Vragenlijst voor buurtsportcoaches 1 en coördinatoren

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Vragenlijst voor buurtsportcoaches 1 en coördinatoren"

Transcriptie

1 Vragenlijst voor buurtsportcoaches 1 en coördinatoren Hartelijk dank dat u wilt deelnemen aan dit onderzoek. Deze vragenlijst is bedoeld voor personen die door middel van de Brede impuls combinatiefuncties (Bic) zijn aangesteld en worden gefinancierd. Het gaat hierbij uiteraard om combinatiefunctionarissen, buurtsportcoaches en cultuurcoaches. Let op: voor deze functies worden ook andere benamingen gehanteerd zoals sportcoach, beweegcoach, beweegmanager, verenigingsondersteuner, bredeschoolcoördinator, etc. Ook de personen die de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches coördineren en die bijvoorbeeld als teamleider fungeren zijn voor de vragenlijst uitgenodigd. De vragenlijst maakt onderdeel uit van een landelijk onderzoek naar de lokale aanpak en opbrengsten van de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches dat het Mulier Instituut met subsidie van VWS uitvoert. Uw ervaringen als combinatiefunctionaris, buurtsportcoach of bijvoorbeeld coördinator zijn hierbij zeer van belang. Het invullen van de vragenlijst zal ongeveer minuten in beslag nemen. Uw gegevens worden anoniem verwerkt. Bij sommige vragen of antwoordcategorieën staan informatieknopjes. Als u hierop klikt verschijnt de betreffende toelichting om de vraag of de antwoordmogelijkheden te verduidelijken. Veel succes! Geel gearceerde opmerkingen zijn voor de programmeur Colofon De topiclijst is opgesteld door het Mulier Instituut (2017). Op de vragenlijst is het auteursrecht van toepassing. Gebruik van de vragenlijst zonder toestemming van het Mulier Instituut is niet toegestaan. De resultaten van deze topiclijst zijn gepubliceerd in: Lindert, C. van, Brandsema, A., Scholten V. & Poel, H. van der. (2017). Evaluatie Buurtsportcoaches. De Brede impuls combinatiefuncties als werkend proces. Utrecht: Mulier Instituut. 1 De term buurtsportcoach omvat ook combinatiefunctionarissen en eventuele andere lokaal gebruikte termen zoals beweegmanager en verenigingsondersteuner.

2 A. Achtergrondgegevens A1. De gemeente heeft aangegeven dat u vanuit de Brede impuls combinatiefuncties wordt gefinancierd. Kunt u aangeven welke functie u vervult? 2 Kruis aan wat op u van toepassing is. Als u functies combineert kunt u meer antwoorden aankruisen. (1) Ik ben werkzaam als combinatiefunctionaris 3 (2) Ik ben werkzaam als buurtsportcoach 4 (3) Ik was een combinatiefunctionaris en ben nu een buurtsportcoach of ga dit jaar aan de slag als buurtsportcoach Antwoord 3 moet niet in combinatie kunnen met antwoord 1 of 2. (4) Ik ben werkzaam als coördinator van de combinatiefunctionarissen en/of buurtsportcoaches 5 (5) Weet niet/anders Antwoord 5 kan niet in combinatie met antwoord 1 t/m 4. Deze optie moet niet verder kunnen, hier de volgende melding De gemeente heeft aangegeven dat u vanuit de Brede impuls combinatiefuncties wordt gefinancierd. Als u niet weet of dit het geval is en/of wat daarbij uw functie is, doe dan navraag bij uw werkgever en/of gemeente. U kunt de vragenlijst opnieuw starten als u navraag heeft gedaan. Indien de gemeente u ten onrechte heeft opgegeven kunt u het invullen van de vragenlijst beëindigen. Let op, het is hierbij wel van belang dat u dat zeker weet en eerst navraag doet. Antwoord 1, 2 en 4 kunnen samen Antwoord 3 en 4 kunnen ook samen Routing door hele vragenlijst A1=combinatiefunctionaris (1) buurtsportcoach (2) of was een cf, nu een bsc (3) A1=coördinator (4) = vraag geldt voor alle respondenten 2 Deze functies zijn mogelijk binnen uw gemeente bekend onder een andere benaming zoals Team Sport, beweegmanager, verenigingsondersteuner, sportcoach, beweegcoach, sportconsulent, cultuurcoach of bredeschoolcoördinator. 3 Een combinatiefunctie is: Een functie waarbij een werknemer in dienst is bij één werkgever, maar gelijkelijk of in ieder geval voor een substantieel deel - te werk gesteld wordt in of ten behoeve van twee werkvelden/sectoren. Eén combinatiefunctie bestaat daarom uit ten minste twee delen. De combinatiefunctionaris is dus werkzaam in twee van de aangewezen sectoren (onderwijs, sport en cultuur). 4 Een buurtsportcoach is: Een combinatiefunctionaris met als specifieke opdracht het organiseren van een sport- en beweegaanbod in de buurt en het maken van een verbinding tussen sport- en beweegaanbieders en andere sectoren zoals zorg, welzijn, jeugdzorg en kinderopvang en onderwijs. Er is altijd sprake van een combinatie met sport en bewegen. 5 Het gaat hier om de persoon die de inzet van combinatiefunctionarissen of buurtsportcoaches binnen de gemeente coördineert en die bijvoorbeeld fungeert als teamleider. In sommige gemeenten wordt de taak van coördinator gecombineerd met die van buurtsportcoach of combinatiefunctionaris. In dat geval kunt u twee antwoorden aankruisen. Bij andere gemeenten is de taak van coördinator een volledige functie.

3 A2. Wat is uw leeftijd? Leeftijden voorprogrammeren minimum is 11, max is 99 A3. Wat is uw hoogst behaalde diploma? Praktijk onderwijs Vmbo basis/kader beroepsgerichte leerweg Vmbo theoretische leerweg / mavo Havo Vwo (atheneum/gymnasium) Middelbaar beroepsonderwijs (mbo) Hoger beroepsonderwijs (hbo) Wetenschappelijk onderwijs (universiteit) Anders A4. Sluit de opleidingseis voor uw functie aan bij uw gevolgde opleiding? Ja Nee, ik werk onder mijn niveau Nee, ik werk boven mijn niveau Anders, namelijk Open antwoord programmeren Weet niet A5. Sinds wanneer bent u werkzaam als combinatiefunctionaris, buurtsportcoach en/of coördinator? Indien u functies combineert, rekent u dan vanaf de eerste keer dat u een van deze functies heeft vervuld. Onderbrekingen doen er niet toe..-. (maand-jaar) Invulhokjes maand, jaar programmeren, minimum jaartal 2008, maximum 2016 A6. Tot wanneer heeft u een aanstelling? Onbepaald, ik heb een vaste aanstelling Ik heb een tijdelijke aanstelling, namelijk tot (dag-maand-jaar) (A6a) Invulhokjes dag, maand, jaar programmeren, geen maximum A7. Hoe groot is uw huidige aanstelling (aantal uren per week)? Als u de functie van buurtsportcoach, combinatiefunctionaris en/of buurtsportcoach combineert vul dan het totaal aantal uren in., Invulhokje met komma programmeren, min 1, max 40

4 P. Profiel buurtsportcoaches Indien A1=1, 2 of 3 P1. In welke sectoren/settings bent u als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach werkzaam? Meer antwoorden mogelijk/ Kruis minimaal 2 sectoren aan. Als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach wordt u geacht in minimaal twee sectoren of settings werkzaam te zijn. Met werkzaam bedoelen we actief zijn, dit hoeft niet in dienstverband te zijn. Een combinatie van de sportsector met een andere sector (bijvoorbeeld onderwijs of zorg) of een combinatie van de sector kunst en cultuur met een andere sector (bijvoorbeeld onderwijs of zorg) is zeer waarschijnlijk. In de sector sport bent u bijvoorbeeld werkzaam voor of bij sportverenigingen en in de sector onderwijs voor of bij scholen. Wanneer u betrokken bent bij naschools sportaanbod of wanneer u (andere) sportactiviteiten organiseert vink dan ook de sector Sport aan. (1) Sport (2) Kunst en cultuur (3) Onderwijs (4) Welzijn 6 (5) Jeugd(zorg) 7 (6) Gezondheidszorg 8 (7) Gehandicaptenzorg 9 (8) Buurt 10 (9) Kinderopvang 11 (10) Ouderen(zorg) 12 (11) Bedrijfsleven (12) Vluchtelingenwerk (13) Anders, namelijk Open antwoord programmeren Indien slechts 1 sector is aangekruist, dan volgt de volgende melding: U heeft aangegeven in slechts 1 sector werkzaam te zijn. Van een combinatiefunctionaris of buurtsportcoach wordt verwacht dat zij in meerdere (minimaal twee) sectoren werkzaam zijn. Bent u echt slechts in 1 sector werkzaam, ga dan door naar de volgende vraag. Zo niet, kruist u dan alsnog een andere sector aan en ga dan door met de vragenlijst. Respondent moet door kunnen met 1 aangekruist antwoord na deze melding. 6 Bij welzijn kunt u onder andere ook denken aan sociale wijkteams. 7 Hieronder vallen bijvoorbeeld jeugdzorginstellingen, jeugd- en jongerenwerk en jeugdverenigingen. 8 Hieronder vallen bijvoorbeeld revalidatiecentra, ziekenhuizen, fysiotherapeuten, GGD, diëtisten, huisartsen, gezondheidscentra, zorgverzekeraars. 9 Hieronder vallen bijvoorbeeld woonzorginstellingen of dagbesteding voor mensen met een beperking, 10 Bijvoorbeeld een wijkcentrum, dorpshuis, buurtvereniging of pleintjes. 11 Bijvoorbeeld een kinderdagverblijf, organisatie voor NSO/BSO of peuterspeelzaal. 12 Bijvoorbeeld ouderenwerk, senioren woonvoorzieningen of een verpleeghuis.

