Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH"

Transcriptie

1 Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen kan tot storingen leiden en kan van invloed zijn op de garantie! Prik nooit met een voorwerp in een opening van het toestel (er zitten geen reset gaatjes in de behuizing!!!), dit om de waterbestendigheid optimaal te houden! Plaats geen simkaart met pincode in het toestel!!

2 1 Verpakking I-GPS Horloge 1 x Reserve bandje 1 x Kabeltje 1 x Schroevendraaier 1 x User manual Engels Reserve schroefjes 2 x Technisch: Omschrijving:GSM telefoon & LBS+GPS tracker met GRPS Accu:Lithium polymeer accu 3.7V 500mAh Input:DC 5V 300mA Bedrijfstemperatuur:0º - 38ºC Note: De afbeeldingen in deze gebruiksaanwijzing kunnen verschillen van het product. E.e.a. afhankelijk van software die per land verschillend kan zijn. 2 Display en knoppen Afbeeldingen kunnen iets verschillen GSM Antenne bereik 2. GPS ontvangst 3. Beltoon/trillen/stil (profiel) 4. GPRS verbinding 5. Wekker 6. Accu niveau 7. Lang indrukken SOS, kort: klok weergave / extra menu 8. Aan/uit, scherm keuze (analoog/digitaal), terug 9. Microfoon (NIETS IN STEKEN!!)

3 3 Simkaart plaatsen (belangrijk!!) 1. Gebruik bij voorkeur de door ons geleverde simkaart, deze kunt u online opwaarden via 2. Lees de instructies van de provider 3. Stop de simkaart en een normale telefoon en registreer de simkaart indien nodig volgens voorschrift van de provider, haal al de eventuele pincode van de kaart af. 4. Haal eventueel de provider telefoonnummers van de simkaart af (anders ziet uw kind deze in de telefoonlijst. De telefoonlijstt vult u vanuit de app 5. Zorg voor voldoende beltegoed op de simkaart met data. (de simkaart die wij leveren bevat standaard geen beltegoed). 6. Installeer de simkaart als volgt in het horloge: Schakel het horloge uit Schroef het deksel achter met de bijgeleverde schroevendraaier los (let op de positie van het deksel) Schuif en klap de simkaart houder open (zie peilen onderstaande afbeelding) Plaats de simkaart in de houder en schuif de houder weer dicht 7. Controleer of de rubber afdichting correct in het deksel gepositioneerd is 8. Druk het deksel weer op de juiste manier op het horloge (let op de contactpunten voor het opladen) en klik het deksel gelijkmatig vast. 9. Draai de schroefjes eerst allemaal een klein beetje vast 10. Draai daarna de schroeven iets vaster, doe dit om en om, dus na de eerste de tegenovergestelde hoek etc. Het bevestigen van het achterdeksel is erg belangrijk voor de waterdichtheid, gebruik altijd alle schroeven. Als het deksel of de pakking beschadigd is, zal het toestel niet meer waterbestendig zijn. Bestel bij twijfel een nieuw deksel

4 4 Opladen Plaats de magnetische oplaadkop op de contactpunten aan de achterkant van het horloge. Stop het andere eind in een laptop of computer. Controleer op het scherm of het horloge oplaad. Aanbevolen oplaadtijd is 3 a 4 uur. Veiligheids waarschuwing: Wij leveren de horloges zonder oplader. Om veiligheidsredenenn raden wij u aan het opladen door een volwassen persoon te laten uitvoeren, bij voorkeur via een laptop of een computer. Gebruikt u een oplaad adapter, laat u deze dan nooit langert dan nodig aangesloten op het electriciteits net en zorg dat u toezicht kunt houden. 5 Power ON/OFF Druk ongeveer 3 seconden op de aan/uit knop. Het horloge zal opstarten en het begin scherm gaat aan. Icon description: Geen simkaart gedetecteerd SIM kaart fout Geen ontvangst Netwerk OK (ook nodig voor positie) GPS OK (meestal alleen buiten) Beltoon/trilfunctie (instellen via app) G GPRS verbinding (data overdracht)

5 6 Meld het horloge aan op de server Ga via het scroll menu naar het volgende scherm: selecteren Na het aanklikken van ACC kan het enige minuten duren voordat het scherm komt met een user name en het wachtwoord. Noteer de username en het wachtwoord. Geeft het horloge geen usernamee en wachtwoord, dan is er hoogstwaarschijnlijk geen data verbinding. Controleer de simkaart, het beltegoed of probeer het later nog eens. Indien het aanmelden na bovenstaande nog niet lukt dan heeft het horloge niet de benodigde internet instellingen die horen bij de gekozen provider. Dit is vaak het geval met een Belgische provider maak ook bij enkele Nederlandse providers. In dat geval dienen de internet instellingen aangepast te worden, zie hiervoor de instellingen aan het einde van dit document (H14).

6 7 Download en installeer de app Beheerders (ouders bijv.) kunnen via de app het horloge instellen en bijvoorbeeld de locatie opvragen. ANDROID: Download de app op: en installeer deze op uw smartphone. U kunt ook onderstaande QR code scannen. Voor IOS: e.com/cn/app/ibaby-home/id ?mt=8 U kunt ook onderstaande QR code scannen: 8

7 9 Creëer een account in de app U dient eenmalig een gebruikers account aan te maken. Per account kunt u meerdere horloges koppelen Voer hier uw telefoonnummer in (welke is niet belangrijk wel dat u het zal onthouden) Kies een wachtwoord en voer dat hier in (begin met svp later pas aanpassen) Herhaal het door u gekozen wachtwoord Druk op OK Met de bovenstaande gegevens kunt u later inloggen in de app en heeft u na eenmalig juist opvolgen van de volgende stap, direct verbinding met het horloge. Went u op een andere smartphone ook het horloge te bedienen dan hoeft u alleen de app te installeren en in te loggen met bovenstaande gegevens.. 10 Het koppelen van een horloge aan uw account Let op! U gaat nu het horloge in gebruik nemen. Als een horloge gekoppeld is aan een account kan deze niet meer zonder u gekoppeld worden aan een ander account. Hierdoor is het horloge voor iemand anders dan u niet meer bruikbaar. Na registratie is dus de wettelijke zicht termijn, ongeacht het moment, versteken. Indien een horloge onverhoopt niet correct werkt maar wel gekoppeld is dan kunt u aanspraak maken op garantie. Zie ook de retourvoorwaarden op Wilt u om welke reden dan ook (ook garantie) het horloge aan ons opsturen zorg er dan altijd voor dat deze vóór verzenden ontkoppeld is. Wilt u het horloge eerst testen met de mogelijkheid deze te retourneren neem dan contact met ons op via info@kidstel.nl

8 Na het aanmaken van het account zoals in het vorige hoofdstuk beschreven krijgt u het onderstaande scherm. Kies de onderste blauwe knop bind with kid watch Phone immediately Dan krijgt u het volgende scherm (let op! de vraag in het bovenste vak klopt niet in de oudere versie van de app) <-- Voer het account nummer in dat de telefoon na registreren in het scherm aangeeft <-- Geef het password op dat de telefoon na registreren in het scherm aangeeft. Let op! indien er om welke reden dan ook door het horloge door ons in behandeling wordt genomen dan dient u het horloge weer los te koppelen van de app door deze in de device list te wissen. Zie hiervoor hoofdstuk 15.

