Mogelijkheid van geldbeleggingen in Sri Lanka Appartement-huizen aan de kust geschikt voor persoonlijk en/of zakelijk gebruik

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Mogelijkheid van geldbeleggingen in Sri Lanka Appartement-huizen aan de kust geschikt voor persoonlijk en/of zakelijk gebruik"

Transcriptie

1 1 Mogelijkheid van geldbeleggingen in Sri Lanka Appartement-huizen aan de kust geschikt voor persoonlijk en/of zakelijk gebruik

2 2 In de afgelopen decennia leek Sri Lanka een instabiel land voor beleggingen vanwege de vele interne conflicten. Dankzij de politieke, economische en sociale stabiliteit, gestart in het voorjaar van 2009, heeft een intense kapitale instroom plaatsgevonden, waardoor de ontwikkeling van het toerisme en de infrastructuur (wegen, openbare diensten en communicatie) is gestart. Wij ontwikkelden beleggingsmogelijkheden, omdat de prijzen van vastgoed en diensten zijn toegenomen. 1 Ontwikkelen onroerend goed (kopen van stukken grond en gebouwen) 2 Correcte behandeling van binnenkomend en uitgaand toerisme. Korte omschrijving van het project Gelocaliseerd in het zuid-westelijk gedeelte van Sri Lanka, het gebied dat bij toersisten de grootste voorkeur heeft. 1. We willen beleggen in grond aan zee, 2. We zullen een "appartement hotel" bouwen binnen 1,5 jaar waaronder 10 afzonderlijke appartementen: 70, 90 en 107 vierkante meter huizen, een zwembad en een gemeenschappelijk gebouw met een restaurant), 3. November 2011, nadat het hotel klaar is, willen we het voortdurend voor buitenlandse toeristen in het hoogseizoen laten functioneren en voor de buitenlanders en lokale burgers in andere perioden van het jaar, 4. De nieuwe diensten (naast het restaurant) zoals luchthavenvervoer, organiseren van programma's voor de toeristen, sightseeing in het Hongaars, huren van boten en auto's, ayurvedic centrum zullen voortdurend worden uitgevoerd. Deze onderneming biedt de mogelijkheid voor degenen die hun kapitaal willen beleggen in een dergelijk bedrijf dat afgezien van de toenemende onroerend goed prijs andere persoonlijke en materiële voordelen heeft. Het totale bedrag van de investeringen is euro (één miljoen) (berekend met gestandaardiseerde 107 vierkante meter appartement huizen). Wij zoeken naar (maximaal 10) beleggers die het project willen realiseren door euro (honderd duizend) (in gemiddelde) per hoofd te investeren. De beleggers richten een onderneming op in Sri Lanka. Deze firma 1. koopt het de grond 2. coördineert de bouw 3. laat het gebouw functioneren tot een appartementen hotel.

3 3 De totale kosten van de investering is maximale (één miljoen) euro, de kapitaal vereisten van elke belegger is afhankelijk van de grootte van het huis dat hij /zij wil bouwen. Wij zijn niet tegen een investeerder die meer huizen wil financieren met grotere winsten uit het eigendomsaandeel van het bedrijf. Elke belegger zal (ten minste) één appartementhuis en een deel van het (andere) onvoorwaardelijke gezamenlijke eigendom naar het percentage van zijn of haar kapitaal aandeel bezitten. Het eigendom wordt weergegeven als het eigen gedeelte van de gevestigde onderneming, hetgeen betekent dat bijvoorbeeld in het geval van tien personen gelijke investeringen iedereen eigendomsrechten van 10% in het bedrijf. De eigenaren (hun familieleden, kennissen) kunnen vakanties in hun eigen huis appartement besteden of het op andere manieren gebruiken, de gemeenschappelijke onderneming van het huis kan (op aanvraag) worden gebruikt wanneer het niet door de eigenaar is gereserveerd. De gemeenschappelijke onderneming draagt zorg voor het restaurant (of huur) en andere diensten voor de toeristen; de winst zal worden verdeeld over de investeerders naar hun eigen verhoudingen. Waarom in Sri Lanka? Sri Lanka is klaar om te gaan" Sri Lanka is het snelst ontwikkelende land na India in Zuid-Azië (vorig jaar steeg de GDP met 3,5%, de inflatie is 3,4%, de werkloosheid was 5,9 procent). 58 procent van het nationaal inkomen is van dienstverlening. Dergelijke vergelijkbaar en snelle ontwikkeling wordt verwacht in het toerisme, zoals in het afgelopen jaar in Thailand en Vietnam is gezien. Deze landen werden "Westers", zij verloren veel van hun eigen karakter en zijn opvallend duurder geworden, Sri Lanka houdt de tradities, charme en prijs standaard. Andere belangrijke sectoren in de economie: industrie (29,2%), voornamelijk rubber, thee en kokosnootverwerking, telecommunicatie, kleding en textiel, mijnbouw en edelstenen, het maken van juwelen en landbouw (12,8%) met inbegrip van rijst, suikerriet, kaneel en kokos. Sri Lanka is exotisch Dit eiland is kleiner dan Hongarije en kent nog steeds een heel andere klimaat, het uiteenlopende landschap, de flora en de fauna vinden binnen een paar uur reizen. Er is constant zomerse warmte aan de kust, temperatuur is ongeveer 30 Celsius graden en de Moesson is ongeveer voorspelbaar (in het Westen: mei juni en september-oktober, in het Oosten: januari, februari en juli-augustus, meestal twee weken in de voorgaande perioden).

4 4 De zee is warm, de kust heeft zandstrand en is rotsachtig, is ideaal voor rust, duiken en voor water sport Er zijn 4 surf en kite-surf paradijzen: Hikkaduwa, Arugam Bay, Trincomale, Negombo. U vindt regenwouden, meer dan 2000 meter hoge bergen met theevelden en watervallen, nationale parken,

5 5 Vogelparken, enorme rijstvelden, gom, kokosnoten, kaneel en bananen plantages in het centrum van het eiland. Riviermonden zijn goed voor de liefhebbers van jet-ski, water-skiing en visserij, sommige rivieren in berggebieden kunnen worden gebruikt om te raften. Speedboten of vissersboten kunnen worden gehuurd voor diepzeevissen of voor het kijken naar de blauwe walvissen en de dolfijnen. Sri Lanka is speciaal met betrekking tot de cultuur Van Sri Lanka haar eigen cultuur zijn duizenden jaren oude, herinneringen geconserveerd door oude steden, hulstplaatsen, kleding, muziek, dans, feestdagen en religieuze festivals.

6 6 Portugese, Nederlandse en Britse culturele en architectonische kenmerken, artifacts, gebruiken en tradities bleven over uit de 450 jaar lange kolonisatie. (Bijvoorbeeld wie zou denken dat de nationale sport cricket is.) De meerderheid van de Singhalese bevolking is boeddhistisch, maar de populatie van hindoes, moslims en christenen is aanzienlijk. Burgers van Sri Lanka zijn open en ontvangen graag mensen uit verschillende religieuze en culturele omgevingen, zij zijn vriendelijk en gastvrij.