5 Indien A1=1, 2 of 3 P2. Wat is het belangrijkste werkveld waarvoor u als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach wordt ingezet? Als u bijvoorbeeld heeft aangegeven werkzaam te zijn voor sport en onderwijs, maar het vertrekpunt voor uw werkzaamheden is sport, kruist u sport aan. Heeft u bijvoorbeeld de buurt als vertrekpunt en zoekt u van daaruit samenwerking met de sport of andere sectoren, dan kruist u buurt aan. Hier aangekruiste antwoorden van vraag P1 tonen, met aankruishokjes, 1 antwoord mogelijk. Daaronder: Antwoorden P1 Antwoorden P1 Weet niet P3. Bij welke werkgever bent u in loondienst? (Van wie ontvangt u salaris?) Indien u functies combineert en bij meer dan 1 werkgever in dienst bent, dan kunt u meer antwoorden aankruisen Een sportorganisatie Een instelling voor kunst en cultuur Een onderwijsinstelling Een welzijnsinstelling Een jeugd(zorg)instelling Een instelling voor gezondheidszorg Een instelling voor gehandicaptenzorg Een buurthuis/buurtvoorziening Een kinderopvangorganisatie Een instelling voor ouderen(zorg) Een bedrijf De gemeente Een gemeentelijk sportbedrijf Een gemeentelijk samenwerkingsverband Een provinciaal sportservicebureau Een werkgeversinstituut, stichting of anders Ik ben een zelfstandige zonder personeel (zzp er) Weet niet Anders, namelijk open antwoord programmeren P4. Is er binnen uw gemeente een formeel functieprofiel opgesteld voor uw functie? Ja Nee Weet niet

6 Indien A1=1, 2, of 3 P5. Voor welke doelgroep(en) wordt u als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach ingezet? Meer antwoorden mogelijk 0- tot 4-jarigen 4- tot 12-jarigen 12- tot 18-jarigen 18- tot 45-jarigen 45- tot 65-jarigen 65-plussers (ouderen) Mensen met een handicap of chronische aandoening Mensen uit een aandachtswijk Jeugd in arme gezinnen Mensen met overgewicht Mensen met een migratieachtergrond Meisjes/ vrouwen Jongens/ mannen Buurtbewoners/ wijkbewoners Inactieven Werkzoekenden Mensen uit het bedrijfsleven Vluchtelingen Anders, namelijk open antwoord programmeren Ik wordt niet voor een specifieke doelgroep ingezet P6. Wat is uw werkgebied? Ik werk in of vanuit één specifieke wijk of dorpskern Ik werk in of vanuit meerdere wijken of dorpskernen Ik werk in of vanuit de gehele gemeente Ik werk in of vanuit meerdere gemeenten Anders, namelijk: open antwoord programmeren Weet niet

7 D. Doelstellingen en behaalde resultaten D1. Landelijk is een aantal doelstellingen geformuleerd met betrekking tot de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches. Welke van de volgende landelijke doelstellingen streeft uw gemeente volgens u na en aan welke doelstellingen draagt u bij met uw inzet als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach of als coördinator van de buurtsportcoaches? Niet random aanbieden Geen routing Stimuleren dat meer mensen lid worden van een sportvereniging/-organisatie Stimuleren dat meer mensen kunnen sporten en bewegen in de buurt Stimuleren van een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond scholen Uitbreiding van het aantal brede scholen met een sport- en cultuuraanbod Versterking van sportverenigingen met het oog op hun maatschappelijke functie Stimuleren van actieve kunstbeoefening onder jongeren Jeugd tot 18 jaar vertrouwd laten raken met een of meer kunsten cultuurvormen Verbindingen leggen tussen sport en andere sectoren zoals onderwijs, cultuur, welzijn, zorg, kinderopvang en bedrijfsleven Weet niet Geen van deze doelen Streeft mijn gemeente na (D1a) Meer antwoorden mogelijk Draag ik aan bij met mijn inzet (D1b) Meer antwoorden mogelijk

8 D1c. Hoe schat u het behaalde resultaat op de landelijke doelstellingen in? Inladen antwoorden indien bij D1a en/of D1b een categorie is aangekruist. Wanneer mogelijk deze tabel combineren met de tabel van D1. Geen Een beetje resultaat resultaat Stimuleren dat meer mensen lid worden van een sportvereniging/-organisatie Stimuleren dat meer mensen kunnen sporten en bewegen in de buurt Stimuleren van een dagelijks sport- en beweegaanbod op en rond scholen Uitbreiding van het aantal brede scholen met een sport- en cultuuraanbod Versterking van sportverenigingen met het oog op hun maatschappelijke functie Stimuleren van actieve kunstbeoefening onder jongeren Jeugd tot 18 jaar vertrouwd laten raken met een of meer kunst- en cultuurvormen Verbindingen leggen tussen sport en andere sectoren zoals onderwijs, cultuur, welzijn, zorg, kinderopvang en bedrijfsleven Duidelijk resultaat Weet niet D2. Lokaal kunnen er andere of meer specifieke doelen gekoppeld zijn aan de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches. Welke van de volgende lokale doelstellingen streeft uw gemeente volgens u na en aan welke doelstellingen draagt u bij met uw inzet als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach of als coördinator van de buurtsportcoaches? Doelen random aanbieden, toch geen routing/ iedereen krijgt alles te zien Streeft mijn gemeente na (D2a) Meer antwoorden mogelijk Vergroten van betrokkenheid van ouders Vergroten van het aantal kinderen dat lid is van een culturele organisatie/een cursus volgt bij een culturele organisatie Het verminderen van de zorgbehoefte van specifieke doelgroepen Uitbreiding van het sport- en beweegaanbod voor specifieke doelgroepen Vergroten van de ontwikkelmogelijkheden van jeugdige culturele talenten De kwaliteit van het bewegingsonderwijs verbeteren Stimuleren van de sport- en beweegdeelname van specifieke doelgroepen Kinderen die dat niet van huis uit meekrijgen laten kennismaken met cultuur Uitbreiding van het aanbod aan van culturele activiteiten Draag ik aan bij met mijn inzet (D2b) Meer antwoorden mogelijk

9 Vergroten van de ontwikkelmogelijkheden van jeugdige sporttalenten Verbeteren van de kwaliteit van het cultuuraanbod aan voor kinderen De doorstroming naar culturele instellingen stimuleren Stimuleren van de maatschappelijke participatie van buurtbewoners Het verminderen van overgewicht van specifieke doelgroepen Bevorderen van de leefbaarheid in de buurt of gemeente Vergroten van de samenwerking met sociale wijkteams in mijn gemeente Verbeteren van de sociale competenties van specifieke doelgroepen Kinderen en jongeren hun talenten en mogelijkheden laten ontdekken Verbeteren van de kwaliteit (pedagogisch, methodisch, didactisch) van sport- en beweegaanbod aan specifieke doelgroepen Vergroten van samenwerking tussen organisaties in mijn gemeente De doorstroming naar sportverenigingen stimuleren Anders 1, namelijk: open antwoord programmeren Anders 2, namelijk: open antwoord programmeren Weet niet Geen andere doelen D2c. Hoe schat u het behaalde resultaat op deze lokale doelstellingen in? Inladen antwoorden indien bij D2a en/of D2b een categorie is aangekruist. Geen resultaat Een beetje resultaat Duidelijk resultaat Vergroten van betrokkenheid van ouders Vergroten van het aantal kinderen dat lid is van een culturele organisatie/een cursus volgt bij een culturele organisatie Het verminderen van de zorgbehoefte van specifieke doelgroepen Uitbreiding van het sport- en beweegaanbod voor specifieke doelgroepen Vergroten van de ontwikkelmogelijkheden van jeugdige culturele talenten De kwaliteit van het bewegingsonderwijs verbeteren Stimuleren van de sport- en beweegdeelname van specifieke doelgroepen Kinderen die dat niet van huis uit meekrijgen laten kennismaken met cultuur Uitbreiding van het aanbod aan culturele activiteiten Vergroten van de vaardigheden van vrijwilligers/medewerkers binnen de betrokken organisaties Vergroten van de ontwikkelmogelijkheden van jeugdige sporttalenten Verbeteren van de kwaliteit van het cultuuraanbod aan kinderen De doorstroming naar culturele instellingen stimuleren Weet niet

10 Stimuleren van de maatschappelijke participatie van buurtbewoners Het verminderen van overgewicht van specifieke doelgroepen Bevorderen van de leefbaarheid in de buurt of gemeente Vergroten van de samenwerking met sociale wijkteams in mijn gemeente Verbeteren van de sociale competenties van specifieke doelgroepen Kinderen en jongeren hun talenten en mogelijkheden laten ontdekken Verbeteren van de kwaliteit (pedagogisch, methodisch, didactisch) van sport- en beweegaanbod aan specifieke doelgroepen Vergroten van samenwerking tussen organisaties in mijn gemeente De doorstroming naar sportverenigingen stimuleren Anders 1, namelijk: open antwoord inladen (D2anders1) Anders 2, namelijk: open antwoord inladen (D2anders2) Routing: Indien A1= 1, 2, of 3 en indien P1=1 (sport): Alle vragen vragenblok werkzaamheden in de sportsector

11 WS. Werkzaamheden in de sportsector WS1. Bij hoeveel verschillende sportorganisaties 13 bent u in de afgelopen 12 maanden betrokken geweest als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach? Als u alleen betrokken bent bij een of meer sportverenigingen en niet bij een of meer overige sport- en beweegaanbieders dan kunt u bij overige sport- en beweegaanbieders 0 invullen en andersom. Als u het niet exact weet, geeft u dan een schatting. Aantal sportverenigingen Aantal overige sport- en beweegaanbieders 0 invullen mag, maar 1 van de 2 moet minimaal 1 zijn. Max 2 cijfers programmeren. WS2. Bij welke sport- en beweegactiviteiten bent u als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach betrokken geweest in de afgelopen 12 maanden? Meer antwoorden mogelijk Aerobics/steps/spinning (groepslessen op muziek) Atletiek Badminton Basketbal Dansen Fietsen Fitness Gymnastiek/turnen Handbal Hardlopen/joggen/trimmen Hockey Honkbal/softbal Judo Korfbal Meer bewegen voor ouderen Schaatsen Skeeleren/skaten Tafeltennis Tennis Vecht- en verdedigingssporten (excl. judo) Voetbal Volleybal Zwemmen Wandelen 13 Denk hierbij aan sportverenigingen en aan andere sport- en beweegaanbieders zoals een fitnesscentrum, zwembad, voetbalschool, klimhal, Thuis Op Straat, Cruyff Court, Richard Krajicek Playground, een MBVO-groep, fysiofitness, aangepast sporten, etc..

