HAAKSTEKEN & -TECHNIEKEN. rondje haken meerderen minderen wisselen van kleur

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HAAKSTEKEN & -TECHNIEKEN. rondje haken meerderen minderen wisselen van kleur"

Transcriptie

1 rondje haken meerderen minderen wisselen van kleur HAAKSTEKEN & -TECHNIEKEN losse (l), vaste (v), halve vaste (hv), stokje (st) half stokje (hst), dubbel stokje (dst), driedubbel stokje (ddst)

2 INHOUD KLIK OP HET HOOF DST UK DAT J E W ILT LEZEN. * EEN GOED BEGIN Haakhouding en draadspanning Het maken van een opzetlus * VERSCHILLENDE HAAKSTEKEN De losse De vaste 6 De halve vaste 8 Het stokje 9 Half stokje 0 Dubbel stokje Driedubbel stokje * MEERDEREN EN MINDEREN Meerderen Minderen * HAAKTECHNIEKEN Een rondje haken Een ovaaltje haken 6 Van kleur wisselen 8 * EEN BOLLETJE MAKEN Vullen en sluiten van een bolletje 0 Afhechten

3 ONTSPANNEN HAKEN... * EEN GOED BEGIN Haakhouding en draadspanning Om te haken is het van belang dat je weet wat de juiste uitgangspositie is. Zo kun je ontspannen haken en krijg je een mooi gelijkmatig resultaat. Je houdt de haaknaald vast als een pen. Je kunt je duim op het antislipgedeelte plaatsen. Bij de stalen haaknaald kun je je duim op het platte gedeelte plaatsen. De draadspanning is erg belangrijk als je gaat haken. Deze zorgt ervoor dat je een regelmatig haakwerk krijgt en daarnaast in een prettig ritme leert haken. Schuif je wijsvinger tegen de haaknaald aan. De lange draad gaat over je wijsvinger heen en de korte draad gaat voor je wijsvinger langs. Weef nu de lange draad onder je middelvinger door en dan over je ringvinger heen zodat er een natuurlijke rem ontstaat voor de draad. Je kunt eraan trekken, dan krijg je strakke steken. Je kunt het laten vieren en dan krijg je losse steken. De kunst is om hier een gelijkmatigheid in te creëren. Houd nu met je duim het korte gedeelte van de draad vast tegen je wijsvinger. Hierdoor krijg je stabiliteit. Je duim verplaatst zich na iedere steek naar boven, zodat hij weer bijna tegen de haaknaald aan zit. Door je duim op deze plaats te houden en zo het werk stabiel te houden, kun je trekken aan de haaknaald in je andere hand.... met een mooi resultaat!

4 DE EERST E ST EEK Het maken van een opzetlus Een goed begin is het halve werk... Begin elk haakwerkje met het maken van een goede opzetlus. Neem de draad tussen duim- en wijsvinger en vorm een lus door de lange draad over de korte draad heen te slaan. Steek je duim in het lusje dat je net hebt gemaakt. Houd de korte draad met je duim tegen en trek de lange draad door de lus. Trek verder aan de lange draad zodat er een schuifknoopje ontstaat. Houd hierbij de korte draad vast. 6 Je hebt nu de opzetlus gemaakt en bent klaar om een ketting te gaan haken. Steek de haaknaald door de lus en trek aan de onderste draad om het lusje kleiner te maken. De knoop hoort tegen de haaknaald aan te zitten, maar moet nog wel heen en weer kunnen schuiven op je haaknaald. Maak de knoop dus niet te strak. Veel plezier!

5 MET DE LOSSE KUN J E BIJ VOORBEELD EEN TOUWTJ E HAKEN. * VERSCHILLENDE HAAKSTEKEN De losse De losse (l) is de basissteek van het haken. Door het maken van lossen vormt zich een sliert steken die we de ketting noemen. Lossen worden ook gebruikt om je haakwerk te keren. We noemen deze lossen dan keerlossen. Begin met de juiste uitgangspositie. Schuif de haaknaald in de richting van je vingertop onder de lange draad door die op je wijsvinger ligt. Haak de lange draad achter het haakje van de naald. Haal de draad door het lusje dat zich op je haaknaald bevindt. Je hebt nu een losse gehaakt. Als je meerdere lossen haakt, vormt zich de ketting. Comfortabel haken Houd je schouders laag en ontspan af en toe je handen even door je vingers te strekken.

6 DÉ ST EEK VOOR RECHT E OF RONDE LAPJ ES De vaste De vaste (v) is een veelgebruikte steek bij het haken. Haak een ketting van lossen. Haak terug op de ketting: steek de haaknaald in het gaatje in het midden van de eerste losse. Schuif de haaknaald vervolgens onder langs de lange draad die op je wijsvinger ligt. 6 De vaste is misschien wel de meestgebruikte haaksteek. Trek de lange draad door het gaatje waar je net ingestoken hebt. Je hebt nu lusjes op de haaknaald. Schuif de haaknaald weer onder de lange draad door die op je wijsvinger ligt. 6 Trek de draad door beide lussen die op de haaknaald staan. Je hebt nu een vaste gehaakt. Een vaste ziet eruit als een V. Ga verder op de ketting en haak in iedere losse vaste. Sla geen losse over. GA V ERDER OP DE VOLGENDE PAGINA.

7 DE ST EKEN ZIEN ERUIT ALS EEN V. De vaste - vervolg 7 8 Je bent nu aan het einde van de toer. Je kunt de steken tellen. De steken zien eruit als een V en iedere V telt als. Als je aan het eind van de ketting bent, haak je losse om te keren. Deze losse zorgt ervoor dat het lapje recht blijft en niet steeds kleiner wordt doordat je onbedoeld gaat minderen aan de zijkant Dan keer je het werk om en haakt terug op de vasten die je zojuist gemaakt hebt. Let op! Gebruik niet de keerlosse om de eerste steek in te maken, maar neem de steek erna. Steek bij deze toer in onder beide lusjes van de vaste. Als je door het eerste of het achterste lusje steekt, ontstaat er een horizontaal streepje in je werk. NIET ST IEKEM ELKE TOER EEN ST EEKJ E V ERGET EN... Recht lapje Zorg ervoor als je een recht lapje wilt haken dat je alle steken haakt, dus ook de laatste boogjes.

8 De halve vaste De halve vaste (hv) wordt vaak gebruikt om af te hechten, als sierrand of om bijvoorbeeld bloemblaadjes te sluiten. Steek de haaknaald onder beide boogjes van de voorgaande steek door. Haal de lange draad door beide lusjes op de haaknaald, zonder omslag. 8 Om de beweging soepeler te maken, kun je het werk tijdens het maken van de steek iets draaien. Je hebt nu een halve vaste gehaakt. Een afwerkrand met halve vasten. Los of vast Als je te los haakt, ontstaan er gaatjes tussen de steken, waar de vulling doorheen kan komen. Je kunt dit voorkomen door goed op je draadspanning te letten of een kleinere maat haaknaald te gebruiken.

