Advocaten en notarissen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Advocaten en notarissen"

Transcriptie

1 Advocaten en notarissen

2 Dirkzwager in cijfers 3kantoren: Nijmegen en Arnhem 260 medewerkers 31vennoten 117 juristen 98 advocaten 19 (kandidaat-) notarissen top 15kantoor in Nederland

3 De specialismen van Dirkzwager Advocatuur Ondernemingsrecht Aanbestedingsrecht Commercieel vastgoed Aansprakelijkheidsrecht, schade en verzekering Arbeidsrecht Insolventierecht Gezondheidsrecht Intellectueel eigendom en IT-recht Vastgoed Huurrecht Overheid Personen- en familierecht Energierecht German Desk Pensioenrecht Notariaat Ondernemingsrecht Onroerend goed Personen- en familierecht

4 Allergenen Risico of kans?

5 Regelgeving per 13 december Verordening 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedselinformatie aan consumenten ( de Voedselinformatie- Verordening of de Verordening ) 2. Warenwetbesluit informatie levensmiddelen ( WIL ) 3. Warenwetregeling allergeneninformatie niet-voorverpakte levensmiddelen ( de Warenwetregeling )

6 Verplichtingen voor... Levensmiddelenbedrijf onder wiens naam of handelsnaam het levensmiddel in de handel wordt gebracht. Onderneming die al dan niet met winstoogmerk actief is in enig stadium van de productie, verwerking en distributie van levensmiddelen. Info verstrekken door: o o ieder levensmiddelenbedrijf dat voedsel levert aan grote cateraars en eindverbruikers (consumenten) de grote cateraar zelf Grote cateraar: in het kader van een bedrijfsactiviteit voedsel bereiden dat klaar is voor consumptie door de eindverbruiker. Bijvoorbeeld: restaurants, kantines, scholen, zorginstellingen en cateringbedrijven Dus niet: begin- of tussenschakel die niet aan de grote cateraar levert!

7 Levensmiddelenbedrijf? Verplichtingen uit Verordening? Voeding serveren tijdens liefdadigheidsactiviteiten, bij een buurtfeest en vergaderingen? Overheid? Transportbedrijf? (rederij, vliegtuigmaatschappij)

8 Burgerlijk wetboek Artikel 6:185 e.v. BW Risicoaansprakelijkheid Artikel 6:185 e.v. BW (Productaansprakelijkheid) roerende zaken dood of lichamelijk letsel, en schade aan een andere zaak in de privésfeer. Verdere kernbegrippen bij productaansprakelijkheid: Producent Gebrek Daarnaast schuldaansprakelijkheden, zoals onrechtmatige daad (6:162 BW) en soms wanprestatie (6:74 BW)

9 Artikel 6:187 lid 2 t/m 4 BW Ruime interpretatie: fabrikant van - een eindproduct, - grondstof of - een onderdeel naamgever : een ieder die zich als producent presenteert door naam, merk of ander onderscheidingsteken op het product ( quasi producent ) private label ( huismerk ) Verordening: levensmiddelenbedrijf onder wiens naam of handelsnaam het levensmiddel in de handel wordt gebracht. Verantwoordelijkheid voor alle stadia van de productie. Wijkt dus af van civiele norm productaansprakelijkheid

10 Daarnaast: een ieder die een product in de Europese Economische Ruimte brengt om te verstrekken in het kader van zijn commerciële activiteiten wordt beschouwd als producent Let op: alleen beroeps- of bedrijfsmatige producenten (185 lid 1 c) Ook dat zien wij terug in de Voedselinformatie-Verordening ( in het kader van een bedrijfsactiviteit ) Niet kunnen vaststellen wie de producent is? Dan elke leverancier als producent te beschouwen,...tenzij hij (binnen redelijke termijn) de identiteit meedeelt van de producent of van degene die hem het product heeft geleverd.

11 Afschuiven naar producent of voorman? Geldt dat ook wanneer die voorman of producent geen verhaal biedt? Afschuifmogelijkheid geldt niet voor de naamgever van het product Ook de producent kan niet afschuiven Producent en naamgever kunnen naast elkaar (hoofdelijk) aansprakelijk zijn dan: contractuele verhoudingen voor interne draagplicht afschuiven sluit aansprakelijkheid van leverancier obv andere gronden niet uit (6:193) dan schuldaansprakelijkheid, geen risicoaansprakelijkheid Bij consumentenkoop kanalisatie naar naamgever en producent!

12 Consumentenkoop (artikel 7:24 BW) Bij consumentenkoop kan de koper (consument) de verkoper aanspreken als een zaak is afgeleverd die niet de eigenschappen bezit die de koper op grond van de overeenkomst mocht verwachten (zie voor een invulling van dit begrip artikel 7:17 BW). Maar als de tekortkoming bestaat uit een gebrek als bedoeld in de PA-afdeling, dan is de verkoper niet aansprakelijk voor schade als in die afdeling bedoeld, tenzij a. hij het gebrek kende of behoorde te kennen, b. hij de afwezigheid van het gebrek heeft toegezegd of c. zaakschade lager dan het voor productaansprakelijkheden geldende franchisebedrag ( 500,--) Als de verkoper de schade van de koper vergoedt ex lid 2 onder a of b, is de koper verplicht zijn rechten uit de PA-afdeling aan de verkoper over te dragen (7:24 lid 3).

13 Casus U maakt een private label voor een inkoopcombinatie Winkelier-franchisenemer verkoopt uw product aan een consument Product is gebrekkig Consument spreekt winkelier aan. Kan de winkelier de consument verwijzen naar o o u als fabrikant? de naamgever van het private label? U levert uw eigen product rechtsreeks aan de winkelier. De winkelier vergoedt de schade van de consument. o o Kan de winkelier dat op u verhalen? Kunt u dat door een contract met de winkelier verhinderen?

