Milieuschadeverzekering

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Milieuschadeverzekering"

Transcriptie

1 Milieuschadeverzekering

2 Milieuschadeverzekering De Milieuschadeverzekering vergoedt de saneringskosten, als er onverwacht schadelijke stoffen in de bodem en/of het oppervlaktewater terecht zijn gekomen. Hiervoor bestaat een wettelijke saneringsplicht. Voor wie is de Milieuschadeverzekering? Deze verzekering is voor bedrijven en particulieren. Milieuschade en de Wet milieubeheer In de Wet milieubeheer stelt de overheid strenge milieueisen. Toch is schade aan het milieu niet altijd te voorkomen, hoeveel voorzorgsmaatregelen je ook neemt. Op grond van de Wet milieubeheer ben je verplicht elke verontreiniging te (laten) saneren. En dat kan flink in de papieren lopen. Bedrijven die werken met gevaarlijke stoffen lopen meer milieurisico s dan andere bedrijven. Maar ook schoonmaakmiddelen, bepaalde kunststoffen en vloeibare chemische middelen kunnen het milieu aantasten. Feitelijk heeft dus elk bedrijf een milieuschadeverzekering nodig. Voordelen - Dekt schade aan bodem en water als gevolg van milieubelastende stoffen. - Geldt bij schade op eigen terrein én bij derden. - Vervuiling van jouw terrein door toedoen van anderen is ook gedekt. - Bedrijfsschade door sanering is meeverzekerd. - Geen eigen risico.

3 Wat krijg je vergoed? Wij verzekeren milieuschade aan bodem of water tot per gebeurtenis door: - Een fout in het ontwerp, constructie, uitvoering of materiaalkeuze (eigen gebrek) in gebouwen, machines, installaties en leidingen op je eigen terrein en omliggende terreinen, bijvoorbeeld van je buren. - Alle van buitenkomende onheilen op je eigen terrein en omliggende terreinen. - Een eigen gebrek tijdens werkzaamheden op het terrein van derden en omliggende terreinen. - Inkomende vervuiling tot maximaal , als de vervuiler geen milieuschadeverzekering heeft afgesloten. Inkomende vervuiling is milieuverontreiniging op jouw terrein, die je niet zelf veroorzaakt hebt. Wij vergoeden: - Saneringskosten van een vervuiling op je eigen terrein: de schade kan op je eigen terrein, maar ook op omringende locaties optreden. - Schade en kosten door vervuiling door werkzaamheden die u hebt uitgevoerd op andere locaties: - voor kantoren, medische praktijken, winkels en horeca geldt een standaarddekking van voor andere doelgroepen kan dit risico tegen een toeslag meeverzekerd worden, afhankelijk van de omzet van uw bedrijf die behaald wordt op locaties van derden. - Onderzoekskosten voor het bepalen van de omvang van de verontreiniging en schoonmaakwijze (expertisekosten) - Kosten die nodig zijn om schade te verminderen of te voorkomen (bereddingskosten). In een aantal gevallen geldt een maximum: - Gevaarlijke stoffen in emballage tot kg/liter. Voor particulieren: 250 kg/liter. - Afgeleverde motorbrandstoffen tot 100 m 3. Je kunt hogere bedragen en grotere hoeveelheden met ons afspreken. Je betaalt daarvoor een premietoeslag. Wat krijg je niet vergoed? Wij zijn graag duidelijk over wat de Milieuschadeverzekering niet dekt. Wij verlenen geen dekking voor: - Schade en kosten door luchtverontreiniging. - Schade en kosten door aardbeving en overstroming. - Schade en kosten door opzet, ernstige mate van schuld en bewuste roekeloosheid van verzekerde. - Schade en kosten door genetische modificatie. - Schade en kosten die ontstaan doordat je in strijd handelt met: - een milieuvergunning; - of een Algemene Maatregel van Bestuur die voor het bedrijf geldt; - of de toepasselijke proces- en productcertificatie die de Wet Milieubeheer voorschrijft, als je werkt bij derden. - Schade en kosten door activiteiten van jouw verhuurder en/of (mede)huurders op je eigen terrein. - Schade en kosten toegebracht met motorrijtuigen, vaaren vliegtuigen bij werkzaamheden voor derden. - Letsel, achteruitgang van de gezondheid en overlijden van personen en schade die daaruit voortvloeit. - Schade en kosten van een verontreiniging die reeds bestond vóór de ingangsdatum van de verzekering. - Schade en kosten afkomstig van asbesthoudende daken gevelplaten. Wilt u dit toch verzekeren? Dan kunnen wij tegen een toeslag een tijdelijke dekking met u afspreken. Hierbij moet een asbestsanering op een zo kort mogelijke termijn worden uitgevoerd.