7 7 Sri Lanka is gastvrij voor beleggingen Onlangs werd de wet voor ondernemingen vereenvoudigd en de regering helpt de beleggingen in vele opzichten. Het rechtssysteem is gebaseerd op het Engels alle wetten kunnen worden gelezen in Singhalese, Tamil en Engels. De BOI (Raad van investeringen een bestuur met betrekking tot het ministerie van investeringen) coördineert de grotere investeringen, zij waarborgen lange termijn belasting en aangepaste vrijstelling en vergoeding in kapitaal importeren en winst exporteren. Sri Lanka is goedkoop Ongeschoolde werknemers verdienen rond 2-3 euro per dag, geschoolde werknemers verdienen 2-4-EUR. Ambtenaren verdienen ongeveer euro per maand. In de voorkeurs banen kunnen de maandelijkse lonen EUR bereiken. Vanwege dit fundament zijn voedsel, grondstoffen en de kosten van het openbaar vervoer zeer goedkoop. Europese opbrengsten en de gepensioneerden betalen een hogere levensstandaard dan Europeanen die er kortere of langere perioden doorbrengen. Op dit moment kunnen stukken grond voor een zeer gunstige prijs worden gekocht, maar de prijzen aan populaire zuidwest kust prijzen stijgen snel met meer dan 15% vorig jaar. Hoogseizoen is van november tot april in Sri Lanka Sri Lanka is bijzonder aantrekkelijk voor de Europese burgers, omdat zij van de winter naar een hete, tropische zomer kunnen gaan.

8 8 Waarom op dit moment? Burgeroorlog is voorbij De burgeroorlog die 26 jaar geduurd heeft, is in het voorjaar van 2009 is afgelopen, gebieden die onder de Tamil-controle waren kunnen nu ook worden bezocht en de vreedzame wederopbouw en ontwikkeling is gestart. Er is vrede in het land en het aantal toeristen stijgt aanzienlijk. De verkiezingen zijn geweest In januari 2010 werd de president herkozen voor zes jaar en in april ook de regering. De sterke en toegewijde politieke leiding is het begin en de politieke continuïteit maakt de investeringen berekenbaar.. Er is goed hoogseizoen Vraag voor landgoed is in het afgelopen jaar ook aanzienlijk gestegen, maar het kan gebeuren dat door de succesvolle periode van de prijs van stukken grond en hotels omhoog gaan en ook diensten met betrekking tot toerisme. Wat kopen we? Een 8271 vierkante meter mild hellend stuk land aan de kust op het populaire zuidwestelijke deel van Sri Lanka, ongeveer 110 km ver ten zuiden van de hoofdstad Colombo. Aan de ene kant van het stuk grond ligt de hoofdweg Galle en aan de andere kant ligt de zee.

9 9 Wat gaan we bouwen? 10 appartement huizen De huizen zijn vierkante meter met 3 slaapkamers, 3 badkamers, keuken, woonkamer en terras vierkante meter met 2 slaapkamers, 2 badkamers, keuken, woonkamer en terras vierkante meter met 1 slaapkamer, 1 badkamer, keuken, woonkamer en terras. Wij bouwen één, twee en drie kamer huizen aan de behoeften van de beleggers. Met goede kwaliteit bouwmaterialen is de berekening voor de bouw van een vierkante meter 400 EUR. zwembad De geplande omvang van het zwembad: 150 vierkante meter. centraal gebouw met gemeenschappelijke ruimtes en restaurant Het centrale gebouw is 300 vierkante meter, met inbegrip van het restaurant die is 200 vierkante meter. Waarom bouwen wij appartement huizen? Er zijn bijna geen appartementen die kunnen worden gehuurd op een korte termijn aan de kust, hoewel gezinnen, jongeren reizen in groepen, buitenlandse werknemers in Sri Lanka en rijke lokale burgers naarstig naar deze mogelijkheid op zoek zijn. Veel van de mensen die in Sri Lanka wonen, bezoeken de zuidwestkust tijdens de weekenden, de feestdagen en tijdens de schoolvakanties; zij brengen hun tijd graag door in afzonderlijke huizen nabij de kust. Deze doelgroep verzekert ons dat onze geplande onderneming het gehele jaar en niet alleen in het hoogseizoen kan functioneren. Ons marktonderzoek dat werd verricht door de belangrijkste Hongaarse reisbureaus bleek ook de noodzaak van het hotel appartement in Sri Lanka in te zien. Wat kopen we? Een microbus ten behoeve van de gasten. (luchthavenvervoer, rondleidingen en ander vervoer).

10 10 Opzet Het meest efficiënte is dat de investeerders een bedrijf in Sri Lanka oprichten om de onderneming te realiseren, en dat dit bedrijf het land koopt, de bouw en de uitvoering coördineert. De regering is sterk voorstander van deze enorme investeringen en geven belasting- en heffingen tegoed waardoor de hele winst geëxporteerd kan worden. Waarom samen? De kosten van de oprichting en het functioneren van het bedrijf worden gedeeld. De kosten van de aangekochte grond en de bouw van het zwembad en het gemeenschappelijke gebouw, met inbegrip van het restaurant worden gedeeld. De constructie moet worden gecontroleerd door een Europees persoon; de kosten hiervan zullen worden gedeeld. Toekomstige onderhoudskosten zullen worden gedeeld. Bedrijfskosten in de toekomst zullen worden gedeeld. Kosten van andere investeringen (bijvoorbeeld: microbus) wordt gedeeld. Waarom met SLEU Solutions (Pvt) Ltd.? De SLEU-Solutions (Pvt) Ltd. wil 10% van de aandelen van het bedrijf houden dat het appartement hotel bouwt. De SLEU-Solutions (Pvt) Ltd. is geregistreerd onder de nummer PV in Sri Lanka, is 100% eigendom van Hongaars, manager Pál István Vaskuti. (U kunt vragen naar Pál István Vaskuti CV per .) Beheerder van het bedrijf verbleef 3 jaar lang in Sri Lanka na de tsunami. Hij bouwde een terrein dat uit negen huizen (HELP Village Resource Center) bestaat in de zuidelijke provincie van Sri Lanka, is hij aangesteld door de Hongaarse Baptist Aid. Sinds september 2009, verblijft hij permanent in Sri Lanka en is hij de manager van de Oceaan Lanka en eilandvervoer (Pvt). De volgende personen kunnen referenties bieden over Pál István Vaskuti zijn activiteiten in Sri Lanka: Mr. Rohan Nanayakkara, Honouree Consul for Hungary in Sri Lanka Phone: consulate@ronanair.com

11 11 Sándor Szenczy, President of the Hungarian Baptist Aid Phone U kunt vragen naar de gedetailleerde beschrijving van het HELP-programma van Pál István Vaskuti. Pál István Vaskuti is goed op de hoogte van de lokale economische situatie en aanpassingen, de praktijk van de vergunning en de bouw, en hij heeft een uitgebreid netwerk in de lokale en de centrale overheid. De SLEU-Solution (Pvt) Ltd. heeft in de afgelopen maanden het volgende voorbereid: Toewijzen van de aan te kopen grond, Kiezen van de geschikte grond, De plannen gemaakt voor de appartement huizen De kosten berekend van het hele project Ontwerpen van de appartement huizen, Visualisering gemaakt van het hotel appartement Het zakelijke gedeelte voorbereiden, Kiezen van de aannemer.

