Start nieuwe seizoen. Het bestuur wenst iedereen een sportief seizoen toe, en natuurlijk succes.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Start nieuwe seizoen. Het bestuur wenst iedereen een sportief seizoen toe, en natuurlijk succes."

Transcriptie

1 Nieuwsbrief Nummer 27 Datum:21 augustus 2015 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Start nieuwe seizoen De trainingen starten op maandag 24 augustus, dinsdag 25 augustus en woensdag 26 augustus. Als het goed is heeft iedereen al doorgekregen in welk team zij of hij speelt. Dit kun je ook nog bekijken op de site, tevens de trainingsdag Volley vereniging en tijd. Het bestuur wenst iedereen een sportief seizoen toe, en natuurlijk succes. Onderwerpen uit de ledenvergadering Voorzitter Jeroen Veldkamp LANGHENKEL-H.E.C. heeft te kennen gegeven nog een jaar als voorzitter van onze vereniging te willen doorgaan. Dit werd door de aanwezige leden unaniem goedgekeurd. Jeroen verzocht nog wel dat we blijven zoeken naar een goede vervanger. Dus heb je nog ideeën of wil jezelf, laat het ons weten. De financiële administratie is anders opgezet en wordt nu door 3 personen gedaan. Johan Gerards doet de algemene administratie en draagt 2 onderdelen over. Volleybal vereniging Wim van den Berg is onze nieuwe penningmeester voor declaraties e.d. Hilde Veldkamp doet vanaf nu de ledenadministratie. Scheidsrechtercursus Het bestuur wil graag basis scheidsrechters stimuleren op een hoger niveau te mogen fluiten. Hierdoor kun je ook in hogere klassen als scheidsrechter deelnemen. (2 e of 1 e klasse). Wij willen voor de vereniging graag in de breedte ontwikkelen. De afgelopen jaren hebben een aantal LANGHENKEL-H.E.C. leden van de gelegenheid gebruikt gemaakt een trainerscursus te volgen. Dit willen wij ook graag bij het scheidsrechterscorps doen en wellicht zijn daar leden in geïnteresseerd. Als er ongeveer 8 belangstellenden zijn kunnen we de cursus naar Heerde halen. Dit scheelt gereis naar elders. Privatisering Burg Faberhal Jannes Rosman heeft een korte up date gegeven over de privatisering en deelde mee dat er vanuit de gemeente nog geen vooruitgang wordt gemeld. Dus voorlopig nog afwachten. Digitaal wedstrijdformulier Afgelopen seizoen zijn we gedeeltelijk begonnen met het gebruiken van het digitale wedstrijdformulier. Dit bevalt heel goed en we horen ook positieve geluiden van andere verenigingen. Om iedereen in de gelegenheid te stellen om kennis te maken met dit formulier, kun je op de site van de NEVOBO een exemplaar downloaden om te oefenen. Hoe meer leden dit doen, des te sneller kan dit tijdens wedstrijden online ingevuld worden. En dit geldtniet alleen voor de jeugd!!

2 Juwelier Meiling Heerde Vitax Taxibedrijf Heerde Vacature trainer recreanten Voor de dinsdagrecreanten is door het vertrek van Derk Bosch een vacature ontstaan voor een trainer van deze groep. Het is een gezellige groep enthousiastelingen die nog graag een balletje slaan. De groep is gemengd met leeftijden van ongeveer 50 tot 75 jaar. Geen hoogstaand volleybal maar wel lekker bezig en veel ouwe.. Opbouw, kleine warming up gevolgd door beetje techniektraining, maar het belangrijkste: partijtje. Lijkt het je leuk of wil je meer informatie, neem contact op met Jacob Bakker. Jubilaris Nelleke Bronsveld is dit jaar 25 jaar lid van onze vereniging. Zij werd door Jeroen bedankt voor haar inzet in en om het veld en in de bloemetjes gezet. Aanmoedigingsprijs Dit jaar is de aanmoedigingsprijs toegekend aan de totale jeugdcommissie om de leuke en fijne inzet waardoor de jeugd vol enthousiasme deelneemt aan trainingen, wedstrijden en andere jeugdactiviteiten. Top, blijf zo doorgaan. Ze mogen samen met de jeugd een leuke extra activiteit organiseren.

3 Trainers wisseling Arie Hoetink stopt na 15 jaar als trainer van de competitie recreanten. Arie werd door Jeroen hartelijk bedankt voor zijn enorme inzet wat dit seizoen resulteerde in 2 kampioensteams, en vindt het fijn dat hij nog wel blijft spelen. Arie kreeg een bloemetje (voor Jannie natuurlijk) en nog een bon om samen van te genieten. Meerjaren beleidsplan LanghenkelHEC Tijdens de ledenvergadering is afgesproken het plan in deze nieuwsbrief te plaatsen. Wie hier nog vragen of opmerkingen over heeft, kan contact opnemen met Wim v/d Berg. Hij heeft dit plan samen met Wilco Nuiten opgesteld. Contact: penningmeester@langhenkelhec.nl. BELEIDSPLAN Voorwoord Dit beleidsplan borduurt voort op het beleidsplan dat is vastgesteld over de periode met als thema nu is er jeugd, is er een toekomst. Ledenaantal Het aantal leden is in de afgelopen jaren teruggelopen. Dit is een maatschappelijk verschijnsel, maar voor een gezonde vereniging is het huidige aantal leden onvoldoende. Het aantal seniorenteams is teruggelopen en ook bij de jeugd zijn we niet in staat om bij de jongens en de meisjes met een a, b en c team uit te komen. Met name bij de jongens is het probleem groot zonder een a, b of c team. Hierdoor is er weinig doorstroming van de jeugd naar de senioren. Een bijkomend probleem is dat veel oudere jeugd, nadat zij het middelbaar onderwijs hebben afgerond, buiten Heerde gaan studeren en de vereniging verlaten. Positief is dat de recreantengroep goed functioneert en een redelijk stabiel aantal leden kent. Gelukkig neemt het aantal mini s de laatste maanden weer iets toe.

4 Prestaties De hoogste seniorenteams zijn er nog niet in geslaagd een vast plek te behalen in de eerste klasse ondanks dat er al een langere periode 2 keer wordt getraind. De prestaties van de jeugdteams zijn wisselend. Kader Binnen de vereniging is aandacht besteed aan opleiding van kader en beschikt de vereniging over drie gediplomeerde trainers. Bij de jeugd volgen er twee mensen een trainersopleiding en bij de senioren één. Voor de jongste deelnemers wordt onder de ouders gezocht naar vaste begeleiders voor een seizoen. Inmiddels hebben bijna alle teams vaste trainers en begeleiders. Het aantal scheidsrechters is redelijk op aantal, maar er dienen jaarlijks nieuwe leden hiervoor beschikbaar te komen. Het beleid om elk seniorenteam verantwoordelijk te stellen voor het leveren van scheidsrechters en tellers en ook de jeugd bij het tellen in te schakelen werkt goed. Vrijwilligers Ondanks dat de vereniging een beperkt aantal leden heeft zijn er in de afgelopen jaren voldoende vrijwilligers geweest om de vereniging te laten draaien. Alleen op bestuurlijk niveau zijn er problemen geweest. Met de komst van 2 nieuwe bestuursleden per 1 juni is ook het bestuur weer op volle sterkte. Communicatie De interne en externe communicatie is de afgelopen periode verbeterd, maar is (zoals bij veel organisaties) voor verbetering vatbaar. De komst van de digitale nieuwsbrief kan hierbij een goed middel zijn. Financiën en sponsoring. Sinds de komst van de hoofdsponsor De Langhenkel Groep heeft de vereniging zich financieel goed kunnen ontwikkelen. Er is een groot eigen vermogen dat onderverdeeld is in verschillende fondsen. 2. Uitgangspunten beleid Algemeen: Het doel van onze vereniging is vastgelegd in onze statuten en wordt als volgt omschreven. Stimuleren van de sport in het algemeen, maar de volleybalsport in het bijzonder. Dit willen we bereiken door: Het geven van gelegenheid tot het beoefenen van het volleybalspel; Het nemen van maatregelen die kunnen leiden tot het verhogen van het peil van het volleybal; Het verbreiden van de spelregels van het volleybal; Het uitschrijven van en het deelnemen aan wedstrijden.

