. van Rooijen Beatrixlaan 27 6114C8 SUSÏEREN Griffier mw. mr. l.j.m, Huysmans - van Opstal AANGETEKEND De heer B.A. van Rooijen Beatrixlaan 27 6114C8 SUSÏEREN Secretariaat mw. M. van Dort Breda Uw referentie Onze referentie lnzake 14 januari 2013

Nadere informatie

7538 ECLI:NL:TAHVD:2015:318 HOF VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: 7538

7538 ECLI:NL:TAHVD:2015:318 HOF VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: 7538 7538 ECLI:NL:TAHVD:2015:318 HOF VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 7538 Beslissing van 16 november 2015 in de zaak 7538 naar aanleiding van het hoger beroep van: verweerder tegen: klager

Nadere informatie

Beheerovereenkomst. Extra betaalde werkzaamheden vanouds verricht. De Centrale Raad van Toezicht geeft de volgende uitspraak in de zaak van:

Beheerovereenkomst. Extra betaalde werkzaamheden vanouds verricht. De Centrale Raad van Toezicht geeft de volgende uitspraak in de zaak van: Beheerovereenkomst. Extra betaalde werkzaamheden vanouds verricht. Klager is sinds enige jaren eigenaar van een tweetal panden die voorheen eigendom van klagers vader waren. Beklaagde voert al sinds jaar

Nadere informatie

De Centrale Raad van Toezicht geeft de volgende uitspraak in de zaak van: B MAKELAARDIJ, lid van de vereniging, gevestigd en kantoorhoudende te M,

De Centrale Raad van Toezicht geeft de volgende uitspraak in de zaak van: B MAKELAARDIJ, lid van de vereniging, gevestigd en kantoorhoudende te M, Controle door de makelaar op storting waarborgsom. Een makelaar verkoopt voor klager diens woning. In de koopakte wordt geen financieringsvoorbehoud gemaakt. Koper verbindt zich om uiterlijk op 12 november

Nadere informatie

Ontvankelijkheid. Klacht over (nog) niet verrichte handeling. Tuchtrechtelijke laakbaarheid van handelwijze in gerechtelijke procedure.

Ontvankelijkheid. Klacht over (nog) niet verrichte handeling. Tuchtrechtelijke laakbaarheid van handelwijze in gerechtelijke procedure. Ontvankelijkheid. Klacht over (nog) niet verrichte handeling. Tuchtrechtelijke laakbaarheid van handelwijze in gerechtelijke procedure. De koper van een woning (klager) verwijt de verkopend makelaar (beklaagde)

Nadere informatie

ECLI:NL:HR:2014:381. Uitspraak. Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 13/ Conclusie: ECLI:NL:PHR:2013:2556, Gevolgd

ECLI:NL:HR:2014:381. Uitspraak. Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 13/ Conclusie: ECLI:NL:PHR:2013:2556, Gevolgd ECLI:NL:HR:2014:381 Instantie Hoge Raad Datum uitspraak 18-02-2014 Datum publicatie 19-02-2014 Zaaknummer 13/02084 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Conclusie: ECLI:NL:PHR:2013:2556,

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ7402

ECLI:NL:GHARN:2011:BQ7402 ECLI:NL:GHARN:2011:BQ7402 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 31-05-2011 Datum publicatie 08-06-2011 Zaaknummer 200.070.709/01 Formele relaties Eerste aanleg: ECLI:NL:RBZLY:2010:BN3723, Bekrachtiging/bevestiging

Nadere informatie

14-229A ECLI:NL:TADRAMS:2015:30 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: A

14-229A ECLI:NL:TADRAMS:2015:30 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: A 14-229A ECLI:NL:TADRAMS:2015:30 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 14-229A Beslissing van 20 januari 2015 in de zaak 14-229A naar aanleiding van de klacht van: 1. 2. De heer klagers

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/350 Wtra AK van 3 december 2018 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/350 Wtra AK van 3 december 2018 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 18/350 Wtra AK van 3 december 2018 van X, wonende te [plaats1], K L A G E R, t e g e n Y, voorheen

Nadere informatie

ZWB ECLI:NL:TADRSHE:2014:306 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: ZWB