4 Wat is de looptijd? Je sluit de verzekering af voor een jaar. Daarna verlengen we de verzekering elk jaar automatisch met een jaar. Na de eerste verlenging heeft je verzekering een opzegtermijn van een maand. Wil je de premie weten? Of je eigen risico? De premie van de Milieuschadeverzekering is afhankelijk van je bedrijfswerkzaamheden. Je verzekeringsadviseur adviseert je graag over jouw specifieke situatie. Voor de Milieuschadeverzekering geldt geen eigen risico. Wij kunnen tijdens de looptijd van de verzekering de premie of de voorwaarden voor alle verzekerden tegelijk veranderen. Als wij dit doen, ontvang je van ons een brief met informatie over deze verandering. Als je premie door deze verandering hoger wordt of de dekking minder wordt, kun je de verzekering stopzetten. Aanvullende dekkingen Jij kiest Wij verzekeren Bovengrondse tanks Saneringskosten, als er onverwacht schadelijke stoffen in de bodem en/of het oppervlaktewater terecht zijn gekomen als gevolg van lekkage uit één of meer bovengrondse tanks. Je kunt maximaal drie bovengrondse tanks meeverzekeren (voor particulieren: één bovengrondse tank). Ondergrondse tanks Saneringskosten, als er onverwacht schadelijke stoffen in de bodem en/of het oppervlaktewater terecht zijn gekomen als gevolg van lekkage uit één of meer ondergrondse tanks. Opslag van gevaarlijke Saneringskosten, als er onverwacht stoffen of mest (voor schadelijke stoffen in de bodem agrarische bedrijven) en/of het oppervlaktewater terecht zijn gekomen als gevolg van lekkage van gevaarlijke stoffen en/ of dunne mest uit silo s en/of mestbassins. Je kunt maximaal drie silo s en/of mestbassins mee- verzekeren (voor particulieren: één silo of mestbassin). Tip Op de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) is schade door milieuverontreiniging alleen gedekt als deze is ontstaan door een defect in een geleverd product. Maar milieuschade komt met name voor tijdens werkzaamheden in je eigen bedrijf of bij je klanten. Daarnaast biedt een AVB alleen dekking voor schade aan derden en niet voor schade op jouw eigen terrein. Om volledig verzekerd te zijn, is een milieuschadeverzekering daarom nodig voor elk bedrijf.

5 Ondergrondse tanks en het Activiteitenbesluit Vloeibare brandstoffen zoals diesel, afgewerkte olie en benzine worden vaak opgeslagen in ondergrondse tanks. Lekkage van tanks of leidingen, of het optreden van een calamiteit bij het vullen van de tank kan bodemverontreiniging veroorzaken met vaak omvangrijke financiële gevolgen. In de meeste gevallen zal de eigenaar of gebruiker van de tank de financiële gevolgen hiervan moeten dragen. Om zekerheid te hebben dat in een dergelijk geval voldoende financiële middelen beschikbaar zijn, verlangt de overheid een financiële zekerheid. Dit is vastgelegd in het zogenaamde Activiteitenbesluit (voorheen: BOOT-besluit ). Met de aanvullende dekking Ondergrondse tanks worden de risico s die samenhangen met de opslag in ondergrondse tanks verzekerd en voldoen eigenaren en gebruikers aan de wettelijke plicht tot financiële zekerheid. Meer informatie Wil je meer informatie? Of wil je de premie weten? Je eigen onafhankelijke adviseur adviseert je graag. Kijk voor een verzekeringsadviseur bij jouw in de buurt op

6 De Milieuschadeverzekering is onderdeel van het Voordeelpakket De Milieuschadeverzekering van a.s.r. is onderdeel van het Voordeelpakket bedrijven, het Voordeelpakket agrarisch en het Voordeelpakket horeca. Wij kennen deze sectoren en de risico s door en door. Het Voordeelpakket is speciaal afgestemd op jouw sector. Sluit alle schade-verzekeringen in één pakket en dek zo de belangrijkste bedrijfsrisico s af. Je profiteert ook van pakketkorting. Hoe meer verzekeringen je afsluit, hoe hoger de pakketkorting kan zijn. Bij schade krijg je van ons en van je adviseur alle hulp om de schade snel en met zo weinig mogelijk bedrijfsstilstand af te handelen. In sommige gevallen bieden we je direct een voorschot. Voor elke verzekering in het Voordeelpakket geldt bovendien: bepaal samen met je adviseur wat je nodig hebt. Dan betaal je ook alleen wat je nodig hebt. Voordelen Onafhankelijk advies Je adviseur helpt je bij de keuze van de juiste schadeverzekeringen en de dekking die bij je bedrijf past. Je betaalt alleen wat je nodig hebt. Pakketkorting Onze verzekeringen zijn verdeeld over vijf rubrieken. Hoe meer rubrieken je opneemt in het Voordeelpakket, hoe hoger je korting. Kies je bijvoorbeeld uit twee rubrieken ieder één verzekering, dan krijg je 3% korting op het totale premiebedrag. Elke verzekering uit een andere rubriek levert nog eens extra korting op. De korting kan oplopen tot 12%. Voorschot bij schade Heeft je adviseur of eventueel een schade-expert vastgesteld dat de schade gedekt is? Je ontvangt dan een voorschot, als je na een grote schade snel geld nodig hebt om de continuïteit van je bedrijf te waarborgen. Schadeherstel op jouw manier Heeft je adviseur of eventueel een schade-expert vastgesteld dat de schade te herstellen is? Dan heb je bij ons alle vrijheid om te bepalen hoe je de schade herstelt. Je doet het zelf bijvoorbeeld. Of je laat je verzekeringsadviseur alles regelen. Je kan ook een leverancier inschakelen. Je kiest dus zelf de manier die voor jou het beste werkt. Overleg Bespreek met je adviseur wat je eventueel wilt aanpassen. Verandert er iets in je bedrijfssituatie, geef dat dan meteen door aan je adviseur. Ook dan kan je Voordeelpakket worden aangepast. Per maand betalen is niet duurder Of je de premie nu per jaar of per maand betaalt, je bent altijd hetzelfde totaalbedrag kwijt. Ook betaal je bij ons geen polis- of administratiekosten. Ook niet als je tussentijds dingen wilt wijzigen.

