The Bridge Personality Het boekje voor sales

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "The Bridge Personality Het boekje voor sales"

Transcriptie

1 The Bridge Personality Het boekje voor sales NEDERLANDSE UITGAVE T. LANNISTER

2 Plannen & Voorbereiden Relatiebeheer De deal maken Oplossing presenteren Contact leggen Behoeftes creëren Fase 1: Plannen en Voorbereiden Goede verkopers zorgen ervoor dat zij hun werkzaamheden plannen en goed voorbereid aan het verkoopproces beginnen. Het is hierbij essentieel om een helder beeld van de markt te hebben. Om dit beeld scherp te krijgen, worden vragen gesteld als: Wie is de doelgroep? Waar en wanneer kan ik de doelgroep vinden? Wanneer dit bekend is, kan de verkoper de juiste personen benaderen. Een goede verkoper weet wat de positie van zijn product is ten opzichte van de concurrerende producten. Hierbij wordt naar een aantal kenmerken van het product gekeken: Hoe bekend is het product? Wat is de prijs? Wat voor status heeft het product? Hoe kan het product het beste in de markt gezet worden? Vervolgens wordt er een planning gemaakt om de beoogde doelen te behalen. Hiervoor wordt uitgezocht hoeveel er moet worden verkocht, welk percentage van de benaderde klanten het product daadwerkelijk afneemt en hoeveel klanten er dan benaderd moeten worden om de targets te halen. Ook hoort bij deze fase de voorbereiding op het leggen van contact met de potentiële klanten. Een verkoper zorgt ervoor dat het duidelijk is wie er wordt benaderd en wat er over het product verteld zal worden. Tevens bereidt een verkoper zich voor op eventuele vragen van de klant. Belangrijk is dat de verkoper van te voren al gefocust is op de verkoop en doelgericht te werk gaat. Bijbehorende Bridge Personality dimensies Planmatig Ondernemend Analytisch Verkopers met lage scores: 1-3 Zijn minder geordend en hebben moeite met prioriteiten stellen. Kunnen zich door gebrek aan productkennis minder goed voorbereiden op hun verkooppresentatie. Bereiken vaak niet de juiste personen. Maken geen tijdschema en geen concrete planning. Verkopers met hoge scores: 8-10 Kennen de doelgroep en weten die ook te vinden. Zijn op de hoogte van de status en marktpositie van het product. Zijn goed voorbereid op hoe ze klanten willen benaderen. Maken een duidelijke planning wat betreft de te halen targets.

3 Plannen & Voorbereiden Relatiebeheer De deal maken Oplossing presenteren Contact leggen Behoeftes creëren Oefening: Plannen en Voorbereiden Te trainen vaardigheden Bij het plannen en voorbereiden zijn de volgende vaardigheden van belang: Het analyseren van de markt De verkoper verdiept zich in mogelijke klanten: Wie wil het product hebben? Hoe zijn zij te bereiken? Wie moet er benaderd worden? De verkoper is goed op de hoogte van zijn eigen product maar ook van de producten van de concurrenten. Het maken van een planning Een goede verkoper maakt een concrete planning voor de te behalen doelen. Er wordt per dag of per uur vastgesteld wat er gedaan moet worden. Grote doelen worden opgedeeld in kleinere subdoelen. De voorbereiding De verkoper weet wie benaderd moet worden, wat te vertellen en heeft antwoorden paraat op vragen van de klant. Ook zorgt de verkoper dat alle informatie voor handen en toegankelijk is. Een verkoper moet zich focussen op de verkoop en zich doelgericht opstellen. Oefening: Voorbereiden en plannen Door deze oefening leren de verkopers hoe ze de doelgroep van hun product kunnen uitwerken en de marktpositie van hun product bepalen. Vervolgens kunnen ze oefenen met het maken van een volledige en concrete planning. De oefening: Er wordt een product gekozen. Als voorbeeld gebruiken we in deze oefening een appel. De deelnemers beschrijven de eigenschappen van het product met bijbehorende voordelen, deze worden op een whiteboard geschreven. Voorbeeld: De appel is rond en ligt goed in de hand. De appel is klein en makkelijk mee te nemen. Een appel bevat vitaminen en is gezond. Een appel is sappig en lest de dorst. Vervolgens worden er alternatieve producten bedacht die één of meer dezelfde voordelen hebben. Zo worden de concurrerende producten in beeld gebracht. Ook dit wordt opgeschreven. Voorbeeld: Een peer, banaan, flesje drinken. Nu kan gekeken worden wat de doelgroep is, wie voor het product zal kiezen en wie eerder voor de alternatieven zal kiezen. Wat zijn de voordelen van het product ten opzichte van het alternatief? Deze worden ook opgeschreven. Voorbeeld: Mensen met een zwak gebit kiezen eerder een banaan. Een flesje drinken lest alleen dorst en het flesje zorgt voor afval. Veel mensen schillen een peer wel en een appel niet, mensen met weinig tijd nemen liever een appel. Als vervolg op deze oefening kan een planning gemaakt worden. Stel vast wat de doelgroep is. Dit wordt uitgewerkt en opgeschreven. Voorbeeld: Mensen met weinig tijd. Waarom hebben ze weinig tijd? Omdat ze aan het werk zijn. Waar en wanneer zijn ze te bereiken? Voorbeeld: De mensen die aan het werk zijn, zijn overdag niet thuis te bereiken. Ze zijn wel in de ochtend en avond thuis. Of ze zijn onderweg naar het werk te bereiken, bijvoorbeeld bij het station. Stel een target per dag of week en bereken hoeveel er in de vastgestelde tijd verkocht moet worden. De verkoper heeft zo een heldere voorbereiding getroffen en een concrete planning gemaakt.