9 KOM OP! Het stokje Het stokje (st) is twee keer zo hoog als een vaste. Het stokje wordt veel gebruikt bij het haken van bijvoorbeeld bloemetjes of granny squares. Haak lossen om de hoogte van het stokje te krjgen. Maak een omslag met de lange draad. 9 Sla de keerlossen over en steek de haaknaald in de volgende steek. Trek de lange draad door de steek waar je net ingestoken hebt. Je hebt nu lusjes op je haaknaald staan. 6 Schuif de haaknaald onder de lange draad door en trek de draad door de eerste lussen op je haaknaald. Schuif de haaknaald onder de lange draad door en trek de draad door de laatste lusjes. GA V ERDER OP DE VOLGENDE PAGINA.

10 HET STOKJ E IS T WEE KEER ZO HOOG ALS EEN VAST E. stokje haken - vervolg 7 8 Het stokje is nu klaar. Eindresultaat stokje haken. NOG MEER STOKJ ES... Half stokje 0 Volg stap,, en van het stokje haken. Ga dan verder met stap van het halve stokje. 6 Maak een omslag met de lange draad en haal de draad in één keer door alle drie de overgebleven lussen op de haaknaald. Het halve stokje is nu klaar. Eindresultaat half stokje haken. st = stokje hst = half stokje dst = dubbel stokje ddst = driedubbel stokje

11 Dubbel stokje Haak lossen om de hoogte van een stokje te krijgen. Maak twee keer een omslag met de lange draad. Sla de keerlossen over en steek de haaknaald in de volgende steek. Trek de lange draad door de steek waar je net ingestoken hebt. Je hebt nu lusjes op je haaknaald staan. 6 Schuif de haaknaald onder de lange draad door. Trek de lange draad door de eerste twee lussen op je haaknaald. Je hebt nu lusjes op je haaknaald. Volg vanaf dit punt stap van het stokje haken. Eindresultaat dubbel stokje haken. Even wennen Vooral in het begin kan het haken krampachtig aanvoelen, maar voor je het weet heb je de slag te pakken.

12 Wees creatief! Driedubbel stokje Haak lossen om de hoogte van een stokje te krijgen. Maak drie keer een omslag met de lange draad. Sla de keerlossen over en steek de haaknaald in de volgende steek. Trek de lange draad door de steek waar je net ingestoken hebt. Je hebt nu lusjes op je haaknaald staan. 6 Schuif de haaknaald onder de lange draad door, trek de draad door de eerste lusjes. Schuif de haaknaald onder de lange draad door. Trek de lange draad door de eerste twee lussen op je haaknaald. Je hebt nu lusjes op je haaknaald. Volg vanaf dit punt stap van het dubbel stokje haken. 7 Eindresultaat driedubbel stokje haken.

13 * MEERDEREN EN MINDEREN Afkortingen l = losse hv = halve vaste v = vaste Meerderen Meerderen houdt in dat je steken in vaste maakt, zodat er meer steken ontstaan. In de patronen wordt het bijvoorbeeld als volgt omschreven: Haak v in iedere e v Dit betekent dat je in iedere e vaste van die toer vasten haakt. In alle overige steken van de toer haak je gewoon vaste, anders ontstaan er gaatjes in je werk. Stel je hebt vasten, dan haak je dus in iedere e vaste vasten. Aan het einde van de toer heb je dan 8 vasten. Je hebt dus 6 steken gemeerderd. Minderen Minderen houdt in dat je van steken weer steek maakt, zodat je minder steken overhoudt. In de patronen wordt het bijvoorbeeld als volgt omschreven: Haak elke e en e v samen Dit betekent dat je elke e en e vaste bij elkaar gaat haken. In de overige vasten haak je gewoon vaste. Je houdt aan het einde van de toer minder steken over dan bij je voorgaande toer. Minderen gaat dan als volgt: steek je haak naald door de voorste lus van de e vaste. Steek dan direct je haaknaald in de voorste lus van de e vaste. Sla de draad om de haaknaald en trek de draad door beide voorste lussen heen. Maak nog een omslag en haal de draad door de voorste lussen op je haaknaald. Je hebt nu steek geminderd. Je kunt een mindering in je werk herkennen doordat er V s boven elkaar te zien zijn. EEN BEETJ E MEER OF MINDER...

14 Wees creatief! * HAAKTECHNIEKEN Een rondje haken Er zijn meer manieren om een rondje te haken: je kunt lossen haken en de ring sluiten met een halve vaste. In deze ring haak je dan de vasten. Op zich een prima manier om een rondje te haken. Het enige nadeel is dat er met deze methode een gaatje in het midden blijft. Dit is minder mooi. Daarom beschrijven wij hier een andere manier. Maak een opzetlus. Haak lossen. Steek de haaknaald in de eerste losse die je hebt gehaakt. Haal de lange draad naar voren. Je hebt nu lussen op de haaknaald. Sla de lange draad om de haaknaald en haal deze door de lussen op de haaknaald. Je hebt nu een vaste gehaakt. Let op! Als je de opzetlus niet goed opzet (de korte draad over de lange draad in plaats van de lange over de korte), dan blok keert de ring en zul je de opening alsnog niet kunnen sluiten. Het opzetten van een goede schuiflus is dus van groot belang! GA V ERDER OP DE VOLGENDE PAGINA.

15 MAAK ER IETS MOOIS VAN! Een rondje haken - vervolg it s F UN 6 Steek je haaknaald opnieuw in de tweede losse van de haaknaald, dus door hetzelfde gat als waar je de eerste steek in hebt gemaakt. 7 Haal de lange draad naar voren, zodat je lussen op de haaknaald krijgt. Sla vervolgens de lange draad weer om de haaknaald. Trek de lange draad door de lussen en je hebt een tweede vaste gehaakt. 8 Haak nu nog lossen in de tweede losse van de haaknaald. Je haakt dus 6 vasten in hetzelfde gat. Het rondje zou er nu als op de foto uit moeten zien. 9 0 Trek met beleid aan het korte uiteinde van de draad. Je zult zien dat het rondje volledig sluit. Zorg bij deze stap dat je de haaknaald in je lus houdt of dat je de lus groot trekt om te voorkomen dat je je hele haakwerk weer uit elkaar trekt. Je kunt nu verder met het haken van het rondje volgens het patroon. Begin daarmee in de eerste van de 6 vasten van de vorige toer. Round and round and round and round and...

16 Een ovaaltje haken Als je de losse en de vaste kent, kun je een ovaaltje haken Haak 7 lossen. Haak terug op de ketting. Let op: losse 7 is de keerlosse. Steek de haaknaald in losse 6 om te starten. Haak terug op de ketting, in iedere losse vaste. In de 6e losse van de haaknaald (eigenlijk de eerste losse die je hebt gehaakt) haak je vasten. Hierdoor ga je bijna automatisch het bochtje door. 6 6 Keer je werk niet, haak door aan de andere zijde van de ketting. Je steken vallen tegenover elkaar. Steek je haaknaald door de boogjes die je nu voor je ziet. Haak in iedere losse vaste. Round and round and round it goes. And where it stops nobody knows... GA V ERDER OP DE VOLGENDE PAGINA.

