Nieuwsbrief oktober 2017

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwsbrief oktober 2017"

Transcriptie

1 Nieuwsbrief oktober 2017 Voorwoord directie Beste ouders, verzorgers en relaties, Wij zijn het schooljaar prima gestart en wij zien op dit moment op alle locaties, dat de leerlingen weer in het schoolritme zitten. Dat ritme is nodig om tot goede schoolresultaten te komen en wij gaan er alles aan doen om het leren van de leerlingen zo optimaal mogelijk te maken. Voor ons als schoolleiding van het Zuyderzee Lyceum (6 afdelingsleiders en 1 directeur) ligt er de schone taak om daar met het personeel invulling aan te geven en dat alles natuurlijk in nauw contact met de leerlingen en de ouders/verzorgers. Wanneer wij elkaar in de driehoek school, leerlingen en ouders goed weten te vinden, kan er nooit een groot probleem ontstaan en daarom roep ik u op om tijdig aan de bel te trekken wanneer er onverhoopt iets niet naar wens gaat. In deze nieuwsbrief staan nieuwtjes van de verschillende afdelingen (Junior, Senior, Lemmer, ISK Emmeloord en Balk), maar natuurlijk kunt u ook het nieuws op onze website en Facebook volgen. Wij wensen u en natuurlijk onze leerlingen alvast een goede herfstvakantie en heel veel succes voor de rest van dit schooljaar. Met vriendelijke groet, Herjan Reuten, directeur Zuyderzee Lyceum

2 Locatie Senior Winnaars publieksprijs Max Havelaar toesprakentoernooi Louise Oude Elferink (6v) en Mohamed Uchan (6v) hebben in Leiden de Publieksprijs gewonnen van het Max Havelaar Toesprakentoernooi. Helaas niet door de jury gekozen als winnaar van de dag, maar wel door het publiek! Zij hielden een schitterende toespraak in een bomvolle collegezaal. Milan Sent (6vb) en Stan van der Meijden (oud-leerling) waren de winnaars van vorig jaar en openden deze dag met hun speech van vorig jaar. Sollicitatieproject Alle examenkandidaten havo en vwo op het Zuyderzee Lyceum hebben onlangs een hoorcollege van gastsprekers Thea Tuinstra en John Koomen, recruiters van Resumé Recruitment, bijgewoond in het kader van het sollicitatieproject. De leerlingen hebben tijdens deze inspirerende gastles de laatste nieuwtjes over het cv, de motivatiebrief en het sollicitatiegesprek gehoord. Aankomende periode kiezen de leerlingen een advertentie en gaan dan aan de slag met het schrijven van een aantrekkelijke motivatiebrief, het maken van een onderscheidend cv en het maken van een opvallende beeldopname voor het sollicitatieproject op maandagavond 20 november Wij wensen onze kandidaten veel succes!

3 Locatie Junior Uitwisseling Paderborn Een grote groep leerlingen van leerjaar 3 samen 3 begeleiders van onze locatie hebben onlangs Duitse leerlingen ontvangen. De Nederlandse leerlingen trokken zoveel mogelijk met de Duitse scholieren op. Ouders/verzorgers van deze klas waren gastouders voor de Duitse jongens en meisjes. Aankomend voorjaar gaan onze leerlingen naar Paderborn. Een prachtige ervaring! Challenge Day In november gaan wederom de tweedejaars van het Junior deelnemen aan deze bijzondere en waardevolle dag. Het Junior Lyceum is een aantal jaren geleden begonnen met het organiseren van een Challenge Day, om met name respect en veiligheid voelbaar te maken voor de leerlingen en het juniorteam. Door middel van Energizer, spellen, gesprekken en de eindopdracht Over de streep, is Challenge Day een leerzame dag die door professionals begeleid wordt en waarbij naast leerlingen, ook docenten, onderwijsondersteuners aanwezig zijn. First Lego League ANWB Streetwise Maandag 9 oktober en dinsdag 10 oktober heeft de ANWB wederom onze school bezocht met de Streetwise-bus. Klas 1 volgde de verkeersworkshop ík & het verkeer : Een interactieve workshop met vragen en stellingen over verkeer, ethische verkeersdilemma s, persoonlijke verhalen en confronterende beelden, gericht op zelfreflectie. De FIRST LEGO League is een wedstrijd die jongeren tussen de 9 en 15 jaar uitdaagt om de maatschappelijke rol van techniek en technologie te onderzoeken aan de hand van verschillende opdrachten. De leerlingen werken in teams om de opdrachten zo goed mogelijk te vervullen en laten het resultaat zien tijdens regionale en nationale finales. Het Junior doet dit jaar mee onder leiding van een echte Lego League Coach. Klas 2 volgde 5 verschillende workshops. Hierbij stonden zelf ervaren/beleven, kennisoverdracht, zelfreflectie en gedragsbeïnvloeding centraal.

4 Lemmer Nieuw We hebben dit jaar de eerste lichting van Dienstverlening en Producten (D&P) die examen gaat doen. Wij zijn tot nu toe erg tevreden over het verloop van deze opleiding en hebben daarom het volste vertrouwen in prima examenresultaten. Alle leerlingen van 3 en 4 D&P lopen één dag in de week stage bij een bedrijf of organisatie in en rond Lemmer. Dit jaar bieden we de ondersteuningsmomenten voor het eerst op een wat andere manier aan. We hebben, in tegenstelling tot voorgaande jaren, een stuk minder reguliere momenten voor ondersteuning. We kiezen ervoor om meer maatwerk aan te bieden. Mochten leerlingen ondersteuning nodig hebben, dan kan er met de vakdocent en eventueel de mentor worden gekeken naar een oplossing voor ondersteuning tijdens de les, voor of na schooltijd, een moment tijdens een pauze of op donderdagochtend het eerste uur. Praag Aankomende maanden In november komt de Kleine Ouder Commissie (KOC) van Lemmer voor het eerst bijeen. Daaraan voorafgaand is er ook de eerste bijeenkomst van de Leerlingenraad Lemmer met de afdelingsleiders. Met o.a. deze input van leerlingen en ouders/verzorgers krijgen wij een goed beeld van wat er op de locatie speelt. Ook komen er in november/december al de eerste activiteiten voor de leerlingen van klas 3 en 4 met het oog op het maken van (profiel)keuzes. Op donderdag 2 november is voor 3 vmbo de beroepenspeeddate en voor 3 h/v is dit op donderdag 30 november. Mensen uit het werkveld komen dan op school om voorlichting te geven over hun beroep. Leerlingen kunnen kiezen bij welke mensen ze langsgaan om vragen te stellen. De leerlingen van klas 4vmbo gaan dit jaar met de werkweek naar Praag. In het kader van de aanslagen in verschillende West-Europese hoofdsteden hebben we de keuze gemaakt om niet naar Berlijn te gaan en is gekozen voor een veiliger alternatief.. Het programma staat en ziet er veelbelovend uit. De leerlingen hebben zich ingeschreven en krijgen op school alvast een cursus over alle bezienswaardigheden en activiteiten.