14 Voedselinformatie-verordening, verplichtingen ten aanzien van... Welke informatie bij voedselleveringen verplicht moet worden verstrekt Hoofdlijnen: naam en herkomst van het levensmiddel, de samenstelling (waaronder de eventuele aanwezigheid van allergenen of intoleranties), en gebruiksvoorschriften en -waarschuwingen. De wijze van informatieverstrekking Dus aan welke eisen die verplichte informatie (en ook de op vrijwillige basis verstrekte informatie) moet voldoen.

15 Allergieën of intoleranties veroorzakende stoffen Bijlage 2 bij de Verordening, 14 allergenen : 1. glutenbevattende granen; 2. schaaldieren en producten obv schaaldieren; 3. eieren en producten obv eieren; 4. vis en producten obv vis muv bepaalde toepassingen van visgelatine; 5. aardnoten en producten obv aardnoten; 6. soja en producten obv soja muv van bepaalde toepassingen; 7. melk en producten obv melk (incl lactose) muv bepaalde toepassingen van melk; 8. een groot aantal notensoorten; 9. selderij en producten obv selderij; 10. mosterd en producten obv mosterd; 11. sesamzaad en producten obv sesamzaad; 12. zwaveldioxide en sulfieten, bepaalde concentraties; 13. lupine en producten op basis van lupine; 14. weekdieren en producten op basis van weekdieren.

16

17 Wanneer allergenen vermelden? Alle allergene stoffen moeten worden vermeld wanneer deze zijn gebruikt bij de bereiding. Zowel bij voorverpakte als bij niet-voorverpakte levensmiddelen. Niet als allergeen in benaming voorkomt ( notencake ) Drempelwaarde? Nee: ook als er een kleine hoeveelheid allergene stof in de bereiding is gebruikt moet dit in beginsel worden vermeld. Kruisbesmetting/contaminatie: o Bereiding o Bewaren o Vervoeren

18 Deadly allergic to nuts Zaak KLM passagier Noor woonachtig in VS VS Schiphol - Accra (Ghana) I am deadly allergic to nuts and shellfish couscous anafylactische shock Rechtbank Amsterdam 30 juli 2014 (ECLI:NL:RBAMS:2014:4230)

19 Oordeel rechtbank (1) Gebruik bij bereiding niet aangetoond: KLM heeft de ingrediëntenlijst van het couscousgerecht overgelegd en hierop staan geen noten en/of schaaldieren vermeld. Dat het gerecht desondanks dergelijke producten bevatte, is gesteld noch gebleken en kan daarom niet worden aangenomen. Volgens de rechtbank was het, indien ervan uit wordt gegaan dat de passagier inderdaad gewezen heeft op zijn allergie, aan KLM om de passagier geen voedsel te serveren waarvan duidelijk was dat dit noten en/of schaaldieren bevatte.

20 Oordeel rechtbank (2)...en: geen aansprakelijkheid voor kruiscontaminatie Suggestie van de passagier dat er wellicht een nootje in het gerecht terecht is gekomen, is te vaag. Ook de mogelijkheid van allergie voor overgebrachte sporen leidt niet tot aansprakelijkheid van KLM. Niet gebleken is dat de passagier de stewardess heeft verteld dat zijn allergie zo ernstig was. De zorgplicht van een stewardess (waarvan geen vergaande medische kennis mag worden verwacht) gaat niet zo ver dat zij doorvraagt naar de ernst van de allergie: de passagier had daarop zelf dienen te wijzen.

21 Wijze van informatieverstrekking allergenen Spontaan melden Vóór de aankoop of keuze Juist/correct Eenvoudig en gemakkelijk te begrijpen Verschil voorverpakt en niet-voorverpakt Let op: verpakt! Levensmiddelen die niet bestemd zijn voor de eindverbruiker of grote cateraar

22 Niet-voorverpakt Allergeneninformatie hoeft niet op een etiket of (menu)kaart, maar moet wel op eenvoudige wijze beschikbaar zijn voor consument. Schriftelijk Duidelijk zichtbaar voor publiek aanbrengen op voorwerp waarin/waarop het levensmiddel zich bevindt, of op een daarboven geplaatst(e) bord of kaart, bv: o schriftelijk op silo s, schepbakken en spendersystemen o een informatieklapper op de vitrine of toonbank Mondeling o Maar dan wel: op de plaats van verkoop een duidelijk zichtbare vermelding bij het personeel terecht te kunnen voor allergeneninformatie (art 3 Warenwetreg.) o Aanwijzingen NVWA om inhoud en betrouwbaarheid vd communicatie te borgen.

23

24 Voorverpakt Rechtstreeks op een etiket of de verpakking (NB verkoop op afstand) Duidelijk zichtbaar op één plek op de verpakking ( in één gezichtsveld ) Duidelijke leesbare, onuitwisbare letters (lettergrootte is voorgeschreven) Specifiek voor allergenen: typografie die zorgt voor duidelijk onderscheid van de rest van de lijst met ingrediënten, bijvoorbeeld door middel van het lettertype, de stijl of de achtergrondkleur Nederlandse taal (Warenwetbesluit) Minder strenge eisen voor en

25 Verkoop op afstand Webwinkel? Wie verantwoordelijk? Cadeauverpakking gevuld met heerlijke streekproducten... Welke informatie vóór afsluiten koop? Welke informatie bij aflevering? Voor meer informatie, neem contact met ons op...

