GARVERDINK. I.1 Jan GERVERDINK. Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken te WALVOORT. Uit dit huwelijk: 1. Jan GARVERDINK (zie II.1).

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "GARVERDINK. I.1 Jan GERVERDINK. Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken te WALVOORT. Uit dit huwelijk: 1. Jan GARVERDINK (zie II.1)."

Transcriptie

1 GARVERDINK I.1 Jan GERVERDINK. Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken te WALVOORT. 1. Jan GARVERDINK (zie ). Jan GARVERDINK. Gehuwd op te Winterswijk met Janna WOLTERINK, dochter van Harmen WOLTERINK (EIBERGEN) en Jan Willem GARVERDINK (MEDDO) (zie ). Jan Willem GARVERDINK (MEDDO), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 20-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertje NIJENHUIS, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven), dochter van Gerrit NIJENHUIS (LINTVELDE onder GROENLO) en... Gehuwd (2) op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken te LINTELO, dochter van Jan te LINTELO (HAXBERGEN) en... Gehuwd (3) op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk met Enneken SIJHOF, dochter van Teunis SIJHOF (VREDEN) en... Gehuwd (4) op 44-jarige leeftijd op te Winterswijk met Teunisken ter STEGE, 48 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen ter STEGE en... Uit het tweede huwelijk: 1. Jan GARVERDINK (zie ). Jan GARVERDINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 32-jarige leeftijd op te Winterswijk met Maria HOFMAN, dochter van Jan HOFMAN (BELTRUM onder GROENLO) en Maria Elisabeth GARVERDINK, gedoopt op , (de heer Stroet geeft aan dat Maria Elisabeth gedoopt is in Zwilbroek). Ondertrouwd op met Jan Hendrik BEUSINK (VREDEN).

2 GE(E)LINK I (Corle) I.1 Jan GEELINCK (CORLE). 1. Hendrik GEELINCK (zie ). Hendrik GEELINCK. Gehuwd op te Winterswijk met Maria (Marrij) RICKERS, gedoopt in 1685 te Winterswijk, dochter van Jan RICKERS (CORLE) (zoon van Jan Rickers uit Dorpbuurt) en Stijnken SIJCKINCK (dochter van Flijppes Sijckinck uit Corle). 1. Jan GELINCK (zie ). Jan GELINCK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk met Mette (Metta) MENTINK, 25 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan MENTINK (DORPBOER) (zoon van Jan Mentink) en Trijnken te GROOTENHUIS (dochter van Jan Vardinck uit Henxel). 1. Jan Hendrik GEELINK (zie ). Jan Hendrik GEELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Christina GREUPINK, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan Hendrik GREUPINK (COTTEN) (zoon van Jan Greupink) en Janna FOCKINK (dochter van Hendrik Fockink uit Kotten). 1. Manus GEELINK (zie V.1). V.1 Manus GEELINK, geboren op te Winterswijk, overleden voor Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Beerndeken MEERDINK, 30 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Frederik Jan MEERDINK (HENXEL) en Berendina DONDERGOOR. 1. Frederik Jan GEELINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 33-jarige leeftijd op te Winterswijk met Johanna WOORDES, 35 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Berend WOORDES en Janna Catharina MENNINK.

3 GEELINK II (Corle) I.1 Hendrik KLOUWERS (CORLE). 1. Geert KLOUWERS (later Gelink) (zie ). IV.2 Geert KLOUWERS (later Gelink). Gehuwd op te Winterswijk met Enneken GEELINK, dochter van Jan GEELINK (CORLE) en Jan GELINK (zie ). Jan GELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 20-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna MOLLERS, dochter van Berent MOLLERS (CORLE) en Jan Berent GELINK, gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk, 46 dagen oud, (overlijden/begraven). 2. Jan Berent GELINK (zie IV.2). Jan Berent GELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken MENTINK, dochter van Jan MENTINK (DORPBOER) en... Gehuwd (2) na met Janna MULDERS, dochter van Geert MULDERS (CORLE) en... Uit het tweede huwelijk: 1. Geert GELINK (zie V.1). V.1 Geert GELINK, gedoopt op te Winterswijk, (in het begraafboek op Geelink Corle kind). Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Metta KOSSINK, dochter van Hendrik KOSSINK en Hanna GELINK, geboren op te Winterswijk. 2. Jan Hendrik GELINK, geboren op te Winterswijk. 3. Janna Geertruid GELINK, geboren op te Winterswijk.

4 GEERDES I I.1 Berent ROSKAMP. 1. Teunis ROSKAMP (MEDDO) (zie ) Teunis ROSKAMP (MEDDO). Gehuwd op te Winterswijk met Stijnken LEVERDIJNCK, dochter van Berent LEVERDIJNCK (RATUM) en Berent ROSKAMP (later Berent Geerdes) (zie ). Berent ROSKAMP (later Berent Geerdes), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje GEERDES, 31 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen GEERDES (CORLE) en... Gehuwd (2) op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje MENGERS, 33 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan LEEFFERDINK (HENXEL) en Hermken MENGERS. Uit het tweede huwelijk: 1. Theunis GEERDES (zie ). Theunis GEERDES, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 41-jarige leeftijd op te Winterswijk met Hendrika SIKKINK, 28 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (2e huwelijk te Bredevoort met Frederik Soerens zoon van Reindert Soerens onder Lintelo; ondertrouw op ), dochter van Jan Garrit SIKKINK (CORLE) en Derksken SIKKINK. 1. Jan Aalbert GEERDES (op SIKKINKHUIJSKEN - CORLE), geboren op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Willemina ROUWKAMP, 50 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Teunis ROUWKAMP en Maria te KULVE. Gehuwd (2) op 42-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Maria DAMKOT, 20 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Hendrik DAMKOT en Janna Geertruid ROTMANS. Gehuwd (3) op 50-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Geertruid STEMERDINK (Janna Geertruid Bemers), 39 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Garrit Hendrik STEMERDINK en Anna Catharina OONK.

5 GEERDES II I.1 Rutger GEERDES (DORP), (dr. Das geeft aan met een vraagteken dat Rutger Geerdes genoemd wordt in het verpondingscohier van 1688). 1. Jan GEERDES (DORP) (zie ). Jan GEERDES (DORP). Gehuwd op te Winterswijk met Agnes THOMAS, dochter van Jan THOMAS (WINTERSWIJK) en Hendrik GEERDES (DORP) (zie ). Hendrik GEERDES (DORP). Gehuwd op te Winterswijk met Aelken te BEESTE, dochter van Hendrik te BEESTE en Harmen (Harmanus) GEERTS (DORP) (zie ). Harmen (Harmanus) GEERTS (DORP), wever, (op als vreemde in het weversgilde opgenomen). Gehuwd op te Winterswijk met Janna Catharina WIJNEN, 30 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft een vraagteken bij de doopdatum), dochter van Otto WIJNEN (WINTERSWIJK) en Elske SCHUIJMANS. 1. Jan (Hendrik) GEERDES (DORP) (zie V.1). V.1 Jan (Hendrik) GEERDES (DORP), wever, gedoopt op te Winterswijk, (op als basensoon in het weversgilde opgenomen). Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Willemken TENTEN, (1e huwelijk op te Winterswijk met Jan Berent Mentink; 2e huwelijk op te Winterswijk met Peter Jonen uit Winterswijk; 3e huwelijk op te Winterswijk met Jan Hendrik Geerdes), dochter van Jan TENTEN (AALTEN) en Janna Geertruid GEERDES, gedoopt op te Winterswijk. 2. Peter GEERDES, gedoopt op te Winterswijk. 3. Harmen Otto GEERDES, gedoopt op te Winterswijk. 4. Harmen Otto GEERDES, gedoopt op te Winterswijk. 5. Engelina GEERDES, gedoopt op te Winterswijk. 6. Catharina GEERDES, gedoopt op te Winterswijk. 7. Jan Hendrik GEERDES, gedoopt op te Winterswijk.

6 GEERDES III I.1 Berent GEERDES (AALTEN). 1. Geert GEERDES (WOOLD) (zie ). Geert GEERDES (WOOLD). Gehuwd op te Winterswijk met Henders (Hendricxken) VELTKAMP, 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen VELTKAMP (HUPPEL) en Berent GEERDES (zie ). Berent GEERDES, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Anna Catharina WIEBERDINK, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Lubbert WIEBERDINK (WOOLD) en... Gehuwd (2) op 35-jarige leeftijd op te Winterswijk met Trijne GELINK, 31 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan GELINK (CORLE) en Mette MENTINK. Uit het eerste huwelijk: 1. Garrit Jan GEERDES (zie ). Garrit Jan GEERDES, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 19-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Catharina HOITINK, 18 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit HOITINK (BRINKHEURNE) en Aaltje WARNSHUIS. Gehuwd (2) op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk met Gesina DULMES, 40 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan WIJBERDINK (BRINKHEURNE) en Willemina DULMES. Uit het eerste huwelijk: 1. Gerrit Hendrik GEERDES (zie V.1). V.1 Gerrit Hendrik GEERDES, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 19-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertruit te SIEPE, 21 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Albert te SIEPE (WOOLD) en Janna Hendrina COTS. 1. Gerrit Willem GEERDES, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Gesina LIEVERS, dochter van Hendrik Willem LIEVERS (AALTEN) en Willemina SCHEPERS.