5 ISK EOA Wist u dat. wij op 11 oktober weer een tweedehandsmarkt aan de Nagelerweg hadden? wij deze markten een aantal keren per jaar organiseren en iedereen van harte welkom is. We willen hiermee onze school openstellen en verbindingen maken. Let op de Facebookpagina van het Zuyderzee Lyceum voor de volgende markt. we met verschillende instanties samenwerken om leerlingen van het AZC, maar ook daarbuiten te ondersteunen? Bijvoorbeeld met Carrefour om de leerlingen meer te leren over omgaan met stress, met de Friese Poort om leerlingen kennis te laten maken met het Nederlandse onderwijssysteem, of met familie en vrienden van collega s om workshops te geven. iedereen die nieuwsgierig is naar ons onderwijs van harte welkom is! (Graag wel even een afspraak maken) wij heel veel nieuwe leerlingen aangemeld hebben gekregen? we daardoor 2 nieuwe groepen hebben gekregen en voor deze groepen waren ook nieuwe docenten en lokalen nodig. we op 2 november weer starten met zwemlessen. Bij de zwemlessen stellen we alle leerlingen in de gelegenheid om hun A-diploma te behalen. we weer veel verschillende nationaliteiten op onze afdeling hebben? We hebben veel leerlingen uit Syrië, Irak, Afghanistan, Eritrea en Polen, maar daarnaast ook uit Iran, Portugal, Moldavië, Tsjetsjenië en Somalië.

6 Vakcollege Noordoostpolder Vakcollege goes international Vorig schooljaar zijn we gestart met het tweejarig internationaliseringsproject met als thema "Food and health, it's better to prevent than to cure". We hebben hierbij binnen de school een aantal activiteiten gedaan met leerlingen en zijn met een aantal leerlingen op uitwisseling geweest. In februari waren we in Noorwegen en in mei verbleven we met leerlingen in Letland. De leerlingen die mee geweest zijn hebben na afloop aan alle klassen een presentatie gegeven. Van zondag 12 november tot vrijdag 17 november zijn wij het ontvangende land en zullen er uit elke land (Letland, Estland, Noorwegen en Spanje) vier leerlingen komen onder begeleiding van twee docenten uit ieder land. Naast het feit dat we een aantal excursies/sportactiviteit/ sportoriëntatie buiten de deur hebben, vinden we het ook belangrijk dat zowel de leerlingen als de docenten kennismaken met onze school en hoe wij hier lesgeven. Daarom zullen de leerlingen een paar dagen een aantal gewone lessen met de leerling bij wie ze in huis verblijven meedraaien. Dinsdagmiddag maken de buitenlandse gasten kennis met een stukje Nederlandse cultuur: we gaan schaatsen in Thialf. Vrijdagavond wordt de week afgesloten met alle deelnemers aan het project, met de ouders bij wie een gast in huis geweest is erbij, met een gezamenlijk diner op school. Schoolbreed Schoolveiligheidsplan Op 28 september hebben de bestuurders van de scholen voor voortgezet onderwijs en Friese Poort hun handtekening gezet onder het Schoolveiligheidsplan, een samenwerkingsovereenkomst tussen de scholen, de gemeente en politie. Uitgangspunt voor een veilige school is dat de school een plek moet zijn waar rust heerst, waar leerlingen, personeel en ouders/verzorgers zich thuis voelen. De ondertekening van het schoolveiligheidsplan vond plaats op het Vakcollege. Op alle scholen hangt de NADANOP vlag.

7 Goede doel kerstactiviteiten Dit jaar zal de opbrengst van de kerstactiviteiten (o.a. kerstmarkten op diverse locaties) gaan naar stichting Edukans. In 2003 heb ik voor het eerst kennis gemaakt met onderwijs als docent. Deze kennismaking vond plaats in Tamale, Ghana. Ik wil graag opnieuw naar Ghana en mij inzetten voor het onderwijs daar. In oktober 2018 ga ik deelnemen aan het World Teacher programma van Edukans. Het doel van deze leerreis is verbetering van mijn eigen onderwijscompetenties en werken aan goed onderwijs in een ontwikkelingsland. Tijdens de reis staat collegiale ontmoeting en wederzijds leren centraal. In Nederland komen we in actie voor goed onderwijs in ontwikkelingslanden. Edukans is dit schooljaar ons goede doel. Het geld dat opgehaald wordt, zal ten goede komen aan Edukans. De kosten voor de reis neem ik voor mijn eigen rekening. Zo kunnen onze collega s in ontwikkelingslanden deelnemen aan het trainingsprogramma én kan Edukans opvolging geven aan de kwaliteitsverbetering die ik tijdens de reis inzet. Jantien de Jong, docent natuurwetenschappen

8 Fijne herfstvakantie toegewenst! In week 51 verschijnt de eerstvolgende nieuwsbrief Locatie Senior Prof. ter Veenstraat GA Emmeloord Tel: Locatie Junior Prof. ter Veenstraat GC Emmeloord Tel: Locatie Lemmer Riensingel GH Lemmer Tel: Locatie ISK - EOA Emmeloord Nagelerweg AB Emmeloord Tel: Locatie ISK - EOA Balk Douwe Aukesstraat CS Balk Tel: Locatie Vakcollege Noordoostpolder Espelerlaan DC Emmeloord Tel: Website: Website SSVO: Website Vakcollege:

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Nieuwsbrief maart 2017 Voorwoord directie Beste ouders, verzorgers en relaties, Schooljaar 2016-2017 is halverwege, onze eerstejaars zijn inmiddels aan hun school gewend en de examenleerlingen zijn hun

Nadere informatie

Nieuwsbrief december 2016

Nieuwsbrief december 2016 Nieuwsbrief december 2016 Voorwoord directie Geachte ouders, verzorgers en overige lezers, In deze laatste nieuwsbrief van het kalenderjaar kan ik melden dat de Raad van Toezicht van de SSVO mevrouw Ellen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018

NIEUWSBRIEF PRO. Herfst 2018 VOORWOORD NIEUWSBRIEF PRO Herfst 2018 We zijn het schooljaar 2018-2019 met allerlei activiteiten begonnen. De eerste schoolweek stond in het teken van kennismaken, samen sporten en opstarten. De tweede

Nadere informatie

M@rifoon. Achter het Junior College. Jaargang 28 nr.14 13 december 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer

M@rifoon. Achter het Junior College. Jaargang 28 nr.14 13 december 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer M@rifoon Informatiemagazine Jaargang 28 nr.14 13 december 2012 van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Achter het Junior College Inhoudsopgave 03 Agenda 04 P&O 05 Sector Diensten Berichten uit de

Nadere informatie

Personeel: Mutaties mentoren: 1GTa Rick van de Wetering is opgevolgd door Anna van Driesten.

Personeel: Mutaties mentoren: 1GTa Rick van de Wetering is opgevolgd door Anna van Driesten. Nieuws Zuyderzee College Lemmer December 2014 Belangrijke Geachte ouders/verzorgers, data: Hierbij de nieuwsbrief van de locatie Lemmer van december 2014. 17 december Kerstgala Het is inmiddels december

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2 - februari 2016

Nieuwsbrief 2 - februari 2016 Voorwoord Nieuwsbrief 2 - februari 2016 Beste ouders, verzorgers, relaties en overige belangstellenden, U ontvangt hierbij de tweede algemene nieuwsbrief van het Zuyderzee College-breed schooljaar 2015-2016.

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G6

Nieuwsbrief voor ouders G6 Nieuws voor leerjaar 6 1. Succes G6!! Inhoud nieuwsbrief april 2017 1. Succes G6 2. Geslaagde themaavond Tienerbrein 3. Paasmarkt voor Edukans 4. Wakker-voor-Afrikanacht 5. Huiswerkbegeleiding 6. Pilot

Nadere informatie

Voorlichting

Voorlichting Voorlichting 2017-2018 Voorstellen Van basisschool naar Zuyderzee Lyceum Iedereen start op het Junior Kleinschalig (max. 450 leerlingen op locatie). Korte lijnen, iedereen kent elkaar. Veilig en vertrouwd.

Nadere informatie

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s),

Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), Redactie T. Paping Schooljaar 2018 2019, nummer 01, 19 oktober 2018 Van de directie Beste ouder(s)/verzorger(s), En dan is het alweer bijna vakantie. Ik weet niet of u het ook merkt, maar de weken lijken

Nadere informatie

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom.

Montessori Nieuws. No. 2 November 2011. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. 1 No. 2 November 2011 Geachte ouder(s)/verzorger(s), Hier is alweer het tweede nummer van het. Dit nummer is helemaal gewijd aan het tweetalig onderwijs, onze TTO-stroom. Op dat gebied is er een aantal

Nadere informatie

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM

MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM ECHTEN S CONTACT Nr 2 - november 2010 MEDEDELINGENBLAD VOOR OUDERS /VERZORGERS LOCATIE JULIANASTRAAT MAVO/HAVO/ATHENEUM/GYMNASIUM Op de hoogte Van dinsdag 9 t/m vrijdag 12 november aanstaande zijn er cijferbesprekingen

Nadere informatie

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1

Open Huis op vrijdag 22 januari 2016 maandag 1 woensdag 3 donderdag 4 februari 2016 Afdelingsleider klas 1 (Hoog)begaafd? Met onderwijs op maat, uitdagingen in je eigen interesses en jaren ervaring in onderwijs aan (hoog)begaafden ben je bij ons aan het goede adres! (Hoog)begaafd? Wat is (hoog)begaafdheid nou

Nadere informatie

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder

Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Je maakt t op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 16/17 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G3 april 2017, nr 4

Nieuwsbrief voor ouders G3 april 2017, nr 4 Nieuws voor leerjaar 3 1. English Theatre Company op bezoek! Op woensdag 8 maart jl. bracht The English Theatre Company opnieuw een bezoek aan onze school. The English Theatre Company is een groep professionele

Nadere informatie

OUDERINFORMATIEBULLETIN

OUDERINFORMATIEBULLETIN OUDERINFORMATIEBULLETIN Stedelijk Dalton Lyceum Vakcollege juli 2017 Voorwoord Allereerst een hartelijk welkom aan de ouders van de nieuwe leerlingen. Wij hopen dat uw zoon of dochter zich snel thuis zal

Nadere informatie

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers,

20 november 2014. Beste ouders/verzorgers, 20 november 2014 LET OP: Dinsdag 2 december Vergadering Medezeggenschapsraad Donderdag 4 december Sinterklaasfeest op school Dinsdag 9 december Vergadering Ouderraad Donderdag 18 december Kerstviering

Nadere informatie

Oudernieuws havo/vwo. Voorwoord. Inspectiebezoek op 3 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, Inspectiebezoek

Oudernieuws havo/vwo. Voorwoord. Inspectiebezoek op 3 april Voorwoord. Beste ouders/verzorgers, Inspectiebezoek Oudernieuws havo/vwo 15 APRIL 2019 Inhoud: Voorwoord Inspectiebezoek Paasviering Impressie Kunstexpositie Aanmelding en DCQuest Examen Hoofd in de zon Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Zo tegen de meivakantie,

