Good rockin' tonight

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Good rockin' tonight"

Transcriptie

1 De beginjaren De oorsprong van countrymuziek ligt in folk: plattelandsmuziek van de blanke bevolking van het zuidelijke deel van de Verenigde Staten. Deze muziek, die door de mensen old time music werd genoemd, greep terug op liedjes die door immigranten uit alle windstreken van generatie op generatie waren doorgegeven. De muziek werd gemaakt met eenvoudige alledaagse instrumenten, zoals de viool (fiddle), de banjo en de kazoo. In de jaren twintig kwam daar de steelgitaar bij, afgeleid van de Hawaiian guitar, waarbij het instrument op schoot met een bottleneck werd bespeeld. Aanvankelijk had men geen ander doel dan om zichzelf te vermaken. Pas omstreeks 1922 ontdekt men dat er geld valt te verdienen met deze muziek. Platen van Eck Robertson en Fiddlin John Carsons verkopen onverwacht goed. Commerciële folk krijgt aanvankelijk de naam hillbilly music mee. Als de muziek zich in een veelheid aan richtingen ontwikkelt worden deze substijlen onder de gezamenlijke noemer country gebracht. De vroege countrymuziek krijgt al snel impulsen uit andere genres. Jimmy Rodgers, de aartsvader van country, verrijkt de eenvoudige muziek met meer verfijnde elementen uit de big band jazz en laat zich beïnvloeden door de songschrijvers van Tin Pan Alley. The Carter Family is de eerste familiegroep van het platteland die op grote schaal doorbreekt. Gitariste Maybelle Carter bedenkt de karakteristieke finger picking gitaarstijl waardoor ze tegelijkertijd solo en begeleiding kan spelen. Haar stijl is later door ontelbare gitaristen overgenomen. Groepen als The Blue Sky Boys ) introduceren een ander herkenbaar muzikaal handelsmerk: de (mannelijke) samenzang. In de jaren dertig genieten cowboyfilms een enorme populariteit. Acteurs als Rex Allen, Gene Autry en Roy Rogers worden met hun cowboyliedjes ook als zanger geliefd. Aanvankelijk zijn deze liedjes gebaseerd op eenvoudige fiddle-muziek. Langzaam wordt deze muziek verrijkt met invloeden uit de jazz: andere instrumenten en swingende ritmes. Deze nieuwe variant werd eerst cowboy jazz genoemd, later Western swing'. Naast de gebruikelijke instrumenten waren er nu ook blazers, klarinetten en steel gitaren te horen. Belangrijke namen waren Bob Wills en Milton Brown. De genreaanduiding country wordt uitgebreid tot country & western.

2 Honky tonk In de periode mag in Amerika geen alcohol worden verkocht. Als in 1933 deze drooglegging wordt afgeschaft schieten de dranklokalen of honky tonky's als paddestoelen uit de grond. Countrymuzikanten passen hun muziek aan het luidruchtige, dranklustige publiek aan. De liedjes van deze nieuwe stijl, die honky tonk wordt genoemd, zijn minder braaf dan voorheen. Invloeden uit zwarte muziekstijlen als blues worden in de muziek verwerkt. De traditionele, dramatische 'high and lonesome' manier van zingen wordt door Hank Williams en Ernest Tubb geperfectioneerd. Ook Lefty Frizzell heeft een uitgesproken bluesachtige frasering. Hij en Hank Williams worden mede door hun tot de verbeelding sprekende wilde levensstijl razend populair Een andere grote naam uit die tijd is George Jones, die later ook bekend werd door de duetten met zijn vrouw Tammy Stand By Your Man Wynette. Hij wordt vrij algemeen beschouwd als de countryzanger met de mooiste stem. Het genre honky tonk wordt vandaag de dag nog steeds het meest met country geassocieerd.

3 Bluegrass Als reactie op de commerciële country ontstaat halverwege de jaren veertig een stijl die de muziek puur wil houden. De pionier is Bill Monroe, hij legt met zijn hoge zang, hoge tempi en virtuoze spel de basis voor deze muziek. Het voornaamste groepslid van zijn Blue Grass Boys is Earl Scruggs. Hij is met zijn karakteristieke banjospel een belangrijke factor in het authentieke bluegrass-genre, dat zijn naam dankt aan Monroe s band. Bluegrass kreeg na een korte succesvolle periode een wat oubollig imago. In de jaren zestig beleeft het genre een eerste opleving, als de hippiejeugd zich aangetrokken voelt door het niet-commerciële karakter van de muziek. The Dillards is een voorbeeld van een groep die aansluiting vindt bij de popmuziek en tegelijk trouw blijft aan de beginselen van bluegrass. In de jaren zeventig zorgen o.a. Emmylou Harris en Ricky Scaggs er voor dat de muziek levend blijft. Eind jaren negentig verwerkt Alison Krauss met haar band Union Station popinvloeden in bluegrass en verkoopt miljoenen platen. Hetzelfde gebeurt met de soundtrack van O! Brother Where Art Thou met een hoofdrol voor de bluegrass-coryfee Ralph Stanley (van de Stanley Brothers). Als een bejaarde man treedt hij op tijdens de MTV Music Awards van 2002: een unieke gebeurtenis.

4 Good rockin' tonight De vroegste vorm van rock-'n-roll had nauwe banden met countrymuziek. De bakermat van deze zogenaamde rockabilly lag halverwege de jaren vijftig in Memphis Tennessee, in de Sun Studio. Platenbaas Sam Phillips bood daar onderdak aan een keur van artiesten die vaak hun wortels stevig in de countrymuziek hadden, zoals Elvis Presley, Carl Perkins, Johnny Cash, Roy Orbison en Jerry Lee Lewis. Van deze stal groeide vooral Johnny Cash uit tot een icoon van de countrymuziek. In meer of mindere mate verwerkten de artiesten van Sun de opwindende ritmes uit de rhythm & blues in hun muziek. Ook namen vooral Presley en Lewis de rauwe ongepolijste zang over van blues- en soulmannen als Ray Charles en Muddy Waters. Aanvankelijk werd in de rockabilly - net als country - geen slagwerk gebruikt. Pas later werd een drummer aan de bezetting van veel rock & roll bands toegevoegd. Het oorspronkelijke rockabillygeluid beleefde een opleving in de jaren tachtig door het succes van The Stray Cats. Daarnaast werd de wildere psychobilly-variant van o.a. The Cramps populair in het clubcircuit. Als in de jaren zestig in Amerika de eerste opwinding over de Britse invasie is gezakt gaan veel rockmuzikanten op zoek naar hun eigen muzikale wortels. Die liggen vaak in de folk en country van het platteland. Door die stijlen te combineren met de Engelse beat ontstaat folkrock (The Byrds, Bob Dylan, Simon & Garfunkel) en Countryrock. Een sleutelfiguur in de countryrock is Gram Parsons. Als vervanger van David Crosby maakt hij met The Byrds, de belangrijkste Amerikaanse rockband van de jaren zestig, een heus countryalbum (Sweethearts Of The Rodeo) Na zijn vertrek richt hij de groep The Flying Burrito Brothers op, die de countryrockstijl perfectioneert. Byrds-zanger Gene Clark richt ervolgens Dillard & Clark op, met banjospeler Doug Dillard. Countryrock breekt pas in de jaren zeventig op grote schaal door als The Eagles, Linda Ronstadt en Poco miljoenen platen verkopen. In de jaren negentig maken The Jayhawks enkele fraaie albums in deze stijl en zorgen zo voor een bescheiden opleving van countryrock.

