Voorwaarden binnenlandse en buitenlandse sportkampen- en vakanties van Gezinssportfederatie vzw en AFYA vzw Reisvergunning: Lic.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Voorwaarden binnenlandse en buitenlandse sportkampen- en vakanties van Gezinssportfederatie vzw en AFYA vzw Reisvergunning: Lic."

Transcriptie

1 Voorwaarden binnenlandse en buitenlandse sportkampen- en vakanties van Gezinssportfederatie vzw en AFYA vzw Reisvergunning: Lic. A 6229 In de tekst wordt de naam Gezinssportfederatie afgekort als GSF Reiziger: deelnemer aan binnenlandse en/of buitenlandse sportkampen/-vakanties. Het begrip reis" Artikel 1 Deze voorwaarden zijn van toepassing: - bij de verkoop van een buitenlands sportkamp/vakantie met inbegrip van vervoer (tenzij anders vermeld), verblijf en sportpakket. - bij de verkoop van een binnenlands sportkamp/vakantie met inbegrip van verblijf en sportpakket (eigen vervoer) Informatieverplichtingen Artikel 2 - Met het oog op de correcte boeking moet de reiziger alle nodige informatie verstrekken die hem uitdrukkelijk door GSF/AFYA wordt gevraagd, dit via het inschrijvingsformulier. - Wanneer de reiziger verkeerde inlichtingen verstrekt en dit tot extra kosten leidt voor GSF/AFYA mogen die kosten aangerekend worden. De reiziger dient volgende formaliteiten te vervullen om de nodige documenten te bekomen voor de buitenlandse reizen: - Identiteitskaart voor deelnemers vanaf 12 jaar. - Kinderen jonger dan 12 jaar dienen verplicht in het bezit te zijn van een KIDS-ID, een elektronisch reis- en identiteitsdocument voor kinderen jonger dan 12 jaar. - Een ouderlijke toestemming (of door de voogd), gelegaliseerd door het gemeentebestuur van de woonplaats, is vereist voor jongeren tot 18 jaar die zonder ouders naar het buitenland reizen. - Elke deelnemer moet bovendien de vereiste Europese ziekteverzekeringskaart bij zich hebben om terugbetaling te bekomen van medische kosten in het buitenland. Deze formulieren worden gratis verstrekt door de ziekenfondsen. Bijkomend: - Reizigers van niet-belgische nationaliteit doen er goed aan bij de bevoegde instanties te informeren welke bijkomende formaliteiten zij moeten vervullen. - Voor de jeugdreizen: ingevulde persoonlijke steekkaart (formulier wordt vooraf bezorgd) Voor binnenlandse kampen/vakanties: - Identiteitskaart indien beschikbaar (+12 jaar) - Siskaart (persoonlijk) - Ingevulde persoonlijke fiche (invulformulier wordt vooraf bezorgd)

2 Verzekering Artikel 3 De ongevallenverzekering is bij de prijs inbegrepen. Alle deelnemers zijn verzekerd voor persoonlijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid t.o.v. derden, volgens de voorwaarden van onze verzekeringspolis. Voor burgerlijke aansprakelijkheid wordt eerst de familiale verzekering aangesproken, dan pas de GSF/AFYA-verzekering. Een uittreksel van de verzekeringspolis kan bekomen worden op aanvraag. Schade, of verlies van het gehuurde sportmateriaal valt volledig ten laste van de deelnemer!!! De waarborg wordt niet verleend voor de terugbetaling van de door andere verzekeringen aangerekende vrijstellingen. Bijstandsverzekering voor buitenlandse sportkampen/vakanties GSF heeft eveneens een bijstandsverzekering (Europ-Assistance) afgesloten voor de duur van de reis. De prijs bedraagt 14/deelnemer, met uitzondering van reizen naar Slovenië (1 tot 10 dagen: 18 euro/deelnemer, 11 tot 15 dagen: 33/deelnemer). De deelnemers die een eigen bijstandsverzekering bezitten, worden vrijgesteld van betaling van dit bedrag. Een uittreksel uit de bijstandsverzekering wordt u toegestuurd op aanvraag. Annulatieverzekering (binnenlandse en buitenlandse sportkampen/vakanties) De annulatieverzekering is niet bij de prijs inbegrepen. GSF/AFYA biedt de mogelijkheid om zich te verzekeren tegen annulering. De premie bedraagt 5% van de totale reissom. Men kan een annulatieverzekering aanvragen via het inschrijvingsformulier. Inlichtingen Artikel 4 Buitenlandse sportkampen/vakanties Voor de geplande vertrekdatum ontvangt de reiziger de volgende inlichtingen : - opstapplaatsen en uur, traject - naam, adres, telefoon- en/of faxnummer van het hotel/kamphuis waar hij/zij verblijft - een telefoonnummer van GSF en/of van de crisistelefoon tijdens de heenreis die de reizigers bij moeilijkheden kan helpen. (enkel buitenlandse reizen) Een brief met de laatste inlichtingen wordt verstuurd naar alle deelnemers uiterlijk twee weken voor de afreis. Binnenlandse sportkampen/vakanties - Een brief met de laatste inlichtingen wordt verstuurd naar alle deelnemers uiterlijk twee weken voor aanvang van het sportkamp/sportvakantie. Totstandkoming van de reisovereenkomst Artikel 5 De ondertekening van het inschrijvingsformulier of de online inschrijving via onze website houdt in dat de reiziger akkoord is met de voorwaarden buitenlandse/binnenlandse sportkampen/sportvakanties zoals gepubliceerd op onze website. Kennelijke fouten zijn niet bindend voor GSF/AFYA. Reisbevestiging Artikel 6 De reisovereenkomst ontstaat wanneer de boeking door GSF/AFYA aan de reiziger schriftelijk wordt bevestigd via een voorschotfactuur en het voorschot binnen de gestelde termijn wordt betaald - Voorschot binnenlandse kampen/vakanties: 75/deelnemer - Voorschot buitenlandse reizen: 175/deelnemer GSF/AFYA bevestigt de reis binnen de 21 dagen na ontvangst van het inschrijvingsformulier. Indien de reiziger binnen de 21 dagen geen reisbevestiging ontvangen heeft, is er geen reisovereenkomst.