12 12 De manager van de SLEU Solutions (Pvt) Ltd. kent de aannemer (Mr. Gamini Wickromasekara) vele jaren, ze hebben samengewerkt in het programma na de tsunami. Schema 1. vestiging van het bedrijf july het kopen van de grond augustus het verkrijgen van vergunningen september het plaatsen van het fundament october overdracht november exploitatie vanaf november 2011 (het kapitaal verzekert de exploitatie tot maart, 2013) Kosten De hele investering is (tien huizen, elk van hen is 107 vierkante meter en de andere gebouwen): (één miljoen) EUR vestigen van de onderneming en de bewerking tot maart, 2013 BOI contract en bewerking tot maart, 2013 heffing van de grond, kosten voor de advocaat ontwerpen, vergunningen bouw van 10 huizen, centrale gebouw, zwembad EUR EUR EUR EUR EUR bouwvoorbereiding (mei-september 2010) bouw beheer (oktober, 2010-oktober 2011) bedrijfsvoering (november, 2011-maart, 2013) in totaal 35 maanden, 2500 euro per maand microbus reservefonds EUR EUR EUR EUR (één miljoen) In het geval van tien personen die toetreden tot de onderneming (proportionele verdeling) (honderd duizend) EUR/persoon

13 13 Planning van betalingen 1. moment van oprichting 50% 2. bij het plaatsen van de eerste steen 15% 3. bij het voltooien van de zijwanden 15% 4. bij het voltooien van het dak 15% 5. bij de voltooiing 5% Rente op deze tegoeden Apart van het kapitaal omgezet is in het vastgoed (land en de inrichtingen), is de verwachte rentabiliteit: Eerste volledige jaar (2012) 5% Tweede totaal jaar 8% Derde totaal jaar 11% Vanaf het vierde totale jaar jaarlijks meer dan 11% Contact In Hungary az SLEU Export-Import Kft. Dr. István Erdélyi Phone: Web site: In Sri Lanka the SLEU Solutions (Pvt) Ltd, Pál István Vaskuti (manager) Phone: Fax: Address:38/2 St. Joseph Mawatta, Ettukala, Negombo,Sri Lanka

Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka.

Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka. Naam: Nouri-Mes. Naam-Klas: Leonardo-Terneuzen LBB. Het Leven in: Sri Lanka. !!! inhoudsopgave. 1. Inleiding 2. Sri-Lanka en de en de weetjes & Kenmerken. 3. Sri Lanka en de Geschiedenis. 4. bevolking.

Nadere informatie

2. Het land Sri Lanka Sri Lanka ligt in het werelddeel Azië. Sri Lanka is een eiland. En ligt in de buurt van India.

2. Het land Sri Lanka Sri Lanka ligt in het werelddeel Azië. Sri Lanka is een eiland. En ligt in de buurt van India. ayubowan in het Singalees betekend dat hallo of goedendag. ik doe mijn spreekbeurt over Sri Lanka 1. inleiding 2. het land Sri Lanka 3. de taal 4. de geschiedenis en goddiensten van Sri Lanka 5. waar Sri

Nadere informatie

Naam: INDIA EN ARMOEDE

Naam: INDIA EN ARMOEDE Naam: INDIA EN ARMOEDE In India is het verschil tussen arme en rijke mensen erg groot. Een klein deel van de Indiërs is heel rijk. Maar de meeste mensen zijn er erg arm. Ze werken hard voor weinig geld

Nadere informatie

Samenvatting Economie Hoofdstuk 4

Samenvatting Economie Hoofdstuk 4 Samenvatting Economie Hoofdstuk 4 Samenvatting door D. 1323 woorden 7 februari 2016 1 1 keer beoordeeld Vak Economie Samenvatting Hoofdstuk 4; Aan 't werk Boek: 200% Economie 4 mavo/tl Paragraaf 1; productie

Nadere informatie

HOOFDSTUK 14: OEFENINGEN

HOOFDSTUK 14: OEFENINGEN 1 HOOFDSTUK 14: OEFENINGEN 1. Antwoord met juist of fout op elk van de onderstaande beweringen. Geef telkens een korte a) Indien een Amerikaans toerist op de Grote Markt van Brussel een Deens bier drinkt,

Nadere informatie

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!!

HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! Werkstuk door een scholier 2095 woorden 18 december 2002 7,3 109 keer beoordeeld Vak Economie HET BEROEP VAN MAKELAAR IN ONROEREND GOED VIND IK ONTROEREND GOED!!!!! 1. Inleiding. Het onderwerp makelaardij

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Aqua Nature La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte

Nadere informatie

Woning kopen met Koopgarant Koopgarant, dat is kopen met korting

Woning kopen met Koopgarant Koopgarant, dat is kopen met korting Woning kopen met Koopgarant Koopgarant, dat is kopen met korting Koopgarant, dat is kopen met korting De stap van een woning huren naar een woning kopen is voor veel mensen helaas moeilijk te maken. De

Nadere informatie

Ondersteun ondernemers in opkomende markten. Goed voor u, goed voor hen.

Ondersteun ondernemers in opkomende markten. Goed voor u, goed voor hen. Dutch Microfund Brochure oktober 2010 Dutch Microfund is een initiatief van Annexum Ondersteun ondernemers in opkomende markten. Goed voor u, goed voor hen. 2 Huib Boissevain, directeur van Annexum heeft

Nadere informatie

Eindexamen economie 1 vwo 2002-II

Eindexamen economie 1 vwo 2002-II 4 Antwoordmodel Algemene regel 3.6 is ook van toepassing als gevraagd wordt een gegeven antwoord toe te lichten, te beschrijven en dergelijke. Opgave 1 1 van prijsdifferentiatie Een toelichting waaruit

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Zuid-Afrika

Werkstuk Aardrijkskunde Zuid-Afrika Werkstuk Aardrijkskunde Zuid-Afrika Werkstuk door een scholier 1950 woorden 16 februari 2003 5,4 269 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Inleiding Dit werkstuk gaat over de armoede in Zuid-Afrika. Ondanks

Nadere informatie

9,2. Antwoorden door een scholier 1786 woorden 1 april keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Oefentoets hoofdstuk 3

9,2. Antwoorden door een scholier 1786 woorden 1 april keer beoordeeld. Aardrijkskunde. Oefentoets hoofdstuk 3 Antwoorden door een scholier 1786 woorden 1 april 2011 9,2 4 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Oefentoets hoofdstuk 3 Globalisering in steden: grootstedelijke gebieden in de VS 1 Bekijk bron 7. De bron

Nadere informatie

Bijlage I: Woningmarktcijfers 1 e kwartaal 2008

Bijlage I: Woningmarktcijfers 1 e kwartaal 2008 Bijlage I: Woningmarktcijfers 1 e kwartaal 2008 De prijs van de gemiddelde verkochte woning stijgt met 0,4% in het 1e kwartaal van 2008. De stijging van de prijs per m2 is met 0,7% iets hoger. De stijging

Nadere informatie

Gemiddelde reistijd Vlucht 9:00 uur indien u een rechtstreekse vlucht heeft. Een vlucht met tussenstop of overstap duurt uur. Transfer 0:30.