ZWB ECLI:NL:TADRSHE:2014:306 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: ZWB ZWB 16-2014 ECLI:NL:TADRSHE:2014:306 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: ZWB 16-2014 Beslissing van 1 december 2014 in de zaak ZWB 16-2014 naar aanleiding van de klacht van: klager

Nadere informatie

ECLI:NL:TAHVD:2017:73 HOF VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van:

ECLI:NL:TAHVD:2017:73 HOF VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: 160319 ECLI:NL:TAHVD:2017:73 HOF VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 160319 Beslissing van 21 april 2017 in de zaak 160319 naar aanleiding van het hoger beroep van: klager tegen: verweerder

Nadere informatie

Raad van Discipline. Beslissing. Beslissing van 12 november 2013 in de zaak 13-144A naar aanleiding van de klacht van: klaagsters.

Raad van Discipline. Beslissing. Beslissing van 12 november 2013 in de zaak 13-144A naar aanleiding van de klacht van: klaagsters. van 12 november 2013 in de zaak naar aanleiding van de klacht van: klaagsters tegen: verweerder 1 VERLOOP VAN DE PROCEDURE 1.1 Bij brief aan de raad van 29 mei 2013 met kenmerk 03-13-0407, door de raad

Nadere informatie

ECLI:NL:PHR:2007:AZ6118 Parket bij de Hoge Raad Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 00636/06

ECLI:NL:PHR:2007:AZ6118 Parket bij de Hoge Raad Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer 00636/06 ECLI:NL:PHR:2007:AZ6118 Instantie Parket bij de Hoge Raad Datum uitspraak 06-03-2007 Datum publicatie 06-03-2007 Zaaknummer 00636/06 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken - Inhoudsindicatie

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 7 september 2004 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de klacht met zaaknummer 28.2003 van: [ ], wonende te [ ],

Nadere informatie

CENTRAAL TUCHTCOLLEGE

CENTRAAL TUCHTCOLLEGE C2010.295 CENTRAAL TUCHTCOLLEGE voor de Gezondheidszorg Beslissing in de zaak onder nummer C2010.295 van: , wonende te , appellant, klager in eerste aanleg, gemachtigde: R. Melchers,

Nadere informatie

CR 12/2415 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

CR 12/2415 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 12/2415 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Niet-ontvankelijkheid klager. Al eerder over feiten geoordeeld. Tijdsverloop van acht

Nadere informatie

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER GERECHTSHOF TE AMSTERDAM TWEEDE MEERVOUDIGE BURGERLIJKE KAMER Beslissing van 20 november 2003 in de zaak onder rekestnummer 330/2003 GDW van: X gerechtsdeurwaarder te APPELLANT, t e g e n Y Bewindvoerder,

Nadere informatie

Kamer voor het notariaat in het ressort Den Haag

Kamer voor het notariaat in het ressort Den Haag 13-14 ECLI:NL:TNOKSGR:2013:10 KAMER VAN TOEZICHT Beslissing in de zaak onder nummer van: 13-14 Kamer voor het notariaat in het ressort Den Haag Beslissing d.d. 11 september 2013 inzake de klacht onder

Nadere informatie

KAMER VOOR HET NOTARIAAT KAMER VOOR HET NOTARIAAT IN HET RESSORT ARNHEM-LEEUWARDEN

KAMER VOOR HET NOTARIAAT KAMER VOOR HET NOTARIAAT IN HET RESSORT ARNHEM-LEEUWARDEN AL/2015/106 ECLI:NL:TNORARL:2015:39 KAMER VOOR HET NOTARIAAT Beslissing in de zaak onder nummer van: AL/2015/106 KAMER VOOR HET NOTARIAAT IN HET RESSORT ARNHEM-LEEUWARDEN Kenmerk: AL/2015/106 Beslissing

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 1997 1998 25 240 Wijziging van het Wetboek van Strafvordering, de Uitleveringswet en de Wet economische delicten betreffende de bepalingen aangaande de procedure

Nadere informatie

RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van 16 juli 2018

RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van 16 juli 2018 18-048/DB/OB ECLI:NL:TADRSHE:2018:104 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 18-048/DB/OB Beslissing van de Raad van Discipline in het ressort s-hertogenbosch van 16 juli 2018 in de