17 ALS J E TOT KUNT T ELLEN... Een ovaaltje haken - vervolg 7 8 Tel je steken als je aan het eind van de ketting bent. Als het goed is, heb je nu vasten. Steek weer in onder beide boogjes van vaste nummer om je ovaaltje verder te haken volgens het patroon Keer ook op dit punt het werk niet, haak door de bocht verder. Het ovaaltje wordt nu vanzelf groter. Blijf het patroon volgen tot het klaar is. IN HET BEGIN IS HET EV EN OPLET T EN BIJ HET HAKEN VAN ZO N OVAALTJ E, MAAR DAARNA GAAT HET VANZELF!

18 ZO MAAK J E ER EEN KLEURRIJ K GEHEEL VAN! Van kleur wisselen Bij het haken van een amigurumi kun je van kleur wisselen. Je kunt deze methode in recht én rond haakwerk toepassen. Haak een vaste: steek je haaknaald onder de twee boogjes van de vaste uit de voorgaande toer. Haal de lange draad naar voren. 8 Je hebt nu lussen op je haaknaald staan. Neem het uiteinde van de bol met de nieuwe kleur erbij. In plaats van de lange draad neem je de nieuwe kleur draad op de haaknaald. Trek de nieuwe draad door de overgebleven lussen op de haaknaald. 6 Je hebt nu lus op de haaknaald in de nieuwe kleur. Steek de haaknaald onder de bogen van de volgende vaste en haal de lange draad van de nieuwe kleur mee naar voren. GA V ERDER OP DE VOLGENDE PAGINA.

19 Van kleur wisselen - vervolg 7 8 Je hebt nu lussen in de nieuwe kleur op de haaknaald. Sla nogmaals de lange draad om je haaknaald en trek deze door de overgebleven lussen. Je hebt nu vaste gehaakt in de nieuwe kleur Haak verder met de nieuwe kleur. Kijk als je een recht lapje haakt goed of je alle steken hebt gehaakt, dus ook de laatste boogjes. Anders krijg je een schuin lapje. Knip de draad van de oude kleur los van de bol. Knoop de korte draad van de nieuwe kleur met een platte knoop aan de oude kleur. Maak voor de zekerheid een dubbele knoop om te voorkomen dat het haakwerk loskomt. DUBBELE KNOOP ERIN EN KLAAR!

20 TOT SLOT * EEN BOLLETJE MAKEN Vullen en sluiten van een bolletje Vul het onderdeeltje stevig op. Steek de overgebleven draad in een naald. Haal de naald enkel door de voorste lussen van de overgebleven vaste. 0 Als je de draad door alle voorste lussen hebt gehaald, ziet het onderdeeltje eruit zoals op deze foto. Trek met beleid aan de draad en de opening zal zich langzaam sluiten. Als de opening geheel gesloten is, ziet het onderdeeltje er zo uit. EER VAN J E WERK! Vullen Gebruik de punt van je schaartje of het uiteinde van je haaknaald om kleine onderdeeltjes mee op te vullen.

21 Afhechten Het is niet fraai als je de afhechtdraad ziet. Zo hecht je onzichtbaar af. Steek de naald dwars onder de opening door en trek de draad erdoor. Laat een lusje draad over. Haal de draad nu door het lusje dat je net hebt overgelaten. Trek de draad aan en er ontstaat vanzelf een knoopje. Je kunt dit nog een keer herhalen voor de zekerheid. Steek de draad nogmaals in het werk en kom op een willekeurige plek weer boven. 6 Knip de rest van de draad af. Klaar is het bolletje. Hechtdraad De resterende draad kun je kort afknippen. Een lange draad kun je ook gebruiken als hecht draad om de onderdelen aan elkaar te naaien.

22 maak het zelf! it s F UN

Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken

Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken Bloemblok 2 - Haak zes bloemblokken Start met kleur 665 (mintgroen) Toer 1: Haak in een magische ring 2 lossen. (Deze telt als een half stokje) gevolgd door 8 halve stokjes, sluit met een hv in de tweede

Nadere informatie

Tip: Kijk voor uitleg over haaksteken, opspannen enz. bij HAAKTIPS op onze website:

Tip: Kijk voor uitleg over haaksteken, opspannen enz. bij HAAKTIPS op onze website: Nr. 95 HAAKPATROON KUSSEN ZOMER Afmeting: 40 x 40 cm. Kussen Zomer kan in veel kleurencombinaties gemaakt worden. Hieronder laten we er een paar zien. Benodigdheden: Haakkatoen Catona: ZOMER (VOORBEELD)

Nadere informatie

Alisa de Spaanse Flamenco

Alisa de Spaanse Flamenco Alisa de Spaanse Flamenco Benodigdheden - haaknaald 2,5 mm - 5 kleuren garens - vulling - veiligheidsoogjes 7 mm Alisa wordt met het genoemde garen (katoen) staand ongeveer 16 cm hoog. Garens Ik heb de

Nadere informatie

Basistechnieken haken

Basistechnieken haken Basistechnieken haken Door Anja Toonen - Haakpret Gebruikte afkortingen: l = losse(n) hv = halve vaste(n) v = vaste(n) dv = dubbele vaste(n) = (een vaste meerderen) vm = vaste minderen st = stokje(s) hst

Nadere informatie

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes. Patroon paasideetjes Eiernetje Toer 1 Maak een magische lus met hierin 12 vasten. Toer 2 Haak 3 lossen en in dezelfde steek nog en stokje. Haak nu in iedere volgende steek 2 stokjes. Je hebt nu 24 stokjes.

Nadere informatie

Benodigdheden. Onderaan de werkbeschrijving vind je een haakschema.

