Er zijn 15 fietsen getest en deze worden allen besproken. Kenmerken variërend van actieradius tot prijs en alles wat daar tussen zit, komen aan bod.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Er zijn 15 fietsen getest en deze worden allen besproken. Kenmerken variërend van actieradius tot prijs en alles wat daar tussen zit, komen aan bod."

Transcriptie

1 Een elektrische fiets is over het algemeen wat duurder dan de gemiddelde, gewone fiets. Tevens is er meer verschil tussen de verschillende merken en modellen, omdat er ook meer specificaties zijn die gepaard gaan met de trapondersteuning. Om ervoor te zorgen dat men door de bomen het spreekwoordelijke bos weer kan zien, biedt Fietsenwinkel.nl een elektrische fiets test aan over de 2013 collectie. Er zijn 15 fietsen getest en deze worden allen besproken. Kenmerken variërend van actieradius tot prijs en alles wat daar tussen zit, komen aan bod. Prijs: Rond de 2399 Techniek & kracht: Bosch 36V / 11Ah / 400Wh / 250 Watt Gewicht: 22,95 kg Locatie motor: Onder de trapas De Cube Epo Travel Pro is een sportief model en is - zoals de naam al aangeeft - voornamelijk bedoeld voor fietsers die langere tochten willen maken. Met de krachtige Bosch motor en een grote actieradius komt u dan ook een aardig eindje uit de voeten. Doordat bij deze fiets de focus op het sportieve ligt moet u er wel rekening mee houden dat u tijdens het fietsen in een licht gebogen houding zit. Daarnaast verwachten ze dat de sportieve gebruiker niet al teveel trapondersteuning nodig heeft, aangezien deze - hoewel voldoende - niet heel krachtig is. Een nadeel dat we ondervonden bij deze fiets is dat de pedalen volledig stil gehouden moeten worden bij het schakelen. Hierdoor valt de ondersteuning stil en verlies je al snel de opgebouwde snelheid. De Cube Epo Travel Pro is een geschikte fiets voor de sportieve fietser die tijdens lange tochten een klein beetje extra ondersteuning zoekt. Het cijfer dat wij geven is een 7-. Prijs: 2599 Techniek & kracht: ION / 40nm Gewicht: 25 kg Locatie motor: Achterwiel

2 De Sparta ION RXS Plus heeft een sportieve en toch ook klassieke uitstraling. Met 24 versnellingen en een redelijk licht gewicht voelt de fiets wendbaar aan. Tijdens het fietsen merken we dat de motor redelijk krachtig is en trapsgewijs opstart. Dit is vooral tijdens het opstarten handig, want zo bouw je rustig en naar je eigen wensen op. Er is verder ook een redelijk groot verloop in de standen: de eerste is heel rustig en met de laatste ga je ook echt hard. De overgang van de verschillende standen merk je echter wel; het loopt niet geheel soepel. De Sparta ION RXS Plus is een zeer goede keuze voor de fietser die op een veilige en stabiele manier lange tochten wilt maken. Ons cijfer is een 8. Prijs: tussen de Techniek & kracht: 360 Wh Li-Ion batterij/ 36V / 10 Ah / opgegeven bereik t/m 80 km Gewicht: 21 kg Locatie accu: Schuine frame buis Locatie motor: Achter Voor welk gebruik? Sportief Hoewel in landen als Zwitserland de hybride mountainbike al langer bekend is, hebben we in Nederland met dit type elektrische fiets nog weinig ervaring. Daarom is het lastig om te weten wat je van deze fiets kan en mag verwachten. Het eerste wat ons opviel is hoe stabiel deze hybride mountainbike in gebruik is. U trapt soepel door met de (krachtige!) ondersteuning en u ondervindt vrijwel geen vertraging. Waar we wel aan moesten wennen is dat bij het stilhouden van de pedalen de motor u nog even blijft ondersteunen. Vooral bij korte bochten kan dit vreemd aanvoelen. Een handig detail is verder dat de bediening zeer gemakkelijk te bedienen mede doordat u uw handen niet van het stuur hoeft te halen. Voor welke gebruiker deze elektrische 29er aantrekkelijk is in Nederland blijft een beetje gissen. Doordat de motor zeer krachtig is zal hij voor wat oudere fietsers wel even wennen zijn. Desondanks is het fietsen op een elektrische mountainbike een leuke ervaring, en daarom geven we deze Giant Talon 29 Hybrid een 8.5.

3 Prijs: 2399 Techniek & kracht: Bosch 36V/ 11Ah / 250 Watt Gewicht: 22,6 kg Locatie motor: Onder de trapas Een van de dingen die als eerste opvalt is de goede afwerking. Het display is bijzonder mooi, de schijfremmen doen het bijzonder goed en de accu is gemakkelijk uit te nemen. Daarnaast fietst deze elektrische fiets zeer comfortabel en de motor zorgt ook voor een redelijk krachtige ondersteuning. Wel ondervonden we dat zodra je even stopt met trappen en daarna weer start er een klein tikje te horen is. Deze Cube Touring Epo fietst beduidend veel soepeler dan de Cube Epo Travel Pro, en omdat ze verder qua capaciteiten niet veel verschillen zouden we dan ook voor deze versie van de toerfiets gaan. Ons cijfer is een 8. Prijs: Vanaf 2699 Techniek & kracht: Bosch 36V/ 8,8 Ah / 250 Watt Gewicht: 19 kg Locatie accu: In Zadelpen Locatie motor: Achterwiel Voor welk gebruik? Sportief Ten eerste valt deze fiets natuurlijk op door zijn zeer sportieve en moderne design. Dit heeft echter ook een nadeel, want door de plaatsing van de accu in de zadel-pen merk je bij het optillen van de fiets dat de achterkant veel zwaarder is. Daarnaast zijn de draden op het frame ook niet heel netjes weggewerkt. Hij fietst verder goed, maar bij km/h schakelt de ondersteuning wel heel abrupt af. Een leuk feitje is dat de motor ook in een min-stand kan worden gezet, waardoor je als het ware kan remmen op de motor. Een sportieve fiets die redelijk presteert. Ons cijfer is een 7.