7 De Voordeelpakketten van a.s.r. bieden je een compleet pakket aan verzekeringen, onderverdeeld in vijf rubrieken: Gebouwen, bedrijfsmiddelen en milieuschade Bedrijfsgebouwenverzekering / Agrarische gebouwenverzekering Inventaris- en goederenverzekering / Agrarische roerende zakenverzekering Extra kostenverzekering Computer, elektronica en instrumentenverzekering Milieuschadeverzekering Bedrijfsschade Bedrijfsschadeverzekering Aansprakelijkheid Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven Rechtsbijstand Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven Vervoer (middelen en goederen) Personenautoverzekering Bestelautoverzekering Eigen vervoerverzekering Landmateriaalverzekering Verkeersschadeverzekering voor werknemers

8 a.s.r. archimedeslaan BA utrecht 51368_0317 ASR Schadeverzekering N.V. heeft een vergunning van De Nederlandsche Bank om schadeverzekeringen aan te bieden. Bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM) staan wij geregistreerd onder nummer en bij de Kamer van Koophandel onder nummer Wil je informatie over de klachtenprocedure van a.s.r.? Kijk dan op

Milieuschadeverzekering

Milieuschadeverzekering Milieuschadeverzekering Milieuschadeverzekering De Milieuschadeverzekering vergoedt de saneringskosten, als er onverwacht schadelijke stoffen in de bodem en/of het oppervlaktewater terecht zijn gekomen.

Nadere informatie

Extra kostenverzekering

Extra kostenverzekering Extra kostenverzekering Extra kostenverzekering Wij vergoeden de extra kosten die je bedrijf moet maken om te herstarten na schade zoals waterschade, brand/ontploffing of inbraak/diefstal. Denk aan kosten

Nadere informatie

Eigen vervoerverzekering

Eigen vervoerverzekering Eigen vervoerverzekering Eigen vervoerverzekering Wij verzekeren je goederen 24 uur per dag tegen beschadiging, verlies of diefstal tijdens het vervoer met je eigen (bestel)auto. Onderweg, bij het laden

Nadere informatie

Landmateriaalverzekering

Landmateriaalverzekering Landmateriaalverzekering Landmateriaalverzekering Als je met een heftruck, tractor of graafmachine op de openbare weg rijdt, biedt onze Landmateriaalverzekering een volledige wettelijke aansprakelijkheidsdekking,

Nadere informatie

Landmateriaalverzekering

Landmateriaalverzekering Landmateriaalverzekering Landmateriaalverzekering Als je met een heftruck, tractor of graafmachine op de openbare weg rijdt, biedt onze Landmateriaalverzekering een volledige wettelijke aansprakelijkheidsdekking,

Nadere informatie

Bedrijfsgebouwenverzekering

Bedrijfsgebouwenverzekering Bedrijfsgebouwenverzekering Bedrijfsgebouwenverzekering Als eigenaar van een bedrijfsgebouw loop je risico s op schade die vaak grote financiële gevolgen hebben. Daarom hebben wij een verzekering die deze

Nadere informatie

Verkeersschadeverzekering voor werknemers

Verkeersschadeverzekering voor werknemers Verkeersschadeverzekering voor werknemers Verkeersschadeverzekering voor werknemers Een belangrijke uitsluiting op de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is het gebruik van motorrijtuigen. Een

Nadere informatie

Verkeersschadeverzekering voor werknemers

Verkeersschadeverzekering voor werknemers Verkeersschadeverzekering voor werknemers Verkeersschadeverzekering voor werknemers Een belangrijke uitsluiting op de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven is het gebruik van motorrijtuigen. Een

Nadere informatie

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering De Bestelautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je bestelauto veroorzaakt. Naast de verplichte dekking Wettelijke

Nadere informatie

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven Wat verzekert de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven? Wij verzekeren de aansprakelijkheid van jou en je medewerkers voor het beschadigen van goederen

Nadere informatie

Bedrijfsschadeverzekering

Bedrijfsschadeverzekering Bedrijfsschadeverzekering Bedrijfsschadeverzekering Wanneer je bedrijf stil komt te liggen door schade, heb je even geen inkomsten meer. Je vaste lasten lopen echter gewoon door. Deze verzekering dekt

Nadere informatie

Bestelautoverzekering

Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering Bestelautoverzekering De Bestelautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je bestelauto veroorzaakt. Naast de wettelijk verplichte

Nadere informatie

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven Wat verzekert de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven? Wij verzekeren de aansprakelijkheid van jou en je medewerkers voor het beschadigen van goederen

Nadere informatie

Bedrijfsgebouwenverzekering

Bedrijfsgebouwenverzekering Bedrijfsgebouwenverzekering 2 Bedrijfsgebouwenverzekering Als eigenaar van een bedrijfsgebouw loop je risico op schades die grote financiële gevolgen hebben. Daarom hebben wij een verzekering die deze

Nadere informatie

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven Wat verzekert de Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven? Wij verzekeren de aansprakelijkheid van jou en je medewerkers voor het beschadigen van goederen

Nadere informatie

Agrarische bedrijfsgebouwenen roerende zakenverzekering

Agrarische bedrijfsgebouwenen roerende zakenverzekering Agrarische bedrijfsgebouwenen roerende zakenverzekering Agrarische bedrijfsgebouwenen roerende zakenverzekering De Agrarische bedrijfsgebouwen- en roerende zakenverzekering bestaat feitelijk uit twee verzekeringen,

Nadere informatie

Inventaris- en goederenverzekering

Inventaris- en goederenverzekering Inventaris- en goederenverzekering Inventaris- en goederenverzekering? Deze verzekering dekt schade door onder andere brand, ontploffing, blikseminslag en diefstal aan je goederen en inventaris. Wij verzekeren

Nadere informatie

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. Deskundig juridisch advies en rechtshulpverlening door specialisten

Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven. Deskundig juridisch advies en rechtshulpverlening door specialisten Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven Deskundig juridisch advies en rechtshulpverlening door specialisten 1 Rechtsbijstandverzekering voor bedrijven Uw voordelen Deskundig juridisch advies en rechtshulpverlening

Nadere informatie

Voordelen. - Aanvullende dekkingen voor cascoschade aan de motorrijtuigen van je klanten. - Een no-claimkorting van 30%.

