Overzicht Duitse brancheorganisaties. Algemeen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Overzicht Duitse brancheorganisaties. Algemeen"

Transcriptie

1 Overzicht Duitse brancheorganisaties Algemeen Belangrijke organisaties Het Deutscher Bauernverband (DBV), de landelijke brancheorganisatie voor de landbouw in Duitsland. BMEL, het Duitse ministerie van Voedsel en Landbouw. Proplanta is een informatieportaal voor de Duitse landbouw en geeft diverse informatie over de diverse takken van landbouw zoals de actuele prijzen en ontwikkelingen in de Duitse landbouwpolitiek. Naast de landelijke brancheorganisatie, heeft elke deelstaat een brancheorganisatie voor de landbouw en ministerie van landbouw op deelstaatniveau. o Baden-Württemberg Landesbauernverband Baden-Württemberg Ministerium für Ländlichen Raum und Verbraucherschutz Baden- Württemberg o Beieren Bayerischer Bauernverband Bayerisches Staatsministerium für Ernährung, Landwirtschaft und Forsten o Brandenburg Landesauernverband Brandenburg Ministerium für Ländliche Entwicklung, Umwelt und Landwirtschaft des Landes Brandenburg o Hessen Hessischer Bauernverband Hessisches Ministerium für Umwelt, Klimaschutz, Landwirtschaft und Verbracherschutz o Mecklenburg-Vorpommern Bauernverband Mecklenburg-Vorpommern Ministerium für Landwirtschaft und Umwelt Mecklenburg-Vorpommern o Nedersaksen Landvolk Niedersachsen Landesbauernverband Niedersächsisches Ministerium für Ernährung Landwirtschaft und Verbraucherschutz o Noordrijn-Westfalen Landwirtschaftskammer Nordrhein-Westfalen Westfälisch-Lippischer Landwirtschaftsverband Rheinischen landwirtschafts-verband Ministerium für Umwelt, Landwirtschaft, Natur- un Verbraucherschutz des Landes Nordrhein-Westfalen o Rijnland-Palts Bauern- und Winzerverband Rheinland-Nassau Bauern- und Winzerverband Rheinland-Pfalz Süd Ministerium für Wirtschaft, Verkehr, Landwirtschaft und Weinbau Rheinland-Pfalz o Saarland Bauernverband Saar e.v. Ministerium für Umwelt und Verbraucherschutz Saarland o Saksen Sächsischer Landesbauernverband

2 o o o Sächsisches Staatsministerium für Umwelt und Landwirtschaft Saksen-Anhalt Bauernverband Sachsen-Anhalt Ministerium für Umwelt, Landwirtschaft und Energie Sleeswijk-Holstein Bauernverband Schleswig-Holstein Ministerium für Energiewende, Landwirtschaft, Umwelt, Natur und Digitalisierung Thüringen Thüringer Bauernverband Thüringer Ministerium für Infrastruktur und Landwirtschaft Veehouderij Pluimveehouderij De Zentralverband der Deutschen Geflügelwirtschaft (ZDG), de brancheorganisatie voor de pluimveehouderij. De brancheorganisatie heeft ongeveer leden. Deze leden zijn weer verder onderverdeeld onder een aantal kleinere brancheorganisaties: o Bundesverband bäuerlicher Hähnchenerzeuger e.v. o Bundesverband Deutsches Ei e.v. o Bundesverband der Geflügelschlachtereien e.v. o Verband Deutscher Putenerzeuger e.v. Varkenshouderij De Zentralverband der Deutschen Schweineproduktion en de Interessengemeinschaft der Schweinehalter Deutschlands; dit zijn twee brancheorganisaties voor de varkenshouderij. Rundveehouderij (vlees en zuivel) Bundesverband Deutscher Fleischrundzüchter und halter e.v. is de brancheorganisatie voor veehouders met rundvee voor de vleesproductie. Bundesverband Deutscher Milchviehhalter e.v. is de brancheorganisatie voor veehouder met rundvee voor de zuivelproductie. Milchindustrie Verband is de brancheorganisatie voor de Duitse zuivelindustrie met veel achtergrondinformatie zoals belangrijke evenementen gerelateerd aan de sector. Zentralverband Deutscher Milchwirtschaftler e.v. is de brancheorganisatie voor de gehele Duitse zuivelsector. Tuinbouw Groenteteelt Fachgruppe Gemüsebau is de vakgroep voor de groenteteelt van de Deutscher Bauernverband (DBV), de brancheorganisatie voor de agrarische sector in Duitsland. Op de website van de vakgroep staat onder informatie over evenementen met betrekking tot groenteteelt in Duitsland en buurlanden en informatie over de branche in Duitsland. De Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse e.v. (BVEO) is de Duitse brancheorganisatie gericht op telers van groente en fruit.