5 Als we het tegenwoordig hebben over het volleybal, hebben we het over de volgende mogelijkheden: Circulatie volleybal voor kinderen vanaf vijf jaar; Minivolleybal voor kinderen tot 12 jaar Jeugdvolleybal voor kinderen van 12 tot 18 jaar Seniorenvolleybal Recreantenvolleybal Circulatie volleybal voor ouderen Beach volleybal Zitvolleybal Elke vorm van volleybal heeft zijn eigen regels, welke zijn opgesteld door de NeVoBo (Volleybal Nederland). Alle trainers en assistent trainers dienen op de hoogte te zijn van de voor hun groepen geldende regels. De overheid stimuleert steeds meer de participatie van jeugd en ouderen voor het deelnemen aan sportieve evenementen. Onze vereniging wil hier in het kader van deze Breedtesport een goede rol spelen. Jammer is het echter te constateren dat de Gemeente Heerde hierin niet wil participeren. Algemene Doelstellingen De vereniging wil een zo breed mogelijk aanbod doen van de volleybalsport, waarbinnen ruimte is voor zowel prestatie als de sociale beoefening van de sport. Langhenkel-HEC heeft een gezellige, bloeiende jeugdafdeling, waarin alle leeftijdsgroepen aanwezig zijn en waar sprake is van een regelmatige aanwas en een goede doorstroming. Alle jeugdgroepen hebben een vaste trainer en een vaste begeleider voor toernooien en/of wedstrijden. Ouders worden ingeschakeld (vervoer en begeleiding) en voelen zich betrokken bij de vereniging. De seniorleden zijn zich bewust van de waarde van een bloeiende jeugdafdeling en willen zich daarvoor inzetten. De Jeugdleden worden betrokken bij verenigingsactiviteiten (tellen, fluiten, helpen bij trainingen, begeleiding lagere teams, jeugdcommissie). Voor de jeugd worden buiten het volleybal om gezelligheidsactiviteiten georganiseerd, zoals een jeugdkamp, toernooien, bezoek topwedstrijden, sinterklaasviering, jeugdfeest, e.d. In de technische commissie worden met de trainers afspraken gemaakt worden over een gestructureerde opbouw van het trainingsjaarprogramma voor de verschillende groepen en de door de vereniging te gebruiken volleybaltechnieken. Periodiek worden de vorderingen besproken en worden aanpassingen doorgevoerd. Een train de trainersprogramma moet dit verder ondersteunen.

6 Speerpunten voor de komende 5 jaar Groei van het aantal leden van 140 in 2015 naar 200 in Talentontwikkeling als basis voor een goed jeugdbeleid. Voor talentontwikkeling is een geschoold kader nodig. Door een train de trainer/coach te introduceren het kader versterken. De goede financiële positie van de vereniging gebruiken om bovenstaande doelen te bereiken Meer communicatie met omliggende verenigingen. Organisatie: Bestuur Voorzitter m/v Secretaris m/v Penningmeester m/v Lid jeugdzaken m/v Lid technische zaken m/v Lid recreantenzaken/ Lid algemeen/ Vrijwilligers coördinator m/v Vergaderfrequentie: één keer in de vier weken Jeugdcommissie Bestuurslid jeugdzaken Jeugdtrainers Vier verenigingsleden Vergaderfrequentie: vier keer per jaar Technische commissie Bestuurslid technische zaken Gediplomeerde trainers Coördinator herenlijn Coördinator dameslijn Wedstrijdsecretaris Coördinator scheidsrechter Vergaderfrequentie: één keer in de vier weken met de trainers, een keer in de acht weken commissie breed. Sponsorcommissie, interne en externe communicatie Bestuurslid sponsoring Bestuurslid communicatie Eén verenigingslid Toernooicommissie Drie verenigingsleden Beleid ledenontwikkeling Het aantal leden loopt in de afgelopen jaren fors terug. Het beleid in de komende periode is er op gericht om dit om te buigen. Het accent zal liggen op het vergroten van het aantal jeugdleden, maar ook de senioren moeten in aantal toenemen, zodat er voldoende kader is om de vereniging goed te laten draaien. Om het aantal senioren te laten groeien, zal door een commissie van 1 bestuurslid en 2 verenigingsleden een plan worden opgesteld. Dit plan zal uiterlijk in november bij het bestuur worden ingebracht. Om het aantal jeugdleden te laten groeien wordt actief geworven onder de scholen (jeugdleden vanaf 5 jaar kunnen 3 maanden op proef meedoen aan de trainingen), er worden clinics gegeven en tijdens de gymlessen wordt aandacht aan volleybal besteed met ondersteuning vanuit de vereniging.

7 Door meer publiciteit zal LanghenkelHEC meer in de belangstelling komen staan (zie beleid communicatie en publiciteit) Soort lid Nu OKT Senioren Recreant ABC Mini Verg Ere Totaal Beleid Financiën De vereniging heeft een gezonde financiële positie. Voor de komende periode zal, om het ledenaantal te versterken en te komen tot beter gefaciliteerde trainers, vanuit de reserve geïnvesteerd worden, onder voorwaarde dat de inkomsten vanuit acties en sponsoring toenemen met in de komende periode. De subsidie vanuit de gemeente Heerde zal verder onder druk komen te staan, maar het bedrag van de subsidie zal door de groei van het aantal jeugdleden naar verwachting niet teruglopen. Een tweede voorwaarde is dat de afspraken met de hoofdsponsor worden gecontinueerd. Meerjarenbegroting Ontvangsten Nevobo Contributie Spons./actie Subsidie Diversen Uitgaven Nevobo Zaalhuur Trainers/Vrij Materiaal Cons/attent Toernooien Jeugd Vrijwilligers Publiciteit Divers resultaat Het boekjaar zal verschoven worden van januari t/m december naar juli t/m juni. Voordeel hiervan is dat het gelijk gaat lopen met het volleybalseizoen, zodat de begroting hier ook aan gelijk is.

