Programma uur Welkom en opening Hank Bartelink, directeur Landschappen.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Programma. 13.30 uur Welkom en opening Hank Bartelink, directeur Landschappen.nl"

Transcriptie

1 Programma uur Inloop uur Welkom en opening Hank Bartelink, directeur Landschappen.nl uur Hoe creëer je betrokkenheid in je omgeving? Jaap Stronks, Bureau Bolster. Strategisch communicatie- adviseur maatschappelijke organisaties uur Verslag van een kennismaking Walter Kooy en Renske Peters, Amstelland Fonds en Jacqueline Solleveld Olthof, Amstelveenfonds uur Feedback en interactie met zaal Jaap Stronks uur Pauze uur Wat kan KNHM betekenen voor lokale fondsen en streekfondsen? Erik Arkesteijn, projectadviseur KNHM uur Interactieve sessie Kennismaken, uitwisselen van ervaringen en ideeën uur Pitches en afsluiting Wat neemt u mee naar huis? uur Borrel

2 Initiatiefnemers Kennismiddag Lokale Fondsen Nederland, het landelijk ondersteunend bureau voor lokale fondsen in Nederland, is in 2013 opgericht om het aantal lokale fondsen in Nederland uit te breiden, bekendheid te geven aan het fenomeen en initiatiefnemers te ondersteunen bij de oprichting en professionalisering van hun lokale fonds. Doelstelling hierbij is het verbeteren van de leefbaarheid en daarmee ook de sociale cohesie op lokaal niveau. De volgende organisaties hebben kennis en middelen beschikbaar gesteld om het landelijk bureau te ondersteunen bij de oprichting van lokale fondsen in Nederland: - Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties - Fonds Charles Stewart Mott Foundation - Oranje Fonds - Prins Bernhard Cultuur Fonds - Rabobank Foundation - SBF LandschappenNL is een samenwerkingsverband van en Landschapsbeheer Nederland. De12Landschappen is de koepel van de twaalf provinciale Landschappen, en behartigt landelijk en provincie-overstijgend de belangen van deze organisaties. De12Landschappen was betrokken bij de oprichting van Steekfondsen. De provinciale Landschappen zetten zich in voor natuur, landschap en erfgoed in hun provincie. Van oudsher door het aankopen en beheren van natuurgebieden en erfgoed, maar óók door lobby, belangenbehartiging en het aangaan van samenwerkingen met andere partijen. Samenwerking ten behoeve van het herstellen en behouden van een mooi cultuurlandschap is belangrijk, omdat er zoveel belangen spelen in een gebied. Een streekfonds kan een middel zijn om bewoners en belanghebbenden in een gebied te verbinden met het landschap, en om geld te genereren voor het mooier maken en onderhouden van dit landschap. Nationaal Groenfonds, opgericht door Rijk en provincies, bevordert de ontwikkeling van natuur en landschap in Nederland en is de dragende kracht van de financiering daarvan. Daarbij heeft hij door zijn kennis en netwerk een belangrijke spilfunctie ontwikkeld. Naast financier is hij actief als kassier en fondsbeheerder van diverse private, publieke en publiek/private projecten. Nelly Zuidam is sinds 2009 intensief betrokken bij Streekfondsen. In opdracht van De12Landschappen coördineerde zij tot 2014 de informatie over en voor (beginnende) streekfondsen en daaraan gerelateerde zaken. Ook begeleidt ze Streekfondsen in de oprichtingsfase en inventariseert de ontwikkelingen met betrekking tot streekfondsen en nieuwe verdienmodellen.

3 Informatieblad lokale fondsen Een lokaal fonds is een door betrokken bewoners (vrijwilligers) zelfstandig geleide private stichting of organisatie, die mensen bij elkaar brengt om de leefbaarheid in de omgeving te verbeteren. Met het bijeenbrengen van tijd, betrokkenheid, ideeën en geld realiseert of initieert een lokaal fonds uiteenlopende projecten en initiatieven. Hiervoor werft een lokaal fonds inkomsten, bouwt een reserve op ten behoeve van de continuïteit en werkt zoveel mogelijk samen met partners. Lokale Fondsen Nederland is in 2013 opgericht om het aantal lokale fondsen in Nederland uit te breiden, bekendheid te geven aan het fenomeen en initiatiefnemers te ondersteunen bij de oprichting en professionalisering van hun lokale fonds. Doelstelling hierbij is het verbeteren van de leefbaarheid en daarmee ook de sociale cohesie op lokaal niveau. Inmiddels zijn er verspreid over Nederland circa 50 lokale fondsen en nieuwe initiatieven. De aanleiding om een lokaal fonds op te richten verschilt per gemeente. Meestal is de oorsprong te vinden in een gemeenschappelijke behoefte als gevolg waarvan bewoners zelf de regie nemen. Daarbij spreekt het de bewoners aan dat een lokaal fonds een duurzaam karakter heeft. Blijft bestaan ook na de realisatie van het project. Staat bij de oprichting cultuur centraal dan kunnen daarna andere projecten die lokaal van belang zijn ondersteund worden. Denk daarbij bijvoorbeeld aan natuur, welzijn of sport. Een lokaal fonds brengt mensen bij elkaar, die geld inzamelen en problemen zelf oplossen. Particulieren, bedrijven, vermogensfondsen en lokale overheden zijn vaak bereid een bijdrage te leveren aan het realiseren van lokale projecten. Lokale fondsen zijn op dit moment actief in vrijwel alle provincies en in ruim 10% van de Nederlandse gemeenten. De periode van idee tot oprichting beslaat doorgaans ruim een jaar en in 2014 ging er zo n 19 miljoen aan vermogen om binnen de lokale fondsen. Lokale fondsen steunen projecten op diverse terreinen, variërend van zorg & welzijn, kunst & cultuur, natuur & milieu, educatie, ouderen, jongeren en dieren. Een lokaal fonds kan gezien worden als een lokaal goed doel; van bewoners voor bewoners. Op vindt u meer informatie over lokale fondsen, en de lokale fondsen en nieuwe initiatieven die in Nederland actief zijn.