3 Zentralverband Gartenbau (ZVG) is de brancheorganisatie voor de Duitse tuinbouw, met verdere achtergrondinformatie over de groenteteelt. Gabot.de is een Duits webportaal gericht op de tuinbouw en de handel in tuinbouwproducten. Het Deutscher Fruchthandelsverband e.v. is de brancheorganisatie voor de handel in fruit en groente. Verband Süddeutscher Spargel- un Erdbeeranbouwer e.v. is de vereniging van aardbeien- en aspergetelers in Zuid-Duitsland. Deze organisatie is tevens organisator van de eerder genoemde Europese asperge- en aardbeienbeurs. De website van de DBV geeft ook informatie en nieuws over de groente- en fruitteelt in Duitsland Fruitteelt Fachgruppe Obstbau is de vakgroep voor de fruitteelt van de Deutscher Bauernverband (DBV), de brancheorganisatie voor de agrarische sector in Duitsland. Op de website van de vakgroep staat onder informatie over evenementen met betrekking tot fruitteelt in Duitsland en buurlanden, links naar regionale fruitteeltgerelateerde brancheorganisaties en een marktplaats waarop producten en diensten worden aangeboden door leden van het gelijknamige vakblad. De Bundesvereinigung der Erzeugerorganisationen Obst und Gemüse e.v. (BVEO) is de Duitse brancheorganisatie gericht op telers van groente en fruit. Verband der Bediensteten für Obstbau, Gartenbau und Landespflege Baden Württemberg e.v. (VBOGL) is een vereniging voor adviseurs in de fruitteelt in de deelstaat Baden Württemberg, met ongeveer 70 leden. Met teeltoppervlaktes van, onder andere, ruim ha appels en 600 ha peren is Baden-Württemberg de deelstaat met het grootste oppervlakte fruitteelt in Duitsland. Zentralverband Gartenbau (ZVG) is de brancheorganisatie voor de Duitse tuinbouw, met verdere achtergrondinformatie over de fruitteelt. Gabot.de is een Duits webportaal gericht op de tuinbouw en de handel in tuinbouwproducten. Het Deutscher Fruchthandelsverband e.v. is de brancheorganisatie voor de handel in fruit en groente. Verband Süddeutscher Spargel- un Erdbeeranbouwer e.v. is de vereniging van aardbeien- en aspergetelers in Zuid-Duitsland. Deze organisatie is tevens organisator van de eerder genoemde Europese asperge- en aardbeienbeurs. De website van de DBV geeft ook informatie en nieuws over de groente- en fruitteelt in Duitsland Sierteelt Verband des Deutschen Blumen- Groß- und Importhandels e.v. (BGI) is de brancheorganisatie voor de Duitse handel, groothandel en importeurs van bloemen. Fachverband Deutscher Floristen e.v. (FDF) is de brancheorganisatie voor bloemisten in Duitsland. Verband Deutscher Garten-Center (VDG) is de brancheorganisatie voor tuincentra in Duitsland. Zentralverband Gartenbau is de brancheorganisatie voor de Duitse tuinbouw, met verdere achtergrondinformatie over de sierteelt. Gabot.de is een Duits webportaal gericht op de tuinbouw en de handel in tuinbouwproducten.

4 Akkerbouw Aardappelteelt Nedersaksen Landwirtschaftskammer Niedersachsen over aardappelteelt in de deelstaat. Helle Niedersachsen Raiffeisen Kartoffel GmbH is de afzetorganisatie van aardappel en uienboeren in regio Lüneburger Heide, het grootste gebied voor aardappelteelt in Duitsland. Boerenorganisatie van Noordoost Nedersaksen. Beieren De website van de Bayerische Landesanstalt für Landwirtschaft geeft meer informatie over de aardappelteelt in Beieren. De Bayerische boerenbond besteedt ook altijd veel aandacht aan de aardappelboeren. Het Kartoffel Centrum Bayern is een groot distributiecentrum en regelt o.a. de toelevering van de AVIKO frietfabriek Rain am Lech. Nordrhein-Westfalen Landwirtschaftskammer NRW over aardappelteelt in de deelstaat. Boerenorganisatie van NRW Verschillende brancheorganisaties uit de primaire productie, de secundaire productie en de handel geven meer algemene en specifieke informatie over de aardappelsector: Algemene belangenorganisatie Duitse landbouw - Deutscher Bauernverband Branchorganisatie aardappelhandel - Deutscher Kartoffelhandelsverband e.v Brancheorgansiatie aardappelsector - Union der Deutschen Kartoffelwirtschaft Brancheorganisatie aardappeltelers Bundesvereinigung Erzeugergemeinschaften Kartoffeln Die Kartoffel geeft algemene informatie aan de Duitse consument Naast de Duitse brancheorganisaties, zal ook de Nederlandse Aardappel Organisatie veel informatie hebben over de Duitse aardappelsector. Agrotechniek Brancheorganisaties Industrievereinigung Kunstoffverpackungen e.v. (IK) is een brancheorganisatie voor producenten van kunststofverpakkingsmateriaal in Duitsland. Industrieverband Papier- und Folienverpackung e.v. is een brancheorganisatie voor producenten van papier en folie voor verpakkingen. Verband Deutscher Maschinen- und Anlagenbau is de brancheorganisatie voor fabrikanten in machinebouw. De brancheorganisatie gaat hierbij verder dan alleen landbouwgerelateerde machines. Verband für Land- und Baumaschinentechik Bayern is een Beierse brancheorganisatie gericht op de handel en bouw van landbouwmachines.