4 Prijs: ± 2999 Techniek & kracht: Panasonic 36V/ 12Ah / 250 Watt / opgegeven actieradius van km Gewicht: 26,2kg (incl. accu) Locatie accu: Midden Locatie motor: Midden Voor welk gebruik? Normaal Deze fiets is heel erg stabiel en bij het lopen voelt de fiets niet zwaar aan. Hierdoor zal hij makkelijk in bijvoorbeeld een schuur te manoeuvreren zijn. Deze stabiliteit is ook aanwezig tijdens het fietsen: de wegligging is erg goed. Opvallend is verder hoe stil deze fiets is; het enige geluid is een licht gezoem als de motor aanstaat. Daarnaast is de afwerking luxe en chique, hoewel het display vrij simpel is (wel gemakkelijk te bedienen). Door de lage instap en de goede wegligging is deze fiets ideaal in gebruik. Met de extra optie van Flyer om loop-ondersteuning in de vorm van een gashendel toe te voegen, is deze Flyer T6 Premium een zeer complete keuze. We geven deze elektrische fiets daarom een 9. Er moet wel bij gezegd worden dat de prijs daar ook naar is. Prijs: ± 4000 Techniek & kracht: Panasonic 36V/ 12Ah / 350 Watt / opgegeven actieradius van km Gewicht: 23kg (incl. accu) Locatie accu: Midden Locatie motor: Midden Voor welk gebruik? Sportief Flyer omschrijft deze elektrische fiets om over de weg mee te vliegen en dat is inderdaad precies wat u met deze R-serie Street Deluxe doet. De ondersteuning is zeer krachtig, en u schakelt dus zeer gemakkelijk en snel naar hogere snelheden. Op zowel de hogere als lagere snelheden fietst deze fiets bovendien heerlijk stabiel. Wat het fietsen daarnaast ook heerlijk maakt is het feit dat de trapondersteuning uit en aan schakelt bijna zonder dat u het in de gaten heeft. Niets dan lof over deze Flyer R-serie Street Deluxe. Hij rijdt heerlijk en we ondervonden vrijwel geen negatieve aspecten aan deze elektrische fiets. Deze fiets is zeer geschikt wanneer als u lange afstanden naar uw werk moet overbruggen. Wederom moeten we er wel bij noteren dat de prijs vrij hoog is. Ons eindcijfer is daarom een 9.

5 Prijs: 3655 Techniek & kracht: Creusen DC 36V/ 12Ah / 250 Watt / 45 Nm / opgegeven actieradius van km Gewicht: 28,5 kg (incl. accu) Locatie motor: In de zitbuis van het frame Voor welk gebruik? Normaal gebruik/sportief gebruik Over het uiterlijk van deze TDR Floxx konden wij het niet eens worden - we houden het er daarom op dat het een bijzonder model is en dat het je persoonlijke smaak moet zijn. Wel zijn we het er over eens dat de draden niet heel netjes weggewerkt zijn en dat het bedieningspaneel ouderwets groot is. Over het fietsen met de Floxx worden we daarnaast ook niet héél enthousiast. De ondersteuning is vrij rustig, maar we ondervonden wel dat deze fiets een erg nerveus stuurgedrag heeft (goed te merken bij het rijden met de handen van het stuur). Hoewel er duidelijk goed is nagedacht over het design van deze Floxx zijn we niet geheel warm gelopen voor deze fiets. Dit in combinatie met de hoge prijs doet ons uitkomen op een 6.5 Prijs: 2849 Techniek & kracht: BionX 38V/ 8,8 Ah / 250 Watt / 35 Nm / opgegeven actieradius max. 100 km Gewicht: 29,4 kg (incl. accu) Locatie accu: Midden in het frame Locatie motor: Achterwiel Voor welk gebruik? Normaal gebruik Gaaf en futuristisch waren de eerste woorden die bij ons opkwamen bij het zien van deze fiets. Deze fiets van Smart is duidelijk bedoeld om een jong publiek voor de elektrische fiets te winnen. De afwerking is zeer mooi; draden zijn goed weggewerkt en in het midden zit een sportief bedieningspaneel. Buiten het design waren we over de fietsprestaties van deze Smart echter vrij neutraal. De trapondersteuning is voldoende, maar niet om heel enthousiast van te worden. Daarnaast lijkt de fiets ook wat aan de korte kant. Voor design alleen zou deze fiets hoog scoren. Qua fietsprestaties biedt deze fiets echter niet veel bijzonders en dat voor zo n prijs doet ons uiteindelijk bij een 7+ uitkomen.

6 Prijs: vanaf 2299 Techniek & kracht: Gazelle Direct Drive 36V/ 7Ah / 15 Nm / opgegeven actieradius km Gewicht: 22,8 (excl. accu) Voor welk gebruik? Normaal gebruik Wat als eerste in het oog springt is het opvallende frame en de kleine wielen. Het voordeel van deze combinatie is dat het zwaartepunt heel laag zit wat voor een mooie verdeling zorgt. Deze fiets heeft bovendien een zeer lage instap en tijdens het fietsen zit u in een comfortabele houding. De trapondersteuning is verder niet heel krachtig; dus verwacht geen hoge snelheden bij dit model. De ondersteuning bouwt ook vrij rustig op. Deze elektrische fiets is heel stabiel en rustig. Hij is duidelijk bedoeld voor de wat minder mobiele fietsers en daar hij is hij dan ook ideaal voor. We geven deze Gazelle Balance Innergy daarom een 9. Prijs: 1749 Techniek & kracht: Gazelle Direct Drive 36V/ 7Ah / 15 Nm / opgegeven actieradius km Gewicht: 21 (excl. accu) Voor welk gebruik? Normaal gebruik Het viel ons eigenlijk vooral op dat dit een redelijk onopvallende fiets is. Het design springt er niet uit en de capaciteiten zijn ook niet bovenmaats (of ondermaats). Degelijk is waarschijnlijk het woord dat je voor de Gazelle Orange Pure Innergy zou gebruiken. De ondersteuning is voldoende tot krachtig, maar bij het afslaan haperde de ondersteuning nog wel eens. De afwerking is verder goed en het display is simpel en duidelijk. Als u een degelijke fiets zoekt om uw dagelijkse ritjes mee te vergemakkelijken dan is deze Gazelle een prima model. Het cijfer dat wij geven is daarom een 8-

7 Prijs: 2999 Techniek & kracht: Bosch 36V/ 11 Ah / 50Nm / opgegeven actieradius km Gewicht: 23,3 (incl. accu) Locatie motor: Trapas De Koga E-Inspire heeft zowel een sportieve als luxe en stijlvolle uitstraling. Alles is netjes afgewerkt en er valt qua ontwerp weinig op deze elektrische fiets aan te merken. Dit geldt overigens ook voor de fietsprestaties. Met een krachtige ondersteuning en een gelijkmatige overgang naar de maximale snelheid zonder abrupt te stoppen functioneert deze E-Inspire perfect. Lange tochten maken met deze Koga E-bike zal een genot zijn. Met de krachtige motor weet u zeker dat u niet snel stil zal komen te staan. Ons cijfer voor deze Koga is dan ook een 9. Prijs: 2499 Techniek & kracht: High Torque Motor 36V/ 11 Ah / 400Wh / 30 Nm / opgegeven actieradius max. 100 km Gewicht: 25 (incl. accu) Voor welk gebruik? Normaal gebruik Het design van deze E-Comfort is te beschrijven als klassiek maar niet heel bijzonder. De afwerking is netjes en het display is vrij simpel. Wel valt ons op dat deze Koga vrij zwaar aanvoelt. Dit komt ook terug bij het rijden. Hoewel deze fiets op vlakke stukken redelijk goed rijdt, mis je bij een helling de krachtige ondersteuning die nodig is. De ondersteuning bouwt ook traag op. De Koga E-Comfort is niet zo comfortabel als de naam doet suggereren. De ondersteuning is onvoldoende krachtig voor intensief gebruik. Voor gebruik in de stad of hele lichte toertochten zou u wel met deze E-comfort uit de voeten kunnen. Het cijfer dat wij geven is een 7-