Nadere informatie

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16

Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Je maakt het op het Vakcollege Noordoostpolder Schooljaar 15/16 Onderwijs voor jongeren met gouden handen die aan een gouden toekomst willen werken. Dat is het Vakcollege Noordoostpolder. Leerlingen die

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger,

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar December nr. 3. OSG West-Friesland Bontekoestraat LL Hoorn osg.atlascollege.nl. Beste ouder/verzorger, Beste ouder/verzorger, De lichtjes die branden in de verschillende kerstbomen in de school geven een feestelijke en vrolijke uitstraling. De feestdagen en een vakantie van twee weken zijn een plezierig

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G1

Nieuwsbrief voor ouders G1 Nieuws voor leerjaar 1 1. Leerlingen G1d mee naar Lelystad om Hiljah aan te moedigen Dinsdag 4 april jl. mochten alle klasgenoten van Hiljah Roodenburg mee naar 'De Kubus' in Lelystad. Hiljah was in januari

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G4

Nieuwsbrief voor ouders G4 Nieuws voor leerjaar 4 1. Toneelvoorstelling Op donderdag 23 maart en vrijdag 24 maart voerden de leerlingen van klas 4 kunstdrama de Ingebeelde zieke van Molière op, een hilarische komedie over ziekte

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G5

Nieuwsbrief voor ouders G5 Algemeen nieuws voor alle nieuwsbrieven 1. Geslaagde thema-avond Tienerbrein Dinsdag 11 april was de jaarlijkse thema-avond van het Ouderplatform. De bekende neuropsycholoog professor Jelle Jolles, gespecialiseerd

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief december 2017

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief december 2017 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief december 2017 Sinterklaassprookje groep 1 t/m 4 Belangrijke data: 12 december Stakingsdag, CBS Eben Haëzer blijft open maar biedt een alternatief programma. 20 december Lichtjespad

Nadere informatie

Nieuwsbrief voor ouders G2

Nieuwsbrief voor ouders G2 Nieuws voor leerjaar 2 1. English Theatre Company op bezoek! Op woensdag 8 maart jl. bracht The English Theatre Company opnieuw een bezoek aan onze school. The English Theatre Company is een groep professionele

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING HAVO. Contact. Agenda. Welkom in het nieuwe schooljaar! Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING HAVO Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Welkom in het nieuwe schooljaar! Heeft uw kind groep 8 verlaten voor de brugklas? Of maakt hij/zij juist de stap naar een volgend jaar? Het is allemaal

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: start schooljaar herfstvakantie 2015 16-10- 2015 Inhoud Personele situatie Belangrijke data Fotoproject Eigen kracht Toelaatbaarheidsverklaring

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1

NIEUWSBRIEF AFDELING VMBO GT. Contact. Agenda. Inleiding. Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 AFDELING VMBO GT Jaargang 15-16, augustus 2015 editie 1 Inleiding De kop van het nieuwe schooljaar is er alweer vanaf. Gelukkig is iedereen weer gezond en wel terug gekomen van de vakantie. Alle 2e klassers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL

NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL NIEUWSBRIEF VSO DE ELIMSCHOOL Elimschool nieuwsbrief periode: zomervakantie herfstvakantie 14 oktober 2016 Inhoud Voorwoord Beste ouder(s)/verzorger(s), Personele situatie Belangrijke data Groenlijn vmbo

Nadere informatie

Algemeen. Nieuwsbrief, 4 september Deze week in de Extra Nieuwsbrief: Agenda Do. 14 september informatie avond. Schaakles Spaansles Weerbaarheid

Algemeen. Nieuwsbrief, 4 september Deze week in de Extra Nieuwsbrief: Agenda Do. 14 september informatie avond. Schaakles Spaansles Weerbaarheid Nieuwsbrief, 4 september 2017 Deze week in de Extra Nieuwsbrief: Schaakles Spaansles Weerbaarheid Agenda Do. 14 september informatie avond Woe. 27 september studiedag De 4 Kronenburgh waarden: Respect

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver!

Nieuwsbrief. Weer van start. Agenda. Jaargang augustus 2017 nummer 1. Maandag 21 augustus a.s. is het weer zo ver! Jaargang 2017-2018 18 augustus 2017 nummer 1 Nieuwsbrief Weer van start Agenda Maandag 21 augustus 8.20 opening op schoolplein Dinsdag 29 augustus Informatieavond in groepen 19.00-19.45 gr 5-6/6-7/7-8

Nadere informatie

M@rifoon. Mini triathlon. Jaargang 28 nr.10 15 november 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer

M@rifoon. Mini triathlon. Jaargang 28 nr.10 15 november 2012. van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer M@rifoon Informatiemagazine Jaargang 28 nr.10 15 november 2012 van het Zuyderzee College - Emmeloord / Lemmer Mini triathlon Inhoudsopgave 03 Agenda 04 P&O Berichten uit de afdelingen Senior College VMBO

Nadere informatie

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1

De Kraanvogel Vluchtnieuws 1 Aug. 2013 Vanuit de directie Beste ouders en verzorgers, De kop is er af! Vol enthousiasme zijn we gestart. Hopelijk heeft u dat ook zo ervaren.. Een nieuw schooljaar, nieuwe kinderen, een nieuwe juf/meester

Nadere informatie

30 april 2015 Tweede nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

30 april 2015 Tweede nieuwsbrief voor ouders/verzorgers datum betreft 30 april 2015 Tweede nieuwsbrief voor ouders/verzorgers contactpersoon Loes Aarts - bijlage(n) Beste ouders/verzorgers en leerlingen, U leest de tweede nieuwsbrief voor ouders/verzorgers

Nadere informatie

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG

Agenda komende periode. Egelantierstraat 86 8924 EP Leeuwarden T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Egelantierstraat 86 8924 EP T 058 8801600 Email: dedyk@pj.nl VERBINDEND - VERNIEUWEND VEILIG Jaargang 2015-2016 nummer 20 15 januari 2016 Inhoud Agenda komende periode... 1 Vanuit de schoolleiding... 2