7 I.1 Jan ESSELINK. 1. Keune ESSELINK (zie ). GEESINK Keune ESSELINK. Gehuwd op te Winterswijk met Maria BOEVELIJNCK, dochter van Jan GEESSINK (MEDDO) en Cune ESSELINK (op GEESINK - KOTTEN) (zie ). Cune ESSELINK (op GEESINK - KOTTEN), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Christina GEESINK, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Derk GEESINK en Elisabeth RENNERDINK. 1. Jan Willem GEESINK (zie ). Jan Willem GEESINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Geertruid te BOKKEL, dochter van Berent CLUVERS (HAART onder AALTEN) en Keune GESINK (zie V.1). V.1 Keune GESINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Elisabeth te BRUMMELSTROETE, 33 jaar oud, geboren op te Winterswijk, (1e huwelijk op te Winterswijk met Aalbert Boeijink op de Hilte in Meddo), dochter van Jan te BRUMMELSTROETE en Willemina RAUWERDINK. 1. Jan Aalbert GESINK, geboren op te Winterswijk. 2. Jan Willem GESINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 36-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Wanderina Berendina te GIFFEL, 28 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Teunis te GIFFEL (MEDDO) en Grada Hendrika te GIFFEL. ZIE OOK: ESSELINK

8 GELINK (Kotten) I.1 Geert GEELINK. Gehuwd... Echtgenote is Jenneken... Overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven). 1. Jan GEELINK (zie ). Jan GEELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertje ELINK, 19 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan ELINK (RATUM) en Aelken SCHULTEN. 1. Jan Hendrik GIELINK (zie ). Jan Hendrik GIELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 21-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Geertruid HIJINK, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan HIJINK (WOOLD) en Maria SMALBRAAK (Maria Coosinck). 1. Garrit Jan GIELINK (zie ). Garrit Jan GIELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje LEVERDINK, 19 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Berent LEVERDINK (RATUM) en Stijntje WISSINK. 1. Harman Jan GELINK (zie V.1). V.1 Harman Jan GELINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Gesina HILBELINK, 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Ceune HILBELINK (BRINKHEURNE) en Janna LIEVERDINK. 1. Gerrit Jan GELINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 21-jarige leeftijd op te Aalten met Janna Geertruid BEESTMANS, 26 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Willem BEESTMANS (op de HAART onder AALTEN) en Berendina LEEFFEDINK.

9 GELINKNIJHUIS (Corle) I.1 Jan GEELINK (CORLE). 1. Hendrik GEELINK (aan de GELINKHAAR - CORLE) (zie ). Hendrik GEELINK (aan de GELINKHAAR - CORLE), gedoopt ca Gehuwd (1) op te Winterswijk met Maria RICKERS, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven), dochter van Jan RICKERS (CORLE) (? Jan Haverland) en... Gehuwd (2) op te Winterswijk met Geuken MENTINK, 45 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft bij de doopdatum een vraagteken), (1e huwelijk op te Winterswijk met Berent Woorts), dochter van Hendrik MENTINK (DORPBOER) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Berent GEELINK (CORLE) (zie ). Berent GEELINK (CORLE), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Trijne SLIGTS, 24 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik SLIGTS (CORLE) en Geertruid WIEBERDINK. 1. Jan Hendrik GIELINK (CORLE) (zie ). Jan Hendrik GIELINK (CORLE), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Hendrica NIJENHUIS, 18 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan SIKKINK (op NIJENHUIS - CORLE) en Mette NIJENHUIS. 1. Hendrik Jan GELINKNIJHUIS (CORLE) (zie V.1). V.1 Hendrik Jan GELINKNIJHUIS (CORLE), geboren op te Winterswijk, overleden voor Gehuwd op 35-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Hendrika HIETBRINK, 21 jaar oud, geboren op te Bredevoort, dochter van Garrit Jan HIETBRINK en Aleida KOTS. 1. Arend Jan NIJENHUIS (CORLE), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Johanna Berendina DAMKOT, 22 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Derk DAMKOT (MEDDO) en Janna Elisabeth te BOSKE.

10 GELLINK I.1 Tobias SCHOLTEN. Gehuwd... Echtgenote is? Beerndeken HOBBELINK. 1. Luke SCHOLTEN van RATUM (RATUM) (Gellink) (zie ). Luke SCHOLTEN van RATUM (RATUM) (Gellink). Gehuwd (1) op te Winterswijk met Derkjen TEMMIJNCKHOF, dochter van Jan TEMMIJNCKHOF (GROL) en... Gehuwd (2)? 1670 met Alken WILLINK. Gehuwd (3) op te Winterswijk met Eelken NIJENHUIS, dochter van Gert NIJENHUIS (RATUM) en... Uit het derde huwelijk: 1. Aalbert GELLINK (zie ). Aalbert GELLINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Maria te KORTSCHOT, 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan te KORTSCHOT (HENXEL) en... RIKKERS. 1. Derk GELLINK (zie ). 2. Luke GELLINK. Gehuwd op te Winterswijk met Willemina MENKINK. Derk GELLINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna WEJENBORG, 30 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit WEJENBORG (DORPBOER) en Aaltje ROS. Gehuwd (2) op 38-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna SMALBRAAK, 30 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen BOUMEIJSTER (HUPPEL) en Elisabeth MUISEBRINK. Uit het tweede huwelijk: 1. Abraham GELLINK (op de ROERDINKSCHOPPE) (zie V.1). V.1 Abraham GELLINK (op de ROERDINKSCHOPPE), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 46-jarige leeftijd op te Winterswijk met Harmina MEERDINKVELDBOOM, 36 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (1e huwelijk op te Winterswijk met Jan Willem Haverkamp uit het Woold), dochter van Peter MEERDINKVELDBOOM en Janna ten HAKEN. 1. Jan Willem GELLINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Geertruida DROPPERS, 19 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Willem DROPPERS (WOOLD) en Berendina te LOO.

11 VAN GENT (Dorp) I.1? Jan van GENT, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd... Echtgenote is NN. 1.? Anna van GENT (zie II.2). II.2? Anna van GENT, gedoopt ca. 1680, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd... Echtgenoot is Hendrik van GENT (zie ). Hendrik van GENT, gedoopt ca. 1696, (volgens Liberale Gift), (dr. Das geeft de relatie tussen Hendrik van Gent met Anna van Gent, overleden en met Jan van Gent, overleden , met een vraagteken aan). Gehuwd (1) op te Winterswijk met Josina BENNINK, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven), dochter van? Harmen BENNINK en... Gehuwd (2) op te Winterswijk met Willemken BOONEN, 31 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Garrit BOONEN (DORP) en Stijntje SIMMELINK (1e huwelijk op te Winterswijk met Hendrik Hemink). Uit het tweede huwelijk: 1. Joost van GENT (zie ). Joost van GENT, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Dora WENINK, 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Mattijas WENINK (DORP) (soldaat) en Janna KEMPERS. 1. Matthias van GENT (zie V.1). V.1 Matthias van GENT, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Willemina RIGGELINK, 26 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Willem RIGGELINK (DORP) en Geertruid SMALBRAAK. 1. Joost van GENT, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Harmina du PRÉ, 30 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Louis Beat Sebastiaan du PRÉ (DORP) en Berendina DEUNK.

12 GEURKINK I I.1 Harmen GOERKINCK. 1. Berent GEURKINCK (op GEURKINK) (zie ). Berent GEURKINCK (op GEURKINK), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) voor 1682 met Gerrijken BESSINCK. Gehuwd (2) op 37-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertruit BEERNINCK, 22 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Sondach BEERNINCK (RATUM) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Wander GEURKINK (op GEURKINK) (zie ). Wander GEURKINK (op GEURKINK), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd in 1710 met Hinders HIJINCK, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik HIJINCK (HUPPEL) en Berenden KORTSCHOT. 1. Gerrit GEURKINK (op GEURKINK) (zie ). Gerrit GEURKINK (op GEURKINK), gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft twee maal overlijden/begraven aan n.l. op en op ). Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna MEIJNEN, gedoopt ca. 1720, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven), dochter van Geert te BEEST (VRAGENDER onder LICHTENVOORDE) en Deeltje STÖTELER (weduwe van Hillebrand Meijnen). 1. Garrit Jan GEURKINK (op GEURKINK) (zie V.1). V.1 Garrit Jan GEURKINK (op GEURKINK), gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 68-jarige leeftijd. Gehuwd op 17-jarige leeftijd op te Winterswijk met Stijne (Christina) BROERINK, 16 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 23-jarige leeftijd, (overlijden/begraven), dochter van Hendrik BROERINK (MISTE) en Stientje EELTINK. 1. Jan Hendrik GEURKINK (op GEURKINK), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna ONNINK, 25 jaar oud, geboren op te Winterswijk, (2e huwelijk op ( kerkelijk) te Winterswijk met Hendrik Jan Meerdink), dochter van Jan Derk ONNINK (RATUM) en Engele Janna Geertruid HONES.

13 GEURKINK II (GEURKINKHUISJE!) I.1 Berent SCHUERINK (CORLE). 1. Gerrit SCHUERINK (op GEURKINK - MISTE) (zie ). Gerrit SCHUERINK (op GEURKINK - MISTE), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 32-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geuken WOORTS, 36 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Geert WOORTS (MISTE) en Jan GEURKINK (zie ). Jan GEURKINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Enneken ANVELINK, 25 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Teunis ANVELINK (COTTEN) en... Gehuwd (2) op 51-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna ROKES, 30 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan ROKES (RATUM) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Wessel GEURKINK (zie ). Wessel GEURKINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Christina Geertruida HONES, 32 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (1e huwelijk op te Winterswijk met Berent Mentink uit Dorpboer), dochter van Frederik te BUERSE (op HONES - DORPBOER) en Frederik Jan GEURKINK (zie V.1). V.1 Frederik Jan GEURKINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Johanna Maria te WINKEL, 26 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Hendrik te WINKEL (WOOLD) en Teunisken BUESINK. 1. Jan Willem GEURKINK, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 34-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Maria Gesina NIJENHUIS, dochter van Gradus NIJENHUIS (BRINKHEURNE) en Janna Berendina BEKERINK.