8 Prijs: 2999 Techniek & kracht: High Torque Motor 29V/ 14 Ah / 400 Wh / 30Nm/ opgegeven actieradius max. 108 km Gewicht: 20,9 (incl. accu) De Koga E-Xlight is een sportieve toerfiets. Het meest opvallende is het lichte gewicht. Met slechts 20,9 kg is dit een van de lichtste elektrische fietsen die we kennen. De afwerking is daarnaast ook zeer netjes: mooie lasnaden en er zijn geen storende rammeltjes. Zijn we net zo positief over het fietsen met deze E-Xlight? Ja. Hoewel deze fiets om een sportieve houding vraagt, zit hij erg comfortabel en rijdt hij heel vloeiend. De ondersteuning is krachtig en soepel. De Koga E-Xlight is een geschikte fiets voor de sportieve fietser die lange tochten wilt maken. Hij stuurt goed en de ondersteuning is erg direct. Ons cijfer is een 9- Prijs: 2199 Techniek & kracht: Giant SyncDrive naafmotor, 250W / opgegeven actieradius max. 140 km Gewicht: 29,7 (damesmaat frame M incl. 2 accu s van 3kg per stuk) Voor welk gebruik? Stadsfiets Dat deze Twist Go Double Power met twee accu s geleverd wordt merk je direct aan het gewicht. Hij is redelijk zwaar en daardoor niet heel wendbaar als je met de fiets aan de hand loopt. Tijdens het fietsen heb je hier echter geen last van. De ondersteuning is namelijk zeer krachtig, waardoor het toch als een sportieve fiets aanvoelt. Met zo n krachtige ondersteuning is het daarnaast een voordeel dat de ondersteuning niet direct in volle kracht aanslaat, maar even tijd nodig heeft om op te starten. Wel ondervonden we dat deze fiets redelijk onvoorspelbaar rijdt. Het lijkt soms alsof je hard weggeblazen wordt met deze elektrische fiets. Fietsers die een krachtige elektrische fiets zoeken zullen met deze Giant Twist Go Double Power goed uit de voeten kunnen. Met de twee accu s kan je lang en hard doorfietsen. Door de kracht is hij echter weer minder geschikt voor fietsers die vooral een stabiele fietservaring opzoeken. Ons cijfer is daarom een 8-

9 In de collectie elektrische fietsen van 2013 valt het vooral op dat fabrikanten zijn gaan experimenteren met een bredere variëteit in de modellen. Waar elektrische fietsen voorheen voornamelijk als handig werden gezien voor senioren fietsers, is het nu duidelijk dat iedereen dat duwtje wel kan gebruiken - tot en met mountainbikers en forenzen aan toe. Zo is de Flyer R- Serie Street Deluxe een goed voorbeeld van een sportieve fiets die door een breed publiek voor de dagelijkse fietsritjes gebruikt kan worden. Daarnaast zie je met een fiets als de Gazelle Balance Innergy dat fabrikanten hun elektrische fietsen steeds beter afstemmen op de gebruiker. Modellen zoals de Smart E-bike en de TDR Floxx maken duidelijk dat design en innovatie ook een belangrijke rol spelen. De keuze wordt steeds breder en daarom kunnen we met modellen zoals de Gazelle Orange Pure Innergy en de Koga E-Comfort al bijna van klassieke E-bikes spreken.

Een duwtje in de rug. Tekst 1

Een duwtje in de rug. Tekst 1 Lees eerst de vragen in het boekje Examen VMBO-KB. Zoek daarna de antwoorden op in de hierna volgende tekst. Je hoeft de tekst dus niet eerst door te lezen. Let op: deze tekst bestaat uit vijf bladzijden!

Nadere informatie

giant-bicycles.com elektrische fietsen Levenslange garantie op de frames van Giant!

giant-bicycles.com elektrische fietsen Levenslange garantie op de frames van Giant! giant-bicycles.com elektrische fietsen Levenslange garantie op de frames van Giant! de technologie energypak Ridecontrol achter horizontaal compact, onder de achterdrager geplaatst accupakket. ACHTER VERTICAAL

Nadere informatie

giant-bicycles.com elektrische fietsen Levenslange garantie op de frames van Giant!

giant-bicycles.com elektrische fietsen Levenslange garantie op de frames van Giant! giant-bicycles.com elektrische fietsen Levenslange garantie op de frames van Giant! Hoe werkt het? ridecontrol LED bediening LCD Display Walk assist Boost De RideControl zorgt voor de bediening van de

Nadere informatie

Keuzewijzer elektrische fiets

Keuzewijzer elektrische fiets Keuzewijzer elektrische fiets Wie is TestKees? TestKees (Kees Bakker), auteur van deze keuzewijzer, is de onafhankelijke deskundige van de Fietsersbond. Hij test alles: van vouwfietsen en dynamo-laders

Nadere informatie

Saxonette Comfort S 2099,- Saxonette collectie zomer 2012. Marktleider Zelfstandig Elektrisch. Jaar garantie op uw accu!* Kies voor de zekerheid van

Saxonette Comfort S 2099,- Saxonette collectie zomer 2012. Marktleider Zelfstandig Elektrisch. Jaar garantie op uw accu!* Kies voor de zekerheid van Saxonette collectie zomer 2012 Marktleider Zelfstandig Elektrisch 2011 Saxonette Comfort S 11 AH Li-ion 36v (396 Wh) 24 kg 3 kg Tot 60 km (zelfstandig rijdend) Tot 120 km (trapondersteunend) 2099,- Bij

Nadere informatie

Producent van de gemaksfiets

Producent van de gemaksfiets Fietsen op maat van Lintech Inhoudsopgave Fietsen met lage instap 04 Classic 04 Suelo 04 Elektrische fietsen 05 Classic E Drive 05 Suelo E Drive 05 LINbike driewielers 06 De speciale fietsen van Lintech

Nadere informatie

ELEKTRISCHEFIETSEN.COM TEST 2013

ELEKTRISCHEFIETSEN.COM TEST 2013 ELEKTRISCHEFIETSEN.COM TEST 2013 Al 10 jaar het grootste onafhankelijke platform over elektrische fietsen ELEKTRISCHEFIETSEN.COM TEST MAAR LIEFST ELEKTRISCHE FIETSEN 17 De elektrische fiets is niet meer

Nadere informatie

Van Raam maakt mensen mobiel TANDEMS

Van Raam maakt mensen mobiel TANDEMS Van Raam maakt mensen mobiel TANDEMS Tandem Twinny Samen genieten van een dagje erop uit kan met de Twinny. Deze fiets is een Nederlands kwaliteitsprodukt. Makkelijk op- en afstappen door de ruime, lage

Nadere informatie

Van Raam maakt mensen mobiel DRIEWIELFIETSEN

Van Raam maakt mensen mobiel DRIEWIELFIETSEN Van Raam maakt mensen mobiel DRIEWIELFIETSEN VROLIJKE FIETSEN VOOR VROLIJKE KINDEREN Beginnen met fietsen en dan tot de ontdekking komen dat een gewone fiets niet helemaal voldoet aan de stabiliteit en

Nadere informatie

OMBOUWSETS. you. electric MAAK VAN ELKE FIETS EEN ELEKTRISCHE FIETS PRODUCTEN. Makes. want to drive. 17Ah. 200km UW FIETS ELEKTRISCH.