5 Nashville versus the outlaws Terwijl de rockwereld van de jaren zestig zich voelt aangetrokken tot het oorspronkelijke, ongepolijste countrygeluid gaan in Nashville, de bakermat van de countryindustrie, producers als Chet Atkins en Owen Bradley meer en meer de dienst uitmaken. Zij verwijderen typische countryelementen zoals de fiddle en de banjo en introduceren strijkers en koren uit de mainstream popmuziek van die tijd. De zoete, ongevaarlijke liedjes slaan enorm aan en Patsy Cline, Dolly Parton, Tammy Wynette, Loretta Lynne, Don Gibson, Jim Reeves en Lynn Anderson worden grote sterren. In de loop der jaren krijgen vrijwel alle traditionele countrystijlen een popbehandeling. Hoewel verfoeid door veel countrypuristen levert ook deze zogenaamde crossover-variant prachtige liedjes op (I Will Always Love You, I Can t Stop Loving You) waarvan vele inmiddels tot de evergreens worden gerekend. Als reactie op de formulematige countrypop van die tijd breken halverwege de jaren zeventig los van elkaar enkele belangrijke artiesten door met platen die een geheel eigen geluid laten horen. Willie Nelson, Waylon Jennings en Jessi Colter passen niet in het Nashville idioom. Ze presenteerden zichzelf als The Outlaws ( vogelvrij verklaarden ) en hadden tot hun eigen verbazing veel succes. Hun bandnaam wordt prompt het etiket voor alle countryartiesten die buiten de gebaande wegen bevinden, zoals Kris Kristofferson Bobby Bare, Tony Joe White en Townes Van Zandt. Zij worden beschouwd als voorvaders van de zogenaamde alternatieve country (of americana) die opkomt in de jaren negentig. De buitenbeentjes heten dan Lucinda Williams, Ryan Adams, Bonnie Prince Billy, Wilco en Gillian Welch. De geschiedenis van country laat net als in de politiek - steeds golfbewegingen zien tussen conservatieven en progressieven, waarbij beide stromingen zorgen nooit te ver van elkaar weg te drijven.

6 De jaren tachtig tot nu Tot het 'nieuw traditionalisme' worden de artiesten gerekend die aan het eind van de jaren tachtig opkwamen en de eerste helft van de jaren negentig de countryhitlijsten domineerden. Zij speelden traditionele country die hooguit qua productie was aangepast aan de eisen van de moderne consument. In het jaar 1986 braken kort na elkaar enkele charismatische artiesten door met een eigen interpretatie van ouderwetse country. Ze heetten Steve Earle, Lyle Lovett, Randy Travis en Dwight Yoakim en vormden een welkom tegenwicht tegen de op pop georiënteerde artiesten die op dat moment de hitlijsten bezetten. Wat aanvankelijk een frisse wind is wordt snel door de commercie ingekapseld. Alleen de echte persoonlijkheden zoals Steve Earle laten zich niet verleiden door de grijparmen van de countryindustrie. In de jaren negentig breken een onafzienbare reeks identiek ogende jongens en meiden door, altijd getooid met cowboyhoed. Opvallende namen die zich wel weten te onderscheiden zijn k.d. lang, Rodney Crowell, Carlene Carter en Roseanne Cash. In de jaren negentig wordt definitief de crossover naar de popmarkt gemaakt. Garth Brooks is de eerste countryartiest die meer dan 10 miljoen exemplaren van een cd (Ropin The Wind) verkoopt, een aantal dat tot dan toe slechts lijkt te zijn weggelegd voor bands uit de popmuziek. Zijn nieuwe vorm van oude countrymuziek wordt door de puristische countryliefhebber maar matig gewaardeerd. Ook artiesten als Shania Twain, LeAnn Rhimes en Faith Hill weten de overstap naar de popmarkt te maken met muziek die in naam nog country is, maar er inmiddels weinig meer mee te maken heeft. Stevige drums en flitsende videoclips zijn minstens zo belangrijk als muziek. In het schemergebied tussen pop, rock en country bevinden zich artiesten als Shelby Lynne, haar zus Alison Moorer, Dixie Chicks en BR5-49.

7 Line dancing Hoewel country niet bekend staat als typische dansmuziek kan er wel degelijk op worden gedanst. De dans die het meest met country wordt geassocieerd is sinds jaar en dag de line dance. Ook in Nederland wordt line dancing steeds vaker beoefend. In deze dansvorm vormen de dansers een of meerdere rijen: achter elkaar, met de gezichten naar elkaar toe (contra line) of in een kring (square of round dancing). Vóór de groep en aan de zijkanten van de rij staan de ervaren dansers die het voorbeeld geven, de beginners staan middenin. De oorsprong van de dans ligt in het folk-dansen, met als bekendste voorloper de Virginia Reel. Maar ook tijdens andere dansrages zoals Disco, Swing of Rock-'n-roll werd in formatie gedanst. Het schept een gevoel van verbondenheid en heeft bovendien als gunstig bijeffect dat er orde op de dansvloer ontstaat, waardoor botsingen vermeden worden. Iedere muziek is geschikt als er maar een regelmatige beat in zit. Het populairste nummer door de jaren heen kwam van Billy Ray Cyrus, wiens Achy Breaky Heart in 1992 de doorbraak betekende voor line dancing maar de dans kan ook uitstekend op bijvoorbeeld de Macarena worden beoefend. Countrymuziek neemt een steeds kleiner percentage in van de muziek die de linedance-docent tot zijn beschikking heeft.

Lesbrief Méér Muziek in de Klas

Lesbrief Méér Muziek in de Klas Lesbrief Méér Muziek in de Klas Doelen: De leerlingen: - Leren kenmerken van Countrymuziek. - Leren verschillende uitvoeringen van het nummer Jolene kennen. - Leren het lied Country Roads zingen - Leren

Nadere informatie

Interview met de Bluebirds

Interview met de Bluebirds Interview met de Bluebirds Van L.R; Rachel louise, Elske Wall, Krystl 26-02-2017 Even een kort gebeuren na hun repetities en dus... een interview! Fred : Allereerst welkom dames en dank om tijd voor mij

Nadere informatie

Het ontstaan van de country in Amerika.

Het ontstaan van de country in Amerika. Het ontstaan van de country in Amerika. Het begin In de zuidelijke Appalachian Mountains werden al jaren opnames gemaakt van viool tunes - bekend als Old Time Music - toen op 1 Augustus 1927 in Bristol

Nadere informatie

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud.

