Informatie en tips voor uw bezoek. Welkom in de polikliniek van VUmc. foto: patiënteninformatiecentrum

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Informatie en tips voor uw bezoek. Welkom in de polikliniek van VUmc. foto: patiënteninformatiecentrum"

Transcriptie

1 Informatie en tips voor uw bezoek Welkom in de polikliniek van VUmc foto: patiënteninformatiecentrum

2 Binnenkort komt u voor onderzoek en/of behandeling naar de polikliniek van VU medisch centrum (VUmc). Deze folder geeft u informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op de afspraak, wat u meeneemt naar de afspraak, bereikbaarheid en faciliteiten. Op onze website vindt u meer informatie over de polikliniek. Afspraak maken Uw huisarts heeft u doorverwezen naar een specialist van VUmc. Vooraf dient u een afspraak te maken bij de betreffende polikliniek. Dat kan via onze website maar ook telefonisch. In deze folder staat een overzicht van de poliklinieken met bijbehorende telefoonnummers en locaties. Bent u verhinderd? Indien u verhinderd bent voor uw afspraak meldt u zich dan (uiterlijk 24 uur van tevoren) af via of bel de betreffende polikliniek. Informatie over wachttijden Ieder ziekenhuis heeft te maken met wachttijden; ook VUmc. Een wachttijd houdt in dat een patiënt niet direct terecht kan voor behandeling of onderzoek. Op vindt u de wachttijden voor de polikliniek en het ziekenhuis. Waar meldt u zich? De polikliniek bevindt zich tegenover het ziekenhuis. U kunt zich melden bij de betreffende receptie. Bij uw eerste bezoek zult u zich daar eerst moeten inschrijven. In deze folder vindt u een overzicht met de locaties van de recepties. Een aantal recepties zijn gevestigd in het ziekenhuisgebouw. Op de website kunt u de route naar een receptie op de digitale plattegrond bekijken en printen. Wat neemt u mee? Voor uw afspraak in de polikliniek is het belangrijk dat u in ieder geval de volgende spullen meeneemt: legitimatie, u kunt zich legitimeren via uw paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingendocument; zorgpas/verzekeringspas; een actueel medicijnoverzicht, deze kunt u opvragen bij uw apotheek. Daarnaast kan een polikliniek u ook vragen andere zaken mee te nemen, zoals hulpmiddelen die u gebruikt. Samen kiezen voor beter VU medisch centrum (VUmc) staat voor topkwaliteit. In onze zorg wordt de wetenschappelijke kennis toegepast, die VUmc als universitair ziekenhuis ontwikkelt. Samen met de patiënt zoeken we naar de best passende behandeling en zorg. VUmc streeft ernaar om patiënten invloed en keuze te geven, daar waar dat voor hen belangrijk is en waar dat kan: Samen kiezen voor beter.

3 Tips voor uw gesprek met de arts Bereid uw gesprek voor Bedenk van tevoren wat u verwacht van het gesprek: zit u iets dwars, is iets onduidelijk, heeft u pijn, wilt u iets weten over een ingreep? Hoofdbehandelaar De hoofdbehandelaar is de arts die tijdens uw behandeling volledig op de hoogte is van uw ziektebeeld en uw ziektebeloop en daarbij de regie heeft. De hoofdbehandelaar is uw aanspreekpunt. Naast de hoofdbehandelaar krijgt u te maken met collega-specialisten en artsassistenten. Zij onderzoeken en behandelen u en koppelen hun bevindingen terug naar de hoofdbehandelaar die uw aanspreekpunt blijft. Voel u vrij om te vragen wat u wilt weten over uw ziekte, behandeling, vooruitzichten en om zaken aan de orde te stellen die u hoog zitten! Het is volstrekt begrijpelijk als u vragen hebt, ook als het gaat over dingen die al eerder zijn besproken. U hoort heel veel, zeker in het begin en het is logisch dat u dan wel eens iets mist. Gespreksonderwerpen: ziekte behandeling eventuele operatie vooruitzicht uitslagen onderzoek medicijnen dieet controlebezoek hoofdbehandelaar Ga met z n tweeën Soms is het handig als een familielid aanwezig is bij het gesprek. Door uw ziekte of een ingreep bent u misschien gespannen of minder helder. Twee horen meer dan één! Vraag hulp bij taalproblemen Heeft u moeite met de Nederlandse taal, dan is het handig als een volwassen familielid of naaste met u meegaat. In bijzondere gevallen kan de arts een tolk inschakelen. Rechten, plichten en financiële zaken In een speciale brochure Rechten en plichten vindt u alle belangrijke informatie Uw mening telt Als universitair medisch centrum streeft VUmc continu naar de beste kwaliteit van zorg. De mening van patiënten over onze zorgverlening is daarbij van groot belang. Daarom vragen we patiënten op verschillende momenten hun ervaring met ons te delen of deel te nemen aan een kwaliteitsonderzoek. Uiteraard is deelname vrijwillig en worden de antwoorden geanonimiseerd verwerkt. Heeft u vragen of ontvangt u liever geen uitnodiging voor een kwaliteitsonderzoek, bel dan het Servicecentrum patiënt & zorgverlener: (020) of zorgsupport@vumc.nl.

