Tariefvoorstel WVEM 2003 van toepassing op de vrije klanten voor aansluiting & toegang tot het distributienet WVEM 25 april 2003

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Tariefvoorstel WVEM 2003 van toepassing op de vrije klanten voor aansluiting & toegang tot het distributienet WVEM 25 april 2003"

Transcriptie

1 Tariefvoorstel WVEM 2003 van toepassing op de vrije klanten voor aansluiting & toegang tot het distributienet WVEM 25 april Toepassing van de tarieven 1.1 Toepassingsgebied 1.2 Verbruiken en verliezen 1.3 Correctieformules 1.4 Tariefperiodes 1.5 Transporttarieven nationaal transmissienetwerk 2. Tarieven voor aansluiting op het distributienet 2.1 Eenmalig tarief voor oriëntatiestudie 2.2 Eenmalig tarief voor detailstudie 2.3 Eenmalig tarief voor aansluiting 2.4 Periodiek tarief voor meetapparatuur 2.5 Periodiek tarief voor transfo, compensatie reactieve energie, filtrering spanning 2.6 Periodiek tarief voor bijkomende uitrusting voor beveiliging, Tarieven voor het gebruik van het distributienet 3.1 Tarief voor onderschreven vermogen en bijkomend vermogen 3.2 Tarief voor het systeembeheer 3.3 Tarief voor de meet- en telactiviteit 4. Tarieven voor ondersteunende diensten 4.1 Tarief voor regeling van spanning en reactief vermogen 4.2 Tarief voor de compensatie van de netverliezen 4.3 Tarief voor niet respecteren van een aanvaard programma 5. Belastingen, heffingen, toeslagen, bijdragen, retributies

2 6. 1 Toepassing van de tarieven 1.1 Toepassingsgebied De tarieven opgenomen in dit overzicht zijn geldig voor alle 'verkiesbare' of 'vrije' klanten volgens het decreet van 17 juli 2000 houdende de organisatie van de elektriciteitsmarkt. De tarieven zijn van toepassing op elk afzonderlijk injectie- of afnamepunt. De prijzen die voor een specifieke aansluiting van toepassing zijn, worden bepaald door het spanningsniveau van de aansluiting. De aansluitingen die per 1 januari 2003 verkiesbaar worden, behoren tot de volgende spanningsniveau's: Uitgang van de transformator naar MS ("HS-MS transfo") Dit zijn de klanten die beschikken over aansluiting via een directe middenspanningskabel uit het onderstation. De levering gebeurt op middenspanning ter hoogte van het toegangspunt, namelijk de uitgang van de HS-MS transfo. Middenspanningsnet ("MS net") Klanten in het middenspanningsnet zijn aangesloten op middenspanningsnet 10 kv-15 kv (klanten met een particuliere transformatiecabine). De levering gebeurt op middenspanning ter hoogte van het toegangspunt, namelijk aan de aankomst van het net in de cabine, indien de cabine in een lus gevoed is of bij het begin van de aftakking indien de aansluiting naar de cabine door middel van een afzonderlijke tak aangesloten is. Uitgang van de transformator naar LS ("400V transfo") Dit zijn de klanten die een rechtstreekse aansluitkabel uit de MS-LS cabine van de verdeler hebben. De levering gebeurt in laagspanning (230/400V) en vindt plaats bij het vertrek van de LS-aansluitkabel uit de cabine (toegangspunt). In de gebonden markt werden deze klanten "LS klanten, gelijkgesteld met MS" genoemd. Hernieuwbare energie op de hogervermelde spanningsniveau's Voor de verdeling van hernieuwbare energie (volgens de definitie van het elektriciteitsdecreet) op de distributienetten wordt geen tarief voor toegang tot de netten aangerekend.

3 Het spanningsniveau HS-net (30-70 kv) is niet van toepassing bij de WVEM, aangezien de transportnetten in gebruik ingebracht zijn via SPE bij CPTE en dus behoren tot de tariefbevoegdheid van ELIA. De klanten aangesloten op het laagspanningsnet komen vrij per 1 juli 2003, behalve de klanten met een vermogen >56 kva die reeds vanaf vrij zijn. 1.2 Verbruiken en verliezen Verbruik De verdeler zorgt voor de meting van de telling van de energie die door een netgebruiker afgenomen of geïnjecteerd wordt. Deze verbruiken worden na validatie ter beschikking gesteld van de betrokken partijen. Dit verbruik is de energie die afgenomen of geïnjecteerd werd ter hoogte van het toegangspunt. Indien de meting met behulp van reductoren (stroom- en/of spanningstransformatoren) gebeurt, worden de meetresultaten met de gepaste vermenigvuldigingsfactor verhoogd. Correctie van de meetgegevens indien de meting niet ter hoogte van het toegangspunt gebeurt De meting wordt in principe geplaatst ter hoogte van het toegangspunt. Dit is de plaats waar het distributienet overgaat in de aansluiting. Indien dit niet het geval is worden de afgelezen verbruiken teruggerekend volgens een formule om ze te corrigeren voor deze afwijking. Hierbij worden berekende verliezen bijgeteld of afgetroken al naargelang de meting zich stroomaf- of stroomopwaarts van toegangspunt bevindt. De verdeler bepaalt de formule die voor de correctie gebruikt wordt. Verliezen van het net De verliezen die in het distributienet zelf optreden zijn niet toe te wijzen aan de individuele netgebruiker. Voor zover de verdeler door de regulator aangewezen wordt om de verliezen te compenseren, rekent hij hiervoor een vergoeding aan die wordt vastgelegd per klantengroep (spanningsniveau). Dit gebeurt via het "tarief voor de compensatie van netverliezen" in het barema voor de vergoeding van de toegang tot de netten en de ondersteunende diensten. De verliezen van de aansluiting zijn meegenomen in het verbruik, aangezien de meting in principe aan het begin van de aansluiting (toegangspunt) gebeurt. Ze worden door de leverancier van de netgebruiker geleverd en zijn dus ook niet opgenomen in de barema's van de verdeler.

4 1.3 Correctieformules Indien de meting niet ter hoogte van het toegangspunt gebeurt, worden de afgelezen meetresultaten teruggerekend volgens een formule om ze te corrigeren voor deze afwijking. Aangezien er voor de verkiesbare klanten nog geen algemene geldende formules voor de correctie vastgelegd zijn, past de verdeler voorlopig de volgende formules toe. "uitgang van de transformator naar MS" Als de meting aan het uiteinde van de aansluitkabel geplaatst werd, moet het verlies van de aansluitkabel toegevoegd worden. De verliezen worden steeds in functie van de individuele aansluiting bepaald. Indien er geen werkelijke, gemeten verliescijfers bekend zijn, wordt een forfaitaire verliesfactor (%) overeengekomen. "middenspanningsnet" Bij meting onder laagspanning worden de meetresultaten verhoogd met het verlies van de transformator van de klant. Indien er geen werkelijke verliescijfers bekend zijn, zal de verdeler de verliezen berekenen volgens een forfaitaire methode, cfr. de bepalingen in het aansluitcontract. "uitgang van de transformator naar LS" Hoewel de meting in principe aan het begin van de rechtstreekse aansluitkabel gebeurt, wordt de meting meestal in het pand van de klant geplaatst. Indien er geen werkelijke verliescijfers bekend zijn en er geen forfaitaire verliesfactoren werden overeengekomen, worden de meetgegevens verhoogd met een forfaitaire verhogingscoëfficient voor het kabelverlies, namelijk 1,5%.

5 1.4 Tariefperiodes Bepaalde tarieven zijn afhankelijk van de periode waarin de energie afgenomen of geïnjecteerd wordt. Indien de meting gebeurt met behulp van een lastprofielmeter (vermogen boven 100 kw) worden de gegevens van de elementaire periodes van 15 minuten gegroepeerd per periode. Voor elke tariefperiode wordt het vermogen bepaald op basis van het hoogste kwartierverbruik. Het verbruik is de som van alle kwartierverbruiken van de betreffende tariefperiode. De tariefperiodes worden door de verdeler vastgelegd: Seizoen - Winter maanden 1,2,3,10,11,12 - Zomer maanden 4,5,6,7,8,9 Week/week-end - Week Zondag 22:00 tot Zaterdag 07:00 - Week-end Zaterdag 07:00 tot Zondag 22:00 Piek/Dal - Piek 07:00 tot 22:00 tijdens de week - Dal 22:00 tot 07:00 tijdens de week Voor het jaar 2003 wordt in de tarieven alleen het onderscheid gemaakt tussen het piek- (dagtarief) en daltarief (nachttarief) en vooralsnog geen onderscheid gemaakt volgens de tariefperiodes winter/zomer en week/weekend.