14 TE GIFFEL I.1 Jan te GIFFEL (MEDDO). Gehuwd... Echtgenote is? Lijsken KUENINKS. 1. Jan te GIFFEL (zie ). III.2 Jan te GIFFEL, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aeltje ROSKAMP, gedoopt in 1682 te Winterswijk, dochter van Teunis ROSKAMP (MEDDO) en Stijnken LEVERDIJNCK. 1. Jan te GIFFEL, gedoopt op te Winterswijk. 2. Theunis te GIFFEL (zie III.2). Theunis te GIFFEL, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertruit GEURKINK, 22 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft aan dat er een hiaat is in de trouwboeken, hij gaat uit van de veronderstelling dat Henders Hijink de moeder van Geertruit is), dochter van Wander GEURKINK (MISTE) en? Henders HIJINK. 1. Hendrik te GIFFEL (zie ). 2. Wander te GIFFEL (MEDDO) (zie IV.4). Hendrik te GIFFEL, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 32-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertken ROSCAMP, 25 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan Berend ROSCAMP (MEDDO) en Maria te GRONDE. Gehuwd (2) op 34-jarige leeftijd op te Winterswijk met Frederika Gesina te VOORTWIS, 22 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Hendrik Jan te VOORTWIS (HENXEL) en Catharina BROERINK. Uit het eerste huwelijk: 1. Theunis te GIFFEL (op het ROSCAMP) (zie V.1). V.1 Theunis te GIFFEL (op het ROSCAMP), geboren op te Winterswijk, overleden in Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Geertruid te GIFFEL, 25 jaar oud (zie V.2). 1. Wander te GIFFEL, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 41-jarige leeftijd op te Winterswijk met Gesina SELLINK, 42 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Hendrik Jan SELLINK en Hendrika te DRENTEL. IV.4 Wander te GIFFEL (MEDDO). Gehuwd op te Winterswijk met Berendina MAAS. 1. Geertruid te GIFFEL (zie V.2).

15 V.2 Geertruid te GIFFEL, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Theunis te GIFFEL (op het ROSCAMP), 23 jaar oud (zie V.1). 1 kind (zie onder V.1).

16 GIJSBERS I I.1 Kars(t) GIJSBERS (DORP). 1. Jan GIJSBER(t)s (DORP) (zie ). Jan GIJSBER(t)s (DORP). Gehuwd (1) op te Winterswijk met Aeltje REESINCK, dochter van Berent REESINCK (VREDEN) en... Gehuwd (2) op te Winterswijk met Mechgelt TRAE, 35 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk (getuige(n): Juncker Beringer, Cunne te Bengevoort, Aaltje von Munster Blesig), dochter van Lammert TRAE (DORP) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Joost GIJSBERS (DORP) (zie ). Joost GIJSBERS (DORP), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk met Elisabeth POELHUIS, 19 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen te POELHUIS (DORP) en Harmanus GIJSBERS (zie ). Harmanus GIJSBERS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Margaretha THIEENK, 29 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik THIEENK (DORP) en... Gehuwd (2) op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Hendarina POELHUIS, 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft een vraagteken bij de doopdatum), dochter van Jan Hendrik POELHUIS (DORP) en... Uit het tweede huwelijk: 1. Joost GIJSBERS (zie V.1). V.1 Joost GIJSBERS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Johanna HEM(M)INK, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Berent HEM(M)INK (DORP) en... Gehuwd (2) op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk met Anna Gesina KROSENBRINK, 20 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan KROSENBRINK (MISTE) en... Uit het tweede huwelijk: 1. Harmanus GIJSBERS (zie VI.1). VI.1 Harmanus GIJSBERS, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Hendrika Johanna BUNINK, geboren te Aalten, dochter van Roelof BUNINK en...

17 1. Johannes GIJSBERS, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Johanna Geertruid HOUWERS, dochter van Garrit HOUWERS en Aaltje van EERDEN.

18 GIJSBERS II I.1 Garrit GIESBERS. 1. Hendrik GIESBERS (DORP) (zie ). III.2 Hendrik GIESBERS (DORP), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 31-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna THIEENCK, dochter van Joost THIEENCK (DORP) en Willemina GIESBERS, gedoopt op te Winterswijk. 2. Joost GIESBERS (zie III.2). Joost GIESBERS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Henderina HAVESTE, 29 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Willem HAVESTE (BRINKHEURNE) en Hendrik GIJSBERS (zie ). Hendrik GIJSBERS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 31-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertruid STRAATMANS, 40 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Catharina STRAATMANS. Gehuwd (2) op 33-jarige leeftijd op te Winterswijk met Christina ROETERS, 25 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik ROETERS (DORP) en... Uit het tweede huwelijk: 1. Garrit Hendrik GIJSBERS (zie V.1). V.1 Garrit Hendrik GIJSBERS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Willemina EVERS, 34 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen EVERS (DORP) en Geertjen ROERDINK. 1. Christiaan GIJSBERS, geboren op te Winterswijk. 2. Harmen GIJSBERS (zie VI.2). VI.2 Harmen GIJSBERS, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Harmina LUTEN, dochter van Wander LUTEN (BREDEVOORT) en Jenneken WIECHERS. 1. Wander GIJSBERS. Gehuwd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Gerritje BEESTMAN, dochter van Berend Hendrik BEESTMAN en Janna Geertruid LOOMAN.

19 GLIEUWEN I.1 Jacob BOLTHOF. 1. Jan BOLTHOF (WOOLD) (Jan Glieuwen) (zie ). Jan BOLTHOF (WOOLD) (Jan Glieuwen), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 41-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje te e BROECKE, (1 huwelijk op te Winterswijk met Geert Vresen), dochter van Hendrik te BROECKE (MISTE) en Jacob GLIEUWEN (zie ). Jacob GLIEUWEN, gedoopt op te Winterswijk, (op als vreemde tot het weversgilde toegelaten). Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Anna Geertruid VOETS, 18 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Fijt VOETS (DORP) (wever) en Maria JANZEN. 1. Abraham GLIEUWEN, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 44-jarige leeftijd op te Winterswijk met Antonia OVERKAMP, (dr. Das geeft aan dat Antonia 23 jaar oud was bij haar huwelijk op ), dochter van Antonij OVERKAMP en Janna Geertruid DULMES.

20 GO(O)S(S)ENS (Meddo) I.1 Jacob ten GROOTENHUIS (HENXEL). 1. Jorden ten GROOTENHUIS (Jorden Gossen) (zie ). Jorden ten GROOTENHUIS (Jorden Gossen). Gehuwd op te Winterswijk met? Geesken ALEFS. 1. Jacob GOOSENS (MEDDO) (zie ). Jacob GOOSENS (MEDDO), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 33-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertruid (Geertken?) GREVINK, 33 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen GREVINK (MEDDO) en Jan GOOSSENS (zie ). Jan GOOSSENS, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk met Henders NOORDES, dochter van Garrit NOORDES (SWOL onder GROL) en Garrit Jan GOSENS (zie V.1). V.1 Garrit Jan GOSENS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Geertruid te VOORDE, dochter van Jan te VOORDE (MEDDO) en Janna Geertruid GOSENS, gedoopt op te Zwilbroek. Gehuwd op 17-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jan Berend RIBBERS (op 't DIJKE), (was 33 jaar oud bij zijn huwelijk in 1804), zoon van Hendrik RIBBERS (op 't DIJKE - BELTRUM) en Enneken KLEIN BOSKE.

21 GOOSSENS (Dorp) I.1 Hendrik GOOSSENS, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd voor 1717 met Berentje GREUPINK, gedoopt op te Winterswijk, (volgens dr. Das trouwt zij op te Winterswijk met Hendrik Loitink en op te Winterswijk met Christiaan Fredrik Krom), dochter van Jan GREUPINK en? Maria te STRAEKE. 1. Elisabeth GOOSSENS, gedoopt op te Winterswijk. 2. Berend Jan GOOSSENS (zie II.2). II.2 Berend Jan GOOSSENS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Maria BOEIJINK, 24 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (Opm. van dr. Das uit het trouwboek: "gewoond hebbend te Amsterdam"), dochter van Salomon BOEIJINK en Maria MICHORIUS. 1. Hendrik GOOSSENS (zie ). 2. Abraham GOOSSENS, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 29-jarige leeftijd op te Amsterdam met Juliana Catharina WALTZ, (geboren tussen 1757 en 1758), overleden op , (opmerking: deze naam is slecht leesbaar). Hendrik GOOSSENS, boekhouder te Amsterdam, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) voor 1792 met Lucia DOOM. Gehuwd (2) op 42-jarige leeftijd op te Amsterdam met Hendrina GEURKINK, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan GEURKINK (WINTERSWIJK) en Berendina BOLTHOF. Uit het tweede huwelijk: 1. Barend Jan GOOSSENS (zie ). Barend Jan GOOSSENS, winkelier later steenbakker, geboren op te Amsterdam. Gehuwd op 19-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Geertruid Theodora van HENGEL, 21 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Steven Jan van HENGEL (commis. ontvanger der Renvoijen en Licenten te Groenlo) en Anna te GIFFEL. 1. Steven Jan GOOSSENS (zie V.1).

22 V.1 Steven Jan GOOSSENS, geneesheer, plattelandsheelmeester, geboren op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Gesiena Maria Elisabeth HIJINK, dochter van Jan Willem HIJINK (winkelier) en Johanna Aleida Hendrika SIMMELINK. Gehuwd (2) op 34-jarige leeftijd op te Winterswijk met Salomina Albarta HIJINK, 25 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Willem HIJINK (winkelier) en Johanna Aleida Hendrika SIMMELINK. Gehuwd (3) op 47-jarige leeftijd op te Winterswijk met Willemina Aleida COSTER, geboren te Wieringerwaard, (geboren tussen 1832 en 1833), dochter van Geert Herman COSTER en Johanna FIGGE. Uit het tweede huwelijk: 1. Johannes Theodorus GOOSSENS, handelsagent, (geboren tussen 1858 en 1859). Gehuwd op te Winterswijk met Harmina Josiena HESSELINK, (geboren tussen 1867 en 1868), dochter van Lubbert Derk Jan HESSELINK en Johanna Martina VENEMANS.

