Het aanreiken van een kwalitatieve en praktische werkwijze bij het bewerken/monteren van

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het aanreiken van een kwalitatieve en praktische werkwijze bij het bewerken/monteren van"

Transcriptie

1 Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Het aanreiken van een kwalitatieve en praktische werkwijze bij het bewerken/monteren van afwijkende laagspanningskabels. Het vaststellen van een specifieke eenduidige instructie binnen m.b.t. werkzaamheden aan een bijzondere, afwijkende laagspanningskabel met een kopergolfmantel. Deze kopergolfmantel wordt als N- of PEN-geleider toegepast binnen de LS-kabel. 2 TECHNISCHE AFBAKENING Herkennen van Hackethal-kabels. Eenduidig en veilig werken aan de kopergolfmantel cq Hackethal-kabel. Bijzonderheden m.b.t. het monteren van aftak- en verbindingsklemmen op de aders van afwijkende laagspanningskabels. 3 TERMEN EN DEFINITIES Afwijkende tekst: Een cursief geschreven tekst in afwijkende kleur geeft de wijzigingen t.o.v. de voorgaande versie weer. In plaats van kopergolfkabel wordt dit type kabel ook wel Hackethal-kabel genoemd (vernoemd naar een fabrikant) of ribbelbuis kabel. In deze instructie zal verder de benaming Hackethal worden gebruikt. Het belangrijkste is dat dit type kabel duidelijk herkenbaar is aan de koperen stofzuigerslang die dienst doet als N- of PEN-geleider. Met afwijkende laagspanningskabels worden kabels bedoeld die anders zijn dan de 4-aderige GPLK-kabel of kunststof laagspaningskabels met 4 hoofdgeleiders van gelijke doorsnede. Voorbeelden van afwijkende laagspanningskabels zijn: 3-aderige GPLK-laagspanningskabel; 3-aderige hackethal ribbelbuiskabel (komt o.a. voor in de wijk Vinkhuizen in Groningen als 3x16Cu, 3x70Al en 3x120Al en komt voor in Kampen als 3x25Cu en 3x50Cu; foto 1); 3-aderige kunststofkabel met koperdraadscherm (komt voor in Diepenheim; foto 2); 4-aderige hackethal ribbelbuiskabel (komt voor in Maastricht); 4- aderige GPLK-laagspanningskabel met gereduceerde doorsnede van de nulader; 5 aderige laagspanningskabel waarbij de PE op dezelfde wijze als de fase- en nuladers is geconstrueerd; Een op laagspanning bedreven (3-aderige) middenspanningskabel.

2 Blad : 2 van 8 Foto 1: Kampen Foto 2: Diepenheim 4 WERKWIJZE OF ACTIVITEITEN 4.1 Herkennen Deze paragraaf beperkt zich tot het herkennen van de kopergolfkabel. De buitenmantel van de kabel is gemaakt van zwarte kunststof en wijkt daarmee af van de gestandaardiseerde laagspanningskabels met grijze buitenmantel en de oudere GPLK met jute buitenmantel. Voor zover bekend is de mantel niet voorzien van een opschrift. Is na het verwijderen van de buitenmantel niet een metalen aardscherm zichtbaar, dan is de kans groot dat aan een kopergolfkabel wordt gewerkt (zie verder paragraaf 4.3). 4.2 Veilig werken mogen enkel spanningsloos en geaard worden bewerkt. Voorzichtigheid is in het bijzonder geboden bij 3-aderige laagspanningskabels en de kopergolfkabels. Dit omdat dat bij 3-aderige kabels en hackethal-kabels het aardscherm c.q. de kopergolfmantel niet enkel als aardscherm fungeert, maar ook als nul en daardoor stroom voert. Bij het aarden en selecteren van afwijkende laagspanningskabels dient, net als bij overige laagspanningskabels, gehandeld te worden conform de geldende veiligheidswerkinstructies (VWI s), waaronder E04 en E-11.

3 Blad : 3 van Bewerken van de kopergolfkabel Deze paragraaf beperkt zich tot het bewerken van de kopergolfkabel. 1) Nadat de maat bepaald (zie montage-instructie laagspanningsmoffen; Eeb-0044.I) is dient de kabel vergelijkbaar als een gangbare kunststof LS kabel te worden opgeruwd en aangesneden. 2) Wanneer de kunststof buitenmantel is verwijderd, dient de plastic folie handmatig te worden verwijderd. Vervolgens dient men met een brander het aanwezige bitumen vulmateriaal te verwarmen en m.b.v een poetsdoek te verwijderen. 3) Wanneer het bitumen vulmateriaal is verwijderd, het onderliggende kopergolfscherm schoonmaken met behulp van een staalborstel en Nebol (of vergelijkbaar poetsmiddel).

4 Blad : 4 van 8 4) Vul de dalen in het kopergolfscherm op met vertind kopergaasband zodat een vlak contactoppervlak ontstaat. Dit kopergaasband ( Elcoshield 49 ) is te bestellen bij firma Seher. 5) Bij montage van een kopergolfkabel wordt een klemmenset voor GPLK-kabel als basis gebruikt. Voordat de kopergolf wordt onderbroken eerst de vereffeningslitze c.q. schermverbinding aanbrengen. Dit dient aan beide zijden te gebeuren, omdat het golfscherm fungeert als een nul en of aarde. De litze dient dubbel gevouwen te worden gemonteerd, met het uiteinde richting de nek van de kabel. Indien de lengte van de litze die in een klemmenset ontoereikend is, mag deze d.m.v. een 2 e litze en een moerklem worden verlengd. Montage van de litze op het met gaasband opgevulde gedeelte gebeurt d.m.v. een LDV-klem van de firma Lovink Enertech (betreft een standaard artikel die niet in de gestandaardiseerde klemmensets aanwezig is). Omdat de kopergolf niet enkel fungeert als aardscherm, maar eveneens als (continu) stroomvoerende nul, wordt deze LDV-klem toegepast in plaats van een rolbandveer. 6) Nadat aan beide zijden de verbinding is gemaakt kan worden begonnen met het insnijden van de ribbelbuis. Het insnijden dient te gebeuren met een kabel-pelmes welke met behulp van een hamer in het koper moet worden geslagen. Het wordt aanbevolen om aan de uiteinden in de dwarsrichting te beginnen. Maak de insnijding daarbij op een zgn. bolling in de ribbelbuis i.v.m. de grotere afstand tot de onderliggende geleiders. Wanneer aan beide zijden is ingesneden, kan men in de lengte richting eveneens de ribbelbuis insnijden c.q. inkappen. Let op: Bij het insnijden en verwijderen van een harde kopergolfmantel is het risico op doorschieten tot op de aders vele malen groter dan bij de bekende loodmantelkabels in GPLK-kabel.

