Lootleerling. Dean Versteeg. Klas: 1e

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Lootleerling. Dean Versteeg. Klas: 1e"

Transcriptie

1 Lootleerling Dean Versteeg Klas: 1e Ik speel al van af mijn 4 ijshockey door mijn vader, hij zat zelf ook in het Nederlands team. Vanaf me 8 begon ik het serieus ik stond toen al elke dag te trainen met een stick en een balletje. Op me 10 werd ik gevraagd voor de Dutch lions {dat is een samen gesteld team}mee naar Engeland te gaan, terwijl ze 3 jaar ouder waren toch ben ik mee gegaan. En ik scoorde ook nog het winnende coal in de finale. Verder werd ik een half jaar gevraagd voor het Nederlands team om naar riga te gaan voor een groot toernooi en zo kom ik een in het Nederlands team. Ik moet er wel veel voor doen elke dag moet ik trainen en voor een training moet ik soms wel 2 uur rijden heen en weer! En dan train ik maar een uur ik dit jaar gaan we met het Nederlands team naar Tsjechië daar komen de beste teams van de wereld heen. Daarom vind ik het fijn Dat ik op deze school loot status heb dan kan ik me school goed blijven doen en goed blijven sporten. ik wil natuurlijk in het Nederlands team blijven maar ik wil ook proberen uit te breken naar een Duits team Krefeld het liefst maar eerst naar de eredivisie. En natuurlijk met Utrecht weer kampioen worden.

2 Maarten Nikkessen Ik ben geboren op 3 april Ik woon in Oog in Al (Utrecht). Ik begon met voetballen bij PVC toen ik 6 jaar was. Toen ik 12 jaar was ging ik naar Zwaluwen omdat het team waar ik inzat bij PVC uit elkaar viel. Bij Zwaluwen zou ik gaan voetballen met veel vrienden die daar speelden. Nadat ik 2 jaar had gevoetbald bij Zwaluwen werd aan mij gevraagd of ik bij VV De Meern wilde komen voetballen in de C1. In het seizoen bij VV De Meern speelden we op een hoog niveau en we speelden veel in de regio van Rotterdam. Daar kwamen veel scouts kijken van Feyenoord en Sparta Rotterdam en andere grote clubs. Toen kreeg ik een uitnodiging van Sparta Rotterdam om stage te komen lopen. In totaal moest ik 6 keer meetrainen met Sparta. Daarna werd ik aangenomen door de club. Er was twijfel of het wel zou lukken met Sparta en school doordat ik 6 keer in de week train (soms meerdere trainingen per dag) en omdat het in Rotterdam is. Per dag reis ik met de trein naar Rotterdam-Alexander en daar wordt ik opgehaald door een busje. In de avond word ik weer teruggebracht naar het station met het busje en vervolgens ga ik met de trein naar huis. Ik reis op een training dag 2,5 uur. In totaal train ik 7,5 uur en heb ik op zaterdag nog een wedstrijd ergens in het land. Dit jaar zal het dus zwaar worden om voetbal te combineren met mijn vwo.

3 Lootleerling Siebe Kits Nieuwenkamp Klas: 1ga Hoi ik ben Siebe en ik kom van de Dr.Bosschool en ik zit nu op het Leidsche Rijn College. Ik ben 5 jaar geleden begonnen met basketbal bij BCUtrecht. Ik ging bij Uball selectie doen maar de 1 ste keer was ik niet door, de2de keer was ik wel door en ging ik met een U12 team ondergebracht bij BCU trainen en wedstrijd spelen op hoog niveau. Daarna het volgende seizoen ging ik weer bij Uball selectie doen en toen kwam ik bij de U14 van Uball en daar zit ik nu. Ik ga 15 uur in de week trainen en in het weekend een wedstrijd. Ik kom uit Utrecht en fiets elke dag 25 minuten naar school. Dan heb ik training en dan ga ik naar school om daarna weer te trainen. Dan kan ik naar huis en uitrusten.

4 Loot stukje : Bram Kunkeler Klas: 1d Het stukje wat je nu gaat schrijven wordt uiteindelijk geplaatst in de weekberichten van de docenten en komt ook een periode te hangen op het mededelingenboord in de LOOT-kamer en onder de lichtkrant. Uiteraard met doelstelling dat mensen je snel leren kennen en begrip krijgen voor de manier hoe jij sport en school combineert. Vertel iets over je verleden als sporter en scholier. Hoe de route is verlopen om uiteindelijk als loot leerling op onze school te komen. Wat je drijfveren zijn en welke doelstellingen je hebt voor de toekomst. Schrijf een leuk en makkelijk leesbaar stuk van maximaal één A4. Je mag er ook je foto s in verwerken. Succes: 1 Eerst zat ik op voetbal maar het was toch niet zo n leuke sport. Daarna ging ik op basketbal in Tiel. En onze trainer/coach vond mij best wel goed. Dus hij liet mij meedoen aan een talenten dag bij Uball, en ben daarna in het selectie team gekomen. Toen ging ik in het selectie team spelen bij BC Utrecht. En een jaartje later deet ik mee aan de echte selectie van Uball voor het team U14. En op de basisschool heb ik altijd m n best gedaan en heb goeie cijfers gehaalt. 2 Heel druk.3

5 Lootleerling: Britt van der Panne Klas: 4HC Hallo, ik ben Britt van der panne en ben 16 jaar oud. Ik ben al sinds 2009 loot leerling Paardrijden maar ben er pas 2 jaar geleden gebruik van gaan maken. Ik ben begonnen op het Amadeus lyceum en heb daar 2 jaar vmbo-tl\havo gedaan. Toen ik in de tweede kwam moest ik wel heel lang naar school en kon ik het niet meer combineren met mijn sport. In de derde ben ik begonnen op het vianova college en ik heb daar ook mijn examen gedaan. En ben daar met een 7 geslaagd, daar was wel een herkansing voor nodig maar nu mag ik dan ook HAVO doen, dat heb ik bewust gekozen want ik wil heel graag HBO Psychologie doen. Nu even iets over mijn sport, mijn ouders hebben een eigen bedrijf daardoor kan ik ook veel trainen! Ik zit al 5 jaar achter elkaar in het Rabobanktalentenplan. Ik heb 3 paarden en ik hoop dat ik volgend jaar naar het EK mag. Ik train elke dag samen met mijn moeder, mijn ouders steunen mij altijd in alles en dat is heel fijn, zonder mijn ouders was ik niet waar ik nu ben! Ik rij op internationaal niveau zelfs al bij de senioren. Ik ga vaak naar het buitenland en zal daarom soms niet op school zijn. Mijn doel is om met mijn nieuwe paarden Atink en Tchincolat SB volgend jaar in het Nederlandse team te komen. En ik train er veel voor dus ik hoop dat dat allemaal gaat lukken. Het allerbelangrijkste vind ik dat je er wel plezier in moet houden. Als het alleen maar om presteren gaat is sport niet leuk meer, natuurlijk moet je goed presteren maar je moet ook plezier houden. Ik heb ook nog een broer, Cornee van der Panne. Ook heel sportief, samen met mijn vader doen ze motorcross. Hij rijdt ook op nationaal niveau, helaas heeft hij het afgelopen seizoen zijn knie kapot gesprongen en moet hij eerst geopereerd worden om een nieuwe kruisband te laten zetten. Ik hoop op een leuk en sportief jaar!