4 Hunter Hunters zijn verkopers die nieuwe klanten binnenhalen. Ze gaan actief op zoek naar nieuwe klanten. Hunters zijn net jagers. Ze weten waar ze op jagen en zijn goed voorbereid om hun prooi te vangen. Hunters kunnen vele klanten op één dag benaderen en zijn zeer gedreven om klanten binnen te halen. Aan contacten waar geen deal uit te halen valt, besteden ze weinig tijd. Hunters zijn echter niet alleen uit op een snelle deal, aangezien het immers ook een langere tijd kan duren om een grote order binnen te halen. Omdat Hunters nieuwe klanten benaderen, moeten ze een goede eerste indruk maken. Het is van belang dat ze opgewekt en enthousiast zijn en de juiste mind-set hebben. Goede Hunters herkennen snel een potentiële klant, maar interesseren zich doorgaans minder in alle details. Ze werken graag zelfstandig en zijn competitief ingesteld. Hunters kunnen zichzelf goed motiveren en willen graag de meeste klanten binnen slepen. Aangezien Hunters ook vaak met afwijzingen te maken krijgen, moeten ze emotioneel sterk zijn en zich niet door tegenslag uit balans laten brengen. Bijbehorende Bridge Personality dimensies Ondernemend Sociaal zelfverzekerd Actiegericht Resultaatgericht Zelfverzekerd Praktijkgericht Ondernemend Netwerken Overtuigend Verkopers met lage scores: 1-3 Hebben een afwachtende houding. Zijn niet zelfverzekerd en enthousiast of kunnen dit niet overbrengen. Presenteren weinig overtuigend. Verkopers met hoge scores: 8-10 Gaan actief op zoek naar nieuwe klanten. Maken een goede eerste indruk. Zijn zeer gedreven om een klant binnen te halen. Hebben hun presentatie goed voorbereid. Te trainen vaardigheden Om een betere Hunter te worden kan er aan de volgende vaardigheden gewerkt worden: Een goede indruk maken Om een goede eerste indruk te maken moet de Hunter energiek en enthousiast overkomen. Een goede Hunter zorgt goed voor zichzelf en probeert fysiek en geestelijk fit te zijn. Een verzorgd uiterlijk, een stevige handdruk en een open houding zorgen er voor dat de verkoper overtuigender en zelfverzekerder overkomt en een compentente indruk wekt. Een competitieve instelling hebben Door zichzelf in gedachten als perfecte verkoper voor te stellen en een positief zelfbeeld te creëren, wordt de verkoper een betere Hunter. Een goede Hunter heeft altijd de drang zichzelf te verbeteren. Hunters willen graag de beste in het verkoopvak zijn en zijn hier elke dag mee bezig. Om dit te bereiken is een actieve houding zeer belangrijk. Het stellen van haalbare targets helpt de Hunter om resultaatgericht te werk te gaan. Daarnaast kan de wetenschap dat er concurrenten zijn, de Hunter juist sneller, scherper en creatiever maken. De Hunter ziet de competitie als een spel en laat zich door de omstandigheden uitdagen om te winnen.

5 Inleiding Jung Type In het Bridge Personality Extended rapport valt het Jung type van de kandidaat af te lezen. Het Jung type geeft informatie over de voorkeuren van de kandidaat op een viertal dimensies, met twee polen per dimensie. Elke pool wordt aangeduid met een letter. De eerste dimensie, Extraversion of Introversion, geeft inzicht in waar men energie van krijgt. De tweede geeft aan welke soort informatie de voorkeur krijgt, Sensing of intuition. De derde bepaalt hoe er beslissingen worden genomen, Thinking of Feeling. En de laatste geeft aan wat de algemene levensstijl is, Judging of Perceiving. Er zijn zestien Jung types te onderscheiden. Ze hebben allemaal hun eigen voorkeur voor manier van communiceren en omgang met anderen. Zo hebben alle verkopers hun eigen voorkeur voor hoe ze het liefst met klanten omgaan. Iedereen is in te delen in één van de zestien Jung types, de klant dus ook. Om de klant optimaal te benaderen is het verstandig om rekening te houden met het Jung type van de klant. Het Jung type geeft informatie over vier eigenschappen van de klant waar tijdens de verkoop rekening mee gehouden moet worden. Het Jung type zegt ten eerste iets over de manier waarop de klant benaderd wil worden. Ten tweede over hoe de klant informatie verwerkt. Ten derde hoe de klant beslissingen neemt. En als laatste over hoe de klant de verkoop wil afronden. Het is voor de verkoper dus van groot belang om het Jung type van de klant in te schatten. letten op wat voor vragen de klant stelt. De vragen kunnen detailgericht zijn of juist meer gericht op het geheel. Hieruit valt de manier van informatieverwerking op te maken. De wijze waarop de klant beslissingen neemt is af te leiden uit de aandacht voor emotie en persoonlijkheid, of juist voor logica en objectiviteit. Omdat de voorkeuren voor informatie verwerking en besluitvorming elkaar beïnvloeden worden ze samen genomen. Als laatste moet de verkoper bepalen wat de voorkeur van de klant is wat betreft het afronden van de verkoop. De eerste mogelijkheid is dat de klant de voorkeur geeft aan een snelle afhandeling. De tweede mogelijkheid is dat de klant graag de tijd wil nemen om alles nog eens te overwegen. Als het Jung type van de klant bekend is, kan de verkoop een stuk efficiënter en succesvoller verlopen. Goede communicatie met de klant is erg belangrijk voor een effectief verkoopproces. Om op een doeltreffende manier te communiceren is het belangrijk dat de klant benaderd wordt volgens de voorkeur van zijn Jung type. De verkoper zal zijn communicatievaardigheden moeten aanpassen zodat deze aansluiten bij de klant. Omdat het niet direct duidelijk is welk Jung type de klant is, moet de verkoper afgaan op hoe de klant overkomt qua gedrag en communicatie en zich daaraan aanpassen. Verkopers moeten er vervolgens achter zien te komen wat de voorkeur van de klant is wat betreft informatieverwerking en besluitvorming. Om de informatievoorkeur te analyseren moet de verkoper

