HV Stationsplein Leiden Jaarverslag 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "HV Stationsplein Leiden Jaarverslag 2013"

Transcriptie

1 HV Stationsplein Leiden Jaarverslag 2013 Leden van het bestuur Voorzitter: vacant Secretaris: Kees Dil Penningmeester: Paul Ellerbeck Bestuurslid: Harold Fonk Het aantal leden op 31 december 2013 bedroeg : 60 Aktiviteiten: o Op zaterdag 6 april 2013 is de Algemene Ledenvergadering gehouden in Spaans restaurant Tapadero, Stationsweg, Leiden Aanwezig : 13 leden. o Kees Dil heeft de taken overgenomen van Jaap Jansen ( secretaris ) o Eind april 2013 is een A4 verspreid met informatie over de huur o Er is zowel schriftelijk als mondeling contact geweest met Van 't Hof-Rijnland i.v.m. diverse reparaties o Op zaterdag 21 september is in de hal van de hoofdingang de Burendag gevierd o Het bestuur heeft 8 x vergaderd o In maart 2014 heeft de huurdersvereniging een pagina op facebook geopend en verder is er nu een eigen website. o Er zijn 2 nieuwe bewoners benaderd : Francis Silva (124) en John van Mullem (98). Zij waren bereid in het bestuur plaats te nemen. o Er is onderzoek gedaan naar de service/stookkosten ( helaas, is hier tot nu toe geen oplossing voor gevonden)

2 Financiële stukken Achtereenvolgens treft u de jaarrekening 2013, de balans ultimo 2013 en de begroting Al deze overzichten lichten we toe. Jaarrekening 2013 Baten Begroting Werkelijk Verschil begrote en werkelijke baten Bijdrage verhuurder Contributies leden Donaties - - Rente zakelijke spaarrekening Onttrekking eigen vermogen Totaal baten Lasten Begroting Werkelijk Verschil begrote en werkelijke lasten Activiteiten Contributie Woonbond ALV Administratie- en bestuurskosten Totale lasten

3 Totaalresulaat 2013 Totale gerealiseerde baten: 62 Totale gerealiseerde lasten: 633 Nadelig verschil Baten voorgaande jaren 0 Lasten voorgaande jaren 0 Correctie voorgaande jaren 0 Wijziging eigen vermogen: Begrote onttrekking 0 Nadelig verschil Totale wijziging eigen vermogen -571 Het overzicht totaalresultaat 2013 laat een nadelig resultaat zien van 571. Dit resultaat valt uiteen in een nadeel aan de batenkant van 653 en een voordeel aan de lastenkant van 82. Het nadeel wordt veroorzaakt doordat de verhuurder zijn bijdrage heeft stopgezet en leden hun contributie niet hebben voldaan. De bijdrage is stopgezet omdat de vereniging teveel eigen vermogen heeft en de leden niet zelf bijdragen aan de vereniging. Dit dwingt ons ertoe in te teren op ons eigen vermogen. Een volledige toelichting op de afzonderlijke posten van de jaarrekening treft u op de volgende pagina.

4 Toelichting op de jaarrekening 2013 Hieronder lichten we de verschillende posten van de jaarrekening toe. We beginnen met de baten. Baten: Bijdrage verhuurder We hebben de jaarlijkse bijdrage van de eigenaar begroot op 455. Voor iedere bewoner ontvangen we doorgaans van de verhuurder 5. (91 appartementen x 5 is 455). Net zoals in 2012 hebben we in 2013 de bijdrage niet gekregen. Zijn redenen hebben we hierboven toegelicht. Contributies Voor 2012 heeft de ledenvergadering vorig jaar ingestemd met het voorstel van het bestuur om de verplichte contributie a 5 vrij te geven. Dit is ingegeven door de relatieve moeite die het kost om de contibutie te innen in relatie tot de geringe bijdrage. Omdat de bijdrage van de eigenaar is stopgezet hebben we de contributie weer ingevoerd. Weinig leden hebben deze contributie voldaan. Het blijkt dat zonder actieve benadering en aanpak de inkomsten niet gerealiseerd worden. Degenen die wel de moeite hebben genomen om bij te dragen aan de huurdersvereniging, danken we hartelijk. Donaties Ondanks dat er geen bedrag bij donaties is weergeven, hebben we van twee bewoners een hogere contributiebijdrage dan 5 ontvangen Zulke donaties hebben we geadministreerd bij de contributies. Rente Onze overtollige liquide middelen hebben we op een renterekening staan waarover we jaarlijks rente ontvangen. Het belegd bedrag is met afgenomen omdat we dit nodig hadden voor onze betalingen (interen op ons vermogen). Samen met een lagere rentestand (0,95%) heeft dit tot een lager rente-opbrengst geleid.

5 Onttrekking eigen vermogen Doordat we van contributieheffing en bijdrage van de verhuurder zijn uitgegaan, hebben we geen onttrekking van ons eigen vermogen begroot. De resultaten laten zien dat dit uiteindelijk aan het eind van het boekjaar wel nodig is. Lasten: Activiteiten De activiteiten in 2013 zijn beperkt tot de burendag. Contributie Woonbond Dit betreft ons lidmaatschap bij de nationale woonbond. De uitgave komt nagenoeg overeen met de begroting. ALV Hieronder worden de kosten verstaan voor het houden van de Algemene Ledenvergadering. Doorgaans is dit een bedrag van ongeveer 200. Door vermoedelijk lagere inkomsten hebben we het begroot bedrag naar beneden bijgesteld en een bescheiden ALV gehouden in het restaurant Tapaderoo. Uiteindelijk was de opkomst onverwacht groot. Dit ging gepaard met extra kosten van 20. Adminstratie- en bestuurskosten Dit betreffen de kosten voor het maken en drukken van de nieuwsbrieven en posters, de jaarlijkse inschrijvingskosten van de kamer van koophandel, de kosten van het bankverkeer, kosten voor bestuursvergadering en andere beperkte administratieve kosten. Conclusie/samenvatting; Wederom laten de baten een forse tegenvaller zien door het ontbreken van de jaarlijkse bijdrage van de verhuurder en contributie inkomsten. In 2012 was het nadeel 317, in Inmiddels is het eigen vermogen afgenomen van eind 2010 naar eind Dit vraagt om bezinning, maatregelen, en een goed gesprek met de verhuurder. De weerslag van het jaarrekeningresultaat komt tot uitdrukking in de balans van de vereniging. De balans geeft aan hoe groot onze bezittingen (activa), schulden (passiva) en het eigen vermogen (verschil tussen de bezittingen en schulden) zijn altijd een momentopname.

