Klasgebeden Advent. Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Klasgebeden Advent. Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe"

Transcriptie

1 Klasgebeden Advent Don Bosco Sint-Pieters-Woluwe Een verzameling gebeden en bezinningsteksten rond Advent. De eerste drie weken zijn voornamelijk gericht op de leerlingen, de laatste week op de leerkrachten. samen DON BOSCO zijn plaats geven

2 ADVENT Advent betekent eigenlijk Hij komt Het verwijst naar de tijd van wachten op de komst van Jezus Christus, God-met-ons. Vier weken van verwachten, van uitkijken naar het licht voor de wereld. Het is een tijd van inkeer, van corrigeren waar we fout zitten in onze omgang met elkaar en onze relatie tot God. In deze weken worden we uitgenodigd om met onze eigen talenten deel te nemen aan het verhaal van God met mensen. Elk op zijn eigen manier. Waar kan jij je inzetten voor iemand anders? Eerste week van de advent Elke week van de advent wordt in de kerk en op vele andere plaatsen een kaars meer aangestoken op een groene krans, tot er vier kaarsen branden. Mag de eerste kaars ons ertoe stimuleren licht-brengers te zijn, op school en thuis. Lichtbrengers zijn mensen die niemand afschrijven of uitsluiten, maar in tegendeel geluk brengen en uitweg bieden. Laten we elkaar daar ook bij helpen. Advent moet een tijd worden die onrustig maakt: het durven zien van zoveel uitsluiting van mensen als jij en ik, moet een oproep worden om grondig iets te veranderen bij onszelf, in onze eigen klasgroep en in de grote samenleving. Kerstmis moet een begin worden van een nieuwe manier van leven. Een nieuw begin van een lange weg van ommekeer en solidariteit, van er zijn voor anderen, in de eerste plaats voor allen die buitenspel gezet worden. Zo wordt God mens. God, Geef ons mensen op onze weg die kunnen zien en luisteren met Uw hart. Mensen die geduldig en mild zijn en altijd nieuwe kansen geven, zoals Gij u getoond hebt in Jezus van Nazareth. Mensen die ons wakker schudden zodat we het onrecht zien. Die met de kracht van hun leven ons oproepen om iets te doen in solidariteit met velen. Raak ons dan met het vuur van Uw liefde en maak ons één van hart. Dat vragen wij U voor vandaag en morgen. Wat als we nu eens simpelweg geloven in mensen. In wat ze kunnen, wat ze willen en waarvan ze dromen. En vooral ook geloven in jezelf, in je eigen mogelijkheden: wat kan ik doen, wat wil ik doen om de dromen van anderen waar te maken. Simpelweg geloven dat gewone mensen, hand in hand, schouder aan schouder, buitengewone dingen doen. (vrij naar Barack Obama)

3 Tweede week van de advent Vier kaarsjes staan er op een adventskrans. Deze week steken we het tweede kaarsje aan om licht te werpen op wie het niet getroffen hebben in het leven, op wie er niet helemaal of helemaal niet mogen bijhoren. Je vindt ze overal, misschien ook wel in je eigen klas, in je eigen familie. Misschien herken je jezelf wel als een van hen. Laten we in deze advent meer oog hebben voor dit onrecht en proberen er iets aan te doen. Elke dag weer. God bij U is er plaats voor iedereen, vooral voor wie klein is of uitgesloten wordt. Laat ons nooit iemand aan de kant zetten, maar help ons in deze advent te groeien en ons hart wijd open te zetten. Zodat de wereld mag worden zoals U bedoeld hebt, een wereld waar uw licht van vrede mag schijnen. Op een dag in de bus naar Miami. Een van de passagiers was juist vrijgelaten uit de gevangenis. Iedereen kon horen wat hij tegen de chauffeur vertelde. Juist voor zijn vrijlating had hij zijn vrouw in een brief geschreven dat hij het zou begrijpen als ze hem nooit meer wou terug zien. Maar hij had eraan toegevoegd: 'Als je me toch nog een kans wil geven, bind dan een geel lint rond de oude eik in het centrum van het dorp. Dan zal ik van de bus stappen. Als er geen lint is, rijd ik door en zal ik jou vergeten.' Wat later reed de bus het dorp binnen. De man boog het hoofd in zijn handen en vroeg aan de chauffeur: wil jij letten op de eik? Iedereen in de bus keek vol spanning uit. Toen de bus de eik naderde, barstte er plots een luid gejuich en applaus los. De man keek uit het raampje en zag de oude eik, volgehangen met wel honderd gele linten. Onder het gejuich van de andere passagiers, rende hij de bus uit, in de armen van zijn vrouw. Donker is het als we elkaar het licht in de ogen niet gunnen. Zwaar is het als we op elkaar blijven wegen. Zwart is het als we elkaar blijven verwijten voor het vuilnis van de straat. Maar licht kan het worden als we de deur open zetten naar elkaar toe. Lichter kan het worden als we samen op weg willen gaan. Mooi kan het worden bij de hand die wordt uitgestoken. Heer onze God, Jij stond aan de kant van uitgesloten, rechteloze mensen. Je daalde af in hun wereld. Je zag hun pijn en hun ellende en je noemde hen: mijn volk. Je openbaarde hen je naam, je diepste wezen: 'Ik ben er voor u'. Je trok met ze mee, doorheen de dorheid van hun bestaan, doorheen de uitzichtloosheid van de woestijn. En telkens wisten ze van Jou: Hij laat ons niet vallen. Hij niet! Daarom willen wij in Jou geloven door jouw weg te gaan, door jouw leven te leven. Dat vragen wij U voor vandaag en morgen en alle dagen.