6 ESTP - Doener De klant (Doener) is te herkennen aan: E: Praat ongeremd Spreekt snel Het lijkt erop dat ze hard op denken Interrumpeert Praat relatief hard S: Details Vraagt stap voor stap naar informatie of instructie Vraagt naar de huidige situatie Vraagt wat en hoe Gebruikt precieze beschrijvingen T: Logisch redeneren Lijkt alsof ze je kennis testen Kijkt naar objectieve bewijzen Is niet onder de indruk van de mening van anderen P: Plezier in informatie verwerken Wil ruimte om zijn eigen beslissing te nemen De sfeer is van eens kijken, wat zijn nog meer overwegingen of factoren van invloed Stelt soms de keuze uit tot het laatste moment Vindt het prettig om na te denken Communicatie Om contact te maken met een Doener kan een verkoper het beste een open houding aannemen en enthousiast overkomen. Laat de Doener voldoende aan het woord. Stel open vragen, luister goed en geef vervolgens een beknopte samenvatting. Voor het succesvol afsluiten van de deal moet gekeken worden naar de laatste letter van het Jung type, voor Doeners is dat de P (Perceiving). Een Doener vindt het prettig om informatie te verwerken. Probeer de voorkeur van de klant te achterhalen, zodat het keuzeproces soepel verloopt. Houd rekening met het tijdschema van de klant en pas je acties aan. Verwacht op het laatste moment een versnelling in de acties van de klant. Verkoop Voor een effectieve verkoop aan een Doener kan een verkoper het beste feitelijke informatie geven. Houd het kort, wees direct en eerlijk. Geef de informatie op een logische manier en dwaal niet af. Zorg dat je weet wat je vertelt en geef informatie over de verschillende mogelijkheden zodat de klant een afweging kan maken. Geef geschreven feitelijke informatie zoals percentages of relevante data ter vergelijking. Verwacht dat je vragen krijgt of zelfs getest wordt. Bij het sluiten van de deal is het belangrijk om rekening te houden met hoe Doeners graag afronden. Als Doeners een keuze hebben gemaakt vinden ze het prettig om de mogelijkheid te houden de keuze te kunnen wijzigen. Ze willen graag voldoende tijd en informatie hebben om de juiste keuze te maken. Voor het verschaffen van informatie aan een Doener is het belangrijk om rekening te houden met hoe Doeners informatie verwerken en hoe ze beslissingen nemen. Bij Doeners wordt dat bepaald door de S (Sensing) en de T (Thinking). Maak daarom gebruik van onpersoonlijke woorden zoals het en de in plaats van jouw of mijn. Geef specifieke en precieze details en onthoud feiten. Stel hoe en wat vragen om de wensen van de klant te achterhalen. Wees voorbereid op kritische vragen. Vertel de Doener de directe voordelen van het product.

7 ISTP - Oplosser De klant (Oplosser) is te herkennen aan: I: Eerst denken, dan praten Neemt pauze tijdens het antwoorden of het geven van informatie Het lijkt erop dat ze overwogen denken Praat relatief zacht Gebruikt korte zinnen, ratelt niet door S: Details Vraagt stap voor stap naar informatie of instructie Vraagt naar de huidige situatie Vraagt wat en hoe Gebruikt precieze beschrijvingen T: Logisch redeneren Lijkt alsof ze je kennis testen Kijkt naar objectieve bewijzen Is niet onder de indruk van de mening van anderen In het gesprek hanteert de klant als dit, dan dat -logica P: Plezier in informatie verwerken Wil ruimte om zijn eigen beslissing te maken De sfeer is van eens kijken, wat zijn nog meer overwegingen of factoren van invloed Stelt soms de keuze uit tot het laatste moment Vindt het prettig om na te denken Communicatie Om contact te maken met een Oplosser kan een verkoper het beste rustig overkomen en niet teveel bewegingen maken. Houd het gesprekstempo laag en geef de klant de tijd om na te denken. Toon interesse en praat niet gelijk door na een stilte. achterhalen. Wees voorbereid op kritische vragen. Vertel de Oplosser de directe voordelen van het product. Voor het succesvol afsluiten van de deal moet gekeken worden naar de laatste letter van het Jung type, voor Oplossers is dat de P (Perceiving). Een Oplosser vindt het prettig om informatie te verwerken. Probeer de voorkeur van de klant te achterhalen, zodat het keuzeproces soepel verloopt. Houd rekening met het tijdschema van de klant en pas je acties aan. Verwacht op het laatste moment een versnelling in de acties van de klant. Verkoop Voor een effectieve verkoop aan een Oplosser kan een verkoper het beste feitelijke informatie geven. Houd het kort, wees direct en eerlijk. Geef de informatie op een logische manier en dwaal niet af. Zorg dat je weet wat je vertelt en geef informatie over de verschillende mogelijkheden zodat de klant een afweging kan maken. Geef geschreven feitelijke informatie zoals percentages of relevante data ter vergelijking. Verwacht dat je vragen krijgt of zelfs getest wordt. Bij het sluiten van de deal is het belangrijk om rekening te houden met hoe een Oplosser het gesprek graag afrondt. Als Oplossers hun keuze geuit hebben, willen ze nog graag de alternatieven bekijken. Oplossers willen graag de beste oplossing en willen tot het laatste moment de tijd hebben om de juiste keuze te maken. Voor het verschaffen van informatie aan een Oplosser is het belangrijk om rekening te houden met hoe Oplossers informatie verwerken en hoe ze beslissingen nemen. Bij Oplossers wordt dat bepaald door de S (Sensing) en de T (Thinking). Maak daarom gebruik van onpersoonlijke woorden zoals het en de in plaats van jouw of mijn. Geef specifieke en precieze details en onthoud feiten. Stel hoe en wat vragen om de wensen van de klant te

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! George Washington Inhoud Introductie... 2 Bridge Theorie... 3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Quickscan...5 Bridge Dimensie Overzicht - Besturen... 6 Bridge Dimensie Overzicht - Uitvoer...7 Bridge Dimensie

Nadere informatie

Hoe word je succesvol in sales

Hoe word je succesvol in sales Hoe word je succesvol in sales Verkopen gaat niet vanzelf. Zeker niet in deze tijd. Toch zijn nog steeds veel verkopers erg succesvol. Dat komt niet door het product of de dienst die ze aanbieden, maar