Voordelen. - Aanvullende dekkingen voor cascoschade aan de motorrijtuigen van je klanten. - Een no-claimkorting van 30%. Garageverzekering Wat verzekert de Garageverzekering? Garagebedrijven lopen specifieke bedrijfsrisico s. Ondanks dat je personeel goed opgeleid is en werkt volgens de veiligheidsvoorschriften, kan een

Nadere informatie

Voordelen. - Aanvullende dekkingen voor cascoschade aan de motorrijtuigen van je klanten. - Een no-claimkorting van 30%.

Voordelen. - Aanvullende dekkingen voor cascoschade aan de motorrijtuigen van je klanten. - Een no-claimkorting van 30%. Garageverzekering Wat verzekert de Garageverzekering? Garagebedrijven lopen specifieke bedrijfsrisico s. Ondanks dat je personeel goed opgeleid is en werkt volgens de veiligheidsvoorschriften, kan een

Nadere informatie

Wagenparkverzekering

Wagenparkverzekering Wagenparkverzekering Wagenparkverzekering Met de Wagenparkverzekering kun je je personen-, bestel- en vrachtauto s en motoren verzekeren. Naast de verplichte dekking (WA) kun je schade aan je eigen motorrijtuigen

Nadere informatie

Container- / opleggerverzekering

Container- / opleggerverzekering Container- / opleggerverzekering Container- / opleggerverzekering Deze verzekering vergoedt schade door verlies of beschadiging aan je containers, trailers en opleggers. Daarnaast zijn ook containers,

Nadere informatie

Voordelen. - Aanvullende dekkingen voor cascoschade aan je eigen motorrijtuigen, ongevallen en rechtsbijstand. - Een no-claimkorting van 30%.

Voordelen. - Aanvullende dekkingen voor cascoschade aan je eigen motorrijtuigen, ongevallen en rechtsbijstand. - Een no-claimkorting van 30%. Garageverzekering Wat verzekert de Garageverzekering? Garagebedrijven lopen specifieke bedrijfsrisico s. Ondanks dat je personeel goed opgeleid is en werkt volgens de veiligheidsvoorschriften, kan een

Nadere informatie

Goederentransportverzekering

Goederentransportverzekering 2 Als je het transport van je goederen uitbesteedt aan een vervoerder is eventuele schade niet volledig of niet gedekt. De vervoerder is namelijk maar gedeeltelijk of helemaal niet aansprakelijk voor schade,

Nadere informatie

Wagenparkverzekering

Wagenparkverzekering Wagenparkverzekering Wagenparkverzekering Met de Wagenparkverzekering kun je je personenwagens, bestel- en vrachtauto s en motoren verzekeren. Naast de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering

Nadere informatie

Vrachtautoverzekering

Vrachtautoverzekering Vrachtautoverzekering Vrachtautoverzekering De Vrachtautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je vrachtauto hebt veroorzaakt. Naast de wettelijk verplichte

Nadere informatie

Een pakket speciaal voor uw bedrijfstak

Een pakket speciaal voor uw bedrijfstak Voordeelpakket Agrarisch Een pakket speciaal voor uw bedrijfstak Uw bedrijfsrisico s beperkt Gewijzigde regelgeving, aangepaste milieueisen, nieuwe technologische ontwikkelingen. De agrarische sector is

Nadere informatie

Vrachtautoverzekering

Vrachtautoverzekering Vrachtautoverzekering Vrachtautoverzekering De Vrachtautoverzekering dekt letsel aan andere personen en schade aan zaken van anderen die je met je vrachtauto hebt veroorzaakt. Naast de wettelijk verplichte

Nadere informatie

Uw bedrijf compleet verzekerd

Uw bedrijf compleet verzekerd Voordeelpakket bedrijven Uw bedrijf compleet verzekerd Wij kunnen u compleet verzekeren Hoe ziet uw dag eruit als u het zonder computers moet doen? En hoe gaat uw bedrijf om met een grote schadeclaim?

Nadere informatie

a.s.r. Verkeersschadeverzekering voor werknemers

a.s.r. Verkeersschadeverzekering voor werknemers a.s.r. Verkeersschadeverzekering voor werknemers Waarom hebt u een a.s.r. Verkeersschadeverzekering voor werknemers nodig? Een belangrijke uitsluiting op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven

Nadere informatie

Uw agrarisch bedrijf compleet verzekerd. Een pakket speciaal voor uw bedrijfstak

Uw agrarisch bedrijf compleet verzekerd. Een pakket speciaal voor uw bedrijfstak Uw agrarisch bedrijf compleet verzekerd Een pakket speciaal voor uw bedrijfstak 2 Uw bedrijfsrisico s beperkt Gewijzigde regelgeving, aangepaste milieueisen, nieuwe technologische ontwikkelingen. De agrarische

Nadere informatie

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering

Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering Vervoerdersaansprakelijkheidsverzekering Als logistiek dienstverlener ben je volgens de gebruikte vervoerscondities meestal beperkt aansprakelijk voor schade aan

Nadere informatie

Aanhangwagenverzekering

Aanhangwagenverzekering Aanhangwagenverzekering Aanhangwagenverzekering Diefstal van of schade aan je aanhangwagen verzeker je met de Aanhangwagenverzekering. De basisdekking van onze Aanhangwagenverzekering is de Casco Allrisk-dekking.