23 GOSSINK I.1 Rutger THUSHUIZEN (op GROTERS - HENXEL). Gehuwd op te Eibergen met Lijsabeth DIETERINK, 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik WASSINK en Elisabeth GIJSKES (weduwe van Wander Dieterinck uit Meddo en dochter van Jan Gijskes uit Wesel). 1. Joost THUSHUISEN (op GROTERS - HENXEL) (zie ). Joost THUSHUISEN (op GROTERS - HENXEL), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna Christina GOSSINK, 31 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Geert LANKHOF en Berentje GOSSINK. 1. Berend Hendrik GOSSINK (zie ). Berend Hendrik GOSSINK, gedoopt op te Winterswijk, (gedoopt als zoon van Joost Groters). Gehuwd op 19-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje WIEBERDINK, 19 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft aan dat de doopdatum waarschijnlijk is), dochter van Jan WIEBERDINK (BRINKHEURNE) en Willemina RAUWERDINK. 1. Abraham GOSSINK, geboren op te Winterswijk, (B.S. geeft als geboortedatum te Winterswijk). Gehuwd (1) op 23-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Geertruid WESSELS, 31 jaar oud, geboren op te Winterswijk, (1e huwelijk op ( kerkelijk) te Winterswijk met Jan Berend te Hofstede uit Winterswijk), dochter van Jan Willem WESSELS en Berendina HIJINK. Gehuwd (2) op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Gerritje ELFERDINK, dochter van Garrit ELFERDINK (VORDEN) en Jenneken OLTHOF. ZIE OOK: GROTERS

24 GRAASKAMP I I.1 Jan STEMERDINK (KOTTEN). 1. Hendrik STEMERDINK (op DOLMAN - CORLE) (zie ). Hendrik STEMERDINK (op DOLMAN - CORLE), gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft de doopdatum aan met een vraagteken). Gehuwd voor 1673 met Geesken GOSSINK, dochter van Jan GOSSINK (op GOSSINK - HENXEL) en Jan ten DOLLE (zie ). Jan ten DOLLE, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje HEMINK, 28 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 28-jarige leeftijd, (overlijden/begraven), dochter van Willem HEMINK (HUPPEL) en... Gehuwd (2) op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken ESSELINK, 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, overleden ?? te Winterswijk, (dr. Das geeft niet de gehele datum weer), dochter van Willem ESSELINK (MEDDO) en... Gehuwd (3) op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje SCHREURS, (1e huwelijk met Derk Nijenhuis uit Henxel), dochter van Dries SCHREURS en... Uit het tweede huwelijk: 1. Willem ten DOLLE (zie ). Willem ten DOLLE, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 21-jarige leeftijd op te Winterswijk met Mette GEURKINK, 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Geert GEURKINK (MISTE) en Geertje ter STROOT. 1. Jan Willem ten DOLLE (zie V.1). V.1 Jan Willem ten DOLLE, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Lijsabeth WIEBERDINK, 28 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Lubbert WIEBERDINK (BRINKHEURNE) en Janna AELBERDINK. 1. Willem ten DOLLE (zie VI.1). VI.1 Willem ten DOLLE. Gehuwd op te Winterswijk met Maria VEENHUIS, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Berend VEENHUIS (op het VEENHUIS - CORLE) en Geertruid HIETBRINK.

25 1. Jan Hendrik GRAASKAMP, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 22-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Gesina Willemina WASSINK, 20 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Wander WASSINK en Willemina BENNINK.

26 GRAASKAMP II I.1 Jan STEMERDINK (KOTTEN). 1. Hendrik STEMERDINK (op DOLMAN - CORLE) (zie ). Hendrik STEMERDINK (op DOLMAN - CORLE), gedoopt op te Winterswijk, (dr. Das geeft de doopdatum aan met een vraagteken). Gehuwd voor 1673 met Geesken GOSSINK, dochter van Jan GOSSINK (op GOSSINK - HENXEL) en Jan ten DOLLE (zie ). Jan ten DOLLE, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje HEMINK, 28 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, overleden op te Winterswijk op 28-jarige leeftijd, (overlijden/begraven), dochter van Willem HEMINK (HUPPEL) en... Gehuwd (2) op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken ESSELINK, 26 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, overleden ?? te Winterswijk, (dr. Das geeft niet de gehele datum weer), dochter van Willem ESSELINK (MEDDO) en... Gehuwd (3) op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk met Aaltje SCHREURS, (1e huwelijk met Derk Nijenhuis uit Henxel), dochter van Dries SCHREURS en... Uit het tweede huwelijk: 1. Willem ten DOLLE (GRAASKAMP) (zie ). Willem ten DOLLE (GRAASKAMP), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 21-jarige leeftijd op te Winterswijk met Mette GEURKINK, 23 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Geert GEURKINK (MISTE) en Geertje ter STROOT. 1. Jan Willem ten DOLLE (GRAASKAMP) (zie V.1). V.1 Jan Willem ten DOLLE (GRAASKAMP), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Lijsabeth WIEBERDINK, 28 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Lubbert WIEBERDINK (BRINKHEURNE) en Janna AELBERDINK. 1. Meis GRAASKAMP (op GESINKKEMPKE) (zie VI.1). VI.1 Meis GRAASKAMP (op GESINKKEMPKE), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 28-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertruid AARNINK, 29 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Keune AARNINK (KOTTEN) en Janna Geertruid HUISKAMP.

27 1. Garrit Willem GRAASKAMP (op GESINKKEMPKE), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Hendrika KOKS, 30 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Berend Willem KOKS en Derksken NIJENHUIS.

28 I.1 Berent GREUPINK (RATUM). Gehuwd voor 1651 met Adam GREUPINK (zie ). GREUPINK I Adam GREUPINK, overleden op te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken WEVERS, dochter van Joost WEVERS en Hendrik GREUPINK (zie ). Hendrik GREUPINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Hendersken WIEBERDINK, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Teunis WIEBERDINK (KOTTEN) (later Teunis Hoornink) en Maddelina HOORNINK (dochter van Gertt Hoornink uit de Brinkheurne). 1. Wessel GREUPINK (RATUM) (zie ). Wessel GREUPINK (RATUM), gedoopt op te Winterswijk, (volgens de Liberale Gifte "op Drijhuis"). Gehuwd op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Maria MEERDINK, 28 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik MEERDINK (RATUM) en Geertje SELLINK. 1. Berent GREUPINK (COTTEN) (zie V.1). V.1 Berent GREUPINK (COTTEN), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Willemken KÖNNINGS, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Wessel KÖNNINGS (WOOLD) en Elisabeth GREUPINK. 1. Garrit Jan GREUPINK (DREIJERS - KOTTEN), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 32-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Berendina Catharina BEIJERS, 24 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Jan Hendrik BEIJERS (MEDDO) en Janna te STRAKE.

29 I.1 Berent GREUPINK (RATUM). Gehuwd voor 1652 met Jan GREUPINK (zie ). GREUPINK II Jan GREUPINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) in 1679 te Winterswijk met Metta RIJCKERS, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Arent RIJCKERS (HENXEL) en... Gehuwd (2) op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Stijnken WOLTERS, dochter van Gertt WOLTERS en... Gehuwd (3) op 29-jarige leeftijd op te Winterswijk met Marrij ten STROOT, dochter van Derk ten STROOT (HENXEL) en... Uit het derde huwelijk: 1. Derk GREUPINK (zie ). Derk GREUPINK, gedoopt op te Winterswijk, (woonde bij zijn tweede huwelijk in Huppel). Gehuwd (1) op 24-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geertruid ter STEGE, 22 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Geert ter STEGE (MISTE) en Geertken COIJERS. Gehuwd (2) op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk met Josien KOSSINK, dochter van Berent KOSSINK (RATUM) en... Uit het eerste huwelijk: 1. Harmen GREUPINK (HUPPEL) (zie ). Harmen GREUPINK (HUPPEL), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 25-jarige leeftijd op te Winterswijk met Henders LOMAN, 27 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Teunis LOMAN (MEDDO) en Engele STEMERDINK. 1. Garrit Jan GREUPINK (zie V.1). V.1 Garrit Jan GREUPINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 39-jarige leeftijd op te Winterswijk met Hendrina HUISKAMP, 21 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Harmen HUISKAMP (COTTEN) en Aaltje WILTERDINK. 1. Harmen Jan GREUPINK (zie VI.1). VI.1 Harmen Jan GREUPINK, schoolhoofd in Huppel en Henxel, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Berendina GROTENHUIS, 24 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Hendrik Jan GROTENHUIS (WOOLD) en Berendeken NIJHOF.

30 1. Jan Willem GREUPINK, hoofdonderwijzer, geboren ca Gehuwd op te Winterswijk met Janna Willemina SCHIEVEN, (was 22 jaar oud bij haar huwelijk), dochter van Hendrik Willem SCHIEVEN en Johanna Dora MEIJERINK.

31 GREVERS I I.1 Jan GREVERS (WOOLD). 1. Willem GREVERS (WOOLD) (zie ). Willem GREVERS (WOOLD). Gehuwd op te Winterswijk met Stijnken BEKERINK, dochter van Hermen BEKERINK en Berend GREVERS (BRINKHEURNE) (zie ). Berend GREVERS (BRINKHEURNE), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 42-jarige leeftijd op te Winterswijk met Enneken WASSINK, 29 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik WASSINK (MISTE) en... Gehuwd (2) op 53-jarige leeftijd op te Winterswijk met Grijte LIEFERS, dochter van Jan LIEFERS (HAART onder AALTEN) en... Uit het tweede huwelijk: 1. Garrit Jan GREVERS (op COFFERS - RATUM) (zie ). Garrit Jan GREVERS (op COFFERS - RATUM), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna COJERS, 31 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (1e huwelijk met Theunis Coffers), dochter van Garrit COJERS (RATUM) en Henders KRESSERS. 1. Garrit Jan GREVERS (zie V.1). V.1 Garrit Jan GREVERS. Gehuwd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Harmina MEERDINK, dochter van Gerrit MEERDINK (COTTEN) en Engelina KOSSINK. 1. Hendrik Jan GREVERS (zie VI.1). VI.1 Hendrik Jan GREVERS. Gehuwd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna GROTENHUIS, dochter van Jan Berent GROTENHUIS (RATUM) en Geertje HEETKAMP. 1. Gerrit Jan GREVERS, (was 26 jaar oud bij zijn huwelijk). Gehuwd op te Winterswijk met Miena SMALBRAAK, (was 20 jaar oud bij haar huwelijk), dochter van Jan Hendrik SMALBRAAK en Janna Willemina GREVERS.