26 Gebrek bij productaansprakelijkheid (Artikel 6:186 lid 1 BW) Indien het niet de veiligheid biedt die men daarvan mag verwachten, alle omstandigheden in aanmerking genomen. In het bijzonder a. de presentatie van het product; (geïndiceerde of geadviseerde gebruik, gebruiksaanwijzing, waarschuwingen etc.) a. het redelijkerwijs te verwachten gebruik van het product (gemiddelde gebruiker); b. het tijdstip waarop het product in het verkeer werd gebracht ( ex tunc ). a+b ook afstemmen op ondeskundige gebruiker, maar geen aansprakelijkheid voor apert onjuist en/of onvoorzichtig gebruik of inherent gevaar. Richtlijn 2001/95 (Algemene Productveiligheid), art. 2 sub b onder iii

27 Geen gebrek...uitsluitend omdat nadien een beter (veiliger) product in het verkeer is gebracht (artikel 6:186 lid 2 BW) Uit Verordening volgt dat levensmiddelen die vóór 13 december 2014 in de handel zijn gebracht en zijn geëtiketteerd terwijl zij niet voldoen aan de bepalingen van de Verordening, verhandeld mogen worden totdat de voorraden zijn uitgeput. Hoe zit het met? Casus ontplofte jerrycan Casus kogelvrij vest en gelijktijdig beter product op markt Casus hagelkogel in wildgerecht

28 Hoe ver gaan? Vrijwillig te verstrekken informatie May contain... Anders gebrekkig product? 24 maart jl. recall ivm sporen van cashewnoten in pastasaus Let op: Andere aanduidingen, afbeeldingen of materialen dan de verplichte vermeldingen (dus ook de op vrijwillige basis te verstrekken informatie) mogen de verplichte informatie niet verbergen, minder zichtbaar maken, aan de aandacht onttrekken of onderbreken.

29 California proposition 65

30 Algemene disclaimer? 'Het is niet uitgesloten dat onze gerechten allergenen bevatten Voorwaarde van voldoende nauwkeurige voedselinformatie?

31 Risico momenten/punten Informeren van eindgebruiker Kennis bij werknemers (mn bij horeca) Kruiscontaminatie? Wijzigen receptuur (ook grondstoffen/subingrediënten) Allergenenregistratie in eigen bedrijf Informatie van leverancier/producent, eerdere schakels in voedselketen

32 Maak kennis met dirkzwagerbibliotheek.nl In mediatheek van de bibliotheek: Ebook De nieuwe etiketteringsvoorschriften

33 Actuele kennis van wet- en regelgeving Jurispruden tie Contactpersoon: Mascha Timpert-de Vries Dirkzwager zorgt dat u Advocatuur het Arnhem weet. Postbus DA Arnhem Notariaat Arnhem Postbus AC Arnhem Kantoor Velperpoort Kantoor Velperpoort Velperweg 1 Verlperweg BZ Arnhem 6824 BZ Arnhem T +31 (0) T +31 (0) F +31 (0) F +31 (0) E info@dirkzwager.nl E info@dirkzwager.nl I I Advocatuur Nijmegen Postbus AB Nijmegen Kantoor Stella Maris Van Schaeck Mathonsingel AN Nijmegen T +31 (0) F +31 (0) E info@dirkzwager.nl I Notariaat Nijmegen Postbus BC Nijmegen Kantoor Stella Maris Van Schaeck Mathonsingel AN Nijmegen T +31 (0) F +31 (0) E info@dirkzwager.nl I

advocaten & notarissen

advocaten & notarissen advocaten & notarissen ZAKEN DOEN MET DUITSLAND JURIDISCHE ASPECTEN Susanne Hermsen Rechtsanwältin en advocaat Hoe aan de slag in Duitsland Hoe aan de slag in Duitsland? 100% ervoor gaan! Eigen werknemer

Nadere informatie

Levensmiddelenetikettering Allergenen. ir. Leen Rasschaert- ir. Caroline De Praeter FAVV 16 juni 2005

Levensmiddelenetikettering Allergenen. ir. Leen Rasschaert- ir. Caroline De Praeter FAVV 16 juni 2005 Levensmiddelenetikettering Allergenen ir. Leen Rasschaert- ir. Caroline De Praeter FAVV 16 juni 2005 EU wetgeving Richtlijn 2000/13 van 20 maart 2000 betreffende de onderlinge aanpassing van de wetgeving

Nadere informatie

Beknopt verslag allergenen workshop april 2015 door business consultant Albert Verschuren bij Hotel Overbosch Garderen

Beknopt verslag allergenen workshop april 2015 door business consultant Albert Verschuren bij Hotel Overbosch Garderen Beknopt verslag allergenen workshop april 2015 door business consultant Albert Verschuren bij Hotel Overbosch Garderen Verordening 1169/2011: verstrekking van voedsel- informatie aan consumenten - focus

Nadere informatie

Merk- en handelsnaamrecht

Merk- en handelsnaamrecht 19102011 Advocaten & notarissen Merk en handelsnaamrecht Woensdag 13 oktober 2011 Joost Becker. 1 Disclaimer In deze presentatie wordt algemene en beknopte informatie verstrekt over een aantal juridisch

Nadere informatie

Advocaten en notarissen

Advocaten en notarissen Advocaten en notarissen JURIDISCHE ASPECTEN BIJ DUURZAME ENERGIE PROJECTEN 30 juni 2015 Maarten Kole Drie stimuleringsregels 1.Salderingsregeling 2.Postcoderoosregeling 3. SDE+ Salderingsregeling Salderingsregeling

Nadere informatie

Advocaten en notarissen

Advocaten en notarissen Advocaten en notarissen Do s & don ts bij zorginstelling in zwaar weer Presentatie voor HEAD 19 november 2015 mr. Maartje ter Horst Zorgbestuurders Meavita schuldig aan wanbeleid (NRC, 2 november 2015)

Nadere informatie

HACCP & ALLERGENEN. Voorlichtingscel FAVV

HACCP & ALLERGENEN. Voorlichtingscel FAVV HACCP & ALLERGENEN Voorlichtingscel FAVV Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen Opgericht in 2000 Bevoegdheden: Voedselveiligheid Dierengezondheid Plantenbescherming Van riek tot vork

Nadere informatie

Introductie BUILDING QUALITY TODAY FOR TOMORROW'S BEST!