12 Andere sport 1, namelijk: open antwoord programmeren Andere sport 2, namelijk: open antwoord programmeren Andere beweegactiviteit 1, namelijk: open antwoord programmeren Andere beweegactiviteit 2, namelijk: open antwoord programmeren WS3. Welke taak/taken heeft u op/voor de sportorganisatie(s) 14? Meer antwoorden mogelijk Coördineren (afstemmen van mensen en activiteiten) Verbinden (samenwerkingsverbanden leggen of verbeteren) Organiseren (organiseren en plannen van activiteitenaanbod) Ontwikkelen (van nieuwe activiteiten/producten/leerlijnen) Uitvoeren (begeleiden van lessen/activiteiten/clinics) Opleiden (van vrijwilligers/trainers/coaches/begeleiders) Ondersteunen (van managers/bestuurders, beleidsmatig/organisatorisch) Ondersteunen (van vrijwilligers/technisch kader/trainers, e.d.) Communiceren (promoten en zichtbaar maken van aanbod en resultaten) Monitoren en evalueren (van proces en opbrengsten) N.v.t. ik heb geen taken op/voor een sportorganisatie Anders, namelijk open antwoord programmeren WS4. Hoe vaak bent u als buurtsportcoach of combinatiefunctionaris in de afgelopen 12 maanden betrokken geweest bij sport- en beweegactiviteiten die zijn aangeboden aan leerlingen van scholen en aan andere groepen kinderen en jongeren? Uw betrokkenheid kan bijvoorbeeld bestaan uit het begeleiden, coördineren of (laten) organiseren van deze activiteiten. Nooit 1 x per jaar Enkele keren per jaar (Vrijwel) maandelijks (vrijwel) wekelijks (Vrijwel) dagelijks Sportactiviteiten die zijn aangeboden aan leerlingen van scholen: onder schooltijd tijdens de gymles onder schooltijd op school/ maar buiten de gymles na schooltijd op school op een sportvereniging aan leerlingen van een school Sportactiviteiten die zijn aangeboden aan andere groepen kinderen/jongeren: kinderen van een kinderopvang/ peuterspeelzaal (0-4 jaar) kinderen van na- en/of buitenschoolse opvang kinderen/jongeren uit de wijk of buurt waar ik werkzaam ben Weet niet kinderen/jongeren in de jeugdzorg kinderen/jongeren uit de 14 Sportverenigingen en/of andere sport- en beweegaanbieders

13 vluchtelingenopvang kinderen/jongeren via een andere organisatie/sector, namelijk open antwoord programmeren Routing: Indien A1=1, 2 of 3 en indien P1=2 (cultuur): alle vragen vragenblok werkzaamheden in de sector kunst en cultuur

14 WC. Werkzaamheden in de sector kunst en cultuur WC1. Bij hoeveel verschillende culturele organisaties 15 bent u in de afgelopen 12 maanden betrokken geweest als combinatiefunctionaris? Als u het niet exact weet, geeft u dan een schatting. Culturele organisaties minimaal 1, max 2 cijfers invullen WC2. Welke taak/taken heeft u op/voor de culturele organisatie(s)? Meer antwoorden mogelijk Coördineren (afstemmen van mensen en activiteiten) Verbinden (samenwerkingsverbanden leggen of verbeteren) Organiseren (organiseren en plannen van activiteitenaanbod) Ontwikkelen (van nieuwe activiteiten/producten/leerlijnen) Uitvoeren (begeleiden van lessen/activiteiten/clinics) Opleiden (van docenten/medewerkers/vrijwilligers/trainers/coaches) Ondersteunen (van managers/bestuurders, beleidsmatig/organisatorisch) Ondersteunen (van docenten/medewerkers/vrijwilligers) Communiceren (promoten en zichtbaar maken van aanbod en resultaten) Monitoren en evalueren (van proces en opbrengsten) Anders, namelijk open antwoord programmeren Routing: Indien A1=1, 2 of 3 en indien P1=3 (onderwijs): alle vragen vragenblok werkzaamheden in het onderwijs 15 Denk hierbij aan een centrum voor de kunsten, muziekschool, theater, bibliotheek, museum, dansgezelschap, etc..

15 WOn. Werkzaamheden in het onderwijs Won1. Met welk type school heeft u in de afgelopen 12 maanden samengewerkt? Kunt u ook aangeven met hoeveel van deze scholen u dan heeft samengewerkt? Als u het niet exact weet, geeft u dan een schatting. School uit regulier basisonderwijs School uit speciaal basisonderwijs (sbao) 16 School uit speciaal onderwijs (so) 17 School uit regulier voortgezet onderwijs School uit speciaal voortgezet onderwijs (vso) 18 School uit praktijkonderwijs 19 School uit middelbaar beroepsonderwijs School uit ander onderwijs, namelijk: Invulhokjes programmeren 2 cijfers, minimum 1, maximaal 99 Samengewerkt Meer antwoorden mogelijk Aantal scholen aantal invullen indien aangekruist Won2. Welke taak/taken heeft u op/voor de school/scholen? Meer antwoorden mogelijk Coördineren (afstemmen van mensen en activiteiten) Verbinden (samenwerkingsverbanden leggen of verbeteren) Organiseren (organiseren en plannen van activiteitenaanbod) Ontwikkelen (van nieuwe activiteiten/producten/leerlijnen) Uitvoeren (begeleiden van lessen/activiteiten/clinics) Opleiden (van docenten/medewerkers/vrijwilligers/begeleiders) Ondersteunen (van managers/bestuurders, beleidsmatig/organisatorisch) Ondersteunen (van docenten/medewerkers/vrijwilligers) Communiceren (promoten en zichtbaar maken van aanbod en resultaten) Monitoren en evalueren (van proces en opbrengsten) Anders, namelijk open antwoord programmeren Routing: Indien A1=1, 2 of 3 en indien P1=4 t/m 13: alle vragen vragenblok werkzaamheden in overige sectoren 16 Scholen voor speciaal basisonderwijs (sbao) zijn basisscholen bedoeld voor: moeilijk lerende kinderen; kinderen met opvoedingsmoeilijkheden; alle andere kinderen die speciale zorg en aandacht nodig hebben. 17 Scholen voor speciaal onderwijs (6-12 jaar) zijn scholen bedoeld voor leerlingen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke handicap en leerlingen met psychiatrische of gedragsproblemen. 18 Scholen voor speciaal voortgezet onderwijs (12-19 jaar) zijn scholen bedoeld voor leerlingen met een lichamelijke, zintuiglijke of verstandelijke handicap en leerlingen met psychiatrische of gedragsproblemen. 19 Het praktijkonderwijs is bedoeld voor leerlingen voor wie het behalen van een diploma in een van de leerwegen van het vmbo te hoog gegrepen is.

16 Wov. Werkzaamheden in sectoren welzijn, zorg, buurt, kinderopvang, bedrijfsleven en overig Wov1. Bij hoeveel verschillende organisaties uit de onderstaande sectoren bent u in de afgelopen 12 maanden betrokken geweest als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach? Als u het niet exact weet, geeft u dan een schatting. Hier alleen aangekruiste antwoorden van vraag P1 tonen, P1= 4 t/m 13 Organisatie uit sector welzijn Organisatie uit sector jeugd(zorg) Organisatie uit sector gezondheidszorg Organisatie uit sector gehandicaptenzorg Organisatie uit sector buurt Organisatie uit sector kinderopvang Organisatie uit sector ouderen(zorg) Organisatie uit sector bedrijfsleven Organisatie uit sector vluchtelingenwerk Anders, namelijk: hier ingevulde antwoord P1 tonen [gegeven antwoord is minimaal 0, max 99] Aantal invullen per categorie invulhokje programmeren, 2 cijfers Wov2. Welke taak/taken heeft u op/voor deze organisatie(s)? Meer antwoorden mogelijk Coördineren (afstemmen van mensen en activiteiten) Verbinden (samenwerkingsverbanden leggen of verbeteren) Organiseren (organiseren en plannen van activiteitenaanbod) Ontwikkelen (van nieuwe activiteiten/producten/leerlijnen) Uitvoeren (begeleiden van lessen/activiteiten/clinics) Opleiden (van medewerkers/vrijwilligers/begeleiders) Ondersteunen (van managers/bestuurders, beleidsmatig/organisatorisch) Ondersteunen (van medewerkers/vrijwilligers) Communiceren (promoten en zichtbaar maken van aanbod en resultaten) Monitoren en evalueren (van proces en opbrengsten) Anders, namelijk open antwoord programmeren