Nadere informatie

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1

Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Nieuwsbrief vwo-x ouders 2 e 1415.1 Alkmaar, 14 september 2014 Beste Ouders van onze leerlingen in 2Vwo-X, Dit is de eerste nieuwsbrief van het schooljaar 2014-2015. Als ervaren studenten lopen onze 2e

Nadere informatie

Nieuwsbrief Nr. 03 10 november 2015

Nieuwsbrief Nr. 03 10 november 2015 Nieuwsbrief Nr. 03 10 november 2015 AVICENNA COLLEGE BESTAAT TWEE JAAR Op 3 november jl. bestond onze school 2 jaar. Begonnen op 3 november 2013 als de Opperd onder de vleugels van CVO Melanchton. Per

Nadere informatie

Einde schooljaar

Einde schooljaar 29 juni 2018 Einde schooljaar 2017-2018 Het einde van het schooljaar is altijd een moment om de balans op te maken. Waar kunnen we als school trots op zijn en waar moeten we nog stappen zetten om te verbeteren?

Nadere informatie

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa

Nieuw op de Molenwiek : Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte. Groep 2: Kian. Groep 3: Pablo, Lucas. Groep 4: Lisa NIEUWSBRIEF MOLENWIEK CBS de Molenwiek Weekbrief 1 5 september Nieuw op de Molenwiek : WELKOM OP SCHOOL Groep 1: Valentijn, Sira, Levi, Bente, Daniel, Lotte Groep 2: Kian Groep 3: Pablo, Lucas Groep 4:

Nadere informatie

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6

Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien Nieuwsbrief 6 Samen geloven in samen groeien volop in praktijk Aan het begin van deze nieuwsbrief maken we u graag deelgenoot van drie gave voorbeelden van Samen geloven

Nadere informatie

Nieuwsbrief oktober 2018

Nieuwsbrief oktober 2018 Beste ouders, verzorgers Nieuwsbrief oktober 2018 Voor u ligt alweer de tweede nieuwsbrief van dit schooljaar. Een mooie kans voor mij om me aan u voor te stellen. Mijn naam is Nicole Roeken, ik ben 42

Nadere informatie

Nieuws uit CBS Het Kompas

Nieuws uit CBS Het Kompas Nieuws uit CBS Het Kompas 20 augustus: De school is weer begonnen!!! We hopen dat iedereen een goede vakantie heeft gehad en in goede gezondheid is gestart. Het weer was in ieder geval fantastisch on-nederlands!

Nadere informatie

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers,

Nieuwsbrief 2, 21 augustus Beste ouders / verzorgers, Nieuwsbrief 2, 21 augustus 2019 Beste ouders / verzorgers, Afgelopen maandag zijn wij gezamenlijk het schooljaar gestart en heb ik al heel veel ouders en kinderen de hand kunnen schudden. Diezelfde ochtend

Nadere informatie

Schooljaar jaargang 19 - nummer februari 2019

Schooljaar jaargang 19 - nummer februari 2019 Schooljaar 2018 2019 - jaargang 19 - nummer 109 - februari 2019 Voorwoord Voor u ligt de nieuwsbrief van februari. De voorjaarsvakantie is alweer in zicht. Vorige week hebben de kinderen hun rapport meegekregen.

Nadere informatie

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe

Tweetalig Vwo. Elke Leerling Doet Ertoe Tweetalig Vwo Elke Leerling Doet Ertoe Kies jij voor tweetalig vwo op het Elde College? Dan kies je voor Engelse taal op het hoogste niveau, aandacht voor mondiale thema's, een internationale oriëntatie

Nadere informatie

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo.

TOPmavo. Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. TOPmavo Als je graag wilt leren, zelfstandig kunt werken en wilt laten zien wat je in huis hebt, dan zul je je prima thuis voelen op onze TOPmavo. Met TOPmavo kun je alle kanten op Mavo betekent middelbaar

Nadere informatie

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen.

Havo. Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Havo Al jaren een goede opleiding met ruimte voor je eigen talent, met eventueel vakken op vwo-niveau of eerder havo-examen doen. Met havo op weg naar succes! Al jarenlang heeft onze havo-afdeling heel

Nadere informatie

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM

POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM POVO VOORLICHTINGSAVOND 2013 WELKOM School voor: vmbo mavo havo technasium (havo+vwo) gymnasium (vwo) atheneum (vwo) PROGRAMMA Voorstellen (Op)bouw school Veranderingen Begeleiding Leren is leuk! In welke

Nadere informatie

Voorwoord. Beste leerling,

Voorwoord. Beste leerling, Voorwoord Beste leerling, Binnenkort ga jij 2 weken meelopen op een middelbare school. Dat is natuurlijk ontzettend spannend, maar ook erg leuk! Dit boek gaat jou helpen om alles wat je leert en meemaakt

Nadere informatie

Voorwoord Door: Hanneke Koster

Voorwoord Door: Hanneke Koster Zuyderzee college, Prof. Ter Veenstraat 5, Emmeloord Tel: 0527-635950 Site: www.zuyderzeecollege.nl Mei 2015 Voorwoord Door: Hanneke Koster Tijd is op een school als het Zuyderzee College een wonderlijk

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7

Nieuwsbrief Ouders. In deze nieuwsbrief. Schooljaar 2013-2014 April nr. 7 Beste ouder(s)/verzorger(s), In mijn voorwoord in de voorgaande nieuwsbrief maakte ik melding van het feit dat er enquêtes uitgezet zouden gaan worden. De ouders van leerlingen in het 1 e en 3 e leerjaar

Nadere informatie

Beste ouders, 1 van :27

Beste ouders, 1 van :27 Beste ouders, De laatste nieuwsbrief voor dit schooljaar. Dit schooljaar gaan we helaas ook afscheid nemen van drie leden van de ouderraad; Franci van der Mijden (voorzitter), Marjan Groeneveld en Judith