Hij is 46 jaar oud, 20 jaar getrouwd en heeft twee kinderen van 18 en 20 jaar oud. Waarom hebben jullie jezelf als duo Needle & Salt genoemd? Rolf's achternaam is Schnyder, wat in het Engels betekent tailor (kleermaker), een man die werkt met een needle, terwijl Fredy's achternaam Salzmann

Nadere informatie

Friends Of Country Live

Friends Of Country Live Friends Of Country Live 15 en 16 September De 2 de editie van Friends Of Country Live in Bunnik viel dit jaar op 14,15 & 16 september. Welke dit jaar ook gehouden werd op de prachtige locatie van Buitengoed

Nadere informatie

In ons werkstuk komen de onderwerpen Blues en jazz muziek, Country en western muziek, Rock & Roll, Soul, R&B, Funk, Rap, Reggae voor.

In ons werkstuk komen de onderwerpen Blues en jazz muziek, Country en western muziek, Rock & Roll, Soul, R&B, Funk, Rap, Reggae voor. Werkstuk door L. 1901 woorden 17 maart 2014 5,3 14 keer beoordeeld Vak Geschiedenis Voorwoord In ons werkstuk komen de onderwerpen Blues en jazz muziek, Country en western muziek, Rock & Roll, Soul, R&B,

Nadere informatie

-Mijn naam is Henkjan van der Hoek. -J, dank je wel. - Mijn naam is Alex -Jannet, ja die mocht er niet bij zitten, die zegt altijd van die rare

-Mijn naam is Henkjan van der Hoek. -J, dank je wel. - Mijn naam is Alex -Jannet, ja die mocht er niet bij zitten, die zegt altijd van die rare Interview met Jannet Bodewes Door Timen van Ark en Jaap van der Weerd van www.countryland.nl We hebben in de studio Jannet Bodewes, en wat is uw naam? -Mijn naam is Henkjan van der Hoek Jullie hebben nog

Nadere informatie

Albert s Country Corner

Albert s Country Corner Albert s Country Corner Door Albert Draaisma Hallo Beste Countryvrienden! We vertelden hier vorige maand vol trots dat wij met ons radioprogramma The Country Club een nieuw plekje hadden gevonden bij internetstation

Nadere informatie

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend

- (Tinne), ik wilde eigenlijk iets anders. P&D Country & Line Dance Weekend Interview met The Cockroach Killers We zijn in Lommel bij het 5e P&D Country & Line Dance Weekend Zaterdag 1 oktober 2016 We zitten aan tafel met deze keer niet als duo maar als voltallige band The Cockroach

Nadere informatie

Interview Mr en The Mrs

Interview Mr en The Mrs Interview Mr en The Mrs Door Timen van Ark en Jaap van der Weerd van www.countryland.nl 03-12-2016 We hebben aan de tafel zitten Edwin Schimscheimer, Esther van Kommer en Saskia Confurius. Goede avond

Nadere informatie

MS - Als je het even goed uitrekent vanaf `86 dan word het 32 jaar. MV - Ik speel niet in Savannah, maar ik ben wel inderdaad Singer- Songwriter.

MS - Als je het even goed uitrekent vanaf `86 dan word het 32 jaar. MV - Ik speel niet in Savannah, maar ik ben wel inderdaad Singer- Songwriter. Interview met de band " Bluebird Cafè ". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Is voor Savannah nog iets anders geweest? MS - Niet echt professioneel. Al moet ik

Nadere informatie

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag.

SHOW: The Feel Good Show of The Year. Artiesten: Blues Brothers. Naam: Sjuul Kroon. Klas 3GTA. Vak: CKV Opdracht: ckv verslag. SHOW: The Feel Good Show of The Year Artiesten: Blues Brothers Klas 3GTA 1. Welk concert heb je gekozen? The Feel Good Show van de Blues Brothers. 2. Waarom heb je juist dit concert gekozen? We kregen

Nadere informatie

Nieuwsbrief Jaargang 3, nummer 20 Stichting The Blues Connection

Nieuwsbrief Jaargang 3, nummer 20 Stichting The Blues Connection Nieuwsbrief 01-03-2016 Jaargang 3, nummer 20 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM Tilburg Email: stichting@thebluesconnection.nl Zondagmiddag 20 maart 2016. Robbert Fossen & Peter

Nadere informatie

Lynn weer in het openbaar, nadat

Lynn weer in het openbaar, nadat Albert`s en Jochem`s Country Corner Hallo Beste Countryvrienden! Normaal gesproken begin ik met vertellen wat ons op dit moment bezig houdt. Maar we gaan eerst even terug naar vorige maand. Ik vertelde

Nadere informatie

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT

TAL&NT MUZIEK SPORTKLAS EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TAL&NT EXTRA AANBO D MUZIEK SPORTKLAS ONTDEK WAAR JE GOED IN BENT TOPPER! EXTRA AANDACHT VOOR JE TALENT TOPCHEF TECHNISCHE HOOGSTANDJES MUZIKAAL GENIE SPORTFANAAT BOGERMAN AANDACHT VOOR JE TALENT Als leerling

Nadere informatie

Wat is een steel guitar? Uitvoerige uitleg

Wat is een steel guitar? Uitvoerige uitleg Wat is een steel guitar? Niets uit het hieronder gepubliceerde artikel mag worden gepubliceerd of gebruikt voor commerciële doeleinden, zonder de schriftelijke toestemming van de schrijver. Uitvoerige

Nadere informatie

Interview met "Marco Hemelrijk". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland.

Interview met Marco Hemelrijk. Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Interview met "Marco Hemelrijk". Door Timen van Arken en Jaap van der Weerd. In de uitzending van Countryland. Marco nooit te laat voor een feestje. -M; Nooit te laat voor een feestje inderdaad. Marco

Nadere informatie

Jamaica. Jamaica MENTO. (Jamaica)

Jamaica. Jamaica MENTO. (Jamaica) Jamaica Jamaica is één van de bekendste eilanden in het Caribisch gebied. Op dit eiland zijn mento, ska, rocksteady, reggae, dub, ragga en dancehall ontstaan. De Jamaicaanse muziek heeft haar weg over

Nadere informatie

obs De Kievitshoek Muziek & Dans januari 2014

obs De Kievitshoek Muziek & Dans januari 2014 obs De Kievitshoek januari 2014 Muziek & Dans Geschiedenis van de popmuziek??? Eigenlijk is het ondoenlijk de geschiedenis van de popmuziek in het kort te vertellen als je bedenkt dat er boeken vol over

Nadere informatie

TRIBUTE BANDS COVER BANDS ORIGINAL BANDS

TRIBUTE BANDS COVER BANDS ORIGINAL BANDS EVENTS, TECHNIEK & LIVE MUZIEK TRIBUTE BANDS COVER BANDS ORIGINAL BANDS BOEKINGEN ORGANISATIE PROMOTIE & TECHNIEK wonna PASSIE VOOR LIVE MUZIEK! Gedreven door pure passie voor live muziek is het onze missie