17 WA. Werkzaamheden algemeen Indien A1=1, 2 of 3 Indien P1= 1 (sport) en/of 3 (onderwijs) WA1. Bent u vanuit uw taken als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach betrokken bij de uitvoering van de gymlessen op een of meerdere scholen en zo ja hoe? Ja, ik geef zelfstandig gymles aan kinderen op school, want ik ben daar naast mijn inzet als combinatiefunctionaris tevens werkzaam als vakleerkracht l.o. Ja, ik geef zelfstandig gymles aan kinderen op school, maar ben daar niet tevens werkzaam als vakleerkracht l.o. Ja, ik ondersteun een of meerdere leerkrachten tijdens het geven van de gymles Ja, ik ben anders betrokken namelijk: Open antwoord programmeren Nee, ik ben niet betrokken bij de gymles Niet van toepassing, ik ben niet werkzaam op of voor scholen Optie niet van toepassing niet tonen indien P1=3 (onderwijs) WA2. Welke van onderstaande taken voer je in meer of mindere mate uit als buurtsportcoach, combinatiefunctionaris of coördinator? Staat een taak er niet bij, voeg deze dan zelf toe. Nooit Soms Vaak 1. Aansturen van een project of projectteam 2. Een rooster of (jaar)planning maken 3. Activiteiten en/of bijeenkomsten organiseren 4. Begeleiden van teamleden/medewerkers bij hun werk/ontwikkeling 5. Bemiddelen tussen vraag en aanbod 6. Samenwerking tussen organisaties opzetten/opstarten 7. Samenwerking tussen organisaties ondersteunen 8. Netwerken in kaart brengen of tot stand brengen 9. Enthousiasmeren van andere partijen 10. In kaart brengen van het bestaande aanbod 11. Ontwikkelen producten en diensten, activiteiten of leerlijnen 12. Jaarrapportages opstellen over inzet en resultaten 13. In kaart brengen beginsituatie van de doelgroep(en) 14. Initiëren van aanbod en daarna overdragen 15. Coachen en begeleiden van deelnemers 16. Verbeteren van bestaande activiteiten 17. Lesgeven aan deelnemers 18. Enthousiasmeren van de doelgroep(en) tot deelname aan activiteiten 19. Ouders actief betrekken bij activiteiten 20. Signaleren van mogelijke problemen/behoeften bij de doelgroep(en) of in de buurt 21. Doorverwijzen van deelnemers naar structureel aanbod 22. Professionals (bij)scholen, trainen

18 23. Scholing/ workshops voor professionals ontwikkelen 24. Meedenken/adviseren over visie, beleid of activiteiten 25. Marketing en communicatie (zichtbaar maken activiteiten en opbrengsten) 26. Professionaliseren (eigen kennis en vaardigheden op peil houden/ontwikkelen) 27. Anders 1, namelijk: Open antwoord programmeren (niet verplicht) 28. Anders 2, namelijk: Open antwoord programmeren (niet verplicht) Indien A1=4 (coördinator) WA3. U heeft aangegeven werkzaam te zijn als coördinator van de combinatiefunctionarissen en/of buurtsportcoaches in uw gemeente. Welke taak/taken heeft u dan als coördinator? Meer antwoorden mogelijk Coördineren (afstemmen van mensen en activiteiten) Aansturen (van teamleden bij hun werk/ontwikkeling) Verbinden (samenwerkingsverbanden leggen of verbeteren) Organiseren (organiseren en plannen van activiteitenaanbod) Ontwikkelen (van nieuwe activiteiten/producten/leerlijnen) Uitvoeren (begeleiden van lessen/activiteiten/clinics) Opleiden (van docenten/medewerkers/vrijwilligers/trainers/coaches) Ondersteunen (van managers/bestuurders, beleidsmatig/organisatorisch) Ondersteunen (van docenten/medewerkers/vrijwilligers/technisch kader/trainers, e.d.) Communiceren (promoten en zichtbaar maken van aanbod en resultaten) Monitoren en evalueren (van proces en opbrengsten)

19 PC. Proces PC1. In welk document zijn uw taken en werkzaamheden vastgelegd? Meer antwoorden mogelijk (1) In een functieprofiel (2) In een jaarplan(ning) (3) In een plan van aanpak/actieplan (4) In een subsidieaanvraag (5) Weet niet (6) Anders, namelijk open antwoord programmeren (7) Mijn taken en werkzaamheden zijn niet in een document vastgelegd PC2. In hoeverre bent u het oneens dan wel eens met onderstaande uitspraken over diverse aspecten van uw werk? Stellingen random aanbieden Zeer oneens Oneens Neutraal Eens 1. Het is mij helder welke taken en werkzaamheden (aanpak) ik moet doen 2. De aanpak/werkwijze om de doelstellingen/doelgroepen te bereiken zijn goed onderbouwd en uitgewerkt 3. De doelstellingen van de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches in mijn gemeente zijn realistisch en haalbaar 4. De effecten van mijn inzet zijn duidelijk zichtbaar 5. Ik ervaar voldoende ruimte om een eigen aanpak/werkwijze te kiezen 6. Ik ben als combinatiefunctionaris/ buurtsportcoach goed zichtbaar in de gemeente/wijk 7. De doelgroep(en) waar ik mij op richt zijn over het algemeen makkelijk te enthousiasmeren om deel te nemen aan activiteiten 8. Ik kan op voldoende steun van mijn collega s en leidinggevenden rekenen mocht ik die nodig hebben bij de uitvoering van mijn werkzaamheden 9. Ik kan op voldoende steun van betrokken professionals en organisaties rekenen mocht ik die nodig hebben bij de uitvoering van mijn werkzaamheden 10. Ik beschik over voldoende kennis en vaardigheden om mijn werkzaamheden (aanpak/werkwijze) te kunnen uitvoeren. 11. Ik heb voldoende mogelijkheden om werkervaringen met collega s uit te wisselen 12. Er is in mijn gemeente/wijk bij organisaties partijen en professionals veel draagvlak voor het werk van de Zeer eens Weet niet N.v.t.

20 buurtsportcoach/combinatiefunctionaris 13. Binnen de organisatie waar ik werk is/zijn één of meerdere personen aangewezen voor het coördineren van de inzet van buurtsportcoaches 14. Het nemen van besluiten met betrekking tot de inzet van buurtsportcoaches en combinatiefunctionarissen in mijn gemeente/wijk/organisatie verloopt soepel en snel 15. Ouders/verzorgers zijn over het algemeen makkelijk te betrekken bij activiteiten voor (hun) kinderen 16. Ik ben tevreden over de mate waarin ik mijn doelgroep(en) weet te bereiken 17. Het aantal uren dat ik kan worden ingezet is toereikend voor de werkzaamheden die ik moet verrichten 18. Er zijn voldoende financiële middelen beschikbaar om mijn werkzaamheden zoals bedoeld uit te voeren 19. Ik heb voldoende materialen en voorzieningen tot mijn beschikking om mijn werkzaamheden zoals bedoeld uit te voeren 20. Het werkgeverschap voor mijn functie is goed geregeld 21. Er is in mijn gemeente voldoende cofinanciering/geld om de inzet van buurtsportcoaches/ combinatiefunctionarissen voor de toekomst te garanderen PC3. Op welke manier bent u als buurtsportcoach, combinatiefunctionaris of coördinator betrokken bij de samenwerking tussen verschillende organisaties? Kruis aan wat het meest op uw van toepassing is Ik initieer de samenwerking tussen organisaties meestal zelf, ik zet de samenwerking zelf op Ik stimuleer organisaties meestal om met elkaar te gaan samenwerken/ maar zet de samenwerking niet zelf op De samenwerking bestaat meestal al en ik sluit daarbij aan Anders, namelijk open antwoord programmeren Niet van toepassing PC4. Hoe werken de organisaties waarbij u betrokken bent als combinatiefunctionaris, buurtsportcoach of coördinator met elkaar samen? Als het om meerdere samenwerkingsverbanden gaat beantwoordt deze vraag dan in algemene zin. Meer antwoorden mogelijk De organisaties voeren gezamenlijk op incidentele basis activiteiten uit De organisaties voeren gezamenlijk een jaarlijks terugkerende activiteit (evenement) uit De organisaties voeren gezamenlijk op structurele basis activiteiten uit (bijv. maandelijks of wekelijks terugkerend) De organisaties participeren in een projectgroep De organisaties hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend

21 De organisaties hebben een gezamenlijk plan van aanpak voor de samenwerking De organisaties werken samen in een zogenaamde ketenaanpak (doorverwijzing van cliënten/deelnemers) De organisaties voeren een gezamenlijke administratie/overhead De organisaties bepalen in gezamenlijk overleg doelen en resultaten Anders, namelijk: Open antwoord programmeren Niet van toepassing PC5. In hoeverre bent u het oneens dan wel eens met onderstaande uitspraken over samenwerking? Zeer oneens Oneens Neutraal Eens De samenwerking tussen de organisaties waarvoor ik werkzaam ben verloopt via mij, zij zelf hebben onderling geen contact Ik werk als combinatiefunctionaris/ buurtsportcoach met succes samen met diverse betrokken organisaties De animo van betrokken partijen om samen te werken is groot De samenwerking tussen organisaties die onderling verschillen in werkwijze en cultuur levert nieuwe/innovatieve aanpakken op Ik neem als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach veel werk uit handen van de organisaties waarvoor ik werkzaam ben Mijn inzet als combinatiefunctionaris of buurtsportcoach is er vooral op gericht dat organisaties zelfstandig kunnen functioneren Sommige organisaties waarmee verbindingen zijn gelegd hebben zich inmiddels teruggetrokken uit de samenwerking Ik werk met succes samen met andere combinatiefunctionarissen of buurtsportcoaches in de gemeente Het lukt mij goed om de verbinding te leggen met sociale wijkteams in mijn gemeente Zeer eens Weet niet. N.v.t.