Nadere informatie

ECLI:NL:GHAMS:2013:2044 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHAMS:2013:2044 Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHAMS:2013:2044 Instantie Gerechtshof Amsterdam Datum uitspraak 11-07-2013 Datum publicatie 17-07-2013 Zaaknummer 12-00035 Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Civiel recht Belastingrecht

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/352 Wtra AK van 20 juli 2015 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/352 Wtra AK van 20 juli 2015 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 15/352 Wtra AK van 20 juli 2015 van mr. X, wonende en kantoorhoudende te [plaats1], K L A G E R,

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 17/1388 Wtra AK van 9 maart 2018 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 17/1388 Wtra AK van 9 maart 2018 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 17/1388 Wtra AK van 9 maart 2018 van X B.V., gevestigd te [plaats1], vertegenwoordigd door [A], K

Nadere informatie

MEINDERT OOSTERHOF, in zijn hoedanigheid van gerechtsdeurwaarder, kantoorhoudende te Drachten,

MEINDERT OOSTERHOF, in zijn hoedanigheid van gerechtsdeurwaarder, kantoorhoudende te Drachten, Vonnis RECHTBANK LEEUWARDEN Sector kanton Locatie Heerenveen zaak-/rolnummer: 371218 CV EXPL i 1-5231 vonnis van de kantonrechter d.d. 14 maart 2012 inzake X wonende te eiser. procederende met toevoeging.

Nadere informatie

Rapport. Datum: 31 januari 2011 Rapportnummer: 2011/032

Rapport. Datum: 31 januari 2011 Rapportnummer: 2011/032 Rapport Datum: 31 januari 2011 Rapportnummer: 2011/032 2 Klacht Verzoeker klaagt erover dat de griffie van het gerechtshof Den Haag hem het arrest van 17 juli 2008 niet heeft toegestuurd met als gevolg

Nadere informatie

Zaaknummer : 2013/207 Rechter(s) : mr. Borman Datum uitspraak : 18 juli 2014 Partijen : Appellant tegen CBE Hogeschool van Amsterdam Trefwoorden :

Zaaknummer : 2013/207 Rechter(s) : mr. Borman Datum uitspraak : 18 juli 2014 Partijen : Appellant tegen CBE Hogeschool van Amsterdam Trefwoorden : Zaaknummer : 2013/207 Rechter(s) : mr. Borman Datum uitspraak : 18 juli 2014 Partijen : Appellant tegen CBE Hogeschool van Amsterdam Trefwoorden : NBSA, causaal verband, herkansing, persoonlijke omstandigheden,

Nadere informatie

ECLI:NL:GHLEE:2007:BA7844 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer

ECLI:NL:GHLEE:2007:BA7844 Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak Datum publicatie Zaaknummer ECLI:NL:GHLEE:2007:BA7844 Instantie Gerechtshof Leeuwarden Datum uitspraak 20-06-2007 Datum publicatie 25-06-2007 Zaaknummer 0600267 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 2003.0351 (005.03) ingediend door: hierna te noemen klaagster', tegen: hierna te noemen verzekeraar'. De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Beslissing van de Raad van Discipline in het ressort Amsterdam van 10 april 2018 in de zaak /A/A naar aanleiding van de klacht van:

Beslissing van de Raad van Discipline in het ressort Amsterdam van 10 april 2018 in de zaak /A/A naar aanleiding van de klacht van: Beslissing van de Raad van Discipline in het ressort Amsterdam van 10 april 2018 in de zaak 17-826/A/A naar aanleiding van de klacht van: klager [ ] over: verweerder [ ] gemachtigde [ ] advocaat te Amsterdam

Nadere informatie

16.058T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ

16.058T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ 16.058T Beslissing van het College van Toezicht van het Kwaliteitsregister Jeugd, hierna te noemen: SKJ Het College van Toezicht, hierna te noemen: het College, heeft in de onderhavige zaak beraadslaagd

Nadere informatie

CR 13/2476 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

CR 13/2476 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 13/2476 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Klacht tegen makelaarskantoor en niet tegen de daaraan verbonden makelaar. Informatieplicht