6 Hieronder vindt u de balans aan het begin (1 januari 2013) en eind (31 december 2013) van het verslagjaar. Balans op 1 januari 2013 Activa Passiva Zakelijke spaarrekening 3.848,19 Eigen vermogen 3.843,05 ING- Rekening 171,08 Crediteuren 172,78 Debiteuren - Vooruitontvangen bedragen - Kas 3,44- Totale activa 4.015,83 Totale passiva 4.015,83 Balans op 31 december 2013 Activa Passiva Eigen vermogen Zakelijke spaarrekening 2.885,19 (incl. neg. saldo 2013) 3.272,08 ING- Rekening 385,33 Crediteuren Debiteuren - Vooruitontvangen bedragen - Kas 1,56 Totale activa 3.272,08 Totale passiva 3.272,08

7 Toelichting op de balans ultimo 2013 Activa Bankrekeningen en Kas Dit geeft de omvang van de kaspositie en hoogte van de bankrekeningen weer. Hierover zijn geen bijzonderheden te melden. De kaspositie is nagenoeg nul. Debiteuren We hebben eind 2013 geen debiteuren. Dat wil zeggen dat er geen rekeningen open staan. Passiva Eigen vermogen Het eigen vermogen is wederom gedaald. Zoals in de jaarrekening is beschreven, wordt het negatief saldo 2013 van 571 in mindering gebracht op het eigen vermogen. Dit is terug te zien een afname van het eigen vermogen tussen het begin en het eind van het jaar. Vermindering van het eigen vermogen van naar eind Het jaar ervoor (2012) daalde het eigen vermogen van met 317 naar Crediteuren Er zijn geen crediteuren. Alle rekeningen zijn betaald. Vooruit ontvangen bedragen Per 31 december 2013 hebben we geen vooruit ontvangen bedrag voor het jaar 2014 ontvangen.

8 Verslag van de kascommissie Dinsdag 6 mei 2013 heeft de kascommissie van de huurdersvereniging Stationsplein 26 t/m 206 het boekjaar 2013 van de vereniging gecontroleerd. De controle bestond uit de beoordeling van de jaarrekening 2013, de balanspositie per 1 januari 2014 inclusief de kaspositie en de gevoerde financiële administratie. Tijdens deze controle heeft de kascommissie geen onregelmatigheden aangetroffen en geeft hiermee het oordeel dat de jaarrekening 2013 een juiste weergave van de werkelijkheid is. J.Th. M. de Wolff

9 Begroting 2014 en toelichting Baten Lasten Bijdrage verhuurder Activiteiten Contributies/bijdrage bewoners Contributie Woonbond Donaties ALV Rente zakelijk spaarrekening Administratie en bestuurskosten Bijdrage verhuurder 2012 en Procedure afrekening servicekst 450 Teruggave kosten procedures p.m. Procedure bijdrage verhuurder 100 Website 120 Aanvulling eigen vermogen 388 Totale geraamde baten Totale geraamde lasten Hieronder wordt de begroting 2014 post voor post toegelicht. De wijziging van de bedragen ten opzichte van de begroting 2013 komt aan de orde. Geraamde baten: Bijdrage verhuurder In 2012 en 2013 hebben we geen bedrag ontvangen van de verhuurder. Inmiddels hebben we contact opgenomen met de woonbond die ons wees op de wettelijke verplichting van de verhuurder om tenminste de bijdrage aan de woonbond en de kantoorruimte/secretariaatkosten te vergoeden (Wet overleg huurder-verhuurder). De geraamde bijdrage stellen we dan ook gelijk aan onze contributie aan de woonbond en onze administratie en bestuurskosten. Dit is een andere grondslag dan vorige jaren toen we een bedrag van 5 voor elke woning hanteerden.

10 Contributie/bijdrage bewoners Aan de bewoners vragen we bijdrage van 7,50. Dit is nodig ter dekking van onze kosten, aanvulling van ons eigen vermogen en tegenhanger van de bijdrage van de verhuurder. In 2014 ondernemen we meer activiteiten ten opzichte van vorige jaren. Onder andere hebben we het voornemen om twee heikele punten aan de orde te stellen bij de huurcommissie: de late afrekening stookservicekosten (de nota over mochten de bewoners pas recent ontvangen!) en het achterblijven van de bijdrage van de verhuurder. Aan het inschakelen van de huurcommissie zijn procedurekosten verbonden. Deze moeten worden gedekt. We schatten in dat we van 50% van de bewoners een bijdrage zullen ontvangen. Donaties leden De vrijwillige bijdrage ter ondersteuning van de huurvereniging hebben we op 0 gesteld. Rente zakelijke spaarrekening Het begrote bedrag voor 2014 is identiek aan het ontvangen bedrag voor Bijdrage verhuurder 2012 en 2013 Voor 2012 en 2013 hebben we geen bijdrage van de verhuurder ontvangen. Wij menen daar wel recht op te hebben. Nogmaals zullen we de verhuurder benaderen voor deze bijdrage van voorgaande jaren. Teruggave kosten procedures In 2014 brengen we als huurdersvereniging twee zaken in bij de huurcommissie. Hiervoor moeten we een vergoeding betalen die we deels terugkrijgen als we in het gelijk worden gesteld. Om aan te geven dat de mogelijkheid bestaat dat we een bedrag terugkrijgen, ramen we hiervoor een p.m.-post in.