8 Het bijhouden van de administratie gebeurt door de administrateur en eindverantwoordelijk voor de financiën is de penningmeester. De begroting zal in onderling overleg worden opgesteld. Beleid Sponsoring en acties Een maatschappelijk probleem voor sportverenigingen is het behouden van bestaande sponsoren en het werven van nieuwe sponsoren. Vanuit verschillende contacten met Langhenkel is gebleken dat nog niet duidelijk is of de huidige sponsorovereenkomst bij einddatum (in 2018) zal worden verlengd. Op het gebied van sponsoring ligt de komende periode dan ook focus op behoud van de huidige sponsoren (leden van de club van 100) en de hoofd- en subsponsoren. De sponsorcommissie zal hiertoe nieuw leven worden ingeblazen. Getracht zal worden met de huidige sponsoren meer wederzijdse betrokkenheid te genereren en de sponsoren op die manier duurzaam aan de vereniging te verbinden. Daarnaast zal de komende periode worden getracht om het aantal leden van de club van 100 te laten toenemen. Dit ligt op dit moment op ongeveer 10 leden. Doel is dit in de komende 5 jaar in ieder geval te verdubbelen. Hiertoe zal een sponsorplan worden opgesteld, dat veel raakvlakken zal hebben met het onder communicatie reeds benoemde plan. In het sponsorplan zal worden gekeken naar basis modules op het vlak van sponsoring. Hierdoor zal relatief eenvoudig een standaard-sponsorpakket ontstaan, waarbij naar potentiële sponsoren toch maatwerk kan worden geleverd. Vanuit de sponsorcommissie zal focus liggen op behoud van de huidige sponsoren en leden van de van de Club van 100. De sponsorcommissie zal streven naar het verdubbelen van het aantal leden van de club van 100 in de komende 5 jaar (20 leden in 2020). Mogelijke sponsorafspraken zullen zo ver mogelijk worden gestandaardiseerd. Daarbij zal gewerkt worden met standaardmodules. Door het combineren van modules kan naar potentiële sponsoren maatwerk worden geleverd. Aantrekken of continueren van een hoofdsponsor voor een periode van tenminste drie jaar Beleid Communicatie en Publiciteit: Om de interne en externe communicatie te verbeteren zal een communicatieplan worden opgesteld. Hierin zal worden opgenomen wie verantwoordelijk is voor communicatie uitingen en zal worden opgenomen welke communicatiemiddelen hiervoor zullen worden ingezet. Primair zal de komende periode de focus liggen bij communicatie op het genereren van meer zichtbaarheid voor de vereniging met als doel het werven van leden en sponsoren. Hierbij zal worden gekeken naar de inzet van verschillende kanalen variërend van traditionele middelen zoals kranten, lokale radio en het gebruiken van advertenties en flyers. Daarnaast zal worden gekeken naar de inzet van nieuwe middelen zoals mailings en social media. Trainers van dames 1 en heren 1 zullen wekelijks op radio 794 verslag doen van de wedstrijden die door de ploegen zijn gespeeld. Wekelijks zal door de vereniging een uitgewerkt wedstrijdverslag worden aangeleverd ter plaatsing in de Schaapskooi en het Veluweland. Ten minste 1 maal per maand zal door de vereniging een advertentie en/of flyer worden geplaatst in de Schaapskooi en het Veluweland. Iedere 2 maanden zal naar de leden en alle sponsoren een digitale nieuwsbrief worden verzonden. Hierin zullen leden en sponsoren worden geïnformeerd over wat er binnen de vereniging speelt en wat er de komende periode gaat gebeuren. Hierin zal ook aandacht worden besteed aan sociale cohesie binnen de vereniging en de wederzijdse betrokkenheid met sponsoren. Aan het begin van het nieuwe seizoen zal een presentatiegids worden gemaakt en verstrekt aan de leden en sponsoren, waarin aandacht is voor de nieuwe teamindelingen, het nieuwe seizoen met doelstellingen en waarin sponsoren de kans krijgen zich onder de leden extra kenbaar te maken. Vanuit de vereniging zal actief gebruik gemaakt worden van social media om meer publiek te bereiken en meer naamsbekendheid te verkrijgen.

9 Beleid Jeugd Vanaf de leeftijd van 5 jaar is het mogelijk lid te worden van onze vereniging en trainingen te volgen op het niveau van het kind. Daar waar mogelijk zullen kinderen ook voorgedragen worden voor selectietraining binnen en buiten de vereniging (NeVoBo-opleidingsschool). In de komende jaren zal voor een deel van de kinderen prestatiegericht getraind gaan worden om hun mogelijkheden nog verder uit te breiden, maar voor de andere moet de mogelijkheid open blijven van de breedtesport, waarbij het leuk en gezellig moet zijn om te kunnen volleyballen. De jeugdcommissie dient elk jaar een plan op te stellen voor de nevenactiviteiten en de daaraan verbonden kosten om het voor de jeugd aantrekkelijk te houden om lid van de vereniging te blijven. Hierbij valt te denken aan: Sinterklaasviering voor de kleinsten. Onder begeleiding wedstrijden bezoeken van Eredivisie wedstrijden en wedstrijden van het Nationale Team Heren/Dames. Een zomerkamp voor de oudere jeugd. Mini van de week bij het hoogst spelende Dames of Herenteam bij elke wedstrijd op de zaterdag. Kennismaking met beachvolleybal op het Heerderstrand via een toernooivorm. Scholenproject mits voldoende opvangkader aanwezig is. Andere activiteiten zoals clinics, uitstapjes en toernooien. Vooral zal aandacht worden geschonken aan de ouderparticipatie. Opleiden van assistent minitrainers en jeugdscheidsrechters. Beleid Technische zaken Uitgangspunt van de vereniging is dat uit elk (jeugd)lid het beste gehaald wordt om een zo hoog mogelijk prestatieniveau te bereiken, maar dat mag niet ten koste gaan van (met name de minder begaafde) medespelers en het spelplezier. Door een planmatige aanpak van de trainingen en een gestructureerde uitvoering van het oefenproces dient daarom met name de individuele ontwikkeling van alle (jeugd)leden te worden gestimuleerd en dienen de individuele motorische en technische vaardigheden te worden bevorderd. Daarnaast zijn echter ook elementen als inzet, samenwerking en motivatie van groot belang. De jeugdleden moeten zich realiseren dat volleybal een teamsport is, waarin moet worden samengewerkt en waarin je niet alleen rekening met elkaar moet houden, maar ook voor elkaar moet zorgen. Samenwerkingsvormen dienen daarom structureel aangeboden te worden tijdens de trainingen. Naast motorische en technische doelen, dienen daarom tijdens de trainingen en de wedstrijden ook sociaal emotionele doelen te worden nagestreefd. Om dit te kunnen bereiken wordt er naar gestreefd gekwalificeerde trainers aan te stellen, die naast technische vaardigheden ook over relationele vaardigheden beschikken. Voor een goede vaardige trainer mag een redelijke vergoeding worden betaald. Middels een train de trainer concept worden de vaardigheden van de trainers ondersteund. Voor een goede organisatie van de thuiswedstrijden worden er voor elke competitieronde 2 zaalwachten aangesteld. Elk competitiespelend seniorenlid is verplicht om hier in te participeren. In de praktijk betekent dit dat je eens in de twee jaar aan de beurt bent. Beleid Vrijwilligers Binnen het bestuur wordt een vrijwilligerscoördinator aangesteld, die ervoor moet zorgen, dat op alle vacatures de juiste vrijwilligers geplaatst kunnen worden. Eenmaal per jaar worden alle vrijwilligers uitgenodigd voor een gezellig samenzijn en een hapje om hen te bedanken voor hun inzet. Ook de betaalde krachten kunnen hiervoor worden uitgenodigd, zodat ervaringen kunnen worden uitgewisseld over goed en fout.