5 Blad : 5 van 8 7) Na het insnijden kan het kopergolfscherm worden open gebogen en verwijderd. Verwijder daarna het onderliggende vulmateriaal. 8) Bovenstaande foto toont het eindresultaat van de specifieke kabelbewerking. Verdere bewerking van de kabel (bijvoorbeeld t.b.v. het maken van een aftakmof) kan gebeuren op dezelfde wijze als de conventionele kunststofkabel. Paragraaf 4.4 gaat nog in op bijzonderheden m.b.t. montage van aftaken verbindingsklemmen op de aders.

6 Blad : 6 van Opmerkingen m.b.t. de montage van aftak- en verbindingsklemmen

7 Blad : 7 van 8 5 OPMERKINGEN 5.1 Aardscherm- en aarde-nul verbinding bij 3-aderige LS-kabels Drie-aderige laagspanningskabels en op laagspanning bedreven middenspanningskabels bevatten geen nulader. Bij verbinding van een dergelijke kabel met een vier-aderige kabel moet het aardscherm c.q. de loodmantel van de drie-aderige kabel worden verbonden met de nul van de vieraderige kabel. Aan de zijde van de vier-aderige kabel wordt een aarde-nul-koppeling gemaakt. Onderstaande afbeelding toont hiervan een voorbeeld. Een aardlitze (zoals getoond op onderstaande foto) kan niet middels de gestandaardiseerde aandraai-doordruk-klem gemonteerd worden. Voor een verbinding met een litze wordt geadviseerd de gestandaardiseerde MS-schroefverbinder te gebruiken. De getoonde blokklem is niet meer beschikbaar. De fasen voor montage altijd uitkleuren. 5.2 Rolbandveer of LDV-klem? Omdat dat bij 3-aderige kabels het aardscherm c.q. de loodmantel c.q. de kopergolfmantel niet enkel als aardscherm fungeert, maar ook als nul en daardoor stroom voert, is het onvoldoende om een verbinding middels een rolbandveer te maken (zoals bovenstaande afbeelding nog wel toont). In plaats van een rolbandveer moet bij drie-aderige LS-kabels een zogenaamde LDV-klem worden toegepast (zie voor een afbeelding paragraaf 4.3). EBS-TE heeft met een externe gelijkstroombron de aardschermverbinding welke is gemaakt conform deze instructie belast met een stroom van 125A. Vervolgens zijn met een infraroodmeting de eventuele overgangsweerstanden in de LDV klemmen te bepalen. Het resultaat van deze warmtemeting geeft aan dat er GEEN sterkere warmteontwikkeling plaats vond ter hoogte van de LDV-klemmen dan elders in het gemeten circuit.

8 Blad : 8 van 8 6 VERVALLEN DOCUMENTEN 7 BIJLAGEN 8 REFERENTIES

Afwijkende tekst: Een cursief geschreven tekst in afwijkende kleur geeft de wijzigingen t.o.v. de voorgaande versie weer.

Afwijkende tekst: Een cursief geschreven tekst in afwijkende kleur geeft de wijzigingen t.o.v. de voorgaande versie weer. Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Het aanreiken van een kwalitatieve en praktische werkwijze bij het bewerken/monteren

Nadere informatie

Deze instructie beschrijft de beproevingsmethoden die door Enexis gestandaardiseerd zijn t.b.v. LS- en OVL- kabelverbindingen.

Deze instructie beschrijft de beproevingsmethoden die door Enexis gestandaardiseerd zijn t.b.v. LS- en OVL- kabelverbindingen. Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Deze instructie beschrijft de beproevingsmethoden die door gestandaardiseerd zijn

Nadere informatie

Openbaar. 1. Door Enexis opgestelde montageinstructies en montagetekeningen m.b.t. het uiteindelijke samenstel van kabels, klemmen en mofmaterialen.

Openbaar. 1. Door Enexis opgestelde montageinstructies en montagetekeningen m.b.t. het uiteindelijke samenstel van kabels, klemmen en mofmaterialen. Technische Instructie Montageinstructies en montagetekeningen Laagspanningsmoffen en -klemmen Documentnr. : Eeb-0044.I Datum/versie : 14-09-2017/9 Blad : 1 van 2 Status : Definitief TOEPASSINGSGEBIED:

Nadere informatie

1. Door Enexis opgestelde montageinstructies en montagetekeningen m.b.t. het uiteindelijke samenstel van kabels, klemmen en mofmaterialen.

1. Door Enexis opgestelde montageinstructies en montagetekeningen m.b.t. het uiteindelijke samenstel van kabels, klemmen en mofmaterialen. Technische Instructie Montageinstructies en montagetekeningen Laagspanningsmoffen en -klemmen Documentnr. : Eeb-0044.I Datum/versie : 18-03-2016/6 Blad : 1 van 2 Status : Definitief TOEPASSINGSGEBIED:

Nadere informatie

Openbaar. 2 TECHNISCHE AFBAKENING Infraroodmetingen worden bij diverse inspecties van MS en LS componenten toegepast.

Openbaar. 2 TECHNISCHE AFBAKENING Infraroodmetingen worden bij diverse inspecties van MS en LS componenten toegepast. Blad : 1 van 7 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING De inspectie van elektrische systemen middels infrarood is erop gericht om voortijdig problemen

Nadere informatie

MONTAGEVOORSCHRIFT FILOFORM LAAGSPANNING PERSWIKKELMOFFEN

MONTAGEVOORSCHRIFT FILOFORM LAAGSPANNING PERSWIKKELMOFFEN MONTAGEVOORSCHRIFT FILOFORM LAAGSPANNING PERSWIKKELMOFFEN 1. INLEIDING 2 2. ARTIKELOVERZICHT 3 2.1 Perspomp 3 2.2 Nekafdichting 3 2.3 Gaasband 3 2.4 Tape, transparant 3 2.5 Inspuitventiel 3 2.6 Kunstharspakket

Nadere informatie

Afwijkende tekst Cursief geschreven tekst in afwijkende kleur geeft wijzigingen t.o.v. de voorgaande versie weer.