4 Derde week van de advent Elke dag wordt wat korter. Elke dag een beetje meer nacht. In de donkerte van die nachten ontsteken we elke week een kaars meer deze week al drie! - tot we de krans rond zijn en er weer genoeg licht en warmte zal zijn om een thuis te geven aan het Kerstekind. Als je warmte uitstraalt, langzaam weer mens wordt, meer mens, dan is er groeiend licht, dan is er hoop, dan zijn we echt op weg naar de kribbe Wat is een goed woord? Een woord dat goed doet. Een woord dat optilt. Een woord dat verbindt. Een woord waar je warm van wordt vanbinnen. Een goed woord kan ook een lastig woord zijn. Een lastige vraag. Een woord dat je aan het denken zet. Een woord dat je stil maakt. Goede woorden zijn niet vanzelfsprekend. Je moet er elke dag aan werken. Willen we er deze week eens een actiepunt van maken elke dag aan iemand een goed woord te schenken? Er was een tijd dat de mensen in deze korte dagen bij het schemerlicht en bij het halfopen deksel van de kachel niet anders deden dan verlangen: een eeuwenoud verlangen naar de lente en het langer worden van de dagen. Nu scheppen wij iets van dezelfde sfeer met kerstboomlichtjes en vele kaarsen. Maar ons verlangen is zoveel meer, reikt zoveel verder dan de lente en het langer worden van de dagen. Wij verlangen bij de duistere berichten van onze dagen naar een land en een leven zonder ongerechtigheid, angst en leugen. Wij bidden om advent, om licht dat groter is dan het licht van de mensen en om de liefde van God, mooier dan de lente! En terwijl wij ons druk maken om Jezus een plaats te geven in ons bestaan of onze kerststallen, of dat niet meer doen en zeggen dat we Hem soms niet meer zo zien zitten, zit Hij zelf neer op onze drempel en vraagt ons als een mens op de vlucht om asiel, om bad en bed, om werk en brood, om mensenrecht. Hij is iedere man en vrouw die geen huis, geen eten en drinken heeft, die ziek is en eenzaam. En Hij fluistert ons in: al wat je hen doet, heb je ook mij gedaan. Al wat je hen niet geeft, heb je ook mij niet gegeven. Hij komt ons tegen, elke dag. God blijft niet zomaar dromen. Hij maakt zijn dromen waar. Een Kind wordt geboren wel klein en broos maar niet hulpeloos. Geknakte mensen van overal komen bij dit Kind en geven het alles wat ze hebben. Geleerde mensen van heel ver weg zien toekomst in dit Kind en vertellen het de wereld rond. Gewone mensen een man en een vrouw zeggen JA aan het Kind en geven er hun hele leven voor. Gods dromen worden met Kerstmis werkelijkheid door mensen zoals jij en ik.

5 Vierde week van de advent Heer, onze wereld lijkt soms een stal vol ezels en ossen, kaf en koren, een wriemelende mierenhoop van onverdraagzame mensen... Ons hart lijkt soms een stal vol tegenstrijdige gevoelens, een rommel van complexen, een nest vol kleinzerigheid, onder een laag grijze stof van pretentieuze oppervlakkigheid, met een kribbe die helemaal gevuld wordt met het lieve ik... Geef ons de moed om schoon schip te maken, om wat uit te mesten en plaats te maken voor U. Een beetje plaats, voldoende voor een kind. (Bij de afbeelding) Advent: hoge verwachtingen voor het grote kerstconcert. Alles lijkt reeds klaar. De stilte vóór de schermen misleidt. Met uitstekende partituren fijngestemde instrumenten en virtuoze solisten heb je nog geen hemelse muziek. Muzikanten heb je nodig die bezield en enthousiast zich voorbereiden: oefenen en nog eens oefenen en herbeginnen, mensen die zich op elkaar afstemmen tot een harmonisch samenspel. Het goede en mooie komt niet vanzelf. Advent is zoals het leven zelf: het is veel Kerstmis repeteren Stuur ons af en toe een engel, God, die ons toefluistert dat we niet bang moeten zijn om ons hart voor u open te stellen en ons leven af te stemmen op uw golflengte. Laat ons groeien in eenvoud, opdat Jezus met Kerstmis ook in ons geboren kan worden en opdat we zelf zichtbaar teken worden van de belofte dat u mét ons bent, in dagen van vreugde én in dagen van pijn. Help ons, God, opdat we ook zelf af en toe zo'n 'engel van een mens' mogen zijn. Mensen zijn een en al verwachting. Dat is uniek. Wat weet een steen van de toekomst? Hoe kan het water op morgen hopen? Planten zullen geen plannen maken. Hoe ver gaan de wensen van dieren? Maar mensen: die worden geboren om verder te gaan, zij willen voort, toekomst ontwerpen, dieper zoeken, vragen stellen. Mensen leven van morgen, van wat nog niet is - zal het er komen? Mogelijk lukt het. Goede God, help ons om te blijven geloven in idealen, laat mij niet zeggen: ik heb niets gezien, ik keek ergens anders naar. Laat de hemel niet boven ons zijn, maar sterk ons om de hemel op aarde te maken. Goede God, die ons de ogen opent voor wat er in de wereld gebeurt, U die ons hart sneller doet kloppen als mensen om hulp vragen of zich gekleineerd voelen, wees in ons: Kracht en Hoop, Uithoudingsvermogen en Liefde om aan te pakken wat U ons te doen geeft voor iedere mens op onze weg, voor iedere jongere die ons hier op school gegeven is. Zo bidden wij in naam van Jezus, die wij verwachten en naar wie wij uitkijken.