3 Prijs Artikel 7 - De prijsberekening is gebaseerd op de tarieven voor het verblijf, vervoer (buitenlandse reizen) en het sportpakket die op 01/01/2015 golden! - De overeengekomen prijs is vast en alle overeengekomen diensten zijn inbegrepen, dit onder voorbehoud van een kennelijke materiële vergissing in een omstandigheid zoals hierna beschreven: Wanneer er een aanpassing heeft plaatsgevonden van de vervoerkosten met inbegrip van de brandstofkosten, de heffingen en belastingen, verschuldigd voor bepaalde diensten of de wisselkoersen van toepassing op het reispakket, kan de prijs tot 1 maand voor de geplande vertrekdatum respectievelijk naar boven of naar onder worden herzien. Leidt de net omschreven aanpassing tot een prijsverlaging, dan gebeurt de herziening enkel indien de kosten die daarmee gepaard gaan niet in wanverhouding staan tot de prijsverlaging. Leidt de net omschreven aanpassing tot een prijsverhoging met méér dan 10 %, dan mag de reiziger de overeenkomst zonder schadevergoeding ontbinden. Hij heeft dan enkel recht op terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen. Wat is er allemaal bij de deelnemersprijs inbegrepen? Buitenlandse kampen/vakanties: - Reis per comfortabele autocar vanuit verschillende opstapplaatsen in Vlaanderen. Groepsverplaatsing ter plaatse. Fooi buschauffeur. - Ongevallenverzekering voor persoonlijke ongevallen. Binnenlandse sportkampen/vakanties: Bij de prijs van de binnenlandse sportkampen/vakanties is inbegrepen: het verblijf in volpension, het sportpakket (gebruik en huur van materiaal, lesgevers), persoonlijke ongevallenverzekering, leuke verrassing. Het vervoer is niet inbegrepen (eigen vervoer door ouders). Wat is niet bij de prijs inbegrepen? Buitenlandse kampen/vakanties: - Bijstandsverzekering (zie art 3) - Dranken en persoonlijke uitgaven. - Administratierecht Individueel : 6,- per persoon / Gezinnen: 12,- per gezin - Annulatieverzekering: 5% van de totale reissom - Wijzigingen na facturatie: dossierkosten 12,50 - Verzekering alle risico's (diefstal, verlies e.d.) - Aanvragen om éénpersoonskamer. De vragen om éénpersoonskamers worden uitsluitend aanvaard indien de mogelijkheid in het hotel zelf bestaat en mits bijbetaling van een toeslag. Alleenstaanden die GEEN éénpersoonskamers aanvragen delen de kamer met andere deelnemers. Indien dit om organisatorische redenen niet mogelijk blijkt en men toch in een éénpersoonskamer verblijft wordt het supplement eveneens aangerekend. Binnenlandse sportkampen/vakanties: - Vervoer van en naar de kampplaats (eigen vervoer) - Mogelijke extra uitgaven zijn facultatief en niet van toepassing voor alle deelnemers en worden vooraf gemeld in de brochure (zie bvb. brevettenactie paardrijden) - Annulatieverzekering: 5 % van de totale reissom - Wijzigingen na facturatie: dossierkosten 12,50

4 Kortingen Kortingen buitenlandse sportkampen/vakanties - Extra gezinskorting: 30/persoon korting vanaf het tweede (en volgende) kind(eren) van hetzelfde gezin bij inschrijving voor dezelfde reis Leden van de Gezinsbond: Deze korting wordt in je online portemonnee gestort. Leden GSF: Deze korting ontvang je onder de vorm van een cadeaubon. Te gebruiken bij boeking van een volgende reis/sportkamp. Deze Kortingen zijn NIET cumuleerbaar. - Vroegboekkorting 15 onmiddellijk verrekend op de factuur voor wie inschrijft op een paaskamp voor 1 februari 2015 of een zomerkamp vóór 1 april Kortingen binnenlandse sportkampen/vakanties (enkel voor leden GSF of Gezinsbond): - Ledenkorting op de basisprijs. Leden van GSF of Gezinsbond krijgen een korting van 40 op de basisprijs. - Vroegboekkorting van 15 onmiddellijk verrekend op je factuur! Wie vóór 1 februari 2015 inschrijft voor een sportkamp in de paasvakantie of vóór 1 april 2015 voor een sportkamp in de zomervakantie of vóór 1 september 2015 voor een sportkamp in de herfstvakantie, krijgt een korting van 15/deelnemer onmiddellijk op de factuur verrekend. Deze korting is ook geldig voor andere leden van hetzelfde gezin (broers, zussen) en wordt automatisch van het factuurbedrag afgetrokken. Betaling van de reissom Artikel 8 - De reiziger stuurt het volledig ingevulde en ondertekende inschrijvingsformulier naar het GSF/AFYA-secretariaat of schrijft online in via onze webstek en betaalt het voorschot na ontvangst van de voorschotfactuur. Behalve indien er op het inschrijvingsformulier anders wordt overeengekomen, betaalt de reiziger het saldo uiterlijk 45 dagen voor de afreis. - Boekt de reiziger minder dan 45 dagen voor de vertrekdatum, dan moet hij de totale reissom onmiddellijk betalen na ontvangst van de factuur. - Laattijdige inschrijvingen (minder dan 7 dagen voor vertrekdatum) moeten nog betaald worden voor aanvang van de reis/sportkamp. - Pas na betaling van de factuur is uw inschrijving definitief. - Opgelet: sport- en cultuurcheques van SODEXHO en ACCOR (max. 100) gelden als officiële betaalmiddelen! - Men kan ook een deel van de factuur betalen vanuit de online portemonnee (lidkaart waarmee je spaart). Dit moet wel op het GSF/AFYA-secretariaat gebeuren! Annulering door de reiziger/deelnemer Artikel 9 De reiziger/deelnemer kan ten allen tijde de reisovereenkomst annuleren, mits hij GSF/AFYA hiervoor vergoedt. Zeer belangrijk: - Annulatie door de reiziger/deelnemer De reiziger kan zijn inschrijving ten alle tijde annuleren : dit brengt echter kosten met zich mee die integraal en steeds verschuldigd zijn. De annulatie moet schriftelijk gebeuren of na een telefonische mededeling, schriftelijk bevestigd worden, eventueel vergezeld van de nodige attesten. - Annulatiekosten: a) bij annulering tot de 50 ste dag voor dag van vertrek: 40 per dossier.

5 b) bij annulering vanaf de 50 ste dag (inclusief) tot de 21 ste dag voor vertrek: het voorschot c) bij annulering vanaf de 21 ste dag (inclusief) tot de 7 de dag voor het vertrek: 50% van de reissom d) bij annulering vanaf de 7 de dag (inclusief) tot de 3 de dag voor het vertrek: 75% van de reissom e) bij annulering vanaf de 3 de dag (inclusief) tot de dag van vertrek: 100% van de reissom Vervanging en andere wijzigingen door de reiziger/deelnemer Artikel 10 De reiziger kan zich voor de uitvoering van de overeenkomst door een andere persoon laten vervangen, mits deze persoon voldoet aan de bijzondere eisen betreffende de reis of het verblijf, en mits de reiziger GSF/AFYA vergoedt voor alle kosten die daardoor worden veroorzaakt. De oorspronkelijke reiziger en de vervanger zijn hoofdelijk aansprakelijk tegenover GSF/AFYA voor de vervangingskosten en het saldo van de reissom. Artikel 11 Vraagt de reiziger om een andere wijziging (datum van vertrek of terugkeer, bestemming, hotel,...), dan mag GSF/AFYA alle kosten aanrekenen die daardoor worden veroorzaakt. Dossierkosten van 12,50 worden automatisch aangerekend. Annulering door GSF-AFYA Artikel 12 Wanneer GSF/AFYA de reis voor de overeengekomen vertrekdatum annuleert dit wegens overmacht, weersomstandigheden of indien minder dan 50 % van de voorziene autocarplaatsen (enkel buitenland) gereserveerd zijn, wordt de reiziger daar zo snel mogelijk, en uiterlijk 1 dag voor de vertrekdatum van op de hoogte gebracht. Onder overmacht wordt verstaan: abnormale en onvoorzienbare omstandigheden die onafhankelijk zijn van de wil van degene, die zich erop beroept en waarvan de gevolgen ondanks alle voorzorgsmaatregelen, niet konden worden vermeden. De reiziger heeft enkel recht op de terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen. Annuleert GSF/AFYA de reis om een andere reden dan de drie net genoemde, dan heeft de reiziger recht op de terugbetaling van alle reeds betaalde bedragen samen, maar waar passend ook op een schadeloosstelling. Wijziging door GSF/AFYA Artikel 13 Indien GSF/AFYA zich voor het vertrek verplicht ziet de overeenkomst op een wezenlijk punt ingrijpend te wijzigen, dient GSF/AFYA de reiziger daarvan zo spoedig mogelijk, en in elk geval vóór de afreis, daarvan schriftelijk op de hoogte te brengen en hem in te lichten over de mogelijkheid de overeenkomst te verbreken zonder kosten, tenzij hij de door GSF/AFYA voorgestelde wijziging aanvaardt. De reiziger dient zo spoedig mogelijk en in elk geval voor de afreis, GSF/AFYA van zijn beslissing schriftelijk in kennis te stellen. Bij aanvaarding van de wijziging wordt een bijvoegsel bij de overeenkomst gevoegd waarin de aangebrachte wijzigingen en de invloed daarvan op de prijs worden medegedeeld. Indien, door weersomstandigheden, een belangrijk deel van het sportprogramma, waarop de overeenkomst betrekking heeft niet wordt verleend, neemt GSF/AFYA alle nodige en passende maatregelen om de reiziger geschikte alternatieven te bieden, zodat hij zijn vakantie zonder extra kosten kan voortzetten. In voorkomend geval stelt GSF/AFYA de reiziger schadeloos ten belope van het verschil tussen de voorgenomen en de daadwerkelijke verleende diensten.