9 1.1 Het koppelen van één of meer extra horloges U kunt meerdere horloges koppelen aan uw account en door van horloge te wisselen de verschillende horloges volgen. Selecteer manage watch Phone om een (extra) horloge toe te voegen Selecteer add new watch Phone om een (extra) horloge toe te voegen Selecteer save nadat u het door het horloge gegeven cijfer reeksen heeft ingevoerd.

10 11 Het Hoofdmenu van de app Bij pijl aangegeven menu. Hier kunt u extra horloges toevoegen met de account naam en password dat het horloge aangeeft. U kunt meerdere toestellen toevoegen en kiezen. Met change watch kunt u schakelen tussen de verschillende horloges. Hier ziet u de status van het horloge (of het horloge online is, het accu niveau, in welke modus het toestel staat en de locatie. In dit geval staat het horloge in de sleep mode let op dat het horloge dan niet reageert op commando s. Pas de tijd aan of pas het tijdschema aan Bekijk de terugkoppelingg van het horloge naar de app. Stel de tijd en datum in (bij aanschaf direct na opstarten) Bekijk de locatie van het horloge, in het onderliggende menu kunt u de veilige zones instellen. Voer hier de SOS nummers in en de contacten (per contact kunt u een ringtone en een icoon instellen. Instellen op welke tijden het horloge in een bepaalde modus moet staan (zie vervolg menu) Veiligheidsinstellingen (zie vervolg paragraaf), Alarm instellingen, Tijdsduur dat het scherm verlichting aanblijft, etc. Op afstand: horloge in sleep modus zetten, afluisteren (monitoring), op afstand horloge uitzetten (let op aanzetten weer met aan/uit knop horloge), etc (zie vervolg paragraaf) Chatten met overige gebruikers van de app, binnen account. SMS berichten versturen (kan ook zonder app) Family chat: boodschappen intoetsen of inspreken (voice) Screen: kies een horloge scherm naar uw keuze Let op!! Bij eerste gebruik kan het zijn dat het toestel direct in de sleep mode gaat. In dat geval kan het vervolgens zijn dat communicatie via de app niet mogelijk is. Dit komt dan omdat de tijd nog niet ingesteld is en dan start op 0:00. U dient in dat geval de tijd in te stellen en het horloge opnieuw op te starten. U kunt per tijdsspanne per dag instellen welke systemen wel en welke niet werken. Houdt u hier svp rekening mee bij het testen van het horloge. Om energie te besparen kan bijvoorbeeld s avonds laat de gps uitgeschakeld worden, als u op dat moment de gps test zal dit dus niet werken. Zie voor de instellingen het watch settings menu. GPS Let op: na aanschaf kan het langer duren voor het eerste contact met de satellieten is gelegd. Daarna duurt het maar enkele seconden tot minuten. Let op dat het horloge niet in de sleepmodus staat. Ook als het horloge langere tijd niet beweegt zal het gps in een energie besparende modus gaan, de locatie wordt dan via LBS (zendmasten) bepaald. GPS werkt zoals bij alle apparatuur alleen buiten, indien er geen GPS bereik is zal het toestel de locatie proberen te bepalen aan de hand van de zendmasten. Dit kan in sommige gebieden een grote afwijking hebben.

11 12 Instellen van de tijd en datum Omdat het horloge op verschillende tijdstippen, bijvoorbeeld s nachts functies zoals GPS kan uitschakelen is het belangrijk dat de tijd goed is ingesteld. Als de horloge tijd niet is aan te passen staat het horloge waarschijnlijk al op een nacht tijd en is in sleep modus. U dient dan het horloge opnieuw op te starten en direct de juiste tijd in te stellen. Selecteer Time zone set om de tijd en de datum in te stellen

12 13 Het instellen van het tijdschema U kunt tijden instellen en wijzigen waarop het horloge bepaalde functies zoals GPS of het normale telefoon signaal inschakelt. Voor het juist gebruik van de app en vooral het GPS signaal is dit erg belangrijk, Zodra bijvoorbeeld het horloge in de sleep modus staat standaard van 00:00 tot 7:00 dan zal het horloge in een bespaar stand staan en is GPS antenne uitgeschakeld. Dit om o.a de accu te sparen en straling te beperken. Per dag kunt u de tijden instellen waarop het horloge in een bepaalde modus moet staan U kunt als u het rooster voor één dag heeft ingesteld deze copieren naar de andere dagen. Per modus kunt u zien welke functies actief zijn. De Custom Mode kunt u zelf instellen. Onderstaande opties kunt u voor uw eigen modus instellen. Als u deze optie uit zet dan is er geen data communicatie meer mogelijk. Het energie verbruik wordt sterk verlaagd. Als u deze optie uit zet dan zal de ringtone uit gaan Als u deze optie uit zet dan zal de trilfunctie uit gaan Als u deze optie aan zet dan zal kan er niet gebeld worden naar het horloge Als u deze functie uit zet kan er niet op afstand afgeluisterd worden. Als u deze functie uit zet zal het doorgeven van de gps locatie met een lagere regelmaat doorgegeven worden. Het energie verbruik wordt tot 50% lager. Ook het data verbruik zal lager zijn. Let op!! Als het horloge in sleep modus staat is geen enkele communicatie mogelijk tot de tijd weer verstreken is. In kunt dan dus ook niet deze instelling veranderen. Wilt u dit toch en heeft u het horloge bij de hand start deze dan opnieuw op en pas tegelijk de modus aan.

13 14 Het bepalen van de locatie Het horloge geeft alleen een snelle en nauwkeurige GPS locatie als aan de volgende voorwaarden is voldaan: - De tijd van het horloge staat goed ingesteld - U wilt het GPS gebruiken op een moment dat de tijd Modus (zie vorige hoofdstuk) dit mogelijk maakt - Het horloge bevind zich buiten en wordt echt gedragen/ is in beweging. Binnen is er namelijk geen of een zwak GPS signaal en een horloge dat niet gedragen wordt, gaat in de bespaar modus. (GPS stand by). - De accu van het horloge heeft minimaal 5% van de maximale laad niveau. - Er is een goede data verbinding Hier ziet u de laatst opgeslagen locatie. Indien het horloge bij zijn laatste update geen GPS ontvangst had of dit niet actief was, staat hier een LBS locatie. Deze kan afwijken van de werkelijke locatie. Selecteer Smart watch location om de kaart te openen en de laatste op de server opgeslagen locatie op te vragen Selecteer MAP. Hiermee gaaft u het horloge het commando om een GPS meting uit te voeren en deze vervolgens naar de server te sturen. Na enige tijd, afhankelijk van het ontvangst. Zal deze knop groen kleuren en kunt u de nieuwe locatie zien op de kaart. Hier ziet u op welke wijze de locatie bepaling heeft plaats gevonden. Bij GPS zijn de afwijkingen van de werkelijke locatie klein. Bij LBS (Integrated Positioning) is deze afhankelijk van het aantal GSM zendmasten, meestal groter.

14 1.2 Het bekijken van eerdere locaties van het horloge U kunt in het verleden kijken op welke locatie het horloge is geweest Selecteer BreadCrumb. Hierna ziet u als het horloge dit bijgehouden heeft (afhankelijk van de modus) de laatste locaties. Als het horloge niet beweegt kan er toch een iets andere plaats (binnen ca 25 meter worden aangegeven. Dit komt omdat bij iedere meting het signaal dus de afwijking anders is. Per Bolletje kunt u door er op te klikken het tijdstip van de locatie zien.