Nadere informatie

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school

Je bent iemand, je kunt iets en. je hoort erbij KRALINGEN. Je kunt hier ook na school veel doen. Kleine, veilige en sfeervolle school KRALINGEN christelijke school voor mavo+ en vmbo Je bent iemand, je kunt iets en We kennen elkaar hier allemaal Je kunt hier ook na school veel doen Kleine, veilige en sfeervolle school je hoort erbij

Nadere informatie

Mhemouders, 7 juli 2017

Mhemouders, 7 juli 2017 Mhemouders, 7 juli 2017 AGENDA DATUM 10 juli 17 augustus 18 augustus 21 augustus 22 augustus 23 augustus 23 augustus 23 & 24 augustus 29 augustus 31 augustus 31 augustus ACTIVITEIT Start zomervakantie

Nadere informatie

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019

Betreft: CONCEPT-PLANNING PER 16 JULI 2019 Betreft: CONCEPT-PLANNING 2019-2020 PER 16 JULI 2019 week 35 ma 26-08 t/m vr 30-08 - introductie 1 e, 2 e, 3 e klassen ma 26-08 - overleg mentoren 1 e klassen 09.30 u - introductie 1 e klassen 10.00-13.00

Nadere informatie

De laatste loodjes. 29 mei 2018

De laatste loodjes. 29 mei 2018 29 mei 2018 De laatste loodjes Een school is een plek waar wordt geleerd, binnen en buiten de lessen. Onze docenten zorgen ervoor dat alle lesstof wordt behandeld en geoefend door de leerlingen. Ze bereiden

Nadere informatie

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo

Reinier de Graafpad Reinier de Graafpad. Het begint bij jou! mavo. havo Het begint bij jou! mavo havo #ReinierdeGraafpad volg ons op social media Stanislascollege 2 dagen. Delft Allemaal een #Chromebook. In de les en thuis wordt ermee gewerkt. StanislasReinierdeGraafpad...

Nadere informatie

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA

Persoonlijk welkom Wij helpen je graag op weg vandaag. Stel je vragen en krijg alle informatie die jij wilt hebben! AULA Welkom op onze school! Wat leuk dat je kennis komt maken met het Vlietland College. Vandaag laten we je zien hoe het er bij ons aan toegaat. Zo kun je een praatje maken met onze docenten. Misschien vind

Nadere informatie

Pagina 1. Pagina 2. Pagina 3. Pagina 4

Pagina 1. Pagina 2. Pagina 3. Pagina 4 4 februari 2016 Pagina 1 Inleiding Nieuwe leerlingen inschrijven Half negen Tevredenheids peiling Pagina 2 Geboren Reisverslag Commissie nieuwe schooltijden Pagina 3 Hulpouders gezocht Trefbaltoernooi

Nadere informatie

MELANCHTHON MATHENESSE

MELANCHTHON MATHENESSE MELANCHTHON MATHENESSE christelijke school voor vmbo hristelijke school voor MATHENESSE, DAT BEN JIJ! Op Melanchthon Mathenesse: Vind je alle leerwegen en alle sectoren. Werk je op je eigen manier. Ga

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1

Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Nieuwsbrief 1-vwo-Xtra 1415.1 Alkmaar, 1 september 2014 Beste ouders van onze leerlingen in 1Vwo-X, De kop is er af. De introductieweek is voorbij. Leerlingen en begeleiders hadden er zin in en met het

Nadere informatie

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3

Nieuwsbrief Ouders. Schooljaar 2014-2015 November nr. 3 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, In deze oudernieuwsbrief staat de jaarvergadering van de ouderraad op maandag 17 november om 19.30 uur het meest centraal. Tijdens deze jaarvergadering wordt met de ouders/

Nadere informatie

OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING 2015 2016

OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING 2015 2016 OVERGANGSNORMEN OP- en DOORSTROOMREGELING 2015 2016 Voorwoord Voor u ligt het document Overgangsnormen en op- en doorstroomregeling 2015-2016. De Johan de Witt Scholengroep is een school waar het behalen

Nadere informatie

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING

VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING NIEUWSBRIEF VOOR OUDER(S)/VERZORGER(S) EN LEERLINGEN VOORWOORD EEN BLI(J)K VAN WAARDERING Schooljaar 2018-2019 zit erop. Iedereen zal ongetwijfeld toe zijn aan een periode van rust, ontspanning en inspiratie.

Nadere informatie

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag!

Nieuwsbrief nr. 16. Koningsdag! Alexander Gogelweg 65 4384 EV Vlissingen 0118-465261 louisedecolignyschool@onzewijs.nl Website: www.louisedecolignyschool-onzewijs.nl Nieuwsbrief nr. 16 12 e jaargang Vrijdag 24 april 2015 Koningsdag!

Nadere informatie

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes,

Van de schoolleiding. Nummer 6, juni Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Van de schoolleiding Geachte ouder(s)/verzorger(s), beste jongens en meisjes, Inmiddels is de aanmelding voor de nieuwe brugklassen afgerond. We starten met een mavo klas en een mavo/havo klas. Hartelijk

Nadere informatie

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015

nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 nieuwsbrief Datum: 17 december 2015 Inhoud 1. Inleiding... 1 2. Teamleiders... 1 3. Roosterwijzigingen en nieuwe collega s... 2 4. Ondernemersweek en kerstmarkt... 2 5. Het tweede halfjaar... 4 6. 10-minutenavond...

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016

NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016 Aflevering 7 26 februari 2016 2COLLEGE JOZEFMAVO Algemeen Maandrooster maart 29 feb t/m 3 mrt Klas 3 beroepsstage 1-mrt Klas 4: 19:30-20:30 Infoavond vmbo4-havo4 - decaan

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015

NIEUWSBRIEF. Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015. Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2015-2016, nr. 3 december 2015 Geachte ouder(s) en/of verzorger(s), Voor u ligt de Nieuwsbrief van december 2015 In deze nieuwsbrief: Van de directeur Van de teamleider onderbouw

Nadere informatie

OPDC-NIEUWSBRIEF nummer 3, februari 2018

OPDC-NIEUWSBRIEF nummer 3, februari 2018 OPDC-NIEUWSBRIEF nummer 3, februari 2018 In deze nieuwsbrief de volgende onderwerpen 1. Personeel en nieuw rooster 4. Vrijwilligersdag: 20-04 2. Symbiose en overstappen 5. PBS 3. Almere on Stage: Doe-dag

Nadere informatie

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma!