11 Geraamde lasten: Activiteiten Hieronder ramen we de kosten voor onze activiteiten U moet hierbij denken aan de galerijparty (deelname aan de nationale burendag), de Nieuwjaarsborrel, diverse informatiebijeenkomsten en verfraaiing/behoud van de inrichting van de entrees. Contributie woonbond Dit is de jaarlijkse bijdrage aan de nationale woonbond. Ten opzichte van 2013 hebben we het bedrag gecorrigeerd met de jaarlijkse prijsstijging. ALV De aanmeldingen voor de algemene ledenvergadering 2014 hebben we binnen. Er is een forse belangstelling. Inmiddels hebben zich 18 bewoners opgegeven voor deze vergadering. Deze vindt plaats in restaurant Luxor. Gelet op het aantal verwachte bewoners hebben we het bedrag voor zaalhuur en consumpties verhoogd. Administratie en Bestuurskosten De begrote kosten voor de administratie en het bestuur zijn enigszins naar boven bijgesteld. Dit hebben we gedaan omdat het aantal bestuursleden is uitgebreid tot 5. Daarnaast hebben we het voornemen om actiever op te treden en meer te doen aan belangenbehartiging. Onder administratie- en bestuurskosten vallen ondermeer de inschrijfkosten voor de Kamer van Koophandel, drukkosten voor nieuwsbrieven, posters en publicaties, kosten voor vertegenwoordigende activiteiten bestuursleden e.d. Procedure afrekening servicekosten De afrekening van de stook- en servicekosten ontvangen we doorgaans jaren na de bewuste periode. Dit wekt veel irritatie op en verwondering bij bewoners. Diverse signalen hebben we hierover ontvangen. Daarnaast is de afrekening erg onduidelijk. Diverse jaren achtereen hebben we dit kenbaar gemaakt bij Van het Hof Rijnland. Dit heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. We zijn voornemens om deze kwestie voor te leggen aan de huurcommissie om zo een tijdige en duidelijke afrekening van de service- en stookkosten af te dwingen. Voor het aanhangig maken van deze kwestie brengt de huurcommissie 450 in rekening. Dit bedrag krijgen we deels terug als we in het gelijk worden gesteld.

12 Procedure bijdrage verhuurder Jaarlijks brengen we onze begroting en activiteitenplan voor aan de verhuurder met het verzoek om een bijdrage aan de kosten van onze vereniging. Tot 2012 kregen we deze bijdrage van 455 per jaar. Met ingang van 2012 heeft de verhuurder de bijdrage stopgezet met als argumentatie dat ons eigen vermogen groot genoeg was en we zelf geen bijdrage van de leden raamden. Naar nu blijkt is de verhuurder verplicht bij te dragen aan de kosten van een huurdersvereniging. Dit is gebaseerd op de wet Overleg Huurder-Verhuurder (WOVH). We leggen ook deze kwestie voor aan de huurcommissie. Hiervoor is een procedurevergoeding verschuldigd van 100. Website Zoals u wellicht heeft gemerkt, is de huurdersvereniging digitaal gegaan. Inmiddels hebben we een website en zijn te vinden op Facebook. De kosten voor het hosten van de website en registratie van de domeinnaam kost jaarlijks 120. Aanvulling eigen vermogen Vanaf 2011 teren we in op ons eigen vermogen. Hierdoor is de buffer voor onverwachte incidenten en tegenvallers gering geworden. Naar verwachting sluiten we 2014 af met een voordeel. We stellen voor met dit bedrag het eigen vermogen aan te zuiveren.

Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6

Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6 Jaarrekening 2015 ALV 15 april 2016 Agendapunt 6 Contact Secretariaat Bogaardplein 15 Postbus 5305 2280 HH Rijswijk 070-3261816 vzhg@rijswijk.nl www.vzhg.nl AAN: Algemene vergadering Bijgaand ontvangt

Nadere informatie

Huurders Vereniging De Brinkhof Financiële Administratie Rustenburgstraat 64 7311 JC Apeldoorn. Financieel jaarverslag 2012 en begroting 2013

Huurders Vereniging De Brinkhof Financiële Administratie Rustenburgstraat 64 7311 JC Apeldoorn. Financieel jaarverslag 2012 en begroting 2013 Inhoud 1. Balans per 31 december 2012 2. Staat van en 2012 3. Toelichting op de Balans 4. Toelichting op de staat van en 5. Ondertekening door bestuurders huurdersvereniging 6. Verklaring inzake controle

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2013

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2013 FINANCIEEL JAARRAPPORT 2013 VERENIGING TOT BEVORDERING VAN KENNIS VAN HEBREEUWS te AMSTERDAM Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2013 1 2. Algemene resultatenrekening over 2013 en 2. begroting 2014

Nadere informatie

Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten

Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten Vereniging van Zuid-Hollandse Gemeenten Vergadering : AV 17-04-2015 Agendapunt : 4 Aan : Algemene Vergadering Kenmerk : AV 15041704 Datum : 7 april 2015 Bijlage : ONDERWERP : Jaarrekening 2014 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Financieel jaarverslag. Vereniging Officieren Cavalerie. 4 april 2015

Financieel jaarverslag. Vereniging Officieren Cavalerie. 4 april 2015 Financieel jaarverslag Vereniging Officieren Cavalerie 2014 4 april 2015 1 Geachte leden van de Vereniging Officieren Cavalerie, Hierbij het financiële jaarverslag Vereniging Officieren Cavalerie, ter

Nadere informatie

Vlottende activa Bank 817, ,16 Nog te innen partijbijdrage 1175, ,00 Debiteuren/Contributie 85,00 447, ,91 7.

Vlottende activa Bank 817, ,16 Nog te innen partijbijdrage 1175, ,00 Debiteuren/Contributie 85,00 447, ,91 7. Jaarrekening 2015 Balans Activa Activa Activa Vlottende activa Bank 817,91 6.148,16 Nog te innen partijbijdrage 1175,00 1.345,00 Debiteuren/Contributie 85,00 447,50 2077,91 7.945,66 Passiva Passiva Passiva

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Amsterdam Jaarcijfers 2013 Opgesteld d.d. 17 april 2014

Nadere informatie

Financiële overzichten

Financiële overzichten VERENIGING WIKIMEDIA NEDERLAND Financiële overzichten Mei 2009 ewtoelichting bij de bijgewerkte financiële overzichten Vereniging Wikimedia Nederland 2009 Voor wat betreft de financiële overzichten van

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012 FINANCIEEL JAARRAPPORT 2012 VERENIGING TOT BEVORDERING VAN KENNIS VAN HEBREEUWS te AMSTERDAM Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2012 1 2. Algemene resultatenrekening over 2012 en 2. begroting 2013

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2011 RESP. 2010 BEGROTING. 2012, 2013 en 2014

BALANS RESULTATENREKENING 2011 RESP. 2010 BEGROTING. 2012, 2013 en 2014 BALANS & RESULTATENREKENING 2011 RESP. 2010 & BEGROTING 2012, 2013 en 2014 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening over 2011. De ALV van 2011 vond plaats in het Zuiderzeemuseum

Nadere informatie

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59

BALANS 2012. Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12. Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 BALANS EN RESULTATENREKENING 2012 WERKGROEP 18e EEUW BALANS 2012 Activa 31-12-11 31-12-12 Passiva 31-12-11 31-12-12 Postbank 7.857,94 12.497,29 Eigen vermogen 65.648,64 71.298,59 Postcheque België 5.105,30