5 Levensmiddelenindustrie en retail Brancheorganisaties algemeen De Bundesvereinigung der Deutschen Ernährungsindustrie is de koepelorganisatie voor de Duitse levensmiddelenindustrie, de website geeft informatie over de branche en handel. Handelsverband Deutschland is de brancheorganisatie van de Duitse retail, met aangesloten leden. o Binnen de HDE is de Bundesverband des Deutschen Lebensmittelhandels e.v. (BLVH) de organisatie die zich richt op de handel in levensmiddelen. Als het product biologische gecertificeerd is, kunnen de volgende drie brancheorganisaties worden benaderd voor informatie over de biologische sector in Duitsland: o Assoziation ökologischer Lebensmittelhersteller (AöL) o Bund Ökologische Lebensmittelwirtschaft (BÖLW) o Bundesverband Naturkost Naturwaren e.v. (BNN) Bundesverband E-Commerce und Versandhandel Deutschland e.v. (bevh), is de brancheorganisatie van webshops en postorder bedrijven. Momenteel is de onlinehandel van levensmiddelen nog een niche, maar de verwachting is dat dit ook in Duitsland zal toenemen. Brancheorganisaties specifieke productgroepen, op alfabetische volgorde Aardappelverwerking Een aantal bedrijven actief in Duitsland op het gebied van verwerking van groente, fruit en aardappelen zijn verenigd in de brancheorganisatie Bundesverband der obst-, gemüse- und kartoffelverarbeitenden Industrie (BOGK). In totaal zijn 120 groente en fruit verwerkende bedrijven aangesloten bij de BOGK; welke hier zijn weergegeven, inclusief de contactgevens. Algemene belangenorganisatie Duitse landbouw - Deutscher Bauernverband Branchorganisatie aardappelhandel - Deutscher Kartoffelhandelsverband e.v Brancheorgansiatie aardappelsector - Union der Deutschen Kartoffelwirtschaft Brancheorganisatie aardappeltelers Bundesvereinigung Erzeugergemeinschaften Kartoffeln Die Kartoffel geeft algemene informatie aan de Duitse consument Naast de Duitse brancheorganisaties, zal ook de Nederlandse Aardappel Organisatie veel informatie hebben over de Duitse aardappelsector. Diepvriesproducten Op de website van het DTI Deutsches Tiefkühl-Institut is veel informatie te vinden over de ontwikkeling van de markt voor diepvriesproducten in Duitsland. Fruitverwerking Een aantal bedrijven actief in Duitsland op het gebied van verwerking van groente, fruit en aardappelen zijn verenigd in de brancheorganisatie Bundesverband der obst-, gemüse- und kartoffelverarbeitenden Industrie (BOGK). In totaal zijn 120 groente en fruit verwerkende bedrijven aangesloten bij de BOGK; welke hier zijn weergegeven, inclusief de contactgevens.

6 Groenteverwerking Een aantal bedrijven actief in Duitsland op het gebied van verwerking van groente, fruit en aardappelen zijn verenigd in de brancheorganisatie Bundesverband der obst-, gemüse- und kartoffelverarbeitenden Industrie (BOGK). In totaal zijn 120 groente en fruit verwerkende bedrijven aangesloten bij de BOGK; welke hier zijn weergegeven, inclusief de contactgevens. Kaas Milchindustrie Verband is de brancheorganisatie voor de Duitse zuivelindustrie met veel achtergrondinformatie. Zentralverband Deutscher Milchwirtschaftler e.v. is de brancheorganisatie voor de gehele zuivelsector; van primaire productie tot handel. Koffie Deutscher Kaffeeverband is de brancheorganisatie voor de handel in koffie. Via hun website is het onder andere mogelijk om te zoeken naar mogelijke contacten onder hun leden. Daarnaast worden in de agenda belangrijke evenementen op het gebied van koffiehandel weergegeven. Specialty Coffee Association Deutschland is een vereniging voor personen actief in de verwerking van koffie en koffiebonen zoals barristas en koffiebranders. Proteïnerepen en proteïneshakes NEM e.v. is de brancheorganisatie voor de handel en productie in voedingssupplementen. Op hun website staan onder andere contactdata van leden en staan een aantal links naar verdere interessante websites met betrekking tot voedingssupplementen. Verband Deutscher Drogisten is de brancheorganisatie voor drogisterijen, parfumeries en reformhuizen. Aangezien veel proteïnerepen en shakes melk als hoofdbestandsdeel hebben, kan contact met het Milchindustrie Verband, de brancheorganisatie voor de Duitse zuivelindustrie, mogelijk ook lijden tot contacten met producenten van proteïnerepen en shakes. Bundesvereinigung Deutscher Apothekerverbände e. V. is de Duitse brancheorganisatie van apothekers. Via hun website kunt u verder contact opnemen met de brancheorganisatie voor apothekers gericht op elke individuele deelstaat.

7 Vlees en vleeswaren Verband der Fleischwirtschaft e.v. is de brancheorganisatie voor de gehele Duitse vleessector. Bundesverband der Deutschen Fleischwarenindustrie e.v. is de brancheorganisatie voor de vleesverwerkende sector in Duitsland. Voedingssupplementen NEM e.v. is de brancheorganisatie voor de handel en productie in voedingssupplementen. Op hun website staan onder andere contactdata van leden en staan een aantal links naar verdere interessante websites met betrekking tot voedingssupplementen. Verband Deutscher Drogisten is de brancheorganisatie voor drogisterijen, parfumeries en reformhuizen. Bundesvereinigung Deutscher Apothekerverbände e. V. is de Duitse brancheorganisatie van apothekers. Via hun website kunt u verder contact opnemen met de brancheorganisatie voor apothekers gericht op elke individuele deelstaat. Zuivel Milchindustrie Verband is de brancheorganisatie voor de Duitse zuivelindustrie met veel achtergrondinformatie. Zentralverband Deutscher Milchwirtschaftler e.v. is de brancheorganisatie voor de gehele zuivelsector; van primaire productie tot handel. Bron: Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden Landbouwattachénetwerk Berlijn Klosterstraße Berlijn bln-lnv@minbuza.nl

Factsheet Dioxine 14 januari 2011

Factsheet Dioxine 14 januari 2011 Factsheet Dioxine 14 januari 2011 De informatie in deze factsheet is gebaseerd op de tot op heden bekend gemaakte, officiële informatie die is verkregen van de Duitse autoriteiten, de VWA of de EU. Via

Nadere informatie

Eindexamen aardrijkskunde havo 2003-I

Eindexamen aardrijkskunde havo 2003-I Politiek en ruimte Opgave 6 bron 9 In de periode 2000-2006 zal de Europese Unie financiële steun voor sociaal-economische ontwikkeling toekennen aan twee soorten regio s: de regio s met een ontwikkelingsachterstand