Afwijkende tekst Cursief geschreven tekst in afwijkende kleur geeft wijzigingen t.o.v. de voorgaande versie weer. Blad : 1 van 7 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het tot stand brengen van een goede en veilige MS/LS aansluiting in de categorie. Deze instructie omschrijft de eisen die gesteld worden aan de meterruimte

Nadere informatie

Montage-instructie. LoviSil K 75/85/95. Verbindingsmof met LoviSil techniek. Uo / U (Umax) = 6 / 10 (12) kv Geleiderdoorsnede mm

Montage-instructie. LoviSil K 75/85/95. Verbindingsmof met LoviSil techniek. Uo / U (Umax) = 6 / 10 (12) kv Geleiderdoorsnede mm Montage-instructie LoviSil K 75/85/95 Verbindingsmof met LoviSil techniek Uo / U (Umax) = 6 / 10 (12) kv Geleiderdoorsnede 25 2-300 2 mm 003852/Rev.4/02-2005 Inhoud Blz. 1. Algemene opmerkingen 2 2. Voorbereiding

Nadere informatie

Openbaar. 1 DOELSTELLING Beschrijving van de inspectie en het herstel aan vetgevulde eindsluitingen voor COQ-installaties

Openbaar. 1 DOELSTELLING Beschrijving van de inspectie en het herstel aan vetgevulde eindsluitingen voor COQ-installaties Blad : 1 van 10 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Beschrijving van de inspectie en het herstel aan vetgevulde eindsluitingen voor COQ-installaties

Nadere informatie

Openbaar. Instructie: werkinstructie. Plaatsen en wegnemen NSG 7000 G/T TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING

Openbaar. Instructie: werkinstructie. Plaatsen en wegnemen NSG 7000 G/T TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Blad : 1 van 7 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING De NSG 7000 G/T is een multifunctionele NH-zekering. Deze werkinstructie beschrijft het plaatsen, instellen

Nadere informatie

3 TERMEN EN DEFINITIES Voor termen en definities wordt verwezen naar richtlijn Gzz-0001.R: Definities en begrippen Gas

3 TERMEN EN DEFINITIES Voor termen en definities wordt verwezen naar richtlijn Gzz-0001.R: Definities en begrippen Gas TECHNISCHE INSTRUCTIE / HANDLEIDING Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Het verwijderen en herstellen van de beschermmantel op PE100RCM en PE100RCB waarbij aan onderstaande voorwaarden

Nadere informatie

Toolbox SBI-verbindingsklemmen

Toolbox SBI-verbindingsklemmen Toolbox SBI-verbindingsklemmen Zogenaamde Insulation Piercing Connectors Piet Soepboer - Tjeerd Broersma / AsM- Enexis Maart 2019 Versie 20190300 I 1) Grijze PHSR1.0-10RE van SBI Van problematiek Naar

Nadere informatie

Openbaar. IVALS Werkzaamheden achter de meter in meterkast klant

Openbaar. IVALS Werkzaamheden achter de meter in meterkast klant WERKINSTRUCTIE Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Uniforme wijze beschrijven welke aanvullende werkzaamheden dienen meegenomen te worden tijdens

Nadere informatie

Technische instructie

Technische instructie Blad : 1 van 1 1. DOELSTELLING Kabelschoenen, adereindhulzen en kabelogen monteren op soepele en massieve draad 2.5 mm2 tot en met 10 mm2. 2. TOEPASSINGSGEBIED 3. TERMEN EN DEFINITIES Adereindhulzen gebruiken

Nadere informatie

Technische Instructie

Technische Instructie Blad : 1 van 10 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Deze instructie beschrijft de wijze van controle van de kwaliteit van een TN aardingslevering

Nadere informatie

Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel

Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Om een goede bescherming tegen corrosie te krijgen is het noodzakelijk dat niet fabrieksmatig beklede delen

Nadere informatie

Openbaar. Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel

Openbaar. Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel Blad : 1 van 9 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Het bepalen van toe te passen standaard verbindingstechnieken voor hoofd- en aansluitleidingen

Nadere informatie

Openbaar. 1. DOELSTELLING Kabelschoenen, adereindhulzen en kabelogen monteren op soepele en massieve draad 2.5 mm2 tot en met 10 mm2.

Openbaar. 1. DOELSTELLING Kabelschoenen, adereindhulzen en kabelogen monteren op soepele en massieve draad 2.5 mm2 tot en met 10 mm2. Blad : 1 van 1 1. DOELSTELLING Kabelschoenen, adereindhulzen en kabelogen monteren op soepele en massieve draad 2.5 mm2 tot en met 10 mm2. 2. TOEPASSINGSGEBIED 3. TERMEN EN DEFINITIES Adereindhulzen gebruiken

Nadere informatie

Verwijderen aansluiting elektrisch t/m 3 x 80 A

Verwijderen aansluiting elektrisch t/m 3 x 80 A Blad : 1 van 1 TOEPASSINGSGEBIED: 1 DOELSTELLING Het verwijderen van een aansluiting tot en met 80 A in de laagspanningsnetten. Deze instructie omschrijft de eisen die gesteld worden aan het verwijderen

Nadere informatie

Openbaar. Schakelhandelingen Eaton Holec NVC00 Documentnr. Datum/versie : 28 mei 2009/1 Blad : 1 van 7

Openbaar. Schakelhandelingen Eaton Holec NVC00 Documentnr. Datum/versie : 28 mei 2009/1 Blad : 1 van 7 Blad : 1 van 7 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Deze instructie behandelt de wijze waarop schakelhandelingen met de 10kV installatie "Holec

Nadere informatie

Technische Instructie

Technische Instructie Blad : 1 van 14 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Deze instructie beschrijft de wijze van controle van de kwaliteit van het distributienet

Nadere informatie

TECHNISCHE AFBAKENING

TECHNISCHE AFBAKENING Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Noord-Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Toepassen van een geschikte (gas)aansluitconstructie voor aansluitingen in gebieden

Nadere informatie

LS- en OV-aansluitingen

LS- en OV-aansluitingen Blad : 1 van 13 1. DOELSTELLING Doel van dit kader is het realiseren van uniformiteit in het ontwerp van nieuwe OV- en LSaansluitingen. Deze module behandelt de technische eisen die stelt aan aansluitwijze