Nadere informatie

5 november 2017 Floor Wijnands, penningmeester NVOR

5 november 2017 Floor Wijnands, penningmeester NVOR Voorlopige balans per 26 oktober 2017, balans per 31-12-2016 Kolommenstaat: begroting 2016, exploitatie 2016 begroting 2017, voorlopige exploitatie 2017 per 26 oktober 2017 en begroting 2018 Toelichtingen

Nadere informatie

Financieel verslag 2017 penningmeester

Financieel verslag 2017 penningmeester Financieel verslag 2017 penningmeester De Vereniging tot Behoud van Anna s Hoeve en omgeving is een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid met als doelstelling het bevorderen van de instandhouding

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2014 Samenvatting Het boekjaar 2014 werd afgesloten met een groot exploitatieresultaat. Enerzijds komt dat doordat de inkomsten groeiden vanwege een sterke toename in het aantal

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2015 Algemeen Het jaar 2015 is afgesloten met een voordelig saldo van 5.835,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2012

VEDIS. Jaarverslag 2012 VEDIS Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Winst- en verliesrekening over 2012 en begroting 2013 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2012 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Stationsstraat 79 G 3811 MH Amersfoort. Financieel jaarverslag 2014

Stationsstraat 79 G 3811 MH Amersfoort. Financieel jaarverslag 2014 Stationsstraat 79 G 3811 MH Amersfoort Inhoudsopgave Financieel jaarverslag... 3 Samenstelling bestuur... 3 Algemene toelichting... 4 Waarderingsgrondslagen... 4 Grondslagen van resultaatbepaling... 4

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Inhoudsopgave Balans per 31 december 2015 2 Algemene resultatenrekening over 2015 en begroting over 2016 Samenvatting & toelichting 3 Algemene resultatenrekening over 2015 en

Nadere informatie

VEDIS. Jaarverslag 2013

VEDIS. Jaarverslag 2013 VEDIS Jaarverslag 2013 Inhoudsopgave 1 Balans per 31 december 2013 3 2 Winst- en verliesrekening over 2013 en begroting 2014 4 3 Toelichting op de jaarrekening 2013 5 3.1 Toelichting van de penningmeester

Nadere informatie

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014

Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 Financieel jaarverslag en jaarrekening van het jaar 2014 I N H O U D Voorwoord 2 Financieel jaarverslag 2014 3 Jaarrekening van 31 december 2014 4 Toelichting op de balans van 31 december 2014 4 Toelichting

Nadere informatie

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland

B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland. Boeddhistische Unie Nederland B.U.N. Boeddhistische Unie Nederland Vereniging van boeddhistische groeperingen in Nederland Boeddhistische Unie Nederland Postbus 17286 1001 JG Jaarcijfers 2014 Opgesteld d.d. 6 maart 2015 Door Anne Blankendaal

Nadere informatie

Pagina 1. Financiële verantwoording 2012-2013 MaarnWijzer

Pagina 1. Financiële verantwoording 2012-2013 MaarnWijzer Pagina 1 Financiële verantwoording 2012-2013 MaarnWijzer Aftekening kascommissie Maarn, 7 november 2013. Nagezien en akkoord bevonden. De kascommissie: '. "f)-ê l(á..j C.l'..z- \>2- W'--tJl JL; i& \"--

Nadere informatie

Jaarrekening 2012 Stichting Vrienden van Verpleeghuis Nebo

Jaarrekening 2012 Stichting Vrienden van Verpleeghuis Nebo Jaarrekening 2012 Stichting Vrienden van Verpleeghuis Nebo RSIN nummer : 003054500 (fiscaal nr) KvK nummer : 40409320 Stichting Vrienden van Verpleeghuis Nebo Bestuursverslag Hierbij bieden wij u de jaarrekening

Nadere informatie

Myeloproliferatieve Neoplasmata Stichting

Myeloproliferatieve Neoplasmata Stichting Myeloproliferatieve Neoplasmata Stichting Financieel Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Algemene toelichting... 3 Waarderingsgrondslagen... 3 Grondslagen van resultaatbepaling...

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 Belangenvereniging Pensioengerechtigioden Pensenfonds Zorg en Welzijn FINANCIEEL JAARVERSLAG van de Belangenvereniging Pensioengerechtigden PFZW (BPP) Aangesloten bij de N.V.O.G. (Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Jaarrekening 2018 Staat van inkomsten en uitgaven INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Contributies 12.654 12.000 13.195 Subsidie 7.277 7.250 7.413 Advertenties 13.733 11.750

Nadere informatie

BEWONERSVERENIGING LEEFBARE BINNENSTAD

BEWONERSVERENIGING LEEFBARE BINNENSTAD ten opzichte van begroot Begroot Werkelijk Inkomsten Contributies (leden begroot 250/werkelijk 268) 2.500,00 2.790,00 Subsidie 6.200,00 6.229,40 Rente 0,00 72,67 Totaal inkomsten 8.700,00 9.092,07 Uitgaven

Nadere informatie

CONCEPT FINANCIEËL JAARVERSLAG 2018

CONCEPT FINANCIEËL JAARVERSLAG 2018 !! CONCEPT FINANCIEËL JAARVERSLAG 2018 Amsterdam, 20 januari 2019. L.S. De eerste 7 vette jaren zijn voorbij en BRAM krijgt ook nu last van de recessie. Zowel de ontvangen donaties en de opbrengsten van

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2012

Financieel Jaarverslag 2012 Financieel Jaarverslag 2012 Stichting Noonan Syndroom Financieel Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave Inleiding... 3 Samenstelling bestuur... 3 Balans... 4 Staat van baten en lasten... 5 Toelichting algemeen...

Nadere informatie

Begroting 2016 bijgestelde begroting 2015

Begroting 2016 bijgestelde begroting 2015 Begroting 2016 en bijgestelde begroting 2015 4 april 2015 1 Geachte leden van de Vereniging Officieren Cavalerie Hierbij: de begroting 2016 en de bijgestelde begroting 2015. Om een goed beeld te krijgen

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2013 is afgesloten met een nadelig saldo van 1072,00. Dit saldo komt ten laste van het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2013 is afgesloten met een nadelig saldo van 1072,00. Dit saldo komt ten laste van het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2013 Algemeen Het jaar 2013 is afgesloten met een nadelig saldo van 1072,00. Dit saldo komt ten laste van het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden

Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Jaarrekening 2016 Vereniging van Pastoraal Werkenden Vereniging van Pastoraal Werkenden (VPW) goedgekeurd door de ALV 18 mei 2017 kascommissie Auke Poppen en Wim van Paassen INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2014

FINANCIEEL JAARRAPPORT 2014 FINANCIEEL JAARRAPPORT 2014 VERENIGING TOT BEVORDERING VAN KENNIS VAN HEBREEUWS te AMSTERDAM Inhoudsopgave 1. Balans per 31 december 2014 1 2. Algemene resultatenrekening over 2014 en 2. begroting 2015

Nadere informatie

Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk.

Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk. www.jooplengkeek.nl Niet-commerciële organisaties Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk. Met een goed overzicht van de ontvangsten en de uitgaven bewaken we dat de liquide

Nadere informatie

HERZIEN FINANCIEEL JAARVERSLAG

HERZIEN FINANCIEEL JAARVERSLAG Federatie Dierenambulances Nederland HERZIEN FINANCIEEL JAARVERSLAG 2014 Secretariaat FDN e-mail: info@fdn.nl Amersfoortseweg 38 website: www.fdn.nl 3951 LC Maarn ING Bank: NL17 INGB 0000 2974 07 Tel :

Nadere informatie

Financiële rapportage 2017

Financiële rapportage 2017 Financiële rapportage 2017 Dossiernummer 201710018 Kenmerk 10018 Datum 23-2-2018 Voor Bewonersvereniging leefbare binnenstad/wijkraad binnenstad Postbus 11020 5200 EA 's-hertogenbosch Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV

Amsterdam Centrum. Jaarrekening 2014. Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV Amsterdam Centrum Jaarrekening 2014 Status: Versie 3 Vast te stellen door de ALV 1 Inleiding Voor u ligt de eerste versie van het financieel jaarverslag over 2014 van de afdeling Amsterdam Centrum van

Nadere informatie

3. Financieel jaarverslag

3. Financieel jaarverslag 3. Financieel jaarverslag 3.1. Algemeen Zoals zich al liet aankondigen is er in het afgelopen jaar een verlies gemaakt. Het resultaat over afgelopen boekjaar is - 1.614,14,-. Dit bedrag is gecorrigeerd

Nadere informatie

Balans en resultaat 2012, begroting 2013, Infolijn-AG

Balans en resultaat 2012, begroting 2013, Infolijn-AG JAARREKENING 2012 ALGEMEEN Voor onze Stichting Telefonische Informatie Alternatieve Geneeswijzen waren de inkomsten in 2012 als gevolg van de economische crisis wederom aanzienlijk lager dan in de afgelopen

Nadere informatie

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT

GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT JAARREKENING 2013 Algemeen Hierbij treft u aan de jaarrekening 2013 van onze kerk. Per oktober 2013 hebben wij afscheid genomen van de GKD. De ontvangen huuropbrengsten

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Senioren Partij Maastricht

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Senioren Partij Maastricht FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Senioren Partij Maastricht BALANS Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vorderingen Contributies nog niet betaald 530 - Schadeclaim - 58.491 Overige vorderingen - - 530 58.491 Liquide

Nadere informatie

JAARREKENING 2014 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT. Algemeen

JAARREKENING 2014 GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT. Algemeen GEREFORMEERDE KERK VRIJGEMAAKT TE DELFT JAARREKENING 2014 Algemeen Hierbij treft u aan de jaarrekening 2014 van onze kerk. Per oktober 2013 hebben wij afscheid genomen van de GKD. Hierdoor nemen, ten opzichte

Nadere informatie

HISTORISCHE KRING "TUSSEN RIJN EN LEK"

HISTORISCHE KRING TUSSEN RIJN EN LEK FINANCIEEL VERSLAG 2016 Inhoud: Balans Staat van baten en lasten Toelichtingen op de balans en de staat van baten en lasten Begroting 2017 Houten, januari 2017 Namens het bestuur: W.C.G. van Zijl Penningmeester

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van het Museum. Princessehof. Financieel verslag 2015. Begroting 2016

Vereniging Vrienden van het Museum. Princessehof. Financieel verslag 2015. Begroting 2016 Vereniging Vrienden van het Museum Princessehof Financieel verslag 2015 Begroting 2016 Vereniging Vrienden van het Museum Princessehof Inhoud Blz. Balans per 31 december 2015 3 Exploitatierekening 2015

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van Hofstaete & Intermezzo. Jaarrekening 2017

Vereniging Vrienden van Hofstaete & Intermezzo. Jaarrekening 2017 Vereniging Vrienden van Hofstaete & Intermezzo Jaarrekening 2017 Jaarrekening 2017 Inhoudsopgave Jaarrekening 3 Balans per 31 december 2017 3 Resultatenrekening 4 Toelichting behorende tot de resultatenrekening

Nadere informatie

Vereniging van Nederlandse Gemeenten

Vereniging van Nederlandse Gemeenten Vereniging van Nederlandse Gemeenten Financieel jaarverslag 2014 Afdeling Flevoland Inhoud Balans... 3 Toelichting op de balans... 4 Activa... 4 Passiva... 4 Exploitatierekening... 5 Toelichting op de

Nadere informatie

JAARREKENING 2012. Stichting Inzichts Meditatie

JAARREKENING 2012. Stichting Inzichts Meditatie JAARREKENING 2012 Stichting Inzichts Meditatie Jaarrekening 2012 Inhoudsopgave Rapport 1. OPDRACHT 3 2. ALGEMEEN 3 2.1 DOELSTELLING 3 3. FINANCIERING 4 3.1 HERKOMST EN BESTEDING DER MIDDELEN 4. RESULTAAT

Nadere informatie

Jaarrekening 2013. Inhoudsopgave. Verslag kascontrole 2. Jaarrekening 2013 Lasten en Baten 3. BALANS per 31 december 2013 6

Jaarrekening 2013. Inhoudsopgave. Verslag kascontrole 2. Jaarrekening 2013 Lasten en Baten 3. BALANS per 31 december 2013 6 Jaarrekening 2013 Inhoudsopgave Verslag kascontrole 2 Jaarrekening 2013 Lasten en Baten 3 Toelichting op de lasten en baten 3 Grafiek op hoofdlijnen 5 BALANS per 31 december 2013 6 Toelichting op de BALANS

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 7 mei 2014. Jaarrekening 2013. Begroting 2015

Algemene ledenvergadering 7 mei 2014. Jaarrekening 2013. Begroting 2015 Algemene ledenvergadering 7 mei 2014 Jaarrekening 2013 en Begroting 2015 Algemeen 2013 is in financieel opzicht een goed jaar geweest voor de NOSBO. Het exploitatieoverzicht sluit met een positief saldo

Nadere informatie

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten.