32 GREVERS II I.1 Jan GREVERS (WOOLD). 1. Hilleken GREVERS, gedoopt te Winterswijk. 2. Jan GREVERS, gedoopt op te Winterswijk. 3. Willem GREVERS (WOOLD) (zie II.3). II.3 Willem GREVERS (WOOLD). Gehuwd op te Winterswijk met Stijnken BEKERINK, dochter van Herman BEKERINK en Berend GREVERS (op SCHREURS - BRINKHEURNE) (zie ). Berend GREVERS (op SCHREURS - BRINKHEURNE), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd (1) op 42-jarige leeftijd op te Winterswijk met Enneken WASSINK, 29 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Hendrik WASSINK (MISTE) en Elijsabeth GIJSBERS. Gehuwd (2) op 53-jarige leeftijd op te Winterswijk met Grijte LIEFERS, dochter van Jan LIEFERS (HAART onder AALTEN) en... Uit het tweede huwelijk: 1. Garrit Jan GREVERS (op COFFERS - RATUM) (zie ). Garrit Jan GREVERS (op COFFERS - RATUM), gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 27-jarige leeftijd op te Winterswijk met Janna COJERS (RATUM), 31 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, (1e huwelijk met Theunis Coffers), dochter van Garrit COJERS en Henders KRESSERS. 1. Garrit Jan GREVERS (op de HORS) (zie V.1). V.1 Garrit Jan GREVERS (op de HORS), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 31-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Harmina MEERDINK, 30 jaar oud, geboren op te Winterswijk, dochter van Gerrit MEERDINK (COTTEN) en Engelina KOSSINK. 1. Hendrik Jan GREVERS (zie VI.1). 2. Garrit Willem GREVERS. Gehuwd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Geertruid DAMKOT, dochter van Jan Willem DAMKOT (MISTE) en Gesiena DAMKOT. VI.1 Hendrik Jan GREVERS. Gehuwd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna GROTENHUIS, (was 27 jaar oud bij haar huwelijk), dochter van Jan Berent GROTENHUIS (RATUM) en Geertje HEETKAMP.

33 1. Gerrit Jan GREVERS, (was 26 jaar oud bij zijn huwelijk). Gehuwd op te Winterswijk met Miena SMALBRAAK, (was 20 jaar oud bij haar huwelijk), dochter van Jan Hendrik SMALBRAAK en Janna Willemina GREVERS.

34 GREVINK I I.1 Wander GREVINCK (MISTE). 1. Berent GREVINK (GREVINK - MISTE) (zie ). 2. Jan GREVINCK, gedoopt op te Winterswijk. Berent GREVINK (GREVINK - MISTE), geboren voor Gehuwd op te Winterswijk met Alken SCHOLTEN, dochter van Lucke SCHOLTEN (RATUM) en Wander GREVINK (HUPPEL - MISTE) (zie ). Wander GREVINK (HUPPEL - MISTE), gedoopt op te Winterswijk, (als bijschrift geeft dr. Das: "op het huis te Walien"). Gehuwd (1) op 30-jarige leeftijd op te Winterswijk met Jenneken KEUNINKS, (1e huwelijk op te Winterswijk met Berent Veltkamp te Huppel), dochter van Derk KEUNINKS (HUPPEL) en... Gehuwd (2) op 55-jarige leeftijd op te Winterswijk met Enneken te KEMPEL, 25 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Willem te KEMPEL (HUPPEL) en Grietjen te WARNHUIS. Uit het tweede huwelijk: 1. Jan Aalbert GREVINK (zie ). Jan Aalbert GREVINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 33-jarige leeftijd op te Winterswijk met Hendrina (Hendrica) BONNINK, 22 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Wander BONNINK (DORPBOER) en Gesina ter HAAR. 1. Engelbartus GREVINK (DORPBOER) (zie V.1). V.1 Engelbartus GREVINK (DORPBOER), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 20-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Geertruid LEMKAMP, 24 jaar oud, geboren op te Winterswijk, (1e huwelijk met Jan Willem Wevers uit Meddo), dochter van Garrit Jan LEMKAMP (DORPBOER) en Willemina Catherina WARNSHUIS. 1. Garrit Willem GREVINK (MEDDO), geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 38-jarige leeftijd op te Winterswijk, gehuwd voor de kerk op te Winterswijk met Janna Willemina te PAS, (als moeder geeft dr. Das Janna Willemina Poelhuis, maar volgens b.s. en genlias moet dit Janna Willemina Konings zijn), dochter van Jan Hendrik te PAS (DORPBOER) en Janna Willemina KONINGS.

35 GREVINK II I.1 Harmen GREVINK (MEDDO). 1. Teunis GREVINK (MEDDO - WOOLD) (zie ). Teunis GREVINK (MEDDO - WOOLD). Gehuwd (1) in 1674 te Winterswijk met Alken ELFERDINK, dochter van Hendrik ELFERDINK (WOOLD) en... Gehuwd (2) op te Winterswijk met Berentje DISSELBRINK (Berentje e e Teilers), (1 huwelijk met Derk Cooninks; 2 huwelijk met Willem Wesselink uit het Meddo). Uit het eerste huwelijk: 1. Hendrik GREVINK (zie ). Hendrik GREVINK, gedoopt dec te Winterswijk, (gedoopt als Hendrik Elferdink). Gehuwd op te Winterswijk met Jenneken van DUEREN, gedoopt in 1683 te Winterswijk, (dr. Das geeft bij de vader van Jenneken de volgende opmerkingen: Jenneken dochter van Jan van Dueren en diens tweede vrouw Berendeken Coolste, Berendeken Coolste was de dochter van Hendrik Coolste en zij was de weduwe van Hendrik Temmijnck uit Meddo), dochter van Jan van DUEREN (DORP) en Berendeken COOLSTE. 1. Teunis GREVINK (zie ). Teunis GREVINK, wever, gedoopt op te Winterswijk, (op als vreemde tot het weversgilde toegelaten. Gildemeester ). Gehuwd op 26-jarige leeftijd op te Winterswijk met Stijntje ROOKS, 24 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Jan ROOKS (DORP, EERDER WOOLD) en Berentje ELFERDINK. 1. Jan Berend GREVINK (zie V.1). V.1 Jan Berend GREVINK, gedoopt op te Winterswijk. Gehuwd op 32-jarige leeftijd op te Winterswijk met Geesken WASSINK, 28 jaar oud, gedoopt op te Winterswijk, dochter van Wander WASSINK (DORP, EERDER MISTE) en Geertruid GIELINK. 1. Jan Hendrik GREVINK, metselaar, geboren op te Winterswijk. Gehuwd op 19-jarige leeftijd op te Winterswijk met Berendina van NIJKERKEN, 24 jaar oud, geboren op te Winterswijk, (1e huwelijk met Albertus Kistenborg), dochter van Egbert van NIJKERKEN en Grietje KLANDERMANS.

TER OELEWIK Willem ULICK (RATUM) Alken OELLEWIJK Albert ULLEWICK (RATUM) Albert ULLEWICK (RATUM) Jenneken ter STEGGE Jan ter STEGGE (RATUM) ...

TER OELEWIK Willem ULICK (RATUM) Alken OELLEWIJK Albert ULLEWICK (RATUM) Albert ULLEWICK (RATUM) Jenneken ter STEGGE Jan ter STEGGE (RATUM) ... TER OELEWIK I.1 Willem ULICK (RATUM), overleden op 30-09-1720 te Winterswijk, (dr. Das zet een vraagteken bij deze datum). Gehuwd voor 1658 met Alken OELLEWIJK, (2e huwelijk in 1674 met Willem te Stegge

Nadere informatie

SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON)

SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON) EBBINK (Südlohn) I.1 Jan EEBBIJNCK (ZUIDLOON), overleden voor 1674. 1. Jurijen SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON) (zie ). I Jurijen SCHULTE EEBBIJNCK (ZUIDLOON). Gehuwd 00-07-1669 te Winterswijk met Jenneken

Nadere informatie

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4

E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 E95 Koks (kleine) Moezebrinkweg 4 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Aantekeningen dokter Das rondom de Liberale Gifte van 1748 Koks, Ratum 57 Liberale Gifte 3 e Rot, no.

Nadere informatie

TE PAS I. I.1 Berent HIJINK. Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas) (zie II.1).

TE PAS I. I.1 Berent HIJINK. Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas) (zie II.1). TE PAS I I.1 Berent HIJINK. Gehuwd... Echtgenote is... 1. Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas) (zie ). Ceune HIJINK (HUPPEL) (later Ceune ten Pas), gedoopt op 21-11-1656 te Winterswijk. Gehuwd op

Nadere informatie

AALBERINK ZIE OOK: FOKKINK, BEUKENBOSCH

AALBERINK ZIE OOK: FOKKINK, BEUKENBOSCH AALBERINK I.1 Teunis AELBERDINCK (COTTEN). Gehuwd... Echtgenote is... 1. Jan AELBERDINCK, gedoopt op 11-05-1651 te Winterswijk. 2.? Hendrik AELBERDINK (zie II.2). II.2 I? Hendrik AELBERDINK. Gehuwd op

Nadere informatie

NEERS (NIEERS, NIJEERS)

NEERS (NIEERS, NIJEERS) NEERS (NIEERS, NIJEERS) I.1 Jan WENNINK. Gehuwd... Echtgenote is... 1. Jan WENNINK (Jan Neers (bij zijn tweede huwelijk)) (zie ). Jan WENNINK (Jan Neers (bij zijn tweede huwelijk)), gedoopt ca. 1688. Gehuwd

Nadere informatie

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146

G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 G23 Kortschot Nieuwhuis Vredenseweg 146 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Bevolkingsregister 1820 1837 Henxel 129: Kortschot Jan Hendrik Hesselink (15-8-1774) z.v. Gerrit

Nadere informatie

ELFERDINK (BRINKHEURNE)

ELFERDINK (BRINKHEURNE) LAARBERG I.1 Berend ELFERDINK. Gehuwd... Echtgenote is... 1. Jan ELFERDINK (BRINKHEURNE) (zie ). I Jan ELFERDINK (BRINKHEURNE). Gehuwd op 19-07-1705 te Winterswijk met Aeltje WIJBERDINK, dochter van Lubbert

Nadere informatie

TENKINK Jan TENKINK (MEDDO) Altjen GESINK Enneken EEBBINK Jan EEBBINK (ZUIDLOON) ... Jan TENKINK Jan TENKINK Enneken RENNERDINK Berent

TENKINK Jan TENKINK (MEDDO) Altjen GESINK Enneken EEBBINK Jan EEBBINK (ZUIDLOON) ... Jan TENKINK Jan TENKINK Enneken RENNERDINK Berent TENKINK I.1 Jan TENKINK (MEDDO). Gehuwd (1) voor 1663 met Altjen GESINK. Gehuwd (2) op 11-03-1674 te Winterswijk met Enneken EEBBINK, dochter van Jan EEBBINK (ZUIDLOON) en... Uit het eerste huwelijk: 1.