Introductie BUILDING QUALITY TODAY FOR TOMORROW'S BEST! Introductie BUILDING QUALITY TODAY FOR TOMORROW'S BEST! Over Précon Food Management + = Eerlijkheid, openheid, zorgvuldigheid Persoonlijke aanpak Praktisch maatwerk Kwalitatief hoogwaardige dienstverlening

Nadere informatie

MEDEDELING VAN DE COMMISSIE. van

MEDEDELING VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 13.7.2017 C(2017) 4864 final MEDEDELING VAN DE COMMISSIE van 13.7.2017 inzake de verstrekking van informatie over stoffen of producten die allergieën of intoleranties veroorzaken

Nadere informatie

TRA 3341 Eiproducten en levensmiddelen op basis van rauwe eieren - VERPAKKING EN ETIKETTERING (INCLUSIEF HANDELSNORMEN) [3341] v1

TRA 3341 Eiproducten en levensmiddelen op basis van rauwe eieren - VERPAKKING EN ETIKETTERING (INCLUSIEF HANDELSNORMEN) [3341] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 41 Eiproducten en levensmiddelen op basis van rauwe eieren - VERPAKKING EN ETIKETTERING (INCLUSIEF HANDELSNORMEN)

Nadere informatie

Advocaten en notarissen

Advocaten en notarissen Advocaten en notarissen In control zijn over privacy SURF Security- en Privacyconferentie 4 en 5 februari 2016 Agenda In control zijn over de Wet bescherming persoonsgegevens Uitgangspunten wet Introductie

Nadere informatie

Bestuurdersaansprakelijkheid voor bestuurders van Duitse vennootschappen

Bestuurdersaansprakelijkheid voor bestuurders van Duitse vennootschappen Bestuurdersaansprakelijkheid voor bestuurders van Duitse vennootschappen Het Duitse en Nederlandse recht bepalen de bestuurders aansprakelijkheid vaak vanuit een verschillende invalshoek. Het is moeilijk

Nadere informatie

TRA 3351 Fabrikant levensmiddelen dierlijke oorsprong en/of niet dierlijke oorsprong - VERPAKKING EN ETIKETTERING (INCLUSIEF HANDELSNORMEN) [3351] v1

TRA 3351 Fabrikant levensmiddelen dierlijke oorsprong en/of niet dierlijke oorsprong - VERPAKKING EN ETIKETTERING (INCLUSIEF HANDELSNORMEN) [3351] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 51 Fabrikant levensmiddelen dierlijke oorsprong en/of niet dierlijke oorsprong - VERPAKKING EN ETIKETTERING

Nadere informatie

http://vimeo.com/106258062 Anique Gras Marketing & Accountmanager zorg, horeca en cateraars info@psinfoodservice.nl @PSinfoodservice Anique Gras Doel van deze workshop. 1. Wet 1.Consument 2. 2.Wet

Nadere informatie

Ingrediënten E-Nr. % Beschrijving Oorsprong Land van herkomst Suiker 95% Suikerbiet Europese Unie Maiszetmeel 5% Maïs Frankrijk

Ingrediënten E-Nr. % Beschrijving Oorsprong Land van herkomst Suiker 95% Suikerbiet Europese Unie Maiszetmeel 5% Maïs Frankrijk 1. Algemene informatie Artikelnummer: Productbenaming: suiker Productbeschrijving: fijn gemalen suiker 2. Gebruik/dosering Strooi op gereed product naar wens. 3. Sensorische gegevens Smaak: Geur: Kleur:

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Laagje advocaat met advocaatmousse bovenop en overgoten met witte chocolade op bodem van Bretoens zanddeeg

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Laagje advocaat met advocaatmousse bovenop en overgoten met witte chocolade op bodem van Bretoens zanddeeg PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Mini bombe advocaat Product beschrijving Laagje advocaat met advocaatmousse bovenop en overgoten met witte chocolade op bodem van Bretoens zanddeeg

Nadere informatie

Wat betekent de wetgeving allergenen voor u?

Wat betekent de wetgeving allergenen voor u? Wat betekent de wetgeving allergenen voor u? Velen van u zullen het ongetwijfeld al hebben vernomen, vanaf 13 december 2014 bent u verplicht om consumenten te kunnen informeren over aanwezige allergenen.

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving. Vrak: 0,75 l 2,5 l 5 l. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving. Vrak: 0,75 l 2,5 l 5 l. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Aardbei roomijs Product beschrijving Soort Vrak: 0,75 l 2,5 l 5 l 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh nv

Nadere informatie

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres :

Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : PRI 48 Vervaardiging voor directe verkoop van zuivelproducten en bereidingen op basis van (rauwe) melk -

Nadere informatie

Voorbereiding op de implementatie van de Verordening van 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedingsinformatie aan de consumenten.