15 15 Voorkeuren instellen Hier kunt u bijvoorbeeld het veiligheidsniveau en eventuele beperkingen gesteld aan het gebruik instellen. System settings Bij het kiezen van deze optie kunnen vreemden (die in het telefoonboek staan) niet bellen. Dit werkt alleen als deze de nummer herkenning aan hebben staan. Idem: vreemden kunnen niet sms-en Aanzetten als u een sms wilt ontvangen indien er een nieuwe simkaart in het horloge geplaatst wordt (anti diefstal) Als u deze optie aan zet kunt u meeluisteren als de drager niet opneemt. Als u deze functie aan zet krijgt u een sms als de accu bijna leeg is. Als u deze functie aan zet kan de drager het horloge niet uitzetten, dit kan dan alleen via de app. Alarm instellen Tijdsduur instellen dat het scherm is verlicht na activeren. Vocht indicatie alarm (als het horloge nat wordt komt er een alarm melding, zet bij voorkeur het horloge uit en maak deze droog. Stel in dat het horloge alarm geeft als deze afgedaan wordt. De laatste twee opties zijn in een test fase (Geen koop argument)

16 Hiermee kunt u het horloge in de sleep modus 2 zetten. Na het kiezen van deze modus kunt u na terug gaan in dit menu het horloge weer in de normale modus zetten. Verlaat dus eerst dit menu en dan kunt u het weer aanpassen. Hiermee kan de eerste ouder meeluisteren Hiermee kan de tweede ouder meeluisteren Op afstand uitschakelen van het horloge. Opstarten alleen via horloge zelf. Zet hiermee het horloge terug naar fabrieks instellingen. Reageert het horloge hier ook niet op gebruik dan het sms commando restore:

17 16 Zonder app het horloge instellen De app stuurt het horloge aan via data (internet) verkeer. U kunt ook zonder app het de locatie opvragen met een sms bericht. GPS track Vanuit de beheerders telefoon (adresboek 1 of 2) kan een sms verzonden worden om de locatie op te vragen. Stuur de volgende sms: location: Het horloge zal na enkele momenten de locatie doorgeven via een sms. Monitor Vanuit de beheerders telefoon (adresboek 1 of 2) kan een sms verzonden worden om mee te luisteren. Stuur de volgende sms monitor: Het horloge zal na enkele momenten uw telefoon bellen, als u opneemt kunt u meeluisteren. Terug naar fabrieks instellingen Vanuit de beheerders telefoon (adresboek 1 of 2) kan een sms verzonden worden om het horloge compleet te resetten. Stuur de volgende sms restore:

18 17 Een telefoon gesprek voeren Indien u de contacten lijst en de sos nummers via de app in het toestel heeft gezet, kan er gebeld worden naar en van het horloge. Aannemen van een telefoon gesprek: 1. Afhankelijk van het gekozen profiel zal het toestel een melodie laten horen en/of trillen en in het scherm laten zien dat er een inkomende oproep is. 2. Druk op de toets in het scherm om het gesprek aan te nemen of op de aan/uit toets om het gesprek af te wijzen. 3. Het gesprek kan beëindigd worden door op de aan/uit toets of de rode knop op het scherm te drukken. Starten van een telefoon gesprek vanuit het horloge via de snelkeuze: Activeer het scherm indien deze uit staat (met een willekeurige toets) Ga naar het volgende scherm: Zoek door te scrollen naar het contact dat gebeld dient te worden. Druk op de groene knop op het scherm en het horloge zal gaan bellen. U kunt het gesprek afbreken door op de rode knop op het scherm drukken. Tijdens het gesprek kunt u het volume aanpassen door op de + of de te drukken. Starten van een telefoon gesprek vanuit het horloge via vrije keuze: Kies vervolgens het nummer in het volgende scherm:

19 18 Overige Functies op horloge (nog in bewerking) Vanuit het begin scherm (fig.1), kunt u de volgende functies oproepen: 1. Gesproken berichten (Wechat): Mensen die over de app beschikken en toestemming hebben gekregen om het horloge te koppelen kunnen gesproken berichten versturen en ontvangen van de gebruiker van het horloge. Het horloge kan zowel gesproken als tekst berichten ontvangen. Stuurt uw kind een gesproken bericht, dan krijgt een notificatie in uw app en onder het menu family Chat kunt u de gesproken boodschap afluisteren. 2. SMS lezen: Scroll naar het volgende menu om de sms berichten te lezen 3. Stop watch en stappen teller: Ga naar het volgende scherm Selecteer deze en u krijgt het volgende scherm: Bovenin staat het aantal stappen en onderin de stop watch 4. SOS oproepen: Druk twee seconden op de sos knop en het horloge zal de ingeprogrameerde sos nummers gaan bellen..

20 19 Problemen / oplossingen Symptoom: Het horloge reageert niet meer op de app (in sommige gevallen kunt u ook niet bellen) Oorzaak: Instelling (het horloge staat in de slaap modus) Zie watch setting menu U kunt per tijdsspanne per dag instellen welke systemen wel en welke niet werken. Dat kan zelfs zo ingesteld worden dat alle zend systemen op bepaalde momenten uitgeschakeld zijn. Als uw kind slaapt of in het leslokaal is kan dit handig zijn, bovendien bespaart dit energie. In dat geval is communicatie via de app ook niet mogelijk (indien zo ingesteld). Communicatie via de app is pas weer mogelijk als de tijd verstreken is. Houdt u hier svp rekening mee bij het testen van het horloge. Indien het horloge in de zogenaamde slaap modus staat kunt u deze alleen activeren door in de app de sleep modus uit te zetten en vervolgend het horloge handmatig opnieuw op te starten. Denk u er svp ook om, dat de tijd waarop het horloge staat ingesteld hierbij bepalend is. Symptoom: Het horloge reageert niet meer op de app en u kunt deze ook niet handmatig uitschakelen Oorzaak: Het horloge is zo ingesteld dat u het alleen via de app kunt uitschakelen maar tegelijkertijd is communicatie niet mogelijk (bijvoorbeeld beltegoed op) Indien u het toestel om welke reden dan ook niet meer kunt bedienen of deze is vastgelopen dan kunt u het toestel op de volgende manier resetten: Sms de tekst: restore: naar het horloge. Het horloge zal uit gaan en opnieuw opstarten, waarna alle instellingen gereset zijn. Lukt dit ook niet, bijvoorbeeld omdat het toestel geen sms commando s ontvangt volg dan de volgende procedure: Toest in het belmenu van het horloge *#3641# in. Het horloge zal opnieuw opstarten en alle informatie en instellingen zijn gewist of op fabrieksinstellingen gezet.. Symptoom: Het horloge geeft een grote afwijking Oorzaak 1: Bij eerste gebruik dient het horloge zich eerst enige tijd te calibreren op de gps satellieten Op het horloge kunt u door kort op de sos knop te drukken kiezen voor satellieten. Indien het satteliet ontvangst goed is, moet locatie bepaling ook nauwkeurig zijn. Het volledig nauwkeurig functioneren van de plaatsbepaling kan enkele uren duren bij eerste gebruik. (leg het horloge een tijd lang bij een raam voor goede calibratie) Oorzaak 2: Het GPS systeem staat in de spaart stand of het horloge staat in de sleep modus Verander de instellingen in het watch setting menu Oorzaak 3: Er is in het geheel geen GPS bereik GPS werkt het beste buiten, in de meeste gevallen ook in de buurt van ramen maar helaas niet altijd binnen. Het horloge zal in dat geval overschakelen op locatie bepaling via de zendmasten (in uw app heet dat integrated positioning