Nadere informatie

KAA(R)LINK (Dorp) (RK)

KAA(R)LINK (Dorp) (RK) KAA(R)LINK (Dorp) (RK) I.1 Jan(nes) Carel CA(R)LINCK, mr. molenmaker, geboren ca. 1698, overleden op 09-04-1774 te Winterswijk, (overlijden/begraven). Gehuwd (1) voor 1724 met Berendina ROEBERS, overleden

Nadere informatie

AALBERINK. AALBERS (Dorp)

AALBERINK. AALBERS (Dorp) AALBERINK I.1 Teunis AELBERDINCK (COTTEN). 1. Jan AELBERDINCK, gedoopt op 11-05-1651 te Winterswijk. 2.? Hendrik AELBERDINK (zie II.2). II.2 I? Hendrik AELBERDINK. Gehuwd op 01-08-1663 te Winterswijk met?

Nadere informatie

HET DORP WINTERSWIJK

HET DORP WINTERSWIJK Streekarchivariaat Regio Achterhoek (lokatie Aalten): Het archief van de drost en geërfden van de Heerlijkheid Bredevoort (toegangsnummer 98). Inv.nr.388. Lijst van vrouwen tussen de 18 en 50 jaar in het

Nadere informatie

SAMBERG. I.1 Jan te SAMBERG. Gehuwd op te Winterswijk met Berentien ten HULSEN. Uit dit huwelijk: 1. Wander te SAMBERG (zie II.1).

SAMBERG. I.1 Jan te SAMBERG. Gehuwd op te Winterswijk met Berentien ten HULSEN. Uit dit huwelijk: 1. Wander te SAMBERG (zie II.1). SAMBERG I.1 Jan te SAMBERG. Gehuwd op 12-03-1642 te Winterswijk met Berentien ten HULSEN. 1. Wander te SAMBERG (zie ). Wander te SAMBERG, (zie Vol. Prot. Bredevoort 26-09-1683; beleend op 18-10-1669).

Nadere informatie

WINTERSWIJK - Buurschap Meddo

WINTERSWIJK - Buurschap Meddo Streekarchivariaat Regio Achterhoek (locatie Aalten): Het archief van de drost en geërfden van de Heerlijkheid Bredevoort (toegangsnummer 98). Inv.nr.388. Lijst van vrouwen tussen de 18 en 50 jaar in het

Nadere informatie

Hervormde Gemeente Winterswijk Buurtschap Kotten - Lidmatenregister - Periode

Hervormde Gemeente Winterswijk Buurtschap Kotten - Lidmatenregister - Periode Mans Persoonen in Cotten [Datum niet vermeld] 00.00.0000 Hendrik Fokkink 00.00.0000 Harmen Nijenhuijs Fotonummer 0003 00.00.0000 Hendrik Boijtink - obiit 00.00.0000 Hendrik Aalberink - obiit 00.00.0000

Nadere informatie

WALIEN. Gehuwd op te Winterswijk met Aeltje WILLINCK, dochter van Hendrik WILLINCK en... Uit dit huwelijk: 1. Hendrik WALIEN (zie III.1).

WALIEN. Gehuwd op te Winterswijk met Aeltje WILLINCK, dochter van Hendrik WILLINCK en... Uit dit huwelijk: 1. Hendrik WALIEN (zie III.1). WALIEN I.1 Jan WALIEN. 1. Hendrik Jans WALIEN (zie ). I Hendrik Jans WALIEN. Gehuwd op 29-05-1698 te Winterswijk met Aeltje WILLINCK, dochter van Hendrik WILLINCK en... 1. Hendrik WALIEN (zie I). Hendrik

Nadere informatie

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1).

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1). TER HAAR I.1 Jan HIJINK (WOOLD). 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie ). Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar), (in de trouwakte staat: "Jan ter Haar soon van Jan Hijink"). Gehuwd (1) op 04-07-1717 te Winterswijk

Nadere informatie

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1).

TER HAAR. I.1 Jan HIJINK (WOOLD). Gehuwd... Echtgenote is... Uit dit huwelijk: 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie II.1). TER HAAR I.1 Jan HIJINK (WOOLD). 1. Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar) (zie ). I Jan HIJINK (WOOLD) (ter Haar), (in de trouwakte staat: "Jan ter Haar soon van Jan Hijink"). Gehuwd (1) op 04-07-1717 te Winterswijk

Nadere informatie

Buijrschap Brinkheurne Rotmeester Jan Dulmers 1. Deefken Dulmers - 52 jaar Jan - 40 jaar vrouw Willemine - 34 jaar. soon Gerrit Jan - 13 jaar

Buijrschap Brinkheurne Rotmeester Jan Dulmers 1. Deefken Dulmers - 52 jaar Jan - 40 jaar vrouw Willemine - 34 jaar. soon Gerrit Jan - 13 jaar Lijst der huijsen en huijsgesinnen door wien de selve bewoont en sig daar in bevinden van het kerspel Wenterswijk bij rotten en gilden verdeijlt, als mede wie paarden houden. Bij een versamelt op den 18

Nadere informatie

Ledemaaten, aangenomen zeedert de laatste inspectuure op den 2 julius 1790

Ledemaaten, aangenomen zeedert de laatste inspectuure op den 2 julius 1790 Ledemaaten, aangenomen zeedert de laatste inspectuure op den 2 julius 1790 1790 02.04.1790 Willemken Esselink Pas nu Rauwerdink 02.04.1790 Hendrik Jan Bessink Pas 02.04.1790 Hendrik Eevers 18.05.1790 Jan

Nadere informatie

H13 Siebelink Wilterdinkweg 1

H13 Siebelink Wilterdinkweg 1 H13 Siebelink Wilterdinkweg 1 Genealogische gegevens: (van microfiches Bibliotheek Winterswijk) Aantekeningen dokter Das omtrent de Liberale Gifte 1748 Siebelink, Kotten 6 Kotten 2 e Rot no. 18 1492: Hof

Nadere informatie

soon Gerrit Jan - 13 jaar soon Albert - 1½ jaar dogter Janna Geertruij - 15 jaar dogter Harmina - 10 jaar scannr. 0098_158_0041 scannr.

soon Gerrit Jan - 13 jaar soon Albert - 1½ jaar dogter Janna Geertruij - 15 jaar dogter Harmina - 10 jaar scannr. 0098_158_0041 scannr. Lijst der huijsen en huijsgesinnen door wien de selve bewoont en sig daar in bevinden van het kerspel Wenterswijk bij rotten en gilden verdeijlt, als mede wie paarden houden. Bij een versamelt op den 18

Nadere informatie

Notarieel archief Winterswijk.

Notarieel archief Winterswijk. Notarieel archief Winterswijk. De notariële archieven van Winterswijk bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. Uit de repertoires van de Winterswijkse notarissen zijn hieronder overgenomen alle

Nadere informatie

Notarieel archief Winterswijk.

Notarieel archief Winterswijk. Notarieel archief Winterswijk. De notariële archieven van Winterswijk bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. Uit de repertoires van de Winterswijkse notarissen zijn hieronder overgenomen alle

Nadere informatie

Notarieel archief Winterswijk.

Notarieel archief Winterswijk. Notarieel archief Winterswijk. De notariële archieven van Winterswijk bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. Uit de repertoires van de Winterswijkse notarissen zijn hieronder voor de periode 1811

Nadere informatie

Burgerlijke Gemeente WINTERSWIJK

Burgerlijke Gemeente WINTERSWIJK De originele registers bevinden zich in het Gelders Archief te Arnhem. 0001 2-2-1796 Volgens rectificatie van de thans alhier dienstdoende Roomsch Priester P.Luciaan Verhorst alhier op 15-8-1795 in ondertrouw

Nadere informatie

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans)

De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) door 17 August 2018 De nakomelingen van Hendrick Vreeman (Freeman) (Vremans) Generatie 1 1. Hendrick Vreeman (Freeman)

Nadere informatie

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Berend Willem, z.v. Fredrik Jan Aarnink, 35 jaar, herbergier, wonende

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Winterswijk omvat in de periode 1818 tot 1842 de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk. In 1842 wordt het kantoor verplaatst naar

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Trouwboek

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Trouwboek 1767 03.01.1767 Garret Sellink js vw Derk S - Ratum Anna Geertruijt Meerdink wvw Jan Hendrik Hietkamp - Kotten x 25.01.1767 10.01.1767 Garret Hendrik Kraenen wvw Janna Geurkink - Winterswijk Willemken

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode 1770 01.01.1770 HENDRIK, sv Theunes Woordes en Aeltjen Woordes 06.01.1770 LIJSEBETH, dv Jan te Brummelstroet en Willemine te Wieske 06.01.1770 JENNEKEN, dv Berent Wuestenes en Stijne Beekerink 06.01.1770

Nadere informatie

N.B. De memories van de overledenen in Winterswijk in juli 1840 ontbreken.

N.B. De memories van de overledenen in Winterswijk in juli 1840 ontbreken. Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Winterswijk omvat in de periode 1818 tot 1842 de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk. In 1842 wordt het kantoor verplaatst naar

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1926 Bewerking: Winterswijk.Genea

Huwelijken Winterswijk 1926 Bewerking: Winterswijk.Genea De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II

NEUTENBERG-NOTTEBERG. Generatie I. Generatie II NEUTENBERG-NOTTEBERG Het oorspronkelijke erve Notteberg, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen in Kerspel Goor nabij huis Heeckeren, waartoe het ook behoorde. Rond 1683 echter verhuizen

Nadere informatie

De nakomelingen van Jan Wesseldijk

De nakomelingen van Jan Wesseldijk een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Jan Wesseldijk door 13 mei 2016 De nakomelingen van Jan Wesseldijk Generatie 1 1. Jan Wesseldijk, is geboren rond 1650. Hij is getrouwd met Marie. Zij

Nadere informatie

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode 1883-1892

Burgerlijke Stand WINTERSWIJK Extracten akten van Geboorten - Periode 1883-1892 Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Aarnink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Abbink Addink Addink Ader Ader Ahrens Albeslo, van Berend Willem, z.v. Jan Willem Aarnink, 43 jaar, landbouwer, wonende

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1933

Huwelijken Winterswijk 1933 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Groenlo omvat de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede en Winterswijk. In 1842 werd het kantoor verplaatst van Winterswijk naar

Nadere informatie

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385.

Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. MEENDERINK Het erve Meenderink gelegen aan Zonneweg 1 gelegen aan de rand van het dorp wordt voor het eerst vermeld in 1385. Thans is het een groot paarden- en ruitersportcentrum. Er zijn heden nauwelijks

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Winterswijk omvat in de periode 1818 tot 1842 de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Groenlo, Lichtenvoorde en Winterswijk. In 1842 wordt het kantoor verplaatst naar

Nadere informatie

Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645.

Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645. BUSSINK Onderstaande personen zijn vernoemd naar het nog bestaande erve Bussink aan de Dijkerhoekweg; het werd voor het eerst genoemd in 1645. De naam Bussink komt overigens veel voor in het Oosten van

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Opmerking: Deze vijfjarige alfabetische index (Deel 3 - Periode 1852-1856) vervangt de eerder op genealogiedomein.nl gepubliceerde vierjaarlijkse alfabetisch index (Periode 1852-1855). Wat is een Memorie

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1924 Bewerking: Winterswijk.Genea

Huwelijken Winterswijk 1924 Bewerking: Winterswijk.Genea De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van. Cursieve tekst is aanvulling / verduidelijking

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1936

Huwelijken Winterswijk 1936 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers )

Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers ) een genealogieonline publicatie Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers ) door 12 november 2016 Arent ter Heurne (gedoopt als Klumpers ) Generatie 1 1. Arent ter Heurne(gedoopt Als Klumpers ), zoon van

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1932

Huwelijken Winterswijk 1932 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1935

Huwelijken Winterswijk 1935 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Groenlo omvat de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede en Winterswijk. In 1842 werd het kantoor verplaatst van Winterswijk naar

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1957 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1957 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 02-01-1957 OD 01-01-1957 06:00 uur O Johanna Theodora Blekkink, 73 jaren geboren te Aalten, wonende te Winterswijk [*13-08-1883] Adres: Vredenscheweg 79 [ZKH] [Esdoornstraat 35] Weduwe van Hendrik

Nadere informatie

Index - Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1953

Index - Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1953 Akte 1 AD 02-01-1953 OD 01-01-1953 08:00 uur O Tobias Oonk, 69 jaren, procuratiehouder geboren en wonende te Winterswijk [14-11-1883] Adres: Haitsma Mulierweg 8 weduwnaar van Elisabeth Peters ZV Jan Willem

Nadere informatie

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II

MOERWINKEL. Generatie I. Generatie II MOERWINKEL Deze boerderijnaam zal veel Markeloers niet veel zeggen maar het is een eeuwenoud erf gelegen in Kerspel Goor ten zuiden van het Twentekanaal dichtbij de grens met Ambt Delden. Het wordt voor

Nadere informatie

Burgerlijke Stand RUURLO - Huwelijksakten Letter J -

Burgerlijke Stand RUURLO - Huwelijksakten Letter J - 10.11.1921 aktenr. 22 THEODORUS JACOBS, 56 j., geb. Raalte, zn. van Evert Jan Jacobs en Joanna Ilbrink, met JOHANNA KORNEGOOR, 48 j., geb. Laren (G), (weduwe van Derk Jan Kapers), dr. van Gerrit Jan Kornegoor

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1955

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1955 Akte 1 AD 03-01-1955 OD 02-01-1955 13:00 uur O Bernard Schreurs, 60 jaren, los-arbeider geboren en wonende te Winterswijk [*07-06-1894] Adres: Kottenseweg 47 [B.H.Heldtstraat 45] weduwnaar van Engelina

Nadere informatie

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2.

Voor meer informatie van de boerderij Hoestink zie op onze website onder historisch overzicht per pand: Stokkum boerderijnr. 2.2. HOESTINK Onderstaande personen zijn genoemd naar het erve Hoestink gelegen aan de Stationsweg te Stokkum nabij Markelo. De boerderij, die vroeger ook wel Huysstede werd genoemd, wordt voor het eerst vermeld

Nadere informatie

ZWIERINK. Generatie I. Generatie II

ZWIERINK. Generatie I. Generatie II ZWIERINK Onderstaande personen stammen af en hebben hun naam te danken aan het erve Zwierink welke gelegen was en behoorde bij het kasteel Weldam in de buurtschap Kerspel Goor. De boerderij is in 1880

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet 1789 04.01.1789 JAN HENDRIK s.v. Hendrik Jan te Paske en Willemke van Eerden geb. 31.12.1788 25.01.1789 GARRITJEN d.v. Wander Sturris en Catrina Meinen geb. 21.01.1789 01.02.1789 HARMINA d.v. Hendrik Aalbers

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1956 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1956 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 02-01-1956 OD 31-12-1955 12:45 uur O Jan Willem Jansen, 53 jaren, bakker geboren te Aalten, wonende te Winterswijk [*02-03-1902] Adres: Morgenzonweg 56 echtgenoot van Willemina Christina Mol

Nadere informatie

HENGELO (Gld) Bredevoort HERMEN, Berent van Hengel en Trijne Kech van Seddum g: Derck ten Hage, Hermen Itterszen, Aeltjen Eckervelt

HENGELO (Gld) Bredevoort HERMEN, Berent van Hengel en Trijne Kech van Seddum g: Derck ten Hage, Hermen Itterszen, Aeltjen Eckervelt Bredevoort 00.06.1644 HERMEN, Berent van Hengel en Trijne Kech van Seddum g: Derck ten Hage, Hermen Itterszen, Aeltjen Eckervelt Bredevoort 01.01.1663 STEPHAN JAN, Gerhard Schulten van Hengel ende Lijsbeth

Nadere informatie

WINTERSWIJK - buurschap MEDDO

WINTERSWIJK - buurschap MEDDO Streekarchivariaat Regio Achterhoek (locatie Aalten): Het archief van de drost en geërfden van de Heerlijkheid Bredevoort (toegangsnummer 98). Inv.nr.155 Kohieren van de inning van de Liberale Gift. Opgemaakt

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1929

Huwelijken Winterswijk 1929 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1960 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1960 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 04-01-1960 OD 02-01-1960 03:30 uur O Jannes Slettenhaar, 63 jaren, bankbediende geboren Ambt Almelo, wonende te Winterswijk [*21-11-1896] Adres: Vredenseweg 79 [ZKH] [Rusthuisstraat 15] echtgenoot

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode

Nederduits Gereformeerde Gemeente WINTERSWIJK Doopboek periode 1702 01.01.1702 DERK, sv Berent Ebbink g: Geert Koster, Hendrik Koster, Aeltjen Walijen 01.01.1702 BERENT, sv Hendrik Pillen g: Hendrik Schreurs, Berent Wessink, Jenneke te Bussche 05.01.1702 COERT, sv

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet

Nederduits Gereformeerde Gemeente AALTEN Doopboek periode Transcriptie: H.J. Hoornenborg sr. ( ) en S. Stroet 1735 01.01.1735 ENGELBERT z.v. Lambert en Fenne te Stroet 01.01.1735 WILLEMINA d.v. Geert en Jenneken Navis 09.01.1735 JAN z.v. Harmen en Harmken Hulskamp 09.01.1735 HARMANUS z.v. Berent en Anna ter Beek

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1928 Bewerking: Winterswijk.Genea

Huwelijken Winterswijk 1928 Bewerking: Winterswijk.Genea De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom

De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom door 14 september 2017 De kwartierstaat van Hendrikus Lambertus Blom Generatie 1 1. Hendrikus Lambertus Blom, zoon van Albertus

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1952

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1952 Akte 1 AD 02-01-1952 OD 30-12-1951 18:00 uur O Johanna Hendrika Radstaak, 62 jaren, zonder beroep geboren te Wisch, wonende te Winterswijk [09-08-1889] Adres: Eelinkstraat 37 [ZKH] [Kl. Parallelweg 17]

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1959 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1959 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 05-01-1959 OD 03-01-1959 20:30 uur Aangever: Gerrit Willem Samberg, 56 jaren, landbouwer, wonende te Winterswijk O Janna Christina Krosenbrink, 80 jaren geboren en wonende te Winterswijk [*29-04-1878]

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1951

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1951 Akte 1 AD 02-01-1951 OD 01-01-1951 17:00 uur Aangever: Johannes Gerhardus Overkamp, 54 jaren, landbouwer, wonende te Winterswijk O Berendina Engelina Geessink, 76 jaren geboren te Lichtenvoorde, wonende

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1931

Huwelijken Winterswijk 1931 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Wat is een Memorie van Successie?