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 5 mei 2011 Betreft: Toelichting financiële stukken 2010 In bijlage ontvangt u: - Stufib Baten en Lasten 2010 - Stufib Balans

Nadere informatie

Financieel verslag Deelnemersvereniging Pensioenfonds Dierenartsen. Utrecht

Financieel verslag Deelnemersvereniging Pensioenfonds Dierenartsen. Utrecht Financieel verslag 2008 Deelnemersvereniging Pensioenfonds Dierenartsen Utrecht Jaarrekening Balans per 31 december 2008 Activa 31 december 2008 31 december 2007 Ref. Vaste activa Materiële vaste activa

Nadere informatie

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde

Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Jaarrekening 2014 Stichting Streekarchief Eiland IJsselmonde Balans per 31 december 2014 Activa Vaste Activa 2014 Materiële vaste activa Herenwaard 23 1 Vlottende

Nadere informatie

Aan het bestuur van Vereniging ICOM-Nederland te AMSTERDAM

Aan het bestuur van Vereniging ICOM-Nederland te AMSTERDAM Aan het bestuur van Vereniging ICOM-Nederland te AMSTERDAM Aan het bestuur van de Vereniging ICOM-Nederland te Amsterdam Amsterdam, 25 april 2014 Referentie: 77391/21116 Geachte bestuur, Hierbij bieden

Nadere informatie

Externe verslaglegging voor buitenstaanders (banken, aandeelhouders, belangrijke schuldeisers) Fiscale verslaglegging voor de belastingdienst.

Externe verslaglegging voor buitenstaanders (banken, aandeelhouders, belangrijke schuldeisers) Fiscale verslaglegging voor de belastingdienst. www.jooplengkeek.nl Externe financiële verslaglegging Externe verslaglegging voor buitenstaanders (banken, aandeelhouders, belangrijke schuldeisers) Interne verslaglegging voor eigen organisatie (management)

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Jaarrekening 2009 Zoals goedgekeurd op de ALV 13 maart 2010

Jaarrekening 2009 Zoals goedgekeurd op de ALV 13 maart 2010 Jaarrekening 2009 Zoals goedgekeurd op de ALV 13 maart 2010 Toelichting staat van baten en lasten 2009 Contributies Het aantal leden is in 2009 niet zo hard gestegen als verwacht. Als gevolg hebben we

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2014. Stationsweg 6-B 3862 CG NIJKERK

JAARVERSLAG 2014. Stationsweg 6-B 3862 CG NIJKERK JAARVERSLAG 214 Stationsweg 6-B 3862 CG NIJKERK INHOUDSOPGAVE Omschrijving blz. ACCOUNTANTSRAPPORT Samenstellingsverklaring van de accountant 4 1. Algemeen 6 1.1. Administratie 6 1.2. Oprichting 6 1.3.

Nadere informatie

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7

Oranjevereniging Katwijk aan Zee JAARREKENING Katwijk, 6 februari Pagina: 1 van 7 JAARREKENING 2018 Katwijk, 6 februari 2019 Pagina: 1 van 7 Jaarrekening 2018 Het verenigingsjaar 2018 is afgesloten met een negatief resultaat van 256,= Het werkelijke resultaat kan als volgt worden vergeleken

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG

FINANCIEEL JAARVERSLAG FINANCIEEL JAARVERSLAG 2016 Vastgesteld in de bestuursvergadering van de FDN op 12 april 2017. Goedgekeurd door de leden in de ALV op 13 mei 2017. 1 Samenvatting. De Federatie Dierenambulances Nederland

Nadere informatie

Vereniging Ouderen en Kinderen met een Slokdarmafsluiting VOKS

Vereniging Ouderen en Kinderen met een Slokdarmafsluiting VOKS VOKS JAARREKENING 2016 Rapport betreffende de jaarrekening 2016 Inhoudsopgave pagina Algemeen 1 Balans per 31 december 2016 2 Resultatenrekening over 2016 3-4 Toelichting op de Balans 5-6 Toelichting op

Nadere informatie

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014.

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014. Exploitatie overzicht Flevostar Dronten 2014 Omschrijving Begroting Uitkomst Uitkomst 2014 2014 2013 Inkomsten Contributies 6.400,00 6.747,50 5.912,50 Rente 150,00 95,03 140,95 Donaties 400,00 1.507,77

Nadere informatie

Financieel verslag 2012 Penningmeester: Ruud Maltha Balans per 31 december 2012

Financieel verslag 2012 Penningmeester: Ruud Maltha Balans per 31 december 2012 Financieel verslag 2012 Penningmeester: Ruud Maltha Balans per 31 december 2012 ACTIVA PASSIVA 31-12-2012 31-12-2011 31-12-2012 31-12-2011 Computers 391,55 783,15 Algemene reserve 1.212,22 1.212,22 Egalisatiereserve

Nadere informatie

16 oktober 2015 Floor Wijnands, penningmeester NVOR

16 oktober 2015 Floor Wijnands, penningmeester NVOR Voorlopige balans per 15 oktober 2016, balans per 31-12-2015 Kolommenstaat: begroting 2015, exploitatie 2015 begroting 2016, voorlopige exploitatie 2016 per 15 oktober 2016 en begroting 2017 Toelichtingen

Nadere informatie

Verslag van de penningmeester 2013

Verslag van de penningmeester 2013 Verslag van de penningmeester 2013 Voor U ligt het financiële verslag van de Vereniging Vrienden van de Amsterdamse Binnenstad (VVAB) over het jaar 2013. Ook in 2013 was er een stabiele inkomstenstroom

Nadere informatie

Jaarverslag 2012/2013

Jaarverslag 2012/2013 Jaarverslag 2012/2013 het bestuur Vereniging Vrienden van De Nederlandse Opera, Amsterdam Inhoudsopgave Algemeen 1 Algemene opmerkingen 2 2 Vaststelling jaarrekening voorgaand boekjaar 2 Bijlagen Jaarrekening

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag 2016 Een zeer sterke financiële basis, maar een onzekere toekomst Inhoudsopgave I. Inleiding op exploitatierekening: uitzonderlijk hoog resultaat 2 II. Exploitatierekening 3 III.