6 Aansprakelijkheid van GSF/AFYA Artikel 14 - GSF/AFYA is aansprakelijk voor alle schade die de reiziger oploopt doordat de reisovereenkomst niet of slecht werd uitgevoerd, behalve indien: de tekortkomingen in de uitvoering van het contract toe te schrijven zijn aan de reiziger; deze tekortkomingen, die niet te voorzien waren of niet konden worden vermeden, toe te schrijven zijn aan een derde die vreemd is aan de in het contract bedoelde prestaties; deze tekortkomingen te wijten zijn aan overmacht deze tekortkomingen te wijten zijn aan een gebeurtenis die GSF/AFYA zelfs met inachtneming van de grootste zorgvuldigheid niet kon voorzien of verhelpen, waaronder overboeken niet is begrepen. - Behalve in geval van een ernstige tekortkoming door de reiziger, is GSF/AFYA verplicht om zijn best te doen om de in moeilijkheden verkerende reiziger hulp te bieden. De kosten die daaruit voortvloeien zijn voor de reiziger, wanneer hij het is die een tekortkoming heeft begaan. Aansprakelijkheid van de reiziger Artikel 15 De reiziger is aansprakelijk voor de schade die GSF/AFYA, personeel en vertegenwoordigers, door zijn fout oplopen, alsook wanneer hij/zij de contractuele verplichtingen niet zijn nagekomen. De fout wordt beoordeeld vanuit het normale gedrag van een reiziger. Wanneer blijkt dat een deelnemer zich niet volgens de afspraken gedraagt, waardoor de goede uitvoering van de reis in belangrijke mate wordt bemoeilijkt, kan deze deelnemer voor verdere deelname worden uitgesloten. Alle kosten daaraan verbonden zijn voor eigen rekening en er is in geen geval recht op de gehele of gedeeltelijke terugbetaling van de deelnameprijs. Klachtenregeling Artikel 16 - Klachten vóór de reisovereenkomst wordt uitgevoerd, moet de reiziger zo snel mogelijk per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs indienen bij GSF/AFYA. - Klachten tijdens de uitvoering van de overeenkomst, moet de reiziger zo spoedig mogelijk ter plaatse en op een gepaste en bewijskrachtige manier melden, zodat naar een oplossing kan worden gezocht. Daarvoor moet hij zich wenden tot een vertegenwoordiger van GSF/AFYA. - Werd een klacht ter plaatse niet bevredigend opgelost of kon de reiziger onmogelijk ter plaatse een klacht formuleren, dan moet hij ten laatste 4 weken na het einde van de reisovereenkomst bij GSF/AFYA per aangetekend schrijven of tegen ontvangstbewijs een klacht indienen; anders is de klacht niet geldig en niet aanvaardbaar. Geschillencommissie Reizen Artikel 17 - Men spreekt van een "geschil" wanneer een klacht niet in der minne kan worden opgelost, of niet is opgelost binnen 4 maanden vanaf het einde van de reisovereenkomst (of vanaf de geplande vertrekdatum, indien de overeenkomst nooit werd uitgevoerd). - Dit geschil wordt op verzoek van één van de betrokken partijen aanhangig gemaakt bij de Geschillencommissie Reizen vzw, overeenkomstig het geschillenreglement. - Klachten kunnen aan de Geschillencommissie Reizen vzw voorgelegd worden op het volgende adres : E. Jacqmainlaan Brussel, tel.: 02/ Voor de behandeling van een klachtendossier en van een geschil is een vergoeding verschuldigd zoals voorzien door het geschillenreglement. - De reiziger en GSF/AFYA verbinden zich ertoe de beslissingen van de paritair samengestelde Geschillencommissie Reizen als bindend te beschouwen. - De behandeling en de uitspraak gebeuren overeenkomstig het geschillenreglement en de

7 bepalingen van het Gerechtelijk Wetboek inzake arbitrage (art tot en met 1723). - De Geschillencommissie aanvaardt geen klachten en/of geschillen over lichamelijke schade. Artikel 18 De binnenlandse sportkampen/vakanties worden georganiseerd voor leden/niet-leden van GSF/Gezinsbond. Niet-leden betalen een meerprijs van 40 euro per deelnemer. Buitenlandse sportkampen/sportvakanties worden uitsluitend georganiseerd voor leden van de Gezinsbond en/of voor leden van de Gezinssportfederatie. Ben je geen lid? Geen probleem, wij maken je lid voor de definitieve bevestiging van je boeking. Je wenst lid te worden van de Gezinssportfederatie? - je stort 25 per persoon op rekening BE van GSF met als mededeling Gezond op weg individueel lidmaatschap. Met dit lidmaatschap ben je 24 u. op 24 u. verzekerd voor de volgende sporttakken: wandelen, joggen, lopen, fietsen (ook mountainbike), zwemmen en fitness. - of je stort 45/gezin op rekening BE van GSF met als mededeling Gezond op weg gezinslidmaatschap. Dit gezinslidmaatschap biedt je dezelfde voordelen als het individueel lidmaatschap. Je wenst lid te worden van de Gezinsbond? Je stort 40 voor het hele gezin op rekening BE van GSF met als mededeling lidgeld Gezinsbond. Artikel 19 Fiscaal voordeel: GSF/AFYA levert voor deelnemers onder 12 jaar een erkend fiscaal attest voor aftrek van het inschrijvingsgeld ten bedrage van 11,20 per opvangdag. Opgelet voor de buitenlandse reizen: uitsluitend voor Jeugdsportkampen, niet voor gezinsvakanties! Comform art.36 van de wet tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling van en het betreffende uitvoeringsbesluit van is Gezinssportfederatie vzw door Garantiefonds Reizen o.v.v., Dobbelenberg, Metrologielaan 8, 1130 Brussel verzekerd om in geval van financieel onvermogen, zijn verplichtingen jegens de reiziger na te komen

