Ontwikkeling, bouw en verkoop van raceonderdelen. Voorbereiding, transport en inzetten van racewagens

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ontwikkeling, bouw en verkoop van raceonderdelen. Voorbereiding, transport en inzetten van racewagens"

Transcriptie

1 Ontwikkeling, Konzeption, opbouwen Aufbau und en Wartung onderhoud von van Rennfahrzeugen racewagens Ontwikkeling, bouw en verkoop van raceonderdelen Voorbereiding, transport en inzetten van racewagens Engineering / CAD / Berekeningen Datalogging / GPS / Telemetrie / Programmeren en evaluatie Motorenbouw / revisie / Vermogensbank Programmeren en optimaliseren van Motormanagment (ECU) Versnellingsbakrevisie en -herstellingen / Optimalisatie van versnellingsbakverhoudingen Opbouw van chassis en ophangingen / simulaties /service Ontwerpen en opbouw van remsystemen (met of zonder ABS) Ontwerpen en opbouw van tanksystemen (tank en bevoorrading) Instandhouding en herstelling van kabelbomen Laswerken en ontbraming Carrosserie / Composieten (Model en mallen)

2 35 jaar ervaring in de autosport Bernhard Mühlner bouwde zijn eerste racewagen al in 1978 en dit samen met zijn broers; een Volkswagen Golf GTI, die in nationale rally s uitkwam. De autosport liet hem niet los en in 1983 startte hij met een detailen groothandel voor auto-onderdelen en voorzag een groot aantal teams en rijders van specifieke onderdelen voor race- en rallywagens. Bovendien ondersteunde hij diverse rijders en teams in verschillende kampioenschappen, waaronder ETCC en DTM. Mühlner Motorsport GmbH zag in 1989 het levenslicht met Bernhard Mühlner in de rol van teammanager en wedstrijdingenieur. Hij nam vooral het technische luik van het team ter harte en de successen bleven niet uit. Het team won maar liefst vier kampioenschappen met wagens uit de eigen renstal, het Mühlner Motorsport Team. Sinds 1998 is Bernhard Mühlner zaakvoerder van de Belgische BVBA Mühlner Motorsport in Spa-Francorchamps, waarvan de activiteiten vlakbij het legendarische F1 GP-circuit in de Ardennen plaatsvinden. Na twaalf jaar trouwe dienst voor Opel, bouwde Mühlner tussen 2001 en 2004 vier VOLVO S60 voor het Duitse uithoudingskampioenschap en de 24 uur van de Nürburgring. Er volgden maar liefst 17 zeges in 32 wedstrijden en naast zeges in de klasse tijdens de 24 uur van de Nürburgring was de titel van vicekampioen in 2004 het hoogtepunt van het Volvo-tijdperk. Vanaf het voorjaar van 2004 zette Mühlner ook Porsche 911 in. Het team richtte hiervoor een aparte structuur op en naast de piste op en deze GT-activiteiten waren een bijkomende pilaar voor de toekomst van het team in De klasse-overwinningen tijdens de 24 uur van Spa in 2004 én 2005, met bovendien nog eens diverse successen in het Duitse uithoudingskampioenschap bewezen dat ook deze uitdaging perfect kon beantwoord worden. In 2006 zette Mühlner Motorsport twee gloednieuwe 997 Porsche 911 GT3 Cup voor de Porsche Michelin Supercup in. Deze serie vond tijdens de Europese Formule 1-races en een selectie van overzeese races plaats. Het eerste podium volgde al tijdens het tweede weekend van het seizoen in San Marino, tijdens de Grand Prix van Imola. Later werden de beide wagens tot uithoudingsmachines omgebouwd en kwamen ze in het uithoudingskampioenschap van de Nürburgring Nordschleife in actie. Er volgden opnieuw overwinningen in Groep H en tijdens de eerste uitgave van de 24 uur van Bahrein stond het team opnieuw op het podium, ondanks een ongeval en een aantal onvoorziene herstellingen als gevolg daarvan. De M-Service Division neemt de wagens van klanten onder handen en naast twee BMW M3 Silhouette die na de races door Mühlner onder handen genomen werden, volgden een hele reeks andere klanten dit voorbeeld. Naast de ex-mühlner Volvo en Opel gaat het dan in hoofdzaak over diverse Porsche-rijders die hun wagens aan de know-how van Mühlner Motorsport toevertrouwden.