Nadere informatie

DOCEER EN LEERSTIJLEN 7 NOVEMBER 2015

DOCEER EN LEERSTIJLEN 7 NOVEMBER 2015 DOCEER EN LEERSTIJLEN 7 NOVEMBER 2015 Extraversion wil het liefst leren door te praten en op te gaan in zijn omgeving wil het liefst de aandacht naar de buitenwereld laten vloeien, naar objectieve gebeurtenissen

Nadere informatie

The Bridge Personality Het boekje voor kandidaten NEDERLANDSE UITGAVE T. LANNISTER

The Bridge Personality Het boekje voor kandidaten NEDERLANDSE UITGAVE T. LANNISTER The Bridge Personality Het boekje voor kandidaten NEDERLANDSE UITGAVE T. LANNISTER Inhoud Inleiding 4 De Big Five: 34 dimensies 4 De Type theorie van Jung: 16 Types 4 8 Competenties 4 Het feedbackgesprek

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! Luuk Goenee Inhoud Introductie... 2 Bridge Theorie... 3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Overzicht...5 Bridge Dimensie Overzicht - Besturen... 6 Bridge Dimensie Overzicht - Uitvoer...7 Bridge Dimensie

Nadere informatie

Inleiding. It's the difference in mental capacities that will determine who the real winners are." Sven Goran Eriksson

Inleiding. It's the difference in mental capacities that will determine who the real winners are. Sven Goran Eriksson Inleiding Eigenlijk kan je als sporter niet verliezen. Het wedstrijdresultaat staat voorop, maar er is duidelijk meer. Wie of wat bepaalt het resultaat? Talent. Conditie. Motivatie. Maar ook je mentale

Nadere informatie

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen

E-resultaat aanpak. Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen E-resultaat aanpak Meer aanvragen en verkopen door uw online klant centraal te stellen 2010 ContentForces Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie,

Nadere informatie

Techniekkaart: Het houden van een interview

Techniekkaart: Het houden van een interview WAT IS EEN INTERVIEW? Een interview is een vraaggesprek. Wat een interview speciaal maakt, is dat je met een interview aan informatie kunt komen, die je niet uit boeken kunt halen. Als je de specifieke

Nadere informatie

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1

Persoonlijk rapport van: Marieke Adesso 29 Mei 2006 1 Talenten Aanzien en Erkenning 3 Besluitvaardigheid 8 Confrontatie en Agitatie 4 Doelgerichtheid 4 Talenten Hulpvaardigheid 5 Ontzag 3 Orde en Netheid 4 Pragmatisme 6 Stressbestendigheid 7 Verantwoording

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! Marieke Voorbeeld Inhoud Introductie... 2 Bridge Theorie... 3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Overzicht...5 Bridge Dimensie Overzicht - Besturen... 6 Bridge Dimensie Overzicht - Uitvoer...7 Bridge Dimensie

Nadere informatie

Persoonlijkheidstesten

Persoonlijkheidstesten Persoonlijkheidstesten De gratis korte persoonlijkheid test De eerste test die ik heb gemaakt is een gratis test. Deze test bestaat uit één vraag waar wordt gevraagd een van de negen figuren te kiezen.

Nadere informatie

Bridge Rapport John Doe. Expert Rapport. personality. Werkgedrag

Bridge Rapport John Doe. Expert Rapport. personality. Werkgedrag personality Bridge Rapport John Doe Werkgedrag Expert Rapport 2 Inhoud Bridge Theorie...3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Quickscan...5 Besturen dimensies...6 Uitvoer dimensies... Houding dimensies...

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Lisa Westerman Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Lisa Westerman... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Lisa,

Nadere informatie

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen.

Inleiding. Heb jij geen concreet product, maar lever je een dienst? Waar het woord product staat, kun je ook dienst lezen. Inleiding Wil je weten hoe je acquisitie aanpakt? Commerciële kansen beter benut? Of misschien gewoon meer opdrachten binnenhaalt? Dan is deze waaier voor jou bedoeld. Je krijgt een helder overzicht van

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport

Inleiding. Autisme & Communicatie in de sport Sanne Gielen Inleiding Starten met een nieuwe sport is voor iedereen spannend; Hoe zal de training eruit zien? Zal de coach aardig zijn? Heb ik een klik met mijn teamgenoten? Kán ik het eigenlijk wel?

Nadere informatie

NAAM VOORNAAM 29/10/2012

NAAM VOORNAAM 29/10/2012 NAAM VOORNAAM 29/10/2012 Rijksregisternummer Naam Selectienummer 99999999999 NAAM VOORNAAM SELECTIE Feedbackrapport aangaande de selectie: SELECTIE TITEL Het rapport bestaat uit 3 delen: 1. De competenties

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Rapport Sales 360. Test Kandidaat

Rapport Sales 360. Test Kandidaat Rapport Sales 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het rapport

Nadere informatie

RAPPORT JUNG PERSOONLIJKHEIDSTEST

RAPPORT JUNG PERSOONLIJKHEIDSTEST RAPPORT JUNG PERSOONLIJKHEIDSTEST Respondent: Jill Voorbeeld E- mailadres: voorbeeld@testingtalents.nl Geslacht: vrouw Leef tijd: 30 Opleiding sniveau: hbo Verg elijking sg roep: De Nederlandse beroepsbevolking

Nadere informatie

JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011)

JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011) JUNG INSIGHT PROFIEL : ( dec-2011) STIJL: Dio heeft veel energie, wil vooruit en slaat voortdurend nieuwe wegen in. Hij vertrouwt op zijn ingevingen van het moment en gaat recht op zijn doel af. Hij zal

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! TEAMRAPPORT Inhoud Introductie... 2 Het persoonlijkheidstype van uw team... 3 De sterke eigenschappen van uw team...4 Valkuilen van uw team... 5 Kleurenwiel van uw teamleden... 6 Kleurenwiel van uw team

Nadere informatie

3 Hoogbegaafdheid op school

3 Hoogbegaafdheid op school 3 Hoogbegaafdheid op school Ik laat op school zien wat ik kan ja soms nee Ik vind de lessen op school interessant meestal soms nooit Veel hoogbegaafde kinderen laten niet altijd zien wat ze kunnen. Dit

Nadere informatie

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben

Ik-Wijzer Ik ben wie ik ben Ik ben wie ik ben Naam: Johan Vosbergen Inhoudsopgave Inleiding... 3 De uitslag van Johan Vosbergen... 7 Toelichting aandachtspunten en leerdoelen... 8 Tot slot... 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Hallo Johan,

Nadere informatie

i.s.m. Start 2 Start...

i.s.m. Start 2 Start... i.s.m. Start 2 Start... i.s.m. Start 2 Start... Klanten werven JIJ MAAKT HET VERSCHIL! Wie vergeet zich voor te bereiden... bereidt zich voor vergeten te worden... Neem de juiste verkoopsattitude aan.