Nadere informatie

EVENTS DOORLOPEND GEOPENDE KEUKEN: 11-23 UUR KERSTDAGEN BIJ PIER99. VAN 10:00u TOT 14:00u (vanaf 15:00u à la carte)

EVENTS DOORLOPEND GEOPENDE KEUKEN: 11-23 UUR KERSTDAGEN BIJ PIER99. VAN 10:00u TOT 14:00u (vanaf 15:00u à la carte) AANVALLEN! EVENTS WATERSTAD NORDHORN SEP. OKT. NOV. DEC. 2013 DOORLOPEND GEOPENDE KEUKEN: 11-23 UUR WWW.PIER99.NL KERSTDAGEN BIJ PIER99 ONTBIJT & BRUNCH Di 24 DECEMBER VAN 09:00u TOT 13:00u (vanaf 13:00u

Nadere informatie

De pedal steel guitar: een universeel muziekinstrument

De pedal steel guitar: een universeel muziekinstrument De pedal steel guitar: een universeel muziekinstrument (Een artikel uit de Steel Guitar Writings) Onderstaand artikel is gedateerd. Er zijn sedert het uitbrengen geen toevoegingen in aangebracht. Niets

Nadere informatie

Albert en Jochum`s Country Corner

Albert en Jochum`s Country Corner Albert en Jochum`s Country Corner Hallo Beste Countryvrienden! Natuurlijk beginnen wij met iedereen een heel gelukkig 2019 te wensen. Ook al zit de smaak van de laatste oliebol nog in de mond, willen ik

Nadere informatie

L1 GROLLIGINALS oktober 2011 Arnold Rypens. 1:58 1 Love's Ring Of Fire (Carter/Kilgore) Mercury ANITA CARTER 1

L1 GROLLIGINALS oktober 2011 Arnold Rypens. 1:58 1 Love's Ring Of Fire (Carter/Kilgore) Mercury ANITA CARTER 1 L1 GROLLIGINALS 359 30 oktober 2011 Arnold Rypens - Kirsten 1:58 1 Love's Ring Of Fire (Carter/Kilgore) Mercury ANITA CARTER 1 Dit zijn The Originals bij L1 Radio met de focus vandaag op twee heren: Chris

Nadere informatie

Tuesday Blue (Express), The

Tuesday Blue (Express), The Tuesday Blue (Express), The website hyves Tuesday Blue Expres YouTube clip TBE-We belong together Miss froggy Fame and fortune Long blond hair Sweet baby doll Baby sittin' boogie (TV Duitsland) Young and

Nadere informatie

Rock n Roll is een combinatie van zwarte Rhythm & Blues en blanke Country & Western. Voordat deze

Rock n Roll is een combinatie van zwarte Rhythm & Blues en blanke Country & Western. Voordat deze Werkstuk door een scholier 2968 woorden 22 januari 2006 5,6 70 keer beoordeeld Vak CKV Inhoudsopgave Inleiding Hoofdstuk 1: Hoe is de Rock n Roll ontstaan? Hoofdstuk 2: De verspreiding van de Rock n Roll

Nadere informatie

L1 THE ORIGINALS mei 2012 Arnold Rypens. 2:43 1 Any Way That You Want Me (Taylor) Capitol TINA MASON L24b 23

L1 THE ORIGINALS mei 2012 Arnold Rypens. 2:43 1 Any Way That You Want Me (Taylor) Capitol TINA MASON L24b 23 L1 THE ORIGINALS 381 20 mei 2012 Arnold Rypens - Kirsten 2:43 1 Any Way That You Want Me (Taylor) Capitol TINA MASON L24b 23 Dit zijn The Originals bij L1 Radio, de nooit eindigende queeste naar de bronnen

Nadere informatie

Lesbrief Méér Muziek in de Klas

Lesbrief Méér Muziek in de Klas Lesbrief Méér Muziek in de Klas Doelen: De leerlingen: - Leren wat Latin-muziek is. - Leren een paar Latin artiesten en soorten Latin-muziek kennen. - Leren het lied Anytime you need a calypso zingen.

Nadere informatie

Albert`s & Jochum`s Country Corner

Albert`s & Jochum`s Country Corner Albert`s & Jochum`s Country Corner Hallo beste countryvrienden. Jullie hebben ons even moeten missen. Wij hebben mogen genieten van een, al zeggen we het zelf, welverdiende vakantie. Een vakantie de we

Nadere informatie

(Zelf vond ik de stem van Willie, in

(Zelf vond ik de stem van Willie, in Willie Nelson & Trigger Willie Hugh Nelson werd geboren op 29-4-1933 in Abbott Texas. Toen hij ca: 3 jaar was begonnen al de problemen voor hem. Hij en zijn zus Bobbie werden, nadat vader overleed en moeder

Nadere informatie

Door Albert Draaisma. is er een klein sprankje hoop dat ons programma The Country Club weer terug komt, maar op

Door Albert Draaisma. is er een klein sprankje hoop dat ons programma The Country Club weer terug komt, maar op Albert s Country Corner Door Albert Draaisma Hallo Beste Countryvrienden! Januari is al weer achter de rug. Echt zo n maand van wat moet je er mee. Wij hebben dan ook weinig beleefd en de maand is min

Nadere informatie

Geboren als Sandra van Rijs, 11 september

Geboren als Sandra van Rijs, 11 september Sandra Vanreys Jubileum 35 Jaar Artiest werd gevierd op 11 November 2018, in zaal De Hofnar in Aalten. Met medewerking van "Trio Sandra Vanreys"," Ben & Carmen Steneker", "Americana Unlimited" & Erwin

Nadere informatie

Victoria: Ik ben geboren in Rotterdam en was vaak bij mijn ouders

Victoria: Ik ben geboren in Rotterdam en was vaak bij mijn ouders Onbekend/onbemind???? In deze rubriek een interview over artiesten die nog niet zo heel erg bekend zijn en dat wel verdienen. In deze eerste aflevering met Victoria Eman. Dolf: Hoi Victoria welkom hier

Nadere informatie

1 Why Baby Why (Jones/Edwards) Starday GEORGE JONES

1 Why Baby Why (Jones/Edwards) Starday GEORGE JONES L1 GEORIGINALS 423 2 juni 2013 Arnold Rypens - Kirsten 1 Why Baby Why (Jones/Edwards) Starday Dit zijn The Originals bij L1 Radio met de originele Why Baby Why, wat tot twee keer toe een n 1 werd op de

Nadere informatie

Albert s Country Corner

Albert s Country Corner www.bullitcountry.nl Albert s Country Corner Door Albert Draaisma Hallo Beste Countryvrienden! Er staat iets te gebeuren bij ons in Sneek, de hele stad en daarbuiten gonst er van. Vele mensen vormen teams

Nadere informatie

Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam

Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam Drieluyck/ Drieluik, Het - Zaandam website HYVES HET DRIELUIK Alternatief jongerencentrum, opgezet door vrijwilligers in 1964 in buurthuis De Brug (in de Paaskerk in Zaandam). Eind jaren zestig was het