3 Het seizoen 2007 startte met de 24 uur van Dubai. Daarnaast zette het Mühlner Motorsport Team maar liefst drie Porsche in het Duitse uithoudingskampioenschap in, waarin de rijders de successen opnieuw aan elkaar regen. Ook tijdens de 24- uursrace van de Nürburgring en Tokachi in Japan was het team aanwezig en last but not least was er de zege in GT3, voor het eerst in een apart klassement, tijdens de thuisrace van het team, de 24 uur van Spa. Deze zege was er één tegen een verzamelde Europese concurrentie en in zeer moeilijke omstandigheden. De M-Service groeide gestaag in 2007, met niet enkel een groeiend aantal klanten in de autosport, maar tevens een toenemend aantal toeleveringscontracten in de Europese automobielindustrie. Vanzelfsprekend maakte het Duitse Langstreckenmeisterschaft op de Nürburgring ook in 2008 van het programma van het Mühlner Motorsport Team deel uit. Het team zette er meerdere Porsche 911 GT3 Cup in de Porsche Cup Klasse in. In de ADAC GT Masters en het Europese FIA GT3-kampioenschap trad Mühlner 2008 voor het eerst aan en dat met respectievelijk drie en twee gloednieuwe Porsche 911 GT3 Cup S. In de ADAC GT Masters, het Duitse GT3-kampioenschap en equivalent van het Europese kampioenschap, won Mühlner Motorsport met Tim Bergmeister het rijderkampioenschap, terwijl het team de titel van vicekampioen binnenhaalde. In het Europese kampioenschap won Mühlner tot vijfmaal toe de merkencup en het toonde zich zo het vaakst het snelste Porsche-team. Het absolute hoogtepunt van het seizoen 2008 was echter de nieuwe dubbelzege tijdens de 24 Uur van Spa in de GT3-klasse. De 24 Uur van Spa zijn het hoogtepunt van het FIA GT-kampioenschap en Mühlner Motorsport kon er al voor de zevende maal een zege in de klasse binnenhalen en na 1996 (toerwagens) en 2004 was dit ook de derde dubbelzege voor het team in zijn thuisrace. In 2009 wilde Mühlner Motorsport Team meer van hetzelfde. Zowel het Duitse Langstreckenmeisterschaft, de ADAC GT Masters en de FIA GT3, alsmede de 24 uuren van Nürburgring en Spa stonden opnieuw op het programma. Al in 2010 was Mühlner Motorsport tijdens de tweede seizoenshelft actief in het UAE GT kampioenschap in Dubai en Abu Dhabi. Het team zette van januari tot april 2010 een Porsche 911 GT3 Cup S in, met de nodige successen. Datzelfde jaar werkte het team ook in Europa heel wat kampioenschappen af en het koos uiteraard voor continuïteit: de Porsche Sports Cup, het Duitse Langstreckenmeisterschaft, de ADAC GT Masters en het FIA GT3 European Championship. In hun thuisrace, de FIA 24 Uur van Spa, gaf het Mühlner Team alle fabrieksteams het nakijken, door de GT3-klasse te winnen. Naast de vertrouwde Porsche 911 GT3 Cup S zette Mühlner Motorsport in 2010 ook al drie exemplaren van de Porsche 911 GT3 R zeer succesvol in. De bilan na het seizoen was dan ook zeer behoorlijk: 9 zeges, 5 tweede en 3 derde plaatsen.