Gemiddelde reistijd Vlucht 9:00 uur indien u een rechtstreekse vlucht heeft. Een vlucht met tussenstop of overstap duurt uur. Transfer 0:30. Dolphin Suites Algemeen Dolphin Suites heeft in maart 2009 haar deuren geopend. Een modern design hotel geheel toegankelijk voor mensen met een beperking. Het hotel bestaat uit 12 ruime suites, 1 studio

Nadere informatie

Koopgarant. Wonen Wateringen. Dorpskade 25-27 Postbus 26, 2290 AA Wateringen T 0174 293650 info@wonenwateringen.nl www.wonenwateringen.

Koopgarant. Wonen Wateringen. Dorpskade 25-27 Postbus 26, 2290 AA Wateringen T 0174 293650 info@wonenwateringen.nl www.wonenwateringen. Wonen Wateringen Koopgarant Dorpskade 25-27 Postbus 26, 2290 AA Wateringen T 0174 293650 info@wonenwateringen.nl www.wonenwateringen.nl EIGEN WONING MET KORTING VIA KOOPGARANT Wonen Wateringen Koopgarant

Nadere informatie

Center Parcs Park Zandvoort.

Center Parcs Park Zandvoort. Word eigenaar van een cottage op Center Parcs Park Zandvoort. Zandvoort: een A-locatie aan de Noordzeekust. Park Zandvoort is gelegen op een fantastische locatie in Noord- Holland. Middenin een natuurgebied,

Nadere informatie

UIT arbeidsdeling

UIT arbeidsdeling Arbeidsdeling Het streven van de mens is om zijn welvaart te laten toenemen. Meer welvaart is te bereiken door een hogere productie. Een hogere productie kun je op verschillende manieren bereiken. Een

Nadere informatie

Werkstuk over Sri lanka

Werkstuk over Sri lanka Werkstuk over Sri lanka Inhoud - Waarom heb ik voor dit onderwerp gekozen? blz.3 - Geloof. blz.4 - Landschap blz.5 - Eten en drinken in Sri lanka blz.6 - Wat eten Sri lankanen? blz.7 - Bronnen blz.8 -

Nadere informatie

Inwijding en opening van de nieuwe kerk van de Vrouwe van alle Volkeren

Inwijding en opening van de nieuwe kerk van de Vrouwe van alle Volkeren Het begin van een nieuw tijdperk in Panichiyadi De devotie tot de Vrouwe van alle Volkeren Bisdom Batticaloa Sri Lanka Inwijding en opening van de nieuwe kerk van de Vrouwe van alle Volkeren Internationale

Nadere informatie

5/19/2013. Internationale Gebedsdag. van de Vrouwe van alle Volkeren. Amsterdam Nederland 19 mei 2013. http://www.devrouwevanallevolkeren.

5/19/2013. Internationale Gebedsdag. van de Vrouwe van alle Volkeren. Amsterdam Nederland 19 mei 2013. http://www.devrouwevanallevolkeren. 5/19/2013 http://www.devrouwevanallevolkeren.nl/devrouwe/ Het begin van een nieuw tijdperk in Panichiyadi De devotie tot de Vrouwe van alle Volkeren Bisdom Batticaloa Sri Lanka Internationale Gebedsdag

Nadere informatie

- Rieten manden uit Madagaskar - Madagaskar wordt ook wel het rode eiland genoemd, een verwijzing naar de roodbruine aarde.

- Rieten manden uit Madagaskar - Madagaskar wordt ook wel het rode eiland genoemd, een verwijzing naar de roodbruine aarde. - Rieten manden uit Madagaskar - Madagaskar wordt ook wel het rode eiland genoemd, een verwijzing naar de roodbruine aarde. - Rieten manden uit Madagaskar De eerste inwoners kwamen zo n 2000 jaar geleden

Nadere informatie

Villa's Ioanina euros/week

Villa's Ioanina euros/week Villa's Ioanina Met een oppervlakte van 24.000 mâ² en uitzicht op zee, is Villas Ioanina gelegen in het gebied van Agia Irini, in het westelijke deel van het eiland Paros. Bestaande uit 9 afzonderlijke

Nadere informatie

WONING KOPEN MET KOOPGARANT. Koopgarant, dat is kopen met korting.

WONING KOPEN MET KOOPGARANT. Koopgarant, dat is kopen met korting. WONING KOPEN MET KOOPGARANT Koopgarant, dat is kopen met korting. De stap van een woning huren naar een woning kopen is voor veel mensen helaas moeilijk te maken. De Alliantie biedt een oplossing door

Nadere informatie

Eindexamen economie 1 vwo 2001-II

Eindexamen economie 1 vwo 2001-II 4 Antwoordmodel Opgave Algemene regel 3.6 is ook van toepassing als gevraagd wordt een gegeven antwoord toe te lichten, te beschrijven en dergelijke. ja Uit de toelichting moet blijken dat de stijging

Nadere informatie

Birds Bay Griekenland Lesbos Petra

Birds Bay Griekenland Lesbos Petra Birds Bay Griekenland Lesbos Petra 1. Algemene informatie Eliza was here - Birds Bay - /griekenland/lesbos/petra/birds_bay.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Birds Bay - (Griekenland Lesbos Petra)

Nadere informatie

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland

Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk Aardrijkskunde Nieuw-Zeeland Werkstuk door een scholier 1094 woorden 13 februari 2006 4,9 106 keer beoordeeld Vak Aardrijkskunde Nieuw Zeeland Inhoudsopgave Inleiding Nieuw Zeeland Algemene dingen

Nadere informatie

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP

PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP PROGRAMMA VERKIEZINGEN PROVINCIALE STATEN EN WETTERSKIP Wat voor provincie wordt Fryslân? Jij mag het zeggen op 20 maart. Willen we verschillen tussen arm en rijk? Willen we dat mensen zonder werk zitten?

Nadere informatie

Slechts 1 antwoord is juist, alle andere zijn fout (en bevatten heel vaak onzin)!

Slechts 1 antwoord is juist, alle andere zijn fout (en bevatten heel vaak onzin)! Slechts 1 antwoord is juist, alle andere zijn fout (en bevatten heel vaak onzin)! Vragen aangeduid met een * toetsen in het bijzonder het inzicht en toepassingsvermogen. Deze vragenreeksen zijn vrij beschikbaar.