Nadere informatie

PIER99.NL EVENTS JAN. FEB. MRT. APR. 2016 KEUKEN DOORLOPEND GEOPEND: 11-23 UUR

PIER99.NL EVENTS JAN. FEB. MRT. APR. 2016 KEUKEN DOORLOPEND GEOPEND: 11-23 UUR PIER99.NL EVENTS JAN. FEB. MRT. APR. 2016 KEUKEN DOORLOPEND GEOPEND: 11-23 UUR Pasen in d e P i er Paasbrunch Geniet op paaszondag en -maandag van onze feestelijke paasbrunch Diverse verse broodjes en

Nadere informatie

passie gewoon een beetje op. Dus moet je op een gegeven moment een verstandige keuze gaan maken. J: Absoluut niet!!

passie gewoon een beetje op. Dus moet je op een gegeven moment een verstandige keuze gaan maken. J: Absoluut niet!! Interview met Jeroen Welsh Onbekend is hij niet en ook niet onbemind en dan heb ik het over Jeroen Welsh de voormalig leadzanger van Texas Renegade. Onbekend is wellicht wel dat na het opheffen van Texas

Nadere informatie

1* Countryville in Gorinchem

1* Countryville in Gorinchem 1* Countryville in Gorinchem In theater de vijf zinnen / de doelen 6 okt. 2018 Ik las in het blad van het CME een leuke Flyer over dit evenement met o.a. Def Americans en ja daar ik fan ben van Johnny

Nadere informatie

7,1. Waarom dit nummer? Praktische-opdracht door een scholier 1268 woorden 17 februari keer beoordeeld. Inhoud

7,1. Waarom dit nummer? Praktische-opdracht door een scholier 1268 woorden 17 februari keer beoordeeld. Inhoud Praktische-opdracht door een scholier 1268 woorden 17 februari 2006 7,1 17 keer beoordeeld Vak Muziek Inhoud Voorwoord Originele en Vertaalde tekst Moody Blues Nights in White Satin Analyse van Groot naar

Nadere informatie

Albert en Jochum`s Country Corner

Albert en Jochum`s Country Corner Albert en Jochum`s Country Corner Hallo Beste Countryvrienden! Voordat we over gaan naar de countrynieuwtjes die Albert voor u heeft verzameld kijken we eerst even terug op de voorbije maand. `Maart roert

Nadere informatie

Zwarte popmuziek in Amerika

Zwarte popmuziek in Amerika Het Amerika van de jaren 50 was, wat betreft de muziekmarkt (radiostations) extreem gescheiden in een blanke en een zwarte markt. Gaandeweg ontstonden er steeds meer vermenging tussen de twee richtingen.

Nadere informatie

L1 FAME3ORIGINALS maart 2012 Arnold Rypens. 2:06 1 The Magnificent Seven (Bernstein) Liberty ELMER BERNSTEIN L126b 16

L1 FAME3ORIGINALS maart 2012 Arnold Rypens. 2:06 1 The Magnificent Seven (Bernstein) Liberty ELMER BERNSTEIN L126b 16 L1 FAME3ORIGINALS 374 18 maart 2012 Arnold Rypens - Kirsten 2:06 1 The Magnificent Seven (Bernstein) Liberty ELMER BERNSTEIN L126b 16 Dit zijn The Originals bij L1 Radio met het thema van The Magnificent

Nadere informatie

- Patrick: JA klopt, al word er de laatste tijd toch ook veel Nederlands repertoire. Patrick Koers. de chauffeurs.

- Patrick: JA klopt, al word er de laatste tijd toch ook veel Nederlands repertoire. Patrick Koers. de chauffeurs. Onbekend/onbemind???? In deze rubriek een interview over artiesten die nog niet zo heel erg bekend zijn en dat wel verdienen. In deze eerste aflevering met Patrick Koers. Dolf: Hoi Patrick welkom en ik

Nadere informatie

Reisvoorstel. De groep vertrekt met 2 vluchten van de luchtvaartmaastchappij United vanuit Amsterdam naar New Orleans.

Reisvoorstel. De groep vertrekt met 2 vluchten van de luchtvaartmaastchappij United vanuit Amsterdam naar New Orleans. Reisvoorstel Dag 1 30 januari 2014: Amsterdam / New Orleans De groep vertrekt met 2 vluchten van de luchtvaartmaastchappij United vanuit Amsterdam naar New Orleans. Groep 1: Amsterdam Washington 12.00-14.50

Nadere informatie

Kikkerland country Interview Country Band Sundown

Kikkerland country Interview Country Band Sundown Kikkerland country Interview Country Band Sundown We zijn in gesprek met Charles Nefkens van Country Band "Sundown" Vertel eens Charles, hoe is de band tot stand gekomen? - Monique en ik zingen al country

Nadere informatie

Albert s Country Corner

Albert s Country Corner Albert s Country Corner Door Albert Draaisma Hallo beste Countryvrienden! Het is al weer een poosje geleden dat u iets van ons gehoord heeft. Dat heeft natuurlijk alles te maken met de vakantieperiode.

Nadere informatie

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten

jij ontdekt... jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 www.ontdekscala.nl Centrum voor de Kunsten jij ontdekt... UA jouw passie voor Scala Urban Arts cursusaanbod 2015-2016 Centrum voor de Kunsten www.ontdekscala.nl Scala Urban Arts 2015/2016 Scala Urban Arts is een aparte afdeling binnen Scala Centrum

Nadere informatie

De Evenaar activiteitenkalender 2016 juli t/m december

De Evenaar activiteitenkalender 2016 juli t/m december De Evenaar activiteitenkalender 2016 juli t/m december 2 Activiteitenteam Samen Humanitas Wist u dat er op de derde etage een prachtige nieuwe keuken is. Deze keuken is te gebruiken voor het bakken van

Nadere informatie

Bebop. De jaren veertig

Bebop. De jaren veertig Bebop De jaren veertig 1. Moderne jazz De muziek uit de swingperiode wordt klassieke jazz genoemd, de jazz die zich vanaf de jaren veertig ontwikkelde, moderne jazz. Jazz werd in de swingperiode beschouwd

Nadere informatie

kleine Jerry lee Lewis ging daar stiekem dan naar kijken en leerde daar ook onwillekeurig heel wat bij.) Wilde

kleine Jerry lee Lewis ging daar stiekem dan naar kijken en leerde daar ook onwillekeurig heel wat bij.) Wilde Hallo Rockers! Alweer is een hele grote van de echte Rock & Roll wereld aan zijn laatste reis begonnen. Op de respectabele leeftijd van 90 jaar is Chuck Berry vertrokken naar een andere, onbekende, plaats.

Nadere informatie

SonA. heeft eigen geluid gevonden

SonA. heeft eigen geluid gevonden SonA heeft eigen geluid gevonden Zoals ieder jaar, zijn onder de deelnemers van Nu of Nooit talloze 'veteranen' te vinden: Bands of muzikanten die meer dan eens meededen aan de Limburgse bandwedstrijd.