4 Ook het seizoen 2011 begon buiten Europa: in de eerste week van januari betwistte het team de testen voor de 24 Uur van Daytona in Florida. Van daar ging het rechtstreeks naar Dubai, voor de 34ste 24-uursrace in de historiek van het Mühlner Motorsport Team. Eind januari was er dan weer race-activiteit in Florida, met een deelname aan de 24 Uur van Daytona, meteen dus de 35ste etmaalrace van het team. In april van datzelfde jaar startte tijdens het paasweekend het raceseizoen in Europa met de ADAC GT Masters in Oschersleben. In 2011 werd ook deelgenomen aan het Duitse Langstrecken Meisterschaft en de Blancplain Endurance Series. Ook 2012 startte aan de andere kant van de Atlantische Oceaan, met twee Porsche 911 in Grand-Am specificatie, die aan de start verschenen van de 50ste editie van de 24 Uur van Daytona, meteen de 37ste deelname aan een race van die afstand. Met de deelname aan het FIA GT1 WK met twee Porsche 911 GT3 R in de kleuren van "EXIM BANK TEAM CHINA", zette Mühlner Motorsport in 2012 de stap naar het hoogste echelon van de GT Sport. Al bij de eerste race in Nogaro (Frankrijk) werden de eerste punten op het WK-conto ingeschreven. In Zolder, tijdens de tweede meeting, volgde meteen het succes: pole-positie, podium in de kwalificatierace en winst in de kampioenschapsrace. Naast de race-activiteiten, het onderhouden door de afdeling M-Service van een ontelbaar aantal Porsche voor klanten in de Clubsport, wordt ook al hard aan de toekomst gewerkt. Mühlner Motorsport heeft op diverse omlopen in Abu Dhabi, Bahrein, België, China, Duitsland, Dubai, Engeland, Frankrijk, Italië, Japan, Monaco, Nederland, Oostenrijk, Portugal, Rusland, Slowakije, Spanje, Tsjechië en de VS heel wat successen behaald. In zijn geheel behaalde het team 106 zeges en in 245 wedstrijden stond het team op het podium. Er werden acht kampioenschappen gewonnen en drie maal was het resultaat een vicekampioenschap. 234 rijders uit 30 landen droegen bij tot het succes van het team (Stand op ).

5 Van een naakte kas tot een winnende wagen Mühlner Motorsport bouwt racewagens startende van een naakte kas. Sommige van deze wagens waren voor klanten, maar de meeste zijn later door het Mühlner Race Team ingezet. Van het berekenen over het tekenen tot het ontwikkelen van onderdelen, bijna alles gebeurt inhouse. Of het nu gaat over bedrading, lassen, het draaien van onderdelen, als Mühlner het doet; staat ook de naam Mühlner op de onderdelen. Door gebruik te maken van een eigen vermogensbank kan Mühlner ook preciezer te werk gaan en meer optimale oplossingen voor motoren voorzien. Ook aërodynamisch wordt niets aan het toeval overgelaten. Alleen ervaring is zeker niet voldoende om tot een optimaal resultaat te komen. Daarom maakt het team gebruik van een windtunnel, een garantie voor betere resultaten. Het is ook belangrijk om alle data aangaande een wagen en de onderdelen ervan bij te houden en te gebruiken. Alleen zo kan de wagen op de gepaste tijdstippen gecontroleerd en gereviseerd worden en kunnen onderdelen tijdig vervangen worden. Dit draagt uiteraard bij tot de befaamde betrouwbaarheid van racewagens uit het atelier van Mühlner. Na één of twee seizoenen worden de wagens heropgebouwd en indien nodig aan nieuwe reglementeringen aangepast. Vervolgens verkoopt Mühlner de wagens aan klantenteams die niet enkel genieten van verdere technische ondersteuning, maar zij kunnen ook van verdere ontwikkelingen door het team gebruik maken. Of het nu gaat om de verkoop van reserveonderdelen, overdragen van kennis, regelmatige service, herstellingen of ondersteuning op het circuit; alles maakt deel uit van de diensten van het team.