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE VZW GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN VZW:

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE VZW GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN VZW: ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE VZW GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN VZW: Artikel 1:Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals

Nadere informatie

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1 : Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op het contract tot reisorganisatie zoals verstaan onder de wet van

Nadere informatie

2. De reisorganisator kan voor bepaalde of onbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispromotie schrappen.

2. De reisorganisator kan voor bepaalde of onbepaalde duur het geheel of een gedeelte van zijn reispromotie schrappen. ALGEMENE VOORWAARDEN Vooraf Definities Reisorganisator: Liesbeth Van den Steen, wonende te Plot 57, Mengo District, UGANDA, handel voerend onder de benaming WANYAMAPORI Reiziger: de partij die bij de reisorganisator

Nadere informatie

1 De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator die de brochure heeft uitgegeven, tenzij:

1 De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator die de brochure heeft uitgegeven, tenzij: Algemene voorwaarden Geschillencommissie Reizen art. 1 TOEPASSINGSGEBIED Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de wet

Nadere informatie

1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisatorof de reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij:

1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisatorof de reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen 1. Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder

Nadere informatie

DE A L G EME N E R E IS VOORWA A RD E N V AN DE

DE A L G EME N E R E IS VOORWA A RD E N V AN DE DE A L G EME N E R E IS VOORWA A RD E N V AN DE G E S CH ILLE N CO M M I S S I E R EI Z E N A r t i k e l 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie

Nadere informatie

Uw reiscontract: Door aanklikking van de functie Ja, ik ga akkoord met de algemene voorwaarden in het reservatieformulier, gaat u akkoord met onze algemene voorwaarden. Dit exemplaar dient direct in ons

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN MYSTICAL MOROCCO. Voor de toepassing van deze algemene voorwaarden moet worden verstaan onder :

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN MYSTICAL MOROCCO. Voor de toepassing van deze algemene voorwaarden moet worden verstaan onder : ALGEMENE VOORWAARDEN VAN MYSTICAL MOROCCO Artikel 1: Definities Voor de toepassing van deze algemene voorwaarden moet worden verstaan onder : - Algemene Voorwaarden : de onderhavige algemene voorwaarden.

Nadere informatie

Vervoer Vervoer is niet inbegrepen in de prijs, maar kan wel door ons verzorgd worden op aanvraag.

Vervoer Vervoer is niet inbegrepen in de prijs, maar kan wel door ons verzorgd worden op aanvraag. Algemene voorwaarden Maison Sportive 'Maison Sportive' is een product van: Volante bvba, Streeklaan 5, 3060 Bertem, BTW BE 0822.765.876. PRAKTISCHE BEPALINGEN Reservatie Een reservatie gebeurt bij voorkeur

Nadere informatie

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan

Nadere informatie

ALGEMENE REISVOORWAARDEN Unique Travelling

ALGEMENE REISVOORWAARDEN Unique Travelling ALGEMENE REISVOORWAARDEN Unique Travelling Artikel 1: Toepassingsgebied Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten die gesloten zijn met Unique Travelling. Waar in de voorwaarden gesproken

Nadere informatie

Algemene Reis- en Verkoopvoorwaarden Reisvoorwaarden B-ACTIVE TRAVEL DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

Algemene Reis- en Verkoopvoorwaarden Reisvoorwaarden B-ACTIVE TRAVEL DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Algemene Reis- en Verkoopvoorwaarden Reisvoorwaarden B-ACTIVE TRAVEL Verzakingsrecht Bij verkoop op afstand is het verzakingsrecht van toepassing: "De consument heeft het recht aan de verkoper mee te delen

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN ALGEMENE VOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1 - Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden geschillencommissie. Artikel 1 : Toepassingsgebied

Algemene voorwaarden geschillencommissie. Artikel 1 : Toepassingsgebied Algemene voorwaarden geschillencommissie Artikel 1 : Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de wet

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN van de vzw Geschillen-Commissie Reizen

ALGEMENE VOORWAARDEN van de vzw Geschillen-Commissie Reizen ALGEMENE VOORWAARDEN van de vzw Geschillen-Commissie Reizen Artikel 1: toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan

Nadere informatie

ALGEMENE REISVOORWAARDEN van de vzw Geschillen-Commissie Reizen

ALGEMENE REISVOORWAARDEN van de vzw Geschillen-Commissie Reizen ALGEMENE REISVOORWAARDEN van de vzw Geschillen-Commissie Reizen Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals

Nadere informatie

1. De gegevens in de reisbrochure binden Patsy Travel die de brochure hebben uitgegeven, tenzij:

1. De gegevens in de reisbrochure binden Patsy Travel die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: ARTIKEL 1 TOEPASSINGSGEBIED Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16 februari 1994 tot regeling

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Central Events Vakantiereizen

Algemene Voorwaarden Central Events Vakantiereizen Algemene Voorwaarden Central Events Vakantiereizen Artikel 1, lid 1 Deze voorwaarden gelden voor alle buitenlandse en meerdaagse binnenlandse vakantiereizen van Central Events zoals gepubliceerd op de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw 1. Inschrijven doe je bij voorkeur via onze website www.kindervreugd.be. Je kan ook inschrijven op het secretariaat van Kindervreugd vzw (Limburgstraat

Nadere informatie

MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO

MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO Katrijns Reisboetiek Heldenlaan 37, 3583 Paal - 011 272611 - LIC. 7121 MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO INSCHRIJFFORMULIER Reis 1 Reis 2 Reis 3 Reis 4 Naam Voornaam Adres Geboortedatum T el Gsm Email

Nadere informatie

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw

Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw Algemene voorwaarden speelpleinen Kindervreugd vzw 1. Inschrijven doet u via onze website www.kindervreugd.be. U kan ook inschrijven op het secretariaat van Kindervreugd vzw (Limburgstraat 49-53, 2020

Nadere informatie

Artikel 1: Toepassingsgebied Artikel 2: Promotie en aanbod Artikel 3: Informatie vanwege de reisorganisator en/of bemiddelaar

Artikel 1: Toepassingsgebied Artikel 2: Promotie en aanbod Artikel 3: Informatie vanwege de reisorganisator en/of bemiddelaar Reisvoorwaarden Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de kontrakten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de wet van 16 februari 1994 (B.S.

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Natuurlijkbulgarije.nl Artikel 1: Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle uitingen van

Algemene Voorwaarden Natuurlijkbulgarije.nl Artikel 1: Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle uitingen van Algemene Voorwaarden Natuurlijkbulgarije.nl Artikel 1: Toepasselijkheid Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle uitingen van Natuurlijkbulgarije.nl en alle overeenkomsten tussen natuurlijkbulgarije.nl

Nadere informatie

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan

Nadere informatie

Daar waar in deze algemene reisvoorwaarden de reiziger als "hem, zijn of hij" wordt genoemd, wordt eveneens "haar of zij" bedoeld.