Voorbereiding op de implementatie van de Verordening van 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedingsinformatie aan de consumenten. Voorbereiding op de implementatie van de Verordening van 1169/2011 betreffende de verstrekking van voedingsinformatie aan de consumenten. Van toepassing vanaf 13 december 2014. En voor alle lidstaten van

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Citroencrème en méringue italienne op een bodem Bretoens zanddeeg. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Citroencrème en méringue italienne op een bodem Bretoens zanddeeg. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Mini bombe citroen Product beschrijving Citroencrème en méringue italienne op een bodem Bretoens zanddeeg. Soort Mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (=

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Luchtige chocolademousse, gemakkelijk in gebruik door de spuitzak. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Luchtige chocolademousse, gemakkelijk in gebruik door de spuitzak. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming chocolademousse Product beschrijving Luchtige chocolademousse, gemakkelijk in gebruik door de spuitzak. Soort spuitzak 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT

Nadere informatie

Gearchiveerd op 01/01/2017

Gearchiveerd op 01/01/2017 Provinciale dienst van:... Datum:... Verantwoordelijke Controleur:... Nr:... Operator :... N uniek... Adres :...... TRA 2120 Fabrikant van levensmiddelen - Verpakking en etikettering (inclusief handelsnormen)

Nadere informatie

mr. M. (Mascha) Timpert-de Vries mr. C.W.J. (Charlotte) Raaimakers

mr. M. (Mascha) Timpert-de Vries mr. C.W.J. (Charlotte) Raaimakers mr. M. (Mascha) Timpert-de Vries mr. C.W.J. (Charlotte) Raaimakers Disclaimer: Dit e-book is met de grootste zorg samengesteld. Er kunnen echter geen rechten aan worden ontleend. Dirkzwager advocaten &

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Amandelkroket Product beschrijving Smeuïge aardappelkroket met amandelen Soort +/-22 gram 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie &

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Glas fracho Product beschrijving Frambozen- en witte chocolademousse Soort Mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres

Nadere informatie

PRODUCT IDENTIFICATIE. Diepvries, Fully Baked. 1 Karton = 40 Stuks INGREDIËNTEN FYSISCHE EIGENSCHAPPEN VOOR 1 STUK.

PRODUCT IDENTIFICATIE. Diepvries, Fully Baked. 1 Karton = 40 Stuks INGREDIËNTEN FYSISCHE EIGENSCHAPPEN VOOR 1 STUK. Page 1 of 5 Pagina: 1/3 PRODUCT IDENTIFICATIE Artikelcode Benaming Fysische toestand Merknaam Diepvries, Fully Baked Dauphine EAN-code 5410683060249 Stuks per verkoopseenheid Karton 1 Karton = 40 Stuks

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Glas advocaat - speculoos Product beschrijving Mousse van advocaat met speculoos Soort Mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie

Nadere informatie

TRA 3347 Zuivelproducten en levensmiddelen op basis van rauwe melk - VERPAKKING EN ETIKETTERING (inclusief handelsnormen) [3347] v1

TRA 3347 Zuivelproducten en levensmiddelen op basis van rauwe melk - VERPAKKING EN ETIKETTERING (inclusief handelsnormen) [3347] v1 Provinciale dienst van : Datum : Veranwoordelijke controleur : Nr : Operator : N uniek : Adres : TRA 47 Zuivelproducten en levensmiddelen op basis van rauwe melk - VERPAKKING EN ETIKETTERING (inclusief

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Mini bombe aardbei Product beschrijving Aardbeienbavarois met een hart van aardbeiengelei en overgoten met aardbeiengelei, bodem van Bretoens zanddeeg

Nadere informatie

STROZZAPRETI BIO 1KG. 2.1 PRODUCTIE- & VERPAKKING PRODUCTIEPLAATS (EN) VERPAKKINGSPLAATS(EN), indien verschillend van productieplaats

STROZZAPRETI BIO 1KG. 2.1 PRODUCTIE- & VERPAKKING PRODUCTIEPLAATS (EN) VERPAKKINGSPLAATS(EN), indien verschillend van productieplaats 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Artikelnummer(s) Producent 00452 Artikelnummer(s) klant Merk(en) Commerciële verkoopsbenaming Wettelijke verkoopsbenaming Bijkomende product beschrijving STROZZAPRETI BIO 1KG Strozzapreti

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Mini bombe chocolade Product beschrijving fondant chocolademousse met een hart van cacaogelei en overgoten met cacaogelei, bodem Bretoens zanddeeg

Nadere informatie

Inleiding. Dit boek helpt je om meer inzicht te krijgen in het etiket en bij het maken van gezonde, veilige en duurzame keuzes.

Inleiding. Dit boek helpt je om meer inzicht te krijgen in het etiket en bij het maken van gezonde, veilige en duurzame keuzes. Inleiding Door etiketten goed te lezen, weet je beter wat je koopt en kun je producten beter vergelijken. Toch is een etiket lezen soms lastig. En de verpakking van het product staat vaak vol met cijfers,

Nadere informatie

Kan je allergisch reageren op een stof die niet is opgenomen in de lijst?

Kan je allergisch reageren op een stof die niet is opgenomen in de lijst? Q en A s over allergeneninformatie Waar staat de lijst van allergenen? In de wetgeving (Verordening (EG) 1169/2011, Bijlage II) staat een lijst van stoffen die allergieën of intoleranties kunnen veroorzaken.

Nadere informatie

Praktische aanpak allergenen management Marjan van Ravenhorst

Praktische aanpak allergenen management Marjan van Ravenhorst Praktische aanpak allergenen management Marjan van Ravenhorst 13 november 2014 Allergenenmanagement VMT Voorstellen: Levensmiddelentechnoloog én allergische consument Gericht op industrie en foodservice:

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Picasso roomijs mini Product beschrijving Soort mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking Naam Adres Van Eck patisserie

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Hertoginnenaardappel Product beschrijving Torentje gespoten aardappelpuree Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Mini bombe karamel-banaan Product beschrijving karamelmousse met een hart van bananenganache en overgoten met banananganache, bodem Bretoens zanddeeg

Nadere informatie

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen

Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen 2007L0068 NL 31.12.2010 002.001 1 Dit document vormt slechts een documentatiehulpmiddel en verschijnt buiten de verantwoordelijkheid van de instellingen B RICHTLIJN 2007/68/EG VAN DE COMMISSIE van 27 november

Nadere informatie

Product specificatie. SANADUR /BOT/1,25kg Algemene informatie. 2. Gebruik/dosering. 3. Sensorische gegevens. 4.