Benodigdheden. Onderaan de werkbeschrijving vind je een haakschema. Benodigdheden - 13 bollen ByClaire Softmix in een paar kleuren naar keuze. Ik gebruikte de volgende 5 kleuren: 1 bol ocher nr. 034 2 bollen salmon nr. 035 2 bollen powder pink nr. 003 1 bol vintage mint

Nadere informatie

Happy Crochet Patterns. Haakpatroon Paashaas

Happy Crochet Patterns.   Haakpatroon Paashaas Happy Crochet Patterns www.happycrochetpatterns.com Haakpatroon Paashaas Garen: Rico Creative Cotton Aran Haaknaald: nummer 4 3 bollen nature nr 60 ~ 1 bol parelgrijs nr 52 ~ stukje wit ~ stukje zwart

Nadere informatie

Patroon uiltje Jip. (officiële mascotte van

Patroon uiltje Jip. (officiële mascotte van Patroon uiltje Jip (officiële mascotte van www.amigurumi-haken.be) 1 Materialen Benodigdheden ca. 30 gr. Catania hemelblauw (24) ca. 20 gr Catania lichtblauw (173) Lange draad Catania turquoise (146) Haaknaald

Nadere informatie

basistechnieken haken

basistechnieken haken basistechnieken haken Lossen Sla de draad om de naald en haal deze door de lus (1 en 2) Dit is de eerste losse (3) Voor elke nieuwe losse weer de draad om de naald door de lus halen (4) Halve vasten Halve

Nadere informatie

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus

Patroon dromenvanger Zeeuwse knoop. ZusjeKnus Benodigdheden: Ring voor de dromenvanger 15 cm Kraal met een doorsnede van 18 mm Bolletje Durable kleur wit (nmr 326) Bolletje Durable katoen garen, kleur wit Restje katoen garen, kleur taupe/ beige Haaknaald

Nadere informatie

Folklore kussen. Heel veel plezier! Kristel

Folklore kussen. Heel veel plezier! Kristel Folklore kussen Door het prachtige garen van Scheepjes Stoned washed liet ik me inspireren voor een kussenhoes met een folklore tintje. Dit patroon is voor beginners goed te volgen door de foto's, maar

Nadere informatie

Patroon Beanie met pompon

Patroon Beanie met pompon Patroon Beanie met pompon Om deze Beanie te maken heb ik 2 bollen Cocktailgaren van Scheepjeswol gebruikt. 1 bol = 125 meter. Ik haakte met naald nr 3,5. De pompon heb ik gemaakt van restjes. Toer 1 Begin

Nadere informatie

Toer 102 Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1 ste steek en in alle steken daarna. Hecht aan het eind van de toer de draad af.

Toer 102 Haak 1 losse. Haak een vaste in de 1 ste steek en in alle steken daarna. Hecht aan het eind van de toer de draad af. We beginnen deze week met 198 steken in de toer. Wissel aan het eind van toer 101 naar kleurnummer 1432/1004/2012/1302. Ik wens je weer een goede week toe!! Toer 102 Haak 1 losse. Haak een vaste in de

Nadere informatie

Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm

Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm Nr. 80 HAAKPATROON KUSSEN HERFST WEEK 1 Afmeting: 40 x 40 cm Benodigdheden: Haakkatoen bijvoorbeeld Catona: Voorbeeld A: Kleur A: 249 Saffron, 200 gram Kleur B: 383 Ginger Gold, 25 gram Kleur C: 395 Willow,

Nadere informatie

Patroon Warme Wanten

Patroon Warme Wanten Patroon Warme Wanten Ik heb deze wanten gemaakt met 3 bollen Merino Tweed van Katia. Ik haakte met haaknaald nr 5,5. Maak een magische ring met 4 vasten. Deze wanten worden in spiraal gehaakt, dus je sluit

Nadere informatie

MEXICAN MANDALA week 4

MEXICAN MANDALA week 4 ~ 1 ~ MEXICAN MANDALA week 4 ~ 2 ~ Hallo, Deze week maken we de grote bladeren rond de cirkel. We werken aan zowel de goede als de verkeerde kant van het werk. Er zijn weer vele foto s om het allemaal

Nadere informatie

De Comfy Sjaal. Happiness with yarn

De Comfy Sjaal. Happiness with yarn De Comfy Sjaal Happiness with yarn www.happinesswithyarn.com Benodigdheden Durable Cosy Gebruik 5 bollen voor een sjaal van ongeveer 165-175 cm (punt tot punt), hierbij is hij lang genoeg om hem één keer

Nadere informatie

Basisblok 2 - Haak drie basisblokken

Basisblok 2 - Haak drie basisblokken Basisblok 2 - Haak drie basisblokken Uitleg reliëfstokje achter: Reliëfstokjes maak je door een stokje te haken achter een andere steek van de vorige toer. Je steekt de haaknaald dus niet in de bovenkant

Nadere informatie

Garen: Haaknaald: Binnenkussen:

Garen: Haaknaald: Binnenkussen: Garen: Rico, Creative Cotton Aran 4 bollen patina (grijsgroen) nr 43 ~ 1 bol mint groen nr 31 ~ 1 bol groen nr 41 ~ 1 bol geel nr 62 ~ 1 bol rood nr 65 ~ 1 bol roze nr 14 ~ 1 bol oranje nr 75 Haaknaald:

Nadere informatie

Scrat de eekhoorn van Ice Age

Scrat de eekhoorn van Ice Age Scrat de eekhoorn van Ice Age (Nederlandse vertaling van patroon: http://greatgreycrochet.blogspot.fr/2012/12/scrat-squirrel.html) Het origineel patroon heeft wel enkele foutjes in de toeren, die ik er

Nadere informatie

Een gratis patroon van de Kreafabriek. Een wintersetje voor kleine meiskes dat stekelig en zacht tegelijk is.

Een gratis patroon van de Kreafabriek. Een wintersetje voor kleine meiskes dat stekelig en zacht tegelijk is. Stekelige winter-set Cactus set een patroon van de Kreafabriek Wist je dat... *De grootste cactus (Saguara) 1 m dik en 20 m hoog kan worden. *De doorntjes de aangepaste bladeren van de cactus zijn. *Vroeger

Nadere informatie

Gehaakt Vloerkleed Durable Double four

Gehaakt Vloerkleed Durable Double four Durable Double four Dit patroon is opgebouwd uit vierkantjes. Alle vierkantjes worden gehaakt via de corner to corner techniek en naderhand aan elkaar vastgenaaid. Dit geeft een leuk, stoer maar bovenal

Nadere informatie

Heb je vragen over dit patroon stuur dan een mailtje naar

Heb je vragen over dit patroon stuur dan een mailtje naar Pim: Benodigdheden: SMC Catania of Scheepjes Catona Ca 20 g bruin (kleurnummer 157) Ca 35 g donkerblauw (kleurnummer 164) Ca 70 g huidskleur (kleurnummer 257) Ca 4 0 g rood (kleurnummer 115) Ca 15 g roomwit

Nadere informatie

Patroon Deken Jannette

Patroon Deken Jannette Patroon Deken Jannette Ik heb deze deken gehaakt van de Colour Crafter van Scheepjes. Ik gebruikte hiervoor de kleurnummers 1005 (5x), 1218 (3x), 1064 (2x), 2010 (2x), 1054 (3x) en 1820 (2x). De kleurnummers

Nadere informatie

Afmeting: ± 42 cm x 35 cm. Gebruikte afkortingen l = losse v = vaste hv = halve vaste vlgd = volgende a.l. = achterste lussen

Afmeting: ± 42 cm x 35 cm. Gebruikte afkortingen l = losse v = vaste hv = halve vaste vlgd = volgende a.l. = achterste lussen Wat heb je nodig - 1 bol byclaire Softmix in een kleur naar keuze. (ik maakte er 2 en gebruikte 030 Grass Green en 008 Bright Pink) - Voor de stam 1 bol 040 Dark Brown. - 1 bol byclaire Sparkle 001 Snowflake.

