W ÏM SOCIAAL PLAN. Stichting Welzin Amersfoort. werkt voor mensen. Per 29 november 2016 Versie 3.0

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "W ÏM SOCIAAL PLAN. Stichting Welzin Amersfoort. werkt voor mensen. Per 29 november 2016 Versie 3.0"

Transcriptie

1 W ÏM SOCIAAL PLAN Stichting Welzin Amersfoort Per 29 november 2016 Versie 3.0

2 2 INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1: Hoofdstuk 2: Hoofdstuk 3: Hoofdstuk 4: Hoofdstuk 5: Hoofdstuk 6: Hoofdstuk 7: Hoofdstuk 8: Algemene bepalingen en uitgangspunten Definities / begripsbepalingen Procedure bij vervallen van de arbeidsplaats Herplaatsing Mobiliteitsbevorderende maatregelen Procedure beëindiging arbeidsovereenkomst Overige bepalingen bij beëindiging Bezwarencommissie

3 3 wefzin Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen en uitgangspunten 1.1 Inleiding Dit plan is bedoeld ter opvang van de voor het betrokken personeel nadelige (sociale en financiële) gevolgen van een re- of herorganisatie c.q. verval van functie om bedrijfseconomische of organisatorische redenen, die zich gedurende de looptijd van het Sociaal Plan kunnen voordoen bij Stichting Welzin (hierna te noemen: Welzin). 1.2 Uitgangspunten Partijen streven er naar de werknemers op wie dit Sociaal Plan van toepassing is, te stimuleren en te begeleiden van werk naar werk, om te voorkomen dat zij bij de uitvoering van de maatregelen werkloos zullen worden. 1.3 Werkingssfeer 1.4 Looptijd Dit Sociaal Plan is uitsluitend van toepassing op de werknemers die een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd hebben en aan wie is meegedeeld dat hun arbeidsplaats komt te vervallen als gevolg van een reorganisatie bij Stichting Welzin. Dit Sociaal Plan is niet van toepassing op: de werknemer met een arbeidsovereenkomst anders dan voor onbepaalde tijd; de werknemer met een arbeidsovereenkomst met Stichting Zorg 3.0; de werknemer met wie om andere redenen dan een reorganisatie of organisatorische redenen de arbeidsovereenkomst wordt beëindigd (bijvoorbeeld wegens een tekortkoming in de nakoming, disfunctioneren, twee jaar arbeidsongeschikt, pensionering, dringende reden of bij een einde van de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd); - de werknemer die om andere redenen dan een reorganisatie wordt herplaatst binnen de organisatie. Dit Sociaal kent een looptijd van 29 november 2016 tot 1 december Tenminste eenmaal per jaar, of zoveel vaker als nodig is, zal door partijen worden overlegd over de uitvoering van het Sociaal Plan. Maximaal 3 maanden voor afloop van het Sociaal Plan zal door partijen worden overlegd over de verlenging van de looptijd en de inhoud van dit Sociaal Plan Indien er zich, naar het gezamenlijk oordeel van partijen bij dit Sociaal Plan, onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor de werkgever in alle redelijkheid niet verlangd kan worden zich aan het Sociaal Plan te houden, zullen partijen bij dit Sociaal Plan in overleg treden teneinde te komen tot een aanvulling van het bestaande Sociaal Plan, dan wel tot het opstellen van een nieuw Sociaal Plan. Onder onvoorziene omstandigheden wordt in ieder geval verstaan noodzakelijke sanering dan wel fusie, samenwerking, outsourcing en geheel of gedeeltelijke sluiting of financiële kortingen op het budget van de Stichting Welzin dan wel Beweging 3.0 met gevolgen voor Stichting Welzin, die de continuïteit of de werkgelegenheid geboden door de organisatie, bedreigen. Ook bij wijzigingen in wet- en regelgeving die leiden tot gevolgen die partijen bij de totstandkoming van dit Sociaal Plan niet beoogd of bedoeld hebben, zullen partijen in overleg treden over een wijziging van het Sociaal Plan en/of het opstellen van een nieuw Sociaal Plan.

4 welzin Hardheidsclausule In gevallen waarin toepassing van dit Sociaal Plan zou leiden tot een individueel onbillijke situatie, zal de werkgever van deze bepalingen afwijken in een voor de werknemer gunstige zin. Inlichtingen De werknemer, die een beroep doet op één van de bepalingen van dit Sociaal Plan, verplicht zich aan de werkgever de gewenste financiële en andere inlichtingen en gegevens te verstrekken, die nodig zijn voor de juiste toepassing van dit Sociaal Plan. Het verstrekken van onjuiste gegevens kan leiden tot uitsluiting van dit plan. Fiscale consequenties Alle bedragen/vergoedingen genoemd in dit Sociaal Plan zijn bruto, tenzij anders vermeld. Ten aanzien van wijzigingen in sociale verzekerings- en fiscale wetgeving na de datum van inwerkingtreding van dit Sociaal Plan, en die zich voordoen gedurende de looptijd van het Sociaal Plan, wordt in overleg getreden met de Ondernemingsraad om in de geest van dit Sociaal Plan tot een oplossing te komen. Bezwarencommissie Er zal met betrekking tot de uitvoering van dit Sociaal Plan een bezwarencommissie worden ingesteld. Dit onderwerp is nader geregeld in hoofdstuk 8.

5 6 2.5 Bezwarencommissie De commissie zoals bedoeld in hoofstuk 8 van dit Sociaal Plan. 2.6 Boventalliq(e) Boventallig is de werknemer van wie de functie is komen te vervallen of voor wie door vermindering van het aantal formatieplaatsen geen plaats meer is in de organisatie. Deze werknemer ontvangt hiervan een schriftelijke bevestiging van de werkgever. 2.7 Boventalliqheid Boventalligheid wordt bepaald door verval van functie(categorie) of op basis van het afspiegelingsbeginsel. Daarbij vindt per onderling uitwisselbare functie een verdeling plaats in leeftijdsgroepen en daarbinnen op basis van diensttijd. Boventalligheid wordt berekend in aantal medewerkers en niet in fte. 2.8 Bruto salaris Het op de laatste dag van de arbeidsovereenkomst verdiende bruto maandsalaris vermeerderd met circa 12% individueel keuzebudget. Niet tot het bruto salaris wordt gerekend, voor zover al van toepassing: eventuele autokostenvergoeding, andere onkostenvergoedingen, reiskosten, tantième, bijdrage in de pensioenpremie, vitaliteitsbudget, werkurentoeslag, tegemoetkoming zorgverzekering, et cetera. 2.9 Dienstjaren Het aantal dienstjaren gerekend vanaf de ingangsdatum van de arbeidsovereenkomst met werkgever (al dan niet voor bepaalde tijd) tot datum einde dienstverband, el meegerekend wordt de aan de arbeidsovereenkomst voorafgaande aaneengesloten periode die doorgebracht is onder de noemer van ID/Melkert baan (gesubsidieerde werkplaats) Formatieplaatsenplan Een overzicht van functienamen met een omschrijving van het aantal FTE s, de feitelijke personeelsbezetting en het niveau van de functie conform het vigerende functiewaarderingssysteem. Deze lijst geeft inzicht in de toekomstige personeelsformatie alsmede in de actuele personeelsformatie en de voorgenomen wijzigingen daarop Herplaatsinqsperiode De periode vanaf boventalligheid tot de datum van uitdiensttreding, waarin de werkgever zal trachten om de werknemer alsnog intern te herplaatsen en tevens zal proberen de werknemer te begeleiden naar het vinden van een baan bij een andere werkgever. Deze periode duurt 6 maanden Nieuwe functie Een functie die in het oude formatieplaatsenplan niet voorkomt en daarnaast ook wat betreft functie-inhoud en functie-eisen op essentiële punten aantoonbaar afwijkt van functies in het oude formatieplaatsenplan. Bij nieuwe functies in het formatie-plaatsenplan van de bedrijfsvestiging kan de werkgever besluiten werknemers te plaatsen op basis van geschiktheid. De vigerende selectieprocedure wordt toegepast.