10 De taken per functie zijn vastgelegd, zodat er gemakkelijker met nieuwe vrijwilliger gesproken kan worden over het hoe en wat. Zodra er nieuwe functies ontstaan, zal het takenpakket daarvan worden vastgelegd. Motivering en stimulering vrijwilligers Goede taakomschrijvingen en een goede communicatie zijn onmisbaar voor een goed functionerende vrijwilligersgroep. Iedereen verdient van tijd tot tijd een schouderklopje. Er zal echter ook begrip moeten zijn als er een keer iets niet is gelukt, maar vrijwillig betekent niet vrijblijvend. Van vrijwilligers mag een zekere inzet worden verwacht en ze mogen daar ook op aangesproken worden. Als iets echter niet goed blijkt te lopen, dan mag van de jeugdcommissie en/of het bestuur worden verwacht dat ze sturend optreedt of de helpende hand biedt. Beleid Senioren Het beleid voor de senioren ligt vooral in de deelname van de NeVoBo competitie. Hierbij zal het eerste herenteam en eerste dames team moeten promoveren en de teams daaronder zullen aansluiting in de klasse eronder moeten realiseren. Op deze wijze kan voor de jeugd een goed perspectief worden geboden om binnen de eigen vereniging op een hoger niveau te komen. Voor de eerste teams zal altijd sprake zijn van prestatiegerichtheid, terwijl bij de lagere teams sprake kan zijn sociaal samengestelde teams, waarbij de doorstroming van de jeugd niet in gevaar mag komen. Beleid Recreanten Op dit moment werken er twee groepen recreanten. De dinsdagavond groep neemt geen deel aan een reguliere competitie en de woensdagavond groep neemt deel aan de Eper competitie. Er zijn momenteel geen wachtlijsten, maar qua groepsgrootte zal gestreefd worden naar 16 deelnemers per groep. Bij meerdere belangstelling zal een nieuwe groep geformeerd moeten worden met daarbij een goede begeleider/trainer. 3. Ten slotte. Gezelligheid en sfeer binden de (jeugd)leden aan de vereniging. Er zullen daarom activiteiten worden georganiseerd die samenbinden als doel hebben. Jeugdleden zijn van belang van de opbouw en het voortbestaan van de gehele vereniging. Om dat belang te onderstrepen moet de jeugd zo vroeg mogelijk ingeschakeld worden binnen de hele vereniging. Het is daarbij van groot belang, dat de jeugdleden goed worden begeleid en niet aan hun lot wordt overgelaten. Er moet voor de jeugdleden daarom een duidelijk aanspreekpunt zijn, waar ze terecht kunnen met vragen en klachten. Hierin kunnen trainers, vaste teambegeleiders en de jeugdcommissieleden een belangrijke rol spelen. Er worden daarom ook geen nieuwe teams of trainingsgroepen opgestart, indien er niet op voorhand voldoende begeleiding aanwezig is. Ook ledenwerfacties hebben pas zin, als vooraf duidelijk is afgesproken wie eventuele nieuwe leden gaat opvangen en begeleiden. Het is belangrijker om te behouden wat je hebt en dat goed te begeleiden, dan geforceerd te groeien en het dan uit de hand te laten lopen, met als gevolg dat er leden weglopen en de opbouw binnen de vereniging wordt verstoord. Heerde, april 2015 Het Bestuur

11 Nieuwsbrief NEVOBO!! The latest news from the EC View this in your browser BUY YOUR TICKETS NOW! >>> EXPERIENCE THE EUROPEAN CHAMPIONSHIP - WOMEN IN THE LOW COUNTRIES! AFTELLEN Het Nederlands damesvolleybalteam is al weer enige weken in voorbereiding op het Europees Kampioenschap, dat dit najaar in Nederland en België wordt gespeeld. Waar het Europees Kampioenschap enkele weken geleden nog zo ver weg leek, komt het nu snel dichtbij. Nog maar een aantal weken voordat het feest losbarst! ORANJE SUCCES! Nederland doet volgend jaar weer mee met de allerbeste landen ter wereld in de World Grand Prix. Oranje rekende vorige week in de finale van de Final Four van de tweede groep met gastland Polen af en promoveerde naar het hoogste niveau van het prestigieuze landentoernooi. Een TOP prestatie en een mooie voorbereiding op het EK in eigen land.

12 LAATSTE KAARTEN APELDOORN De afgelopen maanden is de Oranjefan al druk bezig geweest met het bestellen van kaarten. Met als resultaat dat het aantal beschikbare kaarten voor de poulewedstrijden van Nederland tijdens het EK tot een minimum geslonken is. De kaarten voor de wedstrijden op zaterdag en zondag in Apeldoorn zijn bijna uitverkocht. GRIJP JE KANS! De poulewedstrijd van Oranje tegen Italië mag je niet missen! Goed nieuws: voor die wedstrijd zijn nog voldoende kaarten te koop. Op maandag 28 september speelt onze mondiale trots tegen wereldtopper Italië voor een plek in de volgende ronde. Dat deze spannend wordt, is zeker! Samen supporten we Oranje naar de volgende ronde! Wil jij er zeker van zijn dat jij en je familie/vrienden/clubgenoten het Nederlands damesvolleybalteam en de andere Europese topteams in actie zien tijdens dit EK in eigen land? En wil je als liefhebber dit grootse volleybalspektakel niet missen? Wacht dan niet te lang met het bestellen van je tickets. Ga naar CONTACT Voor al je vragen en opmerkingen omtrent het 2015 CEV DELA Volleybal Europees Kampioenschap Dames kun je contact opnemen met Sjeel Mensink van de EK-organisatie via: BUY YOUR TICKETS NOW! >>> unsubscribe from this list update subscription preferences Kopij? Heb je nieuws of gewoon iets leuks te melden in de nieuwsbrief? Stuur het naar:

13 Nieuwsbrief automatisch ontvangen? Meld je aan via de website inschrijven nieuwsbrief. Op deze manier ontvang je automatisch de nieuwe nieuwsbrief in je mailbox.

LANGHENKEL-H.E.C. Nieuwsbrief Nummer 25 Datum:1 september 2014 LANGHENKEL-H.E.C. LANGHENKEL-H.E.C. Volley vereniging. Volleybal vereniging

LANGHENKEL-H.E.C. Nieuwsbrief Nummer 25 Datum:1 september 2014 LANGHENKEL-H.E.C. LANGHENKEL-H.E.C. Volley vereniging. Volleybal vereniging Nieuwsbrief Nummer 25 Datum:1 september 2014 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Volley vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Juwelier Meiling Heerde Vitax Taxibedrijf

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering. TiVoC

Algemene ledenvergadering. TiVoC Algemene ledenvergadering TiVoC Agenda Extra algemene ledenvergadering Het bestuur stelt zich voor Stemming nieuwe bestuursleden Presentatie Beleidsplan 2015-2020 Borrel Even voorstellen Voorzitter Harald

Nadere informatie

Vacature ledenadministratie of penningmeesterschap. Johan Gerards heeft aangegeven een stapje terug te willen doen.

Vacature ledenadministratie of penningmeesterschap. Johan Gerards heeft aangegeven een stapje terug te willen doen. Nieuwsbrief Nummer 21 Datum: 3 maart 2013 Volleybal vereniging Vacature ledenadministratie of penningmeesterschap Johan Gerards heeft aangegeven een stapje terug te willen doen. Volley vereniging Hierbij

Nadere informatie

Momenteel zijn de bouwvakkers nog steeds bezig de sporthal te moderniseren en enige uitbreidingen te

Momenteel zijn de bouwvakkers nog steeds bezig de sporthal te moderniseren en enige uitbreidingen te Nieuwsbrief Nummer 23 Datum:26 november 2013 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Het is alweer een tijdje geleden dat er een nieuwsbrief is verschenen. Dat had verschillende redenen, maar die zijn nu

Nadere informatie

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en een. sportieve 2 e helft van het seizoen. Van de bestuurstafel

Het bestuur wenst iedereen fijne feestdagen en een. sportieve 2 e helft van het seizoen. Van de bestuurstafel Nieuwsbrief Nummer 19 Datum: 14 december 2012 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Van de bestuurstafel Er zijn nieuwe netten, dat blijkt nog even wennen. Als we elkaar helpen, is iedereen het opzetten

Nadere informatie

Beleidsvisie BCNieuwerkerk

Beleidsvisie BCNieuwerkerk Beleidsvisie BCNieuwerkerk 2017-2022 Missie Visie Beleid BCN 2017.Docx 17-04-2017 1/8 Doel... 3 Leeswijzer... 3 Missie... 3 Visie... 4 Beleid... 5 1. Bestendig:... 5 a. Financieel gezond en betaalbaar...

Nadere informatie

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken.

Heb je vragen dan kun je altijd één van bovenstaande contactpersonen mailen of aanspreken. Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult voelen. Daarom is

Nadere informatie

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals:

Welkom nieuw lid. Naast trainen en spelen van wedstrijden organiseert TiVoC ieder jaar leuke activiteiten, zoals: Welkom nieuw lid Leuk dat je lid bent geworden van TiVoC. Het bestuur heet je van harte welkom en we wensen je een leuke, sportieve tijd bij deze volleybalvereniging! We hopen dat je je snel thuis zult

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 39, 4 september 2017 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Meiden A zoekt jou! 3 Belangrijke data 4 Digitaal resultaat invoeren vanaf seizoen 17-18 4 Oranje in actie! 5 Grote Clubactie 5 Contact

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2013 BELEIDSPLAN Versie oktober 2013 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Jeugd bij Oranje Nassau.