Nadere informatie

Goederentransportverzekering

Goederentransportverzekering Goederentransportverzekering Goederentransportverzekering Als je goederentransport uitbesteedt aan vervoerders loop je risico s. De vervoerder vergoedt de schade niet of is maar beperkt aansprakelijk voor

Nadere informatie

Ongevallenverzekering

Ongevallenverzekering Ongevallenverzekering Ongevallenverzekering Als je door een ongeval blijvend invalide bent, is het prettig om een financiële steun in de rug te hebben. Dat regel je eenvoudig en goed met de basisdekking

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Milieuschade

Voorwaarden verzekering Milieuschade Voorwaarden verzekering Milieuschade BMV 16-01 1/10 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wie zijn verzekerd? Wat hebt u verzekerd?

Nadere informatie

Kees Jan van der Wijden (40), Ermelo

Kees Jan van der Wijden (40), Ermelo 5 Wat kan beter en voordeliger, en wat ontbreekt nog in mijn verzekeringen? Met die vragen belde ik mijn adviseur. We hebben toen al mijn verzekeringsmappen uitgeplozen. Wat bleek? Ik betaalde al jaren

Nadere informatie

Bouw- en Montageverzekering

Bouw- en Montageverzekering Bouw- en Montageverzekering Bouw- en Montageverzekering Bouwprojecten staan bloot aan allerlei risico s zoals brand, storm, diefstal en vandalisme. Ook kan een constructiefout de oorzaak zijn van onvoorziene

Nadere informatie

IAK Zakenpakket. Rubriek N. Bijzondere. voorwaarden. Milieuschadeverzekering 01/2013

IAK Zakenpakket. Rubriek N. Bijzondere. voorwaarden. Milieuschadeverzekering 01/2013 IAK Zakenpakket Rubriek N. Bijzondere voorwaarden Milieuschadeverzekering 01/2013 Inhoudsopgave I Rubriek N, bijzondere voorwaarden 4 Bijzondere Voorwaarden Milieuschadeverzekering 01/2013 4 1 Wat is

Nadere informatie

MSV Bijzondere voorwaarden bij uw MILIEUSCHADE- VERZEKERING

MSV Bijzondere voorwaarden bij uw MILIEUSCHADE- VERZEKERING MSV-0118 Bijzondere voorwaarden bij uw MILIEUSCHADE- VERZEKERING 1 INHOUDSOPGAVE WAAROM DEZE VOORWAARDEN BELANGRIJK VOOR U ZIJN 3 MIJN VERZEKERING 4 1. Wat verzeker ik met de Milieuschadeverzekering? 4

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden ToplandPolis. Hoofdstuk 7: Milieu

Verzekeringsvoorwaarden ToplandPolis. Hoofdstuk 7: Milieu Verzekeringsvoorwaarden ToplandPolis Hoofdstuk 7: Milieu Versie 1.1: januari 2016 Avéro Achmea Postbus 109 2300 AC Leiden www.averoachmea.nl/agro 2 Paragraaf 1 Milieudekking Basis Verzekerde u als verzekeringnemer;

Nadere informatie

N. Bijzondere Voorwaarden Milieuschadeverzekering

N. Bijzondere Voorwaarden Milieuschadeverzekering N. Bijzondere Voorwaarden Milieuschadeverzekering Een ongelukje of fout zit in een klein hoekje. Daarom heeft u bij ons een milieuschadeverzekering gesloten. Daarmee worden de kosten vergoed van schoonmaak

Nadere informatie

Paragraaf 1 Milieudekking Basis 2. Paragraaf 2 Milieudekking Uitgebreide Evenementen 8. Paragraaf 3 Milieudekking Top 9

Paragraaf 1 Milieudekking Basis 2. Paragraaf 2 Milieudekking Uitgebreide Evenementen 8. Paragraaf 3 Milieudekking Top 9 Hoofdstuk 7: Milieu Klik op het onderwerp om er direct naar toe te gaan. Inhoud Paragraaf 1 Milieudekking Basis 2 Paragraaf 2 Milieudekking Uitgebreide Evenementen 8 Paragraaf 3 Milieudekking Top 9 Paragraaf

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden Bedrijven Compact Polis Agrarisch

Verzekeringsvoorwaarden Bedrijven Compact Polis Agrarisch paragraaf 1 Milieudekking Basis Verzekerde u als verzekeringnemer; de natuurlijke- of rechtspersonen die genoemd zijn op het verzekeringsbewijs, maar alleen voor zover zij op grond van eigendom of een

Nadere informatie

Uw bedrijfsrisico s beperkt

Uw bedrijfsrisico s beperkt Voordeelpakket Horeca Uw bedrijfsrisico s beperkt Uw bedrijfsrisico s beperkt Als horecaondernemer zorgt u dat uw klanten tevreden uw zaak verlaten. Service, kwaliteit en gastvrijheid zijn daarom belangrijk.

Nadere informatie

Voorwaarden Milieuschadeverzekering September

Voorwaarden Milieuschadeverzekering September Voorwaarden Milieuschadeverzekering LMI15 Klik op het hoofdstuk om er direct naar toe te gaan! Inhoud startpagina Dit document is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. U leest wat er wel en niet verzekerd

Nadere informatie

Voorwaarden verzekering Milieuschade voor ondergrondse tanks

Voorwaarden verzekering Milieuschade voor ondergrondse tanks Voorwaarden verzekering Milieuschade voor ondergrondse tanks BTA 16-01 1/5 Klik op de titels om uw informatie snel te vinden. Wilt u gedetailleerd zoeken? Klik dan op Inhoud. Inhoud >> 1 Wat hebt u verzekerd?

