Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 juli 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 juli 2017"

Transcriptie

1 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 juli Onderwerp: Verlenging afwijking gebiedsontwikkeling Oosterwold 1. In te stemmen met het voorstel aan Provinciale Staten om in te stemmen met de verlenging van de afwijking dat bij de gebiedsontwikkeling Oosterwold niet behoeft te worden getoetst aan het provinciaal omgevingsbeleid voorzover dat op gespannen voet staat met het Omgevingsplan Flevoland Aan de volgende beleidsonderdelen worden initiatieven zonodig niet getoetst: (a) Bij stedelijke uitbreiding moet worden aangesloten bij bestaande ruimtelijke structuren, zodat de vitaliteit van de kernen wordt ondersteund (paragraaf 4.1 OPF). Vestiging in het landelijk gebied van activiteiten die bij uitstek thuishoren op een bedrijventerrein of in of aansluitend aan het bebouwde gebied wordt in principe niet toegestaan (paragraaf 5.1 OPF); (b) Nieuwe (agrarische) bouwpercelen worden in principe niet toegestaan (paragraaf 5.1 OPF); (c) Op vergroting van (voormalige) agrarische bouwpercelen is de beleidsregel kleinschalige ontwikkelingen in het landelijk gebied van toepassing. Aan uitbreiding zijn voorwaarden gekoppeld, zoals het optimaal benutten van bebouwingsmogelijkheden op het bestaande erf, noodzaak vanwege bedrijfsvoering, herstel erfsingel en veilige verkeersafwikkeling (paragraaf 5.2 OPF); (d) De ontwikkeling van de werklocatie A6/A27 is van (boven-)regionaal belang en maakt onderdeel uit van het speerpuntgebied Almere. Op het land ontstaat op langere termijn in Almere een weg-spoor overslagmogelijkheid op het bedrijventerrein A6/A27 (paragraaf OPF); (e) Beheersing van de mobiliteit door een goede bereikbaarheid per openbaar vervoer en fiets (paragraaf en het OPF). Bij vestiging in het landelijk gebied van activiteiten die bij uitstek thuishoren op een bedrijventerrein of in of aansluitend aan het bebouwde gebied, moeten verkeerskundig ongewenste effecten worden voorkomen voor zover dat de ovontsluiting betreft van het Oosterwold als zijnde een stadsuitbreiding (paragraaf 5.1 OPF); Het gebied waarvoor het bovenstaande geldt betreft het plangebied Oosterwold ten westen van de A27, de Eemvallei en het onderzoeksgebied (95 ha) buiten de Eemvallei (zoals aangegeven op bijgevoegde kaart). Dit besluit geldt voor een periode van 3 jaar tot en met 31 december Provinciale Staten hebben op 27 november 2013 besloten om op onderdelen afwijking tijdelijk (voor een periode van 3 jaar) toe te staan van haar beleid om zo de gebiedsontwikkeling Oosterwold mogelijk te maken. Mede op basis van een evaluatie is er aanleiding om de gebiedsontwikkeling voort te zetten (inclusief de ontwikkeling van de projecten in het kader van programma Nieuwe Natuur in de Eemvallei en daarbuiten binnen een daarvoor aangewezen zoekgebied).

2 2 Onderwerp: Vaststellen Meerjarenprogramma Beheer en Vervanging Infrastructuur (MBVI) 2018 en Maatregelenlijst infrastructuur Het Meerjarenprogramma Beheer en Vervanging Infrastructuur 2018 vast te stellen (MBVI); 2. Het vastgestelde MBVI tegelijkertijd met het addendum-pmirt als mededeling bij de begroting 2018 aan te bieden aan Provinciale Staten; 3. In te stemmen met de Maatregelenlijst Gedeputeerde Staten hebben het Meerjarenprogramma voor niet jaarlijks onderhoud en vervangingsinvesteringen aan de provinciale wegen en vaarwegen voor de periode vastgesteld. In deze periode wordt een groot aantal maatregelen uitgevoerd aan de Flevolandse infrastructuur. Deze maatregelen zijn gebaseerd op de door Provinciale Staten vastgestelde kwaliteitsniveaus. 3 Onderwerp: Monitor bezwaar en beroep 2016 Verbeek, L. 1. Vast te stellen de Monitor bezwaar en beroep 2016; 2. Deze ter kennisneming te zenden aan Provinciale Staten. De monitor bezwaar en beroep betreft een jaarlijks overzicht van de door de provincie behandelde bezwaar- en beroepszaken. Het is tevens het jaarverslag van de Commissie bezwaar en beroep.

3 4 Onderwerp: ZZL Definitieve subsidievaststelling 1e tranche ( ) project Agrofoodcluster en aanpassing 2e tranche ( ) Appelman, J.N.J. 1. In het kader van het Programma ZuiderZeeLijngelden Noordelijk Flevoland in te stemmen met de definitieve (lagere) subsidievaststelling van de 1 e tranche (projectperiode van 1 januari 2014 t/m 31 december 2016) van het project Agrofoodcluster op een bedrag van ; 2. Als gevolg van de (lagere) vaststelling van de ZZL-bijdrage uit de 1 e tranche in te stemmen met een wijziging van de ZZL-bijdrage voor de 2 e tranche van het project Agrofoodcluster voor de periode 1 januari 2017 tot en met 31 december 2018 op een bedrag van ; 3. De Stichting Agrofoodcluster Noordoostpolder middels bijgaande brief (definitieve subsidievaststelling 1 e tranche) en aangepaste beschikking (2 e tranche) op de hoogte te stellen van uw besluit. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben het besluit genomen om de definitieve subsidie voor het eerste deel van het ZuiderZeeLijn-project (ZZL) Agrofoodcluster lager vast te stellen. In de periode is namelijk een aantal activiteiten niet gerealiseerd, waardoor de kosten die voor subsidie in aanmerking komen, lager zijn uitgevallen. Eerder is afgesproken om deze nog niet gerealiseerde activiteiten op te nemen in het Herijkingsplan Als gevolg daarvan hebben Gedeputeerde Staten besloten voor dit tweede deel een nieuwe beschikking met een aangepast subsidiebedrag af te geven. De totale ZZL-bijdrage over de jaren blijft onveranderd. 5 Onderwerp: Cooperation Agreement OMALA, Zara Vastgoed en provincie 1. In te stemmen met ondertekening van de Cooperation Agreement tussen OMALA N.V., Zara Vastgoed B.V. en de Provincie Flevoland. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten in te stemmen met de ondertekening van de Cooperation Agreement tussen OMALA N.V., Zara Vastgoed B.V. en de provincie. In de Cooperation Agreement zijn onder meer afspraken vastgelegd over het openbaar vervoer en de toegangswegen naar het distributiecentrum.