6 Loot stukje: Carolien Smits Klas:1a Hoi ik ben Carolien Ik ben begonnen met tennis toen ik vijf jaar oud was. Op de club in ons dorp. Toen ik zeven was ging ik naar de andere club. Daar heb ik veel getraind. ik ben DJK kampioen geworden tot en met 8, 10 en 12 jaar. Ik speel in heel Nederland toernooien. Ik ben dit jaar voor het eerst naar het buitenland geweest voor tennis. Dit jaar zou ik graag meer naar het buitenland willen gaan. Ik ga dit jaar vijf keer in de week trainen. Ook in de winter train ik en speel ik toernooien. Ik heb ook zes jaar bij de bond getraind. Tennis vind ik een hele leuke sport mijn doel is om proftennisser te worden.

7 Lootstukje: Isna Nunes Klas: 2VA Hallo allemaal! Ik ben Isna Nunes en ik ben 13 jaar oud. Ik woon in Nieuwegein en ik heb een jonger broertje. Ik ga nu beginnen aan mijn tweede jaar VWO. Eerst zat ik op het Cals College Nieuwegein. Vroeger speelde ik basketbal bij Newstars in Nieuwegein. Ik speel al basketbal sinds mijn zesde. Ik zit nu bij Uball in Utrecht bij het U14 team. Dat is ook de reden waarom ik nu op het Leidsche Rijn College zit. Ik train twee keer per dag en dat vind ik heel erg leuk om te doen. Ik train van 8 uur tot 9 uur in de ochtend en nog twee uur s middags. Ik sta elke dag om 5:45 op en ik ga dan of met de bus of fietsen. Ik fiets er ongeveer 30 min-45min over. Mijn doel is natuurlijk om super goed te leren basketballen. Ik zou heel erg graag naar het Nederlands team willen en ik hoop natuurlijk dat dat lukt. Ik ga daar heel erg mij best voor doen. Ik hoop dat jullie me beter hebben leren kennen. Groet, Isna Nunes

8 Loot stukje: Joris Kunkeler Klas: 1D met basketbal ben ik begonnen bij de club Flip Stars. Ik heb daar veel getraind en wedstrijden gespeeld. Ik ging daarna bij BCU en Flip Stars gecombineerd spelen. Dat was heel leuk. We zijn met BCU zelfs eerste geworden. Ik heb bij de talenten dag van Uball heel erg mijn best gedaan en werd gekozen voor het U14 team. Mijn droom is om in het Nederlands team te komen en ga daar hard mijn best voor doen. Verder wil ik graag wat beter worden in schieten en dribbelen. Ik heb op de basisschool de meent gezeten. Ik heb daar veel geleerd. Op het LRC ga ik heel erg mijn best doen en proberen hoge cijfers te halen.

9 Loot stukje: Judah Rozendaal Klas: 1ga Halo ik ben Judah Rozendaal, Ik loot leerling op het LRC in Utrecht. Dat is voor mij best wel raar want ik woon in Dordrecht. Ik zit hier op school omdat ik heel erg van basketbal hou. Het is echt mijn passie. En op deze school kreeg ik de kans om basketbal en school te combineren. Ik heb vroeger op de basisschool gezeten in Dordrecht. Ik Basketbalde daar één keer in de week op een amateur club Rowic, ik ben heel ver op weg geholpen om hier te kunnen komen. Uball is de kans voor mij om mij en me team beter te maken en te leren van de beste van de beste. Het enigste nadeel is dat het een uur rijden is, en dat ik daarom om 6.30 elke ochtend moet opstaan en om 7.00 moet vertrekken. Dat is voor mijn doen heel roeg!!! Mijn grootste doel uiteindelijk is om in de NBA te spelen het lijkt me echt geweldig om een keer in de USA te spelen tussen alle grote sterren en beroemde spelers. Waarschijnlijk word ik later één van hen.

10 Loot stukje: kim bos Klas: 1B Hallo allemaal, Ik ben geboren op En ben nu 12 Ik ben begonnen met basketballen op mijn vijfde en doe nu nog steeds basketball. Ik ben begonnen met basketball omdat mijn ouders allebei basketbalden. Ik ben begonnen met gewoon trainen bij woodpeckers en was het enigste meisje, ik speeldde daar nog geen wedstrijden. Op mijn zesde vond ik het niet meer leuk om als enigste meisje t5e basketballen dus ging ik naar bcu. Daar begon ik met trainen maar ging ook wedstrijden spelen. Toen ik in de mu12 zat trainden naast mij op het andere veld de meiden onder zestien van uball. Ik had toen aan die coach gevraagd of ik een keertje mee mocht trainen en hij zij: ja!!. Toen ging ik meetrainen en toen zei die coach: wil je bij uball komen?? Natuurlijk zei ik daar ja op. Toen begon ik meetetrainen en mocht uiteindelijk ook wedstrijden meespelen. Nu speel ik bij de mu16 van uball en bij de ju12. Als ik hier naar school moet ik om 06:00 opstaan om om 07:00 de bus te pakken. Dan ben ik rond 08:15 op school en dan sprint ik naar mijn les. Groetjes kim bos.

11 Lootstukje Koen Sunter Klas: 1B Ik begon bij BCU een basketbal club in Utrecht ik speelde eerste klasse en werd kampioen daarna besloot ik eens te kijken wat UBALL eigenlijk inhield. Toen ging ik mee doen aan de selecties van UBALL en toen werd geselecteerd. Het eerste jaar bij UBALL zat ik in groep 8 dus ik trainde nog maar heel weinig. Ik raakte ook geblesseerd en kon de helft van het jaar niet trainen en wedstrijden spelen. Ik zit nu bijna drie jaar op basketbal. Als doel zou ik het liefst in NBA spelen maar dat is niet zo realistisch. Dus nu probeer ik in de u20 Nederlands team te komen. Ik moet elke ochtend om 06:00 uur opstaan en moet 40 minuten met de bus en om 21:00 ben ik klaar met huiswerk.