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven derde graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan

Verhaal week 1 (hdl. p ) wordt voorgelezen. (geselecteerde tekst) Prent 1 staat vooraan Advent vieren en beleven tweede graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit de mand en leggen dit rond

Nadere informatie

Voorwoord. Uit uw hemel zonder grenzen komt gij tastend aan het licht Met een naam en een gezicht, even weerloos als wij mensen.

Voorwoord. Uit uw hemel zonder grenzen komt gij tastend aan het licht Met een naam en een gezicht, even weerloos als wij mensen. Voorwoord Advent betekent eigenlijk Hij komt Het verwijst naar de tijd van wachten op de komst van Jezus Christus, Godmet-ons. Vier weken van verwachten, van uitkijken naar het licht voor de wereld. Het

Nadere informatie

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN

E R E D I E N S T. 25 december 2014 Kerstmorgen. KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN E R E D I E N S T 25 december 2014 Kerstmorgen KERSTFEESTVIERING met de KINDEREN Protestantse gemeente Brielle Sint-Catharijnekerk voorganger ds. Anke Dekker ouderling Rienk Koopmans organist Marco t Hart

Nadere informatie

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet.

Kerstviering groep 4. Welkom. Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Kerstviering groep 4 Welkom Als de kerstklokken luiden Dan zingen wij een lied Voor God die met veel liefde Naar alle mensen ziet. Als de kerstklokken luiden Dan horen wij steeds weer Dat Jezus is geboren.

Nadere informatie

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer

Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Eucharistieviering van 25 december 2013 Geboorte van de Heer Vooraf zingt het koor: Puer natus. Intredelied: nr. 205: Heden zal uw redder komen. Begroeting P. Wie u ook bent, wat u ook zoekt, van waar

Nadere informatie

Jaar A - Jezus! Samen op weg

Jaar A - Jezus! Samen op weg B I J L A G E B I J J A A R A Gebeden en liederen GEBEDEN GEKEND IN HEEL DE WERELD INHOUDSTAFEL Onze Vader Onze Vader, die in de Hemel zijt, Uw Naam worde geheiligd, Uw Rijk kome, Uw wil geschiede op aarde

Nadere informatie

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen

Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen Suggesties voor de naamopgave van de kandidaat-vormelingen In de brochure Pastoraal bij het vormsel. Catechese en gemeenschap, wordt de eerste zondag van de advent gesuggereerd als een geschikt moment

Nadere informatie

Klasgebeden Advent. Don Bosco Hechtel

Klasgebeden Advent. Don Bosco Hechtel Klasgebeden Advent Don Bosco Hechtel Een verzameling klasgebeden rond Advent. Het document is zo opgebouwd dat het als gebedenboekje kan afgedrukt worden. samen DON BOSCO zijn plaats geven 4 Week 1 Al

Nadere informatie

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen!

Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Op weg naar Pasen Thema van vandaag : Vraag iemand je te helpen! Eerste lezing:

Nadere informatie

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis)

Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Gebedsviering van 3 februari 2013 Opdracht van de Heer (O.-L.-Vrouw Lichtmis) Intredelied: nr. 530: Zo vriendelijk en veilig als het licht, strofen 1, 2 en 3. Begroeting en openingswoord P. Broeders en

Nadere informatie

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon

Op weg met Jezus. eerste communieproject. Hoofdstuk 5 Bidden. H. Theobaldusparochie, Overloon Op weg met Jezus eerste communieproject H. Theobaldusparochie, Overloon Hoofdstuk 5 Bidden Eerste communieproject "Op weg met Jezus" hoofdstuk 5 blz. 1 Joris is vader aan het helpen in de tuin. Ze zijn

Nadere informatie

2.3. eventueel reframing : hoe is het zo ver kunnen komen? Wat was wél goed en ben ik je dankbaar voor? Ziekenzegening

2.3. eventueel reframing : hoe is het zo ver kunnen komen? Wat was wél goed en ben ik je dankbaar voor? Ziekenzegening Ziekenzegening 1. Vooraf - kaars meenemen (ev aan familie vragen of ze zelf kaars, kruisbeeld hebben waaraan ze gehecht zijn) - info bij verpleegkundigen en nadien feedback - belet op deur 2.3. eventueel

Nadere informatie

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST

EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST EVANGELISCHE BROEDERGEMEENTE COMENIUSSCHOOL ZEIST HOSIANNADIENST 1 ADVENT 2014 2 Welkom Advent is kijken naar wat komt, hoewel er weinig zicht is. Je steekt een kaars aan in de nacht, omdat je iets van

Nadere informatie

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE

KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KERSTVIERING 2017 FEEST VAN GODS LIEFDE KINDERNEVENDIENST PROTESTANTSE GEMEENTE TUBBERGEN ZONDAG 24 DECEMBER 2017 2 Lied: Brandend kaarsje 1. Jezus zegt dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als

Nadere informatie

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018

Paaswake voor kinderen 31 maart 2018 We luisteren: - Veldhuis & Kemper is het mooi Is het constant een zooi Er is lief Er is leed Er is zuinig of breed Er is kort Er is lang Vrolijk en bang Er is hoop Er is stil Er is zang Er is langzaam

Nadere informatie

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden.

Laten wij even in stilte onze pijn, onze moeite en ons zoeken verwoorden. Bij Maria met verdriet terecht kunnen. We kunnen met onze pijn, met ons verdriet bij Maria terecht. We kunnen in gebed verwoorden wat het ons moeilijk maakt. We staan er op die manier niet meer alleen

Nadere informatie

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons

Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Middernachtmis van 24 december 2013 In dit kind is God met ons Om 11.45 u. zingt het koor kerstliederen. Openingslied: Puer Natus. Begroeting en inleiding Welkom in deze vreugdevolle nacht, van de kou

Nadere informatie

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel!