OMBOUWSETS. you. electric MAAK VAN ELKE FIETS EEN ELEKTRISCHE FIETS PRODUCTEN. Makes. want to drive. 17Ah. 200km UW FIETS ELEKTRISCH. Makes you want to drive electric UW FIETS ELEKTRISCH OMBOUWSETS MAAK VAN ELKE FIETS EEN ELEKTRISCHE FIETS rijden 17Ah batterij = 200km * * Met volledig geladen batterij en display op stand 1. PRODUCTEN

Nadere informatie

www.mbk-fietsen.nl MBK

www.mbk-fietsen.nl MBK MBK Passie is onbegrensd enthousiasme en gedrevenheid in het doen wat je leuk vindt. Bij MBK is fietsen onze passie. Wij maken fietsen met overtuiging: ontwikkeld met kennis, gezond verstand en ervaring

Nadere informatie

Altijd fietsen met de wind in de rug!

Altijd fietsen met de wind in de rug! Auteur: Lieve Herremans Foto's: Carl Vandervoort Altijd fietsen met de wind in de rug! Het is je vast ook al overkomen: iemand fietst je vlotjes voorbij terwijl jij zit te zwoegen om vooruit te komen.

Nadere informatie

Een driewielfiets, iets voor u? Blijf langer veilig mobiel

Een driewielfiets, iets voor u? Blijf langer veilig mobiel Een driewielfiets, iets voor u? Blijf langer veilig mobiel Kunt of durft u niet meer op een gewone fiets te fietsen? Bent u al eens (bijna) gevallen met de fiets en maakt dat u onzeker? Heeft u moeite

Nadere informatie

DRIEWIELFIETSEN. voor kinderen en volwassenen

DRIEWIELFIETSEN. voor kinderen en volwassenen DRIEWIELFIETSEN voor kinderen en volwassenen VROLIJKE FIETSEN VOOR VROLIJKE KINDEREN Beginnen met fietsen en dan tot de ontdekking komen dat een gewone fiets niet helemaal voldoet aan de stabiliteit en

Nadere informatie

ELEKTRISCHE FIETSTEST

ELEKTRISCHE FIETSTEST ELEKTRISCHE FIETSTEST 2014 22 ELEKTRISCHE FIETSEN & 3 SPEED PEDELECS Meer en meer elektrische fietsen verschijnen tegenwoordig in het straatbeeld van Nederland. De fietsen worden tegenwoordig door zowel

Nadere informatie

Specialized Turbo S - review

Specialized Turbo S - review Hans Simons Daily AllweatherBiker tikani.simons@online.nl Volledige review is terug te vinden op www.mtbsnake.nl/bikereviews/review-specialized-turbo-s-300512.pdf Eerste indruk Aangetrokken door het strakke

Nadere informatie

De Spark Go is uitgerust met een rotatiesensor en biedt krachtige ondersteuning. De ondersteuning is te bedienen met een eenvoudig LED display. Met he

De Spark Go is uitgerust met een rotatiesensor en biedt krachtige ondersteuning. De ondersteuning is te bedienen met een eenvoudig LED display. Met he De Spark Go is uitgerust met een rotatiesensor en biedt krachtige ondersteuning. De ondersteuning is te bedienen met een eenvoudig LED display. Met het display zijn drie ondersteuningsniveaus te kiezen

Nadere informatie

Een driewielfiets, iets voor u? Blijf langer veilig mobiel

Een driewielfiets, iets voor u? Blijf langer veilig mobiel Een driewielfiets, iets voor u? Blijf langer veilig mobiel Kunt of durft u niet meer op een gewone fiets te fietsen? Bent u al eens (bijna) gevallen met de fiets en maakt dat u onzeker? Heeft u moeite

Nadere informatie

e-bikes Wij testen de nieuwste GELD & RECHT mei 2012 nummer 5 Men neme + 16 e-bikes van verschillende merken en in drie

e-bikes Wij testen de nieuwste GELD & RECHT mei 2012 nummer 5 Men neme + 16 e-bikes van verschillende merken en in drie mei 2012 nummer 5 Wij testen de nieuwste e-bikes Men neme + 16 e-bikes van verschillende merken en in drie prijscategorieën + 10 testrijders + een pittig parcours (inclusief flinke heuvel!). Welke fietsen

Nadere informatie

Bak je fiets. De nieuwe bakfietsen aan u voorgesteld

Bak je fiets. De nieuwe bakfietsen aan u voorgesteld Bak je fiets De nieuwe bakfietsen aan u voorgesteld Tweewielers 1. Cargobike lang van Bakfiets.nl 2. Gazelle Caby van Gazelle 3. 995 van de Fietsfabriek 4. Onderwaterfiets Driewielers 5. Triobike Mono

Nadere informatie

Verder in. Vanaf 549,- deze folder

Verder in. Vanaf 549,- deze folder Pick-up Eigenzinnig, dat is de echte Oer-Hollandse transportfiets van Sparta met voordrager en terugtraprem. Bijzonder in de grote, grijze massa. Voor mensen die lekker én in stijl willen fietsen. De fiets

Nadere informatie

Voorjaar 2015. Elektrische fietsen

Voorjaar 2015. Elektrische fietsen Voorjaar 2015 Elektrische fietsen 2 3 Verleng de garantie op uw nieuwe elektrische Gazelle! INHOUDSOPGAVE Geeft je zin in fietsen! 04 Een helder assortiment 06 Keuze uit vier typen elektrische systemen

Nadere informatie

Alle prijzen in deze brochure zijn af s-hertogenbosch Alle prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen zonder aankondiging vooraf gewijzigd worden De

Alle prijzen in deze brochure zijn af s-hertogenbosch Alle prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen zonder aankondiging vooraf gewijzigd worden De Alle prijzen in deze brochure zijn af s-hertogenbosch Alle prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen zonder aankondiging vooraf gewijzigd worden De algemene voorwaarden van Segway Nederland zijn van toepassing

Nadere informatie

Sachs Bikes collectie 2011

Sachs Bikes collectie 2011 Sachs Bikes collectie 2011 1 Wij maken fietsen makkelijk, het hele jaar door. Dank voor uw interesse in onze elektrische fietsen. Als exclusief importeur van SACHS Bikes in Nederland en België presenteer

Nadere informatie

Najaar 2015. Elektrische fietsen

Najaar 2015. Elektrische fietsen Najaar 2015 Elektrische fietsen 2 3 Verleng de garantie op uw nieuwe elektrische Gazelle! INHOUDSOPGAVE Geeft je zin in fietsen! 0 E-bike of the future 06 Werkkostenregeling 07 Een helder assortiment 08

Nadere informatie

e-bikes testen Pluslezers de nieuwste

e-bikes testen Pluslezers de nieuwste GELD RECHT mei 2013 nummer 5 D O S S I E R Pluslezers testen de nieuwste e-bikes Fietsen met een duwtje in de rug: heerlijk! Meer dan een miljoen e-bikes (fietsen met trapondersteuning) rijden er al rond