Jeugd bij Oranje Nassau. . Datum: 08 april 2006 Sietze Ketelaar Inleiding. Ongeveer 10 jaar geleden is ON gestopt met het geven van trainingen aan jeugdspelers. Destijds is ON hiermee gestopt omdat de instroom van nieuwe jeugd

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2015 BELEIDSPLAN Versie oktober 2015 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie

Beleidsplan VC-Argos

Beleidsplan VC-Argos Beleidsplan VC-Argos 2017-2022 Bart Haerkens VC-Argos 1-8-2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding, missie en visie... 1 2. Beleidsthema 1: Samenwerking... 2 3. Beleidsthema 2: De organisatie... 3 4. Beleidsthema

Nadere informatie

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen

Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Beleidsplan volleybalvereniging De Zwaluwen Inleiding Voor u ligt het beleidsplan van Volleybalvereniging De Zwaluwen. Dit plan beoogt het beleid voor de jaren 2017-2019 te beschrijven passend bij de visie

Nadere informatie

Beleidsplan Cito Zeist. Augustus 2013 juli 2017.

Beleidsplan Cito Zeist. Augustus 2013 juli 2017. Beleidsplan Cito Zeist Augustus 2013 juli 2017. Inhoud 1. Interne uitgangspunten 2. Externe uitgangspunten 3. Visie 4. Doelstellingen 5. Activiteitenplan 2013/2014 Interne uitgangspunten 1. H1 & H2 zijn

Nadere informatie

Beleidsplan v1.0. november 2015 - oktober 2019

Beleidsplan v1.0. november 2015 - oktober 2019 Beleidsplan v1.0 november 2015 - oktober 2019 1 Aanleiding Oude beleidsplan liep tot halverwege 2015 Bestuur heeft behoefte aan nieuw beleidsplan Vervolg op sportief coachen traject Ambitie van bestuur

Nadere informatie

Discussie 5 januari 2014

Discussie 5 januari 2014 Discussie 5 januari 2014 Strategie Structuur Cultuur Verloop ledenbestand Ledenbestand (spelend) Overzicht teams Categorie Subcategorie Niveau Plaats Competitie Gem. leeftijd Aantal spelers Trainings frequentie

Nadere informatie

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS

HLB Van Daal/DS. Beleidsplan HLB Van Daal/DS. Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS Beleidsplan 2017-2022 24-07-2017 HLB Van Daal/DS Bestuur HLB Van Daal/DS HLB Van Daal/DS wil een sportieve en gezellige volleybalvereniging zijn waar sport en sfeer samen komen en waarin

Nadere informatie

INFORMATIE NIEUWE LEDEN

INFORMATIE NIEUWE LEDEN INFORMATIE NIEUWE LEDEN vv Volta Lelystad Datum : 23 november 2014 Versie : 1.0 Status : definitief Auteur(s) : Erik Rombout Inhoudsopgave 1. INLEIDING... 3 2. DE VERENIGING... 4 2.1 BESTUUR... 4 2.2 COMMISSIES...

Nadere informatie

Hoofdsponsor Langhenkel. hoofdsponsor sinds augustus 2001 en zij gaan door!

Hoofdsponsor Langhenkel. hoofdsponsor sinds augustus 2001 en zij gaan door! Nieuwsbrief Nummer 18 Datum: 12 oktober 2012 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Hoofdsponsor Langhenkel Langhenkel is onze Volley hoofdsponsor sinds augustus 2001 en zij gaan door! vereniging Op 25

Nadere informatie

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR

FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR FUNCTIEOVERZICHT ================= BESTUUR Penningmeester Technische Commissie (TC) Activiteiten Commissie (AC) Commissie Communicatie & Publiciteit (CC&P) Algemene Zaken (AZ) TECHNISCHE COMMISSIE (TC)

Nadere informatie

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera

Versie 3.0 (definitief), 2 september Werkplan Volvera Versie 3.0 (definitief), 2 september 2012 Werkplan Volvera 2012-2013 1. Werkplan 2012-2013 1.1. Inleiding Voor u ligt het tweede werkplan met activiteiten voor het seizoen 2012-2013. Dit werkplan bevat

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht

Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Huishoudelijk reglement volleybalvereniging Utrecht Algemeen Artikel 1 Algemene bepaling 1. Dit huishoudelijk reglement is een nadere uitwerking van het bepaalde in artikel 20 van de statuten van de volleybalvereniging

Nadere informatie

INFORMATIE JEUGD. vcvolt.nl

INFORMATIE JEUGD. vcvolt.nl INFORMATIE JEUGD vcvolt.nl De naam VC Volt VC Volt is de naam van de nieuwe fusieclub die met 350 leden meteen een van de grootste verenigingen in de regio is geworden. Alle drie verenigingen hebben iets

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010 Algemene Ledenvergadering AV Start 78 Donderdag 25 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag algemene ledenvergadering 2009 4. Uitreiking prestatiebekers --- run for

Nadere informatie

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018

Informatie avond Ouders 2 e jaars E. RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Informatie avond Ouders 2 e jaars E RHV Leonidas jeugd en jongste jeugd 23 mei 2018 Doel van vanavond Uitleggen wat er verandert voor jullie kinderen Uitleggen hoe de teamindeling tot stand komt Selectie

Nadere informatie

een bloeiende vereniging

een bloeiende vereniging een bloeiende vereniging Waarom dit jaarplan? Waar willen we ook alweer naartoe? Wat zijn resultaten 2013-2014? Wat zijn de plannen 2014-2015? Bijlage: resultaten 2013-2014 in detail Waarom dit jaarplan?

Nadere informatie

Jeugdplan 2006 2010 Croonenburg te castricum

Jeugdplan 2006 2010 Croonenburg te castricum Jeugdplan 2006 2010 Croonenburg te castricum Volleybal dat is toch in drie keer de bal terug over het net spelen.??? Ja en je mag eerst vangen en dan gooien als je nog maar net begint. Dus eigenlijk is

Nadere informatie

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014

www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Communicatieplan R.K.V.V. St. Odiliënberg www.vvoberg.nl Schepersheuvel 2A 6077HH Sint Odiliënberg april 2014 Inhoud: 1. Inleiding... 3 2. Doelgroepen... 4 3. Communicatiemiddelen... 5 4. Interne en externe

Nadere informatie

Agenda. Kalinko Doelen Kalinko Leerervaring 2017/2018. Focus 2018/2019. Reageren op dit document? Mail naar

Agenda. Kalinko Doelen Kalinko Leerervaring 2017/2018. Focus 2018/2019. Reageren op dit document? Mail naar 1 Agenda Kalinko Doelen Kalinko Leerervaring 2017/2018 Focus 2018/2019 2 Reageren op dit document? Mail naar voorzitter@.nl Kalinko Kalinko is de gezelligste volleybalvereniging van Den Haag en omstreken

Nadere informatie

Jaarplan technische commissie 2015-2016

Jaarplan technische commissie 2015-2016 Jaarplan technische commissie 2015-2016 Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Technische commissie... 4 2.1 taken en verantwoordelijkheden... 4 2.2 samenstelling en aanspreekpunt... 4 2.3 planning en overleg...

Nadere informatie

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31

(Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 (Jeugd-) Beleidsplan Voetbalvereniging Neerlandia 31 Auteur : Jolanda Brokx, Oscar Schouten Versie : 1.1 Datum : april 2015 Contents 2. Inleiding... 3 3. Visie... 3 4. Verenigingsstructuur... 3 5. Aantal

Nadere informatie

Handbalvereniging HV Delta Sport

Handbalvereniging HV Delta Sport Handbalvereniging HV Delta Sport Sponsorbeleid 2015-2018 1. Algemeen Op 29 juni 1969 is handbalvereniging Delta Sport opgericht, in eerste instantie als handbalafdeling van sportvereniging Delta Sport.