12 Loot stukje: Marit Kreugel Klas: 1a Geboren: Sport: tennis Mijn sport is tennis, ik tennis vanaf mijn 5 de.toen kon ik school al goed combineren met mijn tennis ik kwam vrij snel bij de BOND. Toen ik bij de BOND zat kwam ik eerst in de instroom. Torn ging ik een jaar eerder naar A toen heb ik drie jaar A gedaan nu doe ik B2. Ik ben naar deze school gegaan om me topsport te kunnen combineren met school nu zit ik in havo 1. Ik hoop dat ik mijn topsport nog lang kan combineren. Sommige mensen denken er heel makkelijk over die snappen niet hoeveel wij bezig zijn met onze topsport. De meeste mensen denken dat je niet veel tijd kwijt bent. Dat is dus niet zo. Je bent veel tijd kwijt aan rijzen. Ik als topsporter moet soms 2-3 uur in de auto zitten om naar een toernooi te kunnen. Ik hoop dat jullie het snappen Groetjes van mij!

13 Lootstukje: Nick Zwiers Klas: 4hb Hallo ik ben Nick, Ik kom uit Zwolle en moet elke dag om uur van huis weg. Ik fiets eerst een half uur naar het station dan een uur met de trein en nog met een kwartier met de bus. Dan ben ik tussen half 8 & kwart voor 8 in de sporthal. Ik train elke dag van uur heb dan school en train s middags weer van uur. Dan ben ik om weer thuis. Dan moet ik nog eten en mijn huiswerk maken. Ik speel basketbal vanaf dat ik bijna 6 was. Ik heb totdat ik naar leerjaar 2 ging bij een regionale club in Zwolle gespeeld. Daarna ging ik naar Landstede, heb daar een half seizoen gespeeld en ben toen geblesseerd geraakt. Ik had een scheurtje in mijn hamstring en er was een stuk bot mee afgetrokken. Dat duurde anderhalf seizoen en Landstede wilde niet meer met me verder. Ik ging opzoek naar een nieuwe club en ben zo bij Uball gekomen. Ik hoop in de toekomst bij het Nederlands team te gaan spelen.

14 Loot stukje: Sam Vianen Klas: 1C Sam Vianen (12) het begon op mijn 6 e toen ik in Nieuwegein ging trainen bij ju8 waar ze al snel zeiden dat ik naar ju10 en dus ook wedstrijden mocht spelen, in 2009 ging ik op zondag bij Uball mee trainen en op dinsdag en donderdag trainde ik nog in Nieuwegein en speelde ook wedstrijden, het jaar daarop mocht ik meedoen met het ju12 team bij Uball en bleef ik op zondag trainen en op dinsdag en donderdag trainde ik in Nieuwegein, in 2011 begon ik met meetrainen bij ju14 op woensdag en vrijdag en op dinsdag in Nieuwegein en in het weekend een wedstrijd met New Stars, het jaar daarop toen ik 10 was begon ik volledig mee te spelen bij Uball en trainde ik ook mee op maandag, woensdag en vrijdag en daarom mocht ik een kwartier eerder uit school om op tijd te zijn voor de training en in het weekend speelde ik gewoon wedstrijden met Uball, in 2013 draaide ik nog een seizoen mee met ju14 als een Point Guard, nu begin ik dus bij het LOOT programma op het LRC en begin na de herfstvakantie met het volledig programma dus ook fitness in de ochtend.

15 Lootstukje: Sem Gerritse Klas: 4va Hallo! Mijn naam is Sem Gerritse. Ik ben 15 jaar oud en woon in Woerden. Daar ben ik geboren en heb ik de eerste 3 jaar van mijn VWO gedaan op het Minkema College. Sinds mijn 8e basketball ik al, bij Blue Drakes Woerden, en nu vervolg ik mijn basketball loopbaan bij UBALL in Utrecht. Daarom ga ik nu naar het Leidsche Rijn College zodat ik mijn sport en vele uren trainen kan combineren met school, dus alles verandert voor mij waar ik wel veel zin in heb. Gelukkig reis ik niet lang als ik naar school ga; ik fiets 10 minuten naar het station, daarna ga ik 12 minuutjes in de trein en kom ik op tijd aan om mijn training van 08:00 te halen. Dit seizoen ga ik met mijn team eredivisie spelen, het hoogste in Nederland. Natuurlijk is dat heel leuk alleen is het ook jammer dat ik niet meer mag skiën, één van mijn grote hobby s, maar basketball gaat voor! De reistijd terug naar Woerden is ook 12 minuutjes in de trein wat meevalt, zodat ik na mijn middagtraining (van 15:30 t/m 17:30 uur) zo rond 18:30 thuis kan zijn om op tijd aan te schuiven bij het avond eten. Eén dag in het weekend heb ik vrij wat betekent dat ik nog wat vrije tijd heb voor vrienden en andere leuke dingen.

16 Loot stukje: Sjoerd Leemrijse Klas: 6vga Mijn naam is Sjoerd Leemrijse en ik zit hier nu voor mijn zesde jaar op school in 6vga. Vanaf mijn zesde schaats ik al. Ik was altijd al gemotiveerd en vastberaden om zo goed mogelijk te worden. Dus geleidelijk aan ging ik steeds meer trainen en werd ik steeds beter. Met als hoogtepunt dat ik mij afgelopen seizoen heb geplaatst voor de NK Allround en daar 21 e van Nederland ben geworden. Hierdoor kreeg ik een beloftestatus en kon ik in mijn laatste jaar dus lootleerling worden. Ik ben hier heel blij mee omdat ik nu makkelijker school en schaatsen kan combineren. Ik schaats nu onder leiding van mijn trainer David Vergouw en train samen met Remco Leeflang. Ik train ongeveer 15 uur per week met veel plezier. Mijn doel aankomend seizoen is om mij weer te plaatsen voor de NK Allround en hier een zo hoog mogelijke klassering te behalen. Daarnaast wil ik ook weer meedoen met het NK Marathon om weer proberen podium te rijden zoals vorig jaar. Het lijkt mij geweldig om professioneel schaatser te worden omdat ik schaatsen het mooiste vind wat er is. Mijn ultieme doel is om later goud te winnen op de olympische spelen. Hier ga ik hard voor werken.

17 Loot stukje: Madu Soares Klas: 4vg Ik ben madu, ik ben 15 jaar en mijn sport is karate. Ik deed al aan karate toen ik bijna 6 jaar was. Ik zat toen en zit nu nog steeds bij Team-Boelbai. Toen ik 8 was werd ik 3 e op het NK en toen ik 9 was 1 e. Vanaf toen ben ik serieuzer gaan trainen. Ik heb daarna nog vele prijzen gewonnen waaronder 2 keer eerste op het NK. Na de basisschool ging ik naar het Amadeuslyceum en heb daar 3 jaar vwo gedaan. Vanaf de middelbare school ben ik ook wat toernooien in het buitenland gaan vechten. Vlak voor het einde van de 3 e werd ik geselecteerd voor de Nederland -16 selectie. 2 maanden later stroomde ik door naar de -18 selectie. Toen begon ik veel beter, meer en met betere karateka s te trainen. Ik merkte dat het niet zou gaan lukken zonder een LOOT-school en ben toen nog net naar het LRC gekomen. Ik zit nu in 4vwo en dankzij het LRC kan ik meer trainen en meer toernooien in het buitenland vechten. Ik begin het steeds drukker te krijgen maar ik ben blij dat ik mijn sport nu beter met school kan combineren. Ik kijk er naar uit om veel toernooien te vechten, veel te trainen en veel te leren zodat ik over een tijdje goede prestaties op grote toernooien neer kan zetten.