Nadere informatie

Begrippen & legenda. Introductie

Begrippen & legenda. Introductie Mijn nieuwe e-bike Introductie Begrippen & legenda 3 Fietsen, altijd goed 4 Batavus nieuws 5 Batavus Aerflow componenten 6 Trots op testresultaten 7 Keuzehulp 8 ION technologie 10 E-motion technologie

Nadere informatie

Profiteer nog voor het einde van 2014 van de subsidie op elektrische scooters

Profiteer nog voor het einde van 2014 van de subsidie op elektrische scooters Profiteer nog voor het einde van 2014 van de subsidie op elektrische scooters Inleiding Ondernemersvereniging Hart Voor De Amsterdamse Straatweg biedt u in samenwerking met NoNoiz Scooters BV de mogelijkheid

Nadere informatie

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl

Elektrische hulpaandrijving. Simpelweg mobiel. Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Simpelweg mobiel. Elektrische hulpaandrijving Klein. Licht. Wendbaar. www.alber.nl Weer meer dingen samen doen, daar hebben we naar uitgekeken. Geniet van meer mobiliteit Van handbewogen naar elektrisch

Nadere informatie

Betrouwbare, robuuste scootmobielen...

Betrouwbare, robuuste scootmobielen... Betrouwbare, robuuste scootmobielen... met een indrukwekkende actieradius, een sterke motor en een prachtig design. www.prestonability.com www.afikim.nu info@prestonability.com Tel NL 036 53 53 580 Tel

Nadere informatie

VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN

VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN VANLIMPURG HANDGEMAAKTE KWALITEITSFIETSEN HANDLEIDING Espacio Nexus 3 en Nexus 8 De elektrische fiets met lage instap hoge actieradius voor een minimumprijs! INHOUDSOPGAVE 1. GEBRUIK TRAPONDERSTEUNING...

Nadere informatie

De opmars. van E-Bikes. verrast. Aangenaam. Leeuwarden 9 Jan Terpstra Cycling World Testdag

De opmars. van E-Bikes. verrast. Aangenaam. Leeuwarden 9 Jan Terpstra Cycling World Testdag Leeuwarden 9 Jan Terpstra Cycling World Testdag De opmars van E-Bikes De tijd dat elektrisch fietsen was voorbehouden aan ouden van dagen, is voorbij. De E-Bike is bezig aan een onstuitbare opmars. Niet

Nadere informatie

Is mijn fiets geschikt om te worden omgebouwd?

Is mijn fiets geschikt om te worden omgebouwd? Is mijn fiets geschikt om te worden omgebouwd? Ja, onze ombouwset van kan in iedere fiets worden ingebouwd. Aan de hand van uw bestaande fiets zorgen wij ervoor dat u een ombouwset ontvangt die is afgestemd

Nadere informatie

enjoy electric INHOUDSOPGAVE 02. C10 04. C20 07. R30 10. C50 12. REFERENTIES 14. ACCESSOIRES 15. +PUNTEN 16. OVER NOVOX 18.

enjoy electric INHOUDSOPGAVE 02. C10 04. C20 07. R30 10. C50 12. REFERENTIES 14. ACCESSOIRES 15. +PUNTEN 16. OVER NOVOX 18. INHOUDSOPGAVE enjoy electric Elektrisch rijden heeft de toekomst. Fossiele brandstoffen zijn eindig en de prijzen daarvan blijven alsmaar stijgen. Het is tijd om verder te kijken naar alternatieven, het

Nadere informatie

DE INNOVATIEVE S-SERIE

DE INNOVATIEVE S-SERIE LUXURY IN MOTION DE INNOVATIEVE S-SERIE Ontdek uw vrijheid met de betrouwbare en veelzijdige scootmobielen van STERLING. Met de goede rij prestaties en het uitstekende comfort heeft u genoeg reden om er

Nadere informatie

E-BIKES 2015-2016 HOLLAND

E-BIKES 2015-2016 HOLLAND E-BIKES 2015-2016 E L E K T R I S C H E F I E T S E N HOLLAND E L E K T R I S C H E S C O O T E R S E L E K T R I S C H E F I E T S E N Prolithium elektrische fietsen Sinds 2007 op de markt en heeft jarenlange

Nadere informatie

Elektrische fiets Pedelec

Elektrische fiets Pedelec Versie 06/2010 Bestnr. 86 20 23 Elektrische fiets Pedelec Alle rechten, ook vertalingen, voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een automatische gegevensbestand,

Nadere informatie

DIVA VERKRIJGBAAR MET 3 OF 7 VERSNELLINGEN. Kenmerken Fashionable 3 versnellingen Hippe kleuren STADSFIETSEN. Specificaties

DIVA VERKRIJGBAAR MET 3 OF 7 VERSNELLINGEN. Kenmerken Fashionable 3 versnellingen Hippe kleuren STADSFIETSEN. Specificaties DIVA VERKRIJGBAAR MET 3 OF 7 VERSNELLINGEN Diva 3 Fashionable 3 versnellingen Hippe kleuren STADSFIETSEN De enige Diva voor de èchte Diva! Uitvoering 3 versnellingen Shimano Nexus met terugtraprem Framematen

Nadere informatie

Forma NEW. De nieuwe professionele cardiolijn voor in uw eigen huis. www.technogym.com

Forma NEW. De nieuwe professionele cardiolijn voor in uw eigen huis. www.technogym.com Forma De nieuwe professionele cardiolijn voor in uw eigen huis NEW www.technogym.com Professioneel hardlopen in uw eigen huis. Run Forma is ontwikkeld op basis van de technologie en biomechanica van de

Nadere informatie

Elektrische fietsen. Collectie 2014. BikkelBikesbrochure2014_OK.indd 1 18-02-2014 23:07:50

Elektrische fietsen. Collectie 2014. BikkelBikesbrochure2014_OK.indd 1 18-02-2014 23:07:50 Elektrische fietsen Collectie 2014 BikkelBikesbrochure2014_OK.indd 1 18-02-2014 23:07:50 2 BikkelBikesbrochure2014_OK.indd 2 18-02-2014 23:07:52 Elektrische fietsen Kennismaken met de nieuwe Bikkel collectie

Nadere informatie

elektrische FIETS wijzer Alles wat je moet weten over elektrisch fietsen

elektrische FIETS wijzer Alles wat je moet weten over elektrisch fietsen elektrische FIETS wijzer Alles wat je moet weten over elektrisch fietsen 2 Kiezen voor elektrisch is kiezen voor meer rijcomfort Ruim 80% van de elektrische fiets kopers vindt rijcomfort het allerbelangrijkste

Nadere informatie

Als de gesmeerde bliksem

Als de gesmeerde bliksem Als de gesmeerde bliksem De elektrische fiets is een verkoopsucces. Veel fietsers zijn dol op het extra duwtje in de rug. Maar wanneer heb je precies trapondersteuning nodig? Waar moet je op letten als

Nadere informatie

Inleiding. en meerwaarde te creëren door: 2GOability is een professionele fabrikant van mobiliteitshulpmiddelen.