22 R. Resultaten en effecten R1. In welke mate wordt in uw organisatie verantwoording afgelegd over werkzaamheden en resultaten van de inzet van de combinatiefunctionaris en buurtsportcoach? In mijn organisatie: Nooit Op incidentele basis Op structurele basis registeren we de activiteiten van de combinatiefunctionaris/buurtsportcoach registeren we het aantal deelnemers van activiteiten van de combinatiefunctionaris/buurtsportcoach monitoren we het proces van samenwerking en uitvoering monitoren we de tevredenheid van samenwerkingspartners en/of co financiers monitoren we de resultaten van de inzet van de combinatiefunctionaris/buurtsportcoach Weet niet A1=allen Indien P1 is niet cultuur (2) en geen andere antwoorden bij P1 R2. Zijn in uw gemeente door uw inzet meer mensen gaan sporten en bewegen uit een of meer van de volgende doelgroepen? Nee Ja Weet niet Jeugd (tot 18 jaar) Volwassenen (18 tot 65 jaar) Ouderen (65-plussers) Mensen met een handicap of chronische aandoening Mensen uit een aandachtswijk Jeugd in arme gezinnen Mensen met overgewicht Mensen met een migratieachtergrond Meisjes/vrouwen Mannen/jongens Buurtbewoners/wijkbewoners Inactieven Werkzoekenden Mensen uit het bedrijfsleven Vluchtelingen Anders, namelijk: Open antwoord programmeren (niet verplicht)

23 S. Sportimpuls S1. Bent u in de afgelopen 12 maanden betrokken geweest bij de Sportimpuls? 20 Ja Nee Weet niet Indien vraag S1= ja S2. Hoe bent u betrokken geweest? Meer antwoorden mogelijk Ik heb zelf een of meer aanvragen geschreven en deze is/zijn toegewezen Ik heb zelf een of meer aanvragen geschreven en deze is/zijn niet toegewezen Ik heb potentiële partners bij elkaar gebracht en zij hebben een aanvraag geschreven en deze is toegewezen Ik heb potentiële partners bij elkaar gebracht en zij hebben een aanvraag geschreven, maar deze is helaas niet toegewezen Ik ben uitvoerder binnen een of meer plannen die zijn toegewezen Ik informeer/enthousiasmeer lokale partijen om een plan in te dienen Ik heb voor de gemeente een buurtscan of wijkanalyse uitgevoerd of hierbij ondersteund Anders, namelijk Open antwoord programmeren S3. Bent u bekend met de Menukaart Sportimpuls en zo ja past u interventies uit deze Menukaart toe in uw werkzaamheden? Ja, bekend en gebruik interventies in mijn werk Ja, bekend, maar gebruik geen interventies in mijn werk Nee, niet bekend Tot slot TS1. Wilt u nog iets kwijt over uw werkzaamheden dat voor dit onderzoek van belang zou kunnen zijn? invulmogelijkheid voor open antwoord TS2. Heeft u nog opmerkingen of vragen naar aanleiding van deze vragenlijst dan kunt u deze hier kenbaar maken. mogelijkheid voor vragen/opmerkingen 20 De Sportimpuls is een subsidieregeling die financiële ondersteuning biedt bij het ontwikkelen van sport- en beweegaanbod, waarvoor sportaanbieders jaarlijks bij ZonMw een aanvraag kunnen indienen. Kenmerkend voor projecten binnen de Sportimpuls is dat er gebruikgemaakt wordt van sportstimuleringsprojecten ofwel erkende interventies uit een menukaart.

24 Colofon De topiclijst is opgesteld door het Mulier Instituut (2017). Op de vragenlijst is het auteursrecht van toepassing. Gebruik van de vragenlijst zonder toestemming van het Mulier Instituut is niet toegestaan. De resultaten van deze topiclijst zijn gepubliceerd in: Lindert, C. van, Brandsema, A., Scholten V. & Poel, H. van der. (2017). De Brede impuls combinatiefuncties als werkend proces. Utrecht: Mulier Instituut.

Vragenlijst voor (gemeentelijke) ambtenaren sportbeleid

Vragenlijst voor (gemeentelijke) ambtenaren sportbeleid Vragenlijst voor (gemeentelijke) ambtenaren sportbeleid Hartelijk dank dat u wilt deelnemen aan dit onderzoek. Deze vragenlijst maakt onderdeel uit van een landelijk onderzoek naar de lokale aanpak en

Nadere informatie

Vragenlijst voor buurtsportcoaches 1 en coördinatoren

Vragenlijst voor buurtsportcoaches 1 en coördinatoren Vragenlijst voor buurtsportcoaches 1 en coördinatoren Hartelijk dank dat u wilt deelnemen aan dit onderzoek. Deze vragenlijst maakt onderdeel uit van een landelijk onderzoek naar de lokale aanpak en opbrengsten

Nadere informatie

Vragenlijst Brede Regeling Combinatiefuncties 2019

Vragenlijst Brede Regeling Combinatiefuncties 2019 Vragenlijst Brede Regeling Combinatiefuncties 2019 Realisatie functies 1. Hoeveel fte functionarissen die vanuit de Brede Regeling Combinatiefuncties worden betaald, zijn per 1 september 2019 in uw gemeente

Nadere informatie

Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2016: tabellenrapportage

Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2016: tabellenrapportage Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2016: tabellenrapportage Zoë van Ginneken Caroline van Lindert Hugo van der Poel 2 Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2016 Mulier Instituut Verdiepingsonderzoek

Nadere informatie

Provinciaal onderzoek naar de effecten van de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches

Provinciaal onderzoek naar de effecten van de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches Provinciaal onderzoek naar de effecten van de inzet van combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches 1 Colofon Combinatiefunctionarissen en buurtsportcoaches in Overijssel 2015 Provinciaal onderzoek

Nadere informatie

1. Hoeveel fte functionarissen die vanuit de Brede Regeling Combinatiefuncties worden betaald, zijn per 1 september 2019 in uw gemeente werkzaam?

1. Hoeveel fte functionarissen die vanuit de Brede Regeling Combinatiefuncties worden betaald, zijn per 1 september 2019 in uw gemeente werkzaam? 1. Hoeveel fte functionarissen die vanuit de Brede Regeling Combinatiefuncties worden betaald, zijn per 1 september 2019 in uw gemeente werkzaam? Gebruik voor het bepalen van een fte het aantal uur dat

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Sport-it in de wijk A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI Beweegpret 55+ aan Zet A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional

Nadere informatie

Zicht krijgen op resultaten en effecten van de inzet van buurtsportcoaches

Zicht krijgen op resultaten en effecten van de inzet van buurtsportcoaches Zicht krijgen op resultaten en effecten van de inzet van buurtsportcoaches Caroline van Lindert Ine Pulles Nationale Kennisdag Sport en Gemeenten 29 januari 2015 Mulier Instituut, Utrecht Agenda Doelstellingen

Nadere informatie

Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2014: Verbreding en structurele samenwerking

Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2014: Verbreding en structurele samenwerking Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2014: Verbreding en structurele samenwerking Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2014: verbreding en structurele samenwerking Verdiepingsonderzoek naar processen

Nadere informatie

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018

Sport- en beweeg interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2018 Naam interventie: Natuurlijk Bewegen A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de

Nadere informatie

Combinatiefuncties voorzien in een behoefte

Combinatiefuncties voorzien in een behoefte Combinatiefuncties voorzien in een behoefte Violette van Empel is senior adviseur bij VBS. E-mail: vvempel@vbs.nl Het kabinet heeft zich eind 2007 samen met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG),

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2013 MSI A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional (trainer, begeleider,

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2016 Sportdorp

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2016 Sportdorp A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional (trainer, begeleider,

Nadere informatie

Amsterdamse combinatiefunctionarissen brengen kinderen en verenigingen in beweging

Amsterdamse combinatiefunctionarissen brengen kinderen en verenigingen in beweging se combinatiefunctionarissen brengen kinderen en verenigingen in beweging Rapportage lokale analyse van de data uit het landelijke onderzoek Combinatiefuncties Kennispraktijk, oktober 2013 Colofon Titel

Nadere informatie

Sociaal Vitaal test medewerkers Provinciale Sportorganisatie en 60 uur 40 uur

Sociaal Vitaal test medewerkers Provinciale Sportorganisatie en 60 uur 40 uur A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional (trainer, begeleider,

Nadere informatie

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere

Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Gemeente Almere Uitleg format Subsidieaanvraag Combinatiefuncties Het voor u liggend formulier is bedoeld om subsidie aan te vragen bij de gemeente Almere voor een combinatiefuncties.

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving bijlage Menukaart Sportimpuls 2017

Effectief Actief interventie beschrijving bijlage Menukaart Sportimpuls 2017 Natuursprong A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional

Nadere informatie

Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2014: Verbreding en structurele samenwerking

Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2014: Verbreding en structurele samenwerking Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2014: Verbreding en structurele samenwerking 2 Verdiepingsonderzoek buurtsportcoaches 2014 Mulier Instituut Kennispraktijk Mulier Instituut Kennispraktijk Utrecht,

Nadere informatie

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein

Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Aanvraagformulier combinatiefunctie (2009) gemeente Nieuwegein Inleiding Met het aanstellen van combinatiefunctionarissen wil de overheid de samenwerking versterken tussen onderwijs, sport en cultuur.

Nadere informatie

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller.

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller. G E M E E N T E t NOORDENVELD Paraaf secretaris Paraaf direct leidinggevende Datum 6 juni 2013 Afdeling R&S ADVIES AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Opsteller Telefoon Registratie Noël Weisenbach 461 BW13.0611

Nadere informatie

Combinatiefuncties. Impuls brede scholen, sport en cultuur. 12 december 2008

Combinatiefuncties. Impuls brede scholen, sport en cultuur. 12 december 2008 Combinatiefuncties Impuls brede scholen, sport en cultuur 12 december 2008 Presentatie Marieke Pronk Backer Diks Projectleider Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling 12 december 2008 12 december 2008 Sportplan

Nadere informatie

Gemeente Den Haag Kinderen doen mee!