Daar waar in deze algemene reisvoorwaarden de reiziger als hem, zijn of hij wordt genoemd, wordt eveneens haar of zij bedoeld. Algemene reisvoorwaarden Reisbureau Maroc Travel B.V. Avontuurlijk karakter De reizen van Maroc Travel hebben een zogenaamd avontuurlijk karakter en daarmee ook een zeker risico. Door lokale (weers)omstandigheden

Nadere informatie

Wanneer? Week 1 van 16 augustus tot en met 20 augustus Week 2 van 23 tot en met 27 augustus.

Wanneer? Week 1 van 16 augustus tot en met 20 augustus Week 2 van 23 tot en met 27 augustus. HET O4M Z MERKAMP Wanneer? Week 1 van 16 augustus tot en met 20 augustus Week 2 van 23 tot en met 27 augustus. Het O4M zomerkamp is een kamp waarbij je samen met maximaal 25 leeftijdsgenoten een week lang

Nadere informatie

Artikel 1: Begripsbepaling

Artikel 1: Begripsbepaling Op alle COGNICUM B.V. studiereizen/ nascholingen/ congressen/ evenementen zijn de volgende leveringsvoorwaarden van toepassingen. Bij afwijking van deze voorwaarden wordt u van te voren door ons schriftelijk

Nadere informatie

KATRIJNS REISBOETIEK. Heldenlaan 37, 3583 Paal LIC MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO

KATRIJNS REISBOETIEK. Heldenlaan 37, 3583 Paal LIC MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO KATRIJNS REISBOETIEK Heldenlaan 37, 3583 Paal - 011 272611 - LIC. 7121 MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO INSCHRIJFFORMULIER Reis 1 Reis 2 Reis 3 Reis 4 Naam Voornaam Adres Geboortedatum T el Gsm Email

Nadere informatie

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN VZW

ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN VZW ALGEMENE VOOWAARDEN VAN DE REISORGANISATOR Conform artikel 36 van de wet tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling van 16 02.1994 en het betreffende uitvoeringsbesluit van 25.04.1994

Nadere informatie

Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen

Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan

Nadere informatie

1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij:

1. De gegevens in de reisbrochure binden de reisorganisator of de reisbemiddelaar die de brochure hebben uitgegeven, tenzij: Algemene voorwaarden Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16 februari

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN - YOUR TRAVEL COACH

ALGEMENE VOORWAARDEN - YOUR TRAVEL COACH ALGEMENE VOORWAARDEN - YOUR TRAVEL COACH Artikel 1 Toepasselijkheid 1. Deze algemene reis- en boekingsvoorwaarden (verder te noemen: de reisvoorwaarden), zijn van toepassing op reizen en/of reisarrangementen

Nadere informatie

Algemene reisvoorwaarden Lale Health Tours

Algemene reisvoorwaarden Lale Health Tours Algemene reisvoorwaarden Lale Health Tours Artikel 1 Algemene bepaling Artikel 1, lid 1 A1. Lale Health Tours; de onderneming die op eigen naam aan het publiek sapkuur reizen aanbied te Çeşme, Turkije;

Nadere informatie

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN ALGEMENE REISVOORWAARDEN DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en

Nadere informatie

Reisvoorwaarden Orion Reizen

Reisvoorwaarden Orion Reizen Reisvoorwaarden Orion Reizen Hieronder vindt u de reisvoorwaarden van Orion Reizen. Deze reisvoorwaarden zijn gebaseerd op wettelijke bepalingen. De voorwaarden gelden voor alle reizen geboekt bij Orion

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 - Identiteit van de ondernemer. Naam ondernemer: V.O.F. KS Travel

Algemene Voorwaarden. Artikel 1 - Identiteit van de ondernemer. Naam ondernemer: V.O.F. KS Travel Algemene Voorwaarden Artikel 1 - Identiteit van de ondernemer Naam ondernemer: V.O.F. KS Travel Handelend onder de namen: - KS Travel - Completevoetbalreis.nl - Completesportreis.nl - Completedartreis.nl

Nadere informatie

ALGEMENE REISVOORWAARDEN

ALGEMENE REISVOORWAARDEN ALGEMENE REISVOORWAARDEN Art.1 : Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan onder de Belgische wet van 16 februari

Nadere informatie

KATRIJNS REISBOETIEK. Heldenlaan 37, 3583 Paal LIC MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO

KATRIJNS REISBOETIEK. Heldenlaan 37, 3583 Paal LIC MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO KATRIJNS REISBOETIEK Heldenlaan 37, 3583 Paal - 011 272611 - LIC. 7121 MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO INSCHRIJFFORMULIER Reis 1 Reis 2 Reis 3 Reis 4 Reis 5 Reis 6 Reis 7 Naam Voornaam Adres Geboortedatum

Nadere informatie

tico reis consult haarlemmer houttuinen 305 1013 gm amsterdam t 020 788 77 77 f 020 788 77 78 e info@tico.nl www.tico.nl bank 46.54.71.

tico reis consult haarlemmer houttuinen 305 1013 gm amsterdam t 020 788 77 77 f 020 788 77 78 e info@tico.nl www.tico.nl bank 46.54.71. Algemene voorwaarden Tico Reis Consult Artikel 1. Inleidende bepalingen In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Tico Reis Consult: de reisorganisator. 2. Reisovereenkomst: de overeenkomst waarbij

Nadere informatie

Do 15 & Za 17 maart De grootste ICT-beurs ter wereld. 60 / persoon

Do 15 & Za 17 maart De grootste ICT-beurs ter wereld. 60 / persoon www.cebitbushannover.com De grootste ICT-beurs ter wereld Do 15 & Za 17 maart 2007 Antwerpen > Turnhout > Eindhoven > Venlo > Hannover & retour Schiphol > Amersfoort > Hengelo > Osnabrück > Hannover &

Nadere informatie

De bedragen in deze voorwaarden vermeld alsmede de tarieven, gelden, voor zover van toepassing, inclusief BTW.

De bedragen in deze voorwaarden vermeld alsmede de tarieven, gelden, voor zover van toepassing, inclusief BTW. Algemene reisvoorwaarden Vitalisé Portugal Artikel 1 Algemene bepaling Artikel 1, lid 1 a. Vitalisé Portugal; de onderneming die op eigen naam aan het publiek Vila Mimosa aanbiedt voor een te volgen kuurvakantie;

Nadere informatie

ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Zitting van 16 mei 2017

ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Zitting van 16 mei 2017 ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Zitting van 16 mei 2017 Inzake: Tegen: De heer A en mevrouw B, woonachtig te XXX. Eiser, Ter zitting vertegenwoordigd door de heer A. De RB, met maatschappelijke

Nadere informatie

1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy Activities BV

1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy Activities BV Voorwaarden Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 1, lid 1 1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy Activities BV 2. Reisovereenkomst; de overeenkomst waarbij Snowjoy

Nadere informatie

Artikel 1, lid 2 Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten.

Artikel 1, lid 2 Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle reisovereenkomsten. Voorwaarden Artikel 1 Begripsbepalingen Artikel 1, lid 1 1. In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Reisorganisator; Snowjoy BV, vertegenwoordigd door R. van Velthoven en C. Paijmans. 2. Reisovereenkomst;

Nadere informatie

Reisvoorwaarden. Copyright VGW, Utrecht; Definitieve versie, uitgebracht per 23 mei Gewijzigd 20 mei 2013.