Nadere informatie

FAQ VWI s Laagspanning

FAQ VWI s Laagspanning Frequently Asked Questions (FAQ) over de Veiligheidswerkinstructies laagspanning (VWI s-ls) wijzigingen/toevoegingen zijn geel gemarkeerd E-02.1 Valt het schakelen in de Openbare Verlichting onder de Standaard

Nadere informatie

Afleiding kabelparameters normaal bedrijf

Afleiding kabelparameters normaal bedrijf Afleiding kabelparameters normaal bedrijf 01-153 pmo 1-6-2001 Phase to Phase BV Utrechtseweg 310 Postbus 100 6800 AC Arnhem T: 026 356 38 00 F: 026 356 36 36 www.phasetophase.nl 2 01-153 pmo INHOUD 1 geleiderweerstand...3

Nadere informatie

LS- en OVL-aansluitingen

LS- en OVL-aansluitingen Blad : 1 van 15 1. DOELSTELLING Doel van dit kader is het realiseren van uniformiteit in het ontwerp van nieuwe OVL- en LSaansluitingen. Deze module behandelt de technische eisen die stelt aan aansluitwijze

Nadere informatie

XAGA 530 I N S T A L L A T I E I N S T R U C T I E

XAGA 530 I N S T A L L A T I E I N S T R U C T I E XAGA 530 I N S T A L L A T I E I N S T R U C T I E Krimplasmof XAGA 530-75/15-240-NL08 Inhoud 1 Inleiding 2 Samenstelling 3 Afwerkgegevens 4 Montage 1 Inleiding De XAGA-530-75/15-240-NL08 krimplasmof is

Nadere informatie

Openbaar. Technische instructie/handleiding. Aanleg PE-hoofdleidingen in gasnetten

Openbaar. Technische instructie/handleiding. Aanleg PE-hoofdleidingen in gasnetten Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Noord-Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1. DOELSTELLING De aanleg van PE-gasnetten (SDR 11 en SDR 17,6) dient te geschieden volgens de vigerende

Nadere informatie

K75 Cross-Bonding (op een nieuw traject)

K75 Cross-Bonding (op een nieuw traject) Montagevoorschrift K75 Cross-Bonding (op een nieuw traject) Enkeladerige schermonderbrekingsmof U 0 / U (U max ) = 6 / 10 (12) kv Geleiderdoorsnede 95-630 mm ² Lovink Enertech b.v. 005398/Rev. 0/11-2010

Nadere informatie

FiloSlim LS-mofsysteem

FiloSlim LS-mofsysteem Montage instructies 1. FiloSlim montageinstructies In dit document worden de algemene montageinstructies beschreven voor het veilig en op de juiste wijze monteren van de FiloSlim spuitwikkelmof. De montage

Nadere informatie

BU Energietechniek. LS-Wikkelmoffen: Type ISI-JOINT Type Persmof

BU Energietechniek. LS-Wikkelmoffen: Type ISI-JOINT Type Persmof BU Energietechniek LS-Wikkelmoffen: Type ISI-JOINT Type Persmof Basismontage vervolgen als Seher LS-Wikkelmof, Type ISI-JOINT : ❶ ❷ Wikkelgaas, PVC-tape en Relicon-vulplaat voor ISI- JOINT aanbrengen ❸

Nadere informatie

Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel

Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Het tot stand brengen van goede en veilige huisaansluitleidingen t.b.v. hoogbouw in deelnetten

Nadere informatie

Installatie ESD-2300-NL-7/07 Drukvaste eindsluiting voor 3 aderige (V)GPLK kabel (binnenopstelling)

Installatie ESD-2300-NL-7/07 Drukvaste eindsluiting voor 3 aderige (V)GPLK kabel (binnenopstelling) Instructie Openbaar Installatie ESD-2300-NL-7/07 Drukvaste eindsluiting voor 3 aderige (V)GPLK kabel (binnenopstelling) Documentnr. : Ecb-0011.I Datum/versie : 14 mei 2008/2 Blad : 1 van 1 Status : Definitief

Nadere informatie

Onderscheid in niet-, semi- en geïsoleerde LS-stroken

Onderscheid in niet-, semi- en geïsoleerde LS-stroken Blad : 1 van 7 1 Doel Wanneer een LS-strook te gebruiken conform de beschrijving in de VeiligheidsWerkInstructie E-22. Wat is een semigeïsoleerde LS-strook en wat een geïsoleerde LS-strook. 2 Toepassingsgebied

Nadere informatie

Aarden in de Laagspanning en Openbare Verlichting

Aarden in de Laagspanning en Openbare Verlichting Blad :1 van 8 1 Doel Vastleggen en zorgen voor een uniforme werkwijze van aarden in de laagspanningnetten (LS) en openbare verlichtingnetten (OV). Opmerkingen; Uit VWI 04 blijkt dat we niet aarden om spanning

Nadere informatie

BKW10, BK20, BK21 & BK22

BKW10, BK20, BK21 & BK22 BKW10, BK20, BK21 & BK22 Inhoudsopgave A A1 B Warmte-Krimptechniek Inleiding Filofast Krimpsysteem Materiaaloverzicht B1.1 overzicht losse materialen B1.2 overzicht samengestelde kits BKW10 en BK20 B1.3

Nadere informatie

FILOFAST 50 / FILOFAST 105 /

FILOFAST 50 / FILOFAST 105 / FILOFAST 50 / 15 500 FILOFAST 105 / 30 600 VERSIE 07 12 2005 FILOFAST Inhoudsopgave A A1 B Warmte-Krimptechniek Inleiding Filofast Krimpsysteem Materiaaloverzicht B1.1 overzicht losse materialen B1.2 overzicht

Nadere informatie

Montage instructies Flexibele aftakmof 8.1

Montage instructies Flexibele aftakmof 8.1 Montage instructies Flexibele aftakmof 8.1 1 a b c 2 d e f h i g j Benodigde gereedschappen: a) trekbanden, b) schuurlinnen korreldikte 40-60 mm, c) zaag, d) boor, e) kegelboor, f) PE-reiniger, g) polyfusie

Nadere informatie

minitoets bij opdracht 8

minitoets bij opdracht 8 elektrotechniek CSPE BB 2010 minitoets bij opdracht 8 variant a Naam kandidaat Kandidaatnummer Meerkeuzevragen Omcirkel het goede antwoord (voorbeeld 1). Geef verbeteringen aan volgens voorbeeld 2 of 3.