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet inzake de klachten met zaaknummers 10.2004 en 155.2004 van: [ ], wonende te [ ], klager,

Nadere informatie

HET GEDING IN EERSTE AANLEG

HET GEDING IN EERSTE AANLEG van 22 april 2013 in de zaak 6612 naar aanleiding van het hoger beroep van: verweerder tegen: klager en: de Deken van de Orde van Advocaten in het arrondissement Amsterdam deken 1 HET GEDING IN EERSTE

Nadere informatie

Kamer van Toezicht over de Notarissen en Kandidaat-notarissen te Rotterdam

Kamer van Toezicht over de Notarissen en Kandidaat-notarissen te Rotterdam 28/07 ECLI:NL:TNOKROT:2008:YC0459 KAMER VAN TOEZICHT Beslissing in de zaak onder nummer van: 28/07 Kamer van Toezicht over de Notarissen en Kandidaat-notarissen te Rotterdam Reg.nr. 28/07 Beslissing op

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beschikking van 4 november 2003 als bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet in de zaak met nummer 249.2002 van: [ ], advocaat te [ ], klager, tegen:

Nadere informatie

CR 12/2424 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

CR 12/2424 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 12/2424 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Onderhandelingsperikelen. Onjuiste beeldvorming over positie veroorzaakt. Vertrouwen

Nadere informatie

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM Tweede Meervoudige Belastingkamer. een uitspraak van het Hoofd van de Belastingdienst Ondernemingen Y, de inspecteur.

GERECHTSHOF TE AMSTERDAM Tweede Meervoudige Belastingkamer. een uitspraak van het Hoofd van de Belastingdienst Ondernemingen Y, de inspecteur. Kenmerk: 99/03616 GERECHTSHOF TE AMSTERDAM Tweede Meervoudige Belastingkamer UITSPRAAK op het beroep van X B.V. te Z, belanghebbende, tegen een uitspraak van het Hoofd van de Belastingdienst Ondernemingen

Nadere informatie

Het Hof van Discipline

Het Hof van Discipline 5 juni 2009 No. 5352 Het Hof van Discipline Beslissing naar aanleiding van het hoger beroep van A.J. Martens. wonende te Someren, klager, tegen: mr. C.J.A. Boskamp, voormalig deken van de Orde van Advocaten

Nadere informatie

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam

Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Kamer voor Gerechtsdeurwaarders te Amsterdam Beslissing van 21 december 2004 zoals bedoeld in artikel 43 van de Gerechtsdeurwaarderswet in de zaak met nummer 328.2002 van: [ ], wonende te [ ], klager,

Nadere informatie

VERLOOP VAN DE PROCEDURE

VERLOOP VAN DE PROCEDURE 17-593 ECLI:NL:TADRARL:2018:101 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 17-593 Beslissing van de Raad van Discipline in het ressort Arnhem-Leeuwarden van 30 april 2018 in de zaak 17-593

Nadere informatie

het College van bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever

het College van bestuur van het C, gevestigd te D, verweerder, hierna te noemen de werkgever Samenvatting 02073 Commissie voor geschillen Geschil omtrent inschaling van de functie. De werknemer treedt in tijdelijke dienst van de werkgever en ontvangt eerst een salarisstrook met vermelding van

Nadere informatie

KONINKLIJK NEDERLANDS INSTITUUT VAN REGISTERACCOUNTANTS

KONINKLIJK NEDERLANDS INSTITUUT VAN REGISTERACCOUNTANTS 0620J KONINKLIJK NEDERLANDS INSTITUUT VAN REGISTERACCOUNTANTS JURISPRUDENTIE TUCHTRECHTSPRAAK JT 2007-118 RAAD VAN TUCHT DEN HAAG Strafrechtelijke veroordeling Betrokken registeraccountant heeft voor de

Nadere informatie

RAAD VAN DISCIPLINE. 2.8 Bij beslissing van 7 oktober 2010 heeft de Ondernemingskamer van het Gerechtshof

RAAD VAN DISCIPLINE. 2.8 Bij beslissing van 7 oktober 2010 heeft de Ondernemingskamer van het Gerechtshof R.4052/12.214 ECLI:NL:TADRSGR:2013:160 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: R.4052/12.214 1. VERLOOP VAN DE PROCEDURE 1.1 Bij brief aan de Raad van Discipline van 28 november 2012,

Nadere informatie

Optie en Bod. Onduidelijke biedingsprocedure. Onderhandelen met meerdere gegadigden.