Kinder Woord Dienst van Oase. Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Oase viering 22 oktober 2016 Bidden Liedje: Wees eens even stil Wees eens even stil,

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013

Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Adventsviering Eerste Communicanten 15 december 2013 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Kruisteken Vieren we samen rond de

Nadere informatie

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg

Zondag 14 Februari 2016 is er om 15 uur een aangepaste gezinsdienst in de Opstandingskerk te Terneuzen. Voorganger: De heer J. Bimmel uit Middelburg LITURGISCHE WERKGROEP VOOR AANGEPASTE GEZINSDIENSTEN Corr. Adr.: Mevr. J. Pelle - Tel. 0115-694737 e-mail: japelle@zeelandnet.nl Dhr. A. Scheele - Tel. 0115-563188 e-mail: ascheele@hetnet.nl THEMA: Zondag

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 11 december 2016

Adventsviering Eerste Communicanten 11 december 2016 Adventsviering Eerste Communicanten 11 december 2016 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Vandaag is ook de omhaling voor Welzijnszorg

Nadere informatie

Het verhaal over de opstanding is de climax van het Nieuwe Testament. Het is een verhaal dat aansluit bij ons diepste mens-zijn.

Het verhaal over de opstanding is de climax van het Nieuwe Testament. Het is een verhaal dat aansluit bij ons diepste mens-zijn. Lieve gemeente, Zopas zijn we de dienst begonnen met tegen elkaar te zeggen dat Christus waarlijk is opgestaan. Een prachtig begin van de Paasmorgen. Toch voelen we het vaak als een lastige uitspraak.

Nadere informatie

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding

JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN. Onzevader in eerste communievoorbereiding JEZUS LEERT OOK MIJ BIDDEN Onzevader in de voorbereiding op de eerste communie Onzevader in eerste communievoorbereiding Doelgroep: Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie Doelstelling: Met

Nadere informatie

Eucharistie met ziekenzalving

Eucharistie met ziekenzalving Intredelied: Eucharistie met ziekenzalving Vrede voor jou, hierheen gekomen, zoekend met ons om mens te zijn. Jij maar alleen, jij met je vrienden, jij met je last, verborgen pijn: vrede, genade, God om

Nadere informatie

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017

Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Oasemoment 'De goede herder' Emmaüsparochie - donderdag 27 april 2017 Inleiding Er is maar één goede herder die zijn schapen kent, één naar wie de schapen luisteren. Eén die bekwaam is om ze allemaal op

Nadere informatie

een ouverture van smaak en raffinement een preludium op een schitterende uitvoering.

een ouverture van smaak en raffinement een preludium op een schitterende uitvoering. ADVENT: PRELUDIUM Soep in Flair en in Libelle, verse warme soep bij de maaltijd of in de koffiepauze, soep in Poverello en in het opvanghuis, Soep op de stoep... Hoe dan ook verschijnt een oneindige variatie

Nadere informatie

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent

Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Eucharistieviering van 1 december 2013 Eerste zondag van de advent Openingslied Welkom en kruisteken P. Welkom op deze eerste zondag van de advent. We beginnen een weg van donker naar licht. En we vragen

Nadere informatie

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2014. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2014 Ds. W.E. den Hertogschool Kling klokjes klingelingeling, kling klokjes kling. Laat de boodschap horen: Jezus is geboren, Voor die blijde klanken, willen wij God danken. Kling klokjes klingelingeling,

Nadere informatie

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan

Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen. Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan Januari: pastorale namiddag: thema: Nieuwjaar, Driekoningen Dia Vooraf: micro aanleggen, albe aan, cd's klaarleggen bij cd speler, lichtjes aan vooraf: rustige muziek: instrumentale kerst cd 1 Inleiding:

Nadere informatie

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent

Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Eucharistieviering van 22 december 2013 Vierde zondag van advent Openingslied: ZJ 115: De nacht loopt ten einde. Begroeting P. Welkom in deze vierde adventsviering. We zijn samengekomen om kracht en bemoediging,

Nadere informatie

Gebeden voor jongeren

Gebeden voor jongeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Gebeden voor jongeren... 2 Gebed van het licht... 2 Mijn leven tot een licht... 2 Gebed voor sterke benen... 2 Dankgebed... 3 Gebed van Franciscus... 3 Dankgebed als je

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 14 december 2014

Adventsviering Eerste Communicanten 14 december 2014 Adventsviering Eerste Communicanten 14 december 2014 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Vandaag zijn we halfweg op onze tocht naar Kerstmis toe. Kruisteken Vieren we samen rond de

Nadere informatie

Openingsgebeden INHOUD

Openingsgebeden INHOUD Openingsgebeden De schuldbelijdenis herzien Openingsgebeden algemeen Openingsgebeden voor kinderen Openingsgebeden voor jongeren INHOUD De schuldbelijdenis herzien De schuldbelijdenis heeft in de openingsritus

Nadere informatie

Kerstviering Kleuters

Kerstviering Kleuters Kerstviering Kleuters welkom Welkom, welkom, dit is het moment om de dag te vieren. Welkom, welkom, dit is het moment; goed dat jij er bent. Er staat een kaarsje en het brandt, het glimlacht naar ons allen,

Nadere informatie

Adventsviering Eerste Communicanten 16 december 2018

Adventsviering Eerste Communicanten 16 december 2018 Adventsviering Eerste Communicanten 16 december 2018 Verwelkoming Welkom op deze derde zondag van de advent. Welkom in het bijzonder aan alle kinderen die hun eerste communie gaan doen en aan alle ouders