Inleiding. en meerwaarde te creëren door: 2GOability is een professionele fabrikant van mobiliteitshulpmiddelen. Productcatalogus Inleiding 2GOability is een professionele fabrikant van mobiliteitshulpmiddelen. Producten van een hoge kwaliteit, betrouwbaar en vriendelijk geprijsd. Eenvoudig in gebruik en onderhoud

Nadere informatie

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA

NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A New Holland Serie TCD-A tractoren Modellen TC27DA, TC40DA en TC45DA NEW TCD-A Stijlvolle werkpaarden die de bestaande normen verleggen. Er zijn weinig compacte tractoren die zowel de sterke prestaties

Nadere informatie

BON GRATIS ONDERHOUD

BON GRATIS ONDERHOUD ACTIE EN PRIJZEN GELDIG VAN 1 APRIL T.E.M. SEPTEMBER 2016 BON GRATIS ONDERHOUD TIJDENS DE EERSTE 6 MAANDEN BIJ PRESTIGE FIETSEN VOORNAAM:... NAAM:... Ma, di, woe, vrij 9u30-12u en 13u30-18u do gesloten

Nadere informatie

Curve. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740

Curve. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Curve Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Elektrische Babboe Curve. Deze handleiding geeft u meer informatie

Nadere informatie

Doe gewoon, rij Pointer...

Doe gewoon, rij Pointer... collectie 2010/2011 Met zonnig weer is het altijd lekker fietsen maar ook onder andere weersomstandigheden wilt u comfortabel en veilig de weg op. De rijwielen die Pointer u te bieden heeft worden gemaakt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Inhoud

Gebruikershandleiding Inhoud Gebruikershandleiding Inhoud 1 Overzicht onderdelen...4 2 Display en bediening... 6 2.1 Functies stuurbediening... 6 2.2 Functies display... 7 2.3 Gashendel (Optioneel)... 9 3 atterijpakket en lader...

Nadere informatie

Comfort scootmobielen

Comfort scootmobielen Scootmobielen Comfort scootmobielen Een scootmobiel die echt comfortabel veert, zeer licht en koersvast stuurt en door de ergonomische stoel lekker zit. Kortom, een scootmobiel waarop u ontspannen rijdt.

Nadere informatie

Pilot vmbo TWT BAT Beroepstaken. Tweewielers; Elektronica op de fiets

Pilot vmbo TWT BAT Beroepstaken. Tweewielers; Elektronica op de fiets Pilot vmbo TWT BAT Beroepstaken Tweewielers; Elektronica op de fiets Naam: Klas: 2 Beroepstaak Elektronica op de fiets Meneer de Wild gaat naar de fietsenwinkel. Zijn kleinzoon is gauw jarig en die wil

Nadere informatie

retro Het brede stuur, het comfortabele zadel en de klassieke looks maken de Retro tot een echte Easy Rider. Opstappen en rijden maar!

retro Het brede stuur, het comfortabele zadel en de klassieke looks maken de Retro tot een echte Easy Rider. Opstappen en rijden maar! catalogus 2009 retro krachtige schijfrem overzichtelijk dashboard ruime opbergruimte onder het zadel Het brede stuur, het comfortabele zadel en de klassieke looks maken de Retro tot een echte Easy Rider.

Nadere informatie

Typhoon Eenvoudig te manoeuvreren Typhoon True Track

Typhoon Eenvoudig te manoeuvreren Typhoon True Track Invacare Typhoon Eenvoudig te manoeuvreren De Invacare Typhoon is dé elektrische rolstoel voor de actieve gebruiker. De centrale aandrijving garandeert extra gemak bij het manoeuvreren en het Walking Beam

Nadere informatie

Comfort scootmobielen

Comfort scootmobielen Scootmobielen Comfort scootmobielen Een scootmobiel die echt comfortabel veert, zeer licht en koersvast stuurt en door de ergonomische stoel lekker zit. Kortom, een scootmobiel waarop u ontspannen rijdt.

Nadere informatie

POWERTOOLS VOOR PROFESSIONALS 09/2015

POWERTOOLS VOOR PROFESSIONALS 09/2015 4 POWERTOOLS VOOR PROFESSIONALS 09/2015 KRACHTIG & COMPACT EY 74A2 LJ2G / PN2G / X Accu-schroef/boormachine 2 Nieuwe borstelloze motor De nieuwe grotere motor zorgt voor meer kracht en efficiëntie (vergeleken

Nadere informatie

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens

Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens Accu en oplader instructies: Eigen bedrijfsgegevens 1. Als u de accu helemaal leeg hebt gereden, zorg er dan voor dat u uw accu kort hierna weer aan de lader zet (binnen enkele uren). 2. Laat de accu nooit

Nadere informatie

E-bikes Extra energie, wanneer u dat wilt. Ik kom overal ontspannen aan en houd energie over door het duwtje in de rug. Ina van Geels (52)

E-bikes Extra energie, wanneer u dat wilt. Ik kom overal ontspannen aan en houd energie over door het duwtje in de rug. Ina van Geels (52) editie 2 Ik kom overal ontspannen aan en houd energie over door het duwtje in de rug. Ina van Geels (52) E-bikes Extra energie, wanr u dat wilt Nog nooit was fietsplezier zo vanzelfsprekend als met onze

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS

Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gebruikershandleiding Puch Radius, State of the Art, Boogy BMS Gefeliciteerd! U heeft gekozen voor een fiets met elektrische ondersteuning, de E-bike. Uw E-bike zal u door zijn elektrische ondersteuning

Nadere informatie

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning

Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met elektrische ondersteuning Gebruikersinstructies Led Display, accu en lader V2.4 Double Performance BV Antwerpseweg 13/1 2803 PB Gouda Tel: 0182-573833 Gebruikersinstructies LED display, accu en lader voor handbikes uitgevoerd met

Nadere informatie

De Vakantiefietser NL 2014. Amsterdam

De Vakantiefietser NL 2014. Amsterdam NL 2014 RIDE IT ALL, ALL THE TIME Perfectie als resultaat van voortdurende verbetering van samenhangende details van een functionele eenheid wordt door geen ander fietsmerk zo serieus genomen als bij idworx!

Nadere informatie

RIDE IT ALL, ALL THE TIME

RIDE IT ALL, ALL THE TIME NL 2014 RIDE IT ALL, ALL THE TIME Perfectie als resultaat van voortdurende verbetering van samenhangende details van een functionele eenheid wordt door geen ander fietsmerk zo serieus genomen als bij idworx!

Nadere informatie

Alle punten op een rij

Alle punten op een rij 2012 TEST STICHTING ELEKTRISCHEFIETSEN.COM TEST 15 ELEKTRISCHE FIETSEN Alle punten op een rij AUGUSTUS 2012 Er verschijnen steeds meer verschillende elektrische fietsen op de openbare wegen. Waarom nog

Nadere informatie

Fold-E Gebruikshandleiding

Fold-E Gebruikshandleiding Gebruikshandleiding Fold-E Gebruiksaanwijzing In deze gebruikershandleiding vindt u alle informatie over de juiste omgang met uw E-bike. Wij raden u daarom aan om deze handleiding zorgvuldig door te lezen.

Nadere informatie

Where you want to be.