Nadere informatie

Hail hail rock- n-roll: introductie

Hail hail rock- n-roll: introductie Hail hail rock- n-roll: introductie In 1951 tekent Chuck Berry een contract met de Cosmopolitan Club in St. Louis om er elke vrijdag- zaterdag- en zondagavond te spelen. Hij is een zwarte bluesgitarist

Nadere informatie

Albert s Country Corner

Albert s Country Corner Albert s Country Corner Door Albert Draaisma Hallo Beste Countryvrienden! Op dinsdag 16 juni ontdekte ik min of meer per ongeluk dat het Amerikaanse trio de Dixie Chicks op 20 april 2016 naar Nederland

Nadere informatie

L1 LOMAX ORIGINALS mei 2014 Arnold Rypens. 3:18 1 Buffalo Skinners (trad.) Tradition WOODY GUTHRIE 2

L1 LOMAX ORIGINALS mei 2014 Arnold Rypens. 3:18 1 Buffalo Skinners (trad.) Tradition WOODY GUTHRIE 2 L1 LOMAX ORIGINALS 473 4 mei 2014 Arnold Rypens - Kirsten 3:18 1 Buffalo Skinners (trad.) Tradition WOODY GUTHRIE 2 Welkom bij onze tweede aflevering Lomax Originals bij L1 Radio met Woody Guthrie, die

Nadere informatie

Jong, stond ineens op het podium,

Jong, stond ineens op het podium, Albert s Country Corner Door Albert Draaisma Hallo Beste Country Vrienden! Net als miljoenen andere Nederlanders ben ook ik, Albert, besmet geraakt met het wandelvirus. Samen met 3 andere dames, die ik

Nadere informatie

Band, de DCM6 Country Band en de

Band, de DCM6 Country Band en de Countryreizen naar Spanje Al jaar en dag vertoeven vele country line dancers medio September en Oktober in Spanje. Deze worden wisselend georganiseerd door organisaties, individueel of door de artiesten

Nadere informatie

Workshop Popbands 2012/2013

Workshop Popbands 2012/2013 Workshop Popbands 2012/2013 12 1 Starting a popband Deze band is voor beginners, leerlingen die nooit in een band hebben gespeeld. Nadruk ligt op het samen spelen, wennen aan het volume en aan zingen door

Nadere informatie

Modules voor de komende drie schooljaren

Modules voor de komende drie schooljaren G e m e e n t e l i j k e A c a d e m i e v o o r M u z i e k e n W o o r d L e d e Algemene Muziekcultuur (AMC) volg je gedurende drie jaar in de middelbare graad van de richting muziek. Je volgt wekelijks

Nadere informatie

TRIBUTE SHOW waarbij leden van

TRIBUTE SHOW waarbij leden van Trespass Tribute Show in Spanje...! Het gaat om de unieke TRESPASS TRIBUTE SHOW waarbij leden van Trespass & Friends een ode brengen aan Riny Heesters en Riem de Wolff. Beide overleden in de zomer van

Nadere informatie

SCHILDERIJEN POP ICONEN EN WOONDECORATIE

SCHILDERIJEN POP ICONEN EN WOONDECORATIE SCHILDERIJEN POP ICONEN EN WOONDECORATIE 48 div. schilderijen van pop iconen, div. meubilair, antiek en decoratie wo.: VITRA, etc. Startdatum Tuesday 25 April 2017 10:00 Bezichtiging Wednesday April 26

Nadere informatie

Inleiding. Blauw Gras en Bluegrass. Binnenkort gaan jullie naar de voorstelling Blauw Gras van Theatergroep Wie Walvis.

Inleiding. Blauw Gras en Bluegrass. Binnenkort gaan jullie naar de voorstelling Blauw Gras van Theatergroep Wie Walvis. Inleiding Blauw Gras en Bluegrass Binnenkort gaan jullie naar de voorstelling Blauw Gras van Theatergroep Wie Walvis. Blauw Gras gaat over Woody, Sue, Opa en Moeder. Met zijn vieren wonen ze op een erf

Nadere informatie

AMUZANT* PRESENTEERT HAAR NIEUWE PROGRAMMA

AMUZANT* PRESENTEERT HAAR NIEUWE PROGRAMMA AMUZANT* PRESENTEERT HAAR NIEUWE PROGRAMMA * (voorheen The Homesisters) POP IN T RUSTHUIS: LIEDJES OVER DE LIEFDE! Muzikale klassiekers van de fifties & sixties tot vandaag Amuzant staat voor amusement

Nadere informatie

- Goede avond hallo. - (Bruno) Ja dat is moeilijk te zeggen, ik ben groot geworden in de Bluegrass met verschillende

- Goede avond hallo. - (Bruno) Ja dat is moeilijk te zeggen, ik ben groot geworden in de Bluegrass met verschillende Interview Heartstrings uitzending 01-10-2016 door Timen van Ark en Jaap van der Weerd vanuit de Schaapskooi te Stroe. www.countryland.nl We hebben visite hier in de Schaapskooi, we hebben de mensen van

Nadere informatie

Alberts Country Corner

Alberts Country Corner Alberts Country Corner Hallo Beste Countryvrienden! U zult het ongetwijfeld weten, want je kon er niet omheen. Alle kranten, weekbladen, omroepbladen en ook op televisie was er volop aandacht voor. Het

Nadere informatie

Albert en Jochum`s Country Corner

Albert en Jochum`s Country Corner Albert en Jochum`s Country Corner Hallo beste Countryvrienden. Na alle min of meer verplichte familiebezoekjes tijdens de kerstdagen en het knallen van het vuurwerk en de champagne is er al weer een eind

Nadere informatie

2 stages 8 bands and a DJ

2 stages 8 bands and a DJ Programma : In the Attic, Live Music festival Plaats : café/rest. Marktzicht, Heino Tijd : 19H00-01H00 Entree : GRATIS IN THE ATTIC Matthijs Pouw, 2 stages 8 bands and a DJ Al sinds mijn zesde ben ik bezig

Nadere informatie

nummer kende ik goed van Jerry CROOK`S MUSIC WORLD Hoi Muziek vrienden,

nummer kende ik goed van Jerry CROOK`S MUSIC WORLD Hoi Muziek vrienden, Hoi Muziek vrienden, Hoe is het gegaan de afgelopen maanden? Niet zo geweldig met het weer, niet war? Dan maar hopen op een mooie Hollandse nazomer nietwaar. In elk geval was het voor ons in Groningen

Nadere informatie

WORKSHOPS. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO

WORKSHOPS. Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Muziekworkshops en voorstellingen voor PO en VO Naast gewone muzieklessen verzorgt Music scool verschillende workshops en voorstellingen voor zowel het basis- als het voortgezet onderwijs. De verschillende

Nadere informatie

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018

Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Muziekweken maandag 22- vrijdag 26 januari 2018 Besloten (eigen instrument of Voor alle Quintusleerlingen Openbaar MAANDAG Harp Samen Harpmuziek maken en schrijven - 1.18 Stem je harp zelf! - 1.18 Instant