4 over juridische aangelegenheden op een rijtje. U kunt daarin onder meer lezen wat wettelijk geregeld is op het gebied van bescherming persoonsgegevens, beroepsgeheim, uw toestemming voor de behandeling en gebruik van uw gegevens voor medisch wetenschappelijk onderzoek, en toestemming voor de inzage in uw gegevens. U kunt de brochure opzoeken op In de brochure Algemene betalingsvoorwaarden en Ziekenhuiszorg: wat betaalt u? vindt u informatie over de betalingsvoorwaarden en de kosten van een behandeling. U kunt de brochures opzoeken op Wat zijn de faciliteiten van de polikliniek? Gastvrouwen Bij VUmc werken vrijwilligers die u bij binnenkomst ontvangen en u naar de afdeling kunnen begeleiden. U vindt hen bij de welkomstbalie van de hoofdingang. Eten en drinken Op de begane grond van de polikliniek, schuin tegenover de welkomstbalie is een brasserie gevestigd. Ook staan er op diverse plaatsen in de polikliniek drankautomaten. Roken Roken is in geheel VUmc verboden, zowel in de kliniek als in de polikliniek. Buiten naast de hoofdingang van de polikliniek is een rookruimte. Draadloos internet VUmc biedt de mogelijkheid om via KPN HotSpots gratis en veilig gebruik te maken van draadloos internet. Op staat hoe u kunt inloggen. Poliklinische apotheek Heeft de specialist in de polikliniek medicijnen voorgeschreven? Dan kunt u met uw recept terecht in de universitaire poliklinische apotheek. Na het bezoek aan uw specialist kunt u direct uw medicijnen afhalen. Kinderopvang U kunt gerust uw kinderen meenemen naar de polikliniek en toch ongestoord met de arts praten. VUmc heeft gratis kinderopvang met professionele leidsters. Telefoon (020) Patiënteninformatiecentrum U kunt bij het patiënteninformatiecentrum terecht met algemene vragen die verband houden met uw ziekte (bijvoorbeeld patiëntenverenigingen, voorlichtingsmateriaal en welzijnsorganisaties). Daarnaast kunnen de medewerkers u informeren over diverse voorzieningen en over uw rechten en plichten als patiënt. Ook als u ontevreden bent over de gang van zaken of een klacht heeft over de behandeling kunt u bij het centrum terecht. Locatie: begane grond, voorbij de welkomstbalie bij de hoofdingang. Openingstijden: maandag t/m vrijdag, van tot uur. T (020) E patientenvoorlichting@vumc.nl

5 lregelen. Wilt u meer weten? U vindt een Bereikbaarheid poliklinieken transfermedewerker bij het patiënten- Via kunt u online afspraken maken, wijzigen of afzeggen. U kunt ons informatiecentrum ook bellen via onderstaande op begane telefoonnummers. grond. Staat een polikliniek er niet bij, bel dan het centrale telefoonnummer (020) Polikliniek Receptie, Etage Telefoonnummer cardiologie ziekenhuis 4D (020) chirurgie/heelkunde en anesthesiologie receptie G, BG (020) dermatologie receptie N,1 (020) endocrinologie receptie W, 4 (020) geriatrie Receptie M, 1 (020) gynaecologie receptie H, BG (020) interne geneeskunde receptie W, 4 (020) keel-, neus- en oorheelkunde (KNO) kindergeneeskunde Polikliniek receptie S, 2 receptie L, 1 (020) (020) klinische genetica longziekten Polikliniek receptie D, -1 Receptie, receptie W, Etage 7 (020) Telefoonnummer (020) maag-, darm-, en leverziekten (MDL) mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie niercentrum VUmc cardiologie receptie Q, 2 ziekenhuis receptie T, 4D 2 (020) ziekenhuis BG D63 (020) (020) (020) neurologie chirurgie/heelkunde receptie J, BG en (020) anesthesiologie oncologie oogheelkunde orthopedie plastische-, reconstructieve- en handchirurgie pijnpoli radiologie: algemeen receptie G, W, BG 7 (020) receptie 444 R, dermatologie receptie G, BG receptie N,1 V, 2 (020) receptie 444 G, 1110 BG endocrinologie receptie F, BG en receptie ziekenhuis: W, 2 A37 (020) (020) (020) (020) (020) (020) radiologie: MRI receptie U, 4 (020) reumatologie receptie M, 1 (020) revalidatiegeneeskunde, ergotherapie, en fysiotherapie receptie B,-1 (020) urologie receptie G, BG (020) verloskunde receptie H, BG (020)

6 Route en parkeren De Boelelaan HZ Amsterdam (020) Openbaar vervoer VUmc is met het openbaar vervoer uitstekend te bereiken. Diverse tram- en buslijnen stoppen voor de ingang en in de buurt van VUmc. Het dichtstbijzijnde NS station is Station Zuid. Voor het plannen van uw reis verwijzen wij u graag naar 9292 reisadvies: telefoon (75 cpm). Per auto Vanuit alle richtingen kunt u op de rondweg komen: de A10. U volgt de A10 tot de afslag S108-Buitenveldert / Amstelveen / VUmc. Aan het eind van de afrit slaat u linksaf om bij VUmc te komen. U kunt zich voor het ziekenhuis of polikliniek af laten zetten of op laten halen. Let op: u kunt hier niet parkeren. Uw begeleider zal elders moeten parkeren. Wij raden u aan extra tijd te nemen voor het parkeren. Per taxi/patiëntenvervoer Als u met de taxi komt, kunt u zich voor het ziekenhuis of polikliniek af laten zetten of op laten halen. Het Trefpunt AOV (Aanvullend Openbaar Vervoer) is een elektronisch boekingssysteem, waarmee patiënten de terugrit naar hun woonadres binnen Amsterdam en omstreken kunnen regelen. Voor vragen over het Trefpunt AOV kunt u terecht bij de Wmo Helpdesk, (gratis). Parkeermogelijkheden Kijk voor actuele tarieven op enabonnementen. P2 Parkeergarage (betalen achteraf) Deze garage bevindt zich onder het ACTA-gebouw naast de polikliniek aan de Gustav Mahlerlaan. Parkeren openbare weg (betalen vooraf) U kunt parkeren op de Van der Boechorststraat en de Gustav Mahlerlaan. De parkeermeters vragen om uw kentekennummer. Zorg dus dat u dat bij de hand hebt, dit voorkomt vertraging. P+R Olympisch stadion Deze parkeergelegenheid is drie haltes (vijf minuten) met de tram verwijderd van VUmc. Landelijke parkeerontheffing (invaliden) Als u in het bezit bent van een landelijke parkeerontheffing kunt u gratis parkeren op de hiervoor aangegeven parkeerplaatsen voor de ingang van het ziekenhuis en de polikliniek op het -1 niveau. Actuele informatie De parkeermogelijkheden rondom VUmc worden verruimd. Actuele informatie over route en parkeren vindt u op: Samen kiezen voor beter Fotografie: Mark van den Brink, DigiDaan april 2016

Informatie en tips voor uw bezoek. Welkom in de polikliniek van VUmc. foto: patiënteninformatiecentrum

Informatie en tips voor uw bezoek. Welkom in de polikliniek van VUmc. foto: patiënteninformatiecentrum Informatie en tips voor uw bezoek Welkom in de polikliniek van VUmc foto: patiënteninformatiecentrum Binnenkort komt u voor onderzoek en/of behandeling naar de polikliniek van VU medisch centrum (VUmc).