Ontwikkel. jezelf op. Roncalli. méér dan een diploma! Ontwikkel jezelf op Roncalli méér dan een diploma! Beste bijna-brugklasser, Het is zover: je mag je middelbare school gaan kiezen. Dat is best een pittige klus. Reden om samen met je ouder(s) op zoek te

Nadere informatie

Aan de ouders/verzorgers van/en «Roepnaam» «Tussenv» «Achternaam» «Postadres» «Postpostcode» «Postplaats» Klas: «Klas» Amsterdam, 3 februari 2016

Aan de ouders/verzorgers van/en «Roepnaam» «Tussenv» «Achternaam» «Postadres» «Postpostcode» «Postplaats» Klas: «Klas» Amsterdam, 3 februari 2016 Aan de ouders/verzorgers van/en «Roepnaam» «Tussenv» «Achternaam» «Postadres» «Postpostcode» «Postplaats» Klas: «Klas» Amsterdam, 3 februari 2016 Betreft: activiteitenweek februari 2016 Geachte ouders/verzorgers,

Nadere informatie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie

BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie JAARAGENDA de Passie 2017-2018 - ouders DATUM WEEK 33 vrijdag 18 augustus 2017 zondag 20 augustus 2017 BEGIN EINDE ACTIVITEIT Laatste week zomervakantie rooster online Einde zomervakantie Week 34 Start

Nadere informatie

Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart

Het betreft: 1) het invullen en inleveren van de aanmeldingsstrook 2) het invullen en inleveren van de veiligheidskaart Aan de ouder(s)/verzorger(s) van onze leerlingen uit 3 HAVO. datum 30 september 2014 betreft Buitenlandse reis behandeld door Sacha Vogel en Richard Raven Kenmerk B9201983 bijlagen 3 Geachte ouder(s)/verzorger(s),

Nadere informatie

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter.

Mocht u verder nog vragen hebben, dan kunt u zich richten tot de coördinator of teamleider van uw zoon of dochter. Aan alle ouder(s)/verzorger(s) van alle leerlingen van Het Schoter Datum: 15 juni 2018 Kenmerk: 17311/DVM Betreft: laatste loodjes Beste ouder(s)/verzorger(s), Het schooljaar loopt op zijn einde. Zoals

Nadere informatie

FAQ lijst Hooghuisbreed

FAQ lijst Hooghuisbreed FAQ lijst Hooghuisbreed Algemeen Hoe is passend onderwijs in deze regio geregeld? Sinds 2014 is passend onderwijs ingevoerd op alle scholen in Nederland. Dat houdt in dat de leerlingen zoveel mogelijk

Nadere informatie

Voorwoord. Beste leerling,

Voorwoord. Beste leerling, Voorwoord Beste leerling, Jij gaat 2 weken meedoen op een praktijkschool. Dat is natuurlijk ontzettend spannend, maar ook erg leuk! Dit boek gaat jou helpen om alles wat je leert op te schrijven/tekenen/uit

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018

NIEUWSBRIEF Schooljaar Aflevering 4 30 november 2018 NIEUWSBRIEF Schooljaar 2018-2019 Aflevering 4 30 november 2018 Algemeen Maandrooster december 13-dec Start J-uur periode 2 20-dec KL 3-4 20:00-00:00 Kerstgala 21-dec KL 1-2 9:30-11:30 Kerstviering Nieuwsbrief

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3, MIDDELLAND COLLEGE, 15 augustus 2018

NIEUWSBRIEF 3, MIDDELLAND COLLEGE, 15 augustus 2018 Middelland College NIEUWSBRIEF 3, MIDDELLAND COLLEGE, 15 augustus 2018 Beste ouder(s)/verzorger(s) en leerlingen, Over een paar weken is de vakantie voorbij en start het schooljaar 2018-2019. De verbouwing

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013

NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013 NIEUWSBRIEF ODYZEE COLLEGE augustus 2013 Beste ouder(s), verzorger(s) van alle VSO-leerlingen, Wij vinden het belangrijk u aan het begin van dit nieuwe schooljaar middels deze uitgebreide nieuwsbrief op

Nadere informatie

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5

Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Nieuwsbrief Dinsdag 26 september 2017 Nr. 5 Belangrijke data In de week na elke vakantie is er luizencontrole. Elke dinsdag om 8.15 uur is er Ouderkamer. Woensdag 27 september 18.30 uur MR-vergadering

Nadere informatie

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015

Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Nieuwsbrief SG De Dijk september 2015 Van de directie Het nieuwe schooljaar is alweer in volle gang en de nieuwe brugklassers beginnen hun draai op SG De Dijk al aardig te vinden. Hierbij wensen we alle

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016

Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Nieuwsbrief Schooljaar 2015-2016 nr. 06, 01-02-2016 Beste ouder(s), verzorger(s), leerling(en), Via deze nieuwsbrief willen we jullie graag weer informeren over actuele zaken. Bedankje Edukans Toelating

Nadere informatie

Leerlingengids ISK-EOA

Leerlingengids ISK-EOA Leerlingengids ISK-EOA Leerlingengids ISK-EOA 2 3 Beste leerlingen en ouders/verzorgers, Inhoudsopgave Je leest nu de schoolgids van de afdeling ISK (Internationale Schakelklas) voor Eerste Opvang Anderstaligen.