Nadere informatie

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier.

Voor dit kussen maak je gebruik van het patroon van de Norwool Deken - je vindt het hier. Afmetingen: 40 cm x 40 cm Benodigdheden: Durable Cosy Fine: - 3 bollen Ivory 326 Van elk van de volgende kleuren gebruik je (een deel van) 1 bol: Raspberry 228 Lime 352 Mandarin 2197 Honey 2179 Rose 226

Nadere informatie

Peperkoekhuisje. Stap 1

Peperkoekhuisje. Stap 1 Stap 1 Ik ga een peperkoek huisje haken voor de kerst. Ik heb geen patroon maar zal jullie op de hoogte houden wat ik doe. Als je het leuk vindt, kun je mee haken. Gisteren heb ik de voorkant van het huisje

Nadere informatie

MET ZES STEKEN KUN JE ALLES

MET ZES STEKEN KUN JE ALLES HAAKBOEKJE Alle basissteken op een rij Steken meerderen en minderen Keer- en beginlossen Patronen lezen: termen en afkortingen INHOUD Inleiding 4-5 Handig om te weten voordat je begint 6 Opzetlus 7 Losse

Nadere informatie

5 MM 6 UK H-8 US

5 MM 6 UK H-8 US AlpaWAK Alpaca: / ăl-păk ə / n. A domesticated South American ruminant mammal (Vicugna pacos or Lama pacos), related to the llama and having fine, long wool. 5 MM 6 UK H-8 US X1 X @ms.eni Je hebt nodig

Nadere informatie

WERKBESCHRIJVING - Knuffel Koosje 1

WERKBESCHRIJVING - Knuffel Koosje 1 WERKBESCHRIJVING - Knuffel Koosje 1 Anneke: Dit is Koosje Koukleum. Koosje is een hele eigenwijze knuffel. Ze kan alles selluf en stapt parmantig door het leven met haar dikke luierkontje. Omdat ze lekker

Nadere informatie

Shrug haken. In twee varianten

Shrug haken. In twee varianten In twee varianten Benodigdheden: Voor de Shrug is gebruik gemaakt van de volgende materialen: Variant met ruiten op de rug: - 9 x Durable Cosy fine kleur 2238 Antracite - 1 x Durable Cosy fine kleur 2182

Nadere informatie

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet.

- 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5. Gehaakte gilet. Gehaakte gilet Nodig: - 6 bollen wol (ik gebruikte TWEED breigaren van Zeeman, 100 gr - 163m) - 3 houten sluitingen (houtje touwtje) - haaknaald 4,5 Mijn jas is aan middenrug 66 cm lang en van zijnaad

Nadere informatie

Patroon Teddy & deken

Patroon Teddy & deken Patroon Teddy & deken Materialen Teddy 37 cm: Couture: 300 g Soft: 25 g Haaknaald: 3,0-4,0 mm Oogjes: 14 mm Vulling Deken 70 x 70 cm: Cosy: 450 g Naald: 3,0-4,0 mm Haaknaald: 3,0-4,0 mm Teddy - gehaakte

Nadere informatie

Haakdingen.nl eiermandje / onderzetter voor Pasen

Haakdingen.nl eiermandje / onderzetter voor Pasen Haakdingen.nl eiermandje / onderzetter voor Pasen TIPS & TRICKS TIPS tijdens het haken zijn schuin gezet en paars. Een toer wordt begonnen met 3 lossen, die tellen als het eerste stokje, en wordt gesloten

Nadere informatie

Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 3 (+1steek extra)

Zet een aantal steken op dat deelbaar is door 3 (+1steek extra) Pannenlappenproject Steekje los in het kader van de Maand van de Geschiedenis Breien: Patroon 1 Voor het beste resultaat: Brei met dubbele draad. Naald 3,5 Afkortingen: kst = Kantsteek (afhalen en niet

Nadere informatie

Patroon gehaakt boodschappennetje

Patroon gehaakt boodschappennetje Patroon gehaakt boodschappennetje Om dit patroontje te maken heb je 2 bolletjes katoen nodig. Voor het randje en de lus een restje katoen in een andere kleur en een grote knoop om je hoesje te sluiten.

Nadere informatie

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK

Mandje. Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75. Toer. Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK Mand vol bloemen Mandje Benodigdheden: Wit glanskatoen Haaknaald 1.75 Toer Haak 52 kettingsteken + 3 voor het keren = 1e STK 1 Haak 1STK naast het 1e STK Nu onder steeds 1 L over springen. Je haakt deze

Nadere informatie

Tropical Delight. Ontworpen door Susan Stevens uit Eastlake, Ohio. met photo s van Laurel s Place. Materiaal

Tropical Delight. Ontworpen door Susan Stevens uit Eastlake, Ohio. met photo s van Laurel s Place. Materiaal Tropical Delight Dit kleurrijke granny vierkant, versierd met een unieke popcorn steek, verwarmt je hart en je huis. Lekker op de bank met je deken op een koude winterdag en even wegdromen over een heerlijke

Nadere informatie

/

/ Haak je eigen Instax met het heerlijk zachte garen, wat zo over je haaknaald glijd, van het merk Schachenmayr Soft&Easy. Deze leuke Instax kun je voor jezelf gebruiken of kun je maken voor `n lief fotograafje!

Nadere informatie

Angelina. Patricia Stassart. Facebookgroep:

Angelina. Patricia Stassart. Facebookgroep: 1 Angelina Patricia Stassart Facebookgroep: https://www.facebook.com/groups/311076422663902/ Facebookpagina: https://www.facebook.com/designs-creations-by-patricia- 1984766338444828/ Ravelry: De Vrolijke

Nadere informatie

Inhoud 3 Inleiding 4-5 Handig om te weten voordat je begint 6 Opzetlus 7 Losse 8 Steken tellen 9 Halve vaste 10 Vaste 11 Half stokje 12 Stokje 13

Inhoud 3 Inleiding 4-5 Handig om te weten voordat je begint 6 Opzetlus 7 Losse 8 Steken tellen 9 Halve vaste 10 Vaste 11 Half stokje 12 Stokje 13 haakboekje Alle basissteken op een rij Steken meerderen en minderen Keer- en beginlossen Patronen lezen: termen en afkortingen Inhoud 3 Inleiding 4-5 Handig om te weten voordat je begint 6 Opzetlus 7 Losse

Nadere informatie

PATROON. Flamingo Fiona is gemaakt met Cosy fine en Furry Durable en wordt ongeveer 36 cm groot.