6 5 welzin Hoofdstuk 2: Definities / begripsbepalingen 2.1 Afspieqelinqsbeqinsel Indien krimp in een functie aan de orde is, zal de boventalligheid bepaald worden conform het afspiegelingsbeginsel. Dit geschiedt per categorie uitwisselbare functies van een bedrijfsvestiging op basis van leeftijdsopbouw binnen de betreffende categorie uitwisselbare functies. Het personeel van de categorie uitwisselbare functies wordt ingedeeld in vijf leeftijdsgroepen, te weten: van 15 tot 25 jaar; van 25 tot 35 jaar; van 35 tot 45 jaar; van 45 tot 55 jaar; van 55 jaar tot de AOW-gerechtigde leeftijd. De verdeling van de te plaatsen werknemers over de leeftijdsgroepen dient op die manier plaats te vinden zodat de leeftijdsopbouw binnen de categorie uitwisselbare functies voor en na de inkrimping voor en na de inkrimping verhoudingsgewijs zoveel mogelijk gelijk is. Vervolgens wordt binnen elke leeftijdsgroep de werkenmer met het langste dienstverband als eerste geplaatst, dan wel wordt de werknemer met het kortste dienstverband als eerst boventallig verklaard. Indien er in een categorie uitwisselbare functies, waar arbeidsplaatsen komen te vervallen, AOW-gerechtigden werkzaam zijn, worden deze werknemers bij voorrang boventallig alvorens tot afspiegeling wordt overgegaan. De regels voortvloeiend uit de Ontslagregeling alsmede de uitvoeringsregels UWV Ontslagprocedure zijn leidend bij de toepassing van het afspiegelingsbeginsel. 2.2 Afvloeiing Onder afvloeiing wordt verstaan het beëindigen van de arbeidsovereenkomst met een werknemer van Welzin, vallend onder dit Sociaal Plan, vanwege bedrijfseconomische of organisatorische redenen. 2.3 Anciënniteitprincipe Het principe waarbij op grond van het aantal dienstjaren een onderscheid gemaakt wordt tussen werknemers die een gelijke aanspraak hebben. De werknemer met de meeste dienstjaren wordt als eerste geplaatst. Bij gelijke uitkomst van de diensttijd gaat bij plaatsing de oudere werknemer voor op de jongere werknemer. 2.4 Bedrijfsvestiging Onder een bedrijfsvestiging wordt verstaan een in de maatschappij als zelfstandige eenheid optredend organisatorisch verband, als bedoeld en uitgewerkt in de Ontslagregeling in het kader van de nieuwe wetgeving. Dit is de eenheid waar binnen de UWV regels afspiegeling moet plaatsvinden.

7 7 welzin 2.13 Ondernemingsraad Het overlegorgaan al naar gelang bevoegd in het kader van de aanhangige reorganisatie, ingesteld krachtens de Wet op de Ondernemingsraden. In het kader van de reorganisaties, waarop onderhavig Sociaal Plan van toepassing is, betreft die de Ondernemingsraad van Stichting Welzin Passende functie Elke interne functie die in vergelijking met de laatste door de werknemer uitgeoefende functie wat betreft inhoud, ervaring, opleidingsniveau, arbeidsduur vergelijkbaar is en maximaal één salarisschaal lager dan wel hoger ingedeeld is. De functie heeft eveneens als passend te gelden als de betrokken werknemer binnen zes maanden geschikt te maken is voor de functie. Op individuele basis kan deze termijn worden verlengd met een maximum van drie extra maanden Peildatum De Peildatum is de datum die als feitelijk uitgangspunt geldt voor het uitvoeren van een re- of herorganisatie c.q. is de datum waarop een werknemer boventallig wordt verklaard Transitieverqoedinq De vergoeding die de werkgever aan de werknemer onder de (nieuwe) Wet Werk en Zekerheid verschuldigd is, zoals bepaald in en onder de voorwaarden van artikel 7:673 BW en 7:673 a t/m 7:673 d BW Uitwisselbare functie Uitwisselbaar zijn functies die naar aard, functie-inhoud, vereiste kennis en vaardigheden en vereiste competenties vergelijkbaar zijn en naar niveau en beloning gelijkwaardig zijn. De Ontslagregeling ishierbij bepalend Unieke functie Een functie die slechts door één werknemer wordt ingevuld en niet uitwisselbaar is met andere functies binnen de organisatie van werkgever, 2.19 Werkgever Stichting Welzin statutair gevestigd te Amersfoort Werknemer Degene, met wie werkgever een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd is aangegaan, niet zijnde een vakantie- of oproepkracht, die valt onder de werkingssfeer van dit Sociaal Plan en aan wie is medegedeeld dat zijn arbeidsplaats komt te vervallen als gevolg van boventalligheid. Daar waar in dit plan gesproken wordt van werknemer/hij wordt ook bedoeld werkneemster/zij.

8 8 welzin Hoofdstuk 3: Besluitvorming reorganisatie en uitgangspunten (her)plaatsing 3.1 Procedure besluitvorming reorganisatie 1. Een besluit tot aanpassing van de organisatie en de personeelsformatie in het kader van de reorganisatie wordt genomen nadat de ondernemingsraad van Stichting Welzin in de gelegenheid is gesteld schriftelijk advies uit te brengen. 2. Het advies van de ondernemingsraad van Stichting Welzin wordt gevraagd op basis van een reorganisatieplan dat tenminste de volgende elementen bevat: de aanleiding, de inhoud en het bereik van het voorgenomen reorganisatie- /veranderingstraject; de bestaande en de voorgenomen organisatiestructuur; een overzicht van het aantal formatieplaatsen in de oude en in de nieuwe situatie; op welke wijze (tijdsbestek en fasen) de reorganisatie zal worden geëffectueerd; een communicatieplan; het formatieplaatsenplan; de peildatum van de reorganisatie; De datum van aankondiging van een voorgenomen reorganisatie valt op dezelfde datum als het verzoek tot advies aan de ondernemingsraad van Stichting Welzin. De peildatum waarop de boventalligheid van medewerkers wordt aangekondigd, wordt gesteld op circa 4 weken nadat advies bij de ondernemingsraad van Stichting Welzin is gevraagd. De adviestermijn voor de ondernemingsraad wordt ook op 4 weken gesteld. Indien vooraf blijkt dat specifieke omstandigheden noodzaken de adviestermijn te verkorten ofte verlengen, dan spreken de bestuurder en de ondernemingsraad in samenspraak een nieuwe adviestermijn en peildatum af. 3. Het uiteindelijk vastgestelde plan zal aan de ondernemingsraad van Stichting Welzin bekend worden gemaakt. 3.2 Formatieplaatsenplan De werkgever stelt ten behoeve van iedere organisatiewijziging een formatieplaatsenplan of een ontwerpwijziging van het reeds bestaande formatieplaatsenplan op. Hierin wordt vermeld in welk/welke organisatieonderdeel/-delen wijzigingen zal/zullen plaatsvinden en het aantal en de categorieën functies (incl. taken en functie-eisen) die vervuld moeten worden, met niveauaanduiding (salarisschaal). Aan het formatieplaatsenplan wordt een geanonimiseerd overzicht toegevoegd van de bestaande formatie onder vermelding van functie, diensttijd, leeftijd en aard van de arbeidsovereenkomst. In het nieuwe formatieplaatsenplan wordt per bedrijfsvestiging vermeld welke functies uitwisselbaar zijn met de functies die in de bestaande formatie zijn opgenomen, een en ander met inachtneming van de Ontslagregeling. 3.3 Uitgangspunten (her)plaatsinqsbeleid 1. (Her)plaatsing vindt plaats op basis van het nieuwe formatieplaatsenplan, met inachtneming van het principe: - mens-volgt-werk; - afspiegeling. 2. Het nieuwe formatieplaatsenplan is bepalend om te kunnen vaststellen of sprake is van boventalligheid. De boventalligheid wordt bepaald op basis van het afspiegelingsprincipe. 3. De werknemer dient te voldoen aan de functie-eisen of kan daaraan binnen een redelijke termijn voldoen. Voornoemde functie-eisen zijn omschreven in de desbetreffende functiebeschrijving, welke onderdeel van het nieuwe formatieplaatsenplan uitmaakt. Dit betekent dat de werknemer binnen een termijn van 6 maanden moet kunnen voldoen aan de

9 9 welzin bepalende, essentiële aanstellingsvereisten. In individuele gevallen kan deze termijn worden verruimd, hetgeen ter beoordeling is van werkgever. 4. Als na uitvoering van de plaatsingsprocedure een vacature ontstaat in de oorspronkelijke werkeenheid voor eenzelfde functie of een passende functie, dan heeft de geplaatste werknemer, als hij dit te kennen geeft, recht op terugplaatsing. Voornoemd recht geldt overigens alleen als er geen boventallig verklaarde werknemers opteren voor de vacature. Indien zich voor de vacature meerdere rechthebbenden melden, zal het anciënniteitprincipe worden toegepast. Dit recht is gedurende 26 weken van toepassing. 5. Per reorganisatie-/veranderingstraject zal de werkgever het nieuwe formatieplaatsenplan opstellen met daarin specifiek vermeld: welke functies als nieuwe functies gelden; welke functies als passend gelden. 3.4 Verklaring boventaliiqheid De aangekondigde boventalligheid wordt schriftelijk aan werknemer bevestigd alsmede de datum van ingang van de herplaatsingperiode. Gedurende de herplaatsingperiode wordt ingezet op begeleiding van werk naar werk.

10 10 welzin Hoofstuk 4: Herplaatsing 4.1 Herplaatsinqsperiode De werknemer wordt met ingang van de peildatum boventallig verklaard. Vanaf dat moment zullen betrokkenen zich gedurende 6 maanden (vanaf de peildatum) tot het uiterste inspannen om een passende functie binnen of buiten de werkgever te vinden (van werk naar werk). De arbeidsovereenkomst wordt dan ook niet eerder beëindigd (tenzij anders overeengekomen) dan op de laatste dag van deze herplaatsings periode. 4.2 Belanqstellinqsreqistratie Onder de werknemers die boventallig zijn verklaard, wordt een belangstellingsregistratie gehouden. De belangstellingsregistratie heeft tot doel met de betrokken werknemers in kaart te brengen welke functie(s) mogelijk beschikbaar zijn en welke functie(s) de werknemer ambieert. Aan de belangstellingsregistratie kunnen geen rechten worden ontleend. De registratie dient louter een goede plaatsing van de werknemer en fungeert als hulpmiddel bij de plaatsingsprocedure. De inhoud dient zodanig te zijn, dat inzicht wordt verkregen in de mogelijkheden van de werknemer. 4.3 Plaatsingsprocedure Binnen de bedrijfsvestiging of bedrijfsonderdeel wordt per categorie uitwisselbare functies op basis van het afspiegelingsprincipe bepaald voor welke werknemers geen plek is in het nieuwe formatieplaatsenplan. Het afspiegelingsbeginsel is niet aan de orde als een unieke functie komt te vervallen. De werknemers waarvoor geen plek is in het nieuwe formatieplaatsenplan worden boventallig verklaard en zo mogelijk in een andere passende functie binnen Stichting Welzin geplaatst. Indien een bedrijfsvestiging sluit worden alle werknemers boventallig verklaard. Wanneer er meer boventallige kandidaten in aanmerking komen voor een passende functie wordt volgens het afspiegelingsbeginsel geplaatst, waarbij degene die als laatst voor ontslag in aanmerking komt als eerst geplaatst zal worden enzovoorts. Bij het aanbieden van een passende functie aan de werknemer wordt bij voorkeur een gelijke (ongewijzigde) functie aangeboden. Als deze niet beschikbaar zijn, dan worden overige passende functies aangeboden, dan wel kan de boventallig verklaarde werknemer solliciteren op alle openstaande vacatures ingeval van nieuwe functies. Het aanbod zal afgestemd worden op de wensen en behoeften van de werknemer en is maatwerk. De boventallig verklaarde werknemer wordt door het mobiliteitsteam begeleid en ondersteund om in aanmerking te komen voor een passende of nieuwe functie binnen dan wel buiten de organisatie. Om de mobiliteit van de herplaatsingskandidaat te bevorderen zullen her- of omscholingsmogelijkheden worden besproken. Daarnaast wordt de mogelijkheid bekeken of de boventallig verklaarde werknemer in een tijdelijke functie of opdracht kan gaan werken. 4.4 Voorrang plaatsinqskandidaten bij vacatures 1. De langdurig (gedeeltelijk) arbeidsongeschikte werknemer die geplaatst dient te worden, heeft een voorrangspositie bij vacatures, onafhankelijk van de kwalificatie van enige boventalligheid. 2. Als tijdens de geldigheidsduur van dit Sociaal Plan een vacature ontstaat in dezelfde functie dan wel een passende functie, wordt deze eerst aangeboden aan de boventallig

11 11 weizin verklaarde werknemers. Indien er (meerdere) geschikte kandidaten zijn dan wordt degene met de langste diensttijd als eerste geplaatst (ancienniteitprincipe). 3. Als de plaatsingsprocedure niet leidt tot het vervullen van de vacature omdat er geen boventallig verklaarde werknemers zijn waarvoor de functie passend (te maken) is en het ook niet te voorzien is dat zich binnen een halfjaar boventallig verklaarde werknemers zullen aandienen waarvoor de functie passend (te maken) is, wordt deze opengesteld voor alle werknemer werkzaam voor Weizin conform het vigerende werving- en selectiebeleid. 4.5 Huidige of andere werkzaamheden/vrijstellinq 4.6 Scholing Gedurende de herplaatsingsperiode zal de werknemer zoveel als mogelijk zijn oude functie blijven vervullen. Weizin kan een boventallig verklaarde werknemer voor wie geen passende functie voorhanden is, tijdelijk andere werkzaamheden aanbieden. Hierbij wordt te allen tijde prioriteit gegeven aan eventuele sollicitatieactiviteiten van de werknemer in die zin dat de werknemer hiervoor zal worden vrijgesteld van werkzaamheden. Ook kan Weizin de werknemer, mede met het oog om de kansen op ander werk te vergroten, volledig vrijstellen van werk met behoud van salaris tot het moment van de feitelijke beëindiging van het dienstverband. Zie ook artikel 7.2 dat van toepassing is. Indien voor het vervullen van de gewijzigde of de nieuwe functie om- of bijscholing noodzakelijk is, voorziet de werkgever hierin. Eventuele kosten en tijd komen voor rekening van de werkgever. 4.7 Salarisqarantiereqelinq Indien de werknemer in het kader van herplaatsing geplaatst wordt in een passende functie, waaraan een lager salarisniveau is verbonden dan zijn oorspronkelijke functie, dan zal een salarisgarantieregeling gelden. De werkgever en werknemer zullen er in dat geval beiden naar streven de werknemer te plaatsen in een functie op basis van het bijbehorende salarisniveau (dus opnieuw een functie op basis van een salarisschaal hoger). Indien de werkgever een functie aanbiedt op basis van het correcte salarisniveau mag de werknemer deze functie eenmaal weigeren. Indien de werknemer een aangeboden functie voor de tweede maal weigert, zal het huidige salaris verlaagd worden tot het maximumniveau van de lagere salarisschaal. 4.8 Bedenktijd 4.9 Bezwaar Binnen tien werkdagen na het herplaatsingsaanbod zal werknemer schriftelijk kenbaar moeten maken of hij het aanbod aanvaardt, dan wel dient de werknemer binnen deze termijn gemotiveerd en schriftelijk bezwaar aan te tekenen bij de bezwarencommissie. Indien de werknemer niet binnen de gestelde termijn heeft gereageerd, dan zal dit worden aangemerkt als acceptatie van een passend aanbod. Indien de bezwarencommissie adviseert dat het aanbod niet passend is, zal de werkgever zich inspannen om alsnog een andere functie aan te bieden. Indien deze niet voorhanden is, blijft het sociaal plan (met de bepalingen in hoofdstuk 5 en 6) van toepassing.

12 welzin 4.10 Uitspraak bezwarencommissie passend aanbod Indien de bezwarencommissie van mening is dat er sprake is van een passend aanbod, heeft de werknemer het recht binnen vijf werkdagen alsnog de aangeboden passende functie te accepteren Weigering passend aanbod Mocht de werknemer (ook in dit geval) een passende functie weigeren, kan de werkgever overgaan tot ontslag. i

13 13 welzin Hoofdstuk 5: Mobiliteitsbevorderende maatregelen De maatregelen in dit Sociaal Plan zijn er op gericht om de werknemer die voor afvloeiing in aanmerking komt, te bemiddelen van werk naar werk. 5.1 Mobiliteitsbevorderende maatregelen: outplacement/opleidinq De boventallige werknemer die niet in een passende functie kan worden geplaatst heeft de mogelijkheid een outplacementtraject naar keuze te volgen en/of opleiding te starten ter verbetering van zijn/haar positie op de arbeidsmarkt. Teneinde de bemiddelingsactiviteiten maximaal te bevorderen heeft werkgever een professioneel outplacementbureau gecontracteerd, waar de werknemer desgewenst (middels het volgen van modules naar keuze en/of ook ter oriëntatie op de opleiding) gebruik van kan maken In het geval de werknemer kiest voor een door werkgever gecontracteerd outplacementbureau, zal werkgever daarvan de volledige kosten vergoeden. In het geval werknemer een bureau naar eigen keuze wenst, zal werkgever hiervoor een bedrag van maximaal EUR 3.500,-- exclusief BTW vergoeden, na ontvangst van een op naam van werkgever gestelde factuur. De werknemer kan de werkgever verzoeken een bepaalde opleiding te volgen in aanvulling op het outplacementtraject indien het outplacementbureau deze opleiding heeft geadviseerd. De werkgever zal op basis van dit verzoek een besluit nemen, waarbij de maximale opleidingskosten EUR 1.500,-- exclusief BTW bedragen. Voornoemde maatregelen zullen niet in mindering worden gebracht op de transitievergoeding. 5.2 Overige mobiliteitsbevorderende maatregelen Werkgever zal zich verder inspannen voor de volgende mobiliteitsbevorderende maatregelen Ondersteuning (bij het solliciteren) De werknemer zal, in overleg, in staat worden gesteld om in werktijd sollicitatieactiviteiten uit te voeren. Daar kan ook bijhoren het collegiaal ondersteunen, beoordelen van brieven en voorbereiden van gesprekken. Hiervoor kan ook een beroep worden gedaan op het mobiliteitsteam van werkgever Gebruik van netwerk om vacatures op te sporen Rondom de werkgever bestaat een groot netwerk van instellingen die functies kunnen hebben die geschikt kunnen zijn voor de betrokken werknemers. De werkgever zal zich actief opstellen om binnen dit brede netwerk navraag te doen naar geschikte functies en werknemers voor te dragen voor bepaalde functies Positieve referenties/petuigschrift Om het vinden van een nieuwe baan te ondersteunen zal de werkgever zorg dragen voor getuigschriften waarin duidelijk wordt gemaakt dat afvloeiing geschiedt wegens bedrijfseconomische of organisatorische redenen. De positieve vaardigheden (of: sterke kwaliteiten) van de werknemers zullen in de getuigschriften worden beschreven. Referenties zullen op dezelfde positieve wijze plaatsvinden.

14 14 welzin 5.3 Sollicitatieverzuim Verzuim voor sollicitatiebezoek (binnen Nederland) zal na overleg met werkgever naar redelijkheid worden doorbetaald, op vertoon van een schriftelijke oproep. 5.4 Plaatsmakersreqelinq (remplacant) Een werknemer die niet als boventallig is aangewezen, kan aangeven op basis van vrijwilligheid het dienstverband te willen beëindigen (remplagant). De werkgever zal op basis van de volgende uitgangspunten bepalen of de plaatsmakersregeling wordt toegepast: In de desbetreffende functiegroep is sprake van gedwongen ontslag. De vacature die door het vertrek van deze werknemer ontstaat, wordt ingevuld door een boventallige werknemer die als gevolg van het vertrek van de remplagant, in dienst blijft van werkgever. De boventallige werknemer is ook daadwerkelijk geschikt voor de vrijkomende functie De einddatum van de arbeidsovereenkomst wordt in overeenstemming met remplagant en werkgever bepaald. Werkgever bepaalt of een boventallige door dit vertrek kan blijven. De remplagant heeft een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. De afspraken worden schriftelijk vastgelegd in een vaststellingsovereenkomst. De remplagant heeft recht op de vergoeding zoals overeengekomen in artikel 6.2 van onderhavig Sociaal Plan. Bij toepassing van deze regeling kan geen beroep worden gedaan op de overige afspraken en/of aanspraken uit hoofde van de arbeidsovereenkomst en of de CAO. De remplagant verklaart daar ook uitdrukkelijk afstand van te doen.

15 15 we!zin Hoofdstuk 6: Procedure beëindiging arbeidsovereenkomst 6.1 UWV/Beëindiqinqsovereenkomst Aan de werknemer zal voor of rondom de boventalligheidsverklaring een vaststellingsovereenkomst worden aangeboden die voorziet in beëindiging van de arbeidsovereenkomst met inachtneming van de voor werknemer geldende opzegtermijn. In de vaststellingsovereenkomst zal conform de wetgeving een bedenktermijn van 14 dagen worden opgenomen. Daarnaast zal aan werknemer de wettelijke transitievergoeding worden aangeboden. Werkgever blijft (tevens) gerechtigd een ontslagprocedure te starten bij het UWV Werkbedrijf indien werkgever dat geraden acht. Op de vervolgens in acht te nemen opzegtermijn strekt in mindering de duur van de procedure zoals bedoeld in art. 672 lid 4 BW zodat (voor zoveel mogelijk) beëindiging van de arbeidsovereenkomst op de laatste dag van de mobiliteitsbevorderende periode wordt gerealiseerd. 6.2 Vergoeding Naast de mobiliteitsbevorderende maatregelen zoals vermeld in hoofdstuk 5 ontvangt de werknemer een transitievergoeding zoals bepaald in en onder de voorwaarden van artikel 7:673 BW en 7:673 a t/m 7:673 d BW. De transitievergoeding wordt berekend door het maandsalaris en de duur van de arbeidsovereenkomst en komt op het volgende neer: -1/6 van het maandsalaris per half dienstjaar voor de eerste tien dienstjaren -1/4 van het maandsalaris per half dienstjaar na het tiende dienstjaar In het geval de werknemer bij het eindigen van de arbeidsovereenkomst 50 jaar of ouder en minstens 10 jaar in dienst is geweest, dan geldt (tot 2020) voor elk half dienstjaar vanaf de 50e leeftijd van de werknemer: 1/2 maandsalaris per elk half dienstjaar, zoals bepaald in artikel 7:673a BW. De transitievergoeding is gemaximeerd op een bedrag van ,- of op een bedrag gelijk aan ten hoogste het jaarsalaris van de werknemer als dat hoger is dan ,-

16 16 wefzin Hoofdstuk 7: Overige bepalingen bij beëindiging 7.1 Studiekostenverqoedinq/scholinqsafspraken Eventuele openstaande studiekosten zullen aan het einde van de arbeidsovereenkomst niet worden verrekend. 7.2 Vakantiedagen De vakantiedagen worden zoveel mogelijk, in overleg tussen werkgever en werknemer, voor het beëindigen van de arbeidsovereenkomst opgenomen. Het restant aan vakantiedagen wordt aan de werknemer uitbetaald. De werknemer bouwt tijdens een eventuele vrijstelling van werkzaamheden geen vakantiedagen op (althans de werknemer wordt geacht deze vakantiedagen voor de beëindiging van de arbeidsovereenkomst te hebben opgenomen) 7.3 Inleveren eigendommen De werknemer dient uiterlijk op de laatste werkdag voor het einde van het dienstverband alle eigendommen van de werkgever die hij nog in het bezit heeft, zoals onder meer doch niet uitsluitend sleutels, pasjes, mobiele telefoon, laptop, etc. in goede staat bij werkgever in te leveren. 7.4 Eindafrekening Per datum beëindiging van het dienstverband zal de eindafrekening van het dienstverband worden opgemaakt voor wat betreft eventueel resterend loon en naar rato individueel keuzebudget, niet genoten vakantiedagen indien aanwezig, etc. Met deze eindafrekening zal tevens verrekening met eventueel verstrekte voorschotten plaatsvinden. 7.5 Fiscale afwikkeling Alle in het Sociaal Plan genoemde bedragen en vergoedingen zijn bruto bedragen en vergoedingen. Op deze bedragen worden de daarvoor geldende wettelijke inhoudingen gepleegd. Indien de fiscale en/of de sociale wetgeving zich daar niet tegen verzet, wordt de vergoeding onbelast uitgekeerd.

17 17 weizin Hoofdstuk 8: Bezwarencommissie 8.1 Doel Er wordt een bezwarencommissie ingesteld om de belangen van het personeel zo goed mogelijk te behartigen in de geest van deze regeling. 8.2 Samenstelling Het aantal leden van de bezwarencommissie bedraagt drie, waaronder een neutrale derde partij. De neutrale partij wordt benoemd in overleg door de directie en de OR. Daarnaast wordt één lid benoemd door de werkgever en één lid door de OR. 8.3 Taken en bevoegdheden De bezwarencommissie heeft tot taak om, op verzoek daartoe, te beoordelen of het sociaal plan in de geest van deze regeling wordt uitgevoerd. De bezwarencommissie heeft de bevoegdheid om de directie hierover te adviseren. 8.4 Werkwijze De bezwarencommissie bepaalt haar eigen werkwijze. 8.5 Geheimhouding 8.6 Advies Ondertekening De leden van de commissie zijn gehouden tot geheimhouding van alle persoonlijke gegevens, welke hen bij het vervullen van hun taak ter kennis komen. De commissie formuleert binnen twee weken na ontvangst van het verzoek hiertoe, haar advies. De directie en betrokkenen worden schriftelijk en gemotiveerd van dit advies in kennis gesteld. De directie beslist binnen twee weken na ontvangst van het advies. De directie kan afwijken van dit verdeeld advies, of bij zwaarwegende omstandigheden van het eensluidend advies, maar dient dit, in beide gevallen, uitdrukkelijk te motiveren.

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014

SOCIAAL PLAN 24 februari september 2014 SOCIAAL PLAN 24 februari 2014 30 september 2014 Sociaal plan Goes 2014 V 0.4 1 1. Werkingssfeer en doelstelling 4 2. Werkingsduur 5 3. Definities 6 4.1 Hardheidsclausule 7 4.2 Speciale afspraken 7 5. Begeleidingscommissie

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon

SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon SOCIAAL PLAN Zorgcentrum Horizon Hoofdstuk 1 ALGEMENE BEPALINGEN 1.1 Inleiding Zorgcentrum Horizon zal met ingang van 1 januari 2015 de werkwijze in de facilitaire dienst, met name de keuken ingrijpend

Nadere informatie

Sociaal Plan 2015-2016 Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren

Sociaal Plan 2015-2016 Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren Sociaal Plan 2015-2016 Nederlandse Vereniging tot Bescherming van Dieren November 2015 1 Inhoudsopgave Preambule Artikel 1 Artikel 2 Artikel 3 Artikel 4 Artikel 5 Artikel 6 Artikel 7 Artikel 8 Artikel

Nadere informatie

Sociaal Plan Ziekenhuis Gelderse Vallei

Sociaal Plan Ziekenhuis Gelderse Vallei Sociaal Plan Ziekenhuis Gelderse Vallei Verklaring...4 1 Doel...5 2 Uitgangspunten en afspraken...5 3 Werkingssfeer, geldigheidsduur...5 3.1 Werkingsfeer...5 3.2 Geldigheidsduur...5 3.3 Hardheidsclausule...6

Nadere informatie

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud

CONCE. Sociaal Plan. Inhoud CONCE Sociaal Plan Zwanenberg PT Lichtenvoorde B.V. Inhoud 1. Inleiding 3 2. Definities 4 2.1 Algemeen 4 2.2 Bruto salaris 4 3. Algemene voorwaarden en uitgangspunten 4 3.1 Overeenkomst 4 3.2 Werkingssfeer

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013

SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013 SOCIAAL PLAN REINIER DE GRAAF GROEP JUNI 2010 JUNI 2013 28 juni 2010-1 - INHOUDSOPGAVE 1. Begripsbepalingen pagina 3 2. Geldigheidsduur, werkingssfeer, hardheidsclausule pagina 4 3. Uitgangspunten pagina

Nadere informatie

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015

Magentazorg. Addendum. Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 Magentazorg Addendum Doorlopend Sociaal Plan tot 1 juli 2015 versie 12 augustus 2014 Pagina 1 van 8 Verklaring Aldus overeengekomen te Heerhugowaard op 21 augustus 2014 tussen: De werkgever: Stichting

Nadere informatie

SOCIAAL KADER

SOCIAAL KADER SOCIAAL KADER 2010-2015 Sociaal kader mei 2010 blz 1 1. Inleiding Voor u ligt het sociaal kader van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB). Dit sociaal kader is een voortzetting van het sociaal kader

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN VERSIE 1.2 SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties. Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss

SOCIAAL PLAN VERSIE 1.2 SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties. Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss SOCIAAL PLAN VERSIE 2 SOCIAAL PLAN ten behoeve van interne reorganisaties Stichting Maatschappelijke Opvang Verdihuis Oss SOCIAAL PLAN VERSIE 2 DE ONDERGETEKENDEN: Werkgever: SMO Verdihuis namens deze

Nadere informatie

ABVAKABO FNV. Algemeen directeur XXXX

ABVAKABO FNV. Algemeen directeur XXXX Preambule De ondergetekenden, Stichting xxxxx enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV gevestigd te Zoetermeer, anderzijds, verklaren hiermee het Sociaal Plan xxxx te zijn overeengekomen, welke de personele

Nadere informatie

H o o f d k a n t o o r

H o o f d k a n t o o r H o o f d k a n t o o r Tweede Akkoord afwijkingen Sociaal Plan Maatvoering voor Maatwerk Partijen: - te Utrecht En - AbvaKabo FNV te Zoetermeer - CNV Publieke Zaak te Den Haag - De Unie te Culemborg -

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN SMO HELMOND

CONCEPT SOCIAAL PLAN SMO HELMOND CONCEPT SOCIAAL PLAN SMO HELMOND De ondergetekenden, SMO Helmond enerzijds en de Vereniging ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer anderzijds, komen volgend sociaal plan overeen: HOOFDSTUK I: ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023

Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023 Sociaal plan DSM NL Services B.V. 1 april 2018 tot en met 31 maart 2023 Inhoud 1. Werkingssfeer... 3 2. Definities en leeswijzer... 3 3. Werking... 3 4. Procedure... 4 4.1 Boventalligheid... 4 4.2 Passende

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Stichting Welzin Amersfoort

SOCIAAL PLAN. Stichting Welzin Amersfoort SOCIAAL PLAN Stichting Welzin Amersfoort Inhoudsopgave Inhoud SOCIAAL PLAN... 1 1. Werkingssfeer sociaal plan...4 2. Algemene bepalingen... 5 2.1 Uitgangspunten...5 2.2 Doel en looptijd...5 2.3 Werkingssfeer

Nadere informatie

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer;

FNV Bouw, gevestigd te Woerden, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door de heer C. van der Veer; Afvloeiingsregeling Bald BV Partijen: Bald BV, gevestigd te Dongen, te dezen rechtsgeldig vertegenwoordigd door haar statutair directeur, de heer L.F. Postma, verder te noemen de werkgever; en FNV Bouw,

Nadere informatie

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is

Werknemer: degene met wie werkgever een arbeidsovereenkomst is aangegaan en op wie een van de CAO s van AkzoNobel in Nederland van toepassing is Sociaal Plan AkzoNobel in Nederland 2014-2016 AkzoNobel en vakorganisaties streven naar het behouden van werkgelegenheid bij reorganisaties. Voor die situaties waar behoud van werkgelegenheid onverhoopt

Nadere informatie

Sociaal Plan. Koninklijk Instituut voor de Tropen

Sociaal Plan. Koninklijk Instituut voor de Tropen Sociaal Plan Koninklijk Instituut voor de Tropen 0 Inhoud Artikel 1 WERKINGSSFEER EN WERKINGSDUUR... 3 Werkingssfeer... 3 Werkingsduur... 3 Bovenwettelijke uitkeringsregeling bij werkloosheid... 3 Wijziging...

Nadere informatie

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N PRINCIPE-AKKOORD S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. H a H W E E K K R A N T E N Overeengekomen op 15 maart 2017 door: De Persgroep Nederland B.V. NVJ jv/15 maart

Nadere informatie

1. Algemeen. 1.1 Inleiding. 1.2 Werkingssfeer. 1.3 Werkingsduur. 1.4 Algemene verplichtingen Medewerker

1. Algemeen. 1.1 Inleiding. 1.2 Werkingssfeer. 1.3 Werkingsduur. 1.4 Algemene verplichtingen Medewerker DEFINITIES Boventalligheidsdatum cao Datum aanzegging Jaarinkomen Medewerker Mobiliteitsbureau AnQore B.V. Opzegtermijn Vakorganisaties De datum waarop de arbeidsplaats vervalt en de boventalligheid ingaat

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam

SOCIAAL PLAN. Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam SOCIAAL PLAN Bouwbedrijf De Keij B.V. Rotterdam INHOUDSOPGAVE Hoofdstuk 1 Hoofdstuk 2 Hoofdstuk 3 Hoofdstuk 4 Hoofdstuk 5 Hoofdstuk 6 Hoofdstuk 7 Hoofdstuk 8 Hoofdstuk 9 Hoofdstuk 10 Hoofdstuk 11 Algemeen

Nadere informatie

Sociaal Plan Stichting CED-Groep

Sociaal Plan Stichting CED-Groep Sociaal Plan Stichting CED-Groep Datum: 24 april 2015 Kenmerk: U/D15 0037 Status en/of versie Concept versie DE PARTIJEN: De stichting Stichting CED-Groep, gevestigd en kantoorhoudende te (3068 PC) Rotterdam

Nadere informatie

Cao Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017

Cao Openbare Bibliotheken Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017 Centraal Overleg Arbeidsvoorwaarden Openbare Bibliotheken Cao Openbare Bibliotheken 2015-2019 - Gewijzigde artikelen per 1 januari 2017 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 4 (Aard van de arbeidsovereenkomst)

Nadere informatie

15 april 2014. Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015

15 april 2014. Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015 15 april 2014 Sociaal Plan 1 april 2014-1 april 2015 INHOUDSOPGAVE 1. Algemeen 1.1. Begripsbepalingen 1.2. Werkingssfeer 1.3. Looptijd 1.4. Overleg 2. Procedure 2.1. Vaststelling en mededeling van boventalligheid

Nadere informatie

Definitief akkoord. Addendum bij het Doorlopend Sociaal Plan Zuyderland (voorheen Atrium-Orbis) Bereikt tussen partijen op 17 juli 2017

Definitief akkoord. Addendum bij het Doorlopend Sociaal Plan Zuyderland (voorheen Atrium-Orbis) Bereikt tussen partijen op 17 juli 2017 Definitief akkoord Bereikt tussen partijen op 17 juli 2017 Addendum bij het Doorlopend Sociaal Plan 2014-2019 Zuyderland (voorheen Atrium-Orbis) Ondergetekenden, - Stichting Zuyderland Medisch Centrum

Nadere informatie

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid

Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Twee jaar Wet Werk en Zekerheid Top 10 van wat elke werkgever inmiddels zou moeten weten juni 2017 Inhoudsopgave 1. Proeftijd 2. Concurrentiebeding 3. Ketenregeling 4. Beëindiging arbeidsovereenkomst bepaalde

Nadere informatie

CONCEPT SOCIAAL PLAN - Stichting Boog

CONCEPT SOCIAAL PLAN - Stichting Boog Inleiding/aanleiding CONCEPT SOCIAAL PLAN - Stichting Boog De Gemeente Den Haag heeft bezuinigingen aangekondigd die ingaan per 1 januari 2013 en die tot gevolg hebben dat Stichting Boog een reorganisatie

Nadere informatie

6 Bijlage Sociaal Plan

6 Bijlage Sociaal Plan 6 Bijlage Sociaal Plan Dit Sociaal Plan wordt door partijen gezien als een regeling, van toepassing op werknemers die vallen onder de werking van de CAO Sociale Eenheid NS en die werkzaam zijn in een bedrijfsonderdeel

Nadere informatie

Sociaal Plan Stichting Zorg 3.0 1 oktober 2014 tot 1 juli 2015

Sociaal Plan Stichting Zorg 3.0 1 oktober 2014 tot 1 juli 2015 Sociaal Plan Stichting Zorg 3.0 1 oktober 2014 tot 1 juli 2015 Amersfoort, oktober 2014 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding... 4 2. Algemene bepalingen... 5 Artikel 2.1 Algemeen... 5 Artikel 2.2 Werkingssfeer...

Nadere informatie

Artikel 9 Herplaatsing

Artikel 9 Herplaatsing Artikel 9 Herplaatsing 1. Bij de beoordeling of binnen de onderneming van de werkgever een passende functie beschikbaar is voor een werknemer die voor ontslag in aanmerking komt, worden arbeidsplaatsen

Nadere informatie

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren.

Addendum GGZ WNB. Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Addendum GGZ WNB Looptijd: datum ondertekening tot en met 1 januari 2020 DE ONDERGETEKENDE: Werkgever: GGZ WNB, gevestigd te Halsteren. Werknemersorganisaties: FNV- Zorg & Welzijn, gevestigd te Utrecht

Nadere informatie

Sociaal Plan RELX Groep

Sociaal Plan RELX Groep Sociaal Plan RELX Groep Inleiding Als onderdeel van een internationaal opererend, in multimedia gespecialiseerd concern, worden de Nederlandse RELX ondernemingen (verder in deze inleiding afgekort tot

Nadere informatie

S O C I A A L P L A N

S O C I A A L P L A N S O C I A A L P L A N 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN 1.1 Siemens Nederland N.V. te Den Haag, verder te noemen werkgever, en de vertegenwoordigers van de Vakverenigingen, hebben overeenstemming

Nadere informatie

Sociaal Plan ECN januari 2011

Sociaal Plan ECN januari 2011 Sociaal Plan ECN 2011 13 januari 2011 Preambule... 3 Artikel 1 Definities... 4 Artikel 2 Werkingssfeer en werkingsduur... 5 a. Werkingssfeer... 5 b. Werkingsduur... 5 c. Wijzigingen... 5 d. Registratie...

Nadere informatie

Nieuw Arbeidsrecht Hoe zit het nu en hoe gaat het worden?

Nieuw Arbeidsrecht Hoe zit het nu en hoe gaat het worden? Nieuw Arbeidsrecht Hoe zit het nu en hoe gaat het worden? Op 18 februari 2014 is de Wet Werk en Zekerheid aangenomen. Op internet zijn veel plukjes informatie te vinden. Hieronder volgt een overzicht van

Nadere informatie

Sociaal plan Trias Jeugdhulp (definitief, 1 mei 2007) Preambule

Sociaal plan Trias Jeugdhulp (definitief, 1 mei 2007) Preambule Preambule Voor u ligt het Sociaal Plan 2007 van Trias Jeugdhulp. De directe aanleiding voor het opstellen van dit Sociaal Plan is de behoefte van de Raad van Bestuur van Trias Jeugdhulp, de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Medewerkers op afdelingen en/of functies waarin wordt verwacht dat (veel) boventalligheid zal ontstaan.

Medewerkers op afdelingen en/of functies waarin wordt verwacht dat (veel) boventalligheid zal ontstaan. Onderhandelingsresultaat Sociaal Plan KAS BANK (16-1-19) Uitgangspunten - Van-werk-naar-werk-begeleiding is essentieel. Handhaven van het vermogen om zelf inkomen te verdienen dient boven vergoedingen

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN. Stichting Zorg 3.0

SOCIAAL PLAN. Stichting Zorg 3.0 SOCIAAL PLAN Stichting Zorg 3.0 Inhoudsopgave Preambule... 5 1. Algemene bepalingen... 6 1.1 Uitgangspunten... 6 1.2 Looptijd... 6 1.3 Werkingssfeer... 6 1.4 Hardheidsclausule... 6 1.5 Overleg met werknemersorganisaties...

Nadere informatie

Concept SOCIAAL PLAN STICHTING ZORG november 2013 tot 1 januari 2015

Concept SOCIAAL PLAN STICHTING ZORG november 2013 tot 1 januari 2015 Concept SOCIAAL PLAN STICHTING ZORG 3.0 1 november 2013 tot 1 januari 2015 Amersfoort, oktober 2013 Concept Sociaal Plan 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding...4 2. Algemene bepalingen...5 Artikel 2.1 Algemeen...5

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Nagel Nederland Reorganisatie

SOCIAAL PLAN Nagel Nederland Reorganisatie SOCIAAL PLAN Nagel Nederland Reorganisatie pagina 1 van 15 De ondergetekenden, 1. Krafverkehr Nagel GmbH&Co.KG te Versmold (DLD), mede gevestigd in Nederland/Raalte aldaar h.o.d.n. Nagel Nederland. en

Nadere informatie

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens: Hoofdstuk 14 Activeringsregeling (per 1 juli 2015) en pensioen A Activeringsregeling Artikel 1 Werkingssfeer 1. Op de werknemer met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd die wordt ontslagen wegens:

Nadere informatie

Sociaal Plan Blokker Holding B.V. 17 mei 2016 tot en met 16 met 2017 (looptijd van één jaar)

Sociaal Plan Blokker Holding B.V. 17 mei 2016 tot en met 16 met 2017 (looptijd van één jaar) Sociaal Plan Blokker Holding B.V. 17 mei 2016 tot en met 16 met 2017 (looptijd van één jaar) Amsterdam, [datum] 2016 Inhoudsopgave Sociaal Plan Blokker Holding B.V. Inhoud 1. Inleiding... 4 2. Definities...

Nadere informatie

/RvB. Sociaal Plan UMCG DE ONDERGETEKENDEN

/RvB. Sociaal Plan UMCG DE ONDERGETEKENDEN 16.319610/RvB Sociaal Plan UMCG 2015-2017 DE ONDERGETEKENDEN Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) te Groningen, in deze vertegenwoordigd door de heer mr. J.F.M. Aartsen, voorzitter van de

Nadere informatie

Whitepaper. Wet Werk en Zekerheid

Whitepaper. Wet Werk en Zekerheid Whitepaper Wet Werk en Zekerheid Flexwerk: wijzigingen per 1 januari 2015 In een arbeidsovereenkomst voor de duur van 6 maanden of korter is geen proeftijd meer toegestaan. In een arbeidsovereenkomst voor

Nadere informatie

Addendum. Algemeen Sociaal Plan

Addendum. Algemeen Sociaal Plan Addendum behorende bij het Algemeen Sociaal Plan 2013 2014 bij organisatieveranderingen in het Catharina Ziekenhuis Eindhoven Versie 0.4 Augustus 2016 Inhoud Pagina Inhoud 2 Overeenkomst Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

MOBILITEIT BEVORDERENDE MAATREGELEN; VRIJWILLIG Bijlage 3

MOBILITEIT BEVORDERENDE MAATREGELEN; VRIJWILLIG Bijlage 3 MOBILITEIT BEVORDERENDE MAATREGELEN; VRIJWILLIG Bijlage 3 Inleiding Schakelring heeft nu en de komende jaren te maken met fundamentele ontwikkelingen in welzijn en zorg, die continue aanpassingen en vernieuwingen

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 2011 CapitalP inzake AgentschapNL 15 oktober 2011 tot en met 31 december 2013

SOCIAAL PLAN 2011 CapitalP inzake AgentschapNL 15 oktober 2011 tot en met 31 december 2013 SOCIAAL PLAN 2011 CapitalP inzake AgentschapNL 15 oktober 2011 tot en met 31 december 2013 CapitalP, gevestigd te Almere als partij ter ener zijde en FNV Bondgenoten, gevestigd te Utrecht CNV Dienstenbond,

Nadere informatie

VERTROUWELIJK. Sociaal Plan. Reorganisatie Bureau Jeugdzorg Drenthe

VERTROUWELIJK. Sociaal Plan. Reorganisatie Bureau Jeugdzorg Drenthe 4 e CONCEPT VERSIE D.D. 29 september 2005 VERTROUWELIJK Sociaal Plan Reorganisatie Bureau Jeugdzorg Drenthe 2005 2007 Assen, 29 september 2005 Sociaal Plan Bureau Jeugdzorg Drenthe 2005-2007 1 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Sociaal Plan Stichting Baanderij en Werkstad B.V. en Wedeka Bedrijven. Sociaal Plan. Ten behoeve van

Sociaal Plan Stichting Baanderij en Werkstad B.V. en Wedeka Bedrijven. Sociaal Plan. Ten behoeve van Stichting Baanderij en Wedeka Bedrijven Sociaal Plan Ten behoeve van Stichting Baanderij, statutair gevestigd te Stadskanaal en Wedeka Bedrijven, statutair gevestigd te Stadskanaal Stadskanaal, 30 september

Nadere informatie

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010

Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTA Biovalue Nederland BV Augustus 2010 Sociaal Plan DELTABiovalue Nederland BV versie 5 augustus 2010 Pagina 1 1. Inleiding In het kader van het besluit van de directie van DELTA NV, eigenaar

Nadere informatie

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V.

S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. S O C I A L E A F S P R A K E N D E P E R S G R O E P N E D E R L A N D B. V. Amsterdam, februari 2015 1 Sociaal Afspraken de Persgroep Nederland --------------------------------------------------------

Nadere informatie

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap

1. Inleiding. 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut. 3. Medezeggenschap Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Geldigheidsduur van het sociaal statuut 3. Medezeggenschap 4. Vakorganisaties en sociaal statuut 4.1 in welke gevallen moet er overleg met de vakorganisaties worden gevoerd?

Nadere informatie

Tot slot vindt u in het sociaal plan een uitwerking van de noodzakelijke en wenselijke communicatie rondom het reorganisatieproces.

Tot slot vindt u in het sociaal plan een uitwerking van de noodzakelijke en wenselijke communicatie rondom het reorganisatieproces. Bijlage 1: Sociaal Plan Het sociaal plan is het kader waarbinnen de reorganisatie zal worden uitgevoerd. In het sociaal plan staan de verschillende stappen in het reorganisatieproces beschreven. Daarnaast

Nadere informatie

[Naam werkgever], gevestigd te [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ naam], [functie] hierna te noemen werkgever,

[Naam werkgever], gevestigd te [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ naam], [functie] hierna te noemen werkgever, Model oproepovereenkomst De ondergetekenden: [Naam werkgever], gevestigd te [plaats/adres], in deze rechtsgeldig vertegenwoordigd door [ naam], [functie] hierna te noemen werkgever, en [naam oproepkracht],

Nadere informatie

Addendum Doorlopend Sociaal Plan. Stichting Eleos

Addendum Doorlopend Sociaal Plan. Stichting Eleos Addendum Doorlopend Sociaal Plan Stichting Eleos Inhoudsopgave 1. Inleiding...2 2. Algemene bepalingen...3 3. Boventalligheid...4 4. Mobiliteit...5 5. Overige bepalingen...7 6. Monitoring en evaluatie...7

Nadere informatie

Door op één van onderstaande kopjes te klikken kom je automatisch bij het onderwerp.

Door op één van onderstaande kopjes te klikken kom je automatisch bij het onderwerp. 17 januari 2019 t/m 31 december 2020 sociaal plan Door op één van onderstaande kopjes te klikken kom je automatisch bij het onderwerp. Door op het icoon rechts bovenaan de pagina te klikken kom je altijd

Nadere informatie

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8

Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011. Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van Schouwburg Almere. December 2011 Sociale regeling. Versie 3 d.d. december 2011 Pagina 1 van 8 Sociale regeling in het kader van de Reorganisatie van

Nadere informatie

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN. ten behoeve van reorganisaties binnen Accolade Zorggroep

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN. ten behoeve van reorganisaties binnen Accolade Zorggroep DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ten behoeve van reorganisaties binnen Accolade Zorggroep Definitief concept maart 2014 Inhoudsopgave Verklaring 1 Doel, uitgangspunten, werkingssfeer, looptijd en toepassing 1.1

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN Stichting Surplus Zorg. concept

SOCIAAL PLAN Stichting Surplus Zorg. concept SOCIAAL PLAN Stichting Surplus Zorg concept 16 januari 2014 Inleiding De Stichting Surplus Zorg (verder te noemen: de werkgever) vindt het belangrijk om organisatiewijzigingen op een adequate en zorgvuldige

Nadere informatie

1.5 Er is afgesproken om dit addendum van toepassing te laten zijn van 1 juli 2012 tot en met 31 december 2013.

1.5 Er is afgesproken om dit addendum van toepassing te laten zijn van 1 juli 2012 tot en met 31 december 2013. ADDENDUM behorend bij Sociaal Plan Parnassia Bavo Groep Betreft : versie Sociaal Plan januari 2011 1. Toepassing van dit addendum 1.1 Vanuit de wijze waarop het doorlopend Sociaal Plan van de Parnassia

Nadere informatie

1.1 Doel Het doel van dit sociaal plan is om de nadelige sociale gevolgen van reorganisaties voor

1.1 Doel Het doel van dit sociaal plan is om de nadelige sociale gevolgen van reorganisaties voor Sociaal plan Meander Medisch Centrum Inleiding Voor u ligt het sociaal plan van Meander Medisch Centrum. Om klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg te leveren aan onze patiënten zijn wij voortdurend

Nadere informatie

Sociaal Plan Stichting Humanitas

Sociaal Plan Stichting Humanitas Sociaal Plan Stichting Humanitas Februari 20172016 versie 4 auteur Simon Koning 1 2 1. Algemene Bepalingen 1.1 Doelstellingen Het Sociaal Plan heeft als doel te bepalen hoe bij een reorganisatie of organisatieverandering,

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN

SOCIAAL PLAN 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN SOCIAAL PLAN 1. ALGEMENE BEPALINGEN EN UITGANGSPUNTEN 1.1 Siemens Nederland N.V. te Den Haag, verder te noemen werkgever, en de vertegenwoordigers van de vakverenigingen, hebben overeenstemming bereikt

Nadere informatie

Sociaal Plan ID Werknemers. In verband met het opheffen van de loonkostensubsidie In en Doorstroombanen per 1 augustus 2016.

Sociaal Plan ID Werknemers. In verband met het opheffen van de loonkostensubsidie In en Doorstroombanen per 1 augustus 2016. Sociaal Plan ID Werknemers In verband met het opheffen van de loonkostensubsidie In en Doorstroombanen per 1 augustus 2016. De Basis Maart 2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Aanleiding opstellen Sociaal

Nadere informatie

Sociaal Plan Klaverblad Verzekeringen

Sociaal Plan Klaverblad Verzekeringen Sociaal Plan Klaverblad Verzekeringen 2019-2022 Inhoudsopgave 1 Algemeen 4 1.1 Inleiding 4 1.2 Uitgangspunten 4 1.3 Begrippen 4 1.4 Looptijd en werkingssfeer 6 1.5 Wet Melding Collectief Ontslag (WMCO)

Nadere informatie

10. AFSPIEGELINGSBEGINSEL

10. AFSPIEGELINGSBEGINSEL 10. AFSPIEGELINGSBEGINSEL Inleiding Het Ontslagbesluit regelt in paragraaf 4 de toetsingscriteria voor een ontslagaanvraag wegens bedrijfseconomische redenen. Als eerste wordt getoetst of de bedrijfseconomische

Nadere informatie

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 19. REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland.

Nadere informatie

Sociaal Plan. De Riethorst Stromenland Postbus AA Geertruidenberg. Bestemd voor alle medewerkers van De Riethorst Stromenland

Sociaal Plan. De Riethorst Stromenland Postbus AA Geertruidenberg. Bestemd voor alle medewerkers van De Riethorst Stromenland De Riethorst Stromenland Postbus 35 4930 AA Geertruidenberg Sociaal Plan Bestemd voor alle medewerkers van De Riethorst Stromenland Naam document: Sociaal Plan Soort document: HKZ-norm(en): Vaststelling

Nadere informatie

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019

REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 REGLEMENT SENIORENREGELING GROOTHANDEL IN BLOEMBOLLEN 2019 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Groothandel in Bloembollen zoals bedoeld in artikel 1 sub C. lid 2 cao Colland en

Nadere informatie

22 REGELS BIJ REORGANISATIE

22 REGELS BIJ REORGANISATIE 22 REGELS BIJ REORGANISATIE Inhoudsopgave Onderwerp Artikel ========= ===== * Begripsomschrijvingen 22:1:1 * Werkingssfeer 22:1:2 * Mogelijke besluiten bij reorganisatie ten aanzien van de ambtenaar 22:1:3

Nadere informatie

Doorlopend Sociaal Plan Topaz

Doorlopend Sociaal Plan Topaz Doorlopend Sociaal Plan Topaz Inleiding Dit doorlopend sociaal plan (verder te noemen sociaal plan) is van toepassing op werknemers van de stichting Topaz (verder te noemen Topaz). Het sociaal plan is

Nadere informatie

VERSTREKKINGENREGLEMENT REGELING MINDER WERKEN VOOR OUDERE WERKNEMERS IN DE SECTOR OPEN TEELTEN 2018

VERSTREKKINGENREGLEMENT REGELING MINDER WERKEN VOOR OUDERE WERKNEMERS IN DE SECTOR OPEN TEELTEN 2018 VERSTREKKINGENREGLEMENT REGELING MINDER WERKEN VOOR OUDERE WERKNEMERS IN DE SECTOR OPEN TEELTEN 2018 Artikel 1 a Toepassing Dit reglement is van toepassing op de Open Teelten zoals bedoeld in artikel 1

Nadere informatie

Overeenkomst. Algemene bepalingen

Overeenkomst. Algemene bepalingen Overeenkomst Ondergetekenden, 1. Stichting ZuidOostZorg, gevestigd in de gemeente Smallingerland 2. Stichting Woon-ZorgVoorzieningen Opsterland, gevestigd in de gemeente Opsterland zowel gezamenlijk als

Nadere informatie

Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 30 juni 2017

Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 30 juni 2017 Sociaal plan 1 november 2016 tot en met 30 juni 2017 De ondergetekenden, 1. Solidus Solutions Board B.V., gevestigd te Bad Nieuweschans, Solidus Solutions Oude Pekela B.V., gevestigd te Oude Pekela, Solidus

Nadere informatie

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814.

Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 45451 17 december 2015 Regeling van de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid van 7 december 25, 2015-0000300381,

Nadere informatie

44813029 Thuiszorg Rotterdam / Reorganisatie Concept d.d. 2 mei 2013 Versie 2

44813029 Thuiszorg Rotterdam / Reorganisatie Concept d.d. 2 mei 2013 Versie 2 44813029 Thuiszorg Rotterdam / Reorganisatie Concept d.d. 2 mei 2013 Versie 2 SOCIAAL PLAN TEN BEHOEVE VAN DE PERSONELE GEVOLGEN BINNEN STICHTING THUISZORG ROTTERDAM ALS GEVOLG VAN DE UITVOERING VAN HET

Nadere informatie

Sociaal Plan Nederlandse Orkesten. Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht

Sociaal Plan Nederlandse Orkesten. Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht Sociaal Plan Nederlandse Orkesten Ledenbijeenkomst over Onderhandelingsresultaat 31 mei 2012 te Utrecht Procedure Sociaal Plan Orkesten Overleg over diverse concept versies: - delegatie vakbonden - delegatie

Nadere informatie

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks

FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES. Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks FUSIE CONVENANT ADDENDUM BIJ DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING KWINTES Inzake fusie Kwintes en Stichting Iks Fusie convenant 1 van 7 INLEIDING Het fusie convenant bestaat uit: - het doorlopend

Nadere informatie

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING. Stichting Zonnehuisgroep Noord juni 2011. Doorlopend Sociaal Plan Pagina 1

DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING. Stichting Zonnehuisgroep Noord juni 2011. Doorlopend Sociaal Plan Pagina 1 DOORLOPEND SOCIAAL PLAN ORGANISATIEONTWIKKELING Stichting Zonnehuisgroep Noord juni 2011 Doorlopend Sociaal Plan Pagina 1 Inhoud 1. Preambule... 5 2. Begripsbepalingen... 7 Werkgever... 7 Werknemer...