Reisvoorwaarden. Copyright VGW, Utrecht; Definitieve versie, uitgebracht per 23 mei Gewijzigd 20 mei 2013. Reisvoorwaarden Copyright VGW, Utrecht; Definitieve versie, uitgebracht per 23 mei 2005. Gewijzigd 20 mei 2013. VERENIGING VAN GEHANDICAPTEN WINTERSPORTERS REISVOORWAARDEN VAN DE VERENIGING VAN GEHANDICAPTE

Nadere informatie

B.C.F. Reizen. lic 5181 Schoolstraat 51, - 3970 Leopoldsburg SKIREIZEN MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO

B.C.F. Reizen. lic 5181 Schoolstraat 51, - 3970 Leopoldsburg SKIREIZEN MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO B.C.F. Reizen lic 5181 Schoolstraat 51, - 3970 Leopoldsburg 0475 491120 SKIREIZEN MET MEDEWERKING VAN ALBRECHT & CO 11, 12 & 13 NOVEMBER 2011 OPENDEURDAGEN Van 10u tot 18u MET TAL VAN ACTIES!!! Diestersesteenweg

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Kindervreugd vzw

Algemene voorwaarden Kindervreugd vzw Algemene voorwaarden Kindervreugd vzw van het volledige bedrag van alle waarvoor u inschrijft. Zonder betaling kan uw kind niet komen spelen! Speelpleinen: 1. Inschrijven doet u via onze website www.kindervreugd.be.

Nadere informatie

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan

Nadere informatie

Bijzondere Reisvoorwaarden

Bijzondere Reisvoorwaarden Bijzondere Reisvoorwaarden 1. Bijzondere voorwaarden van de organisator Artikel 1: Prijzen 1. De overeengekomen prijs in de pakketreisovereenkomst is behoudens kennelijke materiële vergissing - vast en

Nadere informatie

Hier volgen enkele situaties die zich zouden kunnen voordoen.

Hier volgen enkele situaties die zich zouden kunnen voordoen. De reiziger heeft rechten en plichten. De nationale wetgever en de Europese wetgever hebben bepalingen ter bescherming van de consument ingesteld, of u nu een beroep heeft gedaan op de diensten van een

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Hoe inschrijven? Een inschrijving gebeurt liefst online.

Algemene voorwaarden. Hoe inschrijven? Een inschrijving gebeurt liefst online. Hoe inschrijven? Een inschrijving gebeurt liefst online. Kort na ontvangst van het inschrijvingsformulier (uiterlijk binnen de 3 dagen) ontvangt u een bevestiging van uw inschrijving (via mail) met de

Nadere informatie

Algemene reisvoorwaarden Vitalisé Portugal - Vila Mimosa

Algemene reisvoorwaarden Vitalisé Portugal - Vila Mimosa Algemene reisvoorwaarden Vitalisé Portugal - Vila Mimosa Artikel 1 Algemene bepaling Artikel 1, lid 1 Artikel 1, lid 2 a. Vitalisé Portugal; de onderneming die aan het publiek Vila Mimosa aanbiedt voor

Nadere informatie

Artikel 1: Definities

Artikel 1: Definities Artikel 1: Definities In deze algemene voorwaarden wordt verstaan onder Touroperators: HolidayLaunch werkt samen met verschillende touroperators uit Duitsland. Touroperators zijn bedrijven, die voor losse

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN

ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1 Totstandkoming overeenkomst 1.1 De aanmelding voor een reis geschiedt met de ontvangst door 2WA van een compleet ingevuld inschrijfformulier via de website van 2WA. 1.2 Na ontvangst van het inschrijfformulier

Nadere informatie

Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen voor reisdienstovereenkomsten

Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen voor reisdienstovereenkomsten Algemene reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen voor reisdienstovereenkomsten Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de verkoop van reisdiensten die vanaf

Nadere informatie

Algemene & bijzondere reisvoorwaarden Groove-X

Algemene & bijzondere reisvoorwaarden Groove-X Algemene & bijzondere reisvoorwaarden Groove-X 0. Omschrijving Groove-X onderschrijft de Algemene Voorwaarden van de Geschillencommissie Reizen. De algemene reisvoorwaarden worden op een aantal punten

Nadere informatie

Stedentrip: Porto & Lissabon 14-20 april 2015

Stedentrip: Porto & Lissabon 14-20 april 2015 Algemene Voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1.1 Deze algemene voorwaarden beheersen de rechtsverhouding tussen SV Anatolia enerzijds en haar aangemelde leden voor de reis naar Porto en Lissabon alsmede

Nadere informatie

1.1 Elke offerte gemaakt door Barça voetbalreizen is geheel vrijblijvend en geldig tot 48 uur na verzending.

1.1 Elke offerte gemaakt door Barça voetbalreizen is geheel vrijblijvend en geldig tot 48 uur na verzending. Algemeen: Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die zijn/worden aangegaan met Barça voetbalreizen. De gegevens van Barça voetbalreizen zijn: Barça voetbalreizen Julianastraat

Nadere informatie

Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen

Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen Algemene Reisvoorwaarden van de Geschillencommissie Reizen Artikel 1: Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en reisbemiddeling zoals verstaan

Nadere informatie

SKIREIZEN. Albrecht & Co. opendeurdagen. Verkoop - ski - verhuur. 11, 12, 13, 14 en 15 november 2009. van 10.00u tot 18.00u

SKIREIZEN. Albrecht & Co. opendeurdagen. Verkoop - ski - verhuur. 11, 12, 13, 14 en 15 november 2009. van 10.00u tot 18.00u Verkoop - ski - verhuur Albrecht & Co SKIREIZEN opendeurdagen 11, 12, 13, 14 en 15 november 2009 van 10.00u tot 18.00u In samenwerking met B.C.F. Reizen Schoolstraat 51 3970 Leopoldsburg LIC A5181 Verkoop

Nadere informatie

Algemene voorwaarden voor de reizen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Artikel 1. Vooraf

Algemene voorwaarden voor de reizen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Artikel 1. Vooraf Algemene voorwaarden voor de reizen van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) Artikel 1. Vooraf Deze voorwaarden zijn van toepassing op de reizen die door de NSkiV worden uitgevoerd. Voordat de overeenkomst

Nadere informatie

Wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling, B.S. 1 april 1994

Wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling, B.S. 1 april 1994 Wet van 16 februari 1994 tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling, B.S. 1 april 1994 Hoofdstuk I. Definities en toepassingsgebied Art. 1 Voor de toepassing van deze wet moet

Nadere informatie

Ski-Safari.nl. Het aanbod van Ski-Safari.nl is vrijblijvend en kan zo nodig door deze worden herroepen.

Ski-Safari.nl. Het aanbod van Ski-Safari.nl is vrijblijvend en kan zo nodig door deze worden herroepen. Algemene Reisvoorwaarden Ski-Safari.nl Deze reisvoorwaarden zijn van toepassing op alle op de website genoemde reizen van Ski- Safari.nl, onderdeel van Mtours. Van kracht vanaf 1 oktober 2017 Artikel 1.