4 Informatieblad streekfondsen Een streekfonds (of landschapsfonds/gebiedsfonds) heeft als doel in een regio bij te dragen aan een mooi landschap, waar het goed wonen, werken en recreëren is en waar bewoners zich mee verbonden voelen. Een streekfonds wordt gevoed door geld uit particuliere bron en/of van overheden. Private middelen kunnen worden verkregen door giften of legaten, door het organiseren van activiteiten die geld opleveren, of door speciale instrumenten te ontwikkelen, zoals bijvoorbeeld de Rabo Streekrekening. Een streekfonds komt tot stand op initiatief van meerdere lokale of regionale organisaties, die zich willen inzetten voor het behoud van een landschap en de leefbaarheid in een bepaald gebied. Een streekfonds heeft vaak een brede doelstelling, gericht op het landschap in ruime betekenis. Het gaat dan meestal om behoud en herstel van het landschap, cultuurhistorie en leefbaarheid. Op die manier kan met één fonds aan meerdere doelen en behoeften in een gebied worden voldaan. Door een streekfonds kunnen bijzondere projecten gefinancierd worden, en/of kunnen langjarige contracten worden aangegaan met bijvoorbeeld boeren voor het in stand houden van het cultuurlandschap (groen/blauwe diensten). Veel streekfondsen krijgen inkomsten uit de Rabo Streekrekening: dit is een dagelijks opvraagbare zakelijke spaarrekening met een marktconforme rente. Het bijzondere is dat de Rabobank een bedrag ter grootte van 5% van de uitgekeerde rente doneert aan het gekoppelde goede doel: een streekfonds. De rekeninghouder kan desgewenst een zelfde gebaar maken en 5% of 100% van de rente aan het streekfonds doneren. Er zijn op dit moment circa 30 actieve streek-/landschapsfondsen in Nederland. Hiervan zijn er zo n 16 verbonden aan een Rabo Streekrekening. De12Landschappen faciliteert streekfondsen in alle provincies van Nederland, in samenwerking met Landschapsbeheer Nederland en Nationaal Groenfonds. In 2009 hebben De12Landschappen en de Rabobank gezamenlijk het initiatief genomen het fenomeen streekfonds te promoten, en daarbij het instrument Streekrekening waar mogelijk in te zetten. Op vindt u meer informatie over streekfondsen, en een overzicht van de streekfondsen die in Nederland actief of in oprichting zijn.

5 Deelnemerslijst Bijeenkomst lokale fondsen en streekfondsen 13 oktober 2015 Naam Achternaam Organisatie Lise Broekaar Lokale Fondsen Nederland Monique Van Bijsterveld Lokale Fondsen Nederland Nelly Zuidam Nelly Zuidam Advies Nelly Zuidam Sascha Van Breukelen 12 Landschappen Jac Meter Nationaal Groenfonds Sprekers Jaap Stronks Bureau Bolster Erik Arkesteijn KNHM Hank Bartelink Landschappen.nl Aanmeldingen deelnemers Lokaal Fonds Plaats/regio Jacqueline Solleveld Amstelveenfonds Amstelveen Paul Likluwata Huis van Bartels Amersfoort Amersfoort Riekje Hoffman Huis van Bartels Amersfoort Amersfoort Jerry Birdja Eigen Kracht Fonds Veenendaal Veenendaal Henk Andeweg Eigen Kracht Fonds Veenendaal via jerry veenendaal Nico Rocs Eigen Kracht Fonds Veenendaal via jerry Veenendaal Theo Methort Eigen Kracht Fonds Veenendaal via jerry Veenendaal Dik Mol Elisabeth Strouven Fonds (secretaresse Maastricht Dik Mol) Hub Vossen Diaconaal Fonds/ Sociaal fonds Sittard - Geleen hubvossendks@gmail.com> Sittard-Geleen Joyce Baarh Stichting Drijfkracht/ Lokaal fonds Den Haag Laakbaarhjoyce@gmail.com Den Haag initiatiefnemer Stichting Drijfkracht/ Lokaal fonds Den Haag Laakvia Joyce Den Haag Renny Tuinstra reny.tuinstra@provincie-utrecht.nl Utrecht Otto Boetselaar van Fonds voor de heuvelrug (i.o) Utrechtse Heuvelrug Ruud Nijsten Lokaal Fonds Leiden (in orientatie) pfsamenwerken@gmail.com Leiden Jan Geerdes Zoetermeerfonds i.o. jan@bizkwadraat.nl Zoetermeer Jan Levels Samenfonds 0495 / Punt Welzijn j.levels@puntwelzijn.nl Weert Jan Niel van Stichting Langedijk Waterrijk j.van.niel@quicknet.nl Geesterambacht Rijk Verheul Veluwefonds rijk.verheul@vctgelderland.nl Veluwe Katrien Prak Streekfonds De Krimpenerwaard kp@katrienprak.nl Krimpenerwaard Ingrid Woorst, ter Landschapsfonds Midden-Delfland IterWoorst@middendelfland.nl Midden-Delfland Anja Verweij Het Groene Woud en Streekfonds De Maashorstinfo@anjaverweij-pm.nl Den Bosch/Tilburg/Eindhoven Jan Muyden, van Veluwefonds Voorzitter Veluwefonds <voorzitter@veluwefonds.nl> Veluwe Renske Peters Amstelland Fonds petersrens@gmail.com Amstelveen Walter Kooy Amstelland Fonds walterkooy@hotmail.com Amstelveen Jacqueline Groen Duinenfonds NH GROENJ@Noord-Holland.nl Noord-Holland Peter Groenestein Streekfonds Biesbosch Delta groen714@planet.nl Biesbosch

6 Routebeschrijving Oostbroek Openbaar vervoer: Bushalte: Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) Vervolgens loopt u de Hoofddijk in oostelijke richting af (niet richting ziekenhuis). Aan het eind op T-splitsing links. Eind rechts: Landgoed Oostbroek Bunnikseweg 39 in De Bilt. Auto: Vanuit richting Arnhem, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam: (Vanuit Amsterdam neem je de A2 of A1/ A27) 1. A12 - knooppunt Lunetten, afslag A27 richting Hilversum; 2. A27 - Afslag Amersfoort, Zeist (A28); 3. A28 - op invoegstrook blijven rijden, afslag De Bilt/ Uithof/ UMC; 4. bij stoplichten links (UMC/ Uithof). Let vanaf nu op bordjes landgoed Oostbroek ; 5. na ca. 100 m. links voorsorteren bij stoplicht. U rijdt rechtdoor en volgt de weg naar rechts. 6. voor de parkeergarage scherp naar links langs het hek van het Centraal Militair Hospitaal. 7. u komt nu uit op de Hoofddijk (smalle weg); 8. Hoofddijk volgen, busbaan oversteken (let op!); 9. aan het eind bij T-splitsing links; 10. na ca. 100 m. rechts: landgoed Oostbroek; 11. oprijlaan volgen en over witte bruggetje. Aan uw rechterhand, rechts van het grote huis zijn parkeerplaatsen. Vanuit richting Hilversum: rijdend op A27, knooppunt Rijnsweerd - afslag Zeist/Amersfoort/Uithof/ UMC; zie verder vanaf punt 3 (hierboven). Vanuit Breda, Den Bosch: (Vanuit Den Bosch neem je de A2) rijdend op A27, knooppunt Lunetten - afslag Amersfoort/Zeist (A28); knooppunt Rijnsweerd: afslag De Bilt/ Uithof / UMC; zie verder vanaf punt 4 (hierboven). Vanuit richting Amersfoort: afslag De Bilt / Uithof/ UMC; bij stoplichten links. U rijdt de A28 over. Bij stoplichten rechtdoor (UMC); zie verder vanaf punt 5 (hierboven).