Nadere informatie

Sectorwerkstuk Economie Makelaar

Sectorwerkstuk Economie Makelaar Sectorwerkstuk Economie Makelaar Sectorwerkstuk door een scholier 1793 woorden 24 maart 2004 6,7 214 keer beoordeeld Vak Economie Deelvraag 1: Welke opleiding heeft een makelaar nodig? Vooropleidingen

Nadere informatie

Bijlage I: Woningmarktcijfers 4 e kwartaal 2007

Bijlage I: Woningmarktcijfers 4 e kwartaal 2007 Bijlage I: Woningmarktcijfers 4 e kwartaal 2007 De prijs van de gemiddelde verkochte woning stijgt met 1,2% in het 4 e kwartaal van 2007. De stijging van de prijs per m 2 is met 0,3% veel lager. De stijging

Nadere informatie

Antwoorden Economie H1; Productie en Productiefactoren (Present)

Antwoorden Economie H1; Productie en Productiefactoren (Present) Antwoorden Economie H1; Productie en Productiefactoren (Present) Antwoorden door een scholier 1164 woorden 25 maart 2004 5,1 76 keer beoordeeld Vak Economie Hoofdstuk 1: productie en productiefactoren

Nadere informatie

Ontwikkelingsstage Malawi

Ontwikkelingsstage Malawi Ontwikkelingsstage Malawi 1. Informatie over Malawi en het Community Health Department Malawi Malawi is een land met een oppervlakte van 118.484 km² gelegen tussen Tanzania, Mozambique en Zambia. De hoofdstad

Nadere informatie

Overzicht van de Airbnb Community in België

Overzicht van de Airbnb Community in België Overzicht van de Airbnb Community in België Augustus 2016 - Augustus 2017 De gebruikte data zijn afkomstig van de reserveringsgegevens tussen 1 augustus 2016 en 1 augustus 2017 en de data die is verzameld

Nadere informatie

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat

GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Naam GROOT-BRITTANNIË en zeeklimaat Groot Brittannië Groot-Brittannië is Schotland, Engeland en Wales samen. Engeland is het grootst van Groot-Brittannië en Wales het kleinst. Engeland heeft meer dan 46

Nadere informatie

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag?

Vakantiegedrag. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van jou verwacht? Factoren die van invloed zijn op vakantiegedrag. Wat is vakantiegedrag? Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over vakantiegedrag van mensen. Het maakt je duidelijk waarom mensen met vakantie gaan en hoe de keuze voor een vakantie tot stand komt. Wat wordt er van jou

Nadere informatie

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017

Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis. Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Sri Lanka : 14 Daagse Familie reis Vertrek zondag 06/08/2017 Retour zaterdag 19/08/2017 Programma : Dag 1: zondag 06 augustus 2017 Vertrek rond 18u10 vanuit Brussel via Doha naar Colombo Sri Lanka. Dag

Nadere informatie

VA S T G O E D. KOOPgarant is een product van Woondrecht Vastgoed

VA S T G O E D. KOOPgarant is een product van Woondrecht Vastgoed VA S T G O E D Koopgarant Kopen zonder zorgen! KOOPgarant is een product van Woondrecht Vastgoed 2 Veel mensen die nu een woning huren, zouden liever een woning kopen. Maar door de snel gestegen huizenprijzen

Nadere informatie

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights

21 daagse rondreis. Sri Lanka. De Highlights 21 daagse rondreis Sri Lanka De Highlights Sri Lanka, de parel uit de Indische oceaan, biedt de reiziger een unieke ervaring door zijn uitbundige natuur, schitterende stranden, verlaten koningssteden,

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Safari & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Safari & meer Sri Lanka is een tropisch eiland op een unieke locatie in de wereld. De natuur is zo overweldigend dat het eiland in de oudheid de mooiste namen kreeg, zoals

Nadere informatie

Klimaat verandert toerisme

Klimaat verandert toerisme 5 10 15 20 25 30 35 40 Tekst 4 Klimaat verandert toerisme (1) Het klimaat verandert, zoveel is inmiddels wel zeker. De temperatuur loopt op, neerslagpatronen veranderen, de kans op hittegolven neemt toe,

Nadere informatie

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek

Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek Mr Dim Turkije Zuid-Egeïsche kust Göcek 1. Algemene informatie Eliza was here - Mr Dim - /turkije/_zuid-egeische_kust/gocek_/mr_dim.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Mr Dim - (Turkije Zuid-Egeïsche

Nadere informatie

TSUNAMI S EEN KRACHTIGE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Vul hier je groep in.

TSUNAMI S EEN KRACHTIGE NATUURRAMP NATUURRAMPEN. Hallo! WERKBOEK VOOR LEERLINGEN INHOUD. Vul hier je naam in. Vul hier je groep in. EEN KRACHTIGE NATUURRAMP ERKBOEK VOOR LEERLINGEN Vul hier je naam in. INHOUD at is een tsunami? 2 Vul hier je groep in. Hoe ontstaat een tsunami? 3 aar komen tsunami s voor? 4 De gevolgen van een tsunami

Nadere informatie

Gesubsidieerd zaken doen in Duitsland. Effecten van NIOF subsidies en een nadere analyse van het vermarkten van producten binnen dat kader

Gesubsidieerd zaken doen in Duitsland. Effecten van NIOF subsidies en een nadere analyse van het vermarkten van producten binnen dat kader Gesubsidieerd zaken doen in Duitsland Effecten van NIOF subsidies en een nadere analyse van het vermarkten van producten binnen dat kader Inhoudsopgave 1. Inleiding 3. Analyse 3 3. Inzicht in Noord-Nederlandse

Nadere informatie

- Gerecycled blik uit Madagaskar - Madagaskar wordt ook wel het rode eiland genoemd, een verwijzing naar de roodbruine aarde.

- Gerecycled blik uit Madagaskar - Madagaskar wordt ook wel het rode eiland genoemd, een verwijzing naar de roodbruine aarde. Madagaskar wordt ook wel het rode eiland genoemd, een verwijzing naar de roodbruine aarde. De eerste inwoners kwamen zo n 2000 jaar geleden vanuit Indonesië en Maleisië. De meerderheid van de bevolking

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkgelegenheid commerciële sector daalt. Minder banen in industrie en zakelijke dienstverlening

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkgelegenheid commerciële sector daalt. Minder banen in industrie en zakelijke dienstverlening Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB02-196 26 september 2002 9.30 uur Werkgelegenheid commerciële sector daalt Voor het eerst sinds 1994 is het aantal banen van werknemers in commerciële bedrijven

Nadere informatie

Allochtonen op de arbeidsmarkt 2009-2010

Allochtonen op de arbeidsmarkt 2009-2010 FORUM Maart Monitor Allochtonen op de arbeidsmarkt 9-8e monitor: effecten van de economische crisis In steeg de totale werkloosheid in Nederland met % naar 26 duizend personen. Het werkloosheidspercentage

Nadere informatie

VERBLIJFSTOERISME TOERISTISCHE GASTEN IN WEST-BRABANT

VERBLIJFSTOERISME TOERISTISCHE GASTEN IN WEST-BRABANT VERBLIJFSTOERISME HERKOMST 0- % NOORD 8- - -6 - was dit nagenoeg gelijk, waarbij 9% OOST 0% VAKANTIE OP VASTE STANDPLAATS iets minder mensen uit West-Nederland 6%) kwamen en iets meer toeristen uit Zuid-Nederland