Nadere informatie

Schade Handleiding voor onze zakelijke klanten

Schade Handleiding voor onze zakelijke klanten Schade Handleiding voor onze zakelijke klanten Je hebt schade Schade komt altijd ongelegen. Zeker als de schade grote gevolgen heeft voor de continuïteit van je bedrijf. Daarom krijg je van ons en je verzekeringsadviseur

Nadere informatie

Offerte voor een Voordeelpakket bedrijven ten name van Anita Van Der Bos

Offerte voor een Voordeelpakket bedrijven ten name van Anita Van Der Bos Klaassen & Retz VOF Postbus 206 1700AE HEERHUGOWAARD Datum 19-11-2015 Ons kenmerk Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Contractnummer 54899556 Behandeld door E-mail Onderwerp Arjan van Vliet arjan.van.vliet@asr.nl

Nadere informatie

Voordeelpakket bedrijven. De zekerheid dat u verder kunt bij schade

Voordeelpakket bedrijven. De zekerheid dat u verder kunt bij schade Voordeelpakket bedrijven De zekerheid dat u verder kunt bij schade 2 Grip op uw bedrijfsrisico s Hoe ziet uw dag eruit als u het zonder computers moet doen? En hoe gaat uw bedrijf om met een grote schadeclaim?

Nadere informatie

Milieuschadeverzekering

Milieuschadeverzekering Milieuschadeverzekering Voorwaarden LMI19 Startpagina Klik op het hoofdstuk om er naar toe te gaan Dit document is een aanvulling op de Algemene Voorwaarden. U leest wat er wel en niet verzekerd is en

Nadere informatie

Onze schade «verzekerin. uw advies» gen en

Onze schade «verzekerin. uw advies» gen en ß Zakelijke schadeverzekeringen op een rij ß Kenmerken per product ß Belangrijkste voordelen ß Overzicht dekkingsvarianten ß Specialistische pakketten Onze schade «verzekerin gen en uw advies» Bedrijfsperspectief

Nadere informatie

Handleiding voor onze zakelijke klanten

Handleiding voor onze zakelijke klanten Handleiding voor onze zakelijke klanten U hebt schade Schade komt altijd ongelegen. Zeker als de schade grote gevolgen heeft voor de continuïteit van uw bedrijf. Daarom krijgt u van ons en uw verzekeringsadviseur

Nadere informatie

Caravan op vaste standplaats

Caravan op vaste standplaats Caravan op vaste standplaats Caravan op vaste standplaats Heb je een caravan die op een vaste standplaats staat? Dan kun je met deze stacaravanverzekering de financiële risico s afdekken die daarmee samenhangen.

Nadere informatie

Een compleet schadepakket met optimale zekerheid

Een compleet schadepakket met optimale zekerheid ASR MultiZeker polis Een compleet schadepakket met optimale zekerheid Wij kunnen u compleet verzekeren Gewoon goed verzekerd zijn zonder rompslomp. Met deze wens in ons achterhoofd ontwikkelden wij samen

Nadere informatie

ZekerheidsCombinatie voor Detailhandel

ZekerheidsCombinatie voor Detailhandel ZekerheidsCombinatie voor Detailhandel Schade & Inkomen www.nn.nl ZekerheidsCombinatie voor Detailhandel De ZekerheidsCombinatie Detailhandel omvat een aantal schade verzekeringen, afgestemd op de in de

Nadere informatie

ASR MultiZeker polis

ASR MultiZeker polis ASR MultiZeker polis 2 Compleet verzekerd bij ASR Verzekeringen U kiest voor de rust van gewoon goed verzekerd zijn, zonder dat u er verder omkijken naar hebt. Met deze wens in ons achterhoofd hebben wij

Nadere informatie

Milieuschadeverzekering Agrarisch L 03.2.26 E. Inhoud

Milieuschadeverzekering Agrarisch L 03.2.26 E. Inhoud Voorwaarden Milieuschadeverzekering Agrarisch Delta Lloyd Schadeverzekering NV Amsterdam Model L 03.2.26 E Inhoud ARTIKEL 1 ARTIKEL 2 ARTIKEL 3 ARTIKEL 4 ARTIKEL 5 BEGRIPSOMSCHRIJVINGEN wat IS VERZEKERD

Nadere informatie

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) OVZ verzekeringen

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) OVZ verzekeringen Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) OVZ verzekeringen 1 Productwijzer Schadeverzekering Inzittenden (SVI) Wat leest u in deze productwijzer? In de productwijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie

Zorgeloos weg met de caravan

Zorgeloos weg met de caravan Zorgeloos weg met de caravan 2 Voor een zorgeloze vakantie verzekert u uw caravan met de Fortis ASR Caravanverzekering De Fortis ASR Caravanverzekering in het kort Keuzemogelijkheden van beperkte tot zeer

Nadere informatie

De Woonhuisverzekering van a.s.r. biedt je een eigentijdse verzekering die past bij jouw veranderde verzekeringsbehoefte.

De Woonhuisverzekering van a.s.r. biedt je een eigentijdse verzekering die past bij jouw veranderde verzekeringsbehoefte. Woonhuisverzekering Woonhuisverzekering We gaan anders om met wat we hebben. We delen steeds vaker ons bezit. Hebben meer oog voor het milieu. We kiezen voor duurzame oplossingen. Het wonen van nu vraagt

Nadere informatie

Werk en privé in één keer goed verzekerd

Werk en privé in één keer goed verzekerd ASR ZZP Combipakket Werk en privé in één keer goed verzekerd Wij kunnen u in één keer goed verzekeren Gewoon goed verzekerd zijn, zonder verschil tussen zakelijk en privé. Dat maakt het voor zzp ers een

Nadere informatie

Voordeelpakket bedrijven. De zekerheid dat u verder kunt bij schade

Voordeelpakket bedrijven. De zekerheid dat u verder kunt bij schade Voordeelpakket bedrijven De zekerheid dat u verder kunt bij schade 2 Grip op uw bedrijfsrisico s Hoe ziet uw dag eruit als u het zonder computers moet doen? En hoe gaat uw bedrijf om met een grote schadeclaim?