Nadere informatie

Financieel verslag over 2010

Financieel verslag over 2010 Financieel verslag over 2010 - ontvangsten en uitgaven op zakelijke rekeningen (en rente van de rentemeerrekening) - toelichting op de ontvangsten en uitgaven - projecten tot en met 03 januari 2011 - balans

Nadere informatie

JAARREKENING 2012. Oranje - Vereniging Harderwijk te HARDERWIJK

JAARREKENING 2012. Oranje - Vereniging Harderwijk te HARDERWIJK JAARREKENING 2012 Oranje - Vereniging Harderwijk te HARDERWIJK INHOUDSOPGAVE A FINANCIEEL VERSLAG 1 Algemeen 2 B JAARSTUKKEN 2012 1 Balans per 31 december 2012 3 2 Staat van baten en lasten over 2012 5

Nadere informatie

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016

Huurdersvereniging Middelburg. Jaarrekening 2016 Inhoudsopgave Pagina Algemeen 1 Balans per 31 december 2016 2 Exploitatie-overzicht over 2016 3 Kasstroomoverzicht 2016 4 Grondslagen voor de waardering en resultaatbepaling 5 Toelichting op de balans

Nadere informatie

Stichting Cultureel Centrum "De Hof" Balans per 31 december 2014. en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2014. Bestuur van de Stichting:

Stichting Cultureel Centrum De Hof Balans per 31 december 2014. en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2014. Bestuur van de Stichting: Stichting Cultureel Centrum "De Hof" 1 Balans per 31 december 2014 en Staat van Baten en Lasten over het jaar 2014 Bestuur van de Stichting: Voorzitter: J. Flokstra Secretaris, tevens programmering evenementen

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van de Nationale Opera

Vereniging Vrienden van de Nationale Opera Jaarrekening 2013/2014 Vereniging Vrienden van de Nationale Opera Statutaire vestigingsplaats: Amsterdam Adres: Waterlooplein 22 1011 PG Amsterdam Inhoudsopgave Jaarrekening 1. Algemeen 2. Bestuur 3. Verwerking

Nadere informatie

Inhoud 1. Bijlage Samenstelling bestuur per 1januari en 31 december

Inhoud 1. Bijlage Samenstelling bestuur per 1januari en 31 december Q JAARREKENING 2016 Inhoud 1 Jaarrekening Balans per 31 december 2016 en 2015 2 Baten en Lasten over 2016 (+ begroting) en 2015 3 Toelichting op de Balans 4 Toelichting op de Baten en Lasten 7 Bijlage

Nadere informatie

Huurdersvereniging Meppel Ondertekening Jaarrekening 2014

Huurdersvereniging Meppel Ondertekening Jaarrekening 2014 Huurdersvereniging Meppel Ondertekening Jaarrekening 2014 Ondertekening jaarrekening 2014 van de huurdersvereniging Meppel: Zie volgende bladzijden voor de balans plus staat van baten en lasten, welke

Nadere informatie

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011

Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011 Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2011 Begroot Werkelijk Verschillen rekeningbegroting Debet Credit Debet Credit Debet Credit Analyse Baten Contributies 31.610 Giften 200 Rente 430 Service-vergoeding

Nadere informatie

Jaarverslag 2016 van de penningmeester

Jaarverslag 2016 van de penningmeester Jaarverslag 2016 van de penningmeester Jaarrekening Gouden Kruisdragers Vierdaagse 2016 Baten Begroot Werkelijk Verschillen rekeningbegroting Debet Credit Debet Credit Debet Credit Contributies 54.110

Nadere informatie

Secretariaat: Toorenvliedtwegje 4 4335 HE Middelburg REKENING

Secretariaat: Toorenvliedtwegje 4 4335 HE Middelburg REKENING Secretariaat: Toorenvliedtwegje 4 4335 HE Middelburg REKENING 2014 Penningmeester: Rob Hubrechsen, Veerweg 39, 4493 AM Kamperland. HEEMKUNDIGE KRING WALCHEREN HEEMKUNDIGE KRING WALCHEREN STAAT VAN BATEN

Nadere informatie

Jaarrekening. Vereniging Basisinkomen

Jaarrekening. Vereniging Basisinkomen Jaarrekening 2015 9 maart 2016 J. van den Bosch Penningmeester 9 maart 2016 Pagina 1 Inhoud Balans per 31-december 2015 3 Toelichting op de balans 4 Resultatenrekening over 2015 5 Toelichting op de resultatenrekening

Nadere informatie

Financieel verslag 2015

Financieel verslag 2015 1 Financieel verslag 2015 Postbus 805 3500 AV Utrecht Tel 030 7115 115 wlo@knag.nl www.landschap.nl De prognose van 30 april 2015 was dat we in 2015 een kleine reserve van 797 euro overhouden en dat die

Nadere informatie

Vereniging Ouders van een Overleden Kind VOOK

Vereniging Ouders van een Overleden Kind VOOK VOOK Jaarrekening 2015 BALANS PER 31 DECEMBER 2015 31dec14 31dec14 31dec15 31dec15 ACTIVA PASSIVA VASTE ACTIVA EIGEN VERMOGEN materiele vaste activa algemene reserve inventaris risicoreserve.st.pgo totaal

Nadere informatie

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD

Jaarrekening Inhoud: Stichting De Verborgen Bron Uilenweg AB LELYSTAD Jaarrekening 2017 Uilenweg 2 8245 AB LELYSTAD Inhoud: Balans Winst- en Verliesrekening Toelichting op de Balans Toelichting op de Winst- en Verliesrekening Balans per 31 december 2017 (na resultaatbestemming)

Nadere informatie

Nederlandse Ornithologische Unie Jaarrekening 2016 Concept dd 14 januari 2017 tbv goedkeuring door bestuur.

Nederlandse Ornithologische Unie Jaarrekening 2016 Concept dd 14 januari 2017 tbv goedkeuring door bestuur. Nederlandse Ornithologische Unie Jaarrekening 2016 Concept dd 14 januari 2017 tbv goedkeuring door bestuur. BALANS per 31 december 2016 Activa Passiva Omschrijving 2016 2015 ter vergelijking Omschrijving

Nadere informatie

JAARREKENING Stichting Inzichts Meditatie

JAARREKENING Stichting Inzichts Meditatie JAARREKENING 2015 Stichting Inzichts Meditatie Jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Rapport 1. OPDRACHT 3 2. ALGEMEEN 3 2.1 DOELSTELLING 3 3. FINANCIERING 4 3.1 HERKOMST EN BESTEDING DER MIDDELEN 4. RESULTAAT

Nadere informatie

Jaarrekening Balans. 31 december december Activa. Passiva. Vreemd vermogen kort Passiva Passiva Schulden (kortlopend) 1.