Nadere informatie

Samenvatting Aardrijkskunde Paragraaf 1.1 t/m , 1.8

Samenvatting Aardrijkskunde Paragraaf 1.1 t/m , 1.8 Samenvatting Aardrijkskunde Paragraaf 1.1 t/m 1.4 + 1.7, 1.8 Samenvatting door K. 958 woorden 9 november 2013 6,5 13 keer beoordeeld Vak Methode Aardrijkskunde BuiteNLand Samenvatting aardrijkskunde paragraaf

Nadere informatie

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade

e-book: gebonden versie: e-book: gebonden versie: Chris Oxlade Chris Oxlade Chris Oxlade Anita Ganeri Anita Ganeri Boeken in deze serie e-book: 978-94-6175-825-5 gebonden versie: 978-90-5566-931-8 e-book: 978-94-6175-822-4 gebonden versie: 978-94-6175-285-7 e-book:

Nadere informatie

De Geo 2 bk Aardrijkskunde voor de onderbouw Antwoorden hoofdstuk 1

De Geo 2 bk Aardrijkskunde voor de onderbouw Antwoorden hoofdstuk 1 De Geo 2 k Aardrijkskunde voor de onderouw Antwoorden hoofdstuk 1 www.degeo-online.nl 1ste druk 1 Azië! Deel van de wereld Start 1 Azie is een land / een werelddeel / een grote stad. Oost- en Zuidoost-Azië

Nadere informatie

Vraagprijs ,- k.k.

Vraagprijs ,- k.k. Alle verstrekte informatie moet beschouwd worden als een uitnodiging tot het doen van een bod of om in onderhandeling te treden. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan deze woninginformatie. Makelaarskantoor

Nadere informatie

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon.

Hier kunt u genieten van het bruisende leven in La Mata, onder de rook van Torrevieja en van de Spaanse zon. Playa La Mata Nieuwbouw appartementen complex Aqua Nature bij het strand van La Mata, Playa de La Mata, uw ideale strandvakantie met of zonder kinderen. Slechts 50 meter lopend vanaf de bekende witte zandstranden

Nadere informatie

Brochure Recreatiewoning

Brochure Recreatiewoning Brochure Recreatiewoning 1. Algemeen 2. 2. De Markt 2. 3. Hoofdverblijf 2. 4. Financiering van de recreatiewoning 3. 5. Aankoop van de recreatiewoning 4. 6. Financieren via uw woonhuis 4. 7. Hypotheekrenteaftrek

Nadere informatie

Examenopgaven VMBO-BB 2004

Examenopgaven VMBO-BB 2004 Examenopgaven VMBO-BB 2004 tijdvak 1 vrijdag 28 mei 9.00-10.30 uur ECONOMIE CSE BB Naam kandidaat Kandidaatnummer Beantwoord alle vragen in dit opgavenboekje. Dit examen bestaat uit 30 vragen. Voor dit

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in vogelvlucht

Arbeidsmarkt in vogelvlucht Arbeidsmarkt in vogelvlucht In het eerste kwartaal van 2011 is het aantal banen van werknemers, in vergelijking met het vierde kwartaal van 2010, licht gedaald. Dit is het eerste kwartaal met banenkrimp

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Sterke stijging werkloosheid

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Sterke stijging werkloosheid Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB13-013 21 februari 9.30 uur Sterke stijging werkloosheid Werkloosheid in januari opgelopen naar 7,5 procent Jeugdwerkloosheid gestegen tot 15 procent Aantal

Nadere informatie

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG

GROEI NAAR VERMOGEN. Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG GROEI NAAR VERMOGEN Gouden Handdruk HOOG RENDEMENT LAGE KOSTEN INFLATIEBESTENDIG Maak optimaal gebruik van uw ontslagvergoeding U heeft bij uw ontslag een financiële vergoeding gekregen van uw werkgever

Nadere informatie

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2017

Graydon Kwartaalmonitor Q3 2017 Graydon kwartaal monitor 1 Inhoud Inleiding 3 Persbericht 4 Per branche Overzicht t.o.v. voorgaande kwartalen 6 Starters per branche 7 Faillissementen per branche 8 Opheffingen per branche 9 Netto-groei

Nadere informatie

een wereld apart Vanuit aardrijkskundige (= geografische) invalshoek

een wereld apart Vanuit aardrijkskundige (= geografische) invalshoek een wereld apart Vanuit aardrijkskundige (= geografische) invalshoek Wat is aardrijkskunde op zoek naar een verklaring voor de ruimtelijke verschijnselen aan het aardoppervlak. Beschrijvende vragen: bodem

Nadere informatie

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer

14 daagse rondreis. Sri Lanka. Cultuur & meer 14 daagse rondreis Sri Lanka Cultuur & meer Sri Lanka is al duizenden jaren een trekpleister voor handelaren, ontdekkingsreizigers en Boeddhistische monniken. Door het klimaat, de edelstenen en de unieke

Nadere informatie

Argentinië. Inleiding. Geografie

Argentinië. Inleiding. Geografie Argentinië Inleiding Argentinië is vooral bekend om de Tango, dat is een wereldberoemde dans, op speciale muziek. En natuurlijk is Argentinië óók bekend om Máxima. De tango is in de 19e eeuw ontstaan in

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid in augustus licht gestegen

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid in augustus licht gestegen Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB12-054 20 september 9.30 uur Werkloosheid in augustus licht gestegen Ruim een jaar stijgende lijn werkloosheid Vooral meer jongeren werkloos dan een jaar

Nadere informatie

Te koop Maison de Caractere in departement Deux-Sèvres omgeving Saint-Clémentin ,-

Te koop Maison de Caractere in departement Deux-Sèvres omgeving Saint-Clémentin ,- Te koop Maison de Caractere in departement Deux-Sèvres omgeving Saint-Clémentin 285.000,- Referentienummer AEF F790381444TLO79 Prijs 285.000,- Constructie Natuursteen Algemene staat Goed Perceel van 18260m²

Nadere informatie

Examen VWO. Economie 1 (nieuwe stijl)

Examen VWO. Economie 1 (nieuwe stijl) Economie 1 (nieuwe stijl) Examen VWO Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs Tijdvak 2 Woensdag 19 juni 13.3 16.3 uur 2 2 Voor dit examen zijn maximaal 63 punten te behalen; het examen bestaat uit 32

Nadere informatie

Werkstuk wizard Hulpvragen

Werkstuk wizard Hulpvragen Hulpvragen Hulpvragen dieren Waarnemen Hoe ziet het dier eruit? Hoe beweegt het dier? Welke geluiden maakt het dier? Hoe voelt het dier aan? Hoe reageert het dier op je? Hoe neemt het dier waar? Leven

Nadere informatie

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA

VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA VAKANTIE NOVEMBER 2015 MADEIRA Madeira (Portugees voor hout) is een eiland in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van Afrika en 1000 kilometer ten zuidwesten van de Portugese kust.