Nadere informatie

VULTO mb. Omvlochten installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm

VULTO mb. Omvlochten installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm Constructiegegevens NEN: VO YMvKasmb 0,6/1kV Toepassing: Voedings en stuurstroomkabel in laagspanningsinstallaties tot 1 kv, geschikt voor alle in NEN 1010 aangegeven toepassingen Voor aanleg direct in

Nadere informatie

Openbaar. Technische instructie. Voorlocalisatie OV storingen door de storingsmonteur. TOEPASSINGSGEBIED: Brabant

Openbaar. Technische instructie. Voorlocalisatie OV storingen door de storingsmonteur. TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Blad : 1 van 8 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Na voorlocalisatie een gestoorde OV-sectie vrijschakelen zodat alle andere OV-secties weer

Nadere informatie

Beschrijving van het foutloos bedienen en schakelen van de MS-schakelinstallatie fabrikaat ABB type Safering.

Beschrijving van het foutloos bedienen en schakelen van de MS-schakelinstallatie fabrikaat ABB type Safering. : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1 DOELSTELLING Beschrijving van het foutloos bedienen en schakelen van de MS-schakelinstallatie fabrikaat

Nadere informatie

HULTO mbzh. Omvlochten halogeenvrije installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm.

HULTO mbzh. Omvlochten halogeenvrije installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm. Constructiegegevens NEN: Z 1 O YMz 1 Kasmbzh 0,6/1kV Toepassing: Halogeenvrije voedings en stuurstroomkabel in laagspanningsinstallaties tot 1 kv, geschikt voor alle in NEN 1010 aangegeven toepassingen,

Nadere informatie

E DEF Werkzaamheden aan veiliggestelde HS/MS kabels uitvoeren

E DEF Werkzaamheden aan veiliggestelde HS/MS kabels uitvoeren Doel Veilig werkzaamheden uitvoeren aan veiliggestelde HS/MS kabels. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de Netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft bepaald.

Nadere informatie

TOEPASSINGSGEBIED VAN DE AANSLUITING

TOEPASSINGSGEBIED VAN DE AANSLUITING Blad : 1 van 10 1 DOELSTELLING Het doel van deze technische instructie is het geven van heldere voorwaarden rondom het realiseren van LS-aansluitingen met een doorlaatwaarde van 1x10 Ampère. De instructie

Nadere informatie

E-11 Een LS-kabel selecteren versie behorend bij de BEI-BLS

E-11 Een LS-kabel selecteren versie behorend bij de BEI-BLS Doel De bedoelde LS-kabel veilig selecteren, eventueel met meetapparatuur of knipapparatuur. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de Netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij

Nadere informatie

INSTALLATIE- KABEL HALOGEENVRIJ

INSTALLATIE- KABEL HALOGEENVRIJ INSTALLATIE- KABEL HALOGEENVRIJ 91 YMzKmbzh Toepassing: De YMzKmbzh wordt met name in vaste aanleg en in bovengrondse laagspanningsinstallaties toegepast in alle ruimtes. Deze kabel wordt veelal toegepast

Nadere informatie

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018

Basisscholen in krimpgebieden in schooljaar 2017/2018 Basisscholen in krimpgebieden in 2017/2018 In welke provincies sluiten de meeste basisscholen? Aan het begin van 2017/2018 zijn in Groningen, Zeeland, Limburg en Flevoland rond 2% van de basisscholen gesloten

Nadere informatie

Noord- Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel

Noord- Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel Blad : 1 van 5 TOEPASSINGSGEBIED: Noord- Brabant, Drenthe, Flevoland, Friesland, Groningen, Limburg, Overijssel 1. DOELSTELLING Het tot stand brengen van een veilige gasaansluiting in lage druk gasnetten,

Nadere informatie

Werkinstructie. Aanbrengen lintverwarming onder Capitôle installaties

Werkinstructie. Aanbrengen lintverwarming onder Capitôle installaties Blad : 1 van 11 1. DOELSTELLING Per veld 2,5 m lintverwarming aanbrengen onder een Capitôle MS installatie. 2. TOEPASSINGSGEBIED, Capitôle en NVC00 installaties. 3. TERMEN EN DEFINITIES Veldverwarming

Nadere informatie

TECHNISCHE AFBAKENING

TECHNISCHE AFBAKENING Technische instructie/handleiding Blad : 1 van 9 TOEPASSINGSGEBIED: 1 DOELSTELLING Instructie voor tijdelijk en/of definitief herstel van lekke lage druk gasleidingen. De instructie is onlosmakelijk verbonden

Nadere informatie

1 DOELSTELLING Aandraaimomenten voor het maken van verbindingen met koper, staal, messing en aluminium.

1 DOELSTELLING Aandraaimomenten voor het maken van verbindingen met koper, staal, messing en aluminium. Blad : 1 van 26 TOEPASSINGSGEBIED: 1 DOELSTELLING Aandraaimomenten voor het maken van verbindingen met koper, staal, messing en aluminium. 2 TECHNISCHE AFBAKENING - MS-LS transfomatoren: deze instructie

Nadere informatie

Productinformatie 18/05/2009

Productinformatie 18/05/2009 type : V-VMvKsas 0,6/1 kv - 4x50 Alsvm + sas25 Artikelnummer : 141.1778.60 / 20001251 opbouw s slaan Binnenmantel : PVC Bedding rubber Aardscherm : koperdraad in S-vorm en een tegenspiraal van koperband

Nadere informatie

Openbaar. DOELSTELLING Deze instructie behandelt de wijze waarop bedieningshandelingen met de 10kV installatie Magnefix MF moeten worden uitgevoerd.

Openbaar. DOELSTELLING Deze instructie behandelt de wijze waarop bedieningshandelingen met de 10kV installatie Magnefix MF moeten worden uitgevoerd. : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: 1 DOELSTELLING Deze instructie behandelt de wijze waarop bedieningshandelingen met de 10kV installatie Magnefix MF moeten worden uitgevoerd. 2 TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie

Nadere informatie

Openbaar. TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie is van toepassing voor alle Magnefix MD4 en MDN-installaties in de 10kV en 3kV netten van Enexis.