Nadere informatie

10 tips voor het werven van de ideale stagiair

10 tips voor het werven van de ideale stagiair 1. Zorg dat ze je kennen Als jongeren je bedrijf niet kennen, dan solliciteren ze niet. Logisch. Om de beste leerlingen te krijgen, is contact met de onderwijsinstelling heel belangrijk. En dit contact

Nadere informatie

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG:

GESPREKKEN VOEREN NEDERLANDS AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: AAN HET EINDE VAN DEZE UITLEG: - Kun je een verzorgde brief schrijven. - Kun je op een juiste manier werkwoorden vervoegen. - Schrijf je op een juiste manier in meervoud. - Gebruik je hoofdletters op een

Nadere informatie

VOORBEELDRAPPORT PERSOONLIJKHEIDSTEST

VOORBEELDRAPPORT PERSOONLIJKHEIDSTEST VOORBEELDRAPPORT JUNG PERSOONLIJKHEIDSTEST Respondent: J. de Vries ( voorbeeld) E- mailadres: jdevries@example.com Geslacht: Man Leef tijd: 32 Opleiding sniveau: HBO Verg elijking sg roep: De Nederlandse

Nadere informatie

MBTI vragenlijst. 1. Op school of op het werk krijg ik mijn beste ideeën als ik A. mijn gedachten bespreek met anderen B. rustig zelf ga nadenken

MBTI vragenlijst. 1. Op school of op het werk krijg ik mijn beste ideeën als ik A. mijn gedachten bespreek met anderen B. rustig zelf ga nadenken MBTI vragenlijst 1. Op school of op het werk krijg ik mijn beste ideeën als ik A. mijn gedachten bespreek met anderen B. rustig zelf ga nadenken 2. Als mijn docent of mijn baas me iets moeilijks opdraagt,

Nadere informatie

VUL DE MBTI VRAGENLIJST IN VANUIT JE GEVOEL EN PERSOONLIJKHEID, NIET VANUIT JE FUNCTIE

VUL DE MBTI VRAGENLIJST IN VANUIT JE GEVOEL EN PERSOONLIJKHEID, NIET VANUIT JE FUNCTIE Wat is jouw voorkeur gedrag? In welke omgeving kom je wel en niet tot je recht en waarom? Hoe reageer jij bij stress of bij veranderingen? Nieuwsgierig naar jouw profiel? Vul onderstaande MBTI-vragenlijst

Nadere informatie

WandelTrainersDag 9 april Ronde 3 nr. 25 Groepsdynamiek Dick Otter

WandelTrainersDag 9 april Ronde 3 nr. 25 Groepsdynamiek Dick Otter WandelTrainersDag 9 april Ronde 3 nr. 25 Groepsdynamiek Dick Otter Waarom deze workshop? Omdat je met verschillende mensen in jouw groep te maken hebt en het graag iedereen naar de zin wilt maken. En omdat

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

De informatie in dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie in dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! Bram Voorbeeld Over dit Bridge 360 rapport 2 INHOUDSOPGAVE Over dit Bridge 360 rapport...2 Inhoud van het Bridge 360 rapport...3 Over het Bridge 360 profiel...4 Bridge Werkgedrag Profiel-Besturen...6 Bridge

Nadere informatie

KERN TALENTASSESSMENT

KERN TALENTASSESSMENT KERN TALENTASSESSMENT De beste mensen op de juiste positie s die de juiste zaken goed doen! KERN TALENT ASSESSMENT Het Kern talent assessment is een zeer gerichte - en volledig objectieve - manier om medewerkers

Nadere informatie

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl

Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 3 8 mei 2014 Karen Sikkema karen@olivgames.nl Creative Marketing 1 Introductie wat is marketing? 2 Ken je klant wie is je klant en wat denkt/voelt/wil hij/zij? 3 Creative marketing kan

Nadere informatie

Wat is de MBTI? TSS 2

Wat is de MBTI? TSS 2 MBTI TSS 1 Wat is de MBTI? Het MBTI instrument werd ontwikkeld door Isabel Myers en Katharine Briggs als een toepassing van Carl Jung's theorie van psychologische typen. TSS 2 Persoonlijkheidskenmerken

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! Jerry Lee Lewis Inhoud Introductie... 2 Bridge Theorie... 3 Bridge Antwoordgedrag...4 Bridge Quickscan...5 Bridge Dimensie Overzicht - Besturen... 6 Bridge Dimensie Overzicht - Uitvoer...7 Bridge Dimensie

Nadere informatie

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden

Timemanagement Kerngebieden onderscheiden Timemanagement Als manager heb je veel verschillende werkzaamheden: je geeft leiding aan je medewerkers, maar je hebt ook je eigen taken. Je hebt met je medewerkers te maken, met andere collega s en afdelingen

Nadere informatie

Aan de slag blijven. Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud

Aan de slag blijven. Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud Schematisch overzicht van thema s, leerdoelen en inhoud Jezelf presenteren De medewerker moet zichzelf goed presenteren. Bijvoorbeeld door er schoon en verzorgd uit te zien. Zo laat hij/zij een goede indruk

Nadere informatie

Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek

Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek Persoonlijke ontwikkeling Competentie- & loopontwikkeling Interpersoonlijke communicatie Spice up your life: test

Nadere informatie

VOORDAT JE START ALS ZZP ER

VOORDAT JE START ALS ZZP ER www.damd.nl Voordat je start als zzp er Voordat je als zzp er gaat starten, is het verstandig om na te gaan of je inderdaad ondernemer wil zijn. Dit kun je doen door aan jezelf vragen te stellen als: zie

Nadere informatie

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus

Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus pag.: 1 van 5 Vragenlijst persoonlijke onderhandelingsstijlen: de samenwerker, de vechter en de analyticus Ieder mens heeft een persoonlijke stijl van beïnvloeden. De een is meer gericht op het opbouwen

Nadere informatie

Zeg het eens. Assertief communiceren en overtuigend argumenteren.