Nadere informatie

Mhemouders, 5 juli 2016

Mhemouders, 5 juli 2016 Mhemouders, 5 juli 2016 AGENDA DATUM 5 t/m 7 juli 5 juli 5 juli 6 juli 8 juli 8 juli 11 juli 18 augustus 19 augustus 22 augustus 23 augustus 24 augustus 24 augustus Week van 29 augustus 29 augustus 30

Nadere informatie

Persoonlijk onderwijs start vanuit talent

Persoonlijk onderwijs start vanuit talent December 2018 Beste ouder, verzorger, Inmiddels alweer de laatste nieuwsbrief van 2018. Wat vliegen de maanden snel voorbij. Ze zeggen alle leuke dingen gaan meestal snel, dus wie weet is dat wel de reden

Nadere informatie

Nieuwsbrief maart 2017

Nieuwsbrief maart 2017 Belangrijke data in maart: 6 maart Weer naar school 13 maart MR vergadering 20 t/m 24 Week van de maart lentekriebels 20 maart Rapport mee naar huis 23 maart Rapport gesprekken op school Nieuwsbrief maart

Nadere informatie

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website:

BOSCHBLAD. nummer 1, september 2018 Peuterschool: Basisschool: Website: Nieuwsbrief voor ouders en leerlingen van de Ds. D.A. v.d. Boschschool en Peuterschool v.d. Bosch BOSCHBLAD nummer 1, september 2018 Peuterschool: 393 00 10 Basisschool: 394 86 87 Website: www.vdboschschool.nl

Nadere informatie

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018

Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Eben Haëzer nieuws Nieuwsbrief maart 2018 Op facebook plaatsen wij elke week updates over onze school! Belangrijke data: 14 maart Week van het geld in groep 7 & 8 14 maart MR vergadering 21 maart Open

Nadere informatie

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12.

Nieuwsbrief. 30 mei Belangrijke data. 30 mei > voorlichting bureau halt groep 7. 9 juni > extra open dag van uur tot 12. Nieuwsbrief 30 mei 2017 Vanuit de directie: Belangrijke data Beste ouders/verzorgers, Vandaag ontvangt u de een na laatste nieuwsbrief. Dat betekent dat we het einde van het schooljaar al naderen. Nog

Nadere informatie

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO.

Informatieavonden Markland College Oudenbosch. 17 en 18 januari 2018 MAVO. WELKOM Informatieavonden Markland College Oudenbosch 17 en 18 januari 2018 MAVO Waar kom jij vandaan? Waarom kiezen leerlingen voor het Markland College? We vroegen het eens aan onze leerlingen Youri Mies

Nadere informatie

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo

voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo Frits! voor brugklassers facebook.com/ fritsphilipslyceummavo twitter.com/hetfritsphilips www.fritsphilips.eu Frits Junior groep 8 start op woensdagmiddag na de herfstvakantie. Inschrijven via de website

Nadere informatie

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg

Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Nieuwsbrief Sportklas Boermarkeweg Schooljaar 2015-2016 nummer 4, april 2016 Voorwoord Beste ouders/verzorgers, Hierbij de laatste editie van de nieuwsbrief die ik zal maken, want mijn vervanging zit er

Nadere informatie

Nieuwsbrief 108 uitgave 28 april 2010 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de volgende onderwerpen:

Nieuwsbrief 108 uitgave 28 april 2010 Deze nieuwsbrief bevat informatie over de volgende onderwerpen: BASISSCHOOL DE BLOKKENBERG KERKRADE Postbus 2001, 6460 CA Kerkrade, telefoon 045-5453704 Directeur: Dhr. R. Könings Hoofdlocatie: Akkerheide 19, 6463 DC Kerkrade Dislocatie: Vincent van Goghplein 1 6464

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet,

NIEUWSBRIEF. Nieuwe personeelsleden stellen zich aan u voor: Karen de Heer. Beste ouder, verzorger, Karen de Heer: Met vriendelijke groet, Oktober 201 5 nieuwsbrief NIEUWSBRIEF Beste ouder, verzorger, Welkom en/of goed u weer te zien! Het eerste geldt vooral de nieuwe ouders van onze school. U heeft via uw zoon of dochter de afgelopen weken

Nadere informatie

Jaarplanning versie

Jaarplanning versie Jaarplanning 2017-2018 versie 23-8-2017 week 34 1 Periode 1 ma 21-aug-2017 ORGANISATIEDAG 1 (docent op school, leerlingen vrij) Periode A di 21-aug-2017 ORGANISATIEDAG 2 (docent op school, leerlingen vrij)

Nadere informatie

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging

Elke dag inspirerend. vwo / havo. elke dag een uitdaging Elke dag inspirerend vwo / havo elke dag een uitdaging Samen met uw zoon of dochter staat u voor een belangrijke keuze. Op basis van het advies van de basisschool ligt de uitdaging op vwo of havo-niveau.

Nadere informatie

Schoolplein. Uitgave: juli 2014. Voor u ligt de laatste Ouderinfo van het schooljaar 2013-2014.

Schoolplein. Uitgave: juli 2014. Voor u ligt de laatste Ouderinfo van het schooljaar 2013-2014. pag. 1 / 6 Van de locatieleiding Voor u ligt de laatste Ouderinfo van het schooljaar 2013-2014. Het schooljaar is weer voorbij, de vakantie is begonnen! We brengen u graag op de hoogte van een aantal schoolzaken,

Nadere informatie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie

Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Boeken inleveren en rapport ophalen (Vakcollege) Zomervakantie 2016 2017 nummer 10 30 juni 2017 Agenda maandag 3 juli dinsdag 4 juli woensdag 5 juli donderdag 6 juli t/m zondag 20 augustus Rapportgesprekken (PrO) Inhaaldag (Vakcollege) Schoolreis naar de Efteling

Nadere informatie

Ondernemen, Welzijn & Sport

Ondernemen, Welzijn & Sport christelijke school voor vmbo-gl-kbl-bbl Ondernemen, Welzijn & Sport Onderwijs maken we samen! Wat ga je leren? Wat wil je doen en meemaken? Wat kies je? Dat ontdekken we samen: jij, je ouders/verzorgers

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie

NIEUWSBRIEF. Nieuwe Directie Agenda 23 feb; rapport mee 23 feb: uitje groep 8 26 feb t/m 2 mrt: krokusvakantie 14 maart: (mogelijk) stakingsdag 19 maart: studiedag bestuur: lln vrij 21-28 maart Cultuurweek 29 en 30 mrt: presentaties

Nadere informatie