PATROON. Flamingo Fiona is gemaakt met Cosy fine en Furry Durable en wordt ongeveer 36 cm groot. PATROON is gemaakt met Cosy fine en Furry Durable en wordt ongeveer 36 cm groot. Haakpakket verkrijgbaar via www.cutedutch.nl HAAKPATRONEN & KNUFFELS >afmeting 50 cm< Benodigdheden: 3 bollen Durable Furry

Nadere informatie

Bloemblok 4 (gevorderden versie) - haak 6 bloemblokken

Bloemblok 4 (gevorderden versie) - haak 6 bloemblokken ! Bloemblok 4 (gevorderden versie) - haak 6 bloemblokken LET OP! Bovenstaande kleuren zijn juist, de juiste kleurnummers worden ook in de tekst vermeld. Op de foto s die hieronder volgen zijn echter andere

Nadere informatie

We beginnen met een proeflapje je zou dit in KLEUR 3, 4 of 5 kunnen doen. Van deze kleur houden we de meeste wol van over.

We beginnen met een proeflapje je zou dit in KLEUR 3, 4 of 5 kunnen doen. Van deze kleur houden we de meeste wol van over. Sterrendeken van Muis Week 1 Proeflapje We beginnen met een proeflapje! Dit moet iedereen zeker doen omdat je anders niet weet of je de juiste naalddikte gebruikt. Wat voor mij werkt hoeft voor jou niet

Nadere informatie

K N U F F E L G I R A F

K N U F F E L G I R A F KNUFFEL GIRAF M E T P I E P E R TJ E I N D E B U I K Benodigdheden giraf Scheepjes Catona 1 bolletje 25 gr. 409, restje 408 en 413 Geel/ bruine giraf: 1 bolletje á 25 gr. 179, restje 383 en 408 Roze en/of

Nadere informatie

Structuur Colsjaal. Ontworpen door Mabel Gaiser

Structuur Colsjaal. Ontworpen door Mabel Gaiser Structuur Colsjaal Ontworpen door Mabel Gaiser Het patroon en de foto s zijn eigendom van Happiness with yarn en zijn enkel bedoeld voor privégebruik. Deze mogen niet gekopieerd/gebruikt worden voor commerciële

Nadere informatie

De Kahakai beachbag Kreafabriek CAL 2017

De Kahakai beachbag Kreafabriek CAL 2017 De Kahakai beachbag Kreafabriek CAL 2017 De Kahakai strandtas, Week 4 Kahakai betekent strand in het Hawaïaans en is de titel van de zomerse CAL van de Kreafabriek. In 8 weken haak je een prachtige strandtas.

Nadere informatie

Patroon Kip Katrien. Ca. 75 gram Phildar Coton 3 of Catania. Ca. 25 gram voor de snavel en de poten. Ca. 25 gram voor de kam, lellen en vleugels

Patroon Kip Katrien. Ca. 75 gram Phildar Coton 3 of Catania. Ca. 25 gram voor de snavel en de poten. Ca. 25 gram voor de kam, lellen en vleugels Patroon Kip Katrien Benodigd materiaal Ca. 75 gram Phildar Coton 3 of Catania voor het lijf en de kop Ca. 25 gram voor de snavel en de poten Ca. 25 gram voor de kam, lellen en vleugels Haaknaald nr. 2

Nadere informatie

Patroon Een bijzonder mooie tas

Patroon Een bijzonder mooie tas Patroon Een bijzonder mooie tas Ik heb deze tas gemaakt met een combinatie van Kimara van Adriafil en Catania. Van de Kimara had ik 5 bollen nodig, van de Catania 4 bollen. Verder gebruikte ik 4 ringen

Nadere informatie

Knuffelkussen Hondje Droppie

Knuffelkussen Hondje Droppie Knuffelkussen Hondje Droppie Gebruikt garen: 1 bol Wibra/Zeeman garen voor de kop, oren, pootjes en staart (maar je kunt alles ervoor gebruiken, als het maar voor haaknaald 3 of 3,5 is) 1 bol Scheepjes

Nadere informatie

Patroon Cal-Kussen. Patroon Cal-Kussen Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie.

Patroon Cal-Kussen. Patroon Cal-Kussen Lossen & Vasten Dit patroon valt onder de Creative Commons BY-NC-SA licentie. Patroon Cal-Kussen Nog geen afscheid kunnen nemen van de Cal? Wat fijn dat je ook dit kussen nog wilt maken bij je deken! Ik hoop dat je er weer een hoop plezier van zult hebben! Voor het haken van dit

Nadere informatie

BIJTJE LIVIA EEN PATROON VAN DANIËLLE EVELEENS. Benodigdheden. Afkortingen. Lijf

BIJTJE LIVIA EEN PATROON VAN DANIËLLE EVELEENS. Benodigdheden. Afkortingen. Lijf BIJTJE LIVIA EEN PATROON VAN DANIËLLE EVELEENS Benodigdheden Scheepjes Catona Jet Black 110 Scheepjes Catona Yellow Gold 208 Scheepjes Catona Nude 255 Scheepjes Catona Snow White 106 Scheepjes Catona Kiwi

Nadere informatie

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf!

En dan nu aan de slag: Ik heb voor Catania katoen gekozen, maar de materiaalleuze bepaal je natuurlijk zelf! Baby Sneakers Er staan op het www veel patroontjes van babysneakers, maar iedere keer was ik niet tevreden. Dan was het zooltje niet mooi, dan vond ik de hiel uitgezakt of de neus te bol. Tja, dan kan

Nadere informatie

Patroon gepimpte Pringles-bus

Patroon gepimpte Pringles-bus Patroon gepimpte Pringles-bus Voor het pimpen van deze bus heb je vooral wat restjes garen nodig. Wil je net als ik werken met een hoofdkleur (grijs in dit geval) dan heb je van die kleur bijna bijna een

Nadere informatie

Handleiding. BOOKIES - Dieren boekenlegger om te haken Freddy Kikker. by Supergurumi. Grootte. afkortingen

Handleiding. BOOKIES - Dieren boekenlegger om te haken Freddy Kikker. by Supergurumi. Grootte. afkortingen Handleiding BOOKIES - Dieren boekenlegger om te haken Freddy Kikker by Supergurumi Grootte Het materiaal in de kit is voldoende voor een ten minste 30 cm lange Freddy Kikker. Wanneer aan het uiteinde van

Nadere informatie

Haak- en breispullenorganizer

Haak- en breispullenorganizer Haak- en breispullenorganizer Een ideale manier om je haak- en breispullen op te bergen! Neemt veel minder ruimte in dan een kast en staat ook nog eens supergezellig! Het patroon voor deze organizer heb

Nadere informatie

Mozaïek omslagdoek. 1

Mozaïek omslagdoek.   1 Mozaïek omslagdoek www.byclaire.eu 1 Wat heb je nodig byclaire Softmix Gebruikte kleuren: 3 x 046 Black, 3 x 002 Ivory Iedere kleur 1 bol: 032 Lime, 030 Grassgreen, 023 Seagreen, 020 Royal, 011 Lila, 005

Nadere informatie

Basisblok 1 -Haak drie basisblokken

Basisblok 1 -Haak drie basisblokken Afkortingen V = vaste L = losse HV = halve vaste STK = stokje HSTK = half stokje RSTKA = reliëfstokje achterlangs Basisblok 1 -Haak drie basisblokken Benodigdheden: Cotton 8 kleur 714 (eigeel) Toer 1.