Nadere informatie

Toercaravan-vouwwagenverzekering

Toercaravan-vouwwagenverzekering Toercaravan-vouwwagenverzekering Toercaravan-vouwwagen De Toercaravan- vouwwagenverzekering helpt je de financiële risico s af te dekken die samenhangen met het bezit van een toercaravan of vouwwagen.

Nadere informatie

Bootverzekering. Voordelen

Bootverzekering. Voordelen Bootverzekering Bootverzekering De basisdekking van onze bootverzekering bestaat uit een verplicht deel, de dekking voor aansprakelijkheid. En een niet verplicht deel, de cascodekking. Je kunt deze basisdekking

Nadere informatie

Informatie over de overlijdensrisicoverzekering

Informatie over de overlijdensrisicoverzekering Informatie over de overlijdensrisicoverzekering van a.s.r. 55130_0918 Wat is een overlijdensrisicoverzekering? Wie kan er een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Is een overlijdensrisicoverzekering

Nadere informatie

... beveiligingsmaatregelen zijn van essentieel belang voor de bedrijfsvoering van mijn tankstation. Exploitantenpolis

... beveiligingsmaatregelen zijn van essentieel belang voor de bedrijfsvoering van mijn tankstation. Exploitantenpolis ... beveiligingsmaatregelen zijn van essentieel belang voor de bedrijfsvoering van mijn tankstation Exploitantenpolis Exploitantenpolis De markt voor motorbrandstoffen groeit nauwelijks. Meer concurrentie,

Nadere informatie

RISICO S ZICHTBAAR MAKEN. Advies op maat voor exploitanten van tankstations

RISICO S ZICHTBAAR MAKEN. Advies op maat voor exploitanten van tankstations RISICO S ZICHTBAAR MAKEN Advies op maat voor exploitanten van tankstations Exploitantenpolis De markt voor motorbrandstoffen groeit nauwelijks. Meer concurrentie, hybride/zuinige auto s en noodzakelijke

Nadere informatie

Mechanisatie Polis. in samenwerking met

Mechanisatie Polis. in samenwerking met Mechanisatie Polis in samenwerking met Mechanisatie Polis Voor u ligt de vernieuwde brochure over de COM Mechanisatie Polis. Deze exclusieve polis voor COM leden bestaat inmiddels al weer enige jaren en

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP)

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de aansprakelijkheidsverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Inventaris- en goederenverzekering

Inventaris- en goederenverzekering Inventaris- en goederenverzekering 2 Inventaris- en goederenverzekering? Deze verzekering dekt schade door onder andere brand, ontploffing, blikseminslag en diefstal aan je goederen en inventaris. Wij

Nadere informatie

Productinformatie Overlijdensrisicoverzekering

Productinformatie Overlijdensrisicoverzekering Productinformatie Overlijdensrisicoverzekering Wat is een overlijdensrisicoverzekering? Is een overlijdensrisicoverzekering een uitvaartverzekering? Wie is de verzekerde? Welke dekkingen kent de Overlijdensrisicoverzekering

Nadere informatie

ZZP Combipakket sector bouw

ZZP Combipakket sector bouw ZZP Combipakket sector bouw Informatie voor de adviseur Met het unieke ZZP Combipakket voor bouwgerelateerde risico s kan de zelfstandige zonder personeel zich in één keer verzekeren tegen particuliere

Nadere informatie

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering

Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Pleziervaartuigenverzekering Productwijzer Pleziervaartuigenverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de pleziervaartuigenverzekering. Welke

Nadere informatie

Productwijzer. Pleziervaartuigverzekering

Productwijzer. Pleziervaartuigverzekering Productwijzer Pleziervaartuigverzekering I Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de pleziervaartuigenverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering?

Nadere informatie

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering. Particulier (AVP)

Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering. Particulier (AVP) Productwijzer Aansprakelijkheidsverzekering Particulier (AVP) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de aansprakelijkheidsverzekering. Welke risico s

Nadere informatie

Informatie voor de ondernemer BedrijfsImpulz Online

Informatie voor de ondernemer BedrijfsImpulz Online BedrijfsImpulz online Informatie voor de ondernemer BedrijfsImpulz Online Voor ondernemers in de bouw BedrijfsImpulz Online Voor ondernemers in de bouw U bent ondernemer en zet u dagelijks in om uw opdrachtgevers

Nadere informatie

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI)

Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) Productwijzer Schadeverzekering inzittenden (SVI) Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de schadeverzekering inzittenden (SVI). Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Informatie voor de ondernemer BedrijfsImpulz Online

Informatie voor de ondernemer BedrijfsImpulz Online BedrijfsImpulz online Informatie voor de ondernemer BedrijfsImpulz Online Voor ondernemers in de detailhandel BedrijfsImpulz Online Voor ondernemers in de detailhandel Als ondernemer in de detailhandel

Nadere informatie

Aanhangwagenverzekering

Aanhangwagenverzekering Aanhangwagenverzekering Aanhangwagenverzekering Diefstal van of schade aan je aanhangwagen verzeker je met de Aanhangwagenverzekering. De basisdekking van onze Aanhangwagenverzekering is de Casco Allrisk-dekking.