4 6 Onderwerp: Verlenging intentieovereenkomst Nieuwe Natuur-project 'Nieuwe Natuur bij Schokland' Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de verlenging van de intentieovereenkomst voor Nieuwe Natuur bij Schokland tot uiterlijk 31 december 2017 onder de voorwaarden als in deze nota opgenomen; 2. Dit besluit per brief aan de gemeente Noordoostpolder en Stichting Het Flevo-landschap te bevestigen. Gedeputeerde Staten stemmen in met het verlengen van de intentieovereenkomst voor het project Nieuwe Natuur bij Schokland tot 31 december Dit is de uiterste datum waarop zekerheid moet worden verkregen over de rijksbijdrage en het gemeentelijk aandeel in de dekking om nog binnen de door Provinciale Staten aangegeven kaders tot een realisatieovereenkomst te kunnen komen. 7 Onderwerp: Bestuursovereenkomst Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland met Rijk en waterschap Zuiderzeeland Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met het aangaan van de bijgevoegde bestuursovereenkomst Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland met Rijk en waterschap Zuiderzeeland. De provincie Flevoland heeft een bestuursovereenkomst met het Rijk en Waterschap Zuiderzeeland afgesloten om tot een voortvarende ontwikkeling van de Maritieme Servicehaven Noordelijke Flevoland te komen.

5 8 Onderwerp: Mededeling voortgang bestemmingsplanprocedure Natuur op G38 Appelman, J.N.J. 1. Provinciale Staten middels bijgesloten mededeling te informeren over de voortgang van de bestemmingsplanprocedure voor het Nieuwe Natuurproject 'Natuur op G38'. In de Commissie Duurzaamheid heeft de PVV-fractie gevraagd naar de bestemmingsplanprocedure voor het Nieuwe Natuurproject Natuur op G38. Gedeputeerde Staten hebben besloten om Provinciale Staten door middel van een mededeling te informeren dat de bestemmingsplanprocedure wordt doorlopen en dat wordt verwacht dat Burgemeester en Wethouders van gemeente Lelystad dit najaar besluiten over de volgende stap in deze procedure. 9 Onderwerp: Schutlengte en brugbediening bij sluizen 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerpbesluiten Aanpassing schutlengtes van provinciale sluizen en Schutten met open brug en deze ter inspraak te publiceren; 2. Bij de definitieve besluitvorming, een nadere afweging te maken op basis van de ingebrachte zienswijzen; 3. Opdracht te geven tot het uitvoeren van een verkenning voor het aanbrengen van een aanvaarbeveiliging bij de Zuidersluis, met als doel te bepalen of een dergelijke maatregel haalbaar is vanuit oogpunt van economisch rendement en van veiligheid en toegankelijkheid van de Zuidersluis voor zowel vaar- als wegverkeer; 4. In te stemmen met de bijgevoegde mededeling ten behoeve van Provinciale Staten. Gedeputeerde Staten hebben ingestemd met de ontwerpbesluiten Aanpassing schutlengtes van provinciale sluizen en schutten met open brug. Hiermee worden de maximale schutlengtes in lijn gebracht met de geldende veiligheidsrichtlijnen. Op deze wijze wordt de veiligheid in de sluizen vergroot, wordt de kans op aanvaarschades beperkt en wordt het risico op stremming van het wegen vaarverkeer verminderd. Om de toegankelijkheid van Flevoland voor binnenvaartschepen zo goed mogelijk te maken, wil het college van Gedeputeerde Staten laten onderzoeken of er een zogeheten aanvaarbeveiliging kan worden aangebracht in de Zuidersluis bij Almere, waardoor langere schepen geschut kunnen worden.

6 10 Onderwerp: Verlenen van ontheffingen voor een ligplaatsvoorziening in de Noordoostpolder 1. In te stemmen met het verlenen van een zevental ontheffingen voor het innemen van een ligplaatsvoorziening in de Noordoostpolder; a. Neptunusstraat 23, Emmeloord; b. Neptunusstraat 25, Emmeloord; c. Polarisstraat 70, Emmeloord d. Waterlelie 8, Marknesse; e. Waterlelie 12, Marknesse; f. Keteldiep 17, Urk; g. Stortemelk 11, Urk 2. De als bijlage opgenomen brieven te ondertekenen; 3. In te stemmen om de bevoegdheid tot het verlenen en ondertekenen van ontheffingen met betrekking tot ligplaatsvoorzieningen te mandateren aan het afdelingshoofd van de afdeling Infrastructuur. Op 29 mei 2017 hebben Gedeputeerde Staten besloten om de afmeermogelijkheden langs provinciale vaarwegen onder voorwaarden toe te staan. De binnengekomen aanvragen zijn getoetst aan de gestelde voorwaarden en op basis hiervan is geoordeeld dat er een zevental adressen in aanmerking komt voor een ontheffing voor een ligplaatsvoorziening.

7 11 Onderwerp: Notitie Investeren en afschrijven activa met maatschappelijk nut Meijer, A.M. 1. In te stemmen met de Notitie Investeren en afschrijven activa met maatschappelijk nut en de daarin opgenomen voorstellen, te weten; De wijziging van de afschrijvingsmethodiek voor de tot en met 2016 gepleegde investeringen met maatschappelijk nut (omzetting van annuïtair naar lineair); De opheffing van de bestemmingsreserve Infrafonds waarbij de daarbinnen nog vrij beschikbare middelen overgaan naar de bestemmingsreserve mobiliteit; 2. De notitie (via bijgevoegde mededeling) ter kennisneming aan te bieden aan Provinciale Staten; 3. De uitwerking van de voorstellen onder 1. te doen plaatsvinden in de Zomernota 2017 en de ontwerp Programmabegroting 2018; 4. De financiële verordening provincie Flevoland hierop aan te passen in de loop van Als gevolg van een wijziging in het Besluit begroting en verantwoording (BBV) dienen de zogenoemde investeringen met maatschappelijk nut (zoals wegenaanleg) anders te worden verwerkt in de provinciale begroting en jaarrekening dan tot en met 2016 gebruikelijk was. Dit heeft financieel-technische gevolgen voor de provinciale begroting 2017 en volgende jaren. De verwerking hiervan zal plaatsvinden in de Zomernota 2017, de ontwerp Programmabegroting 2018 en de Financiële verordening provincie Flevoland. 12 Onderwerp: Voortzetting Weidevogelbeheer Rivierduingebied Meijer, A.M. 1. Kennis te nemen van de evaluatie weidevogelbeheer rivierduingebied en op basis hiervan In te stemmen met het opnemen van het weidevogelbeheer Rivierduingebied voor de periode 2018 t/m 2021 in het Openstellingsbesluit Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer 2018; 2. Een budget van (provincie en POP ) per jaar voor de periode 2018 t/m 2021 beschikbaar te stellen voor het weidevogelbeheer Rivierduingebied; 3. Provinciale Staten via bijgevoegde mededeling te informeren. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten tot het opnemen van het weidevogelbeheer Rivierduingebied in het Openstellingsbesluit Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Met opname in het Openstellingsbesluit Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer 2018 wordt invulling gegeven aan de periode 2018 t/m Hiermee wordt de motie weidevogelbeheer Rivierduingebied van 11 november 2015 volledig uitgevoerd.