Nadere informatie

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1

Klein prinsesje. Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Klein prinsesje Patroon van Jacqueline v.d.bent-bekker/made by J, Copyright, Pagina 1 Materiaal Prinses Pink. Prinses Blue. Prinses Yellow - Huidskleur. - Huidskleur. - Huidskleur - Licht roze. - licht

Nadere informatie

BB8. (Gratis Haakpatroon

BB8. (Gratis Haakpatroon BB8 (Gratis Haakpatroon ROBOTLICHAAM Toer 1: Haak 6 v in een magische ring Toer 3: Haak 2 v in elke 2e v (18) Toer 6: Haak 2 v in elke 5e v (36) Toer 7: Haak 2 v in elke 6e v (42) Toer 8: Haak 2 v in elke

Nadere informatie

Rudolf 1

Rudolf  1 i Dit patroon is beschermd door copyright. Gelieve het niet door te verkopen. Ken je iemand die het patroon ook graag wil maken? Bezorg hem/haar dan de link naar de website www.peggysew.com waar je het

Nadere informatie

Week 5- Toeren 42 tot en met 50. F r i g g. Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl en Jane Johansen

Week 5- Toeren 42 tot en met 50. F r i g g. Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl en Jane Johansen 1 Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl en Jane Johansen Vertaald in het Nederlands door: An Vogelzang, Caroline Tigchelaar, Deborah Martin, Jellie Snijders

Nadere informatie

MOOGLY CAL : Tamara s Kismet Square

MOOGLY CAL : Tamara s Kismet Square 1 MOOGLY CAL 2015 1: Tamara s Kismet Square Vertaald door HET HAAKBEEST www.hethaakbeest.be Dit patroon is onderdeel van de Crochet Along van Moogly (www.mooglyblog.com) van 2015. AFMETING: 30 cm (12 inch)

Nadere informatie

Ei-wagen met aanhangwagen

Ei-wagen met aanhangwagen Ei-wagen met aanhangwagen Haaktermen: L = losse hv = halve vaste v = vaste hstk= half stokje stk= stokje 2v in 1v = meerderen 2v samen = minderen Benodigdheden: Katoen garen (catania): groen, zwart, grijs

Nadere informatie

Haak-Oma. Afkortingen: MR = Magische ring V = Vaste L = Losse St = Steek Hv = Halve vaste

Haak-Oma. Afkortingen: MR = Magische ring V = Vaste L = Losse St = Steek Hv = Halve vaste Haak-Oma Dit patroon is eigendom van Zhaya/Zhaya Designs. Verkopen, ruilen, openbaar maken, en/of verspreiden van dit patroon (incl. vertalingen), is niet toegestaan. Natuurlijk mogen ook het patroon,

Nadere informatie

White 001 Salmon 043. Mint 026. White 001 Mint 026. White 001 Applegreen 035. Haaknaald 3,5 Naald om af te werken.

White 001 Salmon 043. Mint 026. White 001 Mint 026. White 001 Applegreen 035. Haaknaald 3,5 Naald om af te werken. Vlaggenlijn Materiaal byclaire Cotton Kleuren: Iedere kleur 1 bol a 50 gram 001 White, 029 Seablue, 035 Applegreen, 046 Orange, 043 Salmon, 008 Fuchsia, 007 Pink, 030 Emerald, 026 Mint. De kleuren van

Nadere informatie

Tas met nylondraad. Wolpret.nl Wolpret.nl

Tas met nylondraad. Wolpret.nl Wolpret.nl Tas met nylondraad Wolpret.nl Copyright @ 2016 Wolpret.nl Patroon tas met nylondraad Op verschillende facebooksites kwam de tas met het nylondraad voorbij. Het is weer een hele rage. Aangezien ik dol ben

Nadere informatie

Patroon Zomerse Vlaggenlijn Iris

Patroon Zomerse Vlaggenlijn Iris Patroon Zomerse Vlaggenlijn Iris Ik heb deze vlaggenlijn gehaakt van de 50 grams bollen Catona van Scheepjes. Ik gebruikte zelf de kleurnummers 386, 205, 403en 253 voor de grote vlaggetjes. Voor de kleine

Nadere informatie

Haakpatroon placemets / onderzetters

Haakpatroon placemets / onderzetters Haakpatroon placemets / onderzetters Dit gratis patroon is alleen voor persoonlijk gebruik. Zowel het patroon als de foto s mogen niet worden gedeeld, gekopieerd, gepubliceerd of vertaald zonder toestemming

Nadere informatie

Patroon. Go handmade quality design in a unique style. Coco op knuffeldoekje en houten ring

Patroon. Go handmade quality design in a unique style. Coco op knuffeldoekje en houten ring Patroon Coco op knuffeldoekje en houten ring Materialen Knuffeldoekje 22 x 22 cm Coco op houten ring 12 cm Teddy garen: 100 g Little one s Cotton garen: 50 g Haaknaald: 2,0-3,0 mm Haaknaald knuffeldoekje:

Nadere informatie

Basisblok 1 - Haak drie basisblokken

Basisblok 1 - Haak drie basisblokken Afkortingen V = vaste L = losse HV = halve vaste STK = stokje HSTK = half stokje RSTKA = reliëfstokje achterlangs Basisblok 1 - Haak drie basisblokken Benodigdheden: Cotton 8 kleur 714 (eigeel) Toer 1.

Nadere informatie

DUIFJE DESI HAAK EEN SCHATTIG DECORATIE VOGELTJE CARMEN JORISSEN Carmen Jorissen New Leaf Designs

DUIFJE DESI HAAK EEN SCHATTIG DECORATIE VOGELTJE CARMEN JORISSEN   Carmen Jorissen   New Leaf Designs DUIFJE DESI HAAK EEN SCHATTIG DECORATIE VOGELTJE CARMEN JORISSEN WWW.NEWLEAFDESIGNS.NL Ontmoet Duifje Desi, een schattig klein vogeltje dat graag overal rondhangt! Met vrolijke kleurtjes, hartvormige vleugeltjes

Nadere informatie

Lana. Ontwerpster: Stassart Patricia Website: Ravelry: De Vrolijke Vlinders / Patricia Stassart

Lana. Ontwerpster: Stassart Patricia Website:   Ravelry: De Vrolijke Vlinders / Patricia Stassart Lana. Ontwerpster: Stassart Patricia Website: www.devrolijkevlinders.be Ravelry: De Vrolijke Vlinders / Patricia Stassart De pop is ongeveer van top tot teen, met de voorgestelde materialen, 52 cm groot.