Nadere informatie

Samenwerking regionale ziekenhuizen en VUmc. Colorectale chirurgie

Samenwerking regionale ziekenhuizen en VUmc. Colorectale chirurgie Samenwerking regionale ziekenhuizen en VUmc Colorectale chirurgie Colorectale chirurgie in VUmc omvat een breed pakket chirurgie voor ziektes van dunne darm, dikke darm en endeldarm. Als academisch centrum

Nadere informatie

Trein - tram - bus - auto - parkeren. Route en parkeren

Trein - tram - bus - auto - parkeren. Route en parkeren Trein - tram - bus - auto - parkeren Route en parkeren Per trein VU medisch centrum is vanaf verschillende stations in Amsterdam met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zie hiervoor per tram of

Nadere informatie

wegwijzer trein tram bus auto parkeren

wegwijzer trein tram bus auto parkeren wegwijzer trein tram bus auto parkeren per trein VU medisch centrum is vanaf verschillende stations in Amsterdam met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zie hiervoor per tram of per bus. Het dichtstbijzijnde

Nadere informatie

wegwijzer trein tram bus auto parkeren pendeldienst

wegwijzer trein tram bus auto parkeren pendeldienst wegwijzer trein tram bus auto parkeren pendeldienst per trein VU medisch centrum is vanaf verschillende stations in Amsterdam met openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zie hiervoor per tram of per bus.

Nadere informatie

De gang van zaken op de poliklinieken

De gang van zaken op de poliklinieken De gang van zaken op de poliklinieken De gang van zaken op de poliklinieken in het Kennemer Gasthuis Met deze folder kunt u zich voorbereiden op een bezoek aan één van de poliklinieken van het Kennemer

Nadere informatie

Het bezoek aan een polikliniek of een onderzoeksafdeling

Het bezoek aan een polikliniek of een onderzoeksafdeling Het bezoek aan een polikliniek of een onderzoeksafdeling Inhoudsopgave Klik op het onderwerp om verder te lezen. Wat moet u meebrengen? 1 Ponsplaatje 1 Bezoek aan de specialist 2 Het maken van een afspraak

Nadere informatie

Poliklinische zorgeenheid verloskunde & gynaecologie en IVF-centrum. Route en parkeren. Trein - tram - bus - auto - parkeren

Poliklinische zorgeenheid verloskunde & gynaecologie en IVF-centrum. Route en parkeren. Trein - tram - bus - auto - parkeren Poliklinische zorgeenheid verloskunde & gynaecologie en IVF-centrum Route en parkeren Trein - tram - bus - auto - parkeren I Per trein VUmc is vanaf verschillende stations in Amsterdam met het openbaar

Nadere informatie

Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur.

Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur. Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur. Om in de polikliniek geholpen te worden, hebt u altijd een pasje van ons ziekenhuis nodig. Dit kunt

Nadere informatie

Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur.

Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur. Openingstijden poliklinieken De poliklinieken zijn geopend van maandag t/m vrijdag van 07.45-17.00 uur. Om in de polikliniek geholpen te worden, hebt u altijd een pasje van ons ziekenhuis nodig. Dit kunt

Nadere informatie

Polikliniekbezoek. Uw voorbereiding

Polikliniekbezoek. Uw voorbereiding Polikliniekbezoek Uw voorbereiding U heeft een afspraak op een van de poliklinieken van Noordwest Ziekenhuisgroep. In deze folder vindt u belangrijke informatie, zodat u zich goed kunt voorbereiden op

Nadere informatie

Een bezoek aan het ziekenhuis. Zuyderland Medisch Centrum Heerlen

Een bezoek aan het ziekenhuis. Zuyderland Medisch Centrum Heerlen Een bezoek aan het ziekenhuis Zuyderland Medisch Centrum Heerlen U bent voor een onderzoek en/of behandeling verwezen naar de locatie Heerlen. In deze brochure leest u belangrijke informatie waar u rekening

Nadere informatie

Welkom in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht!

Welkom in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht! Welkom in het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht! Uw bestemming snel en gemakkelijk vinden via s U kunt uw bestemming in het ziekenhuis gemakkelijk vinden door het bijbehorende te volgen. Bij beide ingangen

Nadere informatie

Polikliniekbezoek. Algemene informatie

Polikliniekbezoek. Algemene informatie Polikliniekbezoek Algemene informatie U heeft een afspraak op een van de poliklinieken van Noordwest Ziekenhuisgroep. In deze folder vindt u belangrijke informatie, zodat u zich goed kunt voorbereiden

Nadere informatie

dagopname op de afdeling dagbehandeling

dagopname op de afdeling dagbehandeling patiënteninformatie dagopname op de afdeling dagbehandeling In overleg met uw arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Dagbehandeling in het Onze lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Op de afdeling Dagbehandeling

Nadere informatie

Trein - tram - bus - auto - parkeren. Route en parkeren

Trein - tram - bus - auto - parkeren. Route en parkeren Trein - tram - bus - auto - parkeren Route en parkeren I Per trein VUmc is vanaf verschillende stations in Amsterdam met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zie hiervoor; Per tram of Per bus. Het

Nadere informatie

Trein - tram - bus - auto - parkeren. Route en parkeren

Trein - tram - bus - auto - parkeren. Route en parkeren Trein - tram - bus - auto - parkeren Route en parkeren Per trein VUmc is vanaf verschillende stations in Amsterdam met het openbaar vervoer eenvoudig te bereiken. Zie hiervoor; Per tram/metro of Per bus.