8 13 Onderwerp: Openstellingsbesluit agrarisch natuurbeheer Meijer, A.M. 1. Op grond van de subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2016 de aanvraagperiode vast te stellen voor een uitbreidingsaanvraag agrarisch natuurbeheer van 1 augustus 2017 tot en met 31 augustus 2017; 2. Op grond van de subsidieverordening Natuur- en landschapsbeheer Flevoland 2010 de aanvraagperiode vast te stellen voor doorlopende subsidies agrarisch natuurbeheer van 15 november 2017 tot en met 31 december 2017; 3. Voor de uitbreidingsaanvraag onder 1 het subsidieplafond vast te stellen voor de periode 2018 tot en met 2021 van ,- voor agrarisch natuurbeheer (open grasland) en 1,- voor de categorie water; 4. Voor de aanvragen onder 2 het subsidieplafond voor 2017 vast te stellen op 5.000,-; 5. De tarieven voor agrarische beheerpakketten en beheerpakketten landschap buiten natuurterreinen voor 2018 ongewijzigd ten opzichte van 2017 vast te stellen conform bijlage 1 van het Openstellingsbesluit; 6. Provinciale Staten via de bijgevoegde mededeling te informeren over dit besluit. Gedeputeerde Staten hebben besloten de subsidieregeling Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer ook dit jaar open te stellen, zodat het Flevolands Agrarisch Collectief een aanvullende subsidieaanvraag kan indienen voor het Rivierduingebied. In de subsidieaanvraag kunnen ook beheermaatregelen ter verbetering van de waterkwaliteit worden meegenomen. De aanvraagperiode en het beschikbare budget staan vermeld in het besluit.

9 14 Onderwerp: Extra middelen monitoring en ondersteuning verkeersgegevens. 1. Vooruitlopend op de vaststelling van het programma Mobiliteit en Ruimte in 2017 monitoringsactiviteiten uit te voeren en voor een periode van 4 jaar extra inzet te plegen op de op- en uitbouw van mobiliteitsdata en de kwaliteit ervan. Dit gebeurt door: 2. In het kader van deelname aan de Fietstelweek voor 2017 beschikbaar te stellen; 3. Voor het uitvoeren van extra monitoringsactiviteiten in het kader van verkeersveiligheid en waardering van de overstapkwaliteit bij knooppunten voor 2017 beschikbaar te stellen; 4. Een meerjarige opdracht te verlenen aan Imrek B.V. voor de periode tot een maximum van voor de ondersteuning bij het ontwikkelen van mobiliteitsdata, bij de bewaking van de kwaliteit van data en bij specialistisch werk voor verkeersmodellen; 5. In afwijking van het provinciale inkoopbeleid af te zien van drie offertes bij de opdrachtverlening aan Imrek B.V.; 6. De gemandateerde begrotingswijziging (categorie C; nr GS. 8) vast te stellen, inhoudende dat: aan de reserve Mobiliteit een bedrag van voor 2017 (in casu lagere storting) en per jaar voor de jaren wordt onttrokken; dit bedrag wordt ingezet voor de doorontwikkeling van mobiliteitsdata; Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, te informeren over deze in mandaat genomen begrotingswijziging. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om voor beschikbaar te stellen voor deelname aan de Fietstelweek 2017 en voor monitoringsactiviteiten ten aanzien van onder andere verkeersveiligheid. Daarnaast is besloten om voor de periode maximaal te besteden aan externe ondersteuning om de kwaliteit van verkeersdata te waarborgen. Deze data zijn belangrijk in verband met beleidsvorming en evaluatie.

10 15 Onderwerp: Uitvoering Interbestuurlijk toezicht (IBT) op gemeenten inzake ruimtelijke ordening en uitvoering toezicht en handhaving omgevingsrecht over 2016 Meijer, A.M. / 1. In te stemmen met de IBT beoordelingen voor ruimtelijke ordening en uitvoering omgevingsrecht toezicht en handhaving over 2016 van de gemeenten Almere, Dronten, Noordoostpolder, Lelystad, Urk en Zeewolde. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de wettelijke taak om interbestuurlijk toezicht (IBT) te houden op de medebewindstaken ruimtelijke ordening en toezicht en handhaving van het omgevingsrecht bij de Flevolandse gemeenten. De beoordeling van deze medebewindstaken over 2016 is voor de gemeenten afgerond. Hieruit volgt een kwalificatie van de uitvoering van deze taken over De betreffende colleges van burgemeester en wethouders worden schriftelijk geïnformeerd over de uitkomsten van de beoordelingen. Met betrekking tot ruimtelijke ordening zijn de gemeenten Dronten, Noordoostpolder, Zeewolde en Urk beoordeeld als adequaat en de gemeenten Almere en Lelystad als redelijk adequaat. Met betrekking tot toezicht en handhaving van het omgevingsrecht zijn de gemeenten Almere, Lelystad en Noordoostpolder beoordeeld als adequaat en de gemeenten Dronten, Zeewolde en Urk als redelijk adequaat. 16 Onderwerp: Uitvoering toezicht op het Waterschap Zuiderzeeland inzake uitvoering toezicht en handhaving omgevingsrecht Waterwet In te stemmen met de beoordeling inzake uitvoering omgevingsrecht toezicht en handhaving Waterwet over 2016 van het waterschap Zuiderzeeland (ZZL). Gedeputeerde Staten hebben het toezicht en handhaving van het Waterschap Zuiderzeeland beoordeeld als adequaat. Waterschap Zuiderzeeland is belast met het toezicht en handhaving van het omgevingsrecht inzake de Waterwet; Gedeputeerde Staten hebben de wettelijke taak hierop bestuurlijk toezicht te houden. Het college van Dijkgraaf en Heemraden wordt schriftelijk geïnformeerd over de uitkomst van de beoordeling.

11 17 Onderwerp: Nota bij instemmingsbrief GS voorschriften Wet natuurbescherming in Bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater - Floriade Meijer, A.M. 1. In te stemmen met de voorwaarden, voorschriften en beperkingen waaronder een vergunning als bedoeld in artikel 2.7 van de Wet natuurbescherming kan worden verleend, zoals opgenomen in het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater - Floriade. De instemmingsbrief om te ondertekenen door Gedeputeerde Staten van Flevoland is als bijlage bijgevoegd. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om in te stemmen met de voorwaarden, voorschriften en beperkingen waaronder een vergunning als bedoeld in artikel 2.7 van de Wet natuurbescherming kan worden verleend ten behoeve van het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater-Floriade. 18 Onderwerp: Besluit op bezwaar BenW Almere over jeugdzorg Meijer, A.M. 1. Het door het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere namens de overige Flevolandse gemeenten ingediende bezwaarschrift conform het advies van de Commissie bezwaar en beroep provincie Flevoland: a. gegrond te verklaren voor wat betreft de motivering van de afwijzing van de gevraagde subsidie voor de projecten b (Doorontwikkeling Veilig Thuis naar het Lokale Veld), f (Naar een passend 24-uurs aanbod) en g (Ontwikkeling en implementatie integraal aanbod) en voor het overige ongegrond te verklaren; b. het besluit van 3 november 2016, nummer in die zin te herroepen dat de motivering bij de afwijzing van de gevraagde subsidie voor de projecten b, f en g wordt aangepast en; c. Voor het overige het besluit van 3 november 2016, nummer in stand te laten; 2. Van het besluit op bezwaar mededeling te doen aan Provinciale Staten. Gedeputeerde Staten hebben naar aanleiding van het bezwaarschrift dat het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere heeft ingediend, de motivering van hun besluit om niet voor alle gevraagde activiteiten in het kader van de overgang van de jeugdzorg van de provincie naar de gemeente subsidie te verlenen, aangepast. De aanpassing komt er op neer dat Gedeputeerde Staten uitgebreider hebben gemotiveerd waarom niet alle gevraagde activiteiten voor subsidie in aanmerking komen.