6 Mühlner is een veelzijdige technische motorsportpartner M Service verzorgt ondersteuning voor klantenteams Naast de eigen raceactiviteiten in de Porsche Michelin Supercup en de uithoudingsracerij, is het team uit Spa-Francorchamps ook in andere domeinen van de racerij actief. Het recent opgerichte M-Service maakt wagens van klanten in het atelier raceklaar en zet ze, indien gewenst, ook op de piste in. In 2006 verzorgt M-Service niet enkel verschillende toerwagens en enkele Porsches GT, maar ook twee BMW Silhouettes die in de Belgische Belcar en BTCS kampioenschappen uitkomen. Daarnaast doen ook verscheidene deelnemers aan Porsche Clubsport competities een beroep op de diensten van M-Service. Het recent opgerichte M-Service maakt uiteraard van de bestaande infrastructuur en know-how van het Mühlner team gebruik. Daardoor wordt een verzekerde uitbating voor de bestaande onderzoeken op het gebied van versnellingsbak- en motorenbouw alsook voor de testbanken gegarandeerd. Dat maakt investeringen mogelijk, om steeds up-to-date te blijven. M-Service verdeelt eveneens Porsche-onderdelen, race-onderdelen en uitrusting van bekende merken. Deze service maakt de activiteiten van M- Service compleet. Mühlner is een veelzijdige technische partner van de automobieltoeleveringsindustrie. M-Service doet ontwikkelingswerk Sinds 2007 is M-Service ook een subcontractor voor de automobieltoeleveringsindustrie, met name op vlak van test- en ontwikkelingswerk. Insiders in de industrie waarderen het precieze werk, de geavanceerde methodes en flexibiliteit, niet toevallig de key-elementen van de autosport en de branche van test- en ontwikkelingswerk.

7 Marketing: Meedraaien in een kampioenschap als sponsor van het Mühlner team is een uitstekende marketing tool. Het biedt een waaier van advertentiemogelijkheden; zo bereiken de logo s op de wagen een zeer breed publiek. Maar ook meer specifiek gekozen doelgroepen kunnen verzorgd worden. Zakenpartners, stafmedewerkers of andere Vips kunnen op de races uitgenodigd worden en van een speciale behandeling in de Viparea genieten. Maar de gasten kunnen de autosport ook mee beleven. Mühlner M o t o r s p o r t b i e d t d i v e r s e i n c e n t i v e s a a n : v a n rijvaardigheidstrainingen over circuitdopen, alles is mogelijk, zowel voor één dag als gedurende een speciale speed week. Op vraag van de klant en de sponsor werkt Mühlner Motorsport ook voorstellen op maat uit. Natuurlijk zijn de wagens en piloten ook beschikbaar tijdens handtekeningsessies, handelsbeurzen en tentoonstellingen. Maar Mühlner Motorsport is zelf ook op verscheidene evenementen aanwezig en zorgt zo voor een perfecte synergie met uw eigen communicatieplan. Evenementen: EVENTS Naast de autosportactiviteiten verzorgt Mühlner Motorsport ook evenementen allerhande. Productvoorstellingen, presentaties, seminaries en trainingen behoren tot de mogelijkheden en worden met een professionele nauwkeurigheid door ervaren medewerkers gegeven. Deze evenementen kunnen aan de autoport gelinkt worden, al behoren golf of cultuur zeker ook tot onze ervaringsdomeinen. De meeste evenementen zijn alles omvattend. Mühlner Motorsport verzorgt een totaalpakket, gaande van de catering en logo s over relatiegeschenken enzovoort. Individuele aanpassingen zijn vanzelfsprekend mogelijk en kunnen besproken worden. Het materiaal voor deze evenementen is uiterst modern, om op alle vragen en noden van de klant een perfect antwoord te kunnen geven. Vanuit onze ervaring in de autosport weten wij dat alleen het gebruik van het beste materiaal tot resultaat leiden kan. Natuurlijk kan er geen evenement zonder een traditionele fototerugblik afgesloten worden. Dit fotomateriaal wordt u op CDrom, of via het internet bezorgd. Ook hier zijn de mogelijkheden up-to-date en uiteenlopend. Mühlner Full Service is ook beschikbaar voor shows en tentoonstellingen, standenbouw en alles wat ook maar onder één dak past. De afdeling Events organiseert alles voor u, gaande van de beursstand tot het aantrekkelijke personeel waarmee u werkt. Naast het professionalisme ligt de klemtoon vooral op een open en vriendelijke sfeer waarin de bezoekers en gasten zich perfect thuis voelen.