Inspiratiebijeenkomst Obdam. 1 april 2015 Dorpsstraat 155, Obdam.

Inspiratiebijeenkomst Obdam. 1 april 2015 Dorpsstraat 155, Obdam. Obdam 1 april 2015 Dorpsstraat 155, Obdam. Programma 19:30 Opening en welkom 19:40 Betekenis van een lokaal fonds voor de omgeving, door Monique van Bijsterveld 19:55 De oprichting van een lokaal fonds,

Nadere informatie

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje.

Jaaruitje 2015. Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Artillerie Jaaruitje 2015 Het is het bestuur van de VOOA een genoegen u op zondag 20 september 2015 uit te nodigen voor ons jaarlijkse uitje. Dit jaar is er voor gekozen om het Nationaal Militair Museum

Nadere informatie

Routebeschrijving naar het UMC Utrecht

Routebeschrijving naar het UMC Utrecht Routebeschrijving naar het De Bilt Ring Utrecht A28 Amersfoort Sportpark Olympus Uppsalalaan Uppsalalaan Universiteitsweg Sanquin Locatie WKZ Noord personeel Ronald McDonald Huis Utrecht Lundlaan Lundlaan

Nadere informatie

Op pad met... Jac. Meter in de Utrechtse Waarden

Op pad met... Jac. Meter in de Utrechtse Waarden Op pad met... Jac. Meter in de Utrechtse Waarden CV Ing. Jac. Meter 1977 Afgestudeerd aan de HAS Dronten 1978 Afgestudeerd aan de Agrarische Lerarenopleiding 1978 1988 Docent biologie in het agrarisch

Nadere informatie

J^ J. provmcie ~^^^ groningen

J^ J. provmcie ~^^^ groningen J^ J. provmcie ~^^^ groningen 13 maart 2012 Corr.nr. 2012-11.623, LGW Nummer 6/2012 Zaaknr. 385833 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten over deelname aan RaboStreekrekeningen en de

Nadere informatie

Jaarverslag Landschapsfonds Amstelland Inhoudsopgave

Jaarverslag Landschapsfonds Amstelland Inhoudsopgave Jaarverslag Landschapsfonds Amstelland 2014 Inhoudsopgave 1. Bestuur blz 1 2. Toekomstvisie blz 1 3. Projecten blz 3 4. Financieel jaarverslag 2014 blz 5 1. Bestuur De wens om te werken met een onafhankelijke

Nadere informatie

Draag bij aan een fraaie Vechtstreek! Steun het Landschapsfonds Vechtvallei

Draag bij aan een fraaie Vechtstreek! Steun het Landschapsfonds Vechtvallei Draag bij aan een fraaie Vechtstreek! Steun het Landschapsfonds Vechtvallei LANDSCHAPSFONDS VECHTVALLEI Draag bij aan een fraaie Vechtstreek! De Vechtstreek is een uniek gebied in de dicht bevolkte Randstad,

Nadere informatie

Streekrekening Het Groene Woud Rekening houden met de streek

Streekrekening Het Groene Woud Rekening houden met de streek Streekrekening Het Groene Woud Rekening houden met de streek De kern van het verhaal Nationaal Landschap Het Groene Woud Aantrekkelijk natuur-, cultuur- en recreatiegebied tussen Den Bosch, Eindhoven en

Nadere informatie

Welkom. Jaarlijkse bijeenkomst Lokale Fondsen Nederland. 12 juni 2015 symposium Lokale Fondsen Nederland

Welkom. Jaarlijkse bijeenkomst Lokale Fondsen Nederland. 12 juni 2015 symposium Lokale Fondsen Nederland Welkom Jaarlijkse bijeenkomst Lokale Fondsen Nederland 12 juni 2015 symposium Lokale Fondsen Nederland Uw dagvoorzitter Jan Paternotte 12 juni 2015 symposium Lokale Fondsen Nederland De rol van lokale

Nadere informatie

Routebeschrijving Botanische Tuinen

Routebeschrijving Botanische Tuinen Routebeschrijving Botanische Tuinen Auto: Vanaf de A28 uit de richting Zwolle / Amersfoort. Voor de hoofdingang (Budapestlaan 17): - U neemt op de snelweg A28 afslag 2: Uithof. - Volg deze weg (deze buigt

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Per auto (Centraal Museum, Nicolaaskerkhof, Utrecht) Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum Nicolaaskerkhof 10 3512 XC Utrecht De Tuinzaal Nicolaasdwarsstraat 14 3512 XH Utrecht De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht Per auto (Centraal Museum,

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren.

Naast het Centraal Museum is een beperkte mogelijkheid tot (betaald) parkeren. Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

lokalefondsen.nl Uitbreiding Lokale Fondsen Nederland

lokalefondsen.nl Uitbreiding Lokale Fondsen Nederland lokalefondsen.nl Uitbreiding Lokale Fondsen Nederland Een terugblik op 2013 Den Haag, januari 2014 Woord vooraf In 2012 is een start gemaakt met het project Uitbreiding Lokale Fondsen in Nederland. In

Nadere informatie

1. Inleiding Onze doelstellingen 4

1. Inleiding Onze doelstellingen 4 ACTIEPLAN 2017 INHOUD 1. Inleiding 3 2. Onze doelstellingen 4 3. Fondsenwerving 3.1. Startkapitaal 3.2. Werven van fondsen voor projecten en activiteiten 5 3.3. Samenwerking met partners en mogelijkheden

Nadere informatie

PRAKTISCHE INFORMATIE

PRAKTISCHE INFORMATIE PRAKTISCHE INFORMATIE De 13 de ontmoetingsdagen vinden plaats op 24 en 25 juni in. Op 24 juni starten de dagen op Campus De Uithof. Hieronder volgt onder 1 de routebeschrijving. Op 25 juni gaan de ontmoetingsdagen

Nadere informatie

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt!

Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Goed project maar geen geld? Fonds1818 helpt! Emma s Hof Den Haag Aanvraag indienen Op de website www.fonds1818.nl kunt u het digitale aanvraagformulier invullen. Of u stuurt een uitgewerkt projectplan

Nadere informatie

UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012

UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012 UITNODIGING G23 Netwerkdag 13 februari 2012 Op: donderdag 12 april 2012 in Utrecht Graag nodigen wij u uit voor de eerste Stadsingenieurs G23 Netwerkdag in Utrecht. Deze dag staat vooral in het teken om

Nadere informatie

Samen werken aan een duurzame toekomst. Dat is het idee.

Samen werken aan een duurzame toekomst. Dat is het idee. Samen werken aan een duurzame toekomst. Dat is het idee. Financiering in een Nationaal Landschap 27 oktober 2010 Rabobank. Een bank met ideeën. Rianka Habraken Agenda Rabobank en MVO Rabobank Streekrekening

Nadere informatie

FOTOBOND Uitnodiging verenigingsbesturen voor de Besturendag 2014

FOTOBOND Uitnodiging verenigingsbesturen voor de Besturendag 2014 Eindhoven, september 2014 Aan: de besturen van de bij de Fotobond aangesloten Fotoclubs Onderwerp: uitnodiging Besturendag 2014 Geacht bestuur, Op zondag 23 november 2014 wordt de tweejaarlijkse Besturendag

Nadere informatie

STICHTING STREEKFONDS FLEVOLAND

STICHTING STREEKFONDS FLEVOLAND STICHTING STREEKFONDS FLEVOLAND BESTUURSVERSLAG 2014 Gegevens over de stichting Stichting Streekfonds Flevoland heeft ten doel: het opzetten, in stand houden en beheren van een fonds ten behoeve van natuur,

Nadere informatie

UITNODIGING SEMINAR OPEN EN BIG DATA

UITNODIGING SEMINAR OPEN EN BIG DATA UITNODIGING SEMINAR OPEN EN BIG DATA Maandag 20 maart 2017, Stadhuis Den Haag De Rekenkamer Den Haag nodigt u van harte uit voor het seminar Open en big data op maandag 20 maart van 12.15 18.00 uur in

Nadere informatie

Een streekrekening voor de regio Groningen Assen?

Een streekrekening voor de regio Groningen Assen? Een streekrekening voor de regio Groningen Assen? Resultaat van een eerste verkenning Presentatie voor portefeuillehouders febr 2008 Werking Streekrekening Voorwaarden Economisch Ecologisch Sociaal Conclusies

Nadere informatie

Grenzen van de filosofische esthetica Utrecht Expertmeeting Kunstfilosofie 2011 17-18 november 2011. Routebeschrijvingen

Grenzen van de filosofische esthetica Utrecht Expertmeeting Kunstfilosofie 2011 17-18 november 2011. Routebeschrijvingen Grenzen van de filosofische esthetica Expertmeeting Kunstfilosofie 0 7-8 november 0 Routebeschrijvingen Nederlands Genootschap voor Esthetica (Dutch Association of Aesthetics) OENBAAR VERVOER Buslijn /

Nadere informatie

15.00 Opening en welkom door dagvoorzitter Thérèse van Schie

15.00 Opening en welkom door dagvoorzitter Thérèse van Schie 15.00 Opening en welkom door dagvoorzitter Thérèse van Schie 15.05 Inleiding door Dennis Straat, bestuurlijk trekker van het thema Toerisme binnen het Bestuurlijk Overleg PRES 15.20 Themaspreker: Mobiliteit

Nadere informatie

Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk

Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Bereikbaarheid Adresgegevens Centraal Museum De Tuinzaal De Nicolaïkerk Nicolaaskerkhof 10 Nicolaasdwarsstraat 14 Nicolaaskerkhof 8 3512 XC Utrecht 3512 XH Utrecht 3512 XC Utrecht Bereikbaarheid: Per auto

Nadere informatie

Routebeschrijving naar Marieke

Routebeschrijving naar Marieke Routebeschrijving naar Marieke Dollardstraat 70 3522 AM Utrecht 030-2892735/06-26176495 mariekeduijnhoven@planet.nl ekeiramm@hotmail.com Openbaar vervoer: Vanaf Utrecht Centraal: stadsbus lijn 1 richting

Nadere informatie

FONDSENWERVING EN FINANCIERING

FONDSENWERVING EN FINANCIERING FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 16 september BUREAU MORE Gespecialiseerd in vinden van geld (= o.a. alle subsidie- en fondsenvraagstukken) Voor bedrijven,

Nadere informatie

Routebeschrijving eigen vervoer naar Handelsweg 2 Zeist Vanaf Amsterdam Volg de A2 richting Utrecht. Volg bij knooppunt Oude Rijn de A12 richting Arnh

Routebeschrijving eigen vervoer naar Handelsweg 2 Zeist Vanaf Amsterdam Volg de A2 richting Utrecht. Volg bij knooppunt Oude Rijn de A12 richting Arnh Routebeschrijving openbaar en eigen vervoer naar: ACHMEA ZEIST Handelsweg 2 3707 NH ZEIST Telefoon: 030-693 70 00 De Achmea-locatie aan de Handelsweg bestaat uit meerdere gebouwen. Centraal staat het Congrescentrum.

Nadere informatie

Stappenplan voor een streekfonds. Samen investeren in de streek

Stappenplan voor een streekfonds. Samen investeren in de streek Stappenplan voor een streekfonds Samen investeren in de streek Polderland foto: Henry Buter Hoe publieke en private partijen samen kunnen bijdragen aan de kwaliteit van de eigen streek De samenleving heeft

Nadere informatie

KNHM afdeling Utrecht. impuls aan de leefomgeving

KNHM afdeling Utrecht. impuls aan de leefomgeving FOTO: JURJEN DRENTH/HOLLANDSE HOOGTE KNHM afdeling Utrecht Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) begeleidt bewoners die hun dorpscentrum, leefomgeving, buurt, wijk of streek willen verbeteren.