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer.

In deze nieuwsbrief geven we voor nu de belangrijkste punten weer. Via Facebook en de website volgt er later meer. Voorwoord: YES! Het volleybalseizoen gaat weer van start! Na een lange zomerstop gaat het dan eindelijk weer van start. Heb je ook aan beach toernooien meegedaan? Of misschien heb je wel lekker niks gedaan

Nadere informatie

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN

HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB TAKEN EN VERANTWOORDELIJKHEDEN HSVB kent vrijwilligers die voor hun werkzaamheden niet betaald worden. De ervaring is dat het steeds moeilijker wordt om vrijwilligers te vinden. Wil je als vereniging

Nadere informatie

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl:

ENQUETEFORMULIER. Aantal uren actief :. Als : O wedstrijdspeler O recreant O vrijwilliger O kaderlid O anders, nl: ENQUETEFORMULIER Het bestuur wil graag op de hoogte zijn van wat onder de leden leeft. Om te inventariseren wat de wensen en behoeftes van de leden zijn, hebben wij deze enquête opgesteld. Het bestuur

Nadere informatie

S.V.W. Volleybal. Jeugdbeleidsplan seizoen

S.V.W. Volleybal. Jeugdbeleidsplan seizoen S.V.W. Volleybal Jeugdbeleidsplan seizoen 2016-2019 1 S.V.W. Volleybal Jeugdbeleidsplan prestatie- en breedte lijn Inleiding In 2011 heeft de ledenvergadering de Notitie opzetten jeugdplan 2012-2015 geaccordeerd.

Nadere informatie

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5

1 Voorwoord 3. 2 Algemene informatie 4. 3 Bestuursfuncties 5 Vrijwilligersboek Inhoudsopgave 1 Voorwoord 3 2 Algemene informatie 4 3 Bestuursfuncties 5 3.1 Voorzitter 6 3.2 Secretaris 7 3.3 Penningmeester 8 3.4 Scheidsrechters coördinator 9 3.5 Sponsoring 10 3.6

Nadere informatie

Missie, visie en strategie Flamingo s 56

Missie, visie en strategie Flamingo s 56 Missie, visie en strategie Flamingo s 56 Inleiding In deze notitie gaan we in op de missie en visie van onze vereniging en uiteindelijk ook op de manier waarop we die missie en visie willen verwerkelijken.

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 JEUGDBELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het jeugdbeleidsplan maakt onderdeel uit van het beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (jeugd-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2018-2021 Een leidraad voor nu en de toekomst. We doen het Samen Westervoort en Duiven, juni 2018 (V2) Inhoudsopgave Voorwoord... 3 1 Missie en visie... 4 1.1 Missie... 4 1.2 Visie... 4 1.3

Nadere informatie

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4

1 Bestuur 2. 2 Commissies 4 Blauw Wit bestaat uit een bestuur en een aantal commissies. Inhoud 1 Bestuur 2 1.1 Voorzitter: 2 1.2 Vice voorzitter: 2 1.3 Penningmeester: 2 1.4 Secretaris 2 1.5 Wedstrijdsecretariaat 3 1.6 Hoofd Technische

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015.

In deze nieuwsbrief: Van het bestuur: Begin van het seizoen: Augustus 2015. Augustus 2015. In deze nieuwsbrief: Van het bestuur. Begin van het seizoen. Trainingstijden dit seizoen. Twee keer trainen. Gezocht: Website beheerder.!!!!! Kleding perikelen.(nieuwe pasavond op 2 en 3

Nadere informatie

Jeugdbeleidsplan 2015-2019

Jeugdbeleidsplan 2015-2019 Jeugdbeleidsplan 2015-2019 Hindri Hummel Matthys Baarsma Anne Groothoff JEUGDBELEIDSPLAN 2015 2019 Volleybalclub HARDEGARIJP 1 1 INLEIDING... 3 2 MISSIE... 3 3 VISIE... 3 4 DOELSTELLINGEN... 3 5 DOELGROEP...

Nadere informatie

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal

Takenboek per functie. TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal TAKENBOEK S.V. EXCELSIOR afd. volleybal 1 Voorzitter 1. Vertegenwoordigen van de vereniging ten opzichte van derden. 2. Zorg voor de algemene organisatie van bestuur en commissies. 3. Zorg voor toepassing

Nadere informatie

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010

DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 DAMES BELEIDSPLAN VOLLEYBALVERENIGING SSS 2009/2010 Het Dames beleidsplan maakt onderdeel uit van het totale beleidsplan van volleybalvereniging SSS. Waarom een (Dames-) beleidsplan? Binnen de volleybalvereniging

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3. Van het bestuur. NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018 NIEUWSBRIEF Nummer 45, 3 oktober 2018 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Tip(s) voor trainers 3 Van het bestuur De competitie is inmiddels weer in volle gang en de eerste maand van seizoen 2018-2019 zit er

Nadere informatie

Competitiestanden per 4 april Team Stand Wedstrijden Punten N N DS DS DS

Competitiestanden per 4 april Team Stand Wedstrijden Punten N N DS DS DS Nieuwsbrief Nummer 32 Datum: 8 april 2016 Volleybal vereniging LANGHENKEL-H.E.C. Competitiestanden per 4 april 2016 Team Stand Wedstrijden Punten N2-1 5 6 6 N5-1 Volley 8 vereniging 8 12 N6-1 2 8 17 DS1

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur

INHOUDSOPGAVE. Van het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 38, 15 april 2017 INHOUDSOPGAVE Van het bestuur 1 Slotavond 3 Belangrijke data 4 Digitaal resultaat invoeren vanaf seizoen 17-18 4 Oranje in actie! 5 Beachvolleybal komende zomer 6 Van

Nadere informatie

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen!

Agenda. Waarom Kalinko 2020? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko 2020? Kalinko 2020! Wat we niet gaan doen! 1 Agenda Waarom Kalinko? Hoe zijn we gekomen tot Kalinko? Kalinko! Wat we niet gaan doen! 2 Reageren op dit document? Mail naar voorzitter@.nl Vastgesteld door de algemene ledenvergadering op 10-09-2016

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien

TOERNOOIEN Almeerse hockeytoernooien TOERNOOIEN 2018 Almeerse hockeytoernooien Hartelijk welkom bij de Almeerse Hockey Club. De Almeerse Hockey Club is opgericht op 23 oktober 1979 en sindsdien gestaag gegroeid zowel in aantallen leden als

Nadere informatie

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC

JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC JEUGDBELEIDSPLAN RoVoC 2016-2019 Waarom een jeugd beleidsplan Binnen de volleybalvereniging RoVoC en dus ook binnen de jeugdafdeling worden elk jaar talloze keuzes gemaakt en besluiten genomen. Deze besluiten

Nadere informatie

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA

Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA Technisch beleidsplan Volleybalvereniging KVA 2017-2020 versie 2 augustus 2017 tc@kvavolleybal.nl Inhoudsopgave 1. Inleiding... 3 2. Technische Commissie... 3 3. Technisch beleid senioren... 4 3.1 Training/wedstrijden...

Nadere informatie

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding

Ambitieplan Spaarnestad Inleiding Ambitieplan Spaarnestad 2015-2020 1. Inleiding Dit ambitieplan is geschreven om een koers aan te brengen in de ontwikkeling van het Haarlems volleybal en toe te treden tot het talent ontwikkeling programma

Nadere informatie

Jaarplan Kalinko 2015-2016. Tijd om te oogsten!

Jaarplan Kalinko 2015-2016. Tijd om te oogsten! : Tijd om te oogsten! Waarom dit jaarplan? Waar willen we ook alweer naartoe? Wat zijn resultaten 2014-2015? Wat zijn de plannen 2015-2016? Bijlage: resultaten 2014-2015 in detail Waarom dit jaarplan?