Zeg het eens. Assertief communiceren en overtuigend argumenteren. Zeg het eens Assertief communiceren en overtuigend argumenteren www.cameleontraining.be Overtuigend argumenteren Jij verliest Jij wint Ik win Ik manipuleer jou Ik beïnvloed jou Ik verlies Ik haal ons allebei

Nadere informatie

Rapport selectieassessment

Rapport selectieassessment Rapport selectieassessment Datum: Kandidaat: dhr Proefpersoon Organisatie: XYZ Rol: Manager Customer Support Adviseur: Dit rapport beschouwen wij als strikt vertrouwelijk en zal niet zonder toestemming

Nadere informatie

Mijn kind heeft een LVB

Mijn kind heeft een LVB Mijn kind heeft een LVB Wat betekent een licht verstandelijke beperking nu precies? Informatie voor ouders van kinderen en jongeren met een licht verstandelijke beperking in de leeftijd van 6 tot 23 jaar

Nadere informatie

Stress & Burn Out. ubeon Academy

Stress & Burn Out. ubeon Academy Stress & Burn Out ubeon Academy Programma Stress & Burn Out, twee thema s die tot voor kort taboe waren in vele werkomgevingen, vragen vandaag de dag extra aandacht. Naast opleidingen gericht op individuele

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou!

DEEL 1. WERKBOEK 5 Eigen keuze. 2015 Monique van Dam YOU: De keuze is aan jou! DEEL 1 1 WERKBOEK 5 Eigen keuze Inhoud 2 1. Hoe zit het met je keuzes? 3 2. Hoe stap je uit je automatische piloot? 7 3. Juiste keuzes maken doe je met 3 vragen 9 4. Vervolg & afronding 11 1. Hoe zit het

Nadere informatie

Interessen: Wat vind ik leuk?

Interessen: Wat vind ik leuk? Interessen: Wat vind ik leuk? Opdracht 1: Zet een kruisje bij de punten die je leuk vindt om te doen. Omcirkel vervolgens drie punten die je het allerleukst vindt om te doen. Ik vind het leuk om iets van

Nadere informatie

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld.

Vul de enquête in. Bij deze enquête is het belangrijk dat elke vraag wordt ingevuld. Dit is stap twee van de test die je in MOVE vindt op pagina 22 & 23. Wil je graag een realistisch beeld van hoe je ervoor staat op de 7 terreinen van je leven? Doe de check. Klopt jouw zelfbeeld met de

Nadere informatie

Inleiding Motivatie & Leerstijlen. Hoogste scores. Motivatie overzicht. Uw resultaten in een overzicht. Naam:

Inleiding Motivatie & Leerstijlen. Hoogste scores. Motivatie overzicht. Uw resultaten in een overzicht. Naam: Rapportage De volgende tests zijn afgenomen: Test Motivatie en Leerstijlenvragenlijst (MLV-M) Status Voltooid Vertrouwelijk Naam Datum onderzoek 12 mei 2014 Emailadres Inleiding Motivatie & Leerstijlen

Nadere informatie

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014 woensdag 8 januari 2014 Rapportage Een competentie is een samenspel van wat je weet, kunt, wilt en wat je durft. Het gaat dus om dit klavertje-vier dat een verkoper in staat stelt in concrete situaties

Nadere informatie

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011

TMA Talentenanalyse. Kandidaat-rapportage samenvatting. Demo Kandidaat 29 augustus 2011 TMA Talentenanalyse Kandidaat-rapportage samenvatting Demo Kandidaat 29 augustus 2011 Waddenring 24 2993 VE Barendrecht T 0180 848044 I www.priman.nl E info@priman.nl Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis

Nadere informatie

Quiz Welk type verkoper ben jij?

Quiz Welk type verkoper ben jij? Uitleg Lees iedere stelling door en noteer een cijfer van 1 tot 4 bij ieder antwoord. Een 1 betekent dat het antwoord jou het BESTE omschrijft, en een 4 dat het antwoord jou het SLECHTSTE omschrijft. Gebruik

Nadere informatie

Eerst gaan we structuur aanbrengen in de verschillende stijlen van klanten. We doen dit aan de hand van twee kenmerken:

Eerst gaan we structuur aanbrengen in de verschillende stijlen van klanten. We doen dit aan de hand van twee kenmerken: COMMUNICATIESTIJLEN Het proces voorafgaande aan een aankoop kent vele beslissingsfasen. In elke fase moet je de klant als het ware helpen bij het nemen van de beslissing. Door dit namelijk te doen ben

Nadere informatie

Effectief Communiceren NPZ-NRZ

Effectief Communiceren NPZ-NRZ Hand-out Workshop Effectief Communiceren NPZ-NRZ De kracht van aandacht 10 mei 2011 Nu vind ik mezelf wel aardig Als je eenmaal ziet dat het zelfbeeld van een kind positiever wordt, zul je al gauw zien

Nadere informatie

Presenteren. Oriëntatie

Presenteren. Oriëntatie Oriëntatie Dit ga je doen Je gaat een stand (marktkraam) inrichten om te laten zien wat je gedaan hebt tijdens dit project en wat je eindresultaat is. Je probeert jullie stand zo te maken dat het aantrekkelijk

Nadere informatie

Workshop Insights Discovery

Workshop Insights Discovery Workshop Insights Discovery Klantendag OR-ondersteuning 9 maart 2018 Sarton Training & Advies Chrétien Sarton Over mij Politicoloog en jurist 5 jaar adviseur bij Deloitte. 14 jaar trainer-adviseur voor

Nadere informatie

ogen en oren open! Luister je wel?