Nadere informatie

Factsheet Rookverbod Duitsland

Factsheet Rookverbod Duitsland Factsheet Rookverbod Duitsland Achtergrond - 5 juli 2010 Roken mag in kleine cafés Het rookverbod is in Duitsland een zaak van de deelstaten. De meeste deelstaten regelden hun rookwetgeving in 2008 en

Nadere informatie

Pharma & Care Transportregeling 2017

Pharma & Care Transportregeling 2017 Pharma & Care Transportregeling 2017 Beste heer/mevrouw In deze communicatie vindt u een overzicht van de feestdagen en brugdagen in 2017 in België, Nederland, Luxemburg en Duitsland. GOEDE VRIJDAG: vrijdag

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland (incl. -)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland (incl. -) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland - (incl. -) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling Klosterstraße 50 10179 Berlijn Duitsland

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saksen-Anhalt. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saksen-Anhalt. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saksen-Anhalt 24 4e kwartaal 24 Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Baden-Württemberg. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Baden-Württemberg. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Baden-Württemberg 4e kwartaal Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Thüringen. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Thüringen. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Thüringen 24 4e kwartaal 24 Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Nedersaksen. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Nedersaksen. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Nedersaksen 4e kwartaal Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Sleeswijk-Holstein. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Sleeswijk-Holstein. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Sleeswijk-Holstein 24 4e kwartaal 24 Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever

Nadere informatie

Zakendoen in Duitsland. Informatie over de voedingsmiddelensector

Zakendoen in Duitsland. Informatie over de voedingsmiddelensector Zakendoen in Duitsland Informatie over de voedingsmiddelensector Waarom zakendoen in Duitsland? Op agrogebied is en blijft Duitsland de belangrijkste handelspartner van Nederland: meer dan een kwart (ruim

Nadere informatie

KWALITEIT - MADE IN GERMANY

KWALITEIT - MADE IN GERMANY KWALITEIT - MADE IN GERMANY MEER DAN 100 JAAR KENNIS EN ERVARING Al meer dan 100 jaar staat Heger garant voor kwaliteit made in Germany. Diamantgereedschappen voor betonboor- en zaagprofessionals evenals

Nadere informatie

PERSINFORMATIE Oktober 2014

PERSINFORMATIE Oktober 2014 PERSINFORMATIE Oktober 2014 De wereldwijde levensmiddelenbranche goes bio Wereldwijd groeiende omzet in de branche van biologische levensmiddelen Een positieve internationale balans in de eerste helft

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland 4e kwartaal (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling Klosterstraße 50

Nadere informatie

Keuring van de kandidaat ponyhengsten 2016

Keuring van de kandidaat ponyhengsten 2016 Keuring van de kandidaat ponyhengsten 2016 De keuring van de kandidaat ponyhengsten verloopt gelijktijdig met de derde fase van de kandidaat dekhengsten BWP 2016, op donderdag 17 maart 2016 in het Hippisch

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Beieren (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Beieren (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Beieren 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling Klosterstraße

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Rijnland-Palts (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Rijnland-Palts (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Rijnland-Palts 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Noordrijn-Westfalen 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Baden-Württemberg (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Baden-Württemberg (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Baden-Württemberg 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Nedersaksen (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Nedersaksen (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Nedersaksen 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Mecklenburg-Voorpommeren (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Mecklenburg-Voorpommeren (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Mecklenburg-Voorpommeren 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Hamburg (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Hamburg (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Hamburg 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling Klosterstraße

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Bremen (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Bremen (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Bremen 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling Klosterstraße

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saarland (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saarland (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saarland 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling Klosterstraße

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Berlijn (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Berlijn (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Berlijn 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling Klosterstraße

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Brandenburg (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Brandenburg (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Brandenburg 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saksen-Anhalt (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saksen-Anhalt (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saksen-Anhalt 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling

Nadere informatie

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1994 Nr. 256

TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN. JAARGANG 1994 Nr. 256 33 (1951) Nr. 10 TRACTATENBLAD VAN HET KONINKRIJK DER NEDERLANDEN JAARGANG 1994 Nr. 256 A. TITEL Verdrag tussen de Staten die partij zijn bij het Noord-Atlantisch Verdrag, nopens de rechtspositie van hun

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saksen (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saksen (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saksen 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling Klosterstraße

Nadere informatie

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis

1 Onderwerp. 2 Wettelijke basis code RNDIU-03 versie 13 ingangsdatum 22-03-2017 pag. 1 van 5 Versie datum toelichting 02 10-10-2013 Aanpassing aan sjabloon en 1 correctie over testmogelijkheden 04 30-10-2013 Correctie onder 5.1, deense

Nadere informatie

Politiek en Staatsinrichting: Regeringen en partijen in de deelstaten Federalisme

Politiek en Staatsinrichting: Regeringen en partijen in de deelstaten Federalisme Politiek en Staatsinrichting: Regeringen en partijen in de deelstaten Federalisme Na het slechte resultaat bij de Bondsdagverkiezingen won de SPD in oktober verrassend bij de deelstaatverkiezingen in Nedersaksen.