12 19 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU recreatief fietsen Rijsberman, A.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de CU over recreatief fietsen en wandelen; 2. In te stemmen met verzending van bijgaande antwoordbrief aan de staten. Op 3 juli 2017 heeft de statenfractie van de ChristenUnie schriftelijke statenvragen gesteld over recreatief fietsen en wandelen in de provincie Flevoland. Het college heeft de antwoorden op deze statenvragen vastgesteld op 21 juli Onderwerp: Jaaroverzicht IBT 2016 Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met bijgaand Jaaroverzicht Interbestuurlijk Toezicht (IBT); 2. In te stemmen met verzending van bijbehorende mededeling aan de staten; 3. In te stemmen met de aanbiedingsbrief voor de colleges van B&W. De provincie heeft een overzicht opgesteld van het provinciale toezicht op de gemeenten in In dit overzicht is op een rij gezet in hoeverre de gemeenten in Flevoland hebben voldaan aan de wettelijke vereisten en de informatieverplichtingen op de terreinen waarop de provincie interbestuurlijk toezicht houdt (onder anderen financiën, archief, milieuhandhaving). Gedeputeerde Staten hebben dit overzicht op 21 juli 2017 vastgesteld. Het overzicht bundelt eerdere besluiten van Gedeputeerde Staten op dit terrein.

13 21 Onderwerp: Vestigen recht van opstal in verband met de plaatsing van naderingsverlichting op provinciale grond ten behoeve van Lelystad Airport 1. In te stemmen met het vestigen van een recht van opstal en een recht van erfdienstbaarheid met Lelystad Airport in verband met de plaatsing van een naderingsverlichting welke op provinciale grond is gevestigd; 2. Kennis te nemen van bijgaande concept akte; 3. De volmacht te onderteken om de medewerkers van Hak & Rein Vos juridisch adviseurs en notarissen te machtigen om namens de provincie Flevoland de akte te ondertekenen. Voor de uitbreiding van Lelystad Airport wordt op een gedeelte van de Larserweg, welke in beheer en eigendom is van de provincie Flevoland, naderingsverlichting geplaatst. De naderingsverlichting wordt geplaatst ten behoeve van het luchtverkeer van en naar Lelystad Airport. Het is gebruikelijk om bij een te plaatsen kunstwerk over een provinciale weg, die niet in eigendom is bij Lelystad Airport, een recht van opstal te vestigen ten behoeve van Lelystad Airport. 22 Onderwerp: Definitieve afwijzing ontheffingsaanvragen in verband met het afmeren vaartuigen 1. Ontheffingsaanvragen definitief af te wijzen. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben een besluit genomen dat onder voorwaarden het afmeren langs provinciale vaarwegen wordt toegestaan. Gedeputeerde Staten hebben een besluit genomen over de aanvragen welke definitief worden afgewezen omdat deze niet aan de voorwaarden voldoen noch de indiener argumenten heeft ingediend na het ontvangen van het voornemen tot afwijzing.

14 23 Onderwerp: Machtiging collectieve inkoop Wnra Verbeek, L. 1. In te stemmen met een door de CdK te verstrekken volmacht aan de algemeen directeur van het IPO; 2. De algemeen directeur van het IPO volmacht te verlenen ten behoeve van de uitoefening van de bevoegdheden voor het mede namens de provincie doen van de aanbesteding met de daarbij behorende noodzakelijke rechtshandelingen; 3. De algemeen directeur van het IPO volmacht te verlenen ten behoeve van het afsluiten van overeenkomsten die voortvloeien uit de definitieve gunning in het kader van deze aanbesteding; 4. HIS volmacht te verlenen voor de aanbesteding als contactpersoon op te treden; 5. De ondertekende volmacht vóór 1 september 2017 terug te sturen aan het IPO. Het college van Gedeputeerde Staten heeft ermee ingestemd dat de commissaris van de Koning volmacht verleent aan het IPO voor de gezamenlijke collectieve inkoop van scholing in verband met de inwerkingtreding van de Wet normalisering rechtspositie ambtenaren (Wnra). 24 Onderwerp: Cao provincies Verbeek, L. 1. Het ontwerpbesluit voor de vervanging van de salaristabel per 1 juli 2017 alsmede de aanpassing van de bedragen van de tegemoetkoming ziektekosten formeel vast te stellen- bijlage 4; 2. Een besluit te nemen over uitbetaling van de eenmalige bruto uitkering van 500,-- (deeltijders naar rato) per 1 september 2017; 3. Het ontwerpbesluit voor de wijzigingen in de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincie (CAP) en de uitvoeringsregelingen van de CAP per 1 september 2017 formeel vast te stellenbijlage 3; 4. Kennis te nemen van de getekende provincie-cao- bijlage 2. Het college van Gedeputeerde Staten heeft besloten de wijzigingen in de Collectieve Arbeidsvoorwaardenregeling Provincie per 1 juli 2017 en per 1 september 2017 vast te stellen zodat deze geformaliseerd kunnen worden.

15 25 Onderwerp: Definitief besluit bibliotheekondersteuning Flevoland na 2018 Rijsberman, M.A. 1. Het definitieve besluit te nemen om de wettelijke taken distributie en netwerken onder te brengen bij de basisbibliotheken en een provinciaal innovatiefonds op te richten in beheer bij de provincie met een lichte en flexibele vorm van kwaliteitstoetsing, wat tot gevolg heeft dat de subsidierelatie met het Servicecentrum Flevolandse Bibliotheken (SFB) wordt beëindigd; 2. Bijgaande antwoordnota vast te stellen; 3. Op basis van de ontvangen zienswijzen te besluiten dit provinciaal innovatiefonds mede open te stellen voor een meerjarig innovatieprogramma; 4. Van het jaarlijks door Provinciale Staten bij vaststelling van de begroting beschikbaar gestelde subsidiebudget voor bibliotheekondersteuning een bedrag van structureel te oormerken voor het innovatiefonds; 5. Aan het SFB de vooraankondiging te doen dat de subsidierelatie uiterlijk met ingang van 1 januari 2019 wordt beëindigd, of zoveel eerder als de bibliotheken en het SFB gezamenlijk overeenkomen; 6. De basisbibliotheken te laten weten dat de provincie Flevoland uiterlijk 1 januari 2019 een subsidierelatie aangaat met het samenwerkingsverband Flevolandse basisbibliotheken (i.o.) voor het uitvoeren van de distributie- en netwerktaken, of zoveel eerder als de bibliotheken en het SFB gezamenlijk overeenkomen; 7. Provinciale Staten middels bijgaande mededeling te informeren over uw besluit. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben besloten om de wettelijke bibliotheektaken distributie en netwerken onder te brengen bij de basisbibliotheken en een provinciaal innovatiefonds op te richten in beheer bij de provincie. Dit betekent dat de subsidierelatie met het Servicecentrum Flevolandse Bibliotheken wordt beëindigd.