18 Lootstukje: sam ghamari Klas: 1C Ik ben vroeger begonnen met basketbal toen ik 6 was en wist ik al dat ik verder wou gaan met basketbal. Ik heb op de meander in nieuwegein op school gezeten voor dat ik hier kwam. Ik heb mee gedaan aan de selectie van uball en daar was ik voor uitgekozen en toen ben ik naar het lrc gegaan. Ik wil graag met uball bereiken dat ik verder kom met basketbal en dat ik later veel hoger kan gaan spelen en dan wil ik proberen te bereiken dat ik later door een internationaal team word gesponsord en dan heel veel internationale wedstrijden kan gaan spelen.

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda:

t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: t Wiekendje www.dewieken.com Agenda: Donderdag 8 oktober: Vrijdag 9 oktober: Maandag 12 oktober: Dinsdag 13 oktober: Dinsdag 13 oktober: Woensdag 14 oktober Donderdag 15 oktober: studiedag. Alle kinderen

Nadere informatie

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL

Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Je doet ertoe! ONDERWIJS & TOPSPORT OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool, een school waar je als sporttalent onderwijs en topsport samen

Nadere informatie

Thomas Verhaar. Update

Thomas Verhaar. Update Update 28-01-2019 Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Thomas speelt sinds

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in JO18. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C. de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Vier van onze zonen spelen bij Sparta:

Nadere informatie

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was.

www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. www.leraarwordeninsittard.nl Leraar, je wist dat je het was. Benjamin Plant student Aardrijkskunde Ik weet wat ik wil Het leukste moment van mijn stage is wanneer leerlingen mij uit zichzelf aanspreken

Nadere informatie

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen

Bijlage 1a thema 4 - sportattributen Bijlage 1a thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1b thema 4 - sportattributen 3e leerjaar thema 4 Mijn sport is top! Bijlage 1c thema 4 - sportattributen 3e leerjaar

Nadere informatie

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012

NOORWEGEN. Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden 09-05-2012 13-05-2012 NOORWEGEN 09-05-2012 13-05-2012 Vertrek: s ochtends moesten we gewoon naar school tot 12 uur. we werden door onze ouders naar Schiphol gebracht. Ik zat bij Ilonka in de auto. Op Schiphol gaf meester Hendrie

Nadere informatie

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor

Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Het nieuwe bestuur stelt zich graag even voor Bestuur Born Atletiek Totaal Even voorstellen, Beste atleten en ouders, wellicht heeft u er nooit zo bij stil gestaan maar achter de schermen is de Stichting

Nadere informatie

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b,

Theatertijd. Dit was de theatertijd van groep 6b, Theatertijd Dit was de theatertijd van groep 6b, Het ging over een schrijfster die een brief kreeg en erin stond: Beste mevrouw de sprookjes schrijver wij hebben een nieuwe opdracht voor u maak een boek

Nadere informatie

Op weg naar de Olympische Spelen 2024

Op weg naar de Olympische Spelen 2024 Op weg naar de Olympische Spelen 2024 sponsorbrochure Thomas Sibbald Badminton seizoen 2018-2019 Inhoudsopgave Wie ben ik? pag. 3 Behaalde resultaten pag. 4 Als u mij sponsort levert dat geld op. pag.

Nadere informatie

i n f o r m a t i e e n we e t j e s v a n e n v o o r SINTERMERTEN b r u g k l a s s e r s

i n f o r m a t i e e n we e t j e s v a n e n v o o r SINTERMERTEN b r u g k l a s s e r s i n f o r m a t i e e n we e t j e s v a n e n v o o r SINTERMERTEN b r u g k l a s s e r s Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar eindelijk is hier dan de digitale versie van Mugnieuwzzz, met iedere

Nadere informatie

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen

SPREEKBEURT HANDBAL. door Casper Houtepen SPREEKBEURT HANDBAL door Casper Houtepen Mijn onderwerp voor de spreekbeurt is handbal. Ik heb hiervoor gekozen omdat ik het zelf doe en ik het een leuke sport vind. Misschien willen door mijn spreekbeurt

Nadere informatie

TOPSPORT TALENTSCHOOL

TOPSPORT TALENTSCHOOL Onderwijs voor talent- en topsporters TOPSPORT TALENTSCHOOL Je doet ertoe! Turnster: Bente Kruizinga ONDERWIJS & TOPSPORT OSG Sevenwolden is een Topsport Talentschool, een school waar je als sporttalent

Nadere informatie

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn

Mihailo Sain weer in actie bij het WOC Alphen aan den Rijn Nieuwsbrief -3- Januari 2011 Inhoudsopgave: Onderzoek sport en ontwikkeling voor kinderen Even voorstellen Wedstrijdverslag M

Nadere informatie

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11

EUPENBULLETIN. 6 februari 2015 nr.11 Wethouder van Eupenschool Odysseuslaan 6 5631 JM Eindhoven 040-2446044 EUPENBULLETIN 6 februari 2015 nr.11 Inhoudsopgave Afscheid... 1 Rapportgesprekken... 3 Carnaval... 3 Even voorstellen... 3 Wisseling

Nadere informatie

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen

Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen www.edusom.nl Opstartles 10. EXTRA Oefenen met woorden bij de lessen Het is belangrijk om veel woorden te leren. In deze extra les vindt u extra woorden bij de Opstartlessen 1 t/m 5. Kijk ook eens naar

Nadere informatie

LEIDEN LIONS DE IJSHOCKEYSCHOOL EN MEER...

LEIDEN LIONS DE IJSHOCKEYSCHOOL EN MEER... Teamtraining en wedstrijden: de perfecte aanvulling op de ijshockeyschool Informatie voor ouders, seizoen 2014-2015. Voor kinderen van 4 tot en met 9 jaar die lid (willen) worden van de Leiden Lions is

Nadere informatie

Werkboek Het is mijn leven

Werkboek Het is mijn leven Werkboek Het is mijn leven Het is mijn leven Een werkboek voor jongeren die zelf willen kiezen in hun leven. Vul dit werkboek in met mensen die je vertrouwt, bespreek het met mensen die om je geven. Er

Nadere informatie

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6

Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Februari, de maand van Valentijnsdag. Daarom deze maand een lief bericht van de leerlingen van groep 6 Mama Een roos is roze viooltjes zijn blauw maar het allerliefst Hou ik van jou mama. Joshua De beste

Nadere informatie

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen.