Nadere informatie

Partners in de praktijk: hoe kun je aansluiten bij het Deltaplan? Hank Bartelink, directeur LandschappenNL en partner van het Deltaplan 22 mei 2019

Partners in de praktijk: hoe kun je aansluiten bij het Deltaplan? Hank Bartelink, directeur LandschappenNL en partner van het Deltaplan 22 mei 2019 Partners in de praktijk: hoe kun je aansluiten bij het Deltaplan? Hank Bartelink, directeur LandschappenNL en partner van het Deltaplan 22 mei 2019 Ons veranderverhaal samengevat 5 succesfactoren Creëren

Nadere informatie

FONDSENWERVING EN FINANCIERING

FONDSENWERVING EN FINANCIERING FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, BUREAU MORE Gespecialiseerd in vinden van geld (= o.a. alle subsidie- en fondsenvraagstukken) Voor bedrijven, overheden,

Nadere informatie

FONDSENWERVING EN FINANCIERING

FONDSENWERVING EN FINANCIERING FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 19 januari BUREAU MORE Gespecialiseerd in vinden van geld (= o.a. alle subsidie- en fondsenvraagstukken) Voor bedrijven,

Nadere informatie

Opgesteld in opdracht van:

Opgesteld in opdracht van: Bijlage A Verkenning streekfondsen Doel Aanleiding Eigen financieringsstroom voor duurzame ontwikkeling HGW (2007) Doel Betrokken partijen Beleidskader Versterken van de kernkwaliteiten van Nationaal Landschap

Nadere informatie

KNHM afdeling Noord-Holland

KNHM afdeling Noord-Holland KNHM afdeling Noord-Holland Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) begeleidt bewoners die hun buurt, wijk of streek willen verbeteren. We helpen bij de realisatie van het initiatief en begeleiden

Nadere informatie

Stichting Gebiedsfonds Westerkwartier

Stichting Gebiedsfonds Westerkwartier Stichting Gebiedsfonds Westerkwartier Jaarverslag 2013 Stichting Gebiedsfonds Westerkwartier p/a Roderwolderdijk 60, 9744 TH, Groningen Ingeschreven bij de K.v.K. onder nummer: 53312120 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

Routebeschrijving NWO Utrecht

Routebeschrijving NWO Utrecht Routebeschrijving NWO Utrecht NWO Utrecht Van Vollenhovenlaan 659 3527 JP Utrecht Telefoon (030) 600 12 11 Fax (030) 601 44 06 Website: www.nwo-i.nl E-mail: info-nwoi@nwo.nl Algemeen Het kantoor van NWO

Nadere informatie

KNHM afdeling Overijssel

KNHM afdeling Overijssel FOTO: ZWOLLE MARKETING KNHM afdeling Overijssel Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) ondersteunt burgerinitiatieven die hun buurt, wijk of streek willen verbeteren. We helpen burgers, vrijwilligersorganisaties

Nadere informatie

Hartelijk welkom. Consortiumdag blok voor blok

Hartelijk welkom. Consortiumdag blok voor blok Hartelijk welkom Consortiumdag blok voor blok welkom Uw dagvoorzitters: Roderik van den Bos Harry Boschloo Stel vandaag individueel uw eigen vraag aan Ruud Rensink, mindmapper 2 Twitter met hashtag: #blokvoorblok

Nadere informatie

RegioPlus. Samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties

RegioPlus. Samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties RegioPlus Samenwerkingsverband van veertien regionale werkgeversorganisaties Landelijk dekkend netwerk Het samenwerkingsverband vertegenwoordigt 14 regionale werkgevers organisaties 1136 aangesloten werkgevers*

Nadere informatie

tuinwijk vogelenbuurt pijlsweerd wijk c Utrecht CS Met de trein naar Utrecht

tuinwijk vogelenbuurt pijlsweerd wijk c Utrecht CS Met de trein naar Utrecht Met de trein naar Utrecht In het Centraal Station loopt u door "Hoog Catharijne" naar de uitgang "Vredenburg". Op het plein loopt u langs het Muziekcentrum richting het kantorencentrum La Vie de "Lange

Nadere informatie

Fondsenwerving en crowdfunding door muziekverenigingen

Fondsenwerving en crowdfunding door muziekverenigingen Fondsenwerving en crowdfunding door muziekverenigingen Checklist Stel een duidelijke begroting op. Maak een verdeling van financieringsbronnen. Van welke bronnen komen de financiële middelen en hoe zijn

Nadere informatie

'HHHHIIÌ. ingekomen. College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Postbus MC s'hertogenbosch. datum: 13 februari 2013

'HHHHIIÌ. ingekomen. College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Postbus MC s'hertogenbosch. datum: 13 februari 2013 College van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant Postbus 90151 5200 MC s'hertogenbosch datum: 13 februari 2013 C ingekomen 'HHHHIIÌ 3357431 Betreft: Streekfonds Biesbosch Delta 1 5 FEB. 2013 Provincie

Nadere informatie

Groene verdienmodellen? Wat doet de provincie eraan?

Groene verdienmodellen? Wat doet de provincie eraan? Groene verdienmodellen? Wat doet de provincie eraan? PAL-lezing Hans Koot, strategisch adviseur Groen 25 oktober 2013 Nieuw groenbeleid en meer netwerksturing Nieuwe doelen en Meer netwerksturing Financieringsstrategie:

Nadere informatie

Uitnodiging Workshop VCM Trajectplanning

Uitnodiging Workshop VCM Trajectplanning Uitnodiging Workshop VCM Trajectplanning 12 oktober 2011 Workshop Op woensdag 12 oktober a.s. komen we met ongeveer 25 collega's vanuit de sector bijeen om te bepalen hoe de binnenvaartsector door Rijkswaterstaat

Nadere informatie

Verslag. Themabijeenkomst

Verslag. Themabijeenkomst Verslag Themabijeenkomst Financiering van lokale initiatieven Kansen voor overheden en bewoners 5 april 2018 Groen aan de Buurt Steeds meer mensen nemen het initiatief om de natuur in hun eigen buurt te

Nadere informatie

Samen zorgen voor de toekomst van mooi Gelderland. Meerjarenvisie Geldersch Landschap & Kasteelen 2016-2025