21 20 Het wissen van het horloge uit de app Als u eenmaal het horloge via de app geregistreerd heeft, is het uit veiligheidsoverwegingen niet mogelijk om dit onder een ander account nogmaals te doen. Zodoende is het bij verlies of diefstal, voor een ander onmogelijk om het horloge via de app over te nemen. Om deze reden is het belangrijk dat u bij het retour zenden aan Kidstel.nl, het toestel wist uit de lijst van uw app. Wilt u de app zelf van uw smartphone verwijderen denk u er dan aan het horloge eerstlos te koppelen van uw account. Zonder het voorgaande kunnen wij een retour (ook garantie of service) niet in behandeling nemen. Het loskoppelen uit de app werkt als volgt: Klik op de menu streepjes rechts bovenin. U krijgt vervolgens de getoonde opties Kies vervolgens manage watch phone Dan krijgt u het volgende scherm: Kies delete. Vervolgens is het toestel niet meer gekoppeld aan uw account

22 21 Garantie De standaard garantie op het horloge is 6 maanden. De garantie geldt alleen voor fabricage fouten. Uitgesloten of beperkte garantie op: 1. Waterbestendigheid. Het horloge is getest volgens de IP56. Globaal betekend dit dat het beter is dan spatwaterbestendig en in bepaalde mate waterdicht. Wij hebben de toestellen getest in een emmer water. Aangezien de diepte en de tijdsduur van groot belang is bij waterdichtheid en deze niet te controleren is, kunnen wij geen garantie geven op de waterbestendigheid. Daarnaast is de afsluiting van het deksel zeer belangrijk voor de waterbestendigheid, ook hierbij kunnen wij niet bepalen of het deksel door de gebruiker goed geplaatst is. De fabrikant heeft zijn uiterste best gedaan om het horloge te beveiligen tegen waterschade, maar dat is geen uitnodiging om te gaan zwemmen of douchen. IP56 geeft geen 100 procent zekerheid, IP56 is een extra veiligheidsnet en zo moet er mee omgegaan worden. Het horloge heeft twee vocht indicatoren. Eén elektronische die geeft een waarschuwing als het horloge nat wordt aan de buitenkant, wij promoten dit niet als verdrinking alarm omdat dit tegenstrijdig zou zijn met het bovenstaande. In het horloge zit een vocht indicator, die aantoont of het horloge van binnen nat is geweest. Voor meer informatie over waterbestendigheid en garantie zie het volgende filmpje over de samsung S7: Waterbestendigheid. 2. Het horloge bandje 3. Geen garantie bij schade die ontstaan is van buitenaf (bijvoorbeeld glasbreuk) Bij defecten die buiten de garantie ontstaan, kunt u altijd contact met Kidstel opnemen. Afhankelijk van de schade, de oorzaak en staat en de leeftijd van het horloge zullen wij trachten tot een bevredigende oplossing te komen. Wij beschikken meestal over voldoende reserve onderdelen.

23 22 Zorg voor het Horloge De I-GPS TOUCH is een erg degelijk horloge telefoon. Het voordeel van een horloge telefoon is dat het altijd binnen handbereik is, maar dit maakt het als telefoon ook erg kwetsbaar. In tegenstelling tot een normale telefoon is er een grote kans dat het vaak wordt blootgesteld aan vocht (zweet of regenwater), stoten en vuil. Onderstaand hebben wij wat tips om het horloge in goede staat te houden: Doe het horloge niet te strak maar ook niet te los om de pols, het horloge moet net vrij kunnen bewegen om de pols zonder dat het om de pols rond gedraaid kan worden. Zo is de kans dat het gaat zweten het kleinst en is ook de kans kleiner dat het horloge ergens achter blijft hangen. Bij grote belasting zal voor de veiligheid het bandje losschieten. Eventuele schade die dan ontstaat valt niet onder de garantie. Als uw kind in een vuile omgeving zoals een zandbak speelt is het verstandig om het horloge af te doen. Eventueel kunt u het horloge in dat geval in een zakje stoppen of aan een lusje bevestigen. Als het horloge vuil is kunt u deze het beste proberen droog te reinigen, bijvoorbeeld met een zachte doek. Bij hardnekkig vuil kunt u een vochtige doek gebruiken, indien er zich vuil in de openingen bevind kunt u proberen dit er uit te blazen. Controleer af en toe of de schroefjes van het deksel nog goed vast zitten en controleer het horloge op beschadigingen. Indien er zich vocht achter het glaasje bevindt, dient u het horloge direct uit te schakelen. Hierna kunt u het deksel openen om het horloge te laten drogen. Eventueel kunt u het horloge door ons laten controleren op vochtdichtheid. Belangrijk is dat de rubber pakking in het deksel en het deksel zelf intact is. Wij raden het sterk af om met het horloge te gaan zwemmen. Hou rekening met het volgende: Hoe warmer het horloge is ten opzichte van het koude water waarmee het in contact komt, hoe groter de kans is dat er toch water binnen kan dringen (krimp). Indien het horloge toch met water in aanraking komt en de openingen gevuld zijn met water, dan zal de geluidskwaliteit terug lopen. U kunt het horloge dan het beste droogmaken met een tissue en het water af te schudden. Het horloge heeft een hoogwaardige li-ion batterij. Het is het beste om deze zoveel mogelijk af te toppen dwz bij iedere gelegenheid volledig op te laden. Dus niet zoals vroeger het geval was steeds volledig leeg laten lopen. Laadt het horloge op een koele plek op en zet het bij voorkeur uit tijdens het opladen. Hou altijd toezicht.

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS PLUS

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS PLUS Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS PLUS Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Kidstel Horloge telefoon I-GPS

Gebruiksaanwijzing. Kidstel Horloge telefoon I-GPS Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH

Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS TOUCH Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing. Kidstel Horloge telefoon I-GPS

Gebruiksaanwijzing. Kidstel Horloge telefoon I-GPS Gebruiksaanwijzing Kidstel Horloge telefoon I-GPS Volg s.v.p. de instructies in deze gebruiksaanwijzing volledig op. Volg ook de gebruiksaanwijzing van de simkaart op. Het niet opvolgen van de gebruiksaanwijzingen

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2

Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2 Gebruiksaanwijzing Kidstel GPS tracker horloge telefoon W2 1 2 12 3 11 4 10 5 9 6 8 7 1. Functies 1. microfoon. 2. Ophangen & laadindicator 3. aan/uit knop (paar seconden indrukken om aan/uit te zetten)

Nadere informatie

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1 Handleiding helloo watch Handleiding 1 Allereerst dank voor de aanschaf en interesse in helloo. De leukste Gadget voor je kind. Wat heb je nodig? Een helloo horloge Een simkaart Een smartphone De helloo