8 Press en PR: Mühlner Motorsport staat ook voor een professionele Pers en PR opvolging garant. Perscommuniqués zijn er voor en na het seizoen, maar ook tijdens het seizoen verzorgt het team met een persbericht na iedere meeting zijn perscontacten. Copyrightvrije foto s horen natuurlijk bij deze persberichten. Al deze communicatie vindt u ook op de website van het team, waar journalisten alles kunnen opzoeken en downloaden. De afdeling Mühlner media-marketingmotorsport is een onmisbare schakel in de professionele benadering van de activiteiten. Naast journalisten uit de auto(sport)branche, lokale en gespecialiseerde pers, kunnen ook waardevolle contacten van onze partners aan de mailinglijsten toegevoegd worden. De mediamensen, van zowel print, TV als internet, zijn ook welkom in onze pitbox of Viplocaties en kunnen zo ongestoord interviews van de rijders afnemen. Na afloop van ieder seizoen geven wij ook een overzicht van de mediacoverage per piloot of wagen: Contacts Print Internet TV Total Samenvatting: Mühlner Motorsport is de ideale all-round partner voor iedereen die zijn product of dienst in de kijker wil plaatsten. Op welke manier wij ook samenwerken, samen succesvol zijn, is ons doel. Mühlner Motorsport sprl Technopole des sports moteurs Rue Crufer 2-4 B Francorchamps - BELGIUM Fon: Fax:

Jaarplan 2015. Verbinden. KNMV Zijpendaalseweg 1 6814 CA Arnhem Tel: 026-3528510 Fax: 026-3528522 e-mail: info@knmv.nl web: www.knmv.

Jaarplan 2015. Verbinden. KNMV Zijpendaalseweg 1 6814 CA Arnhem Tel: 026-3528510 Fax: 026-3528522 e-mail: info@knmv.nl web: www.knmv. Jaarplan 2015 Verbinden KNMV Zijpendaalseweg 1 6814 CA Arnhem Tel: 026-3528510 Fax: 026-3528522 e-mail: info@knmv.nl web: www.knmv.nl Inhoudsopgave Voorwoord 02 Managementoverzicht 03 Actieplan 2015 04

Nadere informatie

portimagazine december 2010 Assurnet

portimagazine december 2010 Assurnet portimagazine december 2010 Assurnet 3 Editoriaal 4 Port-e-Mail Uw mailbox steeds bij de hand 6 Waarom Port-e-Mail? U werkt zonder Port-e-Mail? Ontdek de risico s ervan! 8 Port-e-Mail Uw collega's getuigen

Nadere informatie

Goed Toeven. Op bezoek bij Paal 17, Strandpaviljoen van het jaar. Pagina 2: Een Wonderlijk familierecept

Goed Toeven. Op bezoek bij Paal 17, Strandpaviljoen van het jaar. Pagina 2: Een Wonderlijk familierecept Goed Toeven INFORMATIEF EN POSITIEF BLAD VOOR DE HORECA- EN RECREATIEBRANCHE NR. 1 NAJAAR 2014 Pagina 2: Een Wonderlijk familierecept Achterpagina: Nieuw platform en boekingssite recreatiebranche Pagina

Nadere informatie

ACTUEEL. Een blik achter de schermen bij Macotruck Bedrijfsorganisatie is compleet doordrongen van preventie

