PERSMAP. Meer informatie: Joséevan der Hoek (076)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PERSMAP. Meer informatie: Joséevan der Hoek (076) 5222817 0621853788 josée@between-us.nl"

Transcriptie

1 PERSMAP Meer informatie: Joséevan der Hoek (076)

2 Inhoud 1. Over Between-us Creating Better Business 2. Uitgangspunten Between-us 3. Mensen 4. Productportfolio a) Social Responsibility Scan b) Stakeholder Management c) Change Management d) Woningcorporatie Web Monitor e) Web Prestatie Index 5. Activiteiten a) Green Heroes Sustainable Innovation Network b) ROCOCO-bijeenkomsten 6. Nieuwsbrief 7. Referenties 8. Partners 9. Adviesraad 10. Contact

3 1. Over Between-us Creating Better Business Between-us helpt sinds 1997 organisaties in Nederland, België, Scandinavië en Zwitserland om meetbaar better business te creëren. Het optimaal inspelen op de behoeften van onze klanten komt onder andere tot uiting in een stijging van de merkvoorkeur, een toegenomen werknemertevredenheid, kostenreducties en een betere reputatie. Samengevat: betterpeople, betterplanet, better profit. Between-us heeft een uitgebreid netwerk van internationale partners; onderzoeksbureaus zoals USP en GfK Panel Services maar ook IMD in Lausanne en SAM Sustainbility Indexes, de partij achter de Dow Jones Sustainability Index. Between-us is zeer actief in de ontwikkeling van duurzame innovatie en het creëren van merkwaarde. Er worden regelmatig cases gepubliceerd in toonaangevende tijdschriften en gastcolleges gegeven aan de Zwitserse business school IMD, TiasNimbas, de Imagineering Academy van de NHTV en het Deense Kaospilots; een bedrijfskundige opleiding voor sociale innovatie. Between-us is initiatiefnemer van het Green Heroes Sustainable Innovation Network, een internationaal non profit platform om groene start ups en professionals aan elkaar te verbinden. Between-us is tevens founding partner van de Groene Zaak. De Groene Zaak verenigt bedrijven met een gedeelde ambitie: helpen om de Nederlandse economie sneller te verduurzamen. Onze innovatieve resultaat- en mensgerichte aanpak onderscheidt zich door de inspirerende verbinding die Between-us maakt tussen zakelijkheid en creativiteit.

4 2. Uitgangspunten Between-us mensgericht innovatief effectief oplossingsgericht duurzaam betrokken MVO effectief maken door focus op inspiratie en resultaat

5 3. Mensen

6 Jan van der Kaaij managing partner & oprichter Jan (1964) heeft Between-us in 1997 samen met Joséevan der Hoek opgericht met als doel te ondernemen vanuit respect voor mens en milieu. Jan is gespecialiseerd in het combineren van creativiteit, bedrijfsmatigheid en mensgerichtheidom zo meetbare verbeteringen van concrete bedrijfsresultaten te realiseren. In november 2005 heeft hij zijn ExecutiveMBA op IMDin Lausanneafgerond. Sinds 2003 is hij gastspreker op IMDover duurzaam ondernemen en marketing. Daarnaast is Jan actief als gastdocent op Tias/Nimbasen Kaospilotsin Arhusen Malmö; een bedrijfskundige opleiding voor sociale innovatie. Jan is expert in de volgende onderwerpen: MVO /duurzaamheid in combinatie met marketing en innovatie Verandermanagement Sociale innovatie In zijn vrije tijd is Jan een enthousiast wijnamateur die in vorm blijft door hard te lopen. Telefoon: (076) Mobiel:

7 Publicaties Jan van der Kaaij Is it true love between the Octopus and the Frog? How to avoid the authenticity gap Corporate Reputation Review - Volume 10, Number 4, 2007, pp Corporate philanthropy at work. From the boardroom to the shop floor Anticipating the Future IMD 2007, Chapter 13 Cases voor IMD business school in Lausanne, Zwitserland: (2008) The Happy Shrimp Farm: Social Responsibility & Multiple Stakeholders (2006) U2 can move the world TNT Moving the World Program (2003) Building a Sustainable, Profitable Business: Fair Trade Coffee YOU -een boekje over marketing en MVO (2005)