Nadere informatie

Polikliniek Plastische Chirurgie handchirurgie, reconstructieve en esthetische chirurgie

Polikliniek Plastische Chirurgie handchirurgie, reconstructieve en esthetische chirurgie Polikliniek Plastische Chirurgie handchirurgie, reconstructieve en esthetische chirurgie In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Plastische Chirurgie van het

Nadere informatie

dagopname op de afdeling Dagbehandeling

dagopname op de afdeling Dagbehandeling patiënteninformatie dagopname op de afdeling Dagbehandeling In overleg met uw arts heeft u besloten tot opname op de afdeling Dagbehandeling in het Onze lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG). Op de afdeling Dagbehandeling

Nadere informatie

Algemeen Inwendige Geneeskunde locatie Sint Maartenskliniek

Algemeen Inwendige Geneeskunde locatie Sint Maartenskliniek Algemeen Inwendige Geneeskunde locatie Sint Maartenskliniek U bent verwezen naar de internist van het Radboudumc op de polikliniek Reumatologie van de Sint Maartenskliniek. In deze folder vindt u informatie

Nadere informatie

MEDISCH DOSSIER KOPIËREN, INZIEN, BLOKKEREN

MEDISCH DOSSIER KOPIËREN, INZIEN, BLOKKEREN MEDISCH DOSSIER KOPIËREN, INZIEN, BLOKKEREN 643 Inleiding Indien u bij een specialist onder behandeling bent, worden alle gegevens die betrekking hebben op uw behandeling vastgelegd in een medisch dossier.

Nadere informatie

Polikliniek Klinische Genetica & Polikliniek Familiaire Tumoren

Polikliniek Klinische Genetica & Polikliniek Familiaire Tumoren Polikliniek Klinische Genetica & Polikliniek Familiaire Tumoren U bent verwezen door uw huisarts of specialist naar onze Polikliniek Klinische Genetica of Polikliniek Familiaire Tumoren voor erfelijkheidsadvies.

Nadere informatie

Polikliniek Heelkunde

Polikliniek Heelkunde Polikliniek Heelkunde U bent verwezen naar de polikliniek Heelkunde van het Radboudumc. Bijzonderheden over de gang van zaken worden in deze folder beschreven. Als u na het lezen nog vragen heeft kunt

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling interne.

Welkom op de dagbehandeling interne. Welkom op de dagbehandeling interne www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling 5 Waar vindt u de dagbehandeling

Nadere informatie

Polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde

Polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde Polikliniek Keel- Neus- en Oorheelkunde In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Keel- Neus- Oorheelkunde (KNO) van het Radboudumc. In deze folder informeren wij

Nadere informatie

Polikliniek Cardiologie

Polikliniek Cardiologie Polikliniek Cardiologie In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Cardiologie van het Radboudumc. In deze folder vindt u praktische informatie met betrekking tot

Nadere informatie

Polikliniek Fysiotherapie

Polikliniek Fysiotherapie Polikliniek Fysiotherapie In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Fysiotherapie Centraal van het Radboudumc. In deze folder vindt u informatie over de afdeling.

Nadere informatie

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl

Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde. www.nwz.nl Welkom op de dagbehandeling Interne geneeskunde www.nwz.nl Inhoud Wat kunt u verwachten op de dagbehandeling interne geneeskunde? 3 Uw afspraak 4 Uw voorbereiding 4 Dag van het onderzoek of de behandeling

Nadere informatie

Polikliniek Mondziekten, Kaaken Aangezichtschirurgie

Polikliniek Mondziekten, Kaaken Aangezichtschirurgie Polikliniek Mondziekten, Kaaken Aangezichtschirurgie In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Mondziekten, Kaak- en Aangezichtschirurgie van het Radboudumc. In

Nadere informatie

Opname. Goed voorbereid naar het ziekenhuis. mca.nl

Opname. Goed voorbereid naar het ziekenhuis. mca.nl Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis mca.nl Opname Binnenkort wordt u opgenomen. In deze folder vindt u belangrijke informatie zodat u zich goed kunt voorbereiden op de opname. Welke afdeling regelt

Nadere informatie

Locatie VUmc. Verwijzen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc. Contactinformatie per specialisme

Locatie VUmc. Verwijzen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc. Contactinformatie per specialisme Locatie VUmc Verwijzen naar Amsterdam UMC, locatie VUmc Contactinformatie per specialisme 2 Amsterdam UMC locatie VUmc Contactinformatie Pijnbestrijding (Anesthesiologie) Remko Liebregts : *64381 / 06

Nadere informatie

Polikliniek Pijnbehandeling

Polikliniek Pijnbehandeling Polikliniek Pijnbehandeling In overleg met uw huisarts of specialist bent u verwezen naar de Polikliniek Pijnbehandeling. Waarschijnlijk heeft u al verschillende onderzoeken en behandelingen gehad die

Nadere informatie

Poliklinische zorgeenheid verloskunde & gynaecologie en IVF-centrum. Route en parkeren. Trein - tram - bus - auto - parkeren

Poliklinische zorgeenheid verloskunde & gynaecologie en IVF-centrum. Route en parkeren. Trein - tram - bus - auto - parkeren Poliklinische zorgeenheid verloskunde & gynaecologie en IVF-centrum Route en parkeren Trein - tram - bus - auto - parkeren Per trein VUmc is vanaf verschillende stations in Amsterdam met het openbaar vervoer

Nadere informatie

Polikliniek. Algemene bezoekersinformatie

Polikliniek. Algemene bezoekersinformatie Polikliniek Algemene bezoekersinformatie 1 2 Inhoudsopgave Een afspraak maken met de specialist 4 Inlichtingen 4 Gastvrouw 4 Respectvol omgaan met elkaar 5 Rolstoelen 5 Inschrijving (ponsplaatje) 5 Melden