ogen en oren open! Luister je wel? ogen en oren open! Luister je wel? 1 Verbale communicatie met jonge spelers Communiceren met jonge spelers is een vaardigheid die je van nature moet hebben. Je kunt het of je kunt het niet. Die uitspraak

Nadere informatie

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL

N A Ï S I S S U E N O. 1. NaïS Zine. Download tijdelijk gratis INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 1 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine Download tijdelijk gratis Nieuw INSPIRATIE STORYTELLING B2P BUSINESS TO PERSONAL Inhoud 1 2 : Waarom jij niet zonder deze zes geheimen

Nadere informatie

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie uit dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! TEAMRAPPORT Inhoud Introductie... 2 Het persoonlijkheidstype van uw team... 3 De kracht van uw team... 4 Valkuilen van uw team... 5 Kleurenwiel van uw teamleden... 6 Kleurenwiel van uw team met namen...7

Nadere informatie

Reflectiegesprekken met kinderen

Reflectiegesprekken met kinderen Reflectiegesprekken met kinderen Hierbij een samenvatting van allerlei soorten vragen die je kunt stellen bij het voeren van (reflectie)gesprekken met kinderen. 1. Van gesloten vragen naar open vragen

Nadere informatie

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst

Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Oefening: Profiel en valkuilen vragenlijst Dit is een korte vragenlijst die bedoeld is om een aantal van je denkbeelden, attitudes en gedrag in werksituaties in kaart te brengen. Wees zo eerlijk mogelijk

Nadere informatie

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak?

EFFECTIEF LEIDINGGEVEN. Een gave of een vak? EFFECTIEF LEIDINGGEVEN Een gave of een vak? Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij mensen. Zij voegen

Nadere informatie

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus

Creatief en flexibel toepassen van Triplep. Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Creatief en flexibel toepassen van Triplep Maarten Vos Doe, laat zien, lach, oefen en geef applaus Programma Overzicht Kennismaking Persoonlijke werving van ouders Een goede relatie opbouwen met de ouders

Nadere informatie

20 tips voor een goed debat!

20 tips voor een goed debat! 20 tips voor een goed debat! Moedig elkaar aan tijdens jullie voorbereidingen en de wedstrijd. Geef elkaar tips en zoek samen de sterktes en zwaktes van de argumenten. Je kan veel leren van elkaar, ook

Nadere informatie

Overtuigend en Ontspannen Presenteren

Overtuigend en Ontspannen Presenteren Overtuigend en Ontspannen Presenteren voor technische professionals 20 juni 2013 Jullie doelen? Workshop Presenteren Minder zenuwen bij presentaties Makkelijker contact met het publiek Wat wél en beter

Nadere informatie

Focussen: 2 x 2 vragen

Focussen: 2 x 2 vragen Focussen: 2 x 2 vragen Waar kun je het voor gebruiken? Als je iets wilt bereiken en daarvoor het nodige te doen hebt, dan is het van belang dat je wéét wat je doet. De 2x2-vragen helpen je bij het bedenken

Nadere informatie

3. Wat betekent dat voor de manier waarop lesgegeven zou moeten worden in de - voor jou - moeilijke vakken?

3. Wat betekent dat voor de manier waarop lesgegeven zou moeten worden in de - voor jou - moeilijke vakken? Werkblad: 1. Wat is je leerstijl? Om uit te vinden welke van de vier leerstijlen het meest lijkt op jouw leerstijl, kun je dit simpele testje doen. Stel je eens voor dat je zojuist een nieuwe apparaat

Nadere informatie

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les:

Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen. Introductiefase bij de eerste les: Algemene instructies voor de strategie: Vragen stellen "Welkom,." Introductiefase bij de eerste les: 1. "Vandaag gaan we weer een tekst lezen. Daarbij gaan we een nieuwe strategie leren. Deze strategie

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Interviewkalender Interviewtips met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks.nl. adviseurs in human talent

Derks & Derks B.V. Derks & Derks Interviewkalender Interviewtips met humor belicht. Tel. 033-472 80 87 www.derksenderks.nl. adviseurs in human talent 2012 Derks & Derks Interviewkalender Interviewtips met humor belicht. Derks & Derks Interviewkalender Weet wat je wil meten Voor een goed interview is een scherp functiebeeld noodzakelijk. Zorg ervoor

Nadere informatie

Vaardigheidsmeter Communicatie

Vaardigheidsmeter Communicatie Vaardigheidsmeter Communicatie Persoonlijke effectiviteit Teamvaardigheden Een goede eerste indruk Zelfempowerment Communiceren binnen een team Teambuilding Assertiviteit Vergaderingen leiden Anderen beïnvloeden

Nadere informatie

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen

COMMUNICATIE training. effectief communiceren met iedereen COMMUNICATIE training effectief communiceren met iedereen Een training van COMMUNICERENENZO Mensen zijn belangrijk. Resultaten ook Mensen zijn belangrijk en waardevol. Resultaten worden behaald dankzij

Nadere informatie

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid

18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid 18 tips om te werken aan je eigen inzetbaarheid Goed, gezond en gemotiveerd aan het werk tot je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Leer aan de hand van onderstaande punten hoe je

Nadere informatie

Sacha, wie ben jij echt?

Sacha, wie ben jij echt? Persoonlijk profiel van Sacha de Boer 3 maart 2017 - Vertrouwelijk - Sacha, wie ben jij echt? Uitslag van jouw Studiekeuzetest Jij, in een notendop waarom dit rapport anders is... Misschien heb je al eens

Nadere informatie

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse

Medewerker interne dienst. Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Persoonlijke effectiviteit: 2. Accuratesse Werkt gedurende langere periode nauwkeurig en zorgvuldig, met oog voor detail, gericht op het voorkómen van fouten en slordigheden, zowel in eigen als andermans

Nadere informatie

Een Stap voorwaarts in Leiderschap.