Samen zorgen voor de toekomst van mooi Gelderland. Meerjarenvisie Geldersch Landschap & Kasteelen 2016-2025 Samen zorgen voor de toekomst van mooi Gelderland Meerjarenvisie Geldersch Landschap & Kasteelen 2016-2025 650 gebouwen 35 kastelen, landhuizen, kasteelruïnes ruim 150 terreinen 24.000 museumstukken ruim

Nadere informatie

Jaarverslag Het VeenendaalFonds. Vooraf

Jaarverslag Het VeenendaalFonds. Vooraf Het VeenendaalFonds Jaarverslag 2016 Vooraf Dit is het eerste jaarverslag van de Stichting VeenendaalFonds te Veenendaal. Aan de oprichting ging een lange voorbereiding vooraf. Tot die datum er sprake

Nadere informatie

Routebeschrijving NWO Utrecht

Routebeschrijving NWO Utrecht Routebeschrijving NWO Utrecht NWO Utrecht Van Vollenhovenlaan 659 3527 JP Utrecht Telefoon (030) 600 12 11 Fax (030) 601 44 06 Website: www.fom.nl E-mail: info@fom.nl Algemeen Het kantoor van NWO Utrecht

Nadere informatie

Duurzame ontwikkeling van Het Groene Woud

Duurzame ontwikkeling van Het Groene Woud Duurzame ontwikkeling van Het Groene Woud Veldloket Groenblauwe Diensten door de Agrarische Natuurvereniging Het Groene Woud Streekrekening Het Groene Woud door Stichting Streekrekening Het Groene Woud

Nadere informatie

Werken met streekagenda s. Een regionaal loket en aanspreekpunt

Werken met streekagenda s. Een regionaal loket en aanspreekpunt Werken met streekagenda s Een regionaal loket en aanspreekpunt Inleiding U kon de afgelopen jaren terecht met uw projectideeën en aanvragen bij Plattelânsprojekten. Dit blijft zo, maar vanaf 2014 doet

Nadere informatie

FONDSENWERVING EN FINANCIERING

FONDSENWERVING EN FINANCIERING FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, BUREAU MORE Gespecialiseerd in vinden van geld (= o.a. alle subsidie- en fondsenvraagstukken) Voor bedrijven, overheden,

Nadere informatie

Verkenning Metropolitaan landschap Hof van Delfland inclusief: Delflandse kust, Westlandse Zoom, Buytenhout en Rottemeren

Verkenning Metropolitaan landschap Hof van Delfland inclusief: Delflandse kust, Westlandse Zoom, Buytenhout en Rottemeren Verkenning Metropolitaan landschap Hof van Delfland inclusief: Delflandse kust, Westlandse Zoom, Buytenhout en Rottemeren Opdrachtgevers: Wethouder Revis, Den Haag Wethouder Van Huffelen, Rotterdam i.s.m.

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Stoppen met roken. Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert met een beweegprogramma

Patiënteninformatie. Stoppen met roken. Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert met een beweegprogramma Patiënteninformatie Stoppen met roken Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert met een beweegprogramma Stoppen met roken Informatie over een programma dat stoppen met roken combineert

Nadere informatie

www.kv.nl/opdrachten/ Directeur Bevlogen, communicatief, (cultureel) ondernemend, innovatief Naarden Directeur Stichting Grote Kerk Naarden Organisatie Stichting Grote Kerk Naarden Stichting Grote Kerk

Nadere informatie

Programma Introductieweek 2013-2014

Programma Introductieweek 2013-2014 Opleiding Artiest 1 e jaar Dinsdag 3 september Hoe laat? Wat? Waar? Docent 10.30-11.00 Binnenkomst en welkom kantine Thijs Lodewijk Jeremy Waterloo 11.00-12.00 Uitleg onderwijsprogramma en rooster Artiest/muzikant*:

Nadere informatie

Crowdfunding van bewonersinitiatieven

Crowdfunding van bewonersinitiatieven Crowdfunding van bewonersinitiatieven Wat gaan we bespreken? Wat is crowdfunding? Hoe werkt de Crowdfundmethodiek van Início? Voorbeelden uit Capelle aan den IJssel Voordelen Crowdfundmethodiek Wat levert

Nadere informatie

- 2 NOV. 2007. ~c.~7/\f'fl( zi* Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad,

- 2 NOV. 2007. ~c.~7/\f'fl( zi* Aan de leden van de gemeenteraad. Geachte leden van de raad, geilleerite Aan de leden van de gemeenteraad ~c.~7/\f'fl( zi* Cluster Projectmanagement Contactpersoon drs: D. de ~ ijk Doorkiesnummer 023 567 63 18 Uw brief Ons kenmerk 07.0369661 \pm -2 Bylage(n) Programma

Nadere informatie

Centrale Cursus Anesthesiologie E Cursus 2008

Centrale Cursus Anesthesiologie E Cursus 2008 PROGRAMMA Centrale Cursus Anesthesiologie E Cursus 2008 Datum: 16 januari 2009 Locatie: Domus Medica, Mercatorlaan 1200, Utrecht Zaal: Auditorium Programma Ochtend 09.00 09.25 Ontvangst met koffie 09.25

Nadere informatie

Symposium Aanpak Ouderenmishandeling 14 juni 2018

Symposium Aanpak Ouderenmishandeling 14 juni 2018 programma Symposium Aanpak Ouderenmishandeling 14 juni 2018 Theater de Veste, Vesteplein 1, Delft programma Symposium Aanpak Ouderenmishandeling 14 juni 2018 Theater de Veste, Vesteplein 1, Delft 12.00

Nadere informatie

Bezoek cultuurinstellingen

Bezoek cultuurinstellingen Staat van 2014 Bezoek cultuurinstellingen Hoeveel cultuurinstellingen bezoekt een inwoner gemiddeld per jaar? Een inwoner bezoekt gemiddeld 2,23 cultuurinstellingen per jaar De bezoek cultuurinstellingen

Nadere informatie

De Kromme Rijnstreek bloeit

De Kromme Rijnstreek bloeit OP EUROPA INVESTEERT IN ZIJN PLATTELAND 43 PROJECTEN ONDERSTEUND De Kromme Rijnstreek bloeit Resultaten LEADER Kromme Rijn 2007-2013 EU SUBSIDIE VERVIJFVOUDIGD VERSTERKING STREEKIDENTITEIT EN LEEFBAARHEID

Nadere informatie

Begroting 2016. Stichting Groenfonds Midden-Delfland

Begroting 2016. Stichting Groenfonds Midden-Delfland Begroting 2016 Stichting Groenfonds Midden-Delfland 1 De foto op de voorpagina en volgende pagina s geven een beeld van de lessen voor schoolkinderen op en rond de boerderij die gefinancierd worden door

Nadere informatie

Na Amsterdam is Utrecht de stad met de meeste deelauto s. In deze stad staan meer auto s dan in Den Haag en Rotterdam samen.