Nadere informatie

Polikliniek Cardiologie en Thoraxchirurgie

Polikliniek Cardiologie en Thoraxchirurgie Centrumlocatie U heeft van uw arts een verwijzing gekregen voor de cardioloog. De cardioloog onderzoekt en behandelt patiënten onder andere op de polikliniek Cardiologie. Waarschijnlijk is u hierover al

Nadere informatie

Dashboard NFU. Pijnmeting. Ondervoeding. amice (c) 2017 Pagina 1 van WEEK UMC UMC A UMC B UMC C UMC D UMC E UMC F UMC G UMC H

Dashboard NFU. Pijnmeting. Ondervoeding. amice (c) 2017 Pagina 1 van WEEK UMC UMC A UMC B UMC C UMC D UMC E UMC F UMC G UMC H Dashboard NFU UMC UMC A UMC B UMC C UMC D UMC E UMC F UMC G UMC H 1 2 3 4 5 Pijnmeting UMC Gem. % Pijnmeting Gem. % Pijnmeting operatief Gem. Tevredenheid UMC A 79,30 88,02 76,04 UMC B 80,84 79,51 71,21

Nadere informatie

Statistieken. enquete-telefonische-opname-gesprek-arts-patient. Enquête telefonische opname gesprek arts en patiënt. Schoonderwoerd, Sandra

Statistieken. enquete-telefonische-opname-gesprek-arts-patient. Enquête telefonische opname gesprek arts en patiënt. Schoonderwoerd, Sandra Statistieken Naam formulier enquete-telefonische-opname-gesprek-arts-patient Titel formulier Enquête telefonische opname gesprek arts en patiënt Gebruiker Schoonderwoerd, Sandra Aantal vragen 20 Totaal

Nadere informatie

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen

Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Buitenpolikliniek Lievensberg ziekenhuis te Steenbergen Polikliniek Steenbergen Lindenburghlaan 7 4651 TM Steenbergen telefoon: 0167 569582 De polikliniek Steenbergen is gevestigd bij verpleeghuis

Nadere informatie

Wegwijs in het. Universitair Medisch Centrum Groningen

Wegwijs in het. Universitair Medisch Centrum Groningen Wegwijs in het Universitair Medisch Centrum Groningen UMCG-terrein Ingangnummers Accare, Kinder- en Jeugdpsychiatrie (poli) 9 Accare, Kinderpsychiatrie 30 Centrum voor Tandheelkunde en Mondzorgkunde Centrum

Nadere informatie

Verwijsprocedure en contactgegevens. Verwijzen naar VUmc

Verwijsprocedure en contactgegevens. Verwijzen naar VUmc Verwijsprocedure en contactgegevens Verwijzen naar VUmc 1 Verwijsprocedure Verwijsinformatie (semi) Spoedconsult Als u met (semi) spoed een patiënt wilt presenteren of wilt verwijzen (voor welk specialisme

Nadere informatie

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 2 januari 2015 Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Centrum voor Hoofd-Hals Oncologie

Centrum voor Hoofd-Hals Oncologie Centrum voor Hoofd-Hals Oncologie In overleg met uw verwijzend arts is er voor u een afspraak gemaakt op het Centrum voor Hoofd-Hals Oncologie van het Radboudumc vanwege een (vermoeden van een) kwaadaardig

Nadere informatie

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis 874366 Dagopname.indd 1 1 01-12-17 14:38 U wordt binnenkort voor een dag opgenomen op de afdeling Dagbehandeling. We vinden

Nadere informatie

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum

Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Interne Geneeskunde Oncologie Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies Interne Geneeskunde Oncologie U bent door uw behandelend arts doorverwezen naar het Dagcentrum van

Nadere informatie

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg

2 januari 2015. Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 2 januari 2015 Onderzoek: Effectiviteit van de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Polikliniek Psychiatrie

Polikliniek Psychiatrie Psychiatrie Polikliniek Psychiatrie www.catharinaziekenhuis.nl Patiëntenvoorlichting: patienten.voorlichting@catharinaziekenhuis.nl PSY016 / Polikliniek Psychiatrie / 07-11-2016 2 Polikliniek Psychiatrie

Nadere informatie

RUCO Prostaat Centrum

RUCO Prostaat Centrum RUCO Prostaat Centrum Uw specialist of huisarts heeft een afspraak gemaakt bij het RUCO Prostaat Centrum. Dit kan zijn omdat bij u een prostaataandoening of prostaatkanker is geconstateerd. In deze folder

Nadere informatie

Plattegronden hoofdgebouw CWZ. CWZ Klant, markt en innovatie (KMI) 12 januari 2016

Plattegronden hoofdgebouw CWZ. CWZ Klant, markt en innovatie (KMI) 12 januari 2016 Plattegronden hoofdgebouw CWZ CWZ Klant, markt en innovatie (KMI) 12 januari 2016 Plattegronden hoofdgebouw CWZ Inhoudsopgave 1. Overzicht afdelingen hoofdgebouw CWZ 3 2. B-laag 4 3. C-laag 5 4. A-laag

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Neurologie

Welkom op de polikliniek Neurologie Welkom op de polikliniek Neurologie Albert Schweitzer ziekenhuis juli 2014 pavo 0609 Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze folder willen wij

Nadere informatie

Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies

Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies Dagcentrum Expertisecentrum voor infuustherapie en medische interventies Interne Geneeskunde Oncologie Inleiding U bent door uw behandelend arts doorverwezen naar het Dagcentrum van het Universitair Medisch

Nadere informatie

Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum. locatie Sittard-Geleen

Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum. locatie Sittard-Geleen Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum locatie Sittard-Geleen Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum locatie Sittard-Geleen In deze folder vindt u op alfabetische volgorde een overzicht van alle bestemmingen