Een Stap voorwaarts in Leiderschap. 5 daagse training in voorjaar van 2010 Een Stap voorwaarts in Leiderschap. Doelgroep : DA Filiaal leidsters en aankomende filiaalleidsters Lokatie : Leusden DA hoofdkantoor Dag : Maandag van 9.30u 17.00u

Nadere informatie

Programma: Samen werken aan de toekomst

Programma: Samen werken aan de toekomst Programma: Voorstelrondje Zakelijk flirten is het beïnvloeden van gesprekken op een andere manier. Meer regie door meer kennis (van jezelf en de ander!) Tips & tricks Oefenen met zakelijk flirten 2 Samen

Nadere informatie

www.tma-methode.nl Talentenanalyse annemieke de Kuijper 21 april 2009

www.tma-methode.nl Talentenanalyse annemieke de Kuijper 21 april 2009 annemieke de Kuijper 21 april 2009 Talentenanalyse ceylonpoort 5-25 2037 AA Haarlem T 023-5463747 I www. E webdiscussie@ Inhoudsopgave: 1. Inleiding 3 2. Betekenis van de scores 3 3. Consistentie 3 4.

Nadere informatie

Communiceren met de achterban

Communiceren met de achterban 1 Communiceren met de achterban Je wilt weten hoe je het beste communiceert met de achterban. Je wilt direct aan de slag en snel resultaten. Je hebt een hoe-vraag. Zoals iedereen. Maar als je werkelijk

Nadere informatie

Training: (gast)psychologie

Training: (gast)psychologie Training: (gast)psychologie Training 3 Laura de la Mar Gemeente Oldenzaal Facilitair 8 januari 2015 1. Terugblik training 2 en opdracht bespreken 2. Zelfkennis 3. Wie is je klant? 4. Wat zijn je uitdagingen?

Nadere informatie

Rapport Team Competenties i360. Test Kandidaat

Rapport Team Competenties i360. Test Kandidaat Rapport Team Competenties i360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor

Nadere informatie

1 SITUATIE 2 TEST. Als ik luister denk ik niet aan andere zaken. Ik laat mensen uitpraten. Ik plaats wat ik hoor in een duidelijk kader

1 SITUATIE 2 TEST. Als ik luister denk ik niet aan andere zaken. Ik laat mensen uitpraten. Ik plaats wat ik hoor in een duidelijk kader LUISTEREN drs. W. Bontenbal 1 SITUATIE Wanneer u naar een lied luistert, luistert u dan naar de tekst of naar de muziek? Stelt u zich voor dat u zojuist bij een enerverende vergadering vandaan komt, u

Nadere informatie

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen

LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen LEERACTIVITEIT De Zoektocht Ent-teach Module 1 Ondernemerschap Leren Begrijpen 1. Doel 1. Kwaliteiten van de groepsleden op tafel leggen 2. De opdracht zo concreet mogelijk maken, door brainstorm, groepsleden

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Uitleg boekverslag en boekbespreking

Uitleg boekverslag en boekbespreking Uitleg boekverslag en boekbespreking groep 7 schooljaar 2014-2015 Inhoudsopgave: Blz. 3 Blz. 3 Blz. 3 Blz. 4 Blz. 6 Blz. 7 Blz. 7 Stap 1: Het lezen van je boek Stap 2: Titelpagina Stap 3: Inhoudsopgave

Nadere informatie

Studievaardigheden. BEN/LO/ADHD/14/0003j April 2014

Studievaardigheden. BEN/LO/ADHD/14/0003j April 2014 Studievaardigheden N.B.: de inhoud van dit programma is slechts van adviserende aard en dient niet als vervanging voor professioneel en/of medisch advies. Als u verdere consultatie wenst, of wanneer u

Nadere informatie

Competenties en kwaliteiten van de topsporter (1 van 9)

Competenties en kwaliteiten van de topsporter (1 van 9) (1 van 9) Doorzettingsvermogen Dit is een eigenschap die elke topsporter bezit. Gaan voor het hoogst haalbare doel en hiervoor niet afwijken als er een teleurstelling of tegenslag is. Resultaatgerichtheid

Nadere informatie

Reflectieverslag mondeling presenteren

Reflectieverslag mondeling presenteren Reflectieverslag mondeling presenteren Naam: Registratienummer: 900723514080 Opleiding: BBN Groepsdocente: Marjan Wink Periode: 2 Jaar: 2008 Inleiding In dit reflectieverslag zal ik evalueren wat ik tijdens

Nadere informatie

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014

Standaardrapportage (strikt vertrouwelijk) Naam: Wouter van Straten Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Naam: Adviseur: Floor Meijer Datum: 15 maart 2014 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op alle afgeronde onderdelen. 2 Algemeen werk- en denkniveau Ver beneden - gemidde ld Ver bovengemidde ld Algemene

Nadere informatie

DEFINITIES COMPETENTIES

DEFINITIES COMPETENTIES DEFINITIES COMPETENTIES A. MENSEN LEIDINGGEVEN A1 Sturen Geeft op een duidelijke manier richting aan een team, neemt de leiding op zich, zet mensen en middelen zodanig in dat doelen met succes worden bereikt.

Nadere informatie

Workshop opleiding op leeftijd. Margreet Verbeek

Workshop opleiding op leeftijd. Margreet Verbeek Workshop opleiding op leeftijd Margreet Verbeek Workshop opleiding op leeftijd Werken aan een gezonde toekomst Kom in beweging! 2 Wat gaan we doen? Kennismaking: Wie zijn wij? Actieve kennismaking Ik ga

Nadere informatie

Rapport Sales Assessment

Rapport Sales Assessment Rapport Sales Assessment Naam Adviseur Jan Voorbeeld Adviseur van Organisatie Datum 21-02-2017 Inleiding De scores in deze rapportage zijn gebaseerd op de antwoorden die gegeven zijn bij het maken van

Nadere informatie

De informatie in dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek!

De informatie in dit rapport is vertrouwelijk. Bewaar dit rapport dus op een veilige plek! Laura Voorbeeld Over dit Bridge 360 rapport 2 INHOUDSOPGAVE Over dit Bridge 360 rapport...2 Inhoud van het Bridge 360 rapport...3 Over het Bridge 360 profiel...4 Bridge Sales Profiel... 6 Bridge Overzicht

Nadere informatie