Gemeente Den Haag Kinderen doen mee! Kinderen doen mee! Ilona Ligtvoet, gemeente Den Haag DSZW Richard van der Zand, ministerie van SZW 1 Achtergrond Kinderen moeten gelijke kansen krijgen om hun talenten te ontplooien, ongeacht het inkomen

Nadere informatie

LERENDE NETWERKEN. Hoe werkt de cultuurcoach?

LERENDE NETWERKEN. Hoe werkt de cultuurcoach? LERENDE NETWERKEN Hoe werkt de cultuurcoach? Ga even staan als Cultuurcoaches Uitkomsten inventarisatie 2016 onder beleidsmedewerkers cultuur en cultuurcoaches Wie hebben gereageerd? 55 cultuurcoaches

Nadere informatie

Zet u straks ook een combinaris in?

Zet u straks ook een combinaris in? Zet u straks ook een combinaris in? Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen juni 2008 Huis voor de Sport Groningen Visiedocument Combinatiefuncties in provincie Groningen Inhoudsopgave

Nadere informatie

Evaluatie buurtsportcoaches

Evaluatie buurtsportcoaches Evaluatie buurtsportcoaches Bouwstenen voor een succesvolle lokale aanpak!? Caroline van Lindert & Anouk Brandsema 14 december 2017 Mulier Instituut Agenda workshop 1. Resultaten evaluatieonderzoek 2.

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2017

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2017 Naam interventie: Stapjefitter A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol

Nadere informatie

Regeling Combinatiefunctie

Regeling Combinatiefunctie Regeling Combinatiefunctie Impuls Onderwijs, Sport en Cultuur Chantal Dirkes & Jasper Varwijk 3D-carré 14 april 2016 Opzet Wat is de Regeling Combinatiefuncties? De Zaanse invulling: Impuls Onderwijs,

Nadere informatie

Dr. M.J.J. van der Kleij

Dr. M.J.J. van der Kleij Dr. M.J.J. van der Kleij Deze vragenlijst bestaat uit een aantal meerkeuzevragen over uw ervaringen met het gezondheidsbevorderende (GB)-programma [naam van het programma invullen]. Het beantwoorden van

Nadere informatie

Beleidsregel Stimuleringssubside Combinatiefuncties Cultuur gemeente Utrecht

Beleidsregel Stimuleringssubside Combinatiefuncties Cultuur gemeente Utrecht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Utrecht Nr. 268024 13 december 2018 Beleidsregel Stimuleringssubside Combinatiefuncties Cultuur 2019-2020 gemeente Utrecht Het college van burgemeester en

Nadere informatie

De buurtsportcoach als verbinder

De buurtsportcoach als verbinder De buurtsportcoach als verbinder Marlies Houben CIOS Rijn IJssel Marco Barten Kenniscentrum Sport Marloes Aalbers Kenniscentrum Sport 23 november 2016 Workshop programma Voorstellen Buurtsportcoach regeling

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor!

De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! De combinatiefunctionaris in Zwartewaterland: niet alleen de verbindende factor, vooral ook een verbindende actor! Verbindingen leggen en onderhouden. Dat is de belangrijkste taak van de combinatiefunctionaris.

Nadere informatie

Effectief Actief interventie bijlage Menukaart Sportimpuls 2017

Effectief Actief interventie bijlage Menukaart Sportimpuls 2017 A) Kosten en uren Vul hieronder het aantal uur in dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de sport en beweegactiviteiten. Benoem steeds de rol van de professional (trainer, begeleider,

Nadere informatie

Ideaalplaatje. Wijk beweegteam samengesteld uit onderwijs en sport

Ideaalplaatje. Wijk beweegteam samengesteld uit onderwijs en sport Ideaalplaatje Wijk beweegteam samengesteld uit onderwijs en sport Kracht: Vakleerkracht (niveau 5) neemt kennis mee en werkt vanuit onderwijs Sportwijkwerker (niveau 4)neemt kennis mee en werkt vanuit

Nadere informatie

Vignet Bewegen en sport, po

Vignet Bewegen en sport, po Vignet Bewegen en sport, po Vragenlijst Bewegen en sport Deze vragenlijst is ook geschikt voor aanvragen voor scholen van het (Voortgezet) Speciaal Onderwijs. Vul de vragenlijst zorgvuldig in en maak ruim

Nadere informatie

Samenvatting monitor Impuls brede scholen, sport en cultuur 2014 (over 2013)

Samenvatting monitor Impuls brede scholen, sport en cultuur 2014 (over 2013) Samenvatting monitor Impuls brede scholen, sport en cultuur 2014 (over 2013) Rapportage 6-meting eerste tranchegemeenten 5-meting tweede tranchegemeenten 4-meting derde tranchegemeenten 3-meting vierde

Nadere informatie

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2015 MSI

Effectief Actief interventie beschrijving GB bijlage Menukaart Sportimpuls 2015 MSI A) Kosten en uren Hieronder het aantal uur dat de lokale professional (aanvrager) kwijt is aan de uitvoer van de activiteiten voor de einddoelgroep. De rol van de professional (trainer, begeleider, etc.)

Nadere informatie

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009)

Impuls Brede scholen, sport en cultuur (24 september 2009) (24 september 2009) Dennis Winne (Sport) en Jan Wieringa (onderwijs) www.middelburg.nl www.combinatiefuncties.nl Het kabinet wil samen met gemeenten, onderwijssector, sportsector en cultuursector tenminste

Nadere informatie

Impuls brede scholen, sport en cultuur

Impuls brede scholen, sport en cultuur Impuls brede scholen, sport en cultuur Sport Koepel Edam Volendam, combineert de hele dag! Sport Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse sportverenigingen, scholen, sportieve Edammers en Volendammers

Nadere informatie

Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016

Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016 Kansen voor sport en cultuur Kader werkgeverschap combinatiefuncties 2016 Inhoud 1. Inleiding 2 2. Combinatiefuncties: regeling en doelstellingen 2.1 De regeling 3 2.2 Sport- en cultuurcoaches in Breda

Nadere informatie

Impuls brede scholen, sport en cultuur combinatiefuncties v.a. 2012

Impuls brede scholen, sport en cultuur combinatiefuncties v.a. 2012 Impuls brede scholen, sport en cultuur 2500 combinatiefuncties v.a. 2012 2.500 Fte Combinatiefuncties uitbreiding aantal brede scholen primair en voortgezet onderwijs - met sport- en cultuuraanbod versterking

Nadere informatie

Bijlage Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) 2014 B-Fit 2-4 Doelgroep 0-4 jarigen

Bijlage Menukaart Kinderen sportief op gewicht (KSG) 2014 B-Fit 2-4 Doelgroep 0-4 jarigen A) Kosten en uren Geef hieronder inzicht in de kosten en uren die nodig zijn om met de interventie aan de slag te gaan. De interventie staat beschreven zoals deze er op dit moment uit ziet. Bij interventies

Nadere informatie

STICHTING WELZIJN OUDEREN DINKELLAND. Fit en Gezond in Dinkelland

STICHTING WELZIJN OUDEREN DINKELLAND. Fit en Gezond in Dinkelland STICHTING WELZIJN OUDEREN DINKELLAND Fit en Gezond in Dinkelland WIE ZIJN WIJ? Patricia Verhoeven: Beweegmakelaar Marleen Wagenaar: Beleidsmedewerker/ Projectleider Van de Stichting Welzijn Ouderen Dinkelland

Nadere informatie

Werkgeverschap en Personeelsbeleid en de combinatiefunctie onderwijs Nationale Kennisdag 10 december 2009 Ron Davids projectgroep combifuncties

Werkgeverschap en Personeelsbeleid en de combinatiefunctie onderwijs Nationale Kennisdag 10 december 2009 Ron Davids projectgroep combifuncties Werkgeverschap en Personeelsbeleid en de combinatiefunctie onderwijs Nationale Kennisdag 10 december 2009 Ron Davids projectgroep combifuncties onderwijs 1 Onderwerpen Doel en voorwaarden van de Impulsregeling

Nadere informatie

Resultaten Monitor Combifuncties Onderwijs Projectgroep Combifuncties Onderwijs

Resultaten Monitor Combifuncties Onderwijs Projectgroep Combifuncties Onderwijs Resultaten Monitor Combifuncties Onderwijs 2011 Projectgroep Combifuncties Onderwijs Resultaten Monitor Combifuncties Onderwijs 2011 1. Inleiding De projectgroep Combifuncties Onderwijs wil in de periode

Nadere informatie

De Sportprofessional: ook voor uw vereniging!