Na Amsterdam is Utrecht de stad met de meeste deelauto s. In deze stad staan meer auto s dan in Den Haag en Rotterdam samen. Memo Van Datum Onderwerp Friso Metz Trends gedeeld autogebruik Doorkiesnummer Bijlage(n) 6-254 392 Opnieuw toename van deelauto s Het aantal deelauto s in Nederland is tussen september 28 en maart 29 met

Nadere informatie

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure

Red Hat Training / CA Education. Algemene informatie brochure Red Hat Training / CA Education Algemene informatie brochure Red Hat Netherlands c/o CA Education Orteliuslaan 1001 3528 BE Utrecht The Netherlands +44 14 83 73 49 09 Geachte deelnemer, Bedankt voor het

Nadere informatie

zetten. Datum: Informerend Datum: Adviserend

zetten. Datum: Informerend Datum: Adviserend Oplegvel 1. Onderwerp Zuidvleugel Zichtbaar Groener (ZZG) 2. Rol van het Basistaak samenwerkingsorgaan Holland Rijnland 3. Regionaal belang In 2005 heeft het AB van Holland Rijnland ingestemd met de ZZG-overeenkomst.

Nadere informatie

KNHM afdeling Zuid-Holland

KNHM afdeling Zuid-Holland FOTO: GERHARD VAN ROON / HOLLANDSE HOOGTE KNHM afdeling Zuid-Holland Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM) ondersteunt bewoners die hun buurt, wijk of streek willen verbeteren. We helpen bijvoorbeeld

Nadere informatie

Dutch Career Cup 6 juni 2014

Dutch Career Cup 6 juni 2014 Dutch Career Cup 6 juni 2014 Spelregels Dutch Career Cup 1. Spelersaantal Er wordt 7 tegen 7 gespeeld. Een complete ploeg in het veld bestaat uit een doelman en 6 veldspelers. Het minimum aantal spelers

Nadere informatie

NETWERK NIEUW ROTTERDAM

NETWERK NIEUW ROTTERDAM NETWERK NIEUW ROTTERDAM JAARVERSLAG 2017 HULP EN NETWERK BIEDEN AAN EENZAME EN KW ETSBARE ROTTERDAMMERS 1 OPRICHTERS NETWERK NIEUW ROTTERDAM: PAULINE BUDDING EN HENRIEKE VAN TOOR 2 INHOUD Voorwoord...

Nadere informatie

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei

Weer een aantal interessante bijeenkomsten in het vooruitzicht - ons nieuws van mei pagina 1 van 5 Subscribe Past Issues Tra Gecombineerde nieuwsbrief kleine kernen, gemeenschapsaccommodaties en zorgcollectieven Limburg. Bekijk deze mailing in uw browser Deze editie aandacht voor: Wensbusbijeenkomsten

Nadere informatie

Uitwisselingsestafette De Vrije Professional

Uitwisselingsestafette De Vrije Professional Uitnodiging Uitwisselingsestafette De Vrije Professional Twee werkconferenties over meer eigen regie van de cliënt in de Jeugdzorg 9 en 10 november 2011 Meer eigen regie van de Op 9 en 10 november 2011

Nadere informatie

Programma Introductieweek 2014-2015

Programma Introductieweek 2014-2015 Opleiding Artiest/Muzikant 1 e jaar (disciplines bas, drums, gitaar, toetsen en zang) Waar: lokaal 0.18 Thijs Lodewijk Om 10 uur aanwezig zijn in de Starsound in Utrecht. Daar worden de studenten onder

Nadere informatie

Strategie. Pg. 01. Hoofdlijnen beleidsplan TERBERG FOUNDATION

Strategie. Pg. 01. Hoofdlijnen beleidsplan TERBERG FOUNDATION Pg. 01 Strategie Hoofdlijnen beleidsplan TERBERG FOUNDATION 2018-2020 Pg. 02 Strategie 1. Strategie 1.1 Uitgangspunten Terberg Foundation Missie De Terberg Foundation ondersteunt mensen naar een onafhankelijker

Nadere informatie

I Welke kosten kunnen worden betaald met geld van de Stichting Culemborg 700?

I Welke kosten kunnen worden betaald met geld van de Stichting Culemborg 700? Culemborg 700 Op naar een mooi feestjaar, met een beheerst financieel verloop! Versie van 14 juli 2017 Met dit document zet de Stichting Culemborg 700 (C700) de belangrijkste financieel-organisatorische

Nadere informatie

Aanvullende informatie Kick Off

Aanvullende informatie Kick Off Aanvullende informatie Kick Off Workshops Social Media Club 0495 Jac Scholtes Jac Scholtes is een van de initiatiefnemers van Social Media Club 0495. Hij verzorgt en organiseert interessante workshops

Nadere informatie

http://www.routenet.nl/print.aspx

http://www.routenet.nl/print.aspx Page 1 of 5 Instellingen Print Route Motor Houtrust - Hotel Berlijn Routedetails Vertrekadres : Rhone 16-40, 'S-GRAVENHAGE (NL, 2491AP) Via : Bad Bentheim - Autobahn Gzg (D, 48455) Bestemming : Anhalter

Nadere informatie

Investeren in landschap loont!

Investeren in landschap loont! Investeren in landschap loont! Het landschap van Ooijpolder tot Groesbeek binnen vijf jaar nog mooier NU ooijpolder groesbeek voorbeeldgebied landschapsontwikkeling straks? Het gebied Ooijpolder-Groesbeek

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, Nummer voorstel: 2015/21 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 3-3-2015 Nummer voorstel: 2015/21 Voor raadsvergadering d.d.: 17-03-2015 Agendapunt: Onderwerp:

Nadere informatie

Stellingen Provinciale Staten

Stellingen Provinciale Staten Stellingen Provinciale Staten Thema s en onderwerpen Toelichting... 2 Algemene informatie... 3 Thema: Economie... 3 1.1 Samenwerking Duitsland *... 3 2.1 Landbouw... 3 3.1 Recreatie en toerisme... 4 Thema

Nadere informatie

Beleidsplan Stichting Groene en Blauwe Diensten

Beleidsplan Stichting Groene en Blauwe Diensten Beleidsplan Stichting Groene en Blauwe Diensten Inleiding Overijssel heeft prachtige landschappen; landschappen die de identiteit van de streken van Overijssel in belangrijke mate bepalen, zoals Salland,

Nadere informatie

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen?

Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? Inleiding Programma Aanmelden Route Internationaal zakendoen Het bepalen van een exportstrategie. Waar ben ik goed in en waar liggen mijn kansen? De FHI-workshop Internationaal zakendoen richt zich op

Nadere informatie

Kaders in Veiligheid

Kaders in Veiligheid doorkiesnummer (070) 373 8262 onderwerp bijeenkomst voor raadsleden uw kenmerk ons kenmerk bijlage(n) programma / aanmeldformulier datum 3 1 oktober 2006 Geachte heer/mevrouw, De Vereniging van Nederlandse

Nadere informatie

Non-formele vrijetijdsbesteding: een weg naar integratie?

Non-formele vrijetijdsbesteding: een weg naar integratie? Uitnodiging voor een Living Room Seminar Non-formele vrijetijdsbesteding: een weg naar integratie? Donderdagmiddag 21 Oktober 2010 KinderRechtenHuis Leiden In samenwerking met Leiden, 15 september 2010

Nadere informatie

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap De heer S. Dekker Postbus 16375 2500 BD Den Haag

De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap De heer S. Dekker Postbus 16375 2500 BD Den Haag Prins Willem Alexanderhof 2595 BE Den Haag t 070 3106686 info@cultuur.nl www.cultuur.nl De staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap De heer S. Dekker Postbus 16375 2500 BD Den Haag De wethouder

Nadere informatie

Sport Medisch Centrum Amsterdam - Almere

Sport Medisch Centrum Amsterdam - Almere Sport Medisch Centrum Amsterdam - Almere Olympiaplein 74 A 1076 AG Amsterdam Telefoon: 020 6627244 Fax: 020 6757073 E-Mail: info@smcamsterdam.nl Web: www.smcamsterdam.nl Vanuit Zaanstad. 1. Vertrek vanaf

Nadere informatie

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding?

Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Credit Management Hoe verlaag ik mijn DSO, days sales outstanding? Credit Management of debiteurenbeheer staat meer dan ooit op de agenda van bedrijven. Niet

Nadere informatie

Draag Park Boswijk een warm hart toe!

Draag Park Boswijk een warm hart toe! Draag Park Boswijk een warm hart toe! Stichting Vrienden van Park Boswijk Bij Park Boswijk staan bewoners echt centraal Park Boswijk is gelegen in het prachtige groene Zorgpark Voorburg in Vught. Deze

Nadere informatie

FONDSENWERVING EN FINANCIERING

FONDSENWERVING EN FINANCIERING FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, BUREAU MORE Gespecialiseerd in vinden van geld (= o.a. alle subsidie- en fondsenvraagstukken) Voor bedrijven, overheden,

Nadere informatie

Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk

Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk Groningers zetten zich in voor leefbaarheid in dorp of wijk De samenleving verandert. Bewoners pakken steeds meer zelf op en gemeenten geven meer ruimte aan lokale bewonersinitiatieven (CMO STAMM, 2015).

Nadere informatie

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker

STICHTING VOOR JOU. een mooi moment voor mensen met kanker STICHTING VOOR JOU een mooi moment voor mensen met kanker Beleidsplan 2013/2014 Inhoudsopgave Bladzijde 3 Inleiding Doelstellingen 2013/2014 Bladzijde 6 Uitgaven Overige inkomsten PR Samenwerkingsverbanden

Nadere informatie

Toen de microfinanciering succesvol begon te worden, hebben we onderzocht welke sociale projecten de microfinanciering zouden kunnen versterken.

Toen de microfinanciering succesvol begon te worden, hebben we onderzocht welke sociale projecten de microfinanciering zouden kunnen versterken. Jaarverslag Stichting EFIM Foundation 2015 Inleiding: De Stichting EFIM Foundation is in 2010 opgericht door Egbert Hendriks en Joke van Meerten. Het werkgebied van de stichting is Sri Lanka. De Stichting

Nadere informatie

Financiering en samenwerking. Joke Meindersma en Rijk Scheer

Financiering en samenwerking. Joke Meindersma en Rijk Scheer Financiering en samenwerking Joke Meindersma en Rijk Scheer 2/18/2013 MOVISIE en groen? Kennisprogramma Groen en Sociaal Jeugd en natuur Handreiking na schooltijd de natuur beleven Jurylid Groen Dichterbij

Nadere informatie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie

Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie Fondsenwervingsbeleid Saffier De Residentiegroep en Zorginstelling Saffier De Residentie 1 Inleiding Saffier De Residentiegroep is een vernieuwende organisatie waar het welzijn van de cliënt voorop staat.

Nadere informatie

Duurzaam groeien en vernieuwen

Duurzaam groeien en vernieuwen Symposium Duurzaam groeien en vernieuwen 05 02 13 Wat leert de Monitor Duurzaam Nederland en hoe kan Nederland werken aan duurzame groei? Dinsdag 5 februari 2013, 13.30-18.00 uur Centraal Bureau voor de

Nadere informatie

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.

GEGEVENS STICHTING. Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse. GEGEVENS STICHTING Naam van de stichting: Stichting VandenBroek Foundation Postadres: Postbus 256, 2170 AG SASSENHEIM RSIN nummer: 819315631 KVK nummer: 27317264 Website: www.vandenbroekfoundation.nl www.lamlisse.nl

Nadere informatie

Dan op een ander dak!

Dan op een ander dak! Geen zonnepanelen op eigen dak? Dan op een ander dak! Een initiatief van Zon op Nederland Wat is Zon op Nederland In het kort: Zon op is burgerinitiatief Buurtbewoners kopen gezamenlijk zonnepanelen Op

Nadere informatie

Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit

Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit UITNODIGING Ondernemen in China: Minimizing Risk / Maximizing Profit 22 Maart, 2013 Kamer van Koophandel Rotterdam Veel Nederlandse ondernemers denken na over het opzetten van een eigen vestiging in China,

Nadere informatie