Nadere informatie

Bijlage I: Woningmarktcijfers 3 e kwartaal 2008

Bijlage I: Woningmarktcijfers 3 e kwartaal 2008 Bijlage I: Woningmarktcijfers 3 e kwartaal 2008 De prijs van de gemiddelde verkochte woning daalt met -0,3% licht in het 3 e kwartaal van 2008. De prijs per m 2 stijgt daarentegen licht met 0,3%. De prijsontwikkeling

Nadere informatie

Eigen hotels Chinezen op Schiphol en in Amsterdam! Door Frans van den Berg , 0:00 (Update , 0:00)!

Eigen hotels Chinezen op Schiphol en in Amsterdam! Door Frans van den Berg , 0:00 (Update , 0:00)! Eigen hotels Chinezen op Schiphol en in Amsterdam Door Frans van den Berg - 9-8-2014, 0:00 (Update 9-8-2014, 0:00) Ondernemer Wang bij de tekening van het hotel. foto frans van den berg SCHIPHOL - Chinese

Nadere informatie

Koopgarant. Met Koopgarant koopt u een woning met korting, wordt u zelf. eigenaar en heeft u de garantie dat u uw woning ook weer kunt

Koopgarant. Met Koopgarant koopt u een woning met korting, wordt u zelf. eigenaar en heeft u de garantie dat u uw woning ook weer kunt Koopgarant Koopgarant Met Koopgarant koopt u een woning met korting, wordt u zelf eigenaar en heeft u de garantie dat u uw woning ook weer kunt verkopen. U leest er alles over in deze folder. Betaalbaar

Nadere informatie

Bijlage VMBO-GL en TL

Bijlage VMBO-GL en TL Bijlage VMBOGL en TL 2008 tijdvak 2 economie CSE GL en TL 8000452608b Schuld en boete Informatiebron 1 Kredietkosten Geleend geld Rente per maand 15.000 125,00 20.000 150,00 25.000 187,50 15.000 150,00

Nadere informatie

Kerncijfers Nederlandse horeca

Kerncijfers Nederlandse horeca Kerncijfers Nederlandse horeca In deze presentatie worden kerncijfers over de Nederlandse horeca gepresenteerd: Hoeveel horecabedrijven telt de gemeente? Hoeveel restaurant- en hotelbedrijven zijn in de

Nadere informatie

VASTGOED, EEN BOUWSTEEN VAN UW VERMOGEN. Thomas Weyts Expert Tax & Estate Planning

VASTGOED, EEN BOUWSTEEN VAN UW VERMOGEN. Thomas Weyts Expert Tax & Estate Planning VASTGOED, EEN BOUWSTEEN VAN UW VERMOGEN Thomas Weyts Expert Tax & Estate Planning VASTGOED, EEN BOUWSTEEN VAN UW VERMOGEN AGENDA Pensioenopbouw Investeren in een eigen woning Vastgoed als belegging Successieplanning

Nadere informatie

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek

Financieel JAARVERSLAG Stichting Hospice Lansingerland. Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Financieel JAARVERSLAG 2015 Stichting Hospice Lansingerland Hospice Lansingerland Burgemeester Van Oostenweg 10 te Bergschenhoek Balans per 31-12-2015 Stichting Hospice Lansingerland 31-12-2015 31-12-2014

Nadere informatie

Vijfde leerjaar: Opdracht 1

Vijfde leerjaar: Opdracht 1 Vijfde leerjaar: Opdracht 1 Toon een foto uit San Marino. Dit is een dwergstaat in Italië en één van de kleinste landen ter wereld. Het landje is 61 km² groot en is volledig omgeven door Italië, maar geen

Nadere informatie

UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2002-I VAK: ECONOMIE 1,2

UITWERKING TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2002-I VAK: ECONOMIE 1,2 TOELICHTING OP DE ANTWOORDEN VAN HET EXAMEN 2002-I VAK: ECONOMIE 1,2 NIVEAU: EXAMEN: HAVO 2001-II De uitgever heeft ernaar gestreefd de auteursrechten te regelen volgens de wettelijke bepalingen. Degenen

Nadere informatie

EVOLUTIE VAN DE MARKT

EVOLUTIE VAN DE MARKT Notarisbarometer VASTGOED www.notaris.be 2016 Barometer 31 VASTGOEDACTIVITEIT IN 106,4 106,8 101,7 103,4 105,9 102,8 98,9 101,4 99,2 105,0 105,3 104,7 115,4 112,1 111,8 118,0 116,1 127,0 124,7 127,9 115,8

Nadere informatie

Bouwen waar Europa groeit. Groeit u mee?

Bouwen waar Europa groeit. Groeit u mee? Land Met het uiteengaan van Tsjechoslowakije in 1993 is Tsjechië een zelfstandig land geworden. Het land is na 50 jaar onderdrukking weer zelfstandig. De opbouw van het land, zoals wij dat na WO II hebben

Nadere informatie

geregistreerd in de Republiek Gambia onder het nummer: 88889116 alle banklicenties zijn toegekend en de Swiftcode is aangevraagd

geregistreerd in de Republiek Gambia onder het nummer: 88889116 alle banklicenties zijn toegekend en de Swiftcode is aangevraagd TOEKOMST MARVIN BANK LTD is een particuliere bank en beschikt wereldwijd over vele adviseurs en managers met meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van financieel aantrekkelijke oplossingen. De bank levert

Nadere informatie

De villa is gelegen aan de hoofdweg naar Palaiokastro / Vai op 300 meter van de stad Sitia.

De villa is gelegen aan de hoofdweg naar Palaiokastro / Vai op 300 meter van de stad Sitia. Villa Celeste Villa Celeste, op het eiland Kreta, is gelegen aan de prachtige noord-oost kust van Kreta op tien minuten loopafstand van het pittoreske stadje Sitia. Villa Celeste heeft een bevoorrechte

Nadere informatie

TE KOOP Calpe

TE KOOP Calpe TE KOOP 477718 Calpe 249.000 KENMERKEN Prijs 249.000 Woningtype Penthouse Woonruimte 100m² Perceeloppervlakte 100m² Woontype Bestaande bouw Stad Calpe Adres 477718 OMSCHRIJVING Dit grote drie slaapkamer

Nadere informatie

Grevelingenmeer BW Herkingen TE KOOP K.K.