Nadere informatie

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN

AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN Gebedsviering juni 2017 AMEN OM MET KRACHT TE BEVESTIGEN LIED: LICHT DAT ONS AANSTOOT IN DE MORGEN ZJ 825 In ons midden kunnen we verschillende kaarsjes plaatsen, in de vorm van een kruis. Bij het zingen

Nadere informatie

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen

Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Een greep uit een presentatieviering met als thema: Licht zijn voor anderen Openingstekst: (Door een ouder en kind) A. Zeg zou jij het licht aandoen? Je moet opschieten, want het is bijna tijd. Dadelijk

Nadere informatie

Zondag 2 december e advent aankondiging van de geboorte van Johannes

Zondag 2 december e advent aankondiging van de geboorte van Johannes Zondag 2 december 2018 1e advent aankondiging van de geboorte van Johannes Lezing: Lucas 1 : 5 25 Het is advent. En hoe onwerkelijk misschien ook: de advent ster hangt weer voor de ramen, als teken dat

Nadere informatie

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus

Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 29 april 2018 Dienst met de catechesegroep gehandicapten Thema: Eten met Jezus 9.30 uur Voorganger: ds Adri van der Wal Met medewerking van de 4U-band o.l.v. André Kastelein 1 Intocht De kerkenraad komt

Nadere informatie

De Bijbel open (05-01)

De Bijbel open (05-01) 1 De Bijbel open 2013 1 (05-01) Vandaag is het de eerste zaterdag in het nieuwe jaar 2013. Ik wil deze uitzending beginnen met u van harte een gezegend Nieuwjaar toe te wensen. Maar wat is een gezegend

Nadere informatie

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal

Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december Kerstverhaal Kinderkerstfeest van de Kindernevendienst 26 december 2016 Kerstverhaal Heel lang geleden was er een jonge vrouw, Maria. Zij woonde in het dorpje Nazareth. Maria was een heel gewone vrouw, net zo gewoon

Nadere informatie

Hand in hand door het leven gaan.

Hand in hand door het leven gaan. Ziekenzalving Hand in hand door het leven gaan. PZ Sancta Maria de pastorale dienst 1 KRUISTEKEN OPENING L: Hartelijk welkom iedereen en dank je wel voor jullie aanwezigheid bij dit sacrament van nabijheid

Nadere informatie

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve

Gedachtenisdienst. Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk Elburg. Voorganger: ds. E. van Leersum Organist: Johan Hoeve ook dan zou het duister voor u niet donker zijn - de nacht zal oplichten als de dag, het duister helder zijn als het licht. Psalm 139 : 12 Gedachtenisdienst Eeuwigheidszondag 22 november 2015 Ichthuskerk

Nadere informatie

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg

Liturgie. Datum 26 maart Lezing Johannes 6: 1-15 Meer dan genoeg Liturgie Naam van de zondag Vierde zondag van de 40-dagentijd Datum 26 maart 2017 Kerkgebouw Carnisse Haven Lezing Johannes 6: 1-15 Thema Meer dan genoeg - Woord van welkom en mededelingen - Moment van

Nadere informatie

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen,

Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Gemeente van onze Heer Jezus Christus, lieve mensen, Een Joodse, Chassidische rabbi, ik weet niet meer welke, zit in zijn studeerkamer de Thora te bestuderen. Ineens wordt er hard op de deur geklopt, en

Nadere informatie

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C)

Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Eucharistieviering van 3 november 2013 Eenendertigste zondag door het jaar (C) Intredelied: ZJ nr. 540: Heer, onze Heer, hoe zijt gij aanwezig, strofe 1, 2 en 3. Begroeting P. Welkom zusters en broeders,

Nadere informatie

Zondag 16 december, 3 e advent dienst met HA ds. A.J.Wouda. Filippenzen 4: 4-9. Gemeente van onze Heer Jezus Christus,

Zondag 16 december, 3 e advent dienst met HA ds. A.J.Wouda. Filippenzen 4: 4-9. Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Zondag 16 december, 3 e advent dienst met HA ds. A.J.Wouda Filippenzen 4: 4-9 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Een paar verzen uit een brief van Paulus aan de gemeente in Filippi, een klein havenstadje

Nadere informatie

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug

Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Kerstfeest 17 december 2014 Groep 6/7 De Brug Welkom Lied: Dank je voor dit warme licht (kaarsen worden aangestoken door Youri) 1. Eerste kaars, wat wil jij zeggen als je branden gaat? Zie jij in je mooiste

Nadere informatie

Wat maakt jou sterk? Kun je dat oefenen?

Wat maakt jou sterk? Kun je dat oefenen? Kinder Woord Dienst van Oase Elke keer dat je komt, krijg je een Bijbel verhaal, (Ze verschijnen ook op de Oase website.) Verzamel ze en je hebt je eigen Bijbel! Vastentijd Wat maakt jou sterk? Kun je

Nadere informatie

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis?

Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? Kerstnachtdienst 2014 Is er iets met Kerst mis? In deze avond zijn we hier samengekomen, om met elkaar kerstmis te vieren. En we stellen ons de vraag: is er iets met Kerstmis? In deze avond zoeken we een

Nadere informatie

Jezus is de morgenster

Jezus is de morgenster Jezus is de morgenster Kinderkerstfeest op 2 de kerstdag 10:00 uur in de Hervormde Kerk te Den Ham Met medewerking van de zondagsschool, kindernevendienst en de clubs Muzikale ondersteuning doormiddel

Nadere informatie

Preek 1 e Kerstdag 2018

Preek 1 e Kerstdag 2018 Lieve mensen, Met Bijbelverhalen heb ik vaak de ervaring dat wanneer je er even in spit, dat je dan tot de ontdekking komt dat ze weliswaar duizenden jaren geleden gebeurd zijn of verteld zijn, maar dat

Nadere informatie

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen

BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE. voor het doopsel van meerdere kinderen BELOFTE-FORMULES DOOPLITURGIE voor het doopsel van meerdere kinderen In dit boekje vind je een 15-tal voorbeelden van belofte-formules die je als ouders kan uitspreken tijdens de doopviering van je kind.