Nadere informatie

Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. Januari 2015.

Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. Januari 2015. Sociaal Plan - Air Products Nederland BV. Januari 2015. Inleiding. Air Products ziet zich genoodzaakt op wereldwijd, Europees en op landen niveau de bedrijfsorganisaties anders in te richten teneinde te

Nadere informatie

Principe-akkoord. ADDENDUM behorend bij Sociaal Plan Parnassia Groep. Betreft : versie Sociaal Plan januari Toepassing van dit addendum

Principe-akkoord. ADDENDUM behorend bij Sociaal Plan Parnassia Groep. Betreft : versie Sociaal Plan januari Toepassing van dit addendum ADDENDUM behorend bij Sociaal Plan Parnassia Groep Betreft : versie Sociaal Plan januari 2011 1. Toepassing van dit addendum 1.1 Vanuit de wijze waarop het doorlopend Sociaal Plan van de Parnassia Groep

Nadere informatie

Zundertse Regelgeving

Zundertse Regelgeving *ZD17036648* Zundertse Regelgeving Zaaknummer: Z16-001446 Documentnummer: ZD17036648 Rubriek: Personeel en organisatie Naam regeling: Regeling generatiepact gemeente Zundert 2017-2018 Citeertitel: Regeling

Nadere informatie

Sociaal Convenant 28 juni 2018

Sociaal Convenant 28 juni 2018 Sociaal Convenant 28 juni 2018 Inhoudsopgave Ondertekening...1 Inleiding...2 1. Begrippen...3 2. Afspraken...5 3. Bezwarencommissie...8 4. Hardheidsclausule bij onbillijke situatie... 10 5. Overige bepalingen...

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten.

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Inhoud Voor wie geldt het sociaal plan PostNL 2013-2015?... 2 Ik krijg een aanbod voor nachtdiensten. Mag ik dit aanbod weigeren?...

Nadere informatie

Concept SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties

Concept SOCIAAL PLAN. ten behoeve van interne reorganisaties 8300 Concept SOCIAAL PLAN ten behoeve van interne reorganisaties DE ONDERGETEKENDEN: Werkgever: - Werknemersorganisaties: - ABVAKABO FNV, gevestigd te Zoetermeer - CNV Publieke Zaak, gevestigd te Den Haag

Nadere informatie

Sociaal Statuut Rita Koens Bestemd voor Waterbedrijf Groningen versie Versie 1.0

Sociaal Statuut Rita Koens Bestemd voor Waterbedrijf Groningen versie Versie 1.0 Sociaal Statuut 2017 Rita Koens Bestemd voor Waterbedrijf Groningen versie 1.0 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 3 2 Definities... 5 3 Plaatsing medewerkers... 7 3.1 Organisatie & Formatie plan (O&F plan)...

Nadere informatie

3F UITTREKSEL. Samen Sterker Verder

3F UITTREKSEL. Samen Sterker Verder 3F UITTREKSEL van het Sociaal Plan FNV in Beweging 1 maart 2013 1 oktober 2018 en art. 6 uit het Sociaal Plan tussen FNV Personeel en FNV KIEM van 18 maart 2016 i.v.m. art. 2:334f lid 2 sub g BW Samen

Nadere informatie

Wet Werk en Zekerheid

Wet Werk en Zekerheid Wet Werk en Zekerheid De elf belangrijkste wijzigingen en gevolgen voor de werkgever September 2014 Inhoud 1. Beëindiging tijdelijk contract 2. Proeftijd in tijdelijk contract 3. Concurrentiebeding in

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR98200_2

CVDR. Nr. CVDR98200_2 CVDR Officiële uitgave van Noord-Brabant. Nr. CVDR98200_2 21 december 2017 Regeling van Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Brabant houdende regels omtrent het sociaal kader Regeling Sociaal Kaderplan

Nadere informatie

SOCIAAL PLAN DE WEVER OKTOBER OKTOBER 2020

SOCIAAL PLAN DE WEVER OKTOBER OKTOBER 2020 SOCIAAL PLAN DE WEVER OKTOBER 2018 - OKTOBER 2020 Versiedatum 2 oktober 2018 Ondergetekenden A. De Wever, (hierna te noemen werkgever), vertegenwoordigd door De Raad van Bestuur hierna te noemen werkgever

Nadere informatie

Sociaal Plan Hurks prefabbeton bv Vestiging Tilburg en Veldhoven Januari 2013 December 2014

Sociaal Plan Hurks prefabbeton bv Vestiging Tilburg en Veldhoven Januari 2013 December 2014 Sociaal Plan Hurks prefabbeton bv Vestiging Tilburg en Veldhoven Januari 2013 December 2014 1 Inhoudsopgave Inhoud 1. Algemeen... 4 1.1 Overeenkomst... 4 1.2 Toepassing... 4 1.3 Looptijd... 4 1.4 Overleg...

Nadere informatie

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST

VASTSTELLINGSOVEREENKOMST VASTSTELLINGSOVEREENKOMST De ondergetekenden: 1. WERKGEVER, gevestigd en kantoorhoudende te [ADRES], hierbij rechtsgeldig vertegenwoordigd door [VERTEGENWOORDIGER], hierna te noemen: "werkgever"; en 2.

Nadere informatie

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen

CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling. 1. Inleiding. 2. Begripsbepalingen CONCEPT 01 juni 2017 Generieke LVO-regeling 1. Inleiding Met het oog op de forse daling van het leerlingaantal de komende jaren zal ook het personeelsbestand van LVO moeten inkrimpen. Daarnaast is het

Nadere informatie

l Frim11,. REGIE IN EIGEN HAND Sociaal plan Frion 2014

l Frim11,. REGIE IN EIGEN HAND Sociaal plan Frion 2014 l Frim11,. REGIE IN EIGEN HAND,r Sociaal plan Frion 2014 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 4 2. Algemene bepalingen... 5 3. Algemene voorwaarden... 7 4. Herplaatsingsprocedure... 9 5. Mobiliteitsbevorderende

Nadere informatie

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de

Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de Addendum behorende bij het Sociaal Plan ten behoeve van de fusie en reorganisatie van de stichting Libertas Leiden en betrekking hebbend op de medewerkers die vallen onder de CAO VVT. 1. Overeenkomst Ondergetekenden:

Nadere informatie

Sociaal plan. Stichting SGJ Christelijke Jeugdzorg. Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming. van. Maart 2011

Sociaal plan. Stichting SGJ Christelijke Jeugdzorg. Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming. van. Maart 2011 Sociaal plan van Stichting SGJ Christelijke Jeugdzorg en Stichting Gereformeerde Jeugdbescherming Maart 2011 Sociaal Plan Preambule 1. Voorliggend Sociaal Plan is een nieuwe toepassing van de sociale statuten

Nadere informatie

In de Stichting blijft minimaal tot 1 januari 2007 ruimte voor 0,86 fte in de functiegroep Informatiespecialist.

In de Stichting blijft minimaal tot 1 januari 2007 ruimte voor 0,86 fte in de functiegroep Informatiespecialist. VI. Sociaal Plan VI.0 Pre-ambule Voor de uitvoering van de werkzaamheden zijn per 1 oktober 2005 16,7 FTE s in dienst (bijlage 3). Voor een doorstart vanaf januari 2006, met een te realiseren omzet van

Nadere informatie

Regeling Sociaal Plan 2010 / 1 van 10

Regeling Sociaal Plan 2010 / 1 van 10 (aangepast Artikel) Reorganisatie en/of fusie; Regeling Sociaal Plan Artikel 49 1 De werkgever vraagt over een voornemen tot reorganisatie, en/of fusie dan wel afsplitsing aan de OR tijdig tevoren advies,

Nadere informatie

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo.

Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Sociaal plan Mueller ten behoeve van de verhuizing naar de nieuw te bouwen locatie te Groenlo. Inleiding Deze regeling (hierna te noemen: de Regeling), is bedoeld om de opvang van de sociale gevolgen te

Nadere informatie

RIBW K/AM. Doorlopend SOCIAAL PLAN. 1 april maart 2020

RIBW K/AM. Doorlopend SOCIAAL PLAN. 1 april maart 2020 Sociaal Plan RIBW K/AM Februari 2017 RIBW K/AM Doorlopend SOCIAAL PLAN 1 april 2017 31 maart 2020 Sociaal Plan RIBW K/AM 2017-2020/Februari 2017 Pagina 1 van 18 Inhoud Verklaring 3 1. Visie, doel en uitgangspunten

Nadere informatie