De middelbare school. Succes met het kiezen van je school na groep blauw. Boub. De zes kinderen. De zes kinderen. Het eerste knd houdt van sport. Daarom is hij niet kort. Het tweede kind houdt van muziek. Daarom wordt hij nooit ziek. Het derde kind houdt van slapen. En ligt altijd te gapen. Het vierde

Nadere informatie

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!!

Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal! Nieuwsbrief 7 maart seizoen 2014-2015! BELANGRIJK!!!!!!!!! Hallo allemaal, het is weer tijd voor een nieuwsbrief! We zitten alweer in maart en zijn we in de tweede periode van dit seizoen

Nadere informatie

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD

VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD VAN KINDERWAGEN TOT SCOOTER WERVING EN BEHOUD VAN JEUGD OPZET EN DOEL VAN DEZE BIJEENKOMST Doel van deze bijeenkomst: Aan de hand van de nieuwste inzichten en succesvolle praktijkvoorbeelden gaan we in

Nadere informatie

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach.

Karin de Galan. Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Karin de Galan Karin de Galan (1967) is sinds 1991 trainer en coach. Ze heeft zich gespecialiseerd in het trainen van trainers en richtte in 2007 de galan school voor training op. Eerder werkte ze als

Nadere informatie

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl.

September 2013. Mocht je leuk nieuws, weetjes of iets anders hebben voor onze nieuwsbrief, mail dit dan naar nieuwsbrief@judoklub-tilburg.nl. Van de redactie Het is nu alweer een jaar geleden dat we zijn begonnen met deze nieuwsbrief. Er is in het afgelopen sportseizoen veel gebeurt. Veel nieuwe banden, slips en ook natuurlijk niet te vergeten

Nadere informatie

Finale weekend club competitie

Finale weekend club competitie Finale weekend club competitie Ploegentijdrit Zaterdag stond als allereerst de ploegentijdrit op programma. Jawel hoor we moesten als eerste van start. We waren maar met 5 in plaats van 6 man. Start ging

Nadere informatie

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou!

Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou! Hallo Ben jij een kind van gescheiden ouders? Dit werkboekje is speciaal voor jou Als je ouders uit elkaar zijn kan dat lastig en verdrietig zijn. Misschien ben je er boos over of denk je dat het jouw

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013

NIEUWSBRIEF 3 augustus 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk

Teun van der Donk. Teun in O17. Teun van der Donk Met veel trots stelt V.O.C de spelers aan jullie voor die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. Drie zonen spelen bij Sparta: Thomas

Nadere informatie

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij.

Soms ben ik eens boos, en soms wel eens verdrietig, af en toe eens bang, en heel vaak ook wel blij. Lied: Ik ben ik (bij thema 1: ik ben mezelf) (nr. 1 en 2 op de CD) : Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Weet ik wie ik ben? Ja, ik weet wie ik ben. Ik heb een mooie naam, van achter en vooraan.

Nadere informatie

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen

Kids. &Go. Informatieblad speciaal voor kinderen Informatieblad speciaal voor kinderen Datum; Aalsmeer, jaar 2011 Gemaakt door; Bianca Wegbrands daar, Wat leuk dat je dit informatieblad speciaal voor kinderen wilt lezen. Ik zal me eerst even aan jou

Nadere informatie

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum

Programma voetbal Datum Thuis Uit Tijd Plaats Junioren di. 12-mei. C3 ST SV United/BVV'27 C3G Sporting S.T. C1 18:30 Wanssum Agenda Dinsdag 12 mei: Sponsoravond Vrijdag 22 mei: Vrijwilligersavond Zaterdag 30 mei: Open dag / speler van het jaar Zaterdag 6 juni: 2de Meulebѐѐk Toernooi Uitslagen voetbal Datum Thuis Uit Uitslag

Nadere informatie

Met vriendelijke groet, Eline Duin

Met vriendelijke groet, Eline Duin Hallo, Mijn naam is Shanushka La Cruz, ik ben 18 jaar en ik loop stage in groep 8a bij Thijs. Ik volg de Pabo, op de Fontys in Den Bosch. Ik geniet er enorm van om voor de klas te staan en om met kinderen

Nadere informatie

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes.

Kom je graag naar de regenboog? Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai. We spelen soms erg kinderachtige spelletjes. G. is een jongen van 12 jaar oud. Hij heeft geen handicap maar komt tijdens de vakanties wel naar de regenboog samen met zijn zus die wel een handicap heeft. Soms wel, maar ik vind het hier ook vaak saai.

Nadere informatie

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad.

De Algemene ledenvergadering vindt morgen plaats om 20.00 uur op school. In de bijlage vindt u het jaarverslag van de ouderraad. Jaargang 27, nr.5 Dat.: 23 sept. 2014 Agenda: Afgelopen vrijdag zijn Marlou, Erica, Jolanda en Babette geslaagd voor hun opleiding 'ik leer anders'. Hiermee is ons team verrijkt met vier leerkrachten die

Nadere informatie

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt?

Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? Beste kinderen, Mijn naam is Fons. Ze noemen me een groene jongen. Weet je hoe dat komt? In mijn vrije tijd ben ik natuurgids. Met mijn verrekijker en vergrootglas trek ik naar allerlei plekjes om de natuur

Nadere informatie

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag.

Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Naam: Mariska v/d Boomen. Klas: TG2C. Datum: 25 Juni. Docent: Van Rijt. Schrijfverslag. Onze vragen: 1. Wanneer bent u met uw schrijfcarrière begonnen? 8 jaar geleden ben ik begonnen met het schrijven.

Nadere informatie

Masters hangen aan Eelco's lippen...

Masters hangen aan Eelco's lippen... Masters hangen aan Eelco's lippen... De spanning voor het WK-Masters in Lyon loopt bij de deelnemers aan Project 2015 al danig op. Daarom hebben we Eelco gevraagd of hij een keer met ons wilde praten over

Nadere informatie

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata

Juni 2013. Woordje van het bestuur. EK Kata Woordje van het bestuur Voor veel JKT-ers komt een lang gekoesterde wens uit. De wedstrijdgroep wordt in verenigingstrainingspak gestoken. Het heeft even geduurd maar tijdens de afgelopen algemene leden

Nadere informatie

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje

De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje De Deltakijker bulletin van de o.b.s. De Delta en peuterspeelzaal Het Druppeltje vrijdag 2 oktober 2015 jaargang 13 nr. 4 agenda: 5 oktober Opening Kinderboekenweek 6 oktober Ouderraad boekenruilmarkt

Nadere informatie

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK

IK BEN LARS!!! GROETJES LARS KLOOTWIJK IK BEN LARS!!! Ik zit in groep 8,ik ga naar RSG t rijks mijn niveau is : havo/vwo. Ik ben 2 keer naar een open dag van het Rijks geweest de eerste keer met een vriend en de tweede keer alleen dat was ook

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Iris marrink Klas 3A.