8 Josée van der Hoek senior consultant & oprichter Josée(1964) heeft Between-us in 1997 samen met Jan van der Kaaij opgericht met als doel te ondernemen vanuit respect voor mens en milieu. Josée is gespecialiseerd in het adviseren van woningcorporaties over effectieve marketing, klantgericht werken, maatschappelijk ondernemerschap en stakeholdermanagement. Joséespecialiseerde zich na haar HBOopleiding in marketing (NIMAC) en communicatie (mastersopleiding CorporateCommunicatie). Ze heeft eerder tien jaar in de uitgeverijsector gewerkt in diverse managementposities. Josée is expert in de volgende onderwerpen: Maatschappelijk rendement Stakeholder management Effectieve wijkinitiatieven In haar vrije tijd kookt Joséegraag voor familie en vrienden en loopt ze hard in het bos. Telefoon: (076) Mobiel:

9 Ines Rothmann - associate Ines leidt sinds 2009 het Belgische kantoor van Between-us in Antwerpen. Ze is gespecialiseerd in advies rond maatschappelijk verantwoord ondernemen in België; vooral het ontwikkelen van een MVOstrategie, het implementeren van duurzaamheid in een organisatie door succesvol verander management en het betrekken van verschillende stakeholders in dit proces. Ines was eerder consultant bij diverse bedrijven in Nederland, Duitsland en Zwitserland, o.a. ECORYS(Nederland), IntergraphCorporations(Nederland), Schwarzkopf-Henkel(Duitsland), en Prodega(Zwitserland) op het gebied van duurzame ontwikkeling, strategic management, marketing en communicatie. Ines is expert in de volgende onderwerpen: Evalueren van overheidsbeleid doorlichten van organisaties analyseren van kritische succesfactoren met oog voor duurzaamheid Telefoon:

10 4. Productportfolio

11 Social Responsibility Scan Klimaatverandering, kinderarbeid, arbeidsomstandigheden of afvalmanagement. Dit zijn slechts enkele maatschappelijke onderwerpen waarop een merk zich kan onderscheiden. Wereldmarktleider op het gebied van consumentenpanelonderzoek GfK en MVO-adviesbureau Between-us hebben hun krachten gebundeld in de Social Responsibility Scan. Deze scan helpt B- to-c merken om de effectiviteit van hun MVO-strategie te verbeteren. Het doel van de Social ResponsibilityScan is drieledig: 1. Het identificeren van die aspecten van duurzaamheiddie belangrijk zijn voor een merk. 2. Inzicht verkrijgen in de huidige prestatiesop het gebied van maatschappelijk ondernemen. 3. Het samenstellen van scenario svoor verbetering. Het resultaat Concrete handvatten om te focussen op de juiste maatschappelijke onderwerpen, met de juiste doelgroepen op de juiste wijze. Het uiteindelijke resultaat is een verbetering van de effectiviteit van de MVO-strategieen daarmee een verhoging van de brand loyalty.

12 Stakeholder Management Effectieve implementatie van maatschappelijke (wijk)initiatieven blijkt vaak alleen mogelijk door nauwe samenwerkingtussen deverschillende stakeholdersdie in veel gevallen tegenovergestelde belangen lijken te hebben. Vanuit meerjarige ervaring met diverse stakeholderprojectenheeft Between-us een instrument ontwikkeld voor de verbetering van de samenwerking tussen stakeholders. Het betreft een 1- daagseworkshop die inspireert om op een andere manier naar mogelijke samenwerking te kijkenmet een concreet plan van aanpak als resultaat. Vanuit de praktijk en vanuit de changemanagement theorie wordt -onder meer dooreen stakeholder management game- samen met de betrokken stakeholders toegewerkt naar een 5- jarenoverzicht inclusief een concreet 100 dagen plan. Deze aanpak is ontwikkeld vanuit ervaringen met een scala aan bestaande wijkinitiatieven voor sociale innovatie en wordt (internationaal) ingezet; onder meer in projecten voor sociale woningbouw.

13 Change Management Het implementeren van duurzaamheid begint met de eigen organisatie en heeft dan ook alles te maken met succesvol verandermanagement. Om de organisatie te trainen hoe ze veranderingen succesvol kunnen implementeren is ChangePro ontwikkeld. ChangePro is een leerinstrumentdat is ontworpen om managers te helpen om hun vaardigheden om verandering te implementeren te vergroten. De tool wordt wereldwijd gebruikt door bedrijven als Xerox, KLM Air France en Vodafone om medewerkers te bekwamen in verandermanagement. Ook het CSRteam van TNT heeft hier inmiddels naar volle tevredenheid gebruik van gemaakt. Sinds kort is er een ChangePro tool beschikbaar die volledig is gericht op het implementeren van verandering op het gebied van duurzaamheid. Between-us was nauw betrokken bij de ontwikkeling van deze versie.