Nadere informatie

Jaaroverzicht AFC Volleybal

Jaaroverzicht AFC Volleybal Jaaroverzicht AFC Volleybal 2016-2017 INHOUDSOPGAVE Voorwoord... 3 Bestuur... 3 Vrijwilligers in onze club... 3 Ledenontwikkeling... 4 Financieel Jaarverslag 2016/2017... 4 Uit de technische commissie...

Nadere informatie

Presteren vanuit Plezier! Presentatie van het nieuwe Bestuur van Alvoco Seizoen 2015-2016

Presteren vanuit Plezier! Presentatie van het nieuwe Bestuur van Alvoco Seizoen 2015-2016 Presentatie van het nieuwe Bestuur van Alvoco Seizoen 2015-2016 Programma 1) Alvoco 2018 2) Voorstellen bestuursleden + inrichting Bestuur 3) Organisatie + structuur vereniging 4) Speerpunten voor dit

Nadere informatie

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT

VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT VOLLEYBAL VERENIGING ALMERE BUITEN HUISHOUDELIJK REGLEMENT HOOFDSTUK 1. DE VERENIGING Art. 1.1 Art. 1.2 Art. 1.3 Art. 1.4 Art. 1.5 Art. 1.6 De vereniging draagt de naam Volleybal Vereniging Almere Buiten

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2015-2019 een leidraad naar een sportieve toekomst 1 Inhoudsopgave Voorwoord 3 1 Missie, visie en doelstellingen 4 1.1 Missie 4 1.2 Visie 4 1.3 Doelstellingen/Speerpunten 2015-2019 4 2 De organisatiestructuur

Nadere informatie

Volleybal Vereniging Isala 77. Beleidsplan Jeugd 2014/2019

Volleybal Vereniging Isala 77. Beleidsplan Jeugd 2014/2019 Volleybal Vereniging Isala 77 Beleidsplan Jeugd 2014/2019 Door: Bestuur Isala Februari 2014 Inleiding Dit is het beleidsplan voor de jeugd. De basis voor dit beleidsplan is de visie van de vereniging.

Nadere informatie

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015

Resultaten leden-enquête 2015. Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Resultaten leden-enquête 2015 Algemene Leden Vergadering 18 juni 2015 Respons 177 e-mail uitnodigingen verstuurd (225 leden) Overige leden zijn uitgenodigd via website en FaceBook 80 enquêtes zijn ingevuld

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 4, 2016/2017

Nieuwsbrief Nr. 4, 2016/2017 Nieuwsbrief Nr. 4, 2016/2017 In deze nieuwsbrief 1. Woord van de voorzitter 2. Belangrijke data 3. Nieuwe leden 4. Vacatures 5. Jeugd 6. TC 7. Sponsorcommissie 8. Overige zaken a. Bedrijven Sponsor Toernooi

Nadere informatie

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS

Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS Technisch Beleidsplan AFAS-LEOS 2016-2021 1.Visie Leos staat voor Leusden En Om Streken. We zijn een club met een levendige verenigingscultuur. We hebben ca. 140 competitie spelende leden. De recreantenafdeling,

Nadere informatie

Jaarverslag 2018 april 2018

Jaarverslag 2018 april 2018 Jaarverslag 2018 april 2018 Jaarverslag 2018 Inleiding Met het jaarverslag geeft het bestuur een overzicht van ondernomen activiteiten en van ontwikkelingen die in 2018 op ons pad zijn gekomen. Op maandag

Nadere informatie

Beleidsplan 2013-2018. Beleidsplan 2013-2018. Technische Commissie Webton Hengelo

Beleidsplan 2013-2018. Beleidsplan 2013-2018. Technische Commissie Webton Hengelo Beleidsplan 2013-2018 Technische Commissie Webton Hengelo Beleidsplan 2013-2018 Technische Commissie Webton Hengelo Auteur: Barry Leuverman Laatste wijziging: 29 december 2012 Webton Hengelo: volleyballend

Nadere informatie

Een kijk op de toekomst van DuReVo

Een kijk op de toekomst van DuReVo Een kijk op de toekomst van DuReVo Duiven, 11 februari 2015 Inhoud Voorwoord... 1 1. Missie... 3 2. Het beleid... 4 3. Het kader... 7 4. Communicatie... 8 5. Financiën... 11 6. Vaststellen beleidsplan...

Nadere informatie

Leden enquête PSV-Korfbal

Leden enquête PSV-Korfbal 1. Algemene vragen Naam: Adres: PC + Woonplaats: Tel. nr.: Leeftijd: Ik ben spelend lid algemeen lid ouder van zoon/dochter in team(s) in team. a.u.b. antwoorden invullen voor kind(eren) Mogen wij jouw

Nadere informatie

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan

cvv FIT Boys Voetbaltechnisch Beleidsplan Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 blad 2 uit 16 Voetbaltechnisch Beleidsplan 2017-2018 2017-2022. 2 blad 3 uit 16 Voorwoord Voor u ligt het voetbaltechnisch beleidsplan van c.v.v. Fit Boys. Dit plan

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors

Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort zoekt sponsors U kunt ons helpen! Gymnastiekvereniging ALDO Missie Gymnastiekvereniging ALDO Westervoort stimuleert zoveel mogelijk mensen om zijn of haar sportieve

Nadere informatie

Van een voor allen naar allen voor OKVC

Van een voor allen naar allen voor OKVC Van een voor allen naar allen voor OKVC Inhoud Inleiding... 2 Probleembeschrijving... 3 Soorten verenigingen (soorten oplossingen)... 4 Plan van aanpak... 4 Uitvoering en borging... 5 Evaluatie... 6 Inleiding

Nadere informatie

Stichting Volleybal Utrecht bestaat uit:

Stichting Volleybal Utrecht bestaat uit: Vacatures Stichting Volleybal Utrecht Stichting Volleybal Utrecht is in 2007 opgericht met als doelstelling volgens de statuten: het promoten van de volleybalsport in het algemeen en het organiseren van

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen

Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst. Algemeen Huishoudelijk reglement van de Handbalclub Wittenhorst te Horst Algemeen Art. 1 Het huishoudelijk reglement regelt de toepassing van de hier in opgenomen bepalingen, evenals de verdere inrichting en alle

Nadere informatie

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714

Rijswijksche Hockey Club. Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 Rijswijksche Hockey Club Algemene Ledenvergadering 24 juni 2014 verkorte webversie d.d. 15714 1 Agenda 1. Opening 2. Mededelingen en ingekomen stukken 3. Uitreiking JIC bokaal, SIC bokaal 4. Notulen van

Nadere informatie

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5

Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen Strategie Organisatie Communicatie... 5 Strategisch beleidsplan Smash Hoogeveen 2011-2015... 2 1 Strategie... 2 1.1 Visie... 2 2 Organisatie... 4 2.1 Structuur van de verschillende organen... 5 3 Communicatie... 5 4 Contacten binnen de gemeente

Nadere informatie

Blue Arrows Basketball

Blue Arrows Basketball Blue Arrows Basketball Dé coolste sport op de Heuvelrug! Sponsormogelijkheden Seizoenen 2010 2014 Hoofdsponsor Stersponsor Teamsponsor Specials Donateur Draag ook bij aan een sportieve en succesvolle samenwerking!