ACTUEEL. Een blik achter de schermen bij Macotruck Bedrijfsorganisatie is compleet doordrongen van preventie TVM al enkele decennia in sportsponsoring Baanbrekend onderzoek over effi ciënte ladingzekering Een uitgave van TVM België N.V. ACTUEEL www.tvm.eu Nr 8 juni 2010 Een blik achter de schermen bij Macotruck

Nadere informatie

askvertalingen Vertrouw op een onderneming die uw taal spreekt

askvertalingen Vertrouw op een onderneming die uw taal spreekt askvertalingen Vertrouw op een onderneming die uw taal spreekt Over ASK Welkom bij ASK ASK Vertalingen kan met recht stellen dat het een van de meest vooraanstaande vertaalbureaus van Europa is. ASK, dat

Nadere informatie

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK.

Herziene editie 2014-2015. Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden HET GROTE. ebook WEBINAR HANDBOEK. Herziene editie 2014-2015 Inclusief 4 handige tools die je direct kan downloaden ebook HET GROTE WEBINAR HANDBOEK DEEL DIT ebook INHOUDSOPGAVE 1 IK GELOOF IN WEBINARS Verhalen uit de praktijk Pagina 4

Nadere informatie

Qm. Nieuw: Uren- en Projectenadministratie Internationaal met King Online King Maatwerkbox. quadrant magazine. 14 e jaargang no.

Qm. Nieuw: Uren- en Projectenadministratie Internationaal met King Online King Maatwerkbox. quadrant magazine. 14 e jaargang no. 1 Qm. augustus 2006 Qm. Qm quadrant magazine 14 e jaargang no.1 augustus 2006 is een uitgave van Quadrant Software bv voor gebruikers van King en Queen en voor relaties van Quadrant Nieuw: Uren- en Projectenadministratie

Nadere informatie

Jaaroverzicht en een samenvatting van de financiële gegevens 2004/2005

Jaaroverzicht en een samenvatting van de financiële gegevens 2004/2005 Jaaroverzicht en een samenvatting van de financiële gegevens 2004/2005 Inhoud 1. Bedrijfsprofiel 2. Kerncijfers Telfort B.V. 3. Voorwoord van de directie 4. Directieverslag 4.1 Financiële gang van zaken

Nadere informatie

ANALYSE VAN INTERNATIONALE ASSOCIATION MEETINGS

ANALYSE VAN INTERNATIONALE ASSOCIATION MEETINGS ANALYSE VAN INTERNATIONALE ASSOCIATION MEETINGS De problematiek van de bestemmingskeuze, de partners en de financiering Studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde Opleiding Toerisme en Recreatiemanagement

Nadere informatie

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken

TriageExpert kan scha delast voor werkgever enorm beperken magazine VCD zomer 2010 23e jaargang nummer 2 Laboratorium voor Infectieziekten Rekencentrum verhuist naar VCD KDE Energy KDE Energy voert centrale rapportagehub in Biblionet Groningen VCD Business Intelligence

Nadere informatie

het ONDERNEMERS Het ondernemershart klopt(door) ONLINE Glasvezel is de toekomst Hoogwaardig afwerkingsniveau De innerlijke weerstandsdrempel

het ONDERNEMERS Het ondernemershart klopt(door) ONLINE Glasvezel is de toekomst Hoogwaardig afwerkingsniveau De innerlijke weerstandsdrempel NR. 1 2009 het ONDERNEMERS RIVIERENLAND B E L A N G Glasvezel is de toekomst Hoogwaardig afwerkingsniveau De innerlijke weerstandsdrempel verlagen De wedergeboorte van D66 in de oppositie ONLINE WWW.ONDERNEMERSBELANG.NL

Nadere informatie

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem

Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Het succesvol implementeren van een standaard softwaresysteem Bachelorthesis J.N. Zwikstra - 265948 Economie & Bedrijfseconomie Erasmus Universiteit Rotterdam Begeleider: prof. dr. G.J. van der Pijl Meelezer:

Nadere informatie

Samen sterk. Rabobank. Arbo en veiligheid. Waarom een businessclub? De kracht van samenwerken

Samen sterk. Rabobank. Arbo en veiligheid. Waarom een businessclub? De kracht van samenwerken magazine voor ondernemer & ondernemen in Prins Alexander en omstreken Nummer 06-2013 We hebben vergeleken en de Rabobank sprong er uit iek concept aam van het kantoor van Sabine Bovy en Noëlle Bynoe is

Nadere informatie

Deborah zoekt collega

Deborah zoekt collega NUMMER 8 / DECEMBER 2013 MAGAZINE VOOR KLANTEN EN MEDEWERKERS VAN G4S G4S stelt expertise tentoon bij Artexis De kracht van G-Force G4S-collega s voor de goede zaak K9 zoekt baasje Deborah zoekt collega

Nadere informatie

Redactie - Ideealiter Planbureau, Nieuwegein E-mail: ideeaal@planet.nl - Vormgeving - Quavorm b.v., Maarssen - Druk Anker, Lelystad.

Redactie - Ideealiter Planbureau, Nieuwegein E-mail: ideeaal@planet.nl - Vormgeving - Quavorm b.v., Maarssen - Druk Anker, Lelystad. 13 Jaargang 6 december 2006 All the-w@y is een nieuwsbrief op het gebied van mobiele ICT waarin de samenwerking tussen een aantal toonaangevende bedrijven op dit gebied en Micpoint Automotive Ser vices

Nadere informatie

Zomer 2013. Flexibele logistiek Nieuwe ideeën veroorzaken een revolutie in huis-aan-huisleveringen voor de online detailhandel.

Zomer 2013. Flexibele logistiek Nieuwe ideeën veroorzaken een revolutie in huis-aan-huisleveringen voor de online detailhandel. eureka Nummer 19 Zomer 201 www.eurekapub.nl Het magazine voor professionele goederenstroom beheersing Flexibele logistiek Nieuwe ideeën veroorzaken een revolutie in huis-aan-huisleveringen voor de online

Nadere informatie

Home & Away Uitwisselingsstudenten begeleiden op afstand. Samenvatting en aanbevelingen

Home & Away Uitwisselingsstudenten begeleiden op afstand. Samenvatting en aanbevelingen Home & Away Uitwisselingsstudenten begeleiden op afstand Samenvatting en aanbevelingen 1. Inleiding Studentenmobiliteit en interuniversitaire uitwisselingsprogramma s krijgen een prominente plaats op

Nadere informatie

ENERGIE-EDUCATIE. Sensibilisatie van de energieconsumenten van morgen EUROPESE COMMISSIE. Directorat-generaal Energie en vervoer

ENERGIE-EDUCATIE. Sensibilisatie van de energieconsumenten van morgen EUROPESE COMMISSIE. Directorat-generaal Energie en vervoer ENERGIE-EDUCATIE Sensibilisatie van de energieconsumenten van morgen Directorat-generaal Energie en vervoer EUROPESE COMMISSIE Luxemburg: Bureau voor officiële publicaties der Europese Gemeenschappen,

Nadere informatie

Jaarverslag 2011. Inburgering Gent Kom-Pas Gent vzw

Jaarverslag 2011. Inburgering Gent Kom-Pas Gent vzw Jaarverslag 2011 Inburgering Gent Kom-Pas Gent vzw Jaarverslag 2011 Kom-Pas in 2011 1 Inhoud Kom-Pas in 2011... 01 Voorwoord... 03 Visie en Missie... 04 Inburgering voor Dummies... 05 De doelgroep... 05

Nadere informatie

Van drie naar twee scholen. Zo vol wordt het niet meer FELLE STRIJD OM LEERLING. doorbreek de krimp. slimme online marketing voor scholen