Nadere informatie

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken.

b. De deelnemer dient alle benodigde en gevraagde gegevens voor aanvang van de Leadership Experience naar waarheid te verstrekken. 1. Definities A. Social Corporate Development (SCD): SCD maakt onderdeel uit van Stichting ImproveGhana (KvK 34349783). SCD stelt bedrijven in staat om haar professionals deel te laten nemen aan de Leadership

Nadere informatie

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN. Artikel 3 Informatie vanwege de reisorganisator en/of reisbemiddelaar

DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN. Artikel 3 Informatie vanwege de reisorganisator en/of reisbemiddelaar ALGEMENE REISVOORWAARDEN DE ALGEMENE REISVOORWAARDEN VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Artikel 1 Toepassingsgebied Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op de contracten tot reisorganisatie en

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN Mindfulness Spirituele beurs 2016

ALGEMENE VOORWAARDEN Mindfulness Spirituele beurs 2016 ALGEMENE VOORWAARDEN Mindfulness Spirituele beurs 2016 ARTIKEL 1 DEFINITIES 1.1 In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a) Beurs: door de organisator bedrijfs- of beroepsmatig georganiseerde of aangeboden

Nadere informatie

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die zijn/worden aangegaan met Spanje voetbalreizen.

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die zijn/worden aangegaan met Spanje voetbalreizen. Algemeen: Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die zijn/worden aangegaan met Spanje voetbalreizen. De gegevens van Spanje Voetbalreizen zijn: Spanje Voetbalreizen Julianastraat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden New Resolution

Algemene voorwaarden New Resolution Art 1: Definities New Resolution onderscheidt in deze Algemene Voorwaarden "open cursussen", "maatwerkopdrachten", "werkgroepen", "documentatie" en coaching. Onder "open cursussen" worden verstaan al de

Nadere informatie

Algemene voorwaarden. Inleiding. Boeking

Algemene voorwaarden. Inleiding. Boeking Algemene voorwaarden Inleiding Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk aanbod van Wintersport.com en op elke tot stand gekomen overeenkomst tussen Wintersport.com en de consument. Voordat

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw

Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Algemene voorwaarden Gekkoo vzw Door in te schrijven voor een activiteit van Gekkoo vzw verklaar je je akkoord met de algemene voorwaarden. Inhoud 1 Speelpleinbende en Kampbende... 1 1.1. Inschrijven...

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Puur Azië

Algemene voorwaarden Puur Azië Algemene voorwaarden Puur Azië Artikel 1. Inleidende bepalingen In deze reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1. Puur Azië: de reisorganisator. 2. Reisovereenkomst: de overeenkomst waarbij Puur Azië zich

Nadere informatie

16 februari 1994 Wet tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling. HOOFDSTUK I. - Definities en toepassingsgebied

16 februari 1994 Wet tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling. HOOFDSTUK I. - Definities en toepassingsgebied 16 februari 1994 Wet tot regeling van het contract tot reisorganisatie en reisbemiddeling HOOFDSTUK I. - Definities en toepassingsgebied Artikel 1. Voor de toepassing van deze wet moet worden verstaan

Nadere informatie

Algemene voorwaarden Manta Travel

Algemene voorwaarden Manta Travel Algemene voorwaarden 1. Begripsbepalingen: Manta Travel: Opdrachtgever: Reiziger: Dienstverlener: Pakketreis: treedt op als bemiddelaar tussen opdrachtgever en dienstverlener. diegene die voorzichzelf

Nadere informatie

2.1 De reiziger verbindt zich tot tijdige betaling over te gaan conform de bij boeking overeengekomen termijnen.

2.1 De reiziger verbindt zich tot tijdige betaling over te gaan conform de bij boeking overeengekomen termijnen. Algemene reisvoorwaarden Urban Africans Reizen Artikel 1 De totstandkoming van de overeenkomst 1.1 Een reis kan schriftelijk of telefonisch geboekt worden. Indien de reiziger zich telefonisch heeft aangemeld,

Nadere informatie

Het aanbod van de reisorganisator is vrijblijvend. Het aanbod kan in voorkomende gevallen worden herroepen bij aanvaarding of onmiddellijk daarna.

Het aanbod van de reisorganisator is vrijblijvend. Het aanbod kan in voorkomende gevallen worden herroepen bij aanvaarding of onmiddellijk daarna. Algemene voorwaarden Totstandkoming reisovereenkomst De reisovereenkomst komt tot stand door aanvaarding van het aanbod van de reisorganisator door de reiziger. In geval van schriftelijke aanmeldingen

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden

Algemene Voorwaarden Algemene Voorwaarden Hieronder staan de Algemene Voorwaarden weergegeven die van toepassing zijn op alle offertes, reizen en producten van Pure Latin America. Afwijkingen van deze voorwaarden zijn alleen

Nadere informatie

LIFE COACHING PACKAGE DEAL

LIFE COACHING PACKAGE DEAL LIFE COACHING PACKAGE DEAL SCHONBERGER richt zich naar bedrijven, bedrijfsleiders, zelfstandigen en kaderleden. SCHONBERGER biedt een totaal pakket aan waarin LIFE coaching centraal staat. Bedoeling is

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Vissen op Loosdrecht. Artikel 01 Begripsbepalingen

Algemene Voorwaarden Vissen op Loosdrecht. Artikel 01 Begripsbepalingen Algemene Voorwaarden Vissen op Loosdrecht Artikel 01 Begripsbepalingen 1. De opdracht: De opdracht betreft de overeenkomst tussen de reiziger en Vissen op Loosdrecht, waarbij Vissen op Loosdrecht zich

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VIAGGI DA GUSTARE

ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VIAGGI DA GUSTARE ALGEMENE VOORWAARDEN VAN VIAGGI DA GUSTARE Reserveren U kunt schriftelijk, telefonisch of per e-mail reserveren. Als u een accommodatie wilt huren, nemen wij eerst contact op met de eigenaar om na te gaan

Nadere informatie

AlgemeneVoorwaarden. Toepassing

AlgemeneVoorwaarden. Toepassing AlgemeneVoorwaarden Toepassing Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle aanbiedingen van Janne Travel en alle (reis)diensten en (reis)overeenkomsten verleend of gesloten door Janne Travel. Met Reiziger

Nadere informatie

Reserveringsvoorwaarden van Vakantie Verhuur Indonesia

Reserveringsvoorwaarden van Vakantie Verhuur Indonesia Reserveringsvoorwaarden van Vakantie Verhuur Indonesia Vakantie Verhuur Indonesia VOF bemiddelt professioneel voor u in de huur/verhuur van een vakantiewoning, waarmee de huiseigenaar met u een verhuurcontract

Nadere informatie

Algemene Voorwaarden Idodidid

Algemene Voorwaarden Idodidid Algemene Voorwaarden Idodidid TOEPASSELIJKE ALGEMENE VOORWAARDEN Idodidid 1. Definities: In deze algemene voorwaarden hebben onderstaande begrippen de volgende betekenis Idodidid gevestigd in Rotterdam,

Nadere informatie

1: Bij het totstandkomen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 50% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan.