Nadere informatie

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander

LITURGIE. openluchtdienst 28 juni uur. thema: Jij en die ander LITURGIE openluchtdienst 28 juni 2015 15.00 uur thema: Jij en die ander voorganger: Durk Muurling muziek: Harry, Wilma, Debbie, Bendja, Rianne, Wim Woord van welkom We zingen staande: opwekking 539 Kom

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr.

Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. Protestantse Gemeente De Open Hof Orde van dienst zondag 27 januari 2019 Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer Muziek: dhr. Leo Lommers =====================================================================================================================================================================================

Nadere informatie

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper

Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk. Aanvang uur dinsdag 11 april Sterk en dapper Liturgie avondgebed in de Stille Week in de Michaëlskerk Voorbereid door gemeenteleden Aanvang 19.30 uur dinsdag 11 april 2017 Sterk en dapper Sterk en dapper is jezelf, anderen en situaties accepteren.

Nadere informatie

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018

Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk. 24 juni 2018 Liturgie voor de zangviering in de Slangenburgse kerk 24 juni 2018 Deze zangdienst is voorbereid door: Barthie, Roelien, Sieds, Madelon Organist: Sieds Bosgraaf Orgelspel Welkom en mededelingen en de kaarsen

Nadere informatie

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017

Liedboekje kinderkoor de Bubbel. september t/m december 2017 Liedboekje kinderkoor de Bubbel september t/m december 2017 Volg het spoor : Kijk eens naar een vlinder luister naar een eend die kwaakt kijk eens naar de bloemen zie hoe mooi ze zijn gemaakt kijk eens

Nadere informatie

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool

Kerstfeest 2015. Ds. W.E. den Hertogschool Kerstfeest 2015 Ds. W.E. den Hertogschool Lichtjes, lichtjes overal Kerstfeest is het nu Jezus is geboren Zeggen zij aan U Groep 1/2 Welkom Kim & Jake Openingsgebed Gebed door groep 6 (1) Lieve Here God,

Nadere informatie

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo?

Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12. Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Bijbellezing: Johannes 14 vers 1 tot 12 Tom, Tom is altijd goed Kom, kom nou zeg, is dat zo? Heb een Tom, Tom gekocht Bij de ANWB winkel in Drachten Nou ja ik heb hem eigenlijk gekregen Voor mijn verjaardag

Nadere informatie

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018

Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 Baalderdienst Zondag 10 juni 2018 AVG: Wet op Privacy In deze dienst zullen foto s worden gemaakt, die op de facebookpagina en website van onze gemeente worden geplaatst. Als u niet herkenbaar in beeld

Nadere informatie

Marcus 1:12,13 35-38. Jesaja 30:15-18. Gemeente van onze Here Jezus Christus

Marcus 1:12,13 35-38. Jesaja 30:15-18. Gemeente van onze Here Jezus Christus Marcus 1:12,13 35-38 Jesaja 30:15-18 Gemeente van onze Here Jezus Christus Het gebedsleven van Jezus is voor ons een wat onbekend terrein. Dat moet het ook wel een beetje blijven. Hoe Hij met zijn Hemelse

Nadere informatie

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes

Aansteken van de adventskaarsen. refrein: refrein. refrein. Welkom. Lied: Verlanglichtjes Kerstfeest 2016 Welkom Aansteken van de adventskaarsen Lied: Verlanglichtjes refrein: Vier kleine kaarsen, verlanglichtjes voor kerst. Zo komt voor jou en mij het kerstfeest dichterbij Steek ze aan. Ze

Nadere informatie

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd.

Bezinning. Je mag op de bloem die je gekregen hebt een wens zetten, een voornemen voor deze vastentijd. Bezinning Thema Andes, harmonie, schepping Aankleding Op de grond ligt een Wipalavlag of een mooie doek met erop een ondiepe schaal. Bij het binnenkomen krijgt iedereen een kommetje water, een brandend

Nadere informatie

Gemeente van Jezus Christus,

Gemeente van Jezus Christus, Gemeente van Jezus Christus, Ik heb geen bedelaar in mijn kennissenkring. Wat zegt dat van mij? Maar ik heb er natuurlijk wel eens een gezien. In Utrecht, in Amsterdam, in steden in het buitenland Als

Nadere informatie

Christus als leerling volgen

Christus als leerling volgen Christus als leerling volgen Voorbereiding voor de huisbezoeken van 2014/2015 Het was in Antiochië dat de leerlingen voor het eerst christenen werden genoemd. In onze verhouding tot de Heer kan het waardevol

Nadere informatie

Mijmeren rond Nieuwjaar en Driekoningen

Mijmeren rond Nieuwjaar en Driekoningen CD s Mijmeren rond Nieuwjaar en Driekoningen Inleiding: Dat we in 2015 verder mogen doen zoals het met Kerstmis begon. Zoals de engel: mensen hoop en uitzicht geven in crisistijd. Zoals het engelenkoor:

Nadere informatie

Liederen voor kinderen. 20 liederen voor tijdens de eredienst

Liederen voor kinderen. 20 liederen voor tijdens de eredienst Liederen voor kinderen 20 liederen voor tijdens de eredienst 3 Lied van Franciscus God wij danken U voor een kring van dagen. Voor broeder Wind, voor de stilte en storm. Voor zuster Water zo zuiver en

Nadere informatie

Verhaal: Jozef en Maria

Verhaal: Jozef en Maria Verhaal: Jozef en Maria Er was eens een vrouw, Maria. Maria was een heel gewone jonge vrouw, net zo gewoon als jij en ik. Toch had God haar uitgekozen om iets heel belangrijks te doen. Iets wat de hele

Nadere informatie

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst

Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Zondag 5 maart 2017 Wijkgemeente De Drieklank CBS Het Kompas Schoolkerkdienst Voorganger Organist Beamer : ds. Peter van de Peppel : Maarten Groen : Dirk Dallinga Thema: De verloren zoon Welkom en mededelingen

Nadere informatie

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief

1 Tessalonicenzen 1. Begin van de brief 1 Tessalonicenzen 1 Begin van de brief Paulus groet de christenen in Tessalonica 1 Dit is een brief van Paulus, Silvanus en Timoteüs, aan de christenen in de stad Tessalonica. Jullie horen bij God, de

Nadere informatie

Eucharistieviering sneeuwklassen

Eucharistieviering sneeuwklassen Eucharistieviering sneeuwklassen 31-01-2017 Onvergetelijk SAMEN in Zinal Intredelied Kymbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya Kumbaya my Lord, kumbaya O Lord kumbaya Kom bij ons o Heer, kumbaya

Nadere informatie

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom

Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen. Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Kerstviering 2009 Laat iedereen het horen Groep 0, 1 en 2 CBS Shalom Welkom op ons kerstfeest Groep 0 zingt : Jezus zegt, dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij

Nadere informatie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie

De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST Liturgie De Ark, Lichtkring, Marktpleinkerk en clubs vieren samen KINDERKERSTFEEST 2018 Liturgie Marktpleinkerk 24 december 2018 Aanvang: 19.00 uur Predikant: ds. Aarnoud van der Deijl Organist: Arjen Noordzij

Nadere informatie

Hemelse Boodschappen Wilt u dit boekje in de kerk laten liggen? Na de vierde zondag van Advent kunt u het mee naar huis nemen.

Hemelse Boodschappen Wilt u dit boekje in de kerk laten liggen? Na de vierde zondag van Advent kunt u het mee naar huis nemen. Boekje om te gebruiken in de diensten van de Protestantse Gemeente Heino tijdens de zondagen van Advent 2015 Hemelse Boodschappen Wilt u dit boekje in de kerk laten liggen? Na de vierde zondag van Advent

Nadere informatie

Zondag 29 november e advent

Zondag 29 november e advent Zondag 29 november 2015 1e advent Lezing: Lucas 1 : 5 25 Het is advent. De adventster hangt weer voor de ramen, als teken dat we in deze weken tastend zoeken naar het licht in onze werkelijkheid.. Maar

Nadere informatie

TIPS VOOR DE KINDERWOORDDIENST IN DE ADVENT (liturgisch jaar C)

TIPS VOOR DE KINDERWOORDDIENST IN DE ADVENT (liturgisch jaar C) TIPS VOOR DE KINDERWOORDDIENST IN DE ADVENT (liturgisch jaar C) Velen besteden er veel tijd en energie aan om voor de kinderwoorddienst in de Advent een mooi Adventsproject te vinden en daarmee te werken.

Nadere informatie

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang

Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014. Samenzang Liedteksten Kerstfeest Zondagsschool 2014 Samenzang - Komt allen te zamen Komt allen tezamen, jubelend van vreugde, komt nu, o komt nu naar Bethlehem. Ziet nu de Vorst der eng'len, hier geboren, komt laten

Nadere informatie

Mijmeren rond Maria Lichtmis

Mijmeren rond Maria Lichtmis CD s Mijmeren rond Maria Lichtmis Inleiding: Op 2 februari, veertig dagen na Kerstmis, vierden we het feest van Maria Lichtmis, ofwel de Opdracht van de Heer in de tempel. We herdenken dan dat Maria en

Nadere informatie

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo

Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Protestantse Gemeente De Open Hof te Oud-Beijerland Orde van dienst zondag 2 december 2018 De eerste zondag van Advent Mmv de cantorij olv Leo Lommers Voorganger: ds. Lyonne Verschoor-Schuijer -------------------------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie

1 e Pinksterdag 2017 Feest van de Geest. Lezing: Handelingen 2 : 1 13

1 e Pinksterdag 2017 Feest van de Geest. Lezing: Handelingen 2 : 1 13 1 e Pinksterdag 2017 Feest van de Geest Lezing: Handelingen 2 : 1 13 Pinksteren het is een feest van onbegrijpelijke gebeurtenissen. Geheimen waar we geen grip op kunnen krijgen. Dingen die we niet goed

Nadere informatie

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt

Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt Gedroomd Gedragen Geboren Gedoopt 15/10/2008 BEGROETING (door de priester) Sofie : Welkom, lieve Vital. Maandenlang hebben we naar jou komst uitgekeken. Vol verwachting, vol hoop en zeker vol liefde. Iedere

Nadere informatie

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B

Gezinsviering voor Missiezondag 21 oktober e zondag doorheen het jaar B Gezinsviering voor Missiezondag 29 e zondag doorheen het jaar B Alle Bijbelteksten werden genomen uit de Bijbel in Gewone Taal. Met dank aan Marie-Louise Hulstaert, lid van de groep voor missieanimatie

Nadere informatie

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente,

Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl. (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, Johannes 20, 1-18 20 april Pasen 2014 Wehl (ds. A. Oude Kotte-de Boon) Thema: 'Het verhaal van Maria van Magdala ' Gemeente, We zijn er doorheen gegaan, Veertig dagen en nachten, Tijd van voorbereiding...