Nadere informatie

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis

Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Cuccurullo Brillo Brullo met zeer speciale gast Ike Willis Het succesvolle optreden van Cuccurullo Brillo Brullo met Ike Willis op de Zappanale 16 in Duitsland heeft geleid tot een muzikaal vervolg. Ike

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ORGEL EN KEYBOARDCLUB GELDERLAND

NIEUWSBRIEF ORGEL EN KEYBOARDCLUB GELDERLAND NIEUWSBRIEF ORGEL EN KEYBOARDCLUB GELDERLAND Colofon Voorzitter Hans de Jager De Kilder 67 6983 HK Doesburg Tel. 0313-420647 j.jager49@chello.nl Secretaris Kees Koning Ericalaan 15 7217SW HARFSEN 0573

Nadere informatie

Eshuijs, Margriet Band

Eshuijs, Margriet Band Eshuijs, Margriet Band website Margriet Eshuijs Na de opheffing van van de band LUCIFER in 1978 kiest basgitarist Dick Buisman voor een zakelijke carri?re in geluidsapparatuur. Hij begint een eigen bedrijf

Nadere informatie

6,9. Werkstuk door een scholier 2622 woorden 14 maart keer beoordeeld. Nederlands. Inleiding. Dit werkstuk gaat over ELVIS PRESLEY.

6,9. Werkstuk door een scholier 2622 woorden 14 maart keer beoordeeld. Nederlands. Inleiding. Dit werkstuk gaat over ELVIS PRESLEY. Werkstuk door een scholier 2622 woorden 14 maart 2003 6,9 230 keer beoordeeld Vak Nederlands Inleiding Dit werkstuk gaat over ELVIS PRESLEY. Wij willen in dit werkstuk de vraag wie was Elvis Presley onderzoeken.

Nadere informatie

DE 25 MEEST BIJZONDERE STERFGEVALLEN IN DE ROCK & ROLL GESCHIEDENIS

DE 25 MEEST BIJZONDERE STERFGEVALLEN IN DE ROCK & ROLL GESCHIEDENIS Dit is de zesde (en derde digitale) aflevering de Top 25 meest bijzondere sterfgevallen originele Amerikaanse rock n roll sterren. De eerste drie delen kun je lezen in de Boppin Around uitgaven 72, 73

Nadere informatie

L1 THE ORIGINALS juni 2012 Arnold Rypens. 3:14 1 My Window Faces The South (Silver/Livingston) Victor FATS WALLER L121a 29

L1 THE ORIGINALS juni 2012 Arnold Rypens. 3:14 1 My Window Faces The South (Silver/Livingston) Victor FATS WALLER L121a 29 L1 THE ORIGINALS 384 17 juni 2012 Arnold Rypens - Kirsten 3:14 1 My Window Faces The South (Silver/Livingston) Victor FATS WALLER L121a 29 Dit zijn The Originals bij L1 Radio, vanuit het zuiden des land

Nadere informatie

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015

DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 DE MARINIERSKAPEL IN DE DOELEN Maandag 9 en maandag 16 maart 2015 LESBRIEF BIJ SCHOOLCONCERTEN VOOR GROEP 7 / 8 onderdeel van Cultuurtraject Rotterdam Een samenwerking van Concertgebouw de Doelen, de Marinierskapel

Nadere informatie

Friends of country live, zaterdag Bunnik.

Friends of country live, zaterdag Bunnik. Friends of country live, zaterdag Bunnik. Zaterdag 23 september waren wij in het voor ons nabij gelegen Bunnik om de eerste editie van dit festival mee te beleven. Van horen zeggen was de vrijdag al een

Nadere informatie

2,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. CKV Muziek Verslag

2,2. Opdracht door K woorden 21 november keer beoordeeld. CKV Muziek Verslag Opdracht door K. 1157 woorden 21 november 2016 2,2 5 keer beoordeeld Vak Methode CKV De bespiegeling CKV Muziek Verslag Kunst is een belangrijk onderdeel van de cultuur. Mensen van over de hele wereld

Nadere informatie

PERSONEELSFEEST INCL. LOCATIE, ONTVANGST, DRANK, LICHTSHOW, GELUID, DJ, HAPJES, BROODJES, OPTREDEN BEKENDE NEDERLANDER KAN DAT? JAZEKER!

PERSONEELSFEEST INCL. LOCATIE, ONTVANGST, DRANK, LICHTSHOW, GELUID, DJ, HAPJES, BROODJES, OPTREDEN BEKENDE NEDERLANDER KAN DAT? JAZEKER! PERSONEELSFEEST INCL. LOCATIE, ONTVANGST, DRANK, LICHTSHOW, GELUID, DJ, HAPJES, BROODJES, OPTREDEN BEKENDE NEDERLANDER KAN DAT? JAZEKER! PAGINA 2 Wie is ALHO-events? 3 Artiestenjubilea en Cd-presentaties

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding. Hoofdstuk 1 Het verhaal van de Beatles. Hoofdstuk 2 De bandleden. Paul Mccartney John Lennon George Harrison Ringo Star

Inhoudsopgave. Inleiding. Hoofdstuk 1 Het verhaal van de Beatles. Hoofdstuk 2 De bandleden. Paul Mccartney John Lennon George Harrison Ringo Star Jules van Stiphout Eindhoven, 11 december 2009 Inleiding Ik doe mijn dc over de Beatles omdat ik het een leuk onderwerp vind en het boven al mooie muziek vind. Ik ben met mijn vaders bandje naar Liverpool

Nadere informatie

Electronic press kit

Electronic press kit Electronic press kit Biography Promotrack / Video / Links / Discography / Reviews Technical rider / Stageplot Gigposter easymonster@hotmail.com info@woodmusic.nl 06 29 27 86 79 easymonster@hotmail.com

Nadere informatie

Warm bad voor Gerard Bierman in bomvol Oude Wapen Blijham

Warm bad voor Gerard Bierman in bomvol Oude Wapen Blijham Warm bad voor Gerard Bierman in bomvol Oude Wapen Blijham Tijdens het laatste optreden van The Country Club op 11 feb. jl. in Het Oude Wapen werd het bericht over de cd presentatie van Gerard Bierman al

Nadere informatie

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken

Workshops. Hier een korte presentatie van de workshops: Bamboestieken Workshops De kinderen van groep 1 en 2 kunnen op zaterdag 17 mei één workshop doen. Binnenkort vragen wij de kinderen om een top 3 te maken. Zij kunnen kiezen uit: - Bamboestieken - Cupcakes maken - 3D

Nadere informatie

Anna McRose. jaar dus 43 jaar. Samen wonen we al weer 20 jaar in Veldhoven bij Eindhoven en die verhuizing was wel een hele grote stap.