Nadere informatie

Verwijsinformatie en contactgegevens. Verwijzen naar VUmc

Verwijsinformatie en contactgegevens. Verwijzen naar VUmc Verwijsinformatie en contactgegevens Verwijzen naar VUmc 1 Verwijsprocedure (semi) Spoed Als u met (semi) spoed een patiënt wilt presenteren of wilt verwijzen (voor welk specialisme dan ook), neem dan

Nadere informatie

Polikliniek Urologie Radboud universitair medisch centrum

Polikliniek Urologie Radboud universitair medisch centrum Polikliniek Urologie U heeft een afspraak gemaakt op de polikliniek Urologie van het Radboudumc. De specialisten van de afdeling urologie onderzoeken en behandelen patiënten met aandoeningen aan de nieren,

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Neurologie

Welkom op de polikliniek Neurologie Welkom op de polikliniek Neurologie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Welkom U bent verwezen naar de polikliniek Neurologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis. In deze

Nadere informatie

Polikliniek maag-darmlever

Polikliniek maag-darmlever Polikliniek maag-darmlever (MDL) Binnenkort heeft u een afspraak op de polikliniek Maag-, Darm- en Leverziekten (MDL) van Rijnstate. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de polikliniek

Nadere informatie

Informatie voor de bezoeker

Informatie voor de bezoeker Informatie voor de bezoeker Inhoudsopgave Waar vind ik welke afdeling... 1 Rookbeleid... 2 Aandachtspunten voor bezoekers... 2 Bezoektijden... 3 Telefoon, TV en internet... 4 Huisregels ziekenhuis Tjongerschans...

Nadere informatie

Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum voor professionals. locatie Sittard-Geleen

Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum voor professionals. locatie Sittard-Geleen Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum voor professionals locatie Sittard-Geleen Wegwijs in Zuyderland Medisch Centrum voor professionals In deze folder vindt u op alfabetische volgorde een overzicht van

Nadere informatie

Polikliniek Inwendige Specialismen

Polikliniek Inwendige Specialismen Polikliniek Inwendige Specialismen U bent verwezen naar de polikliniek Inwendige Specialismen van het Radboudumc. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de polikliniek en wat u kunt

Nadere informatie

16 augustus 2014. Onderzoek: Prijsplafonds in de zorg

16 augustus 2014. Onderzoek: Prijsplafonds in de zorg 16 augustus 2014 Onderzoek: Prijsplafonds in de zorg 1 Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online

Nadere informatie

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis

Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis Uw dagopname in het Martini Ziekenhuis 874366 Dagopname.indd 1 1 06-01-17 11:54 U wordt binnenkort voor een dagopname opgenomen in het Martini Ziekenhuis. Dagopname

Nadere informatie

Algemene informatie poliklinieken. Ziekenhuislocatie Scheper

Algemene informatie poliklinieken. Ziekenhuislocatie Scheper Algemene informatie poliklinieken Ziekenhuislocatie Scheper 2 Inhoudsopgave Hoe maakt u een afspraak met een specialist? 4 Waar kunt u terecht voor inlichtingen? 4 Gastdames 4 Rolstoel en rollator 5 Ziekenhuispasje

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek voor

Welkom op de polikliniek voor REVALIDATIE Welkom op de polikliniek voor fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatiegeneeskunde Welkom! Welkom in het St. Antonius Ziekenhuis. Deze folder legt u uit waar u aan moet denken bij

Nadere informatie

Polikliniek Neurochirurgie

Polikliniek Neurochirurgie Polikliniek Neurochirurgie 2 In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Neurochirurgie van het Radboudumc. In deze folder staat de gang van zaken op de polikliniek

Nadere informatie

Uw bezoek aan de polikliniek

Uw bezoek aan de polikliniek Uw bezoek aan de polikliniek Bereikbaarheid locaties: Locatie Delfzicht Jachtlaan 50 9934 JD Delfzijl Locatie Lucas Gassingel 18 9671 CX Winschoten telefoon: 088 066 1000 e-mail: info@ozg.eu www.ozg.nl

Nadere informatie

Wachtlijsten Erasmus MC-Sophia

Wachtlijsten Erasmus MC-Sophia Wachtlijsten Erasmus MC-Sophia Deze wachttijden zijn bijgewerkt in Februari 2017. De wachttijden worden elke maand tussen de 1e en uiterlijk de 10e dag van de maand geactualiseerd. In het Erasmus MC vindt

Nadere informatie

Bezoekers. Informatie en regels

Bezoekers. Informatie en regels 00 Bezoekers Informatie en regels Als bezoeker bent u van harte welkom in SJG Weert. Het is vaak een moment waar patiënten naar toeleven. In deze folder vindt u meer informatie over een bezoek aan de verpleegafdeling.

Nadere informatie

Onderzoek VUmc onder huisartsen Amsterdam 2013 Samenvatting en verbeteracties

Onderzoek VUmc onder huisartsen Amsterdam 2013 Samenvatting en verbeteracties Onderzoek VUmc onder huisartsen Amsterdam 2013 Samenvatting en verbeteracties In april en mei 2013 heeft de dienst communicatie van VUmc een kwantitatief onderzoek onder huisartsen en specialisten ouderengeneeskunde

Nadere informatie

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt

kno specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt kno haarlemmermeer specialisten in keel-, neus- & oorheelkunde Rechten en plichten van de patiënt Rechten en plichten Als patiënt hebt u een aantal belangrijke rechten die door een arts (of een andere

Nadere informatie

Hoofd-hals spreekuur.

Hoofd-hals spreekuur. Hoofd-hals spreekuur www.nwz.nl Inhoud Wat is het hoofd-halsteam? 3 Wat is een hoofd-halstumor? 3 Waarom is er een hoofd-halsteam? 3 Wat kunt u verwachten van het hoofd-halsteam? 3 Hoe kunt u zich voorbereiden

Nadere informatie

Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis

Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis www.nwz.nl Inhoud Welke afdeling regelt uw opname? 3 Wanneer bent u aan de beurt? 4 Wel of niet reanimeren? 4 Wat neemt u mee? 5 Niet meenemen 6 Opname 6 Zo draagt

Nadere informatie

Prikpost Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur. Voor het prikken van kinderen maken wij graag een afspraak.