Iris marrink Klas 3A. Iris marrink Klas 3A. 1 Inhoud. 1- Voorpagina 2- Inhoud, inleiding & mijn mening 3- Dag 1 4- Dag 2 5- Dag 3 6- Dag 4 7- Dag 5 Inleiding. Ik kreeg als opdracht om een dagverslag te maken over Polen. 15

Nadere informatie

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN?

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Uitgave van Stichting Be Aware Januari 2015 WIL JE MINDER GAMEN? Je vindt dat je teveel tijd doorbrengt met het spelen van games. Je beseft dat je hierdoor in de problemen kunt raken: je huiswerk lijdt

Nadere informatie

Het ambachtnieuws mei 2015

Het ambachtnieuws mei 2015 Het ambachtnieuws mei 2015 Data: 4 mei t/m 8 mei : Vakantie 04 mei : Schoolvoetbaltoernooi meisjes 14 mei : Hemelvaartsdag 15 mei : vrij 19 mei : Praktisch verkeersexamen groep 7 25 mei : 2 e Pinksterdag

Nadere informatie

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang

De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang De pianomannen We waren naar de Tiliander in Oisterwijk geweest. We hadden daar een voorstelling gezien van 2 pianomannen. We moesten best lang wachten tot we erin konden. Onze klas mocht als eerste de

Nadere informatie

HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN

HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN HANDBALSCHOOL HAAGLANDEN De tweede nieuwsbrief Handbalschool Haaglanden, talent ontwikkeling in de breedte In deze nieuwsbrief Het zit er op. 4 blokken hard gewerkt. Toernooien gespeeld en veel geleerd.

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : Deze

Nadere informatie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie

Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Kunst- en tekenlessen gegeven door Esther van de kunstacademie Groep 7 heeft 2x een tekenles gekregen hoe je het beste een gezicht kan tekenen wat lijkt op een echt gezicht van een mens. Die lessen hebben

Nadere informatie

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige

K.N.I.E. Kruisband Nabeschouwing Interessante Ervaringsdeskundige In de rubriek vertelt een (oud) prof-sport(st)er over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna. In : keurig

Nadere informatie

Topsport. Talentschool. het veluws college helpt jou (top)sport en school succesvol te combineren

Topsport. Talentschool. het veluws college helpt jou (top)sport en school succesvol te combineren Topsport Talentschool het veluws college helpt jou (top)sport en school succesvol te combineren Sport je veel en graag? En doe je dit zelfs op hoog niveau? Dan kun je in de knel komen met je schoolwerk

Nadere informatie

Afscheid groep 8 3 JULI 2015

Afscheid groep 8 3 JULI 2015 Afscheid groep 8 3 JULI 2015 DE REGENBOOG Hallo iedereen, is en blijft een mooie en leuke school. De tijd op de Regenboog was super leuk, ik heb veel geleerd maar ook veel gelachen. Mijn klasgenoten en

Nadere informatie

Op maandag kwam er een mevrouw zij lichtte ons voor hoe je gezond kon leven.

Op maandag kwam er een mevrouw zij lichtte ons voor hoe je gezond kon leven. Gezonde week 2015 Een verslag van de groepen 8. Op maandag kwam er een mevrouw zij lichtte ons voor hoe je gezond kon leven. Mening Dewi: erg leuk!! Mening Jesse: heel erg interessant. Dinsdag: de ochtend

Nadere informatie

Verslag stage ID-dance

Verslag stage ID-dance Verslag stage ID-dance 1 Gabriëlle van Tussenbroek, 4D Inhoud Motivatie (pagina 3) Algemene gegevens (pagina 4) Gesprek werkplanning (pagina 5) Verloop stageperiode (pagina 6) Afsluitende beschouwing en

Nadere informatie

Dubbelspel. Alan Durant

Dubbelspel. Alan Durant Dubbelspel Dubbelspel maakt deel uit van de Schaduw-reeks van Lezen voor Iedereen/Uitgeverij Eenvoudig Communiceren. De Schaduw-reeks is een serie spannende verhalen voor jongeren. Lezen voor Iedereen/Uitgeverij

Nadere informatie

De beste basis voor je toekomst

De beste basis voor je toekomst Visser t Hooft Lyceum Leiderdorp KANSRIJK EN UITDAGEND De beste basis voor je toekomst i 11gymnasium 11atheneum 11havo vhl.nl 11mavo (vmbo-t) Muzenlaan 155 q Op de open avond vond ik de school meteen leuk

Nadere informatie

Voordat je de toets maakt

Voordat je de toets maakt informatieve en andere teksten 1, Voordat je de toets maakt Je gaat een toets maken. Deze toets bestaat uit twee delen. Dit is. Je krijgt drie teksten en 10 opdrachten. Geef altijd een antwoord! Succes!

Nadere informatie

Luisteren: muziek (B1 nr. 4)

Luisteren: muziek (B1 nr. 4) OPDRACHTEN LUISTEREN: MUZIEK www.nt2taalmenu.nl nt2taalmenu is een website voor mensen die Nederlands willen leren én voor docenten NT2. Iedereen die Nederlands wil leren, kan gratis online oefenen. Kijk

Nadere informatie

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel

WEEKBRIEF 31ste jaargang nr april Reijmerweg HG Renkum Tel WEEKBRIEF 31ste jaargang nr. 28 4 april 2018 www.prinsesbeatrixrenkum.nl Reijmerweg 92 6871 HG Renkum Tel. 0317-315130 0317-843525 JARIGEN 05-04 Minke, groep 3 05-04 Roosmarijn, groep 4 06-04 Milo, groep

Nadere informatie

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière

Ik denk eigenlijk dat deze blessure niet slecht is geweest voor mijn carrière In de rubriek vertelt een (oud) prof-voetballer/voetbalster over zijn/haar voorste kruisband blessure. Vanaf het moment dat deze blessure werd opgelopen, de operatie, de revalidatie, de rentree en daarna.

Nadere informatie

Juridische medewerker

Juridische medewerker 28-11-2013 Sectorwerkstuk Juridische medewerker Temel, Elif HET ASSINK LYCEUM Inhoudsopgave Inhoud Inhoudsopgave... 1 Inleiding... 2 Hoeveel procent van de opleiding bestaat uit stage?... 6 o Begeleiding...

Nadere informatie

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter

Vanuit het team. Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! Verjaardagen: In dit nummer: Kind centrum De Vlechter De Vlecht 18 december 2015 Wij heten Viktor en Luna van harte welkom op onze school! In dit nummer: Vanuit het team 1 Groep 3/4 2 Groep 5/6 3 Sport en Bewegen 4 Afscheid juf José 5 MIKZ / Kerstcollage

Nadere informatie

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack.