Nadere informatie

Politiek en Staatsinrichting: Regeringen en partijen in de deelstaten Federalisme

Politiek en Staatsinrichting: Regeringen en partijen in de deelstaten Federalisme Politiek en Staatsinrichting: Regeringen en partijen in de deelstaten Federalisme Bij de deelstaatverkiezingen in Brandenburg en Saksen op 1 seprmber 2019 heeft de AfD flink geworden en is ze de tweede

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Duitse landbouw

Werkstuk Aardrijkskunde Duitse landbouw Werkstuk Aardrijkskunde Duitse landbouw Werkstuk door Damon 3202 woorden 12 juni 2014 6,9 7 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inleiding Het onderwerp van het onderzoek is de Duitse landbouw. Ik doe dit

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland 3e kwartaal 214 Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse

Nadere informatie

Preventie en Schadetegemoetkoming

Preventie en Schadetegemoetkoming Preventie en Schadetegemoetkoming Stakeholdersbijeenkomst Wolvendraaiboek 2018 Utrecht, 04-07-2018 Johan Wesselink Coördinator Wolf BIJ12 Rol BIJ12/Faunafonds 3 Peilers 1)Onderzoek 2)Schade 3)Communicatie

Nadere informatie

Keuring van de kandidaat ponyhengsten 2018

Keuring van de kandidaat ponyhengsten 2018 Keuring van de kandidaat ponyhengsten 2018 De keuring van de kandidaat ponyhengsten verloopt gelijktijdig met de derde fase van de kandidaat dekhengsten BWP 2018, op vrijdag 16 maart 2018 in het Hippisch

Nadere informatie

De Nederlandse landbouwexport De publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met: De Nederlandse landbouwexport 2017

De Nederlandse landbouwexport De publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met: De Nederlandse landbouwexport 2017 De Nederlandse landbouwexport 2017 De publicatie is tot stand gekomen in samenwerking met: De Nederlandse landbouwexport 2017 Uitgave 2018 Verklaring van tekens. Gegevens ontbreken * Voorlopig cijfer **

Nadere informatie

Gluren bij de buren. Wat we kunnen leren van de landen om ons heen, te beginnen bij België. Frans Rijkers, RvIG

Gluren bij de buren. Wat we kunnen leren van de landen om ons heen, te beginnen bij België. Frans Rijkers, RvIG Gluren bij de buren Wat we kunnen leren van de landen om ons heen, te beginnen bij België Frans Rijkers, RvIG Het dertigledendebat 3 BELASTING- NOMADEN Gedeputeerde Staten van de Provincie ZEELAND;

Nadere informatie

DUITSLAND EN ZIJN DEELSTATEN

DUITSLAND EN ZIJN DEELSTATEN Werkstuk door een scholier 2060 woorden 30 mei 2008 5,8 66 keer beoordeeld Vak Duits Werkstuk van: Firishta Klas: H3B Docente: Kuipers DUITSLAND EN ZIJN DEELSTATEN Inhoud -1 Schleswig-Holstein -2 Mecklenburg-Vorpommern

Nadere informatie

Bijzondere dagen, feestdagen & rijverboden 2019

Bijzondere dagen, feestdagen & rijverboden 2019 Bijzondere dagen, feestdagen & en 2019 Overzicht regelgeving en Om te voorkomen dat u voor logistieke verrassingen komt te staan op het gebied van en en feestdagen hebben wij kort de algehele regelgeving

Nadere informatie

Vakantierechten voor bouwplaatswerknemers bij detachering naar bouwplaatsen in Duitsland informatie voor werknemers

Vakantierechten voor bouwplaatswerknemers bij detachering naar bouwplaatsen in Duitsland informatie voor werknemers www.soka-bau.de Vakantierechten voor bouwplaatswerknemers bij detachering naar bouwplaatsen in Duitsland NL informatie voor werknemers Inhoud Inleiding...3 Collectieve Arbeidsovereenkomsten inzake vakantieregeling

Nadere informatie

Communicatiehandleiding INTERREG V A project MariGreen

Communicatiehandleiding INTERREG V A project MariGreen Communicatiehandleiding INTERREG V A project MariGreen Handleiding voor externe communicatie in het project Datum: 14.12.2017 Inhoud 1. Algemeen a. Algemene projectinformatie b. Partners 2. Logo / Gebruik

Nadere informatie

Chronische Zorg Congres Kwaliteit en (on)betaalbaarheid

Chronische Zorg Congres Kwaliteit en (on)betaalbaarheid Chronische Zorg Congres Kwaliteit en (on)betaalbaarheid Hoe stimuleert Duitsland vernieuwingen in de chronische zorg? Utrecht, 14 december 2016 Evert Jan van Lente Cronische Zorg Congres - Utrecht, 14

Nadere informatie

U. (Ulrike) Posthumus-Grundmann Manager sectie Duitsland

U. (Ulrike) Posthumus-Grundmann Manager sectie Duitsland Welkom/Willkommen U. (Ulrike) Posthumus-Grundmann Manager sectie Duitsland mr. J.F.M. (Jeroen) Schoot Specialisten onroerendgoedrecht mr. J.F.M. (Jeroen) Schoot M. (Martijn) Garretsen B.ec mr. J.J.A.M.

Nadere informatie

I N F O R M AT I E. IN ÉÉN OVERZICHT Cijfers, gegevens, feiten, contactpersonen. - Alleen voor vakbezoekers - Essen, 3 november 2015 IPM ESSEN 2016:

I N F O R M AT I E. IN ÉÉN OVERZICHT Cijfers, gegevens, feiten, contactpersonen. - Alleen voor vakbezoekers - Essen, 3 november 2015 IPM ESSEN 2016: Essen, 3 november 2015 IPM ESSEN 2016: IN ÉÉN OVERZICHT Cijfers, gegevens, feiten, contactpersonen - Alleen voor vakbezoekers - Datum: Dinsdag 26 januari t/m vrijdag 29 januari 2016 Organisator: Plaats:

Nadere informatie

De agrarische handel van Nederland in 2012

De agrarische handel van Nederland in 2012 De agrarische handel van Nederland in 2012 1. Opvallende ontwikkelingen Totale wereldhandel in agrarische producten groeit voor tweede opeenvolgende jaar met ruim 10% Nederlandse agrarische export groeit

Nadere informatie

Chemische industrie in Duitsland

Chemische industrie in Duitsland Chemische industrie in Duitsland 1. Actuele situatie van de chemische industrie in Duitsland In vergelijking met het vorige kwartaal steeg de productie in het derde kwartaal van 2012 met 1,5 procent, terwijl

Nadere informatie

De agrarische handel van Nederland in 2013

De agrarische handel van Nederland in 2013 De agrarische handel van Nederland in 2013 1. Opvallende ontwikkelingen Totale handelsoverschot groeit met 4,5 miljard; aandeel agrarische producten 2 miljard Nederlandse agrarische export neemt in 2013

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland 4e kwartaal Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Bremen. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Bremen. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Bremen 4e kwartaal Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saarland. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saarland. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Saarland 24 4e kwartaal 24 Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse

Nadere informatie

De agrarische handel van Nederland in 2013

De agrarische handel van Nederland in 2013 De agrarische handel van Nederland in 1. Opvallende ontwikkelingen Totale handelsoverschot groeit met 4,5 miljard; aandeel agrarische producten 2 miljard Nederlandse agrarische export neemt in opnieuw

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 45122 14 december 2015 Publicatie AGOS, Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, wijziging productdossier BGA BAYERISCHES

Nadere informatie

De agrarische handel van Nederland in 2014

De agrarische handel van Nederland in 2014 De agrarische handel van Nederland in 1. Opvallende ontwikkelingen Totale Nederlandse handelsoverschot is in gelijk gebleven aan het niveau van ( 47,6 mld.); handelsoverschot agrarische producten komt

Nadere informatie

1. kwaliteitssystemen en voedselveiligheid 2. organiseren 3. projecten. 1 Kwaliteitssystemen & voedselveiligheid

1. kwaliteitssystemen en voedselveiligheid 2. organiseren 3. projecten. 1 Kwaliteitssystemen & voedselveiligheid nr Tekst 0 Home Thielen Consult is de partner voor bedrijven en organisaties in de voedselketen. Samen met onze klanten bouwen wij aan veilig en eerlijk voedsel. We begeleiden onze klanten en organiseren

Nadere informatie

De agrarische handel van Nederland in 2010

De agrarische handel van Nederland in 2010 De agrarische handel van Nederland in 1. Opvallende ontwikkelingen Wereldhandel in agrarische producten daalde in met ruim 10%, maar vertoont in weer herstel Nederlandse agrarische export groeit in naar

Nadere informatie

Raadgevend Comité Jacques Inghelram - Vincent Helbo. Federaal Agentschap voor de Veiligheid

Raadgevend Comité Jacques Inghelram - Vincent Helbo. Federaal Agentschap voor de Veiligheid Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Raadgevend Comité 08-12-2010 Jacques Inghelram - Vincent Helbo I. Situatie 2010 II. Gids III. OCI IV. Validatie ACS V. Nieuwe documenten 2 I.

Nadere informatie

5,7. Werkstuk door een scholier 2906 woorden 21 mei keer beoordeeld. Indeling;

5,7. Werkstuk door een scholier 2906 woorden 21 mei keer beoordeeld. Indeling; Werkstuk door een scholier 2906 woorden 21 mei 2003 5,7 184 keer beoordeeld Vak Duits Indeling; Ø Inleiding Ø Landbouw in Duitsland algemeen Ø Biologische landbouw Ø Landbouw in (voormalig) Oost- en West

Nadere informatie

Workshop duurzame stadslandbouw

Workshop duurzame stadslandbouw Workshop duurzame stadslandbouw Changemaker Festival te Heino 14 september 2013 Datum: 14 september 2013 Locatie: Van: Voor: Summmercamp Heino Cees Moerman Workshop Changemaker Kenmerk: 1309 Programma

Nadere informatie

De positie van de Nederlandse kust op de Duitse markt

De positie van de Nederlandse kust op de Duitse markt De positie van de Nederlandse kust op de Duitse markt Gezamenlijk project van NBTC en de kustprovincies Presentatie voor Landelijke Kustdag 2008 Kees van der Most / Research manager Opbouw presentatie

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling

Nadere informatie

Acquisitie van een rustoord in Halberstadt, Duitsland

Acquisitie van een rustoord in Halberstadt, Duitsland AEDIFICA Naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel: Louizalaan 331-333, 1050 Brussel Ondernemingsnummer: 0877.248.501 (RPR Brussel)

Nadere informatie

Resultaten Panelonderzoek VOEDSELFRAUDE

Resultaten Panelonderzoek VOEDSELFRAUDE Resultaten Panelonderzoek VOEDSELFRAUDE 2015 September 2016 1 Wat is voedselfraude volgens consumenten? Bij verkoop van voedsel onjuiste informatie vermelden Dat er opzettelijk met ons voedsel gerommeld

Nadere informatie

De Duitse winkelmarkt

De Duitse winkelmarkt De Duitse winkelmarkt Outlook Duitse winkelmarkt Uitstekende vooruitzichten winkelmarkt in de grootste steden 15 16 17 18 Waardegroei High street retail + + + + Dominante winkelcentra + + + + Boodschappencentra

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Thüringen (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Thüringen (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Thüringen 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Hessen (incl. 4e kwartaal)

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Hessen (incl. 4e kwartaal) Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Hessen 2015 4e kwartaal 2015 2015 (incl. 4e kwartaal) Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade Berlijn Economische Afdeling Klosterstraße