Nadere informatie

Nedasco Voordeelpakket Bedrijven

Nedasco Voordeelpakket Bedrijven Nedasco Voordeelpakket Bedrijven Nedasco Voordeelpakket Bedrijven De beste producten én pakketkorting Wilt u uw zakelijke klanten deskundig adviseren over bedrijfsrisico s? Biedt u ze graag gemak, overzicht

Nadere informatie

Productwijzer Caravanverzekering

Productwijzer Caravanverzekering Productwijzer Caravanverzekering Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de caravanverzekering. Welke risico s dekt deze verzekering? Welke factoren spelen

Nadere informatie

AEGON Zakenpakket. De zaken gaan altijd door

AEGON Zakenpakket. De zaken gaan altijd door AEGON Zakenpakket De zaken gaan altijd door Alles in één hand Het AEGON Zakenpakket bevat alle belangrijke schadeverzekeringen. Voor uw onderneming en voor uzelf. Alle verzekeringen sluiten naadloos op

Nadere informatie

SPECIALE VOORWAARDEN MILIEUSCHADE

SPECIALE VOORWAARDEN MILIEUSCHADE Wegwijzer in de polis Art. 1 Art. 2 Art. 3 Art. 4 Art. 5 Art. 6 Art. 7 Art. 8 Art. 9 Art. 10 Begripsomschrijvingen Omvang van de dekking Uitsluitingen Andere verzekeringen Verplichtingen bij schade Saneringsbepalingen

Nadere informatie

Driekleur Privé Compleet Plan

Driekleur Privé Compleet Plan Driekleur Privé Compleet Plan Ik kies voor een praktische én voordelige totaaloplossing Driekleur Privé Compleet Plan 2 U wilt uw risico s op een betaalbare én gemakkelijke manier afdekken? Dan is het

Nadere informatie

ArtsenPraktijkPakket!

ArtsenPraktijkPakket! ArtsenPraktijkPakket! Financieel specialist voor artsen Maatwerk voor medici Maatwerk voor medici De volgende verzekeringen kunt u opnemen in het ArtsenPraktijkPakket: Uw pand en inventaris Inventaris

Nadere informatie

Voorwaarden Milieuschadeverzekering

Voorwaarden Milieuschadeverzekering N.V. Univé Schade Versie 1 2210.03/18 Pagina 2/19 Het is belangrijk dat u precies weet wat u kunt verwachten van uw milieuschadeverzekering. In deze voorwaarden leest u waar u voor verzekerd bent. En waarvoor

Nadere informatie

Zekerheidspakket voor MKB ers in de zorg en uiterlijke verzorging

Zekerheidspakket voor MKB ers in de zorg en uiterlijke verzorging Zekerheidspakket voor MKB ers in de zorg en uiterlijke verzorging OOBelangrijkste schaderisico s gedekt in één pakket OOVrije pakketkeuze, dagelijks opzegbaar OOPakketkorting al vanaf twee verschillende

Nadere informatie

Uw horecabedrijf compleet verzekerd

Uw horecabedrijf compleet verzekerd Uw horecabedrijf compleet verzekerd 2 3 Uw bedrijfsrisico s beperkt Gebouw en inventaris Als horecaondernemer zorgt u dat uw klanten tevreden uw zaak verlaten. Service, kwaliteit en gastvrijheid zijn daarom

Nadere informatie

het VvE Zekerplan zekerheid, voordeel en gemak voor Verenigingen van Eigenaren informatie voor Verenigingen van Eigenaren

het VvE Zekerplan zekerheid, voordeel en gemak voor Verenigingen van Eigenaren informatie voor Verenigingen van Eigenaren zekerheid, voordeel en gemak voor Verenigingen van Eigenaren informatie voor Verenigingen van Eigenaren zekerheid, voordeel en gemak voor Verenigingen van Eigenaren de voordelen op een rij Bescherming

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer.

Nadere informatie

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer

Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Productwijzer Rechtsbijstand in het verkeer Wat leest u in deze productwijzer? In deze productwijzer vindt u algemene informatie over de rechtsbijstandverzekering in het verkeer. Welke risico s dekt deze

Nadere informatie

Informatie voor de ondernemer BedrijfsImpulz Online

Informatie voor de ondernemer BedrijfsImpulz Online BedrijfsImpulz online Informatie voor de ondernemer BedrijfsImpulz Online Voor ondernemers in de horeca BedrijfsImpulz Online Voor ondernemers in de horeca U bent een horecaondernemer en zet u dagelijks

Nadere informatie

N. Bijzondere voorwaarden Milieuschadeverzekering MSV 2.1

N. Bijzondere voorwaarden Milieuschadeverzekering MSV 2.1 N. Bijzondere voorwaarden Milieuschadeverzekering MSV 2.1 Inhoud Artikel 1. Aanvullende begripsomschrijvingen 2. Dekkingsomvang 3. Uitsluitingen 4. Andere verzekeringen 5. Verplichtingen bij verwezenlijking

Nadere informatie

AEGON Zakenpakket voor startende ondernemers. Complete financiële. bescherming voor. u en uw bedrijf

AEGON Zakenpakket voor startende ondernemers. Complete financiële. bescherming voor. u en uw bedrijf AEGON Zakenpakket voor startende ondernemers Complete financiële bescherming voor u en uw bedrijf Zeker voor startende ondernemers is het belangrijk om goed verzekerd te zijn, tegen een gunstige premie.

Nadere informatie

De Noordhollandsche. de zekerheid van prettig zakendoen! Productleeswijzer Opstal verzekering

De Noordhollandsche. de zekerheid van prettig zakendoen! Productleeswijzer Opstal verzekering De Noordhollandsche de zekerheid van prettig zakendoen! Productleeswijzer Opstal verzekering januari 2009 Productleeswijzer Opstalverzekering 1 van 2 In de productleeswijzer vindt u algemene informatie

Nadere informatie