Ik ben met kerst naar Jingle Balls geweest. Het is een groot concert in de Ziggo dome. Er kwamen veel artiesten zoals Roel van Velzen en Afro jack. Groep 8 Mijn voorlopig advies. Ik moest op gesprek met mijn moeder en mijn broertje. We moesten naar meester Tom. We kregen een hele uitleg. Op het eind hoorde ik mijn voorlopig advies. Het was kader of

Nadere informatie

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en???

ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? ZBSD: bowling, voetbal, hardlopen en??? De Zeeuws Barabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD) heeft als doel: Het doen beoefenen van sport door doven. Dit doel probeert zij onder meer te bereiken door:

Nadere informatie

Kunt u in het kort beschrijven waar uw bedrijf voor staat? Wat verkoopt u? Waarom verkoopt u deze producten/ dienstverleningen? escape DTP is Irma Weima, een éénmansbedrijf en regelt/verzorgt/maakt alles

Nadere informatie

Nieuws Selectie 2019/2020

Nieuws Selectie 2019/2020 Nieuws Selectie 2019/2020 Tamer Ugur. Ik ben 32 jaar, afkomstig uit IJsselstein nu woonachtig in Nieuwegein. Positie: 10 of voor de verdediging. In het verleden ook veelal als linker middenvelder-buitenspeler

Nadere informatie

gedragsregel in verhaal: lekker luieren

gedragsregel in verhaal: lekker luieren gedragsregel in verhaal: lekker luieren De zomerstage van dit jaar zit erop voor de zwemmers en natuurlijk ook voor Henk Haai. Ze hebben allemaal keihard getraind en hebben mooie prestaties neergezet op

Nadere informatie

* Kai de Bruijn 2D: 26/08/2010

* Kai de Bruijn 2D: 26/08/2010 * Kai de Bruijn 2D: 26/08/2010 FC Utrecht C1 Hoe is het begonnen. Ik begon met voetballen toen ik 6 jaar oud was. Ik voetbalde toen bij S.V.M Boys in Maartensdijk. Ik heb daar ongeveer 5 jaar op voetbal

Nadere informatie

Nieuwsbrief SHIB december 2013

Nieuwsbrief SHIB december 2013 Nieuwsbrief SHIB december 2013 www.shib.nl info@shib.nl Postbus 250, 3770 AG Barneveld Bankrekening 1526.55.018 t.n.v. SHIB Terug- en vooruitblik Als maakster van deze nieuwsbrief sta ik verbaasd, het

Nadere informatie

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens.

Ik ben Jeremiah Werleman en ik ben zeventien jaar oud. Ik zit in het vierde jaar van de mavo op het Mon Plaisir College, midden in mijn examens. Talenten op Aruba. Ze zijn overal te vinden. Zij storten zich in het leven, of het nu sport, kunst, uitgaan, lezen, muziek of juist de donkere kant van de samenleving is. Het is aan hen. Voor diegene die

Nadere informatie

Lesbrief over Leerplicht

Lesbrief over Leerplicht Lesbrief over Leerplicht Donderdag 19 maart 2015: Dag van de Leerplicht! Leerplicht? Hoezo? Ik ga toch gewoon naar school!? Ja, voor de meeste kinderen in Nederland is het de gewoonste zaak van de wereld

Nadere informatie

De viool en de gitaar en de dwarsfluit.

De viool en de gitaar en de dwarsfluit. De viool en de gitaar en de dwarsfluit. Er was is een vrouw die had een familie. De familie heette de viool. Ze had 2 baby violen en 2 zussen en 1 moeder en vader.,maar toen ze bij ons kwamen was pa niet

Nadere informatie

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen.

Wat is uw naam en uw functie? Ik ben Robert Veenstra, voorzitter van SC Heerenveen. Mijn naam is Aron van der Wal. Ik zit in de sport/brugklas HAVO/VWO van het Fivelcollege in Delfzijl. Naar aanleiding van de opdracht om iemand te interviewen die zich minimaal 20 uren per week met sport

Nadere informatie

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop.

de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. Woordenlijst bij hoofdstuk 4 de aanbieding reclame, korting De appels zijn in de a Ze zijn vandaag extra goedkoop. alleen zonder andere mensen Hij is niet getrouwd. Hij woont helemaal a, zonder familie.

Nadere informatie

V.S.V. Velserbroek D Selectie

V.S.V. Velserbroek D Selectie Seizoen 2014 2015 V.S.V. Velserbroek D Selectie Beste spelers van V.S.V. Velserbroek, Komend seizoen zal de D1 spelen in de hoofdklasse. Door een prachtig resultaat van de oude D1 spelen we komend seizoen

Nadere informatie

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door

Ik ben Sim-kaart. Mobiel bellen groep 5-6. De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag. Aangeboden door De Simkaart is een meisje, tikkeltje ondeugend en een echte kletsgraag Hoi! Blijf even aan de lijn. Ik zit namelijk op de andere. Wacht even. Hoi, ik kom zo even terug, want ik moet even iets zeggen over

Nadere informatie

Kamp. Michelle. Kamp:

Kamp. Michelle. Kamp: Het kamp Het was een super leuk kamp, Het boshuis was hartstikke leuk en gezellig en er omheen was heel veel te doen en als hoogtepunt dit jaar een springkussen. we hebben heel vee leuke spellen in het

Nadere informatie

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus!

Nieuwsbrief najaar 2013. Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Nieuwsbrief najaar 2013 Neeltje Jans - Zoutelande met de bus! Exclusief voor Loopgroep Zeeland leden kunnen wij op zaterdag 14 september met de bus van Zoutelande naar Neeltje Jans. Dat betekent dat je

Nadere informatie

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan!

Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbanen! Verslag van het ontwerpen van een spannende achtbaan! Achtbaan Bouwen 4/5 Weken geleden ging heel groep 8 een achtbaan bouwen. Elke week gingen we verder aan de achtbaan. Het was van papier

Nadere informatie

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd.

Voorwoord. Daarna ging ik praten met Chitra, een Tamilvrouw uit Sri Lanka. Zij zette zich in voor de Tamilstrijd. Voorwoord In dit boek staan interviews van nieuwkomers over hun leven in Nederland. Ik geef al twintig jaar les aan nieuwkomers. Al deze mensen hebben prachtige verhalen te vertellen. Dus wie moest ik

Nadere informatie

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel

Veertien leesteksten. Leesvaardigheid A1. Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek. Ad Appel Veertien leesteksten Leesvaardigheid A1 Te gebruiken bij : Basisexamen Inburgering Studieboek Ad Appel Uitgave: Appel, Aerdenhout 2011-2016 Verkoopprijs: 1,95 Ad Appel Te bestellen via www.adappelshop.nl

Nadere informatie

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in.