Product specificatie. SANADUR /BOT/1,25kg Algemene informatie. 2. Gebruik/dosering. 3. Sensorische gegevens. 4. 1. Algemene informatie Artikelnummer: Productbenaming: Additief Productbeschrijving: Sanadur 2. Gebruik/dosering Aanbevolen dosering: 10 g/kg 3. Sensorische gegevens Smaak: Geur: Kleur: Textuur: zoet zoetig

Nadere informatie

Medezeggenschap in de zorg anno 2018

Medezeggenschap in de zorg anno 2018 Medezeggenschap in de zorg anno 2018 mr. dr. Tom van Malssen Congres patiëntenrecht in ontwikkeling Guus Schrijvers Academie 13. 04. 2018 Intro Inventarisatie achtergrond aanwezigen Wie ben ik? Speciale

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Tartelette Chocolade Product beschrijving Zanddeeg gebakje met chocolade Soort Mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Mini bombe hazelnoot Product beschrijving Hazelnootmousse met een hart van hazelnootganache en overgoten met hazelnootganache, op een bodem van Bretoens

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Boteraardappel kroket Product beschrijving Smeuïge aardappelkroket Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Bladerdeeggebak met appel en afgewerkt met bruine suiker. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Bladerdeeggebak met appel en afgewerkt met bruine suiker. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Gebak popomme Product beschrijving Bladerdeeggebak met appel en afgewerkt met bruine suiker Soort Warm, portie 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

Nadere informatie

APERO PIZZA NAPOLI. Artikel code producent 7APNTD Artikel code producent karton 7APNTK

APERO PIZZA NAPOLI. Artikel code producent 7APNTD Artikel code producent karton 7APNTK APERO PIZZA NAPOLI Foto invoegen 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming APERO PIZZA NAPOLI Product beschrijving Aperitiefhapje: mini pizza Artikel code producent 7APNTD Artikel code producent karton

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Apero Feuilleté Provençale Product beschrijving Soort Apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking Naam Adres Van Eck

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving. Balk Portie. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving. Balk Portie. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Ijsgekoelde nougat ijsdessert Product beschrijving Soort Balk Portie 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Dame blanche Product beschrijving Vanilleroomijs met chocoladesaus Soort Coupe 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Rond: 10 cm omtrek (Groot) 7 cm omtrek (Klein) Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Rond: 10 cm omtrek (Groot) 7 cm omtrek (Klein) Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Tatin taart Product beschrijving Bladerdeeggebak met gekarameliseerde appelen Soort Rond: 10 cm omtrek (Groot) 7 cm omtrek (Klein) 2. IDENTIFICATIE

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Chococo Product beschrijving Coco s en chocolademousse met biscuit Soort Balk 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Zanddeeg gebakjemet appel stukjes en met een vleugje kaneel. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Zanddeeg gebakjemet appel stukjes en met een vleugje kaneel. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Tartelette appel - kaneel Product beschrijving Zanddeeg gebakjemet appel stukjes en met een vleugje kaneel. Soort Mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Eclair bleu d auvergne Product beschrijving Eclair gevuld met bleu d Auvergne kaas Soort apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie

Nadere informatie

fondant poeder voor bakkerij, snoepgoed or chocolade

fondant poeder voor bakkerij, snoepgoed or chocolade 1. Algemene informatie Artikelnummer: Productbenaming: suiker met gedroogde glucosestroop Productbeschrijving: fondant poeder voor bakkerij, snoepgoed or chocolade 2. Gebruik/dosering 1kg Fondro Fijn met

Nadere informatie

advocaten en notarissen

advocaten en notarissen advocaten en notarissen Fraude en personenschade 5 maart 2015 mr. Nynke Brouwer Agenda I. Juridisch kader: verzekeringsrecht vs. letselschaderecht II. Fraudeonderzoek: wat mag wel, wat mag niet? III. Bewijs?

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Croque monsieur zalm Product beschrijving Croque monsieur met gerookte zalm Soort Apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Luchtige chocolademousse verkrijgbaar in diverse verpakkingen. Portie: Champagneglas Plastieken coupe spuitzak

PRODUCTFICHE. Luchtige chocolademousse verkrijgbaar in diverse verpakkingen. Portie: Champagneglas Plastieken coupe spuitzak PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming chocolademousse Product beschrijving Luchtige chocolademousse verkrijgbaar in diverse en. Soort Portie: Champagneglas Plastieken coupe spuitzak 2.

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Rond: 10 cm omtrek (Groot) 7 cm omtrek (Klein) Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Rond: 10 cm omtrek (Groot) 7 cm omtrek (Klein) Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Tatin taart Product beschrijving Soort Rond: 10 cm omtrek (Groot) 7 cm omtrek (Klein) 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Tagliatelli kip curry Product beschrijving Verse pasta met currysaus en gebakken kip. Soort Maaltijd 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1

Nadere informatie

PRODUCT IDENTIFICATIE INGREDIËNTEN

PRODUCT IDENTIFICATIE INGREDIËNTEN Pagina: 1/3 Artikelcode PRODUCT IDENTIFICATIE Benaming Fysische toestand Merknaam Diepvries, Thaw & Serve Dauphine EAN-code 5410683080247 Verkoopseenheid Stuks per verkoopseenheid Karton 1 Karton = 2 Stuks

Nadere informatie

Introductie BUILDING QUALITY TODAY FOR TOMORROW'S BEST!