Optie en Bod. Onduidelijke biedingsprocedure. Onderhandelen met meerdere gegadigden. Optie en Bod. Onduidelijke biedingsprocedure. Onderhandelen met meerdere gegadigden. Klagers waren geïnteresseerd in een woning. I.v.m. een restschuld hadden de verkopers voor de verkoop van de woning

Nadere informatie

K MAKELAARSKANTOOR O.G. B.V.,kantoorhoudende te G, beklaagde,

K MAKELAARSKANTOOR O.G. B.V.,kantoorhoudende te G, beklaagde, Mandeligheid van buitenmuur. Informatie aan kopende collega-makelaar over juridisch geschil met de buren. Tijdsverloop voor indienen van klacht. Beklaagde is belast met de verkoop van een woning. Aan de

Nadere informatie

14-83 ECLI:NL:TADRARL:2014:271 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: 14-83

14-83 ECLI:NL:TADRARL:2014:271 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: 14-83 14-83 ECLI:NL:TADRARL:2014:271 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 14-83 Beslissing van 22 september 2014 in de zaak 14-83 naar aanleiding van het dekenbezwaar van: mr. X in zijn

Nadere informatie

Uitspraak van het College van Toezicht van het Nederlands Instituut van Psychologen.

Uitspraak van het College van Toezicht van het Nederlands Instituut van Psychologen. 1408 Uitspraak van het College van Toezicht van het Nederlands Instituut van Psychologen. Het College van Toezicht van het Nederlands Instituut van Psychologen, hierna te noemen het College, heeft het

Nadere informatie

Informatie aan niet-opdrachtgever. Onjuiste oppervlakte in verkoopdocumentatie.

Informatie aan niet-opdrachtgever. Onjuiste oppervlakte in verkoopdocumentatie. Informatie aan niet-opdrachtgever. Onjuiste oppervlakte in verkoopdocumentatie. Klager heeft een woning gekocht die beklaagde in verkoop had. In de verkoopdocumentatie van beklaagde werd vermeld dat de

Nadere informatie

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van:

AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK. Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep van: Raad vanstate 201112631/1/V2. Datum uitspraak: 22 januari 2013 AFDELING BESTUURSRECHTSPRAAK Uitspraak met toepassing van artikel 8:54, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht op het hoger beroep

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VOOR DE OCTROOIGEMACHTIGDEN Postbus 3219, 2280 GE Rijswijk telefoon fax

RAAD VAN TOEZICHT VOOR DE OCTROOIGEMACHTIGDEN Postbus 3219, 2280 GE Rijswijk telefoon fax RAAD VAN TOEZICHT VOOR DE OCTROOIGEMACHTIGDEN Postbus 3219, 2280 GE telefoon 070-3905578 fax 070-3905171 BESCHIKKING A. - B. 1. Bij brief van 13 augustus 1999 heeft de heer A. bij de Raad van Toezicht

Nadere informatie

Rapport. Datum: 10 oktober 2006 Rapportnummer: 2006/347

Rapport. Datum: 10 oktober 2006 Rapportnummer: 2006/347 Rapport Datum: 10 oktober 2006 Rapportnummer: 2006/347 2 Klacht Verzoekster klaagt over de wijze waarop notaris X te Q bij gelegenheid van de afwikkeling van haar echtscheiding heeft gehandeld met een

Nadere informatie

pagina 1 van 5 ECLI:NL:RBDHA:2014:6145 Instantie Rechtbank Den Haag Datum uitspraak 20-05-2014 Datum publicatie 04-06-2014 Zaaknummer Rechtsgebieden AWB-13_10151 Belastingrecht Bijzondere kenmerken Bodemzaak