Nadere informatie

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn

Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst. Ik zal er zijn Liturgie 7 mei 2017 Morgendienst Ik zal er zijn Hoe wonderlijk mooi is uw eeuwige Naam. Verborgen aanwezig deelt U mijn bestaan. Waar ik ben, bent U: wat een kostbaar geheim. Uw naam is Ik ben en Ik zal

Nadere informatie

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg

Stilte vooraf. Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Stilte vooraf Wees stil voor het aangezicht van God, want heilig is de Heer. Uitleg Witte donderdag. Nacht van de overlevering, met een dubbelzinnige betekenis. Het is de overlevering (de traditie) van

Nadere informatie

Eerste week vd advent

Eerste week vd advent Advent vieren en beleven Eerste graad Eerste week vd advent De adventskrans staat centraal. Er speelt zachte muziek. De kinderen nemen bij het binnenkomen een sparrentakje uit het mandje en leggen dit

Nadere informatie

zaterdag 31 december 2016 OUDEJAARSDAG MIDDAGGEBED uur Gezongen wordt uit het Liedboek 2013 (Zingen en bidden in huis en kerk)

zaterdag 31 december 2016 OUDEJAARSDAG MIDDAGGEBED uur Gezongen wordt uit het Liedboek 2013 (Zingen en bidden in huis en kerk) ORDE VAN DIENST voor de viering van zaterdag 31 december 2016 OUDEJAARSDAG MIDDAGGEBED 17.00 uur Kleur: wit Voorganger : ds. Erwin de Fouw Organist : Piet George Klootwijk De collectes zijn vandaag bestemd

Nadere informatie

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C

Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Preek voor Kerstnacht 2015 jaar C Welkom allemaal in deze prachtige, versierde kerk om samen de geboorte van onze Heer te vieren. Het is een Groot feest! God komt in de geschiedenis aanwezig als mens,

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Liturgie voor. de Multileeftijdendienst. 10 juni 2017

Protestantse Gemeente Heerhugowaard. Liturgie voor. de Multileeftijdendienst. 10 juni 2017 Protestantse Gemeente Heerhugowaard Liturgie voor de Multileeftijdendienst 10 juni 2017 Thema: 'I am so sorry!' Voor in de kerk mogen de ouders met jonge kinderen op gereserveerde plaatsen zitten. De jongere

Nadere informatie

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs

Kinderviering. In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs In samenwerking met Vera Vastesaeger Coördinator Pastoraal op School, Basisonderwijs Intredelied: Ga je mee Ga je mee? Zeg niet nee, maar sta op en doe mee. Zet je voetstappen in die van mij. Volg het

Nadere informatie

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan.

openend woord kruisteken Dag kinderen, samen zijn we al bijna 2 maanden op stap. Om op stap te trekken doen we best de juiste schoenen aan. Pagina1 Wat nooit verloren gaat, is de herinnering aan een school die tijd en ruimte maakt voor emoties en relaties. Waar kinderen, jongeren en volwassenen leren leven en leren werken aan kwaliteit van

Nadere informatie

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst

Nu gingen hun de ogen open. Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING. Sint Anna Aalst Nu gingen hun de ogen open Lc. 24, 31 EMMAÜSVIERING Sint Anna Aalst I. WOORDDIENST INTREDELIED Wie wil leven, moet zich geven Wie wil leven moet zich geven, moet het wagen op weg te gaan met zijn vragen,

Nadere informatie

Door wie laat jij je leiden?

Door wie laat jij je leiden? Overdenking zondag 7 februari 2016 Zin op Zondag in de Terskflierkerk Door wie laat jij je leiden? Lezing Romeinen 8:12-17 Door Ds. A.J.Wouda Geliefde kinderen van God, Wat mooi dat jullie er allemaal

Nadere informatie

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht

Komt allen tezamen. Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Samenzang (orgel): Jezus zegt dat hij hier van ons verwacht Jezus zegt, dat Hij hier van ons verwacht, dat wij zijn als kaarsjes, brandend in de nacht. En Hij wenst dat ieder tot Zijn ere schijn'; jij

Nadere informatie

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG!

GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! GOD IS MET ONS ELKE NIEUWE DAG! (Dietrich Bonhoeffer) Orde van dienst op zondag 4 januari 2015 in de Remonstrantse Kerk te Den Haag Aanvang 10.30 uur Voorganger: ds. Reinhold Philipp Organist: Hans Jacobi

Nadere informatie

Samen rond het kruis

Samen rond het kruis Samen rond het kruis Goede Vrijdagviering De Lichtkring 14 april 2017 Inleiding Zingen lied 547 2 Laten wij dan bidden in dit aardse dal, dat de lieve vrede ons bewaren zal, refrein 3 want de aarde vraagt

Nadere informatie

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik

18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Orde van dienst voor de viering op zondagmorgen 18 augustus 2019 Themadienst over Bonhoeffer Wie ben ik Protestantse gemeente Schouwen aan Zee kerk in Burgh 9 e zondag van de zomer Kleur: Groen, kleur

Nadere informatie

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren

Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Liturgie voor 15 november 2015 Viering van Schrift en Tafel speciaal afgestemd op jongeren Voorganger: Organist: m.m.v. ds. Nita van der Horst-Kattenberg Marco 't Hart leiding van de kinderkerk -------------------------------------------------------------------------------------

Nadere informatie