Introductie BUILDING QUALITY TODAY FOR TOMORROW'S BEST! Introductie BUILDING QUALITY TODAY FOR TOMORROW'S BEST! Over Précon Food Management + = Eerlijkheid, openheid, zorgvuldigheid Persoonlijke aanpak Praktisch maatwerk Kwalitatief hoogwaardige dienstverlening

Nadere informatie

Verordening voedselinformatie voor consumenten. Van 22 november 2011

Verordening voedselinformatie voor consumenten. Van 22 november 2011 Verordening voedselinformatie voor consumenten Van 22 november 2011 In werking treding 13 december 2014 Inleiding Op 22 november is de nieuwe Europese Verordening Voedselinformatie voor consumenten gepubliceerd.

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Vanilleroomijs en aardbeiensorbet afgewerkt met chocolade. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Vanilleroomijs en aardbeiensorbet afgewerkt met chocolade. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Fraisia Product beschrijving Vanilleroomijs en aardbeiensorbet afgewerkt met chocolade Soort Portie 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie

Nadere informatie

Allergenen. Verplicht te bewaren 30-9-2015

Allergenen. Verplicht te bewaren 30-9-2015 30-9-2015 Allergenen Verplicht te bewaren De Looise Soepcentrale Sarah Engelen Industrieweg 49-3 3980 Tessenderlo www.delooisesoepcentrale.be 013/67.28.58 0476/37.50.52 Allergieën A. Tomaten-pompoensoep

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Bouchee kaas Product beschrijving Bouchee met kaasvulling Soort apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Gebak roomsoes Product beschrijving Soes met vanilleroom en chocoladeafwerking Soort Mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie &

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Mousse van Marc de Champagne, frambozen en biscuit 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Mousse van Marc de Champagne, frambozen en biscuit 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Champagnemousse gebak Product beschrijving Mousse van Marc de Champagne, frambozen en biscuit Soort Rond 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

Nadere informatie

N Handelsprakt. - Allergenen A2 Brussel, 28 januari 2013 MH/EDJ/AS 697-2013 ADVIES. over

N Handelsprakt. - Allergenen A2 Brussel, 28 januari 2013 MH/EDJ/AS 697-2013 ADVIES. over N Handelsprakt. - Allergenen A2 Brussel, 28 januari 2013 MH/EDJ/AS 697-2013 ADVIES over DE UITVOERING IN BELGISCH RECHT VAN ARTIKEL 44 VAN DE VERORDENING NR. 1169/2011 VAN 25 OKTOBER 2011 BETREFFENDE DE

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Croque monsieur ham - kaas Product beschrijving Croque monsieur met ham en kaas Soort Apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Gebak Framboos bavarois Product beschrijving Soort Balk 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh nv Koksijdestraat

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Zanddeeg gebakje met banaan en afgewerkt met een mousse van karamel. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Zanddeeg gebakje met banaan en afgewerkt met een mousse van karamel. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Tartelette karamel banaan Product beschrijving Zanddeeg gebakje met banaan en afgewerkt met een mousse van karamel. Soort Mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Gebak eclairs gemengd Product beschrijving Chocolade, hazelnoot, mokka Soort Mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Bouchee garnaal Product beschrijving Bouchee met een vulling van garnalen Soort Apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam

Nadere informatie

FLAN VANILLE MET ZOETSTOF NUTRISIS REF. S G0301

FLAN VANILLE MET ZOETSTOF NUTRISIS REF. S G0301 Omschrijving / Toepassing Poedermix voor de koude bereiding van flan met suiker en zoetstoffen, vanillesmaak. Dit product is geschikt voor de productie van voeding en is dus voedingsgeschikt. Dit product

Nadere informatie

Verordening voedselinformatie voor consumenten (EU1169/2011) 22 Nov inwerkingtreding 13 december 2014

Verordening voedselinformatie voor consumenten (EU1169/2011) 22 Nov inwerkingtreding 13 december 2014 Verordening voedselinformatie voor consumenten (EU1169/2011) 22 Nov 2011 - inwerkingtreding 13 december 2014 Athena Graphics 1 Liebeekstraat 20, 8800 B-Roeselare T +32 51 43 18 80 F +32 51 22 79 28 E info@athena-graphics.be

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Zanddeeg gebakje met een citroencrème en afgewerkt met méringue italienne. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Zanddeeg gebakje met een citroencrème en afgewerkt met méringue italienne. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Tartelette citroen meringue Product beschrijving Zanddeeg gebakje met een citroencrème en afgewerkt met méringue italienne. Soort mini 2. IDENTIFICATIE

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Fondant en melkchocolademousse met chocoladebiscuit. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Fondant en melkchocolademousse met chocoladebiscuit. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Marquise met 3 chocoladen Product beschrijving Fondant en melkchocolademousse met chocoladebiscuit Soort Portie 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

Nadere informatie

Advocaten en notarissen

Advocaten en notarissen Advocaten en notarissen Apps & E-commerce NVVIR 18 juni 2015 Inleiding Apps & E-commerce breed thema Opvallend weinig aandacht in wetsgeschiedenis. Welgeteld één zin over apps gevonden in recente wetsgeschiedenis