De Sportprofessional: ook voor uw vereniging! De Sportprofessional: ook voor uw vereniging! Programma VSU Harten voor Sport Beweegmakelaar Buurtsportcoaches (Mobiele) verenigingsmanager Combinatiefunctionaris Verenigingsmodel Vereniging Sport Utrecht

Nadere informatie

Samenvatting Monitor Brede Impuls Combinatiefuncties 2015 (over 2014)

Samenvatting Monitor Brede Impuls Combinatiefuncties 2015 (over 2014) Samenvatting Monitor Brede Impuls Combinatiefuncties 2015 (over 2014) Vereniging van Nederlandse Gemeenten Rapportage 7-meting eerste tranchegemeenten 6-meting tweede tranchegemeenten 5-meting derde tranchegemeenten

Nadere informatie

De combinatiefunctionaris bij een vereniging

De combinatiefunctionaris bij een vereniging KNSB Verenigingsdag 8 november 2008, Vechtsebanen Utrecht De combinatiefunctionaris bij een vereniging Koen Mühlradt Beleidsadviseur / projectleider Combinatiefuncties Eén werkgever, twee sectoren (onderwijs,

Nadere informatie

Kernelement Samenwerking tussen zorg en sport

Kernelement Samenwerking tussen zorg en sport Kernelement Samenwerking tussen zorg en sport Wat en waarom? Bij de Sportimpuls Kinderen sportief op gewicht (KSG) is de samenwerking tussen professionals in de sport en de -zorg essentieel, omdat het

Nadere informatie

Voorwaarden voor opname in overzicht opleidingen Kwaliteitsimpuls Buurtsportcoaches

Voorwaarden voor opname in overzicht opleidingen Kwaliteitsimpuls Buurtsportcoaches Voorwaarden voor opname in overzicht opleidingen Kwaliteitsimpuls Buurtsportcoaches De scholing is bedoeld voor (onder andere) buurtsportcoaches en/of combinatiefunctionarissen. De scholing versterkt 1

Nadere informatie

Vignet Bewegen en sport, po

Vignet Bewegen en sport, po Vignet Bewegen en sport, po Vragenlijst Bewegen en sport Deze vragenlijst is ook geschikt voor aanvragen voor scholen van het Speciaal Onderwijs De basisvragen waaraan scholen voor 100% moeten voldoen

Nadere informatie

KENNISBANK - SUBSIDIES EN FONDSEN

KENNISBANK - SUBSIDIES EN FONDSEN KENNISBANK - SUBSIDIES EN FONDSEN PRESENTATIE SPORT EN BEWEGEN IN DE BUURT SPORTS CONSULTING GROUP Samenvatting Presentatie van de Sport Consulting Group over sport en bewegen in de buurt. Wat zijn de

Nadere informatie

Combinatiefuncties in Overijssel

Combinatiefuncties in Overijssel Combinatiefuncties in Overijssel Onderzoek naar de effecten van de inzet van combinatiefuncties 2 Colofon Combinatiefuncties in Overijssel Onderzoek naar de effecten van de inzet van combinatiefuncties

Nadere informatie

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt

Uitbreiding deelname Programma Sport en Bewegen in de Buurt gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder drs. M.J. Bezuijen Collegevergadering 4 december 2012 Inlichtingen Maurits van Tubergen Lotgering (023 5676632 ) Registratienummer 2012.0068182

Nadere informatie

Congres Gezonde Brede school 1 oktober 2014. De vakleerkracht bewegingsonderwijs: Waar heb ik als bestuurder mee te maken?

Congres Gezonde Brede school 1 oktober 2014. De vakleerkracht bewegingsonderwijs: Waar heb ik als bestuurder mee te maken? Congres Gezonde Brede school 1 oktober 2014 De vakleerkracht bewegingsonderwijs: Waar heb ik als bestuurder mee te maken? Even voorstellen Laurens van Tilburg: lid college van Bestuur van Stichting SchOOL,

Nadere informatie

Beschrijving vacatures.

Beschrijving vacatures. Beschrijving vacatures. Allereerst wordt een schets gegeven van de positionering van de beweeg- en cultuurcoaches. De beweeg- en cultuurcoaches zijn werkzaam in twee werkvelden. Werkveld één: in- en ten

Nadere informatie

1. Buurtsportcoach Sport en Zorg, 0.4 fte

1. Buurtsportcoach Sport en Zorg, 0.4 fte 1. Buurtsportcoach Sport en Zorg, 0.4 fte Bevolking Doesburg De gemeente Doesburg heeft 11.437 inwoners. 30-39: 1129 Daarvan is 39% tussen de 40 64 jaar ( 4455) en 21% boven de 65 jaar ( (Bron: CBS 2014).

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling

Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur. Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Combinatiefunctionaris M/V Sport Onderwijs Cultuur Sportbedrijf Tilburg Afdeling Sportontwikkeling Inhoud presentatie Aanleiding Beleid Tilburg Functie Combinatiefunctionaris (CF) CF binnen de sportvereniging

Nadere informatie

Duurzaam investeren? Zet in op wat werkt! maak kennis met erkende interventies uit de praktijk

Duurzaam investeren? Zet in op wat werkt! maak kennis met erkende interventies uit de praktijk Duurzaam investeren? Zet in op wat werkt! maak kennis met erkende interventies uit de praktijk Investeer in wat werkt Effectief Actief Effectief Actief: samenwerking Erkenning in de praktijk Effectief

Nadere informatie

Samenvatting Monitor Brede Impuls Combinatiefuncties 2017 (over 2017)

Samenvatting Monitor Brede Impuls Combinatiefuncties 2017 (over 2017) Samenvatting Monitor Brede Impuls Combinatiefuncties 2017 (over 2017) Vereniging van Nederlandse Gemeenten Rapportage 9-meting eerste tranchegemeenten 8-meting tweede tranchegemeenten 7-meting derde tranchegemeenten

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst per wijk Impuls brede scholen, sport en cultuur

Samenwerkingsovereenkomst per wijk Impuls brede scholen, sport en cultuur GEMEENTE UTRECHT Samenwerkingsovereenkomst per wijk Impuls brede scholen, sport en cultuur Concept 3 23 september 2008 Partijen Instelling A: [Naam rechtspersoon], gevestigd te [adres], hierbij rechtsgeldig

Nadere informatie

Voorwaarden voor opname in overzicht opleidingen Kwaliteitsimpuls Buurtsportcoaches

Voorwaarden voor opname in overzicht opleidingen Kwaliteitsimpuls Buurtsportcoaches Voorwaarden voor opname in overzicht opleidingen Kwaliteitsimpuls Buurtsportcoaches De scholing is bedoeld voor (onder andere) buurtsportcoaches en/of combinatiefunctionarissen. De scholing versterkt 1

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma

VOORSTEL AAN DE RAAD. Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Onderwerp Inzet Combinatiefuncties c.q. buurtsportcoaches Volgnr. 2013-006 Portefeuillehouder wethouder R. Bergsma Ambtenaar Gerty Vonk Afdeling Samenleving Datum voorstel 18 december 2012 Opiniërende

Nadere informatie

Inventarisatie van het werkveld van de cultuurcoach

Inventarisatie van het werkveld van de cultuurcoach Inventarisatie van het werkveld van de cultuurcoach Belangrijke bruggenbouwer, onzekere toekomst Cul tuur coach

Nadere informatie

3 Interview locatiemanagement

3 Interview locatiemanagement 3 Interview locatiemanagement Toelichting De vragenlijst dient om de wensen, opinies en ideeën van de locatiemanagers over de brede school (in ontwikkeling) in kaart te brengen. Locatiemanagers zijn de

Nadere informatie

Impuls brede scholen, sport en cultuur Gemeente Hilvarenbeek

Impuls brede scholen, sport en cultuur Gemeente Hilvarenbeek Impuls brede scholen, sport en cultuur Gemeente Hilvarenbeek December 2011 1 1. Inleiding Op 14 december 2010 heeft het college de intentieverklaring ondertekend waarmee gemeente Hilvarenbeek per 2011

Nadere informatie

De Impuls van een combinatiefunctionaris, 2-meting. Anneke von Heijden Janine van Kalmthout

De Impuls van een combinatiefunctionaris, 2-meting. Anneke von Heijden Janine van Kalmthout De Impuls van een combinatiefunctionaris, 2-meting Anneke von Heijden Janine van Kalmthout in opdracht van het ministerie van VWS Mulier Instituut Utrecht, mei 2012 mulier instituut - sociaal-wetenschappelijk

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod

Sport- en beweegaanbod Playgrounds inclusief begeleiding Organisatie: Richard Krajicek Foundation (RKF) Contactpersoon: Chris Kaper Contactpersoon 2: heer Eric van Veen Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting

Nadere informatie

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport

Basis Sport Project. Buurt, onderwijs. sport Buurt, onderwijs & sport Sport-Koepel Edam-Volendam, sportief het hele jaar! Sport-Koepel is de organisatie voor Edamse en Volendamse scholen, sportverenigingen, sportieve Edammers en Volendammers en inwoners

Nadere informatie

Menukaart sport. Basisonderwijs. Dussen Hank Nieuwendijk Sleeuwijk Werkendam

Menukaart sport. Basisonderwijs. Dussen Hank Nieuwendijk Sleeuwijk Werkendam Menukaart sport Basisonderwijs Dussen Hank Nieuwendijk Sleeuwijk Werkendam De vernieuwde aanpak in sport voor het basisonderwijs van Gemeente Werkendam. Sport, spel en plezier in bewegen! Beste docent,

Nadere informatie

gemeente Tilburg 090113-11-BO bwbinternet Impuls Brede school, Sport en Cultuur 1. Inleiding

gemeente Tilburg 090113-11-BO bwbinternet Impuls Brede school, Sport en Cultuur 1. Inleiding 090113-11-BO bwbinternet Impuls Brede school, Sport en Cultuur 1. Inleiding Op 10 december 2007 is de landelijke kaderstellende overeenkomst "Bestuurlijke Afspraken Impuls Brede scholen, sport en cultuur"

Nadere informatie

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS

ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS ACTIEF VOOR Sportorganisaties Maatschappelijke organisaties Onderwijs Overheden KANSEN EN SUCCESSEN VAN DE SPORTIMPULS Programma 19 november Cijfers en criteria Sportimpuls Praktijkvoorbeeld DKC Samen

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport

Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Subsidieaanvraag en jaarplan Samendoen 2018 Combinatiefunctionaris Sport Esmee Meijdam, combinatiefunctionaris sport en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 31 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg dient

Nadere informatie

Handreiking themacertificaat Bewegen en sport voor Sport Heroes scholen.