14 Woningcorporatie Web Monitor De Woningcorporatie Web Monitor is een jaarlijks terugkerend onderzoek naar de effectiviteit van de websites van de top 50 grootstewoningcorporatiesop de dimensiesvindbaarheid, usability, content en functionaliteit.

15 Web Prestatie Index De Web Prestatie Index (WPI) is een expertanalyseen een individuele verdieping van de Woning Corporatie Webmonitor. Dit onderzoek geeft concrete conclusies en aanbevelingen met betrekking tot optimalisatie van een woningcorporatie website op basis van ruim 90 beoordelingscriteria die zich richten op vindbaarheid, content, gebruikersvriendelijkheid en functionaliteit. Between-us onderzoekt de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van een corporatiewebsite ten opzichte van 5 andere corporaties naar keuze uit de Woningcorporatie Web Monitor.Men krijgt directbruikbare aanbevelingen om de effectiviteiten het onderscheidend vermogen van de website te vergroten ,1 6,5 6,9 7,1 6,4 7,0 6,5 7,1 6,5 7, vindbaarheid usability content functionaliteit Woningcorporatie Web Monitor

16 5. Activiteiten

17 Sectorrapport Wie doet het licht uit? In samenwerking met: Gepresenteerd tijdens het Nationaal Stakeholder Energiedebat op 9-9-9, de dag van de duurzaamheid in perscentrum Nieuwspoort

18 Green Heroes Sustainable Innovation Network Het Green Heroes SustainableInnovationNetworkis een non profitnetwerk dat door Between-us is ontwikkeld om groene startende bedrijven te verbinden met ervaren professionals vanuit de hele wereld. De Green Heroes maken samen de wereld groener door het ontwikkelen en verbeteren van innovatieve duurzame producten en diensten. Daarnaast wisselen de Green Heroesinformatie, ideeën en ervaringen met betrekking tot duurzame innovatie uit. Green Heroes: hét platform om informatie, ideeën en ervaringen over duurzame innovatie uit te wisselen. Join us and help save the world!

19 ROCOCO lunchbijeenkomsten Vier keer per jaar organiseert Between-us ROCOCO lunchbijeenkomsten: Regionale Overleggen voor Communicatieprofessionalsvan Corporaties. Het doel is om in een informele sfeer te sparren over actuele marketing-en communicatiethema s.

20 6. Between-us MVO nieuwsbrief

21 6. Between-us woningcorporatie nieuwsbrief

22 7. Enkele referenties 22

23 8. Between-us partners

24 9. Between-us adviesraad Charlotte Insinger, vml. Lid Raad van Bestuur, Erasmus Medisch Centrum Edward van den Boorn, Partner, Ray& Berndtson Peter van Minderhout, Consultant, vml. Group Director Corporate Communications en SocialResponsibility,TNT Ronald Provoost, Eigenaar, USP Marketing Consultancy

25 10. Meer informatie Neem voor meer informatie contact op met: Joséevan der Hoek Baronielaan 126a 4818 RD Breda (076) / Of kijkop onzewebsite:

Verbeter uw prestaties met de integrale Engagement Management Cyclus

Verbeter uw prestaties met de integrale Engagement Management Cyclus DE NON-PROFIT MANAGEMENT GIDS DEEL 1 Verbeter uw prestaties met de integrale Engagement Management Cyclus Waarom het tijdperk van CRM voorbij is! Non-profit organisaties zijn afhankelijk van lidmaatschappen

Nadere informatie

1. Samenvatting 2. Voorwoord 3. Inleiding 4. Resultaten 5. Duurzaamheid 6. Conclusies 7. Aanbevelingen 8. Verbeter de effectiviteit van uw website

1. Samenvatting 2. Voorwoord 3. Inleiding 4. Resultaten 5. Duurzaamheid 6. Conclusies 7. Aanbevelingen 8. Verbeter de effectiviteit van uw website inhoud 1. Samenvatting 04 2. Voorwoord 05 3. Inleiding 06 3.1 Internetgebruik Nederlanders en Nederlandse huurders 07 3.2 Marktanalyse 07 4. Resultaten 09 4.1 Vindbaarheid 10 4.2 Usability 12 4.3 Content

Nadere informatie

Noviteiten Novius. Business & Information Management NUMMER 3. In dit derde nummer bestaat het palet uit: Wij wensen u veel leesplezier en inspiratie.