Nadere informatie

Het aanbod weddenschappen

Het aanbod weddenschappen KORTE HANDLEIDING 2 Het aanbod weddenschappen van ODDSET Aantrekkelijke weddenschappen Van de klassieke weddenschap op winst tot spannende weddenschappen op resultaten en aantal doelpunten of weddenschappen

Nadere informatie

Frans Verhees. Universitair docent, Marktkunde en Consumentengedrag Wageningen University

Frans Verhees. Universitair docent, Marktkunde en Consumentengedrag Wageningen University Frans Verhees Universitair docent, Marktkunde en Consumentengedrag Wageningen University Agenda Opzet van het onderzoek Steekproef Vragenlijst Analyses Resultaten Conclusies Opzet onderzoek Ketens (respondenten)

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Berlijn. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Berlijn. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Berlijn 24 4e kwartaal 24 Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Hamburg. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Hamburg. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Hamburg 4e kwartaal Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade

Nadere informatie

Nederlandse handel in agrarische producten

Nederlandse handel in agrarische producten Nederlandse handel in agrarische producten januari 2017 Marc Ruijs en Gerben Jukema Agrarische export van Nederland in 2016 stijgt en het handelsoverschot neemt toe Uit ramingen 1 blijkt dat de Nederlandse

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Beieren. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Beieren. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Beieren 4e kwartaal Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse Ambassade

Nadere informatie

Bijzondere dagen, feestdagen & rijverboden April & Mei 2018

Bijzondere dagen, feestdagen & rijverboden April & Mei 2018 Bijzondere dagen, feestdagen & en April & Mei 2018 Overzicht regelgeving en Om te voorkomen dat u voor logistieke verrassingen komt te staan op het gebied van en en feestdagen hebben wij kort de algehele

Nadere informatie

Kansendossier Biologische producten en landbouw. België

Kansendossier Biologische producten en landbouw. België Kansendossier Biologische producten en landbouw België Biologische producten en landbouw in België De vraag naar bioproducten zit in België al enkele jaren in de lift en blijkt bovendien bijzonder crisisbestendig.

Nadere informatie

Hoofdstuk 4 De marktontwikkeling van biologische producten

Hoofdstuk 4 De marktontwikkeling van biologische producten Hoofdstuk 4 De marktontwikkeling van biologische producten Voor dit hoofdstuk zijn de bestedingen gemeten in alle verkoopkanalen: supermarkten, speciaalzaken, out of home, huisverkoop, boerenmarkt en webwinkels.

Nadere informatie

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Brandenburg. 4e kwartaal 2014

Duitsland in cijfers. Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Brandenburg. 4e kwartaal 2014 Duitsland in cijfers Analyse van de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Brandenburg 24 4e kwartaal 24 Duitsland in cijfers - analyse handelsbetrekkingen Nederland - Duitsland Colofon Uitgever Nederlandse

Nadere informatie

Melkgeldreglement 2012

Melkgeldreglement 2012 Melkgeldreglement 2012 Zuivelcoöperatie FrieslandCampina U.A. December 2011 Melkgeldreglement 2012 Dit reglement met de daaraan gehechte bijlage(n) (het Melkgeldreglement ) bevat regels en bepalingen betreffende

Nadere informatie

Acquisitie van een site van huisvesting voor senioren in Dessau-Rosslau, Duitsland

Acquisitie van een site van huisvesting voor senioren in Dessau-Rosslau, Duitsland AEDIFICA Naamloze vennootschap Openbare gereglementeerde vastgoedvennootschap naar Belgisch recht Maatschappelijke zetel: Louizalaan 331-333, 1050 Brussel Ondernemingsnummer: 0877.248.501 (RPR Brussel)

Nadere informatie

Samen groeien met de Duitse markt

Samen groeien met de Duitse markt Samen groeien met de Duitse markt Exportkansen in Duitsland voor agrofoodbedrijven in Oost-Nederland Oost-Nederland is sterk in agrofood. Niet alleen wat de binnenlandse voedselvoorziening betreft, maar

Nadere informatie

Agrarische grondprijzen in de EU in 2016

Agrarische grondprijzen in de EU in 2016 Agrarische grondprijzen in de EU in 2016 Huib Silvis en Martien Voskuilen De gemiddelde agrarische grondprijzen in de landen van de Europese Unie (EU) lopen sterk uiteen, zowel tussen als binnen de lidstaten.

Nadere informatie

Een signaal afgeven met feiten en cijfers die zich voor gemeenten, ondernemingen en het milieu uitbetalen. EEW Energy from Waste Beknopte informatie.

Een signaal afgeven met feiten en cijfers die zich voor gemeenten, ondernemingen en het milieu uitbetalen. EEW Energy from Waste Beknopte informatie. Een signaal afgeven met feiten en cijfers die zich voor gemeenten, ondernemingen en het milieu uitbetalen. EEW Energy from Waste Beknopte informatie. Welkom bij EEW Energy from Waste! Energie is de basis

Nadere informatie

RC Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen

RC Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen RC 24-10-12 Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen De gidsen De CI s De audits B to C De Gidsen De Gidsen Goedgekeurde gidsen

Nadere informatie

Het aanbod aan producten rondom Houten/ De Knoest

Het aanbod aan producten rondom Houten/ De Knoest Het aanbod aan producten rondom Houten/ De Knoest Hieronder volgt een presentatie van structuurkenmerken van bedrijfstypen, die producten kunnen leveren die voor de Streekwinkels interessant kunnen zijn.