16 26 Onderwerp: Definitieve vaststelling nadere regels 'Projecten Podiumkunst 2018' Rijsberman, M.A. 1. De nadere regels Projecten Podiumkunst 2018 definitief vast te stellen; 2. De huidige nadere regels Projecten Podiumkunst in te trekken; 3. Provinciale Staten met bijgevoegde mededeling over dit besluit te informeren. Gedeputeerde Staten hebben besloten de nadere regels Projecten Podiumkunst 2018 vast te stellen. De nieuwe nadere regels Projecten Podiumkunst 2018 vervangen de huidige nadere regels. De nadere regels Projecten Podiumkunst 2018 bieden een kader, waarmee de ingediende aanvragen op het gebied van de professionele podiumkunst op transparante en eenduidige wijze kunnen worden beoordeeld. Aan de nieuwe nadere regels is het extra beoordelingscriterium Identiteit van Flevoland toegevoegd en is budget gereserveerd voor de organisaties die een vierjarige subsidie ontvangen vanuit het Fonds Podiumkunsten. 27 Onderwerp: Vaststelling nadere regels subsidie publiek-private samenwerking Human Capital Appelman, J.N.J. 1. De Antwoordnota publiek-private samenwerking Human Capital ( ) vast te stellen; 2. De "Nadere regels subsidie publiek-private samenwerking Human Capital " ( ) vast te stellen; 3. Een bedrag van beschikbaar te stellen voor de periode en hiervoor een oormerk in de reserve Economisch Programma binnen het deelprogramma Human Capital Programma op te nemen; 4. De gemandateerde begrotingswijziging (categorie C; nr GS. 9) vast te stellen, inhoudende dat: aan de reserve Economisch Programma een bedrag van wordt onttrokken; dit bedrag wordt ingezet voor de subsidieregeling publiek-private samenwerking Human Capital voor de tranche in 2017; Provinciale Staten, via de vastgestelde GS-besluitenlijst, worden geïnformeerd over deze in mandaat genomen begrotingswijziging. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de Antwoordnota publiek-private samenwerking Human Capital vastgesteld. De 'nadere regels subsidie publiek-private samenwerking Human Capital ' is vastgesteld. Het Flevolands beroepsonderwijs kan namens een publiek-private samenwerking een subsidie aanvragen om de aansluiting van het beroepsonderwijs op de behoefte van de Flevolandse arbeidsmarkt te verbeteren.

17 28 Onderwerp: Definitieve vaststelling nadere regels Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland Appelman, J.N.J. 1. De Antwoordnota Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland ( ) vast te stellen; 2. De "Nadere regels Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland " ( ) definitief vast te stellen; 3. Mandaat te verlenen aan de portefeuillehouder om de datum van de inwerkingtreding van deze nadere regels vast te stellen; 4. Een bedrag van beschikbaar te stellen voor de periode uit de reserve Economisch Programma deelprogramma Human Capital Agenda ( ) en deelprogramma Financiering & Support ( ) en hiervoor een oormerk in de reserve Economisch Programma op te nemen. Gedeputeerde Staten van Flevoland hebben de 'nadere regels Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland ' definitief vastgesteld. Deze nadere regels maken duidelijk onder welke voorwaarden het Flevolandse mkb met de potentie en de ambitie om te groeien in Flevoland een financiële tegemoetkoming kunnen krijgen. Met de vouchers kunnen mkb-ondernemers externe deskundigheid inhuren ter ondersteuning van het realiseren van deze ambities. De regeling zal op een nader, door Gedeputeerde Staten bekend te maken, tijdstip in werking treden. 29 Onderwerp: Aangepaste besluitvorming jaarrekening 2016 N.V. Afvalzorg Holding Meijer, A.M. 1. In te stemmen met het besluit dat de provincie Flevoland als aandeelhouder van N.V. Afvalzorg Holding aan de directie uitstel te verlenen tot uiterlijk 30 september 2017 voor het opstellen van de jaarrekening Het college van Gedeputeerde Staten van Flevoland geven N.V. Afvalzorg Holding uitstel tot uiterlijk 30 september 2017 voor het opstellen van de jaarrekening De accountant heeft aangegeven haar controlewerkzaamheden voor de aandeelhoudersvergadering van NV Afvalzorg Holding op 13 juli niet volledig te kunnen afronden. Dit komt door de verscherpte eisen door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Deze eisen krijgen extra aandacht van de accountant.

18 30 Onderwerp: Incidentele subsidie organisatiekosten FAC 2017 Meijer, A.M. 1. Aan het Flevolands Agrarisch Collectief (FAC) in 2017 een incidentele subsidie van maximaal te verlenen. Gedeputeerde Staten van Flevoland verlenen in 2017 subsidie aan het Flevolands Agrarisch Collectief voor Hiermee wordt de professionaliteit van de organisatie versterkt en wordt de samenwerking met andere organisaties gestimuleerd. 31 Onderwerp: Afwijken Beleidsregel kleinschalige ontwikkelingen landelijk gebied 2008 ten behoeve van uitbreiding mestvergistingsinstallatie Oosterringweg In te stemmen met het afwijken van de Beleidsregel kleinschalige ontwikkelingen landelijk gebied 2008 ten behoeve van uitbreiding mestvergistingsinstallatie Oosterringweg 39. Gedeputeerde Staten hebben besloten af te wijken van de Beleidsregel kleinschalige ontwikkelingen in het landelijk gebied 2008 voor het mogelijk maken van de uitbreiding van de mestvergistingsinstallatie aan de Oosterringweg 39 te Luttelgeest.

PROVINCIE FLEVOLAND. RDvlnctaie Staten van Revoteu^ SSHZ'-'MSJULiaoi? Statenvoorstel. Gedeputeerde Staten stellen voor 5.2 OPF).

PROVINCIE FLEVOLAND. RDvlnctaie Staten van Revoteu^ SSHZ'-'MSJULiaoi? Statenvoorstel. Gedeputeerde Staten stellen voor 5.2 OPF). PROVINCIE FLEVOLAND Statenvoorstel RDvlnctaie Staten van Revoteu^ SSHZ'-'MSJULiaoi? Onderwerp Verlenging afwijking gebiedsontwikkeling Oosterwold Gedeputeerde Staten stellen voor 1. Beslispunten 1. Om

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 juli 2017 1 Onderwerp: Antwoorden statenvragen CU landschapskunst Rijsberman, M.A. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 2015-05-19 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 mei 2015 1 Onderwerp: Jaarrapportage 2014 Investeringsprogramma ZuiderZeelijngelden Noordelijk Flevoland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 15 september 2015 1 Onderwerp: N50 Emmeloord - Ens. Betaling bijdragen vanuit RSP Zuiderzeelijn Lodders, J. 1. nu

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2018 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen CU aanpak mensenhandel Verbeek, L. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 november 2017 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Partij voor de Dieren illegale jacht op ganzen Meijer, A.M. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 10 november 2015 1 Onderwerp: Economische kustontwikkeling Flevoland - Lelystad Rijsberman, M. & Lodders, J. 1. De

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 22 AUGUSTUS Besluitenlijst van de vergadering 4 juli 2017 vastgesteld. A1 Bom-Lemstra PZH-2017-609320984 Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017 1. Discussienota detailhandel Zuid-Holland 2017, inhoudende voorstellen voor bijstelling van provinciaal detailhandelsbeleid,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 juni 2017 1 Onderwerp: Zienswijze begroting Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) 2018 1. Provinciale Staten voor te stellen om een zienswijze

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 2015-11-24 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 november 2015 1 Onderwerp: Afhandeling statenvragen PVV 9 november 2015 ambtenarensalarissen Verbeek,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 2015-09-22Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 september 2015 1 Onderwerp: Hoofdstructuur systeemaanpassing mandaat Verbeek, L. 1. Vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2019 1 Onderwerp: Besluit op het Wob-verzoek van de Volkskrant ingediend door de heer E.T. Verwiel met betrekking tot openbaarmaking van gegevens