Noviteiten Novius. Business & Information Management NUMMER 3. In dit derde nummer bestaat het palet uit: Wij wensen u veel leesplezier en inspiratie. Voor u ligt de derde uitgave van Noviteiten. De externe nieuwsbrief van Novius met een inspirerend aanbod van artikelen. We zullen u op deze wijze regelmatig bijpraten over voor u relevante onderwerpen

Nadere informatie

Maatschappelijk jaarverslag 2010

Maatschappelijk jaarverslag 2010 Maatschappelijk jaarverslag 200 0.000 Aantal ING medewerkers wereldwijd 4,9% van onze ING Management Council bestaat uit vrouwen 72/00 ING heeft een score van 72 in de Dow Jones Sustainability Index +40

Nadere informatie

De Frontrunners Scan. Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12

De Frontrunners Scan. Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12 De Frontrunners Scan Hoe ver bent u op de weg naar marktleiderschap? p. 1/12 De Frontrunner Scan Dit is een Doe-het-Zelf questionnaire/scan die u een inzicht geeft op de vraag hoe goed u scoort op de 8

Nadere informatie

Genereer betrokkenheid met een gepersonaliseerde website

Genereer betrokkenheid met een gepersonaliseerde website DE NON-PROFIT MANAGEMENT GIDS DEEL 2 Genereer betrokkenheid met een gepersonaliseerde website Door vier kritische succesfactoren toe te passen! Uw website speelt een cruciale rol in het betrekken van uw

Nadere informatie

Verandermanagement: Business as Usual

Verandermanagement: Business as Usual Verandermanagement: Samenvatting Voor organisaties is het inmiddels een vast gegeven dat hun processen en producten continue zullen moeten veranderen om zich te kunnen handhaven in een omgeving waar we

Nadere informatie

Great place to Work. In gesprek met

Great place to Work. In gesprek met In gesprek met Liza Hofland, Coca-Cola Enterprises Niels Bos, HILTI Nederland Harjan Dijkema & Sabine Beute, Solviteers Jacqueline de Block, Business School for Sales Priscilla van de Pol, KPN Wesley Brouwer

Nadere informatie

ONLINE MARKETING STRATEGIE

ONLINE MARKETING STRATEGIE ROTTERDAM SCHOOL OF MANAGEMENT ERASMUS UNIVERSITY EXPERT CLASS ONLINE MARKETING STRATEGIE HOE ZET JE INTERNET IN BINNEN HET MARKETINGBELEID? In deze expert class gaan we in op trends en ontwikkelingen

Nadere informatie

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen

A C A D E M Y. Facilitators van eigen verantwoordelijkheid. Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen A C A D E M Y Facilitators van eigen verantwoordelijkheid Workshops ITSM trainingen Competentie trainingen ACADEMY Inhoudsopgave ITSM workshops ITSM en ITIL Awareness 7 ISO/IEC 20000 Awareness 7 Management

Nadere informatie

HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector

HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector BDO Consultants B.V. Postbus 4053 3502 HB Utrecht Telefoon 030-284 99 60 E-mail consultants@bdo.nl WWW.BDO.NL HOE INNOVATIEF IS UW ONDERNEMING? Onderzoek naar succesfactoren van innovatie binnen de foodsector

Nadere informatie

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO):

Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO): 1 Voorwoord Wist u dat de meerderheid van de MKB-ondernemers maatschappelijk betrokken onderneemt? Dat de manier waarop dat gebeurt, verrassend weinig verschilt

Nadere informatie

Business case Open Innovatie in het Ecosysteem van de Kennis-As Limburg. Toepassingsprogramma, concrete interventies en wetenschappelijk onderzoek

Business case Open Innovatie in het Ecosysteem van de Kennis-As Limburg. Toepassingsprogramma, concrete interventies en wetenschappelijk onderzoek Business case Open Innovatie in het Ecosysteem van de Kennis-As Limburg Toepassingsprogramma, concrete interventies en wetenschappelijk onderzoek 1 Factoren Vestigingsklimaat Zwaartepunten van 1 e tranche

Nadere informatie

De missie van KPMG Nederland wordt om -

De missie van KPMG Nederland wordt om - Kennis ma na ge ment voor en door de business De missie van KPMG Nederland wordt om - schre ven als: Turn knowledge into value for the benefit of our clients, our people, and the capital markets. Dat betekent:

Nadere informatie

Managementgame Catalogus

Managementgame Catalogus Managementgame Catalogus 2 Inhoudsopgave Economie, handel & bedrijf ProSim Classic... 04 ProSim Productie... 06 ProSim Advanced... 08 Business Abroad Management... 10 Businessklas... 12 Overheid City Hall...