Van drie naar twee scholen. Zo vol wordt het niet meer FELLE STRIJD OM LEERLING. doorbreek de krimp. slimme online marketing voor scholen Zo vol wordt het niet meer Van drie naar twee scholen FELLE STRIJD OM LEERLING Fusies scholen door krimp aantal leerlingen doorbreek de krimp slimme online marketing voor scholen Inleiding: online marketing

Nadere informatie

Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort

Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort Beter aquireren in drie stappen... Stimuleren dat acquisitie tot de dagelijkse praktijk hoort Inleiding De gedachte dat de persoon van de professional van doorslaggevende betekenis is bij acquisitie (zie

Nadere informatie

internationale bedrijfscommunicatie

internationale bedrijfscommunicatie internationale bedrijfscommunicatie LEIDRAAD VOOR INTERNATIONAAL ONDERNEMEN Internationale bedrijfscommunicatie ten Leidraad bij internationaal ondernemen Internationale bedrijfscommunicatie is een uitgave

Nadere informatie

december magazine 2008

december magazine 2008 portimagazine december 2008 Editoriaal Beste makelaar, 3 Editoriaal 4 Twee nieuwe BRIO-producten BRIOstartup en BRIOclassic zien het levenslicht 6 Port-e-Mail Beheer uw e-mailverkeer vanop uw pda 7 Cyberrisico

Nadere informatie

CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY. jaarverslag 2014

CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY. jaarverslag 2014 CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY jaarverslag 2014 1 4 CONNECTING THE DOTS, CREATING CHEMISTRY 2 0 1 4, het jaar van de chemie... tussen landen, tussen mensen INHOUDSTAFEL 1. VOORWOORD...4 2. KERNCIJFERS...8

Nadere informatie

SOLLICITANTEN - INFORMATIE DEEL 1

SOLLICITANTEN - INFORMATIE DEEL 1 SOLLICITANTEN - INFORMATIE DEEL 1 Holland Training Nederland BV Mezenlaantje 7 1861 ME Bergen Telefoon: (072) 58 15 241 Internet: www.holland-training.com E-mail: info@holland-training.com Algemeen Gregor

Nadere informatie

Europa mei 2014. Vignale. exclusieve modellijnen op Salone del Mobile in Milaan. Verder: overzicht van de belangrijkste Europese markten

Europa mei 2014. Vignale. exclusieve modellijnen op Salone del Mobile in Milaan. Verder: overzicht van de belangrijkste Europese markten Ford Europa mei 2014 Vignale exclusieve modellijnen op Salone del Mobile in Milaan Verder: overzicht van de belangrijkste Europese markten FORD FESTIVITEITEN IN HET TEKEN VAN DE MUSTANG De UEFA Champions

Nadere informatie

WnT op Via Futura, experiment in 3d. WnT op Via Futura. Experiment in 3d. Moa Multimedia, 2009

WnT op Via Futura, experiment in 3d. WnT op Via Futura. Experiment in 3d. Moa Multimedia, 2009 WnT op Via Futura Experiment in 3d 1 2 1 Inhoudsopgave 1 Inhoudsopgave...3 2 Inleiding en doel van de rapportage...4 3 Opdracht: achtergrond, fasering, doel en doelgroep...5 3.1 Fase 1...5 3.2 Fase 2...5

Nadere informatie

Investeren in metaalbewerkingsmachines. low volume, high mix & high complexity

Investeren in metaalbewerkingsmachines. low volume, high mix & high complexity Investeren in metaalbewerkingsmachines low volume, high mix & high complexity 2 De juiste financiering voor uw onderneming De metaalindustrie in Nederland bestaat uit een kleine 10.000 bedrijven. De totale

Nadere informatie

Tegenover de interne verdelingen, Europa als horizon

Tegenover de interne verdelingen, Europa als horizon 2010 Tegenover de interne verdelingen, Europa als horizon Voorwoord:"samen staan we sterk" 4 Bruggen slaan: het Europese voorzitterschap als waardevolle samenwerking 13 Het sociale en het economische verzoenen

Nadere informatie