En jij in Jong Oranje? K: Ja, daar zit ik al twee jaar in. Donderdag 13 september, 17.30 voor de training. Een paar dagen voor de start van de competitie in gesprek met Eva en Klaas in de Bestuurskamer. Nadat Klaas vertelt hoe vermoeiend een studienacht en -dag

Nadere informatie

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd.

Pag. 8, 9, 10, 11 Groep 3/5. Pag. 12, 13 Fotoreportage. Pag. 14, 15, 16, 17 Groep 4/6. Voorleeswedstrijd. t Vat is de schoolkrant van de Kisveldschool en verschijnt 3 maal per jaar. Bij de voorplaat: musical Adres. C.B.S. Kisveld Hondelinkweg 2 7161 HG Neede tel. (0545) 291341 Directrice: Ellen Hemmers www.kisveldvco.nl

Nadere informatie

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen.

We hebben verleden week nog gewinkeld. Toen wisten we het nog niet. De kinderbijslag was binnen en ik mocht voor honderd euro kleren uitkiezen. Woensdag Ik denk dat ik gek word! Dat moet wel, want ik heb net gehoord dat mijn moeder kanker heeft. Niet zomaar een kankertje dat met een chemo of bestraling overgaat. Nee. Het zit door haar hele lijf.

Nadere informatie

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie!

2012 MAANDELIJKSE NIEUWSBRIEF VAN LEONARDO LEERLINGEN 2012 LEOFACTS. Even voorstellen... De nieuwe redactie! LEOFACTS Even voorstellen... De nieuwe redactie! INHOUD Voorstellen van leden Verslag eerste schooldag Actuele nieuws Verslag games Extra s en strips VOORSTELLEN Hoi, ik ben Marijn Blaeke, Ik ben 11 jaar.

Nadere informatie

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden.

1 Werkwoord. (wonen, werken, lopen,...) 8 Grammatica is niet moeilijk. wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 1 Werkwoord (wonen, werken, lopen,...) wonen, werken, lopen,... noemen we werkwoorden. 8 Grammatica is niet moeilijk 1.1 woon, woont, wonen Ik woon nu in Nederland. Jij woont nu in Nederland. U woont nu

Nadere informatie

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!!

Het? boekje. Intro. Een boekje voor ECHTE karateka s!! Het? boekje Intro Een boekje voor ECHTE karateka s!! Dit boekje is speciaal gemaakt voor onze leden van FKIB. Dus daarom vragen we ook aan onze leden voor wat hulp! Zo als je ziet heeft dit boekje nog

Nadere informatie

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15

Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 Enquête leerlingtevredenheid onderbouw DL jan.15 1. Vorig schooljaar was ik leerling in de afdeling: Respondenten 191 A. Havo 102 53% B. Atheneum 73 38% C. Gymnasium 16 8% 2. Dit jaar zit ik in klas: Respondenten

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG

NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS LANDTRAINING VERSCHUIFT NAAR EEN ANDERE DAG NIEUWSBRIEF JULI- AUGUSTUS Hallo allemaal, Voor sommigen is de vakantie al begonnen en voor anderen is het bijna vakantie. Afgelopen vrijdagavond was de officiële laatste training van NOVA en was er een

Nadere informatie

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal,

Uitgeest, 18 augustus 2014. Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP. Beste allemaal, Uitgeest, 18 augustus 2014 Betr.: verbeterde toewijzing van taken binnen LCP Beste allemaal, Het nieuwe basketbalseizoen staat weer voor de deur en daar hebben we natuurlijk allemaal erg veel zin in. Zoals

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca.

NIEUWSBRIEF. Woord van de voorzitter. Nieuwe teamindelingen & trainingstijden. In dit nummer: mei 2013 editie 7 2013-2014. staan vanaf. ca. NIEUWSBRIEF In dit nummer: mei 201 editie 7 Woord van de voorzitter 1 Marianne Jansen 2 Woord van de voorzitter Joost Wissink Oproep: oude nieuwsbrieven Bill s Bar Beach Volleybal Toernooi Opfriscursus

Nadere informatie

Hoi allemaal, Groetjes, Kim

Hoi allemaal, Groetjes, Kim Even voorstellen Ik heet Harjon van den Poll, ben 38 jaar, getrouwd en vader van twee kinderen. Ik ben creatief, ondernemend, sociaal en sportief. Mijn passie is om mensen te laten ervaren wat ze willen

Nadere informatie

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen

Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Lesmateriaal bij de voorstelling: Zwemmen Zonder Mouwen Beste docent, Binnenkort gaat u met uw klas naar de voorstelling Zwemmen Zonder Mouwen; een muzikale 8+ voorstelling die zich afspeelt in en rondom

Nadere informatie

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015.

Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Groepsnieuws deel 3 klas H van juf Els en juf Mirjam. Mei 2015. Beste ouders, lieve kinderen, Dit is al weer het derde en laatste groepsnieuws van dit schooljaar. Natuurlijk begin ik het groepsnieuws met

Nadere informatie

Nieuwsbrief 9 februari 2015

Nieuwsbrief 9 februari 2015 Nieuwsbrief 9 februari 2015 Algemeen Vier keer wijzer Mensen leren op verschillende manieren. De een leert door doen, de ander moet het voor zich zien en een derde persoon moet de informatie eerst voor

Nadere informatie

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst.

Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Hallo, Wij zijn Kai & Charis van de Super Student en wij geven studenten zin in de toekomst. Dat is namelijk helemaal niet zo makkelijk. Veel studenten weten nog niet precies wat ze willen en hoe ze dat

Nadere informatie

Talentbegeleiding ALBERDINGK THIJM COLLEGE

Talentbegeleiding ALBERDINGK THIJM COLLEGE Talentbegeleiding ALBERDINGK THIJM COLLEGE Begeleiding krijg je vanuit school als: Je een status hebt gekregen in jouw talent (LOOT status); Je méér dan vier keer in de week op het hoogste niveau bezig

Nadere informatie

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda:

de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Inhoud Pagina 1 Agenda: de Menkotoren Nieuwsbrief 8 oktober 2014 nr. 4 Bosuilstraat 11, 7523 BJ ENSCHEDE, 053 4368164 e mail menkotoren@skoe.nl Nieuwe datum Vormsel en ouderavond Er is een nieuwe datum voor de Vormselviering.

Nadere informatie

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL

LEIDEN LIONS IJSHOCKEYSCHOOL IJshockeyschool Leiden Lions Welkom op onze ijshockeyschool! Voor veel kinderen is dit de eerste kennismaking met ijshockey... Voor sommigen zelfs de eerste kennismaking met ijs! IJshockey is een geweldige

Nadere informatie