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 september 2016 1 Onderwerp: 1e voortgangsrapportage uitvoeringsprogramma Floriade 2016 Appelman, J.N.J. 1. de eerste voortgangsrapportage 2016 van het uitvoeringsprogramma

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 mei 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen Flevokust Appelman, J.N.J. 1. de antwoorden vast te stellen op

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 2015-07-07 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juli 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Noordersluis 8 juni 2015 1. De antwoorden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 april 2018 1 Onderwerp: Ondertekening Agenda IJsselmeergebied 2050 op 17 mei 2018 Lodders, J. 1. In te stemmen met de Agenda IJsselmeergebied 2050 en de bijbehorende

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 mei 2017 1 Onderwerp: Brief aan Dronten inzake een monument voor 100 jaar Zuiderzeewet Rijsberman, M.A. 1. In te stemmen met de afspraken van de provincie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 april 2016 1 Onderwerp: Lidmaatschap vereniging Amsterdam Airport Area Lodders, J. 1. kennis te nemen van de door de Statenfracties van ChristenUnie, SGP

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 juni 2016 1 Onderwerp: Verstrekken van een lening aan OMALA NV /Airport Garden City CV Lodders, J. 1. in te stemmen met het verstrekken van een lening van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 december 2015 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen GroenLinks dienstauto s 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 juni 2019 1 Onderwerp: Strategische Agenda Lelystad Next level Appelman, J.N.J. 1. In te stemmen met de voorgestelde Strategische Agenda Lelystad Next Level

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 25 SEPTEMBER 2018 1. Algemene inkoopvoorwaarden 2018 2. Consultatie PS tussenstand Klimaatakkoord 3. Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur (PMI) 2019-2025 4. Laatste begrotingswijziging 2018 5. Nota Reserves 1.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 september 2018 1 Onderwerp: Addendum Provinciaal Meerjarenprogramma Infrastructuur & Transport (PMIRT) 2019-2023 Reus, J. de 1. In het PMIRT 2019 2023 de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 januari 2016 1 Onderwerp: Vaststellen Lokale Ontwikkelingsstrategie LEADER Flevoland 2015-2020 1. de Lokale Ontwikkelingsstrategie

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 8 januari 2019 1 Onderwerp: Gemandateerde begrotingswijziging van de programmabegroting 2018 ten behoeve van Duurzaam Door en Jong Leren Eten. Fackeldey, J.A.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 29 november 2016 1 Onderwerp: Voorgenomen gunning Europese aanbesteding WGA-verzekering (Werkhervatting Gedeeltelijk Arbeidsgeschikten). L. Verbeek 1. in te

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 21 november 2017 1 Onderwerp: Financiële afronding N50 Ens-Emmeloord Lodders, J. 1. Kennis te nemen van de verslagen van het Bestuurlijk overleg N50 (Emmeloord-Ens)

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 31 januari 2017 1 Onderwerp: Vertegenwoordiging en standpuntbepaling aandeelhoudersvergadering NV Afvalzorg op 21 december 2016 Stuivenberg, A. (tijdelijke portefeuille

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 juli 2019 1 Onderwerp: Statenvragen PvdD Konikpaarden Hofstra, H.J. 1. De antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 augustus 2015 1 Onderwerp: Verlening subsidie voor het programma benuttingsmaatregelen bestaande stad in het kader

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 2015-03-04 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 3 maart 2015 1 Onderwerp: Overeenkomst geluidruimte Maximacentrale 1. In te stemmen met de ondertekening

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 maart 2018 1 Onderwerp: Antwoordnota aanpassing schutlengte en schutten met open brug Lodders, J. 1. In te stemmen met bijgevoegde ontwerp antwoordnota met

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 juli 2018 1 Onderwerp: Aanwijzen gemeente Dronten en Staatsbosbeheer als uitvoerder van de Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de realisatie

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 20140902 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 september 2014 1 Onderwerp: lening aan OMALA à 200.000 Lodders, J. 1. In te stemmen met een lening van 200.000 met een looptijd

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 maart 2018 1 Onderwerp: Verzoek aan Corporate Dienst van Rijkswaterstaat tot onteigening van benodigde gronden ten behoeve van realisatie Verbindingsweg en

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 2015-10-13 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 oktober 2015 1 Onderwerp: Vaststellen antwoorden statenvragen 50PLUS werkgelegenheid zorg Stuivenberg,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 7 juni 2016 1 Onderwerp: Governance voorstellen MRA 1. kennis te nemen van de brief vanuit de MRA over de versterking van de governance in de MRA; 2. positief

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 maart 2015 1 Onderwerp: Statenvragen PVV Fonds Verstedelijking Almere Gijsberts, B. 1. de antwoorden vast te stellen

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juni 2018 1 Onderwerp: Uitvoering Voucherregeling Ondernemerschap Flevoland 2017-2020 Appelman, J.N.J. 1. De uitvoering van de Voucherregeling Ondernemerschap

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 2016-02-09 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 9 februari 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PVV Nieuwe Natuur 11 januari 2016 Appelman, J.N.J.

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 14 april 2015 1 Onderwerp: Samenwerkingsovereenkomst Uitvoeringscluster OV Oost 1. Met gedeputeerde staten van respectievelijk

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 26 maart 2019 1 Annotatie bestuursvergadering GNR d.d. 28 maart 2019 Het Goois Natuurreservaat (GNR) is een stichting die

Nadere informatie

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland

Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland Gedeputeerde Staten van Flevoland, overwegende dat: Provinciale Staten op de begroting onder vermelding van Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied 2017-2019 financiële middelen beschikbaar hebben gesteld

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 2014-11-11 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 11 november 2014 1 Onderwerp: Toewijzingsvoorstel 33 projectvoorstellen Nieuwe Natuur Portefeuillehouders:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 1 november 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen SP duurzaamheidsbeleid 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de SP over

Nadere informatie

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere,

Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland. 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, Concept Convenant Voorraadbeheersing en Afstemming Werklocaties Flevoland Partijen: 1. Het College van burgemeester en wethouders van de gemeente Almere, 2. Het College van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 13 december 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk Gebied Flevoland 2017-2019 in ontwerp 1. de Nadere regels Fonds Leefbaarheid

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 november 2015 1 Onderwerp: Aanwijzing Staatsbosbeheer als Dienst van Algemeen Economisch Belang (DAEB) voor de

Nadere informatie

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013

Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 20130226 Besluitenlijst Gedeputeerde Staten Besluitenlijst Gedeputeerde Staten 26 februari 2013 1 Onderwerp: Toepassen hardheidsclausule legesverordening afgifte vergunning Waterwet voor warmte- en koudeopslag

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 22 mei 2018 1 Onderwerp: Besluit op Wob-verzoek openbaarmaking integriteitsonderzoeken Verbeek, L. 1. In te stemmen met de afhandeling van het verzoek in het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 17 mei 2016 1 Onderwerp: Besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder ten behoeve van de verbreding van de Waterlandseweg in Almere. 1. Hogere grenswaarden vast

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 20 augustus 2019 1 Onderwerp: Bestuursovereenkomst met gemeente Urk aangaande ontsluiting Maritieme Servicehaven Noordelijk Flevoland Appelman, J.N.J. 1. In

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 december 2016 1 Onderwerp: Beantwoording statenvragen PvdD 1. de antwoorden vast te stellen op de schriftelijke statenvragen van de Partij voor de Dieren over