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Balk Rond. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Balk Rond. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Citrofra Product beschrijving Citroenmousse, frambozen en biscuit Soort Balk Rond 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Feuilleté provençale Product beschrijving Bladerdeeghapje met tomaten Soort apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Kroket met een pate van kaas en gerookte ham 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Kroket met een pate van kaas en gerookte ham 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Ardense Kroket Product beschrijving Kroket met een pate van kaas en gerookte ham Soort Groot (75gr) 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Worstenbroodje, bladerdeegrolletje met gehaktvulling. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Worstenbroodje, bladerdeegrolletje met gehaktvulling. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Roll sausage Product beschrijving Worstenbroodje, bladerdeegrolletje met gehaktvulling Soort Apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Dessert bestaande uit amandelbiscuit, mokkaroomboter en ganache. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Dessert bestaande uit amandelbiscuit, mokkaroomboter en ganache. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Javanais Product beschrijving Dessert bestaande uit amandelbiscuit, mokkaroomboter en ganache Soort Balk 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Smeuïge kalfszwezerik kroket met krokante korst. Medium (65 gr) 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Smeuïge kalfszwezerik kroket met krokante korst. Medium (65 gr) 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Kalfzwezerik kroket Product beschrijving Smeuïge kalfszwezerik kroket met krokante korst. Soort Medium (65 gr) 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Mosselkroket Product beschrijving Smeuïge pâte, krokante korst Soort 65 gr 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Mousse vanille amandel. ganache Amaretto en biscuit. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Mousse vanille amandel. ganache Amaretto en biscuit. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Gebak amandel amaretto Product beschrijving Mousse vanille amandel. ganache Amaretto en biscuit Soort Balk 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

Nadere informatie

Nr. 2018/775 (PB L 131 van , blz. 8)

Nr. 2018/775 (PB L 131 van , blz. 8) VERORDENING (EU) VAN HET EUROPEES PARLEMENT EN DE RAAD van 28 mei 2018 tot vaststelling van voorschriften voor de toepassing van artikel 26, lid 3, van Verordening (EU) nr. 1169/2011 van het Europees Parlement

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Feuilleté provençale met tomaten Product beschrijving Soort apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh nv

Nadere informatie

MIK MAGERE YOGH BOSBES 500G. Mik magere yoghurt 500g bosbes met slechts 0.9% vet in een handige hersluitbare verpakking

MIK MAGERE YOGH BOSBES 500G. Mik magere yoghurt 500g bosbes met slechts 0.9% vet in een handige hersluitbare verpakking PRODUCTOMSCHRIJVING Mik magere yoghurt 500g bosbes met slechts 0.9% vet in een handige hersluitbare verpakking INGREDIËNTEN magere yoghurt. suiker. zwarte bessensap (4.5%). water.. bosbes ( 2.7 %). glucose-fructose

Nadere informatie

Verzekeringsvoorwaarden aangaande duur, opzegging en wijziging van de verzekeringsovereenkomst

Verzekeringsvoorwaarden aangaande duur, opzegging en wijziging van de verzekeringsovereenkomst Verzekeringsvoorwaarden aangaande duur, opzegging en wijziging van de verzekeringsovereenkomst Amsterdam Centre for Insurance Studies (ACIS) 03.11.2017 Mr.dr. Wim Weterings Opzegging verzekering tegen

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Apero Quiche lorraine Product beschrijving Soort Apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh nv Koksijdestraat

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking. Koksijdestraat 17a te 8630 Veurne PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Pizza Napoli Product beschrijving Pizza Napoli in laag kuipje Soort Apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Portie Balk Rond. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Portie Balk Rond. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Tiramisu Product beschrijving Mascarpone, biscuit, Amaretto, mokka Soort Portie Balk Rond 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie &

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Portie Balk Rond. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Portie Balk Rond. Soort 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Tiramisu Product beschrijving Mascarpone, biscuit, Amaretto, mokka Soort Portie Balk Rond 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie &

Nadere informatie

advocaten & notarissen Dirkzwager advocaten & notarissen

advocaten & notarissen Dirkzwager advocaten & notarissen advocaten & notarissen Open Coffee Bouw Hoe win ik een aanbesteding 24 april 2014 Tony van Wijk Aanbestedingswet Wanneer aanbesteden? > 5,186 mln Europees voor werken > 207.000 Europees voor leveringen/

Nadere informatie

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van

UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE. van EUROPESE COMMISSIE Brussel, 28.5.2018 C(2018) 3120 final UITVOERINGSVERORDENING (EU) /... VAN DE COMMISSIE van 28.5.2018 tot vaststelling van voorschriften voor de toepassing van artikel 26, lid 3, van

Nadere informatie

PRODUCTFICHE. Kabeljauw, zalm, garnalen met witte wijnsaus en hertoginneaardappelen. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte)

PRODUCTFICHE. Kabeljauw, zalm, garnalen met witte wijnsaus en hertoginneaardappelen. Certificatie organisme: ISA-cert (AIB-Vincotte) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Visgratin Product beschrijving Kabeljauw, zalm, garnalen met witte wijnsaus en hertoginneaardappelen Soort Maaltijd 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (=

Nadere informatie

Auteursrechten en digitale muziek. NVMB-netwerkbijeenkomst 27.11.2014

Auteursrechten en digitale muziek. NVMB-netwerkbijeenkomst 27.11.2014 Advocaten en notarissen Auteursrechten en digitale muziek NVMB-netwerkbijeenkomst 27.11.2014 Programma Auteursrecht in een notendop Hoofdregels Enkele uitzonderingen Specifieke aandachtspunten bij digitaliseren

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Product beschrijving 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & verpakking PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Bouchee garnaal Product beschrijving Soort Apero 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) 2.1 Productie & Naam Adres Mestdagh nv Koksijdestraat 17a

Nadere informatie

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Assortiment van framboisier, zwarte woud, javanais en miserable 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER)

PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE. Assortiment van framboisier, zwarte woud, javanais en miserable 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT (= VERPAKKER) PRODUCTFICHE 1. PRODUCT IDENTIFICATIE Verkoopsbenaming Mini carré gebak gemengd Product beschrijving Assortiment van framboisier, zwarte woud, javanais en miserable Soort Mini 2. IDENTIFICATIE PRODUCENT

Nadere informatie