Nadere informatie

Compex aardrijkskunde havo 2003-I

Compex aardrijkskunde havo 2003-I LET OP: Je kunt dit examen maken met de 52e druk of met de 51e druk van de atlas. Schrijf op de eerste regel van je antwoordblad welke druk je gebruikt, de 52e of de 51e. Elke opgave bestaat uit enkele

Nadere informatie

Werkblad Meander Thema 4: Platteland

Werkblad Meander Thema 4: Platteland Werkblad Meander Thema 4: Platteland 4.1 Volop voedsel Schrijf op wat er in Nederland groeit, kies uit: sinaasappel / olijf / tomaat / komkommer / mais Schrijf de naam Wat groeit er in Nederland, Zet een

Nadere informatie

Landbouw, natuur en voedselkwaliteit Seminar Aardappelsector in China. Geachte heer/mevrouw,

Landbouw, natuur en voedselkwaliteit Seminar Aardappelsector in China. Geachte heer/mevrouw, Landbouw, natuur en voedselkwaliteit 18-12-2006 Seminar Aardappelsector in China Geachte heer/mevrouw, Van 27 januari tot en met 2 februari 2007 zal in Den Haag de jaarlijkse attaché week voor de LNV raden

Nadere informatie

Thema 4 Platteland. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 5

Thema 4 Platteland. Samenvatting. Meander Samenvatting groep 5 Meander Samenvatting groep 5 Thema 4 Platteland Samenvatting Landbouw Bijna alles wat je eet, komt van de landbouw. De akkerbouwer verbouwt bijvoorbeeld aardappelen, tarwe of mais. Hij strooit eerst mest

Nadere informatie

Examen HAVO-Compex. Aardrijkskunde

Examen HAVO-Compex. Aardrijkskunde Aardrijkskunde Examen HAVO-Compex Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Donderdag 22 mei 9.00 11.30 uur 20 03 Attentie! Voor de vragen 15 tot en met 35 moet je de computer gebruiken. Verondersteld

Nadere informatie

Op weg naar een Nederlands-Duits natuurbeleid

Op weg naar een Nederlands-Duits natuurbeleid Op weg naar een Nederlands-Duits natuurbeleid Onderzoek naar de mogelijkheden voor intensivering van de Nederlands-Duitse samenwerking op natuurbeleid Stageverslag door: Uitgevoerd namens: Begeleid door:

Nadere informatie

Indien deze mail niet goed wordt weergegeven, klik dan hier MELK-NIEUWS http://www.europeanmilkboard.org Beste melkveehouders en geïnteresseerden, EMB Niewsbrief februari 2013 Een nieuw jaar is begonnen.

Nadere informatie

Wolky s WorlD. een impressie van onze lente/zomer 2019 collectie

Wolky s WorlD. een impressie van onze lente/zomer 2019 collectie Wolky s WorlD een impressie van onze lente/zomer 2019 collectie NL: www.wolky.nl NL: facebook.com/wolkyshoes NL/DE/GB: wolky_shoes Wolky BV International, 2018 Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd,

Nadere informatie

Een signaal afgeven met feiten en cijfers die zich voor gemeenten, ondernemingen en het milieu uitbetalen. EEW Energy from Waste Beknopte informatie.

Een signaal afgeven met feiten en cijfers die zich voor gemeenten, ondernemingen en het milieu uitbetalen. EEW Energy from Waste Beknopte informatie. Een signaal afgeven met feiten en cijfers die zich voor gemeenten, ondernemingen en het milieu uitbetalen. EEW Energy from Waste Beknopte informatie. Welkom bij EEW Energy from Waste! De organisatiestructuur

Nadere informatie

Een signaal afgeven met feiten en cijfers die zich voor gemeenten, ondernemingen en het milieu uitbetalen. EEW Energy from Waste Beknopte informatie.

Een signaal afgeven met feiten en cijfers die zich voor gemeenten, ondernemingen en het milieu uitbetalen. EEW Energy from Waste Beknopte informatie. Een signaal afgeven met feiten en cijfers die zich voor gemeenten, ondernemingen en het milieu uitbetalen. EEW Energy from Waste Beknopte informatie. Welkom bij EEW Energy from Waste! De organisatiestructuur

Nadere informatie

Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Donderdag 22 mei uur

Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Donderdag 22 mei uur Aardrijkskunde Examen HAVO-Compex Hoger Algemeen Voortgezet Onderwijs Tijdvak 1 Donderdag 22 mei 9.00 11.30 uur 20 03 Attentie! Voor de vragen 15 tot en met 35 moet je de computer gebruiken. Verondersteld

Nadere informatie

European Center for Elastomeric Powders eucep

European Center for Elastomeric Powders eucep www.eucep.eu European Center for Elastomeric Powders eucep Partners en Financiers euregio rijn-maas-noord grenzenloze samenwerking De euregio rijn-maas-noord stimuleert het samenleven van Nederlanders

Nadere informatie

RC Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen

RC Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen RC 23-10-13 Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen De gidsen De CI s De audits De Gidsen De Gidsen Stand van zaken gidsen Ingediend

Nadere informatie

RC Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen

RC Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen RC 23-02-11 Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen De gidsen De CI s De audits 2 De Gidsen 3 De Gidsen 1. Ingediende gidsen (1/5)

Nadere informatie

RC Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen

RC Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen. Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen RC 27-02-13 Jacques Inghelram - Vincent Helbo Cel Validatie Gidsen De gidsen De CI s De audits De Gidsen De Gidsen Stand van zaken gidsen Ingediend

Nadere informatie

PERSINFORMATIE Oktober 2018

PERSINFORMATIE Oktober 2018 PERSINFORMATIE Oktober 2018 BIOFACH 2019: bio wereldwijd verder op groeikoers Wereldwijde bio-omzet bereikt naar schatting meer dan 95 miljard dollar Europa: verdere marktgroei verwacht Denemarken legt

Nadere informatie