Nadere informatie

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert

Social citymarketing. Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen. Door: Fabian Savert Social citymarketing Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Door: Fabian Savert Titel: Social Citymarketing Ondertitel: Waarom je beter vandaag kunt beginnen dan morgen Auteur: Fabian Savert

Nadere informatie

nnual Jaarverslag 2009

nnual Jaarverslag 2009 nnual urius eport 9 Jaarverslag 2009 3 Inhoud 1 Brief van de CEO 5 2 Qurius in het kort 6 2.1 Profiel 6 2.2 Visie en Missie 6 2.3 Strategie 7 2.4 Highlights 2009 8 2.5 Vijfjarenoverzicht 8 2.6 Directie

Nadere informatie

In gesprek met klantgericht denken bij Landal Green Parks Hotitem voert Sales Funnel in social media tips & tricks door Mercuri international

In gesprek met klantgericht denken bij Landal Green Parks Hotitem voert Sales Funnel in social media tips & tricks door Mercuri international In gesprek met Bas Hoogland, klantgericht denken bij Landal Green Parks Rob Honing, Hotitem voert Sales Funnel in Bas Westland, social media tips & tricks Social Media als Sales Tool, door Mercuri international

Nadere informatie

T B. Jaarverslag 2014

T B. Jaarverslag 2014 arverslag T B Jaarverslag 2014 Het jaarverslag van Triodos Bank is ook online beschikbaar. Bekijk het online jaarverslag 2014 op www.triodos.nl/jaarverslag. Hier staat meer gedetailleerde informatie,

Nadere informatie

Optimaliseren van projectprestaties

Optimaliseren van projectprestaties Optimaliseren van projectprestaties 2 Optimaliseren van projectprestaties Vakmanschap in Project, Programma, Portfolio en Interim-management In een complexe en snel veranderende wereld grijpt ICT steeds

Nadere informatie

Noviteiten Novius. Business & Information Management NUMMER 5. menu. De inhoudsopgave van deze Noviteiten is:

Noviteiten Novius. Business & Information Management NUMMER 5. menu. De inhoudsopgave van deze Noviteiten is: Noviteiten December 2011 menu Het is moeilijk te ontkomen aan al het crisisnieuws de laatste tijd. We merken gelukkig bij onze klanten - en bij onszelf - dat dit juist leidt tot een scherpe en kritische

Nadere informatie

FINANCE EXECUTIVE MASTER IN SAMENWERKEN IN ALLIANTIES, NETWERKEN EN PARTNERSHIPS

FINANCE EXECUTIVE MASTER IN SAMENWERKEN IN ALLIANTIES, NETWERKEN EN PARTNERSHIPS FINANCE EXECUTIVE MASTER IN SAMENWERKEN IN ALLIANTIES, NETWERKEN EN PARTNERSHIPS 1 What if alliances and partnerships are more than buzz words? Wat gebeurt er als......allianties en partnerships meer zijn

Nadere informatie

Verslag van de conferentie Cultuur in Beeld De kunst van het ondernemen

Verslag van de conferentie Cultuur in Beeld De kunst van het ondernemen Verslag van de conferentie Cultuur in Beeld De kunst van het ondernemen Fokker Terminal te Den Haag, 18 mei 2011 Doel van de conferentie Tijdens de conferentie stonden drie thema s centraal, die relevant

Nadere informatie

H ein eken N .V. Jaaroverzicht 2011

H ein eken N .V. Jaaroverzicht 2011 Jaaroverzicht 2011 Welkom bij HEINEKEN HEINEKEN is een van s werelds toonaangevende bierbrouwers, met merken die verkrijgbaar zijn in 178 landen over de hele wereld We zijn een trotse, onafhankelijke,

Nadere informatie

Ervaren marketeers, maar wel snakken naar kennis

Ervaren marketeers, maar wel snakken naar kennis Joris Merks Schizofrene marketing pag 7 Jos Veldwijk Gouden tijden voor B2B marketeers Frank van Delft Klantinzicht grootste uitdaging pag 4 pag 6 Carrièrekrant voor professionals in marketing, communicatie,

Nadere informatie

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2013 / 2014

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2013 / 2014 Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2013 / 2014 De klantbeleving tijdens contactmomenten bij banken, verzekeraars, energiemaatschappijen en telecom- en internetproviders. Voorwoord Het vermogen om klanten

Nadere informatie

Publiek Privaat Profileren

Publiek Privaat Profileren Business Based Innoveren < 1 Publiek Privaat Profileren Samenwerken aan meer bètatechnici in het beroepsonderwijs Ervaringen uit het eerste jaar Centres of Expertise en Centra voor innovatief vakmanschap

Nadere informatie