Nadere informatie

C E N T R A A L T U C H T C O L L E G E

C E N T R A A L T U C H T C O L L E G E C2017.142 C E N T R A A L T U C H T C O L L E G E voor de Gezondheidszorg Beslissing in de zaak onder nummer C2017.142 van: A., wonende te B., appellante, klaagster in eerste aanleg, tegen C., specialist

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARL:2013:BZ0634

ECLI:NL:GHARL:2013:BZ0634 ECLI:NL:GHARL:2013:BZ0634 Instantie Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden Datum uitspraak 24-01-2013 Datum publicatie 05-02-2013 Zaaknummer 200.113.026 Rechtsgebieden Personen- en familierecht Bijzondere kenmerken

Nadere informatie

CR 09/2280 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

CR 09/2280 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 09/2280 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Informatie aan niet-opdrachtgever. Verleggen van bemiddelingskosten naar de andere

Nadere informatie

201 BIEDEN, ONDERHANDELEN & TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST. Informatie aan niet-opdrachtgever. Onjuiste woonoppervlakte.

201 BIEDEN, ONDERHANDELEN & TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST. Informatie aan niet-opdrachtgever. Onjuiste woonoppervlakte. 18-47 RvT Amsterdam 201 BIEDEN, ONDERHANDELEN & TOTSTANDKOMING OVEREENKOMST Informatie aan niet-opdrachtgever. Onjuiste woonoppervlakte. Klager heeft in 2014 een woning gekocht die beklaagde in verkoop

Nadere informatie

Echtscheiding, perikelen bij. Onvoldoende overleg opdrachtgever. Ongepast optreden.

Echtscheiding, perikelen bij. Onvoldoende overleg opdrachtgever. Ongepast optreden. 18-24 RvT Amsterdam 200 BELANGENBEHARTIGING OPDRACHTGEVER Echtscheiding, perikelen bij. Onvoldoende overleg opdrachtgever. Ongepast optreden. Klager en zijn ex-partner zijn door de voorzieningenrechter

Nadere informatie

ECLI:NL:HR:2010:BO2558

ECLI:NL:HR:2010:BO2558 ECLI:NL:HR:2010:BO2558 Instantie Hoge Raad Datum uitspraak 02-11-2010 Datum publicatie 03-11-2010 Zaaknummer 09/00354 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Conclusie: ECLI:NL:PHR:2010:BO2558

Nadere informatie

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 09/2237 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Onjuist gedrag. Makelaar koopt zelf in de wetenschap van de belangstelling van een

Nadere informatie

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM 16 FEBRUARI 2011

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM 16 FEBRUARI 2011 CR 10/2355 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM 16 FEBRUARI 2011 Onjuiste samenstelling raad van toezicht. Oud en nieuw Reglement Tuchtrechtspraak

Nadere informatie

Waardebepaling tegen de zin van een van de twee opdrachtgevers gemeld.

Waardebepaling tegen de zin van een van de twee opdrachtgevers gemeld. Waardebepaling tegen de zin van een van de twee opdrachtgevers gemeld. Klaagster en haar partner gaan uit elkaar. In dat kader moet de gezamenlijke woning worden verkocht. Als na geruime tijd geen verkoop

Nadere informatie

18-132/A/A ECLI:NL:TADRAMS:2018:129 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: /A/A

18-132/A/A ECLI:NL:TADRAMS:2018:129 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: /A/A 18-132/A/A ECLI:NL:TADRAMS:2018:129 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 18-132/A/A Beslissing van de Raad van Discipline in het ressort Amsterdam van 15 juni 2018 in de zaak 18-132/A/A

Nadere informatie

HOF VAN DISCIPLINE. Griffie

HOF VAN DISCIPLINE. Griffie Jaarverslag van de griffier van het Hof van Discipline over het jaar 2008 --------------------------------------------------------------------------------------------- Griffie De griffie van het hof werd

Nadere informatie

VERLOOP VAN DE PROCEDURE

VERLOOP VAN DE PROCEDURE 113/13 ECLI:NL:TADRARL:2014:61 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 113/13 Beslissing van 14 maart 2014 in de zaak 113/13 naar aanleiding van de klacht van: mr. [ ] in zijn hoedanigheid

Nadere informatie

Belangenbehartiging opdrachtgever. Beslaglegging.