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van 14 mei 2019 Onderwerp 1. Afdoening toezegging aan Provinciale Staten (8384) MBO-stages bij de Provincie Limburg Besluit verzending

Nadere informatie

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD

BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD BESLUITEN VAN HET COLLEGE VAN DE GEMEENTE LELYSTAD Datum: 3 mei 2016 Aanwezig: burgemeester Horselenberg (voorzitter), wethouders Fackeldey, Sparreboom, Van den Heuvel en Van Wageningen alsmede loco-gemeentesecretaris

Nadere informatie

Mededeling. Onderwerp Mededeling jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht (IBT)

Mededeling. Onderwerp Mededeling jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) Mededeling Onderwerp Mededeling jaaroverzicht interbestuurlijk toezicht (IBT) Kern mededeling: Gedeputeerde Staten informeert u vanuit zijn coördinerende rol voor het IBT. De nadruk ligt hierbij op het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 20150106 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 6 januari 2015 1. Onderwerp: Subsidieverlening 2015 Nadere Regels Projecten Podiumkunst Lodders, J. 1. Het

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 19 juli 2016 1 Onderwerp: Flora- en faunawet: nieuw besluit op bezwaar/nieuwe ontheffing afschot van overzomerende grauwe ganzen 1. kennis te nemen van de uitspraak

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 18 april 2017 1 Onderwerp: Verlengen en verstrekken lening OMALA 1. In te stemmen met een verlenging van de lening van 200.000 aan OMALA voor de periode van

Nadere informatie

INTERBESTUURLIJK TOEZICHT JAAROVERZICHT 2015

INTERBESTUURLIJK TOEZICHT JAAROVERZICHT 2015 INTERBESTUURLIJK TOEZICHT JAAROVERZICHT 2015 Provincie Flevoland Juni 2016 IBT 2015 1. Inleiding Op grond van de Gemeentewet houdt de provincie toezicht op de gemeenten. Dit jaaroverzicht heeft betrekking

Nadere informatie

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort

No Emmeloord, 17 november Onderwerp. Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort No. 348852-1 gemeente NOORDOOSTPOLDER Emmeloord, 17 november 2015. Onderwerp Inpassingsplan ten behoeve van de Maritieme Servicehaven FievoPort Advies raadscommissie Hamerstuk voor de fracties van ONS,

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst - College van B&W

Openbare besluitenlijst - College van B&W Datum 23-04-2019 Tijd 9:00-12:00 Locatie B&W kamer Voorzitter B. Koelewijn Openbare besluitenlijst - College van B&W 1. Besluitenlijst van de vergadering burgemeester en wethouders van 16 april 2019 19INT00476

Nadere informatie

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018

Statenvoorstel. Openstellingsbesluit SNL, onderdeel agrarisch natuurbeheer 2018 Statenvoorstel Vergaderdatum GS: 23 mei 207 Portefeuillehouder: Weber, JF Uiterlijke beslistermijn: 3 september 207 Behandeld ambtenaar : dhr. E. Buijserd E-mailadres: e.buijserd@pzh.nl Telefoonnummer:

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 24 mei 2016 1 Onderwerp: Duurzaamheid en infra 1. kennis te nemen van de toepassing van duurzaamheid bij aanleg, beheer en onderhoud van provinciale infrastructuur

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 28 MEI Besluitenlijst van de vergadering 21 mei 2019 vastgesteld. 1 A1 Bom-Lemstra PZH-2018-663267424 Brief GS aan PS over juridische opties vervolg Zwethof 1. Vast te stellen de brief aan Provinciale Staten waarmee een overzicht wordt gegeven van het juridisch instrumentarium

Nadere informatie

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012

Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders. Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 Lijst nr. 48 Parafenbesluiten van Burgemeester en Wethouders Periode: maandag 26 november tot en met vrijdag 30 november 2012 PUBLIEKSDIENST Aanwijzingsbesluiten veiligheidsrisicogebied in Apeldoorn Voorstel

Nadere informatie

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019

Openbare Besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 Openbare enlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 2 april 2019 1 Werkprogramma MRA-E 2019 In 2012 sloten de overheden in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) een samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

PROVINCIAAL BLAD. Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Noord-Holland Nr. 5869 18 december 2017 Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling

Nadere informatie

Van 11 juni 2013 openbaar

Van 11 juni 2013 openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 3 juni 2013. Advies Akkoord. BW-005929 2 Onderwerp Kimpe Veld I Advies Kennis nemen van de ondertekende huurovereenkomst aangegaan door Stichting Gemeenschapshuis

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 01 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 01 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 15.0016393 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W d.d. 22-12-2015

Nadere informatie

Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland 2016 van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland 2016 van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet 2015 147 Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 30 november 2015, nr. 721556/726068 tot vaststelling van het Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland 2016 van gedeputeerde

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017

OPENBARE BESLUITENLIJST VOOR DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 3 OKTOBER 2017 1. Ontwerpverklaring van geen bedenkingen bij omgevingsvergunning dijkversterking Markermeerdijken 2. Vrijgeven voortgangsrapportage N23 Westfrisiaweg, 2e tertiaal 2017 3. Memorie van Antwoord bij de Begroting

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012,

PROVINCIAAL BLAD. Gelet op het bepaalde in artikel 2, tweede lid van de Algemene Subsidieverordening Flevoland 2012, PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van de provincie Flevoland Nr. 1869 26 april 2017 Besluit van Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland houdende regels omtrent ondersteuning van activiteiten die

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012

Openbare besluitenlijst B&W- vergadering d.d. 8 mei 2012 Burgemeester Röell 12CV000171 Benoeming tot buitengewoon ambtenaar burgerlijke stand (trouwambtenaar) De heer A.R. Stolk benoemen tot buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor de periode als

Nadere informatie

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet

Besluit vast te stellen: Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van gedeputeerde staten aan de sector Kabinet Besluit van de provinciesecretaris van Noord-Holland van 15 november 2017, nr. 1016244/1016259, tot vaststelling van het Besluit Ondermandaat, volmacht en machtiging Noord-Holland van staten aan de sector

Nadere informatie

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing?

Zijn in het voorstel één of meer van de volgende aspecten van toepassing? Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Portefeuillehouder( s) Contactpersoon Afdeling Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummer en -naam : 2e wijziging Gemeenschappelijke Regeling

Nadere informatie

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 38 VASTGESTELD

Besluitenlijst van de vergadering van het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Opmeer d.d week 38 VASTGESTELD Aanwezig: G.J.A.M. Nijpels (voorzitter), E. Deutekom-Muntjewerff, H. Stoker en R.A.H.P. Heijtink Secretaris: M.A.S. Winder Volgnr: 001 Poststuk: 17.0011632 PZI Omschrijving: Besluitenlijst B&W Opmeer d.d.