Jaarrekening Balans. 31 december december Activa. Passiva. Vreemd vermogen kort Passiva Passiva Schulden (kortlopend) 1. Jaarrekening 2014 Balans Activa Vlottende activa Bank 817,91 1.525,73 Nog te innen partijbijdrage 1175,00 - Debiteuren 85,00-2077,91 1.525,73 Passiva Vreemd vermogen kort Passiva Passiva Schulden (kortlopend)

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2015 RESP BEGROTING Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2

BALANS RESULTATENREKENING 2015 RESP BEGROTING Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 BALANS & RESULTATENREKENING 2015 RESP. 2014 & BEGROTING 2017 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening over 2015 en de begroting 2017. Jaarrekening 2015 Het jaar 2015 is afgesloten

Nadere informatie

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511

BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 VERENIGING VRIENDEN VAN MUSEON EN OMNIVERSUM FINANCIEEL VERSLAG 2014 BALANS PER 31 DECEMBER 2014 2014 2013 ACTIVA VASTE ACTIVA materiële vaste activa inventaris winkel 20.242 13.511 financiële vaste activa

Nadere informatie

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven

Jaarrekening 2014. Vereniging ICOM-Nederland. p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven Jaarrekening 2014 Vereniging ICOM-Nederland p/a Heeghtakker 86 5625 SW Eindhoven 1 mei 2015 Inhoud: Pagina ALGEMEEN Samenstellingsverklaring 2 Algemene gegevens 3 JAARREKENING Balans per 31 december 2014

Nadere informatie

Jaarverslag Stichting Vrienden van het Juda Palache Instituut

Jaarverslag Stichting Vrienden van het Juda Palache Instituut Jaarverslag Stichting Vrienden van het Juda Palache Instituut 2014 Besproken en goedgekeurd door het Algemeen Bestuur van de Stichting op 16 maart 2015 De Stichting Vrienden van het Juda Palache Instituut

Nadere informatie

VVE De Höfte. Jaarrekening. Begroting. Vereniging van Eigenaars Grotestraat 228/234 te Borne I (hoofdsplitsing)

VVE De Höfte. Jaarrekening. Begroting. Vereniging van Eigenaars Grotestraat 228/234 te Borne I (hoofdsplitsing) VVE De Höfte Jaarrekening 2014 Begroting 2015 Vereniging van Eigenaars Grotestraat 228/234 te Borne I (hoofdsplitsing) Vereniging van Eigenaars Grotestraat 230 tot en met 232f te Borne (ondersplitsing)

Nadere informatie

FINANCIEEL VERSLAG. Laposa, BILTHOVEN inzake de jaarrekening 2015

FINANCIEEL VERSLAG. Laposa, BILTHOVEN inzake de jaarrekening 2015 FINANCIEEL VERSLAG inzake de jaarrekening 2015 INHOUDSOPGAVE Pagina FINANCIEEL VERSLAG 1 Balans per 31 december 2015 3 2 Staat van baten en lasten over 2015 4 3 Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en elementairzwemmen. FINANCIEEL VERSLAG 2014

Waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en elementairzwemmen. FINANCIEEL VERSLAG 2014 Waterpolo, wedstrijdzwemmen, synchroonzwemmen en elementairzwemmen. FINANCIEEL VERSLAG 2014 Aan de leden van zwemvereniging de watertrappers Haarlem, 14 april 2015 Geachte leden, Bijgaand vindt u het financieel

Nadere informatie

Vereniging Vrienden van 't Gooi (bedragen in euro's) 31 12 2014

Vereniging Vrienden van 't Gooi (bedragen in euro's) 31 12 2014 Vereniging Vrienden van 't Gooi (bedragen in euro's) 31 12 2014 Balans ACTIVA PASSIVA 31 12 2014 31 12 2013 31 12 2014 31 12 2013 VLOTTENDE ACTIVA EIGEN VERMOGEN Voorraad publicaties 1,00 1,00 Algemene

Nadere informatie

CONCEPT. Vereniging voor Bouwrecht. te 's-gravenhage. Financiële verantwoording over het jaar Geen accountantscontrole toegepast

CONCEPT. Vereniging voor Bouwrecht. te 's-gravenhage. Financiële verantwoording over het jaar Geen accountantscontrole toegepast Vereniging voor Bouwrecht te 's-gravenhage Financiële verantwoording over het jaar 2015 Geen accountantscontrole toegepast Inhoudsopgave Pagina Jaarrekening Balans per 31 december 2015 2 Staat van baten

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Inkomsten en uitgaven Fotografica

Inkomsten en uitgaven Fotografica Inkomsten en uitgaven Fotografica 2013 Totaal jaar Totaal jaar Inkomsten Uitgaven Resultaat Begroting +/- 2012 2013 Begr 2014 Contributie binnenland leden 27.736 Contributie buitenland leden 3.946 Contributie

Nadere informatie

Jaarrekening 2018 Rijswijkse Stichting Kunstenaars Arti/Shock

Jaarrekening 2018 Rijswijkse Stichting Kunstenaars Arti/Shock Jaarrekening 2018 Rijswijkse Stichting Kunstenaars Arti/Shock Pag. 2. Balans per 31 december 2018 3/5. Toelichting op de balans 6. Resultaat 2018 en Begroting 2019/2020 Rijswijk, 29 april 2019 Rijswijkse

Nadere informatie

Postbus AV Utrecht Tel

Postbus AV Utrecht Tel 1 Postbus 805 3500 AV Utrecht Tel 030 7115 115 wlo@knag.nl www.landschap.nl 2 Financieel verslag concept voor ALV De WLO sluit in met een positief saldo van 8.354 euro af. Trekken we daar het overschot

Nadere informatie

Concept Financieel jaarverslag Symfonia Jong Twente 2017

Concept Financieel jaarverslag Symfonia Jong Twente 2017 Concept Financieel jaarverslag Symfonia Jong Twente Inkomsten (werkelijk geboekt) begroting verschil begroting - rekening contributies 18.433 20.500-2.068 subsidies 5.436 5.200 236 donaties 123 500-378

Nadere informatie