Belangenbehartiging opdrachtgever. Beslaglegging. Belangenbehartiging opdrachtgever. Beslaglegging. Nadat klagers hun opdracht tot dienstverlening bij verkoop van hun woning resp. perceel grond hadden ingetrokken, is onenigheid ontstaan over de door hun

Nadere informatie

ECLI:NL:GHSHE:2017:317

ECLI:NL:GHSHE:2017:317 ECLI:NL:GHSHE:2017:317 Instantie Datum uitspraak 31-01-2017 Datum publicatie 02-02-2017 Zaaknummer Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Gerechtshof 's-hertogenbosch 200.172.307_01

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsvoorwaarden. Relevante informatie en medewerking.

Rechtsbijstandverzekering. Verzekeringsvoorwaarden. Relevante informatie en medewerking. Uitspraak Commissie van Beroep 2014-017 d.d. 8 mei 2014 (prof. mr. F.R. Salomons, voorzitter, mr. A. Bus, mr. J.B. Fleers, drs. P.H.M. Kuijs AAG en mr. W.J.J. Los, leden, en mr. M.J. Drijftholt, secretaris)

Nadere informatie

17-540/A/A ECLI:NL:TADRAMS:2017:209 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: /A/A

17-540/A/A ECLI:NL:TADRAMS:2017:209 RAAD VAN DISCIPLINE. Beslissing in de zaak onder nummer van: /A/A 17-540/A/A ECLI:NL:TADRAMS:2017:209 RAAD VAN DISCIPLINE Beslissing in de zaak onder nummer van: 17-540/A/A Beslissing van de Raad van Discipline in het ressort Amsterdam van 21 september 2017 in de zaak

Nadere informatie

Rapport. Datum: 13 oktober 1998 Rapportnummer: 1998/446

Rapport. Datum: 13 oktober 1998 Rapportnummer: 1998/446 Rapport Datum: 13 oktober 1998 Rapportnummer: 1998/446 2 Klacht Op 11 februari 1998 ontving de Nationale ombudsman een verzoekschrift van de heer X te Y, ingediend door de heer mr. G. Meijers, advocaat

Nadere informatie

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN

RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN RAAD VAN TOEZICHT VERZEKERINGEN U I T S P R A A K Nr. i n d e k l a c h t nr. 081.99 ingediend door: hierna te noemen klaagster, tegen: hierna te noemen verzekeraar'. De Raad van Toezicht Verzekeringen

Nadere informatie

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM.

DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. CR 10/2350 DE CENTRALE RAAD VAN TOEZICHT VAN DE NEDERLANDSE VERENIGING VAN MAKELAARS O.G. EN VASTGOEDDESKUNDIGEN NVM. Taxatie. Niet in redelijkheid kunnen komen tot waardering. De makelaar taxeert in december

Nadere informatie

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 19/340 Wtra AK van 15 juli 2019 van

ACCOUNTANTSKAMER. BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 19/340 Wtra AK van 15 juli 2019 van ACCOUNTANTSKAMER BESLISSING ex artikel 38 Wet tuchtrechtspraak accountants (Wtra) in de zaak met nummer 19/340 Wtra AK van 15 juli 2019 van X, gevestigd te [plaats1], K L A A G S T E R, gemachtigde: [A],

Nadere informatie

ECLI:NL:CRVB:2017:2145

ECLI:NL:CRVB:2017:2145 ECLI:NL:CRVB:2017:2145 Instantie Datum uitspraak 15-06-2017 Datum publicatie 20-06-2017 Zaaknummer Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie Centrale Raad van Beroep 16/3245 AW Ambtenarenrecht

Nadere informatie

ECLI:NL:GHARN:2012:BX8537

ECLI:NL:GHARN:2012:BX8537 ECLI:NL:GHARN:2012:BX8537 Instantie Gerechtshof Arnhem Datum uitspraak 30-08-2012 Datum publicatie 27-09-2012 Zaaknummer 200.095.034 Formele relaties Rechtsgebieden Bijzondere kenmerken Inhoudsindicatie

Nadere informatie