Prikpost Maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 9.30 uur. Voor het prikken van kinderen maken wij graag een afspraak. CWZ Waalsprong Veel mensen uit het waalspronggebied maken gebruik van de zorg van CWZ in Nijmegen. U kunt ook terecht in CWZ Waalsprong, Nijmegen-Noord. Met zorg dichtbij huis wil CWZ u nóg beter van dienst

Nadere informatie

Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis

Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis www.nwz.nl Inhoud Welke afdeling regelt uw opname? 3 Wanneer bent u aan de beurt? 4 Wel of niet reanimeren? 4 Wat neemt u mee? 5 Niet meenemen 6 Opname 6 Zo draagt

Nadere informatie

Welkom op verpleegafdeling C2. Locatie Dordwijk

Welkom op verpleegafdeling C2. Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C2 Locatie Dordwijk Welkom op verpleegafdeling C2 U bent opgenomen in het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op verpleegafdeling C2. Bij Bureau Opname heeft u het

Nadere informatie

Allerlei partijen beïnvloeden ons werk: verzekeraars, politiek, inspectie, farmaceuten, managers, patiëntenorganisaties. Er zijn grote belangen.

Allerlei partijen beïnvloeden ons werk: verzekeraars, politiek, inspectie, farmaceuten, managers, patiëntenorganisaties. Er zijn grote belangen. De uitdaging Er gebeurt ontzettend veel in de zorg. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel, de zorgvraag neemt alleen maar toe, budgetten staan onder druk en we komen steeds vaker bedden en handen

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek Reumatologie. Canisius Wilhelmina Ziekenhuis

Goed voorbereid naar de polikliniek Reumatologie. Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Goed voorbereid naar de polikliniek Reumatologie Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Inhoud Inleiding 3 Wat neemt u mee? 3 Waar meldt u zich? 3 Als u niet kunt komen 3 Uw bezoek aan de reumatoloog 3 Aanvullend

Nadere informatie

Doel van het onderzoek Een MIBI-scan is bedoeld om de doorbloeding van uw hartspier te beoordelen.

Doel van het onderzoek Een MIBI-scan is bedoeld om de doorbloeding van uw hartspier te beoordelen. MIBI-scan U hebt van uw cardioloog een verwijzing gekregen voor een MIBI-scan van het hart in het Erasmus MC. In deze folder staat de informatie over dit onderzoek. Inschrijving Wij verzoeken u om u tenminste

Nadere informatie

UW BEZOEK AAN DE POLIKLINIEK REUMATOLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND

UW BEZOEK AAN DE POLIKLINIEK REUMATOLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND UW BEZOEK AAN DE POLIKLINIEK REUMATOLOGIE FRANCISCUS VLIETLAND Inleiding U bent door uw huisarts of specialist doorverwezen naar de polikliniek Reumatologie. In deze folder leest u meer over de polikliniek,

Nadere informatie

Polikliniek Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie

Polikliniek Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie Centrumlocatie U bent verwezen naar de polikliniek van de afdeling Plastische en Reconstructieve Chirurgie en Handchirurgie. Graag informeren wij u over de algemene gang van zaken op onze polikliniek.

Nadere informatie

Poliklinische operatieve ingreep op de polikliniek Dermatologie

Poliklinische operatieve ingreep op de polikliniek Dermatologie Poliklinische operatieve ingreep op de polikliniek Dermatologie In overleg met uw behandelend arts wordt voor u een afspraak gemaakt voor een poliklinische operatieve ingreep op de polikliniek Dermatologie

Nadere informatie

Valpolikliniek afdeling. Klinische geriatrie. Klinische geriatrie. alle aandacht

Valpolikliniek afdeling. Klinische geriatrie. Klinische geriatrie. alle aandacht Valpolikliniek afdeling Klinische geriatrie Klinische geriatrie alle aandacht Valpolikliniek afdeling klinische geriatrie Binnenkort wordt u verwacht op de valpolikliniek van het Westfriesgasthuis. U wordt

Nadere informatie

Bezoekers Informatie en regels

Bezoekers Informatie en regels 00 Bezoekers Informatie en regels Als bezoeker bent u van harte welkom in SJG Weert. Het is vaak een moment waar patiënten naar toeleven. In deze folder vindt u meer informatie over een bezoek aan de verpleegafdeling.

Nadere informatie

Capaciteitsorgaan. (Theoretische) kans op een opleidingsplek. V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG

Capaciteitsorgaan. (Theoretische) kans op een opleidingsplek. V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG Capaciteitsorgaan (Theoretische) kans op een opleidingsplek V.A.J. Slenter, arts M&G, arts beleid en advies KNMG 1 25 maart 2017 Carrièrebeurs, Den Bosch Inhoud presentatie 1. Het loopbaanpad 2. Kenmerken

Nadere informatie

Toewijzingsvoorstel Jaar: 2013 Tranche: 1

Toewijzingsvoorstel Jaar: 2013 Tranche: 1 Toewijzingsvoorstel Jaar: 2013 Tranche: 1 Id Naam Plaats Eindspecialisatie InstroomPersonen 1101001 Universitair Medisch Centrum Groningen Groningen Anesthesiologie 16 1101001 Universitair Medisch Centrum

Nadere informatie

Welkom in de Sint Maartenskliniek

Welkom in de Sint Maartenskliniek Welkom in de Sint Maartenskliniek Inhoud Sint Maartenskliniek 3 Bezoektijden 3 Draadloos internet 3 Geld pinnen 3 Centrale hal: Atrium en Zorgpassage 3 Klachten of suggesties 4 Aansprakelijkheidsstelling

Nadere informatie

Polikliniek Orthopedie

Polikliniek Orthopedie Polikliniek Orthopedie In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt op de polikliniek Orthopedie van het Radboudumc. In deze folder vindt u informatie over de gang van zaken op de polikliniek.