Where you want to be. Where you want to be. Where you want to be. 2 Betrouwbaar en uiterst functioneel in al zijn eenvou d. Ontworpen voor een mobiel leven voor iederee n die dit anders niet zouden hebben. De Sterling scooters

Nadere informatie

test Tekst Gijs Loning Fotografie Allart Blaauboer

test Tekst Gijs Loning Fotografie Allart Blaauboer 40 test Tekst Gijs Loning Fotografie Allart Blaauboer Mag het een versnelling meer zijn? Test: 6 Pinion trekkingfietsen Derailleurversnelling bestaat al sinds mensenheugenis. De Rohloff versnellingsnaaf

Nadere informatie

Stadsfietsen trappen te zwaar

Stadsfietsen trappen te zwaar Stadsfietsen trappen te zwaar Veel fietsers in de stad komen nauwelijks vooruit. Ze ploeteren voort op een slecht rijdende fiets. En ook gloednieuwe fietsen trappen direct uit de winkel trappen soms al

Nadere informatie

Super helder in een compact design

Super helder in een compact design S Super helder in een compact design OVERWELDIGENDE LICHTOPBRENGST VOOR ELKE NACHTRIT Universal Bike Lights met hoogwaardige kwaliteit is meer dan alleen fietsverlichting. De mountainbiker van tegenwoordig

Nadere informatie

Samen uit. Samen thuis.

Samen uit. Samen thuis. Samen uit. Samen thuis. Met mijn Batavus BATAVUS.NL 3 E-bike collectie 4 Samen uit. Samen thuis. met mijn Batavus. Korte ritjes naar je werk of naar het winkelcentrum. Lange fietstochten in het weekend

Nadere informatie

Keuzewijzer elektrische fiets

Keuzewijzer elektrische fiets Keuzewijzer elektrische fiets Het aanbod van elektrische fietsen is enorm. Deze brochure helpt je bij de keuze van een passende elektrische fiets. Door de trapondersteuning kunnen grotere afstanden duurzaam

Nadere informatie

The new era. De nieuwe Active Line

The new era. De nieuwe Active Line Augustus 2013 / NL The new era. De nieuwe www.the-new-era.com Robert Bosch GmbH Bosch ebike Systems Postfach 1342 72703 Reutlingen Germany www.bosch-ebike.com www.facebook.com/boschebikesystems Bosch ebike

Nadere informatie

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf

DE NIEUWE PRIUS. De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS De meest innovatieve Toyota overtreft zichzelf DE NIEUWE PRIUS DYNAMISCH, EIGENTIJDS, EFFICIENT De oorspronkelijke Prius was bij zijn introductie in 1997 een regelrechte sensatie. Met de

Nadere informatie

COMFORTLIFT TWO FUNCTIONALITEIT IN HAAR MEEST COMPACTE VORM

COMFORTLIFT TWO FUNCTIONALITEIT IN HAAR MEEST COMPACTE VORM 0800 20 950 www.comfortlift.be COMFORTLIFT TWO FUNCTIONALITEIT IN HAAR MEEST COMPACTE VORM www.comfortlift.be COMFORTLIFT TWO De traplift op twee buizen Het eerste dat u opvalt, is dat de TWO eigenlijk

Nadere informatie

3.0. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740

3.0. Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 3.0 Babboe BV Saljoet 3 3824 MD Amersfoort info@babboe.nl tel: 033-7410740 Inleiding Hartelijk gefeliciteerd met de aanschaf van de Elektrische Babboe City. Deze handleiding geeft u meer informatie over

Nadere informatie

Stads- en Trekkingfietsen

Stads- en Trekkingfietsen Stads- en Trekkingfietsen Najaar 2015 2 3 GEEFT JE ZIN IN FIETSEN! Genieten van de buitenlucht, de wind door je haren voelen en je hoofd leeg maken: fietsen geeft energie. Al vanaf 1892 maakt Gazelle de

Nadere informatie

ULTIMATE ASSORTIMENT JAARLIJKSE NATIONALE FIETSTEST GAZELLE ULTIMATE ALS BESTE GETEST!

ULTIMATE ASSORTIMENT JAARLIJKSE NATIONALE FIETSTEST GAZELLE ULTIMATE ALS BESTE GETEST! Najaar 2015 2 INHOUDSOPGAVE 3 JAARLIJKSE NATIONALE FIETSTEST GAZELLE ALS BESTE GETEST! ASSORTIMENT DE GAZELLE T1 EN T2I HM ZIJN IN DE NATIONALE FIETSTEST 2015 BEIDE MET DE HOOGST MOGELIJKE BEOORDELING

Nadere informatie

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens

Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Toolbox-meeting Rijden met aanhangwagens Unica installatietechniek B.V. Schrevenweg 2 8024 HA Zwolle Tel. 038 4560456 Fax 038 4560404 Rijden met aanhangwagens Het gebruik van aanhangwagens in de bouw en

Nadere informatie

Frisse energie voor fietsend en scooterend Nederland

Frisse energie voor fietsend en scooterend Nederland fresh energy producten 2008-1.3 Frisse energie voor fietsend en scooterend Nederland Nederland is klaar voor een mobiele innovatie. We hebben genoeg van files, parkeerproblemen en uitlaatgassen. Fietsen

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF DOK TOER Oktober 2013

NIEUWSBRIEF DOK TOER Oktober 2013 Inleiding In ons wegprogramma hebben wij nog twee tochten staan voor de maand oktober. De Sluitingstocht is in hetzelfde weekeinde als de eerste ATB-tocht van de gezamenlijke verenigingen in de Kop van

Nadere informatie

Middenklasse e-bikes. Mooi. Alleen nog een fietstas op de achterdrager en niemand die ziet dat je met een e-bike onderweg bent. XX E-BIKE & TREKKING

Middenklasse e-bikes. Mooi. Alleen nog een fietstas op de achterdrager en niemand die ziet dat je met een e-bike onderweg bent. XX E-BIKE & TREKKING T E S T Middenklasse e-bikes Mooi. Alleen nog een fietstas op de achterdrager en niemand die ziet dat je met een e-bike onderweg bent. BATAVUS GENOVA E-GO - BIKKEL IBEE CY - GAZELLE ORANGE PURE INNERGY

Nadere informatie

Mijn nieuwe e-bike. Altijd Batavus.

Mijn nieuwe e-bike. Altijd Batavus. Mijn nieuwe e-bike Altijd Batavus. Batavus B.V. Postbus 515 8440 AM Heerenveen Internet www. Altijd Batavus. De e-bike is zeer populair. De grote voordelen van comfortabele trapondersteuning worden door

Nadere informatie

De gloednieuwe. volvo V40. it s you

De gloednieuwe. volvo V40. it s you De gloednieuwe volvo V40 it s you volvocars.be ontmoet de gloednieuwe V40 KLEINE VOLVO, GROOTS KARAKTER Bij Volvo draait bij elk ontwerp van een nieuwe wagen alles om mensen. U, als uitgangspunt dus een

Nadere informatie

Factoren die het bereik beïnvloeden Overige gegevens. Overzicht van de onderdelen

Factoren die het bereik beïnvloeden Overige gegevens. Overzicht van de onderdelen Inhoudsopgave 1 Algemeen 1.1 Zo gebruikt u deze handleiding goed 1. Service en technische ondersteuning Veiligheid.1 EnergyPak. Oplader. Bagagedrager NL Bereik.1. Factoren die het bereik beïnvloeden Overige

Nadere informatie

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. BMX race fiets

Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software http://www.foxitsoftware.com For evaluation only. BMX race fiets BMX race fiets Koop een fiets die zo goed mogelijk bij jouw lichaam past. Dat wil zeggen dat hij niet te klein maar ook niet te groot moet zijn. Hij moet aangepast zijn voor jouw lichaamslengte en kracht.