Openbaar. TOEPASSINGSGEBIED Deze instructie is van toepassing voor alle Magnefix MD4 en MDN-installaties in de 10kV en 3kV netten van Enexis. : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Enexis 1 DOELSTELLING Deze instructie behandelt de wijze waarop bedieningshandelingen met de 10kV installatie Magnefix MD4 moeten worden uitgevoerd. 2 TOEPASSINGSGEBIED Deze

Nadere informatie

Montage voorschrift Brondool slot type 610 LED

Montage voorschrift Brondool slot type 610 LED Montage voorschrift Brondool slot type 610 LED Inbouw- en montagevoorschriften Algemeen Storingen welke voorkomen hadden kunnen worden door het correct uitvoeren van de Brondool inbouwen montagevoorschriften,

Nadere informatie

XAGA 530. Krimplasmoffen LIANDON. Voorschriften. Afmetingen (in mm)

XAGA 530. Krimplasmoffen LIANDON. Voorschriften. Afmetingen (in mm) XAGA 530 I N S T A L L A T I E I N S T R U C T I E Krimplasmoffen LIANDON Afmetingen (in mm) A B C Voorschriften Men dient bij het installeren van een krimpmof bekend te zijn met de algemene voorschriften

Nadere informatie

Verandazonwering. Montage handleiding. V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 93-080225

Verandazonwering. Montage handleiding. V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 93-080225 Verandazonwering Montage handleiding V600-Helsinki V605-Reykjavik V610-Oslo 9-00225 Montage instructies voor V600-Helsinki V600-Helsinki Benodigd gereedschap: Boormachine Staalboor,5 mm Kruiskopschroevendraaier

Nadere informatie

Leveringsprogramma Infralektra

Leveringsprogramma Infralektra Leveringsprogramma Infralektra INFRALEKTRA Aansluitkasten Huisaansluitkastenprogramma Innovatief programma ontworpen rond 4 belangrijke aspecten te weten: Veiligheid, montagevriendelijkheid, aansluitgemak

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem

LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met plug and play systeem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Leveren en plaatsen van een waterlekdetektie systeem TraceTek.

Leveren en plaatsen van een waterlekdetektie systeem TraceTek. Leveren en plaatsen van een waterlekdetektie systeem TraceTek. Om waterlekken op een eenvoudige maar zeer efficiënte manier te detecteren bestaat het lekdetektiesysteem uit een modulair kabelsysteem en

Nadere informatie

E-11 Een LS-kabel selecteren versie 15-04-2015 behorend bij de BEI-BLS

E-11 Een LS-kabel selecteren versie 15-04-2015 behorend bij de BEI-BLS Doel De bedoelde LS-kabel veilig selecteren, eventueel met meetapparatuur of knipapparatuur. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de Netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij

Nadere informatie

Aftakkingsklemmen. Aftakkingsklemmen HLAK 25 Type A HLAK 25 A. HLAK 25 A 25mm² in / 16mm² uit. HLAK 25 A 35mm² in / 25mm² uit

Aftakkingsklemmen. Aftakkingsklemmen HLAK 25 Type A HLAK 25 A. HLAK 25 A 25mm² in / 16mm² uit. HLAK 25 A 35mm² in / 25mm² uit Aftakkingsklemmen HLAK 25 A Aftakkingsklemmen HLAK 25 Type A Materiaal body Messing CuZn39Pb2 Materiaal blok PVC, Ral 7035 Schroeven Staal (kruiskop, PZ) Voorschriften DIN VDE 0603-2, ROHS Serie HLAK 25

Nadere informatie

Het overzetten van PE aansluitleidingen onder gasdruk

Het overzetten van PE aansluitleidingen onder gasdruk Blad : 1 van 13 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Werkinstructie en veiligheidsmaatregelen voor het overzetten van lage druk PE aansluitleidingen onder gasdruk.

Nadere informatie

1 DOELSTELLING Eisen voor bouwkasten t.b.v. aansluitingen voor tijdelijk gebruik met een maximale doorlaatwaarde van 3x80A.

1 DOELSTELLING Eisen voor bouwkasten t.b.v. aansluitingen voor tijdelijk gebruik met een maximale doorlaatwaarde van 3x80A. Blad : 1 van 6 TOEPASSINGSGEBIED: Brabant Drenthe Flevoland Friesland Groningen Limburg Overijssel 1 DOELSTELLING Eisen voor t.b.v. aansluitingen voor tijdelijk gebruik met een maximale doorlaatwaarde

Nadere informatie

LAADZUIL ELEKTRISCHE. MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS

LAADZUIL ELEKTRISCHE.  MONTAGE EN GEBRUIK. Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADPAS LAADZUIL ELEKTRISCHE MONTAGE EN GEBRUIK VOERTUIGEN HANDLEIDING Deze handleiding is van toepassing op een DIC laadzuil met passysteem INHOUDSOPGAVE DIC laadzuil met passysteem 1

Nadere informatie

Hoe maak je een gebroken potentiometer of

Hoe maak je een gebroken potentiometer of Hoe maak je een gebroken potentiometer of pot te repareren Je trok de toon knop en het trok de stam stuk mee; nu zal het niet terug te gaan. Bekijk deze handleiding om te zien hoe het te repareren. Geschreven

Nadere informatie

INHOUD Bijlage D-12 INHOUDSOPGAVE 4. SECUNDAIR DISTRIBUTIENET 1. 4.1. Algemeen...1. 4.2. Berekeningsbasis en prestaties...1

INHOUD Bijlage D-12 INHOUDSOPGAVE 4. SECUNDAIR DISTRIBUTIENET 1. 4.1. Algemeen...1. 4.2. Berekeningsbasis en prestaties...1 INHOUD Bijlage D-12 INHOUDSOPGAVE 4. SECUNDAIR DISTRIBUTIENET 1 4.1. Algemeen...1 4.2. Berekeningsbasis en prestaties...1 4.3. Elektrische leidingen...2 4.3.1. Algemeen... 2 4.3.2. Moeilijk ontvlambare

Nadere informatie

Titel: Keuring en inspectie van aardingsgarnituren (TenneT GS) Procesdeskundige: Procesbeheerder: (Sr)IV (KEV) IV (KEV) Afdeling:

Titel: Keuring en inspectie van aardingsgarnituren (TenneT GS) Procesdeskundige: Procesbeheerder: (Sr)IV (KEV) IV (KEV) Afdeling: Keuring en inspectie van aardingsgarnituren (TenneT GS) Omschrijving Titel: Keuring en inspectie van aardingsgarnituren (TenneT GS) Proceseigenaar: Procesdeskundige: Procesbeheerder: (Sr)IV (KEV) IV (KEV)

Nadere informatie

MILLENNIUM. GigaPlus CAT5e Screened Patch Panel

MILLENNIUM. GigaPlus CAT5e Screened Patch Panel GigaPlus CAT5e Screened Patch Panel Versie 3, december 2003 GigaPlus SREENED PATCH PANEL GIG 0341 GIG 0342 GIG 0351 GIG 0352 (GPCPNLF16012; 16-voudig 1HE 110-IDC zwart) (GPCPNLF160K2; 16-voudig1HE LSA-IDC

Nadere informatie

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem

DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem DIC WANDMODEL HANDLEIDING MONTAGE EN GEBRUIK Deze handleiding is van toepassing op een DIC wandmodel met plug and play systeem INHOUDSOPGAVE DIC wandmodel met plug and play stysteem 1 Veiligheidsvoorschriften

Nadere informatie

Installatie handleiding voor het installeren van een AED configuratie type Cabinet STI 7535AED.