6 1.5 Transporttarieven nationaal transmissienet Aangezien de tarieven van de nationale transportbeheerder (ELIA) door de CREG goedgekeurd zijn voor de periode april t.e.m. juni 2003 werden deze tarieven opgenomen in het onderhavig tariefvoorstel en telkens afzonderlijk vermeld bij de vermogensterm. De tarieven van ELIA zijn terug te vinden op de website De tarieven voor het nationaal transportnet werden hierna vermeld, zonder enige verbintenis vanwege de WVEM voor eventuele wijzigingen nadien voor de periode na 1 juli 2003 of eventuele wijzigingen met terugwerkende kracht.

7 2 Tarieven voor aansluiting op het distributienet 2.1 Eenmalig tarief voor oriëntatiestudie (art KB 11 juli 2002) vermogen Transformatie MS-net Transformatie LS-net HS/MS MS/LS kleiner dan 630 kva nihil nihil 630 kva kva nihil nihil 1000 kva kva nihil nihil hoger dan 2000 kva nihil nihil 2.2 Eenmalig tarief voor detailstudie (art KB 11 juli 2002) vermogen Transformatie MS-net Transformatie LS-net HS/MS MS/LS kleiner dan 630 kva kva kva kva kva hoger dan 2000 kva De eventuele aangerekende kosten voor een vroegere oriëntatiestudie voor dezelfde aansluiting worden in mindering gebracht van de kosten voor de detailstudie.

8 2.3 Eenmalig tarief voor aansluiting (art KB 11 juli 2002) Het tarief voor een aansluiting of wijziging van aansluiting is gebaseerd op een intern onderzoek naar de reële kostprijs van uitgevoerde aftakkingen bij nieuwe HS-klanten en verzwaringen van vermogen bij bestaande aansluitingen, conform de tarievenstructuur volgens de aanbeveling van het Controlecomité CC (e) 96/35 CT 96/27 - "Tussenkomst HS-klanten distributie", aangerekend werden voor zover het gevraagde vermogen kleiner is dan 1000 kva en de aansluitkabel minder dan 400 meter op openbaar domein gelegen is. Hieronder geven wij de tarieven op voor rubrieken MS-net Transformatie MS/LS kosten voorbereiding en plaatsing meetgroep/meetbord 769 meetgroep meetbord beveiliging en uitgang uit cabine meetgroep groot vermogen: met zekeringen A: 1710 met automaat tot 160A: 2040 elektronische meting (lastprofielmeter) vermogen >100 kva (indien niet geopteerd wordt voor de formule meterhuur) uitvoeringskost en materialen verbindingsmoffen uitvoeringskost en materialen eindmoffen tussenkomst in aansluitingsof verzwaringskosten pulsuitgang als optie bij nieuwe meetinstallatie tussenkomst in de cabine eigendom van de verdeler klasse 0,2 (>5 MW) 3277 klasse 0,5 (>1 MW) 1832 klasse 1 (<1 MW) 1582 klasse 1 (<1 MW) meter zonder modem per verbindingsmof (standaard 2 stuks) 599 per binneneindmof bij de klant (standaard 2 stuks) 1289 per buiteneindmof bij de klant (uitzonderlijk) 15 per kva plus 31 per meter kabel op privaat domein in geplaatste buis of in open sleuf anders netuitbreiding ten laste van de aanvrager: prijs per kabel per meter: 60/meter met automaat tot 240A: 2170 klasse 0,2 (>5 MW) 3277 klasse 0,5 (>1 MW) 1832 klasse 1 (<1 MW) 1582 klasse 1 (<1 MW) meter zonder modem 1138 Leveren en plaatsen kabel in open sleuf per meter: - 4 x 95 Alu: 10 /meter - 4 x150 Alu: 13 /meter sleufwerken tegen kostprijs incl. 16,5% toeslag beheerkosten 189 per pulsuitgang 189 per pulsuitgang 125/kVA of 92/kVA (1) (1) indien een lokaal door de klant ter beschikking gesteld wordt aan de verdeler

9 Voor de aansluitingskosten (tussenkomst in de kabel) op een transformatorpost HS/MS wordt dit tegen kostprijs uitgevoerd incl. 16,5% toeslag beheerskosten. Voor de aansluitingskosten voor de laagspanningsklanten worden de huidige barema's toegepast voor de gebonden klanten tot 1 juli De baremaprijzen vindt u in Bijlage 1bis. Voor aansluitingen die uitgevoerd worden vanaf 1 juli 2003 voor de 'vrije klanten' gelden onderstaande tarieven. Deze nieuwe tarieven zijn gebaseerd op een intern onderzoek naar de hoogte van de aansluitingskosten. De tarieven gelden voor een aansluiting op maximum 200 meter van een voldoende sterk LS-distributienet. rubrieken - mono t.e.m. 63A - 3x230V t.e.m. 60A - 3x230 V < 80A - 3 N 400 V t.e.m. 60A - 3 N 400 V < 80A supplementen: - dubbeluurtariefmeter - plaatsen kabel 4x10 in open sleuf / per meter - grondwerk en bedekkingen: aansluiting op het LS-net (*) dit zowel bovengronds/ondergronds per meter tegen kostprijs incl. toeslag 16,5% beheerskosten meetgroep (*) het tussenkader van het meterbord wordt geleverd door WVEM en is inbegrepen in de bovenstaande prijzen diverse prestaties laagspanning vervangen van een enkelvoudig tariefmeter door een tweevoudig uurtariefmeter: a) bestaande meterkast met toereikende afmetingen b) bestaande meterkast met ontoereikende afmetingen c) te vervangen meterbord - éénfasig - driefasig verplaatsing op werkdagen verplaatsing op zaterdag, zon- en feestdagen afsluiten of terug aansluiten: - aan de meter - op bovengronds net - op ondergronds net tarieven in EUR tegen kostprijs incl. toeslag 16,5% beheerskosten wegname meter op vraag van de klant 69 nazicht van de meter (ijking) op vraag van de 93 klant indien niet gerechtvaardigd prestaties allerlei: - uurloon technieker 45 - verplaatsing per km (bestelwagen) 0,75

10 2.4 Periodiek tarief voor meetapparatuur (art KB 11 juli 2002) Het huren van een meetinstallatie wordt desgevallend met de netgebruiker overeengekomen in het aansluitcontract. Het tarief wordt aangerekend voor het terbeschikking stellen en het onderhouden van een standaard meetinstallatie (cfr. technisch reglement). De kosten van installatie hiervan zijn inbegrepen in de maandelijkse huurprijs. Hiervoor wordt een annuïteit (10 jaar) van 13,72% (gebaseerd op de gewogen gemiddelde kapitaalskost voor de WVEM volgens de formule CREG: 6,2% voor 2003) aangerekend verhoogd met een jaarlijks forfait 3% voor het onderhoud. Het periodieke tarief wordt maandelijks aangerekend.[(annuïteit+onderhoud)/12] Voor de in 2001 en 2002 bij industriële klanten geplaatste elektronische lastprofielmeters en modems, waarvoor geen tussenkomst aangerekend werd aan de industriële klant, zijn volgende tarieven van toepassing alsook voor de mechanische meters bij de andere klanten waarvoor geen tussenkomst aangerekend werd: type meter klasse 0,2 (> 5 MW) elektronische lastprofielmeter+modem klasse 0,5 (> 1 MW) elektronische lastprofielmeter+modem klasse 1 (< 1 MW) elektronische lastprofielmeter+modem klasse 1 (< 1 MW) el. meter zonder modem klasse 2 huur meetgroep met mechanische meter huishoudelijke klanten: - mono t.e.m. 63A - 3x230V t.e.m. 60A - 3x230 V < 80A - 3 N 400 V t.e.m. 60A - 3 N 400 V < 80A supplement huur dubbeluurtariefmeter Transformatie HS/MS 46 per maand 26 per maand 22 per maand n.v.t. MS-net 46 per maand 26 per maand 22 per maand 16 per maand Transformatie MS/LS 46 per maand 26 per maand 22 per maand 16 per maand n.v.t. n.v.t. n.v.t. LS-net 46 per maand 26 per maand 22 per maand 16 per maand 12 per jaar 21 per jaar 35 per jaar 20 per jaar 41 per jaar 16 per jaar

11 Voor de industriële klanten die wel een tussenkomst betaald hebben voor de geplaatste elektronische lastprofielmeters en modems, zijn volgende tarieven van toepassing voor het onderhoud van de apparatuur: type meter klasse 0,2 (> 5 MW) elektronische lastprofielmeter+modem klasse 0,5 (> 1 MW) elektronische lastprofielmeter+modem klasse 1 (< 1 MW) elektronische lastprofielmeter+modem klasse 1 (< 1 MW) el. meter zonder modem Transformatie HS/MS 8,19 per maand 4,58 per maand 3,96 per maand n.v.t. MS-net 8,19 per maand 4,58 per maand 3,96 per maand 2,85 per maand Transformatie MS/LS 8,19 per maand 4,58 per maand 3,96 per maand 2,85 per maand LS-net 8,19 per maand 4,58 per maand 3,96 per maand 2,85 per maand 2.5 Periodiek tarief voor transfo, compensatie reactieve energie, filtrering spanning (art KB 11 juli 2002) Het huren van deze uitrusting wordt desgevallend met de netgebruiker overeengekomen in het aansluitcontract. Hiervoor wordt een annuïteit (20 jaar) van 8,86% toegepast (gebaseerd op de gewogen gemiddelde kapitaalskost voor de WVEM volgens de formule CREG: 6,2% voor 2003) en verhoogd met een jaarlijks forfait 3% voor het onderhoud. Het periodieke tarief wordt maandelijks aangerekend.[(annuïteit+onderhoud)/12] Dit tarief geldt voor alle klantengroepen (Transformatie HS/MS, MS-net, Transformatie MS/LS, LS-net). Huur Reservevermogen 16 / KVA onderschreven vermogen per jaar (zonder correctie overlappingsfactor, benuttiging < 50 uren) Huur transfo transfo 160 KVA: 44 per maand transfo 250 KVA: 47 per maand

12 2.6 Periodiek tarief voor bijkomende uitrusting voor beveiliging, cellen,... (art KB 11 juli 2002) Rechtstreekse aansluiting via middenspanningskabel op een post HS/MS (klantengroep Transformatie HS/MS) Voor de huur van de MS-uitrusting (vertrekcellen,..) in een post HS/MS wordt aan klanten met een rechtstreekse aansluiting via een middenspanningskabel een periodieke vergoeding aangerekend volgens de modaliteiten opgenomen in de nota van het BCEO (cfr Bijlage 2), tariefcomponenten C 1 en C 2. Vergoeding C 1 : jaarlijkse vergoeding voor de gemeenschappelijke installaties van een verdeelcabine met dubbel railstelsel die de lasten van het vastliggend en onderhoud dekt: C 1 = EUR per jaar per vertrekcel In geval van slechts één railstelsel, reductie van 10% C 1 = EUR per jaar per vertrekcel Vergoeding C 2 : jaarlijkse vergoeding voor prestaties voor telebediening en telecontrole: C 2 = 881 EUR per jaar per vertrekcel EUR per jaar per ETE waarbij ETE= elementaire telecontrole-eenheid Voor de exploitatiekost (onderhoud) van de middenspanningskabel wordt een vergoeding van 1,24 per MWh aangerekend met een minimum van per jaar Overige klantengroepen (MS-net, Transformatie MS/LS) Dezelfde voorwaarden als hierboven onder 2.5 zijn van toepassing : annuïteit van 13,72% (gebaseerd op de gewogen gemiddelde kapitaalskost voor de WVEM volgens de formule CREG: 6,2% voor 2003) aangerekend verhoogd met een jaarlijks forfait 3% voor het onderhoud. Het periodieke tarief wordt maandelijks aangerekend.[(annuïteit+onderhoud)/12]

13 3 Tarieven voor het gebruik van het distributienet 3.1 Tarief voor onderschreven vermogen en bijkomend vermogen (art KB 11 juli 2002) In het toegangscontract wordt voor elk toegangspunt een vermogen gereserveerd onder de vorm van een onderschreven vermogen. Het onderschreven vermogen (of de som van alle onderschreven vermogens indien er meerdere vermogensonderschrijvingen voor eenzelfde periode gelden) wordt onafhankelijk van het effectief afgenomen vermogen aangerekend. De vermogensonderschrijving blijft ongewijzigd zolang het toegangscontract loopt. De modaliteiten voor het wijzigen van toegangscontract zijn vastgelegd in het toegangscontract zelf Tarief voor onderschreven vermogen Voor 2003 zal in afwijking van hogervermelde bepaling, het piekvermogen van de laatste 12 maanden als basis dienen voor de berekening van het onderschreven vermogen. Deze waarde wordt maandelijks bepaald (voortschrijdend maximum) en het tarief wordt maandelijks aangerekend. Deze waarde wordt vermenigvuldigd met een overlappingsfactor om rekening te houden met de waarschijnlijkheidskans op het samenvallen van dit piekvermogen met het piekvermogen van de WVEM. De overlappingsfactor is afhankelijk van de benuttiging van de klant: onderschreven vermogen=piekvermogen laatste 12 m x overlappingsfactor waarbij : overlappingsfactor = 0,5 + 0,5 * (benuttiging u) / (5000 u u) minimumwaarde = 0,5 bij benuttiging van 500 u maximumwaarde = 1 bij benuttiging van 5000 u benuttiging in uren = actief verbruik / piekvermogen laatste 12 maand Maximum-tarief Het eenheidstarief voor de vermogensterm bij klanten met een vermogen >56 kva wordt begrensd tot het tarief van toepassing voor de klanten met een vermogen <= 56 kva.

14 aansluiting op vermogen onderschrijving voor periode van één jaar (*) Transformatie HS/MS > 56 kva 6 per kw onderschreven vermogen (=piekvermogen ltste 12 maand x overlappingsfactor) te verhogen met het tarief voor het nationaal transportnet ELIA: 54,14 / KW.jaar MS-net ('HS-klanten') > 56 kva <= 56 kva 41 per kw onderschreven vermogen (=piekvermogen ltste 12 maand x overlappingsfactor) begrensd tot een maximum tarief van toepassing voor klanten <= 56 kva zie hieronder te verhogen met het tarief voor het nationaal transportnet ELIA: 41,95 / KW.jaar 0,0138 per kwh piektarief (dag) 0,0069 per kwh daltarief (nacht) te verhogen met het tarief voor het nationaal Transformatie MS/LS ('gelijkgestelden') LS-net > 56 kva <= 56 kva > 56 kva <= 56 kva transportnet ELIA: 0,0114 /kwh 73 per kw onderschreven vermogen (=piekvermogen ltste 12 maand x overlappingsfactor) begrensd tot een maximum tarief van toepassing voor klanten <= 56 kva zie hieronder te verhogen met het tarief voor het nationaal transportnet ELIA: 39,03 / KW.jaar 0,0340 per kwh piektarief (dag) 0,0170 per kwh daltarief (nacht) te verhogen met het tarief voor het nationaal transportnet ELIA: 0,0114 /kwh 115 per kw onderschreven vermogen (=contractueel vermogen) begrensd tot een maximum tarief van toepassing voor klanten <= 56 kva zie hieronder te verhogen met het tarief voor het nationaal transportnet ELIA: 42,50 / KW.jaar 0,0533 per kwh piektarief (dag) 0,0267 per kwh daltarief (nacht) te verhogen met het tarief voor het nationaal transportnet ELIA: 0,0114 /kwh (*): niet van toepassing op productie-eenheden kleiner dan 5Mwe (*): niet van toepassing op hernieuwbare productie en kwalitatieve WKK groter dan 5MWe tenzij grote financiële impact op het net Bovenstaande tarieven vermelden het tarief voor het nationaal transportnet ELIA, goedgekeurd door de CREG voor de periode april 2003 t.e.m. juni De tarieven van ELIA worden gepubliceerd op de website en worden in Bijlage 8 bij dit tariefvoorstel opgegeven ten indicatieve titel. Dit houdt echter geen enkele verbintenis in vanwege de WVEM op eventuele herziening van deze tarieven voor de periode na 1 juli 2003, temeer aangezien deze tarieven nog door de CREG dienen goedgekeurd te worden.

15 3.1.2 Tarief voor bijkomend vermogen Voor 2003 wordt geen tarief aangerekend voor overschrijding van het onderschreven vermogen voor het distributienet, aangezien het piekvermogen als basis dient voor het onderschreven vermogen. 3.2 Tarief voor het systeembeheer (art KB 11 juli 2002) aansluiting op tarief per MWh Transformatie HS/MS 0,1 per MWh voor het distributienet MS-net 1,1 per MWh voor het distributienet (HS-klanten) Transformatie MS/LS 1,5 per MWh voor het distributienet ("gelijkgestelden") LS-net 3,5 per MWh voor het distributienet 3.3 Tarief voor de meet- en telactiviteit (art KB 11 juli 2002) Het tarief vergoedt de meet- en telactiviteit voor de kosten van het uitlezen van de meter, hetzij via tele-uitlezing, hetzij via manuele meteropname alsook de kosten voor het verwerken van de meetgegevens. Het ter beschikking stellen van de meetgegevens aan de toegangsverantwoordelijke/leverancier van de klant is inbegrepen, evenals de communicatiekosten voor het uitlezen van de meters via modem. aansluiting op vermogen - type meting tarief Transformatie HS/MS > 100 kva - telegelezen meting 40 per maand/meting MS-net (HS-klanten) > 100 kva - telegelezen meting > 56 kva-100 kva maandelijkse opname 40 per maand/meting 10 per maand/meting Transformatie MS/LS ("gelijkgestelden") LS-net <=56 kva maandelijkse opname > 100 kva - telegelezen meting > 56 kva-100 kva maandelijkse opname > 56 kva-100 kva jaarlijkse opname <=56 kva maandelijkse opname > 100 kva - telegelezen meting > 56 kva-100 kva maandelijkse opname > 56 kva-100 kva jaarlijkse opname <=56 kva jaarlijkse opname 0,0004 per kwh 40 per maand/meting 10 per maand/meting 10 per jaar/meting 0,0004 per kwh 40 per maand/meting 10 per maand/meting 10 per jaar/meting 0,0007 per kwh

16 4 Tarieven voor ondersteunende diensten Tarief voor regeling van spanning en reactief vermogen (art KB 11 juli 2002) Voor de klantengroepen HS/MS, MS-net en transformatie MS/LS wordt de reactieve energie maandelijks aangerekend voor de gemeten reactieve energie die het forfait van 50% van de actieve energie op maandbasis overschrijdt. aansluiting op tarief per kvarh > 50% actieve energie Transformatie HS/MS 0,0169 per kvarh voor het distributienet MS-net 0,0169 per kvarh voor het distributienet Transformatie MS/LS 0,0169 per kvarh voor het distributienet ("gelijkgestelden") LS-net 0,0169 per kvarh voor het distributienet (met reactieve meting) Voor de reactieve energie die het forfait van 50% van de actieve energie op maandbasis niet overschrijdt is het tarief gelijk aan nul. 4.1 Tarief voor de compensatie van de netverliezen (art KB 11 juli 2002) Dit tarief vergoedt de netverliezen die door de distributienetwerkbeheerder worden gecompenseerd. De vergoeding is afhankelijk van de werkelijk afgenomen of geinjecteerde energie. aansluiting op tarief per kwh Transformatie HS/MS 0,0007 per kwh piektarief (dag) 0,0004 per kwh daltarief (nacht) MS-net 0,0007 per kwh piektarief (dag) 0,0004 per kwh daltarief (nacht) Transformatie MS/LS 0,0007 per kwh piektarief (dag) 0,0004 per kwh daltarief (nacht) LS-net 0,0026 per kwh piektarief (dag) 0,0016 per kwh daltarief (nacht) 4.2 Tarief voor niet respecteren van een aanvaard programma (art KB 11 juli 2002) Dit tarief is niet van toepassing in Dit geldt voor alle klantengroepen (Transformatie HS/MS, MS-net, Transformatie MS/LS, LS-net).

17 Bijdragen, retributies, heffingen, taksen,... Alle door de wetgever opgelegde belastingen, toeslagen, heffingen, bijdragen en retributies worden integraal en transparant doorgerekend. In het vermelde tarief voor het nationale transportnet (onder 3.1. Vermogenterm) zijn volgende heffingen, bijdragen die ELIA aan de distributienetbeheerders aanrekent niet niet inbegrepen: Openbare dienstverplichtingen : 0,3191 per MWh Bijdrage ter bevordering REG: 0,0777 per MWh Bijdrage voor hernieuwbare energiebronnen: 0,0850 per MWh Totaal: 0,4818 per MWh Evenmin is de CREG-bijdrage opgenomen in de aanrekening door ELIA. De opgegeven bedragen houden geen verbintenis in van de WVEM voor eventuele bijkomende maatregelen die nog ingevoerd worden met terugwerkende kracht over het jaar 2003.

Tariefstructuur DISTRIBUTIETARIEVEN WVEM 2003

Tariefstructuur DISTRIBUTIETARIEVEN WVEM 2003 20/05/2003 tarievenblad DNB WVEM 2003 25 april 2003/Tarieven 2003 1 Tariefstructuur DISTRIBUTIETARIEVEN WVEM 2003 Basis: Technisch reglement Distributie Elektriciteit / 01.07.02 Voorstel KB Tariefstructuur

Nadere informatie

I. GOEDGEKEURDE TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBU- TIENET

I. GOEDGEKEURDE TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBU- TIENET PERIODE : JUL-AUG-SEP 2004 I. GOEDGEKEURDE TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBU- TIENET Baremaprijzen elektriciteit aansluitingen vanaf De onderstaande prijzen zijn standaardprijzen. Deze zijn geldig

Nadere informatie

Tariefvoorstel WVEM 2004 van toepassing op de vrije klanten voor aansluiting & toegang tot het distributienet WVEM 5 december 2003

Tariefvoorstel WVEM 2004 van toepassing op de vrije klanten voor aansluiting & toegang tot het distributienet WVEM 5 december 2003 Tariefvoorstel WVEM 2004 van toepassing op de vrije klanten voor aansluiting & toegang tot het distributienet WVEM 5 december 2003 1 Toepassing van de tarieven... 2 1.1 Toepassingsgebied... 2 1.2 Verbruiken

Nadere informatie

Distributienettarief WVEM 2006 van toepassing op de vrije klanten voor aansluiting & toegang tot het distributienet WVEM versie : 22 december 2005

Distributienettarief WVEM 2006 van toepassing op de vrije klanten voor aansluiting & toegang tot het distributienet WVEM versie : 22 december 2005 Distributienettarief WVEM 2006 van toepassing op de vrije klanten voor aansluiting & toegang tot het distributienet WVEM versie : 22 december 2005 1 Toepassing van de tarieven... 2 1.1 Toepassingsgebied...

Nadere informatie

het netwerk met een nominale spanning tussen 26 en 1 kv de transformatoren naar het middenspanningsnet zie bijlage "aansluitingskosten"

het netwerk met een nominale spanning tussen 26 en 1 kv de transformatoren naar het middenspanningsnet zie bijlage aansluitingskosten Tariefvoorstel - exploitatiejaar 2003 Overzicht aansluitvergoedingen alle prijzen exclusief BTW Klantengroep (spanningsniveau): MS-post MS-net LS-post LS-net Toegangspunt: de transformatoren naar het middenspanningsnet

Nadere informatie

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : juli-augustus-september 2004

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : juli-augustus-september 2004 P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : juli-augustus-september 2004 INFRASTRUCTUURDEEL Middenspanning Transformatie MS/LS (4) Laagspanning Aansluitvermogen Lengte nieuw aan te leggen

Nadere informatie

a. Nettarieven BLAD 1 Basis: Technisch reglement Distributie Elektriciteit / 01.07.03 KB Tariefstructuur en boekhouding distributie Elektriciteit

a. Nettarieven BLAD 1 Basis: Technisch reglement Distributie Elektriciteit / 01.07.03 KB Tariefstructuur en boekhouding distributie Elektriciteit a. Nettarieven BLAD 1 Basis: Technisch reglement Distributie Elektriciteit / 01.07.03 KB Tariefstructuur en boekhouding distributie Elektriciteit Aansluiting op Vermogen/ Tarieven voor gebruik van het

Nadere informatie

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2005

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2005 P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2005 INFRASTRUCTUURDEEL Tranformatie HS/MS Middenspanning Transformatie MS/LS (4) Laagspanning Aansluitvermogen Lengte nieuw aan te

Nadere informatie

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2008 Distributienetbeheer elektriciteit: WVEM BTWe BTWi(21%) aantal

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2008 Distributienetbeheer elektriciteit: WVEM BTWe BTWi(21%) aantal 1 Nieuwe aansluitingen middenspanning Bij een middenspanningsaansluiting is het vermogen en het kabeltracé niet in de forfaitaire vergoeding begrepen. Een detailstudie wordt aangerekend bij elke vraag

Nadere informatie

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2003

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2003 P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2003 INFRASTRUCTUURDEEL Middenspanning Transformatie MS/LS Laagspanning Aansluitvermogen Lengte nieuw aan te leggen kabel Orientatiestudie

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN TARIEVEN 2012-2015 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN De tarifaire condities voor het gebruik van het net en voor de ondersteunende diensten, bepaald door de beslissing van

Nadere informatie

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2008 Distributienetbeheer elektriciteit: Interenerga BTWe BTWi(21%) aantal

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2008 Distributienetbeheer elektriciteit: Interenerga BTWe BTWi(21%) aantal 1 Nieuwe aansluitingen middenspanning Bij een middenspanningsaansluiting is het vermogen en het kabeltracé niet in de forfaitaire vergoeding begrepen. Een detailstudie wordt aangerekend bij elke vraag

Nadere informatie

Indien er in een maand geen verbruik is : is er alleen de aanrekening van de kw-term.

Indien er in een maand geen verbruik is : is er alleen de aanrekening van de kw-term. EXPLOITATIEJAAR 2005 opmerking : PERIODE : 01-07-2005-30-09-2005 INTERMOSANE Hoogspanning Laagspanning (2) (3) (4) (5) TransHS 26-1kV TransLS LS II Tarief gebruik net (art.5 kb 11.7.2002): tarief tarief

Nadere informatie

TARIEVEN 2007 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2007 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN TARIEVEN 2007 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN De prijscondities voor het gebruik van het net en voor de ondersteunende diensten, zoals bepaald door de beslissing van de

Nadere informatie

DISTRIBUTIENETTARIEVEN versie DECEMBER 2008

DISTRIBUTIENETTARIEVEN versie DECEMBER 2008 NIEUWE AANSLUITINGEN 1. Laagspanning 1.Orienterende studie voor Laagspanning: gratis indien aansluiting kleiner dan 25 kva indien aansluitvermogen groter dan 25 kva: 62.92 2.Detailstudie voor Laagspanning:

Nadere informatie

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2016 Distributienetbeheer elektriciteit: 2016 Infrax West, Interenerga, IVEG en PBE

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2016 Distributienetbeheer elektriciteit: 2016 Infrax West, Interenerga, IVEG en PBE 1 Nieuwe aansluitingen middenspanning Bij een middenspanningsaansluiting is het vermogen en het kabeltracé niet in de forfaitaire vergoeding begrepen. Een detailstudie wordt aangerekend bij elke vraag

Nadere informatie

TARIEVEN 2012 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2012 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN TARIEVEN 2012 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN De tarifaire condities voor het gebruik van het net en voor de ondersteunende diensten, bepaald door de beslissing van de CREG

Nadere informatie

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2014 Distributienetbeheer elektriciteit: Infrax West, Interenerga, IVEG & PBE

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2014 Distributienetbeheer elektriciteit: Infrax West, Interenerga, IVEG & PBE 1 Nieuwe aansluitingen middenspanning BTWe BTWi(21%) aantal artikel Bij een middenspanningsaansluiting is het vermogen en het kabeltracé niet in de forfaitaire vergoeding begrepen. Een detailstudie wordt

Nadere informatie

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2008

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2008 P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2008 INFRASTRUCTUURDEEL Tranformatie HS/MS Middenspanning Transformatie MS/LS (4) Laagspanning Aansluitvermogen Lengte nieuw aan te

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

TARIEVEN VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN TARIEVEN 2008-2011 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN De prijscondities voor het gebruik van het net en voor de ondersteunende diensten, bepaald door de beslissing van de CREG

Nadere informatie

TARIEVEN 2005 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2005 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN TARIEVEN 2005 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN De prijscondities voor het gebruik van het net en voor de ondersteunende diensten, zoals bepaald door de beslissing van de

Nadere informatie

Bijlage 15: Tariferingsprincipes en facturatieprocedure

Bijlage 15: Tariferingsprincipes en facturatieprocedure Bijlage 15: Tariferingsprincipes en facturatieprocedure Deze Bijlage maakt integraal deel uit van het Toegangscontract met referentie: [] (hierna het Contract ) Deze Bijlage wordt aangenomen en indien

Nadere informatie

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2015 Distributienetbeheer elektriciteit: 2015 Infrax West, Interenerga, IVEG en PBE

Tarieven aansluitingen elektriciteit - middenspanning 2015 Distributienetbeheer elektriciteit: 2015 Infrax West, Interenerga, IVEG en PBE 1 Nieuwe aansluitingen middenspanning Bij een middenspanningsaansluiting is het vermogen en het kabeltracé niet in de forfaitaire vergoeding begrepen. Een detailstudie wordt aangerekend bij elke vraag

Nadere informatie

EV/GHA : DISTRIBUTIENETTARIEVEN (VERSIE DECEMBER 2008)

EV/GHA : DISTRIBUTIENETTARIEVEN (VERSIE DECEMBER 2008) I. Aansluitingen & huur apparatuur Oriënterende studie afname van vermogen =< 56 kva 458,02 458,02 afname van vermogen > 56 kva 458,02 458,02 afname van vermogen < 5 MVA 742,72 injectie van vermogen

Nadere informatie

Tarieven van toepassing vanaf 1 april tot en met 31 december 2003

Tarieven van toepassing vanaf 1 april tot en met 31 december 2003 Tarieven van toepassing vanaf 1 april tot en met 31 december 2003 De tarieven die vanaf 1 april tot en met 31 december 2003 van toepassing zijn, bestaan uit : Tarieven voor het gebruik van het net! Tarief

Nadere informatie

1.1 Nieuwe aansluiting middenspanningsnet

1.1 Nieuwe aansluiting middenspanningsnet 1 Nieuwe aansluitingen middenspanningsnet 1-26kV Bij een middenspanningsaansluiting is het vermogen en het kabeltracé niet in de forfaitaire vergoeding begrepen. Een detailstudie wordt aangerekend bij

Nadere informatie

TARIEVEN 2005 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2005 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN TARIEVEN 2005 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN De prijscondities voor het gebruik van het net en voor de ondersteunende diensten, zoals bepaald door de beslissing van de

Nadere informatie

TARIEVEN 2005 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2005 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN TARIEVEN 2005 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR DE ONDERSTEUNENDE DIENSTEN De tarieven van toepassing door Elia System Operator vanaf 1 januari 2005 tot en met 31 maart 2005 zijn bepaald door de beslissing

Nadere informatie

Hoogspanning. 26-1kV (=Hoogspanning DNB)

Hoogspanning. 26-1kV (=Hoogspanning DNB) Trans (=HS/ gelijkgestelden) II Tarief gebruik net (art.5 kb 11.7.2002): tarief tarief tarief tarief tarief tarief tarief tarief 1. Tarief voor onderschreven en bijkomend vermogen : onderschreven bijkomend

Nadere informatie

1.1 Nieuwe aansluiting middenspanningsnet

1.1 Nieuwe aansluiting middenspanningsnet 1 Nieuwe aansluitingen middenspanningsnet 1-26kV Bij een middenspanningsaansluiting is het vermogen en het kabeltracé niet in de forfaitaire vergoeding begrepen. Een detailstudie wordt aangerekend bij

Nadere informatie

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2008

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2008 P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2008 INFRASTRUCTUURDEEL Tranformatie HS/MS Middenspanning Transformatie MS/LS (4) Laagspanning Aansluitvermogen Lengte nieuw aan te

Nadere informatie

TARIEVEN 2004 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

TARIEVEN 2004 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR ONDERSTEUNENDE DIENSTEN TARIEVEN 2004 VOOR HET GEBRUIK VAN HET NET EN VOOR ONDERSTEUNENDE DIENSTEN De tariefperiodes voor de toepassing van de tarieven zijn : «Peak», «Offpeak», «Weekend», zoals hierna bepaald. Winter maanden

Nadere informatie

DISTRIBUTIENETTARIEVEN versie DECEMBER 2008

DISTRIBUTIENETTARIEVEN versie DECEMBER 2008 DISTRIBUTIENETTARIEVEN - 2009-2012 - versie DECEMBER 2008 PBE INFRASTRUCTUURDEEL Tranformatie HS/MS Middenspanning Transformatie MS/LS (4) Laagspanning Aansluitvermogen Lengte nieuw aan te leggen kabel

Nadere informatie

TARIEFSTRUCTUUR VOOR HET TRANSPORT VAN ELEKTRICITEIT

TARIEFSTRUCTUUR VOOR HET TRANSPORT VAN ELEKTRICITEIT TARIEFSTRUCTUUR VOOR HET TRANSPORT VAN ELEKTRICITEIT Omwille van de transparantie en om de nieuwe tarieven vanaf januari 2016 zo efficiënt mogelijk te kunnen toepassen, publiceert de CREG op 30 oktober

Nadere informatie

IVEG 2006. Standaard Bestekprijzen Aansluitingen Middenspanning 2006 (SBA MS 2006)

IVEG 2006. Standaard Bestekprijzen Aansluitingen Middenspanning 2006 (SBA MS 2006) IVEG 2006 Aansluiting MS 1000 kva en < 400m van het bestaande MS-net De totale kostprijs wordt samengesteld uit: Verbindingsmof (3f) - 0,1 of 2 0,1 of 2 Eindmof binneninstallatie (3f) 4,3 of 2 4,3 of 2

Nadere informatie

TARIEVEN AARDGASDISTRIBUTIENETBEHEERDER WVEM Goedgekeurd door de CREG geldig van 1 januari tot 31 december 2004

TARIEVEN AARDGASDISTRIBUTIENETBEHEERDER WVEM Goedgekeurd door de CREG geldig van 1 januari tot 31 december 2004 TARIEVEN AARDGASDISTRIBUTIENETBEHEERDER WVEM Goedgekeurd door de CREG geldig van 1 januari tot 31 december 2004 TARIEVEN DISTRIBUTIENETBEHEER I. TARIEVEN VOOR DE BASISDIENSTEN KLANTENGROEP 1 KLANTENGROEP

Nadere informatie

Tarieven voor de distributie van elektriciteit

Tarieven voor de distributie van elektriciteit P E R S C O N F E R E N T I E 23 mei 2003. Tarieven voor de distributie van elektriciteit Door de Heer Guido Camps Directeur voor de controle van de prijzen en de rekeningen op de elektriciteitsmarkt Wettelijke

Nadere informatie

I. De tariefbepaling voor de toegang tot het net: de principes

I. De tariefbepaling voor de toegang tot het net: de principes Toegang Toegang tot het net: objectieve, transparante en gereguleerde tarieven De diensten voor toegang tot het net die Elia levert, omvatten de terbeschikkingstelling van de netinfrastructuur, het beheer

Nadere informatie

Aansluitingstarieven 2005

Aansluitingstarieven 2005 Aansluitingstarieven 2005 De tarifaire voorwaarden voor elke aansluiting op het Elia-net, zoals bepaald door de beslissing van de CREG van 6 december 2004 en hernieuwd door de beslissing van de CREG van

Nadere informatie

Nieuwe aansluitingen Elektriciteit - laagspanningsnet en laagspanningspost 2006 versie 1/9/2005

Nieuwe aansluitingen Elektriciteit - laagspanningsnet en laagspanningspost 2006 versie 1/9/2005 Nieuwe aansluitingen Elektriciteit - laagspanningsnet en laagspanningspost 1 Nieuwe aansluitingen laagspanning BTWe BTWi(21%) aantal Alle aansluitvergoedingen zijn slechts geldig voor zover de klant gezorgd

Nadere informatie

Distributienettarieven: Kijken na de meter?

Distributienettarieven: Kijken na de meter? Distributienettarieven: Kijken na de meter? 11 de Warmtepomp Symposium 10 oktober 2018 Annelies Delnooz Ronnie Belmans EnergyVille Visie & probleemstelling Distributienettarieven gebaseerd op traditioneel

Nadere informatie

Tarieven aansluitingen elektriciteit - laagspanning 2009-2012 Distributienetbeheer elektriciteit: Inter-Energa BTWe BTWi(21%) aantal

Tarieven aansluitingen elektriciteit - laagspanning 2009-2012 Distributienetbeheer elektriciteit: Inter-Energa BTWe BTWi(21%) aantal 1 Nieuwe aansluitingen laagspanning Alle aansluitvergoedingen zijn slechts geldig voor zover de klant gezorgd heeft voor de leveringen en werken die hem worden toevertrouwd en voor zover de woning aansluitbaar

Nadere informatie

Toepassing van tarieven voor injectie. op het distributienet

Toepassing van tarieven voor injectie. op het distributienet Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Toepassing van tarieven voor injectie op het distributienet Natalie Cornelis - Directie Controle prijzen en rekeningen 1 STUDIES VAN DE CREG

Nadere informatie

TARIEVEN EN TOESLAGEN 2015 VOOR ELEKTRICITEITSNETTEN MET EEN TRANSMISSIEFUNCTIE

TARIEVEN EN TOESLAGEN 2015 VOOR ELEKTRICITEITSNETTEN MET EEN TRANSMISSIEFUNCTIE TARIEVEN EN TOESLAGEN 2015 VOOR ELEKTRICITEITSNETTEN MET EEN TRANSMISSIEFUNCTIE De hiernavolgende nettarieven voor de bestaande dienstverlening door Elia zijn in beginsel deze die goedgekeurd zijn door

Nadere informatie

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2008

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2008 P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2008 INFRASTRUCTUURDEEL Tranformatie HS/MS Middenspanning Transformatie MS/LS (4) Laagspanning Aansluitvermogen Lengte nieuw aan te

Nadere informatie

Aa n sluiti ngsta rie ve n (1 januari maart 2004)

Aa n sluiti ngsta rie ve n (1 januari maart 2004) Aa n sluiti ngsta rie ve n (1 januari 2004-31 maart 2004) De tarifaire voorwaarden voor elke aansluiting op het Elia-net, zoals bepaald door de beslissing van de CREG van 11 december 2003, zijn van toepassing

Nadere informatie

1.1 Nieuwe aansluitingen laagspanningsnet. 1.1.1 Laagspanningsaansluiting (tot 25 kva) 1.1.2 Meervoudige laagspanningsaansluitingen

1.1 Nieuwe aansluitingen laagspanningsnet. 1.1.1 Laagspanningsaansluiting (tot 25 kva) 1.1.2 Meervoudige laagspanningsaansluitingen Tarieven aansluitingen elektriciteit - laagspanning 1 Nieuwe aansluitingen laagspanning BTWe BTWi(21%) aantal Alle aansluitvergoedingen zijn slechts geldig voor zover de klant gezorgd heeft voor de leveringen

Nadere informatie

Voor DNB WVEM : levering aansluitkabel en plaatsing op privé-domein opgedragen aan klant conform richtlijnen.

Voor DNB WVEM : levering aansluitkabel en plaatsing op privé-domein opgedragen aan klant conform richtlijnen. 1 Nieuwe aansluitingen laagspanning BTWe BTWi(21%) aantal Alle aansluitvergoedingen zijn slechts geldig voor zover de klant gezorgd heeft voor de leveringen en werken die hem worden toevertrouwd en voor

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en taksen en toeslagen zijn geldig vanaf 1 januari 2012. Tarieven voor Openbare

Nadere informatie

Voorstel van nieuwe tariefstructuur

Voorstel van nieuwe tariefstructuur Voorstel van nieuwe tariefstructuur Elia Users Group 5 juni 2014 Basisprincipes voor de nieuwe tariefstructuur 1. Output-based: de tariefstructuur moet de aangeboden diensten aan de netgebruikers reflecteren

Nadere informatie

1.1 Nieuwe aansluitingen laagspanningsnet. 1.1.1 Laagspanningsaansluiting (tot 25 kva)

1.1 Nieuwe aansluitingen laagspanningsnet. 1.1.1 Laagspanningsaansluiting (tot 25 kva) Tarieven aansluitingen elektriciteit - laagspanning 1 Nieuwe aansluitingen laagspanning BTWe BTWi(21%) aantal artikel Alle aansluitvergoedingen zijn slechts geldig voor zover de klant gezorgd heeft voor

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en taksen en toeslagen zijn geldig vanaf 1 januari 2013. Tarieven voor Openbare

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en taksen en toeslagen zijn geldig vanaf 1 januari 2014. Tarieven voor Openbare

Nadere informatie

1.1 Nieuwe aansluitingen laagspanningsnet. 1.1.1 Laagspanningsaansluiting (tot 25 kva) 1.1.2 Meervoudige laagspanningsaansluitingen

1.1 Nieuwe aansluitingen laagspanningsnet. 1.1.1 Laagspanningsaansluiting (tot 25 kva) 1.1.2 Meervoudige laagspanningsaansluitingen Tarieven aansluitingen elektriciteit - laagspanning 2014 Distributienetbeheer elektriciteit: Infrax West 1 Nieuwe aansluitingen laagspanning BTWe BTWi(21%) aantal artikel Alle aansluitvergoedingen zijn

Nadere informatie

Consultatiedocument Elia Users Group met betrekking tot het voorstel van Elia tot wijziging van de tariefstructuur

Consultatiedocument Elia Users Group met betrekking tot het voorstel van Elia tot wijziging van de tariefstructuur Consultatiedocument Elia Users Group met betrekking tot het voorstel van Elia tot wijziging van de tariefstructuur Inhoud Inleiding... 2 I. Krachtlijnen van de ontwikkeling van het voorstel van Elia tot

Nadere informatie

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2006

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2006 P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : DIENSTJAAR 2006 INFRASTRUCTUURDEEL Tranformatie HS/MS Middenspanning Transformatie MS/LS (4) Laagspanning Aansluitvermogen Lengte nieuw aan te

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN DE TOEPASSING VAN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN DE TOEPASSING VAN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN DE TOEPASSING VAN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en de toepassing van belastingen en toeslagen zijn geldig

Nadere informatie

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : 1 januari tot 31 maart 2007

P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : 1 januari tot 31 maart 2007 P.B.E. - TARIEVEN VOOR AANSLUITING OP HET DISTRIBUTIENET : 1 januari tot 31 maart 2007 INFRASTRUCTUURDEEL Tranformatie HS/MS Middenspanning Transformatie MS/LS (4) Laagspanning Aansluitvermogen Lengte

Nadere informatie

TRANS HS 26-1 kv TRANS-LS. HOOFDV zonder piekmeting. zonder piekmeting

TRANS HS 26-1 kv TRANS-LS. HOOFDV zonder piekmeting. zonder piekmeting Infrax West - ELEKTRICITEIT - Tarieflijst distributienettarieven - Afname TRANS HS 26-1 kv TRANS-LS LS PROSUMENTEN MET TERUGDRAAIENDE TELLER Globalisation code BTW - % (***) Type voeding HOOFDV HULPV HOOFDV

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren oktober 2015 (start van de levering vanaf 01/11/2015 tot en met 30/11/2015)

Tariefkaart particulieren oktober 2015 (start van de levering vanaf 01/11/2015 tot en met 30/11/2015) Tariefkaart particulieren oktober 2015 (start van de levering vanaf 01/11/2015 tot en met 30/11/2015) De energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verzameling van heffingen & toeslagen.

Nadere informatie

Bijlage 3. Doorrekening van de transmissiekosten. 1 Context. Deze bijlage is opgesteld op basis van:

Bijlage 3. Doorrekening van de transmissiekosten. 1 Context. Deze bijlage is opgesteld op basis van: Bijlage 3 Doorrekening van de transmissiekosten Deze bijlage is opgesteld op basis van: de verschillende antwoorden, ontvangen door de distributienetbeheerder (DNB = SIBELGA) tijdens de uitgevoerde tariefcontroles;

Nadere informatie

Voorlopige Tarieven Elia System Operator N.V. 01-01-2005-31-03-2005

Voorlopige Tarieven Elia System Operator N.V. 01-01-2005-31-03-2005 Voorlopige Tarieven Elia System Operator N.V. 01-01-2005-31-03-2005 De tariefstructuur bestaat uit vier onderscheiden elementen: (i) (ii) (iii) (iv) de tarieven voor de aansluiting (zie verder onder A);

Nadere informatie

TARIEVEN AARDGASDISTRIBUTIENETBEHEERDER WVEM Goedgekeurd door de CREG Geldig voor de periode van 1 januari tot 31 december 2005 1/12.

TARIEVEN AARDGASDISTRIBUTIENETBEHEERDER WVEM Goedgekeurd door de CREG Geldig voor de periode van 1 januari tot 31 december 2005 1/12. TARIEVEN AARDGASDISTRIBUTIENETBEHEERDER WVEM Goedgekeurd door de CREG Geldig voor de periode van 1 januari tot 31 december 2005 TARIEVEN DISTRIBUTIENETBEHEER I. TARIEVEN VOOR DE BASISDIENSTEN 1) Tarief

Nadere informatie

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. Methodologie Deel 2. Definities Elektriciteit

REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. Methodologie Deel 2. Definities Elektriciteit REGULERINGSCOMMISSIE VOOR ENERGIE IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST Methodologie 2020-2024 Deel 2 Definities Elektriciteit Kunstlaan 46 avenue des Arts B-1000 Bruxelles/Brussel Tel.: 02/563.02.00 Fax:

Nadere informatie

BRUSSEL-HOOFDSTAD PARTICULIERE KLANTEN

BRUSSEL-HOOFDSTAD PARTICULIERE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in AUGUSTUS 2015 in BRUSSEL-HOOFDSTAD PARTICULIERE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen

Nadere informatie

Voor DNB IVEG : levering aansluitkabel en plaatsing op privé-domein opgedragen aan klant conform richtlijnen.

Voor DNB IVEG : levering aansluitkabel en plaatsing op privé-domein opgedragen aan klant conform richtlijnen. Exploitatiejaar Tarieven geldig van 01/07/ t.e.m. 30/09/ Versie: 21/06/ IVEG - periode 01/07/ t.e.m. 30/09/ 1 Nieuwe aansluitingen laagspanning BTWe BTWi(21%) aantal artikel Alle aansluitvergoedingen zijn

Nadere informatie

Aansluitingstarieven 2006

Aansluitingstarieven 2006 Aansluitingstarieven 2006 De tarifaire voorwaarden voor elke aansluiting op het Elia-net, zoals bepaald door de beslissing van de CREG van 8 december 2005 en hernieuwd door de beslissingen van de CREG

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren december 2015

Tariefkaart particulieren december 2015 Tariefkaart particulieren december 2015 geldig van 01.12 31.12 De watz energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verplichte verzameling van heffingen & toeslagen. heffingen 2% transport

Nadere informatie

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN

TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN TARIEVEN VOOR OPENBARE DIENSTVERPLICHTINGEN EN TAKSEN EN TOESLAGEN De onderstaande tarieven voor openbare dienstverplichtingen en taksen en toeslagen zijn geldig vanaf 1 januari 2015 behalve anders vermeld.

Nadere informatie

1/7. 1.1 Nieuwe aansluitingen laagspanningsnet. 1.1.1 Laagspanningsaansluiting (tot 25 kva) 1.1.2 Meervoudige laagspanningsaansluitingen

1/7. 1.1 Nieuwe aansluitingen laagspanningsnet. 1.1.1 Laagspanningsaansluiting (tot 25 kva) 1.1.2 Meervoudige laagspanningsaansluitingen Infrax West, Internerga, IVEG & PBE 1 Nieuwe aansluitingen laagspanning BTWe BTWi(21%) aantal artikel Alle aansluitvergoedingen zijn slechts geldig voor zover de klant gezorgd heeft voor de leveringen

Nadere informatie

Veelgestelde vragen prosumententarief

Veelgestelde vragen prosumententarief Veelgestelde vragen prosumententarief 1. Waarom wordt een prosumentarief aangerekend? Het prosumententarief is nieuw en was niet bekend toen u uw investering deed. Er bestaat echter geen enkel algemeen

Nadere informatie

GELDIG VAN 01-10-05 TEM 31-12-05

GELDIG VAN 01-10-05 TEM 31-12-05 GELDIG VAN 01-10-05 TEM 31-12-05 Sibelgas Noord opmerking : Hoogspanning Laagspanning (2) (3) (4) (5) TransHS 26-1kV TransLS LS I. Tarief voor aansluiting (art.4 kb 11.7.2002) : 1. Oriëntatiestudie : Het

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren juli 2015 (start van de levering vanaf 01/08/2015 tot en met 31/08/2015)

Tariefkaart particulieren juli 2015 (start van de levering vanaf 01/08/2015 tot en met 31/08/2015) Tariefkaart particulieren juli 2015 (start van de levering vanaf 01/08/2015 tot en met 31/08/2015) De energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verzameling van heffingen & toeslagen.