Handreiking themacertificaat Bewegen en sport voor Sport Heroes scholen. Handreiking themacertificaat Bewegen en sport voor Sport Heroes scholen. Dit document is bedoeld voor scholen die deelnemen aan het Sport Heroes programma. Scholen die deelnemen aan het Sport Heroes programma

Nadere informatie

Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 8 minuten. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt.

Het invullen van de vragenlijst duurt gemiddeld 8 minuten. Uw antwoorden worden anoniem verwerkt. Wij nodigen u uit om met ons mee te denken over het nieuwe subsidiebeleid van de gemeente Zuidplas. Het gaat er om dat de gemeente de subsidies (mogelijk) op een andere manier gaat verdelen, zonder dat

Nadere informatie

Special Heroes 17 juni 2015. Special Heroes is een samenwerkingsverband van NOC*NSF / PO-Raad / Onbeperkt Sportief

Special Heroes 17 juni 2015. Special Heroes is een samenwerkingsverband van NOC*NSF / PO-Raad / Onbeperkt Sportief Special Heroes 17 juni 2015 Special Heroes is een samenwerkingsverband van NOC*NSF / PO-Raad / Onbeperkt Sportief Doel en doelgroep van Special Heroes Aanleiding De sport- en beweegparticipatie van kinderen

Nadere informatie

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW

* Medegefinancierd door het Ministerie van OCW Inleiding 3 Buurtsportcoaches 4 Procedure 4 Stimulerende rol 5 Effectief accommodatiegebruik 5 De Sportimpuls 6 Lokale sport- en beweegaanbieders 6 Lokale aanpak en samenwerking 6 Procedure en omvang van

Nadere informatie

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken.

Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Goed voorbeeld De Haamen Thema: - Sport- Zorg - Sport en gezondheid - Decentralisaties - Wmo Doelgoep: Iedereen, maar in het bijzonder mensen met een beperking, ouderen en chronisch zieken. Waar: Sportzone

Nadere informatie

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam

Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Subsidieaanvraag en jaarplan 2018 SamenDoen Buurtsportcoaches en Gezond in Leerdam Cynthia van de Water, buurtsportcoach en Saskia Smeenk, directeur Leerdam, 19 oktober 2017 1 1 Inleiding Via deze weg

Nadere informatie

Samenvatting monitor Impuls brede scholen, sport en cultuur 2013 (over 2012)

Samenvatting monitor Impuls brede scholen, sport en cultuur 2013 (over 2012) Samenvatting monitor Impuls brede scholen, sport en cultuur 2013 (over 2012) Rapportage 5-meting eerste tranchegemeenten 4-meting tweede tranchegemeenten 3-meting derde tranchegemeenten 2-meting vierde

Nadere informatie

Invoeringsregeling combinatiefuncties

Invoeringsregeling combinatiefuncties Invoeringsregeling combinatiefuncties Inhoudsopgave 1 Wat is de regeling combinatiefuncties 3 2 Door de raad vastgestelde kaders 3 3 Context invoering combinatiefuncties. 4 4 Invoeringsregeling combinatiefunctionarissen

Nadere informatie

Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs

Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Vragenlijst themacertificaat Bewegen en sport Voortgezet onderwijs Vul de vragenlijst zorgvuldig in en maak ruim gebruik van de mogelijkheid om een toelichting te geven zodat het voor de beoordelaar duidelijk

Nadere informatie

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar)

Combinatiefunctionaris Sport m/v (40 uur per week) (een kleinere aanstelling is bespreekbaar) In het kader van het Convenant Brede Regeling Combinatiefuncties in het onderwijs is SKOLO in samenwerking met de gemeente Losser op zoek naar een nieuwe collega voor de functie Combinatiefunctionaris

Nadere informatie

Meer Maat(jes)werk in Special Heroes 2.0

Meer Maat(jes)werk in Special Heroes 2.0 Meer Maat(jes)werk in Special Heroes 2.0 Inhoudsopgave 1. Introductie: Special Heroes 2.0 en Special Heroes 1.0 2. Special Heroes 1.0 3. Aanleiding en vragen tot ontwikkelingen 4. Veranderingen in 2.0

Nadere informatie

Sport- en beweegaanbod

Sport- en beweegaanbod Krajicek sportclubs Organisatie: Richard Krajicek Foundation (RKF) Contactpersoon: heer Chris Kaper Contactpersoon 2: mevrouw Jamila Laoukili Erkenningen: Sport- en beweegaanbod Achtergrond Samenvatting

Nadere informatie

Impuls lokaal bekeken: verbinders in de tweede tranche. Verdiepingsonderzoek naar effecten én processen van de inzet van combinatiefunctionarissen

Impuls lokaal bekeken: verbinders in de tweede tranche. Verdiepingsonderzoek naar effecten én processen van de inzet van combinatiefunctionarissen Impuls lokaal bekeken: verbinders in de tweede tranche Verdiepingsonderzoek naar effecten én processen van de inzet van combinatiefunctionarissen Colofon Titel Impuls lokaal bekeken: verbinders in de

Nadere informatie

Integraal (sport) beleid. Lerende Netwerken 18 april Zaanstad

Integraal (sport) beleid. Lerende Netwerken 18 april Zaanstad Integraal (sport) beleid Lerende Netwerken 18 april Zaanstad Gemeente Katwijk Aanleiding sportnota Visie op sport en bewegen Integrale en interactief benadering Proces Sportnota Realisering combinatiefuncties

Nadere informatie

gemeente Steenbergen

gemeente Steenbergen gemeente Steenbergen De Heen Dinteloord Kruisland Nieuw-Vossemeer Steenbergen - Welberg Raadsvergadering 27 oktober 2011 Agendanummer 11 Onderwerp: Combinatiefuncties Steenbergen, 20 september 2011 Aan

Nadere informatie

Advies LEA-Werkgroep - Combinatiefunctionarissen - Hoornaar, 23 mei 2016

Advies LEA-Werkgroep - Combinatiefunctionarissen - Hoornaar, 23 mei 2016 Advies LEA-Werkgroep - Combinatiefunctionarissen - Hoornaar, 23 mei 2016 Agenda Sport en Bewegen in de Buurt Werkgroep en Proces Advies: We zien de noodzaak en benutten de kansen Onze visie Onze programma

Nadere informatie

ALLEENHETRESULTAATTELT

ALLEENHETRESULTAATTELT JAARVERSLAG 2018 Voorwoord Alleen het resultaat telt. Met deze leus willen wij graag als Sport Expertise Centrum laten zien wat er in 2018 gerealiseerd is. In dit jaarverslag is in een oogopslag te zien

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20350 2500 EJ Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Bezoekadres Rijnstraat 50 2515 XP Den Haag T 070 340 79 11 F 070 340 98

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2014 2015 30 234 Toekomstig sportbeleid Nr. 121 BRIEF VAN DE MINISTER VAN VOLKSGEZONDHEID, WELZIJN EN SPORT Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Nadere informatie

24 september september 2018

24 september september 2018 Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 24 september 2018 10 10 september 2018 wethouder A.G.J. Bosch Zaaknummer 7184-2018

Nadere informatie

Hoe kan de buurtsportcoach bijdragen aan een succesvol Sportimpuls project? Lerende Netwerken, najaar 2014

Hoe kan de buurtsportcoach bijdragen aan een succesvol Sportimpuls project? Lerende Netwerken, najaar 2014 Hoe kan de buurtsportcoach bijdragen aan een succesvol Sportimpuls project? Lerende Netwerken, najaar 2014 Welkom Programma Janine van Gurp (Breda Actief) & Roland Jansen (NOC NSF) Wat is de Sportimpuls?

Nadere informatie

Beweegmanagement. Martijn Smits, docent HAN, ISBS

Beweegmanagement. Martijn Smits, docent HAN, ISBS Beweegmanagement Martijn Smits, docent HAN, ISBS Inhoud Beweegmanagement Beweegteams Verenigingsanalyse Combinatiefuncties Buurtsportcoaches Minor school en sport Veel interventies Moet je daar als Docent

Nadere informatie

BAOZW/U Lbr.12/006

BAOZW/U Lbr.12/006 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Bestuurlijke Afspraken Sport en Bewegen in de Buurt Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk BAOZW/U201102333 Lbr.12/006

Nadere informatie

Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015

Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015 Uitvoeringskader combinatiefuncties/buurtsportcoach 2015 e.v. Versie 19-3-2015 1. Inleiding In 2008 is de gemeente Nijmegen gestart met de inzet van 13,3 fte combinatiefuncties bij Onderwijs, Sport en

Nadere informatie

Sportimpuls Kennisdag Apeldoorn

Sportimpuls Kennisdag Apeldoorn Kennisdag Apeldoorn 08-12-2016 1. Ontwikkelingen sportaanbieders 2. Sportimpuls subsidie 3. Criteria sportimpuls 4. Tips voor succesvolle aanvraag 5. Ondersteuning Ontwikkelingen sportaanbieders Ambitie

Nadere informatie

Een gemeentelijke aanpak om burgers aan te zetten tot een gezonde, actieve leefstijl

Een gemeentelijke aanpak om burgers aan te zetten tot een gezonde, actieve leefstijl Een gemeentelijke aanpak om burgers aan te zetten tot een gezonde, actieve leefstijl Lokaal Actief Samenbrengen van verschillende organisaties uit diverse werkvelden Zorg Sport en recreatie Onderwijs Sociaal

Nadere informatie

Dit aanbod is uitstekend te combineren met Mijnzwemcoach.nl of andere interventies uit de menukaart zoals Fiets fit!, Start2run.

Dit aanbod is uitstekend te combineren met Mijnzwemcoach.nl of andere interventies uit de menukaart zoals Fiets fit!, Start2run. Zwemsport 'Sportaanbod ouders van jonge kinderen' Organisatie: Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) Contactpersoon: heer Mikel Vogels Contactpersoon 2: mevrouw Cécile Veldman Erkenningen: Sport- en

Nadere informatie