Installatie handleiding voor het installeren van een AED configuratie type Cabinet STI 7535AED. Installatie handleiding voor het installeren van een AED configuratie type Cabinet STI 7535AED. Versie 1.3 (februari 2015) Deze configuratie bestaat uit: Kunststof AED kast Alarm Sleutelkastje Let op!

Nadere informatie

We connect your power

We connect your power We connect your power A ROYAL LOVINK INDUSTRIES COMPANY Wij zijn Lovink Enertech. Samen met u willen we bijdragen aan een efficiënt en veilig functionerende samenleving. Ons aandeel hierin is dat we betrouwbare

Nadere informatie

GROHE MINTA TOUCH. installatie instructie

GROHE MINTA TOUCH. installatie instructie installatie instructie Benodigde gereedschappen: Steeksleutel 7 mm Steeksleutel 9 mm Steeksleutel mm Steeksleutel 4 mm Kruiskopschroevendraaier Benodigde materialen: Bevestigingsmaterialen (4) voor de

Nadere informatie

INSTRUCTIES VOOR HET VERVANGEN VAN DE

INSTRUCTIES VOOR HET VERVANGEN VAN DE PLUS en KONDENSA Luchtverwarmer INSTRUCTIES VOOR HET VERVANGEN VAN DE HONEYWELL PRINT DOOR DE CPU-PLUS PRINT - KIT G15010 - 1) Inhoud G15010 ombouwkit: - 1x Printplaat G 15010-R05 (fig.1) - 1x Kabelboom

Nadere informatie

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl

Montagehandleiding V100 Energy Ball. V100 Energy Ball. Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 03-01-2008. 2008 Home Energy www.homeenergy.nl V100 Energy Ball Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 2008 Home Energy www.homeenergy.nl Pagina 1 van 9 Doc: HE 10 60 005 NL V 1.0 0-01-2008 Inhoudsopgave: Inleiding Pagina Inventarislijst Pagina 4 Stap

Nadere informatie

Het herstellen van Apple 30-pens-naar-USBkabel

Het herstellen van Apple 30-pens-naar-USBkabel Het herstellen van Apple 30-pens-naar-USBkabel Connector Apple is berucht om rafelen van de kabels bij stekkers. In deze handleiding laten zien hoe de alomtegenwoordige 30-pins USB-kabel te repareren.

Nadere informatie

Het geheim van de vierkants weerstand.

Het geheim van de vierkants weerstand. Het geheim van de vierkants weerstand. PA0 FWN Vast wel eens van gehoord. De vierkants-weerstand. Om dit te begrijpen gaan we eens kijken hoe weerstanden gewoonlijk gemeten worden. Normaal doen we dit

Nadere informatie

Montage-instructie Huisaansluitkastenprogramma

Montage-instructie Huisaansluitkastenprogramma Montage-instructie Huisaansluitkastenprogramma Inhoudsopgave A. Meterbord A1 Demonteren afdekplaat A2 Monteren afdekplaat A3 Verlengen meterbord A4 Monteren relais B. Huisaansluitkast B1 Plaatsing van

Nadere informatie

HULT mbzh. Halogeenvrije installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm

HULT mbzh. Halogeenvrije installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm Constructiegegevens NEN: YMz 1 Kmbzh 0,6/1 kv Toepassing: Halogeenvrije voedings en stuurstroomkabel in laagspanningsinstallaties tot 1 kv, geschikt voor alle in NEN 1010 aangegeven toepassingen, vooral

Nadere informatie

VULT mb. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm

VULT mb. Installatiekabel. Constructiegegevens. Eigenschappen. Elektrisch. Geleidervorm Constructiegegevens NEN: YMvKmb 0,6/1kV Toepassing: Voedings en stuurstroomkabel in laagspanningsinstallaties tot 1 kv, geschikt voor alle in NEN 1010 aangegeven toepassingen Vochtige ruimten Kan onder

Nadere informatie

Verbindingsmof: Verbinding tussen kabels van dezelfde constructiewijze: GPLK/GPLK, 1-fase XLPE/1-fase XLPE of 3-fase XLPE/3-fase XLPE.

Verbindingsmof: Verbinding tussen kabels van dezelfde constructiewijze: GPLK/GPLK, 1-fase XLPE/1-fase XLPE of 3-fase XLPE/3-fase XLPE. Technische Instructie Montageinstructies Moffen & Verbindingsklemmen Middenspanning Documentnr. : Ecb-0013.I Datum/versie : 4 januari 2019/13 Blad : 1 van 3 Status : Definitief TOEPASSINGSGEBIED: Enexis

Nadere informatie

Een nieuwe manier voor het maken van LS-kabelmoffen met vele voordelen...

Een nieuwe manier voor het maken van LS-kabelmoffen met vele voordelen... Een nieuwe manier voor het maken van LS-kabelmoffen met vele voordelen... Aanzienlijke vermindering van het aantal mof-storingen door gegarandeerde minimale isolatieafstand middels uniek nieuw 3D afstandsgaas

Nadere informatie

Keystone OM13 - EPI-2 driedraads module Handleiding voor installatie en onderhoud

Keystone OM13 - EPI-2 driedraads module Handleiding voor installatie en onderhoud Voor installatie moeten deze instructies volledig zijn gelezen en begrepen Inhoud 1 Optionele module 13: driedraads module.. 1 2 Installatie... 2 3 OM13-module instellen en configureren... 8 4 OM13-pakketten...

Nadere informatie

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast.

Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Werk instructie de- en montage PA1 tandwielkast. Verwijder de olie uit de tandwielkast. Demonteer de pomp door de twee M6 zeskant boutjes te verwijderen. Als de twee M6 bouten verwijderd zijn kan de pomp

Nadere informatie

Multiflex. Fig. 1 Fig. 2

Multiflex. Fig. 1 Fig. 2 Multiflex Multiflex kabelsluiting is geschikt voor het openen en sluiten van vrijwel alle typen ramen door middel van één of meerdere kettingkasten. De kettingkast is leverbaar met een slag van 250 mm

Nadere informatie

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik BusBox 4. Aansluitingen BusBox 4. Opbouw van het kabelnetwerk met de BusBox 9

Voorwoord / veiligheidsaanwijzing 3. Gebruik BusBox 4. Aansluitingen BusBox 4. Opbouw van het kabelnetwerk met de BusBox 9 02/2010 Etecmo Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze documentatie mag worden vermenigvuldigd opgeslagen en/of openbaar gemaakt, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Etecmo. Technische

Nadere informatie

Vekto.nl. Verdeler voor zonnepaneelomvormers. Omvormer aansluiten zonder nieuwe leidingen. Maakt elektrotechniek betaalbaar!

Vekto.nl. Verdeler voor zonnepaneelomvormers. Omvormer aansluiten zonder nieuwe leidingen. Maakt elektrotechniek betaalbaar! Vekto.nl Verdeler voor zonnepaneelomvormers Omvormer aansluiten zonder nieuwe leidingen Maakt elektrotechniek betaalbaar! Verdeler voor zonnepaneelomvormers Verdeler voor zonnepaneelomvormers op bijvoorbeeld

Nadere informatie

Fase-aardsluiting in een zwevend MS-net in Gaia

Fase-aardsluiting in een zwevend MS-net in Gaia Fase-aardsluiting in een zwevend MS-net in Gaia 08-239 pmo 21 oktober 2008 Phase to Phase BV Utrechtseweg 310 Postbus 100 6800 AC Arnhem T: 026 352 3700 F: 026 352 3709 www.phasetophase.nl 2 08-239 pmo

Nadere informatie

Handleiding. Metal stud wand. montage

Handleiding. Metal stud wand. montage Handleiding Metal stud wand montage Metal stud wand handleiding Hoe plaatst u een metal stud wand en waar moet u aan denken? Welke gereedschappen en materialen heeft u nodig? Wij leggen u in 7 stappen

Nadere informatie

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5

Montagehandleiding. Watertool Mesafsluiter. Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200. Kleiss/Mesafsluiter/ Pagina 1 van 5 Montagehandleiding Watertool Mesafsluiter Geschikt voor PE waterleidingen DN 90 DN 200 Kleiss/Mesafsluiter/20160531 Pagina 1 van 5 5 4 3 2 6 1 Nr. Omschrijving Art. Nr. Nr. Omschrijving Art. Nr. Zadel

Nadere informatie

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse

Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse Montage instructie Enkeldeurs in de wand schuivend Comfort / Souplesse pagina 1/18 Inhoudsopgave Pagina 2 Benodigdheden 3 Inhoud van de verpakkingen 4 Hoofdbestanddelen Varidoors schuifdeur systeem 5 Sparing

Nadere informatie

Demontage van HP Pavilion dv9000 Logic Board

Demontage van HP Pavilion dv9000 Logic Board Demontage van HP Pavilion dv9000 Logic Board Verwijder de printplaat opnieuw te stromen de Envidia grafische chip. Geschreven door: Eliseo ifixit CC BY-NC-SA /Www.ifixit.com Pagina 1 van 10 GEREEDSCHAPPEN:

Nadere informatie

Installatievoorschriften

Installatievoorschriften Installatievoorschriften Bestudeer deze instructies aanachtig voor aanvang van de installatiewerk-zaamheden! Deze E-Heat vloerverwarmingsfolie dient aangesloten te worden op 230V. Installatie dient te

Nadere informatie

RAMEN EN OPDRAAIMECHANISME. Inhoud Algemene beschrijving Identificatie van speciale gereedschappen

RAMEN EN OPDRAAIMECHANISME. Inhoud Algemene beschrijving Identificatie van speciale gereedschappen RAMEN EN OPDRAAIMECHANISME RAMEN EN OPDRAAIMECHANISME Inhoud Algemene beschrijving Identificatie van speciale gereedschappen Onderhouds- en reparatiebewerkingen - inhoud Onderhouds- en reparatiebewerkingen

Nadere informatie

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41

Montage-instructie. Rolluik RV40 - RV41 Montage-instructie Rolluik RV40 - RV41 Inhoud verpakking 1 1. pantser in kast 2. bediening a. handbediening: koord- of bandopwinder b. elektrisch: schakelaar + stekker c. afstandbediend: afstandbediening

Nadere informatie

JMV aardingsmateriaal

JMV aardingsmateriaal JMV aardklem model UNI I Vernikkeld rood koper 25 x 2 mm I Ingeperste maataanduiding I Deze aardklem model Uni vervangt zowel de aardklem model Amsterdam als model P.U.E.M. I De voordelen van beide aardklemmen

Nadere informatie

E-04 Een netdeel in- en uit bedrijf nemen en/of veilig stellen versie behorend bij de BEI-BLS

E-04 Een netdeel in- en uit bedrijf nemen en/of veilig stellen versie behorend bij de BEI-BLS Doel Veilig een LS-netdeel in- en uit bedrijf nemen en/of veilig stellen. Toepassingsgebied Deze VWI geldt voor activiteiten die voor of door de Netbeheerder worden uitgevoerd, tenzij de IV anders heeft

Nadere informatie

Elektrische aansluiting, bagageruimte

Elektrische aansluiting, bagageruimte Installation instructions, accessories Instructienr. 31439218 Versie 1.3 Ond. nr. 31435603, 31439122, 31363053 Elektrische aansluiting, bagageruimte IMG-369092 Volvo Car Corporation Elektrische aansluiting,

Nadere informatie

Openbaar. Zowel de doorgaande LS-hoofdkabel, als de zijtak lopen in principe langs de openbare weg. Radiaal hoofdnet met zijtak

Openbaar. Zowel de doorgaande LS-hoofdkabel, als de zijtak lopen in principe langs de openbare weg. Radiaal hoofdnet met zijtak Blad : 1 van 27 1. DOELSTELLING Het doel van dit kader is het aanreiken van standaard netstructuren welke de basis vormen voor het ontwerp van nieuwe, of uitbreiding van bestaande LS- en OV-netten. De

Nadere informatie