Wat is een Memorie van Successie? Wat is een Memorie van Successie? Het kantoor Groenlo omvat de gemeenten Aalten, Dinxperlo, Eibergen, Groenlo, Lichtenvoorde, Neede en Winterswijk. In 1842 werd het kantoor verplaatst van Winterswijk naar

Nadere informatie

Index - Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1954

Index - Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1954 Door de zoekakties van het Rode Kruis worden gegevens van in de oorlog in concentratiekampen omgekomen personen nog tot in 1954 achterhaald en doorgegeven. Waar in de akte Oświęcim staat gebruik ik de

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1934

Huwelijken Winterswijk 1934 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Haaf Doorna /008 Haaf, van t Maria Elisabeth /271 Haagen Alberdina

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Haaf Doorna /008 Haaf, van t Maria Elisabeth /271 Haagen Alberdina Haaf Doorna 1827 07 /008 Haaf, van t Maria Elisabeth 1890-08-31 41 /271 Haagen Alberdina 1878-10-17 28 /057 39 /060 Haagen Alberdina 1878-10-27 14b/145 20b/178 24h/007 Haagen Antonia Johanna 1871-01-16

Nadere informatie

Nederduits Gereformeerde Gemeente ZELHEM Doopboek 1772-1811 (R.B.S. 1830)

Nederduits Gereformeerde Gemeente ZELHEM Doopboek 1772-1811 (R.B.S. 1830) [Voor nadere toelichting over deze bewerking, zie de laatste pagina in dit document.] Anno 1772 Aantekening van de tijd der Geboorten en der Doop van de kinderen, die in de Gereformeerde Kerk te Zelhem

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1930

Huwelijken Winterswijk 1930 De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van Winterswijk. Cursieve tekst is aanvulling

Nadere informatie

De nakomelingen van Aelbert MENTINCK

De nakomelingen van Aelbert MENTINCK een genealogieonline publicatie De nakomelingen van Aelbert MENTINCK door 4 mei 2016 De nakomelingen van Aelbert MENTINCK Generatie 1 1. Aelbert MENTINCK, is geboren rond 1630. Generatie 2 2. Cornelis

Nadere informatie

HUNGERINK. Generatie I

HUNGERINK. Generatie I HUNGERINK Het erve Hungerink (in de volksmond ook wel de Hunger geheten) is een zeer oude boerderij gelegen in buurtschap Stokkum. Het wordt voor het eerst genoemd in 1412 maar zal veel ouder zijn. Het

Nadere informatie

De kwartierstaat van Gerrit Evert Jan Berendsen

De kwartierstaat van Gerrit Evert Jan Berendsen een genealogieonline publicatie De kwartierstaat van Gerrit Evert Jan Berendsen door 21 July 2019 Generatie 1 1. Gerrit Evert Jan Berendsen, zoon van Herman Berendsen (volg 2) en Gerritje Jolink (volg

Nadere informatie

Huwelijken Winterswijk 1923 Bewerking: Winterswijk.Genea

Huwelijken Winterswijk 1923 Bewerking: Winterswijk.Genea De weergegeven geboortedata zijn door de vervaardigster van dit document opgezocht in de geboorteakten van de Burgerlijke Stand en/of in het bevolkingsregister van. Cursieve tekst is aanvulling / verduidelijking

Nadere informatie

Inventaris aktes Monasso

Inventaris aktes Monasso Inventaris aktes Monasso Transcriptie: Vindplaats: Publicatie: J.G.W. Hoitink Particuliere collectie http://www.heerlijkheidbredevoort.nl Inventaris Rekeningen voor diverse gebruiksgoederen en diensten.

Nadere informatie

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans

Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans Foto's van den Noort Inschrijving in het Doopboek van de Broederkerk (Broerkerk) te Kampen op 2 februari 1729 van Gretien, dochter van Dirk Harms en Claasien Jans (DTB 311, folionummer 041v, Broerkerk

Nadere informatie

De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349.

De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349. HOEVINK De Weldammer boerderij Hoevink, nu ook wel Bello genoemd, gelegen aan Sligsweg 2 in Stokkum wordt voor het eerst vermeld in 1349. Onderstaande personen stammen van deze boerderij af. Ook in de

Nadere informatie

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen)

Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) Parenteel van Willem van Dielen (van Deelen) 1 Willem van Dielen. Willem trouwde met Margaretha Cocken. Kind van Willem en Margaretha: 1 Jan van Dielen, geboren in Bergen. Volgt 1.1. 1.1 Jan van Dielen

Nadere informatie

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1958 Bewerking: Winterswijk.Genea

Burgerlijke Stand Winterswijk - Overlijden - Jaar 1958 Bewerking: Winterswijk.Genea Akte 1 AD 03-01-1958 OD 02-01-1958 10:00 uur Aangever: Herman Hendrik Jan Oortgiese, 38 jaren, landbouwer, wonende te Winterswijk O Geertruida Theodora Grevink, 83 jaren geboren en wonende te Winterswijk

Nadere informatie

12. Derk Geurkink - 42 jaar vrouw Janna - 41 jaar soon Derk Jan - 11 jaar dogter Anna - 9 jaar dogter Harmina - 5 jaar

12. Derk Geurkink - 42 jaar vrouw Janna - 41 jaar soon Derk Jan - 11 jaar dogter Anna - 9 jaar dogter Harmina - 5 jaar Lijst der huijsen en huijsgesinnen door wien de selve bewoont en sig daar in bevinden van het dorp en kerspel Wenterswijk bij rotten en gilden verdeijlt, als mede wie paarden houden ende tot wat tantieme

Nadere informatie

De Uffelter familie Odie

De Uffelter familie Odie De Uffelter familie Odie In Dwingeloo had je meerdere Mulders die geen familie van elkaar waren, maar afstamden van molenaars van omliggende dorpen. Om die Mulders uit elkaar te houden, hadden ze bijnamen.

Nadere informatie

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Aa Jacob a/124 Aafferink Hendrina 14 jaar 03 /084 Aafst, van Gerrit

Achternaam Voornamen Geb.datum Boekdeel en bladnummer Aa Jacob a/124 Aafferink Hendrina 14 jaar 03 /084 Aafst, van Gerrit Aa Jacob 1901-10-08 42a/124 Aafferink Hendrina 14 jaar 03 /084 Aafst, van Gerrit 1894-12-30 47 /001 47 /002 Aaftink Aaltjen 16 jaar 03 /001 05 /001 Aaftink Egberdina 1886-10-29 41 /040 41 /191 42a/095

Nadere informatie

Parenteel van X te Koppel

Parenteel van X te Koppel pagina 1 van 59 Parenteel van X te Koppel 1 X te Koppel is geboren omstreeks 1600. X is de biologische vader van kinderen van X te Koppel. Zie 1 voor persoonsgegevens van X. Kinderen van X en X: 1 Garritje

Nadere informatie

Doopboek Wilp 1750 1772. Nederduitsch-Gereformeerde Gemeente

Doopboek Wilp 1750 1772. Nederduitsch-Gereformeerde Gemeente Doopboek Wilp 1750 1772 Nederduitsch-Gereformeerde Gemeente Register van voor 1772 geboren en gedoopte kinderen (1750-1772) en van de voor dien datum getrouwde personen (1729-1772), ingevolge resolutie

Nadere informatie

I.1 Johan/Jan ten Colhoep, houtskoolbrander/landb. op Kolhoop te Wiene. Kind: 1. Lubbert ten Colhoop (zie II.1).

I.1 Johan/Jan ten Colhoep, houtskoolbrander/landb. op Kolhoop te Wiene. Kind: 1. Lubbert ten Colhoop (zie II.1). KOLHOOP De naam Kolhoop stamt vanouds uit Wiene bij Delden. In 1475 wordt er een caterstede Coelhoep genoemd. Mogelijk stamt de naam uit het kolenbrandersvak; dit werd namelijk aldaar door meerdere familie's

Nadere informatie

Rijssen, index ref. trouwen

Rijssen, index ref. trouwen Rijssen, index ref. trouwen 1770-1772 - gemaakt door Hein de Vries - Oorspronkelijke bron Archiefinstelling: Historisch Centrum Overijssel, Zwolle Archief: DTB Overijssel Inventarisnummer: 371 (Rijssen)

Nadere informatie

STAMREEKS BELDMAN. Tweede Generatie

STAMREEKS BELDMAN. Tweede Generatie STAMREEKS BELDMAN 1. Gerrit Harmsen BELDMAN, geb. ong 1754,?. Hij trouwde Geertrui HENDRIKSEN. 2. i Jan BELDMAN geb. 08-Feb-1780. 3. ii Gerrit BELDMAN geb. ong 1787. 4. iii Jannes BELMAN geb. ong 1796.

Nadere informatie

SLIGMAN. Generatie I. Generatie II

SLIGMAN. Generatie I. Generatie II SLIGMAN Er zijn van oudsher twee erven Sligman in Markelo: te Stokkum en dorp Markelo. Van Stokkum zijn nazaten met die naam begin 19 e eeuw reeds uitgestorven en hier niet vermeld; alle personen in Nederland

Nadere informatie

VENNEBEKKEN. Generatie I. Generatie II. Generatie III

VENNEBEKKEN. Generatie I. Generatie II. Generatie III VENNEBEKKEN Het oorspronkelijk erve Vennebekken, waar onderstaande personen naar zijn genoemd, was gelegen ten zuiden van het huidige aan de Kloppertstraat gelegen erve Kloppers in Beusbergen en behoorde

Nadere informatie

Getal en Register der kinderen, die ten tijde van Samuel Johannes Snethlage Phil. Jac. Fil. Predikant alhier door den H. Doop in de Gereformeerde

Getal en Register der kinderen, die ten tijde van Samuel Johannes Snethlage Phil. Jac. Fil. Predikant alhier door den H. Doop in de Gereformeerde Getal en Register der kinderen, die ten tijde van Samuel Johannes Snethlage Phil. Jac. Fil. Predikant alhier door den H. Doop in de Gereformeerde Gemeente van HENGELO zijn gekomen ende ingelijft. Anno

Nadere informatie

Nationaal Archief, Archieven Nassause Domeinraad-Vervolg, inv.nr. 1512.14.

Nationaal Archief, Archieven Nassause Domeinraad-Vervolg, inv.nr. 1512.14. Nationaal Archief, Archieven Nassause Domeinraad-Vervolg, inv.nr. 1512.14. Lijst der kinderen welke door mij ondergeschreven als geadmitteerde vroedvrouw van Eijbergen en Rekken zedert mijne admissie ter

Nadere informatie

ROELVINK. Generatie I

ROELVINK. Generatie I ROELVINK Onderstaande personen hebben hun roots op de nog bestaande Weldammer boerderij Roelvink gelegen aan de Stokkumerweg in Stokkum bij Markelo. Het wordt voor het eerst genoemd in 1339 en behoorde

Nadere informatie

WIEMERINK TAK A. Generatie I. Generatie II

WIEMERINK TAK A. Generatie I. Generatie II WIEMERINK Er zijn twee boerderijen met de naam Wiemerink in Markelo: een erve gelegen aan de Rijssenseweg en voor het eerst vermeld in 1339; het blijkt lang in bezit te zijn van de kerk van Deventer, later

Nadere informatie

GROENLO. Copia authentieque Van 't Trouw Register van Stadt en Schependom Groenlo over den jaare 1801

GROENLO. Copia authentieque Van 't Trouw Register van Stadt en Schependom Groenlo over den jaare 1801 Copia authentieque Van 't Trouw Register van Stadt en Schependom Groenlo over den jaare 1801 Compareerde voor J.A. Hummelink & B.H. Egberts, commissarien in huwelijks zaaken. 27.02.1801-27 februari - -

Nadere informatie