Nadere informatie

Handleiding GPS kaart tracker

Handleiding GPS kaart tracker Handleiding GPS kaart tracker Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. SIM kaart installatie 3. Personaliseren GPS tracker 4. Opladen 5. Functies knoppen 6. Status LED lampjes 7. SOS nummers 8. Familie nummers

Nadere informatie

Handleiding handleiding. Watch-Phone-GPS

Handleiding handleiding. Watch-Phone-GPS Handleiding handleiding Watch-Phone-GPS www.helloo.me 2 helloo, Je bent nu in het bezit van de Coolste, Stoerste en Leukste Watch-Phone. Jullie gaan er heel veel plezier en gemak aan beleven! Team helloo

Nadere informatie

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1

Handleiding. helloo watch. Handleiding 1 Handleiding helloo watch Handleiding 1 Product Details Microfoon: Niet bedekken tijdens bellen Opladen: Koppel het horloge aan de laadkabel Reset knop: Het horloge kan worden gereset door met een paperclip

Nadere informatie

GPS Tracker kaart telefoon. Gebruiksaanwijzing V

GPS Tracker kaart telefoon. Gebruiksaanwijzing V GPS Tracker kaart telefoon Gebruiksaanwijzing V2.0-1 - Speaker Foto Signaal Led Power Led Led toets blokkering Voorkeur toets 1 / Beantwoorden oproep Microfoon Voorkeur toets 2 SOS help toets Voorkeur

Nadere informatie

Omschrijving. De persoon met dwaalgedrag kan via de alarmknop contact zoeken met maxmaal drie voorgeprogrammeerde telefoonnummers.

Omschrijving. De persoon met dwaalgedrag kan via de alarmknop contact zoeken met maxmaal drie voorgeprogrammeerde telefoonnummers. Omschrijving De PT2000 model 2015 is een compacte GPS tracker met alarmknop. De locatie kan opgevraagd worden m.b.v. een SMS. De positie van de tracker wordt aangegeven op een kaart van Google Maps. Met

Nadere informatie

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl

Medaillon. Gebruiksaanwijzing GSM/ GPS/ GPRS. www.anabell.nl Medaillon GSM/ GPS/ GPRS Gebruiksaanwijzing www.anabell.nl 1 Voorbereiden voor gebruik Installatie micro SIM Kaart - Installeer de micro SIM kaart in het toestel. De SIM kaart is nodig voor het opzetten

Nadere informatie

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge

Handleiding. GSM/GPS/WiFi polshorloge Handleiding GSM/GPS/WiFi polshorloge 1 Product Beschrijving 1.1 Product Afbeelding Het AnaBell GSM/GPS Polshorloge is de nieuwste generatie van GSM telefonie gecombineerd met GPS technologie. Het is een

Nadere informatie

Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi

Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi Medaillon GSM/ GPS/ GPRS/ WiFi Gebruiksaanwijzing Gebruiksaanwijzing: Controleer voor gebruik de inhoud van de verpakking. Het type Medaillon en de uitvoering ervan en check of de meegeleverde accessoires

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker kind

Handleiding GPS tracker kind Handleiding GPS tracker kind Tracker + telefoon Inhoudsopgave: 1. Accessoires 2. Specificaties 3. Knoppen illustratie 4. SIM kaart installatie 5. Eerste gebruik GPS tracker 6. Instellingen 7. Vraag de

Nadere informatie

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties

GPS halsband. Inhoudsopgave. 1. Specificaties GPS halsband Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Installatie Sim kaart 3. Status LED lampje 4. Instellen functies 5. Aanzetten GPRS 6. Online 7. Mogelijke problemen en oplossingen 1. Specificaties Afmetingen

Nadere informatie

Handleiding BELIO. Geschikte providers:

Handleiding BELIO. Geschikte providers: Handleiding BELIO Geschikte providers: Model serie: L20 plus Beste gebruiker: Nogmaals bedankt voor het aankopen van uw BELIO horloge. Hieronder de belangrijkste functies van uw toestel: SOS Bellen: Uw

Nadere informatie

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE

INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE INSTELLINGS EN GEBRUIKERSHANDLEIDING SENIOREN GSM MET PANIEKKNOP EN LOKALISATIE In deze handleiding beperken we ons tot de functionaliteiten zoals ze beschreven zijn op de website seniorenalarmen.be. Vooraleer

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker telefoon

Handleiding GPS tracker telefoon Handleiding GPS tracker telefoon Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. Knoppen illustratie 3. SIM kaart installatie 4. Telefoon aanzetten 5. Algemene instellingen 6. Instellen speciale en SOS nummers 7. Vraag

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING

GEBRUIKERSHANDLEIDING Dank voor het gebruik van onze producten en diensten. Voor veilig en optimaal gebruik van onze producten, neemt u alstublieft de gebruikershandleiding zorgvuldig door alvorens het product in gebruik te

Nadere informatie

CJB1JM0LCAEA. Snelstartgids

CJB1JM0LCAEA. Snelstartgids CJB1JM0LCAEA Snelstartgids Uw horloge leren kennen Luidspreker Oplaadpoort Aan/uit-toets Druk hier 3 seconden op om uw horloge in of uit te schakelen. Druk hier 10 seconden op om uw horloge opnieuw op

Nadere informatie

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG Bedankt voor uw keuze van de smartwatch U8-Plus. Deze smartwatch is functioneel na bluetooth verbinding met zowel Android als IOS toestellen. BELANGRIJKSTE FUNCTIES

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker telefoon

Handleiding GPS tracker telefoon Handleiding GPS tracker telefoon Inhoudsopgave: 1. Specificaties 2. Knoppen illustratie 3. SIM kaart installatie 4. Telefoon aanzetten + Nederlandse taalinstelling 5. Algemene instellingen 6. Instellen

Nadere informatie

Handleiding GPS tracker.

Handleiding GPS tracker. Handleiding GPS tracker. Hartelijk dank voor het huren van een GPS-tracker voor uw geadopteerde hondje. INHOUD: 1. Wat wordt er allemaal geleverd bij de GPS-Tracker. 2. Opladen van de Batterij. 3. In en

Nadere informatie

GSP Q50 horloge telefoon

GSP Q50 horloge telefoon GSP Q50 horloge telefoon Installatie en gebruikers handleiding 3. Download APP software op www.meskermedia.nl download. Ga naar downloads en selecteer download van GPS horloge telefoon tracker. Pakket

Nadere informatie

GPS BOSS Kinderhorloge Monkey GW100 HANDLEIDING

GPS BOSS Kinderhorloge Monkey GW100 HANDLEIDING GPS BOSS Kinderhorloge Monkey GW100 HANDLEIDING 1. Voor gebruik Lees de handleiding voorafgaand aan het instellen en gebruiken van het horloge. Controleer of het product het artikel is wat je hebt aangekocht,

Nadere informatie

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM

HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM HANDLEIDING SMARTSIREN SLIM ALARMSYSTEEM Inhoud Inleiding... 3 1. Smartsiren app... 4 2. Installatie... 6 3. Montage... 7 4. Gebruik... 8 5. Deur-/ raamsensor... 9 6. Afstandsbediening... 10 7. Bewegingssensor...

Nadere informatie

Smart Watch Gebruikershandleiding

Smart Watch Gebruikershandleiding Smart Watch Gebruikershandleiding Lees deze handleiding goed door voor het in gebruik nemen van de smartwatch. Voor het gebruik van de smartwatch is een mobiele telefoon(android) vereist! Veiligheidswaarschuwing!

