Verbinding justitiële wereld en lokale zorgstructuren. Pilot Teylingereind-gemeente Leiden EINDRAPPORTAGE DEEL I

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verbinding justitiële wereld en lokale zorgstructuren. Pilot Teylingereind-gemeente Leiden EINDRAPPORTAGE DEEL I"

Transcriptie

1 Verbinding justitiële wereld en lokale zorgstructuren Pilot Teylingereind-gemeente Leiden EINDRAPPORTAGE DEEL I

2 Verbinding justitiële wereld en lokale zorgstructuren Pilot Teylingereind-gemeente Leiden Inleiding Op 26 september 2016 vond een werksessie plaats in het kader van de Verkenning invulling vrijheidsbeneming justitiële jeugd (verder VIV-JJI). Tijdens die werksessie, waar een groot aantal uiteenlopende ketenorganisaties en betrokkenen aan deel nam, zijn uit te werken vraagstukken geformuleerd die in het verlengde van de subdoelen van VIV-JJI liggen. Deze subdoelen zijn: a. De jongere op de juiste plek b. Kwalitatief goede zorg gericht op de veiligheid van de samenleving c. Goede aansluiting van forensische zorg op de reguliere zorg d. Sluitend netwerk van ketenpartners e. Flexibiliteit wat betreft omvang en capaciteit In reactie daarop is Teylingereind, samen met de gemeente Leiden en betrokken ketenpartners, de pilot Verbinding justitiële wereld en lokale zorgstructuren gestart. In deze pilot buigen we ons over de vraag hoe de verbinding tussen binnen (Teylingereind) en buiten (gemeente Leiden) tot stand kan worden gebracht en wat er nodig is om te kunnen voldoen aan de behoefte van een gemeente met betrekking tot jongeren die justitiecontacten hebben (gehad). De pilot, die uit twee delen bestaat, sluit daarmee aan op de VIV-JJI-subdoelen Goede aansluiting van forensische zorg op de reguliere zorg (c) en op Sluitend netwerk van ketenpartners (d). Tevens sluit de pilot aan op een van de centrale thema s uit de Leidse nota Voor alle jongeren perspectief 1. In het hierna volgende worden resultaten uit de verkennende fase van de pilot (deel I) weergeven. Over de resultaten uit het casusonderzoek (deel II van de pilot) wordt op een later moment gerapporteerd aan de divisiedirectie ForZo. 1 Sluitende aanpak jongeren in een kwetsbare positie tussen de 16 en 27 jaar. Leiden, 2016

3 Werkwijze Kennismaking Het eerste deel van de pilot bestond vooral uit kennismaking en verkenning. Kennis maken met de beleidsmakers van de gemeente Leiden, de beleidsnota Voor alle jongeren perspectief en vervolgens met betrokken ketenpartners rondom justitiële jongeren in Leiden. In twee bijeenkomsten met vertegenwoordigers van Jeugdbescherming West, de Raad voor de Kinderbescherming, coaches van de Sociaal wijkteams (SWT) en de Jeugd&Gezinsteams (J&GT) uit Leiden, de coördinator Veiligheidshuis Leiden, beleidsmakers gemeente Leiden en vertegenwoordigers namens Teylingereind is uitgebreid kennis gemaakt met elkaar en gesproken over het doel van de pilot. Daarnaast is een verkenning gestart naar de Leidse jongeren die in de periode 2016-maart 2017 in Teylingereind zaten, bestaande uit het verzamelen van een aantal basisgegevens ten aanzien van profiel, gezinssamenstelling, eerdere hulpverlening, onderwijs en screening. Monitor Gedurende deze fase is ook een monitor samengesteld die bestaat uit een basisregistratiemonitor (vergelijkbaar met die zoals gehanteerd voor het monitoren van de VIV-proeftuinen) en uit actieonderzoek en interviews gericht op de samenwerking. Actieonderzoek is een kwalitatieve manier van onderzoeken, waarbij de resultaten van onderzoek direct worden toegepast: gedurende de pilot wordt in kaart gebracht wat wel en niet werkt en de uitkomsten worden direct teruggekoppeld aan de deelnemers. Gedurende het onderzoek gaan de deelnemers na of aanpassingen in de werkwijze of aanpak ook het gewenste resultaat hebben. Hierdoor wordt al doende ervaren en van elkaar geleerd (lerend transformeren). De monitor wordt onder andere dankzij een traject vanuit een extern onderzoeksbureau deels ondersteund. Bevindingen Jongere centraal Tijdens de twee verkennende bijeenkomsten met vertegenwoordigers vanuit de gemeente en de ketenpartners bleek dat alle betrokkenen de wens hebben de zorg rondom uitstromende jongeren zo optimaal mogelijk te organiseren. Hoewel men van mening is dat zaken in de structuren goed geregeld zijn denk onder andere aan taken en verantwoordelijkheden deelt men de ervaring dat in de praktijk de trajecten van jongeren niet altijd verlopen zoals men wenst of voor ogen heeft. Er is bij alle partijen dan ook de bereidheid na te gaan op welke manier en op welke onderdelen veranderingen mogelijk zijn om de trajectzorg van jongeren nog beter te stroomlijnen en waar nodig te verbeteren. Een algemeen uitgangspunt daarbij is de jongere (en het gezin van herkomst) nog nadrukkelijker centraal te stellen.

4 Werkafspraken en informatiedeling Na de verkennende bijeenkomsten kwamen vertegenwoordigers vanuit RvdK, JBW, 3RO, JR, gemeente en trajectberaad Leiden en Teylingereind bijeen met als doel het vervolg van de pilot (deel II) vorm te geven en concrete werkafspraken te formuleren. De hoofdlijnen uit dit overleg zijn: - De samenwerking tussen de betrokken ketenpartners in deze pilot valt binnen de samenwerkingsafspraken van het Veiligheidshuis Hollands Midden - Casusoverleg, zijnde trajectberaad+ wordt gevoerd samen met jongere en zijn ouders - Er wordt gewerkt vanuit 1-kind-1-plan, waarbij het gezinsplan van Jeugdbescherming leidend is (domeinen uit perspectiefplan JJI en perspectiefplan gemeente worden toegevoegd). Casusonderzoek In de tussentijd zocht een aantal bij de pilot betrokken professionals 2 elkaar op. Zij maakten nader kennis met elkaar en verkenden aan de hand van een aantal vragen de werkwijze en eventuele raakvlakken. Tijdens die ontmoeting viel op dat SWT/J&GT en Teylingereind elkaar op geen enkele wijze tegenkomen rondom in- of uitstromende justitiële jongeren. De coaches weten zelfs niet om welke jongeren, om welke gezinnen of om welke wijken het gaat. Na uitwisseling van algemene basisgegevens herkennen de coaches op basis van percentages jongeren in relatie tot wijk waarin zij woonachtig zijn wel de stadsregio s waar zich de meeste problemen voordoen. De J&GT/SWT bieden in Leiden laagdrempelige zorg vanuit een concrete hulpvraag van een cliënt (ouders en/of jongere). Zij kunnen geen informatie opvragen, bijvoorbeeld uit dossiers, maar verkrijgen informatie al dan niet rechtstreeks van de cliënt. De SWT kunnen doorverwijzen naar specialistische zorg, de J&GT kunnen dat niet. Aan de hand van twee anonieme Teylingereindcasus zijn vervolgens ervaringen, ideeën en tips uitgewisseld. Actieonderzoek in uitvoering In een van de cases is sprake van MDFT-begeleiding en de behoefte aan extra ondersteuning vanuit bijvoorbeeld een wijkteam. Op advies is de route om ondersteuning bewandeld zoals deze op internet staat aangegeven ( Omdat er geen reactie kwam is contact gezocht met de bij de pilot betrokken coaches SWT/J&GT. Op moment van schrijven wordt onderzocht waar de hulpvraag in de route is blijven hangen en wat er nodig is om er voor te zorgen dat de hulpvraag bij de juiste persoon terecht komt. 2 vanuit Leiden coaches van de SWT en J&GT en vanuit Teylingereind een gedragswetenschapper en individueel trajectbegeleider

5 Basisgegevens In deel I van de pilot zijn ook onderstaande basisgegevens 3 verzameld van de Leidse jongeren in Teylingereind in de periode 2016-maart 2017, waarbij opgemerkt dat in deze fase van de pilot conform wet- en regelgeving nog geen informatie tussen ketenpartners mocht worden uitgewisseld. Basisgegevens (N = 21) Algemene gegevens Verblijfsduur 107,5 dagen gemiddeld Leeftijd jongeren 18,9 jaar gemiddeld Plaatsingstitel preventieve hechtenis (20), vervangende jeugddetentie (1) Overige gegevens (instroom en uitstroom): zie bijlage I - Eerdere hulpverlening en hulpverlening na vertrek - Onderwijs en dagbesteding - Wonen - Ouders Aanbevelingen Uit de ervaringen tijdens de verkennende fase van de pilot zijn de volgende aanbevelingen te formuleren: - betrek in de voorbereiding relevante partijen en draag zorg voor rolduidelijkheid van betrokkenen door voldoende tijd en aandacht te besteden aan kennismaking en verkenning - zorg dat relevante informatie uitgewisseld kan worden, zodat ook gericht en op maat begeleiding en behandeling ingezet kan worden - borg continuïteit, onder andere door zorg te dragen voor voldoende beschikbaarheid en bereikbaarheid van relevante besluitvormers en professionals en eventuele vervangers - zorg in individuele cases dat er ook voldoende aandacht uitgaat naar heel praktische zaken door bijvoorbeeld voorafgaand aan uitstroom de vervolginstantie te vragen hoe een uitkering aanvragen, inschrijving in gemeente, vinden van woonruimte en eventuele schuldhulpverlening geregeld kunnen worden. 3 Voor zover (her)vindbaar in de dossiers. Het op casusniveau na uitstroom opvragen van informatie bij ketenpartners is in ieder geval op moment van schrijven niet toegestaan.

Verbinding justitiële wereld en lokale zorgstructuren. Pilot Teylingereind-gemeente Leiden EINDRAPPORTAGE DEEL II

Verbinding justitiële wereld en lokale zorgstructuren. Pilot Teylingereind-gemeente Leiden EINDRAPPORTAGE DEEL II Verbinding justitiële wereld en lokale zorgstructuren Pilot Teylingereind-gemeente Leiden EINDRAPPORTAGE DEEL II VIV-Forzo-JJI Verbinding justitiële wereld en lokale zorgstructuren Pilot Teylingereind-gemeente

Nadere informatie

Stap voor stap op zoek naar eigen verantwoordelijkheid. YOUTURN

Stap voor stap op zoek naar eigen verantwoordelijkheid. YOUTURN Stap voor stap op zoek naar eigen verantwoordelijkheid. YOUTURN Ook medewerkers ervaren YOUTURN als prettig. YOUTURN In JJI Lelystad werken jongeren stapsgewijs aan hun terugkeer naar de maatschappij.

Nadere informatie

TRAJECTZORG OP ZOEK NAAR HET GEWONE LEVEN

TRAJECTZORG OP ZOEK NAAR HET GEWONE LEVEN TRAJECTZORG OP ZOEK NAAR HET GEWONE LEVEN Aanleiding In de regio Utrecht zijn zes zorgorganisaties in 2013 gestart met Trajectzorg. Idee achter deze nieuwe werkwijze is dat de zorg aan jongeren verbeterd

Nadere informatie

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid:

Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: 2 juni 2014 Sociaal Domein Gemeenten krijgen vanaf 2015 veel meer verantwoordelijkheid: Jeugdzorg, AWBZ-begeleiding naar Wmo, Participatiewet. Samenhang met ontwikkelingen Publieke Gezondheidszorg en Passend

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : WGSSD Regio Amersfoort Datum : 3 december 2018 Onderwerp : Stand van zaken Sluitende aanpak 18-/18+ regio Amersfoort Bijlage : Concept presentatie BO SD 20 december Integraal

Nadere informatie

Onderwerp Voorstel tot het instemmen met de evaluatie nota Plan van aanpak transformatie jeugdhulp

Onderwerp Voorstel tot het instemmen met de evaluatie nota Plan van aanpak transformatie jeugdhulp Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 19 november 2018 9 n.v.t. wethouder M. Blind Zaaknummer 9820-2018 Datum B&W-besluit

Nadere informatie

Plan van aanpak onderzoek Jeugdreclassering

Plan van aanpak onderzoek Jeugdreclassering Plan van aanpak onderzoek Jeugdreclassering 1 Inleiding 3 1.1 Aanleiding 3 1.2 Wat is jeugdreclassering 3 1.3 Afbakening 4 2 Onderzoeksopzet 6 2.1 Centrale vraagstelling 6 2.2 Onderzoeksvragen 6 2.3 Onderzoeksaanpak

Nadere informatie

Aanpak: Casusregie en inzet gezinscoaching. Beschrijving

Aanpak: Casusregie en inzet gezinscoaching. Beschrijving Aanpak: Casusregie en inzet gezinscoaching De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Almere

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Almere Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Almere Aanpak: Wijkteams en Gezinsbegeleiders Juni 2015 Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) verstaat onder een gezin met geringe sociale redzaamheid een gezin

Nadere informatie

Netwerk- en Trajectkaart

Netwerk- en Trajectkaart 1 / 6 Naam jongere Geboortedatum Gemeente van herkomst + laatst bekende woonadres + gemeente uitstroom, indien afwijkend Huidige JJI + evt locatie of: niet meer in JJI Datum instroom huidige JJI (bij overplaatsing:

Nadere informatie

Familiegroepsplan als standaard

Familiegroepsplan als standaard Familiegroepsplan als standaard Symposium Nieuwe Jeugdbescherming 18 april 2016 Marieke Mollink, Miranda Stuifzand, Marcel Punt, Bennie Kock Wat komt aan de orde Inzet op familiegroepsplan Organisatie

Nadere informatie

Aanpak: Voorwaardelijke Interventie Gezinnen. Beschrijving

Aanpak: Voorwaardelijke Interventie Gezinnen. Beschrijving Aanpak: Voorwaardelijke Interventie Gezinnen De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE

BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE BESTUURLIJK TRANSFORMATIE AKKOORD JEUGD DRENTHE 2019-2022 1 INLEIDING Binnen de jeugdhulpregio Drenthe zijn de gemeenten in 2017 geconfronteerd met een tekort op het jeugdhulpbudget. De verwachting is

Nadere informatie

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving

Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken. Beschrijving Aanpak: Er op af aanpak vanuit zorgnetwerken De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld

Nadere informatie

Jaarverslag. Samenwerken, leren en innoveren! Wie zijn wij? Publieksversie

Jaarverslag. Samenwerken, leren en innoveren! Wie zijn wij? Publieksversie Jaarverslag 2016 Publieksversie Samenwerken, leren en innoveren! Wie zijn wij? Wij zijn Jeugdbescherming west. Wij gaan ervan uit dat jeugdigen in hun eigen omgeving het beste af zijn, mits deze omgeving

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Marktconsultatie 10 april 2017

Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Marktconsultatie 10 april 2017 Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Marktconsultatie 10 april 2017 Programma van vandaag Opening De integrale opdracht: kernelementen/wat willen we bereiken? Thema I: een dekkend jeugdhulp aanbod Pauze Thema II:

Nadere informatie

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Mei 209 Dit is een overzicht van de uitkomsten van de twee werksessies met gemeenten, wijkteams, zorgaanbieders en jongeren.

Nadere informatie

Samenvatting Het draait om het kind

Samenvatting Het draait om het kind Samenvatting Het draait om het kind Visie op monitoring in de opvoedingsvariant van pleegzorg Inleiding Aangezien de pleegzorg een onvoldoende geobjectiveerd overzicht heeft van hoe het met de jeugdige

Nadere informatie

GGD Hollands Noorden. en wijkverpleegkundigen met S1-taken

GGD Hollands Noorden. en wijkverpleegkundigen met S1-taken GGD Hollands Noorden en wijkverpleegkundigen met S1-taken Waarom een GGD? Wet Publieke Gezondheidszorg (WPG): Gezondheidsbeschermende en gezondheidsbevorderende maatregelen voor de bevolking of specifieke

Nadere informatie

Kinderen beschermen we samen. Gemeente en Raad voor de Kinderbescherming in het nieuwe Stelsel voor de jeugd

Kinderen beschermen we samen. Gemeente en Raad voor de Kinderbescherming in het nieuwe Stelsel voor de jeugd Kinderen beschermen we samen Gemeente en Raad voor de Kinderbescherming in het nieuwe Stelsel voor de jeugd 1 juni 2013 Beelden van de Raad 2 Tijd om kennis te maken! Kennismaking met de Raad voor de Kinderbescherming

Nadere informatie

Raadsbrief. Datum: 15 mei 2018 Verzenddatum 22 mei Behandeld door: Zaak: Herman Kamminga

Raadsbrief. Datum: 15 mei 2018 Verzenddatum 22 mei Behandeld door: Zaak: Herman Kamminga Raadsbrief Datum: 15 mei 2018 Verzenddatum 22 mei 2018 : Behandeld door: Zaak: Herman Kamminga 2018-007709 Mailadres: herman.kamminga@middengroningen.nl Onderwerp: Implementatieplan Jeugdhulp Geachte leden

Nadere informatie

12 Succesfactoren. voor een doorlopend onderwijstraject in, voor en na gesloten verblijf. Colofon:

12 Succesfactoren. voor een doorlopend onderwijstraject in, voor en na gesloten verblijf. Colofon: Tekst en samenstelling: ministeries van OCW, VenJ en VWS, DJI, Jeugdzorg Nederland, Taakgroep Onderwijs in gesloten instellingen en Gedragswerk. Deze succesfactoren zijn vooral bedoeld voor managers en

Nadere informatie

Zorg voor Jeugd Raadsinformatieavond. 22 januari /02/2013 1

Zorg voor Jeugd Raadsinformatieavond. 22 januari /02/2013 1 Zorg voor Jeugd Raadsinformatieavond 22 januari 2013 14/02/2013 1 Headlines/voorlopige conclusies Deel I: Tussenevaluatie Buurtteams Jeugd en Gezin Pilot Ondiep/Overvecht 14/02/2013 2 Facts en figures

Nadere informatie

Proeftuinen VIV-J innovatief, maar ook reëel? MARIJKE VAN GENABEEK, 16 MEI 2017

Proeftuinen VIV-J innovatief, maar ook reëel? MARIJKE VAN GENABEEK, 16 MEI 2017 Proeftuinen VIV-J innovatief, maar ook reëel? MARIJKE VAN GENABEEK, 16 MEI 2017 Historisch perspectief code penal 1813-1886, 1834: eerste jongensgevangenis in Rotterdam, kinderwetten 1905: Civielrechtelijke

Nadere informatie

Haagse agenda kwetsbare jongeren mei 2018 Versie

Haagse agenda kwetsbare jongeren mei 2018 Versie Haagse agenda kwetsbare jongeren 16-23 Aanleiding agenda Rapport JONG doet mee! en Jeugdombudsman Advies cliëntenraad Sociaal Domein: - de jongere heeft een dak boven het hoofd - de jongere kan met geld

Nadere informatie

Werkgroep Veiligheid en Kind. Voortgang gesloten jeugdhulp

Werkgroep Veiligheid en Kind. Voortgang gesloten jeugdhulp Werkgroep Veiligheid en Kind Voortgang gesloten jeugdhulp 4 augustus 2014 Inleiding In het PHO van december 2013 van Holland Rijnland en de stuurgroep Sociaal Domein Midden Holland van 22 januari 2014

Nadere informatie

BIJLAGE 4: Beleidsdocument. 1. Indeling zorgfuncties

BIJLAGE 4: Beleidsdocument. 1. Indeling zorgfuncties BIJLAGE 4: Beleidsdocument 1. Indeling zorgfuncties In de inkoopstrategie is een nieuwe indeling van zorgfuncties beschreven: Ambulante Jeugdhulp Jeugdhulp uitgevoerd door de JGT s (zonder verblijf) Ambulante

Nadere informatie

SWING project. Maatschappelijk rendement preventieve jeugdbescherming. Presentatie SWING Conferentie 18 april 2016

SWING project. Maatschappelijk rendement preventieve jeugdbescherming. Presentatie SWING Conferentie 18 april 2016 SWING project Maatschappelijk rendement preventieve jeugdbescherming Presentatie SWING Conferentie 18 april 2016 EVEN VOORSTELLEN Wouter Slagter Tjenny van der Veen PROVINCIE GRONINGEN FEITEN GRONINGEN

Nadere informatie

Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Informatieve bijeenkomst 30 mei 2017

Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Informatieve bijeenkomst 30 mei 2017 Inkoop Jeugdhulp 2018 e.v. Informatieve bijeenkomst 30 mei 2017 Programma van vandaag Deel 1 (16.00-17.00 uur) Inhoudelijke toelichting op de contouren van de inkoop jeugdhulp 2018 ev Toelichting op de

Nadere informatie

Proeftuin Kleinschalige Voorziening Screening & Diagnostiek

Proeftuin Kleinschalige Voorziening Screening & Diagnostiek Proeftuin Kleinschalige Voorziening Screening & Diagnostiek 1 Het Roer Om POO0844_FLD_Proeftuin_A5_fc_03_KJ.indd 1 21-06-17 16:27 Zorg en beveiliging op maat Justitiële jeugdinrichting (JJI) Juvaid, onderdeel

Nadere informatie

Trea Hempenius Coördinator PGA

Trea Hempenius Coördinator PGA Trea Hempenius Coördinator PGA Pilot jeugdhulp - aansluiting AZC COA Gemeente Smallingerland Gemeente Waadhoeke GGD/PGA Fryslân RMA DOEL PILOTS JEUGDHULP Jeugdhulp dichter bij de asielzoekerskinderen op

Nadere informatie

gelet op artikel 2, artikel 4, artikel 7 en artikel 12 van de Jeugdverordening gemeente IJsselstein 2015;

gelet op artikel 2, artikel 4, artikel 7 en artikel 12 van de Jeugdverordening gemeente IJsselstein 2015; Het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein; gelet op artikel 2, artikel 4, artikel 7 en artikel 12 van de Jeugdverordening gemeente IJsselstein 2015; besluit vast te stellen Besluit Jeugd

Nadere informatie

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Venlo

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Venlo Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Venlo Aanpak: Sociale wijkteams Juni 2015 Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) verstaat onder een gezin met geringe sociale redzaamheid een gezin met chronische

Nadere informatie

FACTSHEET SAMENWERKING COA

FACTSHEET SAMENWERKING COA FACTSHEET SAMENWERKING COA LOCATIE EN GEMEENTE VOOR JEUGDHULP AAN ASIELZOEKERSKINDEREN INLEIDING ALGEMEEN Met de inwerkingtreding van de nieuwe Jeugdwet zijn sinds 1-1-2015 de gemeenten verantwoordelijk

Nadere informatie

Presentatie Samen Veilig

Presentatie Samen Veilig Presentatie Samen Veilig Missie en visie Missie Wij staan voor een veiligheid in gezinnen. Wij treden op namens de overheid en de samenleving waar de veiligheid van kwetsbare burgers wordt bedreigd. Onze

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA DEN HAAG 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/venj

Nadere informatie

Veilig Thuis Gooi & Vechtstreek. ASHG en AMK samen verder

Veilig Thuis Gooi & Vechtstreek. ASHG en AMK samen verder Veilig Thuis Gooi & Vechtstreek ASHG en AMK samen verder Kernopdracht het stoppen van huiselijk geweld en kindermishandeling en het duurzaam borgen van veiligheid van alle betrokkenen 2 Regio Gooi en Vechtstreek

Nadere informatie

PARTICIPATIERAADHAARLEM

PARTICIPATIERAADHAARLEM Uitkomsten werkgroepen Netwerkbijeenkomst 19 februari 2014 De deelnemers aan de werkgroepen vertegenwoordigen met elkaar het brede sociale domein van Haarlem. Samen met de leden van de Participatieraad

Nadere informatie

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom

Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Uitkomsten verbeterpunten toezichtonderzoek Bergen op Zoom Aanpak: Signalerings- en vangnetfunctie Juni 2015 Samenwerkend Toezicht Jeugd (STJ) verstaat onder een gezin met geringe sociale redzaamheid een

Nadere informatie

Uitkomsten fase 2 Perspectief en Participatie in de gemeente Smallingerland

Uitkomsten fase 2 Perspectief en Participatie in de gemeente Smallingerland Uitkomsten fase 2 Perspectief en Participatie in de gemeente Smallingerland Vervolgonderzoek naar de kwaliteit van zorg en ondersteuning aan jongeren die uitstromen uit residentiële instellingen Juni 2017

Nadere informatie

Veilig Centrum Jeugd en Gezin Lelystad. Lelystad. hoofdstad provincie Flevoland inwoners ( ) 31% jongeren tot en met 23 jaar

Veilig Centrum Jeugd en Gezin Lelystad. Lelystad. hoofdstad provincie Flevoland inwoners ( ) 31% jongeren tot en met 23 jaar Lelystad hoofdstad provincie Flevoland 75.120 inwoners (1-1-2011) 31% jongeren tot en met 23 jaar Historie netwerkorganisatie Sinds 1999 netwerkorganisatie Breakpoint Wijk- en stedelijke overleggen Advisering

Nadere informatie

multiprobleem gezinnen

multiprobleem gezinnen Een literatuurstudie naar de verbinding tussen veiligheid en zorg op gebied van multiprobleem gezinnen 1. achtergrond en AANPAK Multiprobleem gezinnen (MPG) zijn al decennia lang onderwerp van studie.

Nadere informatie

Gespreksleidraad voor gemeenten Continuïteit in de uitvoering van de jeugdbescherming en reclassering voor 2018 en verder

Gespreksleidraad voor gemeenten Continuïteit in de uitvoering van de jeugdbescherming en reclassering voor 2018 en verder Gespreksleidraad voor gemeenten Continuïteit in de uitvoering van de jeugdbescherming en reclassering voor 2018 en verder De opdracht: realiseren van continuïteit in de uitvoering van de jb en jr De opdracht

Nadere informatie

Terugplaatsing vanuit JJI of Jeugdzorgplus: mijn vragen!?

Terugplaatsing vanuit JJI of Jeugdzorgplus: mijn vragen!? Deze handreiking moet worden beschouwd als een werkdocument. In een keer een sluitende aanpak voor de terugplaatsing vanuit JJI of Jeugdzorgplus uit te kunnen werken blijkt te ambitieus. Omdat er altijd

Nadere informatie

Aanpak: GRIP-aanpak. Beschrijving

Aanpak: GRIP-aanpak. Beschrijving Aanpak: GRIP-aanpak De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: Bureau Jeugdzorg

Nadere informatie

Samenwerking onderwijs en buurtteams. Doel: elkaar opzoeken en leefwerelden verbinden.

Samenwerking onderwijs en buurtteams. Doel: elkaar opzoeken en leefwerelden verbinden. Samenwerking onderwijs en buurtteams Doel: elkaar opzoeken en leefwerelden verbinden. Onderwijs en jeugdhulp Elkaar kennen Elkaar begrijpen Inzicht geven in opdracht en bedoeling van de buurtteams adhv

Nadere informatie

Gezinsbehandeling in en via JJI s. Henk Rigter Erasmus MC Curium MDFT Academie

Gezinsbehandeling in en via JJI s. Henk Rigter Erasmus MC Curium MDFT Academie Gezinsbehandeling in en via JJI s Henk Rigter Erasmus MC Curium MDFT Academie Drie systeemtherapieën in Nederland Erkend door de Erkenningscommissie Justitie FFT; MST; MDFT Alle drie ambulante behandelprogramma

Nadere informatie

Samenvatting reactie op het inspectieonderzoek naar de kwaliteit van jeugdhulp in buurtteam West in Utrecht

Samenvatting reactie op het inspectieonderzoek naar de kwaliteit van jeugdhulp in buurtteam West in Utrecht Samenvatting reactie op het inspectieonderzoek naar de kwaliteit van jeugdhulp in buurtteam West in Utrecht Auteur: Annemiek Schooten Datum: Januari 2016 1 Reactie op het inspectieonderzoek naar de kwaliteit

Nadere informatie

Sociale Wijkteams Zaanstad

Sociale Wijkteams Zaanstad Sociale Wijkteams Zaanstad Simone Veenema Afdelingshoofd Werk & Inkomen Gemeente Zaanstad Hoe past SWT in decentralisatie Pijlers 3 decentralisaties Preventie Eigen verantwoordelijkheid Integrale benadering

Nadere informatie

Basistaak. Datum: Adviserend. Datum: Informerend. PHO 30 aug 2017

Basistaak. Datum: Adviserend. Datum: Informerend. PHO 30 aug 2017 Oplegvel 1. Onderwerp Verlengde jeugdhulp met verblijf 2. Rol van het samenwerkingsorgaan Holland Rijnland Basistaak 3. Regionaal belang Het ten uitvoer brengen van de wettelijke taak Jeugdwet & verantwoordelijkheid

Nadere informatie

Samenwerkend Toezicht Jeugd/ Samenwerkend Toezicht Sociaal Domein Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport

Samenwerkend Toezicht Jeugd/ Samenwerkend Toezicht Sociaal Domein Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport Samenwerkend Toezicht Jeugd/ Samenwerkend Toezicht Sociaal Domein Ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport Info toezichtonderzoek Na de vrouwenopvang door Samenwerkend Toezicht Jeugd / Toezicht

Nadere informatie

Uitwisseling tussen beleid en werkpraktijk. Gemeente Den Bosch en centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Herlaarhof van Reinier van Arkel

Uitwisseling tussen beleid en werkpraktijk. Gemeente Den Bosch en centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Herlaarhof van Reinier van Arkel Uitwisseling tussen beleid en werkpraktijk Gemeente Den Bosch en centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie Herlaarhof van Reinier van Arkel De gemeente Den Bosch en het centrum voor kinder- en jeugdpsychiatrie

Nadere informatie

Aanpak: Interventieteam Gezinnen. Beschrijving

Aanpak: Interventieteam Gezinnen. Beschrijving Aanpak: Interventieteam Gezinnen De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: Fier

Nadere informatie

Samen zorgen voor de jeugd. www.regioalkmaar.nl

Samen zorgen voor de jeugd. www.regioalkmaar.nl Samen zorgen voor de jeugd www.regioalkmaar.nl Inhoud 1. Transitieplan Regio Alkmaar en Werkplan 2012 2. Regionale visie op zorgen voor jeugd 3. Beleidsvraagstukken 4. Sturen / risico s in beeld krijgen

Nadere informatie

Aanpak: WIJ Eindhoven. Beschrijving

Aanpak: WIJ Eindhoven. Beschrijving Aanpak: WIJ Eindhoven De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: Lumens Groep

Nadere informatie

Aanpak: Participatiehuis. Beschrijving

Aanpak: Participatiehuis. Beschrijving Aanpak: Participatiehuis De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: Partners

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Onderwerp Evaluatie nieuwe impuls Steller M. Mulder De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Telefoon (050) 367 60 97 Bijlage(n) 1 Ons kenmerk 6044570 Datum 23-11-2016 Uw brief van Uw

Nadere informatie

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp

Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Toekomstgericht werken: Werksessies beter benutten van de verlengde jeugdhulp Mei 2019 Dit is een overzicht van de uitkomsten van de twee werksessies met gemeenten, wijkteams, zorgaanbieders en jongeren.

Nadere informatie

De slimste route? Vormgeven toegang

De slimste route? Vormgeven toegang De slimste route? Vormgeven toegang Grote veranderingen in zorg en ondersteuning Taken vanuit AWBZ, Jeugdzorg, Werk en inkomen. Passend onderwijs (toegang tot onderwijs) De slimste route (voor Hengelo)

Nadere informatie

Rapportage januari t/m juli Bewonersadviseur IJsselveld-Oost wijst u de weg

Rapportage januari t/m juli Bewonersadviseur IJsselveld-Oost wijst u de weg Rapportage januari t/m juli 2013 Bewonersadviseur IJsselveld-Oost wijst u de weg Inleiding. In januari is de functie van bewonersadviseur overgegaan van de gemeente naar Pulse. De functie is ontstaan vanuit

Nadere informatie

Per 1 januari Welkom bij uw instelling. Samenvoeging AMK en SHG. integrale aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties.

Per 1 januari Welkom bij uw instelling. Samenvoeging AMK en SHG. integrale aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Veilig Thuis Per 1 januari 2015 Samenvoeging AMK en SHG. Doel: integrale aanpak van geweld in afhankelijkheidsrelaties. Handelingsprotocol enkele uitgangspunten Veilig Thuis VD1 geeft prioriteit aan de

Nadere informatie

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1

Agendapunt 7. Pagina 1 van 1 Agendapunt 7 Vergadering : Werkgroep Samenhang Sociaal Domein Regio Amersfoort Datum : 4 oktober 2018 Onderwerp : stand van zaken regionale speerpunten sluitende aanpak mensen met verward Van : Arieke

Nadere informatie

Bijlage bij de Deelovereenkomsten inkoopnetwerk Jeugd FoodValley. REGLEMENT Gegevensdeling in het sociale domein JEUGD FOODVALLEY

Bijlage bij de Deelovereenkomsten inkoopnetwerk Jeugd FoodValley. REGLEMENT Gegevensdeling in het sociale domein JEUGD FOODVALLEY Bijlage bij de Deelovereenkomsten inkoopnetwerk Jeugd FoodValley REGLEMENT Gegevensdeling in het sociale domein JEUGD FOODVALLEY De ondergetekenden: De Colleges van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente

Nadere informatie

Aanpak: Bemoeizorg. Beschrijving

Aanpak: Bemoeizorg. Beschrijving Aanpak: Bemoeizorg De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door: GGD West-Brabant

Nadere informatie

Het Netwerkberaad. Elke jeugdige die instroomt in een JJI op strafrechtelijke titel, wordt binnen 1 week na instroom besproken in een netwerkberaad.

Het Netwerkberaad. Elke jeugdige die instroomt in een JJI op strafrechtelijke titel, wordt binnen 1 week na instroom besproken in een netwerkberaad. Het Netwerkberaad Elke jeugdige die instroomt in een JJI op strafrechtelijke titel, wordt binnen 1 week na instroom besproken in een netwerkberaad. Doel alle relevante informatie over de jeugdige (snel)

Nadere informatie

Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Caribisch Nederland

Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Caribisch Nederland Kwaliteitskader Verantwoorde zorg Caribisch Nederland 1 Inspectie Jeugdzorg Utrecht, oktober 2015 Motto Naar zichtbare kwaliteit in de jeugdhulp! Missie De Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg

Nadere informatie

Ketens risicojeugd sluitend verbinden Avans 7 april 2011

Ketens risicojeugd sluitend verbinden Avans 7 april 2011 Ketens risicojeugd sluitend verbinden Avans 7 april 2011 Wat is het Veiligheidshuis? Een samenwerking van vele partners onder de regie van 12 gemeenten. Het koppelen van zorg aan repressie. Richt zich

Nadere informatie

Privacyprotocol Sociaal Domein regio Utrecht Zuidoost

Privacyprotocol Sociaal Domein regio Utrecht Zuidoost Privacyprotocol Sociaal Domein regio Utrecht Zuidoost Aanleiding voor dit protocol De gemeente werkt met andere publieke en private organisaties (hierna aan te duiden met: partner) samen om aan inwoners

Nadere informatie

opdrachtformulering subsidiëring MEE 2017

opdrachtformulering subsidiëring MEE 2017 opdrachtformulering subsidiëring MEE 2017 Aanleiding Met ingang van 1 januari 2015 zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de cliëntondersteuning voor alle inwoners, voorheen was dit een verantwoordelijkheid

Nadere informatie

De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is. Tea Bouma Fettje Nolles

De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is. Tea Bouma Fettje Nolles De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is Tea Bouma Fettje Nolles Wijkaanpak Leeuwarden Eerste frontlijnteam in 2008 In 2014 naar 7 wijkteams, 2 pilots jeugd- en gezinsteam, 1 scholenteam en 1 dorpenteam

Nadere informatie

Update VIV Justitiële Jeugd

Update VIV Justitiële Jeugd Hoe organiseren we in de toekomst passende zorg en beveiliging op maat voor justitiële jongeren? Het programma Verkenning Invulling Vrijheidsbeneming (VIV JJ) onderzocht verschillende bouwstenen die voor,

Nadere informatie

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk

Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Bijlage 2 Factsheet en ontwikkelagenda gemeente Ridderkerk Doel Wmo Beleidsplan 1 Een samenhangend antwoord Specifiek en Meetbaar Wat te doen en met wie Acceptatie en Realistisch Termijn Het Besluit maatschappelijke

Nadere informatie

Aanpak: Praktische gezinsondersteuning. Beschrijving

Aanpak: Praktische gezinsondersteuning. Beschrijving Aanpak: Praktische gezinsondersteuning De gemeente heeft de vragenlijst betreffende deze aanpak ingevuld en relevante documentatie toegestuurd. Een beperktere vragenlijst over deze aanpak is ingevuld door:

Nadere informatie

Kwaliteitsbeleid in de Wmo

Kwaliteitsbeleid in de Wmo Kwaliteitsbeleid in de Wmo vijf redenen om nu aan de slag te gaan! Concrete outcome, gedragen indicatoren Aanpak voor gemeenten Gemeenten willen resultaten boeken als het gaat om het versterken van eigen

Nadere informatie

Stelselwijziging Jeugd. Factsheet. Prioriteitenlijst gedwongen kader

Stelselwijziging Jeugd. Factsheet. Prioriteitenlijst gedwongen kader Stelselwijziging Jeugd Factsheet Prioriteitenlijst gedwongen kader Prioriteitenlijst gedwongen kader Per 1 januari 2015 worden gemeenten verantwoordelijk voor de uitvoering van het gedwongen kader: jeugdbescherming

Nadere informatie

Het Netwerk- en Trajectberaad Oktober 2009

Het Netwerk- en Trajectberaad  Oktober 2009 Het Netwerk- en Trajectberaad www.nazorgjeugd.nl Oktober 2009 Het Netwerkberaad Elke jeugdige die instroomt in een JJI op strafrechtelijke titel, wordt binnen 1 week na instroom besproken in een netwerkberaad.

Nadere informatie

Profiel van daklozen in de vier grote. steden. Omz, UMC St Radboud Nijmegen. IVO, Rotterdam. Jorien van der Laan Sandra Boersma Judith Wolf

Profiel van daklozen in de vier grote. steden. Omz, UMC St Radboud Nijmegen. IVO, Rotterdam. Jorien van der Laan Sandra Boersma Judith Wolf Profiel van daklozen in de vier grote Omz, UMC St Radboud Nijmegen steden Resultaten uit de eerste meting van de Cohortstudie naar daklozen in de vier grote steden (Coda-G4) IVO, Rotterdam Jorien van der

Nadere informatie

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals

STEK. meer dan één plek. Informatie voor professionals STEK meer dan één plek Informatie voor professionals STEK: meer dan één plek Kinderen horen thuis: dat is ons uitgangspunt bij de behandeling van kinderen en jongeren tot 18 jaar. Daarom behandelen we

Nadere informatie

Privacyprotocol. dat de veiligheid van de jeugdige altijd voorop staat en het belang van het kind de eerste overweging moet zijn (art 3 IVRK);

Privacyprotocol. dat de veiligheid van de jeugdige altijd voorop staat en het belang van het kind de eerste overweging moet zijn (art 3 IVRK); Privacyprotocol Protocol Gegevensdeling in het sociale domein JEUGD FOODVALLEY Gelet op: In het bijzonder: Artikel 1 IVRK Artikel 8 EVRM en artikel 10 Grondwet; De Algemene wet bestuursrecht; De Algemene

Nadere informatie

Ketenveldnorm Midden Nederland. Ontwerp Pilot

Ketenveldnorm Midden Nederland. Ontwerp Pilot Ketenveldnorm Midden Nederland Ontwerp Pilot Deelnemers Gemeenten Forensische zorgaanbieders (incl. SGLVG) VG aanbieders GGD Veiligheidshuizen Reguliere ggz Begeleid wonen Cliënt-organisaties Maatschappelijke

Nadere informatie

Dialoog veehouderij Venray

Dialoog veehouderij Venray Dialoog veehouderij Venray aanbevelingen dialoog veehouderij gemeente Venray Datum 21 december 2016 Portefeuillehouder Martijn van der Putten Team RO Naam steller Jos Kniest De onderstaande aanbevelingen

Nadere informatie

Aanleiding. Probleemstelling en onderzoeksopzet. Samenvatting procesevaluatie doorzorgfunctionaris

Aanleiding. Probleemstelling en onderzoeksopzet. Samenvatting procesevaluatie doorzorgfunctionaris Samenvatting procesevaluatie doorzorgfunctionaris Aanleiding Het ministerie van Justitie en Veiligheid, onderdeel dienst Justitiële Inrichtingen, is eind 2016 gestart met de pilot doorzorgfunctionaris.

Nadere informatie

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017

Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Verslag eerste marktconsultatie 3 april 2017 Hieronder volgt het verslag van de eerste marktconsultatie. De vragen die tijdens deze bijeenkomst zijn gesteld zijn in een overzicht onderaan dit verslag opgenomen.

Nadere informatie

Van college naar werkagenda. Inspiratie voor het opstellen van uw Werkagenda Samenwerking met Jeugdbescherming en Jeugdstrafrecht

Van college naar werkagenda. Inspiratie voor het opstellen van uw Werkagenda Samenwerking met Jeugdbescherming en Jeugdstrafrecht Van college naar werkagenda Inspiratie voor het opstellen van uw Werkagenda Samenwerking met Jeugdbescherming en Jeugdstrafrecht Overall knelpunten die men wil oplossen Uitwisseling van gegevens Uitdaging

Nadere informatie

De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is. Tea Bouma

De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is. Tea Bouma De Leeuwarder privacyaanpak: doen wat nodig is Tea Bouma Wijkaanpak Leeuwarden Eerste frontlijnteam in 2008 In 2014 naar 7 wijkteams, 2 pilots jeugd- en gezinsteam, 1 scholenteam en 1 dorpenteam Doorontwikkeling

Nadere informatie

INKOMEN Ontwikkeling uitkeringenbestand

INKOMEN Ontwikkeling uitkeringenbestand Tussenrapportage Sociaal Domein januari - augustus 2018 Ridderkerk Eind 2017 is gestart met het ontwikkelen van een nieuwe tussenrapportage Sociaal Domein, die is gekoppeld aan de P&C-cyclus. Hierbij treft

Nadere informatie

Buurtteams als vliegwiel verandering. Toke Tom Voorjaarscongres Divosa 16 mei 2014

Buurtteams als vliegwiel verandering. Toke Tom Voorjaarscongres Divosa 16 mei 2014 Buurtteams als vliegwiel verandering Toke Tom Voorjaarscongres Divosa 16 mei 2014 Filmpje! 21-5-2014 2 Ambitie Hulp en zorg anders organiseren: dichtbij huis snel beschikbaar minder versnipperd meer preventie,

Nadere informatie

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB

verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB verwijzers Behandeling en begeleiding Forensische zorg voor mensen met een LVB Forensische cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben na een delict strafrechtelijk zorg opgelegd gekregen.

Nadere informatie

Pilot Sterk in de Wijk in Haven

Pilot Sterk in de Wijk in Haven Pilot Sterk in de Wijk in Haven Terugblik School in de Wijk Tandem 20 wkn 2 uur pwk Invloed maar niet altijd beïnvloedbaar Stevige start en voortdurende afstemming Proactief informeren - communiceren Gewoon

Nadere informatie

Methodieken cliëntenparticipatie

Methodieken cliëntenparticipatie Methodieken cliëntenparticipatie Cliëntenparticipatie Uw cliënten al in een vroeg stadium betrekken bij het ontwikkelen en verbeteren van uw zorgbeleid, zorgt ervoor dat uw beleid goed is afgestemd op

Nadere informatie

WIJZER informatie delen

WIJZER informatie delen WIJZER informatie delen Wat is het goede om te doen voor dit kind? Wat kan ik goed voor mezelf verantwoorden Afwegen juridisch kader: wet- en regelgeving Afwegen beroepsstandaard AW Kindermishandeling

Nadere informatie

Toetsingskader Stap 2 voor toezicht naar Veilig Thuis

Toetsingskader Stap 2 voor toezicht naar Veilig Thuis Toetsingskader Stap 2 voor toezicht naar Veilig Thuis Utrecht, juli 2016 Motto Naar zichtbare kwaliteit in de jeugdhulp! Missie De Inspectie Jeugdzorg, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de Inspectie

Nadere informatie

Gemeentelijke wijkgericht werken rapportage Gezondheidsbevordering Jeugd Leiden

Gemeentelijke wijkgericht werken rapportage Gezondheidsbevordering Jeugd Leiden Gemeentelijke wijkgericht werken rapportage Jeugd Leiden Gemeentelijke wijkgericht werken rapportage Inleiding 3 1. Leiden Morskwartier 3 2. Wijkgericht werken algemeen 6 3. Wijkgericht werken 2019 6 Gemeente

Nadere informatie

Lbr. 15/087 VNG activiteiten en Campagne rondom de vastgestelde 'Global Goals' va... Page 1 of 2

Lbr. 15/087 VNG activiteiten en Campagne rondom de vastgestelde 'Global Goals' va... Page 1 of 2 Lbr. 15/087 VNG activiteiten en Campagne rondom de vastgestelde 'Global Goals' va... Page 1 of 2 Tjoelker, Nicoiien Onderwerp: FW: Lbr. 15/087 VNG activiteiten en Campagne rondom de vastgestelde 'Global

Nadere informatie

Voorlichting Dialoogtafelmethodiek. Korte versie voor de deelnemende aan de dialoogtafel professionals

Voorlichting Dialoogtafelmethodiek. Korte versie voor de deelnemende aan de dialoogtafel professionals Voorlichting Dialoogtafelmethodiek Korte versie voor de deelnemende aan de dialoogtafel professionals Academische Werkplaatsen TJ Wat? Kennisinfrastructuur waarin praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs

Nadere informatie

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem

Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem Aan het college van Burgemeester en Wethouders van Haarlem Datum Ons kenmerk Contactpersoon Doorkiesnummer E-mail Kopie aan Onderwerp 3 november 2016 2016/18 S.K. Augustin 023-511 5273 augustsk@haarlem.nl

Nadere informatie

Verschil SAVE / Veilig Thuis. Presentatie Samen Veilig. Ophalen van vragen SAVE-team. Veilig Thuis.

Verschil SAVE / Veilig Thuis. Presentatie Samen Veilig. Ophalen van vragen SAVE-team. Veilig Thuis. Presentatie Samen Veilig Regionale Raadsinformatieavond Regio Zuidoost Utrecht Datum: woensdag 12 juni 2019 SAVE team - - Verschil SAVE / Veilig Thuis Gebiedsgericht, sluit altijd aan op lokaal team Bij

Nadere informatie

De Inspecties stellen dat VTRR aan 18 van de 24 verwachtingen van het toetsingskader voldoet.

De Inspecties stellen dat VTRR aan 18 van de 24 verwachtingen van het toetsingskader voldoet. Verbeterplan Veilig Thuis Rotterdam Rijnmond. VTRR is een nieuwe organisatie die nog volop in ontwikkeling is. De wettelijke taken van VTRR, het oppakken van meldingen huiselijk geweld en kindermishandeling,

Nadere informatie

JJEUGDHULP. Specialistische jeugdhulp in regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland vanaf 2018

JJEUGDHULP. Specialistische jeugdhulp in regio Amsterdam-Amstelland en Zaanstreek-Waterland vanaf 2018 Gemeenten kopen de specialistische jeugdhulp niet langer als losse producten in, maar als onderdeel van een breder perspectiefplan dat vooraf wordt opgesteld. Specialistische jeugdhulp in regio Amsterdam-Amstelland

Nadere informatie