Anna McRose. jaar dus 43 jaar. Samen wonen we al weer 20 jaar in Veldhoven bij Eindhoven en die verhuizing was wel een hele grote stap. Anna McRose Een zangeres die sinds een aantal maanden aan de weg timmert is Anna McRose. Tijd dus om haar eens aan de tand te voelen. D: Welkom in de studio en dank voor je komst. Anna McRose is natuurlijk

Nadere informatie

Gitaarmethodiek. (Leerplannen) Dingeman Coumou.

Gitaarmethodiek. (Leerplannen) Dingeman Coumou. Gitaarmethodiek. (Leerplannen) Dingeman Coumou. De gitaar is een zeer veelzijdig instrument waarop allerlei stijlen en speelwijzen mogelijk zijn. Vaak is het moeilijk inzichtelijk te maken in hoeverre

Nadere informatie

CD-Presentatie Thilly Frank

CD-Presentatie Thilly Frank CD-Presentatie Thilly Frank 18-11-2018. Op 18-11-2018 moest ik al vroeg van huis omdat ik enige tijd geleden uitgenodigd was door Thilly Frank om een gastoptreden te verzorgen bij Thilly s 16th Avenue,

Nadere informatie

Albert s Country Corner

Albert s Country Corner Albert s Country Corner Door Albert Draaisma Hallo Beste Countryvrienden! We beginnen deze maand met leuk, zeg maar gerust heel leuk nieuws. Wat dat is komen we straks op terug. We gaan eerst even terug

Nadere informatie

SA - Sturmabteilung. Ben Sherman

SA - Sturmabteilung. Ben Sherman Alpha Industries maakt onder andere robuuste en stoere bomberjacks van goede kwaliteit. Naar het schijnt zijn er rechts-denkenden die de bombers van Alpha Industries dragen omdat het logo van de firma

Nadere informatie

L1 THE ORIGINALS oktober 2016 Appalachia 1. 3:17 1 Ozzie & Max (Bush) Sugar Hill SAM BUSH 1

L1 THE ORIGINALS oktober 2016 Appalachia 1. 3:17 1 Ozzie & Max (Bush) Sugar Hill SAM BUSH 1 L1 THE ORIGINALS 568 23 oktober 2016 Appalachia 1 - Kirsten 3:17 1 Ozzie & Max (Bush) Sugar Hill SAM BUSH 1 Dit zijn The Originals bij L1 Radio, een maand lang zoet met mountain music uit de zuidelijke

Nadere informatie

PIER99.NL EVENTS MEI. JUN. JUL. AUG KEUKEN DOORLOPEND GEOPEND: UUR

PIER99.NL EVENTS MEI. JUN. JUL. AUG KEUKEN DOORLOPEND GEOPEND: UUR PIER99.NL EVENTS MEI. JUN. JUL. AUG. 2016 KEUKEN DOORLOPEND GEOPEND: 11-23 UUR PIZZA-DAY * ELKE MAANDAG OP ALLE PIZZA'S PASTA-DAY * DINSDAG OP ALLE PASTA- GERECHTEN -15% * niet geldig op feestdagen -10%

Nadere informatie

L1 PEERIGINALS juni 2011 Arnold Rypens. 2:43 1. God's Got It (Jackson) Booker (//!) REV. CHARLIE JACKSON L53 13

L1 PEERIGINALS juni 2011 Arnold Rypens. 2:43 1. God's Got It (Jackson) Booker (//!) REV. CHARLIE JACKSON L53 13 L1 PEERIGINALS 349 26 juni 2011 Arnold Rypens - Kirsten 2:43 1. God's Got It (Jackson) Booker (//!) REV. CHARLIE JACKSON L53 13 Dit zijn The Originals bij L1 Radio met God's Got It, sacred gospel van the

Nadere informatie

Het kan succesvol zijn

Het kan succesvol zijn Het kan succesvol zijn Inhoud 1.Historie 2.Doel van dit document 3.Analyse 4.Poppodium 5.Organisatie 6.Huisvesting 7.Bestuursvorm 8.Vrijwilligers 9.Subsidiegelden 10.Continuïteit 11.Agenda 12.Stappenplan

Nadere informatie

Kampvuur, de B-kant van de pophistorie

Kampvuur, de B-kant van de pophistorie Kampvuur, de B-kant van de pophistorie Kampvuur de B-kant van de pophistorie Bert van de Kamp Brave New Books Bert van de Kamp, 2016 Cover: Dead Moon, Tombstone Music Coverontwerp: CHep Foto auteur: Ton

Nadere informatie

Texas Renegade was een Nederlandse band die typische Amerikaanse countrymuziek ten gehore brengt.

Texas Renegade was een Nederlandse band die typische Amerikaanse countrymuziek ten gehore brengt. Texas Renegade Biografie 2016-2017 Texas Renegade was een Nederlandse band die typische Amerikaanse countrymuziek ten gehore brengt. Het gevoel van de Amerikaanse Way of Life wordt sinds haar oprichting

Nadere informatie

Lesbrief Méér Muziek in de Klas

Lesbrief Méér Muziek in de Klas Lesbrief Méér Muziek in de Klas Doelen: De leerlingen: - Leren bekende artiesten uit de 80 s kennen - Leren wat Live Aid was en USA for Africa - Leren wat een synthesizer en een drumcomputer zijn - Leren

Nadere informatie

Thé Lau: alles is gezegd en gedaan

Thé Lau: alles is gezegd en gedaan Thé Lau: alles is gezegd en gedaan... 1952-2015 Het is u misschien niet ontgaan, Thé Lau is het laatste jaar regelmatig in het nieuws geweest. Hij heeft een lange kansloze strijd gevochten tegen een ongeneeslijke

Nadere informatie

L1 BEST OF ORIGINALS september :39 1 Old Time Rock And Roll (Jones/Jackson) demo GEORGE JACKSON L127b 1

L1 BEST OF ORIGINALS september :39 1 Old Time Rock And Roll (Jones/Jackson) demo GEORGE JACKSON L127b 1 L1 BEST OF ORIGINALS 388 9 september 2012 Arnold Rypens - Kirsten 2:39 1 Old Time Rock And Roll (Jones/Jackson) demo GEORGE JACKSON L127b 1 Dit zijn The Originals bij L1 Radio. Old Time Rock And Roll?

Nadere informatie

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue

Little Steve & the Big Beat (NL) 4 Oktober 2015. Bio. Verslag Motortourtocht Bas Paardelooper and the Blue Crue Nieuwsbrief 01-10-2015 Jaargang 2, nummer 16 Stichting The Blues Connection Beuningenstraat 40 5043 XM Tilburg Email: stichting@thebluesconnection.nl Zondagmiddag 4 Oktober 2015. Little Steve & the Big

Nadere informatie

HISTRILOGY PART 1 SINGERSONGWRITERS VOOR DYLAN

HISTRILOGY PART 1 SINGERSONGWRITERS VOOR DYLAN HISTRILOGY PART 1 SINGERSONGWRITERS VOOR DYLAN Beginnen met SLAVEN SONG : track 1 op de CD deel 1 Omdat ik vanavond heel veel ga praten over zwarten, wil ik eerst even uitleggen waarom ik de term zwarte

Nadere informatie