Nadere informatie

Geschikte providers:

Geschikte providers: HANDLEIDING Doosinhoud: Horloge + Schroefjes en schroevendraaier + USB oplaadkabel + accu Geschikte providers: Model serie: L20 plus Beste gebruiker Nogmaals bedankt voor het aankopen van uw BELIO horloge.

Nadere informatie

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.

Afbeelding: V1.0. Klantenservice: 0165-751308 info@saveyourself.nl. 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1. Afbeelding: V1.0 2. Uitleg van de toetsen Gebruik de afbeelding V1.0 voor deze tabel De groene hoorn met OK erop Enter/beantwoorden Bellen In stand-by: Toegang naar bellijst In menu: enter knop De rode

Nadere informatie

HANDLEIDING GSM TRACKER

HANDLEIDING GSM TRACKER HANDLEIDING GSM TRACKER Disclaimer: De GSM tracker is een handig hulpmiddel voor de veiligheid van uw kind. De werking is onder andere afhankelijk van een werkend GSM netwerk, een goed geladen [Het eerste

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber S en 4S

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber S en 4S Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber S en 4S Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/ GPRS GPS Accu Invoer

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Maus 4S Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/ GPRS Positie bepaling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - Hibu

Gebruikershandleiding - Hibu Gebruikershandleiding - Hibu Het toestel Hibu-knop De Hibu-knop werkt in combinatie met een applicatie op een smartphone. De locatie details en het instellen van de alarmmeldingen verlopen via het menu

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S

Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S Gebruiksaanwijzing GPS Horloge Amber 4S Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! Antenne/ GPRS Accu USB oplaadpoort

Nadere informatie

INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER

INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER INSTALLATIE HANDLEIDING ZTE MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers

DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers DB Alerts vernieuwde app voor Android gebruikers De DB Alerts app voor Android is volledig vernieuwd. Naast de bekende functionaliteiten uit de vorige versie (bekijken van waarnemingen en het invoeren

Nadere informatie

Instructies voor gebruik

Instructies voor gebruik Instructies voor gebruik Introductie van het product..3 Voorzorgsmaatregelen. 3 Inhoud 3 Onderdelen en functies.4 Deurbel installeren 5 Muziek toon..6 App Downloaden 7 Het product is gebaseerd op het Wi-Fi-netwerk

Nadere informatie

GPS Horloge Vichie. Handleiding

GPS Horloge Vichie. Handleiding GPS Horloge Vichie Handleiding 1.1 Vichie De Vichie is een nieuwe generatie GPS Horloge. Met de GSM verbinding werkt de Vichie overal ter wereld. Met de GSM en de GPS positionering kan men makkelijk bepalen

Nadere informatie

Handleiding Chipolo en Chipolo Card

Handleiding Chipolo en Chipolo Card www.metjemobiel.nl Handleiding Chipolo en Chipolo Card Installatie De screenshots of toestemming tot bepaalde onderdelen kunnen afwijken voor Android en ios. 1. Zoek de Chipolo app 3. Lees de informatie

Nadere informatie

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG

SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG SMARTWATCH U8-PLUS GEBRUIKSAANWIJZIG Bedankt voor uw keuze van de smartwatch U8-Plus. Deze smartwatch is functioneel na bluetooth verbinding met zowel Android als IOS toestellen. BELANGRIJKSTE FUNCTIES

Nadere informatie

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software:

Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Er zijn diverse andere software platformen en providers die werken met SIP, maar in dit voorbeeld gaan we uit van de volgende software: Counterpath Bria SIP client. Net2 Entry Configuration Utility (SIP

Nadere informatie

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding

Tritel VAMO. Gebruikershandleiding Tritel VAMO Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. VAMO 3 1.1 Identiteit 3 1.2 Bellen en gebeld worden 3 1.3 Gebeld worden 3 1.4 Voicemail 3 1.5 Gespreksbediening 4 1.6 Zakelijk of privé 4 1.7 Bellen bij

Nadere informatie

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL

HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL HANDLEIDING BEDIENINGSPANEEL Inhoud INSTALLATIE...2 AANMELDEN...3 WACHTWOORDEN MANAGEN...4 ALARM IN- EN UITSCHAKELEN...6 FUNCTIES...8 SPECIFICATIES...9 WACHTWOORD RESETTEN...9 1 INSTALLATIE Meegeleverd:

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI MIFI ROUTER Copyright 2016. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige

Nadere informatie

Round NEDERLANDS OPLADEN 86 INSTELLEN SLAAPANALYSE MIJN TELEFOON ZOEKEN CAMERA-AFSTANDSBEDIENING APPS MUZIEK INSTELLINGEN TECHNISCHE SPECIFICATIES

Round NEDERLANDS OPLADEN 86 INSTELLEN SLAAPANALYSE MIJN TELEFOON ZOEKEN CAMERA-AFSTANDSBEDIENING APPS MUZIEK INSTELLINGEN TECHNISCHE SPECIFICATIES Round NEDERLANDS OPLADEN 86 INSTELLEN 87 OPROEPEN 89 OPROEPHISTORIE/SMS 91 MELDINGEN 92 STEMBEDIENING 93 ACTIVITEIT 94 SLAAPANALYSE MIJN TELEFOON ZOEKEN CAMERA-AFSTANDSBEDIENING APPS MUZIEK INSTELLINGEN

Nadere informatie

Stap 2: Uitzetten de pincode met behulp van een mobiele telefoon.

Stap 2: Uitzetten de pincode met behulp van een mobiele telefoon. Let op: De SIM-kaart is niet inbegrepen in onze verkoop. In Nederland raden wij aan de prepaid sim kaart van Simyo. We kunnen niet garanderen dat het zal werken met andere sim kaart. U kunt deze speciaal

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 3.0

Nederlandse handleiding Follow 3.0 Met de Follow 3.0 raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 3.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Fen activity tracker - Met hartslagmeter - Slaaptracker Special edition 2.0

Fen activity tracker - Met hartslagmeter - Slaaptracker Special edition 2.0 Fen activity tracker - Met hartslagmeter - Slaaptracker Special edition 2.0 Systeembenodigdheden De Fen activity tracker werkt op zowel ios als Androidsystemen, daarnaast dient u over een bluetooth verbinden

Nadere informatie

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0

Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 Met de My GPS Tracker raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding My GPS Tracker 3.0 www.mygpstracker.nl 1 Welkom bij My GPS Tracker Bedankt voor uw keuze voor My GPS Tracker. In deze handleiding

Nadere informatie

Kidstel GPS veiligheidstelefoon GK306

Kidstel GPS veiligheidstelefoon GK306 Kidstel GPS veiligheidstelefoon GK306 1 Inleiding Gefeliciteerd met de aankoop van de Kidstel Veiligheidstelefoon met GPS traceerfunctie GP306. Met dit toestel verhoogt u de veiligheid van uw kind, doordat

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Dash app

Dienstbeschrijving IP One Dash app Dienstbeschrijving IP One Dash app Auteur: Marketing Datum: 05-08-2015 Versie: 1.0 Aantal bladen: 10 Nummer: 1054 2 P a g i n a Inhoud 1 Algemeen... 4 1.1 Wat is de Dash app... 4 1.2 Inloggen... 4 1.3

Nadere informatie

Handleiding Smart tracker (magneet)

Handleiding Smart tracker (magneet) Handleiding Smart tracker (magneet) Inhoudsopgave 1. Specificaties 2. Knoppen illustratie 3. Sim kaart installatie 4. Batterij opladen 5. Status LED lampjes 6. Plaatsen GPS tracker 7. APN instellen 8.

Nadere informatie

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit

Welkom bij payleven. Bovenop Magneetstriplezer. Voorkant. Bluetooth-symbool. Batterij indicator. USBpoort. Aan/uit Welkom bij payleven Samen met onze gratis app en uw eigen smartphone of tablet bent u nu klaar om pin- en creditcardbetalingen te accepteren. Hier volgt een uitleg van de verschillende mogelijkheden en

Nadere informatie

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING

27/03/2014. GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 27/03/2014 GSM102 2 relais GSM OPENER PROGRAMMATIE HANDLEIDING 1. Aansluitschema s 2. Specificaties Voedingsspanning -24 Vac-dc Stroomverbruik Maximum 250 ma, nominaal 55 ma GSM frequentie GSM 850/900/1800/1900

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.1 Mar, 2016 elibom games Smartphones, Page 1 HUAWEI Y635 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen SD kaart wordt niet meegeleverd, is ook NIET

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING. Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding.

GEBRUIKSHANDLEIDING. Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. GEBRUIKSHANDLEIDING Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. 2 3 Inhoudsopgave Veiligheidsinstructies Lees voor gebruik deze gebruikshandleiding. Inleiding 4 Inhoud verpakking 5 Bevestigen van de Doorsafe

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6 5.HET PLAATSEN OF

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Responder app 1. App downloaden 2 2. Inloggen en uitloggen 3 3. Inkomende alarmmeldingen 4 4. Alarmhistorie 6 5. Positie opvragen 7 6. Mijn profiel 8 7. Contactpersonen

Nadere informatie

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page "1

Smartphones. Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014. elibom games Smartphones, Page 1 Smartphones Ingebruikname (nieuw en na reset) Versie 1.0 Uitjes.nl Aug, 2014 elibom games Smartphones, Page "1 HUAWEI Y300 Ingebruikname na uitpakken: Achterkant afnemen De batterij plaatsen SD kaart wordt

Nadere informatie

Handleiding Chipolo en Chipolo Card

Handleiding Chipolo en Chipolo Card Handleiding Chipolo en Chipolo Card Installatie De screenshots of toestemming tot bepaalde onderdelen kunnen afwijken voor Android en ios. 1. Zoek de Chipolo app 3. Lees de informatie of maak 4. Er zijn

Nadere informatie

HD IP Conferentie Toestel

HD IP Conferentie Toestel HD IP Conferentie Toestel CP860 Quick Start Handleiding Inhoud verpakking De volgende onderdelen zijn ingesloten in de verpakking. Indien een onderdeel niet aanwezig is, raadpleeg dan uw leverancier. Het

Nadere informatie

RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android. Gebruikershandleiding Mopas-app

RESPONDER-APP. Mopas-app voor ios en Android. Gebruikershandleiding Mopas-app Gebruikershandleiding RESPONDER-APP Mopas-app voor ios en Android V3.0 1 september 2016 Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas-app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 2.0 Datum : 09-12-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.2.1 Ontvangen push notificatie...8

Nadere informatie

GPS Horloge. Handleiding. Lees zorgvuldig de instructies door alvorens u gebruik maakt van de snelle handleiding.

GPS Horloge. Handleiding. Lees zorgvuldig de instructies door alvorens u gebruik maakt van de snelle handleiding. GPS Horloge Viro type ML Handleiding Lees zorgvuldig de instructies door alvorens u gebruik maakt van de snelle handleiding. Voorbereidingen voor gebruik De geselecteerde simkaart moet ook voorzien zijn

Nadere informatie

Gebruikershandleiding MobileCare Webportaal

Gebruikershandleiding MobileCare Webportaal Gebruikershandleiding MobileCare Webportaal 1. Login Pagina Ga naar www.mobile-care.nl kies in het menu voor Inloggen en klik vervolgens op het gewenste inlog portaal (User Login of User Login Advanced).

Nadere informatie

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje

Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje Handleiding Vuzix Smart Glass en Netgear kastje In deze handleiding wordt uitgelegd hoe de Vuzix Smart Glass werkt en hoe deze gebruikt kan worden voor het inbellen met de applicatie Genzõ. Deel I: In

Nadere informatie

Senioren GSM met paniekknop en lokalisatie. GEBRUIKSHANDLEIDING Senioren GSM

Senioren GSM met paniekknop en lokalisatie. GEBRUIKSHANDLEIDING Senioren GSM Senioren GSM met paniekknop en lokalisatie GEBRUIKSHANDLEIDING Senioren GSM Lees deze handleiding zorgvuldig alvorens het toestel in gebruik te nemen! PIN code op SIM kaart uitschakelen Standaard code

Nadere informatie

Gebruikershandleiding WIFI camera

Gebruikershandleiding WIFI camera Gebruikershandleiding WIFI camera 1 Gefeliciteerd met de aanschaf van uw nieuwe nestkast met Wifi camera. Wanneer u deze instructies heeft gelezen en nageleefd, bent u klaar om de vogels in uw tuin een

Nadere informatie

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye.

Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Download met uw telefoon of tablet de Xmeye app: Ga met uw telefoon naar de onderstaande link om de Xmeye app te downloaden of zoek in de app store naar Xmeye. Xmeye: Xmeye app voor Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.mobile.myeye&hl=nl

Nadere informatie

Gebruiksaanwijzing Kidswatch 2S/4S/GTS (SE tracker2 app)

Gebruiksaanwijzing Kidswatch 2S/4S/GTS (SE tracker2 app) Gebruiksaanwijzing Kidswatch 2S/4S/GTS (SE tracker2 app) Let op! lees de gebruiksaanwijzing voor gebruik goed door. Het niet volgen van de instructies kan van invloed zijn op de garantie!! USB oplaadpoort

Nadere informatie

Stappenplan voor Wifi-installatie en aanmelding van Growatt omvormers WiFi modules met serienummer ( 4KXXXXXXXX SN )

Stappenplan voor Wifi-installatie en aanmelding van Growatt omvormers WiFi modules met serienummer ( 4KXXXXXXXX SN ) Stappenplan voor Wifi-installatie en aanmelding van Growatt omvormers WiFi modules met serienummer ( 4KXXXXXXXX SN ) INSTALLATIE INFO - Oudere WiFi-modules zijn te herkennen aan het volgende serienummer

Nadere informatie

Mopas handleiding Responder App. Mopas-app voor ios en Android.