Nadere informatie

MEXICAN MANDALA week 1

MEXICAN MANDALA week 1 ~ 1 ~ MEXICAN MANDALA week 1 ~ 2 ~ Afkortingen en speciale steken Afkortingen: l losse st stokje hv halve vaste dst dubbel stokje v vaste a.l. achterste lus hst half stokje Speciale steken Staande Steek:

Nadere informatie

Patroon Hertje Do. Inhoudsopgave: Afkortingen en Inhoudsopgave. De Pootjes en het Kopje. Het Nekje, neusje, de Borstvlek, Flankvlekken

Patroon Hertje Do. Inhoudsopgave: Afkortingen en Inhoudsopgave. De Pootjes en het Kopje. Het Nekje, neusje, de Borstvlek, Flankvlekken Patroon Hertje Do Inhoudsopgave: Pagina 1 Pagina 2 Pagina 3 Pagina 4 Pagina 5 Pagina 6 Pagina 7 Pagina 8 Pagina 9 Afkortingen en Inhoudsopgave Het lijfje De Pootjes en het Kopje De Oortjes Het Staartje

Nadere informatie

Week 6 Toeren 51 tot en met 56. F r i g g. Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl en Jane Johansen

Week 6 Toeren 51 tot en met 56. F r i g g. Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl en Jane Johansen 1 Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl en Jane Johansen Vertaald in het Nederlands door: An Vogelzang, Caroline Tigchelaar, Deborah Martin, Jellie Snijders

Nadere informatie

Patroon: Aap. Met dit patroon kun je een leuke aap haken.

Patroon: Aap. Met dit patroon kun je een leuke aap haken. Patroon: Aap Met dit patroon kun je een leuke aap haken. Haak in de rondte en neem beide lussen op. Merk elke eerste steek (bijv. met een veiligheidsspeld) Het beste kun je elke toer even noteren op een

Nadere informatie

Oh, kom er eens kijken... van :

Oh, kom er eens kijken... van : Oh, kom er eens kijken... van : http://kneutsel.blogspot.nl Ik heb een haakpatroon gemaakt voor een Sinterklaasje! Dit is de eerste keer dat ik zelf een haakpatroon heb geschreven en dat kostte me toch

Nadere informatie

Toekan Tupi. Durable Furry & Cosy fine

Toekan Tupi. Durable Furry & Cosy fine Durable Furry & Cosy fine Wist je dat de toekan de langste snavel heeft van alle vogels ten opzichte van zijn eigen lichaam? De snavel is vaak net zo groot als zijn eigen lijf. Ik vernoemde deze toekan

Nadere informatie

De 2de toer: haak 3 lossen en keer het werk (deze 3 lossen zijn het 1ste stokje van de 2de toer), haak op het laatste stokje van de 1ste toer nog een

De 2de toer: haak 3 lossen en keer het werk (deze 3 lossen zijn het 1ste stokje van de 2de toer), haak op het laatste stokje van de 1ste toer nog een Patroon ripple tas gemaakt om de jute shopper van de Spar, Nodig: een jute shopper van de Spar 13 bolletjes cotton mix 130 van Lana Grossa in verschillende kleuren. een haaknaald nm 4 een stopnaald en

Nadere informatie

Paashaasjes : Aanwijzingen: * : Herhaal tot het einde van de toer. (... ) het aantal steken die je moet hebben aan het einde van de toer.

Paashaasjes : Aanwijzingen: * : Herhaal tot het einde van de toer. (... ) het aantal steken die je moet hebben aan het einde van de toer. Paashaasjes : Materialen : Acryl of katoen in : wit, zacht geel en appelgroen. Borduurgaren in : roze Passende haaknaald - 3 of 3.5 mm 4 veiligheids oogjes 8 mm Fiberfill 4 kleine groene kraaltjes Eventueel

Nadere informatie

Patroon Onderzetters Sterre

Patroon Onderzetters Sterre Patroon Onderzetters Sterre Ik heb deze onderzetters gehaakt van 2 garens van Scheepjes. De Catona en de Lizzy. Per setje gebruikte ik 2 bolletjes Catona en 1 bolletje Lizzy. Voor de onderzetters uit dit

Nadere informatie

Patroon kussen van granny s

Patroon kussen van granny s Patroon kussen van granny s Voor dit patroon heb je 8 bolletjes katoen van 50 gram nodig in de hoofdkleur. Voor het aan elkaar haken van de lapjes heb je nog 1 bolletje nodig in een andere kleur. Ik haakte

Nadere informatie

De kleine notenkraker Gratis patroon van essiebirdies

De kleine notenkraker Gratis patroon van essiebirdies De kleine notenkraker Gratis patroon van essiebirdies Dit patroon is eigendom van essiebirdies en gemaakt voor privégebruik. Het mag niet worden verkocht, als eigen uitgegeven worden of voor commerciële

Nadere informatie

Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis

Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis Sophies Universe CAL, Dedri s Rose Garden, door Penny Davis Speciale steken die we voor Dedri s Rose Garden nodig hebben: Cluster: is 3stk samenhaken. Zie ook deze instructie Bobbel steek: garen over de

Nadere informatie

Artfully Simple Infinity Scarf

Artfully Simple Infinity Scarf Artfully Simple Infinity Scarf (Nederlandse vertaling door Tertia Mulder, van de blog http://terraysleven.blogspot.nl ) De Artfully Simple Infinity Scarf is een super makkelijk patroon en je kunt hem op

Nadere informatie

Week 3- Toeren 29 tot en met 35. F r i g g. Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl, en Jane Johansen

Week 3- Toeren 29 tot en met 35. F r i g g. Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl, en Jane Johansen 1 Patroon getest door: Lis Engelund, Majbrit Rasmussen Jensen, Tanya Fomsgaard Adsbøl, en Jane Johansen Vertaald in het Nederlands door: An Vogelzang, Caroline Tichelaar, Deborah Martin, Jellie Snijders

Nadere informatie

De Blauwe Bednet Poes

De Blauwe Bednet Poes 1 De Blauwe Bednet Poes Hieronder vind je een beschrijving om de Bednet Poes te haken. Dat kan je natuurlijk ook doen in een andere kleur. De afwerking (oren, ogen, snuit en mond) kan je ook zelf kiezen.

Nadere informatie

MEXICAN MANDALA Week 3

MEXICAN MANDALA Week 3 ~ 1 ~ MEXICAN MANDALA Week 3 ~ 2 ~ Hallo weer, Deze week haken we een cirkel rondom de blaadjes en maken we veel popcornsteken in allerlei kleuren. Deze week kan uitdagend zijn maar ik heb veel voorbeeldfoto

Nadere informatie

1 Haakpret. Haakpret Veghel Illustraties, ontwerp en beschrijving: Anja Toonen Auteur: Anja Toonen

1 Haakpret. Haakpret Veghel Illustraties, ontwerp en beschrijving: Anja Toonen Auteur: Anja Toonen Haakpret Veghel Illustraties, ontwerp en beschrijving: Anja Toonen Auteur: Anja Toonen Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie