PULMONALE VATEN. 23, 24 en 25 november 2017 Bronkhorst Colloquium Koningshof in Veldhoven (NL)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "PULMONALE VATEN. 23, 24 en 25 november 2017 Bronkhorst Colloquium Koningshof in Veldhoven (NL)"

Transcriptie

1 PULMONALE VATEN 23, 24 en 25 november 2017 Bronkhorst Colloquium Koningshof in Veldhoven (NL) 8, 9 en 10 februari 2018 Colloquium Vlaamse Longartsen 'Floréal Club' in Blankenberge (B)

2 Sinds respectievelijk 1979 en 1987 dragen in Nederland en Vlaanderen afzonderlijke colloquia bij tot de nascholing van longartsen en de scholing van arts-assistenten in opleiding. In Nederland is door de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose de 'Commissie Bronkhorst Colloquia' ingesteld, die belast is met de organisatie van de 'Bronkhorst Colloquia'. In Vlaanderen werden de Colloquia Vlaamse Longartsen tot in 2002 geleid door de vzw Colloquia Vlaamse Longartsen. Deze vzw werd ontbonden en haar taak werd eerst overgenomen door de Commissie Colloquia en Opleiding en vervolgens door de Raad van Bestuur van het Forum Vlaamse Longartsen vzw. De colloquia behandelen telkens een onderwerp uit de kliniek der longziekten waarbij zowel nieuwe fundamentele inzichten als concrete informatie voor de dagelijkse praktijk worden besproken. Naast hoorcolleges met een 'State of the art'-karakter bezoekt de cursist een aantal werkgroepbijeenkomsten, waar in kleine groepen actief wordt gediscussieerd aan de hand van ziektegeschiedenissen. Essentieel bij deze colloquia is de individuele voorstudie van de aan de cursisten toegezonden syllabus met verplichte en aanbevolen literatuur. Deze voorstudie wordt getoetst aan de beantwoording van een vragenlijst. Met ingang van 1991 is door de Commissie Bronkhorst Colloquia en de toenmalige Adviesraad Colloquia Vlaamse Longartsen besloten om samen te werken bij de organisatie van de colloquia. Sindsdien wordt jaarlijks zowel in Nederland als in Vlaanderen éénzelfde colloquium georganiseerd met dezelfde lezingen, werkgroepen en inleiders. Als vaste data zijn daarvoor gekozen november (Nederland) en januari/februari daaropvolgend (Vlaanderen), rekening houdend met feestdagen en schoolvakanties. De verantwoordelijkheid voor de wetenschappelijke organisatie wordt gezamenlijk door de Commissie Bronkhorst Colloquia en het Forum Vlaamse Longartsen gedragen. Cursusleiding gezamenlijk colloquium Pulmonale Vaten uitgaande van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose uitgaande van het Forum Vlaamse Longartsen

3 PROGRAMMA Donderdag 23 november 2017 Donderdag 8 februari u : Ontvangst, registratie, koffie 20.45u u : Opening 21.00u u : Patiënt met hemoptoë Esther Nossent, longarts Matthijs van Oosterhout, patholoog Lilian Meijboom, radioloog 21.50u u : Discussie 22.10u : Hapje en drankje Vrijdag 24 november 2017 Vrijdag 9 februari u : Ontbijt 09.00u u : Plenaire lezing: Nieuwe diagnostiek en risicobepaling bij longembolie Eric Klok, LUMC 09.30u u : Discussie 09.45u u : 1ste sessie Werkgroepbesprekingen* 10.45u u : Koffie 11.15u u : 2de sessie Werkgroepbesprekingen* 12.15u u : Lunch 13.45u u : Plenaire lezing: Pulmonale hypertensie Harm Jan Bogaard, VUMC Amsterdam 14.15u u : Discussie 14.30u u : 3de sessie Werkgroepbesprekingen* 15.30u u : Koffie 16.00u u : Plenaire lezing: Van ernstig eosinofiel astma tot EPGA vasculitis Guy Bruselle, UZ Gent

4 16.30u u : Discussie 16.45u u : 4de sessie Werkgroepbesprekingen* 18.30u : Aperitief (bezoek aan expositie enkel in Blankenberge) 19.00u : Aperitief Veldhoven 19.30u : Diner Zaterdag 25 november 2017 Zaterdag 10 februari u : Ontbijt 08.30u u : 5de sessie Werkgroepbesprekingen* 09.30u u : 6de sessie Werkgroepbesprekingen* 10.30u u : Koffie 11.00u u : Plenaire lezing: Behandeling/duur van de longembolie Peter Verhamme, UZ Leuven 11.30u u : Discussie 11.45u u : Sluiting 12.00u : Lunch Expositie Tijdens het colloquium wordt een expositie gehouden, zoveel mogelijk afgestemd op het thema van het colloquium. De expositie voorziet in wetenschappelijke literatuur en informatie over instrumenten en geneesmiddelen.

5 Werkgroepbesprekingen* De deelnemers aan het colloquium worden in de gelegenheid gesteld aan zes van de negen werkgroepen deel te nemen. Tijdens een werkgroepsessie vergaderen meerdere werkgroepen tegelijk. De sessies duren telkens één uur en elke werkgroep vergadert in principe vier- of vijfmaal. Aan een werkgroepbespreking kunnen een 25 tot 30 cursisten deelnemen. Het team dat een werkgroepbespreking leidt, bestaat uit twee deskundigen op het gebied van het onderwerp van de werkgroep. De werkgroepbesprekingen vinden plaats in de vorm van discussie tussen deelnemers en inleiders. Aan de hand van ziektegeschiedenissen zullen in de werkgroepen de volgende onderwerpen worden belicht: 1. Hemoptoë Wouter van Geffen (MC Leeuwarden) en Geert Maleux (UZ Leuven) 2. Diagnostiek pulmonale hypertensie Tji Gan (UMCG) en Werner Budts (UZ Leuven) 3. Stollingstoornissen Eric Klok (LUMC) en Michiel Coppens (AMC) 4. Onbegrepen hypoxemie bij inspanning Joost van den Aardweg (NWZ Alkmaar) en Mathias Leys (AZ Groeninge) 5. Diagnostiek en behandeling rechter hartfalen (acuut en chronisch) Esther Nossent (VUMC) en Catharina Belge (UZ Leuven) 6. Chronische longembolieën Harm Jan Bogaard (VUMC) en Marion Delcroix (UZ Leuven) 7. Pulmonale hypertensie en auto-immuun aandoeningen Marieke Overbeek (MCH Haaglanden) en Els Vandecasteele (UZ Gent) 8. Longembolie in speciale context Leon van den Toorn (Erasmus MC Rotterdam) en Marc Meysman (UZ Brussel) 9. Vasculitus voor de longarts Jelle Miedem (Erasmus MC Rotterdam) en Guy Brusselle (UZ Gent)

6 Voorstudie en toets vooraf Om het colloquium met succes te kunnen volgen, is individuele voorstudie essentieel. Ten behoeve van deze voorstudie ontvangen de deelnemers een syllabus met belangrijke bijdragen uit de vakliteratuur. Bovendien leggen zij voorafgaand aan het colloquium een schriftelijke toets af, ter evaluatie van de voorstudie. Doel Door het uitvoeren van de toets krijgen de deelnemers inzicht in de stand van hun kennis aangaande de tijdens het colloquium te behandelen stof. Naar aanleiding van de voorstudie en de toets kunnen de deelnemers bovendien vragen inzenden. De resultaten van de toets vooraf en de ingezonden vragen van de deelnemers geven de inleiders een beeld van de onderwerpen die speciaal aandacht behoeven. Inzending en score toets vooraf Deelnemers aan het Bronkhorst Colloquium in Veldhoven dienen de antwoorden op de toets uiterlijk 7 november 2017 in te zenden aan het Secretariaat Bronkhorst Colloquia. Deelnemers aan het Colloquium Vlaamse Longartsen in Blankenberge dienen de antwoorden op de toets uiterlijk 20 januari 2018 in te zenden aan het Secretariaat Forum Vlaamse Longartsen. Zij ontvangen het resultaat van hun toets op het colloquium te Blankenberge. Het resultaat van de toets vooraf, per individuele deelnemer, is vertrouwelijk en alleen bekend bij de respectievelijke secretariaten.

7 Voorwaarden verbonden aan inschrijving en deelname De inschrijving staat open voor longartsen en arts-assistenten in opleiding tot longarts. Aanmelding voor het colloquium te Veldhoven dient te geschieden bij het secretariaat van de NVALT en voor het colloquium te Blankenberge bij het secretariaat Forum Vlaamse Longartsen vóór 12 oktober 2017 (Veldhoven) vóór 1 december 2017 (Blankenberge). Voor de Nederlandse deelnemers in Veldhoven geldt dat het bedrag automatisch middels een incasso zal worden geïnd. Belgische deelnemers in Veldhoven ontvangen een factuur welke voor aanvang van het colloquium voldaan dient te zijn. Inzending van de toets vooraf is essentieel voor het bijwonen van de cursus en het ontvangen van de accreditatiepunten. Bij annulering vóór 25 oktober 2017 (colloquium Veldhoven) en vóór 31 december 2017 (colloquium Blankenberge) zijn 35 euro administratiekosten verschuldigd. Bij annulering na 25 oktober 2017 (colloquium Veldhoven) en na 31 december 2017 (colloquium Blankenberge) is het cursusgeld verschuldigd, tenzij de vacante plaats kan worden toegewezen aan een andere gegadigde, een en ander ter beoordeling van en in overleg met het Secretariaat Bronkhorst Colloquia ofwel het Secretariaat Forum Vlaamse Longartsen. Het bedrag van de cursuskosten, minus 70 euro voor reeds gemaakte kosten, wordt terugbetaald. Het toegezonden studiemateriaal kan dan worden behouden. Bij annulering na 3 november 2017 voor het colloquium Veldhoven resp. 6 januari 2018 voor het colloquium Blankenberge is restitutie niet mogelijk. Wijze van aanmelding en inschrijving Aanmelding voor inschrijving gebeurt vóór 12 oktober 2017 voor het colloquium te Veldhoven via de website Aanmelding voor inschrijving gebeurt vóór 1 december 2017 voor het colloquium te Blankenberge via de website Voor het Bronkhorst Colloquium in Veldhoven geschiedt de inschrijving door het Secretariaat Bronkhorst Colloquia in volgorde van aanmelding - tot een maximum van 240 deelnemers - en op basis van de volgende selectiecriteria: - voor leden van het Forum Vlaamse Longartsen en/of de Belgische Vereniging voor Pneumologie is maximaal een 45-tal plaatsen beschikbaar; - Nederlandse arts-assistenten kunnen in Veldhoven deelnemen indien zij in de laatste twee jaar van hun opleiding tot longarts zijn; - De inschrijving is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Voor het Colloquium Vlaamse Longartsen in Blankenberge geschiedt de inschrijving door het Forum Vlaamse Longartsen, eveneens in volgorde van aanmelding - tot een maximum van 160 deelnemers - en op basis van de volgende selectiecriteria:

8 - leden van het Forum Vlaamse Longartsen en/of van de Belgische Vereniging voor Pneumologie genieten de voorkeur boven niet-leden; - voor leden van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose is maximaal een 50-tal plaatsen beschikbaar; - binnen de groep 'geïnteresseerde niet-longartsen' zal de voorkeur worden gegeven aan degenen, die in een aangrenzend specialisme werkzaam zijn en zich vooral bezig houden met longziekten. Bevestiging van deelname of weigering door overboeking wordt meegedeeld vóór 25 oktober 2017 (NL) of 31 december 2017 (B). Geweigerde personen kunnen op de reservelijst voor deelname worden geplaatst. Toezending van het materiaal voor de voorstudie is mogelijk tegen een vergoeding van 35 euro. Als in een later stadium deelname toch mogelijk blijkt, wordt het bedrag van 35 euro in mindering gebracht op het totaal van de verschuldigde cursuskosten. Zij dienen de voorstudie te verrichten en de toets vooraf eveneens in te zenden. Mocht de door de cursist verkozen uitvoering van het colloquium zijn volgeboekt, dan zal in overleg worden bekeken of plaatsing voor de andere uitvoering mogelijk is. Accreditering Beide uitvoeringen van het Colloquium komen in aanmerking voor accreditatie zowel voor het Belgische als voor het Nederlandse systeem. De accreditering wordt respectievelijk voor Nederlandse artsen via het GAIA-systeem en voor Belgische artsen via het RIZIV in hun dossier ingevoerd. Voor het colloquium in Veldhoven zijn maximaal 20 punten te behalen, opgebouwd uit: aanwezigheid tijdens congres (12 punten) en inleveren verplichte voortoets (8 punten). Voor het colloquium te Blankenberge wordt bij het RIZIV accreditering aangevraagd voor deelname aan het colloquium.

9 Algemene informatie Onderwerp Pulmonale Vaten Data 23 ( s avonds), 24 en 25 november 2017 in Nederland 8 ( s avonds), 9 en 10 februari 2018 in Vlaanderen Plaatsen Conference Hotel Koningshof Locht 117 NL 5504 RM Veldhoven T (0031) (0) F (0031) (0) Congrescentrum 'Floréal Club' Koning Albertlaan 59 B-8370 Blankenberge T (0032) (0) F (0032) (0) Deelnemers Longartsen en arts-assistenten in opleiding tot longarts. (In Blankenberge kunnen ook geïnteresseerde niet-longartsen deelnemen die in een aangrenzend specialisme werkzaam zijn en zich vooral bezig houden met longziekten.) Voertaal Nederlands Maximum aantal deelnemers 240 voor de uitvoering in Nederland 160 voor de uitvoering in België Werkwijze Plenaire lezingen en werkgroepbesprekingen (groepen van 25 tot 35 personen) Uiterste inschrijfdatum 12 oktober 2017 (voor Veldhoven) 1 december 2017 (voor Blankenberge)

10 Kosten In Nederland als Vlaanderen bedraagt het inschrijvingsgeld inclusief syllabus, maaltijden en logies op basis van een kamer voor één persoon: Veldhoven 500 euro voor longartsen 400 euro voor arts-assistenten in opleiding tot longarts Blankenberge 500 euro voor longartsen* 400 euro voor arts-assistenten in opleiding tot longarts* 500 euro voor geïnteresseerde, niet longartsen * 50 euro reductie voor leden van het Forum Vlaamse Longartsen Secretariaat Bronkhorst Colloquia Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose Constance Harks Luijbenstraat 15 NL 5211 BR s-hertogenbosch T (0031) (0) / F (0031) (0) constance@nvalt.nl Secretariaat Forum Vlaamse Longartsen Monique Lancksweerdt Eendrachtstraat 56 B-1050 Brussel T (0032) (0) / F (0032) (0) info@vlaamselongartsen.org

COLLOQUIUM URGENTE LONGZORG

COLLOQUIUM URGENTE LONGZORG COLLOQUIUM URGENTE LONGZORG 22, 23 en 24 november 2018 Bronkhorst Colloquium Koningshof in Veldhoven (NL) 7, 8 en 9 februari 2019 Colloquium Vlaamse Longartsen 'Floréal Club' in Blankenberge (B) PROGRAMMA

Nadere informatie

Cursusleiding gezamenlijk colloquium Longoncologie

Cursusleiding gezamenlijk colloquium Longoncologie LONGONCOLOGIE Sinds respectievelijk 1979 en 1987 dragen in Nederland en Vlaanderen afzonderlijke colloquia bij tot de nascholing van longartsen en de scholing van arts-assistenten in opleiding. In Nederland

Nadere informatie

1 Inleiding 3. 3 Conclusies Inleiding Bijeenkomst voldoet niet aan de reclameregels Standhouders voldoen aan reclameregels 12

1 Inleiding 3. 3 Conclusies Inleiding Bijeenkomst voldoet niet aan de reclameregels Standhouders voldoen aan reclameregels 12 Rapport naar aanleiding van het algemeen toezichtbezoek aan Bronkhorst Colloquium georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose op 25 november 2016 te Veldhoven

Nadere informatie

van Hoytema Thoraxchirurgie congres

van Hoytema Thoraxchirurgie congres TOELICHTING Welkom op het 12 de van Hoytema Thoraxchirurgie congres Geachte collegae, Voor geïnteresseerden in thoraxchirurgie bevat de Decembermaand nog een extra feestdag: het congres Thoraxchirurgie,

Nadere informatie

20e AMSTOL symposium 2014

20e AMSTOL symposium 2014 20e AMSTOL symposium 2014 State-of-the-art hemostase, trombose, atherosclerose en vasculaire geneeskunde 19 september 2014 foto binnen dit kader foto binnen dit kader AMSTOL symposium 2014 State-of-the-art

Nadere informatie

SYMPOSIUM WVTV Georganiseerd door de Wetenschappelijke Vereniging Transfusie Vlaanderen. Vrijdag 30 november 2018

SYMPOSIUM WVTV Georganiseerd door de Wetenschappelijke Vereniging Transfusie Vlaanderen. Vrijdag 30 november 2018 SYMPOSIUM WVTV 2018 Georganiseerd door de Wetenschappelijke Vereniging Transfusie Vlaanderen Vrijdag 30 november 2018 Gent Meeting Center, Holiday Inn Express, Gent PROGRAMMA INHOUDSTAFEL Welkom 5 Programma

Nadere informatie

SYMPOSIUM WVTV Georganiseerd door de Wetenschappelijke Vereniging Transfusie Vlaanderen. Vrijdag 30 november 2018

SYMPOSIUM WVTV Georganiseerd door de Wetenschappelijke Vereniging Transfusie Vlaanderen. Vrijdag 30 november 2018 SYMPOSIUM WVTV 2018 Georganiseerd door de Wetenschappelijke Vereniging Transfusie Vlaanderen Vrijdag 30 november 2018 Gent Meeting Center, Holiday Inn Express, Gent PROGRAMMA INHOUDSTAFEL Welkom 5 Programma

Nadere informatie

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015

Type cursus Datum Groep Aanvang. 2015 Vrijdag 20 februari 2015 t/m 27 maart 2015 Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Therapietrouw bij het gebruik van orale oncolytica

Therapietrouw bij het gebruik van orale oncolytica Maandag 22 juni 2015 Therapietrouw bij het gebruik van orale oncolytica Inleiding Het gebruik van orale medicatie in de (hemato-)oncologie is de laatste jaren sterk toegenomen. Dit geeft een grote verschuiving

Nadere informatie

Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig hulpverleners. Vrijdag 12 februari 2016 Costerzaal AMC

Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig hulpverleners. Vrijdag 12 februari 2016 Costerzaal AMC Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig hulpverleners Vrijdag 12 februari 2016 Costerzaal AMC Inleiding Cursus Counselen over Prenatale Screening Prenatale screening valt per 1 januari

Nadere informatie

Beleidsplan 2014-2016 Wetenschappelijke Stichting Longziekten en Tuberculose (WSLT)

Beleidsplan 2014-2016 Wetenschappelijke Stichting Longziekten en Tuberculose (WSLT) Beleidsplan 2014-2016 Wetenschappelijke Stichting Longziekten en Tuberculose (WSLT) 1 De Wetenschappelijke Stichting Longziekten en Tuberculose (WSLT) is een aan de Nederlandse Vereniging van Artsen voor

Nadere informatie

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing.

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing. Artikel 1 Definities Lesmateriaal: Deelnemer: Nascholing: Inschrijfgeld: PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing.

Nadere informatie

13-17 maart Programma

13-17 maart Programma 13-17 maart 2016 Programma ZONDAG 13 MAART 2016 18:45 19:15 Pubquiz Chemo gerelateerde onderwerpen Targeted therapies Immunotherapie Chirurgie Pathologie MAANDAG 14 MAART 2016 Tijd Lezingen Spreker(s)

Nadere informatie

FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling

FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling FAS(D) Herkennen, Diagnostiek en Behandeling Bijscholing Vrijdag 12 mei en 16 juni 2017 9.30-16.30 uur Gelre Ziekenhuis Apeldoorn zorgoplossingen FAS(D) herkennen, diagnostiek en behandeling Alcohol tijdens

Nadere informatie

Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden

Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden Aanmeldings- en annuleringsvoorwaarden Opleidingen en nascholingen Educatie Zorgsector JUNI 2015 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 3 1. Aanmeldings- annuleringsvoorwaarden opleidingen... 5 1.1 Aanmelding

Nadere informatie

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015

JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HartVaatHAG 2015 voor alle huisartsen JAARCONGRES HARTVAATHAG 2015 HVZ update met een blik in de toekomst Vrijdag 25 september 2015 Jaarbeurs Utrecht Bestemd voor Huisartsen (i.o.) en kaderhuisartsen.

Nadere informatie

MS-MasterclasS Exclusieve training door MS experts

MS-MasterclasS Exclusieve training door MS experts MS-MasterclasS Exclusieve training door MS experts MS-MasterclasS Graag nodigen wij u, neuroloog of neuroloog in opleiding, uit voor een tweedaagse training die zich richt op de klinische aspecten van

Nadere informatie

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie.

1.4 U ontvangt binnen een week na inschrijving een digitale bevestiging met daarbij de factuur en eventuele verdere informatie. Algemene Voorwaarden The Physiology Academy Artikel 1. Inschrijven 1.1 Inschrijven voor deelname aan een scholingsactiviteit van The Physiology Academy kan via de website van The Physiology Academy. Dit

Nadere informatie

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828

Samsara Yoga Opleiding www.samsara.nl info@samsara.nl KvK 58191828 Cursus,- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden voor gespreide betaling van Samsara Yoga Opleiding, 4 jarige yoga docentenopleiding 2015-2019, start september 2015 De student(e) meldt zich aan via het

Nadere informatie

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW

Groep. Tarief Basiscursus: o 929,85 - p.p. incl. alle benodigde materialen en grondstoffen excl. 21% BTW Persoonlijke informatie deelnemer Volledige naam Roepnaam Huisadres Telefoon thuis Mobiele telefoon Fax thuis E-mailadres thuis Geboortedatum (DD/MM/JJJJ) Zakelijke informatie (indien van toepassing) Bedrijf

Nadere informatie

Cursus. montessori leidster

Cursus. montessori leidster Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Brochure cursus Cursus voor montessori leidster van peutergroepen en kinderdagverblijven Achtergrond Doelgroep Inhoud Cursusopzet

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN BETALEN. Inschrijven

ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN BETALEN. Inschrijven ALGEMENE VOORWAARDEN CURSUSSEN Inschrijven Een cursist schrijft zich in met het digitale inschrijfformulier. De inschrijving geldt voor het gehele seizoen, september t/m juni. Uitzondering vormen de korte

Nadere informatie

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de

PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de Algemene Voorwaarden Artikel 1 Definities Lesmateriaal: Deelnemer: PowerPoint-presentaties, casussen, readers en overig materiaal die nodig zijn ter kennisoverdracht en toepassing tijdens de nascholing.

Nadere informatie

Masterclass, 18-22 weken Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) 2016

Masterclass, 18-22 weken Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO) 2016 a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a a

Nadere informatie

Neurologische zorg Bijscholing

Neurologische zorg Bijscholing Neurologische zorg In samenwerking met Bijscholing Deze opleiding wil de specifieke deskundigheid bevorderen van huidige en toekomstige neuroverpleegkundigen in het bijzonder maar ook van andere zorgverleners

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Hallux Academie

Algemene voorwaarden. Hallux Academie Algemene voorwaarden Hallux Academie Artikel 1 - Toepasselijkheid van de voorwaarden Deze voorwaarden zijn van toepassing indien de cursist zich bij Hallux Academie heeft ingeschreven voor het volgen van

Nadere informatie

NVIC CURSUS LUCHTWEGMANAGEMENT OP DE INTENSIVE CARE 2013

NVIC CURSUS LUCHTWEGMANAGEMENT OP DE INTENSIVE CARE 2013 NVIC CURSUS LUCHTWEGMANAGEMENT OP DE INTENSIVE CARE 2013 dinsdagavond 4 juni en woensdag 5 juni 2013 of maandagavond 25 november en dinsdag 26 november 2013 Skills center OSG te Houten www.nvic.nl Nederlandse

Nadere informatie

Advanced Life Support Provider Course (ALS)

Advanced Life Support Provider Course (ALS) Advanced Life Support Provider Course (ALS) Doelstelling Het grondig inoefenen van de nieuwe richtlijnen en technieken voor gevorderde reanimatie van volwassenen. Deze werden verspreid door de Europese

Nadere informatie

Counselen over Prenatale Screening

Counselen over Prenatale Screening Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig zorgverleners Woensdag 12 april 2017 Locatie: AMC, Costerzaal Cursus Counselen over Prenatale Screening Pagina 1 Inleiding Cursus Counselen over

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2016 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Algemene scholingsvoorwaarden ParkinsonNet

Algemene scholingsvoorwaarden ParkinsonNet Algemene scholingsvoorwaarden ParkinsonNet Inhoudsopgave Artikel 1 Definities... 2 Artikel 2 Inschrijven... 2 2.1 Inschrijving basisscholing, klassikale nascholingen en congres:... 2 2.2 Inschrijving digitale

Nadere informatie

EUROPEES MILIEUBELEID EN DE NEDERLANDSE PROVINCIES

EUROPEES MILIEUBELEID EN DE NEDERLANDSE PROVINCIES Cursus PROGRAMMA Donderdag, 25 oktober 2007 09.00 Welkom en introductie Christoph Demmke, Professor, Europees Instituut voor Bestuurskunde, Maastricht Ed Eggink, Provincie Limburg, Maastricht 09.30 Europese

Nadere informatie

AANGEBOREN AFWIJKINGEN

AANGEBOREN AFWIJKINGEN Prenatale Geneeskunde voor de specialist: AANGEBOREN AFWIJKINGEN Het continuüm van prenatale en neonatale diagnostiek en behandeling 31 januari en 1 februari 2019 a a a a a a Doelgroep: Gynaecologen (io),

Nadere informatie

Themadag. Vasculitis. Zaterdag 16 maart 2019 BluePoint Antwerpen België

Themadag. Vasculitis. Zaterdag 16 maart 2019 BluePoint Antwerpen België Themadag Vasculitis Zaterdag 16 maart 2019 BluePoint Antwerpen Themadag Vasculitis De Themadagcommissie van de Stichting stalige Nascholing voor Dermatologie en Venereologie (SNNDV) heet u van harte welkom

Nadere informatie

ARTIKEL 1. DEFINITIES

ARTIKEL 1. DEFINITIES ARTIKEL 1. DEFINITIES Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een cursus is gesloten. Cursist: de natuurlijke persoon die feitelijk

Nadere informatie

DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE

DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE DIAGNOSTIEK LICHAAMSSAMENSTELLING; EEN PRAKTISCHE NASCHOLING OVER BIO-ELEKTRISCHE IMPEDANTIE Beste collega, Het gebruik van de bio-elektrische impedantiemeter in de diëtististische praktijk is in opkomst.

Nadere informatie

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R

PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING CHAUFFEURS A l g e m e n e I n l i c h t i n g e n Programma voorjaar 2012 N S C H R I J V I N G S F O R M U L I E R PERMANENTE VORMING & NASCHOLING CHAUFFEURS De Europese Richtlijn

Nadere informatie

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht

Wilhelmina Kinderziekenhuis. Uitnodiging. Symposium Kinderallergologie. Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Wilhelmina Kinderziekenhuis Uitnodiging Symposium Kinderallergologie Kennis in de praktijk! vrijdag 29 mei 2015 Locatie UMC Utrecht Geachte collega, Kinderartsen, dermatologen, KNO-artsen en diëtisten

Nadere informatie

THEMADAG HUIDZIEKTEN VAN DE ZWANGERE EN DE NEONAAT. 7 maart Kinepolis, Antwerpen

THEMADAG HUIDZIEKTEN VAN DE ZWANGERE EN DE NEONAAT. 7 maart Kinepolis, Antwerpen THEMADAG HUIDZIEKTEN VAN DE ZWANGERE EN DE NEONAAT 7 maart 2015 Kinepolis, Antwerpen NASCHOLINGSCURSUS HUIDZIEKTEN VAN DE ZWANGERE EN DE NEONAAT De themadagcommissie van de Stichting stalige Nascholing

Nadere informatie

Inschrijfformulier Language Center cursusjaar 2012/2013

Inschrijfformulier Language Center cursusjaar 2012/2013 Inschrijfformulier Language Center cursusjaar 2012/2013 A.u.b. in blokletters invullen Personalia Naam Voornamen Man/Vrouw 1 Adres Postcode/Woonplaats Land Tel.nr. privé Tel.nr. werk Mobiel nr. E-mail

Nadere informatie

Counselen over Prenatale Screening

Counselen over Prenatale Screening Counselen over Prenatale Screening Cursus voor verloskundig zorgverleners 29 september 2017 Locatie: AMC, Vrijzaal Cursus Counselen over Prenatale Screening Pagina 1 Inleiding Cursus Counselen over Prenatale

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Aanmelding

Algemene voorwaarden. Aanmelding Algemene voorwaarden Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van, opdrachten aan en overeenkomsten met TLON, tenzij door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk hiervan is afgeweken in

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden 2012 VOF van Hesteren Pagina 1 van 5 1. Definities: Algemene Voorwaarden In deze Algemene Voorwaarden wordt verstaan onder: Opdrachtnemer: VOF van Hesteren, opererend onder de handelsna(a)m(en); "Crystal

Nadere informatie

20 ste Nascholingscursus. Kliniek van Duizeligheid en Evenwichtsstoornissen en 11 de Ed Marres Lecture

20 ste Nascholingscursus. Kliniek van Duizeligheid en Evenwichtsstoornissen en 11 de Ed Marres Lecture 20 ste Nascholingscursus Kliniek van Duizeligheid en Evenwichtsstoornissen en 11 de Ed Marres Lecture 28 en 29 januari 2016 Uitnodiging De afdeling Evenwicht KNO Maastricht UMC+ wil u graag uitnodigen

Nadere informatie

De Algemene Verkoopvoorwaarden van VOF Sociale Academie Utrecht ten behoeve van (onderwijs)diensten aan (particuliere) studenten en cursisten.

De Algemene Verkoopvoorwaarden van VOF Sociale Academie Utrecht ten behoeve van (onderwijs)diensten aan (particuliere) studenten en cursisten. De Algemene Verkoopvoorwaarden van VOF Sociale Academie Utrecht ten behoeve van (onderwijs)diensten aan (particuliere) studenten en cursisten. Inleiding: Dit zijn de Algemene Verkoopvoorwaarden die Sociale

Nadere informatie

UITNODIGING LAAGGELETTERDHEID. Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, KNMP, NVvPO, V&VN

UITNODIGING LAAGGELETTERDHEID. Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, KNMP, NVvPO, V&VN UITNODIGING LAAGGELETTERDHEID Accreditatie wordt aangevraagd bij ABAN, KNMP, NVvPO, V&VN Geachte mevrouw, mijnheer, Graag nodigen wij u uit voor de MSD Academy nascholing Laaggeletterdheid, welke op diverse

Nadere informatie

Kinder Allergie Centrum

Kinder Allergie Centrum Uitnodiging Openingssymposium Woensdag 14 mei 2014 Voorwoord De afgelopen jaren is een duidelijke toename te zien van allergische aandoeningen op de kinderleeftijd. Er bestaat dan ook een enorme behoefte

Nadere informatie

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017

MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 MasterCourse Vastgoed Fiscaal 2017 INTRODUCTIE De Erasmus Universiteit Rotterdam hecht veel belang aan post initiële opleidingen van hoogwaardige kwaliteit. In dat kader is door het Fiscaal Economisch

Nadere informatie

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn

Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen. 4-daagse cursus. 18/19 april en 30/31 mei Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Onderzoeksinstituut OTB C. Schram / Nationale Beeldbank 4-daagse cursus Nieuwe wegen in technisch beheer van woningen 18/19 april en 30/31 mei 2012 Conferentiecentrum Kaap Doorn, Doorn Programma woensdag

Nadere informatie

DMF - Algemene voorwaarden - 25-08-15-10:57

DMF - Algemene voorwaarden - 25-08-15-10:57 DMF - Algemene voorwaarden Algemeen Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle werkzaamheden, offertes en overeenkomsten voor training, coaching, begeleiding, therapeutische interventies of

Nadere informatie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie

Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Cursus DSM IV (5) en Psychopathologie Geaccrediteerd door de VVH De Academie voor Haptonomie, ITH en Synergos bieden gezamenlijk de cursus DSM IV/Psychopathologie aan. Bijzonder aan dit aanbod is allereerst

Nadere informatie

NASCHOLING ISTANBUL 2016

NASCHOLING ISTANBUL 2016 NASCHOLING ISTANBUL 2016 MEDISCHE DIVERSITEIT IN WONDERBAARLIJK ISTANBUL MAANDAG, 18 APRIL t/m ZONDAG, 24 APRIL 2016 Mathenesserlaan 540 3023 HL Rotterdam T. (010) 820 22 13 nascholing@sanitasinstituut.nl

Nadere informatie

22 e AMSTOL symposium 2018

22 e AMSTOL symposium 2018 22 e AMSTOL symposium 2018 State-of-the-art hemostase, trombose, atherosclerose en vasculaire geneeskunde 21 september 2018 Academisch Medisch Centrum Amsterdam AMSTOL symposium 2018 State-of-the-art Hemostase

Nadere informatie

EUROPEES MILIEUBELEID EN

EUROPEES MILIEUBELEID EN P:\10\1020701\infopackage final Cursus EUROPEES MILIEUBELEID EN DE NEDERLANDSE PROVINCIES georganiseerd door het Europees Instituut voor Bestuurskunde i.s.m. de nederlandse provincies Cursus EUROPEES MILIEUBELEID

Nadere informatie

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen

Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Dermatologie in de huisartsenpraktijk: nascholing voor huisartsen Volledig praktijkgericht Regionale avondcursus op 15 locaties in Nederland Mei en juni 2010, 18.30-22.00 uur Interactieve nascholing met

Nadere informatie

Acute Hartdood in de Klinische Pathologie

Acute Hartdood in de Klinische Pathologie Acute Hartdood in de Klinische Pathologie 13 en 14 maart 2014 Academisch Medisch Centrum Amsterdam Afdeling Pathologie www.cardiovasculaire-pathologie.nl Inleiding Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste

Nadere informatie

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts Update Acute Intoxicaties Meet the Experts 1 ste Lage Landen Symposium Intoxicaties Vrijdag 24 juni 2011 Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent Gesponsord door: Heymans Stichting en NVKF&B Organisatie onder

Nadere informatie

Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden

Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden Cursus- en betalingsvoorwaarden en mogelijkheden Vierjarige yoga docentenopleiding 2016-2020 Start september 2016 Aanmelding De student(e) meldt zich voor de vierjarige yoga docentenopleiding van Samsara

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Open Inschrijvingen Stenden Professionals

Algemene voorwaarden Open Inschrijvingen Stenden Professionals Algemene voorwaarden Open Inschrijvingen Stenden Professionals Deze algemene voorwaarden zijn aanvullend op de algemene leveringsvoorwaarden van Stichting Stenden hogeschool. Deze voorwaarden behoren bij

Nadere informatie

CURSUS INTERPRETATIE CARDIOPULMONALE INSPANNINGSTESTS (CPET) 20 Maart 2015, Houten

CURSUS INTERPRETATIE CARDIOPULMONALE INSPANNINGSTESTS (CPET) 20 Maart 2015, Houten CURSUS INTERPRETATIE CARDIOPULMONALE INSPANNINGSTESTS (CPET) 20 Maart 2015, Houten Voor Wie: Longfunctieanalisten, functiemedewerkers, (sport/bedrijfs)artsen, inspanningsfysiologen en andere geïnteresseerden.

Nadere informatie

Cursus Praktische neuroanatomie en neuroradiologie

Cursus Praktische neuroanatomie en neuroradiologie Dinsdag 15 en woensdag 16 december 2015 Cursus Praktische neuroanatomie en neuroradiologie Inleiding Ook dit jaar organiseren de afdeling anatomie en neurowetenschappen en de afdeling radiologie samen

Nadere informatie

Mediastinale Lymfeklier Diagnostiek. Vrijdag 18 maart Kennismakers

Mediastinale Lymfeklier Diagnostiek. Vrijdag 18 maart Kennismakers Mediastinale Lymfeklier Diagnostiek Vrijdag 18 maart 2011 Kennismakers Toelichting De afdelingen heelkunde van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis Nijmegen en cardio-thoracale chirurgie van het UMC St Radboud

Nadere informatie

Deelnamevoorwaarden en privacy statement seminars en cursussen HumanMotion

Deelnamevoorwaarden en privacy statement seminars en cursussen HumanMotion Privacy statement Deelnamevoorwaarden en privacy statement seminars en cursussen HumanMotion Artikel 1. Toepassing 1.1 Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten met HumanMotion betreffende

Nadere informatie

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE HERZIENE RICHTLIJN RADIOLOGIE 2013

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE HERZIENE RICHTLIJN RADIOLOGIE 2013 BELANGRIJKE INFORMATIE OVER DE HERZIENE RICHTLIJN RADIOLOGIE 2013 cursus tandheelkundige radiologie voor assistenten CENTRAAL BRABANT AMSTERDAM HAARLEM e.o. HOLLAND NOORD e-mail: afdeling@ziggo.nl Beste

Nadere informatie

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts Update Acute Intoxicaties Meet the Experts 4 de Lage Landen Symposium Intoxicaties Vrijdag 9 juni 2017 Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent Gesponsord door: Heymans Stichting Organisatie onder auspiciën

Nadere informatie

7e Scholing PALLIATIEVE ZORG. Intuïtie, wijsheid of wetenschap?

7e Scholing PALLIATIEVE ZORG. Intuïtie, wijsheid of wetenschap? 7e Scholing PALLIATIEVE ZORG Intuïtie, wijsheid of wetenschap? Donderdag 5 maart 2015 Toelichting Het Radboudumc, IKNL en PAO Heyendael organiseren op 5 maart 2015 voor de zevende maal de scholing PALLIATIEVE

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op het inschrijven op en deelnemen aan de taalcursussen van Taleninstituut Waterland

ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op het inschrijven op en deelnemen aan de taalcursussen van Taleninstituut Waterland ALGEMENE VOORWAARDEN van toepassing op het inschrijven op en deelnemen aan de taalcursussen van Taleninstituut Waterland Artikel 1. Definities 1.1 Aanbieder: Taleninstituut Waterland, de Aanbieder van

Nadere informatie

Europees Milieubeleid en de Nederlandse Provincies

Europees Milieubeleid en de Nederlandse Provincies Cursus Europees Milieubeleid en de Nederlandse Provincies Maastricht (NL), 10-11 februari 2011 European Institute of Public Administration Institut européen d administration publique georganiseerd door

Nadere informatie

21 ste Nascholingscursus. Kliniek van Duizeligheid en Evenwichtsstoornissen en 12 de Ed Marres Lecture

21 ste Nascholingscursus. Kliniek van Duizeligheid en Evenwichtsstoornissen en 12 de Ed Marres Lecture 21 ste Nascholingscursus Kliniek van Duizeligheid en Evenwichtsstoornissen en 12 de Ed Marres Lecture 26 en 27 januari 2017 Uitnodiging De afdeling Evenwicht KNO Maastricht UMC+ wil u graag uitnodigen

Nadere informatie

Symposium Actualiteiten JGZ

Symposium Actualiteiten JGZ Vrijdag 29 maart 2019 Symposium Actualiteiten JGZ Amsterdam UMC, locatie VUmc Inleiding Preventie bij jeugd heeft vele facetten. Van het ongeboren kind tot de jong volwassene, van voorkomen van ziekten

Nadere informatie

Algemene voorwaarden AdviSafe Risk Management B.V. TRAINING. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid

Algemene voorwaarden AdviSafe Risk Management B.V. TRAINING. Artikel 1. Definities. Artikel 2. Toepasselijkheid Algemene voorwaarden AdviSafe Risk Management B.V. Artikel 1. Definities TRAINING 1. Opdrachtgever: de natuurlijke persoon of rechtspersoon, met wie een overeenkomst met betrekking tot deelname aan een

Nadere informatie

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts Update Acute Intoxicaties Meet the Experts 2de Lage Landen Symposium Intoxicaties Vrijdag 13 september 2013 Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent Gesponsord door: Heymans Stichting Organisatie onder auspiciën

Nadere informatie

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels

Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Efficiënt presenteren Nederlands Vlot presenteren Frans Vlot presenteren Engels Een voordracht geven, een toespraak houden voor collega s, een kritisch publiek overtuigen of een lezing verzorgen voor vakgenoten,

Nadere informatie

Rond om de hartklep een multidisciplinaire benadering

Rond om de hartklep een multidisciplinaire benadering Rond om de hartklep een multidisciplinaire benadering Nederlandse Vereniging voor Anesthesiologie Sectie Cardio Anesthesiologie 14 en 15 november 2014 Hotel Arena Amsterdam Voorwoord Met veel genoegen

Nadere informatie

Nieuw licht op Scandinavische Kunst

Nieuw licht op Scandinavische Kunst Saskia K. Goddijn Nieuw licht op Scandinavische Kunst De Scandinavische kunst uitgelicht en toegelicht In deze cursus neemt de van oorsprong Deense kunsthistoricus Saskia Goddijn je mee op reis door de

Nadere informatie

PERIFERE AANGEZICHTSVERLAMMING

PERIFERE AANGEZICHTSVERLAMMING PERIFERE AANGEZICHTSVERLAMMING SYMPOSIUM I VRIJDAG 21/04/2017 MULTIDISCIPLINAIR BELEID BIJ Logopedisten Vlaamse Vereniging voor wettelijk erkende beroepsvereniging www.neus-keel-oor.be Tekeningen op voorkant

Nadere informatie

THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN. 22 maart 2014. Evoluon, Eindhoven

THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN. 22 maart 2014. Evoluon, Eindhoven THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN 22 maart 2014 Evoluon, Eindhoven THEMADAG ETNISCHE DERMATOLOGIE EN IMPORTDERMATOSEN De themadagcommissie van de Stichting stalige Nascholing voor Dermatologie

Nadere informatie

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD Hart- en vaatziekten Donderdag 3 oktober 2013 9.00-17.00 uur Geaccrediteerd voor 6 punten INLEIDING Een nascholingsdag met waardevolle nieuwe informatie

Nadere informatie

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma

Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma Ergotherapie bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers: het EDOMAH programma De toepassing van de richtlijn Ergotherapie aan huis bij ouderen met dementie en hun mantelzorgers Post - HBO cursus 2012

Nadere informatie

Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg

Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg Leveringsvoorwaarden Opleiding Natuurlijke Kraamzorg DEEL I ALGEMEEN 1. Begrippen 1.1. Opleiding Natuurlijke Kraamzorg is ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel te Rotterdam onder

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Versie 2.0

Algemene Voorwaarden Versie 2.0 Algemene Voorwaarden Versie 2.0 Algemene voorwaarden voor activiteiten georganiseerd door Mijn Stijl Fotografie Artikel 1: Definities Opdrachtnemer: Mijn Stijl Fotografie gevestigd aan de Pastoor Gillisstraat

Nadere informatie

Cursus: Water Specifieke Therapie Halliwick (Tien Punten Programma)

Cursus: Water Specifieke Therapie Halliwick (Tien Punten Programma) Cursus: Water Specifieke Therapie Halliwick (Tien Punten Programma) Ondersteund door de Nederlandse Halliwick Vereniging (NHV) en de Zwitserse Association International Aquatic Therapy Faculty (IATF) De

Nadere informatie

URODYNAMICA DAGEN donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017

URODYNAMICA DAGEN donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017 URODYNAMICA DAGEN donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017 Toelichting PAO Heyendael organiseert op donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2017 in samenwerking met de Unit voor Functionele Urologie van het Radboudumc

Nadere informatie

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN

PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN UTRECHT PAO-H NASCHOLING VOOR HUISARTSEN GEACCREDITEERD Maag Darm Lever Vrijdag 13 februari 2015 Broederplein in Zeist Maag, Darm, Lever: groot en klein leed Inleiding Hoe staat het nu met het bevolkingsonderzoek

Nadere informatie

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard.

1.3 Algemene voorwaarden van Opdrachtgever gelden niet, tenzij deze schriftelijk door BDA Opleidingen zijn aanvaard. Algemene voorwaarden Algemene voorwaarden BDA Dak- en Gevelopleidingen Artikel 1 Algemeen 1.1 Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen en op alle overeenkomsten tot het verrichten

Nadere informatie

Acute Hartdood in de Klinische Pathologie

Acute Hartdood in de Klinische Pathologie Acute Hartdood in de Klinische Pathologie 7 en 8 november 2013 Academisch Medisch Centrum Amsterdam Afdeling Pathologie www.cardiovasculaire-pathologie.nl Inleiding Hart- en vaatziekten zijn de belangrijkste

Nadere informatie

De hartspecialist, dat bent u toch ook?!

De hartspecialist, dat bent u toch ook?! De hartspecialist, dat bent u toch ook?! Bijscholing De hartspecialist, dat bent u toch ook? Dinsdag 10 september 2013 De hartspecialist, dat bent u toch ook? Dinsdag 10 september 2013 Zonder dat u zich

Nadere informatie

Cursus: Water Specifieke Therapie Halliwick (Tien Punten Programma)

Cursus: Water Specifieke Therapie Halliwick (Tien Punten Programma) Cursus: Water Specifieke Therapie Halliwick (Tien Punten Programma) Ondersteund door de Nederlandse Halliwick Vereniging (NHV) en de Zwitserse Association International Aquatic Therapy Faculty (IATF) De

Nadere informatie

Behorende bij en derhalve deel uitmakende van de overeenkomst tussen school en cursist.

Behorende bij en derhalve deel uitmakende van de overeenkomst tussen school en cursist. ALGEMENE VOORWAARDEN Kollaart Opleidingen Behorende bij en derhalve deel uitmakende van de overeenkomst tussen school en cursist. 1. DUUR VAN DE OPLEIDING De duur van de opleiding staat vermeld in de brochure

Nadere informatie

VTC-CURSUSVOORWAARDEN

VTC-CURSUSVOORWAARDEN VTC-CURSUSVOORWAARDEN Artikel 1 Algemeen 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a. VTC:de besloten vennootschap Verticaal Transport Centrum B.V. statutair gevestigd en kantoorhoudende te (3771 LB)

Nadere informatie

11-12 OKTOBER CASH 3 HAND EN POLS. In samenwerking met de werkgroep Hand en Polschirurgie en NVT. Handencentrum Maastricht

11-12 OKTOBER CASH 3 HAND EN POLS. In samenwerking met de werkgroep Hand en Polschirurgie en NVT. Handencentrum Maastricht Handencentrum Maastricht Maastricht Universitair Medisch Centrum Aanmelden/informatie: www.nazl.nl 11-12 OKTOBER CASH 3 HAND EN POLS In samenwerking met de werkgroep Hand en Polschirurgie en NVT Aanmelden

Nadere informatie

Plenaire voordrachten. Titel Update techniek en protocollen: blanco (HR)CT. Spreker Dr. I.J.C. Hartmann, Maasstad Ziekenhuis.

Plenaire voordrachten. Titel Update techniek en protocollen: blanco (HR)CT. Spreker Dr. I.J.C. Hartmann, Maasstad Ziekenhuis. Plenaire voordrachten Titel Update techniek en protocollen: blanco (HR)CT Spreker Dr. I.J.C. Hartmann, Maasstad Ziekenhuis Duur 20 minuten Level 2 = AIOS betreffende differentiatie, algemeen radiologen

Nadere informatie

BASISCURSUS METHODOLOGIE EN COMMUNICATIE (Lijn Communicatie jaar 1)

BASISCURSUS METHODOLOGIE EN COMMUNICATIE (Lijn Communicatie jaar 1) PROGRAMMA BASISCURSUS METHODOLOGIE EN COMMUNICATIE (Lijn Communicatie jaar 1) dinsdag 1 tot en met vrijdag 4 oktober 2019 te Rotterdam Rijndam Revalidatie onder auspiciën van de Nederlandse Vereniging

Nadere informatie

STI CHTING TER BEVORDERING VAN KLINISCH ONDERZOEK IN DE PSYCHIATRIE STICHTING B.K.O.P. B.K.O.P. XXVIII,ste CORSENDONKCURSUS KLINISCH

STI CHTING TER BEVORDERING VAN KLINISCH ONDERZOEK IN DE PSYCHIATRIE STICHTING B.K.O.P. B.K.O.P. XXVIII,ste CORSENDONKCURSUS KLINISCH STI CHTING TER BEVORDERING VAN KLINISCH ONDERZOEK IN DE PSYCHIATRIE STICHTING B.K.O.P. B.K.O.P. XXVIII,ste CORSENDONKCURSUS KLINISCH ONDERZOEK IN DE PSYCHIATRIE 20 JANUARI 25 JANUARI 2013 PRIORIJ CORSENDONK

Nadere informatie

in Drachten Najaar 2018, vanaf 30 oktober op de dinsdagmiddag

in Drachten Najaar 2018, vanaf 30 oktober op de dinsdagmiddag in Drachten bekent kleur Najaar 2018, vanaf 30 oktober op de dinsdagmiddag Hemelsblauw, Delfts blauw, Pruisisch blauw, kobaltblauw, ultramarijn. Blauw bloed, blauwe maandagen, blauwe enveloppen, blauwe

Nadere informatie

Kwaliteitsregister Doktersassistent

Kwaliteitsregister Doktersassistent Kwaliteitsregister Doktersassistent Toetsbaar Sinds de start in 2011 kent het kwaliteitsregister al meer dan 4800 aanmeldingen. Een gediplomeerde doktersassistent kan zich inschrijven in het kwaliteitsregister

Nadere informatie

Themadag. Voeding en de huid. 23 april 2016. Congrescentrum 1931 Brabanthallen Den Bosch

Themadag. Voeding en de huid. 23 april 2016. Congrescentrum 1931 Brabanthallen Den Bosch Themadag Voeding en de huid 23 april 2016 Congrescentrum 1931 Brabanthallen Den Bosch Themadag Voeding en de huid De themadagcommissie van de Stichting stalige Nascholing voor Dermatologie en Venereologie

Nadere informatie

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts

Update Acute Intoxicaties Meet the Experts Update Acute Intoxicaties Meet the Experts 3 de Lage Landen Symposium Intoxicaties Vrijdag 26 juni 2015 Het Pand, Onderbergen 1, 9000 Gent Gesponsord door: Heymans Stichting Organisatie onder auspiciën

Nadere informatie

SYMPOSIUM WVTV Georganiseerd door de Wetenschappelijke Vereniging Transfusie Vlaanderen. Vrijdag 9 december 2016

SYMPOSIUM WVTV Georganiseerd door de Wetenschappelijke Vereniging Transfusie Vlaanderen. Vrijdag 9 december 2016 SYMPOSIUM WVTV 2016 Georganiseerd door de Wetenschappelijke Vereniging Transfusie Vlaanderen Vrijdag 9 december 2016 Gent Meeting Center, Holiday Inn Express, Gent Programma inhoudstafel Welkom 5 Programma

Nadere informatie