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren april 2016

Tariefkaart particulieren april 2016 Tariefkaart particulieren april 2016 geldig van 01.04 30.04 De watz energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verplichte verzameling van heffingen & toeslagen. heffingen 2% transport

Nadere informatie

Tariefkaart april 2018

Tariefkaart april 2018 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Bij deze tarieven gelden de Algemene Voorwaarden van Comfort Energy bij de leveringsovereenkomst van elektriciteit en/of aardgas aan Consumenten en Zakelijke

Nadere informatie

TARIEVEN AARDGASDISTRIBUTIENETBEHEERDER INTERELECTRA-PLIGAS Goedgekeurd door de CREG geldig van 1 januari tot 31 december 2004

TARIEVEN AARDGASDISTRIBUTIENETBEHEERDER INTERELECTRA-PLIGAS Goedgekeurd door de CREG geldig van 1 januari tot 31 december 2004 TARIEVEN AARDGASDISTRIBUTIENETBEHEERDER INTERELECTRA-PLIGAS Goedgekeurd door de CREG geldig van 1 januari tot 31 december 2004 TARIEVEN DISTRIBUTIENETBEHEER I. TARIEVEN VOOR DE BASISDIENSTEN KLANTENGROEP

Nadere informatie

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in NOVEMBER 2016 in VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

De hernieuwing van de tariefstructuur voor de distributie van elektriciteit

De hernieuwing van de tariefstructuur voor de distributie van elektriciteit De hernieuwing van de tariefstructuur voor de distributie van elektriciteit 14 december 2017 Vlaams Vergistingsforum Inhoud 1. Wat is de tariefstructuur? 2. Waarom een nieuwe tariefstructuur? 3. Denkpistes

Nadere informatie

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in FEBRUARI 2019 in VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

BRUSSEL-HOOFDSTAD PROFESSIONELE KLANTEN

BRUSSEL-HOOFDSTAD PROFESSIONELE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in OKTOBER 2015 in BRUSSEL-HOOFDSTAD PROFESSIONELE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen

Nadere informatie

Tariefkaart april 2015

Tariefkaart april 2015 Van alle energie thuis Tarieven en voorwaarden voor Consumenten en Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart april 2015 Nu 1 maand gratis elektriciteit* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse

Nadere informatie

Tariefkaart oktober 2018

Tariefkaart oktober 2018 Tarieven en voorwaarden voor Zakelijke Klanten 1 Bij deze tarieven gelden de Algemene Voorwaarden van Comfort Energy bij de leveringsovereenkomst van elektriciteit en/of aardgas aan Consumenten en Zakelijke

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren januari 2016

Tariefkaart particulieren januari 2016 Tariefkaart particulieren januari 2016 geldig van 01.01 31.01 De watz energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verplichte verzameling van heffingen & toeslagen. heffingen 2% transport

Nadere informatie

Tariefkaart voor particulieren

Tariefkaart voor particulieren Tariefkaart voor particulieren Tariefkaart versie 011507 voor Vlaanderen en Wallonië. Geldig van 1 juli 2015 t/m 31 juli 2015. eni RELAX 1 jaar Elektriciteit (prijzen inclusief 6% btw) tegen vaste energie

Nadere informatie

GELDIG VAN 01-01-05 TEM 31-03-05

GELDIG VAN 01-01-05 TEM 31-03-05 GELDIG VAN 01-01-05 TEM 31-03-05 Imewo opmerking : Hoogspanning Laagspanning (2) (3) (4) (5) TransHS 26-1kV TransLS LS I. Tarief voor aansluiting (art.4 kb 11.7.2002) : 1. Oriëntatiestudie : Het éénmalig

Nadere informatie

WELKOM. Capaciteitstarief MS FEBELIEC/VOKA WORKSHOP 15 november 2016

WELKOM. Capaciteitstarief MS FEBELIEC/VOKA WORKSHOP 15 november 2016 WELKOM FEBELIEC/VOKA WORKSHOP 15 november 2016 2 15 november 2016 Middenspanning Middenspanning basismodel afname Nu Toekomst Netgebonden kwp kwh afname Vastrecht meet en tel kva contractueel + kw piek

Nadere informatie

Tariefkaart particulieren mei 2016

Tariefkaart particulieren mei 2016 Tariefkaart particulieren mei 2016 geldig van 01.05 31.05 De watz energiefactuur bestaat naast de reële energiekost ook uit een verplichte verzameling van heffingen & toeslagen. heffingen 2% transport

Nadere informatie

Tariefkaart oktober 2015

Tariefkaart oktober 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart oktober 2015 Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten... 3 Nettarieven en heffingen

Nadere informatie

Onderzoek naar de tariefstructuur van de periodieke distributienettarieven

Onderzoek naar de tariefstructuur van de periodieke distributienettarieven Onderzoek naar de tariefstructuur van de periodieke distributienettarieven Energik lunchcauserie - 28 februari 2018 Annelies Delnooz EnergyVille/VITO Huidige tariefstructuur Huidige distributienettariefstructuur

Nadere informatie

Tariefkaart juni 2016

Tariefkaart juni 2016 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart juni 2016 Nu welkomstvoordeel van 50 EUR* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten...

Nadere informatie

BESLISSING (B) CDC-964

BESLISSING (B) CDC-964 Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas Nijverheidsstraat 26-38 1040 Brussel Tel.: 02/289.76.11 Fax: 02/289.76.09 COMMISSIE VOOR DE REGULERING VAN DE ELEKTRICITEIT EN HET GAS BESLISSING

Nadere informatie

Tariefkaart juli 2015

Tariefkaart juli 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart juli 2015 Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten... 3 Jaarlijkse vergoeding

Nadere informatie

Tariefkaart januari 2016

Tariefkaart januari 2016 Tarieven en voorwaarden voor Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart januari 2016 Nu welkomstvoordeel van 50 EUR* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor

Nadere informatie

Tariefkaart januari 2016

Tariefkaart januari 2016 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten 1 Tariefkaart januari 2016 Nu welkomstvoordeel van 50 EUR* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost voor Consumenten...

Nadere informatie

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN

VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in OKTOBER 2015 in VLAANDEREN PARTICULIERE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

Toegangspunten Elektriciteit Nieuwe installaties

Toegangspunten Elektriciteit Nieuwe installaties Toegangspunten Elektriciteit Nieuwe installaties C1/117 06.2006 2 C1/117-06.2006 Toegangspunten Elektriciteit Nieuwe installaties (= Afnamepunt) 3 C1/117-06.2006 Inleiding -Toepassingsgebied : Deze schema

Nadere informatie

Deze toeslagen zijn geldig vanaf januari 2008 tenzij anders vermeld.

Deze toeslagen zijn geldig vanaf januari 2008 tenzij anders vermeld. TOESLAGEN Deze toeslagen zijn geldig vanaf januari 2008 tenzij anders vermeld. 1 Federale bijdrage In toepassing van het Koninklijk Besluit van 27 maart 2009 tot wijziging van het Koninklijk Besluit van

Nadere informatie

WALLONIË PARTICULIERE KLANTEN

WALLONIË PARTICULIERE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in OKTOBER 2015 in WALLONIË PARTICULIERE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie

Tariefkaart juni 2015

Tariefkaart juni 2015 Tarieven en voorwaarden voor Consumenten en Zakelijke Klanten 1 Tariefkaart juni 2015 Nu 1 maand gratis elektriciteit* Inhoud Het Tarief voor elektriciteit en/of aardgas... 2 Jaarlijkse vergoeding en energiekost

Nadere informatie

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN

VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Tariefkaart Geldig voor de contracten gesloten in APRIL 2017 in VLAANDEREN PROFESSIONELE KLANTEN Pagina 1 : Aanbod Poweo Fix Elektriciteit Pagina 5 : Aanbod Poweo Fix Gas Pagina 8 : Kortingen Uitgebracht

Nadere informatie