Grevelingenmeer BW Herkingen TE KOOP K.K. Grevelingenmeer 5 3249 BW Herkingen TE KOOP 137.500 K.K. Grevelingenmeer 5 3249 BW Herkingen Inleiding Aan de rand van rustig bungalowpark en direct aan de dijk van het Grevelingenmeer gelegen, GOED ONDERHOUDEN

Nadere informatie

Woningmarkt landelijk 2018 (KW3)

Woningmarkt landelijk 2018 (KW3) In het derde kwartaal van 218 werden volgens het CBS/Kadaster 56.921 woningen verkocht. Dat is 7,3% minder dan in het derde kwartaal van 217 en 7,5% meer dan in het tweede kwartaal van 218. De verkoop

Nadere informatie

1.4 Factoren die bepalend zijn voor reële convergentie

1.4 Factoren die bepalend zijn voor reële convergentie Productiviteit, concurrentiekracht en economische ontwikkeling Concurrentiekracht wordt vaak beschouwd als een indicatie voor succes of mislukking van economisch beleid. Letterlijk verwijst het begrip

Nadere informatie

TE KOOP Calpe

TE KOOP Calpe TE KOOP 376989 Calpe 1.100.000 KENMERKEN Prijs 1.100.000 Woningtype Villa Woonruimte 460m² Perceeloppervlakte 3.800m² Woontype Bestaande bouw Stad Calpe Adres 376989 OMSCHRIJVING Luxe villa te koop in

Nadere informatie

De Airbnb Community: Nederland. Gebaseerd op data uit 2016

De Airbnb Community: Nederland. Gebaseerd op data uit 2016 De Airbnb Community: Nederland Gebaseerd op data uit 2016 De verhuurderscommunity in Nederland Airbnb verhuurders in Nederland zijn een belangrijk onderdeel van het toerisme in Nederland. Door af en toe

Nadere informatie

INDONESIË. Sociaaleconomische positie en ontwikkelingen

INDONESIË. Sociaaleconomische positie en ontwikkelingen INDONESIË Sociaaleconomische positie en ontwikkelingen Structuur [1/2] De kandidaat kan gebiedskenmerken van een ontwikkelingsland beschrijven en analyseren. Het betreft: a. sociaal-geografische en fysisch-geografische

Nadere informatie

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali

Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali Pantheon Villas & Suites Griekenland Kreta Bali 1. Algemene informatie 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Pantheon Villas & Suites - (Griekenland Kreta Bali) - 4 sterren 1.2. Faciliteiten en afstanden

Nadere informatie

Samenwerking Laurens en RCR Zorghotel Suriname en Spanje.

Samenwerking Laurens en RCR Zorghotel Suriname en Spanje. Samenwerking Laurens en RCR Zorghotel Suriname en Spanje. Zorgorganisatie Laurens maakt het samen met het RCR Zorghotel Suriname en Spanje mogelijk dat haar zorgcliënten met vakantie kunnen naar Suriname

Nadere informatie

Petronikolis Griekenland Kreta Choudetsi

Petronikolis Griekenland Kreta Choudetsi Petronikolis Griekenland Kreta Choudetsi 1. Algemene informatie Eliza was here - Petronikolis - /griekenland/kreta/choudetsi/petronikolis.htm 1.1. Naam - Ligging - Eliza sterren Petronikolis - (Griekenland

Nadere informatie

TOERISME en RECREATIE. Voorne PutteN 5 GEMEENTEN. 3 e editie. Opzet en inhoud

TOERISME en RECREATIE. Voorne PutteN 5 GEMEENTEN. 3 e editie. Opzet en inhoud 3 e editie TOERISME en RECREATIE 2017 Voorne PutteN Opzet en inhoud Recreatie en toerisme is voor de Voorne- Putten een belangrijke bedrijfstak. De sector levert niet alleen een bijdrage aan de regionale

Nadere informatie

Beleidsplan / Beloningsbeleid Stichting Dekat di Hati

Beleidsplan / Beloningsbeleid Stichting Dekat di Hati Beleidsplan / Beloningsbeleid 2017-2021 Stichting Dekat di Hati www.dekatdihati.nl Middelburg, 12-februari 2017 Inhoudsopgave 1. Inleiding -cultuur -de economische situatie -het onderwijs 2. Visie / Missie

Nadere informatie

Eindexamen economie 1 havo 2000-I

Eindexamen economie 1 havo 2000-I Opgave 1 Meer mensen aan de slag Het terugdringen van de werkloosheid is in veel landen een belangrijke doelstelling van de overheid. Om dat doel te bereiken, streeft de overheid meestal naar groei van

Nadere informatie

Thema 1 Pizzeria. Deel 1 Consumptie

Thema 1 Pizzeria. Deel 1 Consumptie 1 Thema 1 Pizzeria Deel 1 Consumptie 1. Ieder mens probeert zo veel mogelijk wensen te vervullen. Iedereen begint daarbij met de belangrijkste behoeften: eten, drinken, kleding en een dak boven je hoofd.

Nadere informatie

9,4. Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands. Moldavië INHOUDSOPGAVE. inleiding blz 2

9,4. Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni keer beoordeeld. Nederlands. Moldavië INHOUDSOPGAVE. inleiding blz 2 Werkstuk door Robbin 1688 woorden 14 juni 2016 9,4 4 keer beoordeeld Vak Methode Nederlands Nieuw Nederlands Moldavië INHOUDSOPGAVE inleiding blz 2 hoofdstuk 1 infrastructuur blz 3 hoofdstuk 2 drankmisbruik

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel. 1 & 2 sterrenhotels in beeld. Anders denken, anders doen. In dit profiel: Van Spronsen & Partners horeca-advies December 2006

Bedrijfsprofiel. 1 & 2 sterrenhotels in beeld. Anders denken, anders doen. In dit profiel: Van Spronsen & Partners horeca-advies December 2006 Bedrijfsprofiel 1 & 2 sterrenhotels in beeld Van Spronsen & Partners horeca-advies December 26 In dit profiel: Aanbod - - - - - - - - - - - - - - - -2 Ontwikkeling - - - - - - - - - - - - 3 Branche onder

Nadere informatie

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid gestegen naar 7 procent

Centraal Bureau voor de Statistiek. Persbericht. Werkloosheid gestegen naar 7 procent Centraal Bureau voor de Statistiek Persbericht PB12-078 20 december 9.30 uur Werkloosheid gestegen naar 7 procent 100 duizend werklozen meer dan jaar geleden Aantal WW-uitkeringen met ruim 12 duizend toegenomen

Nadere informatie

p. 1 van 7 TE KOOP: 52 MODERNE ASSISTENTIEWONINGEN TE WEZEMAAL REEDS 40% VERKOCHT

p. 1 van 7 TE KOOP: 52 MODERNE ASSISTENTIEWONINGEN TE WEZEMAAL REEDS 40% VERKOCHT p. 1 van 7 TE KOOP: 52 MODERNE ASSISTENTIEWONINGEN TE WEZEMAAL REEDS 40% VERKOCHT. p. 2 van 7 Algemeen In het centrum van Wezemaal bouwt Orelia 52 Assistentiewoningen op de site van De Lelie. In een assistentiewoning

Nadere informatie

Inkomsten en uitgaven van de landsoverheid Curaçao in 2014

Inkomsten en uitgaven van de landsoverheid Curaçao in 2014 Inkomsten en uitgaven van de landsoverheid Curaçao in 2014 Inleiding Joyce Mahabali De inkomsten van de overheid zijn de gelden die de overheid binnenkrijgt, overheidsuitgaven zijn de gelden die de overheid

Nadere informatie

Pastoriedijk 325 te Pernis-Rotterdam Code: PEKL 2492

Pastoriedijk 325 te Pernis-Rotterdam Code: PEKL 2492 Klaassen Horecamakelaardij B.V. Graafsebaan 111, 5248 NL Rosmalen Telefoon: 073 521 61 66 Fax: 073 522 09 06 Internet: www.klaassenbv.nl E-mail: info@klaassenbv.nl Horecamakelaar: Peter Klaassen Telefoon:

Nadere informatie