Nadere informatie

Notulen collegevergadering Aanwezig:

Notulen collegevergadering Aanwezig: Notulen collegevergadering 15-01-2019 Aanwezig: Akkermans, D.A.M. (Burgemeester) Custers, Mr. J.E.M. (Wethouder) Dreessen, W.H.J. (Wethouder) Jacobs, Drs. G.J.M. (Wethouder) Piatek, C.A.C.N. (Wethouder)

Nadere informatie

Raadsbesluit Reg. nr :

Raadsbesluit Reg. nr : Verwijzingsbron niet Raadsbesluit Reg. nr : Aanhef De raad van de gemeente Boxtel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders va gelet op de Gemeentewet en titel 4.2 van de Algemene wet bestuursrecht;

Nadere informatie

Provinciaal blad van Noord-Brabant

Provinciaal blad van Noord-Brabant Provinciaal blad van Noord-Brabant ISSN: Onderwerp Mandaatbesluit asbest eraf, zonnepanelen erop Meer Met Minder Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Gelet op artikel 10:3 van de Algemene wet bestuursrecht

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 5 FEBRUARI Besluitenlijst van de vergadering 29 januari 2019 vastgesteld. A1 Weber PZH-2019-678075132 POP-3 subsidieverlening Graanwaard 1. Met gebruikmaking van de hardheidsclausule van de Algemene subsidieverordening Zuid-Holland 2013 af te wijken van de artikelen 2, tweede

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 14 mei 2019 1 Verzoek tot uitbreiding van het fondsvermogen van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016

Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 Openbare besluitenlijst Gedeputeerde Staten 25 oktober 2016 1 Onderwerp: Vaststelling Bodemkwaliteitskaart Flevoland Lodders, J. 1. de rapportage inzake de Bodemkwaliteitskaart Flevoland (wegbermen provinciale

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 23 AUGUSTUS 2016 Onderwerp 1. Reactie op Motie 18 en initiatiefvoorstel Klimaatinitiatief 2. Beantwoording Statenvragen

Nadere informatie

Besluitenlijst: Collegevergadering

Besluitenlijst: Collegevergadering Besluitenlijst: Collegevergadering Datum 13-11-2018 Aanvang 10:00 Locatie Collegekamer Secretatis W. Heeg Voorzitter burgemeester F. Ossel Aanwezigen J.H. Boermans, J. Klink, J.J. de Kloet, F. Ossel, R.M.

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld.

BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015. Besluitenlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN 17 FEBRUARI 2015 enlijst van de vergadering 10 februari 2015 vastgesteld. Conformlijst t.b.v. vergadering van 17 februari 2015 vastgesteld.

Nadere informatie

5 minuten versie voor Provinciale Staten

5 minuten versie voor Provinciale Staten 5 minuten versie voor Provinciale Staten Directie DLB Afdeling Water en Groen Registratienummer PZH-2015-513301370 (DOS-2013-0010135) Datum vergadering Gedeputeerde Staten Verzenddatum Geheim 14 april

Nadere informatie

Overwegende dat bij de laatste wijziging abusievelijk een aantal bevoegdheden niet zijn opgenomen en dit hersteld moet worden;

Overwegende dat bij de laatste wijziging abusievelijk een aantal bevoegdheden niet zijn opgenomen en dit hersteld moet worden; Besluit van de commissaris van de Koning van 5 december 2017, 1016369/1016379, tot wijziging van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging commissaris van de Koning van Noord-Holland De commissaris van

Nadere informatie

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016

*577634* OPENBARE BESLUITENLIJST. van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 *577634* OPENBARE BESLUITENLIJST van het college van burgemeester en wethouders van 15 november 2016, vastgesteld 22 november 2016 Nr. ONDERWERP/ADVIES BESLUIT B EN W 1. Advies nr. 568193 Trefwoord: Welzijn

Nadere informatie

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016

OPENBARE BESLUITENLIJST VAN DE VERGADERING VAN GEDEPUTEERDE STATEN VAN NOORD-HOLLAND OP 9 FEBRUARI 2016 Onderwerp Besluit 1. Samenwerkingsovereenkomst Waalenburg 2. nr. 127 van mw. R. Alberts- Oosterbaan en mevrouw drs. C. Boelhouwer (SP) over vervuilde grond 3. Vergadering Dagelijks Bestuur Regionale Uitvoeringsdienst

Nadere informatie

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24

B&W 9 EN 12 JUNI 2015, WEEK 24 Vaststellen van de notulen van de vergadering van 2 juni 2015. P-Besluitenlijst week 24. 151 VB Uitwerken mogelijkheden pilot hennepteelt Bijgaande commissienotitie voorleggen aan raadscommissie F&B om

Nadere informatie

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 31 mei 2016 om uur

BESLUITENLIJST. Vergadering van burgemeester en wethouders. Aanwezig: Afwezig: op 31 mei 2016 om uur 00585654 BESLUITENLIJST Vergadering van burgemeester en wethouders op 31 mei 2016 om 09.00 uur Aanwezig: burgemeester ing. ) ) ) wethouders ) ) mr. G.J.C. Kusters secretaris Afwezig: -- A1 Besluitenlijst

Nadere informatie

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 16 april 2019

Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 16 april 2019 Openbare besluitenlijst van de vergadering van Gedeputeerde Staten van Noord-Holland op 16 april 2019 1 Reactie brief B&W Haarlemmermeer vitaliteit Rijsenhout B&W van Haarlemmermeer hebben aan GS een brief

Nadere informatie

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling

PROVINCIE FLEVOLAND. Mededeling Mededeling Onderwerp Mededeling vaststelling ontwerp Nadere regels Fonds Leefbaarheid Landelijk gebied Flevoland 2017-2019 Kern mededeling: Op 9 november 2016 zijn de inhoudelijke en financiële kaders

Nadere informatie

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten:

Nr. Onderwerp Het college heeft besloten: Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders datum: 23 september 2014 Aanvang: 9.00 uur Aanwezig: Mw. Mr. De Boer-Beerta Mw. Cuijpers Dhr. den Teuling Dhr. Verheijden Dhr. Wolfhagen

Nadere informatie

PERSLIJST WEEK 51 VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 20 december 2016

PERSLIJST WEEK 51 VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 20 december 2016 PERSLIJST WEEK 51 VAN DE VERGADERING VAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN HATTEM GEHOUDEN OP 20 december 2016 Nr. Eenheid Portef.houder Onderwerp Beoogd effect Het college besluit om: 1. O Secr. B&W Ontwerpnotulen

Nadere informatie

overwegende dat het noodzakelijk is dit besluit op onderdelen in verband met technische wijzigingen aan te passen;

overwegende dat het noodzakelijk is dit besluit op onderdelen in verband met technische wijzigingen aan te passen; Besluit van de commissaris van de Koning van 11 juli 2017, 966740/966754, tot vaststelling van het Besluit mandaat, volmacht en machtiging commissaris van de Koning van Noord-Holland De commissaris van

Nadere informatie

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16

Mededeling. IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 PROVINCIE FLEVOLAND Mededeling Onderwerp IFA aanvraag Onderdoorgang A6 nr. 16 Doel van deze mededeling: Provinciale Staten te informeren over het besluit van GS om een IFA bijdrage toe te kennen voor de

Nadere informatie

Van 14 januari 2014 Openbaar

Van 14 januari 2014 Openbaar 1 Onderwerp Notulen van de B&W-vergadering d.d. 7 januari 2014. Advies Akkoord. BW-006671 2 Onderwerp Bestuursopdracht Samenwerken en Uitbesteden, deelopdracht: Belastingen BV Advies 1. Kennisnemen van

Nadere informatie

Agenda Gedeputeerde Staten

Agenda Gedeputeerde Staten PROVINCIE FLEVOLAND Agenda Onderwerp Onderzoek naar aanvullende afmeervoorzieningen Beslispunten 1. Toe te staan dat bewoners van huizen langs provinciale vaarwegen hun vaartuigen afmeren onder voorwaarden.

Nadere informatie