Nadere informatie

HULPMIDDELENINFO MEEFIETSEN AANHANGFIETS MET ÉÉN WIEL MET TWEE WIELEN

HULPMIDDELENINFO MEEFIETSEN AANHANGFIETS MET ÉÉN WIEL MET TWEE WIELEN HULPMIDDELENINFO MEEFIETSEN Personen die niet zelfstandig kunnen fietsen of die zich niet zelfstandig in het verkeer kunnen begeven, kunnen nood hebben aan een hulpmiddel om mee te fietsen. Deze personen

Nadere informatie

Het beproefde ebike-systeem. Classic+

Het beproefde ebike-systeem. Classic+ Augustus 2013 / NL Het beproefde ebike-systeem. Classic+ www.the-new-era.com Robert Bosch GmbH Bosch ebike Systems Postfach 1342 72703 Reutlingen Germany www.bosch-ebike.com www.facebook.com/boschebikesystems

Nadere informatie

SUPERIEURE VORMGEVING

SUPERIEURE VORMGEVING SUPERIEURE VORMGEVING REEDS 40 JAAR STREVEN NAAR PERFECTIE Life Fitness, het bedrijf dat de originele Lifecycle -fiets op de markt bracht, introduceert nu de Lifecycle GX. Deze fiets is biomechanisch ontworpen,

Nadere informatie

Invacare Moover Delta II

Invacare Moover Delta II Invacare Moover Delta II Onafhankelijkheid en veiligheid De Invacare Moover Delta scooter werd ontwikkeld om mensen in staat te stellen een leven buitenshuis te hebben. Met de nadruk op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid

Nadere informatie

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN. Bronnen: UCI/KNWU

FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN. Bronnen: UCI/KNWU FIETSMETINGEN BIJ WIELERWEDSTRIJDEN Bronnen: UCI/KNWU Positie regels Plaats van het traditionele stuur Plaats van de stuur extensies Meting punt van de shifters Hoogte van het stuur extensies Positie van

Nadere informatie

1 [ 100% ] Rollators

1 [ 100% ] Rollators [ 100% ] Rollators 1 2 3 Gemino 100% rollator voor u! Bent u op zoek naar een rollator die helemaal bij u past en waarmee u comfortabel en vol vertrouwen kunt wandelen, of u nu onderweg bent of thuis?

Nadere informatie

>> Prijslijst smart ebike.

>> Prijslijst smart ebike. >> Prijslijst smart ebike. Geldig vanaf 1 januari 2015 smart.com smart - een merk van Daimler. >2 >> Inhoud Catalogusprijzen 4 Standaarduitrusting 5 Toebehoren 6 Mercedes-Benz Financial 7 Prijzen geldig

Nadere informatie

GAZELLE GEEFT JE ZIN IN FIETSEN!

GAZELLE GEEFT JE ZIN IN FIETSEN! Elektrische fietsen 2 3 INHOUDSOPGAVE GEEFT JE ZIN IN FIETSEN! Genieten van de buitenlucht, de wind door je haren voelen en je hoofd leeg maken: fietsen geeft energie. Al vanaf 1892 maakt Gazelle de mooiste

Nadere informatie

Santos algemeen - Uitgave oktober 2014. zijn Santos

Santos algemeen - Uitgave oktober 2014. zijn Santos antos algemeen - Uitgave oktober 2014 zijn antos Custombuilt Wij van antos willen graag de beste fiets bouwen, voor jou. Daarom bouwen we voor iedereen een unieke fiets; Custombuilt. Voordat we gaan bouwen,

Nadere informatie

Elektrische fietsen. Extra energie wanneer u wilt!

Elektrische fietsen. Extra energie wanneer u wilt! Elektrische fietsen Extra energie wanneer u wilt Ontdek het gemak van elektrisch fietsen Bij Gazelle zeggen we altijd: Ga lekker fietsen Maar met tegenwind of zware boodschappen is fietsen niet altijd

Nadere informatie

Power Tools voor professionals

Power Tools voor professionals Kitpistolen 2012 /2013 Power Tools voor professionals 14,4 V met 4,2 AH voor de beste prestaties: het hoogste batterij niveau EY 3654 NQW met 2 x 7,2 V / 2,8 Ah Ni-MH accu Geschikt voor 600 ml worsten

Nadere informatie

Silent Gliss rolgordijnsystemen

Silent Gliss rolgordijnsystemen Silent Gliss rolgordijnsysteem 4830 Silent Gliss rolgordijnsystemen Het voordeel van Silent Gliss De heldere belijning van de rolgordijnen sluit perfect aan op moderne architectuur- en interieurontwerp.

Nadere informatie

Batavus, door mensen gemaakt

Batavus, door mensen gemaakt Batavus, door mensen gemaakt Introductie Stadsfietsen 13 Sportieve fietsen 36 Kinderfietsen 42 Inhoudsopgave 3 Old Dutch 14 Galibier 37 Snake 12 & 16 43 Batavus merkwaarden 4 Old Dutch Plus 15 Tourmalet

Nadere informatie

the positive experience

the positive experience the positive experience Twade is een merk met een positieve beleving voor fietsen. De Twade fietsen zijn sportief en tevens voorzien van alle gemakken. Fietsen is een beleving die met Twade fietsen positief

Nadere informatie

Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden.

Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden. Veelzijdige Rider met optionele 94, 103 of 112 cm Combi maaidekken, het aanbieden van eersteklas BioClip en achteruitworp snijden. Geschikt voor landeigenaren die de vraag superieure efficiency, wendbaarheid

Nadere informatie

Elmo@work. Veiligheid elektrische fiets Brussel, 5 mei 2014 Philip Vaneerdewegh

Elmo@work. Veiligheid elektrische fiets Brussel, 5 mei 2014 Philip Vaneerdewegh Elmo@work Veiligheid elektrische fiets Brussel, 5 mei 2014 Philip Vaneerdewegh OVERZICHT 1. Wat is een elektrische fiets 2. Algemene veiligheidsproblemen fiets 3. Veiligheidsproblemen elektrische fiets

Nadere informatie

www.simplex-fietsen.com Collectie Stadsfietsen Sportfietsen E-Bikes

www.simplex-fietsen.com Collectie Stadsfietsen Sportfietsen E-Bikes www.simplex-fietsen.com Collectie Stadsfietsen Sportfietsen E-Bikes STADS FIETSEN Lucca Stadsfi ets 28 Complete, vlotte stadsfi ets met aluminium frame, geschikt voor dagelijks gebruik. Deze mooie fi ets

Nadere informatie