Nadere informatie

MOGELIJKHEDEN VOOR SPONSOREN

MOGELIJKHEDEN VOOR SPONSOREN SPONSORPLAN MOGELIJKHEDEN VOOR SPONSOREN 1 INHOUD VOORWOORD... 3 SPONSORMOGELIJKHEDEN... 4 SPONSORPAKKET V... 5 SPONSORPAKKET O... 6 SPONSORPAKKET S... 7 SPONSORPAKKET T... 8 SPONSORPAKKET A... 9 LOSSE

Nadere informatie

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS

BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 10 augustus 2014 BV SQUIRRELS BV Squirrels - Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 augustus 2014 BV SQUIRRELS Nieuwsbrief seizoen 2014-2015 Van de voorzitter Hallo allemaal, Nog eventjes en dan is de vakantie weer voorbij. Natuurlijk hoop

Nadere informatie

Sponsorbrochure. versie 2011.1

Sponsorbrochure. versie 2011.1 Sponsorbrochure versie 2011.1 Inhoudsopgave 1. Inleiding.............................................................3 2. Vereniging..........................................................3 2.1. Historie...........................................................3

Nadere informatie

Teamnaam: Contactpersoon: 39 ste BLAUW WIT STRAATVOLLEYBALTOERNOOI

Teamnaam: Contactpersoon: 39 ste BLAUW WIT STRAATVOLLEYBALTOERNOOI Teamnaam: Contactpersoon: 39 ste BLAUW WIT STRAATVOLLEYBALTOERNOOI Vrijdag 29 mei 2015 Volleybalvereniging Blauw Wit Oldebroek Bakkerij Jonker Blauw Wit is opgericht in 1962 en is een van de twee volleybalverenigingen

Nadere informatie

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015.

In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter: December 2015. December 2015. In deze nieuwsbrief: Van de voorzitter. Terugblik sponsordag. Sponsor JC2, JB1 en recreant dames? Wafeltoernooi. Inzameling oude Univé kleding. Evaluatie jeugdbeleidsplan Nieuwjaars BBQ

Nadere informatie

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters)

AANMELDINGSFORMULIER (s.v.p. invullen in blokletters) PERSOONSGEGEVENS AANMELDINGSFORMULIER ACHTERNAAM : M/V VOORNAMEN VOLUIT : ROEPNAAM : STRAAT EN HUISNUMMER : POSTCODE EN WOONPLAATS : TELEFOONNUMMER (VAST) : TELEFOONNUMMER (MOBIEL) : E-MAILADRES : GEBOORTEDATUM

Nadere informatie

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen.

En dan nu vakantie! Zoals in de algemene ledenvergadering. kan DKJO en al haar leden weer terugkijken op een prachtig en sportief seizoen. En dan nu vakantie! Jaargang 6,nummer 5 In dit nummer: Vakantie!!! Vacatures 1 2 Volleybal bij t Schrijverke 2 Zaalindeling 16-17 Oud papier Jeugdkamp Sponsors bedankt 3 4 4 5 Zoals in de algemene ledenvergadering

Nadere informatie

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014

Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 CONCEPT Driejarig Uitvoeringsplan afdeling Jeugd sv Enter Periode 1 januari 2012 tm 31 december 2014 JEUGDBESTUUR sv ENTER November 2012 Binden en Groeien Jeugdbestuur sv Enter 1 Inleiding Recent heeft

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2015

Nieuwsbrief oktober 2015 View this email in your browser Nieuwsbrief oktober 2015 Rood, Oranje, Groen jeugdochtenden Op zondag 8 november, 20 december en 24 januari hebben we weer jeugdochtenden in de tennishal voor de Sla Raak

Nadere informatie

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn

Informatiefolder. Jeugdbeleid. Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn Informatiefolder Jeugdbeleid Volleybalvereniging De Meeuwen Zuidhorn De Meeuwen Seizoen 2015/2016 Inhoudsopgave 1. Algemene informatie... 3 2. Teamindeling... 4 3. Trainingen... 5 3.1. Trainers... 5 3.2.

Nadere informatie

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven

Sportweetje. Het Katwijkse. sportieve toekomst! naar een. Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven Het Katwijkse Sportweetje Nieuws, trends en tips voor een gezond en sportief verenigingsleven digitale nieuwsbrief voor het verenigingsleven editie 2015.1 klik en lees het artikel van uw interesse volg

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nummer 35, 26 oktober Van het bestuur

NIEUWSBRIEF. Nummer 35, 26 oktober Van het bestuur NIEUWSBRIEF Nummer 35, 26 oktober 2016 Van het bestuur De afgelopen periode is er op bestuurlijk vlak het nodige gebeurd. Tijdens de afgelopen ledenvergadering hebben we immers afscheid genomen van vier

Nadere informatie

Informatie brochure. Volleybalvereniging Dosko/Acta

Informatie brochure. Volleybalvereniging Dosko/Acta Informatie brochure Informatie brochure volleybalvereniging Dosko/Acta. Volleybal vereniging Dosko/Acta is de volleybal vereniging voor Franeker en omstreken en is opgericht in 2006. Dosko/Acta is ontstaan

Nadere informatie

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen:

Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Verslag secretariaat Haaften Kwiek seizoen 2014-2015 Het bestuur bestond bij aanvang van het seizoen uit de volgende personen: Vacature Jan Poppelier Angela de Best Alie van der Moore John van der Meer

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015

Nieuwsbrief januari. Algemene Ledenvergadering op maandag 26 januari 2015 View this email in your browser Nieuwsbrief januari Nieuwjaarstoernooi zaterdag 17 januari De Recom organiseert op deze dag voor Sla Raak'ers het openingstoernooi voor het tennisjaar 2015. We maken er

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017 In deze nieuwsbrief 1. Woord van de voorzitter 2. Belangrijke data 3. Nieuwe leden 4. Vacatures 5. Grote Club Actie 6. TC 7. Notulen ALV 8. Sponsorcommissie 9. Overige zaken Nieuwsbrief Nr. 2, 2016/2017

Nadere informatie

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015

Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019. Versie 12 maart 2015 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 Versie 12 maart 2015 1 Algemeen Beleidsplan BC Iduna 2015-2019 1. Financieel gezond en betaalbaar 2. Gezelligheid 3. Sportieve ambitie 4. Voldoende zaalcapaciteit

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 28 januari We doen het samen

Algemene ledenvergadering 28 januari We doen het samen Algemene ledenvergadering 28 januari 2015 We doen het samen 1. Inleiding 2.Waar staan we nu financieel 3.Initiatieven hogere opbrengsten 4.Initiatieven lagere kosten 5.Binding NVC en Leden 6.Technisch

Nadere informatie

Sponsorcommissie HATTEMER VOLLEYBAL VERENIGING

Sponsorcommissie HATTEMER VOLLEYBAL VERENIGING Sponsorcommissie HATTEMER VOLLEYBAL VERENIGING Inhoudsopgave Blz. Voorwoord 3 Bestuursleden Sponsorcommissie 4 Sponsorpakketten 5 Overige Sponsor mogelijkheden 9 Teams seizoen 2012 2013 10 2 Voorwoord

Nadere informatie

Verslag Jeugdwerking BBC Haantjes Oudenaarde

Verslag Jeugdwerking BBC Haantjes Oudenaarde Verslag Jeugdwerking BBC Haantjes Oudenaarde 2012-2013 1 I n l e i d i n g BBC Haantjes Oudenaarde is in haar tweede leven sinds het einde van haar eerste succesvolle periode begin de jaren negentig eigenlijk

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2016-2020 Vastgesteld op ALV Sudosa-Desto dd. 23 nov. 2016 Voorwoord Voor je ligt het Beleidsplan 2016 2020 dat tijdens de ALV van 23 november 2016 is besproken en geaccordeerd. Het betreft

Nadere informatie

Volleybalvereniging AMstelveen

Volleybalvereniging AMstelveen Nieuwsbrief Jaargang: 4, Nr. 10 December 2014 De Nieuwsbrief verschijnt elke 2 weken en wordt gestuurd naar (jeugd)leden die competitie spelen en ouders van jeugdleden. Wil je deze Nieuwsbrief ook ontvangen

Nadere informatie

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2018

BELEIDSPLAN. Versie oktober 2018 BELEIDSPLAN Versie oktober 2018 Op- of aanmerkingen op dit beleidsplan graag schriftelijk indienen bij het bestuur. Dit zal dan besproken worden in de bestuursvergadering. Na de volgende ledenvergadering

Nadere informatie