Nadere informatie

REVALIDATIE. Welkom op de polikliniek voor fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatiegeneeskunde

REVALIDATIE. Welkom op de polikliniek voor fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatiegeneeskunde REVALIDATIE Welkom op de polikliniek voor fysiotherapie, ergotherapie, logopedie en revalidatiegeneeskunde Welkom! Welkom in het St. Antonius Ziekenhuis. Deze folder legt u uit waar u aan moet denken bij

Nadere informatie

Algemeen. Polikliniekboekje. www.catharinaziekenhuis.nl

Algemeen. Polikliniekboekje. www.catharinaziekenhuis.nl Algemeen Polikliniekboekje www.catharinaziekenhuis.nl Inhoud Hoe komt u bij het Catharina Ziekenhuis?... 3 Openbaar vervoer... 3 Eigen vervoer... 4 Parkeren... 5 Fiets/bromfiets... 5 Rolstoelen... 6 Wegwijs

Nadere informatie

GOED Ridderkerk Welkom op de buitenpolikliniek

GOED Ridderkerk Welkom op de buitenpolikliniek GOED Ridderkerk Welkom op de buitenpolikliniek Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding GOED Ridderkerk is de buitenpolikliniek van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Nadere informatie

Goed voorbereid naar de polikliniek Reumatologie

Goed voorbereid naar de polikliniek Reumatologie Goed voorbereid naar de polikliniek Reumatologie Inhoudsopgave Wat neemt u mee? 3 Waar meldt u zich? 3 Als u niet kunt komen 3 Uw bezoek aan de polikliniek 3 Behandelaars 4 Maartensapotheek 5 Wordt de

Nadere informatie

Algemeen. Poliklinieken; een afspraak bij polikliniek, functieafdeling, radiologie of poliklinisch laboratorium

Algemeen. Poliklinieken; een afspraak bij polikliniek, functieafdeling, radiologie of poliklinisch laboratorium Algemeen Poliklinieken; een afspraak bij polikliniek, functieafdeling, radiologie of poliklinisch laboratorium Inhoudsopgave 1. Informatie over de polikliniek...4 2. Waar maakt u een afspraak...4 Poliklinieken

Nadere informatie

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond

Afdeling M Inleiding Type afdeling Plattegrond Afdeling M Hoofdhals-oncologie KNO Mondziekten, kaak- en aangezichtschirurgie Oogheelkunde Plastische chirurgie Urologie 1 Inleiding U bent, of wordt binnenkort, opgenomen op afdeling M. Deze folder brengt

Nadere informatie

Welkom op de Dagkliniek Geriatrie

Welkom op de Dagkliniek Geriatrie Welkom op de Dagkliniek Geriatrie Inleiding U heeft een afspraak op de Dagkliniek Geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op dag van uur tot uur. Het is belangrijk dat u op tijd

Nadere informatie

Welkom op de Dagkliniek Geriatrie

Welkom op de Dagkliniek Geriatrie Welkom op de Dagkliniek Geriatrie Albert Schweitzer ziekenhuis oktober 2014 pavo 0952 Inleiding U heeft een afspraak op de Dagkliniek Geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie Dordwijk op

Nadere informatie

Wachttijden polikliniek en behandeling

Wachttijden polikliniek en behandeling en Alphen aan den Rijn Cardiologie Chirurgie Algemeen 2 Liesbreuk 3 Varices lasermethode 3 Bypass chirurgie 1 Carotis chirurgie 1 Colon/rectum chirurgie 2 Mamma chirurgie 2 Nieuwe mamma patient + foto

Nadere informatie

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten

MES-6 / 2 14. Informatie voor en over Coassistenten MES-6 / 2 14 A6 A6 Informatie voor en over Coassistenten A5 A5 A4 A4 Informatie voor en over Coassistenten Medisch Spectrum Twente Medisch Spectrum Twente (MST) behoort tot de grootste niet-academische

Nadere informatie

Welkom op de polikliniek Geriatrie

Welkom op de polikliniek Geriatrie Welkom op de polikliniek Geriatrie Naar het ziekenhuis? Lees eerst de informatie op www.asz.nl/brmo. Inleiding U heeft een afspraak op de polikliniek Geriatrie van het Albert Schweitzer ziekenhuis, locatie

Nadere informatie

Poliklinische operatieve ingreep Polikliniek KNO

Poliklinische operatieve ingreep Polikliniek KNO Poliklinische operatieve ingreep Polikliniek KNO In overleg met uw behandelend arts heeft u een afspraak gemaakt voor een poliklinische operatieve ingreep op de Polikliniek Keel- Neus- Oorheelkunde van

Nadere informatie

Valpolikliniek. afdeling klinische geriatrie. Locatie Hoorn/Enkhuizen

Valpolikliniek. afdeling klinische geriatrie. Locatie Hoorn/Enkhuizen Valpolikliniek afdeling klinische geriatrie Locatie Hoorn/Enkhuizen Valpolikliniek afdeling klinische geriatrie Binnenkort wordt u verwacht op de valpolikliniek van het Westfriesgasthuis. U wordt daar

Nadere informatie

Informatiebrochure voor patiënten Eerste bezoek

Informatiebrochure voor patiënten Eerste bezoek Informatiebrochure voor patiënten Eerste bezoek Inleiding U bent verwezen naar het Pijncentrum in het Bravis ziekenhuis locatie Roosendaal of de polikliniek Etten-Leur. Het Pijncentrum is een onderdeel

Nadere informatie

Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis

Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis Opname Goed voorbereid naar het ziekenhuis www.nwz.nl Inhoud Welke afdeling regelt uw opname? 3 Wanneer bent u aan de beurt? 4 Wel of niet reanimeren? 4 Wat neemt u mee? 4 Niet meenemen 6 Opname 6 Bereid

Nadere informatie