Mopas handleiding Responder App. Mopas-app voor ios en Android. Mopas handleiding Responder App Mopas-app voor ios en Android www.mopas.eu Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Mopas app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.DEURBEL AANSLUITEN OP STROOM EN BEVESTIGEN AAN DE MUUR 4 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 7

1.QUICKSTART GUIDE 3 2. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.DEURBEL AANSLUITEN OP STROOM EN BEVESTIGEN AAN DE MUUR 4 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 7 GEBRUIKSAANWIJZING 2 INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2. PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.DEURBEL AANSLUITEN OP STROOM EN BEVESTIGEN AAN DE MUUR 4 4.HET SCHERM IN GEBRUIK NEMEN 7 5.HET SCHERM NEERZETTEN

Nadere informatie

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide

SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide SP-1101W/SP-2101W Quick Installation Guide 05-2014 / v1.0 1 I. Productinformatie I-1. Inhoud van de verpakking Smart Plug Switch Snelstartgids CD met snelle installatiegids I-2. Voorzijde Power LED Switch

Nadere informatie

Handleiding VAMO (Vast-Mobiel integratie)

Handleiding VAMO (Vast-Mobiel integratie) Handleiding VAMO (Vast-Mobiel integratie) Document: Handleiding VAMO Datum: 20-3-2018 Versie: 2.0 Auteur: Ingrid de Bont Inhoudsopgave 1 Introductie... 3 1.1. Identiteit... 3 1.2. Bellen en gebeld worden...

Nadere informatie

Securitas Alarm App Klantmanual

Securitas Alarm App Klantmanual Securitas Alarm App Klantmanual Auteur : Securitas Versie : 1.0 Datum : 03-07-2015 Inhoud Inleiding...2 1. Registratie...3 2. Functionaliteit...6 2.1 Status...7 2.2 Alarm...8 2.3 Schakeltijd... 10 2.4

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - Hibu

Gebruikershandleiding - Hibu Gebruikershandleiding - Hibu Het toestel Hibu-knop De Hibu-knop werkt in combinatie met een applicatie op een smartphone. De locatie details en het instellen van de alarmmeldingen verlopen via het menu

Nadere informatie

Nederlandse handleiding Follow 2.0

Nederlandse handleiding Follow 2.0 Met Sociale Controle raakt u nooit meer iets kwijt Nederlandse handleiding Follow 2.0 www.sociale-controle.nl 1 Welkom bij Sociale Controle Bedankt voor uw keuze voor Sociale Controle. In deze handleiding

Nadere informatie

Handleiding Safetycare Alarm app

Handleiding Safetycare Alarm app Handleiding Safetycare Alarm app Voorwoord Hartelijk dank voor het gebruik van de Safetycare alarm app voor ios en Android. Wij hebben met de grootste zorg deze applicatie ontwikkeld om u in staat te stellen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Z3 www.pettorway.com Laad de batterij op Uw Z3 wordt geleverd met één batterij aangesloten en het opladen adapter. USB Het opladen van de batterij Sluit de Z3 met de oplader via een

Nadere informatie

INFORMATIE

INFORMATIE INFORMATIE WWW.NUTRACKER.NL INFO@NUTRACKER.NL 030807151 Inhoud Snelstart... 2 Account aanmaken... 2 Het koppelen van de Nut... 3 Het oproepen van de Nut... 3 Het oproepen van je Smartphone... 4 Overige

Nadere informatie

HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER

HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER HANDLEIDING HUAWEI E-5330 MIFI ROUTER Copyright 2015. Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt

Nadere informatie

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik!

Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Handleiding Druppel Klaar voor gebruik! Geachte, Dank u voor het gebruikmaken van Sociale controle. Wij hebben de Druppel voor u aangemeld, geactiveerd en geprogrammeerd. Wij hebben het meeste werk al

Nadere informatie

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014

Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 Cloud handleiding Versie: 1.0 Datum: 23-7-2014 2 Inhoud Inleiding... 5 Inrichting SequreBox Cloud... 5 1. Inloggen... 6 2. Abonnementen voeg camera toe... 8 3. Controleer beelden... 9 4. Camera Stel Alarm

Nadere informatie

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6

1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUDSOPGAVE 1.QUICKSTART GUIDE 3 2.PRODUCTAFBEELDING MET UITLEG 4 3.MONTEREN EN AANSLUITEN VAN DE DEURBEL OP STROOM 5 4.NEERZETTEN OF MONTEREN VAN HET SCHERM 6 5.HET PLAATSEN OF UITNEMEN

Nadere informatie

Handleiding voor testers

Handleiding voor testers Handleiding voor testers Voor vragen Tel: 0642134908 Email: bente@watcherenterprises.com Inhoud 1 Wat kan de Vlinder (Pagina 3) 2 Functies op de Vlinder (Pagina 4) 3 Display (Pagina 5) 4 Laadstation (Pagina

Nadere informatie

XELION 7 - MOBIELE APP

XELION 7 - MOBIELE APP XELION 7 - MOBIELE APP Snelstart document voor eindgebruikers van de Xelion 7 smartphone app 1 Inhoud 1. De eerste keer de Xelion 7 app openen... 3 2. Inloggen in de Xelion 7 app... 3 3. De app gebruiken...

Nadere informatie

TREVLER AIR Model GL300

TREVLER AIR Model GL300 HANDLEIDING TREVLER AIR Model GL300 WAARSCHUWING: Stel de Trevler niet bloot aan: - water - andere vloeibare substanties - extreme hitte of kou Open de behuizing van de Trevler nooit, om gevaar voor elektrische

Nadere informatie

1 Product beschrijving

1 Product beschrijving 1 Product beschrijving Lens LED lamp Deurbel knop Indicator Buzzer Buiten apparaat Schermresolutie: 480X320 Bereik: 30 meter Afbeelding sensor: 1/4 CMOS Night vision modus: 1pc white light Lens: 98.5,

Nadere informatie

Handleiding SmartLinQ Pro GT300

Handleiding SmartLinQ Pro GT300 Handleiding SmartLinQ Pro GT300 Het toestel SmartLinQ Pro GT300 Icoon omschrijving van het LCD (display) scherm Simkaart plaatsen Verwijder de batterij klep door deze naar boven te schuiven. Verwijder

Nadere informatie

Welkom bij Teleservice Connect Mobile

Welkom bij Teleservice Connect Mobile Welkom bij Teleservice Connect Mobile Inhoud Welkom bij Teleservice Connect Mobile Welkom bij Teleservice Connect Mobile 3 Buitenland 10 2 Met 4 stappen klaar voor gebruik Snel starten Over voicemail 4

Nadere informatie

HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA

HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA HANDLEIDING OUTDOOR EYE DRAADLOZE BEVEILIGINGSCAMERA Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Outdoor eye app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 6 3. Monteren... 6 3.1 Aansluiten op vaste voeding... 7

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Gebruikerspagina en mobiele app

Gebruikershandleiding. Gebruikerspagina en mobiele app Gebruikershandleiding Gebruikerspagina en mobiele app April 2015 Basisfunctionaliteit U kunt het systeem op verschillende manieren bedienen, namelijk het bedienpaneel, de afstandsbediening, de app en de

Nadere informatie

HANDLEIDING DOORGUARD SLIMME DEURBEL MET CAMERA EN ACCU

HANDLEIDING DOORGUARD SLIMME DEURBEL MET CAMERA EN ACCU HANDLEIDING DOORGUARD SLIMME DEURBEL MET CAMERA EN ACCU Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Doorguard app... 4 1.1 Installatie... 4 2. Installatie... 5 3. Monteren... 7 3.1 Aansluiten op vaste voeding... 8

Nadere informatie

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP

HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP HANDLEIDING SMART HOME BEVEILIGING APP Inhoudsopgave Inleiding... 3 1 Inloggen... 4 2. Startscherm... 5 2.1 Apparaat menu... 5 2.2 Mijn menu... 6 3. Video weergave scherm... 8 3.1 Live video weergave...

Nadere informatie