1: Bij het totstandkomen van de overeenkomst dient een aanbetaling van 50% van de totale overeengekomen reissom te worden voldaan. Huurvoorwaarden Artikel 1: Algemene huurvoorwaarden Vakantiewoningen in Curacao De overeenkomst komt tot stand door aanvaarding door de huurder van het aanbod van Vakantiewoningen in Curacao. Na totstandkoming

Nadere informatie

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen

Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen Algemene voorwaarden van Kennis Up To Date voor Open cursussen De onderneming A.G. Wennekes tevens handelend onder de naam Kennis Up To Date (hierna: Kennis Up To Date), ingeschreven in het handelsregister

Nadere informatie

Boekings Voorwaarden van VoetbalOnTour VOF

Boekings Voorwaarden van VoetbalOnTour VOF Boekings Voorwaarden van VoetbalOnTour VOF Artikel 1: Algemeen, toepasselijkheid voorwaarden Deze Algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle overeenkomsten die zijn/worden aangegaan met VoetbalOnTour

Nadere informatie

Algemene voorwaarden IVGI studiereizen

Algemene voorwaarden IVGI studiereizen Algemene voorwaarden IVGI studiereizen Artikel 1: Begripsbepaling In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a. Overeenkomst: de aanmelding conform de wijze zoals genoemd in deze algemene voorwaarden en/of

Nadere informatie

ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Zitting van 15 maart De Heer A en Mevrouw B, beiden woonachtig te XXX XXX, XXX.

ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Zitting van 15 maart De Heer A en Mevrouw B, beiden woonachtig te XXX XXX, XXX. Inzake: Tegen: ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN Zitting van 15 maart 2018 De Heer A en Mevrouw B, beiden woonachtig te XXX XXX, XXX. Eisers Ter zitting vertegenwoordigd door Mevrouw

Nadere informatie

Huurovereenkomst vakantiehuis Casa Mama, Petöfi Sándor Utca 24, 7751 Monyoród, Hongarije.

Huurovereenkomst vakantiehuis Casa Mama, Petöfi Sándor Utca 24, 7751 Monyoród, Hongarije. Huurovereenkomst vakantiehuis Casa Mama, Petöfi Sándor Utca 24, 7751 Monyoród, Hongarije. De ondergetekenden: a. verhuurder, b. huurder ; Verklaren te zijn overeengekomen als volgt: 1. VERHUUR EN HUUR

Nadere informatie

- het begin en einde van de terbeschikkingstelling van de autocar aan de passagiers, - de punten van vertrek, aankomst en eventuele tussenstoppen;

- het begin en einde van de terbeschikkingstelling van de autocar aan de passagiers, - de punten van vertrek, aankomst en eventuele tussenstoppen; ALGEMENE VOORWAARDEN VAN TOEPASSING OP OVEREENKOMSTEN VAN ONGEREGELD PERSONENVERVOER PER AUTOCAR Artikel 1 : Onderwerp en toepassingsgebied De huidige algemene voorwaarden zijn van toepassing op de overeenkomst

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR REIZEN GEBOEKT VANAF 1 APRIL 2017.

ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR REIZEN GEBOEKT VANAF 1 APRIL 2017. ALGEMENE VOORWAARDEN VOOR REIZEN GEBOEKT VANAF 1 APRIL 2017. Artikel 1. Reserveren Alle reissommen zijn per persoon. Elke (hoofd)deelnemer - de organisator van de reservering - ontvangt van ons een reisbevestiging

Nadere informatie

Werkdagen: de dagen maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur, uitgezonderd erkende feestdagen.

Werkdagen: de dagen maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 17:30 uur en zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur, uitgezonderd erkende feestdagen. INHOUD ARTIKEL 1 - Inleidende bepaling ARTIKEL 2 - De opdracht in het algemeen ARTIKEL 3 - De reserveringsopdracht ARTIKEL 4 - Betalingen ARTIKEL 5 - Aansprakelijkheid ARTIKEL 6 - Documenten ARTIKEL 7

Nadere informatie

Reisovereenkomst: algemene voorwaarden

Reisovereenkomst: algemene voorwaarden Reisovereenkomst: algemene voorwaarden Voorafgaand Voor het boeken van een VRO Luxemburg kun je per e-mail contact opnemen of kom je persoonlijk bij ons langs om te kijken wanneer het mogelijk is qua planning.

Nadere informatie

ALGEMENE VOORWAARDEN ALL ON BOARDS Yoga-Pilates-Bootcamp sessies

ALGEMENE VOORWAARDEN ALL ON BOARDS Yoga-Pilates-Bootcamp sessies ALGEMENE VOORWAARDEN ALL ON BOARDS Yoga-Pilates-Bootcamp sessies 1. INSCHRIJVING EN BETALING Een inschrijving gebeurt door de bevestiging door het invullen van het inschrijfformulier. Op deze manier komt

Nadere informatie

INFORMATIE. Inclusief/exclusief Wij geven, voordat u definitief boekt, duidelijk aan wat wel en wat niet is inbegrepen.

INFORMATIE. Inclusief/exclusief Wij geven, voordat u definitief boekt, duidelijk aan wat wel en wat niet is inbegrepen. INFORMATIE Vliegtickets worden door Majestueus Marokko niet verkocht. Voor reizen op maat dienen de tickets zelf geboekt en betaald te worden. IndienMajestueus Marokko bemiddelt in de aankoop van tickets

Nadere informatie

Studiereis: Rome 11 t/m 15 november

Studiereis: Rome 11 t/m 15 november Algemene Voorwaarden Artikel 1 Toepasselijkheid 1.1.1 Deze algemene voorwaarden beheersen de rechtsverhouding tussen SV Anatolia enerzijds en haar aangemelde leden voor de reis naar Rome alsmede actieve

Nadere informatie

ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN TE BRUSSEL. zitting van 27 maart 2018

ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN TE BRUSSEL. zitting van 27 maart 2018 ARBITRALE BESLISSING VAN DE GESCHILLENCOMMISSIE REIZEN TE BRUSSEL zitting van 27 maart 2018 Inzake: Dhr. en Mvr. A B, XXX, XXX Eisers, Niet persoonlijk aanwezig ter zitting, noch vertegenwoordigd. Tegen:

Nadere informatie

Reis en boekingsvoorwaarden

Reis en boekingsvoorwaarden Reis en boekingsvoorwaarden Artikel 1 INLEIDENDE BEPALING Artikel 1, lid 1 In deze Reisvoorwaarden wordt verstaan onder: 1-Verhuurbedrijf Texelvakanties, treedt bij elke dienstverlening nooit in eigen

Nadere informatie

Algemene voorwaarden EuroTravel Sports Netherlands B.V.

Algemene voorwaarden EuroTravel Sports Netherlands B.V. Algemene voorwaarden EuroTravel Sports Netherlands B.V. Artikel 1: algemene bepalingen. Gegevens agent: EuroTravel Sports Netherlands B.V. Nassaulaan 39 (2011 PB) Haarlem Telefoonnummer: 023-3030180 http://www.eurotravelsports.nl/

Nadere informatie

VOORWAARDEN BETREFFENDE OVEREENKOMSTEN MET DEELNEMERS

VOORWAARDEN BETREFFENDE OVEREENKOMSTEN MET DEELNEMERS ALGEMENE VOORWAARDEN Artikel 1: Definities In deze voorwaarden wordt verstaan onder: a. Organisator / Coincide: de gebruiker van deze voorwaarden, Coincide BV, kantoorhoudende te Argonautenstraat 29, 1076

Nadere informatie